KATILIM ŞARTLARI ŞARTNAME EKLERİ SORU-CEVAPLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "05.08.2013 KATILIM ŞARTLARI ŞARTNAME EKLERİ SORU-CEVAPLAR"

Transkript

1 SORU-CEVAPLAR KATILIM ŞARTLARI Yarışma ekibinde en az 1 mimar, 1 şehir plancısı, 1 peyzaj mimarı olmak zorunda mıdır? Bunlar tek başlarına da katılabilirler mi? Şartnamenin 6.a maddesinde belirtilen mesleklere mensup kişiler tek başlarına yarışmaya katılabilirler. Ancak jüri, mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarlarından oluşan bir ekip halinde katılımın daha sağlıklı bir ürün elde edilmesini sağlayacağını düşünmektedir. 2. Yarışma şartnamesinin 6.a. maddesinde belirtilen "Yarışmaya sadece meslek unvanına sahip mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarları katılabilir. Yarışmaya ekip olarak katılacak yarışmacıların her biri idareye karşı müşterek ve müteselsilsen sorumludurlar." mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarlarının ekip halinde katılması mı istenmektedir? Bkz. Cevap 1 3. Sadece mimarlardan oluşan bir ekip ya da tek mimar olarak yarışmaya katılabiliyor muyuz? Yoksa son zamanlarda moda olmaya başladığı gibi büyük çoğunluğu, ağırlığı ve zorluğu ''bina'' projelendirme olan ve ikinci büyük kalemi yine mimarların alanı kentsel tasarım olan mimari yarışmanızda, bu konuda teknik bilgisi, sanatsal bilgisi ve fenni sorumluluğu olmayan, yarışmanın konusu olan avan proje aşamasında sadece danışmanlık hizmeti almamızın yeterli olacağı şehir plancıları ve peyzaj tasarımcılarını, süs olarak yanımızda bulundurmak zorunda mıyız? Jüri, 3 no lu soruyu soran sayın yarışmacının diğer mesleklere bakış açısına katılmamaktadır. Ayrıca, Bkz. Cevap 1 4. Odalardan, üye olunduğuna dair belge beklenmemektedir. Şartnamede yazmıyor. Teyit etmek istedik. Belge istenmemektedir. Yarışmacıların beyanı esastır. 5. Sadece mimarlardan oluşan bir ekip oluşturulabilir mi? Bkz. Cevap 1 6. Kimlik ekinde müelliflere ait oda belgesi istenmemiştir. Verilmeyecek midir? Bkz. Cevap 4 ŞARTNAME EKLERİ 7. Lösev tarafından bizlere gönderilen cd içerisindeki ( TUMLOSEV_ITRF_36_3 ) isimli autocad çiziminin ölçeği nedir? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Çizimde bir birim bir metreyi ifade etmektedir, ölçeklendirme yarışmacı tarafından yapılacaktır. (1 unit=1 m) 8. Yarışma alanına ilişkin harita, hava fotoğrafı gibi dokümanlara internet ortamında ulaşamadık, telefonla raportörlüğe ulaştığımızda size mail atmamızı rica ettiler. Acaba bu dokümanları soru cevap tarihi tarihinden önce yarışmanın linkine yüklemeniz mümkün olabilir mi? Böylece katılımcı sayısı da oldukça artıracaktır tarihi itibariyle yayınlanacaktır.

2 9. Alana ait fotoğrafların çekildiği noktaları ve bakış yönlerini harita üzerinde belirtebilir misiniz? Fotoğraflar genel atmosferi ifade etmek amacıyla verilmiş olup, jüri yarışmacıların alanı görmelerini önermektedir. 10. Verilen dwg de ağaç- çapı layerı ile verilen ağaç gösterimleri verilen uydu görüntüleri ile uyuşmuyor. (dere boyunca var olan ağaçlar dwg de yok. ) Dere sınırları ve eğim çizgileri net anlaşılmıyor. Yeni bir dwg verilebilir mi? Verilen bilgiler çalışmalar için yeterlidir. Haritalar günceldir. Öncelikle korunması gereken ağaçların yerleri ayrıca işaretlenmiştir. 11. Şartname eklerinin web sayfasından paylaşılması mümkün müdür? Bkz. Cevap Arsayla ilgili imar durumu ve plan notları var mıdır? Kısıtlar nelerdir? Arsa imarlı değildir. Yarışma süreci planlamaya yönelik önerileri de kapsamaktadır. Planlama çalışmaları bu doğrultuda yarışma sürecinden sonra uygulama projeleri öncesinde yapılacaktır. 13. Ekte verilen fotoğrafların nereden ve hangi yöne bakılarak çekildiği, plan veya uydu fotoğrafı üzerinde işaretlenip yarışmacılara verilebilir mi? Bkz. Cevap Çevredeki tepe veya yüksek bölgelerden, bütün yarışma alanını veya neredeyse tümünü kapsayan fotoğrafların çekilmesi ve yarışmacılara dağıtılması mümkün müdür? Mümkün değildir. Jüri, yarışmacıların alanı görmelerini önermektedir. 15. Mevcut iç ve bağlantı yolları gösteren ve önemli ağaçların rölevesine ihtiyaç vardır. Bkz. Cevap Arsa (mülkiyet) sınırları net olarak belirtilmemiş. Çevrenin topografik durumu yok. Halihazır haritada belirtilen sınır dikkate alınacaktır. 17. Uyulması beklenen hmax, taks, kaks vs var mı? Bkz. Cevap Çevredeki yolları, sınırları daha net gösteren bir dwg yayınlanabilir mi? Halihazır haritada belirtilen sınır ve bilgiler dikkate alınacaktır. ARAZİ 19. İhtiyaç programı dahilinde yapılacak tasarım dışında mevcut arazinin tamamında bir tasarım öngörülmekte midir? Yarışmacının alanın tümü için karar üretmesi beklenmektedir. 20. Yarışma alanında yapılaşmanın tavsiye edilmediği veya yasak olan herhangi bir bölge var mıdır? Alanın doğal yapısının ve ekolojik özelliklerinin dikkate alınması beklenmektedir. 21. Kuzeyde kalan tarla alanları ihtiyaç programındaki tarımsal üretim ve hayvancılık için kullanabilir mi yoksa ihtiyaç programında istenilen alanlar, mevcut alanlara ek olarak mı yapılacaktır? Yarışmacıya bırakılmıştır. Ancak ihtiyaç programında istenenler, tamamen yarışma alanı sınırları içerisinde yer alacaktır.

