POJE UYGULAMASINDA TEMEL PRENSİP TAKİP VE KONTROL MEKANİZMASI SAĞLAMAKTIR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "POJE UYGULAMASINDA TEMEL PRENSİP TAKİP VE KONTROL MEKANİZMASI SAĞLAMAKTIR"

Transkript

1

2

3 PROJE UYGULAMASI Temel prensip Proje uygulaması öngörülen istisna düzenlemeleri Proje uygulamasına geçilen işlemlerde adım adım yapılması gerekenler Elektronik ortamda sisteme girilecek liste

4 POJE UYGULAMASINDA TEMEL PRENSİP TAKİP VE KONTROL MEKANİZMASI SAĞLAMAKTIR

5 PROJE UYGULAMASI ÖNGÖRÜLEN İSTİSNA DÜZENLEMELERİ Hava, 13/a Deniz ve Demiryolu Araçlarına İlişkin İstisna

6 PROJE UYGULAMASI ÖNGÖRÜLEN İSTİSNA DÜZENLEMELERİ Kıymetli maden aramaları ve boru 13/c hattıyla taşımacılık yapanlara bu hatların inşa ve modernizasyonuna ilişkin istisna

7 PROJE UYGULAMASI ÖNGÖRÜLEN İSTİSNA DÜZENLEMELERİ Limanlara bağlantı sağlayan demiryolu hatları ile liman ve 13/e hava meydanlarının inşası, yenilenmesi ve genişletilmesine ilişkin istisna

8 PROJE UYGULAMASI ÖNGÖRÜLEN İSTİSNA DÜZENLEMELERİ «Yap-işlet-devret» modeli çerçevesindeki projeler, Yüksek Planlama Kurulu tarafından Geçici 29 kiralama karşılığı yapılmasına karar verilen «sağlık tesislerine ilişkin projeler» ile MEB tarafından kiralama karşılığı yapılmasına karar verilen eğitim «öğretim tesislerine ilişkin projeler»de KDV istisnası

9 PROJE UYGULAMASINA GEÇİLEN İŞLEMLERDE ADIM ADIM YAPILMASI GEREKENLER Proje kapsamındaki mal ve hizmetlere ilişkin listenin elektronik ortamda sisteme girilmesi, İstisna belgesi almak için vergi dairesine müracaat, Şartları taşıyan mükelleflere vergi dairesince istisna belgesi verilmesi, Teslim ve hizmet gerçekleştikçe alıcı ve satıcının sisteme bilgi girişi, Proje revizesinde, sistemdeki listenin ve ayrıca istisna belgesinin de revizesi, İstisna belgesinin bittiği tarih itibarıyla belgenin vergi dairesine ibraz edilerek kapattırılması.

10 ELEKTRONİK ORTAMDA SİSTEME GİRİLECEK LİSTE Sıra No Malın/Hizmetin Satıcı Firma İmza/Kaşe-Onay Cinsi Ölçü Birimi Miktarı Adı /Unvanı Vergi Kimlik No Fatura Tarihi No Tutarı Miktarı Satıcı Firma Adı / Unvanı Gümrük İdaresi /..

11 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI İstisna uygulaması projeye bağlı ve sadece proje kapsamında yer alan mal ve hizmetlerle sınırlı olarak uygulanacak hale getirildi. Tadil, onarım ve bakım yapılacak her bir araca ilişkin olarak hazırlanan proje kapsamındaki hizmetlere ilişkin liste elektronik ortamda sisteme girilecek. Proje kapsamındaki hizmetlere ilişkin liste elektronik ortamda sisteme girildikten sonra vergi dairesine istisna belgesi almak için başvuruda bulunulacak.

12 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI Vergi dairesi tarafından durumu, iştigal konusu, aracın mahiyeti göz önüne alınarak değerlendirme sonucunda şartları taşıyan mükelleflere; elektronik olarak sisteme girilen hizmetlerle projede öngörülen süreyle sınırlı olmak üzere vergi dairesi tarafından istisna belgesi verilecek.

13 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI İstisna belgesinin ekinde, istisnalı olarak alınacak mal/hizmetin niteliği, miktarı ve tutarı gibi belirleyici unsurlar yer alacaktır. İstisna belgesi kapsamında teslim veya hizmette bulunanlar, istisna belgesinin ilgili mal veya hizmete ilişkin bölümünü fatura tarihi, numarası, mal veya hizmet miktarı ve tutarını belirtmek suretiyle onaylayacak ve bir örneğini alacaklardır. Mal teslimi / hizmet ifası gerçekleştikçe alıcı ve satıcı alım/satım bilgilerini projeye uygun olarak sisteme girer.

14 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI Projenin revizesi, güncellenmesi veya ek proje düzenlenmesi durumlarında, proje kapsamındaki mal ve hizmetlere ilişkin liste de elektronik ortamda revize edilmesi gerekecek. Revize sonrası istisna kapsamına giren alışlarda istisnadan faydalanılabilmesi için istisna belgesinin de revize edilmesi gerekiyor.

15 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI Aynı satıcıdan yapılan birden fazla alıma ilişkin harcamaların proje maliyetinin binde 5 ine kadar olan kısmı tek satır olarak girilebilecek. Bu şekilde birden fazla satır yazılabilecek. Satır tutarlarının toplamının proje maliyetinin yüzde 10 unu aşmaması gerekiyor.

16 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI İstisna kapsamındaki işlemlerin ayrı bir projeye bağlanmasının zor olduğu durumlarda ve/veya küçük çaplı bakım onarımlarda servis formu, mühendis proje olarak değerlendirilmek suretiyle işlem yapılabilecek. Hizmet listesinin sisteme girişi ve istisna belgesi için başvuru fatura düzenleme süresi içinde kalmak kaydıyla bu form veya rapor ile daha sonra da yapılabilecek, istisna belgesi ise bu başvuruya istinaden düzenlenecek.

17 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI İstisna kapsamında hizmet alanlar, istisna belgesinin bittiği tarih itibarıyla belgeyi vergi dairesine ibraz ederek kapattırmak zorundadır. Vergi dairesi istisna belgesinde yer alan hizmet bölümlerinin satıcılar tarafından doldurulup doldurulmadığını ve faturalarla uyumunu kontrol ederek istisna belgesini kapatır.

18 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI Nakden iade talepleri miktarına bakılmaksızın vergi inceleme na göre yerine getirilecektir. İade şartları Mahsuben iadelerde, TL yi aşan kısmın iadesi vergi inceleme veya YMM tasdik na göre yerine getirilecektir.

19 HAVA, DENİZ VE DEMİRYOLU ARAÇLARININ TADİL, BAKIM, ONARIM, İMAL, İNŞASI MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat 200 TL Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Teminat, YMM, inceleme Miktara bakılmadan inceleme veya teminat

20 LİMAN VE HAVA MEYDANLARINDA YAPILAN HİZMETLER Liman ve hava meydanı (alanı) tanımları netleştirilmek suretiyle bu husustaki kavram karmaşasına son verildi. İstisna kapsamındaki hizmetin nev inin yanı sıra, hangi deniz veya hava taşıma aracı için verildiğinin faturada gösterilme şartı getirildi. Nakden iade talepleri miktarına bakılmaksızın vergi inceleme na göre yerine getirilecek.

