1.5. TMMOB VE TRABZON ĐL KOORDĐNASYON KURULU ĐLE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1.5. TMMOB VE TRABZON ĐL KOORDĐNASYON KURULU ĐLE"

Transkript

1 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 2. Madde 65 yaş üzerindeki emekli üyelerimizden gelir getirici bir işte çalışmayanlardan talep etmeleri halinde üye aidatı alınmasının durdurulması 3. Madde 6111 sayılı Yasa ve TMMOB Yönetim Kurulunun tarihinde almış olduğu karar gereğince birikmiş üye aidat borçlarının 25 Ağustos 2011 tarihine kadar ödenmesi koşuluyla taksitlendirme konusu yönetim kuruluna ait olmak koşulu ile ait oldukları yıla ait bedeller üzerinden ödenmesi kararları oluşturuldu TMMOB VE TRABZON ĐL KOORDĐNASYON KURULU ĐLE ĐLĐŞKĐLER ĐKK TOPLANTILARINA KATILIM Dönem içinde ĐKK gündemine giren konularda yapılan basın açıklamaları ve etkinliklerimiz aşağıda verildi. 13 Ocak 2011 Perşembe günü TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi nde yapılan Đl Koordinasyon Kurulu toplantısına; Odamıza temsilen Şube Başkanı Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katılmıştır. Toplantı gündeminde yer alan; Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan Trabzon Kent Sempozyumu konusu görüşüldü. 27 Ocak 2011 Perşembe günü TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi nde yapılan Đl Koordinasyon Kurulu toplantısına; Odamıza temsilen Şube Başkanı Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katılmıştır. Toplantı gündeminde yer alan; Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan Trabzon Kent Sempozyumu hakkında görüşme yapılması, Trabzon Kent Sempozyumu için oluşturulacak Yürütme Kurulu ile ilgili isimleri verilen Oda Temsilcileri ile görüşme yapılması ve Akyazı Projesi ile ilgili ĐKK bileşenlerinin yazılı değerlendirmeleri, konuları görüşüldü. 24 Şubat 2011 Perşembe günü TMMOB Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesi nde yapılan Đl Koordinasyon Kurulu toplantısına; Odamıza temsilen Şube Başkanı Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katılmıştır. Toplantı gündeminde yer alan; Kentsel Dönüşüm Projesi, Trabzon Đli Akçaabat Đlçesi Söğütlü sahilinde yapılması planlanan yol projesi ve Galyan (Atasu) baraj havzasında yapılması planlanan HES projeleri konuları görüşüldü.

2 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 07 Nisan 2011 Perşembe günü saat de TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi nde yapılan Đl Koordinasyon Kurulu toplantısına; Odamıza temsilen Şube Başkanı Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katılmıştır. Toplantı gündeminde yer alan; Söğütlü Yolu ile ilgili Yıldızlı Belediyesi nden gelen yazının görüşülmesi, Söğütlü Yolu ile ilgili Söğütlü Belediyesi nden gelen yazının görüşülmesi, Opera Binası hakkında görüşme yapılması, Trabzon Belediyesi Sahil ve Ganita projelendirmesi hakkında görüşme yapılması, Trabzon Kent Müzesi hakkında görüşme yapılması ve Trabzon Kent Sempozyumu hakkında bilgi verilmesi konuları görüşüldü. 05 Mayıs 2011 Perşembe günü saat de TMMOB Đnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi adına Trabzon Park Restaurant ta yapılan Đl Koordinasyon Kurulu toplantısına; Şubemizi temsilen Şube Başkanı Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katılmıştır. Toplantı gündeminde yer alan; 15 Mayıs 2011 Pazar günü Ankara da yapılacak olan TMMOB Mitingi ile ilgili yapılan çalışmaların görüşülmesi, 28 Mayıs 2011 tarihinde Samsun da yapılacak olan TMMOB Kadın Kurultayı Kapsamında Samsun Yerel Kurultayı hakkında görüşme yapılması, Trabzon Kent Sempozyumu ve TMMOB ĐKK bütçesinin görüşülmesi konuları görüşüldü. 09 Haziran 2011 Perşembe günü saat de TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubemiz adına Trabzon Park Restaurant ta düzenlenen Đl Koordinasyon Kurulu toplantısına; Odamıza temsilen Şube Başkanı Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katılmıştır. Toplantı gündeminde yer alan; Trabzon Kent Sempozyumu hakkında bilgi alınması, 2011 yılı için TMMOB Trabzon ĐKK Bütçesinin görüşülmesi ve katılım oranlarının karara bağlanması ve Kadın Kurultayı hakkında görüşme yapılması konuları görüşüldü. 7 Temmuz 2011 Perşembe günü saat de TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi nde yapılan Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu toplantısına; Odamıza temsilen Şube II. Başkanı Kadir GÜNAY katılmıştır. 13 Oda temsilcisinin katıldığı toplantıda; TMMOB Trabzon Kent Sempozyumu ve Trabzon Erzincan Demiryolu konuları görüşüldü. 05 Eylül 2011 Pazartesi günü saat da TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ndeki TMMOB Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu olağan toplantısına, Şubemizi temsilen Şube II. Başkanı Kadir GÜNAY katıldı. Toplantı gündeminde yer alan; Trabzon Kent Sempozyumu konusu görüşüldü.

