TS9111,TS12559 VE TS ISO

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TS9111,TS12559 VE TS ISO"

Transkript

1 Biz Kimiz? RA-ME Sağlıklı Yaşam ve Rehabilitasyon Kimdir? Her Uzun Yolculuk, Büyük Deneyimlerle Başlar yılında İzmir de kurulan firmamız Engelli Sektöründe ithal ve yerli ürün satışı ve imalatı yapmaktadır. RA-ME, aradan geçen kısa zamanda müşterilerimizin hem evde hem de dışarıda yaşam kalitelerini arttırarak, konforlarını maksimum düzeyde sunmaya devam ederek güven kazanmıştır. Şirket ortakları İsmail Gödez ve Yücel Şen in, engelli sektöründeki 30 yıllık deneyimleri ile firmamız ayrı bir güç kazanmıştır. Ürün çeşitliliğini hızla arttırarak bugün engelli sektörünün en çok tercih edilen manuel-akülüpediatrik-spor sandalyelerini, araç ve bina tipi rampalarını, çeşitli merdiven çözümlerini, taşıma liftleri ve asansörlerini, plaj ve havuz çözümleri ile görme ve işitme engelli yardımcı ekipmanlarını ve profesyonel teknik servisini kaliteli hizmetle sunmaktadır. Ürün çeşitliliğini ve satış çıtasını Türkiye genelinde bayilikler alıp, yeni çözüm ortaklarıyla daha da fazla artırabilmiştir. Dinamik bir yapıya sahip olmamız, hizmete dayalı memnuniyete değer vermemiz, yeniliklerin takipçisi olmamız ve kişiye-kuruma özeli üretmeye çalışmamız sebebiyle kısa sürede Engelli Sektöründe aranan bir firma olmayı başardık. Firmamız, 2012 yılından itibaren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren Engelliler için Tüm Kamu-Kurum Bina Tasarımı ve Düzenleme faaliyetlerini de profesyonel Engelli Erişim Uzmanları eşliğinde yürütmektedir. Firmamız bu faaliyetleri, TSE nin belirlemiş olduğu TS9111,TS12559 VE TS ISO ve Engelli Erişimi Tam Tespit Raporu / Binalar İçin-Açık ve Kapalı Alan standartları kapsamında Bedensel Engelli, Görme ve İşitsel Engelli ve diğer Yardımcı Erişim Ekipmanları projelerini titizlikle çözümlemektedir. Satış sonrası hizmetin devamlılığını da önemseyen firmamız, ürünlerin bakım ve teknik servisi için ayrıca donanımlı bir atölye ve ekibe sahip olup, İzmir Bornova'da tüm ürün çeşitlerine ulaşabileceğiniz 200 m2 lik ofisimizde sizlere hizmet vermekten mutluluk duymaktadır. Engelsiz her yolculukta yanınızdayız!

2 Engelli Erişimi Düzenlemeleri ile ilgili Sizleri Neler Bekliyor? Topluma açık kamusal tüm alanların engelsizleştirilmesine yönelik tarihli ve 5378 sayılı Özürlüler Kanunu, çalışmaların tamamlanması için 7 yıllık bir süre vermiştir sayılı Özürlüler Kanuna göre 07 TEMMUZ 2015 tarihinde bu süre sona eriyor. Verilen süre sonrasında kurumlarını engelsiz hale getirmeyen kuruluşlara beş yüz bin liraya kadar para cezası verilecektir. Kısacası; 'Fiziksel çevrenin özürlüler için ulaşılabilir ve yaşanılabilir kılınması için, imar planları ile kentsel, sosyal, teknik altyapı alanlarında, Türk Standartları Enstitüsünün ilgili standardına uyulması zorunludur.' Bu düzenleme Hangi Standartlara Göre Olmalıdır? 2006/18 sayılı Başbakanlık Genelgesi, erişilebilirlik / ulaşılabilirlik çalışmalarının Türk Standartları Enstitüsü'nün hazırlayacağı standartlara göre yapılması gerektiğini belirtmektedir. Bu standartlar ise TS9111,TS12460 VE TS ISO dur. Peki Bu Standartlar Neleri Kapsıyor? TS 9111 Bu standart, bedensel, görme ve işitme özürlü insanların ikamet edeceği binalarda mimari açıdan yapılabilecek düzenlemelere ait kuralları kapsar. TSE'nin erişilebilirliğe yönelik temel standardı olan TS-9111 "Özürlüler ve Hareket Kısıtlığı Bulunan Kişiler İçin Binalarda Ulaşılabilirlik Gerekleri" Standardı bina içinde bağımsız ve

3 güvenli biçimde hareket edebilmeleri ve binayı kullanabilmelerine yönelik düzenleme ilkelerini içermektedir. Bina içindeki elemanlar; kapılar, merdivenler, basamaklar ve pencerelerle, ortak kullanım alanlarından özellikle koridorlar ve holler gibi sirkülasyon alanları ve asansörler ayrıntılı olarak ele alınmaktadır. Ayrıca, bina içinde bulunan banyo, tuvalet, mutfak, yatak odası gibi farklı bölümler de standartda yer alan diğer başlıklardır. Elektrik ve ısınma tesisatı, alarmlar gibi tamamlayıcı donanımlar bölümüyle standart zenginleştirilmiştir. Standard kapsamında otoparklar ve yakın çevre yollarından başlayarak bina girişinin taşıması gereken özellikler yer almaktadır. TS Özellikle raylı taşıma sistemi hizmeti sunan kurum ve kuruluşlar tarafından göz önünde bulundurulması gereken bu standart, özürlülerin bu sistemleri rahat ve güvenli biçimde kullanabilmesi için gereken koşulları ele almaktadır. Bu kapsamda, otoparklar, diğer toplu taşıma ve taksi durakları, tesise ulaşımda kullanılan yaya geçitleri, çevre aydınlatması, ilk bölümde yer verilen konulardır. İstasyon girişleri, tesislerin içinde yatay ve düşey hareketlilik için gerekli düzenlemeler, asansörler, platformlar, bilgi ve uyarı sistemleri, aydınlatma, tuvalet ve döşeme malzemeleri konularında bilgilerin yanında, trenlerde yapılması gereken düzenlemelere de bu standartta yer verilmiştir. TS ISO Görme özürlü veya az görenler için yardımcı mamuller -Hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretlerini kapsamaktadır. Bu standardın amacı, görme özürlü veya az gören kişilere yönelik hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri (HYYİ) için gerekli şartların oluşturulmasıdır. Bu standardda, belirli tehlikelere karşı uyarıcı yüzey ve kılavuz yüzey olmak üzere iki tip HYYİ tarif edilmiştir. Her iki tip yüzey kapalı mekânlarda ve açık alanlarda, yol bulma için yeterli ipucu olmadığı veya özel tehlike durumlarında yapılı çevrede kullanılabilir.

