ilgisiz alakalar TED Alanya Koleji özgün gülmece yayımı Aralık-2010, Alanya kolektif kısa öyküler antolojisi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ilgisiz alakalar TED Alanya Koleji özgün gülmece yayımı Aralık-2010, Alanya kolektif kısa öyküler antolojisi"

Transkript

1 ilgisiz alakalar kolektif kısa öyküler antolojisi TED Alanya Koleji özgün gülmece yayımı Aralık-2010, Alanya

2 ÖNSÖZ yerine Kolektif öykü yaratımı denemelerine 1994 te, İstanbul da yedek subayken başlamıştım. Dört arkadaş, internet üzerinden yayın yapan bir mizah sitesi kurmuştuk o yıl. Yaptığımız şey aslında tamamen deneysel yazın işiydi. Bu girişim, tüm yenilikçi girişimlerin yazgısına mahkûmdu elbette; yüreklendiren övgülerden çok ürküten şiddetli tepkiler aldı. Yaptığımız işin özüne inemeyenler, bizi öykünün dört temel unsurunu katletmekle suçladılar. Allahtan masumduk ve bu katliamdan ötürü kodese tıkılmadık Askerliği bitirip öğretmenliğe dönünce Ankara da öğrencilerimle -ama bu kez sınıfta ve daha kısa süreler içinde- oynadım bu oyunu. Onlar, bu uygulamada önlerine gelen öykünün muntazam olmayışına takılmak yerine söz oyunlarından keyif almayı seçtiler. Öze inebildiler diye sevindim yani. Üstelik, bu basit araç yardımıyla şiddetli bireyselleşmenin şokunun yaşayan öğrencilerimin yaşamlarına akranlarıyla ortaklaşa bir yapıt yaratmanın coşkusunu ekleyebiliyordum. Girişi verilmiş bir öyküyü çok kısa eklemelerle ilerletip sonuçlandırmak, bu uygulamanın özünü oluşturuyor. Yani hızlı yaratmak, hem de çok hızlı Bu, bir bakıma, edebiyat geleneğimizin başlangıcındaki anonim ürün yaratma eylemini birkaç yüz bin kere hızlandırarak yapmak gibi bir şey... Hem benim için hem de öğrencilerim için yaptığımız işin eğlence tarafı ağır bassın diye bu uygulamalarda doğan kısa kolektif öyküleri genellikle trajedinin sarp yamaçlarından ayırıp gülmecenin geniş düzlüklerine sürerim. Öğrencilerim de -eksik olmasınlar- bu işe harika ayak uydururlar. Onların bu işte ne denli başarılı olduklarını, elinizdeki antolojiyi karıştırdıkça siz de anlayacaksınız. Bu antolojinin size öğretmeyi iddia ettiği bir şey yok; okurken keyif almanız dileğiyle. SAVAŞKAN İLMAK (Rumuz: zeus) TED Alanya Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

3 Birinci fasikül: Boğaz ın son pehlivanı Behlül Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım elimdeki fincanı Behlül'e uzattım.

4 BİR ACAYİP AMCA İLE KARISI Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım elimdeki fincanı Behlül'e uzattım."ben şimdi Obama'yı arayacağım, o senin sorununu çözer" dedim. Behlül'ü hiç böyle perişan bir halde görmemiştim. Bana baktı, ağlayarak: "Ama amca, benim Ferrarim (zeus) o kadar çok eskidi ki artık beni götürecek gücü bile kalmamış. Ayrıca senin Ferrrarin daha yeni." dedi. Gözlerimi ona dikerek (qüzqülü) baktım. Tamam, amcacığım üzülme sen, ben elimden geleni ardıma (pony) komayacağım. Onların burnundan dinamit dinamit (LOL) getireceğim İntikamını güzel bir şekilde almayacağım (dragon); çünkü (eses26) senden (azad) bir zırnık bile beklemiyorum. dedi ve buna bir cevabı (nevoş) bile yoktu. Mutlu muydu, üzgün müydü, aslında kendisi bile bilmiyordu (şeftali) Anlaşılan benim dediklerimi ciddiye almamıştı. O sırada Nihal içeri girdi ve "Behlül yine ne yaptın?" dedi sıkılmış surat ifadesiyle. Behlül güldü ve oturdu. Bihter'e bir bakış attı ve cebinden bir silah çıkarıp onu, oracıkta gözünü kırpıştırmadan (böyle miydi, yoksa kırpmadan mıydı?) vurdu. O masum bir kızdı; tek suçu sevmekti Bir Ferrari yi sevmek suçsa tabii (qüzqülü)

5 2010 MODEL FERRARİ Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım elimdeki fincanı Behlül'e uzattım. ''Ben şimdi Obama'yı arayacağım, O senin sorununu çözer.''dedim. Behlül'ü hiç böyle perişan görmemiştim. Bana baktı: ''Ama amca benim ferrarim (Zeus) seninkinden yavaş, bana bir tane 2010 (Vurucu Reis) model başka bir araba... (Kaptan) al'' dedi. Amcası Behlül'e ''Para benim değil mi oğlum, ister alırım ister almam.'' dedi. Ordan Biter geldi, Adnan'ı yatıştırdı. Bihter (Benn) Ben adımı Fatmagül olarak değiştircem'' dedi. Behlül ''Ben de o zaman (Streetboy) Muz Kafalı yapayım bari bu ne biçim isim.'' dedi. Behlül günümüzde bu moda Behlül sıktı beni ben de Sosgül yapacağım. Sosyetenin Gulü yani '' (Daske). Ne Playboy'u (SqUaReTiLeS) be! Behlül iyi kalsın böyle. Behlül: Hayır, adımı ya Sosgül yaparım ya da Kıvanç Acıtuğ. (Vurucu Reis) SİPEYŞIL ECINT BİHTER Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım elimdeki fincanı Behlül'e uzattım. ''Ben şimdi Obama'yı arayacağım, o senin sorununu çözer. '' dedim. Behlül'ü hiç böyle perişan bir halde görmemiştim. Bana baktı, ağlayarak: ''Ama amca benim ferrarim (Zeus) daha küçük. '' dedi. Behlül'ün neden bu kadar (şeftali) ağlamaklı konuştuğunu anlayamamıştım. Onu daha önce hiç bu kadar yapmacık görmemiştim. Kapı çalınca arkasını döndü ve yaşlarını (güz gülü) silerek fincandan bir yudum aldı. Kapıyı açmak için koridora gitti ve gelen (Pogi) Bithter idi. Onu görünce her yeri birbirine dolaştı (Lol); çünkü (Dragon) O, gerçekte Obama'nın ajanıydı. Onun gülmediğini görünce üzüldü (Eses26). Sonra ona sordu: ''Bu gün niçin (Azad) bana geldin? Seni hiç beklemiyordum.'' dedi ve Bihter'in cevabı (Nevos) ''Çünkü seni özledim oldu.'' Behlül'ün kafası iyice karışmıştı. Arabasını kaçırmalı mıydı? Bihter'in bir Amerikan ajanı olduğunu biliyordu ve onu sevse de onu öldürmeliydi. ''Behlül kaçar! '' dedi ve Bihter'e iki el ateş etti sonra arabasına binip oradan uzaklaştı. Artık hiçbir güç onu mutsuz edemezdi; çünkü arabasına kavuşmuştu (şeftali)

6 CADU KADIN Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım, elimdeki fincanı Behlül'e uzattım. Ben şimdi Obama'yı arayacağım, o senin sorununu çözer. dedim. Behlül'ü hiç böyle perişan bir halde görmemiştim. Bana baktı, ağlayarak: Ama amca, benim Ferrari'm (Zeus) çok güzel ve ona bişey olamaz dedi ve (Azad) çekilip odasına ağlayarak koştu. Odasında yatağının (Nevoş) yanınındaki küçük çekmeceyi açtı. Ferrari sini kaçırmayı planlıyordu. Bihter'in yanına giderek ona son bir veda etmek istedi (Şeftali). Fakat Bihter ortalarda gözükmüyordu. Yatağın üzerinde küçük yeşil bir kağıt vardı. Bu notta Behlül geç kaldın, Ferrari'yi ben çaldım. Yazıyordu (Güzgülü). Sonra Behlül şoka girdi. Nasıl olur da (Pogi) o arabayı çalarsın. Seni hiç (Lol) tanıyamamışım. Ferrari'nin yanındaki Porsche'u daha (dragon) dün bana hediye ettin. Demek ki sen bana oyun oynadın (eses26) ha!' Bekle beni Ferrari'm geliyorum. Seni o cadu kadın Bihter'in elinden kurtaracağım. Seni seviyorum pembe Ferrari'm. Geliyorum. dedim ve koşarak bahçeye indim. Bir de baktım Bihter tam da benim pembe Ferrarimi kaçırmaya hazırlanıyordu. Koşarak Bihter'in yanına gittim: Sen ne yapıyorsun?' diye bağırdım o da Sen Ferrari'ni benden daha çok seviyorsun. dedi ve ben de ona Evet ben onu senden daha çok seviyorum. dedim. Benim biricik pembe Ferrari'me bir tekme attı ve gitti en azından kaçırma planları sona ermişti. (Azad) BEHLÜL İLE ADNAN ARASINDA HUSUSİ BİR MESELE Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım, elimdeki fincanı Behlül'e uzattım.''ben şimdi Obama'yı arıyacağım, O senin sorununu çözer '' dedim. Belül 'ü hiç böyle perişan bir halde görmemiştim. Bana baktı, ağlayarak. '' Ama amca benim Ferrarim (Zeus) seninkini (Kaptan) ezer geçer dedi. Adnan, Behlül 'e dönüp (Benn) Oğlum, sen bittin! Senin Ferrarini uçuruma atıp, patlatıp, sonra yağmur dansı yapacağım. Arabanı elinden alırım haa dedi. Behlül ise (Poseidon) Amca niye böyle yapıyorsun, ben arabamı herbi şeyden daha çok seviyordum (street boy) Hayatın zorluklarına katlan oğlum; hep beleş (Mernoptah) mal alıyorsun diye kestirip attı yaşlı adam. Behlül de (Daske) Sen benim Ferrari mi atarsan ben de Bihter 'e(sqvaretiles) kötü süz söyler kaçardım ama (Vurucu Reis) sana acıdım. Onun yerine senin Ferrari ni bisikletimle çizcem... diye haykırdı. Bunun üzerine Adnan: ''Durr Yapmaaaaa!!!'' dedi; ama Behlül çoktan kaçmıştı bile (Kaptan)

