KÜRŞAT TUNCEL GAYRİMENKULDE PAZARLAMA SÜRECİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KÜRŞAT TUNCEL GAYRİMENKULDE PAZARLAMA SÜRECİ"

Transkript

1 KÜRŞAT TUNCEL GAYRİMENKULDE PAZARLAMA SÜRECİ

2 Pazarlama sürecine klasik bir başlangıç Pazarlama 7P den oluşur; Product, Place, Price, Promotion, Personnel, Phsical Facilities ve Process Management.

3 A. ÜRÜN Bizim işimizde ürün «konut» tur. Tasarım prensiplerinin diğer ürünlerden bir farkı yoktur! B. YER Gayrimenkulde önemli 3 şey vardır ; konum, konum ve konum! C. FİYAT Satılabilirliğin önemli bir unsurudur ama tek unsuru değildir. D. TANITIM Reklam, halkla ilişkiler ve müşteri ilişkileri sizi farklılaştıracak ve başarınızı belirleyecek unsurlar E. ELEMAN Şirketiniz, markanız, ürününüz, satışınız ancak elemanlarınız kadar iyi olabilir! F. FİZİKİ ŞARTLAR Satış ortamlarının tasarımı başarılı satış için çok önemlidir. G. SÜREÇ YÖNETİMİ İyi tanımlanmış tasarım, pazarlama, satış ve satış sonrası süreçleri bir bütün halinde başarıyı belirler.

4 Paz. 1.0 Paz. 2.0 Paz.3.0 Hedef ürün satmak tüketici tatmini daha iyi bir Dünya Destek noktası sanayi devrimi bilişim teknolojisi yeni dalga teknoloji Pazarlama kavramı ürün geliştirme farklılaştırma değerler Pazarlama ilkesi ürün spesifikasyonu ürün konumlama misyon ve değerler Değer önermesi işlevsel işlev+duygu işlev+duygu+manevi Tüketici etkileşimi birden çoka bire bir çoktan çoka Ürün merkezli pazarlamadan sonra tüketici merkezli pazarlamaya geçildi, şimdi ise değere dayalı pazarlama öne çıkıyor, artık katılım ve işbirliği önemli. Alıcıların manevi ihtiyaçlarını da tatmini amaçlayan Pazarlama 3.0 ın yapı taşları; işbirlikçi, kültürel, manevi pazarlamadır. Pazarlama 3.0. Katılım isteyen ve yaratıcı çözümler bulan bir pazarlama anlayışıdır. Bu çağın sorunu ise «küreselleşme paradoksu» dur.

5 Günümüzün pazarlama Anlayışı Geleceğin pazarlama Anlayışı Ürün-Product Fiyat-Price Yer-Place Tanıtım-Promotion Birlikte yaratma AKIL + KALP + RUH Dilimleme-Hedefleme Konumlandırma Topluluk oluşturma Marka Yaratma Karakter yaratma

6 Daha iyi bir dünya arayışı manevi değerleri olan markalar talep ediyor. Markanın fonksiyonel olması ve kişinin ihtiyacını karşılaması tek başına yeterli değil! Marka toplum için ne yapıyor?

7 Yeni konut projeleri yeşil dostu, çevreye saygılı, yenilenebilir enerjiye önem veren, tasarruflu uygulamaları içermelidir Yeni alıcı kitlesi sosyal bilince sahip bir kitle ve bunun için daha fazla harcamaya hazır!

8

9 Tüketiciler belli bir markayı benimserken marka değerlerini göz önüne alıyor. Peki saha araştırmalarına göre konutta marka değerleri ne?

10

11 MARKA ENTEGRASYONU Markanın, reklam, hakla ilişkiler, medya, dijital ortamlar, ambalaj ve paketleme (görünüm) vb..tüm unsurları dahilinde bütünlük içinde konumlandırılmasıdır. Marka konumlandırması, vizyon, misyon ve değerlerden başlayarak görselliğe ve kimlik tanımına ulaşır.

12 Marka Kimliği? Marka Vaadi? Markanın tüketici nezdindeki algısı?

13 A. ÜRÜN (PRODUCT) Bizim ürünümüz «konuttur» ve pazarlamanın öncelikle satılabilir bir ürün tasarlamak olduğu kuralından istisna değildir.

14 1.PAZAR ARAŞTIRMASI Piyasanın ne istediğini tespit et! 2.HEDEF KİTLE Satış için en uygun hedef kitleyi tespit et! 3.FİYAT ANALİZİ Satışı doğru konumlama ve fiyat sağlar. 4.REKABET ANALİZİ Piyasa oluşturamıyorsan rakipleri izle! 5.DİZAYN Tasarım ürünle duygusal bağ kurulmasını sağlar. 6.KALİTE SEVİYESİ Kalite fiyat dengesini optimize et! 7.MALİYET ANALİZİ Fiyata yansıtamayacağın maliyeti yapma! 8.TÜKETİCİ TESTİ Piyasaya çıkmadan hedef kitlende test et! 9.OPTİMİZASYON Dizayn, fonksiyon, kalite gerekiyorsa düzelt! 10.TAKIM TEŞKİLİ Başarılı ürün çok fonksiyonlu takım ile geliştirilebilir 11.TASARIM SÜRECİ YÖNETİMİ Tasarım rastsal bir süreç değildir, bir proje yönetim mantığında yürütülmesi gerekir

15 Pazarlama bir vizyondur. Pazar araştırması yapılırken en çok yapılan hatalardan birisi mevcut piyasa şartlarını veri kabul ederek taklitçi bir geliştirme programı uygulanmasıdır. Eski bir çöplük bölgesinin bugün bir konut vahasına dönüşebilmesi bir vizyondur. Müşterilerin satın alma eğilimleri gördükleriyle sınırlıdır. Pazarlama vizyonu görmediklerini onlara sunabilmektir.

16 Pazar araştırması tasarlanan ürün için potansiyel müşteri talebini ölçmek için yapılır. - Planlanan ürünün hedef kitlesi ve bu kitlenin demografik, sosyokültürel ve maddi davranışlarının analizi - Alternatif fiyat seviyeleri için farklı talep senaryoları - Arzı etkileyen faktörler ve rekabet analizi YENİ BİR KONSEPT YENİ BİR PAZARLAMA FİKRİ - Anket, test grupları, analitik müşteri görüşmeleri

17 Design Dilemma = Bir ürün hem kaliteli hem hızlı hem de ucuz olamaz! Ürünü mimar değil pazarlama faktörleri belirler. Kalite, hedef maliyet, ürün karması (mix) hatta mimari tarz bile tasarım için pazarlama verileridir.

18 Pazarlama bilinen düşünce kalıplarının dışından bakarak satılabilir ürün geliştirebilmektir. Çok yoğun bir yapılaşma satış şansını yok eder! Genelde doğrudur Yandaki resim size ne düşündürüyor? Konsept tasarımını pazarlama bakış açısı yönlendirmelidir.