3 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 06 Ekim 2011 Perşembe günü saat de TMMOB Đç Mimarlar Odası Trabzon Şubesi adına Trabzon Park Restaurant ta düzenlenen TMMOB Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu olağan toplantısına, Şubemizi temsilen Şube Başkanı Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katıldı. Toplantı gündeminde yer alan; Trabzon Akyazı Projesi ile ilgili TMMOB dan gelen yazı ve Akyazı Projesi ile ilgili görüşme yapılması ve 8 Ekim 2011 TMMOB Mitingi hakkında görüşme yapılması konuları görüşüldü. 03 Kasım 2011 Perşembe günü saat de TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi nde, Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu olağan toplantısına Şube Başkanımız Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katılmıştır. Toplantı gündeminde yer alan; Akyazı da mevcut durum çalışması, Avni Aker ve Çevresi Projesi ve Anket Çalışması hakkında bilgi alınması ve TMMOB tarafından yapılan ödeme konuları görüşüldü. 08 Aralık 2011 Perşembe günü saat de TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi nde, Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu olağan toplantısına Şube Başkanımız Hacı Salih HACISALĐHOĞLU katılmıştır. Toplantı gündeminde yer alan; Akyazı da mevcut durum analizinin yapılması, TMMOB Kadın Kurultayı konuları görüşüldü BASIN AÇIKLAMALARI KÖMÜR DEPOSU KĐRLĐLĐĞĐ ŞĐMDĐ DE ARSĐN DE! Kentimizi, tarihi ipek yolu üzerinden ülkemizin doğusuna bağlayan Maçka Vadisi, Sümela Manastırı ve Altındere milli parkının varlığı ile kente giriş yapan yerli ve yabancı turistlerin ulaşım yoludur. Çarpık kentleşme ve sanayileşme nedeniyle Maçka Vadisinin özellikle Deliklitaş ve Hacımehmet bölgeleri ile Akoluk beldesi taşocakları, taş kırma ve eleme tesisleri, küçük ve orta ölçekli sanayi tesisleri, katı atık nakil istasyonu, kömür depolama, eleme ve paketleme tesislerinin varlığı ile adeta düzensiz kentleşmenin bütün özelliklerini yansıtmaktadır. Bu tesisler özellikle de kömür depolama, eleme ve paketleme tesisleri faaliyetleri esnasında çevrelerindeki yerleşim yerleri ile dikili fındık ve diğer tarım arazilerine koku, toz ve diğer atıkları yoluyla kirletici özellikleri nedeniyle zarar vermektedirler. Bu tesisler önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Atasu içme suyu göl alanında birikecek olan kentimizin içme suyuna da hava yoluyla ulaşarak kirletici olarak zarar verecektir. Ayrıca planlı şehircilik açısından da müthiş bir görüntü kirliliği oluşturmaktadırlar.

4 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi Bu olumsuz örnekler ortada iken kentimizde belediyelerimiz, koruma kurullarımız kentimizi daha kötü hale getirmek için nasıl kararlar alıyorlar! Arsin Belediyesi, Arsin Đlçesi Gölcük Mahallesinde 12361,84 m² lik fındıklık arazide kömür eleme ve paketleme tesisi kurulacağından belirtilen alan ile ilgili olarak 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında Trabzon Đli Toprak Koruma Kurulundan bu alanın tarım dışı amaçlı kullanımı için başvuruda bulunmuştur. Tarım dışı kullanımı için talep edilen arazi, Arsin Đlçesi Gölcük Mahallesinde yer almakta, batısında Harmanlı deresi, etrafında köy yolları ve çeşitli şahıslara ait fındık bahçeleri ile çevrilidir. Üzerinde fındık tarımı yapılan, sahile uzaklığı 2-3 km olan, eğimi yok denecek kadar az (%3 civarında), tahrip edilmemiş, kirliliğe, çoraklığa ve herhangi olumsuz etkiye sahip olmayan arazi, kullanma kabiliyeti açısında 3. sınıf arazi olarak belirlenmesine karşın, taban arazidir ve ilimiz için 1. sınıf fındık arazisi vasfındadır. Trabzon Đli Toprak Koruma Kuruluna adı geçen arazi ile ilgili rapor hazırlayan Tarım Đl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri, raporlarındaki teknik ifadelerde arazinin Tarımsal Niteliği Korunacak Alan vasfında olduğunu belirtmişlerdir. Bu verilerin ışığında Trabzon Đli Toprak Koruma Kurulu Vali Yardımcısı Adem KARAHASANOĞLU nun başkanlığında, Defterdar, Đl Özel Đdaresi, Bayındırlık ve Đskan Müdürlüğü, Đl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Đl Tarım Müdürlüğü, Ticaret Borsası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Tema Đl Temsilcisinin katıldığı 13 Ocak 2011 tarihli oturumunda yapılan oylama sonucu arazi 6 evet 3 ret oyu ile Arsin Belediyesi nin talepleri doğrultusunda kömür eleme ve paketleme tesisi olarak kullanılması için tarım alanı dışına çıkarılmıştır. Oylamada TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Tema Đl Temsilcisi ile Ticaret Borsası Başkanı hayır oyu kullanarak karara muhalefet şerhi koymuşlardır. Kuruluş amacının başında, Arazide kullanılan tüm faaliyetlerde, arazinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik inceleme, değerlendirme ve izleme yapmak, ortaya çıkan olumsuzlukları belirlemek, toprak korumayı ve bununla ilgili sorunları giderici önlemleri almak, geliştirmek, uygulanmasını sağlamak için görüş oluşturmak olan Toprak Koruma Kurulu amacının dışına çıkarak bizzat varlığını inkâr edercesine ilimiz çiftçisi için birincil geçim kaynağı olan fındık arazilerimizi tarım alanı dışına çıkararak hem de örneğini Maçka vadisinde gördüğümüz müthiş bir çevre kirliği yaratan kömür eleme ve paketleme tesisi kurulmasına karar vermiştir.

5 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi Buradan Arsin Belediye Başkanlığı na soruyoruz, Bilinmelidir ki iyi belediyecilik temiz ve düzenli çevre ile anılır iken, ilçenizde müthiş bir çevre kirliği yaratacak olan bu tesis için niçin talepte bulunuyorsunuz? Arsin Kaymakamlığı na soruyoruz, Kömür eleme ve paketleme tesisinde ne gibi bir kamu yararı vardır ki, konu ile ilgili olarak kamu yararı kararı alıyorsunuz? Đl Çevre ve Orman Müdürlüğü ne soruyoruz, Maçka Vadisinde kömür eleme ve paketleme tesislerinin yarattığı görüntü ortada iken, görevi çevreyi korumak olan müdürlüğünüz varken niçin bu alana tesis kurulmasına ön ayak olacak kurul kararına imza atıyorsunuz? Đl Tarım Müdürlüğü ne soruyoruz, Bölgemizde fındığın alternatifi yine fındık iken, kısıtlı olan verimli tarım arazilerini korumak, geliştirmek, çiftçinin gelirini artırmak, tarım alanlarını korumak gibi göreviniz varken, niçin kurulun bu kararını imzalıyorsunuz? Kurulun bütün üyelerinden, Arsin Đlçesinde bir çevre felaketine neden olabilecek kararlarını yeniden gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Tesis için Arsin Đlçesinde Belediyenin belirleyeceği, kurulca uygun görülecek başka alanların tahsis edilmesini öneriyoruz. Arsin halkına, ilgili bütün kurum ve kuruluş yetkililerine, siyasi partilerin yöneticilerine, sivil toplum ve çevre örgütlerine buradan çağrı yapıyoruz, Gelin Arsin Đlçesi Gölcük Mahallesinde, çevreyi geri dönülmesi zor bir şekilde kirletecek olan bu tesisin kurulmasına HAYIR! diyelim. TMMOB Đl Koordinasyon Kurulu bileşenleri olarak tarım alanlarının yok edilmesine, çevre kirliliğine neden olacak her türlü karar ve uygulamanın karşısında olduğumuzu belirterek, konunun yargı dâhil her türlü platformda takipçisi olacağımızı, Trabzon kamuoyunun bilgisine sunarız. TMMOB Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu

6 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi GALYANI RAHAT BIRAK! SUYUMA DOKUNMA! Trabzon ve yakın çevresine içmesuyu sağlayacak olan Atasu Barajı Aralık 2010 tarihi itibarıyla su tutmaya başlamıştır. Atasu Barajı beslenme havzası yaklaşık 180 km 2 lik bir alana sahiptir. Baraj havzası 30 km boyunca uzanan Galyan ve Şimşirli derelerinden oluşmaktadır. Söz konusu bu havza içinde yedi adet HES projesi için EPDK tarafından üretim lisansı verilmiştir. Havzadaki HES projelerinin iki âdetinin ise ÇED süreci tamamlanmak üzeredir. Bu HES lerin hepsi Atasu Barajının orta ve uzun mesafeli koruma alanı içerisinde yer almaktadır. Atasu Barajı beslenme havzasında planlanan HES lerin yapılması durumunda barajda toplanan suyun kirlenme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı açıktır. Yedi adet HES projelerinin gerçekleşmesi durumunda; inşaat sahhasında, açılacak işletme yollarından oluşacak heyelanların getireceği hafriyat, dökülecek beton miktarı, kullanılacak çimento miktarı ve yapılacak kazılardan dolayı yoğun bir kirlilik yaşanacğı beklenmektedir. Ayrıca ihmal ve kazalar sonucu dere yatağına çok miktarında motorin kaçağının olacağı da beklenmektedir. HES lerin inşaat aşamasında doğal bitki örtüsüne ve orman varlığına geri dönülemeyecek ciddi zararlar vereceği bilinmektedir. Olası bu kirleticilere ilave olarak ise Galyan deresi membasında yer alan ve faal olmayan Gümüşgi madeninde uyuyan bakır (Cu), kurşun (Pb), çinko (Zn), kadmiyum (Cd), krom (Cr) gibi ağır elementlerde aktif hale gelmesi bir başka tehlikedir. HES lerde yapılacak kazı çalışmaları ile bu elementler hareketlenerek tozlar ve yağmur suları vasıtasıyla derelere ve derelerden baraj gölüne gelecektir. Bütün bu nedenlerle Trabzon a içmesuyu sağlayacak olan baraj suyunun kirleneceği gerçeği açıktır. Diğer taraftan baraj beslenme havzasını korumak için yılları arasında alınmış üç adet Trabzon Valiliği Mahalli Çevre Kurulu kararları mevcuttur. Bu kararlarda Kirlilik yaratacak hiçbir insan ve yatırım faaliyetine izin verilmeyecektir denilmiştir. Bu kararlar doğrultusunda söz konusu yıllar arasında alabalık tesislerine ve taş ocaklarına izin verilmediği gibi konut amaçlı bina yapımlarına dahi önemli kısıtlamalar getirilmiştir. Havza Tarım Bakanlığı tarafından organik tarım alanı olarak ilan edilmiştir. Đçme suyunun korumaya yönelik bu doğru kararlar ortadayken kirletici unsur olan HES lere izin verilmesini anlamakta güçlük çekmekteyiz. Çocuklarımıza güvenle içireceğimiz ve yıllardan beri özlemle beklediğimiz temiz içmesuyu mu önemli, yoksa toplamda bir anlam ifade etmeyecek enerji mi daha önemlidir ikileminde sağduyulu TMMOB Trabzon ĐKK olarak biz temiz içmesuyunu seçmekteyiz. Yıllardan beri Maçka Vadisi içinde kanalizasyon ve tarım ilaçlarının kirlettiği suyu içmeye mahkûm edilen Trabzon halkı, Atasu Barajının temiz suyunu özlemle beklerken bu vadi içine kirletici HES lerin yapılmasını akıl durması olarak nitelendiriyoruz.

7 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi TMMOB Trabzon ĐKK olarak bizler, milletvekili adaylarımızı, Trabzon Valiliğini ve Büyükşehir olmaya aday Trabzon Belediyesini, ilgili kurum ve kuruluşları bir kez daha sağduyuya davet ediyor ve meslek odaları olarak sesimizin duyulmasını bekliyoruz. Trabzon halkının hiçbir kişi ya da tüzel kişiliğe diyet borcu yoktur. Bu vadide verilen izinler, alınan lisanslar, yapılan sözleşmeler siyasal iradenin de katkısıyla iptal edilebilir ve kamu vicdanı rahatlatılabilir. Bu konuda TMMOB Trabzon ĐKK olarak yetkili makamlardan projelerin iptali konusunda ısrarcı olacağımızı ifade etmek istiyoruz. TMMOB Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu TMMOB TRABZON ĐL KOORDĐNASYON KURULU EYLÜL 2011 DE TRABZON KENT SEMPOZYUMU DÜZENLĐYOR Tarihi M.Ö li yıllara dayanan Trabzon da M.Ö. 756 yıllarında dönemlerinin en iyi denizci ve tüccarları olan Miletliler Trabzon a gelerek buraya yerleşmiş ve Trabzon da serbest şehir dönemini başlatmışlardır. Önemli bir tarihi geçmişe, zengin kültürel mirasa ve dünya üzerinde benzeri olmayan doğal güzelliklere sahip bu şehir, tarih boyunca özellikli ve ayrıcalıklı bir yerleşim alanı olarak görülmüştür. Kent, farklı sosyal sınıflardan oluşan bir toplumun, yapay çevreyi doğal çevreye egemen kıldığı bir ortamda ve kendine özgü kurallara uygun olarak yaşamlarını sürdürdükleri bir yerleşme yeridir. Bu yerleşme yerleri tarihin değişik dönemlerinde farklı sosyo-ekonomik işlevleri üstlendiğinden, kent kavramı da bu işlevsel değişime uygun olarak her dönemde farklı bir içeriğe sahip olabilen dinamik bir nitelik taşımaktadır. Bu dinamiklik, yüzyılımızın en önemli olgularından biri olan kentin tanımında tam bir kavram birliğine ulaşılmasında bazı güçlükler ortaya çıkarmakta, belirli bir ülke için somut ölçütlere dayanılarak yapılan bir kent tanımının bir başka ülke için büyük aykırılıklar göstermesine yol açmaktadır. Buna bağlı olarak, küreselleşme anlayışının egemen olduğu içinde bulunduğumuz dönemde, toplumların sosyo-ekonomik yapılarına bağlı olarak ortaya çıkan kentleşme olgusu oldukça önemli hale gelmiştir. Bu olguyla, yaşanabilir bir kentleşme için, diğer bir ifade ile insanların kentte yaşadıklarını hissedebilmeleri için, bölgesel olarak ortaya çıkabilen farklı bileşenlerin etkileşimleri ve bu etkileşimlerin tümleşik planlamalarla yönetilmesi gerekliliği, dünya ölçeğinde tartışılır olmuştur. Trabzon, kentleşme açısından bu tartışmalara yön verebilecek konuma ulaşabilmeli ve bunu dünya ölçeğinde hissettirebilmelidir.

