Turizm Sektöründe Sıkça Sorulan Sorular

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Turizm Sektöründe Sıkça Sorulan Sorular"

Transkript

1 Turizm Sektöründe Sıkça Sorulan Sorular 1) Kongre turizminde uzmanlaşmak için neler yapılmalı? Turizm de kariyer yapmak isteyenlere öncelikli tavsiyem; akademik eğitimleri sırasındaki stajlarını turizmin farklı dallarında yaparak, o dönemi çok iyi değerlendirmeleridir. Kendilerine en uygun kariyer planlamasını yaparak, kişisel gelişimleri konusunda çağa ayak uydurmaları ve yeniliklerden haberdar olarak sektörde kendilerini yetiştirmelerini öneririm. Ayrıca en az iki yabancı dili çok iyi şeklide konuşmaları kariyer hedeflerine ulaşmalarını hızlandıracaktır. Kendilerine belirledikleri kariyer yolunda sıkı ve bilinçli olarak çalışmalarını ve hedeflerine ulaşma konusunda sabır göstermeleri gerektiğini söyleyebilirim. Bunun yanı sıra ülkemizin tarihi ve kültürel mirası konusunda bilgilenmelidirler. Ayrıca iyi birer turizmci olarak, ülkemizi yurtdışında temsil edebilme yetkinliğine sahip olmalı ve kendilerine değişik ülkelerde çalışma ortamı yaratabilmelidirler. Tüm genç turizmcileri bu dinamik sektöre beklediğimizi hatırlatır ve şimdiden başarılar dilerim. 2) Türkiye turizmi deniz-güneş-kum algısından arındı mı? Turizmin dünya turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için Anadolu Turizminin geliştirilmesi ön koşul olarak değerlendirilmelidir. Daha fazla turizm geliri elde etmenin yolu, kongre turizmi, kültür turizmi, termal turizm, kış turizmi gibi Anadolu nun sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine bağlıdır. Son zamanlarda kamu ve özel sektör olmak üzere turizm camiasının etkin kesimlerinden, kongre, termal, kültür, sağlık, kış v.b. turizm potansiyelinin değerlendirilmesi üzerine ümit verici beyanlar gelmektedir. Başta hükümetler olmak üzere, özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere önemli görevler düşmektedir. Anadolu turizminin ayağa kaldırılmasında uluslararası otel zincirinin bölgeye çekilmesi, ulusal ve uluslararası organizasyonların düzenlenmesi, info turlar düzenlenmesi ve yerel yatırımcıların özendirilmesi önem arz eden öncelikli konulardır. Böylece turizm 12 aya yayılacak, turizm gelirleri artacak ve ülkemiz turizmcilerinin dünya sıralamasındaki hedefi olan ilk beşe girme vizyonu gerçekleşecektir.

2 3) Turist Rehberliğinin olumlu ve güç yönleri nelerdir? Sık seyahat etmek ve yeni yerler görmek, kültürlerarası etkileşim, farklı insanlarla tanışma fırsatı, değişik programlar yapma, bağımsız planlama, anlatma/öğretme zevki, aktif bir yaşam, sürekli öğrenme ve araştırma yapma olanağı, kısacası monotonluktan uzak, sürekli devinim içinde bir meslek olması rehberlik mesleğimizin olumlu yönleri. Esnek ve tarafsız olma zorunluluğu, kişisel sorumluluğun yüksek olması, fiziksel güç gerektirmesi, tatil günleri de çalışma zorunluluğu, bilgi birikiminizi sürekli güncellemenizi gerektirmesi, çalışılmayan zamanlarda ücret alamama, sosyal güvenlikten yoksun olması, uzun yolculuklarda kaza riskleri de turist rehberliği mesleğinin güç yönleridir. 4) İstanbul un Kongre Turizmindeki Rolü Nedir? İstanbul un kongre sektördeki gelişimi, hep belli başlı ve kilometre taşı olarak adlandırabileceğimiz büyük organizasyonları takiben devam etmiştir. En yakın örnek olarak 2009 daki Dünya Bankası IMF Toplantıları nı verebiliriz. Dünyada ses getiren bu tarz mega organizasyonların ardından şehirler, kongre turizmi konusunda ivme kazanırlar. Ekim 2009 ayı içerisinde gerçekleştirilen Dünya Bankası IMF Toplantıları organizasyonunun ardından, İstanbul un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ünvanı ile de ivme daha da artmıştır. Bu rüzgar İstanbul a uluslararası düzeyde ve önemli toplantılar alınmasına vesile olmaktadır. Yeni kongre merkezlerinin de yapılması ile beraber İstanbul un hedefi, dünyadaki kongre turizmi pastasından daha fazla pay almak olacaktır ICCA verilerine göre dünya da en fazla kongre yapan şehirler sıralamasında 13. sırada yer alan İstanbul un, 2010 ve devam eden yıllarda bu sıralamada ilk 5 içerisinde yer alacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kongre turizmi yatırımlarını ise şehrimiz İstanbul açısından değerlendirecek olursak, bu değerlendirmeyi hem oteller hem de kongre merkezlerini dikkate alarak yapmamız gerekmektedir. İl Turizm Müdürlüğü verilerine göre şu anda İstanbul da özellikle kongre katılımcılarına 68 tane beş yıldızlı otel yaklaşık oda kapasitesi ile hizmet vermektedir. Beş yıldızlı oteller dışındaki otellerle birlikte ise toplam 280 tane konaklama tesisinde yaklaşık yatak kapasitesi mevcuttur.

