KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI"

Transkript

1 1.AMAÇ: Hastanesindeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan toplantıların periyodunu, toplantı yöneticisi ve katılımcılarını, içerik ve kapsamını gözden Geçirme faaliyetleri ile ilgili yöntemleri belirlemektir. 2.SORUMLULAR: O Başhekim O Hastane Müdürü O İlgili Başhekim Yardımcıları O İlgili Müdür Yardımcıları O Kalite Yönetim Direktörü O İlgili Uzman ve Pratisyen Hekimler O Başhemşire O Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi O Kalite Konseyi O Kalite Yönetim Birimi O Personel Şefliği O Hasta Hakları Birimi Personeli 3.TANIMLAR: YGG: Yönetimin Gözden Geçirme EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi EKH: Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi BUT : Bütçe Uygulama Talimatı SHKS : Sağlık Hizmet Kalite Standartları 4.UYGULAMA: Toplantılar; Uygulamaların, hizmet kalite standartları doğrultusunda, mevzuata ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve yetkinliğini değerlendirmek amacıyla yapılırlar. Toplantıların gündem maddelerini, yeri, zamanı ve süresi komite başkanı tarafından belirlenir, katılımcılara 2 (iki) gün öncesinden yazılı veya sözlü olarak bildirilir. Komite başkanları ve üyeleri KYB tarafından belirlenip görev yazıları yazılarak tebliğ edilir. Komite başkanları ve üyelerin kimlerden oluştuğu bir tablo şeklinde belirtilmiştir. Alınan kararlar toplantı tutanağına veya karar defterine kayıt edilir.

2 4.1. Yönetimin Gözden Geçirme: Hastanemizde YGG toplantıları en az yılda 2 kere düzenlenir. Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısına, Başhekim başkanlığında Kalite Yönetim Direktörü,Başhekim Yardımcıları, Müdür ve Yardımcıları, Hemşirelik Hizmetleri ve Yardımcıları, Kalite Yönetim birimi üyeleri, Bölüm sorumluları ve konular ile ilgili davet edilen kişiler katılır. Yönetimin Gözden Geçirmesi toplantılarına çağrı, Kalite Yönetim Birimi tarafından 2 gün önceden, ilgililere yazılı veya sözlü olarak yapılır Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantılarında, asgari olarak aşağıda belirtilen konular görüşülür: Kalite yönetim sistemi kalite politikası, Hizmet Kalite Standartları, Birimlere göre Kalite hedefleri Özdeğerlendirme sonuçları ( Özdeğerlendirme, Kalite ara denetimleri) Müşteri geri bildirimleri, Önleyici ve düzeltici faaliyetlerin durumu, Önceki yönetimin gözden geçirmelerinden devam eden takip faaliyetleri, Kalite Yönetim Direktörü tarafından hazırlanan Performans Raporu, İyileştirme için öneriler, Diğer Konular, Yönetimin gözden geçirmesi toplantılarında alınan kararlar için; kaynak ihtiyacı,gerçekleşme süreleri ve sorumluları belirlenir. Kalite Yönetim Birimi alınan kararları Toplantı Tutanağı formuna kaydeder ve katılımcılara imzalatarak ilgililere duyurur.yönetimin gözden geçirmesi toplantılarında alınan kararların takibi Kalite Yönetim Birimi tarafından yapılır Eğitim Komitesi: Eğitim komitesinde tıbbi idari ve hemşire hizmetleri yöneticilerinden birer Temsilci, kalite yönetim direktörü, bir hekim, bir hemşire, psikolog, veya sosyal hizmet Uzmanı bulunur. Eğitim komitesi; Hizmet Kalite Standartları eğitimi, hizmet içi Eğitimler, uyum (oryantasyon) eğitimleri ve hastalara yönelik eğitimleri planlayıp Yapılmasının takibinden sorumludur. Toplantıdan 2 gün önce toplantı yeri, zamanı Gündem maddeleri belirlenip. İlgili kişilere yazılı veya sözlü olarak çağrı yapılır. Eğitim komitesi her yılın ilk ayında toplanır, ve 1 yıllık eğitim planını hazırlar.alınan kararlar kalite yönetim birimine bildirilir Enfeksiyon Kontrol Komitesi (EKK) : Enfeksiyon Kontrol Komitesi yılda en az 4 kez ve gerektiği durumlarda toplanır. Kapsamı alanındaki, hizmetlerin ve çalışmaların; amaca uygun ve düzenli verilip verilmediğini, varsa sorunların nedenlerini ve çözüm yollarını tartışır.