8 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi TMMOB Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu tarafından Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan TMMOB Trabzon Kent Sempozyumu nda, kentleşme olgusu içerisinde yer alan sosyal, kültürel, tarihi, ekonomik ve çevresel unsurlar ile bu unsurların birbirleriyle olan etkileşimleri gündeme taşınacak, sorunların bilimsel çözüm önerileri tartışmaya açılacaktır. Böylece, tartışmaya açılan konularda, sürdürülebilir kentsel gelişmeye katkı sağlamak hedeflenmektedir. Sempozyum kapsamında Trabzon Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Đlköğretim Okullarına yönelik Hayalimdeki Trabzon konulu bir resim yarışması düzenlenmiş ve herkese açık Yaşayan Trabzon konulu bir fotoğraf yarışması açılmıştır. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği nin KENTĐN SAKĐNĐ DEĞĐL SAHĐBĐ OLALIM ilkesinden hareketle gerçekleştireceğimiz sempozyuma Trabzon a bu gözle bakan herkesi katılmaya davet ediyor, katkı ve önerileri bekliyoruz. TMMOB Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu

9 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi TMMOB MĐTĐNGĐ ĐÇĐN ATAPARKTA DÜZENLENEN BASIN AÇIKLAMASINA KATILDIK 12 Mayıs 2011 Perşembe günü saat de Trabzon Đl Koordinasyon Kurulu nun düzenlemiş olduğu TMMOB mitingi basın açıklaması için Atapark ta toplanıldı. Şubemize temsilen Şube Başkanı Hacı Salih HACISALĐHOĞLU ve Üye Adem TANRIVER katılmıştır. Ϯϵ

10 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi tarih, Karadenizden Günebakış Gazetesi; sayfa 1-6 ϯϭ

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010 2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. KURUMSAL ĐLĐŞKĐLER VE ÖRGÜTLENME 1.1. ĐL TEMSĐLCĐLĐKLERĐ ĐLE ĐLĐŞKĐLERĐN GELĐŞTĐRĐLMESĐ

Detaylı

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ

20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ 20. ŞUBE ÇALIŞMA RAPOR ÖZETLERİ ADANA ŞUBE 10. GENEL KURULUMUZ Şubemiz 10. Olağan Genel Kurulu Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Toplantı Salonu nda 08-09 Şubat2014 tarihlerinde yapıldı. 13.02.2014

Detaylı

ADANA İLİ TARIM TOPRAKLARININ AMAÇ DIŞI KULLANIM DURUMU

ADANA İLİ TARIM TOPRAKLARININ AMAÇ DIŞI KULLANIM DURUMU ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 14 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA İLİ TARIM TOPRAKLARININ

Detaylı

Seyfullah KINALI Kenan BAĞÇİÇEK Hüsnü AKKAN Başkan Başkan Yardımcısı Katip Üye

Seyfullah KINALI Kenan BAĞÇİÇEK Hüsnü AKKAN Başkan Başkan Yardımcısı Katip Üye Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.01.2016 tarihli toplantısında komisyonumuza havale edilen, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ibareli 12.01.2016 tarih ve 91352717-310-01/111 sayılı yazı okundu. Akçaabat

Detaylı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu Karadeniz Gazetesi, Perşembe günü

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu Karadeniz Gazetesi, Perşembe günü TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi Karadeniz Gazetesi, 22.12.2011 Perşembe günü ϭ TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi TMMOB ŞEHĐR PLANCILARI

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

Karadenizden Günebakış Gazetesi, 11.09.2011 tarih, Pazar günü 11.09.2011 tarih, Pazar günü

Karadenizden Günebakış Gazetesi, 11.09.2011 tarih, Pazar günü 11.09.2011 tarih, Pazar günü TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi Karadenizden Günebakış Gazetesi, Karadenizden Günebakış Gazetesi, 11.09.2011 tarih, Pazar günü 11.09.2011 tarih, Pazar günü 1.5.3. ETKĐNLĐKLER 04 Şubat 2011

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

DÜZCE NİN ÇEVRE SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 4 ARALIK 2012 I. OTURUM OTURUM BAŞKANI: PROF. DR. SÜLEYMAN AKBULUT

DÜZCE NİN ÇEVRE SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 4 ARALIK 2012 I. OTURUM OTURUM BAŞKANI: PROF. DR. SÜLEYMAN AKBULUT DÜZCE NİN ÇEVRE SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 4 ARALIK 2012 I. OTURUM OTURUM BAŞKANI: PROF. DR. SÜLEYMAN AKBULUT YÖNETİCİ ÖZETİ Düzce Valiliği ve Düzce Üniversitesi nin birlikte düzenlemiş olduğu

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.

ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100. ANTALYA İLİ, BATI ÇEVRE YOLU GÜZERGÂHI İLE KEPEZ İLÇESİ ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ YERLEŞİM ALANLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

4.22. Yerel Seçimlere Bir Buçuk Ay Kala Onaylanan İstanbul İl Çevre Düzeni Planı Uygulamaya Sokulmamalıdır

4.22. Yerel Seçimlere Bir Buçuk Ay Kala Onaylanan İstanbul İl Çevre Düzeni Planı Uygulamaya Sokulmamalıdır 4.22. Yerel Seçimlere Bir Buçuk Ay Kala Onaylanan İstanbul İl Çevre Düzeni Planı Uygulamaya Sokulmamalıdır 23.02.2009 / 29.08.15032 TMMOB ye bağlı meslek odalarınca açılan davalar sonucunda iptal edilmiş

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313

Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Resmi Gazete Tarihi: 08.10.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26313 Amaç MADDE 1 KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 01 Eylül 2015 Salı günü saat 18.00 de Belediye Meclis Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında

Detaylı

İ t ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU. Tarih: BİRİM TALEP SAHİBİ

İ t ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU. Tarih: BİRİM TALEP SAHİBİ m ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU İ t Tarih: 02.05.2016 BİRİM İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI TALEP SAHİBİ KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM

Detaylı

ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI ANKARA SANAYĐ ODASI II. ve III. ORGANĐZE SANAYĐ BÖLGESĐ 2009 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI 1 Giriş 15 Nisan 2000 tarih 24021 sayılı resmi gazete yayınlanarak yürürlüğe giren 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri

Detaylı

Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara

Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Türkiye de Çevre Yönetimi için Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi B Bileşeni: Yerel Düzeyde Kapasite Geliştirme Mart 2015, Ankara Projeye

Detaylı

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI... 2 2 MEVCUT PLAN DURUMU...

