Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı Es Selam

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı 2009. Es Selam"

Transkript

1 Şeyh Eşref efendi ve Şeyh Cemaleddin efendi Ludwigshaven Dergahı 2009 Es Selam Euzubıllahımınesseytanırracım Bısmıllahırrahmanırrahım La havle vela kuvvete ıllabıllahıl alıyyül azıym Destur ya Seyyıdı. Destur ya Sultan ul Evlıya Allahın adıyla birbirimizi selamlıyalım. Es-selam diyelim. Günaydın, iyi aksamlar, kötü akşamlar, bonjour, monjour, hallo, hey değil. Bunlar iç biri Allahın isminden değil. Esselamün aleyküm - selamün aleyküm. Allahın rahmet ve selameti üzerinizde olsun manasında. Sokağa çıkıp hoplayıp zıplamaya camları kırıp arabaları devirmeye, etrafı yakmaya yıkmaya gerek yok huzur bulmak için. O huzursuzluk buldurur adama, huzur vermez. Huzur adına barış adına nedir bu zulüm? Sulh ve huzur adına olacak şeyler değil bunlar. Bunlar huzursuzluk getirir, çünkü huzur yer yüzünden değil.

2 Madem bağıracaksın barış diye, Es-Selam diye bağır. Sen, biz barış istiyoruz, huzur istiyoruz diye bağırıp çağırdıkça önce bak kimden talep ediyorsun barışı ve huzuru akılsız. Hiç düşündün mü kimden talep ediyorsun sen, huzur istiyorum diye bağırıyorsun barış diyorsun ama kimden talep ediyorsun, talep ettiğin adamı söyle bana. Merkel, Bush, Obama, Blair, bin Laden, Putin, Perez, Erdoğan, Rafsancani? Bu isimlerin hiç biri sana gerçek huzur veremez, dünyaya barışı getiremez. Ispat ettiler mi, ettiler. Nasıl? Hatırla! Bundan az bir zaman önce milyonlar sokaklara döküldümü? Dünyanın her köşesinde kalabalıklar biz savaş değil, barış istiyoruz diye bağırıp çağırdımı? Kimden istediler bu huzuru ve sulhu? Yanlış isimlerden istediler. Soruyorum: Bu isimler ınsanlara barışı huzuru verebildimi? Dünya çokmu huzurlu? Eee Şeyh Efendi bu isimlerden istemeyeceğiz de hangi isimlerden isteyeceğiz? İsmi Huzur olandan İsmi sulh olandan iste. Gerçek Huzurun sahibi İsmi Es Selam olan Allahtan iste! Merkel, Erdoğan, Putin, Obama vs bu isimlerin hiç biri sulhu ve huzuru temsil etmez. İsim olarakta etmez mana olarakta etmez. Soruyorum: Bunların isimlerinin önünde üzerinde Es-Selam yazarmı? Eskiden almanların bir Kralı vardı meşhur, Friedrich der Große derler. Sen ondan isteseydin belki verirdi sana. Ne de olsa Adında bir meymenet mana vardı adamın: Friedlich! Yoksa Friedrichmiydi? Yani huzurlu, huzur veren manasına. Peki bizim bu dünyayı idare eden kimselere ne dersiniz? Baktığınız zaman böyle çok huzurlu bir görüntüleri varmı? Yoksa hep endişeli hep sinirlimi görünüyorlar? Dünyayı idare eden ve dünyamızdaki huzur ve sulhtan mükellef olan Reis-i Ricallerin yani idareci sınıfın çok mu mutlu görüntüleri var soruyorum. Yahu huzur ve mutluluk talep ettiğin adama önce bir bak, kendi huzurlu ve mutlu mu? Huzurlu ve mutluysa o vakit durma yapış yakalarına ve iste: siz çok mutlusunuz, bu mutluluğunuzu bizimlede paylaşınız` de.

3 Huzur ve barıs bu dünyadan değil gökyüzünden gelir cünkü Allaha ait olan bir şeydir huzur. Huzur kimdeyse sen Ondan isteyeceksin. Soruyorum: Allah mutlu mudur mutsuz mudur? Huzurlumudur huzursuzmudur? Bak gökyüzüne, bak su kainata. Huzursuz bir görüntü görüyormusun veya mutsuz? Herhangi bir kriz yahut Tsunamiden emare belirti varmı gökyüzünde? Yok! Huzursuzluğun ve mutsuzlugun olduğu yerde kargasa olur depresyon olur. Kriz tutuyormu gökyüzünü? Herhangi bir krizden haber görüntü var mı? Yeryüzü kriz dolu. Çünkü burada sen huzuru yanlış isimlerden istiyorsun. Sıkıntının sebebi ve temeli burada gizli. Huzuru yanlış kimselerden istiyor ve bekliyorsun. Doğru kapıda değil yanlış kapıda arıyorsun. Nasıl bulacaksın? Bakıyorum herhangi bir savaş esintisinde insanlar hemen sokağa dökülüyorlar ve bağırıyorlar avazları çıktığı kadar: Barış istiyoruz. Ey insanlar siz böyle kime bağırıp çağırıyorsunuz diyorum. Birinin elinde benzin birinin elinde kibrit dünyayı yangın yerine çevirmek için fırsat gözetenlerdenmi istiyorsunuz barış ve huzuru? Hayır! 21. asırda insanlar tümü aklını kaybetmiş. Neyi nerede arayacaklarını neyi kime soracaklarını bilmiyorlar sarhoş geziyorlar. Eh sen aklını nerede kayıp ettiysen hemen oraya koş ve bulmaya bak bir an evvel. Yoksa akılsızlarla beraber sen de yok olacaksın. Bu ateşte hep beraber yanacaksınız. Dikkat et! O dökülmeye hazır benzin senin de üzerine dökülmesin. Bütün kavgalar ne için? Benzin için. Dünya neredeyse ikiye ayrılmış. Birinin elinde benzin var diğerinin ates, Riziko oynuyorlar. Hedef ne? Dünya hakimiyeti!

