Bitki Gübreleri Çim Gübreleri Yaprak Gübreleri Damlama Sulama Gübreleri Organik Gübreler Çim Tohumları Zirai İlaçlar Torf.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bitki Gübreleri Çim Gübreleri Yaprak Gübreleri Damlama Sulama Gübreleri Organik Gübreler Çim Tohumları Zirai İlaçlar Torf."

Transkript

1 Bitki Gübreleri Çim Gübreleri Yaprak Gübreleri Damlama Sulama Gübreleri Organik Gübreler Çim Tohumları Zirai İlaçlar Torf Ürün Kataloğu

2 ÇA LAYAN TARIM bilgi birikimi ve deneyimlerini sektörel payla ma sunmak ve kaliteli malzeme tedari i amac yla tarihinde stanbul da ALAEDD N VARDAR tara ndan kurulmu tur. Yeni geli en gübre, tohum ve ilaç teknolojilerini sektörün kullan m na sunarak teknik destek sa layan rmam z k sa sürede Türkiye de konusunda uzman kabul gören rmalar aras nda yerini alm r. Tüm Türkiye ve Türkî cumhuriyetlerde bulunan mü terilerimize teknik hizmet ve ürün tedari i sa layan rmam z n faaliyet sahas içinde; iç ve d mekân bitki üre cileri, danl klar, peyzaj rmalar, futbol ve golf sahalar, rulo çim üre cileri, in aat rmalar, zirai ilaç bayileri, bahçe marketler, kamu kurumlar ve belediyeler mü teri por öyümüz içinde yer almaktad r. Firmam z n sa n gerçekle rdi i ürünler aras nda; yava ve kontrollü sal nan bitki ve çim gübreleri, organik gübreler, hümik asit, ithal çim tohumlar, torf, coco peat ve zirai mücadele ilaçlar yer almaktad r. M SYONUMUZ Süs bitkileri ve çim alanlar n bak m, ye ricilik ve gübrelenmesinde üstün kalite ve uygun maliyet anlay çerçevesinde sürdürülebilir ye il bir çevre için uzman teknik personelimiz ve kaliteli ürün yelpazemizle profesyonel çözümler üreten rmam z, bünyemizde bulunan bitki koruma ve toprak laboratuvar m zda hastal k zararl tespi, toprak ve sulama suyu analiz i lemlerini mü terilerimizin hizme ne sunarak sektörel geli ime katk sa lamay misyon haline ge rmi r. V ZYONUMUZ Ba ar m z mü teri memnuniye ile ölçen, mü teri ih yaçlar na h zl ve kaliteli cözümler üretebilen bir rma olmak r. Alaeddin VARDAR Genel Müdür

3

4

5 ÜRÜN AVANTAJI Ara ekim ve çim ba lang ç dönemi için kullan ma uygundur. Kontrollü sal nan besin maddeleri yeni çimin yanma olas l n en aza indirir. çerdi i yüksek fosfor sayesinde kökün güçlü büyümesini sa lar. Kontrollü sal nan azot bitkinin gereksinimiyle uygun olup çimin h zl karde lenmesini ve s k bir çim alan olu mas n sa lar. Tüm iz element pake ni içerir. Bitkilerde ba lang ç gübresi olarak kullan l r. KAPLAMA TEKNOLOJ S Sportsmaster CRF Mini Start Mg0+TE Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/M 2 1 TORBA M 2 4,5-5 KG / 1 M 3 KULLANIM TAL MATI Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Buzlu, karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %19 Azot (N) %3,5 Amonyak Azotu %15,5 Üre Azotu %19 Fosfor Pentaoksit (P2O5) %5,7 suda çözünür %8,3 Fosfor (P), %2,5 suda çözünür. %5 Potasyum Oksit (K20) suda çözünür %4,1 Potasyum (K), suda çözünür. %2 Magnezyum Oksit (MgO) %1,2 Magnezyum (Mg) %0,50 Demir (Fe) %0,05 Bak r (Cu) %0,50 Mangan (Mn) Toplamda azotun %47 si kapl d r.

6 Sportsmaster CRF High N Mg0 ÜRÜN AVANTAJI Azotun (N) %40, fosforun (P) %30 u, potasyumun (K) %30 u kapl d r. lkbahar kullan m na uygun olan kontrollü sal nan gübredir. Zarar görmü h rpalanm çim alanlar n n yeniden yap lanmas na yard mc olur. Serin ko ullarda h zl reaksiyon verebilmesi için özel bir teknoloji seçilmi r. Sezon ba lang c nda sa l kl ve dengeli büyümeye te vik eder. çerdi i yüksek magnezyum sayesinde çimin rengini korur. Tam iz element pake içerir. KAPLAMA TEKNOLOJ S MU Fused K Pro-Lite T-Max Poly-S Resin Organic KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %26,0 Azot (N) %1,0 Nitrat Azotu %2,0 Amonyak Azotu %23,0 Üre Azotu %5 Fosfor Pentaoksit (P2O5) %4,5 suda çözünür %11 Potasyum Oksit (K20) suda çözünür %2 Magnezyum Oksit (MgO) %0.01 Bak r (Cu) %0,15 Demir (Fe) %0,05 Manganez (Mn) %0,015 Çinko (Zn) Toplamda azotun %37 si kapl d r.

7 Sportsmaster CRF Mini Permanent Mg0+Fe 2-3 MONTHS ÜRÜN AVANTAJI lkbahar ve sonbahar dönemlerinde kullan ma uygun fosforlu dengeli bir NK gübresidir. çerdi i magnezyum ve demir çim renginin koyula mas n ve stres belir lerinin ortadan kalkmas n sa lar. Bitkilerde üs en gübreleme olarak kullan l r. Mevsimlik çiçek ve güllerde kullan ma uygundur. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Buzlu, karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %17 Azot (N) %1,2 Amonyak Azotu %15,8 Üre Azotu %7 Fosfor Pentaoksit (P2O5) %2,1 suda çözünür %3,1 Fosfor (P), %0,9 suda çözünür. %16 Potasyum Oksit (K20) suda çözünür %13,3 Potasyum (K), suda çözünür. %2 Magnezyum Oksit (MgO) %1,2 Magnezyum (Mg) %0,50 Demir (Fe) Toplamda azotun %41 i kapl d r.

8 Sportsmaster CRF Mini High K Mg0 ÜRÜN AVANTAJI Yaz ve K dönemlerinde kullan ma uygun yüksek potasyum içeren NPK gübresidir. Ekstra potasyum hücre duvarlar n n sertle rilmesinde ve su düzenlenmesinde kullan l r. A r s caklar ve a r so uklardan önce kullan larak çimin y pranmas n ve stres ko ullar n minimuma indirir. çerdi i magnezyum ve demir çim renginin koyula mas n ve stres belir lerinin ortadan kalkmas n sa lar. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %13 Azot (N) %0,4 Amonyak Azotu %12,6 Üre Azotu %5 Fosfor Pentaoksit (P2O5) %20 Potasyum Oksit (K20) suda çözünür %20 Potasyum (K), suda çözünür. %2 Magnezyum Oksit (MgO) %0,50 Demir (Fe) %0,03 Mangan

9 Sierraform GT Pre-Seeder ÜRÜN AVANTAJI Ara ekim ve çim ba lang ç döneminde kullan ma uygundur. çerdi i yüksek fosfor sayesinde iyi bir kök geli imini ve karde lenmeyi te vik eder. Yava sal nan besin maddeleri çimlenmeyi sa lamak için tuz seviyesini azal r. Besin maddelerinin sal n m yeni çim alan n n gereksinimlerine uygundur. Zarar görmü alanlarda yeniden yap land rmada kullan ma uygundur. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 20 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %18 Azot (N) %6.4 Amonyak Azotu %2.7 Üre Azotu %8.9 Üreformaldehit %22.0 Fosfor Pentaoksit (P2O5) %5.0 Potasyum Oksit (K20) %4.1 Potasyum (K), suda çözünür %7.7 Tamam Sülfür Trioksit (SO3) %3.1 Tamam Sülfür (S)

10 ÜRÜN AVANTAJI Yaz n ve ilkbaharda çim alan n büyüme döneminde kullanm için uygundur. 4:1:2 oranlar nda çim alan n besin gereksinimini kar lamktad r. çerdi i magnezyum ve iz elementler çim alan n rengini korur. çerdi i iz elementleri çim alan n sa l kl olmas n sa lar. Zengin iz element pake içerir. KAPLAMA TEKNOLOJ S Sierraform GT Momentum Mg0+TE Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 20 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Toprak s cakl 10 dereceden az oldu u zamanlarda azot sal n m önemli ölçüde yava layacak r. Buzlu, karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %22.0 Azot (N) %3.0 Amonyak Azotu %7.6 Üre Azatu %11.5 Üreformaldehit %5.0 Fosfor Pentaoksit (P205), %4 suda çözünür. %11.0 Potasyum Oksit (K20) %9.1 Potasyum (K), suda çözünür %2.0 Magnezyum oksit %1.2 Manezyum (Mg) %14.2 Tamam Sülfür trioksit (SO3) %5.7 Tamam Sülfür (S) %0.02 Tamam Bak r (Cu), suda çözünür %0.5 Tamam Demir (Fe), suda çözünür %0.1 Tamam n Manganez, suda çözünür %0.001 Tamam Mobilden (Mo), suda çözünür %0.02 Tamam Çinko (Zn), suda çözünür

11 Sierraform GT All Season Mg0+TE ÜRÜN AVANTAJI Azot ve potasyum dengeli NK gübresi ilkbahar ve yaz aylar nda kullan ma uygundur. Çimin büyümesini te vik etmek için havaland rma i leminden sonra kullan ma uygundur. çerdi i iz elementler pake sayesinde çim alan n n sa l kl olmas n sa lar ve stresten korunmas na yard mc olur. çerdi i magnezyum sayesinde çimin rengini korur ve stresten kaynaklanan olumsuzluklar önler. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 20 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %18 Azot (N) %1.3 Amonyak Azotu %8.2 Üre Azotu %8.5 Üreformaldehit %6 Fosfor Pentaoksit (P2O5), %5 suda çözünür %18 Potasyum Oksit (K20) %14.9 Potasyum (K), suda çözünür %2.0 Magnezyum oksit %1.2 Magnezyum (Mg) %14.3 Tamam Sülfür trioksit (SO3) %5.7 Tamam Sülfür (S) %0.02 Tamam Bak r, suda çözünür %0.5 Tamam Demir, suda çözünür %0.1 Tamam manganez, suda çözünür %0.001 Tamam molibden, suda çözünür %0.02 Tamam çinko, suda çözünür

12 Sierrablen TE ÜRÜN AVANTAJI Azotun (N), fosforun (P) ve potasyumun (K) %100 ü kapl d r. Her mevsim kullan ma uygun olan kontrollü sal nan gübredir. Kontrollü sal nan azot, 8-9 ay üzerinde düzenli büyüme sa layarak bitkinin ih yaçlar n kar lar. Dü ük s cakl klarda bile h zl reaksiyon verebilmesi için özel bir teknoloji seçilmi r. Dü ük s cakl klarda temel besleme olarak kullan l r. Tam iz element pake içerir. Bitkilerde saks ve toprakta kullan l r. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 1 m 3 / 4,5-5 KG KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %22,0 Azot (N) %3,8 Nitrat Azotu %4,8 Amonyak Azotu %13,4 Üre Azotu %6 Fosfor Pentaoksit (P2O5) %4,9 suda çözünür %11,0 Potasyum Oksit (K2O) suda çözünür %9,1 Potasyum (K), suda çözünür %24 Sülfür Trioksit (SO3) %9,6 Sülfür (S) %0,01 Bak r (Cu), suda çözünür. %0,05 Demir (Fe) %0,01 Manganez (Mn), suda çözünür. %0,002 Molibden (Mo), suda çözümür. %0,002 Çinko (Zn), suda çözünür.

