MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 MANAS MARKA UKS-UltraMAXX ISI SAYACI KULLANIM KILAVUZU 18/4/2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile 25/10/2008 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik gereğiyle konutlar, iş yerleri ve özel idareler standardizasyonun sağlanması amacıyla enerji ölçüm cihazları kullanmak zorundadırlar. İdareden aldığınız cihazlar son sistem olan ultrasonik sayaçlar olup direkt kullanıma hazır vaziyette tarafınıza sunulmuştur. Ön Ödemeli Sistemin Elemanları 1.Kredi Satış Noktası 2.Elektronik Kontrollü Isı Sayacı 3.Smart Kart ( Abone Kartı ) Ön Ödemeli Kalorimetre Kullanarak ; Ödemesi unutulmuş faturalardan yada son ödeme tarihinin takibinden kurtuldunuz ve sabit fiyat garantisine dahil oldunuz. Satın aldığınız kredileri kolaylıkla sayacınıza yükler ısıtma bedeline gelen zamlardan etkilenmezsiniz. Abone kredi satış noktasından istediği zaman istediği kadar krediyi kartına yükletebilir. (İlk abonelik yaptırıldığında m 2 birim ödemesinin 1/3 tutarını almanız gerekmektedir.) Satın alınan krediyi kalorimetre ye yüklemek için yapılması gereken kartı sadece birkaç saniyeliğine kart okuma ünitesine takmaktır. Bu işlem sonucunda satın aldığınız kadar kredi kalorimetre ye otomatik olarak yüklenir ve ekranda yüklenen krediyi görürsünüz. Sistemde kullanılan abone kartı kredi satış noktasıyla kalorimetre arasında bilgi alış verişini sağlar. Kredi satış noktasından kalorimetreye satın alınan kredi bilgisi gelirken kart ile de kalorimetreden kredi yükleme noktasına kullanım bilgileri gitmektedir. Bu bilgi alış verişi jeotermal yönetiminin abonelerine daha iyi hizmet vermesini amaçlamaktadır. LCD ekran mesajlarının Türkçe olması kullanımı oldukça kolaylaştırmaktadır. Sayaçlarınızda uzun ömürlü lityum piller kullanılmıştır. Sayaçların kullanım ömrü 10 yıldır. Bu süre bittiğinde Sanayi Bakanlığı nezdinde kalibrasyon işlemine tabi tutulmak üzere idare tarafından değiştirilecektir. Kredi Nasıl Yüklenir? Kart, sayaca takıldıktan sonra kredi yükleninceye kadar çıkartmayınız. Kartı erken çıkartırsanız kredi yükleyemezsiniz. Kredi yüklendikten sonra kartı sayaç üzerinde takılı bırakmayınız. Sistem devreye alındıktan sonra sizin tek yapmanız gereken belirli aralıklarla sayacınızdaki kalan krediyi kontrol edip, dilediğinizde kartla kredi yüklemektir.

2 Yedek Kredi: Akıllı kart üzerinde ana ve yedek kredi olarak iki bölüm bulunmaktadır. Sayaca kart takıldığında önce ana kredi yüklenir. Ana kredi bittiği zaman sayaç vanasını kapatır. Yedek kredi sayaçta ana kredi bittiği zaman yüklenebilir. Ana kredisiniz bittiğinde kartınızı tekrar enerji yönetim modülünüze taktığınızda yedek kredi yüklenir. Yedek kredi tekrar kontör alana kadar abonenin ihtiyacını karşılaması içindir. -Sistemin çalışma yapısı- Nelere Dikkat Edilmeli Kart, sayaca takıldıktan sonra kredi yükleninceye kadar çıkartmayınız. Kartı erken çıkartırsanız kredi yükleyemezsiniz. Kredi yüklendikten sonra kartı sayaçta takılı bırakmayınız. Abone kartınızın kaybolması veya bozulması halinde(kartınızı kırıp bükmeyiniz, mikroçipini çizmeyiniz, aksi takdirde akıllı kartınız kullanılmaz hale gelir.) idare yetkililerine başvurarak yeni kartı ücreti mukabilinde alabilirsiniz. Sayacınızı kimyasal maddelerden, darbelerden ve ateşe karşı koruyunuz. Sayacınızın elektronik bölümüne su, nem girmesine engel olunmalıdır. Sayacınızdaki yüklü kredi miktarını, mesaj ve uyarıları belirli aralıklarla kontrol ediniz Krediniz bitmeden de dilediğiniz kadar kredi satın alıp yükleyebilirsiniz. Vanalarınızda termostatik vana kullanmanızı tavsiye etmekteyiz. Bu sayacınızdaki krediyi daha doğru ve performanslı kullanmanızı sağlayacaktır. Dairenizde kullanmadığınız bölümlerin (salon, misafir odası vb.) vanalarını kapatınız. Bu sayede boştan yere enerji harcamanızı ortadan kaldırarak sayacınızdaki krediyi daha uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır.

