Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6

7

8 Fotoğraflar 72. sayıya katkıda bulunanlar 11/14 le tour du monde Dünyadan en son haberler, tasarımdaki en son yenilikler. 16/20 üç... iki... bir... start! Bir pist yarışçısı... Aytaç Biter. 22/26 gucci Hirohiko Araki nin gözünden... 28/32 new orleans Jazz ın başkenti... 34/37 bisiklet kültürü Sadece iki tekerlek, bir de pedala kuvvet.. 38 look 1 58/62 hillsider likes 40/43 gülen düşünce... Mizah komiklik değildir diyen bile var. 64/66 ünlü markaların bilinmeyen ilginç özellikleri... Zara, Lacoste, Toblerone... 44/46 filmlere yaraşır bir rüya Beverly Hills Hotel 68/70 comic con Popüler kültür. 48/52 moda günlüğü Çekim alanına gireceğimiz trendler neler? 72/76 hillside challengers Onlar kendi hikayelerini yazdılar. 54/56 topraktan gelen sağlık... Hayatımızdaki yeni terimler.. 78 good for men 80 look 2 82/84 sonbaharda mutfak 86 remix Leopar aşkı! 88/90 art blog Arda Yalkın ve Burcu Yağcıoğlu... 91/93 open 7/24 94 en beğenilen ilanlar 95/106 summary Yayımcı Attaş Alarko Turistik Tesisler A.Ş. Tel: Nispetiye Cad. Ahular Sok. No: 6 Etiler İstanbul / Türkiye Attaş Alarko Turistik Tesisler Adına Sahibi İshak Alaton Genel Yayın Koordinatörü Edip İlkbahar Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Reklam Sorumlusu Yazı İşleri Çeviri Tasarım Basımcı ve Basıldığı Yer Özlem Gökbel (ozlemgokbel@gmail.com) Çağan Şimşek Serkan Mekikoğlu İpek Kigan Ayşem Özbaşaran Republica A4 Ofset Matbaacılık San. ve Tic. Ltd.. Şti. Tel: Oto Sanayi Sitesi, Yeşilce Mah. Donanma Sk. No:16 Kağıthane/İstanbul Basıldığı Tarih Ekim 2013 Yayın Türü Yerel Süreli Yayın (Dergi) Berna Gençalp Burak Işık Cihan Ünalan Çağla Cabaoğlu Elmira Gürses Hüseyin Aksoy Mehmet Tokgözlü Melis Oğuz Neslihan Işık Özlem Yücelener Pelin Çakar Saffet Emre Tonguç Selin Sönmez Serhat Kapki Uğur Bektaş Yasin Baran Sayı 72 (Eylül, Ekim, Kasım 2013) Üç ayda bir yayımlanır. Hillsider Magazin de yayımlanan yazı ve fotoğrafların tüm hakları, Hillsider logosu ve isim hakkı Attaş AlarkoTuristik Tesisler A.Ş. ye aittir. Kaynak gösterilecek de olsa Attaş Alarko Turistik Tesisler A.Ş. nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde yazı ve fotoğraflardan alıntı yapılamaz. Hillside Leisure Nispetiye Cad. Ahular Sok. No: 6 Etiler İstanbul / Türkiye T.(90) F.(90) hillsider@hillside.com.tr

9

10

11 DÜNYADAN HABERLER LE TOUR DU MONDE Sarı, 1999 Cam elyaf ve pigment Fotoğraf: Dave Morgan Kâhin, Kumtaşı ve pigment Sakıp Sabancı Müzesi nde çağdaş bir sanatçı; Anish Kapoor S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ve Akbank tüm dünyanın merakla takip ettiği ünlü İngiliz çağdaş sanatçı Anish Kapoor un eserlerini Türkiye ye getirdi. Akbank ın 65. yılı kapsamında sponsor olduğu sergide, Anish Kapoor un eserleri, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi nde sergileniyor yılında Venedik Bienali nde İngiltere'yi temsil eden, 1991 yılında Turner Ejderha, 1992 Kireç taşı ve pigment, Değişken boyutlar Fotoğraf: Hirosuke Yagi, Nagoya Ödülü ne layık görülen, 2004 yılında dünyanın en üretken ve en saygı duyulan heykeltıraşı seçilen ve 2012 Olimpiyat Oyunları kapsamında Londra nın kamuya açık en büyük heykeline imza atan Anish Kapoor un şaşırtıcı eserleri, 5 Ocak 2014 e kadar sanatseverlerle buluşacak. Sergide, dünyada soyut heykel sanatına yeniden anlam kazandıran başlıca sanatçı olarak tanınan Kapoor un heykel ile mimariyi, mühendislik ve teknolojiyi buluşturduğu tonlarca ağırlıktaki eserleri yer alıyor. Kapoor un Türkiye deki ilk kapsamlı kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanan SSM, daha önce hiç sergilenmeyen eserlerinin yanı sıra Sarı (Yellow) ve Gök Ayna (Sky Mirror) gibi tanınmış çalışmaları da sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Oldukça merak uyandıran sergide toplam ağırlıkları 100 tona ulaşan baş döndürücü eserler sergileniyor. Bu muazzam sergiyi kaçırmamak lazım.

12 DÜNYADAN HABERLER Coca-Cola dan Doğallık Devrimi: COCA-COLA LIFE Dünyanın en sevilen içecek markalarından Coca-Cola doğallıktan yana olanlar için yepyeni bir seri yarattı. Coca-Cola Life, Coca-Cola ailesinin sadece doğal şeker ve stevia içeren tek üyesi. Doğallık ve sağlıkla özdeşleşen yeşil renkteki serinin cam şişesi ödül kazanan %30 bitki özlerinden yapılmakla kalmıyor; aynı zamanda tamamen yeniden dönüştürülebiliyor. Coca-Cola Life 600ml de sadece 108 kalori içeriyor. Klasik Coca-Cola da bu oran 250 kalori. Şu an için Coca-Cola Life sadece Arjantin de bulunuyor ama yakın zamanda dev markanın tüm serileri gibi dünyanın her yerindeki marketleri doldurması bekleniyor. Pharrell Williams & Moncler Lunettes: Güneş Gözlüğüne Sanatsal Yorum Grammy ödüllü yapımcı Pharrell Williams, hem erkek, hem de kadınlar için Moncler Lunettes ile bir araya gelerek yepyeni bir seri güneş gözlüğü tasarladı. Muhteşem koleksiyon Paris, Rue du Faubourg Saint-Honoré deki ana Moncler mağazında 26 Eylül de resmi olarak satışa sunulacak. Kenarları kalınken ön tarafta oldukça hafif bir görünüşe sahip olan çerçeveler, tek bir parça titanyumun hayranlık uyandıran işçiliğinden yapılma. Williams tasarımlı modeller Moncler butiklerinde, seçkin çok-markalı mağazalarda, uluslararası çalışan gözlükçülerde ve moncler.com da Eylül ün sonlarından itibaren sizi bekliyor olacak.