13 Sierrablen Fe ÜRÜN AVANTAJI lkbahar döneminde kullan ma uygundur. Kontrollü sal nan azot 4-5 ay ve üzerinde bitkinin büyümesini devam e recek gereksinimlere uygundur. Sadece azot bitkinin büyüme ko ular na uygun olarak sal n r böylece bitkinin stres öncesi ko ullara haz rlanmas na yard mc olur. Kontrollü sal nan NPK içermektedir.dü ük s caklarda bile çim alan n n ih yac n kar lamak için yava yava azot sal n m devam eder. çerdi i demir sayesinde çimin rengini korur. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %28 Azot (N) %3.9 Nitrat Azotu %4.9 Amonyak Azotu %19.2 Üre Azotu Fosfor Pentaoksit (P2O5) %4,1 suda çözünür %2,2 Fosfor (P), %1.8 suda çözünür %5 Potasyum Oksit (K20) suda çözünür %4,1 Potasyum (K), suda çözünür %20,9 Sülfür Trioksit (SO3) %8,4 Sülfür (S) %0.5 Demir (Fe) Toplamda azotun %98 i, fosfor pentaoksi n %55 i, potasyum oksi n %100 ü kapl d r.

14 Sierrablen Mg0+0.5Fe ÜRÜN AVANTAJI Fosfor dengeli NK gübresi ilkbahar ve yaz aylar nda kullan ma uygundur. çerdi i magnezyum sayesinde çimin rengini korur ve stres olu umlar n engeller. Zarar görmü çim alanlar n n yeniden yap land r lmas nda kullan ma uygundur. Yüksek s cakl klarda su dengesini korur. S ca a kar dayan kl l k sa lar. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %16 Azot (N) %1.1 Nitrat Azotu %3.0 Amonyak Azotu %11.9 Üre Azotu %8 Fosfor Penoksit %16 Potasyum Oksit (K20) %13.3 Potasyum (K), suda çözünür %5.0 Magnezyum oksit %3.0 Magnezyum (Mg) %25 Tamam Sülfür trioksit (SO3) %10 Tamam Sülfür (S) %0.5 Demir Toplam azotun %50 si kapl d r.

15 Greenmaster Pro-Lite Autumn Fe ÜRÜN AVANTAJI Sonbahar ve k kullan m na uygundur. Dü ük azot ve yüksek potasyum çim alan n sa lamla mas na yard mc olur. Yüksek demir oran sayesinde yosun kontrolüne yard mc olur. Sa l kl ve ince çim görünümü sa lar. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %6 Azot (N) %6 Amonyak Azotu %5 Fosfor Pentaoksit (P2O5) %10 Potasyum Oksit (K20) suda çözünür %34.3 Sülfür Trioksit (S03) %13.7 Sülfür (S) %6 Demir (Fe)

16 Greenmaster Pro-Lite NK Mg0+2Fe ÜRÜN AVANTAJI Potasyum eksikli i olan durumlarda yaz aylar nda kullan ma uygundur. Yüksek azot seviyesi bitkinin do ru büyümesini sa lar ve yo un kullan m dönemleri boyunca bitkiyi iyile rir. Fosfats z gübre formülü topra n fosfat birik rmesine yard mc olur. çerdi i yüksek potasyum sayesinde yaz n ve sonbaharda çimin güçlenmesini sa lar. çerdi i demir ve magnezyum sayesinde çimin büyümesine ve rengini koyula rmas na yard mc olur. KAPLAMA TEKNOLOJ S Poly-S PACE TMax Mu 2 SilK Pro-Lite KULLANIM ZAMANI OCA UB MAR N S MAY HAZ TEM A U EYL EK KAS ARA ÜRÜN A IRLI I 25 KG UYGULAMA DOZAJI GR/m 2 1 TORBA m 2 1 m 3 / 4,5-5 KG KULLANIM TAL MATI Çim biçme ekipman tara ndan toplanmay ve k r lmay engellemek için biçme i leminden sonra uygulama yap n z. Kuru çim alan üzerine uygulan r. Uygulama sonras sulama yap lmas ürünün iyi nüfuz etmesini ve ilk ye illenmesinin h zl gerçekle mesini sa lar. Karl ve so uk havalarda uygulama yapmay n z. Bu ürün elbise, beton, mermer ve parlak yüzler gibi yerlere da l rsa bunlar n renk de i rmesine neden olur. GARANT ED LEN ÇER K %12 Azot (N) %7.7 Amonyak Azotu %4.3 Üre Azotu %12 Potasyum Oksit (K20) suda çözünür %3 Magnezyum oksit (MgO) %1.8 Magnezyum (Mg) %32.5 Tamam Sülfür trioksit (SO3) %13 Tamam Sülfür (S) %2 Tamam Demir (Fe)

17 Delta Organik Çim Gübresi ÜRÜN TANIMI Delta Organik Çim Gübresi, slow release (Yava Çözünen) türü bir gübredir. Çimlerde en fazla ih yaç duyulan azot gübresi hümik asitle ba l olarak bulundu undan ya mur veya sulama suyu ile y kanmaz. Azotun tamam çimler tara ndan al n r. Böylece gübrelemede büyük tasarruf sa lar. Amonyum nitrat veya üre gibi azotlu gübrelerin ancak % si çimler tara ndan al n rken Delta Organik Çim deki azotun tamam çim bünyesine geçer.ayr ca organik madde olan humus, topra ziksel ve kimyasal özelliklerini de i rerek çimlerin ih yaç duydu u di er besin maddelerinin de topraktan al m n sa lar. Sonuç olarak koyu ye il bir çim sahas na ve biçimden sonra strese girmeyen sa l kl çimlere sahip olabilirsiniz. Tar m ve Köy leri Bakanl tar msal Üre m ve Geli rme Genel Müdürlü ünün tarih ve 1689 Bakanl k tescil numaras ile üre lmektedir. ÜRÜN AVANTAJLARI DELTA ORGAN K Ç M bünyesinde Azot, Fosfor, Potasyum, Magnezyum gibi makro besin elementleri ile Demir, Mangan ve çinko gibi mikro besin maddelerini içermektedir. DELTA ORGAN K Ç M tavsiye edilen oranlarda kullan ld nda en güzel sonucu alacak ekilde düzenlenmi r. Gerekli N.P.K. bitki tara ndan periyodik olarak al n r. DELTA ORGAN K Ç M de bulunan mikro elementlerin sayesinde çim alanlar n z her zaman canl ve koyu ye il renkte olacak r. DELTA ORGAN K Ç M uygun dozajlarda kullan ld nda bitkiye hiçbir zarar yoktur. ÜRÜN DOZAJ UYGULAMA EKL Mevcut çim alanlarda gr/m² El ile serpilerek verilir. Uygulama sonras sulama yap l r. Yeni haz rlancak alanlar El ile serpilerek verilir. Uygulama sonras sulama yap l r 20 KG LIK AMBALAJDA SATILMAKTADIR

18 Delta Humufer Organik Demir ÜRÜN TANIMI Delta Organik Demir, Demir humat ela eklindedir. Topraktan uygulan r, uzun süre etkisini korur. Hümik Asit ise topra n ph sini dü ünerek slah eder. Böylece kullan lan Delta Organik Demir in tamam topra a ve bitkiye yararl d r. Tamamen do al humik lizi kullanarak üre lmektedir. T.C.Tar m ve Köy leri Bakanl tar msal Üre m ve Geli rme genel Müdürlü ünün tarih ve 0438 Bakanl k tescil numaras ile üre lmektedir. Özellikle peyzaj süs bitkilerinde iz element eksikliklerinde tavsiye edilir. Peyzaj ve süs bitkilerinde periyodik olarak ilkbahar ve sonbaharda yap lacak iki uygulama bitkilerin tüm demir ih yac n kar layarak demir klorozu olu umunu engeller. Canl renkli sa l kl bitki olu umu için gereklidir ÜRÜN AVANTAJLARI Kireçli topraklar n yüksek ph si dolay s ile bitkilerin yararlanamad demir al m n kolayla r r. Demir, kolayca al nabilir form olan Demir Humat ela halindedir. Bitkinin ih yac kadar Demirin kökler vas tas yla bünyeye girmesini sa lar. Toprakta bulunan di er besin maddelerinin de bitkiye ih yac kadar al nmas n sa lar. Topra n tuzlulu unu ve Bor gibi a r besin maddelerinin a r s n n sebep oldu u zehirlenmeleri giderir. Topra n Kimyasal ve Fiziksel özelliklerini de i rerek daha verimli ürün al nmas n sa lar. Çözünürlü ü az oldu undan sulama suyu veya ya murla y kan p gitmeyip, toprakta kal c d r. Bitkinin h zl köklenmesini ve ürünün erken olgunla mas n sa lar. ÜRÜN DOZAJ UYGULAMA EKL Çim sahalarda Yapay toprak haz rlamada Sebze ve tah llarda Meyve ve süs a açlar nda 40-50kg/da %1-%10 aras nda kg/da kg Ekime haz rlamada ve ekili alanlara serpilerek Yapay toprak haz rlamada kum perlit vb. ilave edilerek Topra n dikime haz rlanmas a amas nda kar r larak A aç büyüklü üne ve cinsine göre taç çevresine 20 KG LIK AMBALAJDA SATILMAKTADIR

19 Delta Humus Organik Toprak Düzenleyici ÜRÜN AVANTAJLARI DELTA HUMUS : topra a verilen her türlü besin maddesinin bitkiler tara ndan kolayca al nmas n sa lar,dolay s yla verimlili i ar rarak ürün maliye ni dü ürür. DELTA HUMUS : Topra n asitli ini (PH) düzenleyerek besin maddelerinin toprakta daha iyi tutunmas n ve bitkilerin faydalanabilece i formda kalmas n sa lar. DELTA HUMUS : Kumlu topraklarda suyun tutunmas n sa layarak tohumun erken çimlenmesine yard mc olur. Killi topraklar gözenekli hale gelmesini ve su tutulmas n sa lar.delta HUMUS : Demir, Çinko, Potasyum, Mangan, Bak r gibi besin elementlerini bitkilerin kolayca alabilece i elat haline ge rir. DELTA HUMUS : Azotlu, Fosfatl ve Potasyumlu gübrelerle kar la nda bitkilerin daha fazla yararlanaca forma dönü türür. DELTA HUMUS :Toprakta tuzlulu u ve Bor zehirlenmesini önler.hava ve suyun toprakta daha iyi dola m n sa lar. Delta Humusun içeri i tamamen do al hammadde olan Leonardit kaynakl d r. UYGULAMA EKL VE DOZAJI ÜRÜN DOZAJ UYGULAMA EKL Çim sahalarda Yapay toprak haz rlamada Sebze ve tah llarda Meyve ve süs a açlar nda 40-50kg/da %1-%10 aras nda kg/da kg Ekime haz rlamada ve ekili alanlara Yapay toprak haz rlamada kum perlit vb. ilave edilere kullan l r. Topra n dikime haz rlanmas a amas nda A aç büyüklü üne ve cinsine göre 20 KG LIK AMBALAJDA SATILMAKTADIR