3 5) Turizmde Sosyal Medya nedir? Öncelikle bilinmesi gereken bir konu sosyal medya Türkiye de aslında yeni bir konu değil yılından beri hayatımızın içinde iletişim kanalı olarak yoğun şekilde kullandığımız bir mecra. Sadece kavramsal olarak yeni yeni netleştirdiğimiz bir konu diyebiliriz.tam bu noktada sosyal medyayı bu alandaki bir profesyonel olarak açıklamak gerekiyor ve 1999 yılıyla ilintisini de açmak: İnternetin yaşamımıza girdiği zamanlardan beri yayıncılık anlayışına yeni modeller ekleniyordu. Tek taraflı, adına geleneksel dediğimiz gazete, radyo, tv gibi medya yayıncılığı araçları yaşamımızda hakimdi. İnternet, insanlara kendi yayıncısı olma fırsatı verip, bu yeni yayıncı topluluğunun takipçileriyle iletişim kurmasını sağlayarak iletişimi çift taraflı hale getirirken bağımsızlık-şeffaflık-katılımcılık kavramlarını daha çok yaşamımıza yerleştiriyordu. Buna şey diyebiliriz. Yıllar yıllar geçtikçe bu şey vücut bulurken, adı konamıyordu. İşte tam bu noktada bağımsız-şeffaf-katılımcılığa teşvik eden internet mecraları hayatımıza girdi. Bu mecraların adı da sosyal medya oluverdi. İnsanların kişisel birikimlerini paylaştığı, arkadaşlarının paylaşımlarını yorumladığı tamamen internet üzerinden sosyal bir yaşam önerdi. Bu sosyal yayıncılığın adı da sosyal medya olarak konuşulmaya başlandı. Milyarlarca insanın tek bir kanaldan iletişim kurduğu sosyal paylaşım siteleri yaratıldı. Ticaret buralardan yönetilir, şekillendirir oldu. 6) Bir turizmci neden concierge olmak ister? Özellikle 5 yıldızlı otellerde hizmet vermekte olan concierge, bir otelin can damarıdır diyebiliriz. Concierge, misafirlerin konakladıkları süreç içerisinde, şehir turları organizasyonları, restoran önerileri, araç kiralama hizmetleri, her türlü sosyal etkinliklerde öneri ve bilet temin etme, uçak, helikopter, yat rezervasyonları gibi bir misafirin ihtiyacı olan her konuda cevap verebilecek görevlidir. Bu mesleği seçmek için insanın kendisini çok iyi tanıması gerektiğine, insanları seven ve onlara yardımcı olmaktan mutluluk duyan bir yapıya sahip olması gerektiğine inanıyorum. Bu mesleğin zorlu yanları olarak çok meşakkatli, sabır isteyen, birikim ve tecrübe gerektiren bir görev olduğunu söyleyebilirim. Öte yandan bu mesleğin en güzel yanının, bilgi ve birikimleriniz ile misafirlerin bu güzel ülkede zamanlarını en doğru ve en verimli şekilde geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyebilirim.