21 LİMAN VE HAVA MEYDANLARINDA YAPILAN HİZMETLER MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat TL Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Teminat, YMM, inceleme Miktara bakılmadan inceleme veya teminat

22 PETROL ARAMA FAALİYETLERİ İstisna belgesi Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) tarafından verilecektir. İstisna kapsamında münhasıran petrol arama faaliyetlerinde kullanılmak üzere sarf malzemesi niteliğinde olan malzemeler ile hizmet alımında bulunan ilgili kişi ve kuruluşlarca, bu mal ve hizmetlere ilişkin fatura bilgilerini içeren bir liste hazırlanacak. İZLEYEN AY FATURA TARİHİ. GÜN Faturanın düzenlendiği ayı takip eden ayın 10 uncu gününe kadar Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) ne verilecek.

23 PETROL ARAMA FAALİYETLERİ PİGM tarafından bu liste yedi gün içinde incelenerek onaylanacak. ÖN ONAY Yurt içinden istisna kapsamında vasıta, akaryakıt ve demirbaş alımından önce, PİGM den ön izin alınması gerekecek.

24 PETROL ARAMA FAALİYETLERİ MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz Limitsiz 200 TL TL Teminat, inceleme Teminat, YMM, inceleme

25 BORU HATTI İLE TAŞIMACILIK YAPANLARA BU HATLARIN İNŞA VE MODERNİZASYONUMA İLİŞKİN İSTİSNA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen belge sahibi taşımacılar yararlanabilir. Teslim ve hizmetlerin, münhasıran bu hatların inşa ve modernizasyonuna ilişkin olması gerekir. İstisnanın usul ve esaslar belirlendi.

26 BORU HATTI İLE TAŞIMACILIK YAPANLARA BU HATLARIN İNŞA VE MODERNİZASYONUNA İLİŞKİN YAPILAN TESLİM VE HİZMETLER MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz Limitsiz 200 TL TL Teminat, inceleme Teminat, YMM, inceleme

27 ALTIN, GÜMÜŞ, PLATİN ARAMA, İŞLETME, ZENGİNLEŞTİRME, RAFİNAJ FAALİYETLERİ Önce öde sonra al sisteminden vazgeçildi.

28 ALTIN, GÜMÜŞ, PLATİN ARAMA, İŞLETME, ZENGİNLEŞTİRME, RAFİNAJ FAALİYETLERİ İstisna uygulaması projeye bağlanarak, proje kapsamındaki alımlarla sınırlandırıldı. Hazırlanan proje kapsamındaki mal ve hizmetlere ilişkin liste elektronik ortamda sisteme girilecek. Sisteme giriş yapıldıktan sonra vergi dairesine istisna belgesi almak için başvuruda bulunulacak.

29 ALTIN, GÜMÜŞ, PLATİN ARAMA, İŞLETME, ZENGİNLEŞTİRME, RAFİNAJ FAALİYETLERİ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından alınan belge üzerine şartları taşıyanlara, elektronik olarak sisteme girilen mal/hizmetlerle ve proje süresiyle sınırlı olmak üzere vergi dairesi tarafından istisna belgesi verilecek. Rafinaj faaliyetinde bulunan firmalara ise yaptıkları işlemler rafinaj faaliyeti sayılan firma olduğu tespit edildikten sonra vergi dairesince istisna belgesi verilecek. İstisna belgesinin bittiği tarih itibarıyla belgenin vergi dairesine ibraz edilerek kapattırılması zorunludur.

30 ALTIN, GÜMÜŞ, PLATİN ARAMA, İŞLETME, ZENGİNLEŞTİRME, RAFİNAJ MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Tutarına bakılmaksızın teminat, inceleme veya YMM TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminatla Tutarına bakılmaksızın teminat, inceleme veya YMM Miktara bakılmadan inceleme veya teminatla Tutarına bakılmaksızın teminat, inceleme veya YMM Miktara bakılmadan inceleme veya teminatla

31 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDA MAKİNE VE TEÇHİZAT TESLİMLERİ Yatırımın, teşvik belgesinde öngörüldüğü şekilde gerçekleşmemesinin, satıcıların KDV iade taleplerinin sonuçlandırılmasına engel teşkil etmediği açıklığa kavuşturuldu. İstisna belgesi talep eden ilgili birim, kurum ve kuruluşun başvuru anında KDV mükellefiyetinin bulunması durumunda bunlar adına, mükellefiyetinin bulunmaması halinde ise varsa KDV mükellefi iktisadi işletmesine istisna belgesi verilir.

32 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDA MAKİNE VE TEÇHİZAT TESLİMLERİ Yatırım teşvik belgesi kapsamında alınan makine ve teçhizatın ilgili birim, kurum ve kuruluşun veya iktisadi işletmesinin bilanço veya aktifine kaydedilmesi ve bu durumun satın almanın gerçekleştiği döneme ilişkin KDV beyannamesi verme süresi içinde vergi dairesine bildirilmesi şartıyla; İNDİRİM HAKKI TANINAN İŞLEMLERDE KULLANMA ŞARTI yerine getirilmiş sayılacak.

33 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz Limitsiz 200 TL TL Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme

34 LİMANLARIN VE HAVA MEYDANLARININ İNŞASI, YENİLENMESİ VE GENİŞLETİLMESİ Liman tanımı için KDV Kanunu nun 13/b maddesine atıf yapıldı. İnşa, yenileme veya genişletme işini yapanın kiracı, işletme hakkı sahibi veya malik olup olmaması istisna uygulamasını etkilemeyecek. İstisna uygulaması projeye bağlandı, hazırlanan proje ilgili birime veya makama onaylatılıp, proje kapsamında alınacak mal ve hizmetlere ilişkin liste elektronik ortamda sisteme girilecek.

35 LİMANLARIN VE HAVA MEYDANLARININ İNŞASI, YENİLENMESİ VE GENİŞLETİLMESİ Nakden iade talepleri miktarına bakılmaksızın vergi inceleme na göre yerine getirilecek. Mahsuben iadelerde, TL yi aşan kısmın iadesi vergi inceleme veya YMM tasdik na göre yerine getirilecek.

36 LİMANLARIN VE HAVA MEYDANLARININ İNŞASI, YENİLENMESİ VE GENİŞLETİLMESİ MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat TL Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Teminat, YMM, inceleme Miktara bakılmadan inceleme veya teminat

37 TARIM ÜRÜNLERİ SENETLERİNİN İLK TESLİMİ 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu na göre düzenlenen ürün senetlerinin, ihtisas/ticaret borsaları aracılığıyla ilk teslimi KDV den istisnadır. Tam istisna mahiyetinde olup KDV mükellefiyeti bulunan ürün sahipleri tarafından bu teslimle ilgili olarak yüklenilen ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV tutarları mükelleflere talepleri doğrultusunda iade edilecektir.

38 TARIM ÜRÜNLERİ SENETLERİNİN İLK TESLİMİ İade talebinde bulunulması durumunda «ilk teslim» olduğunun ihtisas/ticaret borsasından alınacak yazının da ibraz edilmesi gerekmektedir.

39 TARIM ÜRÜNLERİ SENETLERİNİN İLK TESLİMİ MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz TL Teminat, YMM, inceleme

40 ULUSLARARASI TAŞIMACILIK ULUSLARARASI TAŞIMACILIK İŞİNİN RO-RO GEMİLERİ VASITASIYLA VE DORSE (RÖMORK) KULLANILARAK YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA FARKLI ÇEKİCİLERLE GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİN DE MÜMKÜN OLDUĞU BELİRLENDİ.

41 ULUSLARARASI TAŞIMACILIK 60 No lu KDV Sirküleri ndeki açıklamalar Tebliğe eklendi. Uluslararası taşımacılık işlerinden kaynaklanan iade taleplerinde kullanılacak tevsik edici belgeler netleştirildi.

