I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "I. YARIYIL DERSLERİ T U K AKTS TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 T U K AKTS GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 2 3 7"

Transkript

1 I. YARIYIL DERSLERİ TEMEL TASARIM I/Z 2 1 2,5 6 Temel sanat ilkeleri doğrultusunda iki ve üç boyutlu kompozisyonlar, sanatsal yaratıcılığın geliģtirilmesi. Temel sanatın kavramları ve önemi, Sanatın temelini oluģturan kavramlar, IĢıkgölge, Biçim, Çizgi Ölçü gibi Uygulamalar, Görsel yaratıcıkların ortaya çıkarımı. Doku ve dokular arası iliģki kurabilme. Perspektifin ayrıntıları. GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z Geleneksel Türk el sanatlarının tanımı, tarihsel geliģimi, çeģitleri, kullanım alanları, kullanılan teknikler ve tekniklerden tezhip, minyatüre iliģkin uygulamalar yapabilme ve eskizlerini oluģturabilme. Geçme ve bordürler, desenli yaprak ve goncagül çizimlerini yapabilme. Desenlerde motif analizi. Kitap süslemeleri ve taģ desenlerini aktarabilme. Penç çizimi ve kompozisyon. MESLEKİ TEKNİK RESİM /Z 2 1 2,5 5 Teknik resim ve araç takımı, tanıtımı ve kullanımı, Geometrik çizimler, Perspektif ve izdüģümü alanları. Uygulama yöntemleri. Teknik resim araç ve gereçlerinin kullanımı, Çizim araç ve gereçlerinin tanıtılması, Standart kağıt boyutları ve pafta düzeni, Yazı ve rakamlar, Çizgi türleri ve çizgi kalınlıkları, Kalem kullanımı ve uygulaması, Ölçek kavramı, Kurallara uyulması ve genel kurallar. Kesit görünüģler, çokgen çizimleri ve Model çizimleri, modele dayalı tasarımları teknik resim kurallarına göre biçimlendirme. GörüĢ kavramları, ġematik çizimler, Çizim elemanlarını kullanarak ölçekli çizimler, Ölçütlendirme teknikleri ve proje ölçüleri, ÇeĢitli uygulamalar. SANAT TARİHİ /Z Sanatın doğasından baģlanarak öncesi ve sonrası, sanatın günümüze kadar gelen sürecin irdelenmesi, Sanat Tarihinin Dönemsel ve biçimsel özellikleri. Modern sanat ve günümüz sanatı. Sanat tarihinin genel tanımı ve kavramları, Batı sanatının çağlara ve tarihlere göre geliģim süreci, sanatın dallarına göre açılımı, mimari, resim, heykel ve geleneksel el sanatları, üslup ve dönem özellikleri. HAT I/S katı, ebru, hatta iliģkin uygulamalar yapabilme. Arap alfabesindeki harfleri ve kaideleri öğrenerek uygulama yapabilme kabiliyetine sahip olmak. Hat sanatına uygun kompozisyonlar geliģtirebilme. Yazılan hatları detaylarıyla uygulayabilme. Yazı sanatı ile hat sanatı arasındaki farklılıkları ayırabilme.