4 7) Turizm ve Kariyer Topluluğu Neler Yapar? Turizm sektörü o kadar büyük bir sektördür ki, planlı ve programlı davranmamak insanı bu meslekten çabuk soğutur. Geniş çerçeveden baktığımızda öncelikle üç dala ayırabiliriz; Konaklama Seyahat Ulaştırma. Üniversite sıralarına gelen meslektaşlarım daha ÖSS tercihi yaparken bir kariyer seçeneği yaptılar aslında; benim gibi. Ben Konaklama İşletmeciliği okuyorum. Ancak bir otel bünyesinde bile ilerleyebileceğimiz çok sayıda kariyer yolu var. Eğlenceyi ve hareketliliği seven bir meslektaşımı ön büro departmanında istihdam etmek onun turizm sektöründen bir anda kopmasına neden olabilir. Tüm bu sebeplerden ötürü biz, turizm sektöründe kariyer planlamanın zorluklarını gördük ve eğitimli personelimizin aslında bir çoğunun bu sebepten dolayı sektörü terk ettiğini keşfettik. Turizm ve Kariyer Topluluğu nu kurmak fikri işte bu noktada ortaya çıktı. Amacımız son sınıf öğrencileri olarak, mezun arkadaşlarımızı ve sektör uzmanlarını dahil ederek, kariyerine henüz başlamamış birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine kariyer danışmanlığı yapmak, onları sektörümüze en doğru yerde kazandırmaktı. Bizler gibi öğrenci topluluğu kulübü kurmak isteyen arkadaşlarıma öncelikli tavsiyem iyi bir misyon tanımı yapmalarıdır. Yapmak istedikleri işleri önceden belirlemelerini, bir faaliyet planı hazırlamalarını ve hedeflerine ulaşıp ulaşamadıklarını denetlemelerini öneririm. Piyasada sadece gezi ve parti yaparak ticari amaçlar güden topluluklar, Öğrenci Topluluğu olgusunun ismini lekelemekte. Onun için tavsiyem kendilerine uzmanlaşmak istedikleri bir dal seçerek, belirledikleri misyon doğrultusunda hedeflerine ilerlemeleridir. 8) Genç akademisyenlere neler yapmalılar ki başarıları ile konuşulsunlar? Akademik kariyer yapmak isteyenlere, yabancı dile önem vermelerini öneririm. Bir akademisyenin, alanına yapabileceği en önemli katkı, akademik yayınları ile olacaktır. Türkçe yayınlar yanı sıra, yabancı dilde yapılan yayınlar da çok önemli. Literatürdeki çalışmaları takip etmek için, iyi derece yabancı dile sahip olmak gerekiyor.sadece turizm ve otel işletmeciliğinin değil, işletmenin, bir bilim mi, yoksa sanat mı olduğu tartışılabilir. Bu nedenle, işletmecilik konusunda, birçok kişi, bir üniversitede akademik kariyer yapmak yerine, uygulamaya hakim olmanın daha faydalı olabileceği görüşünde. Bu konuda dünyada pek çok farklı görüş ve uygulama bulunmakta.

5 9) Termal turizmin geleceği ve hitap ettiği kesim ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Ülkemizde 700 den fazla jeotermal kaynak bulunmaktadır. Kaynak bakımından dünyada 7. sırada, Avrupa da ilk sıradayız. Dünyadaki pek çok ülke termal turizmden ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu ülkelerin başında Japonya gelmektedir. Dünyada termal turizm aktivitelerine en çok katılan ülkeler Almanya, Macaristan, Rusya ve İskandinav ülkeleridir. Ülkemizde termal turizm sadece Afyon, Kızılcahamam ve Pamukkale de yoğun olarak öne çıkmaktadır. Bu bölgeler arasında sadece Pamukkale dış turizm potansiyeline sahiptir, diğer bölgeler iç turizme hizmet vermektedir. Önümüzdeki yıllarda yapılan çalışma ve tanıtımlar ile birlikte termal turizmde dış turizm potansiyeli artacaktır. Şu an yılda sadece 10 bin yabancı turist ağırlayan termal turizm potansiyeli önümüzdeki 10 yıl içinde milyon kişilere ve gelirinde aylık milyon dolarlara ulaşması planlanıyor. Belirtilen üç bölge dışında, bakanlık tarafından yapılan teşvikler ile birlikte Yalova, Bursa ve özellikle Çeşme de yapılacak yatırımlar ile ülkemizdeki termal turizm potansiyeli yükselmiş olacaktır. Termal turizmin dışarıya açılması ile birlikte yatırımlar daha da hızlanacak ve ülkemizin her noktasında bulunan termal bölgeler değerlendirilecektir. Termal turizminin asıl amacı sağlık olmasından dolayı orta yaş turizmi olarak tanımlanmaktadır. Yapacağımız yeni çalışmalar ve farklı konsept uygulamaları sonucunda dış turizmin artmasını sağlayarak termal turizmi, genç turizmine de katacağız. 10) Turkish Hospitality Management fikri nedir ve nasıl ortaya çıktı? Turkish Hospitality Management fikri uzun zamandır ortaklarımızla kurguladığımız ve geliştirdiğimiz bir fikirdir. Yurtdışındaki turizm ortamına baktığınız zaman, işletmelerde hizmet ile ilgili kalite standartlarının olduğunu ve bu standartların denetlenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması durumunda, verilen hizmetin her daim yukarı çekildiğini görürsünüz. Türkiye ye bakacak olursak, bu tür bir yapı henüz inşa edilmediği için Türkiye de turizm ortamındaki hizmet kalitesinin çok sağlıklı olduğunu söyleme şansımızı maalesef yok.