3 Dairenizin metrajı ne kadar büyük ise, duvar-pencere izolasyonunuz ne kadar kötü ise, cepheniz (kuzey, güney vb.) ne yönde ise, alt ve üst komşularınızın yakıp yakmaması, sizin enerji kullanımınızı direkt olarak etkilediğinden bu faktörlere dikkat edilmelidir. Dairenizin izolasyonlarını mutlaka kontrol ettirin ve eksiklerinizi gideriniz. Dairenizden uzun süreli ayrılacaksanız yönetime haber verip vanalarınızı kapattırınız. Dairenizden kısa süreli ayrılacaksanız dış kapının arkasındaki mavi ve kırmızı kelebek vanaları kapatınız. Dairenizde sadece sıcak su kullanmak istiyorsanız kapın arkasındaki mavi ve kırmızı kelebek vanaları kapatınız(kelebek vanalar sadece petekler içindir). Enerjinizi bilinçli tüketim yaptığınız takdirde tüketimleriniz düşer, bu sayede ödeyeceğiniz para düşer. Ayrıca sınırlı doğal kaynaklarımızla daha fazla abone faydalanabilir hemde milli kaynaklarımızda azami derecede faydalanarak ülke ekonomisine katkıda bulunursunuz. SAYACINIZIN EKRANINDAKİ MESAJLAR Sayacınızın ekranındaki mesaj anlamlarının tarafınızdan bilinmesi, Sayacınızı sorunsuz kullanmanızı ve bu sistemin avantajlarından azami derecede yararlanmanızı sağlayacaktır. Bu işlemi kolaylaştırmak için yazılı mesajlara ilaveten ikon tabir edilen ekranın alt kısmına işaretler konulmuştur. Aynı zamanda karanlık ortamlarda abonenin ekranı kolay okuyabilmesi için ekranda aydınlatma sistemi kullanılmıştır. İşaretlerin açıklamaları: Sayacınızın ve sıcaklık sensörünün içerisini açacak şekilde müdahalede sayaç vanasını kapatacaktır. Ekranda CEZALI ibaresi çıkar, bu durumda idareyi telefonla aramanız gerekmektedir. Sayacın mekanik kısmında veya sayacın elektronik hafızasında hata olduğunda çıkar. Sayacın ekranında, ARIZA ibaresi belirir, bu durumda idareyi telefonla aramanız gerekmektedir. Sayacın pil seviyesini gösterir. Pil normal Pil Az Pil Son Sayaç vanası kapalıdır. Ekranda KONTROL mesajı olduğunda abone kartını sayaca takarak su/enerji kullanımına devam edebilir. Sayacın tesisata doğru şekilde bağlanmış ve abonenin su/enerji kullandığını göstermektedir. Sayaç tesisata ters bağlanmıştır veya ters yönde su akışı olduğunu gösterir. Sayaçtaki krediniz bitmiş olabilir veya sayaca müdahale edildiği için sayacınız vanasını kapatmıştır. Sayacın tarih ve saati yanlış ise, ekranda çıkan uyarı mesajıdır. Tesisatında kaçak, sızıntı, aşırı tüketim olduğu takdirde aboneyi bilgilendirmek üzere belirir.

4 Sayacınızın hangi sayaç tipini görüntülediğini gösterir. Abonenin kredi durumunu gösterir. Kredi durumunu göstermektedir. Bu ikonlar var ise sayaçta kritik seviyeden fazla kredi var demektir. Sayaçtaki kredi miktarı kritik seviyenin altına düşmüş anlamına gelir. Abonenin taktığı kartta yedek kredi var ise bu ikon aktif yok ise pasif durumdadır. Abonenin kartında acil kredisi olup olmadığını gösterir. İkon aktif ise vardır yok ise pasiftir. KARTIN DÜZ TAKILMASI : Akıllı kart üzerinde bulunan, microchip, üstten bakıldığı zaman öne gelecek ve ok istikametinde sayaca takılacaktır. Akıllı kart sayaca takıldığı zaman ekranda sırasıyla alttaki mesajlar görüntülenir. ABONE : Aboneye verilen kart ile enerji yönetim modülünün birbirine ait olduğunu gösterir. Eğer ki bu işlem bir kredi yükleme işlemi ise, modülün ekranında ABONE Y mesajı ve bu mesaj arkasından o an abone kartı ile sayaca yüklenen kredi miktarı görüntülenir. KREDİ : Bu mesajın arkasından görülen rakamlar sayaca yüklenen toplam kredi miktarını gösterir. Örneğin; Kredi yazısının arkasından ekranda MWh görünür ise 29 MWh 240 kwh enerji kullanma hakkınız kalmış demektir. HARCANAN : Bu mesajın arkasından görünen rakamlar sayacın montaj tarihinden, akıllı kartın enerji yönetim modülüne takıldığı zamana kadar ki kullanılan toplam enerji miktarını gösterir. Örneğin; Harcanan yazısının arkasından MWh göründü ise bu sayaçtan o zamana kadar 100 MWh 120 kwh enerji geçmiş demektir. MEKANİK: Akıllı sayaçta tutulan mekanik endeks bilgisidir. ZAMAN: Sayacınızın tarih ve saatini gösterir. UYARILAR: Akıllı sayacın düzgün şekilde çalışmasına engel olan bir durum varsa, bu durum ile ilgili hata mesajı, ekran üzerinde bulunan uyarı ikonları veya yazılı şekilde sayaç ekranında görüntülenir. KARTIN TERS TAKILMASI : Akıllı kart üzerindeki kullanma talimatı üste gelecek şekilde veya mikrochip alta gelecek şekilde takıldığında sayacın ekranında sırasıyla şu mesajlar görüntülenir. SAYAÇ VERSİYONU : Akıllı sayacın versiyonunu gösterir. Ör. EKS 85 Daha sonra kart düz takıldığındaki ekran döngüsü görünecektir. UYARI MESAJLARI Kartı taktığınızda sayacın durumuna göre ekranda aşağıdaki mesajlar görülür.