2 FOTOĞRAF/S Fotoğraf olgusunun kuram, yöntem ve araçlarının tüm noktalarını ve uygulama alanlarını öğrenerek projelendirip temelini ve teoriğini oluģturabilme. Bakmak ve görmek arasındaki noktaları algılayıp yorumlayabilme kabiliyeti kazandırılması. Kompozisyonları değerlendirebilme ve örnekleri ile sunum yapabilme. Kurallara uygun çekimleri yapabilme. Kadraj yapımını uygulamalarda yerinde kullanabilme. YABANCI DİL-I/Z KonuĢma, dinleme-anlama, yazma, okuma-anlama. TÜRK DİLİ I/Z Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatım öğeleri ve anlatım türleri, Düzgün ve etkili konuģmanın temel ilkeleri ATATÜRK İLKE ve İNKILAP TARİHİ-I/Z KurtuluĢ mücadelesi, Sakarya savaģı, Büyük taarruz, Mudanya'dan Lozan'a Cumhuriyetçilik ve Halifelik, takriri sükûn dönemi ve demokrasi, milliyetçilik, laiklik ilkesi, Türkiye'nin gündemi. II. YARIYIL DERSLER TEMEL TASARIM II/Z 2 1 2,5 6 Sanatsal yaratıcılığın kullanılarak uygulamalı tasarımlar oluģturabilme. Birçok ilke ve elemandan faydalanarak sanat eğitimini geliģtirme. Temel Sanat eğitiminin ilkeleri ve kavramları iliģkisi, Renk-doku, Mekan-doğa iliģkisi, Renk bilgisi. Ara ve ana renkleri kullanabilme. Röprödiksiyon çalıģmalarını uygulamalarda gösterebilme. Doğal strüktür uygulamaları yapabilme. Üç boyutlu obje formları oluģturabilme. GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I/Z 2 1 2,5 6 Geleneksel Türk el sanatlarının tanımı, tarihsel geliģimi, çeģitleri, kullanım alanları, kullanılan teknikler ve tekniklerden tezhip, minyatüre iliģkin uygulamalar. Geometrik ve bitkisel desenleri bir araya getirerek kompozisyon oluģturabilme. Rumiler ve münharı bulut motiflerini uygulamalarda yansıtabilme.. figürlü kompozisyon oluģturarak Türk süslemeleriyle bağdaģtırabilme.

3 TEMEL DOKUMA TEKNİKLERİ/Z 2 1 2,5 3 Dokumanın tanımı, tarihsel geliģimi, Dokumada kullanılan araç ve gereçler, Dokumada kullanılan motifler, dokuma deseni hazırlayabilme,kirkitli havlı- havsız dokuma teknikleri. Çözgü hazırlayıp düz dokumaları ve havlı diğer dokumaların çeģitlerini ve tekniklerini uygulamaları olarak yaptırılması. Kirkitli, havlı-havsız dokuma desenini hazırlayabilme. Tezgahtaki dokumaya yapılacak kontrolleri yapabilme. EBRU I/Z 2 1 2,5 3 katı, ebru, hatta iliģkin uygulamalar. Ebrunun tarihsel geliģimi ve Osmanlı saraylarındaki uygulama alanlarının öğretilmesi. Gel git ebrusu ve sol ebru uygulamalarını yapabilme. Farklı malzeme ve teknikleri bir arada kullanarak kompozisyonlar oluģturabilme. Ebru sanatının diğer sanat dallarıyla birlikte sunumunu yapabilme. YABANCI DİL-II/Z KonuĢma, dinleme-anlama, yazma, okuma-anlama. TÜRK DİLİ II/Z Yazılı ve Sözlü Anlatım Türleri, Noktalama ve Yazım Kuralları, Anlatım Bozuklukları. Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle, Kelime Türleri, Anlatım öğeleri ve anlatım türleri, Düzgün ve etkili konuģmanın temel ilkeleri ATATÜRK İLKE ve İNKILAP TARİHİ-II/Z KurtuluĢ mücadelesi, Sakarya savaģı, Büyük taarruz, Mudanya'dan Lozan'a Cumhuriyetçilik ve Halifelik, takriri sükûn dönemi ve demokrasi, milliyetçilik, laiklik ilkesi, Türkiye'nin gündemi. HAT II/S katı, ebru, hatta iliģkin uygulamalar yapabilme. Arap alfabesindeki harfleri ve kaideleri öğrenerek uygulama yapabilme kabiliyetine sahip olmak. Diğer geleneksel sanatlar üzerinde hat sanatının uygulanması. Yazılan hatları sergilenmesi ve sunumunu gerçekleģtirebilme. VİTRAY I/S Cam sanatının tanıtımı ve tarihsel geliģimi, ıģığın ve camın dekoratif amaçları, vitray sanatının tanıtımı ve uygulama aģamaları, cam sanatı çeģitliliği, cam iģleme tekniği kapsamında tasarımların oluģturulması.