3 Enfeksiyon kontrol hemşireliği alınan kararları Toplantı Tutanağı formuna veya karar defterine kaydeder ve katılımcılara imzalatarak ilgililere duyurur. Komite Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı başkanlığında ilgili başhekim yardımcısı, kalite yönetim direktörü, mikrobiyoloji uzmanı, dahiliye uzmanı, cerrahi uzmanı, enfeksiyon kontrol hemşiresi, Hemşirelik Hizmetleri ve hastane müdürü, baş eczacı, çocuk hastalıkları uzmanı, göğüs hastalıkları uzmanından oluşur Tesis Güvenliği: Tesis güvenliği komitesinde, tıbbi idari ve hemşire hizmetleri yöneticilerinden birer Temsilci, kalite yönetim direktörü, teknik servis sorumlusu, hastane güvenlik amiri, Afet ve acil durum yönetimi sorumlusu ve tıbbi cihaz yönetimi sorumlusu yer alır. Toplantıdan 2 gün önce toplantı yeri, zamanı gündem maddeleri belirlenip. İlgili Kişilere yazılı veya sözlü olarak çağrı yapılır. Tesis güvenliği komitesi 3 ayda bir toplanır, alınan kararlar toplantı tutanağına kayıt edilir. Gerektiğinde düzenleyici önleyici faaliyet başlatır. Toplantılarında, asgari olarak aşağıda belirtilen konular görüşülür: Bina turlarından elde edilen verilerin değerlendirilmesi Hastane alt yapı güvenliğinin sağlanması Kurumda can ve mal güvenliğinin sağlanması Acil durum ve afet yönetimi çalışmaları Atık yönetimi çalışmaları Tıbbi cihazların bakım, onarım, ölçme, değerlendirme, ayar ve kalibrasyon planlarını ve kalibrasyonlarının yapılması Tehlikeli maddelerin yönetimi konularını kapsamalıdır Transfüzyon Komitesi: Transfüzyon komitesi,hastane başhekimi,kan merkezinden sorumlu doktor,cerrahi Anesteziyoloji dahiliye pediatri,kadın hastalıkları ve doğum bölümlerinin temsilcileri İle hastanede mevcut ise hematoloji onkoloji yeni doğan ünitesi ortopedi,nefroloji (hemodiyaliz) sorumlu hekimi kardiyovasküler cerrahi,kan merkezi laboratuar Uzmanı komitede yer almalıdır.yoğun transfüzyon yapan servisler ile kan merkezinden birer temsilci hemşire,istatistikler ve kayıtlar önem taşıyacağından bir istatistik ve arşiv görevlisi komitede bulunmalıdır., Toplantıdan 2 gün önce toplantı yeri,zamanı gündem maddeleri belirlenip.ilgili kişilere yazılı veya sözlü olarak çağrı yapılır. Hastanemizin transfüzyon politikalarını belirlemek amacıyla, yılda en az 4 defa toplanır. Alınan kararlar toplantı tutanağına kayıt edilir.

4 4.. Radyasyon Güvenliği Komitesi: Yılda en az 2 defa toplanır. Komitenin kimlerden oluştuğu her yıl hastane yönetimi Tarafından yayınlanarak, görevi gereği radyasyon kaynağı ile çalışan kişiler ve diğer İlgililere tebliğ edilir. Komite başkanının seçimle belirlenmesi esastır. Komisyon radyasyonun zararlı etkilerinden çalışanların, hasta ve yakınlarının, halk Ve çevrenin korunmasını sağlamak üzere oluşturulur. TAEK 4-d maddesi uyarınca Radyasyon Güvenliği Komitesi Çalışma Usul ve Esasları Tebliği ne göre görev yapar. Komitede bir, radyasyondan korunma sorumlusu/sorumluları, medikal fizikçiler, hemşire temsilcisi, kuruluş yönetimi temsilcisinin (başhekim, başhekim yardımcısı, baş müdür, müdür gibi) katılımı ile en az 4 kişiden oluşturulur. Radyasyon kaynağı kullanan herbir birimin (radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, genel radyoloji, kardiyoloji, oral diagnoz vb.) radyasyondan korunma sorumlusu bu komitede yer alır. Toplantılar, radyasyon korunması görevlisi ve hastane yönetim temsilcisi olması Kaydıyla çoğunluk sağlanarak yapılır. Komite toplantı raporu tüm üyelere ve diğer ilgili kurum (TAEK, Sağlık Bakanlığı, YÖK, vb.) Ve kişilere dağıtılır ve bir kopyası da ayrı dosyada saklanır Temizlik Komitesi: Enfeksiyon Kontrol Hekimi Başkanlığında Hastane Müdürü, Başhemşire, Müdür Yardımcısı, Başhemşire Yardımcısı ve Servis sorumlularından oluşur. Her ay Yapılacak Hastane Temizlik Standartlarını Belirlenmesi faaliyetleri ve Denetlenmelerini gerçekleştirir. Ayrıca temizlik firmasının faaliyetlerinin Denetlenmesini de gerçekleştirir. Bu konularda gerek gördüğünde veya rutin olarak Eğitimsel faaliyetleri planlar ve yürütür. Yılda en az 4 kez toplanır Hasta Güvenliği Komitesi: Hasta güvenliği komitesi; tıbbi idari ve hemşire hizmetleri yöneticilerinden birer Temsilci, kalite yönetim direktörü. cerrahi ve dahili branş uzmanı, laboratuar branş Uzmanı, anestezi ve reanimasyon branş uzmanı, hastane bilgi işlem sorumlusu,ve Eczacı yer almalıdır. Toplantıdan 2 gün önce toplantı yeri, zamanı gündem Maddeleri belirlenip. ilgili kişilere yazılı veya sözlü olarak çağrı yapılır.hasta Güvenliği komitesi 4 ayda bir toplanır,alınan kararlar toplantı tutanağına kayıt edilir.gerektiğinde Düzeltici-Önleyici Faaliyetler başlatılır. Toplantılarında, asgari olarak aşağıda belirtilen konular görüşülür. Hastaların doğru kimliklendirilmesi Çalışanlar arasında etkili iletişim ortamının sağlanması Güvenli ilaç uygulamalarının sağlanması Transfüzyon güvenliğinin sağlanması Radyasyon güvenliğinin sağlanması