3 22. Arazide organik tarım mümkün müdür? Mümkündür. Özellikle beklenmektedir. 23. Verilen autocad planı içerisinde "çam ağaçları", "yaprağını döken ağaçlar" yazılı, çevrelenmiş alanlar gözükmektedir. Bu alanlar yapılaşmaya izin verilmeyen alanlar mıdır ve arazi içerisinde buna benzer yapılaşmaya açık olmayan başka alanlar bulunmakta mıdır? Bkz. Cevap Yarışma alanının kuzey batısında kalan en büyük boş alan aynı zamanda yarışma alanının en düşük kottaki bölgesidir. Çok yağış alındığı zaman buranın su altında kalması gibi, yapılaşmaya herhangi bir engel var mıdır bualanda? Alanın kullanımına engel bir durum yoktur. 25. Hakim rüzgar yönü nedir? Kuzeydoğudur. 26. Arazinin topografyasına herhangi bir müdahalede bulunabilir mi? Yarışmacılara bırakılmıştır. Ancak alanın doğal yapısının ve ekolojik özelliklerinin dikkate alınması beklenmektedir. 27. Ekte verilmiş olan dwg dosyasına göre tarlaların yerleşim alanına paralel olan bir arter bulunmaktadır. Bu arter, sulama kanalı olarak mı işlevlendirilmiştir? Güneydeki arter sulama kanalı olarak kullanılmaktadır. 28. Kuzeyde bulunan tren yolunun proje alanına en yakın istasyonunun uzaklığı ne kadardır? Proje alanı çevresinde bir istasyon önerilebilir mi? En yakın istasyon Çerkeş tedir. 29. Çevreden alana ulaşım olarak dwg de sadece Bozoğlu Köyü yolu verilmiş. Arazinin kuzeyindeki yol (google earthgörüntülerinde) kullanılmıyor mu? Yok mu varsaymalıyız? Mevcutta sadece köy yolundan erişim vardır. Mevcut çevre yolları korunmak koşuluyla alana giriş için öneriler geliştirilebilir. MEVCUT DOĞAL ÇEVRE GÖLETLER-DERE 30. Arazinin içinden geçen derenin fiziki yapısı doğal, göletler yapay mıdır? Bunlara peyzaj kararlarında müdahale sınırları nelerdir? Dere doğal, göletler yapaydır. Ancak göletler zaman içerisinde kendi ekolojisini oluşturmuştur. Tasarımda alanın doğal yapısının ve ekolojik özelliklerinin dikkate alınması beklenmektedir. 31. Göletlerin derinlikleri nedir? Su yüzmek için yeterince temiz midir? Göletlerin derinlikleri yaklaşık m olup, halihazırda suyun niteliği yüzmeye uygun değildir. Ancak göletlerden birinin yüzmeye uygun hale getirilmesi için yarışmacılar öneride bulunabilir. 32. Göletlerde şu anda balık üretimi mi yapılıyor? Üretim yapılmamakla birlikte göletlerde balık bulunmaktadır. 33. Uluçay ın taşma sınırı nedir? Tasarım alanını etkilememektedir.

4 34. Alanın batısındaki Aliözü Deresi nin debisi ve taşma sınırı nedir? Yerleşimi etkileyecek bir taşma sınırı söz konusu değildir. 35. Göletlerin su kalitesi yüzmeye elverişli midir? Bkz. Cevap Mevcut tarla alanlarının, göletlerin, havuzların ve binaların kaldırılması veya yeniden şekillendirilmesi/değiştirilmesi mümkün müdür? Mevcut tarla alanları, havuz ve binalara ilişkin öneriler yarışmacıya bırakılmıştır. Göletlerin kaldırılması mümkün değildir. Ancak, doğal yapısı ve ekolojik özellikleri dikkate alınarak tasarımda değerlendirilebilir. 37. Ulusu ve göllerin formunu değiştirebilir miyiz? Yarışmacılara bırakılmıştır. Doğal yapısı ve ekolojik özellikleri dikkate alınarak tasarımda değerlendirilebilir. 38. Balık yetiştirilen yapay göletlere herhangi bir müdahalede bulunulması mümkün müdür? Göletlerin her birisi yapay gölet sınıfında mıdır? Bkz. Cevap 32 ve Proje alanındaki Uluçay deresinin üzerinde gerekli köprü ve herhangi bir müdahalede bulunulabilir mi ayrıca derenin yatağının parsel içerisinde değiştirilmesi mümkün müdür? Bkz. Cevap 32,36 ve Kıyı yasası mevzuatı gölet kıyıları için de geçerli midir? Göletler suni gölet niteliğindedir. Kıyı mevzuatı gereği suni gölet niteliğindeki su alanları kıyısı DSİ görüşü dikkate alınarak hazırlanacak imar planı doğrultusunda kullanılabilmektedir. Yarışmacılar için bu aşamada herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. AĞAÇLAR 41. Ağaçların taşınabilir fikri kabul görülebilir mi? Alandaki mevcut ağaç varlığının korunması esastır. Alanın doğal yapısı ve ekolojik özelliklerinin korunması kaydıyla, gerekmesi halinde taşımaya uygun görülen ağaçların yer değiştirilmesi yarışmacılara bırakılmıştır. MEVCUT YAPILAR 42. Arazi üzerinde bulunan mevcut birimlerin (balık çiftliği, konaklama birimi) korunması isteniliyor mu? Bkz. Cevap Mevcuttaki yapıların işlevleri geçmişte ne idi, şimdi ne olarak kullanılmaktalar? Bu yapıların korunup korunmaması, işlevleriyle beraber korunması veya sadece kaba yapıların korunması gibi konularda yarışma kurulunun bir kararı ya da tavsiyesi var mıdır? Bkz. Cevap 36

5 44. Arazi üstünde görünen yapılar(balık üretme çiftliği...) Yok, mu farz edilecek? Bkz. Cevap Arsadaki mevcut yapılar ve tesisler yıkılacak mıdır? Bilgi verebilir misiniz (yıkılacak, onarılacak, korunacak v.b. )? Bkz. Cevap Arazide bulunan yapıların mülkiyet haklarının kime ait olduğu ve yıkılıp yıkılamayacağı herhangi bir müdahalede bulunup bulunamayacağı hakkında bilgi almak istiyoruz. Yarışma alanındaki taşınır ve taşınmazlar LÖSEV in mülkiyetindedir. Bkz. Cevap 36 İHTİYAÇ PROGRAMI İHTİYAÇ PROGRAMI-GENEL 47. Şartnamede belirtilen Giriş Kontrol, Danışma ve Bilgilendirme biriminin esas amacı tasarlanan tüm alanın kontrolünü mü yoksa konaklama birimleriyle ilişkili bir birim midir? Giriş Kontrol, Danışma ve Bilgilendirme biriminin esas amacı tasarlanan tüm alanın kontrolüdür. 48. Hobi bahçeleri misafirler tarafından, organik tarım, tahıl alanları v.b. tesis personeli tarafından kullanılacak diye düşünüyoruz. Doğru mudur? Hangi alanlar ağırlıklı olarak kimler(misafir-tesis personeli) tarafından kullanılacaktır? Şartnamede gerekli bilgiler verilmiştir. 49. Çocuk kamp alanı 'çadır kampı' gibi mi düşünülmelidir? Kampın kullanımı nasıl olacaktır? Gruplar halinde mi kalacaklar? Yarışmacılara bırakılmıştır. 50. Çocuk kamp alanında kalacak çocukların yaş aralığı nedir? Yılın hangi aralığında hizmet verecektir? 8-12 yaş arası çocuklar ve gençlere yönelik olarak tüm yıl boyunca hizmet verecektir. 51. İhtiyaç programında belirtilen Çocuk Kamp Alanından kasıt, açık havada çadır kurulabilecek alanlar mıdır? Yarışmacılara bırakılmıştır. 52. "Doğal Yaşam Merkezi" sadece lösemili çocuklar için mi olacak, yoksa herkesin kullanımına açık olacak mı? İhtiyaç programındaki "konaklama birimleri" ve "otel" ayrımının bu kullanıcı profili ayrımıyla bir ilişkisi var mı? Kullanıcıprofilleri hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Herkesin kullanımına açıktır. Şartnamede gerekli bilgiler verilmiştir. 53. İhtiyaç programında, "rekreatif kullanım alanları" başlığı altında tavsiye edilen "çiftlik ürünleri" adlı mekanın işlevini açıklayabilir misiniz? Çiftlik ürünleri üretimi ve satış alanı olacaktır. İçeriği alt başlıklarda verilmiştir. 54. Rekreasyon alanı başlığı altındaki ahır, sera, depo gibi alanların vaziyet planında gösterilmesi yeterli midir? Kanımca mimari projelerine gerek yoktur. Leke olarak gösterilmesi yeterlidir.