20 Delta Humate Hümik Asit ORGAN K TOPRAK DÜZENLEY C SIVI HALDE HUM K AS T DELTA HUMATE potasyum ile suda çözülerek haz rlanan ve biyolojik ak i e ar r lm humik asi r. Suda Çözünmesi dolay s yla sulama suyu ile h zla köklere ula r ve k sa zamanda etkisini gösterir. T.C. Tar m ve Köyi leri Banal Tar msal Üre m ve Geli rme Genel Müdürlü ü nun 23/07/2004 tarih ve 0445 Bakanl k tescil numaras ile üre lmektedir. TR ve EC Organik Tar m Yönetmeliklerine göre organik Tar mda kullan labilir. ECOCERT SA F TR - ETK 003 Tara ndan kontrol edilerek ser kaland r lm r. Tamamen yerli teknoloji ve hammaddelerden üre len Delta Humate 1997 y l ndan beri Türk çi çisi tara ndan kullan lmaktad r. Bitki besin maddeleriyle kar r larak topraktan uygulanabilir. Damlama sulama ile de topra a verilebilir. DELTA HUMATE nin FAYDALARI Topraktan en az %0,5 oran nda oldu unda, verimlili in büyük oranda ar bilimsel ara rmalarla ispatlanm r. Delta Humate nin Asitlerin yüksek katyon de i im kapasitesi ve su tutma özelli i dolay s yla bitki geli imini desteklemektedir. Delta Humate nin en önemli özelli i çözünmez besin elementlerini çözünür hale ge rerek ih yac kadar n bitkilere aktarmas d r. Humik asi n yararlar n ziksel, kimyasal ve biyolojik olmak üzere 3 grupta toplanabilir. A. Fiziksel Yararlar : Topra n yap s n iyile rir. Ha f kumlu topraklarda su ve besin maddeleri kayb n önler. A r ve yo un killi topraklarda, topra havaland r r, i lenmesini kolayla r r. Çok küçük toprak parçac klar n birle rerek çatlamas n ve erezyonunun önler i lenirlili ini ar r r. Topra n su tutma kapasitesini ve dolay s yla kurakl a kar direnci ar r r. Topra n rengini koyula rarak güne enerjisinden daha fazla yararlanmas n sa lar. B. Kimyasal Yararlar : Delta Humate Asidik ve Bazik topraklar nötralize ederek ph de erini düzenler. Besinlerin bitkiler tara ndan ih yac kadar n n ve sa l kl beslenmelerini sa lar. Alkali topraklarda besin elementlerini al nabilir do al elatlar n çevirerek kökler vas tas yla al m n kolayla r r. Yüksek katyon de i im kapasitesine sahip r ve kimyasal gübrelerin suyla y kan p gitmesini önler. C. Biyolojik Yararlar : Delta Humate, kök olu umunu h zland r r erkencilik sa lar. Azotla gübrelerin y kanarak kökten uzakla mas n önler böylece yeral sular n kirlenmesini önler. Topra n tuzlanmas n ve verim dü üklülü ünü önler. Hayvansal gübre ile kullan ld nda kötü kokuyu önler ve çürüme i lemini h zland r r. Toprakta bulunan yararl bakterilerin üremesini te vik eder. Pes sit Herbisit kal n lar n bozulmas n h zland r r Erezyonu önler. 1-5 ve 20 LT L K AMBALAJDA SATILMAKTADIR

21 ÜRÜN TANIMI Kontrollü çözünen 3. jenerayon gübreler olan Osmocote Exact, güvenlik, tutarl l k ve ideal çözünmeyi bir arada bulundurur. Farkl bitkilerin farkl bitki besin maddesi ih yac oldu undan sadece garan edilen gübre de il ayn zamanda çözünmeyi de garan eden kaplanm gübre ih yac vard r. Osmocote Exact Standart bitkinin büyümesini yak ndan takip ederek ürünü sadece çok verimli kullanmakla kalmaz ayn zamanda çok da güvenli olmas n sa lar. ÜRÜN AVANTAJLARI Osmocote Exact Mg0+TE Güvenlik: Mümkün olan en yüksek güvenlik, kontrollü çözünme ve yüksek seviyede tüm iz elementler. Sal n m ömrü ile yanl ardan kaç nmak için renk kodu vard r. Tutarl l k: Her ürün torbas n n içeri i di eriyle ayn olup mükemmel bir kalite kontrol sistemi vard r.e it bitki büyümesi sa lan r Düzenli sal n m: Op mal bitki büyümesini sa lamak için bitkinin ih yac na göre de i ik sal n m uzunluklar na sahip ürünler mevcu ur. Çok verimli ve çevre dostudur.sal n m ömrü garan lidir. Y kanma ile kay p olmaz. Kaliteli ürün: Osmocote ile gübreleme yap lan bitki, sürekli ve az miktarlarda beslenerek homojen geli im gösterir. Bitkiyi son kullan c ya teslim e inizde dahi sal n m devam eder ve bitkinin raf ömrü uzun olur. SALINIM ÖMRÜ 16 C 21 C 26 C 4-5 M 3-4 M 2-3 M ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket Granül/gram: 40 * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR.

22 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Ha f Besleme Normal Besleme A r Besleme Saks l Bitkiler 1-2 g/l 2-3 g/l 3-4 g/l GARANT ED LEN ÇER K 16% TOPLAM AZOT (N) 7.1% nitrat azotu (NO3-N) 8.9% amonyum azotu (NH4-N) 9% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 6.8% çözünür. 12% POTASYUM OKS T (K2O) 12% suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 1.3% suda çözünür 0.03% Bor (B) 0.050% Bak r (Cu) 0.45% Demir (Fe) 0.08% EDTA elatl 0.06% Mangan (Mn) 0.020% Molibden (Mo) 0.015% Çinko (Zn) D KKAT Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

23 ÜRÜN TANIMI Kontrollü çözünen 3. jenerayon gübreler olan Osmocote Exact, güvenlik, tutarl l k ve ideal çözünmeyi bir arada bulundurur. Farkl bitkilerin farkl bitki besin maddesi ih yac oldu undan sadece garan edilen gübre de il ayn zamanda çözünmeyi de garan eden kaplanm gübre ih yac vard r. Osmocote Exact Standart bitkinin büyümesini yak ndan takip ederek ürünü sadece çok verimli kullanmakla kalmaz ayn zamanda çok da güvenli olmas n sa lar. ÜRÜN AVANTAJLARI Osmocote Exact Mg0+TE Güvenlik: Mümkün olan en yüksek güvenlik, kontrollü çözünme ve yüksek seviyede tüm iz elementler. Sal n m ömrü ile yanl ardan kaç nmak için renk kodu vard r. Tutarl l k: Her ürün torbas n n içeri i di eriyle ayn olup mükemmel bir kalite kontrol sistemi vard r.e it bitki büyümesi sa lan r Düzenli sal n m: Op mal bitki büyümesini sa lamak için bitkinin ih yac na göre de i ik sal n m uzunluklar na sahip ürünler mevcu ur. Çok verimli ve çevre dostudur.sal n m ömrü garan lidir. Y kanma ile kay p olmaz. Kaliteli ürün: Osmocote ile gübreleme yap lan bitki, sürekli ve az miktarlarda beslenerek homojen geli im gösterir. Bitkiyi son kullan c ya teslim e inizde dahi sal n m devam eder ve bitkinin raf ömrü uzun olur. SALINIM ÖMRÜ 16 C 21 C 26 C 6-7 M 5-6 M 4-5 M ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket Granül/gram: 40 * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR.

24 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Ha f Besleme Normal Besleme A r Besleme Saks l Bitkiler 2-3 g/l 3-4 g/l 4-5 g/l GARANT ED LEN ÇER K 15 % TOPLAM AZOT (N) 7.1% nitrat azotu (NO3-N) 8.9% amonyum azotu (NH4-N) 9% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 6.8% çözünür. 12% POTASYUM OKS T (K2O) 12% suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 1.3% suda çözünür 0.03% Bor (B) 0.050% Bak r (Cu) 0.45% Demir (Fe) 0.08% EDTA elatl 0.06% Mangan (Mn) 0.020% Molibden (Mo) 0.015% Çinko (Zn) D KKAT Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

25 ÜRÜN TANIMI Kontrollü çözünen 3.jenerayon gübreler olan Osmocote Exact, güvenlik, tutarl l k ve ideal çözünmeyi bir arada bulundurur. Farkl bitkilerin farkl bitki besin maddesi ih yac oldu undan sadece garan edilen gübre de il ayn zamanda çözünmeyi de garan eden kaplanm gübre ih yac vard r. Osmocote Exact Standart bitkinin büyümesini yak ndan takip ederek ürünü sadece çok verimli kullanmakla kalmaz ayn zamanda çok da güvenli olmas n sa lar. ÜRÜN AVANTAJLARI Osmocote Exact Mg0+TE Güvenlik: Mümkün olan en yüksek güvenlik, kontrollü çözünme ve yüksek seviyede tüm iz elementler. Sal n m ömrü ile yanl ardan kaç nmak için renk kodu vard r. Tutarl l k: Her ürün torbas n n içeri i di eriyle ayn olup mükemmel bir kalite kontrol sistemi vard r.e it bitki büyümesi sa lan r. Düzenli sal n m: Op mal bitki büyümesini sa lamak için bitkinin ih yac na göre de i ik sal n m uzunluklar na sahip ürünler mevcu ur. Çok verimli ve çevre dostudur.sal n m ömrü garan lidir. Y kanma ile kay p olmaz. Kaliteli ürün: Osmocote ile gübreleme yap lan bitki, sürekli ve az miktarlarda beslenerek homojen geli im gösterir. Bitkiyi son kullan c ya teslim e inizde dahi sal n m devam eder ve bitkinin raf ömrü uzun olur. SALINIM ÖMRÜ 16 C 21 C 26 C M 8-9 M 6-7 M ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket Granül/gram: 40 * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR.