5 Düşmelerden kaynaklanan risklerin azaltılması Güvenli cerrahi uygulamalarının sağlanması Tıbbi cihaz güvenliğinin sağlanması konularını kapsamalıdır Çalışan Güvenliği Komitesi: Çalışan güvenliği komitesi; tıbbi idari ve hemşire hizmetleri yöneticilerinden birer Temsilci, kalite yönetim direktörü, bir hekim, enfeksiyon hemşiresi, güvenlik amiri Psikiyatrist veya psikolog veya sosyal hizmet uzmanı ve diğer meslek gruplarından (laboratuar teknisyeni, anestezi teknisyeni, radyoloji teknisyeni ) bir temsilci yer alır. Toplantıdan 2 gün önce toplantı yeri, zamanı gündem maddeleri belirlenip. İlgili Kişilere yazılı veya sözlü olarak çağrı yapılır. Çalışan güvenliği komitesi 4 ayda bir toplanır, alınan kararlar toplantı tutanağına kayıt edilir. Gerektiğinde düzenleyici önleyici faaliyet başlatır. Toplantılarında, asgari olarak aşağıda belirtilen konular görüşülür Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması Riskli alanların çalışanlara yönelik gerekli önlemlerin alınması Fiziksel şiddete maruz kalınma risklerinin azaltılması Kan ve vücut sıvılarıyla bulaşma risklerinin azaltılması Sağlık taramalarının yapılması konularını kapsamalıdır Kalite Yönetim Birimi: Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün tarihinde Yayınlamış olduğu sağlıkta performans ve kalite yönergesi esaslarına göre oluşturulur. Görevleri: HKS çerçevesinde yürütülen çalışmaları koordinasyonunu sağlamak. Bölüm hedeflerine yönelik, bölüm tarafından yapılan analiz sonuçlarını değerlendirmek. Öz değerlendirmeleri yönetmek. Hasta ve çalışan anket sonuçlarını değerlendirmek. HKS çerçevesinde hazırlanan; Yazılı düzenlemeleri kontrol etmek. Yazılı düzenlemelerin revizyonunu takip etmek. Hizmet sunumuna yönelik istatistikî bilgileri değerlendirmek HKS çerçevesinde belirlenen komitelere üye olarak katılmak

6 4.11. Organ ve Doku Nakli Beyin Ölümü Kurulu: Ülkemizde organ nakli ve doku nakli yönetmeliği 2238 sayılı organ ve doku alınması, saklanması ve nakil hakkındaki kanun ile tarih ve 240 Sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren organ ve doku nakli ihtiyaç yönetmeliği ne istinaden çıkarılan genelgeler uygulanarak yürütülmektedir. Ulusal organ ve doku nakli koordinasyon sistemi yönergesi makamın Tarih ve sayılı onayları ile organ nakli ve doku nakli koordinatörlüğü eğitim yönergesi ise, makamın tarih ve sayılı olurları ile yürürlüğe girmiştir. Organ ve doku kaynağı merkezi organ ve doku alınabilecek potansiyel Donörlerin saptanıp izlenebileceği hastanedir. Bu hastaneler organ alım operasyonunu gerçekleştirebilecek altyapı koşullarına, potansiyel donörün izlenmesine imkân veren araca gerece ve tıbbi ölüm durumunu saptayacak kanunda belirtilen branşlardan hekimlere sahip olmak zorundadır. (Değişik fıkra: SRG : Yön/11.madde) Her organ ve doku kaynağı merkezinde bir koordinatör hekim ve iki yardımcısı görevlendirilir. Bu ekip Başhekimliğe bağlı olarak çalışır. Bu ekipte ayrıca donör adayı ailesinden organ bağışının alınmasında görevli yardımcı sağlık personeli, psikolog, imam ve gönüllü kişiler bulunur. Bu personelin eğitimi, görev, yetki ve sorumlulukları bakanlıkça belirlenir. Organ ve doku nakli koordinatörlüğü ve UKS görevlileri MADDE 27: Sistem içinde değişik birimler arasındaki koordinasyonu, organ ve doku kaynağı merkezinde görev yapacak olan organ ve doku nakli koordinatörleri sağlar. Organ ve doku nakli koordinatörleri donörlerin saptanmasından ilgili Hekimlerin olgu başına intikallerini sağlayarak beyin ölümü tutanağının belirtilen beyin ölüm kriterlerine göre ve kurallara uygun biçimde düzenlenmesinden, Kanuna göre gerekiyorsa donör ailesinden izin alınmasından, alınan organ ve Dokunun ilgili merkeze naklinden sorumludur. Organ ve doku nakli beyin ölüm kurulu bir kardiyolog, bir nörolog, bir anestezi ve Reanimasyon uzmanı ve bir beyin cerrahi uzmanından oluşur. Organ ve doku merkezleri beyin ölümü oluşan her hastayı bölge koordinasyon Merkezine bildirmek zorundadır.

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

KOMİTELERİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

KOMİTELERİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ KOD:YÖN.PRS 03 YAY.TAR:10.10.2011 REV.TAR:25.02.2013 REV.NO:01 SAYFA :1 / 7 1..AMAÇ: Reyhanlı Devlet Hastanesindeki komitelerin hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun, sürekliliğini,yeterliliğini

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KOMİTE TOPLANTILARI PROSEDÜRÜ

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KOMİTE TOPLANTILARI PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

1-HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ

1-HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ 1-HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ Tıbbi, idari ve hemşirelik hizmetleri yöneticilerinden birer temsilci, kalite yönetim direktörü, cerrahi branş uzmanı, dahili branş uzmanı, laboratuar branş uzmanı, anesteziyoloji

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

HKS METODOLOJİSİ PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

HKS METODOLOJİSİ PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI HKS METODOLOJİSİ PERFORMANS YÖNETİMİ VE KALİTE GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Sunum planı Boyutlandırma Standartların hazırlanması Pilot çalışma Kodlama sistemi Puanlama sistemi Puansal dağılım Sonuç BOYUTLANDIRMA