6 KONAKLAMA 55. Oteller de konaklama merkezi olarak hizmet verdiğinden dolayı şartnamede verilen konaklama merkezi ve otel birimlerinin işlevsel ayrımı nasıl yapılmaktadır? Konaklama Birimleri başlığı altında istenen konaklama türünün otel ve müstakil birimler şeklinde önerileceği şartnamede belirtilmiştir. Otel odalarıyla müstakil birimler arasında şartnamede de belirtildiği gibi büyüklük farkı vardır. Konaklama birimlerinin, kullanıcı ve kalma sürelerine ilişkin çeşitliliği gözeterek tasarlanması ve ikinci etapta planlanması beklenmektedir. Otel başlığı altında verilen ve ilk etapta gerçekleştirilmesi düşünülen otele ilişkin ihtiyaç programı da şartnamede belirtilmektedir. İhtiyaç programındaki bu ayırım, yatırımın etaplanması ve işletme kararlarından kaynaklanmaktadır. 56. Konaklama birimlerinde kalacak misafirlerin otelde kalacak olanlardan kalış süresi, yaş, sağlık durumu v.b. Tarzda herhangi bir farkı olacak mıdır? Kullanımları nasıl olacaktır? Herkesin kullanımına açıktır. Şartnamede gerekli bilgiler verilmiştir. 57. Konaklama biriminde istenen sağlık merkezinde ne tür işlemler yapılacaktır? Kullanımı nasıl olacaktır? Birinci basamak sağlık hizmetlerinin verilebileceği bir merkez olacaktır. Rutin muayenelerin yanı sıra basit tetkikler için laboratuar cihazları ile EKG, acil müdahale ekipmanı yer alacaktır. 58. Konaklama biriminde istenen 'rehabilitasyon' ünitesinde ne tür işlemler yapılacaktır? Kullanımı nasıl olacaktır? Onkoloji hastalarına yönelik olarak fizik tedavi, pasif egzersizler, masaj vb. işlemlerin yapılabileceği ekipmanın yer alacağı bir ünite olarak düşünülmektedir. 59. Konaklama biriminde istenen 'kanser yükü ölçüm' ünitesinde ne tür işlemler yapılacaktır? Kullanımı nasıl olacaktır? Solunum fonksiyon testleri, kan ve idrar analizleri gibi basit testlerin yapılacağı bir ünite olarak düşünülmektedir. İleri tetkikler için LÖSEV in diğer kanser araştırma merkezi kullanılacaktır. 60. Konaklama tesisleri 2. Etapta tasarlanırken dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir? Şartnamede belirtildiği gibi müstakil birimler ikinci etapta inşa edilecek şekilde tasarlanacaktır. 61. Otel ve konaklama birimlerinin kullanıcı profili kimdir? Net bir şekilde açıklanabilir mi? Bu yapılar arasındaki fiziki ilişki nedir? Herkesin kullanımına açıktır. Otel ve konaklama birimleri yapıları arasındaki fiziki ve işlevsel ilişki yarışmacıların önerisine bırakılmıştır. Bkz. Cevap Hem otel ve konaklama birimleri için otel odaları isteniyor. Konaklama birimlerinde istenen odaların bir özelliği var mı? Konaklama birimleri için birden fazla odalı müstakil birimler düşünülecektir. Bkz. Cevap İhtiyaç programında belirtilen konaklama birimleri başlığı altında sağlık merkezi ve rehabilitasyon üniteleri ve laboratuarlar yer almaktadır. Bu birimlerin konaklama birimleri ile birlikte çözümlenmesi mi beklenmektedir? Evet. 64. Konaklama birimlerinde kalanların ne sıklıkta sağlık kontrollerini yaptıracakları öngörülmektedir? Günlük rutin kontroller yapılabilecektir. 65. Otelde kalanlar sağlık kontrolleri yaptıracaklar mı? Sağlık birimleri ile ilişki kurması bekleniyor mu? Yaptırabilirler. Bkz. Cevap 64

7 66. Konaklama birimleri ve otellere giriş-çıkışlar istenildiği zaman mı, belirli zamanlarda mı olacaktır? İşletmeyle ilgili bir konudur. Tasarımı etkileyeceği düşünülmemektedir. 67. Konaklama birimleri ile otelin farkını net olarak tanımlar mısınız? (kimlere hizmet ettiği, giriş-çıkış zamanları gibi) Bkz. Cevap Otel programındaki toplantı-seminer-konferans salonlarının kullanımı ne şekilde öngörülmektedir? Otelde konaklayanlar dışında kullanıma açık olacak mıdır? Herhangi bir kısıtlama yoktur. 69. Şartnamede işlevleri örtüşen "Konaklama Birimleri" ve "Otel" neden iki ayrı kalemde ele alınmıştır? Bu birimlerin birleştirilmesi düşünülebilir mi? Bkz. Cevap Konaklama ve otelin kullanım amaçlarını açabilir miyiz? Konaklamanın turizm acısından hangi sınıfa koyarak planlanmasını istiyorsunuz? Yoksa konu içeriğini ve programı bize mi bıraktınız? Yarışmacıların tasarımlarında verilen ihtiyaç programına uymaları beklenmektedir. Bkz. Cevap İhtiyaç programı içerisinde üst başlık olarak "konaklama birimleri" ve "otel" diye adlandırılmış olan birimler bulunmaktadır. Bunlar ayrı yapılar olarak mı istenmektedir? İkisinin içerisinde de otel odaları bulunmaktadır. Farkları nedir ve birbiri ile olan ilişkisini açıklar mısınız? Bkz. Cevap Şartnamede işlevleri örtüşen "Konaklama Birimleri" ve "Otel" neden iki ayrı kalemde ele alınmıştır? Bu birimlerin birleştirilmesi düşünülebilir mi? Bkz. Cevap Otel ve Konaklama birimlerinin sterilizasyon bölgeleri açısından farkları nelerdir? Söz konusu ihtiyaç programı tedavi amaçlı değildir ve tedavi sonrası kullanım içindir. Bir sterilizasyon bölgesi gereği yoktur. 74. Konaklama biriminde uzun dönemli konaklayacak kişiler kimlerdir? Tesis çalışanları, Lösemi hastası çocuklar bu birimde mi konaklayacak? Tesis çalışanları merkez dışında konaklayacaklardır. Lösemili çocuklar tedavi sonrası tesisten yararlanabilirler. 75. Program içerisinde yer alan Otel in kullanıcı profilinin kim olması beklenmektedir? Konaklamayı ve kampı kullanan çocukların aileleri mi, yoksa dışarıdan gelecek kişiler mi? Her ikisi ise bunların oranları nelerdir? Otel senaryosu hakkında daha detaylı bilgi verilmesini beklemekteyiz. Herkesin kullanımına açıktır. Otel ve konaklama birimleri yapıları arasındaki fiziki ve işlevsel ilişki yarışmacıların önerisine bırakılmıştır. Bkz. Cevap 55. TARIMSAL ÜRETİM VE HAYVANCILIK 76. İhtiyaç programında belirtilen rekreatif kullanım alanları altında "tarımsal üretim ve hayvancılık alanındaki" m2 hayvancılık ile 2000m2 çiftlik ürünleri nasıl bir mekansal özelliğe sahiptir. Bu alanlar açık-kapalı alan olarak nasıl bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır. İçinde açık ve kapalı mekanları barındıran alanların toplamıdır.