7 BEHLÜL Ü BİHTERİYE Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım elimdeki fincanı Behlül e uzattım: ''Ben şimdi Obama yı arayacağım, O senin sorununu çözer.''dedim. Behlül ü hiç böyle perişan bir halde görmemiştim. Bana baktı, ağlayarak: ''Ama amca, benim ferrarimle (zeus) seni gezdirirsem neşem yerine gelir (merneptah) Ne gezdirmesi sen bana olan lades borcunu ver yeter hala (SqUaRe TiLeS) vermedin, neredeyse Dünya Bankasındaki paralar kadar (Vurucu Reis) para oldu ya şimdi verirsin ya da (kaptan). N olur be vermezsem, adam mısın sen? (Benn). Senin cancağızını yani Bihter i alır hoppaaa (Poseidon) limana kaçırırım, sonra (street boy) sızlanır durursun Sevdiceğimi bana verin abiler! diye Sonraki bölümde görürsün ki Behlül; Kız Bihter yeter, her gün başka biriyle takılıyorsun, ne bu? Benden iyi birini mi bulacaksın? der ve ağlar, ağlar, ağlar (merneptah) BEHLÜL'ÜN KİTABI Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım, elimdeki fincanı Behlül'e uzattım. ''Ben şimdi Obama yı arayacağım, o senin sorununu çözer.'' dedim. Behlül ü hiç böle perişan bir halde görmemiştim. Bana baktı, ağlayarak: '' Ama amca, benim ferrarimi sen hiç görmedin (zeus) ver ben konuşayım (pogi) şu Obama ile. Gerçekten Obama çok vicdansız bir adam (löl). Kendisini hiç sevmiyorum. (löl) Onun arkasından sövdüm (dragon). Yine sövdüm, yine sövdüm (eses26). Birden onu (eses26) sevdiğimi anladım. Neler oluyordu bana, yoksa aşık mı oluyordum? O da ne, birden (azad) aşık oluyordum galiba. Kendimden geçtim ve içimden (nevoş) Ne oluyor sana kendine gel! dedim. Peki şimdi ne yapmalıydım? (şeftali) O klasik aşklardan birine kapılamazdım. İyice sirkelendim ve yeni aldığım ayakkabıyı (güzgülü) giydim güzelce. Amcamın evinden ayrıldım ve doğru ilk uçak biletini alarak Obama nın yanına gittim. Gizlice Obama nın ferrarisini çaldım. Bütün şehri gezdim sonra da Oba ya bi not bırakıp geri döndüm. Notumda ferrarine iyi bak! yazıyordu. Pek açıklayıcı değildi; ama Obama ferrarisine binince anlamıştı. Behlül, amcasına yeni yazmaya başladığı kitabından bu bölümü okutmuştu. (pogi)

8 LAHMACUNCUU Penceremden İstanbul Boğazı gözüküyordu. Kalktım elimdeki fincanı Behlül'e uzattım. ''Ben şimdi Obama'yı arayacağım, O senin sorununu çözer.'' dedim. Behlül'ü hiç böyle perişan bir halde görmemiştim. Bana baktı, ağlayarak: ''Ama amca, benim Ferrarim (Zeus) seninkinden (Dragon) daha yakışıklı. ''Napalım?'' dedim. Sonra Obama'ya (Eses26) ''Senin Ferrarin var demek ki. '' dedi ve telefonu (Azad) alarak numaraları çevirdi. Obama telefona bakmıyordu. Sonra ödemeli atarak ''Yeğen, telefona bakmıyor'' dedi. (nevoş) Anlaşılan Obama ailesiyle bisiklet turuna çıkmıştı. Ne yapmalıydı ve (Şeftali) ailesine kimle telefonda konuştuğuna dair ne cevap verecekti? Ailesine söyleyemezdi; ailesi konuşmasını yasaklamıştı; çünkü (Güzgülü) ailesinden (pogi???) hep ceza ala ala konuşmak yasaklanmıştı. O bu duruma çok (LoL) seviniyordu. Çünkü telefonla fazla vakit geçirmediği için onu işletmeye çalışan lahmacuncu ile konuşmak zorunda değildi. Ailesinin cezalarının onun yararı için olduğunu anladı ve artık gece dörtte lahmacuncu aramadığı için mutluydu. Bu yüzden telefonla çok vakit geçirmemeye çalıştı. (Dragon)

9 İkinci fasikül: Başkan Bey yakinim olur! Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabii çok da alçak gönüllüyüm.

10 VAR MI BENDEN BALSIZI?.. Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabii çok da alçak gönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı. Arayan bizim Obama'ydı. Benden acilen (zeus) Japonlar a karşı savaşmak için atom bombası istedi. Aslında Einstein'dan isteyecekmiş; ama o benim kadar yakışıklı ve zeki değilmiş. Ben de: Japonya da bizim kankiler var, etme eyleme! dedim. Bu arada birden (adam gibi adam) önümden bir gemi geçti. Geminin sesiyle birlikte kahvem yere döküldü. O bahane ile telefonu kapattım. Atom (kanoki) bombası patlamadan bizim (mosquito) Murtaza yetişti ve bombayı başparmağındaki şeker silahı ile imha etti (güzel gözlü athena), daha sonra şeker silahı çok hoşuma gidince Murtaza'ya (sugar): "Hacı bu çok şeker ya!" dedim. Bunu bana (hera) verir misin? Hoşlandım bu cihazdan. dedim (megan). Verirdim; ama yaşın tutmaz senin (kratos). dedi ve ben çok sinirlendim. Onu dövdüm ve şeker silahını aldım. Sonra onları (alehanzo) yedim ancak keşke yapmasaymışım; çünkü tüm şekerler pişmiş bomba imha olmadan önce. Şu anda dişçi faturama bakıyorum ve çürüyen 32 dişim için yas tutuyorum. Ancak bu arada faturaya takılıp merdivenlerden yuvarlanan kaynanamın ölmesi iyi oldu ancak keşke karımın üzerine düşmeseydi! (adam gibi adam)

11 KÜÇÜK OBAMA Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım.tabii çok da alçak gönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı. Arayan bizim Obama'ydı. Benden acilen (zeus) İki çanta dolusu para istedi. Ben de İstanbul'a Obama'yı çağırdım. Geldiğinde üç çanta dolusu para verdim. Elimi öpüp alnına koydu ve beraber yemek yiyelim dedi (megan). Ben de hayır diyemedim ne de olsa Amerika başkanı (kratos). Yemekte ona kebap yedirdim doymadı, ne mide ama, sonra mantı ikram ettim. Yine doymadı. Sonunda hamburger verdim, direk bitirdi ve (alehanzo) dedi ki ABD'de göbek yapmamalıymış; çünkü (adam gibi adam) Beyaz Saray kapısından geçemiyormuş; ama burada istediği (kanoki) kadar büyük bir kapı yoktu. Tam kapıdan geçecekken bir rakun ona saldırmaya başladı ancak (mosauita) Obama' nın midesinden gelen nükleer patlamasından korktuğu için kaçtı bu durumda Obama. (güzel gözlü athena) Telefonda garip sesler çıkararak Hanım sen mi gaz çıkardın? Ben de yine bomba patlattılar sandım (sugar). dedi. Kadın ona: ''Bana oradan gelirken 2 kilo kaçak çay getir.'' dedi. Obama ne olduğunu anlamadı (hera). Sonradan anlayınca 2 kilo çayı gizlice tarlamdan kopardı ve çantasına gizlice koydu. 100 dk geçmeden Ben Amerika'ya geri dönüyorum. dedi. Ben de Tamam, görüşürüz adamım. dedim. Obama elimi öptü, alnına koydu ve el sallayıp gitti (megan).