4 Binalarda İşaretleme ve Diğer Yardımcı Erişim Ekipmanları Nasıl Olacak? İşaretler, herkes için okunaklı ve anlaşılır olmalıdır. İyi aydınlatılmış, net ve okunabilir işaretler; uygun bir yüksekliğe konumlandırılmalıdır. Yazılı bilgilendirmeler herkesin anlamasını kolaylaştırmak için sembollerle desteklenmelidir. İşaretler; sağlam ve değiştirilmesi, temizlenmesi, onarılması kolay malzemeden yapılmalıdır. Çok sayıda işaretten kaçınılmalıdır. Bu Yasa Kimleri İlgilendiriyor? Sağlık Bakanlığına Bağlı Tüm Kurum ve Kamular (Hastaneler, Aile Sağlığı Merkezleri, Muayenehaneler, Fizik Tedavi ve Reh. Merkezleri vs) Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Tüm Kurum ve Kamular (Üniversiteler, Liseler, İlköğretim okulları, dershaneler, etüd merkezleri, sürücü kursları, kreşler vs) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı Tüm Kurum ve Kamular (Huzurevleri, Danışma Merkezleri Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Bağlı Tüm Kurum ve Kamular(Tüm Otobüsler, dolmuşlar, taksiler, servis araçları, deniz araçları, trenler, metrolar, postaneler,otogar,havalimalanları vs) Kültür ve Turizm Bakanlığına Bağlı Tüm Kurum ve Kamular, (Oteller, Plajlar, Müzeler, Kütüphaneler Gıda ve Tarım Bakanlığı, ( Restaurantlar,Alışveriş Merkezleri,Süpermarketler vs.) Gençlik ve Spor Bakanlığı (Spor Tesisleri, Spor Klüpleri, vs) Bankalar (Tüm Özel ve Devlet Bankaları) Belediyeler / Camiler Sosyal Güvenlik Kurumları Polis ve Askeri Teşkilatlar Kısacası; Engellinin Tüm Yaşam Alanını kapsayan her yer değişim yaşayacak.

5 Engelli Erişimi Çözümleri Hangileridir? 1. Bedensel Engelli Çözümleri Portatif ve Sabit Bina Çözümleri ile Bedensel engellinin aracı ile kolaylıkla transferini sağlayacak ekipmanlar; Rampalar, Portatif ve Sabit Merdiven İnip- Çıkma Cihazları ve Asansörler, Dış ve iç Bina Tipi Dikey Asansörler, Engelli Araç Şarj Erişim Çözümleri ve işimizin bir parçasıdır. Sabit ve Portatif Bina ve Araç Rampaları

6 Portatif ve Sabit Merdiven İnip- Çıkma Cihazları ve Asansörler Dönerli ve Düz Merdivene Uyumlu Sistemler

7 Dış ve iç Bina Tipi Dikey Asansörler

8 Engelli Araç Şarj Erişim Çözümleri Akülü Engelli Aracı Şarj Ünitesi Neye Yarar? Akülü Sandalye Kullanan Engellilerimiz yolda akülerinin bitmesi kaygısını sıklıkla yaşamaktadır. Engellilerin hayatlarını kolaylaştıran bu şarj üniteleri ile uzun soluklu dış ortamda güvenle dolaşmaları hedeflenmektedir.bu hızlı şarj üniteleri ile araçların akülerine ve motor mekanizmalarına zarar vermeden GÜVENLİ ŞARJ Hedeflenmektedir. Ergonomik ve özel tasarımlar(renk ve logo ayrıcalığı ile) ile hazırlanan ünitelerde ayrıca hangi hizmetler verilebilir? Engellilere yönelik bilgi toplama formları ile istatiksel bilgilere ulaşılabilme Online güncellenebilir yazılımlar, uzaktan yönetilebilir sistemler E-rehber, nöbetçi eczane, acil telefon bilgilerinin verilebilmesi Reklam alanları kiralanabildiği gibi, kurumun hizmetleri ve yaptıkları hakkında bilgi verilmek için de kullanılabilme Duyurular yapabilme Sosyal sorumluluk alanlarında, bilgilendirme, bilinçlendirme yapabilme Yerel, ulusal TV lerinin, müzik, film, belgesel kanallarının izlenebilmesi, gazetelerin okunabilmesi Sosyal Medya da dolaşım ve paylaşım yapabilme Örneğin Belediyelerinizin gelir kaynakları olan çevre temizlik, emlak vergileri hakkında bilgilendirmeler yapabilme. Örneğin Belediyeniz engelliler koordinasyon merkezi eli ile akıllı kartlar dağıtarak özel uygulamalar yapabilme gibi önemli işlevleri de AKÜLÜ ENGELLİ ARAÇLARI ŞARJ İSTASYONLARIMIZ ile yapabilmenizi sağlar.

9 2. Görme ve İşitsel Engelli Çözümler İndüksiyon Döngü Sistemleri "Artık Her Yerde Duyabiliyorsunuz." parolasıyla yola çıkıyoruz! İndoses olarak, doğru ve hesaplı çözümlerle işitme engellilerin her yerde duyabilmesi için çalışıyoruz. Banko, Salon ve Taşınabilir İD (Loop) İndüksiyon Sistemleri ile toplantı, konfrerans,sinema,tiyatro,konferanssalonları,cami,hastaneler,otel,banka gişeleri,süpermarket ve avm gişeleri ve her türlü kabul-kayıt gişeleri için ikili loop sistemi yapabiliyor ve konforunuzu yükseltiyoruz.

10 Hissedilebilir Yüzeyler Görme özürlü veya az görenler için yardımcı mamuller -Hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretlerini kapsamaktadır. Bu standardın amacı, görme özürlü veya az gören kişilere yönelik hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri (HYYİ) için gerekli şartların oluşturulmasıdır. Bu standardda, belirli tehlikelere karşı uyarıcı yüzey ve kılavuz yüzey olmak üzere iki tip HYYİ tarif edilmiştir. Her iki tip yüzey kapalı mekânlarda ve açık alanlarda, yol bulma için yeterli ipucu olmadığı veya özel tehlike durumlarında yapılı çevrede kullanılabilir. TS ISO Standartlarında Görme Engelli Ekipmanlarını sağlıyoruz.

11 Hissedilebilir Yüzeyler, çevre ile ilgili bağımsız ve güvenli hareket etmelerini sağlayacak ve yardım almadan rahatça hayatlarını sürdürmelerini sağlayan yüzeylerdir. Görme Engelliler ve/veya az görenler için tasarlanmış ayakkabı tabanı ve beyaz baston ile rahatça hissedilebilen, farklı bir profil ve yükseltiye sahip olan, termodinamik poliüretan, cam takviyeli polyester,304 paslanmaz çelikten üretilen özel yüzeylerdir. Hava limanları, tren istasyonları, tramvaylar, metrolar, banliyöler, duraklar, otogarlar, alt ve üst geçitler, merdivenler, belediyeler, kaymakamlıklar, valilikler, bankalar, hastaneler, camiiler, okullar, üniversiteler, müzeler ve alışveriş merkezleri; hissedilebilir yüzeylerin uygulanması gereken alanlardır. Step Hear ve Kabartmalı Yönlendirme Levhaları Braille Kabartmalı Bina Haritaları; Alan hakkında genel bilgi sahibi olmak ve kolayca gideceği yöne varmasını sağlayan kabartmalı ayaklı ve sabit haritalardır. Braille Kabartmalı Bina Levhaları; Alan hakkında genel bilgi sahibi olmak ve kolayca gideceği yöne varmasını sağlayan kabartmalı ayaklı ve sabit levhalardır. Asansör, Tuvalet, Telefon, Bakım odaları, Mescid, Acil çıkış ve Otopark gibi günlük ihtiyaçları karşılayan görme engelli levhalardır.