6 THM nin bu noktada hedefi dünyaca meşhur Türk misafirperverliği ile turizmde uluslararası kabul görmüş standartları bir araya getirerek Türkiye ye özgü ulusal hizmet kalite standartlarını oluşturmak ve turizm ortamını iyileştirmektir. İşletmelerde hizmet kalite standartların uygulanması ve bu standartların denetlenmesi, bilinçli işletme ve bilinçli tüketicilerin artmasını sağlayacak, bu da Türkiye deki turizm ortamının iyileşmesini getirecektir. Bu durum THM nin misyonunu açıklamaktadır. 11) Kongre turizminde başarının formülü nedir? Başarının formülü, kendi çalışanlarımıza yatırım yapmak, onları dinamik tutmak ve geleceğe yönelik olarak kurum kültürüne sahip yöneticiler yetiştirmektir. Hem dünyadaki hem de turizm sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmek ve gelişmelerden hızlıca haberdar olmak, yurtdışı ile entegre çalışmak ve bunlara göre kurumsal yapımızı geliştirmek en önemli önceliğimiz ve başarılarımızı perçinleyen faktörlerdir. Tüm bunların yanı sıra uluslararası toplantılarda kaliteyi artırmak ve belli bir standardı getirmek amacıyla profesyonel yöneticiler tarafından kurulmuş bir örgüt olan ICCA ( International Congress and Convention Association ) ve dünyanın kongre ve sergi merkezleriyle global network ağı oluşturarak; finans, teknoloji, müşteri ilişkileri, pazarlama, personel gelişimi konularında üyelerin yönetim becerilerini güçlendirerek uzmanlık kazandıran AIPC ( The International Association of Congress Centres ) gibi dünyada otorite olmuş derneklere de aktif üye olarak tüm gelişmeleri takip etmemiz başarılarımızda önemli rol oynamaktadır.

TÜRKİYE NİN MÜHENDİS KIZLARI BİLGİ NOTU

TÜRKİYE NİN MÜHENDİS KIZLARI BİLGİ NOTU TÜRKİYE NİN MÜHENDİS KIZLARI BİLGİ NOTU 17 Nisan 2016 Türkiye nin Mühendis Kızları (TMK) Hakkında: Kadın katılımının en düşük olduğu profesyonel alanlardan biri mühendislik olarak dikkat çekiyor. Limak,

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Stajyer Eğitim Programı (SEP)

Stajyer Eğitim Programı (SEP) Stajyer Eğitim Programı (SEP) Güzin Ceyhan içindekiler İstanbul Enstitüsü Hakkında Stajyer Eğitim Programı (SEP) Vizyon ve Misyon Beklentilerimiz Programın Akışı Programın Özellikleri Başvuru Seminerler

Detaylı

2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri

2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri 2. Gün: Finlandiya Maliye Bakanlığı ve Birimleri Virpi Einola-Pekkinen 11.1.2011 1 2 Maliye Bakanlığının Yönetim Birimleri Limited Şirketler Kurumlar Ticari işletmeler ve fonlar HANSEL LTD SATIN ALMA KURUMU

Detaylı

21.000 Staj. 128 Ülke. 200.000 Liderlik Fırsatı. 1948 den beri Dünyanın En Büyük Gençlik Organizasyonu. 90.000 Üye

21.000 Staj. 128 Ülke. 200.000 Liderlik Fırsatı. 1948 den beri Dünyanın En Büyük Gençlik Organizasyonu. 90.000 Üye 21.000 Staj 128 Ülke 1948 den beri Dünyanın En Büyük Gençlik Organizasyonu 200.000 Liderlik Fırsatı 90.000 Üye AIESEC AIESEC, barış ve insan kaynağı potansiyelinin en verimli şekilde kullanılmasını vizyon

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri

BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri BiG-Eğitimi Gastronomi Meslekleri... Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! Ebeveyn Bilgilendirmesi Gastronomi Alanında Meslek Eğitimi Hakkında Senin Yeteneklerin, Senin Geleceğin! > 6 En İyi Fırsatları

Detaylı

İÇİNDEKİLER RESMİ DOKUMANLAR

İÇİNDEKİLER RESMİ DOKUMANLAR İÇİNDEKİLER 1. FİRMA TANITIMI 2. FİRMANIN FAALİYETLERİ 3. FİRMANIN REFERANSLARI RESMİ DOKUMANLAR 4. TURSAB BELGESİ 5. IATA BELGESİ FİRMA TANITIMI 2000 yılında kurulan şirketimiz, inanç turizmin ilk ve

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM

YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM Hazırlayan: Turabi ÇELEBİ Termal Turizm Yatırımlarına yaklaşım *Termal Turizm Destinasyonları *Termal Otel Yatırımları * * Geleneksel Anlayış ( Asya Tipi ) * Modern

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU SİNOP ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKULUMUZ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 31.12.2009 tarihli ve 27449 sayılı (7. Mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanan,

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları. İzmir

TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları. İzmir TURİZM FAKÜLTESİ mezunları iş olanakları İzmir İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde ; Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Detaylı

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok

TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok TBD Antalya Şube Başkanı Akyelli: Özellikle yazılımcıların yatırımlarını Antalya da yapmamaları için hiçbir neden yok Antalya daki 4 üniversitenin sektör için gerekli eğitimleri verdiği, Akdeniz Üniversitesi

Detaylı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. Turizm Fakültesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Çiğli/İzmir Temmuz 2012 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi; 14.07.2010 tarihinde kabul edilen ve 22.07.2010 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi

Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi Uluslararası Toplantı ve Kongreler Birliği (ICCA) tarafından hazırlanan rapora göre, 2008 yılında dünyada yaklaşık 7 bin 475 adet uluslar arası toplantı organize edildi.