4 Yaklaşma onlara sende kaynarsın arada, onlarla birlikte yanarsın. Bir elinde benzin bir elinde ateş olan adamdan huzur gelirmi dünyaya? Onun için isimler mühim. Hangi isimden huzuru isteyeceğin talep edeceğin çok mühim. Yanlış isimlerin hepsi de dünyayı kendi menfaatleri için her an yakmaya hazır kimseler. Kimden hangi isimden isteyeceğiz? `Es-selam` de, O`ndan iste. Huzur istiyorsan, huzurun adından, Zatından, Sahibinden, Elinden iste ki, dünyaya gerçek huzur hakim olsun. Es-Selam Sensin ya Rabbi! Biz her ihtiyacımızı Senden istiyoruz. Bununiçin de sokaklara dökülmeye, bağırıp çağırmaya lüzüm etmez. Asla! Ya Rabbi! Edeb ve teslimiyetle ancak Senden istiyor Sana yöneliyoruz. Şimdi hep birlikte canu gönülden Es Selamün aleykum diyelim. Esselam aleykümü büyük bir aşk ve şevk ile söyleyelim, idrak ederek söyleyelim. Esselamünaleyküm de, Allahın rahmet ve gözetmesi emnü emanı senin üzerinde olsun. Esselamünaleyküm de, yer ve gök senin için selamet olsun. Seni Allahtan başkası Es selam olandan başkası gözetemez. Ey insan, aklını kullan ve manası kuvvet ifade eden hakikat ifade eden bir söz söyle. Hi, hey, hoy, bunlar değil. Hepsi içi boş lakırdı bunlar. Ben bilmiyorum karşımdaki bana böyle hitap ettiği vakit sövüyormu yoksa seviyormu. Onun içinde nasıl cevab vereceğim şaşırıyorum. Misal; Sen birine `iyi günler` dediğinde belki o kimse icin bu söz kibarlıktan öte bir mana ifade etmiyor, çünkü bu selam tarzı senin uydurman sana seni yaratan tarafindan bildirilen selam tarzı değil. Onun için hic bir ertki ve tesiri de yok o sözün o insanlar üzerinde. Sen istersen bin kere bir kimseye iyi günler dile. Bu temenninin iki taraf icinde bir faydası olmayacaktır. Ey insan! Bu dünyayı idare edenlerin sözü ve temennileri bu dünyaya geçmiyor ve dünya huzurlu değil. İnsanlara iyi günler temenni ediyoruz diyorlar insanlar iyi günlerdemi onlar bunu temenni ediyorlar diye? Asla!

5 Ey insan! Gerçekten karşındakine iyi temennilerde bulunmak istiyorsan Allahın adıyla selam ver. Allahın adıyla selam vermek sadece Peygamberlere sadece Evliyalara mahsus değil ki, belki bütün aleme bütün mahlukata emirdir. Söyle! Esselam aleyküm selam aleyküm. Söyle: Allahın adıyla seni selamlıyorum, Allahın seni gözetmesini istiyorum. Allahın seni emnü emanı altına sokmasını istiyorum. Benim senin için isteyeceğim en yüksek hayır duadır bu de! Selam demek emnü eman dairesi demektir. Esselamünaleyküm ey insanlar de, onları emnü bizzat Allahın eman dairesıne altına sok. Cenabı Hak, ki, Onun bir adı da Es-Selam dır ve O yerler ve gökler içindeki bilineni ve bilinmeyeni, görüneni ve görünmeyeni, cümlesini yaratandır. Ve Allahın emri ki: Birbirinizi gördüğünüz vakit, Benim Adımla selamlaşınız. Biriniz Esselamünaleyküm diye selam versin diğeri Ve aleyküm selam diye selam alsın. Allahın emri bu. Bitti! Selam vereceksen böyle vereceksin. Sadece araplara türklere değil bu selam tarzı bütün milletleregelen emirdir bu. Nitekim yahudiler ve eski hristiyanlar da mevcuttur bu söz. Yahudiler Şalom aleyhim derler ve bu selamunaleyküm arap dilinde. Ve Allah biz kullarına emir ve tavsiye buyuruyor: Esselamünaleyküm deyiniz ve Benim İlahi emnü emanım altına giresiniz. Deyiniz ve sizin koruyucunuz da, muhafızınız da, bodyguardınız da bizzat Ben olayım. Şeyhimiz hazretleri diyorki `Eğer insanlar Allahın Adıyla selamlaşsalardı dünya bu halde olmayacaktı. Allahın adıyla selamlaşmasını unuttular dünyada huzur kalmadı. Bilin ki her ismin her sözün içinde, bağrında, göğsünde, tasıdığı bir sır vardır, bir kuvvet vardır. Bir okyanus var, kuvvet okyanusu. Bir etki bir tesir okyanusu var. Nasıl ki bir bitkinin bir otun bile sıktığın zaman suyunun kuvveti var, bir şeye bir etkisi oluyor. Varlıkta her bir şeyin de bir şeye bir etki ve yetkisi vardır. Etkisiz ve yetkisiz bir nesne yok varlıkta. Ot ki, sen onlara bakınca ot cinsine `bu yarı canlı, yarı ölüdür` dersin. Taşa baktığın vakit bu tam ölüdür dersin ve sen varlığa baktığın vakit onu bir sınıfa tasnif edersin.

6 Bitki sınıfı. Taş, mineraller sınıfı, Hayvanlar sınıfı ve nihayet ınsan sınıfı. Bütün bu varlık sınıflarının hepside kendi kabiliyet ve taşıma gücüne göre b ir can ve sır taşır. Hepsi kendi seviyesinde, kendi mertebesinde bir ruh sahibi. Ölü yok! Ölü bile ölü değil aslında lakin o okyanusa girersek zor çıkarız kalsın şimdilik. Hasılı kelam, taşın dahi varlık üzerinde, çevre üzerinde bir etkisi yetkisi var. Otun da var, hayvanın da var ve insanlarında var. Eh ruhsuz dediğin ölü dediğin taştan bile sana bir şey yansıyorsa ağzından çıkan laftan ne haber? Şüphesiz Cenabı Allahın varlığı ayakta tutan sayısız varlığa hitap eden 99 Esma ül Hüsnasi güzel İsimleri var. Sen ne zannediyorsun, o İsimler hava cıva olsun diye mi var. Haşa! O İsimler hiç lüzumsuz bir şeye fayda vermeden dururmu orada? İyi anla! Varlığı ayakta tutan bu İsimler diyoruz. Her biri de varlığı ve bütün hadiseleri yürüten kuvvet merkezleridir o İsimlerin. Görünen ve görünmeyen, hareket eden veya sükun halinde duran, zamanı gelen veya zamanını bekleyen, bütün hadiseleri harekete geçiren, hareket halinde tutan, hareketten cıkaran. Bu İsimlerin Allah bir tanesini varlıktan çekse, varlık anında yokluk deryalarında kayıp olup gider. Sen bu varlıktan sadece o Allahın Es-Selam İsmini çektiğini bir düşün. Kainat dediğin alem o anda bir colleteral damage e uğrar. Şimdi bu Totalschaden yüzde yüz hasar görmüş bir şeye sigorta ödermi? Sigortası varsa öder, bir sigorta şirketine kayıtlıysan öder. Sen arabanla bir Totalschaden yapıyorsun ama sigortaya kayıtlı değilsin, Sigorta şirketini tanımam kayıt olmam diyorsun. Eh Totalschaden olduğu zaman da kimsenin kapısına koşma hakkın yok. Yahu ben usta söfürüm. Bu araba benim elimde emin ellerde deme. Trafikteki tek salak sen değilsin. Sokakta belki senden daha deli olanlar var. Elindeki arabayı senden deli kullananlar var. Sen sebeb olmasan, onlar sebeb olacak sonunda bir `` colleteral damage kaçınılmaz olacaktır. O vakit kim seni sıgorta edecek himayesi altına alacak seni gözütecek seni takviye edecek. Hangi Şirket? Kayıtlı değilsin!