13 DÜNYADAN HABERLER Nike la Çeyrek Asırlık Bir Serüven: JUST DO IT 1988 yılında, bundan tam 25 yıl önce ilk kez Just Do It (yap gitsin) dedi Nike. Kampanyanın fikir babası Dan Wieden Just Do It kelimelerini ilk kullandığında 25 yıl boyunca markanın en hatırlanacak sloganını yarattığını bilmiyordu. George Washington Üniversitesi İş Bilimleri Fakültesi müdürü Lisa Delpy Slogan tuttu, çünkü kısa, kolay anlaşılır, cesur ve dönemin pek çok Nike atleti gibi özgüvenliydi dedi. 25 yıl sonra bugün, Nike, ikonik Just Do It kampanyası şerefine muhteşem bir reklam filmi çekti. NBA nin en değerli oyuncusu LeBron James, dünyanın bir numaralı tenisçisi Serena Williams, FC Barselona ve İspanya takımlarının göz bebeği Gerard Pique ve boks efsanesi Andre Ward gibi dev isimlerin normal şehir insanları tarafından yenildiği, geçildiği, alt edildiği yeni Just Do It reklamı, The Hangover filmlerinden tanınan Bradley Cooper ın anlatımıyla daha bile etkileyici hale getirildi. Projenin büyüklüğü neredeyse orta bütçeli bir film kadar ama o 1.30 dakikanın her görkemli saniyesine değiyor. Nike ile özdeşleşmiş Just Do It sloganı, hala içinde hayat enerjisi olanları harekete geçirmeye devam ediyor. Beyoğlu nda Yeni Lokanta İstanbul da son zamanlarda etkisini iyice hissettiren yepyeni bir lezzet akımının son, belki de en güçlü örneklerinden biri Yeni Lokanta. Anadolu mutfağının modern bir yeniden yorumlanması diye adlandırılabilecek ve Yeni İstanbul kimliğinin hızla bir parçası haline gelmeye başlamış akım kendini en çok Beyoğlu nun bu gündüz kadar taze ve şimdiden gözdeleşen mekanında hissettiriyor. Restoran, sıra dışı Changa restoranda sıra dışı tarifler arasında yetişmiş ve kendini Avrupa nın en iyi restoranlarında eğitmiş olan Civan Er in eseri. Bilinen Türk mutfağını tüm ciddiyetiyle yeniden ele alan ve ince, şık ve son derece zevkli bir anlatımla sunan restoran Fransız bistrolarını anımsatsa da her detayında Türk kimliğini gururla gösteriyor. Yeni Lokanta, çok iyi düşünülmüş, kapsamlı bir menüyle öğle yemeği ve akşam yemeği servisi yapıyor. Oldukça öz olmasına rağmen mantıdan, güvece, makarnadan balığa, kuzu pirzoladan hafif salatalara kadar her türlü talebe cevap veriliyor burada. Türk mutfağının bilindiği kadar, unutulmaya yüz tutmuş tatlarını da harmanlayan restoran, sumak ekşili salatayla sizi şaşırtabileceği gibi, garsondan ev yapımı turşunun tarifini almaya çalışmanıza da sebep olabilir. Şarap listesi ise Arcadia gibi seçkin Türk markalarını içeriyor. Yıllardık alışık olduğumuz tatlara muhteşem yeni yorumlar getiren mekan öğleden sonra 12 den gece 1 e kadar açık.

14 DÜNYADAN HABERLER 55. Venedik Sanat Sergisi Dünyanın en muhteşem şehirlerinden Venedik bu yıl 55. Sanat Bienali ile çehresini değiştiriyor. Rehberli turlar ile çocuklar, yetişkinler, aileler, profesyoneller, şirketler ve üniversiteler için özel workshopların da hazırlandığı bienal dünyanın her yerinden sanat aşıklarını romantizmin şehrine çekiyor. The Encyclopedic Palace (Ansiklopedik Saray) merkezde, Giardini de ve Arsenale de bulunuyor ve son yüzyılı kapsayan eserlerin yanı sıra 37 ülkeden 150 den fazla sanatçının yeni komisyonlarını da içeriyor. 88 ulusal katılımcının eserlerinin de sergilendiği etkinlik 2013 yılında özellikle üniversiteler ve akademiler için çok uygun tur seçenekleri düzenliyor. Sergi aynı zamanda ön ayak olduğu Sanat Toplantıları ile aktör Marco Paolini ile sohbet etme imkanı yaratırken, kendi-kendini yetiştiren sanatçılar mitini de derinlemesine inceleyen dört ayrı etkinlik daha düzenliyor Venedik Sanat sergisi 1 Haziran da başladı ve 24 Kasım tarihine kadar Giardini, yani Arsenale de ve romantizmin şehrinin pek çok özel mekanında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

15

16 ÜÇ... İKİ... BİR... START! 16/17/18/19/20 Toshiba Genel Müdürü Aytaç Biter ile röportaj yapacağımı öğrenince hakkında araştırma yapmaya başladım. İş hayatı ile ilgili bilgilere ulaşacağımı beklerken, karşıma mükemmel bir sporcu çıktı. Bir pist yarışçısı. Hem de 4 kere üst üste Türkiye Şampiyonu olmuş, Avrupa da 3. lük kazanmış bir yarışçı. Hem çok önemli bir iş adamı, hem çok başarılı bir sporcu... Kısaca zoru başaranlardan... Röportaj: İpek Kigan Fotoğraflar : Uğur Bektaş Motor sporlarına ilginiz ne zaman başladı? Annemin anlattığına göre çok küçükken sandalyeyi yere yatırır, bir tencere kapağını direksiyon yapıp, terlikleri ters çevirip gaz-fren pedalı yaparak otomobil kullanırmışım! Çok sonraları ehliyet alma yaşım geldiğinde, ehliyet sınavına babamın otomobilini kullanarak gidip, sınavı kazandım. Polis memuru önce ehliyetim olmadan geldiğim için kızdı ve çok zorlayıcı bir sürüş testi yaptı. Ama kısa süre içinde sınavı yarıda kesip gerek yok, ehliyetini alabilirsin dedi. İş hayatımın ilk yıllarında kazandığım her kuruşu alabileceğim en yüksek performanslı araca yatırdım. Maalesef otoyollarda süratli kullanmayı çok severdim. Maalesef diyorum çünkü bunun ne kadar yanlış olduğunu bir müşterimizin neden caddede hayatını riske atıyorsun, yarış pistine gitmelisin! diyerek beni pistlerle tanıştırması sayesinde anladım. Daha sonra çok iyi arkadaş ve hatta pistlerde rakip olduğum başarılı yarışçı Ali Gülan sayesinde otomobil sporlarına başladım. Sadece pist yarışlarına mı katılıyorsunuz? Hiç ralli yapmayı denediniz mi? Pist yarışlarını tercih ettim. Türkiye Şampiyonaları, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile 6, 12 ve 24 saat dayanıklılık yarışlarına katıldım. Sadece bir ralli denemesi yaptık. Türkiye de yapılan ilk Dünya Ralli Şampiyonası na katıldım. Ama yarış için tam bir hafta harcamak zorunda kalınca, pist yarışlarının bana daha uygun olduğuna karar verdim. Çünkü pist yarışları için sadece Cumartesi - Pazar yeterli oluyor. Yarışırken hissettiğiniz duyguyu nasıl anlatırsınız? Bence bağımlılık yaratan, çok keyifli bir duygu. Adrenalin mucizesi diyebilirim. Normal hayattaki her şeyi unutup farklı bir dünyada çok eğlenceli bir mücadeleye giriyorsunuz. İhtiyacınız olan kondisyonu kazanmak için nasıl çalışmalar yapıyorsunuz? Biraz yürüyüş, mümkün olduğunda masa tenisi ve esneklik kazandıracak stretching yeterli oluyor. Masa tenisi refleksleri geliştirmek için çok faydalı ama açıkçası çok zaman bulamıyorum. Yarış pilotu olmak, iş yaşamınızda veya normal hayatınızda size ne gibi faydalar sağlıyor? Yarışlar sayesinde stres atıyor olmak, benim için en büyük faydayı oluşturuyor. Yarış esnasında her şeyi unutuyor, yaptığınız mücadeleye tam konsantre oluyorsunuz. Yarışlar sadece iki güne sığıyor ama Pazartesi günü işe geri döndüğümde, sanki uzun bir tatilden dönmüş gibi kendimi yenilenmiş hissediyorum. Başka hangi sporlar size benzer zevki verir? Satranç, masa tenisi ve su sporlarından da çok keyif alıyorum ama bence en iyi yaptığınız şeye odaklanmanız ve o konuda uzmanlaşmanız daha iyi oluyor. Hepsini iyi yapmak için zaman yetmiyor. Bu nedenle satranç ve su sporlarını daha üst seviyede devam ettirmedim. Satrançta ortaokul ve lisede okul şampiyonu oldum. Hala zaman bulduğumda örneğin uzun uçuşlarda bilgisayara karşı ve boş hafta sonlarında kuvvetli rakip bulursam satranç oynarım ama günlük yoğun tempoda vakit bulamıyorum. Su sporlarının her türlüsünü özellikle tatil yapabildiğimde denerim. 12 yaşımda İstanbul da yaş arası 100 metre serbest stil yüzme yarışında ikinci olmuştum. Daha sonra rakiplerim fiziksel olarak benden daha fazla gelişip, daha hızlı ilerleyince iddialı olmayı bırakmak zorunda kaldım. Su kayağı, sörf ve diğer su sporlarını her fırsatta yapmaktan hoşlanıyorum.