5 KREDİ AZ : Bu mesaj görüldüğünde, kredinin kritik seviyede olduğu ve her an bitebileceği anlamı taşıdığından en kısa sürede kredi almanız gerekmektedir. Aksi takdirde enerjiniz kesilip ısıtma sisteminizi kullanamazsınız. KREDİ AL : Bu mesaj görüldüğünde, bir önceki mesaja uymayıp kredi almadığınızdan sayacınız vanasını kapatmıştır. İdarenin belirlediği kredi satış noktalarından kartınıza kredi alıp, sayacınıza kartınızı taktığınızda sayaç su/enerji kullanmanıza izin verecektir. BORÇ : Vananın arızadan veya mesai saati haricinde kredi bittiği zaman kapanmamasından dolayı, bu sürelerde kullanılan kredi BORÇ olarak kaydedilecektir. Kartınızı taktığınızda ekranda BORÇ mesajı varsa bu ikaz krediniz olmadığı halde su/enerji kullanmaya devam ettiğinizi göstermektedir. (Borç miktarınız eksi (-) olarak gösterilir. Borçlu olan sayacınızın ekranında önce BORÇ mesajı görülür. Yeni kredi sayacınıza yüklenirken öncelikle borç miktarı bu krediden düşürülür. Kalan krediniz sayacınıza aktarılır. Örneğin; 20 MWh yeni kredi almanız durumunda sayacınız öncelikle 13 MWh borcunuzu düşecek ve kalan kredinizi yükleyerek ekranda 7 MWh kredinizi gösterecektir. AŞIRI TÜKETİM : Sayaç kapasitesinden daha fazla su kullanımı olduğunu ikaz eder. İPTAL : İdare tarafından sayaç iptal edildiğinde ekranda bu ibare belirir. KONTROL : Abonenin kredisi var, vanası kapalı olduğu durumda çıkar. Eğer abone kartını sayaca takarsa su/enerji kullanabilir demektir. PİL AZ : Sayacın pil seviyesi azalmaktadır. PİL SON : Sayacın pili bitmek üzeredir. Bu ibare belirdiğinde servis çağırınız. ACİL KRD: Abonenin ana ve yedek kredisi de bittiğinde kartını sayaca taktığı takdirde idarenin belirlediği bir miktar krediyi borç olarak kullanmakta olduğunu ikaz eder. Üretici Firma: Manas Enerji Yönetimi San. ve Tic. A.Ş. 1.OSB. Babürşah cad. No:7 Sincan/ANKARA Tel: Faks:

Ön Ödemeli Kartlı Sistem

Ön Ödemeli Kartlı Sistem Ön Ödemeli Kartlı Sistem Başlarken Ön ödemeli sistem kullanarak; Ödenmesi unutulmuş faturalaradan ya da son ödeme tarihinin takibinden kurtulursunuz ve sabit fiyat garantisine sahip olursunuz. Satın aldığınız

Detaylı

İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM

İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM İSTTERM ÖNÖDEMELİ SİSTEM İSTTERM ÖNÖDEMELİ KALORİMETRELER A) KARTLI ÖNÖDEMELİ KALORİMETRE SİSTEMİ ALNA AÖK01, merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılan binalarda, Isınma ve sıcak su ihtiyacının ferdi sistemlerde

Detaylı

Yeraltı Suları Yönetmeliğine Uygun SAYAÇ SİSTEMLERİ

Yeraltı Suları Yönetmeliğine Uygun SAYAÇ SİSTEMLERİ DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yeraltı Suları Yönetmeliğine Uygun SAYAÇ SİSTEMLERİ TARIMSAL SULAMA Canlı yaşamının temeli olan su, tartışılmaz bir hayat kaynağıdır. Ne yazık ki; temel ihiyacımız olan

Detaylı

TAVSİYE EDİLEN TÜKETİCİ FİYAT LİSTESİ 2014-1

TAVSİYE EDİLEN TÜKETİCİ FİYAT LİSTESİ 2014-1 FiYAT LiSTESi 2014 GENEL SATIŞ ŞARTLARI : 1. ATLAS SAYAÇ Fiyat Listesi, Tavsiye Edilen Tüketici Fiyat Listesi olarak düzenlenmiştir. 2. Fiyatlarımız; KDV hariç ve avro olarak hazırlanmıştır. Nakit satışlarda,

Detaylı

TAVSİYE EDİLEN TÜKETİCİ FİYAT LİSTESİ 2014-1

TAVSİYE EDİLEN TÜKETİCİ FİYAT LİSTESİ 2014-1 www.asayac.com info@asayac.com Sayfa: 1 /11 GENEL SATIŞ ŞARTLARI : 1. ATLAS SAYAÇ Fiyat Listesi, Tavsiye Edilen Tüketici Fiyat Listesi olarak düzenlenmiştir. 2. Fiyatlarımız; KDV hariç ve avro olarak hazırlanmıştır.