8 77. Tarımsal üretim ve hayvancılık başlığı altında tabloda farklı maddeler olarak iki adet personel bakim ve servis alanı bulunmaktadır. Bu maddeler birbirinden farklılık gösteriyor mu? Varsa farklılık özellikleri nedir? Altında yer aldığı program başlığına ait servis mekanlarıdır. 78. Tarımsal üretim ve hayvancılık başlığı altında tabloda farklı maddeler olarak iki adet açık gübre ve toprak deposu bulunmaktadır. Birisini toprak deposu diğerini ise açık gübre deposu olarak mı önermemiz gerekiyor. Ya da bir adet açık gübre ve toprak deposu yeterli olacak mı? Şartnamede gerekli bilgiler verilmiştir. 79. Doğa rekreasyon ve tarımsal üretim ihtiyaç programındaki alanlar açık mı kapalı mı belirtilmemiş. Açık ve kapalı mekanları içermektedir. Şartnamede gerekli bilgiler verilmiştir. 80. Tarımsal üretim ve hayvancılık baslığı altında verilen ' çiftlik ürünleri ( 2000m2) ' nasıl kullanılacaktır? Bkz. Cevap 53 ve Tarımsal üretim ve hayvancılık programında Çiftlik ürünleri 2000 m2 istenmektedir. Buradaki çiftlik ürünleri ile ne kastedilmektedir? Bkz. Cevap 53 ve 76 ARAÇ KULLANIMI/OTOPARK 82. 'Binek oto parkı' misafirlerin merkeze ulaşmak için kullandıkları araçları park ettikleri kapalı otopark mıdır? Merkezde motorlu araç kullanımı istenmemektedir diye düşünüyoruz. Doğru mudur? Düşünülen otopark açık otoparktır. Merkezde servis trafiği dışında motorlu araç kullanımı istenmemektedir. 83. Arazide araç kullanımı ile ilgili bir kısıtlama var mıdır? Bkz. Cevap 82. METRAJ 84. Örneğin fonksiyon programında konferans salonu 400 kişilik istemekte fakat 200 m2 lik alan tanımlanmaktadır. Normalinde olması gereken kişi başı 1,5 m2 lik alandır. Yani 400 kişilik konferans salonu 600 m2 olmalıdır. Biz böyle durumlarda yani metrajlarda esnek davranabilir miyiz? Konferans salonunun büyüklüğü 400 m2 olarak düzeltilmelidir. İhtiyaç programında belirtilen toplam kapalı alan büyüklüğünde %10 artış veya eksilme olabilir. 85. Program elemanları olarak ismi gecen mekanlarda herhangi bir m² değişimi yani yüzdelik olarak azaltma ve özellikle artış yapabilir miyiz? İhtiyaç programında belirtilen toplam kapalı alan büyüklüğünde %10 artış veya eksilme olabilir. 86. Destek ve servis birimleri tablosunda; çeşitli araçlar için gösterilen alan ve adet değerleri ayni görünmektedir. Adet değerleri üzerinden hesap yapıldığında alan hesapları değişkenlik gösterecektir. Konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Destek ve servis birimleri tablosunda otoparklar için belirtilen birimler adettir.

9 TESLİM 87. Yarışma projesi teslimi kapsamında maket yapılacak mı? Maket istenmemektedir. 88. Açıklama raporunun pafta üzerinde anlatımının kavramsal mı ya da yazılı metin ağırlıklı olması mı bekleniyor? Pafta üzerinde anlatılacağı için kişiye özgü bir anlatım kabul edilebilir mi? Yarışmacılara bırakılmıştır.

SORULAR VE YANITLARI

SORULAR VE YANITLARI AÇIKLAMALAR * Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. SORULAR VE YANITLARI YARIŞMA SINIRI İLE İLGİLİ SORULAR: 1. Yarışma sınırını halihazır dwg çizim dosyası üzerine işleyebilir misiniz? Sınır sadece

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI KADIN AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinin yapılacağı

Detaylı

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları

EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları EMİNEVİM Konutta Yeni Fikirler Yarışması Soru ve Cevapları Tarih: 05 Eylül 2011 Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız. EMİNEVİM İstanbul-Tuzla da Konut Yerleşimi Tasarımı Ulusal Öğrenci Mimari

Detaylı

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir.

SORU 3 Hedef kullanıcının çocuk-genç-yetişkin olması kararı tasarımcıdan mı beklenmektedir? CEVAP 3 Kullanıcıların yetişkin olduğu düşünülmelidir. KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 SORU-CEVAPLAR: SORU 1 Koçtaş kataloğundan seçeceğimiz ürünlerin detay-renk ve görünüşlerinde değişiklik yapabilir miyiz? (kulp ya da kapak boyutları

Detaylı

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Bilim Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru ve Yanıtları Soruların yazım biçimine müdahale edilmemiştir. 1. Bilim Merkezi Yarışması için üç mimar yarışmaya katılmak istiyoruz. Grubumuzda bir arkadaşımız Almanya'da mimarlık okumuş, Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar

Detaylı

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soru ve Cevaplar

Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soru ve Cevaplar Maltepe Belediyesi Gülsuyu Cemevi ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soru ve Cevaplar Soru 1 Mimarlar Odasına kayıtlıyım ama yaklaşık 1 senelik borcum var kayıt yaptırırken bu bir sıkıntı

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI ÇANAKKALE BELEDİYESİ KENT MEYDANI VE ÇEVRESİ DÜZENLEMESİ YEŞİL KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI 1- İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde okuyorum. Bu yarışmaya öğrenciler katılamıyor

Detaylı

BORNOVA BELEDİYE BİNASI VE ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLAR

BORNOVA BELEDİYE BİNASI VE ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLAR BORNOVA BELEDİYE BİNASI VE ÇEVRESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLAR Bornova Belediye Binası ve Çevresinin tasarlanması ile ilgili yarışma 20.05.2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanması ile yarışma

Detaylı

SORU-CEVAP. Alana ilişkin verilen belgelerde eğim çizgileri verilmemiştir. Eğim düşünülmeden mi proje tasarlanacak?

SORU-CEVAP. Alana ilişkin verilen belgelerde eğim çizgileri verilmemiştir. Eğim düşünülmeden mi proje tasarlanacak? ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI-VII B.E.N. BAKIRKÖY: BAKIRKÖY ETKİNLİK NOKTASI TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ TRAKYA BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR

Detaylı

1- LPG ikmal ve akaryakıt servis istasyonu"nun bulunduğu alanın, proje alanına dahil edilerek projenin gerçekleştirilmesi yönünde jüri görüşü nedir?

1- LPG ikmal ve akaryakıt servis istasyonunun bulunduğu alanın, proje alanına dahil edilerek projenin gerçekleştirilmesi yönünde jüri görüşü nedir? 1)SORU 1) Mevcut arazi içerisindeki bütün ağaçlara müdahale edilebilir mi, farklı bir noktaya taşınabilir mi? Şartnamedeki 4-Yapının Tanımı bölümünün son paragrafında belirtildiği üzere tasarımı zorlayıcı

Detaylı

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI

BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI 2017-2018 BAHAR YARIYILI BİTİRME PROJESİ SORULARI VE CEVAPLARI Trabzon Kent Kütüphanesi SORU 1.Hali hazır planda çizili durumda olan Avni Aker Stadı şu an yıkım aşamasındadır ve büyük bölümü yıkılmıştır.