17

18

19 Hız tutkusu, hayatınızın başka alanlarında da var mı? Yaşamı baş döndürücü bir şekilde mi yaşıyorsunuz? Evet, kendimi teknoloji meraklısı olarak da tanımlayabilirim. Bu nedenle her şeyin en hızlısını kullanmak ve yaşamın hızına göre daha yenilikçi olup zamanın önünde gitmek isterim. Yenilikleri ve trendleri doğru analiz edip, yükselen trendleri önceden tahmin etmeyi ve erkenden kullanmayı çok seviyorum. Bunu bilen arkadaşlarım araştırmak yerine ben ne kullanırsam onu tercih ediyor veya önerimi soruyor. Ben de bu durumdan hoşlanıyorum. Normal zamanda şoför koltuğunda değil, yan koltuktayken nasıl hissedersiniz? Yan koltuğu sevmiyorum, özellikle eşim kullanıyorsa çok karışıyorum. Başkası kullanıyorsa dışa fazla vuramadığım için dayanmak zor oluyor. Sanırım ortağım bu durumu anladı, bir yere onun aracı ile gideceksek de bana kullandırıyor. Kontrolün sizde olmadığı anlar sizi endişelendiriyor o zaman.evet, yarışlarda araçtaki ekstra güvenlik öğeleri sayesinde normal hayatta alamayacağınız riskleri alma rahatlığı olduğu için çok fazla tehlike tecrübe ediyorum. Bu nedenle trafikte başkasının yanında tehlikeleri önceden sezebiliyorum ve her an kontrol edemeyeceği endişesine kapılabiliyorum. Benzer durum işte de söz konusu. Toshiba nın genel müdürlüğü gibi yorucu ve yoğun bir işiniz varken hobinize nasıl vakit ayırabiliyorsunuz? Hafta sonu normal mesaisi olmayan bir işimin olması ve bu sporun hafta sonu yapılması benim için büyük şans. Ayrıca mobil teknolojiler sayesinde her yer ofis. Artık işinizin büyük bir bölümünü yapmak için, bilgiye erişmek ve iletişim kurmak için nerede olduğunuzun önemi giderek azalıyor. Toshiba 1875 te kurulmuş dünyanın en eski ve öncü teknoloji şirketlerinden biri ve ürünlerimizin çoğu bilgi teknolojileri için verimlilik araçları. Bu araçlar her yerden çalışabilmeyi sağlıyor. Toshiba ile ne zamandan beri çalışıyorsunuz? Firmamız Toshiba bilgisayar ve görüntü sistemlerinin 1992 senesinden bugüne Türkiye deki tek distribütörüdür. Bu işten önce şahsi şirketimi 1985 de üniversitede öğrenciyken kurdum. Bilgisayar sektörünün mil taşları olan Commodore Kişisel Bilgisayarları ve sonra Escort Masaüstü PC ve Çevre Birimleri ile devam etmiştim. Toshiba ya ne gibi yenilikler, farklılıklar kazandırdınız? Bana göre bir işte başarılı olmak için gereken en önemli unsurlar, işi sevmek ve inanmak, uzmanlaşmak, sürekli daha iyisini yapmak için çalışmak, istikrar, doğru iletişim ve iyi bir ekip olmak. Toshiba işine başladığımızda lider rakip markanın pazar payı %50 idi. İstikrarlı olarak büyüyerek ilk defa 1998 senesinde pazar lideri olduk. Avrupa da ve Dünya da Toshiba nın en başarılı projelerini gerçekleştirdik. Örneğin, Öğretmen Kampanyası dünyada bir seferde yapılmış en büyük notebook bilgisayar kampanya satışı oldu. Vakıfbank, çağrı merkezimiz ve Yurtiçi Kargo entegrasyonu ile 85bin öğretmenimizin adresine teker teker teslim ettirip en yakın bayi tarafından eksiksiz kurulumunu sağladık. 500bin adet DVD player satışı ise BP şirketi ile yapılmış bir promosyonda yine dünyanın en büyük DVD player satışı oldu. Daha önceki en büyük satış 400bin adet ile Wal-Mart a yapılmış. Firmamızı Avrupa çapında ürünler ve servislerde en başarılı firma haline getirmek için çok yoğun çalışıyoruz. Örneğin yakın zamanda taşınabilir bilgisayarlarımız, tablet ve TV lerimizi No Matter What- Ne Olursa Olsun garantisi ile sunmaya başladık. Bu sayede kullanıcılarımız teknoloji yatırımlarını maksimum güvence ile kullanıyorlar yani artık Toshiba ürünlerine ödenen bedel sadece garanti kapsamındaki arızalar değil aynı zamanda hırsızlık, kırılma dahil tüm garanti harici arızalar ve koşulsuz iade, değiştirme imkanı ile tam koruma altında.