4 Geleneksel ve modern vitrayın uygulamaya dönüģtürülerek dekorasyon amaçlı kullanımı. Teknik olarak vitray farklılıklarının ve amaçlarının farkına varabilme ayrıca uygulama alanlarını belirleyebilme. III. YARIYIL DERSLERİ KEÇE YAPIM TEKNİKLERİ/Z 2 1 2,5 5 Keçe üretim tekniği ve mamul keçeden ürün tasarlama tekniklerinin verilmesi. Yünün keçeleģtirilerek yeni form ve doku oluģturulmasının öğretilmesi. Keçe ile yaygı oluģturma ve desenlendirme. Keçe yünlerini mordanlayabilme. Tepme keçe ile ürün tasarımı yapabilme. Keçe üzerinde ajur tekniği ile ürün tasarlayabilme. LİF VE BOYA TEKNOLOJİSİ/Z Doğal boyacılığın amacı ve yapımı tüm yönleri ile irdelenerek öğrenilmesi. Dokumada kullanılacak halı ve kilim iplerinin doğadan elde edilen mamuller ile renklendirilmesi. Boya ve boyar maddelerin ürünlerde kullanılması. Doğal boya kaynakları (bitkisel ve hayvansal( tanıma ve uygulamalarda kullanabilme. Boya analizleri ve uygulama alanlarını bilme. BİLGİSAYARDA FORM TASARIMI/Z 2 1 2,5 5 PC Üzerinde geleneksel, modern ve özgün tasarım tekniklerinin verilmesi. Bitkisel geometrik ve figürlü motifler ile bilgisayar aracılığı ile tasarım yapabilme kabiliyeti kazandırılması. Sembolik motiflerin çizimi taslak hazırlığı ve detaylarını uygulamada gösterebilme. Desen hesapları ve orantılarını yapabilme. Tasarımı yapılan ürünün kontrol ederek programda uygulayabilme. EBRU II/Z 2 1 2,5 5. katı, ebru, hatta iliģkin uygulamalar. Kitre suyunun hazırlanması, kitre ayarının yapılması ve renklerin ayarlanması. Taraklı ve zemin ebrusu yapımı. Çiçekli ebru ve gül yapımını uygulamalarda gösterebilme. Yapılan ebruların sunum iģlemini yapabilme. VİTRAY II/S Vitray çeģitlerinden Sandviç vitray, Mozaik vitray, Alçılı vitray, Bakır folyo vitray, KurĢunlu vitray, Polyester vitray ve Boyama vitrayın tanımı uygulamalarında kullanılan araç ve gereçler, teknik özellikleri.vitrayın uygulama alanına göre çeģidinin seçilerek uygun teknikte tasarım yapılması.