26 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Ha f Besleme Normal Besleme A r Besleme Saks l Bitkiler 3-4 g/l 4-5 g/l 5-6 g/l GARANT ED LEN ÇER K 15% TOPLAM AZOT (N) 7.1% nitrat azotu (NO3-N) 8.9% amonyum azotu (NH4-N) 9% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 6.8% çözünür. 11% POTASYUM OKS T (K2O) 11% suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 1.3% suda çözünür 0.03% Bor (B) 0.050% Bak r (Cu) 0.45% Demir (Fe) 0.08% EDTA elatl 0.06% Mangan (Mn) 0.020% Molibden (Mo) 0.015% Çinko (Zn) D KKAT Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

27 Osmocote Pro Mg0+TE ÜRÜN TANIMI Osmocote Pro, kontrollü çözünen yüksek NPK içerikli 2. jenerasyon bir gübredir. Tamamen kapl biçimdeki NPK, Magnezyum ve gerekli tüm iz elementleri içeren bu gübre de i mez bir dayan kl l a sahip r. Osmocote Pro, içerisinde mikroorganizmalar n ye i maddenin içine özellikle temel gübre olarak kar r larak kullanmak için uygundur. ÜRÜN AVANTAJLARI 1. %100 kapl NPK, Mg ve iz elementlerle kapl oldu undan, bitkiler büyüme süresince tüm besin elementlerini kolayca alabilirler. 2. Yüksek NPK oran na sahip r. 3. Tam iz element pake içerir. 4. Sal n m süresi güvenilirdir. 5. Kullan m kolayd r. SALINIM ÖMRÜ 16 C 21 C 26 C 4-5 M 3-4 M 2-3 M * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR. ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket Granül/gram: 40

28 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Ha f Besleme Normal Besleme A r Besleme Saks l Bitkiler 2-3 g/l 3-4 g/l 4-5 g/l GARANT ED LEN ÇER K 17% TOPLAM AZOT (N) 6.6% nitrat azotu (NO3-N) 9.0% amonyum azotu (NH4-N) 1.4% üre azotu 11% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 8.3% çözünür. 10% POTASYUM OKS T (K2O) 10% suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 1.3% suda çözünür 0.02% Bor (B) 0.037% Bak r (Cu) 0.33% Demir (Fe) 0.06% EDTA elatl 0.04% Mangan (Mn) 0.015% Molibden (Mo) 0.011% Çinko (Zn) D KKAT Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

29 Osmocote Pro Mg0+TE ÜRÜN TANIMI Osmocote Pro, kontrollü çözünen yüksek NPK içerikli 2. jenerasyon bir gübredir. Tamamen kapl biçimdeki NPK, Magnezyum ve gerekli tüm iz elementleri içeren bu gübre de i mez bir dayan kl l a sahip r. Osmocote Pro, içerisinde mikroorganizmalar n ye i maddenin içine özellikle temel gübre olarak kar r larak kullanmak için uygundur. ÜRÜN AVANTAJLARI 1. %100 kapl NPK, Mg ve iz elementlerle kapl oldu undan, bitkiler büyüme süresince tüm besin elementlerini kolayca alabilirler. 2. Yüksek NPK oran na sahip r. 3. Tam iz element pake içerir. 4. Sal n m süresi güvenilirdir. 5. Kullan m kolayd r. SALINIM ÖMRÜ 16 C 21 C 26 C 6-7 M 5-6 M 4-5 M ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket Granül/gram: 40 * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR.

30 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Ha f Besleme Normal Besleme A r Besleme Saks l Bitkiler 1-2 g/l 2-3 g/l 3-4 g/l GARANT ED LEN ÇER K 17% TOPLAM AZOT (N) 6.6% nitrat azotu (NO3-N) 9.0% amonyum azotu (NH4-N) 1.4% üre azotu 11% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 8.3% çözünür. 10% POTASYUM OKS T (K2O) 10% suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 1.3% suda çözünür 0.02% Bor (B) 0.037% Bak r (Cu) 0.33% Demir (Fe) 0.06% EDTA elatl 0.04% Mangan (Mn) 0.015% Molibden (Mo) 0.011% Çinko (Zn) D KKAT Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

31 Osmocote Pro Mg0+TE ÜRÜN TANIMI Osmocote Pro, kontrollü çözünen yüksek NPK içerikli 2. jenerasyon bir gübredir. Tamamen kapl biçimdeki NPK, Magnezyum ve gerekli tüm iz elementleri içeren bu gübre de i mez bir dayan kl l a sahip r. Osmocote Pro, içerisinde mikroorganizmalar n ye i maddenin içine özellikle temel gübre olarak kar r larak kullanmak için uygundur. ÜRÜN AVANTAJLARI 1. %100 kapl NPK, Mg ve iz elementlerle kapl oldu undan, bitkiler büyüme süresince tüm besin elementlerini kolayca alabilirler. 2. Yüksek NPK oran na sahip r. 3. Tam iz element pake içerir. 4. Sal n m süresi güvenilirdir. 5. Kullan m kolayd r. SALINIM ÖMRÜ 16 C 21 C 26 C M 8-9 M 6-7 M * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR. ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket Granül/gram: 40

32 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Ha f Besleme Normal Besleme A r Besleme Saks l Bitkiler 3-4 g/l 4-5 g/l 5-6 g/l GARANT ED LEN ÇER K 16% TOPLAM AZOT (N) 6.3% nitrat azotu (NO3-N) 8.7% amonyum azotu (NH4-N) 1.0% üre azotu 11% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 8.3% çözünür. 10% POTASYUM OKS T (K2O) 10% suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 0.02% Bor (B) 0.037% Bak r (Cu) 0.33% Demir (Fe) 0.06% EDTA elatl 0.04% Mangan (Mn) 0.015% Molibden (Mo) 0.011% Çinko (Zn) D KKAT Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

33 2-3 ÜRÜN TANIMI Osmocote Topdress Fusion Technology Mg0+TE Osmocote Topdress NT, saks da yada tüpte danl k stoklar nda gübre uygulamalar için özel olarak geli rilmi üzeri kapl bir gübre çe ididir. Osmocote Topdress NT, kaplama ve yava çözünme teknolojilerini bir arada kullanarak geli rilen ürün 4-5 ay gecen bir sürede besleyici elementleri yava salg layarak bitkide dengeli beslenmeyi sa lar. Osmocote Topdress NT, Azot (N), Fosfor (P), Potasyum (K), Magnezyum (Mg) ve bütün iz elementleriyle birlikte kullan ma haz rd r. ÜRÜN AVANTAJLARI Osmocote Topdress NT, azot ve fosforun h zl ve yava çözünme özelliklerine sahip r. nce granül halinde oldu undan saks da e it ekilde da l r. Osmocote Topdress NT, yüzeye yap arak, ye rme ortam nda kab n devrilmesi durumunda granül kayb n önler. Osmocote Topdress NT toz tutmaz ve tozsuzdur. Osmocote Topdress NT, büyüme ya da vegeta f geli me için daha fazla iz element içerir. ÜRÜN AVANTAJLARI Bu ürün, h zl büyüme yada besin eksikliklerinin noksakl klar nda kullan lmas tavsiye edilir. Gübreleme, ya murlama ya da damla sulama yap ld durumlarda kullan labilir. Damla sulama yöntemi kullan ld nda gübre direk damla c n n al na uygulanmal d r. ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR.

34 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Saks l Bitkiler <10 Litre >10 Litre 2-4 g/l 20-40g+1g/l her fazla litre için ÖRNEK30 litrelik saks için; 3g/l ilk 10 litre için = 30 gr 1g/l kalan 20 litre için = 20 gr Toplamda : 30+20= 50 gr/ 30 litrelik saks. GARANT ED LEN ÇER K 22% TOPLAM AZOT (N) 4.9% nitrat azotu (NO3-N) 5.8% amonyum azotu (NH4-N) 11.3% üre azotu 5% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 3.7% çözünür. 6% POTASYUM OKS T (K2O) 6% suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 1.0% suda çözünür. 0.05% Bak r (Cu) 0.8% Demir (Fe) 0.04% EDTA elatl 0.3% Mangan (Mn) 0.1% Çinko (Zn) D KKAT Hassas bitkiler için oranlar azal n z. Bu ürün ye rme ortam na veya tohum ekme ortam na uygun de ildir. Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

35 2-3 Osmocote Bloom Mg0+TE ÜRÜN TANIMI Mevsimlik süs bitkilerine uygun, kontrollü sal n ml bir gübre olan Osmocote Bloom, özellikle y ll k küçük saks l bitkiler için geli rilmi r. NPK, magnezyum ve gerekli tüm iz elementleri içerir. % 100 kaplanm olup sal n m ömrü garan edilir. 2-3 aydan daha uzun ömürlü bitkilerde, en iyi performans ve maksimum garan için osmocote exact önerilir. ÜRÜN AVANTAJLARI Mevsimlik süs bitkilerinde yo unla r lm büyüme için 2:1:3 NPK oran kar lamaktad r. Küçük saks ve kaplarda kolay kar r lmak için mini granül. Mümkün olan en dü ük gübre girdileri ve çevre dostu. Yüksek magnezyum ve demir içeri inden dolay yapraklarda op mum renklenme. % 100 kapl NPK, magnezyum ve tam iz element pake içerir. KULLANMA TAL MATI Everris in benzersiz kaplama teknolojisi sayesinde, osmocote bloom mevsimlik süs bitkileri için düzenli sal n ma sahip r. Osmocote bloom özellikle 6 ha a ile 3 ay aras ndaki k sa süreli süs bitkileri için uygundur. Daha uzun süreli süs bitkilerinde di er osmocote ürünlerini kullan n z. SALINIM ÖMRÜ 16 C 21 C 26 C 3-4 M 2-3 M 1-1,5 M * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR. ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket Granül/gram: 40

36 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Ha f Besleme Normal Besleme A r Besleme Mevsimlik süs bitkileri 1,5-2,0 g/l 2,0-3,0 g/l 3,0-4,5 g/l GARANT ED LEN ÇER K 12% TOPLAM AZOT (N) 5.3% nitrat azotu 6.7% amonyum azotu 7% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) 5.2% suda çözünür 18% POTASYUM OKS T (K2O) 18 suda çözünür. 1.5% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 0.02% Bor (B) 0.35% Demir (Fe) 0.045% Bak r (Cu) 0.05% Mangan (Mn) 0.017% Molibden (Mo) 0.013% Çinko (Zn) D KKAT Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

37 6 Weeks Osmocote Start Mg0+TE ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket Granül/gram: 225 KISA DÖNEMDE TAM BESLEME Everris, geli rdi i yeni kaplama teknolojisiyle EC seviyesini yükseltmeden bitkiye k sa büyüme süresi boyunca ih yaç duydu u bitki besin maddelerini e it ve kontrollü bir ekilde vermeyi ba ard. Bu patentli teknolojinin avantaj, k sa dönemde ye rilmesi gereken en etkili biçimde beslemesidir. Topraktan y kanma riski ta mad ndan dolay Osmocote Start normal gübrelerin yar s kadar dozda uyguland nda ayn etkinli i gösterir. Yeterli besleyici madde ile dü ük tuz içeri inin kombinasyonu kök geli imi için en iyi artlar haz rlar. Osmocote Start 4-6 ha al k ilk geli me dönemi için özel olarak formüle edilmi r. Osmocote Start ile yap lan pek çok denemede, bitkilerin kök geli imlerinde gözle görünür bir geli me saptanm r. ÜRÜN AVANTAJLARI 1. Kontrollü Garan li Sal n m Organik reçine ile tamamen kaplanm olan Osmocote Start 4-6 ha al k periyot süresince gübrenin tam ve e it da l m n sa lar 2. Daha yi Kök Geli imi Osmocote Start yüksek NPK ile dü ük EC seviyesini kombine eder. Dü ük tuz konsantrasyonu sayesinde kök geli imi bask al nda de ildir. Osmocote Start ile gübrelenen bitkiler çok daha iyi kök geli imi sa larlar. Bu da daha dirençli, iri ve canl renkli bitkiler üre lmesine imkan verir. 3. Dü ük Y kanma Çok dü ük seviyede y kanma oldu undan Osmocote Start al lagelmi gübrelere oranla daha yüksek kullan m etkinli i (2 ka na kadar) sa lar. Çevreye kar daha duyarl d r. 4. Beslenme ve Sulaman n Ayr r lmas Osmocote Start sulamaya ih yaç duymaks z n uygulanabilir. Bitkinin sulanma yerine, beslenmeye ih yac duydu u dönemlerde bu özellik önem kazan r. 5. Kolay Kullan m Granül formunda olan Osmocote Start, toz formunda olan gübrelere oranla kullan m ve uygulama kolayl sa lar. KULLANMA TAL MATI Everris in benzersiz kaplama teknolojisi sayesinde, osmocote bloom mevsimlik süs bitkileri için düzenli sal n ma sahip r. Osmocote bloom özellikle 6 ha a ile 3 ay aras ndaki k sa süreli süs bitkileri için uygundur. Daha uzun süreli süs bitkilerinde di er osmocote ürünlerini kullan n z.