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR

BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR 15.08.2015 BODRUM TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI MUĞLA BÖLGESEL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR SORU 1 07.08.2015 1- Bodrum kat yüksekliği 6.50 mt olarak belirlenmiştir. Bu yükseklik içinde

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TESKİ) HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI Soru-1.Şartname bedelini TR54 0001 2009 3040 0007 0000

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Tarih: 24.02.2011 Sayı: 2011/0244 İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ NE Konu: 24.01.2011 tarihinde askıya çıkarılan EYÜP İlçesi, Rekreasyon Alanı

Detaylı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM ENTEGRASYON MERKEZİ VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI (Soruların yazım biçimine müdahale edilmemiştir.) YARIŞMAYA KATILIM

Detaylı

ELAZIĞ BELEDİYESİ KENT MEYDANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

ELAZIĞ BELEDİYESİ KENT MEYDANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI ELAZIĞ BELEDİYESİ KENT MEYDANI KENTSEL TASARIM VE MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Soru : Proje alanı içerisinde 1000 araçlık kapalı otopark için mevcut zemin kotunun ne kadarlık altında projelendirme

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ YILDIZLARI SANAT AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi nin yapılacağı alanın tasarlanması ile ilgili yarışma ilanının

Detaylı

TOSBAĞA DERE REKREASYON ALANI FİKİR PROJESİ YARIŞMASI SORULAR

TOSBAĞA DERE REKREASYON ALANI FİKİR PROJESİ YARIŞMASI SORULAR TOSBAĞA DERE REKREASYON ALANI FİKİR PROJESİ YARIŞMASI ŞARTNAMEYE YÖNELİK SORULAR: SORU 1 Yarışmaya başvurmak ücretli mi? SORULAR Yarışmaya katılmak isteyenler 50,00 TL (Elli Türk Lirası) karşılığında LÜLEBURGAZ

Detaylı

VAN İPEKYOLU BELEDİYE MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR-YANITLAR

VAN İPEKYOLU BELEDİYE MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR-YANITLAR VAN İPEKYOLU BELEDİYE MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR-YANITLAR Soru 1. Şartnamede yarışmacıdan istenenler bölümünde belirtilen projeyle ilgili mesleki raporlar (inşaat, makine, elektrik ve peyzaj)

Detaylı

SELÇUK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

SELÇUK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI SELÇUK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE GENÇLİK MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI ŞARTNAME İLE İLGİLİ SORULAR SORU 1. Yarışmaya katılmayı düşünüyorum. Şartname için 50 TL yatırma zorunluluğu var mıdır?

Detaylı

KONAK BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU ve CEVAPLAR

KONAK BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU ve CEVAPLAR KONAK BELEDİYESİ HİZMET BİNASI VE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU ve CEVAPLAR 1. Sayın yetkili, Konak Belediyesi Mimari Proje yarışması ile ilgili olarak teknik şartname ve ekleri

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

Soru4 Köprü tasarım yarışmanıza katılmak için İMO'ya üyelik şartı dışında aidat borcu bulunmama zorunluluğu var mıdır?

Soru4 Köprü tasarım yarışmanıza katılmak için İMO'ya üyelik şartı dışında aidat borcu bulunmama zorunluluğu var mıdır? Soru1 TMMOB Peyzaj Mimarları Odasına üye bir peyzaj mimarıyım. Yarışmanın katılım koşullarına baktığımda 'mimar kökenli üyeler ibaresi' dikkatimi çekti. Yarışma peyzaj mimarlarına da açık mıdır? gerekmektedir.

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI YÜZME AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1.AŞAMA SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI YÜZME AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1.AŞAMA SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ LÜLEBURGAZ YILDIZLARI YÜZME AKADEMİSİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI 1.AŞAMA SORULARI VE CEVAPLARI Yarışmacılar, sorularını 9 ŞUBAT 2016 saat 17.00 ye kadar Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz

Detaylı

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ 2334 ADA 33 PARSELE AİT 1/1.000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ALAN TANIMI Planlama çalışması gerçekleştirilen alan; İzmir İli,

Detaylı

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı?

2. Yarışmanın Yemek kategorisi için konutsal bir boyutta mı tasarlanmalı yoksa Restaurant/Café gibi mekanlara göre mi tasarlanmalı? 1. Yaşam ve Yemek kategorilerinden birine ya da hepsine katılım sağladığımızda sunduğumuz tasarım ögeleri hem iç hem dış mekana uyumlu aynı mobilyalar mı olmalı? Yoksa İç ve Dış mekanı kurgularken o alanlara

Detaylı

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İZMİR İLİ, KONAK İLÇESİ, ALSANCAK MAHALLESİ 2334 ADA 33 PARSELE AİT 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ALAN TANIMI Planlama çalışması gerçekleştirilen alan; İzmir İli, Konak

Detaylı

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma

KONU ARSA KAPSAM. Hobi bahçeleri. edir. kamplar için. dikkate. aşağıda. ihtiyaç programına. eklenecektir. Danışma KONU Özellikle sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların yararlanabileceği bir sosyal merkez tasarımı proje konusunu oluşturmaktadır. Söz konusu merkezin çocukların gelişimsel ihtiyaçları dikkate alınarak

Detaylı

EBİTEM ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU CEVAPLAR

EBİTEM ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU CEVAPLAR EBİTEM ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU CEVAPLAR Soru 1- Açık otopark veya kapalı garaj istenmekte midir? Cevap evet ise kaç araçlık? Cevap 1- İstenmemektedir. (Bkz. Şartname Madde VII-B1-g.) Soru 2-Proje

Detaylı

SORULAR-CEVAPLAR 1. 2. T.M.M.O.B. ilgili odalarına kayıtlı üyelerden 3. 4.

SORULAR-CEVAPLAR 1. 2. T.M.M.O.B. ilgili odalarına kayıtlı üyelerden 3. 4. SORULAR-CEVAPLAR 1. "Ödemiş Belediyesi Kent Merkezi ve Yakın Çevresi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması" adı ile açılan yarışmanıza ekibimizle katılmayı planlıyoruz. Ancak ilgili

Detaylı

"KAYSERİ İLİ, SAHABİYE MAHALLESİ" KENTSEL YENİLEME PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KAYSERİ İLİ, SAHABİYE MAHALLESİ KENTSEL YENİLEME PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ "KAYSERİ İLİ, SAHABİYE MAHALLESİ" KENTSEL YENİLEME PROJE YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı No:15 Kocasinan-KAYSERİ Tel: (0 352) 222 89 60 Web: http://www.kayseri.bel.tr

Detaylı

MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ KARAAĞAÇLI MAHALLESİ TEKNİK TARIM ÜRÜNLERİ İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ KARAAĞAÇLI MAHALLESİ TEKNİK TARIM ÜRÜNLERİ İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. MANİSA İLİ ŞEHZADELER İLÇESİ KARAAĞAÇLI MAHALLESİ TEKNİK TARIM ÜRÜNLERİ İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ÖLÇEK:1/1000 Pafta No: 23 - O - I c Parsel No:

Detaylı

Yeni Erbaa Çamlık Sosyal Habitatı Ulusal Mimari Proje Yarışması 2. Soru Sorma İçin Cevaplar

Yeni Erbaa Çamlık Sosyal Habitatı Ulusal Mimari Proje Yarışması 2. Soru Sorma İçin Cevaplar 1 2 3 4 5 Yeni Erbaa Çamlık Sosyal Habitatı Ulusal Mimari Proje Yarışması 2. Soru Sorma İçin Cevaplar İlk tur larda, yarışma konusu alanda hiçbir ağaç ya da bitki örtüsünün kesilmeyeceği belirtilmiştir.

Detaylı

ROBOSKİ MÜZESİ VE ANMA YERİ MİMARİ TASARIM YARIŞMASI İLK GRUP SORULAR VE CEVAPLARI

ROBOSKİ MÜZESİ VE ANMA YERİ MİMARİ TASARIM YARIŞMASI İLK GRUP SORULAR VE CEVAPLARI ROBOSKİ MÜZESİ VE ANMA YERİ MİMARİ TASARIM YARIŞMASI İLK GRUP SORULAR VE CEVAPLARI 1-3. sınıf mimarlık öğrencisiyim. Yarışmaya katılmak için öğrenci olmamın bir engel olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

Detaylı

KURBAĞALIDERE VADİSİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI. SORU ve CEVAPLAR

KURBAĞALIDERE VADİSİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI. SORU ve CEVAPLAR KURBAĞALIDERE VADİSİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI SORU ve CEVAPLAR 1. Ayrı paftada vermiş olduğunuz dere hattının haritadaki yerini 1/1000 hâlihazır plan üzerinde tam olarak çakıştırabilir misiniz? Verilen

Detaylı

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI SORU- CEVAP

7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI SORU- CEVAP 7 İKLİM 7 BÖLGE MAHALLE ULUSAL MİMARİ VE KENTSEL TASARIM FİKİR YARIŞMASI SORU- CEVAP SORU 1. Yarışmaya tek ya da iki mimar olarak katılabiliyor muyuz yoksa peyzaj mimarı ve şehir bölge plancı bulunmak

Detaylı

Soru 1.1. Yer görme için belge alma tarihi en son ne zamana kadardır?