42 ULUSLARARASI TAŞIMACILIK MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat TL TL Teminat, YMM, inceleme TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat

43 DİPLOMATİK İSTİSNA Uluslararası kuruluşlara yapılacak teslim ve hizmetler Dışişleri Bakanlığının isteği doğrultusunda Diplomatik temsilciliklere yapılan teslim hizmetlere paralel hale getirildi. FAHRİ KONSOLOSLAR Fahri Konsolosların istisnadan faydalanamayacağı açık bir şekilde belirlendi.

44 DİPLOMATİK İSTİSNA MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz Limitsiz 200 TL TL Teminat, inceleme Teminat, YMM, inceleme

45 ENGELLİLERE ARAÇ-GEREÇ TESLİMİ İstisna münhasıran engelliler tarafından kullanımı için üretilmiş araç gereçleri kapsamaktadır. Daha önce binek otomobillerin bu kapsamda olup olmadığı hususunda ikincil mevzuatta bir belirleme yapılmadığından, özelge tayinleri ile açıklamalarda bulunulmaktaydı. Engellilerin binek otomobili alımında KDV istisnası uygulanmayacağı hususu belirlendi.

46 ENGELLİLERE ARAÇ-GEREÇ TESLİMİ MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz Limitsiz TL TL Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme

47 YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELERDE İSTİSNA Projeye bağlı olarak ve sadece proje kapsamında yer alan mal ve hizmetlerle sınırlı olarak uygulanacak hale getirildi. Proje süresiyle sınırlı olarak istisna belgesi verilecek, revizeler de istisnaya tabi tutulacak. Projenin bitiminde istisna belgesi, vergi dairesi tarafından kontrolü yapılarak kapatılacak.

48 YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELERDE İSTİSNA MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Limitsiz Limitsiz TL TL Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme

49 BÜYÜK VE STRATEJİK YATIRIMLAR

50 BÜYÜK VE STRATEJİK YATIRIMLAR

51 BÜYÜK VE STRATEJİK YATIRIMLAR

52 BÜYÜK VE STRATEJİK YATIRIMLAR MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği -- Limitsiz TL -- Teminat, YMM, inceleme

53 İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEM BAZINDA NAKDEN VE MAHSUBEN İADELERE İLİŞKİN TABLO KDVK 13, 14, 15, 17/4-S İLE GEÇİCİ 29 VE 30

54 İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEM VE İLGİLİ KANUN MADDESİ MAHSUBEN İADE TALEPLERİ İNCELEMESİZ ALT LİMİT NAKDEN İADE TALEPLERİ LİMİT ÜZERİ İADE Tebliği Tebliği Tebliği Araç teslimleri (13/a) Limitsiz Limitsiz 200 TL TL İmal, inşa, tadil, bakım, onarım (13/a) Liman ve hava meydanlarında yapılan hizmetler (13/b) Altın, gümüş, platin arama ve işletme, zenginleştirme (13/c) Limitsiz Limitsiz Tutarına bakılmaksızın teminat, inceleme veya YMM TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat 200 TL TL Tutarına bakılmaksızın teminat, inceleme veya YMM Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Tutarına bakılmaksızın teminat, inceleme veya YMM Petrol arama faaliyetleri (13/c) Limitsiz Limitsiz 200 TL TL Teminat, inceleme Boru hattı ile taşımacılık yapanlara bu hatların inşa ve modernizasyonuna ilişkin teslim ve hizmetler (13/c) Limitsiz Limitsiz 200 TL TL Teminat, inceleme Teminat, YMM, inceleme Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme YTB sahibi mükelleflere YTB kapsamında makine ve teçhizat teslimi (13/d) Liman ve hava meydanlarının inşası, yenilenmesi ve genişletilmesi (13/e) Ulusal Güvenlik Kuruluşlarına yapılan teslimler (13/f) Başbakanlık Merkez Teşkilatına yapılan araç teslimleri (13/g) Tarım ürünleri senetlerinin ilk teslimi (13/ğ) Uluslararası taşımacılık (14/1) Limitsiz Limitsiz 200 TL TL Limitsiz TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat TL Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Limitsiz Limitsiz TL TL Limitsiz Limitsiz TL TL Limitsiz Limitsiz TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat TL TL TL Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Diplomatik istisna (15) Limitsiz Limitsiz 200 TL TL Teminat, inceleme Engellilere istisna kapsamında yapılan teslimler (17/4-s) Limitsiz Limitsiz TL TL Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Miktara bakılmadan inceleme veya teminat Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme TL'yi aşması halinde inceleme, YMM veya teminat Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Yap-işlet-devret modelli projeler, sağlık ve eğitim tesislerine ilişkin projeler (Geçici 29) Limitsiz Limitsiz TL TL Teminat, YMM, inceleme Teminat, YMM, inceleme Büyük ve stratejik yatırımlar (Geçici 30) Limitsiz TL Teminat, YMM, inceleme

55

KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNE GÖRE KDV İADE VE MAHSUPLARINA İLİŞKİN TABLO(*) Teminatsız ve İnceleme Raporu Aranılmaksızın

KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNE GÖRE KDV İADE VE MAHSUPLARINA İLİŞKİN TABLO(*) Teminatsız ve İnceleme Raporu Aranılmaksızın İade Hakkı Doğuran İşlem KDVK (Madde No) Mal İhracı, İhraç Kayıtlı Teslimler (KDVK Md. 11/1-a, c) Türkiye de İkamet Etmeyenlere Özel Fatura ile Yapılan Satışlar (Bavul Ticareti) Hizmet İhracatı Roaming

Detaylı

KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNE GÖRE KDV İADE VE MAHSUPLARINA İLİŞKİN TABLO(*) Teminatsız ve İnceleme Raporu Aranılmaksızın

KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNE GÖRE KDV İADE VE MAHSUPLARINA İLİŞKİN TABLO(*) Teminatsız ve İnceleme Raporu Aranılmaksızın İade Hakkı Doğuran İşlem KDVK (Madde No) Mal İhracı, İhraç Kayıtlı Teslimler (KDVK Md. 11/1-a, c) Türkiye de İkamet Etmeyenlere Özel Fatura ile Yapılan Satışlar (Bavul Ticareti) Hizmet İhracatı Roaming

Detaylı

Sirküler No: 044 İstanbul, 06 Mayıs 2014

Sirküler No: 044 İstanbul, 06 Mayıs 2014 Sirküler No: 044 İstanbul, 06 Mayıs 2014 Konu: KDV Uygulama Genel Tebliği nin altın, gümüş ve platin ile ilgili arama, işletme ve zenginleştirme ve rafinaj faaliyetlerine yönelik teslim ve hizmetlerde

Detaylı

KDV UYGULAMASINDA İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEMDE BULUNAN VE BEYAN EDEN MÜKELLEFLERİN SÖZ KONUSU İŞLEMLERİ TEVSİK ZORUNLULUĞU

KDV UYGULAMASINDA İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEMDE BULUNAN VE BEYAN EDEN MÜKELLEFLERİN SÖZ KONUSU İŞLEMLERİ TEVSİK ZORUNLULUĞU KDV UYGULAMASINDA İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEMDE BULUNAN VE BEYAN EDEN MÜKELLEFLERİN SÖZ KONUSU İŞLEMLERİ TEVSİK ZORUNLULUĞU 1. KONU: Bilindiği üzere, daha önce yayımlanmış bütün KDV Genel Tebliğlerini yürürlükten

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 30.06.2015 Sayı: 2015/121 Ref: 4/121

SİRKÜLER İstanbul, 30.06.2015 Sayı: 2015/121 Ref: 4/121 SİRKÜLER İstanbul, 30.06.2015 Sayı: 2015/121 Ref: 4/121 Konu: TRANSİT PETROL BORU HATLARININ İNŞA VE MODERNİZASYONUNU GERÇEKLEŞTİRENLERE, İNŞA VE MODERNİZASYONA İLİŞKİN YAPILAN TESLİM VE HİZMETLERİN KDV