Detaylı

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ

ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ HASTANEMİZ KOMİTE VE EKİPLERİN İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ 1.0 AMAÇ: Hastanedeki ekip, yönetim ekibi, komisyon ve komitelerin; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun ve devamlılığının

Detaylı

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ www.derinceadsm.gov.tr BÖLÜM SORUMLULARI Yönetim Hizmetleri Demet YENİGÜN EROL Ahmet DEMRİ Meryem MUMCUUĞLU Kalite Yönetim Direktörü İdari ve Mali

Detaylı

Türkiye de Radyasyon Güvenliği Komiteleri

Türkiye de Radyasyon Güvenliği Komiteleri Türkiye de Radyasyon Güvenliği Komiteleri Yrd. Doç. Dr. Ayşegül YURT Dokuz Eylül Üniversitesi 1. ULUSAL RADYASYONDAN KORUNMA KONGRESİ 19-21 KASIM 2015, ANKARA Radyasyon Güvenliği Komiteleri (RGK) 2690

Detaylı

Radyasyon Güvenliği. Komitesi İSMAİL YURDAKURBAN (BAŞKAN)

Radyasyon Güvenliği. Komitesi İSMAİL YURDAKURBAN (BAŞKAN) Çalışan Güvenliği Radyasyon Güvenliği KOMİTE ADI ADI-SOYADI GÖREVİ PROF.DR.SEVGİ ÖZCAN ŞENER DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ EMRE KORKUT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ GÜLDANE MAĞAT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ MELEK TAŞSÖKER -Komite,

Detaylı

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 2015

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 2015 KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ 201 M. Uğur DÜNDAR Genel Müdür Yönetici Asistanı Handan BÜYÜK Genel Müdür Yardımcısı Medikal Direktör 1. İCRA (ÜST YÖNETİM) KURULU Üye Havva İSMAİL Hemşirelik Hizmetleri

Detaylı

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ

HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ HAZIRLAYAN MELEK YAĞCI EĞİTİM HEMŞİRESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Tüm sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonla çalışmalarının sağlanması için 14.05.2012 tarihinde çalışan güvenliğinin sağlanmasına

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Yakın Doğu

Detaylı

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI

ADI- SOYADI ÜNVAN KOMİTENİN ASGARİ GÖREV ALANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çanakkale İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ezine Devlet Hastanesi KOMİTE VE EKİPLER KOD:KY.YD.01 Yayın Tarihi:04.01.2016 Revizyon Tarihi:00

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.03 YAYIN TRH.KASIM 2011 REV.TRH.ARALIK 2013 REV. NO.2 SAYFA NO.1/5 1. AMAÇ:Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün

Detaylı

TARİH:../ /20 STANDARTLAR. 00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15

TARİH:../ /20 STANDARTLAR. 00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: - Rev. No: 00 TARİH:../ /20 Sayfa No: 1/9 00 01 HİZMETLERİ 470 00 01 01 00 Kalite Yönetim Birimi bulunmalıdır. 15 00 01 01 01 Kalite yönetim direktörü belirlenmelidir.

Detaylı

Komiteler ve Ekipler - Kırıkhan Özel Bilim Hastanesi. Beyaz Kod Ekibi. Hastane Müdürü/Ekip Lideri. Kalite Yönetim Direktörü. Mavi kod ekibi 1 / 16

Komiteler ve Ekipler - Kırıkhan Özel Bilim Hastanesi. Beyaz Kod Ekibi. Hastane Müdürü/Ekip Lideri. Kalite Yönetim Direktörü. Mavi kod ekibi 1 / 16 Beyaz Kod Ekibi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Kubilay Vicdan Hastane Müdürü/Ekip Lideri İş Yeri Hekimi Uzm.Dr.Şeref Vardı Halkla İlişkiler Sorumlusu Ebru Göçer Güvercin Güvenlik Amiri Mehmet Ali Gövler

Detaylı

Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde hastane enfeksiyonlarının kontrolü, etkin sürveyans kontrolünün sağlanması

Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde hastane enfeksiyonlarının kontrolü, etkin sürveyans kontrolünün sağlanması ÇALIŞMA KOMİTELERİ TALİMATI YAYIN TARİHİ: 19.10.2011 PROSEDÜR NO: 080 REV NO: 4 REV TARİHİ: 02/10/2013 1- Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde kaliteli ve etkin tedavi ve bakımın, çalışan ve hasta

Detaylı

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ Semih DİNÇ Genel Müdür Üye. İCRA (ÜST YÖNETİM) KURULU Abdullah Erdal İBAĞLU Medikal Direktör Erol TURAN İşletme Direktörü Özlem ŞAN İnsan Kaynakları Müdürü Üye Semih DİNÇ

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 7 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28346 YÖNETMELİK İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği. 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği. 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903 Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; yataklı tedavi kurumlarında sağlık

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Samsun İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği KOMİTELER EL KİTABI 2013 www.ayvacik-dh.gov.tr AYVACIK DEVLET HASTANESİ HAZIRLAYANLAR İlkay

Detaylı

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI DT. MERİÇ ŞENEL ÖZTOPRAK 0 RADYOLOJİ ÜNİTESİ LABORATUAR ÜNİTESİ KADIN DOĞUM SERVİSİ DAHİLİYE SERVİSİ ÇOCUK SERVİSİ ECZANE POLİKLİNİKLER ARŞİV RAZİYE GÜŞÜM ESMA DÖNMEZ ELMAS BEYCUR ARSLAN