38 KULLANMA TAL MATI Osmocote start, menek e, çuha çiçe i, cam güzeli ve manolya gibi k sa büyüme süresine sahip tek y ll k bitkiler için iyi bir gübreleme program sunar. Bununla birlikte osmocote start, tuza kar daha hassas olan sebze deleri ve kök salmas zor olan çelikler için çok uygundur. Geleneksel gübrelere k yasla osmocote start, a r seviyede tuz riski ta maz. Ürünleriniz her zaman do ru besin elementlerini kolayca al r. Osmocote start n sahip oldu u yüksek potasyum seviyesi homojen büyümeyi sa lar. Osmocote start ye rme harc na kar r labilir ve yapraklar n üstünde kalmamas ar yla üs en uygulanabilir. ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Ha f Besleme Normal Besleme A r Besleme Saks l bitkiler/genç deler 0,5-1,5 g/l 1,5-2,5 g/l - GARANT ED LEN ÇER K 11% TOPLAM AZOT (N) 4.7% nitrat azotu (NO3-N) 6.3% amonyum azotu (NH4-N) 11% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 8.2% çözünür. 17% POTASYUM OKS T (K2O) 17% suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 1.0% suda çözünür % Bor (B) 0.11% Bak r (Cu) 0.38% Demir (Fe) 0.04% EDTA elatl 0.05% Mangan (Mn) 0.009% Molibden (Mo) 0.014% Çinko (Zn) D KKAT Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

39 ÜRÜN TANIMI Osmoform yava çözünen bir gübredir. Çal ma prensibi osmocote ta oldu u gibi kaplamayla de il, uzun azot zincirlerinin yava yava parçalanmas na dayanmaktad r. Bu süreç, s cakl k, nem ve mikrobiyolojik faaliye en etkilenir. Osmoform NTX yava sal n ml azot ve potasyum içeren yeni silika teknolojisiyle üre lmi r. Osmoform, NPK, magnezyum ve tam iz element pake ni içerir. Azotun kimyasal bile enleri, uygulama sonras nda bitki tara ndan h zl ca al nmas n ve etkisinin uzun süre sürmesini sa lar. ÜRÜN AVANTAJLARI Osmoform NTX, yava çözünen azot ve potasyum içerir. OsmoformNTX, yüzeye yap arak, ye rme ortam nda kab n devrilmesi durumunda granül kayb n önler. Osmoform NTX, h zl bitki reaksiyonu ve güçlü ye illendirme etkisine sahip r ha aya kadar süren uzun etki. Yüksek magnezyum ve demir içeri inden dolay yapraklarda op mum renklenme. Kolay kullan m. KULLANMA TAL MATI Osmoform NXT Mg0+TE Osmoform serin iklimlerde üs en uygulama için geli rlmi r. Üründe bulunan azot ve potasyum yava çözünerek 8-10 ha a boyunca görevini sürdürür. Osmoform mm granüller içerir. Üs en uygulama durumunda ye rme ortam na e it ekilde serpmek önemlidir. Bitkinin yapraklar nda granül kalmamas na dikkat edilmelidir. * KURU ARTLAR ALTINDA DEPOLAYIN. KISMEN KULLANILMI VEYA HASARLI TORBALAR SIKICA KAPATILMALIDIR. ÜRÜN ÖZELL KLER 25 kg paket

40 ÖNER LEN UYGULAMA ORANLARI Normal besleme Yo un besleme Saks l Bitkiler 1-2 g/l 2-3 g/l GARANT ED LEN ÇER K 22% TOPLAM AZOT (N) 3.0% amonyum azotu 7.5% üre azotu 11.5% me len üre azotu 5% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) 4% suda çözünür 11% POTASYUM OKS T (K2O) 11 suda çözünür. 2.0% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 0.5% Demir (Fe ) 0.02% Bak r (Cu) 0.1% Mangan (Mn) 0.001% Molibden (Mo) 0.02% Çinko (Zn) D KKAT Hassas bitkiler için oranlar azal n z. Bu ürünüye rme ortam na ve tohum ekme ortam na uygun de ildir. Kullan m oranlar gübresiz kullan m ortam baz al narak haz rlanm r. Lü en bunlar n genel bir öneri oldu una dikkat edin. Özel tünellerde veya seralarda, güz veya k döneminde saks ya alma veya özel iklim ko ullar nda düzenlemeyi gerek rebilir. Daha fazla bilgi almak için lü en rmam z aray n. Kültür uygulamalar ndan veya yapaca n z di er de i ikliklerden önce küçük bir uygulama yap n z.

41 Universol Violet Mg0+TE ÜRÜN TANIMI Üniversol her ko ula uygun, güçlü bir ürün por öyü sunmaktad r. Geni tabanl uygulama olanaklar sayesinde, ih yaca hitap eden do ru formülasyonu kolay seçme ve her ürünü kolayca tan ma olana sunar. Her pake n pik bir rengi vard r. Dengelenmi ürün çe it yelpazesi, kolayl kla her duruma uygun spesi k universol seçimine olanak verir. ÜRÜN AVANTAJLARI Magnezyum ve iz elementleri içeren NPK formülasyonu Hemen kullan m için çabuk çözünme ve kolay kullan m Kullan m kolayl aç s ndan geli rilmi renk sistemi Benzersiz berrak solüsyon sistemi Her büyüme a amas için en iyi formülasyon seçim kolayl oran ( 1:1:3 ) ÜRÜN ÖZELL KLER 1g/l (25 C) de EC: 1.3 Ms/cm Maksimum çözünürlük: 30kg/100 litre su ( 25 C ) Asitlik (A) / Bazl k (B) : A 0,042 kg CaCO3/ kg universol Torba a rl : 25 kg UN VERSOL V OLET KULLANIM TAL MATI çeri indeki yüksek potasyum sayesinde kompakt güçlü geli im, iyi yaprak rengi, iyi çiçek geli imi sa lan r. Bitkinin vejeta f geli imi bu ürünle durdurulabilir. Sulama sular nda azot bulunan durumlarda da kullan labilir. TEM Z SOLÜSYON Ç N BERRAK SOLÜSYON S STEM Üniversol rakip ürünlere göre daha iyi sonuçlar verir. Dikkatle seçilmi malzemeler en iyi kaliteyi sa layarak sulama sisteminize herhangi bir zarar vermemeyi garan eder. UN VERSOL RENK S STEM Universolün geli rilmi bir renk sistemi vard r. G da sektörü için özel olarak geli rilmi boya teknolojisinden yararlan lm r. Bu sayede ellerinizin ve sulama sisteminizin daha temiz kalmas sa lan r. Seyrel lmi gübrelerde renk ayn kald ndan bitkilerinize hangi formülasyonu verdi inizi rahatça ay rt edersiniz.

42 GARANT ED LEN ÇER K 10% TOPLAM AZOT (N) 7.2% nitrat azotu (NO3-N) 2.8% amonyum azotu 10% FOSFOR PENTAOKS T (P2O5) Nötr amanyum sitra a ve suda 10% çözünür. 30% POTASYUM OKS T (K2O) 30% suda çözünür. 3.3% MAGNEZYUM OKS T (MgO) 14.6% Sülfür trioksit( SO3) 0.01% Bor (B) 0.01% Bak r (Cu) EDTA elatl 0.06% Demir (Fe) 0.04% EDTA 0.08% DTPA elatl 0.04% Mangan (Mn) EDTA elatl 0.001% Molibden (Mo) 0.01% Çinko (Zn) EDTA elatl D KKAT Kültür uygulamalar n zdan veya di er de i iklerden önce küçük bir oran uygulamas yap n z. artlar farkl olabilece inden ürünleriniz uygulamas kontrolümüz d nda olaca ndan al nacak olumsuz sonuçlardan rmam z sorumlu de ildir. Bitki ye ricili i için önerilen universol kullan m tavsiyeleri %100 universol %50 universol, %50 osmocote Yüksek oranda gübre ih yac olan bitkiler g/l g/l Normal oranda gübre ih yac olan bitkiler g/l g/l Tuza hassas bitkiler g/l Duruma ba l A aç ve dan kültürleri için önerilen universol kullan m tavsiyeleri %100 universol %50 universol, %50 osmocote Yüksek oranda gübre ih yac olan bitkiler 20 g/m²/ha a 10g/m²/ha a Normal oranda gübre ih yac olan bitkiler 15 g/m²/ha a 7,5g/m²/ha a Tuza hassas bitkiler 10g/m²/ha a 5g/m²/ha a D ER ÜN VERSOL ÜRÜNLER Universol Formülasyon NPK Oran Formülasyon amac Violet MgO 1:1:3 Erken geli im, iyi yaprak rengi, kompakt güçlü geli imi yüksek potasyum. Yellow MgO 1:3:1 H zl kök geli imi ve sürgün olu umu. Blue MgO 3:2:3 Sezon ortas nda iyi dengeli geli im. Green MgO 4:1:2 Ekstra büyümeyi te vik için azot takviyesi. Orange MgO 3:1:5 Özellikle çiçekli bitkiler için uygun formülasyon, daha yava büyüme sa lar. Basis MgO 1:5:9 A-B tank sistemleri için geli rilmi r. Daha dayan kl bitki yap s sa lar. White MgO+9CaO 4:0:5 Özellikle yumu ak sularda, fosfor seviyesi dü ük bitki beslemesi için uygun. Special MgO 1:0:4 Fosfor seviyesi dü ük, kompakt bitki ye ricili i için uygundur.