Detaylı

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER

Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER Ebru ARICI Genel Müdür RES ÖNLİSANS İZİN SÜREÇLERİ VE KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER 10.05.2018 tarih ve 7828 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile Lisans Başvurusunda Sunulması Gereken Bilgi ve

Detaylı

ARAZİ TEMİN RAPORU MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. EGE RES İzmir ili, Kemalpaşa ilçesindedir. MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş

ARAZİ TEMİN RAPORU MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. EGE RES İzmir ili, Kemalpaşa ilçesindedir. MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş 1. Proje Hakkında Bilgi ARAZİ TEMİN RAPORU MELTEM ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Adı ve Konumu Proje Sponsoru Proje Maliyeti Kurulu Güç Temel Uygulama Tarihleri EGE RES İzmir ili, Kemalpaşa ilçesindedir.

Detaylı

YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI

YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI tmmob makina mühendisleri odası YALOVA 2020 YALOVA'DA SANAYİLEŞME VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME KONFERANSLARI KİTABI Yalova ARALIK 1997 mmo yayın no : 208 tmmob makina mühendisleri odası Sümer Sok. No:36/1-A Demirtepe-ANKARA

Detaylı

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 09 10 Şubat 2008 tarihlerinde yapılan EMO D.Bakır Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu toplantı ve seçimlerine BATMAN İL TEMSİLCİLİĞİ 11 Ocak 2009 tarihinde, İl

Detaylı

Şekil 2: /496 Antalya Büyükşehir BMK ile kabul edilen /35 sayılı BMK ile kesinleşen 1/ NIP

Şekil 2: /496 Antalya Büyükşehir BMK ile kabul edilen /35 sayılı BMK ile kesinleşen 1/ NIP ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, DURALİLER BÖLGESİ 1/25000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Plan revizyonuna konu alan; Antalya Merkez, Kepez İlçesi,

Detaylı

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GÜZELBAHÇE SONUÇ RAPORU

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GÜZELBAHÇE SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GÜZELBAHÇE SONUÇ RAPORU Tarih: 30 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 30 Katılımcı listesindeki Sayı: 27 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1/1000 UYGULAMALI ve 1/5000 NAZIM İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Bu çalışma Isparta İli Gelendost İlçesi, Avşar köyü 17-18 pafta 1917, 7342, 7346, 7250 nolu parseller içerisinde kalan alanı kapsamaktadır.

Detaylı

T.C. ARDEŞEN BELEDİYE MECLİSİ

T.C. ARDEŞEN BELEDİYE MECLİSİ Karar No :70 Belediye Meclis Salonunda Başkan dahil 16 meclis üyesinden 14 meclis üyesinin katılımıyla toplandı. GÜNDEM:İlçemiz Müftü Mahallesinde 175 ada 3 nolu parselde yeşil alan olarak planlı alanın

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĐYE MECLĐSĐ KARARI Karar No : 2012/7-1 (63) Gündem maddesi gereğince; Özel Kalem Müdürlüğü nün 02/07/2012 tarih ve 751 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; 30 Mayıs 05 Haziran 2012 tarihleri arasında üyesi bulunduğumuz

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :593 KARAR 593: Meclis üyesi Zeki ALDI nın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliğiyle karar verildi. Karar No :594 KARAR 594: Yelaltı Mahallesi 650 ada, 4 parsel kısmen Az Yoğunlukta

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

6- Belediye Başkanlığı Đmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün tarih ve 507 sayılı yazıları ile

6- Belediye Başkanlığı Đmar ve Şehircilik Müdürlüğü nün tarih ve 507 sayılı yazıları ile T.C. VAN TUŞBA BELEDĐYESĐ G Ü N D E M Belediye Meclisinin 2015 Temmuz Ayı Mutat Toplantısı. Birleşimin Başlama Tarihi ve Saati: 06/07/2015-15.00 1-Açılış ve Yoklama. 2- Belediye Başkanlığı Đmar ve Şehircilik

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanının Bölgedeki Konumu

Şekil 1: Planlama Alanının Bölgedeki Konumu EDİRNE İLİ 1/25 000 ÖLÇEKLİ 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı, Edirne İli, Merkez İlçe, Tayakadın Köyü, Karakoltepe Mevkii, 34 Pafta, 164 Ada, 27 Parselin bulunduğu alanı kapsamaktadır.

Detaylı

haber TMMOB ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl

haber TMMOB ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Eskiþehir Ýl Koordinasyon Kurulu nun düzenlemiþ olduðu ESKÝÞEHÝR KENT SEMPOZYUMU 28-2 Þubat tarihinde Eskiþehir Anemon

Detaylı

Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin

Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin 16.1.1. Adalar Belediyesi ile İmzalanan Protokol Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği

Detaylı

30 yıllık 2 / B sorunu bitecek. Herkes. rahat bir nefes alacak.

30 yıllık 2 / B sorunu bitecek. Herkes. rahat bir nefes alacak. 30 yıllık 2 / B sorunu bitecek. Herkes rahat bir nefes alacak. 2/B Nedir? Anayasa nın 169 uncu maddesine göre 31.12.1981 tarihinden önce orman niteliğini kaybeden, 6831 sayılı Orman Kanunu nun 2/B maddesi

Detaylı

Ek 1: İstanbul Büyükşehir Belediyesine Yazılan Tarihli Yazı

Ek 1: İstanbul Büyükşehir Belediyesine Yazılan Tarihli Yazı 10.4.1. Ekler 10.4.1.1. Ek 1: İstanbul Büyükşehir Belediyesine Yazılan 08.09.2008 Tarihli Yazı 08.09.2008 / 28.06.13273 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 7 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 99 7. Temsilciliklerimizden Batman İl Temsilciliği 27 Ocak 2012 tarihinde Batman Telekom İl Müdürlüğünde SMM li üyelerin katılımıyla projelerde Cat-6 Kablo kullanımına ilişkin yapılan