Detaylı

Ön Ödemeli Akıllı Kartlı Sayaç Sistemleri

Ön Ödemeli Akıllı Kartlı Sayaç Sistemleri Ön Ödemeli Akıllı Kartlı Sayaç Sistemleri Kalorimetre ( ısı sayacı ); Isı tesisatının girişine veya dönüşüne bağlanarak, evlerde veya iş yerlerinde kullanılan ısının miktarını belirleyen ve kullanılan

Detaylı

ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ. 15.03.2014 / Cumartesi

ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ. 15.03.2014 / Cumartesi ISI GİDERLERİNİN PAYLAŞIM SİSTEMİ 15.03.2014 / Cumartesi YAYINLANMA TARİHİ KANUN/ YÖNETMELİK 2 MAYIS 2007 ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU 14 NİSAN 2008 MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISIN MA

Detaylı

ÖN ÖDEMELİ KALORİMETRE

ÖN ÖDEMELİ KALORİMETRE ÖN ÖDEMELİ KALORİMETRE ÖN ÖDEMELİ ULTRASONİC KALORİMETRE ALNA AÖK01, merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılan binalarda, Isınma ve sıcak su ihtiyacının ferdi sistemlerde olduğu gibi ; Kullandığı Kadarını Ödeyerek

Detaylı

ELECTROMECHANIC INDUSTRY CONSULTANCY SERVICES

ELECTROMECHANIC INDUSTRY CONSULTANCY SERVICES MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK -MERKEZİ ISITMA ve SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA ve SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN

Detaylı

içindekiler MESKEN TİPİ GAZ SAYACI DÖNÜŞÜM SETİ G4S G4A1KY DÜŞÜK BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ ORTA BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ YÜKSEK BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ

içindekiler MESKEN TİPİ GAZ SAYACI DÖNÜŞÜM SETİ G4S G4A1KY DÜŞÜK BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ ORTA BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ YÜKSEK BASINÇ DÖNÜŞÜM SETİ Gaz Sayaçları içindekiler MESKEN TİPİ GZ SYI DÖNÜŞÜM SETİ G4S G41KY DÜŞÜK SINÇ DÖNÜŞÜM SETİ ORT SINÇ DÖNÜŞÜM SETİ YÜKSEK SINÇ DÖNÜŞÜM SETİ ELEKTROMED MESKEN TİPİ GZ SYI DÖNÜŞÜM SETİ 1 Geleneksel mekanik

Detaylı

Pay Ölçer & Termostatik Vana Kullanımı

Pay Ölçer & Termostatik Vana Kullanımı Pay Ölçer & Termostatik Vana Kullanımı Değerli daire sakinleri, Binanızda bu yıl Isı Pay Ölçer ve Termostatik Radyatör Vanası uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile her daire sahibi evinde bulunan her

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı

Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı Kasım 2013 Wireless M-Bus Isı Pay Ölçer + Sıcak Su Sayacı Binanıza gelen doğalgaz ve su faturalarını, değildir. Isı Pay Ölçer : Radyatör sıcaklığı ile ortam sıcaklığının arasındaki farkı ölçerek, o mahalin

Detaylı

ISI PAY ÖLÇER B-METERS ISI PAY ÖLÇER; 1-B-Meters Isı Pay Ölçer;

ISI PAY ÖLÇER B-METERS ISI PAY ÖLÇER; 1-B-Meters Isı Pay Ölçer; ISI PAY ÖLÇER B-METERS ISI PAY ÖLÇER; B-Meters Isı Pay Ölçer ile evinizdeki ısı tüketimini kayıt altına alıp, istediğiniz kadar ısınabilirsiniz ve bu sayede merkezi sistemle ısınan binalardada tasaruf

Detaylı

içindekiler THERMO TH2 SERİSİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ÖN ÖDEMELİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI

içindekiler THERMO TH2 SERİSİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ÖN ÖDEMELİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI Isı Sayaçları içindekiler THERMO TH2 SERİSİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ÖN ÖDEMELİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI THERMO TH2 SERİSİ ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI THERMO TH2 SERİSİ özellikle bölgesel ısıtma/soğutma sistemlerinde

Detaylı

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz,

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Kullanmakta olduğunuz mevcut elektrik sayaçlarınız Ön Ödemeli (KONTÖRLÜ) sayaçlardır. Elektrik sarfiyatınız kontör sistemi mantığıyla hesaplanacak, satın alacağınız kontör

Detaylı

yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler

yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler yeni nesil teknoloji ile enerji ölçümünde akıllı çözümler SENSOSTAR 2 SSTAR Elektromekanik Isı Sayacı Qp: 0,6-2,5 m 3 /h Ölçüm kapsüllü tasarımı sayesinde kolay montaj imkanı sağlar. Çok hüzmeli debimetresi

Detaylı

BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ. ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt

BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ. ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt BİNALARDA ISI GİDERLERİ PAYLAŞIM SİSTEMLERİ ÜRY/Eğitim/Eğitim.Techem.012712.ppt 1 Yasal Durum Enerji verimliliği kanunu 2 Mayıs 2007 Merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde, ısınma ve sıhhi sıcak

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU

Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları. Copyright 2017 VEDS Substations VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU Duvara Monte Edilebilen Verimli Isı İstasyonları Copyright 2017 VEDS Substations FX Serisi VEDS FX SERİSİ VERİMLİ ISI İSTASYONLARI MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Genel Bakış ve Ürün Tanıtımı 1

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1

D53R D53R. Bilgi Dokümanı. www.dtsis.com 1 D53R Bilgi Dokümanı www.dtsis.com 1 İçindekiler 1. Cihazın Verileri... 3 1.1. Cihazın Genel Özellikleri... 3 1.2. Teknik Veriler... 3 2. Montaj... 3 3. Kullanım... 7 3.1. Buton ve Sesli Işıklı İkaz Fonksiyonları...