20 Sizi heyecanlandıran başka neler var hayatta? Ailem, işim ve otomobil sporu benim için 3 ana heyecan konusu ama ailem başta gelir. Bunca şeyi bir arada yapabilmek için zamanla aranızın iyi olduğunu düşünüyorum. Zamanı nasıl ikna ediyorsunuz size istediğiniz gibi hizmet etmesi için? Daha önce belirttiğim gibi teknoloji sayesinde ve hız merakımın katkısıyla birçok işi ve uğraşı aynı anda yönetebiliyorum. Bu konuda ortağım İbrahim Bey in benden daha başarılı olduğunu da belirtmem lazım. Onun hızlı düşünme ve sistem kurma yeteneği ve tecrübesi, tabi öncesinde analiz edip çözümleme bilgisi sayesinde benim de işim kolaylaşıyor. Aslında her şey bir takım çalışması. Bence hem iş, hem otomobil sporlarında takım olabiliyorsanız, ekibinizi motive edebiliyorsanız işin en önemli yarısını halletmiş oluyorsunuz. Bildiğim kadarıyla 1 çocuğunuz var. Onun için neler hayal ediyorsunuz? Kızım 12 yaşında, ismi Ayda. Kafa yapımız ve birçok konuda çok uyumluyuz, huylarımız bile benziyor. Bence yaşının üzerinde bir algı ve gelişime sahip. Aslında günümüz çocuklarının çoğunda durum böyle. Bizden çok daha şanslılar. Çok daha zengin bir öğrenme düzeyindeler. Çocukluğumda biz bir bilgi bulmak için kütüphaneye gitmeyi düşünürken onlar ellerindeki mobil cihazlarla anında her seviyede bilgiye erişebiliyorlar. Ben sevdiği işi yapmasından yanayım. Koruma ve ihtiyacı olduğunda destek olma haricinde hiçbir şeye zorlamak niyetinde değilim. Çocuğunuz ile birlikte yapmaktan en çok hoşlandığınız şey nedir? Xbox, PS3, Nintendo nun fiziksel aktiviteli takım oyunlarını birlikte oynamayı seviyoruz. Tekne ve yüzme de ortak zevklerimiz arasında. Baba olmak mı zor, genel müdür olmak mı? Bence ikisi de zor ve sorumluluk istiyor ama baba olmanın sorumluluğu çok ağır. Aynı zamanda tüm çalışma arkadaşlarımı bir aile gibi görüyorum, hepsine her fırsatta bilgi ve tecrübelerimi samimi şekilde aktarmaya çalışıyorum. Size bir uçak bileti hediye etsem, biletin üzerinde neresinin yazmasını isterdiniz? Çok istediğim halde yarışma fırsatı bulamadığım Macau veya tatil yapmak için de berrak bir göl veya deniz kenarında, doğanın iç içe olduğu egzotik yerlerden biri olabilir. Bir yer hayal edin. Sizi çok mutlu eden, huzur veren. Burası nasıl bir yer? Yukarıda anlattığım tatil yöresi olabilir. Deniz suyu turkuaz renkte ve berrak olmalı, altın kumsal üzerine yemyeşil ağaçlar denize kadar sarkmış olsun. Çevrede dalında meyveler olan ağaçlar, donanımlı bir kulübe veya bungalov ama beton hiç olmamalı. Müzik yerine kuş sesleri ve arka planda yürüyüş mesafesinde küçük bir şelale. Şelalenin döküldüğü yerde tertemiz bir göl. Bunlar olunca teknolojik hiçbir şey olmasın diyebilirsiniz ama ben mutlaka bir internet bağlantısı, Toshiba hibrit ultrabook-tablet, güzellikleri çekebilmek için Toshiba 3D kamera isterim. İkinci senaryo ise çok çeşitli performans otomobilleri ile dolu bir yarış pisti. Hepsini deneyebilecek Nürburgring Nordschleife tarzı uzun ama İstanbul Park gibi güvenli bir yarış pisti ve yeterince rakip Alonso, Raikkonen, Vettel Schumacher, Yvan Muller gibi pist ustaları ve Sebastian Loeb iyi olurdu. Takım arkadaşlarım da olursa daha iyi olur özellikle İbrahim Okyay, Kaan Gürgenç, Levent Kocabıyık, Can Artam ve genç yeteneğimiz Kaan Önder. Beni bu spora tanıştıran Ali Gülan zaten koşarak gelir. Son olarak klasik bir soru. Gelecek ile ilgili planlarınızdan biraz bahseder misiniz? Otomobil sporlarında Türkiye Şampiyonluğu hedefim vardı, 4 sene üst üste ulaşma şansına eriştim. Avrupa da podyum hedefim vardı. Son Avrupa Şampiyonası yarışında Salzburg da 3. oldum. Şimdiki hedefim podyumun en üst noktası. Diğer tarafta genç ve yetenekli pilotumuz Kaan Önder in gelecekte ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek dünya çapında başarılar elde etmesi en önemli hedefimiz. Takım olarak bu sporda ülkemizi dünya çapında tanıtmak istiyoruz. İş hayatında ise en genel anlamda ülkemizin bilişim alanında gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Ülkemizi Avrupa da ve Dünya da bilişim alanında öne çıkarmak öğrenmeye açık ve rekabetçi genç nüfusumuz sayesinde zor olmayacaktır.

21

22 Ünlü Japon Manga Sanatçısı Hirohiko Araki nin Gözünden; GUCCI 22/23/24/25/26 Hirohiko Araki; Japon Manga Sanatçıları içinde en ünlülerinden biri... Çizgileri herkesi etkisi altına alıyor. Gucci; Moda, şıklık, kalite, lüks kelimeleri art arda sıralanınca akla ilk gelen markalardan biri... Ürünleri insanı kışkırtıyor. Yaptıkları işler, üretimleri parmakla gösterilen bu iki dev isim bir araya gelirse ne olur??? Muhteşem bir görsel şölen olur. Hikaye, Gucci nin geçen kış vitrinlerini süslemek için Manga sanatçısı Hirohiko Araki yle işbirliği yapmasıyla başlamıştı. Hirohiko Araki, Gucci 2013 Cruise koleksiyonundan esinlenlerek çizdiği seriyi Frida Giannini ile birlikte oluşturmuştu. Japon çizgi roman sanatından örnekler sunan görseller tüm dünyadaki 70 Gucci mağazasının vitrinlerini süslemişti. En son bu yaz ise muhteşem bir sergi çıkageldi Avrupa nın göbeğine... Araki, sergi için 30 yıldır derlediği Manga hikayelerinden uzun süreli serisi JoJo s Bizarre Adventure dan parçaları ve Gucci için yarattığı moda görsellerini içeren özel bir koleksiyon oluşturdu. Hazırlayan: Özlem Gökbel

23

24 Moda ve Japon karikatürü arasında köprü kuran bu eşsiz sergi Gucci nin doğduğu yer olan Floransa daki Gucci via delle Caldaire mağazasında sergilendi. Gucci yaratıcı direktörü Frida Giannini nin dizaynlarından etkilenen Araki Jolyne, Fly High with Gucci isimli özel bir Manga hikayesi yarattı ve özel donanımlarla Gucci nin dünya çapındaki doğrudan mağaza ağının pencerelerini açtı. Eserler bu yılın hikayesi Jolyne, Fly High with Gucci den seçilen görseller, 2011 de Japon dergisi SPUR un 90. Yıldönümü için yaratılan Rohan Kishibe goes to Gucci adlı Manga hikayesi ve Araki nin 30. Yıl yazılarını da içeriyordu.

25 Ayrıca sergide, Araki nin en iyi bilinen uzun süreli serisi, 1880 lerde İngiltere de başlayan epik maceranın hikayesini anlatan JoJo s Bizarre Adventure dan da parçalar vardı. Bu serilerin dünya çapında 80 milyon kopyası satıldı ve İtalya daki basım evlerinde tüm parçaları çevrildi. Bu koleksiyon ile birlikte Hirohiko Araki nin, moda ve popüler kültürdeki güçlü ifadesi; enerji, duygusallık ve zorlayıcı cazibeden oluşan eşsiz dünyası ortaya çıkıyor. Buyrun bu büyüleyici sergiyi birlikte dolaşalım... Daha fazla ayrıntı için, lütfen gucci.com ve Araki Hirohiko nın resmi web sitesi JOJO.com veya sitesini ziyaret edin.

26

27

28 Cazın Başkenti NEW ORLEANS 28/29/30/31/32 New Orleans çok sıra dışı bir şehir. Mimari muhteşem. Ben bu kadar güzel evi bir arada hiç görmedim. Her taraf açelyalarla dolu. Paskalya öncesi yapılan büyük eğlence Mardi Gras da dağıtılan kolyeler hala ağaçların üstünde sallanıyor. İşin ilginç tarafı mezarlıklarda bile bu rengarenk kolyeler var. Şehirde önemli bir müzisyen öldüğünde önde orkestra müzik yaparak ilerliyor, cenaze arabası arkadan geliyor. Son yolculuk bile keyifle. Çünkü New Orleans cazın doğduğu, büyüdüğü ve hala caz denince dünyada akla ilk gelen şehir. ABD nin Louisiana eyaletinin en büyük şehri, Meksika Körfezi ile Pontchartrain Gölü arasında yer alıyor ve dünyanın en hareketli liman şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Çok kültürlü geçmişi ve mutfağıyla da öne çıkıyor. Yılda on milyondan fazla turist geliyor. Dolayısıyla hayat çok hareketli ve eğlenceli, yapacak o kadar çok şey var ki Yazı ve Fotoğraflar : Saffet Emre Tonguç tonguc@saffetemretonguc.com