12 LOSTTT!.. Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabii çok da alçak gönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı. Arayan bizim Obama'ydı. Benden acilen (zeus) sevgilisi yüzünden bir erkekle kavga edip adam tartakladığı için (melek) kaçmasına yardım etmemi istedi. Nereye kaçacağını bilmediği için benden yardım istiyordu. Nereye götürürsem diye düşünürken cadı karım geldi ve bana (peri): Neler çeviriyorsunuz siz? Burada ne yapmayı düşünüyorsunuz? dedi (chuck). Aklıma bir fikir geldi. Obama'yı aldım ve Alanyum a götürdüm. (XxTurkIsHxX). Başladı (Chuck Norris) bağırmaya ''burası bana çok büyük diye (A. Iverson). Kes artistliğin sırası değil şimdi bir (#10) dakikalığına sessiz ol! (dochent) dedim. Oraya cadı karım gelmişti. Ne yapıyorsunuz siz burada? demişti. Sapık mısın nesin uleynn! Çık dışarı! demiştim. Dışarıda da karımı tersledikten sonra masanın üstüne koyduğum kahvemi gördüm. Bir yudum alırken, buz gibi olmuş kahve peh! Hep o Obama yüzünden. Karnım çok ağrıyordu. Tuvalete gitmem gerekiyordu. En alt kattaydım. Acil o tuvalete Obama'yı soktuğum tuvalete gitmem gerekiyordu. Tuvaletimi rahatlıkça yaparken, Obama bir yandan Hössst! Yapma! Bana bunu sakın yapma! diyordu. Halbuki artık çok geçti, yapmıştım bile Televizyonu kapatmıştım (melek)

13 TÜRK KALİTE YOLLARI kısaca: teee kaaa yeee Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz'a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım.tabii çok da alçak gönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı. Arayan bizim Obama'ydı. Benden acilen (zeus) ayakkabı çekiceği istedi. Ayakkabısına parmağı sığamamış. Telefonu kapattığımda kahve birden üstüme (kanoki) düşecekti ki İbrahim Tatlıses onu tuttu. Ona teşekkür edince bana (mosquito) berhudar ol şarkısının türkü versiyonunu gitarda diliyle çaldı. Hayatımda bu kadar (güzel gözlü atena) kaba bir ses duymadım ve pencerenin yanındaki koltuğun üzerindeki yastıkla kendimi boğmaya çalışırken (sugar) Megan FOX'a bunu yapamazdım. Onu bir hiç uğruna bensiz bırakamazdım. Tam bunları düşünürken İbrahim Tatlıses'le Megan'ın (Hera) dudağını öptü. Ben de çok sinirlendim ve İbrahim Tatlıses'i kovdum çok güzel evimden. Megan'la yalnız kaldım (Megan).Sonrasını anlatmıyım isterseniz (Kratos) neler neler oldu. En sonunda kargayla Obama'ya demir bir (Alehanzo) kutu açan demirlerden vardır ya ondan yolladım; ama o bunu da (adam gibi adam) kırık olarak gönderdim. Sonra beni aradı. Dedi ki: Sizin ülkenin çekicekleri çok kaliteli. O kadar yumuşak ki kargodan kırık olarak geldi. Bizim burada hiç kırılmıyor dedi. Telefonu kapatıp ABD'ye attım. Sonra gazetelerde Obama'nın kafası şişti yazıyordu. (kanoki)

14 İYİ DE BENİM SUÇUM NE ABİ?!? Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabii çok da alçakgönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı. Arayan bizim Obama'ydı. Benden acilen (zeus) bir karikatür kitabı istedi. Ona (alehanzo) Benim elimdekiler geçen seneden kalma değil mi? diye sordum. O da: ''İyi de bugünün tarihi 01/01/2011.'' dedi. Öyle değil mi (adam gibi adam)? diyerek konuyu karıştırdım. Sonra (kanoki) birden bir Bentley geldi ve içinde bir (mosquito) kelebek sıkışmıştı. Ondan veterinere gitmesini istedim; ama (güzel gözlü atena) kelebek bana: ''500 çocuğum var, hangisini bırakayım da gideyum da?'' deyince ''Kelebek konuşur mu hiç be?'' dedim. Kelebek bana cevap verdi (sugar): ''Abi bana bir kreş bul da çocukları bırakayım.'' dedi. Ben de bir anda istemsiz olarak (herz) '' Yürü git (megan) kafamın tasını attırma benim.'' dedim. (kratos) Sonra bir karikatür kitabı yapmaya başladım. Karikatürlerin çoğunda o kelebek vardı. Obama'ya bunu gönderince Obama bana nedenini sordu. Ben de anlattım. Obama onunla dalga geçtiğimi düşünüp beni öldüreceğini söyledi. Ben de nereye mi kaçtım. Mezarlığın birindeyim; ama canlı olarak. Yanımdaki yiyecek daha da önemlisi hava biterse ne olur. ''Benim suçum ne?!?!''

15 OBAMA, BUBAMA, ŞUBAMA Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabii çokta alçak gönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı arayan bizim Obama'ydı. Benden acilen (Zeus) para yardımı istedi. Bu paraları kimsesiz çocuklara (Kratos) şeker almak için kullanacaktı. Ben de ona direkt şeker göndermeye karar verdim. Bu yüzden mahalledeki şekerciye gittim. Orada (Alehanzo) şekerlere balıklama dalmış bir maymun gördüm bu maymun (Adam gibi adam) bizim komşunun torunuydu. Komşumuz hayvanat bahçesinden kaçmıştı. Kendileri maymun soyundan geldiği için manavdan hep muz alıyorlardı. Bu sefer neden şeker alıyordular ve (Kanoki) şekerleri benim bisikletimin tekerlerine koydular sonra (Mosquito) frenler tutmadı ve yan taraftaki tekerlek dükkânına tosladım. Onlar da bana (Güzel gözlü Athena) bu tekerlekler güzelmiş karşı marketten mi aldın? Modelleri sevdim dedi. Yan taraftaki iki tekeri göstererek biz de bunu mahallenin kasabından (Sugar) çaldık dedim. Eşek etinden yapılmış bir şey. Benim gibi zenginler (Hera) eşek etinden bu bisikleti görünce ağızları açık kaldı (Megan). Çok garip bir bisikletti bu hem kokuyor hem de bisiklete oturmaktan iğreniyorum. Sonra bu bisikletten sıkıldım. Satmaya karar verdim; ama kimse almadığı için ben de kasaba verdim. En azından kasaptan 50 lira koparabildim. (Kratos).

16 ÖLÜM, ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM; BEN SENİN İÇİN OBAMA YI GÖZE ALMIŞIM!.. Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabii çok da alçak gönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı. Arayan bizim Obama'ydı. Benden acilen (zeus) 10 TL istedi. Yalvardı; ama azıcık dalga geçeyim diyerek ''Bende de yok ki benimkini de bizim başkan yedi.'' (sugar) demeye karar verdim; ama son anda vazgeçtim. Neden mi? Bir an içim sızladı. Yazık dedim adama. Arabada bir gram benzin kalmamış (hera). Gittim yanına elimi omzuna yerleştirdim ve al dedim (megan). Bu seni ve ülkeni geçindirir diye dalga geçtim (kratos). O da Türkiye'ye savaş açacağını söyledi. Etme eyleme dedim. ama vazgeçmedi. Beni tutsak etti ve (atchanzo) hamburger hapishanesine hapsetti. Onlar hamburger yemeyi yasakladıkları için kaçamayacağımı düşündüler anca (adam gibi adam) patatesleri bir birine bağlayarak bi halat yaptım. Halatı duvara attığımda (kanoti) bir duvar yıkıldı ve duvarın arkasından bi boz ayı çıktı. Patatesleri kemirmeye başladı ve (mosquito) her şeyin suyunu çıkardım ve dedim ki ''Ne gündü be abi, (güzel gözlü athena) bi hamburger yeseydin bari!''(sugar)

17 FADİME'NİN ENİKLERİ Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz'a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabii çok da alçakgönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı. Arayan bizim Obama'ydı. Benden acilen (Zeus) köpeği Sülo'nun aşık olduğu köpeğim Fadime'yi ona getirmemi istedi.ben de onu kırmayıp koydum onu jetime ve (Güzel gözlü Athena) köpeğim onun siyah köpeğinden pek hoşlanmadığını söyledi. Ben de ona ''Ne kadar ırkçısın Fadime'' dedim (Sugar). Buna rağmen beni umursamadı. Ben de ona inat 10:00 civarında gittim ABD (Hera). Fadime'yi Sülo'ya verdim ve evlenmelerini istedim (Megan). Benim kanişim o bulldogu görünce tüyleri diken diken (Kratos) oldu; ama buna rağmen onla evlendi. Obama'ya Yavruları bölüşeceğiz. dedim ve ayrıldım. 5 ay sonra yavru oldu ve sadece bir taneydi. O yüzden (Alehanzo) Onu ortadan bölelim. dedim. Bana yok artık! dedi. Neyse bizde (Adam gibi adam) koliyle köpek var zaten. dedim. Ondan (Kanoki) sonra bizimkiler bir daha yavru yaptı ve çıkan bebekler katır olarak çıktı (mosquito). Ben de: Fadime bunlar senden nasıl çıktı. dedim. O da cevap verdi: ''Sülo'dan gelen genler de bozukluk var.'' demesiyle uyandım ve ne garip rüyaydı diye söylendim (Güzel gözlü Athena).

18 UNICEF E DE GİTTİK, İSTANBUL DA DA YAŞADIK Uyandıktan sonra sabah kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabii çokta alçak gönüllüyüm. Bunları düşünüp kahvemi yudumlarken telefon çaldı. Arayan bizim Obama idi. Benden acilen (zeus) Bir olta ve helikopter istedi. Arkadan saçma sapan kahkahalar geliyordu. Bir anda ne olduğumu şaşırdım. Ne desem boştu. (Hera) Hemen uçağa binip Amerka ya gittim. Yanıma Obama yı çağırttım. Obama kardeş gel! dedim. (Megan) Seni Beyaz Saray da dolaştırayım. dedi. Ben de hiç görmemiştim zeten (Kratos). Dolaştık ve bir anda patlama sesi duyduk. Beyaz Saray a bomba atmışlardı. Bunu yapan ülke kesinlikle (Alehanzo) Mor Rusya idi. Mor Rusya SSCB nin dağılmasında 30 sene sonra çıktığı için (adam gibi adam) akılları tam yerinde değildi. Ne yapacaklarını şaşırmışlardı. Çünkü bombanın yanında terlik ve (kanoki) bir armadillo vardı. Terlik paramparça olmuştu; fakat armadillo yaşıyordu; çünkü (mosquito) O, Zeus un faytonunun baş bineğiydi (güzel gözlü Athena). Üzerine bindim; ama armadillonun kabuğu bir o yana bir bu yana zengin böğrümü zıplatırken kaval kemiğimi kırdım. Karım Senin gibi koca olmaz olsun! diyerek çocukları bana bırakıp başka bir adama kaçtı (sugar). Karım, daha doğrusu eski karım, onun için üzüldüğümü falan sakın düşünmesin. Çünkü ben de onu umursamadım zaten. Çocukları Fatma Gül e bıraktım ve direk Angelina yı buldum. Zaten Brad ten ayrılmıştı. Hemen onunla aramı ayarlayıp evlenme teklifi ettim ve o da kabul etti. Birlikte koşa koşa UNICEF e gittik ve bir çocuk evlat edindik; fakat yine de mutlu olamadık. UNICEF e de gittik beraber Hollywood ta da yaşadık. Sorun yerlerde değildi. Biz tam yalandık (Hera).