7 Şeyh, zararı arabamı bu hale sokan salak ödesin, karsılasın. Be sen bilmezmisin, delilerin dokunulmazlığı var. Onlardan kimse bir şey alamaz, kimse hesap soramaz. Hem dedik ya tek salak sen değilsin onlarında hiç bir sigortası yok, nasıl karşılasın? Şeyh, madem bu kadar korkuttun hemen bir sigorta yapalım. Söyle hangi şirkettir bu işlere bakan, bu işin ehli? Öyle ya her sigorta bölümü başka bir işe bakar. Araba hasarın için sen AOK`ya gidersen sana hemen B-O-K yı gösterirler. Burada bu işlere bakılmaz derler senin anlayacağin dilde. Allahın her İsmi bir vazifededir alem üzerinde. O İsmin vazifesi üzerinden varlıkta bir şey meydana gelir ve varlığı tamam eder, tamamlar. Varlığı dengeler. Allah bu İsmi Şeriflerinden birini varlık üzerinden çekse varlığın dengesi kayıp olur ve dünya şimdiki vaziyete düşer. Bir o yana bir bu yana sallanır durur dengesizce. Araba işlerine Allianz bakarsa AOK bakmazsa, her marka firma kendi alanında uzmanlaşmışsa Es-selam İsmi Şerifinden ne haber? Ne diyorsun `Es Selam` hangi işe bakar? Es-selam seni her türlü `collateral Demage`lere karşı sigortalar. Görünür görünmez her tehditlere tehlikelere karşı seni emnü eman dairesi altına alır, gözetir. İnsanlığa hizmet etmek istiyorsanız kendiniz ve başkalari için gerçek bir iyilikte bulunmak ıstıyorsanız, selama nasıl başlaman gerekiyorsa öyle başla `Selam aleyküm`de. Kendine ve karşındakine en güzel hizmeti selamı ver; selamün aleyküm de. Öyle ya. Varlıkta hersey Boomerang gibidir. Ne ekersen onu bicersin. Ne atarsan onu kafana yersın. Actıon reactıon. Korkma! Sana bu varlıkta belki herşeyin hesabı sorulur selamün aleyküm ün hesabı sorulmaz. Sana her şeyin belki ters etkisi olabilir selamün aleyküm ün değil. Selamün aleyküm, öyle bir Boomerang dır ki, attıkça sana o daha fazla faydayla döner, hayırla döner, rahmetle döner. Bazen bana kimseler geliyor: Şeyh biz seni her vakit mutlu ve huzurlu görüyoruz bunun sırrı

8 ne diyorlar. Benim Boomerang`ım var karşımdakine fırlattıkça bana hep huzur ve saadet dolu olarak geri dönüyor diyorum ben de. Bize de söyle bu Boomerang`ın adı ne diyorlar ben de Selam aleyküm aleyküm selam dır diyorum. Iste bu! Evet! Ben bir tane Selamün aleyküm diyorum bana bin tane Aleykümselam olarak geri dönüyor. Bundan büyük saadet olabilirmi? Ben bir kere Allahın rahmet ve selameti hıfzı emanı size üzerinize olsun ey insanlar diyorum, bana ve Allahın selamet ve emnü emanı da senin üzerine olsun Şeyh diye bin tane olarak geri dönüyor insanlardan. Elhamdulillah ve Şükrillah! Dünya iyi bir vaziyette değil, insanlık iyi bir vaziyette değil. Dünyada huzur yok. Peki Dünyanın huzur bulmak için ihtiyac duyduğu şey ne? Es Selamün aleyküm! Bitti! Anlayana yetişir bu kadar.

Herkes bir arayış içinde

Herkes bir arayış içinde Euzubillahimineşşeytananirracim Bismillahirrahmanirrahim Herkes bir arayış içinde Ayberk Efendi Berlin 2oo8 La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil Azim. Meded ya Sultanul Evliya, meded ya Şeyh Nazım

Detaylı

Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir

Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir Bismillahirrahmanirrahim Dünya: Ilahi bir TV kanalından ibarettir Şeyh Eşref Efendi Berlin, 20.03.2009 Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Korkusuz Hayat Sigortası Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Hepimiz kuşlara bakıp onlar gibi olmak istemedik mi?

Hepimiz kuşlara bakıp onlar gibi olmak istemedik mi? Hepimiz kuşlara bakıp onlar gibi olmak istemedik mi? huzur Ne zaman başımızı kaldırıp yukarı baktıysak, hep onlar gibi olmak istedik. Özgürce kanatlarımızı çırparak, huzurun tüylerimizin arasından geçişini

Detaylı

Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012

Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Salihlerden ol Şeyh Eşref Efendi Berlin 2012 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyül

Detaylı

Selam vermekle karşımızdaki kimseye neyi ifade etmiş oluruz?

Selam vermekle karşımızdaki kimseye neyi ifade etmiş oluruz? DEĞERLER EĞİTİMİ SELAMLAŞMA Selam ne demektir? Selâm, kelime olarak; huzur, barış, sağlık ve iyi dileklerini sunma anlamlarına gelir. Selamlaşmak; insanların karşılıklı olarak birbirlerine sağlık, huzur,

Detaylı

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü

İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016. Hazırlayan: Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İLİ : GENEL TARİH : 29.01.2016 EN GÜZEL İSİMLER O NUNDUR Aziz Müminler! Okuduğum âyet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah tır. Güzel isimler O nundur.

Detaylı

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55

Ramazan Manileri // Ramazan Manileri. Editors tarafından yazıldı. Cuma, 25 Eylül 2009 17:55 Ramazan Manileri // Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Çok mani diyecektim ama Defteri

Detaylı

Kulenizin en üstüne koşup atlar mısınız? Tabii ki, hayır. Düşmanınıza güvenip onun söylediklerini yapmak akılsızca olur.