Detaylı

0850 888 85 01 info@bayiturlari.com Neden BayiTurlari.com? A Grubu Seyahat Acentası olan firmamız turizm sektöründe 50 yılı aşkın süredir on binlerce müşterimizi misafir, her misafirimizi üst düzeyde ağırlamaya

Detaylı

www.navigatour.net Firmanıza özel çözümler için hazırız

www.navigatour.net Firmanıza özel çözümler için hazırız www.navigatour.net Firmanıza özel çözümler için hazırız 1 Bizi daha iyi tanıyın! Navigatour Hakkında; Navigatour Seyahat Acentesi, 1999 yılında uzun yıllar turizme hizmet etmiş, kendi alanındaki profesyonel

Detaylı

Aday Bilgi. Turizm Rehberliği Bölümü

Aday Bilgi. Turizm Rehberliği Bölümü Aday Bilgi Turizm Rehberliği Bölümü 1 Turizm Rehberliği Bölümü Puan Türü Bölüm Türkiye de bu bölümün olduğu ilk ve tek vakıf üniversitesindedir. Bölüm 2011 yılında açılmıştır Bölüm yabancı dil (herhangi

Detaylı

Marka ya üyelik farklılık yaratır

Marka ya üyelik farklılık yaratır Marka ya üyelik farklılık yaratır bestwestern.com Best Western, dünyanın en büyük otel zincirine katılmanın avantajları. Best Western bağımsız kişiler tarafindan sahip olunan ve yönetilen bir otelciler

Detaylı

1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri

1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri İÇİNDEKİLER 1) 3.Yaş turizmi nedir? 2)3.Yaş turizmi nasıl yapılır? 3)Türkiye 3.Yaş turist sayıları (Vasco Turizm) 4) 3.Yaş Turizmi davranışsal özellikleri 5)Birleşmiş Milletler ve Dünya Yaşlanma Örgütü

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Üniversitesi Kariyer

Detaylı

EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI. International Qualifications

EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI. International Qualifications EDEXCEL ULUSLAR ARASI SERTİFİKA PROGRAMI International Qualifications Artık şirketler kıtaların ve ülkelerin sınırlarının kalktığı günümüzde Uluslararası yetkinliğe sahip Yönetici ve Liderlerini arıyor.

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İstanbul Teknik Üniversitesi'nin tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'na Sultan III. Mustafa nın saltanat yıllarına kadar uzanmaktadır. Osmanlı Devleti'nde ilk kez Batılı anlamda

Detaylı

* 2012 yılında stabil kalan küresel ekonominin, 2013 yılında yüzde 3,1 lik bir büyümeye ulaşması bekleniyor.

* 2012 yılında stabil kalan küresel ekonominin, 2013 yılında yüzde 3,1 lik bir büyümeye ulaşması bekleniyor. Turizmcilere yol gösteren 'Global Trendler Raporu 2013' yayımlandı 6.11.2013-16:03:02 WTM'de açıklanan "Global Trends Report 2013"de, bir yandan küresel ekonominin durumuna ve küresel turizme dair bir

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ALANLARI Ankara, 2015 2 MUSTAFA KEMAL ATATURK (1881-1938) 3 İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 5 ADALET... 6 KONAKLAMA VE SEYAHAT

Detaylı

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri TERSİNE MENTORLUK Tersine mentorluk, öğrenmeyi teşvik eden ve jenerasyonlar arası ilişkiyi kolaylaştıran yenilikçi bir mentorluk uygulamasıdır. Mentor rolünde genç ve düşük kıdemli bir kişi bulunurken,

Detaylı

STRATEJİK PLAN

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLAN 2012-2016 2013 2 T. C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İçindekiler SUNUŞ... 5 YÖNETİCİ ÖZETİ... 7 1. STRATEJİK ANALİZ 1.1. Tarihçe... 9 1.2. Stratejik Planlama Süreci.... 9 1.3. İstanbul Medipol

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ

İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İŞLETME FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ İşletme Fakültesi; 1992 yılında, Ege ve çevre bölgelerin alanında uluslararası tanınırlığa sahip, İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumu ihtiyacını karşılamak amacıyla

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

TURİZM İŞLETMECİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ BURHAN ŞENER YÖNETİM KURULU BAŞKANI

TURİZM İŞLETMECİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ BURHAN ŞENER YÖNETİM KURULU BAŞKANI TURİZM İŞLETMECİLERİ VE AKADEMİSYENLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ BURHAN ŞENER YÖNETİM KURULU BAŞKANI TURİZM İŞLETMELERİ YÖNETİMİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Turizm İşletmeleri; İnsanların değişik

Detaylı

TİCARİ bilimler fakültesi

TİCARİ bilimler fakültesi Sütlüce YERLEŞKESİ TİCARİ bilimler fakültesi BANKACILIK VE FİNANS (İngİlİzce DESTEKLİ) İKTİSAT (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) İŞLETME (TÜRKÇE/İNGİLİZCE) MUHASEBE VE DENETİM SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Detaylı