Detaylı

TESİS GÜVENLİĞİ KOMİTESİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN. Kalite Yönetim Direktörü Savaş AKGÖL. Kalite Yönetim Direktörü Savaş AKGÖL

TESİS GÜVENLİĞİ KOMİTESİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN. Kalite Yönetim Direktörü Savaş AKGÖL. Kalite Yönetim Direktörü Savaş AKGÖL Rev. Tarihi : S. No : 1/5 TESİS GÜVENLİĞİ KOMİTESİ PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN Savaş AKGÖL Savaş AKGÖL Başhekim Dr. Ahmet BİLGİN Rev. Tarihi : S. No : 2/5 AMAÇ : Tesis Güvenliğine ilişkin

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ: REV. TARİHİ:- ÜYELER

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ: REV. TARİHİ:- ÜYELER 1 01.01.2017 KOMİTE VE EKİP LİSTESİ DOKÜMAN NO: YO.KY.LST.02 REV:00 YAYIN TARİHİ:01.01.2017 REV. TARİHİ:- KOMİTELER VE EKİPLER Eğitim Komitesi Çalışan Görüş,öneri ve anket değerlendirme komisyonu Hasta

Detaylı

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ KALİTE YÖNETİMİ 1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ Aydın ve çevresindeki hizmet verdiğimiz bireylere dünya standartları seviyesinde çağın gerektirdiği güvenilir ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetini

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI BESLENME EKİBİ KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM, AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı UÜ-Sağlık Kuruluşları Beslenme Ekibinin öncelikle

Detaylı

KOD:ENF.PR.01 YAYIN TRH:MART 2009 REV TRH: EYLÜL 2012 REV NO:02 Sayfa No: 1/6

KOD:ENF.PR.01 YAYIN TRH:MART 2009 REV TRH: EYLÜL 2012 REV NO:02 Sayfa No: 1/6 1.AMAÇ: Hastanede sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü ile ilgili faaliyetleri yürütmek üzere Enfeksiyon Kontrol Komitesi nin çalışma şekli, görev, yetki ve sorumluluklarını

Detaylı

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 07/02/2014 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Enfeksiyon Kontrol Kurulunun Kuruluş ve Çalışma Yönergesi hk.

Detaylı

Hasta Güvenliği Eğitimleri

Hasta Güvenliği Eğitimleri Sıra No (A) Eğitim Konusu Hasta Güvenliği Eğitimleri T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ARTVİN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ARTVİN DEVLET HASTANESİ Doküman No: YÖN.PL.25

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 7/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. Amaç: Çalışan güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla, kurumda düzenlemeler

Detaylı

KOMİTE ADI ÜYE AD-SOYAD GÖREVİ. Temsilci/Başkan/Kalite Yönetim Direktörü/Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM Fatma Eser İRİ

KOMİTE ADI ÜYE AD-SOYAD GÖREVİ. Temsilci/Başkan/Kalite Yönetim Direktörü/Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM Fatma Eser İRİ Tıbbi Hizmet Yöneticiliğinden Bir /Başkan/Kalite Yönetim /Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM EKİBİ Sağlık Bakım Hiz. Müd. Erhan COŞKUN Teknik Servis Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMA TALİMATI

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 5 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Yönetim Temsilcisi Başhekim 1.AMAÇ Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi nde sağlık hizmetleri ile ilişkili enfeksiyonların

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DOKU VE ORGAN NAKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,,Tanımlar AMAÇ MADDE 1- (1) Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesinin

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI YÖN.PL.03 04.05.2009 1 / 5 OCAK Riskli Birimlerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon Riskli Birim Temizlik Şirket (29) OCAK Mutfak Eğitimi Besin Kalitesi/Yiyecek Satın Alma Ve Kontrol Yöntemleri Gıda Mühendisi

Detaylı

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis.

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis. Dok.Kod.: SPEH.EGT.PL.02 2014 YILLIK EĞİTİM PLANI Hazırlanma Tar.: 19/08/14 Sayfa No: 1/1 Sıra No Eğitim Eğitimci Eğitim Alan Grup / Bölüm Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik kamu, üniversite ve özel sektör ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarını kapsar.

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik kamu, üniversite ve özel sektör ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarını kapsar. 6 Nisan 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27897 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KOMİTELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KOMİTELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMA KOMİTELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Kalite Yönetim Sisteminin (KYS)

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ 12.09.2013 0 0 1 / 5 AMAÇ Hastanemizde, çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına, bunu tesis edecek uygun yöntem ve

Detaylı

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ (BURSA)

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ (BURSA) KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ (BURSA) 1. İCRA (ÜST YÖNETİM) KURULU 2. DİSİPLİN KURULU 3. AKADEMİK ETİK KURUL 4. ORGAN DOKU NAKLİ KOORDİNASYON KURULU 4.1. Beyin Ölümü Kurulu SEKRETER SAKIP BUMİN ARSLANTÜRK

Detaylı

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Yayın Tarihi 01/05/2009 GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Dokümantasyon No İ.K..PL..01 Revizyon Tarihi 25.02.2013 Revizyon No 01 Sayfa No 1/5 PLANLANAN EĞİTİM KONUSU VEREN KİŞİ VEYA BÖLÜM HEDEFLENEN

Detaylı

SHKS EĞİTİMLERİ 00 01 01 10 00 Hasta Başı Test Cihazlarının (HBTC) kullanımı düzenlenmelidir. 15 00 01 01 10 01 HBTC nin kullanıldığı bölümlerde