19 TEK PİSTOLLE AMERİKA NIN FETHİ Uyandıktan sonra kahvemi alıp Boğaz a bakan büyük pencerenin önüne geçtim. Çok zengin, çok ünlü ve inanılmaz başarılı bir insanım. Tabi çok da alçak gönüllüyüm. Bunları düşünerek kahvemi yudumlarken telefonum çaldı. Arayan bizim Obama ydı. Benden acilen (zeus) Beyaz Sarayı yeniden inşa etmemi istiyordu. (chuck norris) Ben de olabilir düşünmem lazım. dedim ve Obama'ya (A.Iverson) kararımı söyledim. Leen de get işim gücüm yok senin işlerinle mi uğraşacam. dedim ve telefonu kapattım. (doçhent) Zekası geri olan Obama aklı başınca beni ayartacak (melek) bana kendi yüklerini atacak ben o kadar saf değilim. Galiba Obama beni çok saf zannetmiş ama daha tanımamış ben açık gözlünün birisiyim. Bir an kapı çaldı ve (peri) içeriye (chuck) Obama ve yanındaki FBI ajanı girdi. Beni (xturklsxx) aradılar. Ben de saklanıp takviye kuvveti aradım; ama onlar gelmedi. Ben de elimdeki pistolle çatışmaya başladım. Kurşunlar yağmur gibi yağıyordu. Ne yapacaktım bilmiyordum; ama kanımın son damlasına kadar savaşmaktan başka çare yoktu ve ben de öyle yapacaktım. O kadar kişiye karşı çok çaresizdim; ama Obama nın çağırdığı kovboylar gelince ben de sürpriz bir galibiyet almış oldum (chuck norris)

20 Üçüncü fasikül: Şöhret olmak zor iş be yav! Sabah kahvemi yudumlarken bir yandan da gazeteleri karıştırdım. Yine bütün gazetelerde ben varım; ünlü olmak gerçekten çok sıkıcı.

21 KİBAR MAHKÛM Sabah kahvemi yudumlarken bir yandan da gazeteleri karıştırdım. Yine bütün gazetelerde ben varım; ünlü olmak gerçekten çok sıkıcı. Dün Obama, ben 50 Cent Boğaz da balıklı ekmek yemişiz, sanki kıyamet kopmuş. Tam bunları düşünürken telefon çaldı. Arayan Behlül (pardon Kıvanç diyecektim) benden acilen (zeus) gelmemi istedi. Ben de sordum? Neden ki? Bir arkadaşım yaralandı. Ona yardım etmek zorundayım fakat (pool) gemidelermiş. Bana helikopterle gel dedi. Pilotu aradım, geliyordu; fakat pilot geçen helikopterin pervanesini kırdığından dolayı biraz zor gittik (saçaklır). Yolda annem aradı. Sarma, börek ve pasta yapmış. Hemen evin çatısına iniş yaptık (hades). Yemeklere benden önce daldı ama daha çok yiyen ben oldum (anilo). O sırada içimizin de Boğaz ında kaldı (rodos); çünkü kendini Fatih Sultan Mehmet sanan birini jandarma (krotos) kolundan tutup (saçaklı) götürürken peşlerine düştüm ve benden de şüphelendiler (saat); ama benim suçum yoktu. Ben, bir şey yapmamıştım. Sadece yemek yerken Boğaz ımda kalmıştı diye söyledim; ama polisler bana inanmayıp birinden bir şey çalıp kaçtığımı sandılar. Beni Emniyet Müdürlüğü ne götürüp sonra da bir yıl hapiste kalmamı istediler kibarca. Ee, biz de kaldık tabii kibarca (pool). KUZU?!? Sabah kahvemi yudumlarken, bir yandan da gazeteleri karıştırdım. Yine bütün gazetelerde ben varım; ünlü olmak gerçekten çok sıkıcı. Dün Obama, ben ve 50 cent Boğaz da balık ekmek yemişiz sanki kıyamet kopmuş. Tam bunları düşünürken telefonum çaldı. Arayan Behlül (pardon Kıvanç diyecektim) benden acilen (zeus) Ramiz'in yerini ve klozet kapağını (kratos) istiyordu ki şarzım bitti. En yakın telefon kulübesine (saçaklı) gitmek üzere ayaklandım ki kapı çaldı gelen Erman Kuzu'ydu. Benden(saat) yine Kıvanç'ı sordu. Ben de ya Kıvanç şu an meşguldur ya uğraşma sen onla (pool) demeden evin duvarları adamcağızın üstüne yıkılıverdi. Orada öyle kaldım ve (saçaklı2) kimse yardıma gelmedi. Fakat ordan bir anda Abiye Kuzu çıktı (hades). Arkasında da yazan ve yanında her zamanki gibi bir kız (anilo) Erman Kuzuuuu! diye bir bağırdı. Herkesin kulakları çınlıyordu (rodos) ki bir patlama oldu. Herkes öldü. Ben mi? Ben de öldüm (kratos).

22 RUHUNA FATİHA YANİ... Sabah kahvemi yudumlarken bir yandan da gazeteleri karıştırdım. Yine bütün gazetelerde ben varım; ünlü olmak gerçekten çok sıkıcı. Dün Obama, ben ve 50 Cent Boğaz da, balık ekmek yemişiz, sanki kıyamet kopmuş. Tam bunları düşünürken telefonum çaldı. Arayan Behlül (pardon Kıvanç diyecektim). Benden acilen (zeus) Bihter'i Amerika'ya yollamanı istiyor. Dediğine göre Bihter orada Bitter Çikolata Fabrika'sı açacakmış. Ben de hem Obama'yı arayıp, ona (zeus) Bihter için otel ayarlamasını rica ettim ama hiçbir otel Bihter'i istemiyor (neden acaba.?) Ben de ona bir ev kiraladım. Orada kalacak. Bitter Çikolata Fabrikası için (pasaklı). Birkaç gün sonra eve gittiğimde evi polis basmıştı. Bihter Bu ne hal böyle! diye bağırırken aradan çıkan Hande Ataizi şemsiyelerle kameramanları dövüyordu (fatmagül). Yanlışlıkla kameraya vurdu ve kamera balkondan aşağı uçtu. Sokaktan geçen (Battal Gazi) Bihter'in kafasına düştüğünü ve bayıldığını gördü; ama sonra (zapeloc) sahilde bulduğu (kara murat) suyu kafasından aşağı dökünce ayıldı. Sahilde yürürken karşıdan Efe'nin (Dağhan Külegeç) geldiğini gördü ve ''Amanın, hortlak!'' diye bağırarak koşarken (Pandora) karşısına birden Osman çıktı. ''Lütfen Bihter Abla, korkma o hortlak değil ki sadece sana yardım etmek (tatlı ve sihirli) istiyorum'' dedi. Ama dediğiyle kaldı; çünkü Bihter'e artık kimse yardım edemezdi. Allah rahmet eylesin. Ruhuna Fatiha yani (zeus)

23 KAMERA ŞAKALARI SAÇMALIĞI Sabah kahvemi yudumlarken, bir yandan da gazeteleri karıştırdım. Yine bütün gazetelerde ben varım; ünlü olmak gerçekten çok sıkıcı. Dün Obama, ben ve 50 Cent Boğaz da, balık ekmek yemişiz, sanki kıyamet kopmuş. Tam bunları düşünürken telefonum çaldı. Arayan Behlül (pardon Kıvanç diyecektim). Benden acilen (zeus) Bihter neden kendine uymayan 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisine (tatlı ve sihirli) geçti sorusuna yanıtlamamı istiyor. Ne bu, telefon şakası mı? diye sordum. Kıvanç da Abi televizyonda bir yarışmadayım. Metin Uca sordu, bilemedim, sen biliyorsan söyle, kazanacağım paraları kırışalım dedi. Hemen yanıt verdim. Dedim ki (zeus). Bihter'e: (pasaklı) Aşk-ı Memnu dizisi az geldi. Behlül ona az geldi. (fatmagül) Sonra bir şarkı mırıldandım: ''Fatmagül'ün Suçu Neee, biz onu Bihter sanmıştııık..!'' Şarkıyı beğenip klip çektirmeye gittim. Orada (Battal Gazi) çok güzel söyleyemedim, klip yerindekileri kaçırmaya (zopotec) gelen bir çocuk vardı (çinko). Bir de baktık ki, o çocuk Orçun!! Dedim ki: Orçun, bak yapma böyle yoksa vampirler seni ısırır, Edward benim kanka (Pandora), var ya benim kanka ısırmakla da kalmaz, seni sürüsüne bereket bütün vampir ailesiyle deşer ha! Ya da bizim klibimizi çekmemize izin verirsen sana Bihter'i ayarlama gibi bir lüksüm olabilir, yani eğer izin verirsen. Orçun: Bak o olabilir. Zaten, Kıvanç'ın neresini seviyor Bihter anlayamadım gitti. Tabii bana gelince, Bihter elbette beni seçecek, benim gibi beton bir adamı bir daha nerede bulabilir ki.. (tatlı ve sihirli)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç

O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç O sabah minik kuşların sesleriyle uyandı Melek. Yatağından kalktı ve pencereden dışarıya baktı. Hava çok güzeldi. Güneşin ışıkları Melek e sevinç katıyordu. Bulutlar gülümsüyor ve günaydın diyordu. Melek

Detaylı

Mutlu Haftalar! Mutlu Ramazanlar! ilkokul1.com

Mutlu Haftalar! Mutlu Ramazanlar! ilkokul1.com Mutlu Haftalar! Mutlu Ramazanlar! ilkokul1.com Emrah & Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Adı-Soyadı:... yalancı

Detaylı

Eşeğe Dönüşen Kabadayı Makedonya Masalı (Herşeyin bir bedeli var)

Eşeğe Dönüşen Kabadayı Makedonya Masalı (Herşeyin bir bedeli var) Eşeğe Dönüşen Kabadayı Makedonya Masalı (Herşeyin bir bedeli var) Yazan: Yücel Feyzioğlu Resimleyen: Mert Tugen Ne varmış, ne çokmuş, gece karanlık, güneş yokmuş. Her kasabada kabadayı insanlar varmış.