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014

SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014 SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014 Konu: İade Hakkını İndirim Yoluyla Kullanan Mükellefler ile Ödenecek KDV Pozisyonundaki Mükelleflerin Tevsik, Beyan veya Bildirim Yükümlülükleri Sayın Mükellefimiz,

Detaylı

Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir. GEÇİCİ MADDE 29 MADDE METNİ : 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna göre yap-işlet-devret modeli çerçevesinde gerçekleştirilecek

Detaylı

vergi ile buna bağlı ceza, faiz ve zamlar, kendisine istisna kapsamında teslim veya hizmet yapılan alıcıdan aranacak satıcı sorumlu olmayacaktır.

vergi ile buna bağlı ceza, faiz ve zamlar, kendisine istisna kapsamında teslim veya hizmet yapılan alıcıdan aranacak satıcı sorumlu olmayacaktır. DENİZ, HAVA VE DEMİRYOLU TAŞIMA ARAÇLARININ İMALATI İLE TAMİR BAKIM HİZMETİ VERİLMESİNDE KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI VE KATMA DEĞER VERGİSİ İADESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Faaliyetleri Deniz Taşıma Araçları

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2014/68

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2014/68 DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Nurol Maslak Plaza Ayazağa Mah. Büyükdere Cad. A ve B Blok No:255-257 Kat:5 Maslak/İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60

Detaylı

KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER

KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER Dr. Ahmet Kavak Yeminli Mali Müşavir İSTANBUL YMMO 08/05/2014 KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEM MAHSUBEN İADE NAKDEN İADE (Dikkat: Her

Detaylı

KDV İADELERİNDE UYGULANACAK HADLER VE İADE YÖNTEMLERİ (Azmi Demirci, YMM)

KDV İADELERİNDE UYGULANACAK HADLER VE İADE YÖNTEMLERİ (Azmi Demirci, YMM) KDV İADELERİNDE UYGULANACAK HADLER VE İADE YÖNTEMLERİ (Azmi Demirci, YMM) Mal İhracatı (Sınır ve kıyı ticareti ile uluslararası taşımacılık yapan araçlara mal teslimi dahil) Bavul Ticareti (Türkiyede İkamet

Detaylı

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİNE GÖRE YAPTIRILAN PROJELERDE KDV İSTİSNASI

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİNE GÖRE YAPTIRILAN PROJELERDE KDV İSTİSNASI YAP-İŞLET-DEVRET MODELİNE GÖRE YAPTIRILAN PROJELERDE KDV İSTİSNASI Zihni KARTAL * 1. GİRİŞ 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu nun, 6322 sayılı Kanunun 24 üncü maddesiyle değişik geçici 29 uncu maddesi

Detaylı

KDV İADE İŞLEMLERİNDE ARANACAK BELGELER (Azmi DEMİRCİ, YMM)

KDV İADE İŞLEMLERİNDE ARANACAK BELGELER (Azmi DEMİRCİ, YMM) KDV İADE İŞLEMLERİNDE ARANACAK BELGELER (Azmi DEMİRCİ, YMM) Kanun Maddesi 11/1-b İstisna Konusu İşlem Mal İhracatı Bavul Ticareti (TİEY lara Özel Fatura İle Yapılan Satışlar) Hizmet İhracatı Roaming Hizmetleri

Detaylı

KDV İade ve Mahsup İşlemlerine İlişkin Hadler

KDV İade ve Mahsup İşlemlerine İlişkin Hadler Güncelleme Tarihi: 16.01.2014 KDV İADE VE MAHSUP İŞLEMLERİNE İLİŞKİN HADLER Teminatsız ve İnceleme Raporu Aranılmaksızın İade Hakkı Doğuran İşlem KDVK (Madde No) Teminatsız ve İncelemesiz Nakit İade Sınırı

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNİN KDV İADE UYGULAMASINDA GETİRDİĞİ YENİLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNİN KDV İADE UYGULAMASINDA GETİRDİĞİ YENİLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNİN KDV İADE UYGULAMASINDA GETİRDİĞİ YENİLİKLER/DEĞİŞİKLİKLER Seyhan KANDEMİR Universal&Partners Vergi Direektörü e-mail: seyhankandemir@gmail.com 1. Giriş Katma

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31 İstanbul, 3 Şubat 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31 KONU : Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamı Yazılım ve Gayrimaddi Hak Satış ve Kiralamalarında KDV İstisnası ve İmalat Sanayine Yönelik YTB Kapsamında

Detaylı

120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar ve tebliğ metni aşağıda sunulmuştur.

120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar ve tebliğ metni aşağıda sunulmuştur. SİRKÜLER NO : 2012/ 330-12 İstanbul, 22.08.2012 KONU : KDV UYGULAMALARI 18 Ağustos 2012 Tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:120)

SİRKÜLER RAPOR KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:120) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 22.08.2012 Sirküler No : 2012 / 61 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No:120) 18.08.2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 120 Seri No.lu Katma Değer

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 ÖZET: KDV beyannamesi öncesi bazı hatırlatmalar. KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR Bilindiği üzere, 1 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama

Detaylı

İADE KONUSU VE MADDE. Gümrük Beyannameli Mal İhracı (md.11/1-a) Türkiye de ikamet etmeyenlere Özel Fatura ile satışlar (Bavul Ticareti) (11/1-a) 1.

İADE KONUSU VE MADDE. Gümrük Beyannameli Mal İhracı (md.11/1-a) Türkiye de ikamet etmeyenlere Özel Fatura ile satışlar (Bavul Ticareti) (11/1-a) 1. Sıra No A 1 1.2 İADE KONUSU VE MADDE Gümrük Beyannameli Mal İhracı (md.11/1-a) Türkiye de ikamet etmeyenlere Özel Fatura ile satışlar (Bavul Ticareti) (11/1-a) NAKDEN VE MAHSUBEN İADE DURUMUNDA İSTENENLER

Detaylı

KDV TEBLİĞİ DEĞİŞİKLİK TABLOSU

KDV TEBLİĞİ DEĞİŞİKLİK TABLOSU Tarih: 17.10.2014 Sayı : 2014/166 KDV TEBLİĞİ DEĞİŞİKLİK TABLOSU 16.09.2014 tarihli 29147 sayılı Resmi Gazete de Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:1)

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/049 BURSA, 14.06.2014. Konu: KDV Kanunu nun 13/A Maddesi Kapsamında Proje Bazlı İstisna Uygulaması, ve Sistemi Hakkında

SİRKÜLER: 2014/049 BURSA, 14.06.2014. Konu: KDV Kanunu nun 13/A Maddesi Kapsamında Proje Bazlı İstisna Uygulaması, ve Sistemi Hakkında SİRKÜLER: 2014/049 BURSA, 14.06.2014 Konu: KDV Kanunu nun 13/A Maddesi Kapsamında Proje Bazlı İstisna Uygulaması, ve Sistemi Hakkında Sayın Mükellefimiz, Bilindiği üzere 26.04.2014 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

Sirküler No: 2017 /12 Tarih:

Sirküler No: 2017 /12 Tarih: Sirküler No: 2017 /12 Tarih: 08.02.2017 Konu: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) 2 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı Resmi Gazete de 10 Seri

Detaylı

1. Uluslararası Kuruluşlara Yapılan Teslim ve Hizmetlerde İstisna

1. Uluslararası Kuruluşlara Yapılan Teslim ve Hizmetlerde İstisna No: 2012/96 Tarih: 23.08.2012 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

İADE KONUSU VE MADDE NAKDEN VE MAHSUBEN İADE DURUMUNDA İSTENENLER

İADE KONUSU VE MADDE NAKDEN VE MAHSUBEN İADE DURUMUNDA İSTENENLER Sıra No İADE KONUSU VE MADDE NAKDEN VE MAHSUBEN İADE DURUMUNDA İSTENENLER (KDV Uygulama Tebliği ile bu Tebliğe ilişkin 1 No.lu değişiklik Tebliği ne göre hazırlanmıştır.) A İHRACAT İSTİSNASI 1 Gümrük Beyannameli

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/66

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/66 07.07.2015 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2015/66 KONU : TANAP Projesine Yapılacak Teslimlerin ve Hizmet İfalarının İstisnası Hk. 27/3/2015 tarihli ve 6637 sayılı Bazı

Detaylı

11/1-A DÖNEM İTİBARİYLE 4.000.TL' Ye KADAR OLANİADELERDE HİZMET İHRACI

11/1-A DÖNEM İTİBARİYLE 4.000.TL' Ye KADAR OLANİADELERDE HİZMET İHRACI KDV İADE VE MAHSUP İŞLEMLERİNDE ARANACAK BELGELER (GÜNCELLEME: 01/01/2009) İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEM İADEDE ARANACAK BELGELER MAHSUPTA ARANACAK B 11/1-A MAL İHRACI DÖNEM İTİBARİYLE 4.000.TL' YE KADAR OLAN

Detaylı

İHRACAT İSTİSNASI. Gümrük Beyannameli Mal İhracı (md.11/1-a) Türkiye de ikamet etmeyenlere Özel Fatura ile satışlar (Bavul Ticareti) (11/1-a) 1.

İHRACAT İSTİSNASI. Gümrük Beyannameli Mal İhracı (md.11/1-a) Türkiye de ikamet etmeyenlere Özel Fatura ile satışlar (Bavul Ticareti) (11/1-a) 1. Sıra No İade Konusu ve madde Nakden ve Mahsuben İade Durumunda İstenenler A İHRACAT İSTİSNASI 1 1.2 Gümrük Beyannameli Mal İhracı (md.11/1-a) Türkiye de ikamet etmeyenlere Özel Fatura ile satışlar (Bavul

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1

Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1 Sirküler Rapor Mevzuat 29.06.2015/126-1 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 3 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ YAYIMLANDI

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ R.G. Tarihi : 26.04.2014 R.G. Numarası : 28983 Maliye Bakanlığından: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ Bu Tebliğin konusunu, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ KDV İadesine İlişkin Yasal Altyapı: Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Email: cakmakciali@taxauditingymm.com

Detaylı

Sirküler No: 2014 / 57 Konu: İstisna İşlemleri İçin KDV İade Talebi Olmasa Dahi Beyanname Ekinde İstisnayı Tevsik Edici Belgelerin Sunulması

Sirküler No: 2014 / 57 Konu: İstisna İşlemleri İçin KDV İade Talebi Olmasa Dahi Beyanname Ekinde İstisnayı Tevsik Edici Belgelerin Sunulması Rödl & Partner Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Teşvikiye Cad. No: 17 D 12/13/15 İkbal Ticaret Merkezi TR-34365 Teşvikiye-İstanbul Telefon + 90 (212) 310 14 00 Telefax + 90 (212) 327 32 14 E-mail : info@roedl.com.tr

Detaylı

YENİ KDV İSTİSNA/ İADE SİSTEMİNDE ARANAN BELGELER

YENİ KDV İSTİSNA/ İADE SİSTEMİNDE ARANAN BELGELER YENİ KDV İSTİSNA/ İADE SİSTEMİNDE ARANAN BELGELER İade Konusu ve madde Mahsuben İade Nakden İade Yenilik ve Diğer Açıklamalar Gümrük Beyannameli Mal İhracı (md.11/1-a) Satış fatura listesi Gümrük Bey.

Detaylı

KONU : 120 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

KONU : 120 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI KONU : 120 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 120 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği 18 Ağustos 2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazete de yayımlandı. Tebliğde, uluslararası

Detaylı

İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ

İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ 05.12.2017/137-1 İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ ÖZET : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği nde aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır. - Türkiye içinde taşıma hakkı

Detaylı

99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ

99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ 99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ 5 99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ Katma Değer Vergisi uygulamaları ile ilgili değişik konularda açıklama yapılan 99 Seri Nolu KDV

Detaylı

Motorsuz yüzer platform tesliminin 13/a kapsamında KDV istisnasından yararlanıp yararlanmayacağı hk.

Motorsuz yüzer platform tesliminin 13/a kapsamında KDV istisnasından yararlanıp yararlanmayacağı hk. Motorsuz yüzer platform tesliminin 13/a kapsamında KDV istisnasından yararlanıp yararlanmayacağı hk. Sayı: Tarih: 18/06/2015 B.07.1.GİB.4.34.17.01-KDV.13-61728 T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL VERGİ

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 11.06.2014 Sayı: 2014/119 Ref: 4/119

SİRKÜLER İstanbul, 11.06.2014 Sayı: 2014/119 Ref: 4/119 SİRKÜLER İstanbul, 11.06.2014 Sayı: 2014/119 Ref: 4/119 Konu: KDV KANUNU NUN 13/A MADDESİ KAPSAMINDA PROJE BAZLI İSTİSNA UYGULAMASI, PROJENİN VE İSTİSNA TALEPLERİNİN GİRİŞİ, İSTİSNA KAPSAMINDA MAL SATACAK

Detaylı

: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına. esasları hakkında açıklamalarda bulunulmuştur.

: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına. esasları hakkında açıklamalarda bulunulmuştur. SİRKÜLER TARİH : 13.02.2016 SAYI : 2016-02-7 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 5) ÖZETİ : Tebliğde Katma Değer Vergisi Kanunu nun 13 üncü

Detaylı

YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİL

YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİL YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİLİR Mİ? Rızkullah ÇETİN* 1-GİRİŞ: Vergi mükellefleri mükellefiyet hayatları boyunca çeşitli sebeplerle, yapılan hizmetlere ve

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/102. KONU 120 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/102. KONU 120 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği Yayımlandı. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Sun Plaza No:24 34398 Maslak İstanbul, Türkiye Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER IŞIĞINDA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE KATMA DEĞER VERGİSİ VE İŞLEM VERGİLERİ UYGULAMALARI

YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER IŞIĞINDA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE KATMA DEĞER VERGİSİ VE İŞLEM VERGİLERİ UYGULAMALARI YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER IŞIĞINDA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE KATMA DEĞER VERGİSİ VE İŞLEM VERGİLERİ UYGULAMALARI KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNUN 13. MADDESİNE EKLENEN İSTİSNA HÜKMÜ VE TEBLİĞ DÜZENLEMELERİ

Detaylı

EK 1: İCRA DAİRELERİNCEYAPILAN SATIŞLARA AİT KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ

EK 1: İCRA DAİRELERİNCEYAPILAN SATIŞLARA AİT KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ Sayfa 223 / 268 EKLER DİZİNİ EK 1: İCRA DAİRELERİNCEYAPILAN SATIŞLARA AİT KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ EK 2:İCRA DAİRELERİNCE YAPILAN SATIŞLARA AİT BİLDİRİM EK 3: TÜRKİYE'DE İKAMET ETMEYENLERE ÖZEL

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 20.05.2014 Sirküler No : 2014/22 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR SERBEST BÖLGELERDE KDV UYGULAMASI VE SERBEST BÖLGELERE YAPILAN TESLİM VE HİZMET İFALARININ İHRACAT İSTİSNASI KARŞISINDAKİ DURUMU

Detaylı

SİRKÜLER 2018/54: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 18 seri no.lu Tebliğ ile yapılan düzenlemeler

SİRKÜLER 2018/54: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 18 seri no.lu Tebliğ ile yapılan düzenlemeler SİRKÜLER 2018/54: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 18 seri no.lu Tebliğ ile yapılan düzenlemeler 7103 ve 7104 sayılı Kanunlarla KDV Kanununda yapılan değişiklikler

Detaylı

SİRKÜLER (2014 49) Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikler;

SİRKÜLER (2014 49) Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikler; 20.10.2014 SİRKÜLER (2014 49) Konu: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde, Değişiklikler Yapılmasına Dair Tebliğ, 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği 28983 sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

SİRKÜLER SAYI : 2016 / 14 İstanbul,

SİRKÜLER SAYI : 2016 / 14 İstanbul, SİRKÜLER SAYI : 2016 / 14 İstanbul,14.02.2016 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 5 Seri No.lu Tebliğ yayımlanmıştır. 11.2.2016 tarihli ve 29621 sayılı Resmi

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ Sayfa 1 / 47 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ EKLER DİZİNİ EK 1: İCRA DAİRELERİNCEYAPILAN SATIŞLARA AİT KATMA DEĞER VERGİSİ BEYANNAMESİ EK 2:İCRA DAİRELERİNCE YAPILAN SATIŞLARA AİT BİLDİRİM EK

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2014/33 TARİH: 21.10.2014

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2014/33 TARİH: 21.10.2014 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2014/33 TARİH: 21.10.2014 KONU 1 Seri No lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. Maliye Bakanlığı tarafından

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 5)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 5) KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 5) MADDE 1 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinin (II/B) kısmının

Detaylı

3065 sayılı KDV Kanununun 13-h maddesindeki Türkiye Kızılay Derneğine yapılan teslim ve hizmetler ile T

3065 sayılı KDV Kanununun 13-h maddesindeki Türkiye Kızılay Derneğine yapılan teslim ve hizmetler ile T 3065 sayılı KDV Kanununun 13-h maddesindeki Türkiye Kızılay Derneğine yapılan teslim ve hizmetler ile T Sirküler No :2016-22 Sirküler Tarihi : 12.02.2016 Konu: 3065 sayılı KDV Kanununun 13-h maddesindeki

Detaylı

Yeminli Mali Müşavir ERTUĞRUL TUNCER. Yeminli Mali Müşavir NURSEL AYKAN

Yeminli Mali Müşavir ERTUĞRUL TUNCER. Yeminli Mali Müşavir NURSEL AYKAN 1 123 KDV Genel Tebliğinin kaldırılarak tek bir tebliğ metninin oluşturulması Tam istisnaların kapsam ve sınırlarının net olarak çizilmesi Kısmi istisnaların bir başlık altında düzenlenerek dağınıklığın

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Araçlar, Petrol Aramaları ve Teşvik Belgeli Yatırımlarda İstisna

İKİNCİ BÖLÜM Araçlar, Petrol Aramaları ve Teşvik Belgeli Yatırımlarda İstisna İKİNCİ BÖLÜM Araçlar, Petrol Aramaları ve Teşvik Belgeli Yatırımlarda İstisna MADDE 13 : ARAÇLAR, KIYMETLİ MADEN VE PETROL ARAMALARI İLE ULUSAL GÜVENLİK HARCAMALARI VE YATIRIMLARDA İSTİSNA MADDE METNİ

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/125

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2014/125 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM AŞ SİRKÜLER 2014/125 17102014 KONU:KDV UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLE İLGİLİ UYGULAMALAR 1 Seri Nolu KDV Genel Uygulama Tebliğinde değişiklik

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ İLE YAPILAN TEMEL DEĞİŞİKLİKLER

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ İLE YAPILAN TEMEL DEĞİŞİKLİKLER KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ İLE YAPILAN TEMEL DEĞİŞİKLİKLER TEVKİFAT 9 KISMİ TEVKİFAT TEVKİFAT TEVKİFAT/İADE TEVKİFAT/İADE VERGİYİ DOĞURAN OLAY Çinko oksit teslimleri (5/10) kısmi tevkifat

Detaylı

KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik

KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik PwC Türkiye Vergi Bülteni KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Tarih: 07.06.2018 Sayı: 2018/60 www.pwc.com.tr Özet 05.06.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde

Detaylı

1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete No 29147 Resmi Gazete Tarihi 16/10/2014 Kapsam KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Konu: Maliye Bakanlığı, Katma Değer Vergisi Kanunu nda 5904 Sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler hakkında açıklamalar yaptı. Özet: 5 Aralık 2009 tarihli Resmi

Detaylı

ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI

ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI 03.01.2018/15-1 ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI ÖZET : Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliğinde değişiklik yapılmıştır. Mobil elektronik haberleşme

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/66 14/Mayıs/2018 İçindekiler: * Taşıtlarla ilgili ÖTV tebliğinde değişiklik yapıldı. TAŞITLARLA İLGİLİ ÖTV TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI: Özel Tüketim Vergisi Kanunu ekindeki II sayılı

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ NDE YAPILAN DEĞİŞİKLER

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ NDE YAPILAN DEĞİŞİKLER KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİ NDE YAPILAN DEĞİŞİKLER 6728, 7103 ve 7104 Sayılı Kanunlar ile yapılan düzenlemelere ilişkin "KDV Genel Uygulama Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

DUYURU: 23.10.2014/25

DUYURU: 23.10.2014/25 DUYURU: 23.10.2014/25 Bilindiği üzere, 26.04.2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliği ile daha önce çıkarılmış olan Tebliğler yürürlükten kaldırılmış ve

Detaylı

Geçici Md 38. GEÇİCİ MADDE 38 (7061 sayılı Kanunun 44 üncü maddesiyle eklenen geçici madde. Yürürlük: )

Geçici Md 38. GEÇİCİ MADDE 38 (7061 sayılı Kanunun 44 üncü maddesiyle eklenen geçici madde. Yürürlük: ) GEÇİCİ MADDE 38 MADDE METNİ : GEÇİCİ MADDE 38 (7061 sayılı Kanunun 44 üncü maddesiyle eklenen geçici madde. Yürürlük: 05.12.2017 ) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren düzenlenen sözleşmelere

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Araçlar, Petrol Aramaları ve Teşvik Belgeli Yatırımlarda İstisna

İKİNCİ BÖLÜM Araçlar, Petrol Aramaları ve Teşvik Belgeli Yatırımlarda İstisna İKİNCİ BÖLÜM Araçlar, Petrol Aramaları ve Teşvik Belgeli Yatırımlarda İstisna MADDE 13 : ARAÇLAR, KIYMETLİ MADEN VE PETROL ARAMALARI İLE ULUSAL GÜVENLİK HARCAMALARI VE YATIRIMLARDA İSTİSNA MADDE METNİ

Detaylı

DİPLOMATİK TEMSİLCİLİK VE KONSOLOSLUKLAR İLE BUNLARIN MENSUPLARINA YAPILAN TESLİM VE HİZMETLERDE KDV İSTİSNASI

DİPLOMATİK TEMSİLCİLİK VE KONSOLOSLUKLAR İLE BUNLARIN MENSUPLARINA YAPILAN TESLİM VE HİZMETLERDE KDV İSTİSNASI DİPLOMATİK TEMSİLCİLİK VE KONSOLOSLUKLAR İLE BUNLARIN MENSUPLARINA YAPILAN TESLİM VE HİZMETLERDE KDV İSTİSNASI Murat YAPMIŞ Ahmet Gündoğan ŞİŞMAN Öz Yabancı devletlerin Türkiye'deki diplomatik temsilciliklerine,