SHKS EĞİTİMLERİ 00 01 01 10 00 Hasta Başı Test Cihazlarının (HBTC) kullanımı düzenlenmelidir. 15 00 01 01 10 01 HBTC nin kullanıldığı bölümlerde SHKS EĞİTİMLERİ 00 01 01 10 00 Hasta Başı Test Cihazlarının (HBTC) kullanımı düzenlenmelidir. 15 00 01 01 10 01 HBTC nin kullanıldığı bölümlerde sorumlular belirlenmelidir. 00 01 01 10 02 HBTC nin envanteri

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, 2547 Sayılı Yasanın 7. maddesinin d-2 fıkrasına istinaden

Detaylı

ÖZEL PALMİYE HASTANESİ ORGANİZASYON YAPISI

ÖZEL PALMİYE HASTANESİ ORGANİZASYON YAPISI Doküman No KU.YD.108 Yayın Tarihi 03.02.2016 Revizyon No 0 Revizyon Tarihi Sayfa No 1/23 AMAÇ: Hastanemizde uygulanan kalite yönetim sistemi ve hizmet kalite standartları çerçevesinde hastane organizasyon

Detaylı

KALİTE KOORDİNASYON KURULU

KALİTE KOORDİNASYON KURULU KALİTE KOORDİNASYON KURULU Dr.Bekdaş TEKİN Kalite Yönetim Temsilcisi Genel Müdür Yard. Dr.M.Deniz Köseoğlu Başhemşire Figen Erkan Biyokimya Uzmanı Dr.Ümit Sondaç Ameliyathane sorumlu hekimi Dr.Ali Uzuner

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

KALİTE YÖNETİM BİRİMİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ DökümanNo:YO.KY.PR.03 İlk Yayın Tarihi:22.03.2018 Rvz No:0 Rvz. Tarihi:- Sayfa :0 / 5 REVİZYON TARİHİ REVİZYON NO AÇIKLAMA HAZIRLAYAN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ KONTROL EDEN KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ ONAYLAYAN

Detaylı

2014 YILI SHKS EĞİTİM PLANI. Revizyon No 00 1/22 ACİL SERVİS NO EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİM SORUMLUSU EĞİTİMCİ TARİH

2014 YILI SHKS EĞİTİM PLANI. Revizyon No 00 1/22 ACİL SERVİS NO EĞİTİMİN KONUSU EĞİTİM SORUMLUSU EĞİTİMCİ TARİH / ACİL SERVİS Tıbbi atık yönetimi Riskli alan eğitimleri Kan ve vücut sıvılarıyla bulaşmayı önleme Çalışanların zarar görme risklerinin azaltılması Hastanın güvenli transferi Düşmelerden kaynaklanan risklerin

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ YÖN.PR.21 15.01.2014 0 1/6 1.0 AMAÇ: Orhaneli İlçe Devlet Hastanesinde çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına, bunu

Detaylı

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04. Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Tarih: 08.04.2004 Sayı: 25427 MADDE 1 9/3/2000 tarihli ve 23988 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ "RADYASYON GÜVENLİĞİ ÜST KURULU KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ RADYASYON GÜVENLİĞİ ÜST KURULU KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ "RADYASYON GÜVENLİĞİ ÜST KURULU KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönerge, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI

EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI EK-2: FİİLİ HİZMET KAPSAMINDAKİ MESLEK KODLARI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ MESLEK KODLARINA GÖRE SAYILARI S.N. MESLEK KODU MESLEK AÇIKLMA 1 2111.1 1 Radyasyon (Sağlık) Fizikçisi 2 2131.01 Biyokimyager

Detaylı

KOMİTE VE EKİPLER. Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim

KOMİTE VE EKİPLER. Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim Sayfa no 1 / 5 Hastanemizde çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için, hasta hakları, çalışan ve hasta güvenliğini önemseyerek hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE

İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE (31/08/2012 tarihli ve 571 sayılı Makam Onayı ile 01/09/2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren) İKİNCİ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLİ PERSONELE BİRİM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE

Detaylı

SHKS KALITE YÖNETIMI

SHKS KALITE YÖNETIMI SHKS KALITE YÖNETIMI Kaliteden Sorumlu Başhekim Yrd Uz.Dr. Bilge ÖZŞARLAK KARAARSLAN Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Birimi İlknur YALÇINKAYA (Enfeksiyon Hem.) Necla ÖNGÜÇ (HİE.Hem) Hasta Güvenliği

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ

HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ Tıbbi hizmetleri yöneticilerinden birer İdari hizmetleri yöneticilerinden birer Hemşirelik hizmetleri yöneticilerinden birer Kalite yönetim direktörü Cerrahi branş uzmanı Dahili

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ PROSEDÜRÜ 1.ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ (EKK) TANIMI VE ÇALIŞMA ALANLARI, SORUMLULARI 2.TANIMLAR Enfeksiyon Kontrol Komitesi: 11 Ağustos 2005 tarihinde 25903 sayılı resmi gazetede yayınlanan Yataklı Tedavi Kurumları

Detaylı

2015 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/9

2015 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/9 OCAK-2015 YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/9 SIRA NO DÖNEM EĞİTİMİN KONUSU KATILIMCILAR EĞİTİMCİ EĞİTİM YERİ VE SUNUM MATERYALİ EĞİTİM TARİHİ EĞİTİM SÜRESİ

Detaylı

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI DOKÜMAN NO KEY.PL.02 İLK YAYIN TARİHİ 03/10/11 REV. NO - TARİHİ 02-24.08.2016 SAYFA NO 1 / 12 1.0 AMAÇ: Bu rehber, hastanemizde işe yeni başlayan personelimizin, hastanemize ve görevine uyum sürecini kolaylaştırmak,