Detaylı

BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ISI SAYAÇLARI. Yüksek Ölçüm Hassasiyeti Düşük Basınç Kaybı Geniş Açılı Glass LCD Ekran Uzun Ömürlü Ve Bakımsız Çalışma

BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI ISI SAYAÇLARI. Yüksek Ölçüm Hassasiyeti Düşük Basınç Kaybı Geniş Açılı Glass LCD Ekran Uzun Ömürlü Ve Bakımsız Çalışma ISI SAYAÇLARI ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MI-004 OIML R 75 3 Yıl Garanti ISO 9001 Muayene TS EN ISO/IEC 17020 AB-0068-M Test TS EN ISO/IEC 17025 AB-0177-T Yüksek Ölçüm Hassasiyeti Düşük Basınç Kaybı Geniş

Detaylı

Isı gideri paylaşımında çözüm ortağınız

Isı gideri paylaşımında çözüm ortağınız Isı gideri paylaşımında çözüm ortağınız İÇİNDEKİLER Hakkımızda 5 Enerji verimliliği yasası neleri değiştirdi? 6 Kalorimetre (Isı Sayacı) nedir? 7 Çalışma prensibi 8 Kaliorimetre Performans verileri 9

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz Hakkımızda 1900 lerin başında Brunata nın kurucusu Constantin Brun tarafından kaloriferlerde kullanılmak üzere bir pay ölçer üretilmesi ile başlayan ürün geliştirme

Detaylı

Merkezi Isıtma ve Sıhhi Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılması

Merkezi Isıtma ve Sıhhi Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılması Merkezi Isıtma ve Sıhhi Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılması Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemi Nedir? - Konutlarda ısıtma ve sıcak su temini için ısı üretimi, dağıtımı

Detaylı

I. Özellikler. Not : UYARILAR

I. Özellikler. Not : UYARILAR KD-TBC SERİSİ KULLANMA KİTABI DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 1 İÇİNDEKİLER - Garanti, Bakım ve Koruma, Uyarılar, Günlük Bakım - Özellikler - Ekran ve açıklaması - Tuş takımı ve açıklaması -

Detaylı

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR

Kullanma Kılavuzu FM456 FM457. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM456 FM457 Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 017 682-2008/03 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3 1.1 Kullanım Kılavuzu

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR

Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü SM10 EMS için Güneş Enerjisi Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 7 747 006 086 05/2006 TR İçindekiler 1 Emniyetiniz İçin.................................

Detaylı

doğru ısınmak için...

doğru ısınmak için... T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Yetkilendirilmiş Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına Yönelik Ölçüm Şirketi doğru ısınmak için... ULTRA KALORİMETRELER SONiK Ultrasonik

Detaylı

Ön ödemeli akıllı kartlı su sayacı PWM-15 PWM-20 RF

Ön ödemeli akıllı kartlı su sayacı PWM-15 PWM-20 RF . Ön ödemeli akıllı kartlı su sayacı PWM-15 PWM-20 RF Teta kartlı sayaçlar ve bilgisayarlı yönetim sistemi konusunda lider konumda bir şirkettir. 30 yıldan fazla süredir faaliyette olan şirketimiz araştırma

Detaylı

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU

2017 MAYIS AYI FAALİYET RAPORU PROJE ADI KONU ve TARİH LAVİNYA MARMARA MAYIS 2017 AYLIK 1. GİRİŞ İstanbul ili, Büyükçekmece İlçesi, Batıköy mahallesi 512 ada 1 no lu parsel üzerinde kurulu LAVİNYA MARMARA olarak adlandırılan 17 dükkan

Detaylı

SHARKY 773 KOMPAKT ENERJİ ÖLÇER ULTRASONİK

SHARKY 773 KOMPAKT ENERJİ ÖLÇER ULTRASONİK UYGULAMA Ultrasonik kompakt enerji ölçer, faturamla amaçlı olarak, ısıtma/soğutma uygulamalarında enerji tüketimini ölçmek için kullanılabilir. ÖZELLİKLERİ Sınıf 2 de 1:250 (qi:qp) dinamik aralıkla Avrupa

Detaylı

E-514 YAZICI KURULUM TALİMATINI OKUMADAN YAZICINIZI KUTUSUNDAN ÇIKARTMAYINIZ!!!

E-514 YAZICI KURULUM TALİMATINI OKUMADAN YAZICINIZI KUTUSUNDAN ÇIKARTMAYINIZ!!! E-514 YAZICI KURULUM TALİMATINI OKUMADAN YAZICINIZI KUTUSUNDAN ÇIKARTMAYINIZ!!! Tel : (0232) 244 5 244 Adres Gazi Osman Paşa Bulvarı. Niyazi Ersoy İşhanı No:61 Kat :1 D:108 Çankaya-Konak/İzmir Mesai Saatlerimiz

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

KD - KC SERİSİ KULLANMA KİTABI DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

KD - KC SERİSİ KULLANMA KİTABI DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. KD - KC SERİSİ KULLANMA KİTABI DİKOMSAN ELEKTRONİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İÇİNDEKİLER - Garanti, Bakım ve Koruma, Uyarılar, Günlük Bakım - Genel Görünüm - Ekran ve açıklaması - Tuş takımı ve açıklaması

Detaylı

KUYUMCUKENT ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ HİZMETLERİ

KUYUMCUKENT ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ HİZMETLERİ SAYFA : 1/7 KUYUMCUKENT ELEKTRĐK, SU, DOĞALGAZ HĐZMETLERĐ UYGULAMA, SAYAÇ KULLANIMI VE SĐGORTA YÖNETMELĐĞĐ SAYFA : 2/7 BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç MADDE 1. Bu Yönetmeliğin amacı, Ana gayrimenkulün(kuyumcukent)