12 3. Engelli Yardımcı Ürünler İşhanı, büro, çarşı, pasaj, mağaza gibi binalarla, otel ve benzerlerinde en çok 25 kişiye; sinema, tiyatro gibi umumi binalarda ise en çok 50 kişiye, en az 1 kadın ve 1 erkek ve engelliler için de en az 1 kadın, 1 erkek olmak üzere standardına uygun Engelli Tuvalet, Pisuar ve Lavabo yapılması gereklidir. Engellilerin tuvalet ve banyoda kalma zamanları uzun olduğundan, tuvalet bölmesi ile banyo mümkün olduğunca ayrı düzenlenmelidir. Kamu kullanımına açık engelli tuvaletlerinde acil durum çağrı aparatı, klozetten ve yere düşüldüğünde yetişilebilecek şekilde, iple çekilerek çalıştırılabilir özellikte olmalıdır. Ayaklı lavabolar kullanılmamalı, lavabo altına dolap yerleştirilmemelidir. Lavaboların köşeli hatlara sahip olmaması, tekerlekli sandalye ile her yönden yaklaşımı sağlayacağı için yuvarlak kenarlı olması gereklidir. Lavabo kullanımı için lavabo önünde boş bir zemin yüzeyi ve lavabo altında diz boşluğu sağlanmalıdır. Lavabonun derinliği (ön yüzünün arka duvara olan mesafesi) en az 43 cm en fazla 49 cm olmalıdır.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ BİRİMİ - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK BİRİMİ TOPLANTISI 25.11.2015

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ BİRİMİ - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK BİRİMİ TOPLANTISI 25.11.2015 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üstyapı Projeler Müdürlüğü nün erişilebilirlik biriminde çalışmakta olan Mimar Faruk GÖNTÜRK, Sait KAYA ve Yavuz ALGÜL tarafından Üniversitemiz Engelli Birimi temsilcilerine

Detaylı

Eşit yaşam hakkı, herkes için erişilebilir alanlar oluşturmaktır. www.medlis.com.tr

Eşit yaşam hakkı, herkes için erişilebilir alanlar oluşturmaktır. www.medlis.com.tr Eşit yaşam hakkı, herkes için erişilebilir alanlar oluşturmaktır. Ortopedik Engelli Erişim Uygulamaları Görme ve İşitme Engelli Erişim Uygulamaları 1. Bina Erişim Çözümleri 1. Hissedilebilir Yüzey Uygulamaları

Detaylı

YAŞAMA YÖN VERİYORUZ

YAŞAMA YÖN VERİYORUZ YAŞAMA YÖN VERİYORUZ NE YAPAR? Görme Engelliler İçin Dünya yı Görünür Kılar NASIL YAPAR? Hissedilebilir Yüzeyler Üretir SONUÇ OLARAK Yaşama Yön Verir Üretici Firma Hakkında Üretici Firma UNIVERSAL 1999

Detaylı

EK 3: TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN ERİŞİLEBİLİRLİK İZLEME VE DENETLEME FORMU

EK 3: TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN ERİŞİLEBİLİRLİK İZLEME VE DENETLEME FORMU EK III: TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN ERİŞİLEBİLİRLİK İZLEME VE DENETLEME FORMU III. GEMİLER Bu form Gemilerin Teknik Yönetmeliği ve TS 9111 Standardı esas alınarak hazırlanmıştır. AÇIKLAMA SORUNUN İDARİ

Detaylı

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR Gülşen NARİN Mavi Bayrak Ulusal Koordinatör Yardımcısı www.mavibayrak.org.tr 1 SUNUM İÇERİĞİ İstatistiksel Veriler İlgili

Detaylı

Türkiye de İşitme Cihazı Kullanıcılarının Toplam Nüfusa Oranı, 15 yaş üstü (kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sağlık Araştırması, 2010)

Türkiye de İşitme Cihazı Kullanıcılarının Toplam Nüfusa Oranı, 15 yaş üstü (kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sağlık Araştırması, 2010) 0,1 0,09 0,08 Türkiye de İşitme Cihazı Kullanıcılarının Toplam Nüfusa Oranı, 15 yaş üstü (kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sağlık Araştırması, 2010) Toplam Erkek Kadın 0,086999997 0,07 0,06 0,068000004

Detaylı

Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu

Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu Çukurova İlçesi Ulaşılabilirlik Raporu Proje Koordinatörü: Aydın SARIGÜL Mimar: Seçil SEÇAL Çukurova Kalkınma Ajansı 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan bu yayının

Detaylı

BİNALAR İÇİN TESPİT FORMU TESPİT YAPILAN YERİN ADRESİ: İL: İLÇE: ADRES: FORMU DOLDURAN KİŞİNİN BİLGİLERİ: ADI: SOYADI: MESLEK/UNVAN: 1.

BİNALAR İÇİN TESPİT FORMU TESPİT YAPILAN YERİN ADRESİ: İL: İLÇE: ADRES: FORMU DOLDURAN KİŞİNİN BİLGİLERİ: ADI: SOYADI: MESLEK/UNVAN: 1. BİNALAR İÇİN TESPİT FORMU TESPİT YAPILAN YERİN ADRESİ: İL: İLÇE: ADRES: FORMU DOLDURAN KİŞİNİN BİLGİLERİ: ADI: SOYADI: MESLEK/UNVAN: 1. AÇIKLAMA Bilindiği üzere ulaşılabilirlik konusunda gerekli çözümlerin

Detaylı

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK FAKKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ENGELSİZ TASARIMLAR Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan İÇERİK 1) GİRİŞ 2) KALDIRIMLAR

Detaylı

3- Mekân ana girişlerinin standartları;

3- Mekân ana girişlerinin standartları; Ulaşılabilirlik; kısa anlatımı ile insan yaşamındaki bütün mekânların, alanların, inşa edilmiş mimari çevrelerin, yapıların, ulaşım sistemlerinin, insanlar için açık, rahatlıkla erişilebilir ve kullanılabilir

Detaylı

MUSTAFA TANRIVERDİ ŞEHİR PLANCISI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM : 0 414 3132606 /277 E-MAİL: mustafa.tanriverdi@csb.gov.