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

SÖKE ADSM 2015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 92

SÖKE ADSM 2015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 92 01.0.011 REVİZYON 0 REVİZYON Sayfa 1 / 9 SÖKE ADSM 015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle 1. Tüberküloz Hastalığı Ve Korunma

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEYİŞ YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEYİŞ YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ İŞLEYİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Gaziantep Üniversitesi nin Kalite Yönetim Sisteminin (KYS)

Detaylı

Hazırlayan

Hazırlayan Yürürlük i: 14.09.2012 SÜRVEYANS TALİMATI Revizyon i: Sayfa: 1/5 Revizyon Açıklaması - Revize edildi - Yeni eklendi Madde No - 1.2, 2.3, 2.6-2.5 KAPSAM: Tüm birimler Hazırlayan Güler DEMİRCİ Canan SERÇELİK

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 OCAK-2014 YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 SIRA NO 1 2 DÖNEM EĞİTİMİN KONUSU KATILIMCILAR EĞİTİMCİ HASTA BAŞI TEST CİHAZI TEMİZLİĞİ VE BAKIMI HASTALARIN

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Rev. Tarihi : S. No : 1/7 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULU ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ HAZIRLAYAN KONTROL EDEN ONAYLAYAN İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Selman GENÇ Kalite Yönetim Direktörü Hastane Müdürü Savaş

Detaylı

01/03/2011 Tarihli ve 9489 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan. SAĞLIKTA PERFORMANS ve KALĠTE YÖNERGESĠ

01/03/2011 Tarihli ve 9489 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan. SAĞLIKTA PERFORMANS ve KALĠTE YÖNERGESĠ 01/03/2011 Tarihli ve 9489 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan SAĞLIKTA PERFORMANS ve KALĠTE YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, sağlık

Detaylı

Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği (Çalışan Güvenliği Programı)

Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı Güvenliği (Çalışan Güvenliği Programı) KURUM İÇİ TÜM PERSONEL EĞİTİMLERİ 2015 EĞİTİM P Genel Oryantasyon Programı Hekim Oryantasyon Programı Medin EĞİTİM KONULARI Enfeksiyon El Hijyeni ve Atık Yönetimi Hakkında Bilgilendirme İş ve İşçi Sağlığı

Detaylı

TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD

TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD TÜRKİYE DE SAĞLIK KURUMLARINDA İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Doç Dr Meral Türk Ege Üni Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD 29 Mart ta DSÖ görevlisi Dr Carlo Urbani SARS nedeniyle ölmüştür. Keneli iğne

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7

HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7 KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7 1. AMAÇ, sağlık kurum ve kuruluşlarında hasta güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için hasta güvenliği kültürünün geliştirilmesine

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KURULU GÖREV TANIMI

ENFEKSİYON KONTROL KURULU GÖREV TANIMI ENFEKSİYON KONTROL KURULU GÖREV TANIMI Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi bünyesinde enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesine yönelik süreçlerin tanımlanması, kontrolü ve sürekliliğini sağlamak, enfeksiyon

Detaylı

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVĠZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVĠZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 04.04.2013 Madde 3.3 revize edildi. Madde 2 de teknik 01 açıdan Ameliyathane Sorumlu Hekimi ne bağlı olduğu belirtildi. 12.03.2016 Yatan Hastadan Sorumlu

Detaylı

Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05

Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05 Karar Tarihi: 31/05/2013 Toplantı Sayısı:10 Sayfa: 05 Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin Heatolojib Hematopoetik Kök Hücre Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi hk. 2013.010.119-Üniversitesi

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ SENATO KARARI Karar Tarihi:12.03.2010 Toplantı Sayısı:05 Sayfa:1 Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Radyasyon Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Kuruluş ve Çalışma Esasları hk. 2010.005.039 - Erciyes Üniversitesi

Detaylı

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ Dr. Lütfi ŞİMŞEK Tıbbi Direktör Prof. Dr. Ali SARIGÜL Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş ÖZDEMİR Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. M. Özerk OKUTAN Beyin ve Sinir

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi Kod:YÖN.LS.O1 : Nisan 2010 Kullanılan Bölüm 1 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Tüm Bölümler 2 Tababet ve Şuabatı Sanatlarının İcrasına Dair Kanun Tüm Bölümler 3 Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme

Detaylı

Sağlık Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında Hakları, Yükümlülükleri ve Sağlık Bakanlığı nın Faaliyetleri

Sağlık Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında Hakları, Yükümlülükleri ve Sağlık Bakanlığı nın Faaliyetleri Sağlık Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında Hakları, Yükümlülükleri ve Sağlık Bakanlığı nın Faaliyetleri Dr. Sedat GÜLAY Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Devlet Devletin Ödevi İşverenlerin

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI SORUMLUSU BİLGİ SİSTEMLERİ SORUMLUSU ELEKTRİK MÜHENDİSİ HASTANE İDARİ MÜDÜRÜ&KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ KALİTE PROJE YÖNETİCİ YRD.