5 TEZHİP/S Tezhip sanatının amacı, özellikleri ve yapım aģamalarını anımsatarak Ebru sanatının tüm içeriğinin öğretilmesi. Kitap ciltlerinin yapılması ve bunların kompozisyonlarının zenginleģtirilerek uygulanması. Naturalist bitkilerin oluģturulması. Süsleme sanatında kullanılan terim ve çeģitlerin uygulama alanlarında gösterilmesi. Kompozisyon kurallarına göre çeģit ve çizim teknikleri geliģtirebilme. IV. YARIYIL DERSLERİ KEÇE YAPIM TEKNİKLERİ II/Z 2 1 2,5 7 Mamul keçenin yanı sıra renkli yünler kullanılarak ürün hazırlama tekniklerinin verilmesi. Yünlerin renklendirilerek tepme tekniği ile Ģekil verilmesi. Ġğneleme tekniği ve ürün tasarımı tekniğiyle uygulamalar yapabilme. Mamül keçe ile minyatür keçe çadır tasarımları yapabilme. Yapılan ürünlerin kataloğunu yapabilme. DEKORATİF SÜS EŞYASI YAPIMI/Z 2 1 2,5 6 YaĢam alanlarında iç mekânlara yönelik estetik, fonksiyonel, dekoratif eģya ve özgün eserler üretebilme. AhĢap, metal ve tekstil ürünlerinin kullanılarak dekoratif estetiğe sahip eģyaların üretilmesi. Dekor çeģitleri, ilkeleri ve kullanım amacına göre hazırlama tekniği geliģtirebilme. Ġç yada dıģ mekanda kullanılan ürünler tasarlayabilme. ÖRÜCÜLÜK/Z 2 1 2,5 7 Temel örgü teknikleri ile ürün tasarlama. ÇeĢitli lifler ile farklı tekniklerde dokunun oluģturulması ve bunun apre iģlemlerinin yapılması.ilmek çeģitlerinin örgü dokularına etkisini ayırt edebilme. Araçların örgü dokularına etkisi. Tığ örücülüğünde temel teknikler geliģtirebilme. Makreme tasarımı ve uygulaması yapabilme. ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ/Z 2 1 2,5 7 Geleneksel el sanatlarına yönelik her türlü sanatsal faaliyetin araģtırılarak sunum haline getirilmesi. Alan ve sahalarda yapılan çalıģmaların fotoğraflanarak kayıt altına alınması ve bir eseri,n kaynak gösterilmesinin anlatılması. Ürün ve çalıģmaların envanterinin oluģturulması.eser gözlemi, künyesi ve dönemina ait bilgileri araģtırabilme. Kaynak taraması ve eser sunumu yapabilme. KAATI/S Geleneksel Türk Kağıt Süsleme Sanatlarımızdan Kat ı (ince kağıt oyma) kağıt kesme, yapıģtırma ve kompozisyon uygulamaları. Kompozisyon kurallarını ve deseni oluģturabilme. Teknik olarak yapılan tasarımın ön çalıģmasını ve sunumunu gerçekleģtirme.

6 MESLEK ETİĞİ/S Mesleğin gerektirdiği etik ve estetik değerleri bilme ve ona özel ve kamu sektörlerine yönelik etiğe sahip olma. ĠĢ ahlakı ve meslek edebine sahip olma. STAJ Programdan mezun olabilmek için öğrenci eğitim öğretim dönemi haricinde bölüm tarafından uygun görülen bir iģletmede 6 hafta (30 iģ günü) süreli endüstri stajını tamamlamalı ve staj bölüm tarafından kabul edilmelidir. T U K AKTS : Haftalık Teorik Ders Saati : Haftalık Uygulamalı Ders Saati : Dersin Kredisi : Avrupa Kredi Transfer Sistemi

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR)

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR) T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MĠMARĠ DEKORATĠF SANATLAR PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (2012 KAYITLILAR) I. YARIYIL DERSLERĠ MESLEKĠ TEKNĠK RESĠM /Z 2 0 2 5 Teknik

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

GÖRSEL SANATLAR. Mehmet KURTBOĞAN

GÖRSEL SANATLAR. Mehmet KURTBOĞAN GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN TÜRK SÜSLEME SANATLARI??? NELERDİR? Türk süsleme sanatları a) Tezhip b) Hat c) Ebru ç) Çini d) Minyatür e) Cam bezeme (Vitray) f) Bakırcılık g) Cilt sanatı h)halı sanatı

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari Presentasyon Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 15.10.2018 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 22.10.2018 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 05.11.2018 Yaprak çizimleri,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 12 Ekim 2015 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 19 Ekim 2015 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 26 Ekim 2015 Yaprak çizimleri,

Detaylı

TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 09.10.2017 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 16.10.2017 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 23.10.2017 Yaprak çizimleri,

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 10.10.2016 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 17.10.2016 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 24.10.2016 Yaprak çizimleri,