Detaylı

MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU

MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 MANAVGAT İLÇESİ, HACIOBASI MAHALLESİ, 102 ADA 15, 16, 18, 19 NUMARALI PARSELLERE İLİŞKİN 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ RAPORU 1 PLANLAMA ALANI Planlama Alanı Konya-Manavgat Karayolu

Detaylı

Ergün DOĞAN Meclis Katibi

Ergün DOĞAN Meclis Katibi Tarihi 03.02.2017 Sayısı 10 Özü İlçemizde Katı Atık Mobil Aktarma İstasyonunun yapılması hususunun görüşülmesi Akçadağ Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, Belediye Meclis Üyeleri Aliseydi TURHAN, A. Turan

Detaylı

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince 02 Eylül 2016 Cuma günü saat 18.00 da Belediye Başkanı Ömer Faruk ÇELİK Başkanlığında Kültür

Detaylı

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101

DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 30. dönem çalışma raporu 101 DANIŞMA KURULU emo izmir şubesi 101 Danışma Kurulu I. Toplantısı 17 Mart 2014 30.Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı 17 Mart 2014 tarihinde Şube Eğitim Salonunda 46 üyemizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Detaylı

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1

YAYIN VE BASIM. İstanbul F Bursa Araştırma 7 Vakfı F-1 Belgeler 1 16 F-1 Mimarlıktan Haberler 1 58 F-1. Bursa Araştırmaları 1 YAYIN VE BASIM KÜTÜPHANE DEFTERİ SIRA NYAZAR KİTABIN ADI VEYA DİĞER ESERLERİN ADI YERİ TARİHİ SERİ CİLT ADET NEREDEN VEYA KİMDEN GELDİĞİ KÜTÜPHA NEDEKİ YERİ VE KONUSU Mimarlara Mektuplar Mimarlara Mektuplar

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU Tarih: 15 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 60 Katılımcı listesindeki Sayı: 57 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

AFYONKARAHĐSAR BELEDĐYESĐ BAYINDIRLIK VE ĐMAR KOMĐSYONUNUN 09-05-2011 TARĐHLĐ VE 87-106 SAYILI RAPORLARI 01 09/05/2011-87 02 09/05/2011-88

AFYONKARAHĐSAR BELEDĐYESĐ BAYINDIRLIK VE ĐMAR KOMĐSYONUNUN 09-05-2011 TARĐHLĐ VE 87-106 SAYILI RAPORLARI 01 09/05/2011-87 02 09/05/2011-88 01 09/05/2011-87 02 09/05/2011-88 03 09/05/2011-89 04 09/05/2011-90 05 09/05/2011-91 06 09/05/2011-92 07 09/05/2011-93 08 09/05/2011-94 09 09/05/2011-95 Belediye Meclisinin 02.05.2011 Tarih ve 278 sayılı

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ( 14/10/2014 tarih ve 316 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ AHİLER KALKINMA AJANSI AHİLER KALKINMA AJANSI 1 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU AÇILIŞ REHBERİ 1 GEREKLİ FORM, BELGE, RAPOR ve İZİN İŞLEMLERİ 2 3 BAŞVURU İŞLEMİ EVRAK VE BİNA İNCELEME

Detaylı

128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ AÇIKLAMA RAPORU

128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ AÇIKLAMA RAPORU AKÇAKALE KÖYÜ (MERKEZ/GÜMÜŞHANE) 128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU 2016 AKÇAKALE KÖYÜ-MERKEZ/GÜMÜŞHANE 128 ADA 27 VE 32 NUMARALI PARSELLERE

Detaylı

KALKINMA KURULU ŞANLIURFA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE ÇEVRE KASIM 2015 TRC BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI

KALKINMA KURULU ŞANLIURFA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE ÇEVRE KASIM 2015 TRC BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI KASIM 2015 T. C. KALKINMA KURULU TRC2 2014-2023 BÖLGE PLANI KOORDİNASYON VE İZLEME KOMİSYONLARI ŞANLIURFA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE ÇEVRE İLERLEME RAPORU 2015/1 stajyer [Şirket adını yazın] 1 TRC2 (Diyarbakır-Şanlıurfa)

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ T U T A NA K Karar Tarihi : 01.08.2016 Divan Hakan Recep AYKUT, H.Osman ÖVÜÇ, Ömer PINAR, Belediye Meclisi 01.08.2016 Pazartesi günü saat 16.00 da 2016 dönemi 8 inci Toplantı 1 inci oturumunu yapmak üzere

Detaylı

2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 11. BİRLEŞİM 1. OTURUM

2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 11. BİRLEŞİM 1. OTURUM Karar No : Konu:2015 Yılı Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 2015 YILI TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI 11. BİRLEŞİM 1. OTURUM BAŞKAN: Sayın Meclis Üyeleri; 5393 sayılı kanunun 20. maddesine istinaden Temmuz Ayı

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE İLİ KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 2017 YILI TEMMUZ AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ

T.C. ÇANAKKALE İLİ KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI 2017 YILI TEMMUZ AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ T.C. ÇANAKKALE İLİ KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİM DEVRESİ :30.03.2014 TOPLANTI TARİHİ :03.07.2017 TOPLANTI DÖNEMİ :TEMMUZ 2017 TOPLANTI GÜNÜ :PAZARTESİ 2017 YILI TEMMUZ AYI MECLİS KARAR ÖZETLERİ

Detaylı

10.17. Kayabaşı-TOKİ Konutları

10.17. Kayabaşı-TOKİ Konutları 10.17. Kayabaşı-TOKİ Konutları Kayabaşı bölgesi İstanbul un Avrupa yakasında, biyolojik çeşitlilik ve kentin yaşam destek sisteminin en önemli parçalarından biri olup kentin doğal ve ekolojik dengeleri

Detaylı

TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011)

TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011) TÜRKİYE PLANLAMA OKULLARI BİRLİĞİ (TUPOB) İŞBİRLİĞİ YÖNERGESİ (2011) 1- Kuruluş Türkiye Planlama Okulları Birliği (TUPOB), Türkiye'de lisans ve/veya lisansüstü düzeyde Şehir ve Bölge Planlama eğitimi veren

Detaylı

Katılımcı Olduğu Diğer Programlar

Katılımcı Olduğu Diğer Programlar Katılımcı Olduğu Diğer Programlar 27-31.01.2011: 25 th Winter Universiade 2011 21.12.2010: Hizmet Envanteri Veri Tabanı, Devlet Teşkilatı Veri Tabanı ve Kamu Veri Envanteri Semineri, Başbakanlık İdareyi