Kulenizin en üstüne koşup atlar mısınız? Tabii ki, hayır. Düşmanınıza güvenip onun söylediklerini yapmak akılsızca olur. 33 Ders 4 Günah Bir dostunuzun size, içi güzel şeylerle dolu ve bütün bu güzelliklerin tadını çıkarmanız için bir saray verdiğini düşünelim. Buradaki her şey sizindir. Dostunuzun sizden istediği tek şey,

Detaylı

Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Rabbının hayatını yaşa Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete illa billahil

Detaylı

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır.

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. BÜYÜKLERİN HİKMETLİDEN SÖZLERİ Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. Buyruldu ki; Faziletli kimseler için (hiçbir yer) gurbet sayılmaz. Cahilin ise

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

NOT : İMAM-I RABBANİ Hz. bundan önceki mektuplar gibi. bunu da büyük şeyhi Bakibillah'a yazmıştır.

NOT : İMAM-I RABBANİ Hz. bundan önceki mektuplar gibi. bunu da büyük şeyhi Bakibillah'a yazmıştır. 4.MEKTUP MEVZUU : a) Mübarek ramazan ayının faziletleri. b) Hakikat-ı Muhammediye'nin (kabiliyet-i ulâ) beyanı.. Ona ve âline salât, selâm ve saygılar.. c) Kutbiyet makamı, ferdiyet mertebesi.. NOT : İMAM-I

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Maneviyat etin kemiğidir Şeyh Eşref Efendi Berlin 2013 Destur ya Seyyidi meded! Esselamu Aleykum. Size selam olsun. Merhaba deyelim. Merhaba!

Detaylı

Evlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? Evlenirken Nelere Dikkat Edilmeli? EVLENİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? Peygamber (sav) Efendimiz den Abdullah ibn-i Ömer RA ın bir hadisini bu münasebetle hatırlayalım, duymuşsunuzdur: (Lâ tenkihun-nisâe

Detaylı

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 10 Ocak 2013 Sohbeti,

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 10 Ocak 2013 Sohbeti, SULTANIN HİZMETKÂRI Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 10 Ocak 2013 Sohbeti, Esselamun Aleykum ey Allah'ın kulları. İnsanlar iki sınıftır. Yolumuz sohbet yoludur. Diyelim Bismillahirrahmanirrahim.

Detaylı

Diline hakim ol. Bazen yerinde susmak cahili alim, çok konuşmakta alimi cahil yapar dikkat et!

Diline hakim ol. Bazen yerinde susmak cahili alim, çok konuşmakta alimi cahil yapar dikkat et! Diline hakim ol EuzubillahimineşşytanirracimBismillahirrahmanirrahim Destur ya Seyyidi ya Mevlana meded ya Ricalallah Bazen yerinde susmak cahili alim, çok konuşmakta alimi cahil yapar dikkat et! Hoşgeldiniz,

Detaylı

EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok

EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok EK: Mucize Avcısı nı yayına hazırlarken, çok uzun yıllar önce yazdığım bir yazıyı hatırladım. Onaltı yaşında, lisede iken yazdığım bir yazıyı. Cesaret edip, bir gazetenin araştırma merkezine göndermiştim.

Detaylı

Isa as ve gökyüzünden inen sofra

Isa as ve gökyüzünden inen sofra Bismillahirrahmanirrahim Isa as ve gökyüzünden inen sofra Şeyh Eşref Efendi Berlin, 15.05.2009 İnsanın bu dünyada vazifesi ne? Allah insanı ne için yarattı? Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

Recep in İlk Üç Orucunun Fazileti

Recep in İlk Üç Orucunun Fazileti Mektub-u Attar Muhammed İlyas Kadiri Razavi tarafından tüm İslami Erkek Kardeşlerine ve İslami Kız Kardeşlerine, Medaris El Medine ve Camiat El Medine nin erkek öğretmenler, erkek öğrenciler, kadın öğretmenler

Detaylı

Ramazan ve Bayram Ramazan Ramazan Allah a yakınlaşmak için yegane bir zaman. Allah dünyada kendisi ve insanlar arasına perdeler koymuş. Bu perdeleri açmak ve aşmak, Allah a yakınlaşmak, onu hissetmek için

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

ÖNCESİNDE BİZ SORDUK Editör Yayınevi LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yeni Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55

ÖNCESİNDE BİZ SORDUK Editör Yayınevi LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yeni Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55 Tarz Sorular Nasıl Çözülür? s. 55 8 Ey insanlar! Rabbiniz birdir, atanız (Âdem) da birdir. Hepiniz Âdem densiniz, Âdem ise topraktan yaratılmıştır. Allah katında en değerli olanınız, O na karşı gelmekten

Detaylı

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 31 Temmuz 2013 Sohbeti,

Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 31 Temmuz 2013 Sohbeti, NİKAB NEDİR? Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hazretlerinin 31 Temmuz 2013 Sohbeti, As-salamu Alaikum. Ey Yaran Şah-ı Merdan, selam olsun. Sizdeki selamet bize de geçsin. Masha Allahu kana,

Detaylı

Șeref söz dinleyenedir

Șeref söz dinleyenedir Șeref söz dinleyenedir Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül aziym Destur ya Seyyidi. Destur ya Sultan ul Evliya Destur ya Seyyidi, ya Sultan

Detaylı

ŞİKAYET ETMEYİN. Şeyh Bahauddin Efendi nin 13 Mayıs 2012 Sohbeti,

ŞİKAYET ETMEYİN. Şeyh Bahauddin Efendi nin 13 Mayıs 2012 Sohbeti, ŞİKAYET ETMEYİN Şeyh Bahauddin Efendi nin 13 Mayıs 2012 Sohbeti, Selamu Aleykum. Geri dönmek güzel. Bu benim sandalyem şimdi. Şu an için. Destur Ya Seyyidi meded, destur Ya Seyyidi meded, destur Ya Sultanul

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Elin ayağın daha duruyormu? Şeyh Esref Efendi Berlin 2010 Şeyh Esref Efendi Şam-ı Şerif 2010 Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları

Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları Orucun Manevi Hayatımıza Katkıları Kur ân-ı Kerim de Oruç Ey müminler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de sayılı günler içinde Oruç tutmanız farz kılındı. Umulur ki, bu sayede, takva mertebesine

Detaylı

DEMANS NEDİR? ?????????????? ????????????

