14 SEYAHAT DEKORASYON MODA MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ TEKNOLOJİ BAKIM 21 RÖPORTAJ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "14 SEYAHAT DEKORASYON MODA MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ TEKNOLOJİ BAKIM 21 RÖPORTAJ"

Transkript

1 NİSAN 2014

2 02 MODA 10 DEKORASYON 14 SEYAHAT 26 MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ 18 TEKNOLOJİ 06 BAKIM 21 RÖPORTAJ

3 mo da BİLGİLERİNİZİ TAZELEYİN, BAHARA HAZIRLIKLI GİRİN LEKELENEN ÇANTALARI, AYAĞINIZI VURAN AYAKKABILARI BİR KENARA ATMAYIN! GARDIROPLARINIZI ELDEN GEÇİRİRKEN BU BİLGİLERDEN FAYDALANIN

4 n Eğer kaşmir bir giysiniz varsa, bu bir kazak da olabilir bir fular da, etiketinde ne yazıyorsa yazsın mutlaka elde yıkayın. Sıkmak içinse, kulağa her ne kadar garip geliyor olsa da, salata kurutucusunu kullanın. Sadece saniyeler içerisinde yıkama suyunun geride kaldığını göreceksiniz. Bu işlemin ardından kesinlikle asarak değil, bir yere sererek kurutun. n Kırmızı şarap lekeleri her zaman başa beladır. Çamaşır suyu ve leke çıkarıcılar bile kimi zaman işe yaramaz. Eğer giysiniz kırmızı şarap lekesi olmuşsa, lekenin üstüne beyaz şarap dökün ve daha sonra yıkayın. Lekenin çıktığını göreceksiniz. n Kot pantolonlar genellikle satın alındıktan hemen sonra paça boylarının kısaltılması için terziye gönderilir. Yeni aldığınız kot pantolonunuzu terziye göndermeden önce iki defa yıkayın. Çünkü kotlar yıkandıktan sonra mutlaka bir miktar kısalır. n Tüyleri sizi deli eden angora ya da tiftik bir kazağınız mı var? Onu bir poşete koyun ve en az üç saat buzdolabınızın dondurucu kısmında bekletin. Şu ana kadar her yere bulaşan tüylere bir nebze de olsa çare olabileceği bilinen tek yöntem bu!

5 n Çok sevdiğiniz çantanızda yağ lekesi mi oldu? Bebek pudrasını lekenin olduğu yüzeye sürün ve gece boyunca bekletin. Sabah olduğunda leke hala duruyorsa bu işlemi leke tamamen gözden kaybolana kadar tekrarlayın. n Elmas gibi mücevherlerinizi daima ışıl ışıl tutmak istiyorsanız yapmanız gereken son derece basit: Sıvı bulaşık makinesi deterjanı ve eski bir diş fırçasını kullanarak onları ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz. n Gardırobunuzu düzenlerken kıyafetlerinizi her zaman açık tonlardan koyu tonlara olacak şekilde sıralayın. Bu düzenleme gözlerinizin renkleri takip etmesini kolaylaştıracak ve bu sayede daima düzenli bir gardıroba sahip olacaksınız. n Eğer pantolon alırken yeteri kadar vaktiniz yoksa boynunuzu kullanın. Nasıl mı? Pantolonun bel kısmını iki ucundan tutup boynunuzun etrafına sarın. Eğer tuttuğunuz iki uç rahatlıkla birleşiyorsa o pantolon size uygundur. Birleşmiyorsa, giymek için zahmet etmenize bile gerek yok çünkü mutlaka dar olacaktır. Boyun ve bel arasında çoğu kimsenin bilmediği böyle bir gizemli orantı vardır.

6 n Dolabınızda fazla kıyafet olmasından mı şikayetçisiniz? O zaman kendinize şu soruyu sorun: Eğer şu anda alışveriş yapıyor olsaydım, bu giysiyi alır mıydım? Cevabınız hayırsa, o zaman onu dolabınızdan çıkarma vakti gelmiştir. Bu sayede gereksiz kalabalığın da önüne geçmiş olacaksınız. n Bir giysiyi ütüledikten hemen sonra giymeyin. Beş dakika bekleyin. Aksi takdirde bu yeni kırışıklıklara davetiye çıkarır. n İnce çorabınızın üzerine sıkacağınız saç spreyi, çorabınızda kaçık ve deliklerin olmasını önlemeye yardımcı olur. Saç spreyi aynı zamanda ruj lekelerini çıkartmak için kullanılan yöntemlerden biridir. n Önemli bir gün öncesi elbise almaya gittiğinizde, mutlaka saçlarınız yapılı ve makyajlı olun. Bu sayede alacağınız elbise ile nasıl bir görünüm sergileyeceğiniz hakkında da bir fikre sahip olursunuz. n Ayaklarınızı sıkan ayakkabılarınız için iki poşete su doldurun ve ayakkabılarınızın içine yerleştirin. Ardından gece boyunca donmaya bırakın. Su dondukça ayakkabınızı genişletecektir. n Deri ayakkabılarınız üzerindeki lekeler için bir miktar soğuk suya sirke damlatın ve yumuşak bir fırçayla temizleyin. Daha sonra kurumaya bırakın. n Giysilerdeki ter lekeleri özellikle yaz ayları için büyük sıkıntıdır. Yıkamadan önce ter lekesi olan yerlere limon suyu sıkmak, aradığınız çözüm olabilir. n Gömleklerinizin yaka kısmına bulaşabilecek makyaj lekelerini, traş kremi ve lif yardımı ile çıkarabilirsiniz.