29 New Orleans cazın 1880 lerde doğduğu ve gelişmeye başladığı şehir. Amazon ve Nil den sonra dünyanın üçüncü büyük nehri olan Mississippi deltasında yer alan bir liman şehri. Ticaret yolu ve kozmopolit bir yerleşim merkezi olduğundan cazın ideal mekanı olmuş. Birçok barda müzisyenlere iş imkanı doğmuş. Canlı müziğe olan talep sanatçılara yeni stiller için ilham vermiş. Caz bu arayışlar sonucu ortaya çıkmış. İlk başta işçi kesiminden zenci müzisyenlerin kulaktan dolma ve doğaçlama yaptıkları müzik, sokaklarda konser vermeye başlayan caz grupları sayesinde her kesimin sevdiği bir müzik türü olmuş, giderek hayat tarzı haline gelmiş. New Orleans, hala cazın başkenti. Her yıl binlerce ünlü sanatçı kente geliyor ve sayısız festivaller düzenleniyor. Burada turizm de sanki caz üzerine kurulu. O kadar çok festival var ki. Nisan ın ikinci haftası French Quarter Festivali yapılıyor. Mayıs başındaysa Caz Festivali var. 45 dolar verip gün boyunca onlarca konser dinleyebiliyorsunuz. New Orleans cazın ve eğlencenin merkezi ancak kadersiz bir yer. Yakın tarih boyunca sellerin, salgınların, zenci-beyaz çatışmasının, ırkçılığın ve yoksulluğun olduğu bir bölge. Yoksulların çoğu, tahmin edebileceğiniz gibi zenciler. ABD genelinde % 10 olan zenci oranı, burada % 50 lere varıyor. Geçmişte köle olarak çok ağır şartlarda çalışıp kenti yaratan zencilerin yakılmasına kadar varan ırkçılığın anlatıldığı Mississippi Yanıyor filmi aslında New Orleans ın tarihi. Amerikan petrol üretiminin dörtte birini sağlamasına rağmen işsizlik oranı % 50 düzeyinde. Son olarak 2005 yılında Katrina, 2012 de de Isaac Kasırgası vurdu kenti. Çünkü New Orleans deniz seviyesinden iki metre aşağıda. Her zaman su altında. Onun için, saniyede binlerce metreküp su boşaltan 22 dev pompa, tayfun olsun olmasın, sürekli çalışıyor ama şehri her zaman koruyamıyor. Kentin her yıl sekiz milimetre suya battığı belirtiliyor. Her su baskınında insanlar ölüyor, elektrikler kesiliyor, hayat felce uğruyor.

30 Yas Bitti, Şimdi Caz ve Gezme Zamanı Ancak New Orleans a giderseniz yüksekte kaldığı için su baskınlarından zarar görmeyen merkezde (daha çok beyazların yaşadığı bölge) şehri mahveden kasırgaların etkilerini hissetmiyorsunuz. Yas şimdilik bitti, caz zamanı geldi. Festivaller başlamak üzere bu festival şehrinde. Ayrıca New Orleanslılar başlarına gelen felaketi bile turistik bir amaçla kullanabiliyorlar, felaket bölgelerine tur düzenliyorlar. Öncelikle sokakları keşfedin. Fransız zamanından kalma ve halen Fransız etkilerinin görüldüğü French Quarter, şehirde turistlerin en çok rağbet ettiği yer. Garden District ve Uptown tarihi bölgeler ve burada inanılmaz evler görebiliyorsunuz. Prytania, Charles Bulvarı, Coliseum, Nashville, Chestnut, antikacılarla dolu ve dolaşmaktan keyif alacağınız yerler. 10 kilometre uzunluğundaki Magazine Caddesi ne "Hayaller Caddesi" diyorlar. Gölle Mississippi Nehri arasında kalan Canal Street şehrin en kalabalık yerlerinden ve turistik bölge olan French Quarter a çok yakın. Constantinople, Murat gibi sokak adları görürseniz şaşırmayın. Alışverişe meraklıysanız, Wyndham Otel in altındaki Canal Place şehrin şık alışveriş merkezlerinden. İçinde Saks, Pottery Barn gibi mağazalar da var. Eyalet sistemi dolayısıyla ABD de vergi iadesi yokken, New Orleans ta "Tax free" tabelaları görüyorsunuz. Şehirde ilginç turlar yapıyorlar. Çarklı gemilerde caz eşliğinde yemek yiyip, nehir turu yapmak için Natchez i arayın ( New Orleans su seviyesinin altında kaldığından mezarları anıtsal biçimde toprağın üstüne yapmışlar. Mezarlık turunun adı ürkütücü olsa bile, kendi ilginç. New Orleans büyücüleriyle de ünlü, en bilindik isim "Voodoo Queen" diye tanınan Marie Laveau. St. Louis Mezarlığı nda en çok ziyaret edilen mezarlardan biri ona ait. Şehrin en iyi müzeleri City Park ta bulunan New Orleans Museum of Art ve WW II Museum. City Park yürüyüş için de çok keyifli. Arkasında ünlü heykeltıraşların eserlerinin bulunduğu Heykel Bahçesi var. Audubon Parkı doğayı sevenler için bir diğer alternatif, içinde ABD nin 4. büyük hayvanat bahçesi de bulunuyor. Çağdaş sanat galerileri daha ziyade Julia Street te. Louisiana Filarmoni Orkestrası nın konserleri çok başarılı. Geçmişte İdil Biret in verdiği konser de çok ilgi görmüş. Sabaha Kadar Caz ve Dans Sokağı Binalarda ferforjenin yoğun olarak kullanıldığı French Quarter a New Orleanslılar Vieux Carre yani "Eski Meydan" diyorlar. Buradaki Jackson Meydanı, St. Louis Katedrali nin önünde bulunuyor. En önde de Mississippi Nehri kenarındaki yürüyüş yolu var. Mississippi, Kızılderililerin dilinde büyük su olarak geçiyor, uzunluğu ise 3800 km. ABD deki en eski Katolik katedrali olan St. Louis in önünden faytonlara binip adam başı 15 dolar gibi bir parayla keyif yapabilirsiniz ya da arkasındaki sokaklarda farklı bir mimari tarzın eserleriyle dolu olan Royal ve Bourbon sokaklarında dolaşabilirsiniz. Royal antikacılarla dolu, keyifli bir sokak, gündüz sokak müzisyenlerine de rastlayabiliyorsunuz. Arka paralelindeki Bourbon ise gece her türlü eğlencenin doruğa çıktığı "sabaha kadar dans ve caz" tarzı bir yer. Adını Fransız hanedanından alan bu sokakta yürürken balkonlardaki insanlar size şehrin adeta simgesi olmuş boncuk kolyeleri atıyorlar. Yeri gelmişken iki öneride bulunayım: Tipitina s ( ) kısaca Tip s diye geçiyor. Adı Tipitina isimli şarkıya ismini veren kadından geliyor. Kentin en büyük müzik kulübü. Programlarına dan bakabilirsiniz. Diğeri Preservation Hall ( ), bugün bir efsane haline gelen yer, Allan ve Sandra Jaffe tarafından 1961 de New Orleans caz stilini korumak için açılmış. Napolyon dan Satın Alınan Eyalet New Orleans ve Florida yı almak isteyen Başkan Thomas Jefferson, Napolyon a 2 milyon dolar teklif etmiş. Daha sonra 1803 te Napolyon, Haiti dolayısıyla problem yaşayınca, o zamanki ABD nin üçte biri olan tüm Louisiana eyaletini 15 milyon dolara Amerikalılar a satmış. Kuruluşu Fransız Kralı XIV. Louis zamanında olan New Orleans ın maliyeti ise 7 dolar olmuş! Napolyon şehre hiç gelmemiş ama Louisiana ABD de, İngiliz yerine Napolyon hukukunu kullanan tek eyalet, bazı sokaklar onun savaşlarının adını taşıyor. Gelmesi halinde kalması planlanan Napolyon House ise bugün şehrin en rağbet gören barlarından biri. Felaket Turları Katrina New Orleans ı 29 Ağustos 2005 te vurdu. Koruma duvarlarını yıkınca, su seviyesi altında kalan şehri su bastı, yüzde 80 i sular altında kaldı. 80 bin ev ve 100 bin araç hasar gördü. Tayfun sonrasında 30 yıllık çöp birikti. Lousiana eyaletinde 1577, ülke genelinde 1836 kişi öldü. Louisiana nın başkenti Baton Rouge (Kırmızı Çubuk) New Orleans a 110 km. uzaklıkta, tayfundan sonra nüfusu ikiye katlandı. New Orleans tan kaçanlar soluğu orada almışlardı çünkü. Hala karavanlarda yaşayan çok sayıda insan var. Burası da turistlere gezdirilen liman. Louis Armstrong un Kenti İçinde yaşayanların N Awlins dedikleri şehirde caz bir yaşam tarzı. Korno çalan Buddy "King" Golden caza New Orleans baharatını ekleyen ilk kişi. Edward "Kid" Ory trombonuyla, Louis Prima trompetiyle caza renk katmış, piyanist Jelly Roll Morton cazın ilk bestelerini ve düzenlemelerini yapmış. Ama caz deyince herkesin aklına Louis Armstrong geliyor. Bugün New Orleans havaalanı bile bu ünlü sanatçının adını taşıyor. New Orleans ta doğup Perdido sokağında yaşamış. Caz Festivali nin başladığı yer olan Congo Meydanı nda heykeli de var.