Detaylı

EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği Madde 32

EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2. Kullanıcı. Kapsam. Yasal Dayanak Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği Madde 32 EPİAŞ ENDEKS VE EK TÜKETİM KAYIT KILAVUZ DOKÜMANI V.2 Kullanıcı Tedarikçiler Kapsam Sayaç okuyan Kurumlar tarafından portföydeki serbest tüketiciler için yüklenen endeks ve ek tüketim bilgilerinin listelenmesi

Detaylı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı

Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Dräger Pac 5500 Tekli Gaz Algılama Cihazı Uzun süreli görevler, onun uzmanlığı: tekli gaz cihazı Dräger Pac 5500'ün ömür sınırlaması yoktur ve karbon monoksit, hidrojen sülfür veya oksijenin hızlı ve doğru

Detaylı

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım

HT 200. LCD li Oda Termostat Kontrolleri. Kullanım HT 200 LCD li Oda Termostat Kontrolleri HT 200 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas sıcaklık ölçme

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KARTI (TEDUCard)

TED ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KARTI (TEDUCard) DENİZBANK TED ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KARTI (TEDUCard) Kullanım Kılavuzu Denizbank Debit ve Ön Ödemeli Kartlar Bölümü 04.12.2017 1. KAMPÜS KART ÖZELLİKLERİ Kart TED Üniversitesi kimlik kartı olduğu gibi, üniversite

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

The Developed Machine Technology IQ ++ Series

The Developed Machine Technology IQ ++ Series ''GEMATE''yi seçtiğiniz için teşekkür ederiz'' ''Thans you for choosing to GEMATE'' The Developed Machine Technology IQ ++ Series # Gemate Arıza Takip Cihazı # ( EFDX) Montaj ve Kullanma Kılavuzu Değerli

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ

1. GÜVENLİK BİLGİLERİ Dijital Nem/Sıcaklık Ölçer TES-1360A KULLANIM KILAVUZU 1. GÜVENLİK BİLGİLERİ 1. Cihazı, güvenlik bilgilerini dikkatlice okuduktan sonra kullanmaya başlayınız. 2. Cihazı sadece kullanım kılavuzunda belirtilen

Detaylı

EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç )

EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç ) EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç ) EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç ) ÜRETİM - MONTAJ AR-GE TÜM ABONELER 1999 yılında araştırma geliştirme süresi sonrası üretimine karar verildi. 2000 yılında

Detaylı

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz

90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi. Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz 90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi Kaynakların verimli kullanılması bizim işimiz TR-QB101342_A4_HM and HCA.indd 1 21-12-2010 10:10:28 90 Yıllık ısı pay ölçer ve gider paylaşım tecrübesi

Detaylı

Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla!

Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla! Kıb-Tek in 3 zamanlı kontrol sizde tarifesi hem ülke ekonomisi hem de vatandaşlar için büyük avantajlar sağlıyor: Elektriği doğru kullan %35 e kadar tasarruf sağla! 3 lü kontrolsizde tarifesiyle aboneler

Detaylı

RAY MEKANİK ISI SAYACI (KALORİMETRE)

RAY MEKANİK ISI SAYACI (KALORİMETRE) (KALORİMETRE) UYGULAMA Enerji ve debi ölçümü için çark tarama özelliğine sahip tamamıyla elektronik bir ısı sayacıdır. 5-90 C arası ısıtma ve/veya soğutma hatlarındaki faturalandırma için kullanılacak

Detaylı

ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN

ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI BAYLAN 1955 yılında Babamız Osman Baylan tarafından kurulan su sayaçları tamir ve bakım

Detaylı

KLOROFİL METRE SPAD-502 KULLANIM KILAVUZU

KLOROFİL METRE SPAD-502 KULLANIM KILAVUZU KLOROFİL METRE SPAD-502 TR KULLANIM KILAVUZU Klorofil metere SPAD-502 hafif kompak bir klorofil metredir. Bitkilerin bünyesinde bulunan klorofil miktarını tespit etmek için üretilmiştir. Bitkilerder bulunan

Detaylı

ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI VE SU SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN

ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI VE SU SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI MERKEZİ SİSTEMLE ISITILAN BİNALARDA ISI VE SU SAYAÇLARI KATALOĞU BAYLAN ULTRASONİK ISI SAYAÇLARI BAYLAN 1955 yılında Babamız Osman Baylan tarafından kurulan su sayaçları tamir

Detaylı

KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA. 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır?

KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA. 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır? KAYIT OLUŞTURMA YENİ ÜYE KAYDI OLUŞTURMA 2 üyenin sayfasına nasıl gidilir? 3 abonelik nasıl verilir? 4 kart nasıl tanımlanır? 5 karta para nasıl yüklenir? 6 borçlandırma nasıl yapılır? 7 vadelendirme nasıl

Detaylı

(*) Grup içi Esnaf Paketleri ni kullanan abonelerin arasındaki görüşmelerdir.