EPWN İstanbul. Giriş

EPWN İstanbul. Giriş EPWN İstanbul Giriş Avrupa Profesyonel Kadınlar Ağı ("EPWN") EPWN, tüm sektörlerden ve sanayilerden profesyonel kadınlar için dinamik ve hızlı büyüyen çevrimdışı ve çevrimiçi bir ağ ve liderlik geliştirme

Detaylı

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ

YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ YA S NRA 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 6-7 Aralık 2017 18. İNSAN YÖNETİMİ KONGRESİ 06 07.12.2017 PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına

Detaylı

15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye

15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye 15 yıl aradan sonra 1-3 Kasım da Turizm şurasını toplayacağız. Hükümet olarak 3.Turizm Şurası ile stratejik bir sektör olan turizmde üçüncü evreye geçmiş olacağız. Turizmde Üçüncü Evre İmkan, Strateji

Detaylı

Kurumsal Seyahat Çözümleri

Kurumsal Seyahat Çözümleri Kurumsal Seyahat Çözümleri NİLSİN TUR TURİZM SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kükürtlü Mah. Kükürtlü Cad. Kısa Sok. Edesen Apt. No : 5/2 Osmangazi / BURSA Tel : 0224 235 30 50 235 20 60 236 50 05 Fax : 0224 235 40 60

Detaylı

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu:

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu: Bölümümüzün Vizyonu: Uluslararası düzeyde ilişkiler kuran, üniversitemizin akademik, kültürel, kültürlerarası gelişim ve ilişkilerine katkı sağlayan bir bölüm olmak. Bölümümüzün Misyonu: Ulusal ve uluslararası

Detaylı

Uluslar arası Organizasyon Hizmetleri

Uluslar arası Organizasyon Hizmetleri Uluslar arası Organizasyon Hizmetleri Turizm sektörü birikimi ve tecrübesiyle, 2009 Haziran ayı içerisinde Platinyum Turizm A.Ş. ünvanlı kurduğumuz firmayla çalışma hayatına başladık. Çeşitli Kamu Kurumları

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLAN 2009 2013 Sürüm 1.4 Amaçlar Hedefler Faaliyetler 03 Mayıs 2010 1 VİZYON, MİSYON VE TEMEL DEĞERLER Vizyon Yaşamboyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak. Misyon

Detaylı

ANATOLIA GLOBAL YOUTH-BUSINESS SUMMIT

ANATOLIA GLOBAL YOUTH-BUSINESS SUMMIT ANATOLIA GLOBAL YOUTH-BUSINESS SUMMIT 23 27 TEMMUZ 2010 GELECEĞĠN LĠDERLERĠ ĠSTANBUL DA BULUġUYOR. AIESEC İstanbul Tomtom mah. İstiklal Cad. Nuru Ziya sok. NO:32/5 Beyoğlu İstanbul Tel: +90 212 293 8836,

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

ORTAK EĞİTİM PROGRAMLARI

ORTAK EĞİTİM PROGRAMLARI ORTAK EĞİTİM PROGRAMLARI Ortak Eğitim Programı / Modeli SSU "Ortak Eğitim Modeli", öğrencilerin öğrenimleri sırasında işyerlerinde, meslekleriyle ilgili bir alanda çalışmaları ile mesleki gelişmelerini

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ 23-24 Aralık 2014. w w w.sektorgunleri. c o m

MARMARA ÜNİVERSİTESİ BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ 23-24 Aralık 2014. w w w.sektorgunleri. c o m MARMARA ÜNİVERSİTESİ BAHÇELİEVLER KAMPÜSÜ 23-24 Aralık 2014 M.Ü. İşletme Kulübü 2014 yılında isim değiştirerek Marmara Üniversitesi Yaratıcı İşletmeciler Kulübü adını almıştır. M.Ü. İşletme Kulübü, 2002

Detaylı

MUHASEBE VE FİNANSMAN DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MUHASEBE VE FİNANSMAN DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MUHASEBE VE FİNANSMAN DIŞ TİCARET UZMANLIK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile

Detaylı

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA 4/20/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.19 2015-2016 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri, Fark Yaratan İK Projeleri kategorisinde başarı ödülü alan Çimsa nın, 2017 yılında

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ STRATEJİK PLANI GAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2007 2010 STRATEJİK PLANI 1. GİRİŞ 1982 yılında kurulan İlişkiler Bölümümüzün 2007 2010 yılları stratejik plan ve hedeflerini ortaya koymayı amaçlayan bu

Detaylı

İtibar Yönetimi Zirvesi

İtibar Yönetimi Zirvesi SPONSORLUK DOSYASI İtibar Yönetimi Zirvesi Sayın Yetkili, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak, 3 Aralık 2015 tarihinde üniversitemizde Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi

Detaylı

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI

TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ MESLEK ELEMANI TANIM Turistik amaçlı, ulaştırma, konaklama, gezi, spor ve eğlence hizmetleri veren işletmelerde seyahat işletmecisi tarafından planlanan işleri yürüten meslek elemanıdır. A- GÖREVLER - Turistlerin; ulaşım,

Detaylı

MÜHENDİSLİK TOPLULUĞU BİZ KİMİZ?