Soru 1.1. Yer görme için belge alma tarihi en son ne zamana kadardır? Soru 1.1. Yer görme için belge alma tarihi en son ne zamana kadardır? Yer Görme İçin son tarih 17 Nisan 2015 tir. Soru 2.1. Yarışmaya katılma esaslarında 'Yer Görme' belgesinin zorunlu olduğu belirtilmiş.

Detaylı

Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soruları ve Cevapları

Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soruları ve Cevapları Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soruları ve Cevapları Soru 1.1. Yer görme için belge alma tarihi en son ne zamana kadardır? Yer Görme İçin son tarih 17 Nisan 2015 tir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR DÖNEMİ

T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR DÖNEMİ T.C. İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ MİM 402 TASARIM STÜDYOSU VI (DİPLOMA PROJESİ) ÖĞRENCİ SORULARI VE YANITLARI ÖĞRENCİ KÜLTÜR VE

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ

BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ JÜRİ ÜYELERİ İKÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ BİTİRME PROJESİ BEYOĞLU KÜLTÜR [+] SORU CEVAP JÜRİ ÜYELERİ A Jürisi Prof. Dr. Gülay Usta Dr. Öğr. Üyesi Arzu Erçetin [Genel

Detaylı

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi

DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi DESIGN TOGETHER 2018 YARIŞMASI TEKNİK ŞARTNAMESİ Kovan: İTÜ Ayazağa Kampüsü Öğrenci Aktivite Merkezi MİMARİ: Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda öğrenci kulüpleri tarafından kullanılacak bir

Detaylı

11. Soru : Aynı ekip bir yer görme belgesi ile birden fazla öneri sunabilir mi? Cevap : Hayır sunamaz.

11. Soru : Aynı ekip bir yer görme belgesi ile birden fazla öneri sunabilir mi? Cevap : Hayır sunamaz. PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİVE YAKIN ÇEVRESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR ŞARTNAME İLE İLGİLİ 1. Soru : Bu yarışmanın türü nedir? Cevap : Mimari proje yarışmasıdır.

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SAĞLIK MERKEZİ YER: BEYSUKENT TIP MERKEZİ / ANKARA 1. Konu Hakkında Genel Açıklama

Detaylı

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru - Yanıtları

Çaycuma Belediyesi Çaycuma Spor Merkezi Mimari Proje Yarışması Soru - Yanıtları SORULAR YANITLAR 1- Şartname www.caycuma.bel.tr adresinde görülebilir diyor ancak hiçbir bilgi yok. Ne zaman yüklenecek? Yarışma Şartnamesi ve ekleri www.caycuma.bel.tr adresi, Duyurular ve İlanlar bölümünde

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI İÇM 401-402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: SANAT OKULU YER: Ç.Ü. DIŞ İLİŞKİLER BİNASI 1. Konu Hakkında Genel Aç ıklama Çukurova

Detaylı

SAĞLIK MAHALLESİ 804 ADA 9 PARSEL İLE 1485 VE 1938 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

SAĞLIK MAHALLESİ 804 ADA 9 PARSEL İLE 1485 VE 1938 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU SAĞLIK MAHALLESİ 804 ADA 9 PARSEL İLE 1485 VE 1938 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Sağlık Mahallesinde

Detaylı

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ

KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ KARTAL MERKEZ NAZIM İMAR PLANI PLAN HÜKÜMLERİ 1. AMAÇ 1.1. İstanbul Batı Yakası nda dengesiz bir şekilde yığılmış mekansal, ekonomik, çevresel ve sosyal işleyişin Doğu Yakası nda dengelenerek iyileştirilmesini

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR Modelleme ve Tasarım %20 PUANLAMA - Mimarı modelleme ve tasarım kararları - Yapısal modelleme, yapısal modelleme kararları ve yapısal analizler - MEP modelleme

Detaylı

GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK

GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK GİRİŞİM ŞEHİR PLANLAMA PROJE & DANIŞMANLIK Cumhuriyet Cad.Yıldırım Kemal İşhanı No : 1 / 8 YALOVA Tel :0.226.814 81 73 ÇINARCIK BELEDİYESİ G22-D-13-A-1-D PAFTA, 503 ADA, 2 PARSEL, 167 ADA, 13,14,15,16,17

Detaylı

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR DESIGN TOGETHER YARIŞMASI TEKNİK DETAYLAR İTÜ Bilim Merkezi ve Müzesi TEKNİK ŞARTNAME Proje, Ayazağa Kampüsü içerisinde verilen alanda halka açık bir bilim merkezi ve müzesinin tasarımını içermektedir.

Detaylı

Açıklamalar 1. Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. Genel Sorular

Açıklamalar 1. Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. Genel Sorular Açıklamalar 1. Soruların yazım şekline müdahale edilmemiştir. Genel Sorular 1. Yarışmaya katılmayı düşünüyoruz. Mimarlar Odası'nın katılmama tavsiyesi ile ilgili endişelerimiz var. Açıkçası odanın yazısından

Detaylı

PEYZAJ MİMARI TANIM A- GÖREVLER

PEYZAJ MİMARI TANIM A- GÖREVLER TANIM Doğa ve çevrenin insanın ihtiyaçlarını en iyi karşılayabilecek biçimde ekonomik, işlevsel, ekolojik ve estetik ölçülere uygun olarak planlanması, düzenlenmesi, korunması ve geliştirilmesi konularında

Detaylı

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI)

KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) KLÜ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MİMARİ PROJE IV ÜÇ YILDIZLI OTEL TASARIMI (80 YATAKLI) Otel yapıları; Türkiye gibi turizm potansiyeli çok olan bir ülkede

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanının Bölgedeki Konumu

Şekil 1: Planlama Alanının Bölgedeki Konumu EDİRNE İLİ 1/25 000 ÖLÇEKLİ 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı, Edirne İli, Merkez İlçe, Tayakadın Köyü, Karakoltepe Mevkii, 34 Pafta, 164 Ada, 27 Parselin bulunduğu alanı kapsamaktadır.

Detaylı

AYDIN DİDİM KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ

AYDIN DİDİM KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ K KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ K KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER AYDIN DİDİM KÜLTÜR VE TURİZM KORUMA VE GELİŞİM BÖLGESİ İL

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HİZMET BİNASI, MEYDAN VE ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ MİMARİ VE KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI İmar Planında kent merkezi olarak

Detaylı

Beylikdüzü Cemevi, Kültür Merkezi ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soruları ve Cevapları

Beylikdüzü Cemevi, Kültür Merkezi ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soruları ve Cevapları Beylikdüzü Cemevi, Kültür Merkezi ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması Soruları ve Cevapları SORU 1.İmar planında park olarak gosterilen parsele yapı gelmeyecek midir? YANIT 1: Mer`i planlı alanlar

Detaylı

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI

1. GENEL BİLGİLER. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Güz Yarıyılı MİM Mimari Proje 3-4 ÇOCUK ADASI TASARIMI Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1. GENEL BİLGİLER Proje yürütücüleri: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa YEĞİN Dr. Öğr. Üyesi Özlem ŞENYİĞİT Öğr. Gör. Dr. Ahmet KOÇHAN Öğr. Gör. Tolga UZUN Arş. Gör. Dr. Kasım

Detaylı

KORUNAN ALANLARDA YAPILACAK PLANLARA DAİR YÖNETMELİK

KORUNAN ALANLARDA YAPILACAK PLANLARA DAİR YÖNETMELİK YETKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI NIN TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA 644 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 648 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Madde-13/A. (c) Milli parklar, tabiat parkları,