DEMANS NEDİR? ?????????????? ???????????? ? DEMANS???? BU? NEDİR??????????????????? DEMANS, KAFADA GERÇEKLEŞEN BİR HASTALIKTIR. Kişi demans hastalığına yakalandığında, hafızası eskisi gibi çalışmamaya başlar. Bunu gözlerinle göremezsin. Hastanın

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya

Sufi-Zentrum Rabbaniyya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Dünya bir fakirhanedir Şeyh Esref Efendi Berlin 2011 Şeyh Eşref Efendi Mekke-i Mükerreme de 2010 Euzubillahimineșșeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

ISBN : 978-605-65564-3-2

ISBN : 978-605-65564-3-2 ISBN : 978-605-65564-3-2 1 Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum ISBN : 978-605-65564-3-2 Ali Korkmaz samsun1964@hotmail.com Redaksiyon : Pelin GENÇ Dizgi/Baskı Kardeşler Ofset Matbaacılık Muzaffer Ceylandağ

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ

ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ ADALET ve CESARET ÖYKÜLERİ Yayın no: 170 ADALET VE CESARET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 24 3 Sertifika no: 14452 Uğurböceği

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

Radio D Teil 1. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Ders 01 Köy ziyareti

Radio D Teil 1. Deutsch lernen und unterrichten Arbeitsmaterialien. Ders 01 Köy ziyareti Ders 01 Köy ziyareti adındaki genç adam arabasıyla annesinin yaşadığı köye gider. Bu ziyaret sırasında dinlenmek ister, ama kısa sürede doğanın tatsız yönleriyle de tanışır. biraz dinlenmek için annesinin

Detaylı

Wessalatu wesselamu ala Rasuluna Muhammedin we ala alihi we sahbihi ecmain. Allahumme Rabbena ya Rabbena takabbel minna inneke entessemiul alim.

Wessalatu wesselamu ala Rasuluna Muhammedin we ala alihi we sahbihi ecmain. Allahumme Rabbena ya Rabbena takabbel minna inneke entessemiul alim. DUA Eudhu Billahi Minessaytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim. Elhamdulillahi Rabil-alemin Wessalatu wesselamu ala Rasuluna Muhammedin we ala alihi we sahbihi ecmain. Allahumme Rabbena ya Rabbena takabbel

Detaylı

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ:

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: 1. Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? (Hangi saatlerde) 2. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? 3. Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını

Detaylı

Sultanım, müsaade buyurun, ben İstanbul'un çevresini dolaşıp, mevcut suları bir inceleyeyim!.

Sultanım, müsaade buyurun, ben İstanbul'un çevresini dolaşıp, mevcut suları bir inceleyeyim!. HEY GİDİ KOCA SİNAN.. MEKANIN CENNET OLSUN!.. Kanuni Sultan Süleyman devri.. O vakitler İstanbul da su sıkıntısı var.. Problemi çözmek için Sultan Süleyman, Mimar Sinan ı makama çağırır ve Mimarbaşı, milletin

Detaylı

KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı. Azarya ve şarkının üç Yahudi duası

KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı. Azarya ve şarkının üç Yahudi duası www.scriptural-truth.com KRAL JAMES İNCİLİ 1611 APOCRYPHA DUA AZARYA & üç Yahudi şarkı Azarya ve şarkının üç Yahudi duası Azarya dua {1:1} ve yangının ortasında yürüdüler öven Tanrı ve Tanrı nimet. {1:2}

Detaylı

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir.

MÜBDÎ. Allah MUHSÎ dir. MUHSÎ, her şeyin sayısını bilen demektir. Hiçbir müzisyen, bülbülün ötüşünden daha güzel bir şarkı söyleyemez. Bütün bu güzel şeyleri Allah yapar ve yaratır. Allah ın güzel isimlerinden biri de HAMÎD dir. HAMÎD, övülmeye, hamd edilmeye, şükür

Detaylı

BEN GİZLİ BİR HAZİNE İDİM

BEN GİZLİ BİR HAZİNE İDİM BEN GİZLİ BİR HAZİNE İDİM Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hz. nin 23 Aralık 2011 Sohbeti, Destur, meded Ya Rical Allah. Allahu Ekber, Allahu Ekber, Allahu Ekber, Allahu Ekber, La ilahe illa

Detaylı

Tragedyacılara ve diğer taklitçi şairlere anlatmayacağını bildiğim için bunu sana anlatabilirim. Bence bu tür şiirlerin hepsi, dinleyenlerin akıl

Tragedyacılara ve diğer taklitçi şairlere anlatmayacağını bildiğim için bunu sana anlatabilirim. Bence bu tür şiirlerin hepsi, dinleyenlerin akıl Platon'un Devleti-2 Platon, adil devlet düzenine ve politikaya dair görüşlerine Devlet adlı eserinde yer vermiştir 01.08.2016 / 15:01 Devlet te yer alan tartışmalar sürerken, Sokrates varoluştan varolmayışa

Detaylı

Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül aziym Destur ya Seyyidi. Destur ya Sultan ul Evliya

Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül aziym Destur ya Seyyidi. Destur ya Sultan ul Evliya Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim ALLAHIN KALEMİ Sheikh Eşref Efendi Berlin Euzubillahiminesseytanirracim Bismillahirrahmanirrahim La havle vela kuvvete illabillahil aliyyül aziym

Detaylı

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki

Şimdi olayı şöyle düşünün. Temel ile Dursun iddiaya giriyor. Temel diyor ki Bildiğiniz üzere Deutsche bank'ın arzı ile varantlar İMKB'de işlem görmeye başladı. Bu konuda çok soru gelmiş. Basit bir şekilde ne olduğunu açıklamak da bize farz oldu. Fakat hemen şunu belirteyim ki;

Detaylı

İbadetin Manası ve Çeşitleri

İbadetin Manası ve Çeşitleri İbadetin Manası ve Çeşitleri Muhammed ibni Abd'il Vehhab (rahimehullah) www.at-tawhid.org 1 İbadetin Aslı Allah a ibadetin aslı; Allah ın emirlerine uymak nehyettiklerinden kaçınmak suretiyle ona itaat

Detaylı

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı?

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? Ve orada kötü kalpli olarak gösterilen Pers İmparatoru Darius u Diğer ismiyle Dara yı Tarih 300 lü yılları gösteriyor. Ama İsa henüz doğmamış.

Detaylı

Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012

Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Teslim ol teslim al Şeyh Esref Efendi Berlin 2012 Şeyh Eşref Efendi Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim. La havle vela kuvvete

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Samed Behrengi. Püsküllü Deve. Çeviren: Songül Bakar

Samed Behrengi. Püsküllü Deve. Çeviren: Songül Bakar Samed Behrengi Püsküllü Deve Çeviren: Songül Bakar Samed BEHRENGİ Azeri asıllı İranlı yazar Samed Behrengi, 1939 da Tebriz de doğdu. Öğretmen okullarında öğrenim gördükten sonra Tebriz Üniversitesi İngiliz

Detaylı

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı.