(*) Grup içi Esnaf Paketleri ni kullanan abonelerin arasındaki görüşmelerdir. ESNAF PAKETLERİ FAQ ESNAF Paketleri nedir? Esnaf Paketleri, Turkcell kurumsal hat kullanıcısı esnaflar için hazırlanmış özel paketlerdir. Esnaf kimlik kartı ile bu paketlere başvuruda bulunacak ve İşTcell

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Viskozimetre PCE-RVI-6

KULLANIM KILAVUZU Viskozimetre PCE-RVI-6 KULLANIM KILAVUZU Viskozimetre PCE-RVI-6 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 12/04/2017 İçindekiler 1 Güvenlik Notları... 3 2 Özellikler... 4 2.1 Teknik Özellikler... 4 2.2 Teslimat:... 4 3 Sistem Açıklaması...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Katalog. Güvenlik Önlemleri Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

KULLANIM KILAVUZU. Katalog. Güvenlik Önlemleri Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. KULLANIM KILAVUZU Katalog Güvenlik Önlemleri... 2 Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Yükseltme Özellikleri... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Bakım

Detaylı

EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU EPİLASYON CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Model : EPIGOLD Classic Blend Sayın kullanıcı ; Öncelikle cihazımızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazımızı kullanmadan önce kullanım kitapçığını okumanız

Detaylı

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız

Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Güçlüyüz: Marmara dan Türkiye ye uzanan enerji hattı: Sepaş Enerji. Erişilebiliriz: Size çok yakınız Deneyimliyiz: Enerjimiz geçmişimizden... Sepaş Enerji, elektrik piyasası kanunu gereğince, dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin ayrı tüzel kişilikler altında yürütülmesi zorunluluğu nedeniyle, hukuki

Detaylı

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU SIEMENS RDE 10,1 LCD EKRANLI HAFTALIK PROGRAMLANABİLİR ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU Oda sıcaklığını sabit bir ısıda tutmak ve kombi v.b cihazların sürekli yanmasını engellemek, tasarruf etmek amacı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

(OKS)

(OKS) Kamu İçin Otomatik BES Şube ile kurumunuza ait otomatik BES sözleşmelerine dair tüm operasyonel süreçlerinizi yönetebilir, kurumunuz ve çalışanlarınız özelinde ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

Detaylı

Her İşletmenin Mutlaka Bir Enerji Politikası Olmalıdır.

Her İşletmenin Mutlaka Bir Enerji Politikası Olmalıdır. ENVE Enerji, mekanik ve elektrik uygulama konularında 40 yılı aşkın süredir mühendislik hizmeti vermekte olan Ka Mühendislik A.Ş. bünyesinde yapılandırılmış bir kuruluştur. Günümüzde artan enerji maliyetleri

Detaylı

Duo Installation Guide

Duo Installation Guide Duo Installation Guide All contents of this publication are subject to change. 2011.06 1 INDEX 1. Paketin İçindekiler ---- 3 2. İstasyonu Diz üstü bilgisayara yerleştirmek ---- 3 3. Kalemi kullanıma hazırlamak

Detaylı

Bilgisayar Destekli Kondenstop Kontrol Sistemi Dr. Trap

Bilgisayar Destekli Kondenstop Kontrol Sistemi Dr. Trap Genel Makina Bilgisayar Destekli Kondenstop Kontrol Sistemi Dr. Trap Enerjinin üretim maliyetlerinde çok önemli bir girdi olduğu günmüz şartları,pekçok endüstriyel tesiste kullanılan buharın verimli ve

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

Daire Isıtma Üniteleri. Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin

Daire Isıtma Üniteleri. Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin Daire Isıtma Üniteleri Daire İçi Isı Dağıtımı ve Kullanma Suyu Isıtması İçin Daha İyi Bir Gelecek İçin: Techem Çevre dostu ve ekonomik Doğal kaynakların hızla tükendiği günümüzde, enerjiye olan ihtiyaç

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital

Detaylı

İçindekiler. Kullanım Kılavuzu

İçindekiler. Kullanım Kılavuzu Versiyon 1.1 Oluşturulma Tarihi: 29/06/2016 İçindekiler 1 Grafik Metni... 3 2 Güvenlik... 3 3 İlk Adım... 4 4 Cihaz Kullanımı... 4 5 Önerilen Ölçüm Yöntemi... 5 6 Sorumluluk... 5 7 Teknik Veriler... 5

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu

MRL-200. Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu Dijital Oda Termostatı Kullanma Kılavuzu www.intherm.com.tr Türk Malı İÇİNDEKİLER 3 4 5 5-6 6 7 8 Açıklama Teknik Özellikler Emniyet İle İlgili Önemli Uyarılar Kurulum ve Montaj Ekran Detayları Kullanım

Detaylı

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST )

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) MODELLER : - IST-30 ( 30 Kw ) - IST-45 ( 45 Kw ) - IST-60 ( 60 Kw ) - IST-80 ( 85 Kw ) Atlas Sayaç ve Ölçü Aletleri AŞ. 2012 yılında IST model numaralı kat istasyonları üretimine

Detaylı

tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu

tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu tmmob makina mühendisleri odası kocaeli şubesi Enerji Çalışma Grubu Mart - 2011 Yahya Kaptan Toplu Konut Alanının Isı Yalıtımı Açısından Değerlendirilmesi Hazırlayan : Ünal ÖZMURAL, Alpaslan GÜVEN, Yavuz

Detaylı

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU

ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU ENDKON USKK 09 KONTROL PANELİ KULLANIM KILAVUZU Makine Kapalıyken: LCD Ekranda üretici firma yazısı vardır. Sistem kapalıyken kazan üzerindeki motorlar 5, 6, 7 ve 8 numaralı düğmeler kullanılarak test

Detaylı

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S

Kullanım Kılavuzu ph Metre PCE-PH20S ph Metre PCE-PH20S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel Açıklama / Teknik Özellikler... 3 2.1 ph Ölçümü... 4 2.2 Sıcaklık... 4 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon...