Detaylı

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI İZMİR ŞUBESİ KÜLTÜRPARK İMAR PLANLARINA İLİŞKİN EK RAPOR TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından oluşturulan Kültürpark Projesi Değerlendirme Raporu nda belirtilen görüşlerimizin

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ YEŞİL YEREL YÖNETİM VE KÜLTÜR MERKEZİ BİNASI İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ YEŞİL YEREL YÖNETİM VE KÜLTÜR MERKEZİ BİNASI İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI ÇANAKKALE BELEDİYESİ YEŞİL YEREL YÖNETİM VE KÜLTÜR MERKEZİ BİNASI İLE YAKIN ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI Seçici kurul asıl ve danışman üyeleri yarışma sorularının

Detaylı

KENTSEL PLANLAMANIN TEMEL NİTELİKLERİ

KENTSEL PLANLAMANIN TEMEL NİTELİKLERİ KENTSEL PLANLAMANIN TEMEL NİTELİKLERİ Kentsel planlama toplum yararını esas alan güvenli ve sürdürülebilir yaşam çevresi oluşturmaya yönelik bir kamu hizmetidir. Kent planlama, mekan oluşumunun nedenlerini,

Detaylı

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014

KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 KOÇTAŞ ÜRÜNLERİYLE İÇ MEKAN TASARIMI ÖĞRENCİ YARIŞMASI 2014 YARIŞMANIN AMACI Geleceğin endüstri ürünleri tasarımcıları, iç mimar ve mimarlarına KOÇTAŞ ve Koçtaş ürünlerinin tanıtılması, KOÇTAŞ ürünleri

Detaylı

UŞAK BELEDİYESİ HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI

UŞAK BELEDİYESİ HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI UŞAK BELEDİYESİ HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE CEVAPLARI 1. Yarışma alanı ile ilgili verdiğiniz eklerde autocad dosyası içerisinde yer alan çizimlerden birinde kentsel dönüşüm için bir avan

Detaylı

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar

Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar Afet Sonrası Geçici Barınma Üniteleri Fikir Yarışması Sorular ve Cevaplar 1.Şartnameye göre ekipteki her kişi için kimlik zarfı olacağını anlıyorum. Doğru mudur? Tek bir kimlik zarfı içinde, tüm ekip üyelerinin

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

SORU 1: Yarışmaya katılma şartları nelerdir? Yaş sınırı var mıdır?

SORU 1: Yarışmaya katılma şartları nelerdir? Yaş sınırı var mıdır? KAMU BİNALARI TASARIMI FİKİR YARIŞMASI İLE İLGİLİ 2 TEMMUZ 2018 TARİHİNE KADAR YARIŞMA RAPORTÖRLÜĞÜNE İLETİLEN SORULARA AİT CEVAPLAR AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR. SORU 1: Yarışmaya katılma şartları nelerdir?

Detaylı

VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU VELİMEŞE MAHALLESİ 525 ADA 1 VE 2 PARSELLER İLE 526 ADA 1 VE 2 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi,

Detaylı

YAYA ÜST GEÇİTLERİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI. SORU ve CEVAPLAR

YAYA ÜST GEÇİTLERİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI. SORU ve CEVAPLAR İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜD ve PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI PROJELER MÜDÜRLÜĞÜ YAYA ÜST GEÇİTLERİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI SORU ve CEVAPLAR soru ve cevaplar Soru 1 Sadece 1 bölge üzerinde

Detaylı

AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR

AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR AFET SONRASI GEÇİCİ BARINMA ÜNİTELERİ FİKİR YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR 1. Şartnameye göre ekipteki her kişi için kimlik zarfı olacağını anlıyorum. Doğru mudur? Tek bir kimlik zarfı içinde, tüm ekip

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ KORE SAVAŞI ANMA ALANI VE ZİYARETÇİ MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ KORE SAVAŞI ANMA ALANI VE ZİYARETÇİ MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ KORE SAVAŞI ANMA ALANI VE ZİYARETÇİ MERKEZİ MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULARI VE CEVAPLARI Lüleburgaz Belediyesi Kore Savaşı Anma Alanı ve Ziyaretçi Merkezi nin yapılacağı alanın tasarlanması

Detaylı

MUĞLA-BODRUM-MERKEZ ESKİÇEŞME MAHALLESİ-BARDAKÇI MEVKİİ 9 PAFTA 14 ADA 70 ve 90 PARSELLER KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MUĞLA-BODRUM-MERKEZ ESKİÇEŞME MAHALLESİ-BARDAKÇI MEVKİİ 9 PAFTA 14 ADA 70 ve 90 PARSELLER KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU İÇİNDEKİLER TABLOSU 1. PLANLAMA ALANININ TANIMI... 1 2. MEVCUT PLAN DURUMU... 2 3. PLANLAMA GEREKÇESİ-PLANLAMA KARARLARI... 5 4. EKLER... 9 i 1. PLANLAMA ALANININ TANIMI Plan değişikliği yapılan alan;

Detaylı

6. Kapalı alan sınırımız 500 m²dir. bu alana tuvalet-servis odası-mutfak gibi alanlar dahil midir? Evet. Bakınız yanıt 1.

6. Kapalı alan sınırımız 500 m²dir. bu alana tuvalet-servis odası-mutfak gibi alanlar dahil midir? Evet. Bakınız yanıt 1. PROSteel 2015 SORULAR 1. Kapalı alanlarda konsol eleman (balkon) kullanabiliyor muyuz? Bu konsol kısım 500 metrekareye dahil mi? Tasarladığımız yapının açık alnında bir kısıtlama var mı? Toplam m² yi aşmamak

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI İÇM PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI İÇM 401 402 PROJE 5 & DİPLOMA PROJESİ KONU: ADANA KENT OTELİ YER: SOSYAL TESİSLER BİNASI / ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA

Detaylı

D m G> O < > ÖD O CD( O

D m G> O < > ÖD O CD( O D m G> O < > ÖD 7\ O CD( O m ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KEPEZ İLÇESİ ALTINOVA BÖLGESİ 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ 1- PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı Antalya İli, Kepez

Detaylı

3. ANA POLİTİKALAR 3.1 EKONOMİK POLİTİKALAR

3. ANA POLİTİKALAR 3.1 EKONOMİK POLİTİKALAR 1. BAŞLA NGIÇ 2. VİZYON, AMAÇ VE STRATEJİLER 3. ANA POLİTİKALAR 3.1 EKONOMİK POLİTİKALAR 1. Turizm Gelişim Yasası madde 13(5)(C) uyarınca, sosyal, ekonomik ve fiziksel taşıma kapasiteleri dikkate alınarak

Detaylı

Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

Belediye Meclisine havalesini arz ederim. Antalya Büyükşelıir Belediyesi Planlama Şube Mudürlüğü Sayı: 90852262-301 03-E 3339 Tarih. 04.12.2017 Dosya Numarası 2017-^25768...... (K A N T A LYA B U YU K ŞEH IR BELEDİYE B A ŞK A N LIĞ I ^ İmar ve

Detaylı

BOMONTİ TURİZM MERKEZİ

BOMONTİ TURİZM MERKEZİ BOMONTİ TURİZM MERKEZİ K - 32 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 33 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 34 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 35 - BOMONTİ TURİZM MERKEZİ - 36 - BİLGİ FÖYÜ: BULUNDUĞU YER BOMONTİ TURİZM MERKEZİ

Detaylı

α ALFA ŞEHİR PLANLAMA

α ALFA ŞEHİR PLANLAMA ÇANAKKALE ÇAN - ALİBEYÇİFTLİĞİ Köyü PAFTA:4 PARSEL: 60 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU 1. PLANLAMA ALANININ YERİ VE KONUMU Planlama alanı Çanakkale ili, Çan ilçesi, Alibeyçiftliği köyü,