MÜHENDİSLİK TOPLULUĞU BİZ KİMİZ? MÜHENDİSLİK TOPLULUĞU BİZ KİMİZ? Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu 1992 yılında kurulmuş olup, Türkiye nin en köklü ve en önemli öğrenci toplululuklarından biridir. Mühendislik öğrencileri tarafından

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

GIDA SANAYİCİLERİNİN GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ

GIDA SANAYİCİLERİNİN GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ GIDA SANAYİCİLERİNİN GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİNDEN BEKLENTİLERİ Ramazan GÖKÇE*, Haluk ERGEZER, Tolga AKCAN Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Denizli TÜRKİYE İÇERİK Giriş Anket ve Sonuçları

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 2018 Yılı Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının

Detaylı

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu

Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu www.munbit.org Tanıtım Dosyası 02 Müteşebbis Üniversiteliler Bilgi İletişim Topluluğu MÜNBİT, dünyayı değiştireceğine inanan, engelleri aşacağını bilen,

Detaylı

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız..

2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI. Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2016 YILI İLK FPD TOPLANTISI Faaliyetlerimiz, Planlarımız.. 2 Finansal Planlama Derneği (FPD) FPD, 2014 yılında FPSB nin üyesi olarak kabul edilmiştir. FPSB nin eğitim ve lisanslama standartlarını Türkiye

Detaylı

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut durum 2009 2010 2011 2012 2013 Faaliyet

Detaylı

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI

T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI T.C. İSTANBUL KALKINMA AJANSI Bölgesel Yenilik Stratejisi Çalışmaları; Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi İstanbul Bölgesel Yenilik Stratejisi Kamu Kurumlarında Yenilik Anketi Önemli Not: Bu anketten elde

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi

Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi Eğitimin, Hava Kuvvetlerinin Geleceğindeki Artan Önemi H AVA H AR P O K U L U K O M U TAN L I Ğ I 12 Mayıs 2015 Yeşilyurt/İSTANBUL www.kartallarhaftasi.hho.edu.tr E-posta: icce2015@hho.edu.tr Telefon:+90

Detaylı

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA

EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ HAYDİ! HALİL İBRAHİM SOFRASINA 1-PROJENİN ADI: HAYDİ HALİL İBRAHİM SOFRASINA EZİNE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2-PROJENİN ÖZETİ: 2013-2014 eğitim- öğretim yılında okulumuz da gerçekleştireceğimiz

Detaylı

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI

İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI İŞLETME BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS (MBA) PROGRAMI Vizyon: Farklı disiplinlerden gelen katılımcılara yönetim sanatının temel ilkeleri ve çağdaş bilgi birikiminin esaslarını vererek ulusal ve uluslararası işletmelerde

Detaylı

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM YOL HARİTAMIZ MARKALAŞMA İşletme bazında Faaliyetler Bölgesel Faaliyetler SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Neden MARKALAŞMA? Markalaşma sürecinde, yerli ve yabancı turistin

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ;

Bölüm Profili. Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Bölüm Profili Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü nde ; Lisans Programlarında hazırlık sınıfı dahil 281 öğrenci, Yüksek lisans programlarında 75 i tezli (69 u Türkçe

Detaylı

GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER Strateji Planı

GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER Strateji Planı GAYRİMENKULDE KADIN LİDERLER 2016-2020 Strateji Planı NASIL BAŞLADI? ULI bünyesinde, 2016 yılında, gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların çalışma hayatlarındaki sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesi,

Detaylı

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir?

Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim Nedir? Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG), okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ Dr. ADNAN ASLAN 27 MART 2013 ANKARA KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM ve İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇERİK 1.Dünyada ve Türkiye de Turizm 2. Türkiye

Detaylı

aéäçáííé=^å~çéãó Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz.

aéäçáííé=^å~çéãó Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. aéäçáííé=^å~çéãó Biliyoruz, uyguluyoruz, öğretiyoruz. mêçñéëóçåéä aéëíéğáåáò aéäçáííé ^Å~ÇÉãó Yeni ekonomik gelişmeler, dünya ticaretindeki rekabetçi ortam, küreselleşme ve yeni düzenlemeler, konularında

Detaylı

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI

ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİ MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ STRATEJİK PLANI 1. Giriş 2. GZFT Analizi 3. Misyon,Vizyon ve İlkeler 4. Stratejik Amaç ve Hedefler 5. Mayıs 2016-Mayıs 2017 Dönemi Eylem Planı(Amaçlar ve Hedefler

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROGRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

Detaylı

uygulamalı bilimler fakültesi

uygulamalı bilimler fakültesi KÜÇÜKYALI YERLEŞKESİ uygulamalı bilimler fakültesi ULUSLARARASI LOJİSTİK BÖLÜMÜ (İNGİLİZCE DESTEKLİ) HAVACILIK YÖNETİMİ Turİzm Yönetİcİlİğİ Bölümü (İNGİLİZCE DESTEKLİ) İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uygulamalı

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

SASAM

SASAM SASAM www.sahipkiran.org BİZ KİMİZ? Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM), 1 Aralık 2012 tarihinde kurulmuş, Ankara merkezli bağımsız bir düşünce kuruluşudur. Merkezimiz, kamu kurumlarında,

Detaylı

SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası

SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası STRATEJİK VİZYON BELGESİ SAĞLIK DİPLOMASİSİ Sektörel Diplomasi İnşası Yakın geçmişte yaşanan küresel durgunluklar ve ekonomik krizlerden dünyanın birçok ülkesi ve bölgesi etkilenmiştir. Bu süreçlerde zarar

Detaylı

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz?

İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere Sahip Olduğunuzdan Emin misiniz? Türkiye nin en popüler iş arama ve işe alma platformları olan yenibiriş.com da 1500, kariyer.net te ise 2000 e yakın İç Kontrol başlıklı ilan bulunmaktadır. İç Kontrol Uzmanı Pozisyonu İçin Doğru Kriterlere

Detaylı

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU 2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU İÇİNDEKİLER BGİV TANITIM FİLMİ BÖLÜM 1 İletişim Stratejisi & Sosyal Medya Paylaşımları BÖLÜM 2 TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında BÖLÜM 3 Ödüller & Fırsatlar Tanıtım

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU KOCAELİÜNİVERSİTESİ DERBENT TURİZM İŞLETMECİLİĞİVE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU Yüksekokulumuz, Yaklaşık 800 milyon insanın seyahat ettiği dünyamızda, en çok gidilen 10 bölgeden birisi olan ülkemize nitelikli

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ. Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ. Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ GÖRÜŞLERİNİN BELİRLENMESİ REHBERİ Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü 1. Giriş 2. Program çıktısı(pç) ve öğrenim çıktısı(öç) nedir? 3. Paydaş görüşlerinin alınmasında dikkat

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT

BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT TURQUALITY PROGRAMI 2 BİZ KİMİZ? ANADOLU PATENT ; 1976 yılında kurucusu Mustafa YÜCEEL tarafından fiilen faaliyete başlamış olup 1986 yılında ANADOLU MÜŞAVİRLİK çatısı altında Ankara'da faaliyet göstermeye

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013

TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 TEB KOBİ BANKACILIĞI Eylül 2013 Türkiye de KOBİ ler İşletmenin Büyüklüğü Yıllık Net Satış Hasılatı / Mali Bilançosu Çalışan Sayısı Firma Sayısı Firma Sayısı % Mikro < 1mio 1 ve 9 2.860.438 95,20% Küçük

Detaylı

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor!

Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa nın Dünya Girişimcilik Haftası na özel 16 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçları açıklandı! Türkler Kendi işinin patronu olmak istiyor! Amway Avrupa tarafından yaptırılan

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012

KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI. Erkunt Öner 2012 KRUVAZİYER TURİZMİ ve DESTİNASYONA KATKISI Erkunt Öner 2012 1 1. Kruvaziyer Endüstrisinin Gelişimi Global olarak kruvaziyer endüstrisi, son 5 yılda turizmin en fazla büyüme gösteren alanı olmuştur. Yapılan

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNDE YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞI. Dr. Aslı AKKOR AKkariyer İnsan Kaynakları Danışmanlığı

SAĞLIK TURİZMİNDE YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞI. Dr. Aslı AKKOR AKkariyer İnsan Kaynakları Danışmanlığı SAĞLIK TURİZMİNDE YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞI Dr. Aslı AKKOR AKkariyer İnsan Kaynakları Danışmanlığı Geçmiş Sağlık Turizminin teorik anlamda geçmişi Sağlık Turizminin pratik anlamda geçmişi Sağlık Turizminde

Detaylı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır. Değerli Sektör Yöneticileri; Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen bu projenin genel amacını şu konular oluşturmaktadır. Otelcilik sektöründe çalışanların niteliklerini ve uzmanlaşmalarını

Detaylı

KARİYER PANAYIRI İSTANBUL DAN ANADOLU YA

KARİYER PANAYIRI İSTANBUL DAN ANADOLU YA s KARİYER PANAYIRI Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) olarak, 2006 yılından itibaren; sektörlerin önde gelen firmalarıyla üniversite öğrencilerini, yeni mezunları ve kişisel kariyerine yön vermek

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI Erasmus Kurum Koordinatörü Üniversite ile Ulusal Ajans arasındaki iletişimin ve koordinasyonun sağlanması İkili Anlaşmalar: AB Programları çerçevesinde

Detaylı

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları

15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları İTÜ II. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 Tarihli Atölye Çalışması Sonuçları Yakın Dönem Projelerimiz İTÜ I. ULUSAL KARİYER ÇALIŞTAYI 15 Nisan 2013 11 üniversite 13 uzman 4 farklı çalışma konusu İTÜ

Detaylı

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE AR-GE ODAKLI ŞEFFAF ÜNİVERSİTE ŞEFFAF YÖNETİM ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN

Detaylı