İNSAN KAYNAKLARI SORUMLUSU BİLGİ SİSTEMLERİ SORUMLUSU ELEKTRİK MÜHENDİSİ HASTANE İDARİ MÜDÜRÜ&KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ KALİTE PROJE YÖNETİCİ YRD. Dok.Kod.: KKY.PL.01 ÖZ DEĞERLENDİRME PLANI-2016 Hazırlanma Tar.: 02.01.2016 Sayfa No: 1/5 I.DÖNEM STANDART ÖZDEĞERLENDİRME KATILIMCILARIN ADI-SOYADI MADDE BAŞLIĞI TARİH SAAT KURUMSAL YAPI KALİTE YÖNETİMİ

Detaylı

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ

CERRAHİ SERVİS HEMŞİRESİ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Eşit Tevfik Candan Öngün Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. ÇALIŞTIĞI BÖLÜM

Detaylı

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2014 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 9 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK ANNE SÜTÜYLE BESLENME VE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ, EMZİRME NASIL OLUR,

Detaylı

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ Yrd. Doç. Dr. Bülent KOÇER Tıbbi Direktör/ Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Ali SARIGÜL Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Özerk OKUTAN Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı

Detaylı

ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR YÖNERGE

ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR YÖNERGE (03/05/2011 tarihli ve 19882 sayılı Makam Onayı ile 01/05/2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren) ĠKĠNCĠ BASAMAK SAĞLIK KURUMLARINDA GÖREVLĠ PERSONELE BĠRĠM PERFORMANS KATSAYISININ UYGULANMASINA DAĠR

Detaylı

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ

YÖNETİMİN SORUMLULUĞU PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ Doküman No: P / 5.1 Revizyon No : 0 Sayfa : 1 / 5 Yayın Tarihi: 19.01.2010 Bu prosedürün amacı, İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Yönetimi nin Kalite Politikası ve hedeflerini oluşturmak, yönetim sistemini

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi nde İş Sağlığı ve Güvenliğini sağlamak,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER D. NO:YÖN.LS.04 YAYIN TAR:11/11/2009 REV. NO:5 REV. TAR.: AĞUSTOS 2015 SY. NO / SY.S.:5/1 KOMİTELER-EKİPLER KALİTE BİRİMİ YÖNETİMİ BİRİM KALİTE TEMSİLCİLERİ KOMİTE GÖREVLİLERİ Kalite Yönetim Direktörü

Detaylı

KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar )

KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar ) KSÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖBET YÖNERGESİ (Senato: 09.12.2015-2015/17 Sayılı - 24 Numaralı Karar ) MADDE 1 Amaç: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde

Detaylı

İTÜ MADEN FAKÜLTESİ İş Sağlığı ve Güvenliği İç Yönergesi

İTÜ MADEN FAKÜLTESİ İş Sağlığı ve Güvenliği İç Yönergesi İTÜ MADEN FAKÜLTESİ İş Sağlığı ve Güvenliği İç Yönergesi Aralık, 2017 1 İTÜ MADEN FAKÜLTESİ İş Sağlığı ve Güvenliği İç Yönergesi Hazırlayanlar: Neslihan OCAKOĞLU GÖKAŞAN, Doç. Dr. Esin İNAL, Uzman Dr.

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DOKÜMAN NO : EY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 REVİZYON NO : 02 REVİZYON TARİHİ : 27/12/2017 SAYFA NO: 1/7 2018 YILI EĞİTİM PLANI SAYI EĞİTİMİN

Detaylı

Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri Yönetmeliği

Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri Yönetmeliği Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri Yönetmeliği SAĞLIK BAKANLIĞI NDAN: KANSER ERKEN TEŞHİS VE TARAMA MERKEZLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1-Bu yönetmeliğin

Detaylı

c) Genel Müdürlük: Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğünü,

c) Genel Müdürlük: Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğünü, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatının Düzenlenmesi Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Resmi Gazete : 12 Şubat 2005 CUMARTESİ - Sayı : 25725 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Kemik İliği Nakli Merkezleri Ve Kemik İliği Nakli Doku Bilgi İşlem Merkezleri Yönergesi

Kemik İliği Nakli Merkezleri Ve Kemik İliği Nakli Doku Bilgi İşlem Merkezleri Yönergesi Kemik İliği Nakli Merkezleri Ve Kemik İliği Nakli Doku Bilgi İşlem Merkezleri Yönergesi [if!supportemptyparas] [endif] (26.02.2001 tarih ve 1832 sayılı Bakan oluru ile yürürlüğe girmiştir. ) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINDA KALĐTEYĐ GELĐŞTĐRME VE PERFORMANS DEĞERLENDĐRME YÖNERGESĐ

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINDA KALĐTEYĐ GELĐŞTĐRME VE PERFORMANS DEĞERLENDĐRME YÖNERGESĐ Amaç Madde 1-Bu Yönergenin amacı, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli, verimli hizmet sunumunun sağlanması ve sağlık kurum ve kuruluşlarının bu hedeflere ulaşmaları için ölçülebilir, karşılaştırılabilir

Detaylı

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ

KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ KURUL/ KONSEY/ KOMİTE ÜYE LİSTESİ YARDIMCISI 1. İCRA (ÜST YÖNETİM) KURULU CEMAL PARLAKGÜMÜŞ YARDIMCISI ABDURRAHMAN TASAL NUR TEZVER İNSAN KAYNAKLARI UZMANI 2. DİSİPLİN KURULU CEMAL PARLAKGÜMÜŞ YARDIMCISI

Detaylı

Karar Tarihi: 09/01/2015 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:2

Karar Tarihi: 09/01/2015 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:2 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Hematopoietik Kök Hücre Nakli ve Hücresel Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi hk. 2015.002.004 -Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Hematopoietik Kök Hücre Nakli ve Hücresel

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903

Detaylı

Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi

Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi 01/03/2011 Tarihli ve 9489 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan SAĞLIKTA PERFORMANS ve KALİTE YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1-(1)

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TIBBİ LABORATUVAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TIBBİ LABORATUVAR YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ TIBBİ LABORATUVAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve

Detaylı