Detaylı

Pirinç. Erkan. Pirinç (Garson taklidi yaparak) Sütlükahve söyleyen siz değil miydiniz? Erkan

Pirinç. Erkan. Pirinç (Garson taklidi yaparak) Sütlükahve söyleyen siz değil miydiniz? Erkan 1. Sahne (Koruluk. Uzaktan kuş cıvıltıları duyulmaktadır. Sahnenin solunda birbirine yakın iki ağaç. Ortadaki ağacın hemen yanında, önü sahneye dönük, uzun ayaklık üzerinde bir dürbün. Dürbünün arkasında

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 168 SAYGI VE HÜRMET ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 4965 18 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz.

NURULLAH- Evet bu günlük bu kadar çocuklar, az sonra zil çalacak, yavaş yavaş toparlana bilirsiniz. Bozuk Paralar KISA FİLM Yaşar AKSU İLETİŞİM: (+90) 0533 499 0480 (+90) 0536 359 0793 (+90) 0212 244 3423 SAHNE 1. OKUL GENEL DIŞ/GÜN Okulun genel görüntüsünü görürüz. Belki dışarı çıkan birkaç öğrenci

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 169 VEFA VE CÖMERTLİK ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 5523 15 2 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın Grubu

Detaylı

Okula sadece dört dakikalık yürüme mesafesinde oturmama

Okula sadece dört dakikalık yürüme mesafesinde oturmama Okula sadece dört dakikalık yürüme mesafesinde oturmama rağmen sık sık geç kalırım... okul BIZIM (Meşelik) yol.. BIZIM ev Üç Kuruş Sokağı Kale Yolu Dükkan iki dak Meşelik ika Percy Sokağı Okula iki dakika

Detaylı

Bilgi güçtür. Sevdiğiniz kişiyi dinleyin ve kendinizi eğitin.

Bilgi güçtür. Sevdiğiniz kişiyi dinleyin ve kendinizi eğitin. Bu kitapçığı, büyük olasılıkla kısa bir süre önce sevdiklerinizden biri size cinsel kimliği ile biyolojik/bedensel cinsiyetinin örtüşmediğini, uyuşmadığını açıkladığı için okumaktasınız. Bu kitapçığı edindiğiniz

Detaylı

Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um. Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun. O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş. Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz

Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um. Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun. O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş. Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz ÜNİTE 4 Şimdiki Zamanın Rivayeti Ben gid-iyor-muş-um git-mi-yor-muş-um Sen gid-iyor-muş-sun git-mi-yor-muş-sun O gid-iyor-muş git-mi-yor-muş Biz gid-iyor-muş-uz git-mi-yor-muş-uz Siz gid-iyor-muş-sunuz

Detaylı

&[1Ô A w - ' ",,,, . CiN. ALl'NIN. HiKAYE. KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI Rasim KAYGUSUZ

&[1Ô A w - ' ,,,, . CiN. ALl'NIN. HiKAYE. KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI Rasim KAYGUSUZ .... CiN. ALl'NIN. HiKAYE. KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI 1 - Cin Ali'nin Atı 2 - Cin Ali'nin Topu 3 - Cin Ali'nin Topacı 4 - Cin Ali'nin Karagözlü Kuzusu 5 - Cin Ali'nin Oyuncakları 6 - Cin Ali Okula Başlıyor

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN!

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! Sağlıklı ve faydalı olan ne varsa yaparım. Zararlı olan her şeyle savaşırım. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuyum. Zor durumda kaldığınızda İmdaat! diye beni çağırabilirsiniz.

Detaylı

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ

ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ ANOREKTAL MALFORMASYON DERNEĞİ www.armtr.org Yazan: Billur Demiroğulları Çizen: Yasemin Erdem Kontrol: Özlem Küçükfırat Bilgi (Çocuk Gelişim Uzmanı) Bu hikaye kitabının her türlü yayın hakkı Anorektal

Detaylı

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen

Hazırlayan: Saide Nur Dikmen Yayın no: 163 FEDAKÂRLIK VE DUYARLILIK ÖYKÜLERİ Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen: Durmuş Yalman Kapak: Zafer Yayınları İsbn: 978 605 5523 09 1 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları, Zafer Yayın

Detaylı

ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK

ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK ÇiKOLATAYI KiM YiYECEK Geçen gün amcam bize koca bir kutu çikolata getirmişti. Kutudaki çikolataların her biri, değişik renklerde parlak çikolata kâğıtlarına sarılıydı. Mmmh, sarı kâğıtlılar muzluydu,

Detaylı

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý.

Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Dersler, ödevler, sýnavlar, kurslar... Dinlence günlerinde bile boþ durmak yoktu. Hafta sonu gelmiþti; ama ona sormalýydý. Üstüne, günlerin yorgunluðu çökmüþtü. Bunu ancak oyunla atabilirdi. Caný oyundan

Detaylı

ISBN : 978-605-65564-3-2

ISBN : 978-605-65564-3-2 ISBN : 978-605-65564-3-2 1 Baba, Bal Arısı Gibi Olmak İstemiyorum ISBN : 978-605-65564-3-2 Ali Korkmaz samsun1964@hotmail.com Redaksiyon : Pelin GENÇ Dizgi/Baskı Kardeşler Ofset Matbaacılık Muzaffer Ceylandağ

Detaylı

Günler süren yağmurdan sonra bulutlar kayboldu. Güneş, ışıl ışıl yüzünü gösterdi. Yıkanan doğanın renklerine canlılık gelmişti. Ağaçlardan birinin

Günler süren yağmurdan sonra bulutlar kayboldu. Güneş, ışıl ışıl yüzünü gösterdi. Yıkanan doğanın renklerine canlılık gelmişti. Ağaçlardan birinin Günler süren yağmurdan sonra bulutlar kayboldu. Güneş, ışıl ışıl yüzünü gösterdi. Yıkanan doğanın renklerine canlılık gelmişti. Ağaçlardan birinin kökünden kahverengi, pırıl pırıl bir şerit uzanıyordu.

Detaylı

Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış

Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış Anne Ben Yapabilirim Resimleyen: Reha Barış MERAKLI KİTAPLAR 3. B A S I M Çocuklarla İlgili Her Türlü Faaliyette, Çocuğun Temel Yararı, Önceliklidir! 2 Süleyman Bulut Anne Ben Yapabilirim 4 Süleyman

Detaylı

"Satmam" demiş ihtiyar köylü, "bu, benim için bir at değil, bir dost."

Satmam demiş ihtiyar köylü, bu, benim için bir at değil, bir dost. Günün Öyküsü: Talih mi Talihsizlik mi? Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir adam yaşıyormuş. Çok fakirmiş. Ama çok güzel beyaz bir atı varmış. Kral bu ata göz koymuş. Bir zamanlar köyün birinde yaşlı bir

Detaylı

Jake mektubu omzunun üstünden fırlatır. Finn mektubu yakalamak için abartılı bir şekilde atılır.

Jake mektubu omzunun üstünden fırlatır. Finn mektubu yakalamak için abartılı bir şekilde atılır. İÇ - AĞAÇ EV SALONU - GÜNDÜZ Salon kapısının altından içeri bir mektup süzülür. mektubu almak için koşar. zarfı çevirir, üstünde yazmaktadır. Oo, posta gelmiş! Hey,, bu sana! mektubu omzunun üstünden fırlatır.

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

Herkes Birisi Herhangi Biri Hiç Kimse

Herkes Birisi Herhangi Biri Hiç Kimse Gösterdim Gördü anlamına gelmez Söyledim Duydu anlamına gelmez Duydu Doğru anladı anlamına gelmez Anladı Hak verdi anlamına gelmez Hak verdi İnandı anlamına gelmez İnandı Uyguladı anlamına gelmez Uyguladı

Detaylı

de hazır değilken yatağıma gelirdi. O sabah çarşafların öyle uyandırmıştı; onları suratıma atarak. Kız kardeşim makas kullanmayı yeni öğrendi ve bunu

de hazır değilken yatağıma gelirdi. O sabah çarşafların öyle uyandırmıştı; onları suratıma atarak. Kız kardeşim makas kullanmayı yeni öğrendi ve bunu İgi ve ben Benim adım Flo ve benim küçük bir kız kardeşim var. Küçük kız kardeşim daha da küçükken ismini değiştirdi. Bir sabah kalktı ve artık kendi ismini kullanmıyordu. Bu çok kafa karıştırıcıydı. Yatağımda

Detaylı

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ

DENEYLERLE BÜYÜYORUZ BU AY HANGİ KAVRAMLARI ÖĞRENECEĞİZ? Hızlı-Yavaş Ön-Arka Sağ- Sol BEYİN FIRTINASI YAPALIM Büyüdüğünde hangi mesleği seçeceksin ve nasıl bir yerde yaşayacaksın? Bir gemi olsaydın nerelere giderdin? Neler

Detaylı

Engin arkadaşına uğrar, eve gelir duşunu alır ve salona gelir. İkizler onu salonda beklemektedirler.