Detaylı

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ

SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI MERKEZ GENEL KURUL VE SEÇİMLERİ SİNOP MİTİNGİ ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 1MASYIS MİTİNGİ SAMSUN ŞUBE GENEL MERKEZ BAŞKANLAR KURULU 05 Nisan 2014tarihindeGenel Merkezde düzenlenen, Başkanlar kurulu toplantısına Şube Başkanımız Gül Yüzüncü Yılmaz katıldı. ÜST KURUL DELEGELERİ İLE TOPLANTI 17

Detaylı

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ

BELEDİYELERCE BİLGİ SAĞLANACAK İDEP EYLEMLERİ Arazi Kullanımı ve Ormancılık 3. ORMAN, MERA, TARIM VE YERLEŞİM GİBİ ARAZİ KULLANIMLARI VE DEĞİŞİMLERİNİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMESİNİ SINIRLANDIRMAK 5. 2012 yılında yerleşim alanlarında

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ

MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ MUĞLA DA ÇEVRE TALANINA TEPKİ Muğla Çevre Platformu nun (MUÇEP) Milas buluşmasına damgayı; arka arkaya gelen çevre, imar, tarım alanları konularında çıkarılan kararlar ve Okluk Koyu nda yıkılan Cumhurbaşkanlığı

Detaylı

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE FEN İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ALTYAPI KOORDİNASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı;

Detaylı

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI

I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI I. ULUSAL ÜNİVERSİTELER ÇEVRE MERKEZLERİ TOPLANTISI 20.05.2009 tarih ve 27233 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Araştırma ve Uygulama

Detaylı

BAKANLIKLAR ÜZERİNDEN TMMOB VE BAĞLI ODALARIN İDARİ VE MALİ DENETLENMESİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME

BAKANLIKLAR ÜZERİNDEN TMMOB VE BAĞLI ODALARIN İDARİ VE MALİ DENETLENMESİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME BAKANLIKLAR ÜZERİNDEN TMMOB VE BAĞLI ODALARIN İDARİ VE MALİ DENETLENMESİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME Bilindiği üzere Bakanlar Kurulunca; 1.) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Orman Mühendisleri

Detaylı

NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ NİLÜFER KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Çalışma Yönergesi nin amacı; Bursa İli Nilüfer İlçesi kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik

Detaylı

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ T.C BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ PLANIN İSMİ BALIKESİR İLİ, SAVAŞTEPE İLÇESİ, SARIBEYLER MAHALLESİ 1229-1230-1234-1235-1238-1239-1241-1242-1440-1441-1442-1443-

Detaylı

Yeni Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi

Yeni Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon, 12-13 Mayıs 2014, IV. Arazi Yönetimi Çalıştayı Yeni (6360) Büyükşehir Yasası ve Arazi Yönetimi Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon, 12-13 Mayıs 2014 6360 sayılı

Detaylı

ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI

ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI TÜRKİYE 17. ESRI KULLANICILARI TOPLANTISI ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI Kıvanç ÇALIŞKAN Harita Mühendisi 25 Mayıs 2012 - ANKARA SUNUM İÇERİĞİ GİRİŞ AMAÇ VE KAPSAM MATERYAL,

Detaylı

Murat TÜRKEŞ ve Telat KOÇ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü, Çanakkale

Murat TÜRKEŞ ve Telat KOÇ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü, Çanakkale (*)Türkeş, M. ve Koç, T. 2007. Kazdağı Yöresi ve dağlık alan (dağ sistemi) kavramları üzerine düşünceler. Troy Çanakkale 29:18-19. KAZ DAĞI YÖRESİ VE DAĞLIK ALAN (DAĞ SİSTEMİ) KAVRAMLARI ÜZERİNE DÜŞÜNCELER

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S.

YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S. Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized YAVUZ HES PROJESI AREM ENERJI URETIM A.S. ARAZI TEMIN RAPORU ARAZİ TEMİN RAPORU AREM

Detaylı

AFYONKARAHĐSAR BELEDĐYESĐ BAYINDIRLIK VE ĐMAR KOMĐSYONUNUN 10/06/2011 TARĐHLĐ VE SAYILI RAPORLARI. Kararın Özeti

AFYONKARAHĐSAR BELEDĐYESĐ BAYINDIRLIK VE ĐMAR KOMĐSYONUNUN 10/06/2011 TARĐHLĐ VE SAYILI RAPORLARI. Kararın Özeti 01 10/06/2011-112 02 10/06/2011-113 03 10/06/2011-114 04 10/06/2011-115 05 10/06/2011-116 06 10/06/2011-117 07 10/06/2011-118 AFYONKARAHĐSAR Belediye Meclisinin 01.06.2011 Tarih ve 329 sayılı kararı ile

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :40 KARAR 40: Meclis üyeleri; Mehmet BİLGİN, Okan İRGE ve Zeki ALDI nın mazeretlerinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Katip Katip Karar No :41 KARAR 41: Belediyemizde Teknik

Detaylı

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip FAALİYET RAPORUMUZ Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Tıp Doktoru olan Sayın Recep Çetin 06.08.2015, Saat:14:00'te Balıkesir Tabip Odamızı ve Balıkesir Dişhekimleri Odasını

Detaylı

YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727

3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727 3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

Hakkımızda. Kuruluş Deklarasyonu 5 Ocak 2006

Hakkımızda. Kuruluş Deklarasyonu 5 Ocak 2006 Hakkımızda Hasankeyf i Yaşatma Girişimi Ocak 2006 yılında Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Projesi ni durdurmak için kuruldu. Aktivistler ve toplam 86 kuruluştan oluşan girişim, Ilısu Projesi nin bölgemiz

Detaylı

MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI

MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI 1 İÇERİK 1. HAVZA KORUMA EYLEM PLANLARI 2. MARMARA VE SUSURLUK HAVZALARI 3. ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ 4. HAVZA YÖNETİM YAPILANMASI 5. NEHİR HAVZA YÖNETİM

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 27 KARAR 27- İlçemiz, Yelaltı Mahallesi 664 ada 3 parsel ve 247 ada 14 parselde yapılan ve Belediye Meclisimizin 06.08.2010 tarih 194 sayılı kararı ile uygun bulunan 1/1000 ölçekli Uygulama

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Katı Atık Düzenli Depolama Alanı İşletilmesi 2 Tıbbi Atıkların Toplanması, Taşınması ve Bertaraftı 3 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 2872 Sayılı Çevre