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF (A) GÜZ DÖNEMİ 13 Ekim 2014 9.30-12.30 13.30-16.00 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 20 Ekim 2014 9.30-12.30 13.30-16.00 Hatai çizimleri,

Detaylı

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar

Teori (saat/hafta) Laboratuar (saat/hafta) Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz ÖnkoĢullar BESLENME VE DĠYETETĠĞE GĠRĠġ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Teori Laboratuar Beslenme ve Diyetetiğe GiriĢ BES113 1.Güz 1 0 0 1 ÖnkoĢullar Dersin dili Dersin Türü Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri Dersin sorumlusu(ları)

Detaylı

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ÖRGÜN ÖĞRETİM (GÜNDÜZ) ARASINAVI (VİZE) Bilgisayar

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2013-2014 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ÖRGÜN ÖĞRETİM (GÜNDÜZ) ARASINAVI (VİZE) Bilgisayar Bilgisayar İşletim Sistemleri Açık Kaynak İşletim Sistemi (Öğr. Gör. A. ZENGİNERLER) Türk Dili -1 (Okt.E.TOKTANIŞ) Araştırma Yöntem ve Teknikleri (Öğr. Gör. A. GÜLBE) Yabancı Dil -1 (Okt. D. ERDEL) İşletme

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Teknik Resim MK-121 1/Bahar (1+1+0) 1,5 3 Dersin Dili : Türkçe Dersin Seviyesi : Lisans,

Detaylı

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları

Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II (MTT102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Moda ve Tekstil Tasarımında Temel Tasarım II MTT102

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ İçindekiler 1 İçindekiler ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ 1.1. Seramiğin Tanımı... 1.2. Çininin Tanımı... 1.3.

Detaylı

Ek-1. Tablo 1. TYYÇ nin OluĢturulma AĢamaları ve Tamamlanma Tarihleri. 1 Süreci baģlatmak için karar alınması Nisan 2006

Ek-1. Tablo 1. TYYÇ nin OluĢturulma AĢamaları ve Tamamlanma Tarihleri. 1 Süreci baģlatmak için karar alınması Nisan 2006 Ek-1 Tablo 1. TYYÇ nin OluĢturulma AĢamaları ve Tamamlanma Tarihleri TYYÇ OluĢturma AĢamaları Tamamlama Tarihi 1 Süreci baģlatmak için karar alınması Nisan 2006 2 ÇalıĢma takviminin oluģturulması 2006

Detaylı

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ

DERSİN ADI VE İÇERİĞİ Z/S DERS SAATİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.SINIF I. DÖNEM (GÜZ DÖNEMİ) DERSİN TDB 101 AITB 191 YDB 115 MAT118 TÜRK DİLİ-I Dilin Tanımı,

Detaylı

TC ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

TC ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ TC ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL T P DS KR AKTS ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILAP TARĠHĠ-1

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Teknik Resim I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR103 I-II

Detaylı

Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Kodu DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I

Dersin Adı Yarıyılı TE PR KR AKTS Kodu DES 105 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ I DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL DES 101 AHŞAP OYMACILIĞI 1 3 1 4 4 Bu ders öğrencilere, ileride katılabilecekleri mimari süsleme

Detaylı

Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3

Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3 DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Teknik Resim MKM-121 1/II (1+1+0) 1,5 3 Dersin

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Büro Stajı Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 450 0

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI 2 SERAMİK

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Enerji Etkin Yapı Tasarımı Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları

Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları Serbest El Çizim (İÇM 114) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Serbest El Çizim İÇM 114 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) 1 DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori (Saat/Hafta) (Saat/hafta) Laboratuar Yerel Kredi AKTS BİLGİSAYARLA İLERİ SUNUM TEKNİKLERİ II Önkoşul(lar)-var ise Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KLASİK TÜRK BEZEME SANATLARI ATÖLYESİ TEZHİP I. SINIF (A) GÜZ DÖNEMİ 07 Ekim 2013 Açılış Toplantısı ve Tezhip Sanatı Hakkında Bilgi; (motifler, hatailer, yapraklar) 14 Ekim 2013 Hatai çizimleri, kurşun kalem çalışması 21 Ekim 2013 Yaprak çizimleri,