Detaylı

ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL

ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL ANKARA DOĞAL ELEKTRĠK ÜRETĠM VE TĠCARET A.ġ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DENĠZLĠ ĠLĠ, SARAYKÖY ĠLÇESĠ, TURAN MAHALLESĠ 571 ADA 1 PARSEL 1. Genel Özellikler Denizli ili, Sarayköy ilçesi, Turan mahallesi 571 ada 1 parselde

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ARAZİ ÇALIŞMASI - 2 UYGULAMA PLANI İSTANBUL, 2018 Dersin Tanıtımı 1) Ders fotogrametri Kamu Ölçmeleri ve Kartografya Anabilim dalları

Detaylı

İZMİR KALKINMA AJANSI HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR

İZMİR KALKINMA AJANSI HİZMET BİNASI MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORULAR VE CEVAPLAR İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Hizmet Binası proje yarışması kapsamında yarışma raportörlüğüne iletilen tüm soruların cevapları aşağıda yer almaktadır. 1. SORU: İmar yönetmeliğine göre 50 metreden fazla

Detaylı

1. HARİTA BİLGİSİ ve TOPOĞRAFİK HARİTALAR

1. HARİTA BİLGİSİ ve TOPOĞRAFİK HARİTALAR 1 1. HARİTA BİLGİSİ ve TOPOĞRAFİK HARİTALAR Harita nedir? Yeryüzünün veya bir parçasının belli bir rana göre küçültülerek ve belirli işaretler kullanılarak yatay düzlem üzerinde gösterilmesine harita adı

Detaylı

TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ TRAKYA BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI-IX

TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ TRAKYA BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI-IX TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ TRAKYA BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ULUSAL ÖĞRENCİ MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI-IX ETKİNLİKNOKTASI 2 MENEKŞEKİBRİT FABRİKASI VE YAKIN ÇEVRESİYENİDEN CANLANDIRMA

Detaylı

INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010. Şartname

INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010. Şartname INTERA İÇ MEKAN ÖDÜLLERİ 2010 Şartname Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen INTERA İç Mekan Ödülleri nin amacı,türkiye nin iç mekan tasarımı konusunda nitelikli işlere imza atan mimar, iç mimar

Detaylı

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu.

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu. T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ PLANIN İSMİ BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİ GÖKKÖY MAHALLESİ 218 ADA 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12,

Detaylı

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU

ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/ ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU ANTALYA İLİ, KEPEZ İLÇESİ, ŞAFAK VE ÜNSAL MAHALLELERİ 1/25.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI REVİZYONU AÇIKLAMA RAPORU MAYIS 2016 1 İçindekiler 1 PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI... 2 2 MEVCUT PLAN DURUMU...

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLARI

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLARI ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÇARŞI, YAŞAM MERKEZİ VE OTOPARK İLE YAKIN ÇEVRESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI SORU VE YANITLARI 1 GENEL AÇIKLAMALAR 1. Soruların yazım biçimlerine müdahale edilmemiştir. 2. Dosya

Detaylı

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı. Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15

1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı. Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Tarih:10.03.2008 Yer:PLN 302 Şehir Planlama Stüdyosu Saat: 13.15 Tanım Onaylı halihazır haritalar üzerine Kadastral durumu işlenmiş olan Nazım İmar Planına uygun olarak

Detaylı

BALIKESİR İLİ BANDIRMA İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU DİNİ TESİS ALANI

BALIKESİR İLİ BANDIRMA İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU DİNİ TESİS ALANI BALIKESİR İLİ BANDIRMA İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU DİNİ TESİS ALANI 1/5000 20 M 2016 1 2 Planlama Alanı Planlama alanı Balıkesir ili Bandırma ilçesi 100. Yıl Mahallesi mevkii sınırları

Detaylı

Analitik Etütlerin Mekansal Planlamadaki Yeri ve Önemi

Analitik Etütlerin Mekansal Planlamadaki Yeri ve Önemi Analitik Etütlerin Mekansal Planlamadaki Yeri ve Önemi 3.ULUSAL TAŞKIN SEMPOZYUMU 29-30 NİSAN 2013 Haliç Kongre Merkezi, İSTANBUL Cemal KAYNAK Teknik Uzman -Y.Şehir Plancısı İller Bankası A.Ş. Mekansal

Detaylı

ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164, PARSEL: 25 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164, PARSEL: 25 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU ÇANAKKALE İLİ, AYVACIK İLÇESİ SAHİL KÖYÜ, ÇAYMAHALLESİ MEVKİ ADA:164, PARSEL: 25 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU Planlama alanının Tanımı ve Konumu Çanakkale ili, Ayvacık

Detaylı

11- Tasarlayacağımız yer hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Yanıt-11 Lütfen şartnameyi bir kez daha inceleyiniz.

11- Tasarlayacağımız yer hakkında bilgilere nasıl ulaşabiliriz? Yanıt-11 Lütfen şartnameyi bir kez daha inceleyiniz. Değerli Akademisyen ve Öğrenciler. Çalışmaların son teslim tarihinin 15 Haziran 2012 olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Basılı şartname sayfa 10 daki 1 Ağustos günü deyişini lütfen dikkate almayınız.

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü - - I t EXP02016 A N T A L Y A Sayı : 9 0 8 5 2 2 6 2-3 0 1.0 3-2 ^ 2-5 ^ ^ 3 Konu: Manavgat 73

Detaylı

BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ ERDEK İLÇESİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU 293 ADA 5, 6, 7, 8, 10, 11 PARSEL 1/5000 18_19 M 2016 1 Planlama Alanı Balıkesir ili, Erdek ilçesi, Yalı Mahallesi sınırları içerisinde

Detaylı

ESKI.SEHIR. MIMARLIK FESTIVALI

ESKI.SEHIR. MIMARLIK FESTIVALI Urban-Snooping, "kentsel alan" ile verilerin toplanması ve işlenmesi alanında istatiksel bir yaklaşım olan "data-snooping" kavramının, oldukça kabaca bir araya getirilmesinden oluşmaktadır. Urban-snooping,

Detaylı

MARMARACIK MAHALLESİ 469 ADA 8 PARSEL İLE 9 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU

MARMARACIK MAHALLESİ 469 ADA 8 PARSEL İLE 9 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU MARMARACIK MAHALLESİ 469 ADA 8 PARSEL İLE 9 PARSELE AİT UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN PLAN AÇIKLAMA RAPORU PLANLAMA ALANI : Planlama alanı; Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Marmaracık Mahallesi,

Detaylı

ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARIM TEKNOLOJİSİ)

ZİRAAT MÜHENDİSİ (TARIM TEKNOLOJİSİ) TANIM Tarım alanlarının belirlenmesi, erozyondan korunması, sulanması, tarımda kullanılan her türlü yapının, makine ve enerji türünün belirlenmesi ve üretiminin projelendirilmesi alanında çalışan kişidir.

Detaylı

128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ AÇIKLAMA RAPORU

128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ AÇIKLAMA RAPORU AKÇAKALE KÖYÜ (MERKEZ/GÜMÜŞHANE) 128 ADA 27 VE 32 PARSEL NUMARALI TAŞINMAZLARA YÖNELİK 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI AÇIKLAMA RAPORU 2016 AKÇAKALE KÖYÜ-MERKEZ/GÜMÜŞHANE 128 ADA 27 VE 32 NUMARALI PARSELLERE

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 232 ADA 15 NOLU PARSEL

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 232 ADA 15 NOLU PARSEL T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI 232 ADA 15 NOLU PARSEL BALIKESİR İLİ EDREMİT İLÇESİ ZEYTİNLİ BELDESİ 232 ADA 15 NO LU PARSEL TANITIM DÖKÜMANI Kasım 2010 1 TAŞINMAZ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Detaylı