MUSTAFA TANRIVERDİ ŞEHİR PLANCISI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM : 0 414 3132606 /277 E-MAİL: mustafa.tanriverdi@csb.gov. 12.05.2015 MUSTAFA TANRIVERDİ ŞEHİR PLANCISI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM : 0 414 3132606 /277 E-MAİL: mustafa.tanriverdi@csb.gov.tr ENGELLİ Fiziksel, zihinsel, ruhsal ve duyusal yetilerinde

Detaylı

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ 1 ÇANKAYA BELEDİYESİ ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU SUNUŞ Dünyanın pek çok ülkesinde marketlerde alış-veriş yapmak, istediği sinema ve tiyatroya gitmek, eğlence yerlerinde

Detaylı

T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU

T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU ÇALIġTAYLARIN AMACI VE KAPSAMI Özellikle kamu kullanımına

Detaylı

Mevzuatta Kaygan Zemin

Mevzuatta Kaygan Zemin Mevzuatta Kaygan Zemin 378 sayılı Engelliler Kanunu erişilebilirlik standartlarına uygun olmayan yapılı çevre uygulamalarına idari para cezası verilmesini emrediyor. Kanunun geçici 2 ve 3 maddeleri kamu

Detaylı

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU

ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU ENGELSİZ İŞYERİ 1 ÇANKAYA BELEDİYESİ ENGELSİZ İŞYERİ KILAVUZU SUNUŞ Dünyanın pek çok ülkesinde marketlerde alış-veriş yapmak, istediği sinema ve tiyatroya gitmek, eğlence yerlerinde

Detaylı

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir.

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya Geçitleri Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya kaldırımında, kavşak veya yolun yaya geçitlerine

Detaylı

İSTANBUL ULAŞIM A.Ş. ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMALARI RAPORU

İSTANBUL ULAŞIM A.Ş. ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMALARI RAPORU İSTANBUL ULAŞIM A.Ş. ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMALARI RAPORU İSTANBUL, 2011 1 İçindekiler 1. M1 (Aksaray-Havalimanı) Metro Hattında 2009-2011 Yılları Arasında Engellilerin Erişimiyle İlgili Düzenlemeler...

Detaylı

Görme Engelliler İçin Hissedilebilir Yüzey Ürünleri. HissedilebilirYol.COM

Görme Engelliler İçin Hissedilebilir Yüzey Ürünleri. HissedilebilirYol.COM Görme Engelliler İçin Hissedilebilir Yüzey Ürünleri HissedilebilirYol.COM Mevzuat ve Hissedilebilir Yüzey Erişilebilirlik, şehirde yaşayan bütün bireylerin, şehrin sunduğu kamusal hizmetlerin tümüne ulaşabilmesi

Detaylı

FİZİKSEL ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ YASA VE MEVZUATLAR

FİZİKSEL ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ YASA VE MEVZUATLAR FİZİKSEL ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ YASA VE MEVZUATLAR 1. BM ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞME 13 Aralık 2006 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu nda kabul edilen, 30 Mart 2007 tarihinde

Detaylı

Engelliler için tasarım ölçütleri

Engelliler için tasarım ölçütleri BÖLÜM-22 Engelliler için tasarım ölçütleri Engellilerin evden çıkıp, engelle karşılaşmadan tüm sosyal ve kültürel aktivitelere katılmaları başlıca amaçtır. Bu standart iş ve günlük yaşantılarını sürdürürken

Detaylı

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD

TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD ICS 91.100.10 TÜRK STANDARDI TASARISI tst 25 004 TÜRK STANDARDI TURKISH STANDARD TS 13536 Aralık 2012 ICS 11.180.01; 11.180.15 TS ISO 23599 UN UYGULAMASINA YÖNELİK TAMAMLAYICI STANDARD Complementary Turkish

Detaylı

ERİŞİLEBİLİRLİK MEVZUATI VE ERİŞİLEBİLİR ASANSÖRLERİN ÖZELLİKLERİ

ERİŞİLEBİLİRLİK MEVZUATI VE ERİŞİLEBİLİR ASANSÖRLERİN ÖZELLİKLERİ Asansör Sempozyumu 25-27 Eylül 2014 // İzmir 21 ERİŞİLEBİLİRLİK MEVZUATI VE ERİŞİLEBİLİR ASANSÖRLERİN ÖZELLİKLERİ Deniz Çağlayan Gümüş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dgumus@aile.gov.tr ÖZET Ülkemizde

Detaylı

ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK. Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ Erişilebilirlik Dairesi Başkan V.

ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK. Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ Erişilebilirlik Dairesi Başkan V. ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK Dr. Deniz ÇAĞLAYAN GÜMÜŞ Erişilebilirlik Dairesi Başkan V. 6. YAŞANABİLİR ŞEHİRLER SEMPOZYUMU İTÜ 24 EKİM 2018 Erişilebilirlik nedir? ŞEHİRLERİMİZDE;

Detaylı

MURATPAŞA BELEDİYESİ ENGELLİLERE YÖNELİK YÖNETMELİK

MURATPAŞA BELEDİYESİ ENGELLİLERE YÖNELİK YÖNETMELİK MURATPAŞA BELEDİYESİ ENGELLİLERE YÖNELİK YÖNETMELİK 1.GENEL HÜKÜMLER 1.1. Amaç Engelliler ve yaşlıların (güçsüzlerin) sağlıklı insanlar gibi zorlanmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri, fiziksel çevrenin

Detaylı

2- TANIMLAR. 2.8- Rampa Bir arazinin, bir kara yolunun, bir demir yolu hattının yatay doğrultuya göre yokuş olan bölümü.

2- TANIMLAR. 2.8- Rampa Bir arazinin, bir kara yolunun, bir demir yolu hattının yatay doğrultuya göre yokuş olan bölümü. T.C. KONYAALTI BELEDİYESİ KONYAALTI İLÇESİ SINIRLARINDA YAŞAYAN ENGELLİ VE YAŞLILARIMIZIN HAYATLARININ KOLAYLAŞTIRILMASINA YÖNELİK UYGULANACAK ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARINI BELİRLEYEN YÖNETMELİK 1- GENEL

Detaylı

ENGELLİLER VE MİMARİ DÜZENLEMELER: ENGELSİZ FİZİKSEL ÇEVRE

ENGELLİLER VE MİMARİ DÜZENLEMELER: ENGELSİZ FİZİKSEL ÇEVRE ENGELLİLER VE MİMARİ DÜZENLEMELER: ENGELSİZ FİZİKSEL ÇEVRE Bir mimar, bir doktor, bir öğretmen hatta bir din adamı ya da siyaset adamı, tek başına insanların yaşamını düzeltemez.çünkü hepsi yaşamın yalnız

Detaylı

4 TS ISO 4190-5 (İngilizce Metin) Asansörler ve servis asansörleri- Bölüm 5: Kumanda tertibatları, sinyalleri ve ilâve bağlantılar 27.8.