Ürün Kataloğu Bitki Gübreleri Çim Gübreleri Yaprak Gübreleri Damlama Sulama Gübreleri Organik Gübreler Çim Tohumları Zirai İlaçlar Torf

Ürün Kataloğu Bitki Gübreleri Çim Gübreleri Yaprak Gübreleri Damlama Sulama Gübreleri Organik Gübreler Çim Tohumları Zirai İlaçlar Torf Ürün Kataloğu Bitki Gübreleri Çim Gübreleri Yaprak Gübreleri Damlama Sulama Gübreleri Organik Gübreler Çim Tohumları Zirai İlaçlar Torf İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Çevre San. Sit. 5.Blok No: 2-4 Başakşehir

Detaylı

Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ

Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ FARKLI ŞEKİL VE DOZLARDA UYGULANAN TKİ HÜMAS IN EKMEKLİK BUĞDAYIN BAYRAK YAPRAK BESİN ELEMENTİ KONSANTRASYONU, VERİM VE TANE PROTEİN KAPSAMINA ETKİLERİ Sait GEZGİN, Nesim DURSUN, Fatma GÖKMEN YILMAZ Bu

Detaylı

Catalogue of products

Catalogue of products ARKA KAPAK ÖN KAPAK Catalogue of products İTHALAT & DAĞITIM: NEWAGRİ KİMYA TARIM ÜR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Aşağıoba Mah. S.S. Toptacılar Birliği Sitesi 128. Cadde B Blok No:2 Döşemealtı/ANTALYA Tel:

Detaylı

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller NPK GÜBRE SERİSİ Techfert serisi bitkinin çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak 7 farklı formülasyonda üretilmiştir. Her formülasyon dengeli besin içeriğine sahiptir. EC ve ph değerleri sayesinde

Detaylı

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok yerinde acı-tatlı taze biber, dolmalık, kurutmalık ve sanayi tipi (salçalık) biber yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşitlere göre değişmekle birlikte

Detaylı

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE

EC FERTILIZER TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE TOPRAĞINIZA DEĞER KATAN GÜBRE AİLESİNİN YENİ ÜYELERİ Organomineral Taban ve Üst Gübreleri 2-4 mm Granül (50 kg) 2>3 SF. INDEX İÇİNDEKİLER 2016 01 02 03 04 05 5.0.30+(40So3) NK HARMANLANMIȘ GÜBRE Potasyum

Detaylı

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını belirlemenin en iyi yolu yaprak-toprak analizleridir.

Detaylı

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN

Döküm. Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Prof. Dr. Akgün ALSARAN Döküm Döküm, sıvı haldeki akıcı olan malzemelerin, üretilmek istenen parçanın biçiminde bir boşluğa sahip olan kalıplara dökülerek katılaştırıldığı bir üretim yöntemidir.

Detaylı

TEKNĠK RAPOR. KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ

TEKNĠK RAPOR. KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ TEKNĠK RAPOR KONU: MEVSĠMLĠK HERCAĠ MENEKġE (VIOLA SPP.) ÇĠÇEĞĠ ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Seramızda 30.11.2012 tarihinde solucan gübresi denemelerine baģlanmıģtır. Denemede 104*208 ölçülerindeki

Detaylı

TEKNĠK RAPOR. Tarih: 26.02.2013 KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA

TEKNĠK RAPOR. Tarih: 26.02.2013 KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Tarih: 26.02.2013 TEKNĠK RAPOR KONU: MEVSĠMLĠK ÇUHA ÇĠÇEĞĠ (PRIMULA SPP.) ÜRETĠMĠNDE SOLUCAN GÜBRESĠ DENEMESĠ UYGULAMA Seramızda 30.11.2012 tarihinde solucan gübresi denemelerine baģlanmıģtır. Denemede

Detaylı

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir.

Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar 1992 yılın da kurulmuştur. Biyolojik mücadele, tohum, organik ve inorganik gübre konuların da faaliyetlerine devam etmektedir. Netar tohum, Netar Gübre ve Netar Biyoteknoloji adı altında faaliyetlerini

Detaylı

All from a Single Source. All from a Single Source. Products of Rotem Amfert Negev

All from a Single Source. All from a Single Source. Products of Rotem Amfert Negev Potash House P.O. Box 75 Beer-Sheva, 84100 Israel Tel: +972-8-6465731 Fax: +972-8-6465811 novapeak@iclfertilizers.com www.iclfertilizers.com All from a Single Source Products of Rotem Amfert Negev All

Detaylı

NIR Analizleri için Hayvansal Yem ve G da Numunelerinin Haz rlanmas

NIR Analizleri için Hayvansal Yem ve G da Numunelerinin Haz rlanmas NIR Analizleri için Hayvansal Yem ve G da Numunelerinin Haz rlanmas Çiftlik hayvanlar yeti tiricili inde yem kalitesinin belirleyici etkisi vard r. Ancak, yüksek kaliteli yem besicilik maliyetlerini önemli

Detaylı

Elektro Kaplamada Optimum Ko ullar

Elektro Kaplamada Optimum Ko ullar Elektro Kaplamada Optimum Ko ullar Metal kaplama yüzeyine kaplama yap lan malzeme özelliklerini de tirir. Malzeme yüzeyinde iç gerilmenin ve pörözitenin meydana gelmedi i iyi bir ba lant (yap ma) olmas

Detaylı

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar .html Kimyevi Bitki Besleme Grubu Evo-Cu BAKIRLI GÜBRE ÇÖZELTİSİ Ambalaj: 1-5 LT Geliştirici ve Bitkiye Direnç Sağlayan Özel Bir Formül Özel bir formülle üretilmiştir.

Detaylı

hazır doğal çim Seç, Ser, Keyfini Sür.

hazır doğal çim Seç, Ser, Keyfini Sür. hazır doğal çim Seç, Ser, Keyfini Sür. www.zumrutcim.com seçim hazırlık Kaliteli iş yapan firmalar, profesyoneller ve tecrübeli uygulayıcıların birinci tercihi! Zümrüt Çim neden kaliteli? Çünkü, Zümrüt

Detaylı

40 yard mc olur, önlemeye yard mc olur. engellenmesine sa layarak Binalarda ba ms z birimleri birbirinden ay ran dö emelere, duvarlara, , çat s na Binan n Enerji Kimlik Belgesi var m? (Bu belge, s tma,

Detaylı

DEZENFEKSİYON TEKNİK TEBLİĞİ

DEZENFEKSİYON TEKNİK TEBLİĞİ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: DEZENFEKSİYON TEKNİK TEBLİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Maksat, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Maksat MADDE 1 (1) Bu Tebliğin maksadı, küçük yerleşim yerlerinde son kullanıcıya ulaşan

Detaylı

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2014 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti 2 Ağaç Kesim

Detaylı

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ 8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİ GELİŞMESİNİ KONTROL EDEN ETMENLER IŞIK TOPRAK (durak yeri) ISI HAVA SU BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİLER İÇİN MUTLAK GEREKLİ ELEMENTLER MUTLAK GEREKLİ

Detaylı

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME

YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE GÜBRELEME (MARUL- ISPANAK- LAHANA) İnsan beslenmesinde büyük önemi olan sebzelerin yetiştirme teknikleri, ıslahı ve bitki koruma konularında ülkemizde bilimsel çalışmalar yapılmış

Detaylı

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER

2016 YILINDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER NDA UYGULANACAK ÜCRET TARİFELERİ İÇİNDEKİLER SIRA NO TARİFENİN NEV'İ KARAR NO KARAR TARİHİ SAYFA NO 1 ANADOLU YAKASI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANACAK İ 1 Ağaç Budama Bedeli 1.1 Ağaç Budama Ücreti

Detaylı

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME

ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME ŞEKER PANCARI BİTKİSİNDE GÜBRELEME Ülkemizin Ege - Akdeniz ve Batı Karadeniz sahil kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç tüm diğer tarım alanlarında yetiştiriciliği yapılan şeker pancarında verim

Detaylı

AZOT (N) amonyum (NH + 4 ) nitrat (NO3 )

AZOT (N) amonyum (NH + 4 ) nitrat (NO3 ) AZOT (N) Azot tüm yaşayan canlıların temel yapı taşıdır. Bitki gen, enzim ve klorofilinin temel bileşenidir. Proteinin yapısının %16 sı azottur. Toprağı oluşturan materyalde azot bulunmadığı için, ayrıca

Detaylı

Şehrin renklerinde biz varız!

Şehrin renklerinde biz varız! Şehrin renklerinde biz varız! www.gubretasbahcem.com.tr GÜBRETAŞ HAKKINDA Bu toprağın renklerinde biz varız! Tarımsal üretimde verimliliği artırmak hedefiyle 64 yıldır bu topraklara değer katan GÜBRETAŞ,

Detaylı

TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ SİYAH ÇAY TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/42)

TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ SİYAH ÇAY TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/42) 12 Ağustos 2008 SALI Resmî Gazete Sayı : 26965 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: TEBLİĞ TÜRK GIDA KODEKSİ SİYAH ÇAY TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2008/42) Amaç MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı; siyah çayın tekniğine

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir?

Magnezyum Sülfat. Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum Sülfat Magnezyum Sülfat nedir? Magnezyum sülfat gübresi (MgSO4 7H 2 O) bitkilerdeki magnezyum eksikliğiniz gidermeye uygun, suda tamamen eriyebilen saf ve kristal bir gübredir. Bünyesinde % 15

Detaylı

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com.

MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF: FAX: Web: efsus.com. MACUN MAHALLESİ ERCİYES İŞYERLERİ SİTESİ 197.CADDE NO: 23 MACUNKÖY YENİMAHALLE-ANKARA TLF:0312-387 33 33 FAX:0312-387 34 33 Web: efsus.com.tr e-mail:info@efsus.com.tr ÜRÜNLERİMİZ ORGANİK VE ORGANOMİNERAL

Detaylı

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde

KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR. Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde Japon dizayn ve teknolojisi ile üretilmiş çevre dostu klimalar artık Türkiye de KALİTE HER ZAMAN PAHALI DEĞİLDİR Dünyanın 4. Büyük fabrikası teknolojinin önünde 30.000 kişinin çalıştığı ve Sektöründe ilk

Detaylı

KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI

KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI KAPLAMA TEKNİKLERİ DERS NOTLARI PVD Kaplama Kaplama yöntemleri kaplama malzemesinin bulunduğu fiziksel durum göz önüne alındığında; katı halden yapılan kaplamalar, çözeltiden yapılan kaplamalar, sıvı ya

Detaylı

Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi

Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi Yetiştirme Ortamlarında Besin Maddesi Durumunun Değerlendirilmesi N, P, K ve Mg un 1:5 ekstraksiyon çözeltisindeki standard değerleri Çok az Az Yeterli Fazla Çok fazla Oldukça fazla N (meq/l)

Detaylı

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler,

Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Ek 1. Fen Maddelerini Anlama Testi (FEMAT) Sevgili öğrenciler, Bu araştırmada Fen Bilgisi sorularını anlama düzeyinizi belirlemek amaçlanmıştır. Bunun için hazırlanmış bu testte SBS de sorulmuş bazı sorular

Detaylı

BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ

BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ Amaç BEBEK FORMÜLLERİ TEBLİĞİ Yetki Kanunu: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Yayımlandığı R.Gazete :04.09.2008-26987 Tebliğ No: 2008/52 Bebek Formülleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Yayımlandığı

Detaylı

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir? Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir?