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

2012 Sponsorluk Sunumu

2012 Sponsorluk Sunumu 2012 Sponsorluk Sunumu Kimdir? 2008 yılında Türkiye de motor sporlarının gelişimine ve Türkiye nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulmuştur. Türkiye dışında;

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 2019 yılında kendimize daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Fotoğrafla olan iletişimimizi artırmak istiyoruz. Fotoğrafın bir sanat

Detaylı

Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm

Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm Mappa Tour Türk Hava Yolları nın TK 1793 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:15 de Atatürk Havalimanı ndan hareket ediyor ve yerel saatle 10:45 de Stockholm havalimanına varıyoruz. Bizi bekleyen özel aracımız

Detaylı

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI 25 Mayıs 2017 itibariyle Her Perşembe / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı,

Detaylı

Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com

Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com Pheri Pheri Yatçılık Turizm Ltd. Şti. www.pheriyatcilik.com Marmara da ay ışığında dans Pheri Yatçılık adından sıkça söz ettirmiş ve dizayn ödülü almış tekneleriyle, İstanbul Boğaz'ının eşsiz güzelliğini

Detaylı

Genel Bakış. New York City

Genel Bakış. New York City ş Genel Bakış NEW YORK 30 Ağustos- 1 Eylül Empire State Binası Özgürlük Anıtı One World Observatory Times Square Central Park Soho/ 5th Avenue The MET/ Guggenheim New York Botanical Garden- Frida Kahlo

Detaylı

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir 1 / 6 2014/11/14 17:03 Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir Öykü Çetin Radikalist / 09/11/2014 Erasmus projesi her yıl yüzlerce öğrenciye farklı ülkelerde eğitim alma fırsatı sunuyor. Peki,

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI 22-25 Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR Merhabalar, ben Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğinden Yunus Emre Meşe. 2018 Bahar döneminde Polonya nın Gdynia şehrinde Erasmus faaliyetimi gerçekleştirdim.

Detaylı

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Fethiye Tatil ve Yöre Rehberi Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, Yakaköy, Kayaköy, Çalış gibi bir çok mevkiisi bulunan Fethiye tam anlamıyla bir tatil merkezidir.

Detaylı

Pırıl pırıl güneşli bir günde, içini sımsıcak saran bir mutlulukla. Cadde de yürüyordu. Yüzü gülümseyen. insanların kullandığı yoldan;

Pırıl pırıl güneşli bir günde, içini sımsıcak saran bir mutlulukla. Cadde de yürüyordu. Yüzü gülümseyen. insanların kullandığı yoldan; Pırıl pırıl güneşli bir günde, içini sımsıcak saran bir mutlulukla Cadde de yürüyordu. Yüzü gülümseyen insanların kullandığı yoldan; yemyeşil ağaçların rüzgar ile savrulan dallarından çıkan sesin dalga

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

www.asiyanyalincak.com Kuş yuvası sıcaklığında modern mimari Deniz esintisinin doğaya karıştığı yerdedir Aşiyan Yalıncak Güzel şehir Trabzon da hayat bulan proje Boztepe Grup İnşaat güvencesiyle kapılarını

Detaylı

www. vadistanbul.com

www. vadistanbul.com www.vadistanbul.com İçinde bambaşka bir İstanbul var... Vadistanbul Teras Arazi : 51.000 m 2 Konut : 8 blok / 1.111 adet 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 Dubleks Otopark : 1.800 araçlık Vadistanbul Bahçe Arazi

Detaylı

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai nin Jeostratejik Konumu Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi gören Dubai, Basra Körfezi'nin güneydoğu kıyılarında bulunmaktadır. Eski

Detaylı

Kobe: Beşiktaş ile Görüştüm

Kobe: Beşiktaş ile Görüştüm On5yirmi5.com Kobe: Beşiktaş ile Görüştüm Amerikalı NBA yıldızı Kobe Bryant, koşullar uygun olduğu takdirde Türkiye'de ya da başka bir ülkede oynayabileceğini belirtti. Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama

Yaşamın Rengi. Topraktan Yaşama Yaşamın Rengi Yaşamın Rengi Tasarım & Basım : Demirkolbasim.com Topraktan Yaşama Seydioğlu Grup Yatırım A.Ş. Merkez Ofis Tel : 0216 307 61 96 Fax : 0216 307 61 97 Adres : Velibaba mah.dolayoba Cad. Tolga

Detaylı

2011 Sponsorluk Sunumu

2011 Sponsorluk Sunumu 2011 Sponsorluk Sunumu Kimdir? 2008 yılında Türkiye de motor sporlarının gelişimine ve Türkiye nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulmuştur. Türkiye dışında;

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

"Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden

Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden O O LY F RT L Kİ Ş E İS PO "Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden başlamıştır. Çocukluk döneminde,

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle Arjantin-Brezilya Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

Ödül Töreni. 2012 Global Moda Ödülleri, dünyanın öncü trend ve stil analiz servisi WGSN tarafından sahnelendi.

Ödül Töreni. 2012 Global Moda Ödülleri, dünyanın öncü trend ve stil analiz servisi WGSN tarafından sahnelendi. Ödül Töreni 2012 Global Moda Ödülleri, dünyanın öncü trend ve stil analiz servisi WGSN tarafından sahnelendi. Moda ve perakende tasarımının en iyilerini ödüllendirdik. Sektöre yön veren yeni tasarımcılardan,

Detaylı

YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA!

YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA! YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA! Bornova da markalı yaşam kaldığı yerden devam ediyor. TRADEMARK Studio Bornova, kusursuz tasarımı ve sosyal donatıları ile beklentilerinizi bir adım öteye taşıyor. İZMİR ŞEHİR

Detaylı

LJUBLJANA DA NOEL PAZARI Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün

LJUBLJANA DA NOEL PAZARI Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün LJUBLJANA DA NOEL PAZARI 15-18 Aralık 2016 / 3 Gece 4 Gün Ljubljana, Noel için süslenmiş ışıl ışıl sokakları, gerçekleştirilen sanatsal aktiviteler, sokak sanatçıları ve rengarenk Noel Pazarları ile Avrupa

Detaylı

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA 18 21 MAYIS 2017 3 GECE 4 GÜN 1. GÜN 18 MAYIS 2017 İSTANBUL BOLONYA PISA - FLORANSA 06.00: İstanbul Atatürk Havalimanı nda CampusORG yetkilileri

Detaylı

Neden Prontoitalia? Neden Ġtalya?