4 TS ISO 4190-5 (İngilizce Metin) Asansörler ve servis asansörleri- Bölüm 5: Kumanda tertibatları, sinyalleri ve ilâve bağlantılar 27.8. 1 TS EN 81-72 (İngilizce Metin) 2 TS EN ISO 25745-2 (İngilizce Metin) 3 TS EN ISO 25745-3 (İngilizce Metin) GÜNCEL ASANSÖR ve YÜR MER. / BANT STANDARTLARI - ARALIK 2015 bölüm 72:İtfayeci asansörleri Asansörler,

Detaylı

Engelli Vatandaşlara Sunulan Bankacılık Hizmetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Tavsiyeler

Engelli Vatandaşlara Sunulan Bankacılık Hizmetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Tavsiyeler Engelli Vatandaşlara Sunulan Bankacılık Hizmetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Tavsiyeler Ağustos 2011 Türkiye Bankalar Birliği nde, engelli vatandaşların bankaların sunduğu ürün ve hizmetlerden, sorunsuz

Detaylı

ISPARTA MİMARLAR ODASI

ISPARTA MİMARLAR ODASI Ulaşılabilirlik Mevzuatında adı geçen Türk Standardları Enstitüsü standartlarının, özürlülerin ulaşabilirliği ile doğrudan ilgili olan üç tanesi; TS 9111: Özürlüler ve Hareket Kısıtlılığı Bulunan Kişiler

Detaylı

Turizm Tesislerinde Engelsiz İşletme Sınıflandırma Formu

Turizm Tesislerinde Engelsiz İşletme Sınıflandırma Formu . BİLGİLENDİRME - REZERVASYON ULAŞIM İşletmenin internet sayfasında kent ölçeğinde yapılan engelli düzenlemelerin tanıtıcı görsel, yazılı ve sesli bilgilendirmesinin yapılması (anlaşılabilir, büyük puntolu

Detaylı

ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERİŞİLEBİLİRLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ENGELLİLERİN KAMUSAL ALANLARA VE PLAJLARA ERİŞİMİ KONUSUNDA BELEDİYELERİN YASAL YÜKÜMLÜLÜKLERİ * Engellilik, kişinin toplumsal

Detaylı

Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde...

Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde... Doğa ile iç içe, hayallerinizin ötesinde... Sizi hayalini kurduğunuz eve davet ediyoruz... Değerli dostlarımız. ZEYKO İNŞAAT A.Ş. güvencesiyle Köşk te ilk projemiz olan Zeytinkent Sitesine siz değerli

Detaylı

Bölüm No. Kriter Puan A-TESİSİN KONUMU VE YAKIN ÇEVRESİ B- TESİSİN ENGELSİZ TURİZM POLİTİKASI. 3 puan

Bölüm No. Kriter Puan A-TESİSİN KONUMU VE YAKIN ÇEVRESİ B- TESİSİN ENGELSİZ TURİZM POLİTİKASI. 3 puan A-TESİSİN KONUMU VE YAKIN ÇEVRESİ B- TESİSİN ENGELSİ TURİM POLİTİKASI Tesisin bulunduğu bölgede ve yakın çevresinde, kamuya açık alanların (Yol, kaldırım, park, kamu binaları) engellilerin rahatça kullanımına

Detaylı

ICS 11.180.01; 91.040.30 TÜRK STANDARDI TS 9111/Kasım 2011

ICS 11.180.01; 91.040.30 TÜRK STANDARDI TS 9111/Kasım 2011 3.7 Ulaşılabilirlik Herkesin, istediği her yere ve her hizmete ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesidir. Ulaşılabilir yapılı çevre, yaşamın tüm alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmeyi ve bunlardan

Detaylı

Özel okullara yeni standartlar geldi

Özel okullara yeni standartlar geldi On5yirmi5.com Özel okullara yeni standartlar geldi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel öğretim kurumlarına yeni standartlar getirildi. Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2014 Cuma (oluşturma : 1/4/2016) Milli

Detaylı

Engelleri Kaldıralım. Sağlık Kurumlarının Engelli Hastaların Bakımındaki Rol ve Sorumlulukları

Engelleri Kaldıralım. Sağlık Kurumlarının Engelli Hastaların Bakımındaki Rol ve Sorumlulukları Engelleri Kaldıralım Ülkemizde kentsel yaşam çevreleri fiziksel yaşam düzenlemelerin yetersizliği ve çeşitli engeller nedeniyle engelliler tarafından yeterince kullanılamamaktadır. Engellilerin toplum

Detaylı

İmalatını yaptığımız tüm ürünlerimiz CE sertifika belgeli ve 2 yıl montaj ve işçilik hatalarına karşı garantilidir.

İmalatını yaptığımız tüm ürünlerimiz CE sertifika belgeli ve 2 yıl montaj ve işçilik hatalarına karşı garantilidir. Sayın Yetkili ; Yaşamlarını bedensel engelli olarak veya yürümekte zorluk çekerek sürdürmek zorunda kalan vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarındaki ulaşımı kolaylaştırmak için DEVAS ASANSÖR ailesi olarak

Detaylı

RAYLI SĠSTEM PROJELERĠNDE ÖZÜRLÜ UYGULAMALARI

RAYLI SĠSTEM PROJELERĠNDE ÖZÜRLÜ UYGULAMALARI RAYLI SĠSTEM PROJELERĠNDE ÖZÜRLÜ UYGULAMALARI AĞUSTOS 2011 Giriş : Raylı Sistem Müdürlüğü, yaptığı metro projelerinde ulusal ve uluslararası mevzuatlar, standartlar doğrultusunda özürlü vatandaşlara hizmet

Detaylı

TS ISO 4190-1 - 18.06.2014 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf ı, sınıf ıı, sınıf ııı ve sınıf vı asansörler

TS ISO 4190-1 - 18.06.2014 Asansörler - Yerleştirme ile ilgili boyutlar - Bölüm 1: Sınıf ı, sınıf ıı, sınıf ııı ve sınıf vı asansörler Asansör Standartları Standart No/Kabul Tarihi TS EN 81-20:2014 (İngilizce Metin)-30.10.2014 Asansörlerin yapım ve kurulumu için güvenlik kuralları - İnsan ve eşyanın taşınması için asansörler - Bölüm 20:

Detaylı

Görme Engelliler için Mimari Yönlendirme Sistemleri

Görme Engelliler için Mimari Yönlendirme Sistemleri Büyükdere Cad. No.89 Kent Apt. K.6 D.9 Mecidiyeköy / İstanbul Tel. : (0212) 274 61 18-274 61 25 Faks : (0212) 212 59 71 www.catiarya.com Görme Engelliler için Mimari Yönlendirme Sistemleri Hakkımızda 2008

Detaylı

İÇİNDEKİLER DÜNYADA, AVRUPA'DA VE TÜRKİYE'DE ENGELLİLİK DURUMU 2. ENGELLİ KULLANICILARIN SINIFLANDIRILMASI... 26 2.1. ZİHİNSEL ENGELLİLER...

İÇİNDEKİLER DÜNYADA, AVRUPA'DA VE TÜRKİYE'DE ENGELLİLİK DURUMU 2. ENGELLİ KULLANICILARIN SINIFLANDIRILMASI... 26 2.1. ZİHİNSEL ENGELLİLER... İÇİNDEKİLER Sayfa İÇİNDEKİLER.......i TABLOLAR LİSTESİ..vi ŞEKİLLER LİSTESİ... vii RESİMLER LİSTESİ. KISALTMALAR DİZİNİ......xx GİRİŞ... 1 BİRİNCİ BÖLÜM ENGELLİLİK TANIMI DÜNYADA, AVRUPA'DA VE TÜRKİYE'DE

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem

DERS BİLGİ FORMU Gün İçi Hizmetler Konaklama Hizmetleri Kat Elemanlığı. 2. Yıl, 3. ve 4. dönem Dersin Adı Alan Meslek/Dal Dersin Okutulacağı Dönem/Sınıf/Yıl Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM

YAŞAMAYA BEKLERİZ! 6. KISIM YAŞAMAYA BEKLERİZ! Özenli tasarımıyla size özel bir yapı. Arterium 6. Kısım, butik ve modern bir proje. Az sayıda daireden oluşuyor ama büyük bir projenin tüm imkanlarını da sunuyor! Geniş iç mekanları

Detaylı

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi

Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi Eskişehir Kent Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi M e v c u t d u r u m 5 T e m e l s t r a t e j i 1 Bütünleşme Stratejisi Proje alanının doğu-batı, kuzeygüney yönlerinde; -Porsuk Nehri kıyıları -Kentpark

Detaylı

YANGIN PROJESİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

YANGIN PROJESİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR YANGIN PROJESİ HAZIRLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Makine Mühendisi Çağdaş ORUÇ İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü Proje ve Özel Yapılar Amiri SUNU İÇERİĞİ 1. Bina Yüksekliği/ Yapı Yüksekliği/

Detaylı

ASHRAE Standard

ASHRAE Standard İç Tanım Kullanım 1.sınıf 2.sınıf 3.sınıf Çok düşük kirliliği olan ve zararsız koku bulunan hava. Az miktarda koku ve partikül içeren hava. İçerisinde etkili bir koku ve partikül bulunan hava. Herhangi

Detaylı

ENGELSİZ ERİŞİM ENGELSİZ ERİŞİM

ENGELSİZ ERİŞİM ENGELSİZ ERİŞİM ENGELSİZ ERİŞİM Dünyada 600 milyon dan fazla insan engelli olarak kabul ediliyor. Ülkemizde ise özel bakıma ve eğitime ihtiyacı olan 8,5 milyon civarında engelli insanımız bulunmaktadır.sadece Zeytinburnu

Detaylı

Marmaray. İstasyon Yapıları Tasarım Kriterleri. Nisan - 2011

Marmaray. İstasyon Yapıları Tasarım Kriterleri. Nisan - 2011 Marmaray İstasyon Yapıları Tasarım Kriterleri Nisan - 2011 MARMARAY Boğaz Geçişi Banliyö Demiryolu Hattı İSTASYONLAR MARMARAY İstasyonlar Tren Aralıkları Pik saatte tek yönde 75 000 yolcu 2 dakika ile

Detaylı

Korkmaz İskele, 2005 yılında iskele-kalıp sektöründe ticari faaliyetine başlayarak, üretimini yaptığı

Korkmaz İskele, 2005 yılında iskele-kalıp sektöründe ticari faaliyetine başlayarak, üretimini yaptığı Karadeniz in Öncüsü Hakkımızda Korkmaz İskele, 2005 yılında iskele-kalıp sektöründe ticari faaliyetine başlayarak, üretimini yaptığı sistemlerin satış ve kiralamasını yapmaktadır. Korkmaz İskele, Kaliteli

Detaylı

MEC mobil engelli erişebilirlilik çözümleri

MEC mobil engelli erişebilirlilik çözümleri www.meccozum.com MEC mobil engelli erişebilirlilik çözümleri Merits TAM OTOMATIK TİLT YAPABİLEN MANUEL SANDALYE VEYA KENDİ PLATFORMUYLA TAŞIYABİLEN ENGELLİ TAŞIMA SİSTEMİ Mükemmel manevra kabiliyetine

Detaylı

HAKKIMIZDA. Firmamız, inşaatın proje aşamasından itibaren fonksiyonel yaşam alanları oluştarmayı hedeflemektedir.

HAKKIMIZDA. Firmamız, inşaatın proje aşamasından itibaren fonksiyonel yaşam alanları oluştarmayı hedeflemektedir. HAKKIMIZDA 1995 yılında kurulan firmamız Fener İskele, iskele kiralama hizmeti vermeye başlamış, günümüze kadar aralıksız büyüme ile Bursa da dış cephe iskele sistemlerinde kalite ve sistemsel çözümler

Detaylı

YANGIN YÖNETMELİĞİ-2007 ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ

YANGIN YÖNETMELİĞİ-2007 ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ YANGIN YÖNETMELİĞİ-2007 ELEKTRİK TESİSATI VE SİSTEMLERİ Yeni Yangın Yönetmeliğinin yayınlanmasından itibaren olumlu ve olumsuz görüsleryayınlanmaya ve eski ile yeni yönetmeliğin karsılastırılması yapılmaya

Detaylı

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında.

Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Tarih : 16.04.2014 Sayı : 04-14-390 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ne ANKARA Konu: Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği nin uygulamaları hakkında. Bakanlığınız tarafından

Detaylı

TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları için - Kurallar

TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları için - Kurallar ASANSÖR STANDARTLARI TS 12255 Yetkili servisler - Asansörler için - Kurallar TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları

Detaylı

Engelsiz Yaşam, Sağlık, Medikal, Hastane Ekipmanları ve Tıbbi Cihazlar Fuarı Ankara da açılıyor.

Engelsiz Yaşam, Sağlık, Medikal, Hastane Ekipmanları ve Tıbbi Cihazlar Fuarı Ankara da açılıyor. Engelsiz Yaşam, Sağlık, Medikal, Hastane Ekipmanları ve Tıbbi Cihazlar Fuarı Ankara da açılıyor. 04 07 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara Altınpark Fuar Alanı nda Engelsiz Yaşam, Hastane Ekipmanları,

Detaylı

Mutluluğa Açılan Kapı

Mutluluğa Açılan Kapı Mutluluğa Açılan Kapı Yunuseli nin Yeni Yaşam Alanı Bostancıkent 35.Etap 4500 m2 Üzerinde 5 Er Katlı Binalarda Toplamda 76 Daire 5 Adet Ticari Alanıyla Sizlerin Yaşamına Değer Katıyor. Yaşamınıza Değer

Detaylı

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği kalitede teslim etmek Taş Dünyası nın taahhüdüdür. Yatırımın

Detaylı

Geleceğinizin İnşası...

Geleceğinizin İnşası... www.osmanmetininsaat.com Geleceğinizin İnşası... Oğuz İnşaat, sektöründe sahip olduğu tecrübesi ve kalite anlayışıyla her geçen yıl daha güçlü ve daha büyük projelere imza atarak başarılı ilerleyişini

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

w w w. a s i l i n s. c o m

w w w. a s i l i n s. c o m www.asilins.com Asil inşaat, ağamobilya kuruluşudur. Hakkımızda Firmamız 35 yıllık tecrübesi ve günümüz çağdaş mimarisi ile birleştirerek, mimarinin en güzel örneklerini birçok yapının altına adını yazdırmayı

Detaylı

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ www.kayiplaza.com BURÇEV İnşaat Bilecik te yatırımınıza değer katıyor... Bilecik te Bilecik marka şehir oluyor,

Detaylı

Bağlıca nın en lüks konsepti

Bağlıca nın en lüks konsepti Bağlıca nın en lüks konsepti Cephede Tasarlanan Ahenklİ Yükselİş Koru Konsept renk uyumu ile bir bütünlük sergilemektedir. Tercih edilen renkler daha sıcak duygular uyandıracak nitelikte tutulup, binanın

Detaylı

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :.

TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :. TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: /. Tarih :././... Birim Adı:. Adresi :. Telefon / Faks : /.. TRSM Sorumlusu : TRSM Personeli: Psikiyatrist(.)Tabip ( ) Psikolog( ) Sosyal

Detaylı

Erişilebilir Karayolu Ulaşımı: Kavramlar ve uluslararası iyi uygulama örnekleri

Erişilebilir Karayolu Ulaşımı: Kavramlar ve uluslararası iyi uygulama örnekleri Erişilebilir Karayolu Ulaşımı: Kavramlar ve uluslararası iyi uygulama örnekleri Julie BABINARD Çevre ve Sosyal Kalkınma Uzmanı, Ulaşım, Dünya Bankası Özet 1. Ulaşımda erişilebilirlik niye önemlidir 2.

Detaylı

ASANSÖR STANDARTLARI

ASANSÖR STANDARTLARI ASANSÖR STANDARTLARI TS 12255 Yetkili servisler - Asansörler için - Kurallar TS 13561 Yetkili servisler - Asansörler, Revizyonler ve yürüyen bantlarda kullanılan kumanda panoları veya kumanda kartları

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2014 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK ODALAR TEMİZLİK TALİMATI

Ç.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EK ODALAR TEMİZLİK TALİMATI DOKÜMAN NO: TY-TL-9 YAYIN TARİHİ : AĞUSTOS 2014 REVİZYON TARİHİ : 00 REVİZYON NO:00 SAYFA 1 / 8 1.Amaç: Fakültenin klinik ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek için hasta, hasta yakını ve

Detaylı

Tamda istediğim SİZİN İÇİN, 1972 DEN GÜNÜMÜZE

Tamda istediğim SİZİN İÇİN, 1972 DEN GÜNÜMÜZE Tamda istediğim SİZİN İÇİN, gibi... SINIRLI SAYIDA 1972 DEN GÜNÜMÜZE un arka bahçesi GEMLİK Gemlik, marmara denizinde zeytini ve güzellikleri ile ünlü ilçemizdir. Tarih boyu İstanbul ile ticari, sosyal,

Detaylı

mec mec mobil erişilebilir cihazlar Mobil Erişilebilirlik Cihazları

mec mec mobil erişilebilir cihazlar  Mobil Erişilebilirlik Cihazları mec mec Mobil Erişilebilirlik Cihazları mobil erişilebilir cihazlar www.meccozum.com Merits TAM OTOMATIK TİLT YAPABİLEN MANUEL SANDALYE VEYA KENDİ PLATFORMUYLA TAŞIYABİLEN ENGELLİ TAŞIMA SİSTEMİ Mükemmel

Detaylı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ZİHİNSEL VE RUHSAL ENGELLİ BİREYLERE HİZMET VERECEK ÖZEL BAKIM MERKEZLERİNİN ÖZELLİKLERİ EKİM 2014 1 İÇİNDEKİLER 1- RUHSAL

Detaylı

KURUMSAL MBA Decor MBA Yapı Dekorasyon Mobilya Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. MBA Decor MBA Decor Üretim

KURUMSAL MBA Decor MBA Yapı Dekorasyon Mobilya Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. MBA Decor MBA Decor Üretim KURUMSAL MBA Decor; 2005 yılı içerisinde Mustafa Güven ile temelleri atılarak Güven Dekorasyon ile faaliyet göstermeye başlamıştır. Ticari kariyeri öncesi Tepe HOME başta olmak üzere bir çok kurumsal firmada

Detaylı

EVİM EVİM GÜVENL EVİM EVİM PRATİK EVİM EVİM OFİS EVİM EVİM MERKEZİ EVİM EVİM EĞLENCELİ EVİM OFİS EVİM YEŞİL EVİM EVİM SAĞLIKL EVİM EVİM OFİS EVİM EVİM

EVİM EVİM GÜVENL EVİM EVİM PRATİK EVİM EVİM OFİS EVİM EVİM MERKEZİ EVİM EVİM EĞLENCELİ EVİM OFİS EVİM YEŞİL EVİM EVİM SAĞLIKL EVİM EVİM OFİS EVİM EVİM HEM HEM İS İS MERKEZİ KEZİ KULLANIŞLI NIŞLI PRATİK TİK SAĞLIKLI IKLI GÜVENLİ EĞLENCELİ MERKEZİ MERKEZİ KULLANIŞLI KULLANIŞLI SAĞLIKLI SAĞLIKLI KONFORLU KONFORLU SAĞLIKL SAĞLIKLI KONFOR KONFORLU YEŞİL YEŞİL

Detaylı

DERS 3. Herkes İçin Eğitim

DERS 3. Herkes İçin Eğitim DERS 3 Herkes İçin Eğitim DERS 3 Herkes İçin Eğitim * Seviye: 3-4. sınıf Süre: 60-80 dakika Amaçlar: 1. Erişilebilirliğin kapsamının fiziki düzenlemelerle sınırlı olmadığını fark etmek 2. Eğitimde erişilebilirliğin

Detaylı

Yöntime Mimari Yönlendirme Sistemleri Sayın ilgili, Tel: Fax:

Yöntime Mimari Yönlendirme Sistemleri  Sayın ilgili, Tel: Fax: Yöntime Mimari Yönlendirme Sistemleri Tel: 0216 550 10 20 Fax: 0216 550 10 32 www.yontime.com Sayın ilgili, 15 yılı aşkın YÖNTİME markası altında Yönlendirme ve Tabela konularında faaliyet gösteren firmamız

Detaylı

değişimin başlangıç noktası

değişimin başlangıç noktası değişimin başlangıç noktası sizin ve çocuklarınızın mutluluğu için... 4.231 m² arazi üzerine kurulu olan 19 katlı 2 blokta, 2+1 ve 3+1 olmak üzere, 105 m² den 146 m² ye kadar toplam 4 farklı tipte daire,

Detaylı

Cenka ENGELLİ ASANSÖR SİSTEMLERİ. Image here

Cenka ENGELLİ ASANSÖR SİSTEMLERİ. Image here Cenka ENGELLİ ASANSÖR SİSTEMLERİ Image here Makaslı Kapasite: 400 KG Hızı: 0,5-0,15 m/sn Kat ve Durak: 2/2 Askı Tipi: Makaslı Kat Rumuzları: 0,1 Makina Dairesi: Aşağıda Seyir: max-1700 mm Sistem: Hidrolik

Detaylı

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU

ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) İZLEME VE DEĞERLENDİRME FORMU İli/İlçesi: /. Birim Adı: Tarih:././... Birim Kodu: Adresi :. Telefon / Faks : / ÇİM Sorumlusu : Personel Sayısı :Uzman Tabip ( ) Tabip ( ) Psikolog

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI İHTİYAÇ PROGRAMI NİSAN 2018 İHTİYAÇ PROGRAMI 1 İHTİYAÇ PROGRAMI ÖZETİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLAR YÖNERGESİ ANKARA OCAK 2016 (17/08/2012 tarihli ve 8106 sayılı Makam Oluru) (16/7/2014 tarihli ve 3007900