İş Sağlığı İş Sağlığı nedir?    Çağdaş İş Sağlığı anlayışı nedir? İş Sağlığı İş sağlığı denilince, üretimi ve işyerini içine alan bir kavram düşünülmelidir. İşyerinde sağlıklı bir çalışma ortamı yoksa işçilerin sağlığından söz edilemez. İş Sağlığı nedir? Bütün çalışanların

Detaylı

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad.

Akdem Tarım. Akdem Tarım. Bitki Besleme Ürünleri. www.akdemtarim.com.tr. Zahireciler Sitesi 3. Cad. Akdem Tarım Zahireciler Sitesi 3. Cad. No : 1 2 17 2 0 0 B i g a Çanakkale - TÜRK YE Tel : +90 286 316 71 62 Fax : +90 286 316 87 73 info@akdemtarim.com.tr www.akdemtarim.com.tr Akdem Tarım Bitki Besleme

Detaylı

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu

Organik. Ekstra Verimli. Bitki & Toprak Dostu Organik Ekstra Verimli Bitki & Toprak Dostu SOLOMCAN HAKKINDA HAKKIMIZDA Sölomcan Organik Gübre San. Tic. ve Ltd. Şti., 2014 yılında, yeni nesillerin daha sağlıklı üretilen gıdalar ile yetişmesini sağlamak

Detaylı

MasterFlow 920 AN (Eski Adı Masterflow 920 SF)

MasterFlow 920 AN (Eski Adı Masterflow 920 SF) TANIMI MasterFlow 920 AN, metakrilat esaslı, iki bileşenli, yüksek performanslı, stiren içermeyen, özel bir tabanca ile kolaylıkla uygulanan, macun kıvamında ankraj ve montaj malzemesidir. STANDARTLAR

Detaylı

Buzağılarda Protein Beslemesi ve Buzağı Mamasının Önemi. Sayı:2013/Rm-37 Sayfa:205-210

Buzağılarda Protein Beslemesi ve Buzağı Mamasının Önemi. Sayı:2013/Rm-37 Sayfa:205-210 Buzağılarda Protein Beslemesi ve Buzağı Mamasının Önemi Sayı:2013/Rm-37 Sayfa:205-210 KONU İLGİ Buzağılarda Protein Beslemesi ve Buzağı Mamasının Önemi Besleme TERCÜME VE DERLEME Ürün Müdürü Esra ÇINAR

Detaylı

TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

TARİFE YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler 12 Kasım 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27404 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: TARİFE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı

Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto Serisi Topraktan ve yapraktan uygulama preparatı Docto-Zinc 15 Çinkonun Bitkilerdeki Fonksiyonu Çinko bitkilerde bulunan çoğu enzim sisteminde katalist olarak rol alır. Çinko içeren enzimler nişasta

Detaylı

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün

Veri Toplama Yöntemleri. Prof.Dr.Besti Üstün Veri Toplama Yöntemleri Prof.Dr.Besti Üstün 1 VERİ (DATA) Belirli amaçlar için toplanan bilgilere veri denir. Araştırmacının belirlediği probleme en uygun çözümü bulabilmesi uygun veri toplama yöntemi

Detaylı

organik gübre

organik gübre www.multiponi.com MultiPoni gübre, standart kimyasal gübrelere kıyasla bitki beslemesini, tabiatın yöntemleriyle gerçekleştirir ve toprak yapısını zenginleştirerek dengeler. Mikroorganizmalar, MultiPoni

Detaylı

GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'

GENEL BAKIŞ Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu' ORGANİK GÜBRE GENEL BAKIŞ Günümüzde yaklaşık 7 milyar insanın yaşadığı dünyada 1 milyardan fazla insan açlıkla mücadele etmektedir. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun belirlemelerine göre dünya nüfusunun

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

ÇÖKELME SERTLEŞTİRMESİ (YAŞLANDIRMA) DENEYİ

ÇÖKELME SERTLEŞTİRMESİ (YAŞLANDIRMA) DENEYİ ÇÖKELME SERTLEŞTİRMESİ (YAŞLANDIRMA) DENEYİ 1. DENEYİN AMACI Çökelme sertleştirmesi işleminin, malzemenin mekanik özellikleri (sertlik, mukavemet vb) üzerindeki etkisinin incelenmesi ve çökelme sertleşmesinin

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 KALSİYUM

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (DAP DİAMONYUM FOSFAT)

GÜVENLİK BİLGİ FORMU (DAP DİAMONYUM FOSFAT) 1. MADDE / MÜHTAHZARIN TANIMI Diamonyum Fosfat (DAP), : 67/548/EEC Direktiflerine göre zararlı sınıfında değildir. 2.İNSAN SAĞLIĞI Deriyle Temasta Gözle temasta Yutulduğunda Uzun Süreli Etkileri : Gübreler

Detaylı

ERİĞİN GÜBRELENMESİ. Verim Çağındaki Klasik Erik Bahçesinde Gübreleme. 20 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 4 kg leonardit veya 1 kg hümik asit),

ERİĞİN GÜBRELENMESİ. Verim Çağındaki Klasik Erik Bahçesinde Gübreleme. 20 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 4 kg leonardit veya 1 kg hümik asit), Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Zeytin

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

Antepfıstığında Gübreleme

Antepfıstığında Gübreleme Antepfıstığında Gübreleme Tam verime çok geç yatan (8-10 yıl) antepfıstığı uzun ömürlü bir meyve ağacıdır. Hiçbir meyve ağacının yetiştirilemediği kıraç, taşlık ve kayalık arazilerde bile yetişebilmektedir.

Detaylı

www..com rokzanfiltre

www..com rokzanfiltre rokzanfiltre www..com HAKKIMIZDA Ne Zaman Başladık... Rokzan Filtre Taşımacılık ve Pazarlama faaliyetine 2014 yılında başlamıştır. İş konumuz her türlü otomobil, nakliye aracı, iş makinesi, sanayi makinesi

Detaylı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç SİİRT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Siirt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama

Detaylı

ELMANIN GÜBRELENMESİ

ELMANIN GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ADANA KENT SORUNLARI SEMPOZYUMU / 16 2008 BU BİR TMMOB YAYINIDIR TMMOB, bu makaledeki ifadelerden, fikirlerden, toplantıda çıkan sonuçlardan ve basım hatalarından sorumlu değildir. ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

CALF MILK GOLD BUZAĞI MAMASI ÇİFTLİĞİNİZE, HAYVAN IRKINIZA ÇEVRE ŞARTLARINIZA, BESLENME ALIŞKANLIĞINIZA ÖZEL MAMALAR ÜRETİYORUZ!

CALF MILK GOLD BUZAĞI MAMASI ÇİFTLİĞİNİZE, HAYVAN IRKINIZA ÇEVRE ŞARTLARINIZA, BESLENME ALIŞKANLIĞINIZA ÖZEL MAMALAR ÜRETİYORUZ! CALF MILK GOLD BUZAĞI MAMASI %24 PROTEİN, %21 YAĞ PROBİYOTİK KATKILIDIR. YUMURTA IGG KATKILIDIR OREGANO (ANTİKRİPTO) ÖZEL AMİNOASİT DESTEĞİ YÜKSEK KALİTELİ SÜT PROTEİNİ ÖZEL YAĞ PROFİLİ ÇİFTLİĞİNİZE, HAYVAN

Detaylı

SolaGlide / RRG - RRP -Detaylı Teknik Katalog-

SolaGlide / RRG - RRP -Detaylı Teknik Katalog- SolaGlide / RRG - RRP -Detaylı Teknik Katalog- ÇÖZÜMLERİMİZ RESTORAN & KAFE Kötü hava şartlarından dolayı dış mekanlarda müşterilerinize hizmet veremediğiniz için para mı kaybediyorsunuz? Tabi ki dışarıda

Detaylı

GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI

GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI GETINGE FD1600 ÖNDEN YÜKLEMELİ ÖRDEK SÜRGÜ YIKAYICI DEZENFEK- TÖR CİHAZI 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 HASTANE ENFEKSİYONUYLA MÜCADELE BASİT VE ETKİLİ Çekici modern tasarımı, kolay çalıştırılması ve

Detaylı

KAYISININ GÜBRELENMESİ

KAYISININ GÜBRELENMESİ Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlar da yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Verim Çağındaki Klasik Üzüm Bağlarında Gübreleme. 5 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 2 kg leonardit veya 0.5 kg hümik asit)

Verim Çağındaki Klasik Üzüm Bağlarında Gübreleme. 5 kg iyi yanmış ahır gübresi (veya 2 kg leonardit veya 0.5 kg hümik asit) Değerli çiftçilerimiz; hiç şüphesiz en doğru gübreleme tavsiyeleri usulüne uygun olarak alınmış toprak ve yaprak örneklerinin tam teşekküllü laboratuarlarda yapılan analiz sonuçlarına göre yapılabilmektedir.

Detaylı

Enerji Tasarrufunda İnovatif Çözümler

Enerji Tasarrufunda İnovatif Çözümler Isı Yalıtımı Enerji Tasarrufunda İnovatif Çözümler Terma Enerji Verimliliği nin temel politikası, en yeni teknolojileri, kaliteli hizmet anlayışıyla bir araya getirerek enerji verimliliği uygulamalarını

Detaylı

Elma Ağaçlarında Gübreleme

Elma Ağaçlarında Gübreleme Yayın No: 40 Yayın Tarihi: 15.11.2011 Elma Ağaçlarında Gübreleme Kadir UÇGUN, Hüseyin AKGÜL Lütfen Dikkat!.. Gübreleme, başarılı bir meyvecilik için gerekli uygulamalardan biridir ve yetiştiriciler tarafından

Detaylı

DD25B. VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw

DD25B. VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw DD25B VOLVO ÇİFT TAMBURLU SİLİNDİRLER 2.6 t 18.5 kw 360 görüş alanı En uygun şekilde yerleştirilmiş kızaklı koltuk, açılı silindir yatakları ve eğimli motor kaputu tasarımına sahip DD25B sektörde öncü,

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Potasyum:

Detaylı

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam

Bio Verim HAKKIMIZDA. Misyonumuz. Vizyonumuz AR-GE. Sürdürülebilir Tarım. Organik Tarım. Verim & Kalite. Sağlıklı Yaşam HAKKIMIZDA 2015 AR-GE Sürdürülebilir Tarım Organik Tarım Verim & Kalite Sağlıklı Yaşam Misyonumuz Tarımsal arazilerin doğal dengesini tekrar kazanması için her türlü tarım kültürüne uygun ve mevcut sorunların

Detaylı

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik

TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ. Yapıştırmada güvenilir yenilik TAŞIMACILIK ENDÜSTRİSİ İÇİN YAPIŞTIRICI ÇÖZÜMLERİ Yapıştırmada güvenilir yenilik Simson: taşımacılık endüstrisi için yapıştırıcı çözümleri Gelecekle bağlantınızı kaybetmeyin SIMSON: BİR DÜNYA MARKASI OLAN

Detaylı

LABORATUVARIN DÖNER SERMAYE EK ÖDEME SİSTEMİNE ETKİSİ. Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu Gaziantep Üniversitesi

LABORATUVARIN DÖNER SERMAYE EK ÖDEME SİSTEMİNE ETKİSİ. Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu Gaziantep Üniversitesi LABORATUVARIN DÖNER SERMAYE EK ÖDEME SİSTEMİNE ETKİSİ Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu Gaziantep Üniversitesi Bir etkinliğin sonucunda elde edilen çıktıyı nicel ve/veya nitel olarak belirleyen bir kavramdır.