Detaylı

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu

efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu efinans e-fatura Başvuru Kılavuzu İçindekiler Mali Mühür Başvuru Süreci... 2 e-fatura Başvuru Süreci... 4 efinans Sözleşme Aşaması... 11 1 Mali Mühür Başvuru Süreci 1. Mali Mühür Sertifikası için mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go

Detaylı

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ

TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ TEKNİK SERVİS VE BAKIM SÖZLEŞMESİ PARÇA HARİÇ : SÖZLEŞME NO : 1. TARAFLAR : 2. SİSTEM : 1.1 Bir tarafta ticari ikametgahı AKŞEMŞETTİN MAH. ÇAĞLAYAN CAD. NO: 21/A Sincan / ANKARA olan YEDİEL ISITMA SOĞUTMA

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 1.RÖLE KARTI VE ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Beton Nemi Ölçer PCE-WP21

Kullanım Kılavuzu Beton Nemi Ölçer PCE-WP21 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Beton Nemi

Detaylı

MG3500 SERiSi KURULUM TALİMATINI OKUMADAN YAZICINIZI KUTUSUNDAN ÇIKARTMAYINIZ!!!

MG3500 SERiSi KURULUM TALİMATINI OKUMADAN YAZICINIZI KUTUSUNDAN ÇIKARTMAYINIZ!!! MG3500 SERiSi KURULUM TALİMATINI OKUMADAN YAZICINIZI KUTUSUNDAN ÇIKARTMAYINIZ!!! Tel : (0232) 244 5 244 Adres Gazi Osman Paşa Bulvarı. Niyazi Ersoy İşhanı No:61 Kat :1 D:108 Çankaya-Konak/İzmir Mesai Saatlerimiz

Detaylı

FATURALANDIRMA PROGRAMI

FATURALANDIRMA PROGRAMI . FATURALANDIRMA PROGRAMI Site Yöneticileri bundan sonra dışa bağımlı olmadan faturalandırma işlemlerini kendileri yapabilmesi için Mavi Enerji Firması olarak yazılımlarımızı güncellemiş bulunmaktayız.

Detaylı

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri Home Station Isı İstasyonu Çözümleri Merkezi ısıtma sistemlerinde, daire ısıtma ve termostatik kontrollü sıcak su için ALNA HOME STATION su ısıtıcısı ve fark basınç kontrolü ile tam bir çözümdür. Özellikler

Detaylı

TEK FAZLI ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYACI (NES 1 100) Bu ürünün montajı ve işletmeye alınması yetkili personel tarafından gerçekleştirilmelidir.

TEK FAZLI ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYACI (NES 1 100) Bu ürünün montajı ve işletmeye alınması yetkili personel tarafından gerçekleştirilmelidir. TEK FAZLI ELEKTRONİK ELEKTRİK SAYACI (NES 1 100) Bu ürünün montajı ve işletmeye alınması yetkili personel tarafından gerçekleştirilmelidir. Kullanım Kılavuzu Değerli Müşterimiz, Türkiye Elektrik Dağıtım

Detaylı

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU

OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU OTOMATİK KUTULU LCD GÖSTERGELİ MODEL 1 KAZAN KONTROL PANOSU KULLANIM KLAVUZU Kazan Kontrol Panosu Ürün Açıklaması Pano AÇ/KAPA tuşundan açılır. Cihaz açıldığında ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Burada

Detaylı

UNIVERSAL ŞARJ CİHAZI

UNIVERSAL ŞARJ CİHAZI UNIVERSAL ŞARJ CİHAZI TELEŞARJ TÜRKÇE TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU İÇERİK GENEL Üretici ve İthalatçı firmanın net ünvanı, adres ve telefon numarası, Bakım, Onarım ve kullanımda uyulması gereken kurallar,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual Kullanım Kılavuzu Instruction Manual KART YUVASI Değerli Müºterimiz, Bluelight ı tercih ettiğiniz için teºekkür ederiz. Ürünlerimiz tamamen siz değerli müºterilerimizin hayatını kolaylaºtırmak için özel

Detaylı

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER

E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER E-ITN 30 RADYO FREKANSLI ELEKTRONİK ISI PAY ÖLÇER Merkezi sistem ile ısınan binalarda ısı giderlerinin tüketime göre paylaştırılması için tasarlanmıştır Çok fonksiyonlu 5 haneli ekran EEPROM mikro işlemci

Detaylı

TCS-99 TAKİP ve ÇAĞRI SİSTEMİ

TCS-99 TAKİP ve ÇAĞRI SİSTEMİ TAKİP ve ÇAĞRI SİSTEMİ ÜRÜN KILAVUZU Version 2.1 (TEMMUZ 2010) IVEDIK ORGANIZE SAN. BOL. 21. CADDE 609. SOKAK NO:15 06370 OSTIM / ANKARA / TURKEY TEL NO :+90 (312) 395 68 75 76 FAKS NO:+90 (312) 395 68

Detaylı

Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı

Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 3820 Alkol Tespit Cihazı Dräger Alcotest 3820, sorumlu sürücülere nefeslerindeki alkolü test etmek için güvenilir bir yöntem sunar ve yasal olarak araç kullanmaya uygun olduklarının garantisini

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR

Kullanma Kılavuzu. FM459 Strateji Modülü. Fonksiyon modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 105 C (2011/04) TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Strateji Modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 648 482 (2011/04) TR 1 Emniyet.............................

Detaylı