19 Dubai aşırı arz koşullarında global krizle birlikte zorlanan bir konut piyasası haline dönüşmüştür. Talep yetersizliği olan piyasalarda yeni proje yapmak büyük bir risktir ama her piyasada yaratıcı bir pazarlama fikri için her zaman yer vardır. Pazarlama taklit değil «özgün» fikri bulma çabasıdır.

20 İDEAL BİR GELİŞTİRME TAKIMI Satış : Müşteri beklentilerini ve eleştirilerini, geçmiş müşteri tecrübelerini yansıtır. Pazarlama : Tasarımın hedef kitlesi, satılabilir konsept, farklılaşma unsurları, istenen donanım, sektörel trendleri yansıtır. Teknik : Tasarımın hayata geçirilmesinde fiziki kısıtları, uygulama prensiplerini ve zaman planlamasını yansıtır. Finans : Tasarımın beklenen maliyetini, istenen fiyat için kredilendirme ve ödeme şablonlarını, satış hızı tahminlerini, hedeflenen satış fiyatını yansıtır. Mimari : Arazi ve imar şartlarına uygun yerleşimi, pazarlama miksine uygun planları ve mimari tarzı yansıtır.

21 B. YER (PLACE) Konum, konut satışında en belirleyici unsurlardan birisidir.

22 1.KONUM Ürüne ve hedef kitleye en uygun lokasyonu tespit et! 2.ULAŞIM Bugünkü ve gelecek ulaşım imkanları hayatidir. 3.İMAR İstenen ürüne uygun imar koşulları sağlanmış olmalı 4.SOSYAL ÇEVRE Kendi içinde kurtarılmış projeler yetmez! 5.ALTYAPI Yapılabilirlik ve karlılık için çok önemlidir. 6.FİZİKİ KOŞULLAR Zemin, eğim, iklim, kirlenme yapılabilirlik, maliyet ve mühendisliği etkileyen tüm koşullar 7.EKONOMİK ÇEVRE Konut alanlarının gelişimi ticari ve ekonomik gelişime bağlıdır. 8.BELEDİYE Türkiye gerçeği! Yapılabilirliğin anahtarı belediyedir! 9.PRESTİJ Pazarlama gerçekler değil algılar yönetimidir! Tüm şartlar uygun olsa da tüketici algısı kötü ise orada olma!

23 İYİ KONUM Toplu ulaşım imkanı olması İyi okullara yakınlık Doğa ve/veya rekreasyon alanlarına yakınlık Manzara Eğlence ve alış-veriş alanlarına yakınlık Güvenli ve benzer sosyal statüde komşuluk çevresi Ekonomik olarak istikrarlı bir komşuluk çevresi Düzenli ve benzer nitelikli yapılaşma alanı Sağlık ve iş alanlarına yakınlık Blokların orta kısmı KÖTÜ KONUM Endüstriyel ve ticari alanlara yakınlık Otoban, demiryolu, uçuş alanlarına yakınlık Suç oranı yüksek bölgeler Ekonomik açıdan gelişmemiş bölgeler Enerji nakil hatları, santrallere vb. yakınlık

24 Mevcut arazinin imar durumu, arazide nasıl bir proje yapılabileceğinin belirleyicisidir. Aynı şekilde belirli bir hedef kitle için proje geliştirmek istendiğinde, bu kitleye uygun sosyalekonomik çevre imar koşullarına sahip bir arazi gerekecektir. Yüksek gelir grubu ticari yaşama yakın veya üst düzey bölgelerde yaşamak isterken, orta gelir grubu banliyö veya eski şehir merkezini tercih edecektir.

25 C. FİYAT (PRICE) Satışta fiyat önemlidir ama asla tek belirleyici değildir, asıl satılan şey değerdir.

26 1.KONUMLAMA- Hangi ürünü, kimin, hangi fiyata alabileceğini belirleme sanatı 2.BAZ FİYAT- Her türlü promosyon ve finans modeli öncesi satışa başlangıç fiyatı Yanlış başlangıç başarısızlığı getirir! 3.ŞEREFİYELENDİRME- Ürün özelliklerini farklılaştır fiyatı farklılaştır! 4.FAZLAMA Piyasanın sindirme hızına paralel satış yapmak 5.İNDİRİMLER- Sihirli değnek! Ama çok da tehlikeli bir araç 6.VADELENDİRME- Borç yiğidin kamçısıdır! Alım gücü gerçeği 7.PEŞİNAT- Müteaahitin gerçeği alıcının kabusu 8.ARA ÖDEME- Esnek ödeme modellerine alıcılar nasıl yaklaşıyor? 9.TESLİM ÖDEMELERİ- Gecikme endişelerini aşmanın sihirli anahtarı 10.PROMOSYONLAR- Deterjan ve konut farklımı? Hiç de değil 11.PRİMLENDİRME- Prim vaadiniz sağlamsa satış şansınız yüksektir!

27 Satışta fiyattan daha önemli olan bir şey varsa «değer» dir. Değer, alıcıya yaratılan faydadır. Satış prosesi alıcının bu faydayı algılaması üzerine kurgulanır. Alıcı ürünü niçin almalı? Niçin bizden almalı? Alıcıya sağladığımız faydalar nedir?

28 Değer, hedeflenen spesifik alıcıya; algıladığı fiyat maliyet dengesinin üstüne, ürün ve hizmet olarak sağlayacağı avantajları açıklayarak ve niçin diğer alternatiflerden daha iyi olduğunu kanıtlarıyla ortaya koymak şeklinde sunulur.

29 Düşük kalite düşük fiyat> ekonomik fiyatlama> EKONOMİK ÜRÜN Yüksek kalite düşük fiyat> piyasaya giriş fiyatlaması> YENİ MARKA Yüksek kalite yüksek fiyat> Premium fiyatlama> LÜKS ÜRÜN, MARKA Düşük kalite yüksek fiyat> Piyasa kaymağını alma > İLK, YENİ ÜRÜN

30 Ürünün satışı için doğru fiyatı belirlemek hayatidir, buna yönelik olarak uygun fiyatlama stratejisi izlenmelidir.

31 D. TANITIM (PROMOTION) Çok fazla alternatif var, sürüden ayrılmanın en etkili yolu doğru yerde doğru şekilde tanıtımdır.

32 1.REKLAM Gazete, dergi, radyo, TV klasik mecralar! Hangisi daha etkili? 2.HALKLA İLİŞKİLER PR en ucuz ve etkili pazarlama iletişimi 3.İNTERNET- Satın alma kararında en büyük başvuru kaynağı.. 4.SOSYAL MEDYA Ulaşılabilir ol! tüketicinle birebir temas kur!, sosyal medyada olacak kadar cesursan insanlar sana güvenir 5.AĞIZDAN AĞIZA PAZARLAMA- Sizin değil müşterilerinizin birbirlerine ne söylediği daha önemli pazarlamanın anahtarı viral pazarlama 6.DOĞRUDAN PAZARLAMA Doğru hedef kitleyi tespit edersen ona yönelebilirsin reklam illaki TV de olacaksın demek değil! 7.AKTİVİTE BAZLI PAZARLAMA Gerilla pazarlama, aktivite bazlı pazarlama, sponsorluklar kalabalıklara ulaşabileceğin yerde ol!

33

34 Yazılı basının reklam harcamalarında payı düşerken dijital mecraların payı yükseliyor. Pazarlamanın geleceği dijital mecralarda. 0.0% 0.8% 0.5% 0.7% 0.7% 0.8% 0.9% 1.6% 2.9% 7.6% 5.7% 5.1% 4.9% 5.8% 7.1% 8.5% 8.1% 3.8% 3.7% 3.8% 7.5% 3.8% 0.0% 4.3% 3.7% 3.5% 4.4% 3.3% 3.9% 4.4% 4.8% 5.3% 3.3% 3.9% 4.4% 4.7% 5.0% 7.2% 7.1% 7.7% 8.3% 2.6% 8.9% 2.5% 2.8% 2.7% 2.6% TV Newspaper 40.6% 37.3% 33.5% 31.9% 33.5% 35.7% 33.0% 29.9% 29.4% 26.9% 25.0% 24.1% 23.5% 22.9% Magazine OOH Radio 42.5% 41.7% 48.2% 52.1% 51.8% 50.2% 51.7% 53.2% 52.1% 52.1% 53.6% 52.9% 52.3% 51.7% Cinema Internet (Display) Internet (Search) f 2010f 2011f 2012f 2013f

35 Pazarlama iletişiminde son 10 yıldır artan sosyal medya ve internet kullanımı klasik reklam yaklaşımını değiştirdi. Artık daha iyi tanıtım daha pahalı tanıtım demek değil.

36 Sosyal medya yanlızca Facebook ve Twitter dan ibaret değil. Başarılı sosyal medya pazarlama yönetimi için bu işe odaklı bir ekip gerekir.

37 Sosyal ağlar kullanım araştırması FRIENDFEED e göre sosyal medya kullanıcılarının %90 ından fazlası Twitter, Facebook ve Blog takipçisi

38

39 TÜRKİYE DE ORTALAMA BİR YETİŞKİN Günde 2,8 saat TV seyrediyor... Ev kadınları için ortalama 6,8 saat Günde 0,1 gazete okuyor... Haftada 2,3 saat radyo dinliyor... Haftada 6,5 saatini ulaşımda geçiriyor.. Haftada 0.02 haftalık dergi okuyor... Ayda 3,7 saat internete bağlanıyor... Ayda 0,1 aylık dergi okuyor...

40 AĞIZDAN AĞIZA PAZARLAMA - WOM Internet, bloglar ve sosyal networkler sayesinde bireyler giderek artan oranda birbirlerini satınalma referansı olarak kullanmaktalar. Konut satışlarında WOM en önde gelen kaynaklardan birisidir. Etki halkaları; ulaşılan her bir kişinin kendi çevresini ve onlarında kendi çevrelerini etkilemeleri esasına dayanır.

41 DOĞRUDAN PAZARLAMA Müşteriye doğrudan ulaşma ve öneriyi kişiselleştirmenin en etkili yoludur. Kuvvetli bir müşteri Database i ve CRM bilgisi gerektirir. Mektup, Mail, SMS, Bloglar gibi çok farklı kanallardan faydalanarak doğrudan müşteriye ulaşabiliriz.

42 GERİLLA PAZARLAMA Günlük hayatta tüketiciyi şaşırtarak ürünü hatırlatan veya deneyimlemesini sağlayan bir etkileşim sağlamayı amaçlar. Gerilla pazarlama yaratıcı görsel ve aksiyonlarla normalde reklama duyarsızlaşan alıcı kitlesini günlük yaşam alanı içinde uyarmayı amaçlar. Uygulanan alan ve yaratıcılığa bağlı olarak çok ucuz maliyetlerle kuvvetli etki sağlayabilir.

43 OUTDOOR REKLAM Açık alanlarda, yol, kenarlarında, meydanlarda, dikkat çeken yapılarda, sabit panolar veya mobil araçlar vasıtasıyla sunulan ürün reklamlarıdır. Amaç açık alan görselleriyle kalabalık alanlarda tüketicinin ilgisini ürüne çekmektir. Görsel yaratıcılık ve uygun yer seçimi çok önemlidir. Reklamın etkinliği konumla orantılı maliyete bağlıdır.

44 GOOGLE ADWORDS Arama motoru vasıtasıyla anahtar kelimeler belirleyerek arama önceliği kazanmak ve bağlantılı sitelerden link alabilmek için kullanılır. Alınan klick başına ödeme sistemiyle borsa benzeri şekilde fiyatlanır. Aramada öne geçmek için daha yüksek ödeme prensibine dayanır. Bu şekilde bedeli mukabili en yakın rakibinizin arandığı bir aramada dahi öne geçebilirsiniz.

45 LOKASYON BAZLI PAZARLAMA Gelişen teknoloji ve mobil cihazlar sayesinde konum odaklı bir pazarlama taktiği olarak öne çıkmıştır. Lokasyon bazlı pazarlamada amaç ürünü belirli bir bölgede hedeflenen alıcı kitlesi için görünür kılmak veya yanlızca sınırlı bir bölgeye mesaj ulaştırmaktır. Bu şekilde projenize belirli bir mesafeye yaklaşanlara pazarlama önerinizi iletebilirsiniz veya satış ofisinizi arayanlara GPS sayesinde yönlendirme yapabilirsiniz Mobil cihazların konum bildirimlerini kullanarak pazarlama mesajı iletmek veya ürün özelliklerini görünür kılmak en yaygın uygulamalardır.

46 Tüketiciler özel indirimler almak, puan kazanmak, ödül kazanmak gibi motiflerle konum bazlı uygulamalara ilgi gösteriyorlar! Pazarlama öneriniz tüketici lehine bir fayda içeriyorsa bulunduğu konumda tüketiciniz ona ulaşmanızdan hoşlanacaktır. Tüketiciler restaurant, pizza, sinema bileti gibi ürünlerde konum bazlı sunulan avantajlara alıştı. Konut projeleri için niçin olmasın?

47 HALKLA İLİŞKİLER Planlı ve düzenli şekilde yapılırsa reklamdan daha etkili bir satış silahıdır. Marka imajının oluşmasında en etkili yollardan biridir. Başarı ve risk durumları belirli bir plan dahilinde iletişim konusu yapılmalıdır.

48

49 BAŞARILI REKLAM BAŞARILI SATIŞ KAMPANYASI Güçlü marka İşin başındaki patron Sosyal mesaj Kolay ulaşılabilirlik Basit satış önermesi Proje imkanlarının sunumu Güçlü satış sloganı Samimi, Basit, Celebrity kullanımı dikkat çekici TV-Gazete-Outdoor-İnternet-Dergi- Sinema 1 ayda 1900 unite satışı Türkiye Satış Rekoru Yüksek PR kapsaması

50 BAŞARILI REKLAM BAŞARILI SATIŞ KAMPANYASI? Celebrity kullanımı Güvence unsuru Satış odaklı pazarlama önermesi Dikkat çeken 2 ünlü Karmaşık satış önerisi? TV, sınırlı gazete, outdoor, dizi ve film sponsorluğu Reklam marka bilinirliğine çok olumlu katkı yaptı. Planlandığı şekilde ticari ürünlerin değil konut kısımlarının satışını artırdı. Ciro%200 yükseldi.

51 BAŞARILI PROJE BAŞARILI REKLAM BAŞARILI SATIŞ? Hedef kitleye uygun reklam Sofistike ve iddialı bir mesaj Elit duruş Güçlü marka algısı Mesafeli, ağır ve lüks bir imaj Ödüllü bir proje Dikkat çeken bir reklam Satış başarısı? Pazarlama vaadi, hayatı değiştirmek ve statü sağlamak yeterlimi? Ürün bilgisi? Satış vaadi?

52 BAŞARILI REKLAM BAŞARILI SATIŞ? Güvenlik unsurunu öne çıkaran kuvvetli önerme (dönem şartlarına uygun) Tek mesaj Sofistike görsel anlatım Ödüllü bir kampanya Lokasyon avantajı Sınırlı satış başarısı Projenin özellikleri? Projenin fiyatı? Pazarlama vaadi? Yapımcı firma?

53 BAŞARISIZ REKLAM BAŞARISIZ SATIŞ Yetersiz görsel tasarım Gereksiz bilgi yığını Tek ilanda her şeyi verme çabası Aşırıya kaçan pazarlama vaadi Basit illustrasyon Soğuk ve karanlık duygusu Uygun olmayan reklam Yetersiz satış

54 E. ELEMAN (PERSONNEL) Her şeyin sonu satıştır, satış personeli 15 dakika içinde markanın ve projenin başarısını belirler.

55 1. ELEMAN PROFİLİ Yaş, Eğitim, Tecrübe, Cinsiyet? Neler önemlidir? 2. SATIŞ EĞİTİMİ Büyük Sorun! Dev sektörün eğitimsiz elamanları 3. DAVRANIŞ EĞİTİMİ - Müşteri odaklı yaklaşım nasıl kazanılır? 4. PROJE EĞİTİMİ Projeyi tanımadan nasıl satacaklar? 5. KAMPANYA EĞİTİMİ - Kampanyalar müşteri için karışık satıcı için de öyle! 6. MATEMATİK BECERİLER Vade farkı, iskonto, kampanya dizaynı, paranın zaman değerini yorumlama, temel finansal beceriler 7. MAAŞ VE PRİM SİSTEMİ Satış başarısını maaş ve prim sistemi belirler. 8. PERFORMANS SİSTEMİ Başarıyı ölçmezseniz ödüllendiremezsiniz! 9. AİDİYET VE MOTİVASYON Satış artırmanın para dışı yolları da vardır. 10. PATRON PROFESYONEL İLİŞKİLERİ Patron ve profesyonel ilişkilerinde doğrular

56 BAŞARILI SATIŞ İÇİN Piyasa yönü ve şirket hedeflerine uygun olarak; doğru müşteriye, doğru ilişkilerle, doğru zamanda, doğru aktiviteyle ve doğru avantajlarla ulaşmaktır. Bu hedefe uygun olarak doğru bir satış organizasyonu kurgulamak, satış hedeflerini belirlemek, kaynak tahsisi, iş tanımı ve satış prosesini dizayn etmek gerekir. Süreç boyunca coaching ve geri besleme, sonunda ise ölçme ve değerlendirme şarttır.

57 Satış elemanlarının satış psikolojisini çok iyi bilmesi gerekir, geleneksel anlayışla ağzı iyi laf yapan iyi görünümlü elemanlar iyi satışa yetmez. Satışta kadın-erkek davranışlarının ve farklı toplumsal tabakalara mevcut alıcıların davranışlarını bilmek başarıyı getirir. Yandaki esprili grafik aslında önemli bir gerçeği gösteriyor; kadınlar çoklu alternatifleri aynı anda değerlendirerek karar alır, erkekler ise tek bir hedefe odaklı hareket eder.

58 Başarılı satış için satış personeline performans hedefleri verilmeli ve bu hedefler çerçevesinde bir ödül ve ceza mekanizması kurulmalıdır. Bireysel satış hedefi departmanın satış hedefinden, departman hedefi ise firmanın satış hedefinden türetilir. Başarı, bireysel iş yetkinlikleri yanında, şirket, departman ve kişisel performans hedeflerine ulaşma oranıyla değerlendirilir. Standart üstü satışcılar için ekstra ödüllendirme mekanizması ekibini yoğun rekabete teşvik edecektir.

59

60 F. FİZİKİ ŞARTLAR (PHYSICAL CONDITIONS) Satış ortamının cazibesi konut satışında alıcıyı ilk etkileyen unsurdur.

61 1. SATIŞ OFİSİ PLANLAMA Tarz, dizayn, işlevsellik, görsellik önemli! 2. SATIŞ SÜRECİNE GÖRE TASARIM Satış ofisi dizaynı satış akışı ve süreçleri gözetilerek yapılır. 3. MARKALAMA- Marka ve projeyi temsil eder, hedef kitle ile uyumlu olmalıdır! En ihtişamlı en iyi demek değildir! 4. GÖRSELLEŞTİRME Teknoloji, görsel imajlar, maket, örnek ev 5. DONATI- Ürün ve hedef kitle ile uyumlu dekorasyon 6. TEKNİK ALTYAPI İklimledirme, IT, elektrik, Call Center, İnternet 7. SATIŞ PROGRAMI Etkin fiyatlama ve stok takibi için uygun yazılım, müşteri ilişkileri CRM, muhasebe entegrasyonu, 8. SATIŞ RAPORLAMA Dinamik satış takip ve raporlama imkanı 9. DOSYALAMA Satış dökümantasyonu ve arşiv sistemi 10. AĞIRLAMA İkramlar, hafta sonu aktiviteleri, çocuk ağırlama..

62 Alan Yükseklik İşlevsellik - Tema Dizayn Signage Branding - Aydınlık Kalite Algısı Teknoloji Örnek Daireler Örnek Malzemeler Mobilya İkram Servisleri Projeyle uyumlu olmayan bir kalite algısı projenin ulaşılabilirliği hakkında yanlış intiba uyandırabilir. Orta sınıf bir proje için çok lüks bir satış ofisi oluşturulması pahalı proje algısı yaratacak ve müşteri çekinecektir.. satış ofisine 2 günde 2000 kişi akın etti.. ta tanıtım kampanyasının vizyona girmesiyle birlikte ilk haftasonunda satılan konut sayısı bini geçti. Sizin ofisiniz böyle bir senaryoya hazır mı?

63 G. SÜREÇ YÖNETİMİ (PROCESS MANAGEMENT) Pazarlama süreci, piyasa analizi, strateji ve taktik belirleme, uygulama ve kontrol aşamalarından oluşur.

64 PAZARLAMA YÖNETİMİ SÜRECİ I. Müşteri analizi II. Piyasa analizi III. Rekabet analizi IV. Dağıtım imkanları IV. Pazarlama karmasının oluşturulması V. Finansal analiz VI. Elde edilen sonuçların kontrolü ve revizesi

65

66 MİKRO ANALİZ Organizasyon. Arz koşulları. Rekabet. Tüketiciler. Diğer paydaşlar (kamu) MAKRO ANALİZ I. DEMOGRAFİK FAKTÖRLER Nüfus. Büyüme. Göç. Doğum. Yaşlanma. Evlilik. Çocuk. Aile. Çalışma verileri. Eğitim. Etnik farklar. II. EKONOMİK FAKTÖRLER Gelir artışı. Enflasyon. Tasarruflar. Borçlanma. Tüketici harcama alışkanlıkları. III. FİZİKİ FAKTÖRLER Ham madde kısıtları. Enerji maliyeti. Kirlenme. IV. TEKNOLOJİK FAKTÖRLER V. POLİTİK VE HUKUKİ FAKTÖRLER VI. SOSYO-KÜLTÜREL FAKTÖRLER

67 PAZARLAMA KARMASI Ürün (Product) Ürün karması. Kalite. Özellikler. Seçenekler. Stil. Marka. Ambalaj. Ölçüler. Servis. Garanti. İade. Fiyat (Price) Liste fiyatı. İskontolar. Ön ödeme. Vadelendirme. Kredi koşulları. Yer (Place) Satış kanalları. Kapsama alanı. Satış ofisi. Stoklar. Ulaşım. Tanıtım (Promotion) Reklam. Doğrudan satış. Promosyonlar. Halkla ilişkiler.

68 PAZARI TANIMLA PAZARI SEGMENTE ET PAZARI HEDEFLE POZİSYON AL

69 PAZARLAMA PERFORMANSININ ÖLÇÜMÜ I. Satışlarda net artış II. Yeni müşteri artışı III. Müşteri ziyaretlerinin artışı IV. Müşteri sadakati artışı V. Marka bilinirliğinde artış VI. Marka algısında iyileşme VII. Satın alma isteğinde artış - Pazarlama stratejik planına uyum - Pazarlama bütçe hedeflerine uyum

70 Eğitmen Hakkında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Kürşat Tuncel, 1991 yılında Sermaye Piyasası Kurulu nda uzman olarak iş hayatına başladı. SPK nın Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarıyla ilgili mevzuatının hazırlanmasında önemli rol oynadı. 7 yıllık SPK deneyiminin ardından İktisat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının kuruluş aşamasında Genel Müdür olarak görev aldı. Gayrimenkul sektöründeki başarıları, 2001 yılından itibaren 6 yıl boyunca Genel Müdür olarak görev alacağı Doğuş-General Electric GYO nun kapılarını açtı. Bu süre zarfında özellikle proje geliştirme, pazarlama ve satış kanallarındaki başarılarıyla kısa zamanda sektörün önde gelen profesyonellerinin arasına ismini yazdıran Tuncel, seneleri arasında Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği nde Başkanlık görevini üstlendi. Genç yaşına rağmen elde ettiği sektörel tecrübesi sayesinde 2007 yılında Standard Bank ın Gayrimenkul Bölümü Türkiye Direktörü olarak 3 yıl çalıştı. Son yıllarda konut geliştirme projeleriyle sektörde adından söz ettiren Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak 2010 yılında görev alan Tuncel halen UKRA İnşaat CEO su olarak çalışmalarına devam ediyor. Özellikle konut geliştirme, pazarlama ve satışı konusundaki bilgilerini ve yaşadığı sektörel deneyimleri genç profesyonellerle paylaştığı birçok eğitimde yer alan Tuncel in, ilk basımı 1996 senesinde gerçekleşen Risk Sermayesi Finansman Modeli ve 1997 yılında Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları-Türkiye Uygulaması ve 1997 basımı Yatırım Fonlarının Türkiye Uygulaması adıyla yayınlanmış eserleri bulunuyor.

GAYRİMENKULDE PAZARLAMA SÜRECİ

GAYRİMENKULDE PAZARLAMA SÜRECİ Gayrimenkul pazarlama sürecinde konum ve ürün nasıl seçilmelidir? Müşterilerimize konut mu satıyoruz yoksa tüm hayatlarını etkileyen bir hizmet mi sunuyoruz? Sadece fiyat, talebin tek belirleyicisi olabilir

Detaylı

Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar

Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar Müşteri Değeri: Bir değişim işleminde müşterinin elde ettiği yararların katlandığı veya ödediği bedele oranı Müşteri Tatmini: Mal veya hizmetin, müşteri

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

RESICON Kimdir? Ticaret Anonim Şirketi» kuruldu.

RESICON Kimdir? Ticaret Anonim Şirketi» kuruldu. RESICON Kimdir? Özellikle konut geliştirme, pazarlama ve satış konularında hizmet vermek üzere Aybars Kızılsencer tarafından, «Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi»

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

SALES & MARKETING SOLUTIONS

SALES & MARKETING SOLUTIONS SALES & MARKETING SOLUTIONS AMACIMIZ Gayrimenkul projelerinin; müşteri tatminini sağlama nihai hedefine uygun olarak profesyonelce geliştirilmesi, amaçlanan müşteri kitlesiyle buluşabilmesi için doğru

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır:

2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır: Ek 1 2008/2 Sayılı Tebliğin 4 üncü ve 5 inci Maddeleri Kapsamında Değerlendirilen Tanıtım Faaliyetleri Şunlardır: TV TV reklamları TV reklam yayın telifi TV reklam videolarının ülke bazlı adaptasyonu TV

Detaylı

Eco new farmers. Modül 1- Organik Tarıma Giriş. Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması

Eco new farmers. Modül 1- Organik Tarıma Giriş. Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması Eco new farmers Modül 1- Organik Tarıma Giriş Bölüm 7- Organik Tarım Pazarlaması Modul 1- Organik Tarıma Giriş Bölüm 7 Organik üretimde pazarlama www.econewfarmers.eu Bu bölümde organik ürünlerin kavramları,

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 14 Mart 2014 Bu Bölümde Stratejik Planlamanın Aşamaları Şirket seviyesinde Bölüm, ürün ve pazar seviyesinde Şirket Misyonunun belirlenmesi Şirket amaç ve hedeflerinin belirlenmesi

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018 Şubat 2018 Geçmişten günümüze pazarlama hangi evrelerden geçti? Pazarlama stratejisinin adımları nelerdir? Tüketici çeşitleri ve satın almaya etki eden faktörler nelerdir? Pazarlama yönetiminde trendler

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

Aybars Kızılsencer RESICON Soyak Yapı A.Ş. Zorlu Gayrimenkul Eroğlu Gayrimenkul RESICON GROUP

Aybars Kızılsencer RESICON Soyak Yapı A.Ş. Zorlu Gayrimenkul Eroğlu Gayrimenkul RESICON GROUP " RESICON Kimdir? On iki yılı aşkın sürede toplamda yirmi bin adedi geçen konutun Pazarlama ve Satışı ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Direktörlük görevlerinde bulunan RESICON CEO su Aybars Kızılsencer;

Detaylı

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak.

Gayrimenkul markalarının tüm proje pazarlama ve satış süreçlerini etkili bir şekilde yöneterek yenilikçi hizmetler sunmak. V İ L L A V. I. P P R O J E VILLA V.I.P GAYRİMENKUL lüks gayrimenkul sektöründeki 10 yıllık tecrübesine dayanarak, toplu konut projelerinde de bir marka olabilmek adına VILLA V.I.P PROJE yi yaratmıştır.

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme

Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme Müşteri Bilgi Sistemi Tasarımı, Müşteri İzleme Günümüzün giderek zorlaşan rekabet ortamında artan müşteri sayıları nedeniyle müşteri ilişkileri yönetimi her geçen gün boyut değiştirmektedir. Müşterilerine

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları

İÇİNDEKİLER. Sunuş Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları İÇİNDEKİLER Sunuş... 13 Bölüm I: Küresel İletişim, Değişen Paradigmalar ve Reklamın Yeni Rolü... 15 1. Küreselleşme Sürecinin İletişime Yansımaları 1.1. Küreselleşme Kavramı... 15 1.1.1. Küreselleşme Sürecinin

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF

PAZARLAMA YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF PAZARLAMA YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- Pazarlamanın

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya

İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya PAZARLAMA YÖNETİMİ İşletmelerin en temel iki fonksiyonu; mal ve hizmet üretmek ve üretilen mal ve hizmetleri pazarlamaktır. Üretim, mal veya hizmetlerin nasıl ortaya konulacağını; pazarlama ise hangi ürünlerin,

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

Dijital Pazarlama Planı

Dijital Pazarlama Planı 2015 için güncellendi 2015 Dijital Pazarlama Planı Değişen pazarlama kurallarını yakından takip eden markalar, internet pazarlama çabalarını kalıcı kılmak ve elde ettikleri sonuçları takip etmek için uğraşmaktadır.

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

DESTEKLENECEK FAALİYET

DESTEKLENECEK FAALİYET LENECEK FAALİYETLER I.TASARIMCI ŞİRKETLERİNİN LENMESİ Tasarımcı şirketlerin yurt dışında tanınmaları ve markalaşmaları amacıyla aşağıdaki faaliyetler belirtilen tutarda desteklenmektedir. LENECEK FAALİYET

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz...iii

İÇİNDEKİLER. Önsöz...iii İÇİNDEKİLER Önsöz...iii BİRİNCİ BÖLÜM GENEL OLARAK PAZARLAMA 1.1. Pazarlamanın Tanımı ve Kapsamı... 1 1.2. Pazarlamanın Özellikleri... 3 1.3. Pazarlamanın Temel Kavramları... 3 1.4. Pazarlamanın Diğer

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ...v BİRİNCİ BÖLÜM PAZARLAMANIN TANIMI, KAPSAMI VE GELİŞİMİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ...v BİRİNCİ BÖLÜM PAZARLAMANIN TANIMI, KAPSAMI VE GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...v BİRİNCİ BÖLÜM PAZARLAMANIN TANIMI, KAPSAMI VE GELİŞİMİ 1.1. PAZARLAMANIN TANIMI VE KAPSAMI...1 1.2. PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR...4 1.3. PAZARLAMANIN ÖZELLİKLERİ...9 1.4. PAZARLAMANIN

Detaylı

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz 1 ÖNSÖZ İşimiz; Kurumunuz için gerçekleştirilecek tüm kurumsal yenilenme, reklam, PR, basın ilişkileri, tanıtım materyalleri, strateji oluşturma, yeni müşteri ilişkileri ve marka yönetimi hizmetlerini

Detaylı

Pazarlama Karması BBY 401, 8 Kasım 2006. Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr

Pazarlama Karması BBY 401, 8 Kasım 2006. Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Karması Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Karması Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların planlanmış

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

TURQUALITY DESTEKLERİ

TURQUALITY DESTEKLERİ TURQUALITY DESTEKLERİ PROGROUP, Dünyanın En Güvenilir Danışmanlık ve Eğitim Markasıdır Faydalı Model, Endüstriyel Tasarım, Marka Tesciline İlişkin Harcamalar Yurtdışında tescil ettirilmesine ilişkin bütün

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Hizmet Kavramı. İçindekiler. Sayfa. Önsöz... iii İçindekiler...v Tablolar... viii Şekiller... xiv Fotoğraflar...xv Kısaltmalar...

Hizmet Kavramı. İçindekiler. Sayfa. Önsöz... iii İçindekiler...v Tablolar... viii Şekiller... xiv Fotoğraflar...xv Kısaltmalar... v İçindekiler Sayfa Önsöz... iii İçindekiler...v Tablolar... viii Şekiller... xiv Fotoğraflar...xv Kısaltmalar...xvi Hizmet Kavramı GİRİŞ... 1 HİZMETİN TANIMI... 1 HİZMETLERİN SINIFLANDIRILMASI... 2 HİZMETLERİN

Detaylı

Pazarlama Karması. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 465, 27 Ekim 2015

Pazarlama Karması. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 465, 27 Ekim 2015 Pazarlama Karması Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Pazarlama Karması (Marketing Mix) Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların planlanmış bir bütünü Pazarlama

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

VE GAYRİMENKUL DANIŞMANINIZ

VE GAYRİMENKUL DANIŞMANINIZ GAYRİMENKULÜNÜZÜN PAZARLANMASI VE GAYRİMENKUL DANIŞMANINIZ HAKKINDA HERŞEY Aysın Reisoğlu Gayrimenkul Danışmanı Gayrimenkulünüzün Pazarlanması ve Gayrimenkul Danışmanınız Hakkında Bilmek İstediğiniz Her

Detaylı

HİZMETLERİMİZ HAKKINDA

HİZMETLERİMİZ HAKKINDA HİZMETLERİMİZ HAKKINDA Avraska İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanlığı Ltd.Şti. İstanbul, Temmuz 2015 Yeni rekabet sadece firmaların fabrikalarda ürettikleri ürünler arasında değil; fabrika çıktılarına ambalaj,

Detaylı

Pazarlama Karması. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 465, 28 Ekim 2014

Pazarlama Karması. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 465, 28 Ekim 2014 Pazarlama Karması Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Pazarlama Karması (Marketing Mix) Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların planlanmış bir bütünü Pazarlama

Detaylı

1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir?

1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir? 1 )Herhangi bir iletişim kanalı yardımıyla farklı ortamlarda bulunan kaynak ve alıcının gerçekleştirdiği iletişime ne ad verilir? Görsel iletişim Yüz yüze iletişim Sözsüz iletişim Sözlü iletişim Araçlı

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB BİNALAR. BİNALARIN İÇİNDEKİ MEKANLAR. MEKANLARIN İÇİNDEKİ MARKALAR. MARKALARIN İÇİNDEKİ KİMLİKLER. KİMLİKLERİN İÇİNDEKİ HİZMETLER. TAB

Detaylı

Online ve Offline Medya Planlama

Online ve Offline Medya Planlama Online ve Offline Medya Planlama Gizem Yücel 21.07.2012 gizemyucel mgyucel Dijitalist Online ve Offline ın Güncel Durumu Geleneksel Pazarlama, TV yi Koruyor «TV büyüyor.» «Daha da büyüyeceğini söylüyorlar.»

Detaylı

Pazarlama Karması BBY 401, 2 Kasım Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Pazarlama Karması BBY 401, 2 Kasım Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Pazarlama Karması Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Karması (Marketing Mix) Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların

Detaylı

Pazarlama Karması BBY 401, 1 Kasım Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Pazarlama Karması BBY 401, 1 Kasım Pazarlama Karması. Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Pazarlama Karması Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü umutal@hacettepe.edu.tr Pazarlama Karması (Marketing Mix) Tanım Kurumun hedef pazarına ve belli amaçlarına ulaşmasını destekleyecek olan unsurların

Detaylı

DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL ARACILIĞI PROJE PAZARLAMA VE SATIŞ HİZMETLERİ

DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL ARACILIĞI PROJE PAZARLAMA VE SATIŞ HİZMETLERİ DANIŞMANLIK VE GAYRİMENKUL ARACILIĞI PROJE PAZARLAMA VE SATIŞ HİZMETLERİ 1 Tam Kapsamlı Mülk Pazarlama ve Satış Modeli KUZEYBATI ve RESICON; Türkiye de yatırım yapmayı planlayan yerli veya yabancı gayrimenkul

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Tablolar Listesi... xvi Şekiller Listesi... xvii. 1. Bölüm: Giriş... 1

İÇİNDEKİLER. Tablolar Listesi... xvi Şekiller Listesi... xvii. 1. Bölüm: Giriş... 1 ix İÇİNDEKİLER Tablolar Listesi... xvi Şekiller Listesi... xvii 1. Bölüm: Giriş... 1 1.1 Hizmet Kavramı... 4 1.2 Hizmet Pazarlaması... 5 1.3 Hizmetler ile Mallar Arasındaki Farklılıklar... 7 1.3.1 Soyutluk...

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345034200000533 Değer Temelli, Satış ve Finans Kavramları, ve Finans Kavramları arasındaki İlişkiler, Politikalarının Firmaların Finansal Yapıları Üzerine

Detaylı

İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir.

İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir. PAZARLAMA İLETİŞİMİ İLETİŞİM NEDİR? İletişim: Bir düşüncenin, bilginin, haberin veya mesajın kişiler, gruplar ve örgütler arasında karşılıklı değiş tokuş sürecidir. -SÖZLÜ -SÖZSÜZ *İletişimden Söz Edebilmek

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir.

Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. PAZARLAMA İLETİŞİMİ Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada, bir tabancaya sahip olmak gibidir. Hızla artan iletişim olanakları karşısında hedef kitleye en etkin şekilde ve doğru kanaldan ulaşmanın

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm: MODERN PAZARLAMA ANLAYIŞI 1.1. Giriş... 1 1.2. Pazarlamanın Tanımı ve Pazarlama Anlayışında Gelişmeler... 5 1.2.1. Pazarlamanın Tanımı... 5 1.2.2. Pazarlama Anlayışında Gelişmeler...

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI

MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı MODA YÖNETİMİ KURS PROGRAMI ANKARA 2012 1/6 KURUMUN ADI : KURUMUN ADRESİ : KURUCUNUN ADI : PROGRAMIN ADI PROGRAMIN DAYANAĞI PROGRAMIN DÜZEYİ

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. BÖLÜM İLETİŞİM VE PAZARLAMA İLETİŞİMİ İletişim Kavramı ve Önemli Konular... 1 İletişim Kavramı... 1 İletişim Kavramı İçindeki Unsurlar... 2 İletişim Süreci Modeli... 3 Pazarlama

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

4/20/2015. Müşteri Değeri Tabanlı Fiyatlandırma. Maliyet tabanlı fiyatlandırma üretim, dağıtım ve satış maliyetlerinin üstüne prim eklenmesidir.

4/20/2015. Müşteri Değeri Tabanlı Fiyatlandırma. Maliyet tabanlı fiyatlandırma üretim, dağıtım ve satış maliyetlerinin üstüne prim eklenmesidir. Kullanılan Kaynaklar: -Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi -Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2014). Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi. Beta Basım:İstanbul. -Kotler, Philip & Armstrong,

Detaylı

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin!

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin! YAKLAŞIMIMIZ Kuter, yıllardır dünyanın her tarafında şirketlere, özellikle yeni iş kurulumu, iş geliştirme, kurumsallaşma ve aile anayasaları alanlarında güç veren ve her aşamalarında onlara gerekli tüm

Detaylı

www.mgadigitalrealty.com MGA / 009

www.mgadigitalrealty.com MGA / 009 www.mgadigitalrealty.com MGA / 009 Neden Gayrimenkul Sektörü? Büyüyen inşaat sektörü Yabancıların Türkiye ye olan ilgisi Kırsal yörelerden büyük kentlere olan göç Nüfus artışı ve ülke topraklarının genişliği

Detaylı

RESICON Kimdir? Ticaret Anonim Şirketi» kuruldu.

RESICON Kimdir? Ticaret Anonim Şirketi» kuruldu. RESICON Kimdir? Özellikle konut geliştirme, pazarlama ve satış konularında hizmet vermek üzere Aybars Kızılsencer tarafından, «Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi»

Detaylı

RESICON Kimdir? Ticaret Anonim Şirketi» kuruldu.

RESICON Kimdir? Ticaret Anonim Şirketi» kuruldu. RESICON Kimdir? Özellikle konut geliştirme, pazarlama ve satış konularında hizmet vermek üzere Aybars Kızılsencer tarafından, «Resicon Gayrimenkul Pazarlama Satış ve Yatırım Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi»

Detaylı

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA

DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA AVRASKA İŞ GELİŞTİRME ve YÖNETİM DANIŞMANLIĞI LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA İstanbul, 2017 «Farklı olmak iş hayatınızın en önemli felsefesi olmalıdır. Bunun için de müşterilerinizi çok iyi tanımanız gerekir. Amacınız,

Detaylı

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ Native Media iletişim bültenidir. GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ Native Media bu ay Gıda Zincir Marketler sektörünün medya iletişimlerini mercek altına aldı. Bu raporda, pazarda yer alan markaların medya

Detaylı

Gayrimenkulde Hedef 12!

Gayrimenkulde Hedef 12! Gayrimenkulde Hedef 12! HAKKIMIZDA HAKKIMIZDA Kurumsal Kurucu Ortaklar, Bankacılık Ve Finans Sektörü İş Tecrübelerini, Gayrimenkul Sektörü İş Tecrübeleri İle Biraraya Getirerek, İnovatif Bir Konsept İle

Detaylı

PAZARLAMA. İnsan ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik mübadele işlemidir.

PAZARLAMA. İnsan ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik mübadele işlemidir. 1 PAZARLAMA İnsan ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik mübadele işlemidir. 2 Pazarlama İşlevi Mevcut ve potansiyel alıcılara istek tatmin edici ürün, hizmet ve bilgileri sunmak üzere planlama, fiyatlandırma,

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor?

Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor? www.pwc.com Büyük Veri İş Yapış Şekillerini Nasıl Etkiliyor? Mustafa Fuat Vardar Dijital dönüşümü anlamak Büyük veri- Neden Şimdi? KENTLİEŞME Yeni Müşteriler Yeni Davranışlar Yeni Talepler Yeni Formatlar

Detaylı

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ

1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 PAZARLAMA KAVRAMI VE PAZARLAMANIN GELİŞİMİ 11 1.1. İşletme Fonksiyonu Olarak Pazarlama Fonksiyonu 13 1.1.1. Pazarlama Fonksiyonları 14 1.2. Pazarlamanın Tanımı 15 1.3. Pazarlamanın

Detaylı

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama.

Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama. Kullanılan Kaynaklar: - Mucuk, İ. (2012). Pazarlama İlkeleri. Türkmen Kitabevi - Altunışık, R., Özdemir, Ş. & Torlak, Ö. (2012). Modern Pazarlama. Değişim Yayınları. - Kotler, Philip & Armstrong, Gary

Detaylı

Xsights Hakkında 2

Xsights Hakkında 2 Xsights Hakkında 2 Neden Xsights? 5 7 Türkiye nin İlk Araştırmaya Özel Tüketici Paneli Xsights Araştırma ve Danışmanlık, Millenials olarak adlandırılan 1976-1990 doğumlu tüketicilerin ve bir sonraki

Detaylı

A dan Z ye Sürdürülebilirlik

A dan Z ye Sürdürülebilirlik A dan Z ye Sürdürülebilirlik Ece Sevin, 16.11.2017 ESCARUS TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş. ESCARUS HAKKINDA Escarus Hizmetlerimiz Tecrübemiz Stratejik Sürdürülebilirlik Operasyonel Sürdürülebilirlik

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA. Beta

Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA. Beta Doç.Dr. Mehmet MARANGOZ İNTERNETTE PAZARLAMA İstanbul - 2014 Beta I Yayın No : 3055 İşletme-Ekonomi Dizisi : 639 1. Baskı - Ocak 2014 - İSTANBUL ISBN 978-605 - 333-082 - 0 Copyright Bu kitab n bu bas s

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00)

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) 1) DİJİTAL PAZARLAMA Sosyal Medyanın Dayanılmaz Cazibesi 3Ders

Detaylı

E-Pazaryeri yazılımı ile sınırsız mağazalar oluşturabilir ve sınırsız ürün sa şı yaparak komisyon ve reklam geliri elde edebilirsin. C2C 6.

E-Pazaryeri yazılımı ile sınırsız mağazalar oluşturabilir ve sınırsız ürün sa şı yaparak komisyon ve reklam geliri elde edebilirsin. C2C 6. E-Ticaret Tüke ciden Tüke ciye E-Ticaret Türkiye nin ilk ve tek c2c e caret yazılımı ile yüksek nitelikli c2c e caret siteleri oluştur. Sana uygun e caret pake ile şimdi e-pazaryerini kur. Sa n almak için

Detaylı

Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın. Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013

Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın. Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013 Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013 Tahmine Dayalı Analitik Tahmine Dayalı Analitik bugünün koşulları ve gelecek aktivitelerden

Detaylı

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM YOL HARİTAMIZ MARKALAŞMA İşletme bazında Faaliyetler Bölgesel Faaliyetler SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Neden MARKALAŞMA? Markalaşma sürecinde, yerli ve yabancı turistin

Detaylı

BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR

BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 PAZARLAMADA TEMEL KAVRAMLAR PAZARLAMANIN TANIMI... 2 Pazarlamanın Temel Kavramları... 4 PAZARLAMANIN AMACI NEDİR VE NİÇİN ÖNEMLİDİR?... 6 PAZARLAMA ANLAYIŞINDAKİ DEĞİŞİM... 8 Üretim

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ

GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ GİRİŞİMCİNİN GÜNDEMİ Girişimcinin Gündemi GİRİŞİMCİLER VE KOBİ LER AÇISINDAN MARKA VE ÖNEMİ Günal ÖNCE Günümüzde markalara, Amerikan Pazarlama Birliği nin tanımladığının yanı sıra sadece sahip oldukları

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi CEO - Yönetim Raporlama Sistemi Tanıtım ve Çalışma Şekli: %100 Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen CEO-Yönetim Raporlama Sistemi yazılımı, Nokta Bilgisayar A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. Günümüz

Detaylı

Bölüm 10 Pazarlama Fonksiyonu. I) Pazarlama Stratejilerine Giriş

Bölüm 10 Pazarlama Fonksiyonu. I) Pazarlama Stratejilerine Giriş Bölüm 10 Pazarlama Fonksiyonu I) Pazarlama Stratejilerine Giriş Pazarlama Nedir? Pazarlama: Müşteriler için değer yaratmayı, bunu tanıtma ve sunmayı; örgütün ve paydaşlarının yararına olacak şekilde müşteri

Detaylı

DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik

DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik Ufuk Kayador Pazarlama ve Satış Direktörü 10 Nisan 2012 - İstanbul YIL 2005 Müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi anlamaya

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı

Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Marmara Üniversitesi & Business Management Institute Geleceğin Lider CMO ları / Stratejik Pazarlama Yönetimi Sertifika Programı Tarih: 27 Ekim - 25 Kasım 2018 Yer: Balmumcu - Point Hotel Süre: 5 Haftasonu

Detaylı

Pazarlama İletişimi-3

Pazarlama İletişimi-3 Pazarlama İletişimi-3 Reklamın Makro Ekonomik Rolü Ad=Market Power Ad=Information Sentezci görüş Reklam Türleri Doğrudan harekete geçirici Dolaylı olarak etkili Birincil talep yaratan reklamlar Seçici

Detaylı

ŞİRKET TANITIM DOSYASI

ŞİRKET TANITIM DOSYASI ŞİRKET TANITIM DOSYASI Serçeönü Mah.Ahmet Paşa Cad. Uğur Plaza Kat:1 No:5 Kocasinan / KAYSERİ Tel & Fax: 0352 220 0 155 e-mail: bilgi@uzgrup.com HİZMETLERİMİZ GAYRİMENKUL ALIŞ, SATIŞ ve KİRALAMADA PROFESYONEL

Detaylı