7 ba kım SIRLARLA DOLU BEDENİMİZ KADINLARIN KALBİ ERKEKLERDEN DAHA HIZLI ATIYOR, BURNUMUZ 50 BİN FARKLI KOKUYU AYIRT EDEBİLİYOR, BEYİN BİR ORGAN OLARAK ACIYI HİSSETMİYOR. BEDENİMİZİN SIRLARINA BİR YOLCULUK YAPMAYA NE DERSİNİZ?

8 Bilim dünyası her geçen gün, insan vücuduyla ilgili yeni bilgilere ulaşıyor. Bu gelişmelere rağmen bedenimiz öyle gizem dolu bir makine ki, tüm sırlarına vakıf olmaya deyim yerindeyse ömür yetmiyor. İşte bedenimizle ilgili bilimin bize sunduğu şaşırtıcı gerçeklerden bazıları. Kan dolaşımına giren oksijenin %20 sini beynimiz kullanır. Beyin, vücutta en fazla oksijen tüketen organlardan biridir. Bu nedenle yüzmek ve derin nefesler almak beynimiz için son derece faydalıdır. BEYNİMİZİN ETKİLEYİCİ GERÇEKLERİ Beyindeki sinirlere ait uyarılar saatte 273 km hızla yol alıyorlar. Bu sayede bedenimiz olaylar karşısında son derece hızlı bir şekilde tepki verebiliyor. Süper hızlı bir yarış arabası misali, beynimiz ömrümüz boyunca bu hızla bizi korumaya devam ediyor. Hani çok bildik bir görüntü vardır. Özellikle çizgi filmlerde birinin aklına bir fikir gelince, başının üstünde hemen bir ampul yanar. Peki bu görüntüde az da olsa gerçeklik payı olduğunu söylesek? Beynimiz çalıştığı sırada 10 watt lık ampul gücünde enerji üretir. Hatta uyuyor olduğunuzda bile. Aklımda tutamıyorum, hiçbir şey hafızamda kalmıyor demeden önce bir kez daha düşünmenizi öneririz. Beyin hücrelerimiz bir Britannica ansiklopedisinin kapsadığı bilginin 5 kat daha fazlasını alacak kapasiteye sahip. Teknik bir dille ifade etmek gerekirse 3 ila 1000 terabayt arası bir kapasiteden bahsediyoruz. Oldukça etkileyici değil mi? Her ne kadar acı duyusunun ve ağrının merkezi olsa da, beynin kendine dair acı reseptörleri yoktur. Bu nedenle beyin acıyı hissetmez.

9 SAÇ VE TIRNAKLAR Yüzümüzdeki kıllar, vücudumuzdaki diğer bütün kıllardan daha hızlı uzar. Eğer bir erkek yaşamı boyunca traş olmazsa, sakalının uzunluğu 9 metreye kadar ulaşabilir. Bilim adamları nedenini tam olarak çözememiş olsalar da en uzun parmağımızın (yani orta parmağımızın) tırnağı her zaman en hızlı uzayan tırnaktır. En kısa parmağımızın tırnağı ise tam tersine en yavaş uzayandır. Tek bir saç telinin taşıyabileceği ağırlık 99 gram dır. Yani Rapunzel masalında anlatılanlar belki de sandığımız kadar gerçek dışı değildir! Saçlarımız neredeyse yok edilemez bir yapıya sahiptir. Sıcağa, soğuğa, pek çok asite ve kimyasala karşı dayanıklıdır. Sarışınların daha fazla saçı olur. Saç rengimiz saç yoğunluğumuzu da belirler. Ortalama olarak siyah saçlı insanlarda 110 bin, kumrallarda 100 bin, kızıllarda 86 bin, sarışınlardaysa 146 bin saç folikülü vardır.