Engin arkadaşına uğrar, eve gelir duşunu alır ve salona gelir. İkizler onu salonda beklemektedirler. ENGİN VE İKİZLER ALIŞ VERİŞTE Hastane... Dr. Gamze Hanım'ın odası, biraz önce bir ameliyattan çıkmıştır. Elini lavaboda yıkayarak koltuğuna oturur... bu arada telefon çalar... Gamze Hanım telefon açar.

Detaylı

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır.

ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. SOKAK - DIŞ - GÜN ABLA KARDEŞ Gerçek bir hikayeden alınmıştır. Batu 20'li yaşlarında genç biridir. Boynunda asılı bir fotoğraf makinesi vardır. Uzun lensli profesyonel görünşlü bir digital makinedir. İlginç

Detaylı

CİN ALİ İLE BERBER FİL

CİN ALİ İLE BERBER FİL ....... CiN ALl'NIN HiKAYE KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI 1 - Cin Ali'nin Atı 2 - Cin Ali'nin To'Ju ' 3 - Cin Ali'nin Topacı 4 - Cin Ali'nin Karagözlü Kuzusu 5 - Cin Ali'nin Oyuncakları 6 - Cin Ali Okula

Detaylı

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu!

Gülmüştü çocuk: Beni de yaz öyleyse. Yaz ki, kaybolmayayım! Ben babamı yazmamıştım, kayboldu! Kaybolmasınlar Diye Mesleğini sorduklarında ne diyeceğini bilemezdi, gülümserdi mahçup; utanırdı ben şairim, yazarım, demeye. Bir şeyler mırıldanırdı, yalan söylememeye çalışarak, bu kez de yüzü kızarırdı,

Detaylı

ÖN OYUN Yer, ağustos böceklerinin yuvası. Cici ve Mimi aynanın karşısında son hazırlıklarını yapmaktadır.

ÖN OYUN Yer, ağustos böceklerinin yuvası. Cici ve Mimi aynanın karşısında son hazırlıklarını yapmaktadır. ÖN OYUN Yer, ağustos böceklerinin yuvası. Cici ve Mimi aynanın karşısında son hazırlıklarını yapmaktadır. (Şapkasını takar.) Nasıl oldu Mimiciğim? Ay çok hoş! (Saçlarına taktığı çiçekleri gösterir.) Ne

Detaylı

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

OKUMA ANLAMA ANLATMA. 1 Her yerden daha güzel olan yer neresiymiş? 2 Okulda neler varmış? 3 Siz okulda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Aşağıdaki şiiri okuyunuz. Soruları cevaplayınız. OKULUMUZ Her yerden daha güzel, Bizim için burası. Okul, sevgili okul, Neşe, bilgi yuvası. Güzel kitaplar burda, Birçok arkadaş burda, İnsan nasıl sevinmez,

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

ilkokul1.com YAPANIN YANINA KALMAZ Padişah, sarayının bahçesindeki ağacı çok seviyordu. Bahçıvana; Bu gül ağacına iyi bak! emrini verdi. Günün birinde bir bülbül bu ağaca musallat olup, gülleri yerlere

Detaylı

zaferin ve başarının getirdiği güzel bir tebessüm dışında, takdir belgesini kaçırmış olmanın verdiği üzüntü. Yanımda disiplinli bir öğretmen olarak bilinen ama aslında melek olan Evin Hocam gözüküyor,

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir?

HAYAT BİLGİSİ A TEMASI: OKUL HEYECANIM. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir? 1. SINIF OKULA YARDIMCI VE SINAVLARA HAZIRLIK A TEMASI: OKUL HEYECANIM TEST-1 1. Gözümüzün rengi Saçımızın rengi Okula gitmemiz Yukarıdakilerden hangisi fiziksel özelliğimiz değildir? A) Okula gitmemiz

Detaylı

tellidetay.wordpress.com

tellidetay.wordpress.com Acele karar vermeyin Köyün birinde bir yaşlı adam varmış. Çok fakirmiş ama kral bile onu kıskanıyormuş. Öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki, kral bu at için ihtiyara neredeyse hazinesinin tamamını

Detaylı

TAVŞANCIK A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRIZI

TAVŞANCIK A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRIZI TAVŞANCIK A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRIZI Güneşli bir günün sabahında, Geyikçik uyandı ve o gün en yakın arkadaşı Tavşancık ın doğum günü olduğunu hatırladı. Tavşancık arkadaşlarına her zaman yardımcı oluyor, ben

Detaylı

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN!

MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! MERHABA ARKADAŞLAR BEN YEŞİLCAN! Sağlıklı olan ne varsa yaparım. Zararlı olan her şeyle savaşırım. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuyum. Zor durumda kaldığınızda İmdaat! diye beni çağırabilirsiniz. Sesinizi

Detaylı

TEŞEKKÜR. Kısa Film Senaryosu. Yazan. Bülent GÖZYUMAN

TEŞEKKÜR. Kısa Film Senaryosu. Yazan. Bülent GÖZYUMAN TEŞEKKÜR Kısa Film Senaryosu Yazan Bülent GÖZYUMAN Sahne:1 Akşam üstü/dış Issız bir sokak (4 sokak çocuğu olan Ali, Bülent, Ömer ve Muhammed kaldıkları boş inşaata doğru şakalaşarak gitmektedirler.. Aniden

Detaylı

Zeynep in Günlüğü. Hikaye Yazarı Sevinç DOĞAN ( Türkçe Öğretmeni ) Fatma BAŞA. Kapak Tasarımı ve Sayfa Tasarımı Ahmet ŞAMLI

Zeynep in Günlüğü. Hikaye Yazarı Sevinç DOĞAN ( Türkçe Öğretmeni ) Fatma BAŞA. Kapak Tasarımı ve Sayfa Tasarımı Ahmet ŞAMLI Hikaye Yazarı Sevinç DOĞAN ( Türkçe Öğretmeni ) İmtiyaz Sahibi Adına Ramazan BALCI Okul Müdürü Fatma BAŞA ( Özel Eğitim Öğretmeni ) Kapak Tasarımı ve Sayfa Tasarımı Ahmet ŞAMLI ( Görsel Sanatlar Öğretmeni

Detaylı

Eskiden Amcam Başkötü ye ait olan Bizim Eski Yer,

Eskiden Amcam Başkötü ye ait olan Bizim Eski Yer, Eskiden Amcam Başkötü ye ait olan Bizim Eski Yer, DEŞŞET ORMANI, YARATIKKÖY Anneciğim ve Babacığım, Mektubunuzda sevgili bebeğinizin nasıl olduğunu sormuşsunuz, hımm? Ben gayet iyiyim, sormadığınız için

Detaylı

YİNE YENİ KOMŞULAR. evine gidip Billy ile oynuyordu.

YİNE YENİ KOMŞULAR. evine gidip Billy ile oynuyordu. İÇİNDEKİLER Yine Yeni Komşular 7 Korsanlar Ninjalara Karşı 11 Akari 21 Tükürme Yarışı 31 Mahallede Huzursuzluk 39 Korsanların Yasaları 49 Yemek Çubukları ve Terli Ayaklar 56 Korsan Atlet 68 Titanların

Detaylı

Sevda Üzerine Mektup

Sevda Üzerine Mektup 1 Ferda Çetin 21401765 Sevda Üzerine Mektup Sevgilim, Sana mektup yazmamı istiyorsun. Yazayım, tamam, ama hayal kırıklığına uğramazsın umarım. Ben senin gibi değilim. Şiirler yazamam, süslü sözler bilmem.

Detaylı

Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Mert Tugen

Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Mert Tugen Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Mert Tugen NOGAY Derleyen: Nezir Temur Resimleyen: Mert Tugen NOGAY Çok çok eski zamanlarda, var varken, yok yokken ahmak bir kurt, kapana yakalanmış. Kapana yakalanan

Detaylı

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN

YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN YOL AYRIMI SENARYO ALĐ CEYLAN 2011 PAZARTESĐ SAAT- 07:42 Sahne - 1 OTOBÜS DURAĞI Otobüs durağında bekleyen birkaç kişi ve elinde defter, kitap olan genç bir üniversite öğrencisi göze çarpar. Otobüs gelir

Detaylı

Her hakkı saklıdır. Ticarî amaç ile basılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright

Her hakkı saklıdır. Ticarî amaç ile basılamaz ve çoğaltılamaz. Copyright 1 LİMONLU KEK Şule: Mutlu günler. Ahmet: Mutlu günler. Şule: Bugün nasılsın? Ahmet: Çok mutluyum. Şule: Bu harika bir haber. Eeee söyle bakalım, bugün hangi yemeği yapalım? Ahmet: Dur biraz düşüneyim Şule:

Detaylı

Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye:

Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye: Bilinen hikayedir. Adamın biri, akıl hastanesinin parmaklıklarına yaklaşmış. İçeride gördüğü deliye: - Deli, deli, diye seslenmiş. Siz içeride kaç kişisiniz? Deli şöyle bir durup düşünmüş: 1 / 10 - Bizim

Detaylı

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları

edersin sen! diye ciyaklamış cadı. Bunun hesabını vereceksin! Kadının kocası kendisini affetmesi için yarvarmış cadıya. Karısının bahçedeki marulları RAPUNZEL Bir zamanlar bir kadınla kocasının çocukları yokmuş ve çocuk sahibi olmayı çok istiyorlarmış. Gel zaman git zaman kadın sonunda bir bebek beklediğini fark etmiş. Bir gün pncereden komşu evin bahçesindeki