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı. Yuhanna 1:1 Yaşam O ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. Yuhanna 1:4 1 İsa şöyle dedi: Ben dünyanın ışığıyım. Benim ardımdan gelen, asla

Detaylı

Azrail in Bir Adama Bakması

Azrail in Bir Adama Bakması Mevlâna (1207 1273) Güçlü bir bellek, çağrışım yeteneği, üretkenlik, olağanüstü görüş ve anlatım gücü, derin duygusallık ve hüzün, her yönüyle İslam kültürüne hâkimiyet... İşte Mevlâna deyince akla gelen

Detaylı

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k

Aç l fl Vural Öger Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son senesinde bizim de k Çok değerli misafirler, Konrad-Adenauer vakfının 23 senedir yapmış olduğu bu gazetecilik seminerinde son 10-11 senesinde bizim de katkılarımızın olması bizi her zaman çok mutlu ediyor çünkü Avrupa da yaşayan

Detaylı

Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin?

Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin? Nasrettin Hoca ya sormuşlar: - Kimsin? - Hiç demiş Hoca, Hiç kimseyim. Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: - Sen kimsin? - Mutasarrıf demiş adam kabara kabara. - Sonra ne olacaksın? diye

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

Bize Bursa ya ve Türkiye ye yaptığı katkılar dolayısıyla; Teşekkürler GÖKÇELİK

Bize Bursa ya ve Türkiye ye yaptığı katkılar dolayısıyla; Teşekkürler GÖKÇELİK Muhasebe ve Vergi Bölümü öğretim elemanları Öğr.Gör.Tezcan AYDIN, Öğr.Gör.Ercan BAYCAN VE Öğr.Gör.N.Şebnem ÖZCAN ın gözetim ve katılımıyla Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı 2. Sınıf öğrencilerinin

Detaylı

İKLİM VİDEO 3 Sera etkisi ne demek? Sera gazları hangileri? Sera gazı nedir? karbondioksit metan diazot monoksit

İKLİM VİDEO 3 Sera etkisi ne demek? Sera gazları hangileri? Sera gazı nedir? karbondioksit metan diazot monoksit İKLİM VİDEO 3 Sera etkisi ne demek? Güneşten dünyaya belli bir miktar enerji geliyor. Bu enerji dünyanın atmosferi olmayacak olsa dışarı kaçacak ve dünya şimdi olduğundan çok daha serin olacaktı. Fakat

Detaylı

Sufi-Zentrum Rabbaniyya. Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim. Sövene dilsiz gerek. Şeyh Eşref Efendi

Sufi-Zentrum Rabbaniyya. Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim. Sövene dilsiz gerek. Şeyh Eşref Efendi Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Sövene dilsiz gerek Şeyh Eşref Efendi Meded ya Sultan ul Evliya ya Ricalallah. Ey sonsuz melekutün Sahibi meded. Esselamu aleykum Hoşgeldiniz,

Detaylı

EMNİYET EKONOMİSİ, DİSİPLİNİ VE POLİTİKASI

EMNİYET EKONOMİSİ, DİSİPLİNİ VE POLİTİKASI EMNİYET EKONOMİSİ, DİSİPLİNİ VE POLİTİKASI Merhaba; Bu ayki yazıma başlamadan önce hepimize sağlıklı ve emniyetli günler diliyorum. Geçen yazımda elimden geldiği kadar iş güvenliği-insan sağlığının (EMNİYET-SAFETY)

Detaylı

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi.

iki sayfa bakayım neler var diye. Üstelik pembe kapaklı olanıydı. Basından izlemiştim, pembe kapaklı bayanlar için, gri kapaklı olan erkekler içindi. Malum ülkemiz son dönemde Globalleşen dünya ile birlikte oldukça sıkıntılı. Halk olarak bizlerde de pek çok sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar, siyasi sıkıntılar, sabotaj planları, suikast planları. Darbe

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Tatilde neler yaptık? *Hava nedir? Hangi duyu organımızla hissederiz? *Tatildeyken hava nasıl değişimler oldu? *Müzik dendiğinde

Detaylı

FİİLDE ÇATI (EYLEMDE ÇATI) Fiilin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, fiilde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği

FİİLDE ÇATI (EYLEMDE ÇATI) Fiilin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, fiilde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği FİİLDE ÇATI (EYLEMDE ÇATI) Fiilin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, fiilde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Bu konunun en iyi şekilde yapılması için cümlenin

Detaylı

İntikam. Ölüm Allah ın Emri

İntikam. Ölüm Allah ın Emri İntikam Bilir misin sen her gece Kendinle oturup konuşmayı Geceden uyanmamaya ant içip Gün ışığıyla yeniden doğmayı Bilir misin sen her güne hayata küskün başlamayı Anti sosyal kişilik olup da Şişelerin

Detaylı

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım.

5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu aleyhi ve sellem) ümmetiyim. 6 Müslüman mısın? Elhamdülillah, Müslümanım. TEMEL DİNİ BİLGİLER 1 Rabbin kim? Rabbim Allah. 2 Dinin ne? Dinim İslam. 3 Kitabın ne? Kitabım Kur ân-ı Kerim. 4 Kimin kulusun? Allah ın kuluyum. 5 Kimin ümmetisin? Hazreti Muhammed Mustafa nın (sallallahu

Detaylı

ARALIK 2013 SAYI 2 12/17/2013 1

ARALIK 2013 SAYI 2 12/17/2013 1 ARALIK 2013 SAYI 2 12/17/2013 1 12/17/2013 2 12/17/2013 3 KISA KISALAR 12/17/2013 4 12/17/2013 5 İLİM VE MEVLANA Bizzat kendisi büyük bir alim olan Mevlana ilmin değerine inanır. Ona göre ilim ; Hz. Süleyman'ın

Detaylı

yaşam boyu bağlanırsanız.

yaşam boyu bağlanırsanız. Size nasıl tarif etsem ki... İlk görüşte âşık olmak gibi bir duygu. " İşte bu benim aradığım kadın," dersiniz ya, işte öyle bir şey. Önce teknenize âşık olacaksınız sonra satın alacaksınız. Eğer sevmeden,

Detaylı

Bahar Ateşi Evet! Hayır! Belki? Ne? Merhaba.