Detaylı

SAMSUN DA YAŞANAN AFETE İLİŞKİN RAPOR

SAMSUN DA YAŞANAN AFETE İLİŞKİN RAPOR SAMSUN DA YAŞANAN AFETE İLİŞKİN RAPOR Samsun da 4 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleşen yağış sonrası doğu bölgesinde ve Canik Belediyesi sınırları içerisinde sel meydana gelmiştir. Bunun sonucunda TOKİ, Samsun

Detaylı

( tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

( tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) (12.03.2010 tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) Madde 1 AMAÇ Bu Yönetmeliğin amacı Kayseri Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içerisindeki

Detaylı

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00

Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Bolu 6 Adet Tesisin Açılış ve Temel Atma Merasimi 20 Temmuz 2014, Pazar 19:00 Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Sayın Belediye Başkanım, Genel Müdürlerim, değerli konuklar, hanımefendiler,

Detaylı

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA

BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA BURSA KENT KONSEYİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NİN KATKILARIYLA KENT KONSEYİ MEVZUATI YASA 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU (TC Resmi Gazete Tarih: 13 Temmuz 2005, Sayı 25874) Kent Konseyi MADDE 76 Kent Konseyi

Detaylı

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ Planlama Alanının Tanımlanması Manisa İli 13.810 km² yüz ölçümüne sahip olup, 2015 itibarıyla

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 46 KARAR 46- İlçemiz, Sıra Mahallesi 2150 ada 7 parselde bulunan trafo yerinin değiştirilmesi Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İzmir İl Tesis Müdürlüğünün 04.01.2013 tarih 273 sayılı yazısı

Detaylı

II. Organize Sanayi Bölgesi

II. Organize Sanayi Bölgesi 2 II. Organize Sanayi Bölgesi 2.1 İmar Planı 25.08.2008 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca onaylanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarımız 15.09.2008 tarihinde Ankara Valiliği

Detaylı

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R

T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI K A R A R T.C İZMİR İLİ SELÇUK BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Dönemi : Birleşim No : 2014-11000 Birleşim Tarihi : 04/07/2014 Birleşim Saati : 17:00 Birleşim Yeri : Meclis Başkanlığına Oturum No : KARARA KATILANLAR

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVRECİ ŞEHİRLERE DOĞRU Kadir DEMİRBOLAT İklim Değişikliği Dairesi Başkanı 7 Temmuz 2012, Gaziantep Çevreci Şehircilik; Yaşam kalitesi yüksek, Çevreye duyarlı, Tarihi ve kültürel

Detaylı

KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç (13.04.2015 düzenlendi) KONAK KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 (1) Bu Çalışma Yönergesi nin amacı; İzmir İli Konak İlçesi kent yaşamında, kent

Detaylı

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Sevilay ARMAĞAN Mimar. Şb. Md. Tel:0312 4102355 KAPSAM BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI TEKNİK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİMARLAR ODASI İZMİR ŞUBESİ PLANLAMA VE YAPILAŞMAYA İLİŞKİN MEVZUAT VE UYGULAMA Sevilay ARMAĞAN Mimar Şb. Md. Tel:0312 4102355

Detaylı

Van-Tuşba Belediye Meclisi Eylül Ayı Karar Özetleri

Van-Tuşba Belediye Meclisi Eylül Ayı Karar Özetleri Van-Tuşba Belediye Meclisi Eylül Ayı Karar Özetleri Karar Sayısı: 246 Komisyon Raporunda; Van Đli Tuşba Đlçesi Bardakçı Mahallesi pafta:vank50c16d, ada:-, parsel:70 nolu taşınmaz 1/1000 ölçekli Uygulama

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ îmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ îmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA A(o\ T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ îmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü i ' m m C ı ;?! ' K ' EXP02016 ANTALYA Sayı : 90852262-301.03- t> cw - 3 '2 -

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ SIRA 1 İMAR PLANI BAŞVURU İŞLEMLERİ I. Başvuru Dilekçesi. 2. Güncel Tapu

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI MANİSA İLİ SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, MANİSA İLİ, SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, 105 ADA 1 PARSELDE YER ALAN TAHSİS-A ALANINDA KATI ATIK TESİSLERİ ALANI BELİRLENMESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :420 KARAR420:Yenice Mahallesi 282 ada 91 parsele ilişkin, Belediye Meclisi nin 01.08.2016 tarih ve 286 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.11.2016 tarih

Detaylı

ŞEHİRCİLİK ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ

ŞEHİRCİLİK ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ŞEHİR PLANCILARI ODASI ŞEHİRCİLİK ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ YÖNERGESİ 1 AMAÇ Madde 1. Bu Yönergenin amacı, şehircilik, yerleşmeler ve planlama alanlarında kamu

Detaylı

D- NASIL YAZMALI? ÖRNEKLER

D- NASIL YAZMALI? ÖRNEKLER D- NASIL YAZMALI? ÖRNEKLER ÖRNEK-3 Yunus YÖNÜGÜL İSTANBUL'DAKİ İÇMESUYU HAVZALARI NIN ÖNEMİ, İÇME SUYU KORUMA HAVZALARI NDA YAŞANAN SORUNLAR, İDARİ YARGIYA İNTİKAL ETMİŞ UYUŞMAZLIKLAR, NEDENLERİ VE ÇÖZÜM

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİNOCAK AYI KARAR ÖZETLERİ

VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİNOCAK AYI KARAR ÖZETLERİ VAN-TUŞBA BELEDİYE MECLİSİNİNOCAK AYI KARAR ÖZETLERİ KARAR TARİHİ : 04.01.2016 KARAR NO: 1 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. Maddesi, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6.maddesi hükmü çerçevesinde

Detaylı

MURATLI HES ARMAHES ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU. E2065 v69. Public Disclosure Authorized. Public Disclosure Authorized

MURATLI HES ARMAHES ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU. E2065 v69. Public Disclosure Authorized. Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized Public Disclosure Authorized MURATLI HES ARMAHES ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. E2065 v69 ARAZİ DEVRALMA İÇİN RAPORLAMA FORMU

Detaylı

6- ORMAN KADASTRO VE MÜLKİYETİ İLE İZİNLER

6- ORMAN KADASTRO VE MÜLKİYETİ İLE İZİNLER 6- ORMAN KADASTRO VE MÜLKİYETİ İLE İZİNLER 1- Orman Kadastro Komisyonu aşağıda belirtilen kimlerden ve kaç kişiden oluşur? I- Genel Müdürlükçe atanacak başkan, ormancı üye, ziraatçı üye ile mahalli ziraat

Detaylı