Detaylı

Adım Tomas Porec. İlk kez tek boynuzlu bir at gördüğümde sadece sekiz yaşındaydım, bu da tam yirmi yıl önceydi. Küçük bir kasaba olarak düşünmeyi

Adım Tomas Porec. İlk kez tek boynuzlu bir at gördüğümde sadece sekiz yaşındaydım, bu da tam yirmi yıl önceydi. Küçük bir kasaba olarak düşünmeyi Adım Tomas Porec. İlk kez tek boynuzlu bir at gördüğümde sadece sekiz yaşındaydım, bu da tam yirmi yıl önceydi. Küçük bir kasaba olarak düşünmeyi daha çok sevdiğimiz bir dağ köyünde doğup büyüdüm. Uzak

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

BARIŞ BIÇAKÇI Aramızdaki En Kısa Mesafe

BARIŞ BIÇAKÇI Aramızdaki En Kısa Mesafe BARIŞ BIÇAKÇI Aramızdaki En Kısa Mesafe BARIŞ BIÇAKÇI 1966 da Adana da doğdu. Hüseyin Kıyar ve Yavuz Sarıalioğlu ile birlikte Ocak 1994 ve Ekim 1997 de iki şiir kitabı yayımladı. İletişim Yayınları nca

Detaylı

Öykü ile ilgili bitişik eğik yazı ile 5N1K soruları üretip çözünüz. nasıl : ne zaman:

Öykü ile ilgili bitişik eğik yazı ile 5N1K soruları üretip çözünüz. nasıl : ne zaman: Hafta Sonu Ev Çalışması BALON Küçük çocuk, baloncuyu büyülenmiş gibi takip ederken, şaşkınlığını izleyemiyordu. Onu hayrete düşüren şey, "Bizim eve bile sığmaz" dediği o güzelim balonların adamı nasıl

Detaylı

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik.

Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Başarı Hikayelerinde Söke Ekspress Gazetesi ve Cumhuriyet Ofset Matbaasının sahibi, 1980 yılından bu yana üyemiz olan Yılmaz KALAYCI ya yer verdik. Sizi tanıyabilirmiyiz? 1953 Söke doğumluyum. Evli, 2

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Geç Kalmış Bir Yazı. Yazar Şehriban Çetin

Geç Kalmış Bir Yazı. Yazar Şehriban Çetin Bir bahar günü. Doğa en canlı renklerine büründü bürünecek. Coşku görülmeye değer. Baharda okul bahçesi daha bir görülmeye değer. Kıpır kıpır hareketlilik sanki çocukların ruhundan dağılıyor çevreye. Biz

Detaylı

Ekmek sözcüğü, sözlüklerde yukarıdaki gibi tanımlanıyor. Aşağıdaki görselin yanında yer alan tanımlar ise birbirinden farklı. Tanımları incele. 1.

Ekmek sözcüğü, sözlüklerde yukarıdaki gibi tanımlanıyor. Aşağıdaki görselin yanında yer alan tanımlar ise birbirinden farklı. Tanımları incele. 1. 1. Ekmek sözcüğü, sözlüklerde yukarıdaki gibi tanımlanıyor. Aşağıdaki görselin yanında yer alan tanımlar ise birbirinden farklı. Tanımları incele. 1. Sence, farklı insanların, farklı tanımlar yapmasına

Detaylı

1. Bölüm. Uçağın kalkmasına bir saat vardı. Birkaç dakika içinde kapıya çağırılacaklardı. Eğer yapacaksa, şimdi yapması gerekiyordu.

1. Bölüm. Uçağın kalkmasına bir saat vardı. Birkaç dakika içinde kapıya çağırılacaklardı. Eğer yapacaksa, şimdi yapması gerekiyordu. 1. Bölüm Uçağın kalkmasına bir saat vardı. Birkaç dakika içinde kapıya çağırılacaklardı. Eğer yapacaksa, şimdi yapması gerekiyordu. Tim ayağa kalktı. İpi çekti. Grk ayağa kalktı, JFK Uluslararası Havaalanı

Detaylı

Kızım, evde köpek. bu köpeği eve? dedi. annesi. Zaten hep beni suçlarsın! dedi Cimcime. Mıyk! diye sızlandı köpek. Hemen gidecek bu köpek!

Kızım, evde köpek. bu köpeği eve? dedi. annesi. Zaten hep beni suçlarsın! dedi Cimcime. Mıyk! diye sızlandı köpek. Hemen gidecek bu köpek! Kızlar, ben geldim, dedi Gönül Hanım. Hav! Cimcime! Bu köpek nereden geldi? Sen zaten hiç köpek sevmiyorsun! dedi Cimcime. Evde köpeğin ne işi var? Miyav! Miyav! Miyav! diye ağladı kedi Köfte dığı odadan.

Detaylı

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış;

Asker hemen komutanı süzerek cevap vermiş; 1,78! Komutan şaşırmış; Yemek Temel, Almanya'dan gelen arkadaşı Dursun'u lokantaya götürür. Garsona: - Baa bi kuru fasulye, pilav, üstüne de et! der. Dursun: - Baa da aynısından... Ama üstüne etme!.. Ölçüm Bir asker herkesin

Detaylı

1) O, bu işin. Yukarıdaki cümle aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanırsa zor bir işi başarmak anlamına gelir?

1) O, bu işin. Yukarıdaki cümle aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanırsa zor bir işi başarmak anlamına gelir? 1) O, bu işin Yukarıdaki cümle aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanırsa zor bir işi başarmak anlamına gelir? 1. A. üstüne gider. 2. B. sonunu bilmiyor. 3. C. altından kalkar. 4. D. zor olduğunu anladı.

Detaylı

Samed Behrengi. Sevgi Masalı. Çeviren: Songül Bakar

Samed Behrengi. Sevgi Masalı. Çeviren: Songül Bakar Samed Behrengi Sevgi Masalı Çeviren: Songül Bakar Samed BEHRENGİ Azeri asıllı İranlı yazar Samed Behrengi, 1939 da Tebriz de doğdu. Öğretmen okullarında öğrenim gördükten sonra Tebriz Üniversitesi İngiliz

Detaylı

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým.

þimdi sana iþim düþtü. Uzat bana elini de birlikte çocuklara güzel öyküler yazalým. Kaybolan Çocuk Çocuklar için öyküler yazmak istiyordum. Yazmayý çok çok sevdiðim için sevinçle oturdum masanýn baþýna. Yazdým, yazdým... Sonra da okudum yazdýklarýmý. Bana göre güzel öykülerdi doðrusu.

Detaylı

Gülmekten Öldüren Fıkralar - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Gülmekten Öldüren Fıkralar - Genç Gelişim Kişisel Gelişim AMİN Çok iyi giyimli bir iş adamı Vatikan'a gelir papayla görüşmek istediğini söyler. Kendisini bir Kardinal'e götürürler. Adam ısrar eder. - Sizinle değil, doğrudan Papa ile ve yalnız görüşmek istiyorum.

Detaylı

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri

Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri 1 Kızla İlk Buluşmada Nasıl Sohbet Edilir? Hızlı Bağ Kurma Teknikleri Bugün kızla tanışma anında değil de, flört süreci içinde olduğumuz bir kızla nasıl konuşmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmaya

Detaylı

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik

> > ADAM - Yalnız... Şeyi anlamadım : ADAMIN ismi Ahmet değil ama biz şimdilik KISKANÇLIK KRİZİ > > ADAM - Kiminle konuşuyordun? > > KADIN - Tanımazsın. > > ADAM - Tanısam sormam zaten. > > KADIN - Tanımadığın birini neden soruyorsun? > > ADAM - Tanımak için. > > KADIN - Peki...

Detaylı

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 6 (ΕΞΙ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 6 (ΕΞΙ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: A ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Detaylı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı

(22 Aralık 2012, Cumartesi) GRUP A. 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı 2012-2013 Türkçe Ortak Sınavı Lise Hazırlık Sınıfı AÇIKLAMALAR 1. Soruların cevaplarını kitapçıkla birlikte verilecek optik forma işaretleyiniz. 2. Cevaplarınızı koyu siyah ve yumuşak bir kurşun kalemle

Detaylı

6. Sınıf sıfatlar testi testi 1

6. Sınıf sıfatlar testi testi 1 6. Sınıf sıfatlar testi testi 1 1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamını sağlayan kelime sıfat değildir? A) Kaç liralık fatura kesilecek? B) Oraya gidip de ne iş yapacaksın? C) Ne kadar güzel konuşuyor

Detaylı

Veli Mektupları MyLittle Island 1

Veli Mektupları MyLittle Island 1 Veli Mektupları MyLittle Island Unit My Little Island ın ilk ünitesine hoş geldiniz. Bu ünite çocuğunuzu programla tanıştırır. Bu Hoş geldin ünitesinde çocuklar ada macerasıyla ve kitabın ana karakterleri

Detaylı

yeni kelimeler otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktiniz kış mevsiminde

yeni kelimeler otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktiniz kış mevsiminde otuzsekizinci ders oluyor gezi genellikle hoş geldin mevsim hoş bulduk ilkbahar gecikti ilkbahar mevsiminde geciktin soğuk geciktim kış geciktiniz kış mevsiminde uç, sınır, son, limit bulunuyor/bulunur

Detaylı

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ (7) ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: B ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UÇAN BALONLAR VE SİHİRLİ ELLER SINIFLARI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMIMIZ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UÇAN BALONLAR VE SİHİRLİ ELLER SINIFLARI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMIMIZ DERİNSU ANAOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UÇAN BALONLAR VE SİHİRLİ ELLER SINIFLARI NİSAN AYI EĞİTİM PROGRAMIMIZ NİSAN AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ Hazırlayan: Sezin TOPALOĞLU AYIN PROJE KONUSU AYIN

Detaylı

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK

Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Hafta Sonu Ev Çalışması HAYAL VE GERÇEK Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve ne yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını

Detaylı

25. Aşağıdaki deyimlerle anlamca üçlü bir grup oluşturulduğunda hangisi dışta kalır? A) eli bol B) eli açık C) eli geniş D) eli kulağında

25. Aşağıdaki deyimlerle anlamca üçlü bir grup oluşturulduğunda hangisi dışta kalır? A) eli bol B) eli açık C) eli geniş D) eli kulağında 21. Hangi cümlede "mi" farklı anlamda kullanılmıştır? A) O bu resmi gördü mü? B) O buraya geldi mi bayram olur. C) Zil çaldı mı içeri girer. D) Yemeği pişirdi mi ocağı kapat. 22. "Boş boş oturmayı hiç

Detaylı

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor.