10 ORGANLARIMIZ Kalbimiz kanı 9 metre uzağa fırlatabilecek yeterlilikte basınç yaratır. Kalp atışlarımızı hissedebiliyor olma sebeplerimizden biri de budur. Midemizdeki asit pek çok metali, örneğin bir jileti bile eritebilecek güçtedir. Vücudumuzdaki tüm kan damarlarının uzunluğu km dir. Yani damarlarımızın uzunluğu Dünya nın etrafını iki defadan fazla turlayacak uzunluğa sahiptir. Akciğerlerimizin kapladığı yüzey alanı bir tenis kortunun kapladığı alanla eşittir. Kadınların kalbi erkeklerden daha hızlı atar. EK BİLGİLER Bebekler henüz fetüs halindeyken (6-13 hafta arasında) parmak izleri oluşur. Çok fazla yemek yediğiniz zamanlarda, işitme duyunuzdaki keskinlik azalır. Burnunuz 50 binden fazla kokuyu ayırt edebilir. Tek yumurta ikizleri dışındaki tüm insanların kendilerine has bir kokuları vardır. Kokuyla ilgili bir diğer ilgi çekici bilgi ise yeni doğan bebeklerin annelerinin kokusunu tanıyabilmeleridir. Gözlerimizin ölçüsü doğduğumuz andan itibaren değişmezken, kulaklarımız ve burnumuz hayatımız boyunca büyümeye devam eder.

11 de ko ras yon MUTFAK ADALARI VE TABURELER EĞER MUTFAĞINIZDA YETERLİ ALANINIZ VARSA, BİR ADA VE ONU TAMAMLAYAN TABURELERİN OLMAMASI İÇİN BİR NEDEN YOK DEMEKTİR.

12 Taburenin modası hiçbir zaman geçmedi ve geçmeyecek gibi görünüyor. Mutfak adalarının tarihi ise Amerikan kolonilerine kadar uzanıyor. Bu dönemde estetikten ziyade işlevsel bir amaca hizmet eden mutfak adaları, 20. yüzyıla gelindiğindeyse; tasarım, stil ve farklı malzemeler ile buluşmaya başlıyor. Bugünse geniş mutfakların vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Mutfak adalarını tamamlayan öğelerin başında da tabureler geliyor. Kimi adalar sadece yemek pişirme ve depolama için kullanılıyor olsa da, pek çoğunda ailelerin yemek yemesine de imkan tanıyan alanlar bulunuyor. Normal ölçülerde sandalyeler ise adalar için yeterli uzunlukta olmadığından ideal çözüm tabureler oluyor. Taburenizi almadan önce adanızın görünümünü belirlemeniz gerekir. Mutfak adalarında kullanılan malzemeden, renge, boyuttan, raf sistemlerine kadar pek çok farklı değişken vardır. Mutfağınızın ölçüsü ve zevkiniz doğrultusunda mutfak adanız şekillenir. Tabure boyutu için de en önemli etken adanın yüksekliğidir.

13 Hafif ve kolay hareket ettirilebilir bu tabure ahşap ayakları ve yuvarlak hatlarıyla samimi bir dokunuş arayanlar için ideal. Abartıdan uzak durmak isteyenler için sade tasarımıyla öne çıkan bu tabure, aynı zamanda oldukça az yer kaplıyor. Rengi sayesinde pek çok farklı mobilyaya uyum sağlamasının yanı sıra, sırtı destekleyen yapısı ile uzun süren mutfak sohbetlerinde de bedeni yormuyor. Lazer kesimi, göz alıcı rengi, dinamik yapısı ile cesur tasarımlardan korkmayanların tercihi olabilir. Paslanmaz çelik ve kahverengi derinin mükemmel uyumunu sergileyen bu tabure, klasik olarak adlandırılabilecek bir görünüme sahip. Mutfağınızda retro bir dokunuş isterseniz, sizin için biçilmiş kaftan.