Bahar Ateşi Evet! Hayır! Belki? Ne? Merhaba. 1. Bölüm Bahar Ateşi Evet! Hayır! Belki? Ne? Merhaba. Bütün bu insanın kafasını şişiren karmaşa, çok ama çok masum bir günde başladı. O gün çok şirin, çok masumdu. O gün öyle muhteşem, öyle harika ve öyle

Detaylı

Yeşilcan la. Temiz Hava. İlkokul

Yeşilcan la. Temiz Hava. İlkokul Yeşilcan la Temiz Hava İlkokul SUNUM İÇERİĞİ Bağımlılık Nedir? Tütün Ürünleri Nelerdir? Sigaranın Arttırdığı Riskler Kendimi Nasıl Korurum? Sigara İçmemenin Faydaları 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Detaylı

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz.

Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim Velimizi Sen Bilmezsin Biz Bağış Alamıyoruz Cümlelerini kurarken bir daha düşüneceksiniz. Aşağıda Emek vererek Yazmış olduğumuz yazı ve bilgileri 5 dakika ayırıp okur inceler ve bizden ücretsiz bir örnek kayıt dosyası talep ederseniz. Biz Fakir Okuluz Bizim Velimiz Bize Destek Olmuyor Bizim

Detaylı

Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla giriyoruz Yıl 1983

Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla giriyoruz Yıl 1983 - Turgut Sunalp'e seçim kaybettiren medya kazası - Gaffur'a Vakit zulmü Ve - İki ayrı "KANATLI" kaza RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender Bölükbaşı * * * Bu haftaki yazımıza geçmişten bir medya kazasıyla

Detaylı

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45

Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu 11 Cuma, 08 Eylül 2006 14:32 - Son Güncelleme Cumartesi, 12 Eylül 2009 03:45 Nasıl bayaa yol kat ettik değil mi? Aslında bu noktada sistemimiz ciddi ciddi çalışmaya başladı. Bir süre sonra bir de baktık ki, kullanıcılar masaüstüne bazı "uygunsuz" duvar kağıtları koymaya başlamışlar.

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

Peki, bu bayramın bizlere nasıl hediye edildiğini biliyor musunuz? Dilerseniz bu kıssayı hep birlikte hatırlayalım.

Peki, bu bayramın bizlere nasıl hediye edildiğini biliyor musunuz? Dilerseniz bu kıssayı hep birlikte hatırlayalım. Bayramınız Mübarek Olsun Görülür sevgi seli, kokar bahçenin gülü, Bayram günü gelince öpülür büyüklerin eli. Sevgili arkadaşlar kurban bayramı yaklaştı hepimizi tatlı bir heyecan sardı. Şimdiden bayramlıklarımız

Detaylı

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR

TV LERDEKİ PROGRAMLARA ÇIKANLAR KURAN OKUMASINI BİLMİYOR Site İsmi : Zaman 53 Tarih: 10.05.2012 Site Adresi : www.zaman53.com Haber Linki : http://www.zaman53.com/haber/14544/camilerin-ayaga-kalkmasi-lazim.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaylı

Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin

Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin Eusubillahi-mineş-şeytanirrajim Bismillahirr-rahmanirrahim Aşı ol! Sheikh Eşref Efendi Zukunft Erde Festival, Berlin Şeyh Eşref Efendi- Festival der Erde 2010 - Berlin Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Detaylı

Veda Hutbesi. "Ey insanlar! " Sözümü iyi dinleyiniz! Biliyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım.

Veda Hutbesi. Ey insanlar!  Sözümü iyi dinleyiniz! Biliyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım. Veda Hutbesi Peygamberimiz Vedâ Hutbesinde buyurdular ki: Hamd, Allahü Teâlâya mahsûstur. O'na hamd eder, O'ndan yarlığanmak diler ve O'na tövbe ederiz. Nefislerimizin şerlerinden ve amellerimizin günahlarından

Detaylı

HİCRİ YILBAŞI. Şeyh Bahauddin Efendi nin 2 Ekim 2016 Sohbeti,

HİCRİ YILBAŞI. Şeyh Bahauddin Efendi nin 2 Ekim 2016 Sohbeti, HİCRİ YILBAŞI Şeyh Bahauddin Efendi nin 2 Ekim 2016 Sohbeti, Allah Hu Allah Hu Allah Hu Allah. Allah Hu Allah Hu Allah Hu Allah. Allah Hu Allah Hu Allah Hu Allah. Allah Hu Allah Hu Allah Hu Allah. Allah

Detaylı

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda.

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. TÜRKÇE 12-13: OKUMA - ANLAMA - YAZMA OKUMA - ANLAMA 1: Rezervasyon Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. Duşlu olması şart. Otel görevlisi: Tek kişilik odamız kalmadı

Detaylı

Her milletin dili kimliğidir eğer dilinizi yozlaştırırsanız kimliğiniz erozyona uğrar.

Her milletin dili kimliğidir eğer dilinizi yozlaştırırsanız kimliğiniz erozyona uğrar. Her milletin dili kimliğidir eğer dilinizi yozlaştırırsanız kimliğiniz erozyona uğrar. Bu bakışla yola çıkarsak biz dilimizi ne kadar koruyoruz bir bakalım Yıl: 1965 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle

Detaylı

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu

ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] I. Dünya Savaşı nın 100. Yıldönümü Uluslararası Sempozyumu -KAPANIŞ KONUŞMASI- M. Recai KUTAN 7 Kasım 2014 I. DÜNYA SAVAŞININ 100. YILDÖNÜMÜ ULUSLARARASI

Detaylı

============================================================================

============================================================================ Gelin Arabalarý Gönderen : papatya54-20/03/2008 19:30 Ýnsanlarýn en mutlu! günlerinden olan düðün törenlerin de kýlýk kýyafetler,gelinlik, damatlýk, salon, taký velhasýl hepimizin bild düðün atmosferinin

Detaylı

DEPRESYON VE İNKAR. Şeyh Bahauddin Efendi nin 1 Şubat 2015 Sohbeti

DEPRESYON VE İNKAR. Şeyh Bahauddin Efendi nin 1 Şubat 2015 Sohbeti DEPRESYON VE İNKAR Şeyh Bahauddin Efendi nin 1 Şubat 2015 Sohbeti Allahu Allahu Allahu Allah, Allahu Allahu Allahu Allah, Allahu Allahu Allahu Allah, Allahu Allahu Allahu Allah, Allahu Allahu Allahu Allah,