Neden Prontoitalia? Neden Ġtalya? Neden Prontoitalia? 16 senedir yurtiçinde italyanca, İspanyolca eğitimde lider kurum arasında olan Latin dillerinde 2 kurda konusturan tek kurum olan Prontoitalia, İtalya da öğrencilere sunduğu ücretsiz

Detaylı

Tanıtım Toplantısı. 24 Ekim 2014

Tanıtım Toplantısı. 24 Ekim 2014 Tanıtım Toplantısı 24 Ekim 2014 Projenin Amacı Nisan da Adana da olmak. Marka Şehir : Adana Yemekleri, yetiştirdiği ünlüleri, tarihi, geleneksel ve kültürel değerleriyle tanınan Adana nın Nisan ayında

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün

Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Saffet Emre Tonguç eşliğinde Ramazan Bayramında FRANSIZ ŞATOLARI VE PARİS 25 Haziran 2017 / 4 gece-5 gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ

BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ BAYRAM'DA TERCİH BODRUM VE ROMA. KOCADON: HAZIRIZ Bayram tatili için tatilciler yurt içinde Bodrum u, yurt dışında Roma yı tercih ediyor Ramazan Bayramı nın hafta içine denk gelmesi ve çalışanların yıllık

Detaylı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı

Samm Hotel. Konaklama Sanatı konsept Otel Samm Hotel Konaklama Sanatı Konaklamayı aleladelikten kurtarıp sanat içinde bir keyfe dönüştüren SAMM Hotel,modern ve minimal çizgisiyle Ankara nın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor Ankara

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Şeker Bayramında Saffet Emre Tonguç eşliğinde LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Arjantin - Brezilya. Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile. Arjantin - Brezilya. Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile Arjantin - Brezilya Sonbaharda Arjantin - Brezilya BUENOS AIRES-IGUAZU-RIO DE JANEIRO-SAO PAULO 21 Ekim - 30 Ekim 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 21 Ekim

Detaylı

Portfolyo. Sunum Dosyası

Portfolyo. Sunum Dosyası Çılgın Vikingler Dikkat edin Çılgın Vikingler size geliyor... Birbirinden farklı istasyonların olduğu, yaratıcı oyunlarla çocukların eğlenceye doyamadığı, interaktif bir etkinlik sizlerle buluşuyor. Çocuklar

Detaylı

Arjantin ve Brezilya

Arjantin ve Brezilya Türk Hava Yolları İle Arjantin ve Brezilya Arjantin - Brezilya Turu Buenos Aires-İguazu-Rio de Janeiro-Sao Paulo 18 Mayıs - 27 Mayıs 2017 (10 gün - 9 gece) Tur Programı 1. gün - 18 Mayıs 2017, Perşembe

Detaylı

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu.

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu. AKTEM bilişim, AKTEM lojistiğin sektördeki 15 yıllık tecrübesi ve desteğiyle kurulmuş bir yazılım grubudur. Yazılım grubumuz her alanda, ihtiyaç duyulabilecek bilişim ve yazılım desteğini verebilecek yetkinliktedir.

Detaylı

Hayatın Doğası Değişiyor!

Hayatın Doğası Değişiyor! Hayatın Doğası Değişiyor! Özlenenleri yeniden yaşatmak Modern yaşamın alternatifsiz yeni projesi Duru Beytepe, konforlu bir yaşamı doğanın duru güzelliğiyle sizlere sunuyor. İçinizi ısıtacak manzarası,

Detaylı

İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM!

İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM! ADI BİZİM İSTANBUL DA, İSTANBUL UN ÜSTÜNDE BİR YAŞAM! ADI BİZİM. GERİ KALAN HER ŞEY SİZİN. İhlas Yapı nın Ispartakule de Bizim Evler 1 le başlayan ve Bizim Evler 6 ile 5.000 konutu bulan masalsı yolculuğu,

Detaylı

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ ÇARŞI ESNAFININ BODRUM YOLCU LİMANINA TEŞEKKÜR ZİYARETİ Bodrum Çarşı Esnaf temsilcileri, turizmine katkıları nedeniyle Global Port Bodrum yetkililerini ziyaret ederek teşekkür ettiler. Esnaf temsilcileri,

Detaylı

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN

PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN PULLMANTUR MONARCH İLE BALTIK BAŞKENTLERİ BERLİN EKSTRA TUR PAKETİ 1 - STOCKHOLM ŞEHİR TURU Tur süresi: 4 saat 60 Limandan ayrılıp Stockholm u gezmek üzere yola çıkacağız. Otobüsle Fjallgatan a gidip güzel

Detaylı

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER ÖNEMLE DUYRULU ŞİRKET SORUMLUMUZ CEO SAYIN ŞENAY CAPLIK BİRSAT BÖLGEYE GİDEREK OTELLERİMİZİ ENGİN TECRÜBELERİNE DAYANARAK VE SPORCULARIMIZIN HEM RAHATINDAN ÖDÜN VERMEDEN TEK TEK OTELLERİ İNCELEMİŞ OLUP

Detaylı

BuranoVenedik denince akla ilk

BuranoVenedik denince akla ilk Rengarenk Bir Ada BuranoVenedik denince akla ilk gelen aslında kanallar, gondollar ve maske festivali oluyor. Pek bilinmese de Venedik kendi içinde eşsiz bir görselliğe sahip Burano Adası nı da kapsıyor.

Detaylı

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu

Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Ali Canip Olgunlu ile Kapadokya Tur Programı Göreme, 6-8 Eylül 2013 Tur Rehberimiz: Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: Ali Canip Olgunlu nun anlatımlarıyla Kapadokya Anadolu daki ilk kiliselerden

Detaylı

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal Adres : Çıralı - Olimpos - Kemer - Antalya - Türkiye Tel : 0090 242 825 73 27-825 73 28 Fax : 0090 242 825 71 28 Web : www.orangemotel.net E-mail : info@orangemotel.net Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2

Detaylı

Avon da, 3 Kampanyalık kazandıran sonbahar dönemi başlıyor!

Avon da, 3 Kampanyalık kazandıran sonbahar dönemi başlıyor! TAKIM ÖNCÜLERİMİZE ÖZEL SONBAHARDA KAZANDIRAN YOL HARİTASI K10-11-12 Avon da, 3 Kampanyalık kazandıran sonbahar dönemi başlıyor! Başarının rotası bizden, güzellik katmak sizden... K10-11-12 HEDEFLERİMİZ

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER

2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER 2018 TURİZM TAHMİNLERİ & TRENDLER Durum Analizi Turizm Etmenleri Hızın ve olanakların git gide arttığı bu yüzyılda seyahat sadece bavul toplayıp uçağa binmekten çok daha ileri bir noktaya gelmiştir. Seyahat

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 0424 247 47 66-0532 546 42 38 bilgi@armadaelaziz.com www.armadaelaziz.com Çaydaçıra Mah. Hacı Ali Efendi Sk. No:7 Elazığ g ü z e l y a ş a m a k s a n

Detaylı

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu.

İ T A L Y A Yaz Okulu yaş L I G N A N O Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. İ T A L Y A Yaz Okulu 12-18 yaş L I G N A N O 2019 Güzel bir tatil eşliğinde İtalyancanızı geliştirmenin en keyifli yolu ; Lignano Yaz Okulu. Okulumuz Adriatik sahillerinin en gözde turizm mekanı olan

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood Helena Center Helena Wood Art Elegance of The Wood HELENA WOOD ART. 1993 yılında sedef ve ahşap el sanatları sektörüne hizmet etmek üzere kurulmuştur. Türk el sanatlarının güzel sedef işlemelerinin en

Detaylı

Einstufungstest / Seviye tespit sınavı

Einstufungstest / Seviye tespit sınavı Einstufungstest / Seviye tespit sınavı Dil: Türkçe Seviye: A1/A2 1. Günaydın, benim adım Lavin, soyadım Çeşme. (a) Günaydın ben adım Lavin, soyadım Çeşme. Günaydın benim ad Lavin, soyad Çeşme. 2. Ben doktorum,

Detaylı

cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler

cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler cafe Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler www.fanfancafe.com Hakkımızda Aktif yaşayanlara sağlıklı lezzetler.. Fanfan Cafe, genç ve hızlı yaşayanlar için, kaliteli ve besin değeri yüksek malzemelerle hazırlanmış

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi YAZICI GRUP / YAZICI İNŞAAT Yazıcı İnşaat, Hasan Yazıcı nın 1954 yılında Trabzon dan iş hayatına atılmak üzere yaptığı göçle başlamıştır. Başlangıçta taşeron olarak çalıştığı

Detaylı

LOUIS CRISTAL ile YUNAN ADALARI BODRUM KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ

LOUIS CRISTAL ile YUNAN ADALARI BODRUM KONAKLAMALI - CRUISE & STAY 3 GECE OTEL + 4 GECE GEMİ ,0 LOUIS CRISTAL ile YUNAN ADALARI BODRUM KONAKLAMALI - CRUISE & STAY Tarih Liman Varış Hareket Cumartesi Kuşadası (Türkiye) - 13:00 Cumartesi Samos (Yunanistan) 15:30 22:00 Pazar Milos (Yunanistan) 09:00

Detaylı

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir.

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. Gerek fonksiyonel ve modern mimari çözümleri, gerekse estetik ve kaliteye vermiş

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel

Otel Bilgisi. Limak Arcadia Golf Resort Otel Otel Bilgisi Limak Arcadia Golf Resort Otel Etkileyici bir Akdeniz manzarasına karşı, plajın hemen yanında yer alan Limak Arcadia Golf Resort, etkileyici mimarisi ile palmiye ağaçları arasında görkemli

Detaylı

Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu

Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu Avrupa nın Gözde Noel Pazarları na Cruise Yolculuğu Almanya & Fransa & İsviçre 09-12 Aralık 2018 Nehir üzerinde peri masalı yolculuğuna davetlisiniz! Kış mevsiminin en güzel zamanı olan Noel döneminde

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, açık ve kapalı alan alternatifleri ile şirket yemeklerine, lansmanlara, özel ve kurumsal etkinliklere, toplantı, panel ve kişisel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Detaylı

Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz.

Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz. Gelecek nesilleri yeşille buluşturuyoruz. Misyonumuz Dört mevsimin yaşandığı, iklim, toprak, ekolojik zenginlikler bakımından bereketli olan ülkemizde; üstlendiğimiz projelerin müşteri memnuniyeti açısından

Detaylı

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz.

TATÍLDE. Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. TATÍLDE Biz, Ísveç`in Stockholm kentinde oturuyoruz. Yılın bir ayını Türkiye`de izin yaparak geçiririz. Ízin zamanı yaklaşırken içimizi bir sevinç kaplar.íşte bu yıl da hazırlıklarımızı tamamladık. Valizlerimizi

Detaylı

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1

LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 LanguageCert AÜ TÖMER B2 TürkYet (Konuşma) Örnek Sınav 1 Gözetmen için açıklamalar Sınav süresi : 13 dakika A = Aday G = Gözetmen Birinci Bölüm (3 dakika) KAYIT CİHAZINIZI KONTROL EDİNİZ G: LanguageCert

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, açık ve kapalı alan alternatifleri ile şirket yemeklerine, lansmanlara, özel ve kurumsal etkinliklere, toplantı, panel ve kişisel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017 SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ 12 15 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve süslü kasabaları ile sizi kendisine hayran bırakacak.

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Turkiye' ye dönmeden önce üniversiteyi kazandığımı öğrenmistim. Hayatımın en mutlu haberini de orada almıştım.

Turkiye' ye dönmeden önce üniversiteyi kazandığımı öğrenmistim. Hayatımın en mutlu haberini de orada almıştım. Meraba, Ben Asena Ünğan. 19 yaşındayım. 1-22 Eylül 2016 tarihinde Güney Kore'de, Incheon, Seoul,Jeonju,Gyeonju ve Busan da bulundum. Güney Kore topraklarına sevdam 9 yaşında iken, Taekwondo ile başladı.

Detaylı

Yeni Yerler keşfetmek lazım

Yeni Yerler keşfetmek lazım Yeni Yerler keşfetmek lazım Dans, Eğlence Diyorsanız! Rio Sizi Bekliyor Rio Hakkında Rio de Janeiro, Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir. Ekvatoral iklimin

Detaylı

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011)

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) 19 Şubat cumartesi sabah saat 07.30 da FSK Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Çankırı ve Ilgaz a gitmek için yola çıkıyoruz. Hava biraz kapalı, hafiften yağmur çiseliyor.

Detaylı

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı,

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, HAYAT DE GÜZEL Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, Doğaköy Premium ile Kerpe nin doğal güzelliklerini

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 1449 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Floransa - Hills Floransa yakın satılık muhteşem lüks villa satılık

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI ANKARA ÜNİVERSİTESİ TÖMER TÜRKÇE ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TÜRKÇE SINAVI T105004 ADI SOYADI NOSU UYRUĞU SINAV TARİHİ ÖĞRENCİNİN BÖLÜM Okuma Dinleme Yazma Karşılıklı Konuşma Sözlü Anlatım TOPLAM

Detaylı

En İyi Üniversite Kampüsleri

En İyi Üniversite Kampüsleri On5yirmi5.com En İyi Üniversite Kampüsleri Üniversitenizi seçtiniz ve öğrencilik hayatınıza başladınız. Üniversite seçimi yaparken şüphesiz en önemli şey üniversitenin eğitimdeki başarısıdır. Peki yıllarca

Detaylı

İngiltere ve İskoçya

İngiltere ve İskoçya Türk Hava Yolları ile İngiltere ve İskoçya Şeker Bayramı'nda İngiltere ve İskoçya Londra - Edinburg 24 Haziran - 29 Haziran 2017 (6 gün - 5 gece) Tur Programı 1. gün - 24 Haziran 2017, Cumartesi İstanbul

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI

TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TAKIM RUHU VOLEYBOL TURNUVASI TURNUVAYA KATILMAK İÇİN TAKIM OLMAN YETERLİ 29 OCAK - 3 ŞUBAT 2017 www.apsportif.com TEAM SPIRIT OF VOLLEYBALL TOURNAMENT JUST BE THE TEAM TO PARTICIPATE IN TOURNAMENT! VOLEYBOL

Detaylı

ST. PETERSBURG&MOSKOVA

ST. PETERSBURG&MOSKOVA BEYAZ GECELERDE ST. PETERSBURG&MOSKOVA 20 Haziran 2015 27 Haziran 2015 (7 gece 8 gün) St. Petersburg(5gün) Moskova (3gün) 1.GÜN: 20 Haziran 2015 Cumartesi İstanbul St. Petersburg Sabah saat 08:30 itibari

Detaylı

RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR.

RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR. RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR. AREA OPEN AIR FITNESS Fit kalmanın verdiği mutluluk ve geniş alanda rahatça spor yapmanın keyfi bir araya geliyor. Son

Detaylı

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE

AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE Portal Adres AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE : www.gorelesol.com İçeriği : Gündem Tarih : 06.10.2014 : http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberid=19336 1/3 AHMET ÖNERBAY GÖRELE'DE 2/3 AHMET ÖNERBAY

Detaylı

Tur Programı. Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada...

Tur Programı. Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada... Kanada Folyaj Dönemi Avrupa suyunda yıkanmış ülke Kanada... Tarih : 15-10-2017-22-10-2017 Şehirler : Montreal, Ottawa, Quebec City, Toronto Otel : 4* Ulaşım : Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Ücret

Detaylı

The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle "Evet" demek...

The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle Evet demek... The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle "Evet" demek... Hayalinizdeki düğün ister bir kır düğünü olsun, ister ihtişamlı bir balo... The Marmara Collection, en mutlu gününüzü benzersiz

Detaylı

Le Bleu Hotel & Resort KADINLAR DENIZI MEVKII, 17. SOKAK, 4-09400 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi

Le Bleu Hotel & Resort KADINLAR DENIZI MEVKII, 17. SOKAK, 4-09400 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi Le Bleu Hotel & Resort KADINLAR DENIZI MEVKII, 17. SOKAK, 4-09400 - KUSADASI, Kusadasi, Kusadasi Kusadasi şehrinde bulunan bu tesis, hem iş hem de tatil seyahati için mükemmel bir yerdir. Otel, 1994 yılında

Detaylı