Detaylı

KATALOG 2014 www.egekonteyner.net www.egekabin.net

KATALOG 2014 www.egekonteyner.net www.egekabin.net KATALOG 2014 GÜVENİN, SAĞLAMLIĞIN VE KALİTENİN BULUŞTUĞU NOKTA... MİSYON Firmamız müşterilerimizin talepleri doğrultusunda projelendirme, dizayn ve yenilikçi ürünler sunmayı amaçlamaktadır. Gelişmekte

Detaylı

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: 45429200-010.06-93506 20/06/2014 Konu: Zihinsel ve Ruhsal Engelli Bireylere Yönelik Özel Bakım Merkezleri GENELGE

Detaylı

engelsiz yaşam... ve sonuçta www.engel-siz.com

engelsiz yaşam... ve sonuçta www.engel-siz.com www.engel-siz.com ve sonuçta engelsiz yaşam... Engellilerin de herkesle birlikte, yaşamın tüm alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmesi ve bunlardan yararlanabilmesidir tüm amacımız. içindekiler 2 16

Detaylı

Görseller tanıtım amaçlıdır Baltık İnşaat uygulama aşamasında değişiklik yapma hakkını saklı tutar

Görseller tanıtım amaçlıdır Baltık İnşaat uygulama aşamasında değişiklik yapma hakkını saklı tutar Görseller tanıtım amaçlıdır Baltık İnşaat uygulama aşamasında değişiklik yapma hakkını saklı tutar 862m 2 si yeşil alana ait % 65 YEŞİL ALAN toplam 1.272 etrafı açık alanda Kendi Adanızda Yaşayın Bölge

Detaylı

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği

Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği Müşteri ihtiyaçlarını ve memnuniyetini ön planda tutan yüksek kalite standartlarında konutlar yaparak projelerini söz verdiği tarihte söz verdiği kalitede teslim etmek Taş Dünyası nın taahhüdüdür. Yatırımın

Detaylı

FIAT AUTONOMY HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜ PROGRAMI

FIAT AUTONOMY HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜ PROGRAMI FIAT AUTONOMY HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜ PROGRAMI Fiat Autonomy, bedensel engellilere özel donanımlarla her ihtiyaca çözüm üretir, yolda hareket özgürlüğü sunar. Autonomy programı kapsamındaki Fiat modellerinden

Detaylı

Bakırköy İNCİRLİ'de İşyerine Kiralık sıfır Müstakil ev Bina

Bakırköy İNCİRLİ'de İşyerine Kiralık sıfır Müstakil ev Bina Bakırköy İNCİRLİ'de İşyerine Kiralık sıfır Müstakil ev Bina Kiralık - Komple Bina 18,000 TL 450 m2 İstanbul / Bakırköy Oda / Bölme : 14 Açık Alan (m²) : 100 Kapalı alan (m²) : 450 Yapının Şekli : Fourlex

Detaylı

HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN. Remley Land, bir Remley Grup projesidir.

HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN. Remley Land, bir Remley Grup projesidir. HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN Remley Land, bir Remley Grup projesidir. NEDEN REMLEY LAND? 1. Giriş Şehirler gelişiyor, aileniz büyüyor ve zaman değişiyor... Geleceğin mimarı olma vizyonu ile çalışan

Detaylı

BAHÇEŞEHİR İN EN GÜZEL BAHÇESİ MAHALLE KÜLTÜRÜYLE BULUŞUNCA

BAHÇEŞEHİR İN EN GÜZEL BAHÇESİ MAHALLE KÜLTÜRÜYLE BULUŞUNCA BAHÇEŞEHİR İN EN GÜZEL BAHÇESİ MAHALLE KÜLTÜRÜYLE BULUŞUNCA Bahçeşehir in en değerli ve en büyük arazisinde, mahalle kültürünün izleri modern yaşamla bir araya geldi Vaditepe Bahçeşehir; sıcak mahalle

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

Kendisi de prestiji de çok yüksek

Kendisi de prestiji de çok yüksek 02 Kendisi de prestiji de çok yüksek İki kule olarak inşa edilen Moment İstanbul, sıra dışı dikey mimarisiyle ne kadar prestijli bir proje olduğunu daha ilk bakışta gözler önüne seriyor. Ama Moment İstanbul

Detaylı

MEMNUNİYET ÖLÇÜMÜ. BursaRay istasyonlarındaki güvenlik görevlilerinin size karşı tutum ve davranışlarından

MEMNUNİYET ÖLÇÜMÜ. BursaRay istasyonlarındaki güvenlik görevlilerinin size karşı tutum ve davranışlarından AMAÇ VE YÖNTEM Burulaş ın şehir içi ulaşım hizmetlerinden beklenti ve memnuniyeti ölçmek, yolcunun bakış açısıyla eksiklikleri belirlemek ve bu doğrultuda daha kaliteli hizmet verebilmek, Burulaş ın güçlü

Detaylı

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam...

Em neller İnşaat modern ve güvenl mekanlar... Dört Dörtlük Bir Yaşam... Dört Dörtlük Bir Yaşam... www. verapark.com.tr Em neller İnşaat Doğayla, doğal olanla yaşamak için... Vera Park Konutları 4-1- www.verapark.com.tr Yeni bir daire alırken orada uzun bir hayat süreceğinizi

Detaylı

Daha iyi bir yaşam için BULUŞMA NOKTASI

Daha iyi bir yaşam için BULUŞMA NOKTASI www.devas.com.tr Yaşamlarını bedensel engelli olarak veya yürümekte zorluk çekerek sürdürmek zorunda kalan vatandaşlarımızın, gündelik yaşamlarındaki ulaşımı kolaylaştırmak için DEVAS ASANSÖR ailesi olarak

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ

2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 2015 MAYIS AYI RİSK DEĞERLENDİRMESİ 27 mayıs 2015 tarihinde yapılan riskli alanların tespitinde aşağıda belirtilen problemler tespit edilmiştir. Bu risklerin öncelikli yapılacak işler kapsamında değerlendirilmesi

Detaylı

YERELDEN ENGELSİZ TASARIM UYGULAMALARI, KÜÇÜKÇEMECE BELEDİYESİ ÖRNEĞİ

YERELDEN ENGELSİZ TASARIM UYGULAMALARI, KÜÇÜKÇEMECE BELEDİYESİ ÖRNEĞİ YERELDEN ENGELSİZ TASARIM UYGULAMALARI, KÜÇÜKÇEMECE BELEDİYESİ ÖRNEĞİ FATMA YILMAZ 1 ve YASEMİN ÇAKIRER ÖZSERVET 2 ÖZET Dünya Sağlık Örgütü ne göre dünya nüfusunun %25 i hayatının belli bir döneminde dolaylı

Detaylı

RELAYrack. Açık sistem çatı D=600 - D=800 - D=1000. RELAYrack tekli çatı, D= 600 mm. RELAYrack çiftli çatılar, D= 800 mm

RELAYrack. Açık sistem çatı D=600 - D=800 - D=1000. RELAYrack tekli çatı, D= 600 mm. RELAYrack çiftli çatılar, D= 800 mm RELAYrack / Açık sistemler, network teknolojisi ve elektronik alanında sayısız uygulama için, uygun maliyetli ve montaj dostu çözümler sunar 19 standart cihazların montajı için tasarlanmıştır. Ekipmanlara

Detaylı