Detaylı

GEMİ İNŞA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ HARP II /II.YARIYIL. : Gemi İnşa Müh. Öğretim Elemanı

GEMİ İNŞA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ HARP II /II.YARIYIL. : Gemi İnşa Müh. Öğretim Elemanı GEMİ İNŞA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. GEMİ İNŞA MÜH. GİRİŞ Gİ-211 HARP II /II.YARIYIL Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS 1+1 1.5 2 Dersin Dili : Türkçe

Detaylı

AKTS. Tasarımı. Zorunlu Lisans Türkçe Yok Yok Yok

AKTS. Tasarımı. Zorunlu Lisans Türkçe Yok Yok Yok GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ AKTS Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati (Kuramsal) Haftalık Uygulama Saati

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş Güvenliği Uzmanlığı ORE 438 8 2+0 2

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Betonarme Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 329 2

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri I (MMR 103) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri I MMR 103 Güz 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları

Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları Teknik Çizim II (ICM 112) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Çizim II ICM 112 Bahar 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i ICM 111 Teknik Çizim

Detaylı

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları

Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri (ICM 463) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Tabanlı Boyama Teknikleri ICM 463 Güz 1 2 0 2 4

Detaylı

1.Sınıf / Güz Dönemi. Ders Kodu Ders Adı Teorik Pratik Lab/Uyg Akts T.Kredi Saat Türü

1.Sınıf / Güz Dönemi. Ders Kodu Ders Adı Teorik Pratik Lab/Uyg Akts T.Kredi Saat Türü 1.Sınıf / Güz Dönemi GES-101 Temel Dokumaya Hazırlık 3 0 1 5 3.5 4 Zorunlu Dokumada kullanılan tezgah ve araç-gereçin tanıtımı ve basit dokuma tekniklerinin uygulanması. Tarih içinde dokuma tezgahlarını

Detaylı

TC ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ

TC ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ TC ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS PLANI VE DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL YENİ(2013-2014 E.ÖĞR.YILINDAN İTİBAREN UYGULANACAK

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yapı Fotoğrafçılığı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

I. SINIF ZORUNLU DERSLER

I. SINIF ZORUNLU DERSLER CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2009-2010 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM PROGRAMI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ NACİ TOPÇUOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM PROGRAMI MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI 1. DÖNEM DERS LİSTESİ (GÜZ DÖNEMİ) TURK101 Türk Dili-I (2-0)2 2 2 AIIT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I (2-0)2 2 2 YDBI101 İngilizce-I (2-0)2 2 2 TDP101 Toplumsal

Detaylı

Desen II (GRT 104) Ders Detayları

Desen II (GRT 104) Ders Detayları Desen II (GRT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Desen II GRT 104 Bahar 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Desen 1 Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları

Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Teknik Çizim I (ICM 111) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Çizim I ICM 111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları

Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları Teknik Resim ve Perspektif (GRT113 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Teknik Resim ve Perspektif GRT113 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimaride Fotoğraf Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi imarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi Dersin Adı imari Proje 3 DERS TANI BİLGİLERİ Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi I 311 4

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Illumination Techniques EEE463 7 3+0 3 5

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. Illumination Techniques EEE463 7 3+0 3 5 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Illumination Techniques EEE463 7 3+0 3 5 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü İngilizce Lisans Seçmeli / Yüz Yüze

Detaylı

Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları Temel Tasarım I (MTT101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I MTT101 Güz 4 4 0 6 8 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF / 1. YARIYIL GEL 1101 GELENEKSEL TÜRK DESENLERİ-I

Detaylı

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları - Halı Kilim Eski Kumaş Desenleri

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları - Halı Kilim Eski Kumaş Desenleri 1 ATA121 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 1 ATA122 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 GT151 Türk Bezeme Sanatı I 4 0 4 4 2 GT152 Türk Bezeme Sanatı 4 0 4 4 3 GT153 4 GT155 Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları

Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Bilgisayar Destekli Çizim I (ICM 213) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Çizim I ICM 213 Güz 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Meslek Etiği Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM 478

Detaylı

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ. Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4 MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Bilgisayar Destekli Tasarım MK-324 3/Bahar (1+2+0) 2 4 Dersin Dili : Türkçe Dersin

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Yapılarda Gürültü Kontrolü Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

- İşitme engellilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik özelliklerinin belirlenmesi

- İşitme engellilerin fiziksel, sosyal ve psikolojik özelliklerinin belirlenmesi DERS BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Yarıyıl Saat/Hafta T U İşitme Engellilerde 2 GÜZ 2 Egzersiz ve Spor Ön Koşul Yok Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Zorunlu Dersi Veren Öğretim Eleman(lar)ı

Detaylı

DENİZ HARP OKULU GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf/Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Gemi Geometrisi GİM-223 2/II 3+0 3 4 Dersin

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları

Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları Ambalaj Tasarımı (GTM 042) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ambalaj Tasarımı GTM 042 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ ORMAN FAKÜLTESĠ ORMAN ENDÜSTRĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BĠLGĠLERĠ DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS İş Etüdü ve Ergonomi ORE 439 7 2+0 2 4

Detaylı

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Temel Tasarım I (EÜT 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I EÜT 101 Güz 4 6 0 7 12 Ön Koşul Ders(ler)i - Dersin Dili Dersin

Detaylı

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Form İnşa GRT114 Bahar 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Geleneksel Türk El Sanatları II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

3. SINIF GÜZ DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı

3. SINIF GÜZ DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı KODU RES301a1 RES301a2 RES301a3 RES301a4 RES301a5 ÖN KOŞULU 3. SINIF GÜZ DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS Seçmeli Ders Elective Studio 14 Zorunlu ders kredi toplamı

Detaylı

Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları

Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Modelaj ve Maket SGT 222 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Türkçe Adı: JEOLOJİK HARİTA ALMA KAMP STAJI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Türkçe Adı: JEOLOJİK HARİTA ALMA KAMP STAJI Dersi Veren Birim: Jeoloji Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: JEOLOJİK HARİTA ALMA KAMP STAJI Dersin Orjinal Adı: JEOLOJİK HARİTA ALMA KAMP STAJI Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora)

Detaylı

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI

CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ- GELENEKSEL EL SANATLARI PROĞRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I. SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları

Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Mimari Anlatım Teknikleri II (MMR 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Mimari Anlatım Teknikleri II MMR 104 Bahar 2 2 0 3 6 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DEĞİRMENDERE ALİ ÖZBAY MESLEK YÜKSEK OKULU SERAMİK CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI ÖNLİSANS PROGRAMI I.YARIYIL T+U TOPLAM AKTS KREDİSİ TDB 107 Türk Dili- I 2+0 2 2 YDB 105English I 2+0 2

Detaylı

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır.

Vizyon: Verimli sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasında ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesinde daha etkin ve öncü olmaktır. 2012-2013 Yeni Misyon ve Vizyon Sulama Teknolojisi Misyon: Tatlı su kaynaklarının en uygun şekilde kullanılmasına yönelik sulama sistem ve yöntemlerinin seçilmesini ve uygulamasını sağlamak için gereksinim

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça Kolay Metinler II Seçmeli SEÇ122 2+0 2 3 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan)

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça Kolay Metinler II Seçmeli SEÇ122 2+0 2 3 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU ETB201 DERSİN ÖN KOŞULU ETB101, ETB102, ETB103, ETB104, ETB111, ETB112, TEM107, TEM108 3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS Endüstri Ürünleri

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Şehir Mimarlık ve Mekan Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel plastik sanat eğitimi I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