Detaylı

Anlamı. Temel Bilgiler 1

Anlamı. Temel Bilgiler 1 Âmentü Haydi Bulalım Arkadaşlar aşağıda Âmentü duası ve Türkçe anlamı yazlı, ancak biraz karışmış. Siz doğru şekilde eşleştirebilir misiniz? 1 2 Allah a 2 Kadere Anlamı Ben; Allah a, meleklerine, kitaplarına,

Detaylı

ilkokul Yeşilcan la Temiz Hava

ilkokul Yeşilcan la Temiz Hava ilkokul Yeşilcan la Temiz Hava SUNUM İÇERİĞİ Bağımlılık Nedir? Tütün Ürünleri Nelerdir? Sigaranın Arttırdığı Riskler Kendimi Nasıl Korurum? Sigara İçmemenin Faydaları 2 3 4 5 Bağımlılık Nedir? Bağımlılık

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU

GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU GÖKYÜZÜNDE KISA FİLM SENARYOSU 1. DIŞ. CADDE - GECE 1 FADE IN: Saat 22:30. 30 yaşında bir gazeteci olan Eren caddede araba sürmektedir. Bir süre sonra kırmızı ışıkta durur. Yan koltukta bulunan fotoğraf

Detaylı

Dua ve Sûre Kitapçığı

Dua ve Sûre Kitapçığı Dua ve Sûre Kitapçığı Hazırlayan: Melike MÜFTÜOĞLU instagram.com/oyunveetlinliklerledinogretimi SÜBHANEKE DUASI Allah ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin

Detaylı

Yönetici tarafından yazıldı Çarşamba, 09 Eylül 2009 12:41 - Son Güncelleme Çarşamba, 09 Eylül 2009 13:10

Yönetici tarafından yazıldı Çarşamba, 09 Eylül 2009 12:41 - Son Güncelleme Çarşamba, 09 Eylül 2009 13:10 Bir Gencin Eroin Kullandığı Nasıl Anlaşılır? Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Anatolia Klinikleri nde Şef Yardımcısı Doç. Dr. Özkan Pektaş a bu soruyu sorduğumda söze şöyle başladı: Daha kırık kırık, çatallı,

Detaylı

otlar karşılaşma, maç

otlar karşılaşma, maç 31. ders stratejik konum kira stratejik konum kiralık asya ev avrupa kiralık ev önemli, mühim görüş batı senin görüşün doğu yer, durum bağladı muhakkak o bağlıyor muhakkak o (bayan) bağlıyorsun seçkin,

Detaylı

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır.

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR En Kıymetlim, Sonsuz AĢkım Gözlerinde sevdayı bulduğum, ellerinde

Detaylı

www.astromedya.com Örnek Tarot Okuması

www.astromedya.com Örnek Tarot Okuması Örnek Tarot Okuması Bir tarot okuması, bilinçaltına atılmış bir oltadır. Bizler yani tarot okuyucuları, sizin zihninize, bilinçaltınıza olta atarak, sebeplerini ve sonuçlarını zaten sizin biliyor olduğunuz

Detaylı

yeni kelimeler otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktiniz kış mevsiminde

yeni kelimeler otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktiniz kış mevsiminde otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktin soğuk geciktim kış geciktiniz kış mevsiminde uç, sınır, son, limit bulunuyor/bulunur

Detaylı

Ezan Vakti/Kuran-ı Kerim Pro [Faydalı Android Uygulamalar]

Ezan Vakti/Kuran-ı Kerim Pro [Faydalı Android Uygulamalar] Ezan Vakti/Kuran-ı Kerim Pro [Faydalı Android Uygulamalar] Ezan Vakti uygulaması sadece bir ezan vakti icin yola baş koymuş zamanla gelişerek farkli ozelliklere sahip olmuş çok faydalı ve önemli bir

Detaylı

exlibrary 1. internet yayımı ağustos 2011 ali.riza.esin.net

exlibrary 1. internet yayımı ağustos 2011 ali.riza.esin.net exlibrary 1. internet yayımı ağustos 2011 ali.riza.esin.net sondan birinci şiirler 2010-2011 ali riza esin böylesi 2 ve bitmemiş şeylerin noktaya ihtiyacı dizin sözün özü 8 synopsis 9 bozuk para 10 bir

Detaylı

Biz beyaz yakalılarız. Günümüzün çoğu plazalarda geçer. 9-6, 9-9, bazen de ne kadar giderse o kadar çalışırız. Adımız aynı zamanda kimliğimiz.

Biz beyaz yakalılarız. Günümüzün çoğu plazalarda geçer. 9-6, 9-9, bazen de ne kadar giderse o kadar çalışırız. Adımız aynı zamanda kimliğimiz. Biz beyaz yakalılarız. Günümüzün çoğu plazalarda geçer. 9-6, 9-9, bazen de ne kadar giderse o kadar çalışırız. Adımız aynı zamanda kimliğimiz. Beyazız. Bir rengin tarafı değiliz. Elimizden geldiğince iyilik

Detaylı

Bir selam ile selamlandığınızda ondan daha iyisiyle veya aynısıyla selamı alın (Nisa 86)

Bir selam ile selamlandığınızda ondan daha iyisiyle veya aynısıyla selamı alın (Nisa 86) 1) Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor: Bir selam ile selamlandığınızda ondan daha iyisiyle veya aynısıyla selamı alın (Nisa 86) 2) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: Müslüman ın Müslüman üzerindeki hakkı

Detaylı

'Yaşam, seçimler üzerine kurulu'

'Yaşam, seçimler üzerine kurulu' 'Yaşam, seçimler üzerine kurulu' Yeni yıl için yeni kararlar almak, yeni seçimler yapmak zorunda olanlar, Prof. Dr. Kemal Sayar'ın önerilerini okumadan adım atmasın. Psikiyatr olan Prof. Dr. Kemal Sayar

Detaylı

Yayınevi Sertifika No: 14452. Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS

Yayınevi Sertifika No: 14452. Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS Yayınevi Sertifika No: 14452 Yayın No: 220 HALİM SELİM İLE 40 HADİS Genel Yayın Yönetmeni: Ergün Ür Yayınevi Editörü: Ömer Faruk Paksu İç Düzen ve Kapak: Cemile Kocaer ISBN: 978-605-9723-51-0 1. Baskı:

Detaylı

YARIŞÇI Senaryo - Kemal ÇİPE

YARIŞÇI Senaryo - Kemal ÇİPE YARIŞÇI Senaryo - Kemal ÇİPE Hızla gelen bir ambulans görürüz. Sirenleri durmadan çalmaktadır. Hastanenin kapısından içeri girer. Hastane bahçesi / Dış Gün / 01-01 Hızla gelen bir ambulans. Sirenleri çalmaktadır.

Detaylı