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. İşçi Cephesi: Direnişiniz nasıl başladı? Kazova dan bir işçi: Bizim direnişimiz ilk önce 4 aylık maaşımızı, kıdem ve tazminat

Detaylı

UFUK GÜRBÜZDAL TURK 102-3

UFUK GÜRBÜZDAL TURK 102-3 UFUK GÜRBÜZDAL 21302411 TURK 102-3 (Ayhan Türker/ Çiçekçi / turkerart.com) BÜTÜN YEMİŞLER DALLARINIZDADIR Çiçekçi bir abi var kireci dökülen binamızın önünde, yaşı binanın kapısından bakınca kırk, kırk

Detaylı

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI. Nİsan AYI BÜLTENİ. Sevgİ Kİlİmlerİmİz

ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI. Nİsan AYI BÜLTENİ. Sevgİ Kİlİmlerİmİz ABDULLAH ALİYE CAN ANAOKULU ÇİÇEKLER SINIFI Nİsan AYI BÜLTENİ Sevgİ Kİlİmlerİmİz BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR Dünya Kitap Günü (23 Nisan gününü içine alan hafta) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan)

Detaylı

Çok Mikroskobik Bir Hikâye

Çok Mikroskobik Bir Hikâye Çok Mikroskobik Bir Hikâye ÜMMÜŞ PÖRTLEK İlköğretim Okulu nda sıradan bir ders günüydü. Eğer Hademe Kazım, yine bir gölgelikte uyuklamıyorsa, birazdan zil çalmalıydı. Öğretmenimiz, gürültü yapmadan toplanabileceğimiz

Detaylı

2016 Tudem Edebiyat Ödülleri Öykü Yarýþmasý Mansiyon Ödülü

2016 Tudem Edebiyat Ödülleri Öykü Yarýþmasý Mansiyon Ödülü 2016 Tudem Edebiyat Ödülleri Öykü Yarýþmasý Mansiyon Ödülü BAMBAŞKA BİR DÜNYA 2018, Tudem Eğitim Hizmetleri San. Tic. A.Ş. 1476/1 Sok. No:10/51 Alsancak-Konak/İZMİR YAZAR: Koray Avcı Çakman RESİMLER: Lütfü

Detaylı

&[1 CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR! SERIS.INDEN BAZILARI. l O - Cin Ali Kır Gezisinde. Öğ. Rasim KAYGUSUZ

&[1 CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR! SERIS.INDEN BAZILARI. l O - Cin Ali Kır Gezisinde. Öğ. Rasim KAYGUSUZ CİN ALİ'NİN HİKAYE KİTAPLAR!.. SERIS.INDEN BAZILARI 1 - Cin Ali'nin Atı 2 - Cin Ali'nin Topu 3 - Cin Ali'nin Topacı 4 - Cin Ali'nin Karagözlü Kuzusu 5 - Cin Ali'nin Oyuncakları 6 - Cin Ali Okula Başlıyor

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

yemyeşil bir parkın içinden geçerek siteye giriyorsunuz. Yolunuzun üstünde mutlaka birkaç sincaba rastlıyorsunuz. Ağaçlara tırmanan, dallardan

yemyeşil bir parkın içinden geçerek siteye giriyorsunuz. Yolunuzun üstünde mutlaka birkaç sincaba rastlıyorsunuz. Ağaçlara tırmanan, dallardan Karganın Rengi Siyah! Siyah mı? Evet Emre, siyah. Kara değil mi? Ha kara, ha siyah Cenk, bence kara ile siyah arasında fark var. Arkadaşım Cenk le hâlâ aynı şeyi, kargaların rengini tartışıyoruz. Galiba

Detaylı

Edwina Howard. Çeviri Elif Dinçer

Edwina Howard. Çeviri Elif Dinçer Edwina Howard Çeviri Elif Dinçer 4 Bölüm Bir Herkes aynı şeyi söyler: Jeremy türünün tek örneğidir. Herkes böyle söyler işte. Şey, öğretmenimiz Bay Buttsworth dışında herkes. Ona göre Jeremy başına bela

Detaylı

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır?

1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır? 1) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmamıştır? 1. A. Şehirde yaşıyanlar bazı kurallara uymak zorunda. 2. B. Suriye, Türkiye nin güney komşusudur. 3. C. Kırlarda benbeyaz papatyalar vardı.

Detaylı

Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi

Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi Almanya'da Yaşayan Trabzonsporlu Taraftarın 61 Plakanın İlginç Azmin Hikayesi Yüksekova ve Cizre nin il yapılacağı duyuldu, 70 küsur ilçe Ben de istiyorum diye ayağa kalktı. Akhisar, Tarsus, Nazilli, Alanya,

Detaylı

Jiggy kahramanımızın asıl adı değil, lakabıdır. Ve kıpır kıpır, yerinde duramayan anlamına gelmektedir.

Jiggy kahramanımızın asıl adı değil, lakabıdır. Ve kıpır kıpır, yerinde duramayan anlamına gelmektedir. Çeviri Deniz Hüsrev Jiggy kahramanımızın asıl adı değil, lakabıdır. Ve kıpır kıpır, yerinde duramayan anlamına gelmektedir. 5 6 BİRİNCİ BÖLÜM Hayatınızı elinizden alınıp klozete atılmış, ardından da üzerine

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda.

Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. TÜRKÇE 12-13: OKUMA - ANLAMA - YAZMA OKUMA - ANLAMA 1: Rezervasyon Müşteri: Üç gece için rezervasyon yaptırmak istiyorum. Tek kişilik bir oda. Duşlu olması şart. Otel görevlisi: Tek kişilik odamız kalmadı

Detaylı

Ördek Davranış - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Ördek Davranış - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Güzel bir atasözümüz var: Çağrıldığın yere erinme, çağrılmadığın yerde görünme. Yurdumuzun dört bir köşesinden seminer talepleri gelince, hayır, gelemem demek şöyle dursun; uygun olduğumuz her durumda

Detaylı

Herkese Bangkok tan merhabalar,

Herkese Bangkok tan merhabalar, Herkese Bangkok tan merhabalar, Başlangıcı Erasmus stajlarına göre biraz farklı oldu benim yolculuğumun aslında. Dünyada mimarlığın nasıl ilerlediğini öğrenmek için yurtdışında staj yapmak ya da çalışmak

Detaylı

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir.

BAĞLAÇ. Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere bağlaç denir. BAĞLAÇ Eş görevli sözcük ve sözcük gruplarını, anlamca ilgili cümleleri birbirine bağlayan sözcüklere "bağlaç" denir. Bağlaçlar da edatlar gibi tek başlarına anlamı olmayan sözcüklerdir. Bağlaçlar her

Detaylı

MATEMATİK ÖYKÜLERİ BİLGİÇ İLE SAYGIÇ NEŞELİ

MATEMATİK ÖYKÜLERİ BİLGİÇ İLE SAYGIÇ NEŞELİ NEŞELİ MATEMATİK ÖYKÜLERİ 1 BİLGİÇ İLE SAYGIÇ Bilgiç kurbağa ile Saygıç fare iyi arkadaşlardı. Neredeyse her gün göl kenarında buluşup sohbet ederlerdi. Bazen de çevredeki nesneleri sayarlar, hesap yaparlardı.

Detaylı

Kızlarla tanışmak isteyen bir erkeğin bilmesi gereken çok önemli bir kural var:

Kızlarla tanışmak isteyen bir erkeğin bilmesi gereken çok önemli bir kural var: 1 2 Kızlarla tanışmak isteyen bir erkeğin bilmesi gereken çok önemli bir kural var: Kadınlar hayatlarını güzelleştirecek, beraber eğlenebileceği, güzel sohbetler edebileceği, bakışlarıyla kalp yakan, hayat

Detaylı

Rukia Nantale Benjamin Mitchley Nahide Büşra Ertekin Turkish Level 5

Rukia Nantale Benjamin Mitchley Nahide Büşra Ertekin Turkish Level 5 Simbegwire Rukia Nantale Benjamin Mitchley Nahide Büşra Ertekin Turkish Level 5 Simbegwire annesi öldüğü zaman çok üzüldü. Simbegwire ın babası, kızıyla ilgilenmek için elinden gelenin en iyisini yaptı.

Detaylı

Küçüklerin Büyük Soruları-4

Küçüklerin Büyük Soruları-4 Küçüklerin Büyük Soruları-4 Yayın no: 186 KUR AN OKUMAYI NEDEN ÖĞRENMELİYİM? Genel yayın yönetmeni: Ergün Ür İç düzen/kapak: Zafer Yayınları Isbn: 978 605 4965 07 6 Sertifika no: 14452 Uğurböceği Yayınları,

Detaylı