I.SINIF ZORUNLU DERSLER

I.SINIF ZORUNLU DERSLER CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TURGUTLU MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI PROGRAMI (METEB) 2008-2009 ÖĞRETİM YILI GİRİŞLİ VE ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİN DERS İÇERİKLERİ I.SINIF ZORUNLU DERSLER ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimari ve Sinema Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi MIM

Detaylı

Temel Tasarım I (ICM 101) Ders Detayları

Temel Tasarım I (ICM 101) Ders Detayları Temel Tasarım I (ICM 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Tasarım I ICM 101 Güz 4 6 0 7 12 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ DENİZ HARP OKULU MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS Mekanik Sistem Tasarımı MKM-422 4/II (1+2+0) 2 2 Dersin Dili : Türkçe

Detaylı

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları

Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Grafik Tasarımında Desen I (GRT111 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Grafik Tasarımında Desen I GRT111 Güz 2 2 0 3 7 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça dan Türkçe ye Çeviri II AE106 2+0 2 2 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan)

DERS KATEGORİSİ TEORİ+UYGULAMA (SAAT) Arapça dan Türkçe ye Çeviri II AE106 2+0 2 2 ÖN KOŞUL DERSLERİ. DERSİN VERİLİŞ BİÇİMİ (Örgün ya da Uzaktan) KAFKAS ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ/YÜKSEKOKULU/MESLEK YÜKSEKOKULU/ENSTİTÜSÜ DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATLARI BÖLÜMÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ DERSİN ADI DERS KODU TEORİ+UYGULAMA (SAAT) KREDİSİ

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI ANKARA, 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ 1 EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI 2 EL SANATLARI

Detaylı

İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları

İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları İç Mimariye Giriş (ICM 121) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İç Mimariye Giriş ICM 121 Güz 3 0 0 3 3 Ön Koşul Ders(ler)i Yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

Teknik Resim Perspektif (GRT 109) Ders Detayları

Teknik Resim Perspektif (GRT 109) Ders Detayları Teknik Resim Perspektif (GRT 109) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Teknik Resim Perspektif GRT 109 Güz 1 2 0 2 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ambalaj Tasarımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ Ders No : 0010130005 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Staj Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( ) Dersin Türü

Detaylı

2. SINIF BAHAR DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı

2. SINIF BAHAR DÖNEMİ. Zorunlu Dersler ve Ders Programı RES202a1 RES202a2 RES202a3 RES202a4 RES202a5 ÖN 2. SINIF BAHAR DÖNEMİ Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS RES210 Resim Tarihi II Painting History II 2 0 3 ING004 ALM004 FRA004

Detaylı

SERAMĠK, CAM VE ÇĠNĠCĠLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ

SERAMĠK, CAM VE ÇĠNĠCĠLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ T.C OSMANĠYE KORKUT ATA ÜNĠVERSĠTESĠ OSMANĠYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ El Sanatları Bölümü I. GÜZ YARIYILI SERAMĠK, CAM VE ÇĠNĠCĠLĠK PROGRAMI DERS ĠÇERĠKLERĠ (Teori +Uygulama ) SER 153 Kimya- I (2+0)

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI PROGRAMIN TANITIMI: Sanat ve Tasarım, toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür.

Detaylı

Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları

Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları Modelaj-Maket (GTM 024) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Modelaj-Maket GTM 024 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4163

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI DERS/MODÜL/BLOK TANITIM FORMU. Dersin Kodu: JEO 4163 Dersi Veren Birim: Jeoloji Mühendisliği Dersin Türkçe Adı: TIBBİ JEOLOJİ Dersin Orjinal Adı: TIBBİ JEOLOJİ Dersin Düzeyi:(Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Lisans Dersin Kodu: JEO 416 Dersin Öğretim

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI TEKSTİL TEKNOLOJİSİ ALANI K.Maraş ta en önemli sektör olan tekstil Endüstrisine kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla 1995 yılında kurulan okulumuzda; en fazla öğrenciye ve en geniş eğitim ortamına sahip

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI MİNYATÜR MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA 1 ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı