21 Temmuz - 25 Temmuz 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "21 Temmuz - 25 Temmuz 2014"

Transkript

1 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda açıklanan verilere baktığımızda ABD perakende satışlar verisi beklenti altında kaldı. ABD üretici fiyatları ise beklentilerin üzerinde artarken çekirdek perakende satışlarda artış beklentilere paralel düzeyde gerçekleşti. Sanayi üretiminde artış pozitif olsa da beklentilerin altında kaldı. Haftalık işsizlik maaşı başvurularında iyi veriler üretilmeye devam edilirken, Haziran ayı yeni konut izinlerinde kötü veriler gelmeye devam etti. Hafta içinde açıklamalarını izlediğimiz FED Başkanı Yellen parasal genişlemenin bitmesinin ardından faiz oranlarının düşük seviyede kalmaya devam edeceğini ifade ederken istihdamın beklenenden güçlü olması durumunda faizlerin beklenenden önce arttırılabileceğini belirtmekten de geri durmadı. Avrupa tarafından açıklanan verilere baktığımızda Euro Bölgesi Sanayi Üretim verisinde 2014 yılının en düşük gerçekleşmesi kaydedildi. Almanya ZEW Endeksinde ise yine beklenti altında kalınırken Tüketici Fiyat Endekslerinde beklentilere yakın gerçekleşmeler oldu. İngiltere TÜFE de ise beklenti üzerinde gerçekleşmeler olduğu ortaya kondu. Verilerin yüksek gelmesinin İngiltere'de faiz oranlarının beklenenden önce arttırılabileceği yorumlarına neden olması nedeniyle Sterlin'de diğer para birimlerine karşı güçlenmeye neden oldu. Azalmaya devam eden İngiltere işsizlik oranı ise İngiliz ekonomisindeki gücü gösteren başka bir veri oldu. Asya tarafında Japonya sanayi üretimi beklentilerin üzerinde açıklanırken, Yeni Zelanda enflasyon verilerinde beklenti altında kalındığı ortaya kondu. Çin büyüme verilerinde ise 2. Çeyrek büyüme verisi beklentilerin üzerine çıkarken sanayi üretiminde de gerçekleşmeler beklenti üzerinde oldu. Haftanın son günü açıklanan Çin konut fiyat artış oranı ise 2013 Nisan ayından bu yana en kötü artış rakamı olmuş oldu. Yurtiçi piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz kararı takip edildi. TCMB politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 50 baz puanlık indirimle %8,75 ten %8,25 e düşürdü. Merkez Bankası borçlanma faiz oranını ise %8 den %7,5 e indirdi.

2 ABD ABD tarafından açıklanan haftanın ilk verisi perakende satışlar verisi oldu. Beklenti olan %0,6 düzeyinin altında %0,2 seviyesinde açıklanan perakende satışlar verisinin yanı sıra Çekirdek Perakende Satışlar'da ise beklenti %0,5 düzeyindeyken gerçekleşme %0,4 seviyesinde gerçekleşti. ABD üretici fiyat endeksinde aylık bazda %0,4, yıllık bazda ise %1,9 oranında artış gerçekleştiği ortaya kondu. ABD'de üretici fiyatları Haziran'da %0,4 ile beklentilerin üzerinde artarken, gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek endeks ise %0,2 ile beklentilere paralel arttı. Sanayi üretimi ise Haziran ayında %0,3'lük yükseliş beklentisinin altında %0,2 düzeyinde arttı. %79,1 düzeyinde açıklanan Kapasite Kullanım Oranında ise geçtiğimiz aydan bu yana bir değişiklik olmadığı ortaya kondu. S&P %0, ,22 DOW %0, ,18 NASDAQ %0, ,15 Haftalık işsizlik maaşı başvurularında 310 bin kişilik artış olması beklenirken artışın 302 bin kişi olduğu açıklandı. Geçen haftaki son veri ise 304 bin kişi olarak açıklanmıştı. Devam eden işsizlik maaşı başvurularının ise 2 milyon 584 bin kişiden 2 milyon 575 bin kişiye düşmesi beklenirken 2 milyon 507 bin kişiye indiği açıklandı. Haziran ayı yeni konut izinleri verisinde geçen ayki 991 bin adedin üzerinde 1 milyon 40 bin adetlik satış olması beklenirken gerçekleşme 963 bin seviyesinde kaldı. Bu izinlerin konuta dönüşme rakamının ise 1 milyon 18 bin adet olarak açıklanması beklenirken gerçekleşme 893 binde kaldı. Beklentilerin oldukça altında kalan konut verilerinin FED tarafından yakından izlendiğini ve faiz kararında rol oynayan etkenlerden biri olduğunu belirtmek isteriz. Philadelphia bölgesindeki imalatçılar arasında ekonomik aktivite düzeyini belirlemek için yapılan anketlerin sonucunu gösteren endeksin geçtiğimiz ayki 17,8'lik gerçekleşmenin altında 16,0 seviyesinde açıklanması bekleniyordu. Gerçekleşme ise beklentilerin oldukça üzerinde 23,9 seviyesinde oldu. Haftanın son günü açıklanan Michigan Tüketici Güven Endeksi beklenti olan 83,5 seviyesinin altında 81,3 seviyesinde açıklandı. Veri geçtiğimiz ay beklentilerin hafif üzerinde 82,5 düzeyinde açıklanmıştı.

3 ABD FED Başkanı Yellen hafta içinde FED Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı konuşmada, istihdam piyasasındaki zayıf görünümün devam ettiğini ve parasal genişlemenin bitmesinin ardından faiz oranlarının düşük seviyede kalmaya devam edeceğini ifade etti. Yapılması gereken finansal reformların henüz tamamlanmadığını belirten Yellen, ekonominin iyileşmesine karşılık henüz tam olarak toparlanmadan söz edilemeyeceğinin altını çizdi. Konut sektöründe bir parça toparlanma görülse de rakamların hayal kırıklığı yaratmaya devam ettiğini söyleyen FED Başkanı istihdamın beklenenden güçlü olması durumunda faizlerin beklenenden önce arttırılabileceğini belirtti. St. Louis Fed Başkanı ve Açık Piyasa Komitesi(FOMC) James Bullard, ABD ekonomisinin cari hız ile büyümeye devam etmesi halinde Fed'in kısa vadeli faiz oranları daha erken artırmasının gerekebileceğini söyledi. Bullard yaptığı açıklamada, "Fed, bugün itibariyle makroekonomik hedeflerine daha yakın. Beklenenden güçlü veriler, artan enflasyon ve hızlı şekilde iyileşen istihdam piyasası Fed'in faiz görünümünü önümüzdeki aylarda ve çeyreklerde değiştirebilir" diye konuştu. Bununla birlikte Bullard, Fed'in içinde bulunduğu ultra gevşek para politikası duruşundan, daha normal para politikasına geçmesinin uzun bir zaman alacağını da vurguladı. Bullard konuşmasında, "Önemli olan Fed'in kısa vadele faiz oranlarını hali hazırdaki sıfıra yakın seviyelerden yükseltmeyi düşünmeye başlaması, çünkü merkez bankasının politikasının gelecekte sorun yaratmayacağından emin olmaya ihtiyacı var. Fed'in politikasını normalleştirmesi bu nedenle uzun zaman alacak. Fed'in politika duruşunu ekonominin performansı ile daha paralel hale getirmeye ihtiyacı var" dedi. Haftanın son gününde ise bölge ekonomisi Kanada dan açıklanan veriler takip edildi. Çekirdek Kanada Tüketici Fiyat Endeksinde aylık bazda beklentilere paralel %0,1'lik azalış olduğu açıklandı. Veride geçtiğimiz ay %0,5 oranında artış olmuştu. Yıllık bazda ise geçen dönem olduğu gibi %1,7 seviyesinde bir artış yaşanması beklenirken, gerçekleşmenin %1,8 düzeyinde olduğu belirtildi. Oynaklığı arttıran tüketim kalemlerini de kapsayan TÜFE ise aylık bazda geçtiğimiz ayki %0,1'lik artış beklentisine paralel açıklandı. Yıllık bazda da geçtiğimiz dönem açıklanan %2,3 seviyesinin üzerinde beklentilere paralel %2,4 seviyesinde gerçekleşme olduğu açıklandı. Toptan Satışlar verisinde ise geçtiğimiz dönemki %1,2'lik artışın altında %0,7'lik artış beklentisi mevcutken gerçekleşmenin %2,2 seviyesinde olduğu ortaya kondu. Bu yüksek gerçekleşme Kanada ekonomisinde iyi gidişata işaret etti.

4 AVRUPA Haftanın ilk verisi Euro Bölgesi Sanayi Üretim oldu yılının en düşüğü olan sanayi üretiminde daralma aylık bazda %1,2 olan beklenti seviyesine yakın %1,1 düzeyinde geldi. Yıllık bazda ise gerçekleşme beklentilere paralel %0,5 düzeyinde geldi. Almanya'da yatırımcılar ve finansal analistler arasında yapılan anketlerin sonucu olarak ortaya çıkan ZEW Endeksi ekonomik aktivite düzeyi açısından önemli öncü göstergelerden. ZEW ekonomik gösterge endeksinde beklenti 28 seviyesindeyken gerçekleşme 27,1 düzeyinde oldu. ZEW endeksi geçtiğimiz ayda beklentilerin oldukça altında 29,8 seviyesinde gelmişti. ZEW ekonomik gösterge endeksi böylelikle üst üste 7. ayda da düşüşünü sürdürmüş oldu. DAX %0, ,02 FTSE %0, ,45 CAC40 %0, ,31 Euro Bölgesi'nde açıklanan Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksinin beklentilere paralel %0,1 oranında artış gösterdiği açıklandı. Geçen ay açıklanan Mayıs verisinde ise tam tersine aynı oranda azalış meydana gelmişti. Yıllık TÜFE ise geçen ay olduğu gibi %0,5 düzeyinde açıklandı. Gıda ve enerji harcamalarını kapsamayan Haziran ayı Çekirdek TÜFE'nin ise %0,1 oranında azalış göstermesi beklenirken %0,1 oranında artış gösterdiği açıklandı. Yıllık çekirdek TÜFE ise beklentilere paralel %0,8 düzeyinde geldi. İngiltere'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksinde ise yıllık bazda beklentiler %1,6 artış olması yönündeyken gerçekleşme %1,9 seviyesinde oldu. Aylık bazda beklentiler ise %0,1'lik azalış olması yönündeyken %0,2'lik artış olduğu açıklandı. Verilerin yüksek gelmesinin İngiltere'de faiz oranlarının beklenenden önce arttırılabileceği yorumlarına neden olması nedeniyle Sterlin'de diğer para birimlerine karşı güçlenmeye neden oldu. İngiltere İşsizlik oranı ise geçen ayki %6,6 seviyesinden beklentiler paralelinde %6,5 düzeyine geriledi. İngiltere de işsizlik son 5 buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi ve çalışan kişi sayısı ekonomik toparlanmanın güçlenmesiyle rekor seviyeye ulaştı.

5 AVRUPA Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Draghi: Euro Bölgesi'nin 2014 ilk çeyreğinde %0.2 oranında büyüdüğünü, böylece üst üste 4 çeyrek dönemdir pozitif büyüme gerçekleştirildiğini söyledi. Ilımlı toparlanmanın devamını beklediklerini ve devreye sokacakları mali konsolidasyon ve yapısal reformların büyümeye önümüzdeki 2 yıl içerisinde ivme kazandıracağını düşündüklerine vurgu yapan Draghi, %0,5 düzeyindeki enflasyon için ise %2,0 hedefine ulaşmak için en yakın 2016 yılını adres gösterdi Eylül ayından itibaren faaliyete geçecek olan TLTRO'ların Euro Bölgesi'nde tüketimin artırılmasına ve dolayısıyla ekonomik istikrarın sağlanmasına katkısı olacağına da değinen Başkan Draghi, bunun uygulanabilirliği için de ECB' nin BOE(İngiltere Merkez Bankası) ile ortak bir çalışma içerisinde olacağının da altını çizdi.

6 ASYA Haftanın açıklanan ilk verisi Japonya Sanayi Üretimi oldu. Mayıs ayı sanayi üretimi değişimi %0,5'lik beklentinin biraz üzerinde %0,7 düzeyinde geldi. Geçen ay sonunda açıklanan Mayıs ayı öncü tahmin %0,5, Nisan gerçekleşmesi ise %-2,8 düzeyinde açıklanmıştı. Avustralya Merkez Bankası (RBA)'nın toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklarda, ülkenin en büyük istihdam kaynağı olan madencilikte görülen yavaşlamaya rağmen istihdamda iyileşmeler görüldüğü, bunun da inşaat sektöründe gözle görülen büyümeye bağlı olduğuna vurgu yapıldı. Ekonomik istikrarın sağlanması için sürdürülen mali konsolidasyonun devam etmesi gerektiği belirtilirken 2013 Ağustos'tan bu yana %2,5 seviyesinde bulunan faiz oranlarının bir süre daha bu seviyede kalması gerektiğine karar verilmiştir denildi. Nikkei %0, Hang Seng %0, ,79 Shangai %0, ,07 Yeni Zelanda Tüketici Fiyat Endeksi(TÜFE) verilerinde; 2.çeyrekte bir önceki dönem gerçekleşmesinde olduğu gibi %0,3'lük artış olduğu açıklandı. Beklenti ise artışın %0,4 seviyesinde olması yönündeydi. Yıllık TÜFE'de ise %1,6 oranında artış olduğu açıklanırken, bu verinin ise %1,8 düzeyinde geleceği beklenmekteydi. Çin'de açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verileri beklentiler üzerinde geldi. Buna göre Çin ekonomisi 2.Çeyrek'te %1,8'lik beklentinin üzerinde %2,0 oranında büyüdü. Senelik bazda ise %7,5'luk büyüme açıklanırken, beklenti %7,4 seviyesindeydi. Çin sanayi üretimi ise son 1 yıl içerisinde %9,2 oranında büyüme kaydetti. Sanayi üretiminde artış beklentisi ise %9,0 düzeyindeydi. Açıklanan diğer Çin verisi olan yıllık perakende satışlar ise beklentilere paralel %12,4 düzeyinde artış gösterdi. Haftanın son günü Çin'de açıklanan senelik konut fiyatı artış oranı %4,2 seviyesinde geldi. Geçen ay açıklanan son veri ise %5,6 düzeyindeydi. Böylece 2014 yılı boyunca aydan aya artış hızında görülen yavaşlama devam ediyor olmakla birlikte, aynı zamanda 2013 Nisan ayındaki %3,6'lık gerçekleşmeden bu yana Çin konut fiyatlarında en kötü artış rakamları görülmüş oldu.

7 TÜRKİYE Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) gecelik faiz oranlarında: marjinal fonlama oranını %12, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını %11,5 düzeyinde sabit tuttu. Merkez Bankası borçlanma faiz oranını ise %8 den %7,5 e indirdi. PPK'da ayrıca politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı 50 baz puanlık indirimle %8,75 ten %8,25 e düşürüldü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 11 Temmuz ile biten haftada 1 milyar 325 milyon dolar azalarak 133 milyar 683 milyon dolara geriledi. TCMB Haftalık Para ve Banka istatistiklerine göre, brüt döviz rezervleri 11 Temmuz Cuma ile biten bir haftalık dönemde 1 milyar 325 milyon dolar azaldı ve 113 milyar 443 milyon dolardan, 112 milyar 118 milyon dolara indi.

8 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi gününün ekonomik takvimde veri akışı açısından zayıf bir gün olması bekleniyor. Asya tarafından açıklanacak önemli bir verinin bulunmadığı günün devamında 09:00 da açıklanacak Almanya Üretici Fiyat Endeksi dışında gündem belirleyebilecek bir veri yok. Salı günü Avustralya Merkez Bankası Başkanı nın konuşmasını takiben 11:30 da İngiltere den Özel Sektör Net Borçlanması nı izleyeceğiz. ABD tarafından ise 15:30 da açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi verileri takip edilecek. Bunun ardından 17:00 de gelecek Devam Eden Konut Satışları gelecek. Konut verilerinde beklentilerin altında kalınmasından dolayı ve FED in de yakın takibinde olduğu için açıklanacak veri dikkatle takip edilecektir. Çarşamba günü Avustralya dan açıklanacak TÜFE verileri ile güne merhaba diyeceğiz. 11:30 da İngiltere den açıklanacak Para Politikası Kurulu Toplantı Tutanakları takip edilecek. İngiltere Merkez Bankası BOE nin faiz artırımına ilişkin ne düşündüğünü anlamak açısından toplantı tutanaklarındaki detaylar takip edilebilir. 14:45 te ise BOE Başkanı Carney nin konuşması Sterlin de hareketliliğe neden olabilir. 15:30 daki Kanada perakende satışlar verileri ile de günü tamamlayacağız. Perşembe gününe 00:00 da açıklanacak Yeni Zelanda Faiz Kararı ve 01:45 de gelecek Yeni Zelanda Ticaret Dengesi ile başlayacağız. 02:50 de ise Japonya Ticaret Dengesi ve ardından 04:45 te gelecek Çin HSBC İmalat PMI verileri ile güne devam edeceğiz. Avrupa da ise Almanya, Fransa ve Euro Bölgesi PMI verileri izlenecek. İmalat ve Hizmet PMI verileri Avrupa ekonomisinin gidişatına yönelik bize sağlıklı bilgi vermesi açısından yakından izlenebilir. 11:30 da ise İngiltere Perakende Satışlar verisinin ardından 14:30 da Türkiye den Kapasite Kullanım Oranı takip edilecek. 15:30 daki ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvurularının ardından 16:45 te ABD Öncü İmalat PMI verisi ve 17:00 deki ABD Yeni Konut Satışları verileri önemle takip edilebilir. Cuma gününe Japonya enflasyon verileri ile başlayacağız. Avrupa tarafından ise Almanya IFO İş Ortamı Endeksini 11:30 daki İngiltere 2. Çeyrek öncü GSYİH verileri izleyecek. ABD tarafından gelecek haftanın son önemli verisi ise Çekirdek Mal Siparişleri ve Dayanıklı Mal Siparişleri verileri olacak.

9 EURUSD Geçtiğimiz hafta verilerden ziyade Ortadoğu ile ilgili gelişmeler fiyatlandı. Ortadoğu'daki trajedik durumun daha da vahimleşmesi durumunda risk algılamasının artması ve ABD tahvillerine olan talebin artması ve dolayısıyla doların güçlenmesi beklenebilir. Orta vadeli projeksiyon amacıyla verilere bakarsak öncelikli olarak Salı günü Almanya'da açıklanan ZEW verilerine değinmek istiyoruz. Almanya ekonomisindeki sorunlara son üç ayda direnen ZEW mevcut koşullar endeksinde düşüş izlendi. ZEW ekonomik kanı verisinde ise Ocak ayından bu yana devam eden istikrarlı negatif tablonun devam ettiği söylenebilir. Yine Salı günü ABD'de açıklanan perakende satışlar verisinde tablo olumsuzdu. Çarşamba günü ise FED Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarını izledik. Yellen açıklamalarında özellikle istihdam, üretim ve tüketim hacmindeki artışın altını çizmesi ve Ekim ayında tahvil alım programını sona erdireceklerinin altını çizmesi dolarda güçlenmeye neden oldu. Perşembe günü Euro Bölgesi geneli için açıklanan enflasyon verisindeki %0.5'lik gerçekleşme Euro Bölgesi'ne ilişkin durgunluk kaygılarını artırdı. Yine Perşembe günü ABD'de açıklanan konut verilerinde son ayların en olumsuz tablosuna tanık olundu. Özellikle yeni inşaatlar verisinde Şubat ayından bu yana en negatif gerçekleşmenin izlenmesi dolarda zayıflamaya neden oldu. Bu haftaya bakarsak Salı günü ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerine dikkat etmekte yarar var. Yüzde 2.1'lik yıllık enflasyon beklentisinin gerçeğe dönüşmesi ABD ekonomisindeki canlanma sinyallerini destekleyeceğinden dolarda güçlenmeye neden olabilir. Perşembe günü Almanya'da açıklanacak olan PMI verilerindeki sınırlı karamsar beklentilerin gerçeğe dönüşmesi durumunda euroda sınırlı bir zayıflama beklenebilir. Yine ABD'de açıklanacak olan yeni ev satışları verisinde beklentiler olumsuz. Özellikle geçen haftaki olumsuz verilerden sonra bu veride beklentilerin de altında bir gerçekleşme mümkün. Cuma günü Almanya'da açıklanacak olan IFO verileri genellikle euroda sınırlı hareketlere neden olan bir veri ancak genel ekonomiye ilişkin tespitler için önemli.abd'de açıklanacak olan perakende satışlar verisinde ise baz etkisi yükselişi bekleniyor. Teknik açıdan bakarsak; Geçen hafta altını çizdiğimiz 200 günlük üssel hareketli ortalamanın da yakınından geçtiği dirence dönüşen seviyesinin altında hareketler izliyoruz seviyesindeki pozitif algı desteğinin de altına sarkılması satış baskısının artabileceği şeklinde yorumlanabilir. Bu durumda takip edilebilecek destek seviyeleri ve seviyelerinde. Olası tepki alımlarında ise , ve dirençleri takip edilebilir.

10 GBPUSD Salı günü açıklanan enflasyon verilerindeki olumlu tablo İngiltere ekonomisine ilişkin olumlu beklentileri destekledi. Çarşamba günü açıklanan işsizlik verilerindeki olumlu tablonun da genel iyimserliği artırdığı söylenebilir. Bu hafta açıklanacak verilere bakarsak; Perşembe günü açıklanacak olan perakende satışlar verileri önemli. Verideki olumlu beklentilerin sterlini desteklemesi beklenebilir. Cuma günü açıklanacak olan büyüme verileri ise Britanya cephesindeki bu hafta için en önemli veri. Beklentiler %0.8'lik büyüme yönünde. Son üç aylık rakam olan bu rakamın da üzerine çıkılması durumunda sterlinde ciddi bir güçlenme beklenebilir. Teknik açıdan bakarsak; direnci bu hafta da test edildi ve bu direncin gücünü koruması sonucu sert satış meydana geldi seviyesindeki destek alım iştahının korunması adına önemli. Bu destek üzerinde kalıcılığın korunması durumunda ve yine dirençleri test edilebilir. Olası geri çekilişlerde ise , ve alım iştahı açısından önemli olan destekleri takip edilebilir.

11 USDJPY Önceki hafta direncinin çalışmasıyla hafta boyu yaşanan geri çekilme sonrası haftanın son iki gününde desteği denemeleri vardı. Haftayı kritik desteği üzerinde kapatmayı başaran paritede yeni haftayla yukarı hareketlilik başladı. Salı günü BOJ açıklamalarına odaklanan paritede bankanın yaptığı açıklamalar piyasanın beklediği şekildeydi. BOJ'ndan yapılan açıklamada 2008 Aralık'tan beri %0.10 seviyesindeki faiz oranının ve Trilyon Yen olarak daha önce belirlenen parasal taban genişleme miktarının değiştirilmeyeceği belirtildi. Açıklamalar beklenti dahilinde olduğu için parite üzerinde pek etkisi olmasa da hafta ortasında seviyesine doğru yükseliş gerçekleşti. Ancak haftanın son iki işlem gününde önceki haftaya benzer şekilde desteği üzerinde kalma çabası vardı. Yeni haftada pariteyi etkileyebilecek veri var mı diye bakacak olursak; perşembe günü Japonya dış ticaret dengesi, cuma günü yine Japonya ÜFE verileri öne çıkmakta. Yeni haftada desteği yine takip edilebilir. Son zamanlarda sıkça denenen bu seviyeden yukarı tepkilerin geldiği görüldü üzeri kalıcılıkla oluşabilecek yukarı hareketlilikte ilk izlenebilecek dirençler ve seviyelerinde. Paritede pozitif algının güçlenmesi adına seviyesi üzerinde kalıcılık önemli ve ise diğer direnç seviyelerimiz seviyesi altında kalıcılık durumunda geri çekilme hareketinin hızlanabileceğini belirtelim. Bu durumda izleyeceğimiz ilk destekler ve seviyelerinde. Parabollic Sar'ın negatif görünüm segilediği görülüyor.

12 S&P 500 ABD tarafında olumlu verilerin gelmeye devam etmesi ve FED'in uyguladığı politikaların yolunda gittiği haberleri ile ABD borsalarında görülen yukarı hareketlilikten S&P500 yakın vade kontratının da payını aldığını görüyoruz. Ayrıca FED Başkanı ve FOMC üyelerinin yaptıkları açıklamalarda birbirleri ile büyük oranda tutarlı olmaları ve uygulanan politikaların başarıyla devam ettiği algısının yapılan açıklamaların ana temasını oluşturduğu da görülünce S&P500 yakın vade kontratında bu hafta tekrar 1980 direncine doğru yaklaşıldı. Ancak diğer taraftan iyi giden tablonun faiz artırımlarını beklenenden daha önceye çekme ihtimali de piyasaları tedirgin eden bir unsur. Nitekim FED'den gelen son açıklamalar faizin 2015 yılında artırılacağı yolunda. Ortadoğu ve Rusya-Ukrayna hattındaki gerginliklerin oluşturduğu negatif hava da bunlara eklenince perşembe günü 1954 seviyesinin altına doğru sarkma yaşandığı görüldü. Haftanın son işlem gününde ise 1954 seviyesi üzerinde kalma çabası vardı. Önümüzdeki günlerde 1954 üzeri kalıcılıkta ilk olarak 1980 ve 2001 dirençleri takip edilebilir. Hareketlerin 1954 seviyesi altında yoğunlaşması durumunda ise ilk izlenebilecek destekler 1933 ve 1916 seviyelerinde. Kontratta 1907 desteği üzerinde kalındığı sürece alım iştahının korunması beklenebilir. Heiken Ashi indikatörünün negatif bölgeye girdiği izleniyor.

13 ALTIN 1333 pozitif algı referans seviyemiz üzerinde geçtiğimiz haftaya başlayan emtiada Pazartesi günü Portekiz tahvil krizine yönelik ılımlı haberlerin gelmesi ile 1303/1300 bandına kadar sert satışlar gördük. Salı günü ise ABD Senatosu nda 2 gün sürecek sunumuna başlayan FED Başkanı Janet Yellen in ABD istihdam piyasasında görülen iyileşmenin hızlanması halinde faiz artırımını erkene çekebilecekleri yönündeki açıklamaları ile 1294 desteğini test ettik. Çarşamba günü ABD sanayi üretiminde görülen yavaşlama ile toparlanmanın devamı için üzerinde kalıcılık aradığımız 1300/1303 bandı denendi. Perşembe günü ise akşam saatlerinde peş peşe gelen Ukrayna-Rusya sınırında Malezya uçağının füze ile düşürülmesi ve İsrail in Filistin e kara harekatı başlatması haberleri ile emtiada 1322 seviyesine kadar hızlı alımlar görüldü. Haftalık kapanış ise 1310 seviyesinden gerçekleşti. Önümüzdeki hafta ABD tarafından açıklanacak önemli veriler olmakla birlikte gözler yine İsrail-Filistin ve Ukrayna- Rusya gerginliklerinde olacak. Teknik Olarak Bakacak Olursak; Alımlar ile 1322 üzeri kalıcılık sağlanabilmesi halinde pozitif algıya geçiş noktamız olan 1333 kritik direncini takip ediyor olacağız üzeri kalıcılıklarda alımlarda hızlanma görülebileceğini düşündüğümüzü hatırlatalım. Bu durumda sırasıyla 1342, 1355 ve 1377 dirençlerini de izleyeceğiz altı kalıcılıkta görülebilecek satıcılı işlemlerde ise ilk olarak 200 günlük üssel hareketli ortalamanın da kestiği 1313 desteğini daha aşağıda ise 1303/1300 destek bandını takip edeceğiz. 1303/1300 destek bandının da toparlanmanın devamlılığı için üzerinde kalıcı fiyatlanma aradığımız önemli bir seviye olduğunu bir kez daha hatırlatmış olalım.

14 BRENT Son üç hafta boyunca geri çekilme hareketinin görüldüğü brentte, geri çekilme önceki haftanın son gününe kadar devam etti ve haftalık kapanış civarından gerçekleşti. Haftanın ikinci günü seviyesine doğru yaşanan geri çekilme sonrası gelen tepki hareketi ile toparlanma adına üzerinde kalıcılık aradığımız / bandı üzeri denemeler görülse de, haftanın son işlem gününde fiyatların bant içinde kaldığı görüldü. Yeni haftada ilk olarak toparlanma için kritik önemdeki bu bant takip edilebilir. Geçilebilmesi halinde ilk izleyeceğimiz dirençler ve seviyelerinde. Emtiada pozitif algıya geçiş için üzeri kalıcılık aradığımızı hatırlatalım / bandının geçilememesi durumunda yaşanması muhtemel geri çekilme hareketinde ilk olarak desteklerini izleyeceğiz ve desteklerinin de altı hareketlilik durumunda önemli desteği gündeme gelebilir. Bu destek altı kalıcılık senaryosunda emtiada negatif algının ön planda olmasını beklediğimizi ve geri çekilmenin hızlanabileceğini belirtmek isteriz. Son zamanlarda emtiada siyasi gerginliklerin pek fiyatlara yansımadığı görülse de son günlerde gerek ortadoğuda, gerekse Rusya-Ukrayna hattında tırmanmaya devam eden siyasi gerilimin fiyatlara yansıyabileceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünmekteyiz. Geçtiğimiz hafta negatif görünüm sergileyerek düşüş meydana gelebileceğinin altını çizen heiken ashi indikatörünün pozitif görünüme geçtiği görülüyor. Bu görüntü tepki alımlarının meydana gelebileceği şeklinde yorumlanabilir.

15 VIOP direncinin üzerinde haftalık kapanışın meydana gelmesine karşın henüz bu direncin desteğe dönüştüğünü söylemek güç. Geri çekilişlerde , ve destekleri takip edilebilir. Özellikle desteği alım iştahının gücünün korunması adına önemli seviyesinin desteğe dönüşmesi durumundaysa yukarı hareketin devamı adına önemli olan direnci test edilebilir. Diğer önemli direnç ise seviyesinde.

16 USDTRY Geçtiğimiz haftaya desteği üzerinde başlayan kurda Perşembe gününe kadar çok fazla hareketlilik göremedik. Perşembe günü ise TCMB faiz kararı öncesi seviyelerine doğru alıcılı işlemler gözlemledik. TCMB nin politika faizi nde bu ayda indirime devam etmesi ile seviyelerine geri çekilme gördüysek de akşam saatlerinde Ukrayna-Rusya sınırında Malezya yolcu uçağının düşürülmesi ve kısa süreli ateşkes sonrası İsrail in Filistin e yönelik kara harekatına başlamasının oluşturduğu jeopolitik riskler ile sert alımlar gözlemledik ve günü ana direnci altında kapattık. Haftalık kapanış ise seviyesinden gerçekleşti. Yeni haftada ise hem yurtiçinde hem de ABD tarafında kuru etkileyebilecek bazı ekonomik veriler açıklanacak olmakla birlikte, yurtdışı kaynaklı jeopolitik riskler ve yurtiçi kaynaklı siyasi riskler ışığında fiyatlanmanın şekilleneceğini söyleyebiliriz. Teknik Olarak Bakacak Olursak; Kurda ana direncinin kalıcılıkla geçilebilmesi halinde alım yönlü işlemlerde artış beklemekteyiz. Bu durumda takip edeceğimiz ilk dirençler , , ve seviyelerinde bulunuyor altı kalıcılıkta görülebilecek satıcılı işlemlerde ise ilk olarak , , ve destekleri izlenebilir. Ichimoku bulutunun yeniden üstüne çıkılması alıcıların güçlenebileceği şeklinde yorumlanabilir.

17 EURTRY Geçtiğimiz haftaya üzerinde başlayan kurda Çarşamba günü Portekiz Bankası Banco Espirito Santo dan kaynaklı tahvil krizine yönelik kaygıların yeniden artması ile desteğini test ettik. Perşembe günü ise TCMB faiz kararı öncesi görülen alımlar, kararın açıklanması ile satışa döndü. Fakat akşam saatlerinde önce Ukrayna Rusya sınırında Malezya yolcu uçağının füze ile vurularak düşürülmesi, sonrasında ise İsrail in Filistin e kara harekatı başlattığını duyurması ile seviyesine sert alımlar ile çıkıldı. Haftalık kapanış ise seviyesinden gerçekleşti. Yeni haftada ise yine öncelikle jeopolitik ve siyasi riskleri fiyatlayacağız. Bununla birlikte Euro Bölgesi nden gerek açıklanacak önemli ekonomik verileri, gerekse Portekiz başta olmak üzere AB nin sorunlu ekonomilerinin Bölge de oluşturduğu risklerin fiyat üzerindeki etkilerini takip edeceğiz. Teknik Olarak Bakacak Olursak; Kurda toparlanma devamlılığından söz edebilmek için üzeri kalıcılık aramaktayız. Bu durumda takip edilebilecek dirençler , , ve seviyelerinde bulunuyor. Kurda altı satıcılı işlemlerde ise ilk olarak , , ve desteklerini izlenebilir. 50 günlük üssel hareketli ortalama ile 200 günlük üssel hareketli ortalama arasında meydana gelen sıkışma, yön arayışının devam ettiği şeklinde yorumlanabilir.

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014

07 Temmuz - 11 Temmuz 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta Tarım Dışı İstihdam ve PMI verileri takip edildi. Tarım Dışı İstihdam da beklentilerin oldukça üzerinde açıklanan

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir

Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yerel Fed Başkanlarının Açıklamaları ve ABD TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısında Önemli Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Ağustos ayı toplantısı sonrasında faiz

Detaylı

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

10-14 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta

21-25 Nisan 2014 Piyasalarda Geçen Hafta Piyasalarda Geçen Hafta Pazartesi günü EURO Bölgesi nde açıklanan olumlu sanayi üretimi verilerine karşın ABD de açıklanan perakende satışlar verisinde de olumlu gerçekleşmenin meydana gelmesi nedeniyle

Detaylı

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak

21 Aralık Aralık Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak 21 Aralık 2017 21 Aralık 2017 Bugün, Gözler ABD 3.Çeyrek Büyüme Verisinde Olacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD Senatosu nda yapılan oylamada, vergi reformu yasa tasarısını 48 e karşı 51 oy

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak

Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak 19 Mayıs 2017 19 Mayıs 2017 Bugün, Yurtiçinde Atatürk ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlanacak Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Nisan ayı Perakende Satışlar beklentinin üzerinde

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 01 Haziran 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan Özel Sektör İstihdam Değişim Raporu Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Perakende satışlar verisi Nisan

Detaylı

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir

13 Mart Haftalık Ekonomik Takvim. Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir 13-17 Mart 2017 Hafta Genelinde, FED, TCMB, BOJ ve BoE Toplantıları ile birlikte Piyasalarda Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde; ABD de ADP verisi Şubat ayında beklentinin üzerinde

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017

31 Mayıs Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 31 Mayıs 2017 Bugün, Euro Bölgesi ve ABD de Yoğun Veri Akışı Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da Nisan ayı İthalat fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,1 azalırken

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta FED Faiz Kararı, ABD Büyüme Oranı, Tarım Dışı İstihdam Raporu ve PMI verileri izlendi. ABD tarafından açıklanan verilere

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor

Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor 26-30 Haziran 2017 Bayram Öncesi Piyasalarda Sakin Seyir Korunuyor Hafta genelinde FOMC üyelerinden gelen açıklamaları takip ettik. Üyelerin geneli ABD piyasalarında dair güven arttırıcı nitelikte konuşma

Detaylı

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017

22 Mart Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi. 22 Mart 2017 22 Mart 2017 22 Mart 2017 Dolar Endeksi 100 Seviyesinin Altına Geriledi Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de TÜFE rakamları Şubat ayında yüzde 0,7 ve yıllık bazda yüzde 2,3 ile Eylül 2013

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 20-24 Şubat 2017 Haftaya dikkatler FOMC Toplantı Tutanaklarında olacak Hafta genelinde ABD de tarafında Yellen ve Fischer tarafından yapılan açıklamaları takip ettik. Yellen 2017 yılında faiz artırım miktarının

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014

2 Mayıs - 09 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalar geçtiğimiz haftaya ABD tarafında Rus yetkili ve şirketlere karşı açıklanan yaptırım kararlarıyla başlandı. Kararların geniş çerçevede

Detaylı

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA

24-28 Mart2014 PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçen haftanın en önemli olayı FOMC kararlarıydı. FED beklendiği gibi Varlık alımlarında 10 milyar USD daha azaltım yaparak, 55 milyar dolara

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

16 Haziran - 20 Haziran 2014

16 Haziran - 20 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta IŞİD terör örgütünün Irak kentlerini ele geçirmesi ve Dünya Bankasının dünya ekonomisine ilişkin yayınladığı rapor

Detaylı

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015

11 Mayıs- 15 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Yeni haftaya Çin Halk Cumhuriyeti nin parasal gevşemeye yönelik attığı adımlar ile başlıyoruz. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi, Çin den negatif

Detaylı

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor

FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor 14 Haziran 2017 14 Haziran 2017 FOMC Toplantısı Öncesi Zayıf Dolar Dikkat Çekiyor Dün piyasalara baktığımızda öncelikli olarak İngiltere enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini gördük.

Detaylı

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek.

Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. 01 Ağustos 2017 Bugün, Euro Bölgesi nde Açıklanacak Olan 2.Çeyrek Öncü Büyüme Verisi Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Haziran ayı perakende Satışlar verisi aylık

Detaylı

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017

11 Mayıs Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor. 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 11 Mayıs 2017 Draghi ECB Politikalarını Etkili Buluyor Yurtdışı piyasalara baktığımızda dün ilk olarak ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları takip edildi. Aşağı yönlü risklerin azaldığına değinen

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık **

Haftalık Ekonomik Takvim. Tarih TSİ Veri/Gelişme Dönem Beklenti Önceki Değişim Önem. 11:30 İngiltere Sanayi Üretimi Mart -0,2% -0,7% Aylık ** 08-12 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi ve bazı üye ülkelerden açıklanan İmalat PMI rakamı beklentileri karşılarken Euro da sınırlı değer

Detaylı

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK.

06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. 06 Mart 2017 06 Mart 2017 HAFTANIN İLK İŞLEM GÜNÜNDE ZAYIF VERİ AKIŞI TAKİP EDİLECEK. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Cuma günü Japonya'da açıklanan makro veriler karışık bir tablo çizerken Yen kanadında

Detaylı

10 Kasım - 14 Kasım 2014

10 Kasım - 14 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... ABD tarafından açıklanan haftanın ilk önemli verisi beklentilerin üzerinde gelen ekim ayına ait ISM İmalat Endeksiydi. Ticaret Dengesi ve

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

22 Eylül - 26 Eylül 2014

22 Eylül - 26 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta açıklanan verilere baktığımızda FED in 2 gün süren FOMC Toplantı Sonuçları, İskoçya da yapılan Bağımsızlık Referandumu ve

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 23 Mayıs 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER ABD de işsizlik başvuruları ve imalat sektörü PMI beklentilerin üzerinde gelirken, ikinci el konut satışlarında 4 aylık aradan sonra ilk kez artış yaşandı

Detaylı

03 Kasım - 07 Kasım 2014

03 Kasım - 07 Kasım 2014 GLOBAL PİYASALARDA GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA... Global bazda geçtiğimiz haftaki veri trafiği arasında yön belirleyici etkisi yüksek olan ekonomik olaylara baktığımızda Merkez Bankalarının

Detaylı

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017

Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek. 10 Mart 2017 10 Mart 2017 10 Mart 2017 Bugün, ABD de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam Verisi Yakından Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarında değişikliğe

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor

24 Kasım Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor 24 Kasım 2016 24 Kasım 2016 Tutanaklar, FOMC Üyelerinin Faiz Artırma İsteğini Öne Çıkarıyor Fed in dün yayımladığı Kasım ayı toplantı tutanakları, FOMC üyelerinin yakın bir dönemde faiz artırma isteğini

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

26 Mayıs - 30 Mayıs 2014

26 Mayıs - 30 Mayıs 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global Piyasalarda geçtiğimiz hafta açıklanan verilere baktığımızda öne çıkanlar FED toplantı tutanakları, Öncü PMI lar ve Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017

Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir. 11 Ağustos 2017 11 Ağustos 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TÜFE Verisi Fiyatlamalar Açısından Etkili Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı Sanayi Üretimi verisinde, aylık

Detaylı

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr

10-14. /IKONMenkul PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA. www.ikonmenkul.com.tr PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta EURO nun Draghi nin konuşmalarıyla güçlenmesi ve haftanın bekleneni Tarımdışı İstihdam rakamının beklenenden olumlu gelmesiyle oluşan

Detaylı

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK

27 Mart Haftalık Ekonomik Takvim SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK 27-31 Mart 2017 SAKİN VERİ AKIŞININ OLDUĞU BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKTIK Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Şubat ayı TÜFE rakamı yüzde 0,7 artış kaydetti. İngiltere de açıklanan

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Piyasalarda Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Geçtiğimiz hafta, ABD de açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

03 OCAK OCAK Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı 03 OCAK 2019 03 OCAK 2019 Yurtiçi Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Çin de açıklanan Caixin İmalat PMI verisi Aralık ayında beklentilerin aksine geriledi ve 49,7

Detaylı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı

Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı 07 Haziran 2017 07 Haziran 2017 Piyasalar Euro Bölgesi Büyüme Verisine Odaklandı Dün sakin veri akışı olması nedeniyle sınırlı fiyat hareketliliği içerisinde olan piyasalarda Dolar ın günü sınırlı da olsa

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek

Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek 05 Mayıs 2017 Bugün, Fed Başkanı Janet Yellen ve Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ın Açıklamaları Takip Edilecek Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nde beklentilerin üzerinde açıklanan

Detaylı

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA

FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA 17 Ağustos 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI SONRASINDA GÖZLER ECB TOPLANTI TUTANAKLARINDA Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de açıklanan Haziran ayı İşsizlik oranı yüzde 4,4 e gerilerken ikramiye

Detaylı

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017

14 Ağustos Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz. 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 14 Ağustos 2017 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Temmuz ayı TÜFE verisi beklentilere paralel aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde açıklanan ticaret dengesi verilerinde ihracat 2018 Aralık ayında 2017 Aralık ayına göre

Detaylı

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz

07 OCAK OCAK Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Haftaya Yoğun Veri Akışı İle Başlıyoruz 07 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan İmalat PMI verisi Ocak ayında beklentilerin üzerinde 52,6 düzeyinde gerçekleşti.

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

Salı günü, Japonya dan faiz kararı açıklanacak, değişiklik beklenmiyor. Ayrıca,Salı günü İngiltere den enflasyon verisi gelecek,%2 beklentisi var.

Salı günü, Japonya dan faiz kararı açıklanacak, değişiklik beklenmiyor. Ayrıca,Salı günü İngiltere den enflasyon verisi gelecek,%2 beklentisi var. PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta kısmen karışık seyir izlendi. Geçen haftanın en önemli olayı Janet Yellen in FED Başkanı olarak yaptığı ilk konuşma ve sonrasında

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Mayıs 2017, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017

23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI. 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 23 Şubat 2017 FOMC TOPLANTI TUTANAKLARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI Yurtdışı gelişmeler; İtalya da Ocak ayında TÜFE aylık bazda yüzde 0,3 yıllık bazda yüzde 1 artış gösterdi. Almanya da açıklanan

Detaylı

FOMC KARARLARI SONRASINDA DOLARIN KAZANÇLARINI GENİŞLETTİĞİ GÖRÜLDÜ

FOMC KARARLARI SONRASINDA DOLARIN KAZANÇLARINI GENİŞLETTİĞİ GÖRÜLDÜ 9 21 Eylül 2017 FOMC KARARLARI SONRASINDA DOLARIN KAZANÇLARINI GENİŞLETTİĞİ GÖRÜLDÜ Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Ağustos ayı ÜFE verisi aylık bazda yüzde 0,2 ve bir önceki

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

12 Haziran Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 12-16 Haziran 2017 Kritik Bir Haftayı Geride Bıraktık Geride bıraktığımız bu hafta İngiltere seçimleri başta olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası Toplantısı ve ABD de eski FBI Direktörü Comey in senato daki

Detaylı

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık

Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık 03-07 Temmuz 2017 Merkez Bankaları Başkanlarının Açıklamaları Sonrasında Volatilitenin Arttığı Bir Haftayı Geride Bıraktık Hafta içerisinde, Merkez Bankaları açıklamaları sonrasında Sterlin ve Euro da

Detaylı

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Temmuz Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 10-14 Temmuz 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Hafta içerisinde, FED ve ECB para politikası toplantı tutanakları yakından takip edildi.

Detaylı

28 Temmuz 01 Ağustos 2014

28 Temmuz 01 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz hafta ABD den açıklanan verilere göz attığımızda Tüketici Fiyat Endeksinin beklenti üzerinde ve son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 21 Kasım 2016, Sayı: 45. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 45 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir

ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir ABD de Açıklanacak Olan Veriler Dolar Fiyatlamalarında Volatilitenin Artmasına Neden Olabilir Cuma günü, Jackson Hole Sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen ın yaptığı açıklamalar sonrasında dolar ve dolar

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda. 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Gözler İngiltere Merkez Bankası nda 14 Temmuz 2016 Saat 08:30 arastirma@destekmenkul.com.tr KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR Büyük Merkez Bankalarının hafta boyunca verdiği ek

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

09 Haziran - 13 Haziran 2014

09 Haziran - 13 Haziran 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda geçtiğimiz haftanın en önemli açıklaması Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi nin açıklamaları ve faiz kararıydı. Bankaların Avrupa

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 19-23 Aralık 2016 FED Haftası Geride Kaldı Şimdi Gözler TCMB ve BOJ da Olacak 14 Aralık FOMC toplantısında Fed politika faizini 25 baz puan arttırdı ve FOMC üyeleri 2017 yılı 3 faiz öngörüsünde bulundu.

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar EURUSD USDJPY USDTRY EURTRY GBPUSD ABD den son çeyrek büyüme rakamının 3.revizesini takip ettik. Beklentilerin üzerinde gelen

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN BIST-100 Teknik Analiz 30 Nisan 2015 Perşembe Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Dün 86,300-86,500 aralığında yatay seyir izleyen BIST 100 endeksi günü %0.27 düşüşle 85,978.44 puandan kapattı.

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

08 Eylül - 12 Eylül 2014

08 Eylül - 12 Eylül 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalara hafta boyunca yön veren verilere baktığımızda Avrupa Merkez Bankası ECB den gelen Faiz İndirimi ve ABD den açıklanan beklenti altı Tarım

Detaylı

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor

Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor 31 Ekim 4 Kasım2016 Dolar Küresel Para Birimlerine Karşı Değer Kazanıyor, Dolar/TL ise Rekor Tazeliyor Hem İngiltere den hem de ABD den gelen büyüme rakamları ekonomilere yönelik endişeleri azaltmış vaziyette.

Detaylı

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014

04 Ağustos - 08 Ağustos 2014 GLOBAL PİYASALARDA HAFTANIN ÖZETİ VE GELECEK HAFTA Global piyasalarda bu hafta ABD tarafından açıklanan verilere baktığımızda ABD Aylık Bütçe Dengesinde beklentiye paralel artış olduğu görülürken ABD Perakende

Detaylı

Haftalık Ekonomik Takvim

Haftalık Ekonomik Takvim 9 13 Ocak 2017 FOMC Toplantı Tutanakları, Dolar Kanadında Hareketliliği Artırdı Yurtdışı gelişmeler, 2017 yılının ilk haftasında Çin tarafında açıklanan PMI rakamları takip edildi. PMI rakamları karmaşık

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014

GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 GÜNLÜK BÜLTEN 04 Nisan 2014 ÖNEMLİ GELİŞMELER Fitch, Türkiye nin kredi notu ve görünümünü korudu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BBB- olarak korurken, kredi notunun Durağan olan görünümü de değiştirmedi.

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. ABD tarafında gözler gelecek verilerde idi. Tarım dışı istihdam

Detaylı

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor

TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor 24-28 Ekim 2016 TL Üzerindeki TCMB Baskısı Azaldı, ECB Üzerinde ise Spekülasyonlar Devam ediyor Veri akışı bakımından yoğun olmayan bir haftayı geride bırakırken, Avrupa Merkez Bankası toplantısı sonrası

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

Teknik Bülten. 18 Mayıs 2016 Çarşamba

Teknik Bülten. 18 Mayıs 2016 Çarşamba Güne Başlarken ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre Mart'ta %0.1 artan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) Nisan ayında %0.4 arttı. Yıllık artış ise %1.1 oldu. Beklenti aylık %0.3, yıllık %1.1 artıştı.

Detaylı

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek.

07 Temmuz Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. 07 Temmuz 2017 07 Temmuz 2017 Bugün, ABD de Açıklanacak Olan TDİ Verisi Yakından Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Fabrika siparişleri Mayıs ayında beklentinin

Detaylı

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz

Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz 22 Eylül 2017 22 Eylül 2017 Haftayı, Yoğun Veri Akışı İle Tamamlıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından yayımlanan aylık bültende, Euro Bölgesi nde büyüme rakamlarında

Detaylı

BoE, BoJ ve ECB Başkanlarının Açıklamaları Yakında Takip Edilecek.

BoE, BoJ ve ECB Başkanlarının Açıklamaları Yakında Takip Edilecek. 28 Haziran 2017 28 Haziran 2017 BoE, BoJ ve ECB Başkanlarının Açıklamaları Yakında Takip Edilecek. Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Dün, ECB Başkanı Draghi'nin açıklamaları yakından takip edildi.

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 8 Mayıs 2017, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

21 OCAK Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz 21 OCAK 2019

21 OCAK Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz 21 OCAK 2019 21 OCAK 2019 Haftaya Zayıf Veri Akışı İle Başlıyoruz 21 OCAK 2019 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da açıklanan Ulusal Tüketici Fiyat Endeksi verisi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına

Detaylı