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014 SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014 ÖZET: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ (Seri No: 1) yayımlandı. KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE

Detaylı

GENEL VE ÖZEL BÜTÇELİ KAMU İDARELERİNE, İL ÖZEL İDARELERİNE, BELEDİYELERE VE KÖYLERE BAĞIŞLANAN TESİSLERİN İNŞASINA İLİŞKİN KDV İSTİSNASI

GENEL VE ÖZEL BÜTÇELİ KAMU İDARELERİNE, İL ÖZEL İDARELERİNE, BELEDİYELERE VE KÖYLERE BAĞIŞLANAN TESİSLERİN İNŞASINA İLİŞKİN KDV İSTİSNASI GENEL VE ÖZEL BÜTÇELİ KAMU İDARELERİNE, İL ÖZEL İDARELERİNE, BELEDİYELERE VE KÖYLERE BAĞIŞLANAN TESİSLERİN İNŞASINA İLİŞKİN KDV İSTİSNASI ÖZET; 7104 sayılı Kanunla 3065 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin

Detaylı

No: 2016/28 Tarih:

No: 2016/28 Tarih: No: 2016/28 Tarih: 17.02.2016 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340 00 87

Detaylı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı 8.2.2017 Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618

Detaylı

TEBLİĞ. 2. KDV Genel Uygulama Tebliğinin (I/C ) bölümünün birinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

TEBLİĞ. 2. KDV Genel Uygulama Tebliğinin (I/C ) bölümünün birinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Genelge : 2014/33 16.10.2014 GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir) Açıklama; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun ilgili maddelerinin verdiği yetki çerçevesinde 26/4/2014 tarihli ve 28983

Detaylı

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 SİRKÜLER SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 KONU : Özel Tüketim Vergisi 34 Seri Nolu Genel Tebliğ yayımlandı. 19 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Seri

Detaylı

Mali Bülten No: 2014/106

Mali Bülten No: 2014/106 ` Mali Bülten No: 2014/106 Vergi/ 20 Ekim 2014 KDV Genel Uygulama Tebliği nde Değişiklik kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: 16 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Katma Değer Vergisi Uygulama Genel

Detaylı

KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER İLE İSTENİLEN BELGELER MAHSUBEN İADE

KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER İLE İSTENİLEN BELGELER MAHSUBEN İADE KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER İLE İSTENİLEN BELGELER MAHSUBEN İADE NAKDEN İADE İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEM Yeni İNCELEMESİZ ALT LİMİT LİMİT ÜZERİ İADE Yeni Yeni

Detaylı

KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER İLE İSTENİLEN BELGELER

KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER İLE İSTENİLEN BELGELER KDV UYGULAMA GENEL TEBLİĞ İLE GETİRİLEN KDV İADELERİNE İLİŞKİN ALT LİMİTLER İLE İSTENİLEN BELGELER MAHSUBEN İADE NAKDEN İADE İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEM Yeni İNCELEMESİZ ALT LİMİT LİMİT ÜZERİ İADE Yeni Yeni

Detaylı

KDV İADE VE MAHSUPLARINA İLİŞKİN RAKAMSAL HADLERİ BELİRLEYEN TABLO (01.01.2009) Kendisinin Vergi, ithalde

KDV İADE VE MAHSUPLARINA İLİŞKİN RAKAMSAL HADLERİ BELİRLEYEN TABLO (01.01.2009) Kendisinin Vergi, ithalde 11 / 1 - a Mal İhracı 11 / 1 - a Hizmet İhracı 11 / 1-a Bavul Ticareti (61 No.lu KDV ) 11 / 1 - b Yolcu Beraberi Eşya İhracı (43 No.lu KDV ) Ortakların Vergi, İthalde KDV ) 37 No.lu YMM Raporu ile Sınırı

Detaylı

MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU

MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU MÜKELLEF BĐLGĐLENDĐRME NOTU 2017-027 Konu : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 10 Seri Nolu Tebliğ hakkındadır. Tarih : 06.02.2017 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA SİRKÜLER Sayı:2017/20 Tarih:25.02.2017 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/168 Ref: 4/168

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/168 Ref: 4/168 SİRKÜLER İstanbul, 11.12.2017 Sayı: 2017/168 Ref: 4/168 Konu: KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazete de 15 Sıra Numaralı KDV Genel Uygulama Tebliği

Detaylı

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır.

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır. SİRKÜLER 2017/34: Yabancılara Konut Ve İşyeri Satışında Katma Değer Vergisi İstisnasının Uygulanmasına İlişkin Açıklamaların Yer Aldığı KDV Genel Tebliği Yayımlandı 6824 sayılı Kanunla Katma Değer Vergisi

Detaylı

EK 1:TÜRKİYE'DE İKAMET ETMEYENLERE ÖZEL FATURA İLE İHRACAT İSTİSNASI KAPSAMINDA YAPILAN SATIŞLARA AİT İZİN BELGESİ ÖRNEĞİ

EK 1:TÜRKİYE'DE İKAMET ETMEYENLERE ÖZEL FATURA İLE İHRACAT İSTİSNASI KAPSAMINDA YAPILAN SATIŞLARA AİT İZİN BELGESİ ÖRNEĞİ Sayfa 1 / 31 EK 1:TÜRKİYE'DE İKAMET ETMEYENLERE ÖZEL FATURA İLE İHRACAT İSTİSNASI KAPSAMINDA YAPILAN SATIŞLARA AİT İZİN BELGESİ ÖRNEĞİ TÜRKİYEDE İKAMET ETMEYENLERE ÖZEL FATURA İLE İHRACAT İSTİSNASI KAPSAMINDA

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/060 BURSA, 02.07.2014

SİRKÜLER: 2014/060 BURSA, 02.07.2014 SİRKÜLER: 2014/060 BURSA, 02.07.2014 Konu: KDV Genel Uygulama Tebliğinin Satırbaşları Sayın Mükellefimiz, Daha önce de birçok sirkülerimizde işlediğimiz üzere 26.04.2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/044 Ref: 4/044

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2016/044 Ref: 4/044 SİRKÜLER İstanbul, 17.02.2016 Sayı: 2016/044 Ref: 4/044 Konu: TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ NE YAPILAN TESLİM VE HİZMETLER İLE TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ NİN TESLİM VE HİZMETLERİNDE İSTİSNA KONUSUNDA KDV GENEL

Detaylı

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ

Sayı : Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ Tarih : 10.07.2018 Sayı : 2018-68 Konu : KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 19 Seri No.lu Tebliğ 7103 ve 7104 sayılı Bazı Vergi Kanunlarının Değiştirilmesi Hakkında Kanun la 3065

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117

SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117 SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117 Konu: YENİ KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE KDV KANUNU GEÇİCİ 17. MADDESİNE GÖRE DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ KAPSAMINDA TESLİMLERDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI

Detaylı

T.C.. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI/DEFTERDARLIĞI

T.C.. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI/DEFTERDARLIĞI EK 6C: ARAÇLARIN İMALİ VEYA İNŞASINDA KULLANILACAK İMAL/İNŞA PROJESİNDE YER ALAN MAL VE HİZMETLERİN ALIMINA VEYA İTHALİNE İLİŞKİN İMAL/İNŞA EDENE VERİLECEK İSTİSNA BELGESİ ÖRNEĞİ (Bizzat İmal ve İnşa Edenler

Detaylı

SON YASAL DÜZENLEMELER (7103 VE 7104 SAYILI KANUNLAR) KAPSAMINDA YENİ MAKİNA VE TEÇHİZAT ALIMLARINDA İSTİSNA UYGULAMASI 02 MAYIS 2018

SON YASAL DÜZENLEMELER (7103 VE 7104 SAYILI KANUNLAR) KAPSAMINDA YENİ MAKİNA VE TEÇHİZAT ALIMLARINDA İSTİSNA UYGULAMASI 02 MAYIS 2018 SON YASAL DÜZENLEMELER (7103 VE 7104 SAYILI KANUNLAR) KAPSAMINDA YENİ MAKİNA VE TEÇHİZAT ALIMLARINDA İSTİSNA UYGULAMASI 02 MAYIS 2018 27 Mart 2018 tarihli (2. Mükerrer) Resmi Gazete de yayımlanan 7103

Detaylı

GENEL VE ÖZEL BÜTÇELİ KAMU İDARELERİNE, İL ÖZEL İDARELERİNE, BELEDİYELERE VE KÖYLERE BAĞIŞLANAN TESİSLERİN İNŞASINA İLİŞKİN İSTİSNA

GENEL VE ÖZEL BÜTÇELİ KAMU İDARELERİNE, İL ÖZEL İDARELERİNE, BELEDİYELERE VE KÖYLERE BAĞIŞLANAN TESİSLERİN İNŞASINA İLİŞKİN İSTİSNA GENEL VE ÖZEL BÜTÇEL KAMU DARELERNE, L ÖZEL DARELERNE, BELEDYELERE VE KÖYLERE BAĞIŞLANAN TESSLERN NŞASINA LŞKN STSNA 7104 sayılı Kanunla 3065 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin birinci fıkrasına eklenen

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2012 / 45 İST, 24.05.2012

SİRKÜLER NO: POZ-2012 / 45 İST, 24.05.2012 SİRKÜLER NO: POZ-2012 / 45 İST, 24.05.2012 Yap-işlet-devret modeli çerçevesindeki projelerde KDV istisnası uygulamasının usul ve esasları belirleyen 118 seri no.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği yayımlandı.

Detaylı

BİROL CİHANOĞLU YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR & BAĞIMSIZ DENETÇİ. DUYURU Sayı: 2017/108 BURSA,

BİROL CİHANOĞLU YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR & BAĞIMSIZ DENETÇİ. DUYURU Sayı: 2017/108 BURSA, DUYURU Sayı: 2017/108 BURSA, 14.12.2017 Konu: KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazete de 15 Sıra Numaralı KDV Genel Uygulama Tebliği ile 1 Sıra

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 48. Bazı Konularda Düzenlemelerin ve Açıklamaların Yapıldığı 113 Numaralı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği Yayınlanmıştır

SİRKÜLER 2009 / 48. Bazı Konularda Düzenlemelerin ve Açıklamaların Yapıldığı 113 Numaralı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği Yayınlanmıştır KONU SİRKÜLER 2009 / 48 Bazı Konularda Düzenlemelerin ve Açıklamaların Yapıldığı 113 Numaralı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği Yayınlanmıştır Genel Olarak Katma değer vergisi (KDV) uygulamalarına ilişkin

Detaylı

SİRKÜLER 2017/08. : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ(Seri No:10) Yayımlandı.

SİRKÜLER 2017/08. : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ(Seri No:10) Yayımlandı. SİRKÜLER 2017/08 08.02.2017 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ(Seri No:10) Yayımlandı. 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı Resmi Gazete de 10 Seri

Detaylı

3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu uygulamasına ilişkin olarak aşağıdaki açıklama ve düzenlemelerin yapılmasına gerek duyulmuştur.

3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu uygulamasına ilişkin olarak aşağıdaki açıklama ve düzenlemelerin yapılmasına gerek duyulmuştur. 3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu uygulamasına ilişkin olarak aşağıdaki açıklama ve düzenlemelerin yapılmasına gerek duyulmuştur. A. FASON OLARAK YAPTIRILAN TEKSTİL VE KONFEKSİYON İŞLERİNDE

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/011 Ref: 4/011

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/011 Ref: 4/011 SİRKÜLER İstanbul, 03.01.2018 Sayı: 2018/011 Ref: 4/011 Konu: KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İLE 2018 YILI İÇİN İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE KONUSU YAPILMAYACAK ALT SINIR 11.400

Detaylı

SİRKÜLER 2012 / Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler

SİRKÜLER 2012 / Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler SİRKÜLER 2012 / 07 116 Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler Sirkülerin Konusu 19 Ocak 2012 tarihli ve 28178 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 116 Seri No lu KDV Genel Tebliği ile KDV Kanunu

Detaylı

- Ön ödemeli elektronik haberleşme hizmetlerinde özel matrah şekli uygulaması,

- Ön ödemeli elektronik haberleşme hizmetlerinde özel matrah şekli uygulaması, Sayı: 2018/5 Konu: Fatih Projesi Kapsamında MEB e Yapılan Teslim/İfalarda KDV İstisnası- Mobil İletişim Ön Ödemeli Elektronik Haberleşmede Özel Matrah-2018 Yılı İndirimli KDV İadesinde İade Edilmeyecek

Detaylı

Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Sirkülerde Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin geçiş uygulamasına ilişkin olarak; - İade uygulaması, -

Detaylı

OKUL VE İBADETHANELERİN İNŞASI DOLAYISIYLA YAPILAN BAĞIŞLARIN KDV İNDİRİMİ VE İADESİ. İstanbul YMM Odası YMM Erdoğdu ÖZ

OKUL VE İBADETHANELERİN İNŞASI DOLAYISIYLA YAPILAN BAĞIŞLARIN KDV İNDİRİMİ VE İADESİ. İstanbul YMM Odası YMM Erdoğdu ÖZ OKUL VE İBADETHANELERİN İNŞASI DOLAYISIYLA YAPILAN BAĞIŞLARIN KDV İNDİRİMİ VE İADESİ İstanbul YMM Odası YMM Erdoğdu ÖZ 06.02.2019 KATMA DEĞER VERGİSİ YÖNÜNDEN... hüküm altına alınmıştır. Buna göre, belediyeye

Detaylı

İstisnanın uygulanmasında, Tebliğdeki usul ve esaslara uyulmaması halinde gerekli müeyyidelerin uygulanacağı tabiidir.

İstisnanın uygulanmasında, Tebliğdeki usul ve esaslara uyulmaması halinde gerekli müeyyidelerin uygulanacağı tabiidir. EK 26: 3065 SAYILI KANUNUN (13/j) BENDİ UYGULAMASINA İLİŞKİN İSTİSNA BELGESİ ÖRNEĞİ TC VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI/DEFTERDARLIĞI Vergi Dairesi Müdürlüğü Sayı: Konu: İLGİ: // tarihli dilekçeniz İlgide kayıtlı

Detaylı

Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.

Maliye Bakanlığı, istisna kapsamına girecek teslim ve hizmetleri tanımlamaya, istisna ve iadeye ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir. Geçici Md.29 GEÇİCİ MADDE 29 MADDE METNİ : 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna göre yap-işlet-devret modeli çerçevesinde

Detaylı

Konu: KDV'siz Makina ve Teçhizat Alımları ile Diğer Bazı Konulara İlişkin KDV Tebliği Yayımlandı.

Konu: KDV'siz Makina ve Teçhizat Alımları ile Diğer Bazı Konulara İlişkin KDV Tebliği Yayımlandı. Sayı: 2018/61 Konu: KDV'siz Makina ve Teçhizat Alımları ile Diğer Bazı Konulara İlişkin KDV Tebliği Yayımlandı. 5 Haziran 2018 tarihli ve 30442 sayılı Resmi Gazete de "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama

Detaylı