Detaylı

PAMUKTA DENGELİ GÜBRELEME

PAMUKTA DENGELİ GÜBRELEME PAMUKTA DENGELİ GÜBRELEME verim kaybı meydana getirir. Pamuk sıcak iklim bitkisidir. Özellikle gece gündüz sıcaklığı arasında büyük fark olursa çiçeklenme ve ilk kozaların oluşumunda gecikme meydana gelir

Detaylı

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU

ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU TERRA FARM ORGANİK SIVI GÜBRE GRUBU ÜRÜNLERİN ORAN VE İÇERİK BİLGİLERİ BİR SONRAKİ SAYFADA VERİLMİŞTİR. Verilen değerler ürünlerimizde bulunan minimum değerlerdir Ürün İçerik Toplam

Detaylı

Çipura - Levrek Yem Kataloğu

Çipura - Levrek Yem Kataloğu Çipura - Levrek Yem Kataloğu Çamlı, BioAqua markası altında üretilmekte olan balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık

Detaylı

Alasim Elementlerinin Celigin Yapisina Etkisi

Alasim Elementlerinin Celigin Yapisina Etkisi Alasim Elementlerinin Celigin Yapisina Etkisi Karbonlu çeliklerden normal olarak sağlanamayan kendine has özellikleri sağlayabilmek amacıyla, bir veya birden fazla alaşım elementi ilave etmek suretiyle

Detaylı

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com

SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com SÜREÇ YÖNETİMİ VE SÜREÇ İYİLEŞTİRME H.Ömer Gülseren > ogulseren@gmail.com Giriş Yönetim alanında yaşanan değişim, süreç yönetimi anlayışını ön plana çıkarmıştır. Süreç yönetimi; insan ve madde kaynaklarını

Detaylı

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri

Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Ürün Kataloğu 01/2007 Conergy Montaj Sistemleri Conergy ile güvende Conergy, yenilenebilir enerji alanında dünyadaki en başarılı şirketlerden biridir. Çünkü Conergy tüm bileşenleri tek bir elden çıkan

Detaylı

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU

BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU www.kilercioglutarim.com BİTKİ BESLEME ÜRÜNLERİ KATALOĞU İçindekiler 4 6 8 KLR FOSFOR- ÇINKO KLR NITROGEN KLR ZINC 10 12 14 KLR POTASYUM KLR AMINO KLR BOR-ÇINKO 16 18 20 KLR CYTO KLR HUMIK 20-20-20-TE

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 60 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi: UKM Uğur Kimya Makina

Detaylı

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER

FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ. Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER FARKLI GÜBRE KOMPOZİSYONLARININ ÇAYIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ Dr. GÜLEN ÖZYAZICI Dr. OSMAN ÖZDEMİR Dr. MEHMET ARİF ÖZYAZICI PINAR ÖZER Dünya üzerinde çay bitkisi, Kuzey yarımkürede yaklaşık 42 0 enlem

Detaylı

Yerfıstığında Gübreleme

Yerfıstığında Gübreleme Yerfıstığında Gübreleme Ülkemizin birçok yöresinde ve özellikle Çukurova Bölgesi nde geniş çapta yetiştiriciliği yapılan yerfıstığı, yapısında ortalama %50 yağ ve %25-30 oranında protein içeren, insan

Detaylı

YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ

YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ YAPILARDA DERZLER VE SIZDIRMAZLIK MALZEMELERİ Genel: Derz sözcüğü bir sistemi oluşturan parçaların birleştirildiği, yapıştırıldığı çizgi şeklindeki bölümleri tanımlar. Derzler dar ya da geniş, yatay ya

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ Sıra No: SULAMA SUYU ANALİZLERİ: 2014 FİYATI 1 ph 14,00 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 3 Sodyum (Na)

Detaylı

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar

www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar www.mercedes-benz.com.tr Mercedes-Benz Orijinal Ya lar Kazand ran Güç Mercedes-Benz orijinal ya lar arac n z üreten uzmanlar taraf ndan, gelifltirilmifltir. Mercedes-Benz in dilinden en iyi Mercedes-Benz

Detaylı

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sn. Nurettin CANİKLİ nin Kredi Kefalet Kooperatifleri Ortaklarının Borçlarının Yapılandırılması Basın Toplantısı 24 Eylül 2014 Saat:11.00 - ANKARA Kredi Kefalet Kooperatiflerinin

Detaylı

Bölüm 8 Tedarik Fonksiyonu

Bölüm 8 Tedarik Fonksiyonu Bölüm 8 Tedarik Fonksiyonu TEDARİK FONKSİYONUNUN KAPSAMI VE İŞLETME AÇISINDAN ÖNEMİ Geniş anlamda tedarik fonksiyonu, işletmenin üretimde bulunabilmesi için ihtiyaç duyduğu üretim faktörlerinin temin edilip

Detaylı

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri

Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri Teknik sistem kataloğu Taşıyıcı kol sistemleri 2 Makinaya farklı bakış açıları sayesinde uzun veya kısa boylu operatör oturarak ya da ayakta çalışabilir - Rittal taşıyıcı kol sistemleriyle izleme ve kumanda

Detaylı

İLERİ YAPI MALZEMELERİ DERS-6 KOMPOZİTLER

İLERİ YAPI MALZEMELERİ DERS-6 KOMPOZİTLER İLERİ YAPI MALZEMELERİ DERS-6 KOMPOZİTLER Farklı malzemelerin üstün özelliklerini aynı malzemede toplamak amacıyla iki veya daha fazla ana malzeme grubuna ait malzemelerin bir araya getirilmesi ile elde

Detaylı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı

Ato Serisi. Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR. Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu. Demirin Topraktaki Yarayışlılığı Ato Serisi Atofer TOPRAKTAN UYGULAMA PREPARATI ŞELATLI DEMİR Demirin Bitkilerdeki Fonksiyonu Demir çoğu bitki enziminin önemli bir parçasıdır. Kloroplastlarda bulunur ve fotosentez metabolizmasında önemli

Detaylı

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30

Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Yeni Nesil Beton Santralleri Başlıca Avantajları PowerMix 30 Demirstar, değişik kapasite ve özelliklerde ürettiği sabit beton santralleri ile beton üreticilerinin tüm ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilmektedir.

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ENGELLİLER DANIŞMA VE KOORDİNASYON YÖNETMELİĞİ (1) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-14/2/2014-28913) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; yükseköğrenim

Detaylı

FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur?

FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur? FARK NEREDE? Aynı koşullar içinde, verim neden farklıdır? Topraklar arasında farklılıklar nelerdir ve nasıl bulunur? FARKLAR, HANGİ YÖNTEMLER İLE BULUNUR. Bilimsel yöntemleri kullanmadan farkları bulmak,

Detaylı

HYPERDESMO -815. Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş Kolay Uygulanan Poliüretan Esaslı Likit Membran

HYPERDESMO -815. Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş Kolay Uygulanan Poliüretan Esaslı Likit Membran Sayfa 1/5 Su Yalıtımı ve Koruma İçin Geliştirilmiş Kolay Uygulanan Poliüretan Esaslı Likit Membran ÜRÜN TANIMI, tek komponentli, düşük viskoziteli poliüretan esaslı likit su yalıtım ve koruma malzemesidir.

Detaylı

BULUġ BĠLDĠRĠM FORMU/ GIDA

BULUġ BĠLDĠRĠM FORMU/ GIDA Sayfa 1/ 7 / GIDA Bu forma uygun olarak yapacağınız çalışma, Buluşunuzun tarafımızdan en iyi şekilde tanımlanabilmesi ve İleride hukuk önünde istenen korumanın elde edebilmesi için temel teşkil edecektir.

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Muş Alparslan Üniversitesi Uzaktan

Detaylı

Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013

Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013 Doç. Dr. Eyüp DEBİK 10.12.2013 Ünitelerin fiziksel yerleşimi Arıtma ünitelerinin, Bağlantı kanallarının, Yol ve park alanlarının, Yönetim binasının, Bakım ve onarım kısımları vb dikkatle ele alınmalıdır.

Detaylı

Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar

Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar Ek-1/B TÜRK STANDARTLARINA GÖRE TİCARİ KALİTE DENETİMİNE TABİ ÜRÜNLER Bitkisel Yemeklik Yağlar No GTİP Madde İsmi İlgili Standart Standardın Farklı Uygulanacak Maddesi 1 107.90.90.00.00 Diğerleri (Soya

Detaylı

(0216) 330 59 69-342 57 77 - (0505) 582 44 76

(0216) 330 59 69-342 57 77 - (0505) 582 44 76 (0216) 330 59 69-342 57 77 - (0505) 582 44 76 E T M KOÇLU U S nav sistemlerinde yap lan de i ikliklerin s kla mas, hem velilerin hem de ö rencilerin süreç içerisinde emin ad mlarla ilerlemelerini zorla

Detaylı

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU

HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU HUKUKİ MÜZAKERE TOPLANTILARI 23-26 MAYIS 2013 - İZMİR Grup Adı : Özel Hukuk 1. Grup Konu : İş ve sosyal güvenlik davaları Grup Başkanı : Mehmet YILDIZ (Yargıtay Tetkik

Detaylı

RİSKLİ YAPILAR ve GÜÇG

RİSKLİ YAPILAR ve GÜÇG RİSKLİ YAPILAR ve GÜÇG ÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI Doç.. Dr. Ercan ÖZGAN Düzce Üniversitesi YAPILARDA OLU AN R SKLER N NEDENLER GENEL OLARAK 1. Tasar m ve Analiz Hatalar 2. Malzeme Hatalar 3. çilik Hatalar

Detaylı

ŞEKER PANCARI (Beta vulgaris L. spp.vulgaris var.altissima Doell) TARIMSAL DEĞERLERİ ÖLÇME DENEMELERİ

ŞEKER PANCARI (Beta vulgaris L. spp.vulgaris var.altissima Doell) TARIMSAL DEĞERLERİ ÖLÇME DENEMELERİ ŞEKER PNCRI (eta vulgaris L. spp.vulgaris var.altissima oell) TRIMSL EĞERLERİ ÖLÇME ENEMELERİ GİRİŞ Tarımsal eğerleri Ölçme enemeleri(tö) Teknik Talimatı, 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu kapsamında 13 Ocak

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr GERBERA YETİŞTİRİCİLİĞİ-1 Anavatanı

Detaylı

Akaryakıt Fiyatları Basın Açıklaması

Akaryakıt Fiyatları Basın Açıklaması 23 Aralık 2008 Akaryakıt Fiyatları Basın Açıklaması Son günlerde akaryakıt fiyatları ile ilgili olarak kamuoyunda bir bilgi kirliliği gözlemlenmekte olup, bu durum Sektörü ve Şirketimizi itham altında

Detaylı