14 MUTFAK ADALARI Adalarda sıklıkla sunta, mdf ve doğal ahşap kullanılır. Malzeme kalitesini belirleyen kriter tabii ki bütçedir. Doğal ahşap, hem kullanım ömrü hem sağlamlık açısından bahsettiğimiz malzemeler arasında en kaliteli olan üründür. Mutfak adaları aynı anda farklı amaçlara hizmet ederler. Yemek öncesi hazırlık, pişirme, yemek yeme, saklama alanı oluşturma bu fonksiyonların başında gelir. Aynı zamanda sadece mutfağın değil evin de kalbinin attığı, misafirlerin ağırlandığı bir nokta olarak düşünülebilir. Gelelim bir ada için gerekli olan noktalara. Her şeyden önce mutfağınızda ada için yeterli alan bulunması en önemli kriter. Eğer adanızda bir lavabo istiyorsanız, bunun için daha fazla yere ihtiyacınız olduğunu belirtmemiz gerekir. Lavabo olduğu takdirde, bulaşık makinesi, çöp tenekesi gibi unsurları da dikkate almak zorundasınız. Lavabonun, adanın ve buzdolabının arasında oluşan üçgene dikkat etmelisiniz. Bu üçgen sizin en rahat şekilde hareket edebileceğiniz tarzda dizayn edilmelidir. Adanın mutfak tezgahına olan uzaklığı da önemlidir. Bu ölçü, mutfağınızın genişliğine göre değişkenlik gösterir. Bar taburelerinin uzunluğu ise en fazla 1 metre civarında olmalıdır. Herkesin boyu farklı olduğu için, yüksekliği ayarlanabilir bar tabureleri olası sıkıntıların da önüne geçecektir. Mutfak lambanız da adanızın üstünde konumlanmalıdır. Yalnız lambanın yüksekliği gözünüzü almayacak ve çalışmanızı engellemeyecek ölçüde olmalıdır.

15 se ya hat AĞAÇLARI, KUMSALLARI, LEZZETLİ BALIKLARIYLA: İĞNEADA DENİZİ, ORMANLARI, KENDİNE HAS EKOSİSTEMİ, SICAKKANLI İNSANLARIYLA HERKESE VE HER MEVSİME HİTAP EDEN BİR TATİL BELDESİ.

16 İstanbul a oldukça yakın olması nedeniyle, özellikle hafta sonları şehrin Bizanslılar ve Osmanlılar da İğneada yı hükümdarlıkları altına almış medeniyetlerdir. İğneada nın coğrafi konumu onu, çeşitli müdahalelerden uzak tutmuş ve doğal örtüsü, biyolojik çeşitliliği, yaban hayatının varlığı, eşsiz manzarası ile doğa hengamesinden uzaklaşmak Eğer geçmişten kalan güzelliklerinin korunmasını yürüyüşlerine ve fotoğrafçılığa isteyenler için bir sığınak tarihi yapıları ziyaret etmek sağlamıştır. Bu doğal ilgi duyanların mutlaka ziyaret olan İğneada, Kırklareli nin, isterseniz Sivriler Köyü ne güzelliklerin başında da etmesi gereken yerlerdendir. Demirköy ilçesine bağlı bir doğru kısa bir yolculuğa Longos Ormanları gelir yılında milli park kıyı kasabası. Orta Asya dan çıkabilirsiniz. Burada Dünya üzerinde Longos ilan edilen, meşe ve kayın gelen Trakların bir boyu Cenevizlilere ait yıkılmış kale Ormanları nın sahip olduğu ağaçlarıyla bezeli Longos olan Thynler, Thynias ı yani kalıntılarına rastlayabilirsiniz. bir ekosisteme rastlamak Ormanları, Türkiye nin en bugünkü adıyla İğneada yı Köy içerisinde Traklara ait çok zordur. Göçmen kuşların büyük, Avrupa nın ise 2. büyük kurmuşlar. Yunanlılar, Persler, evleri andıran, eski yapılı sazlık da durak noktalarından biri longos ormanları ekosistemine Makedonyalılar, Romalılar, evler de bulunmaktadır. olan bu alan, endemik bitki sahiptir.

17 Longos Ormanları nın ardından İğneada nın en dikkat çekici doğal güzelliklerinden biri de aynı isimli plajıdır. 15 km uzunluğundaki bu plaj, altın renkli incecik kumu ile ünlüdür. Sığ bir denize sahip olması ise güvenle denize girilebilme imkanı sağlamaktadır. Konaklama ve eğlence tesislerine yakınlığı ile bölgenin oldukça ilgi gören bir diğer kumsalı ise İğneada Belediye Plajı dır. Gidenler bilir; İğneada denilince akla hemen iki köy gelir: Limanköy ve Beğendik. Romanya dan gelen göçmenler tarafından kurulan Limanköy, doğal güzelliklerinin yanı sıra konukevleri ile de size köy yaşamının sıcaklığını sunar. Yöresel ürünlerle hazırlanan kahvaltıyla güne başlamak, ardından köy kahvesinde güzel bir kahvenin tadına bakmak gibisi yoktur. Limanköy, Longos Ormanları na yakınlığı nedeniyle konaklama için tercih sebebidir yılında Fransız mühendisler tarafından yapılan, bu nedenle halk arasında Fransız Feneri olarak da bilinen, dört kuşak boyunca aynı aile tarafından işletilen İğneada Deniz Feneri de bu köyün sınırları içinde yer almaktadır. Bulgaristan sınırındaki Beğendik Köyü ise tertemiz denizi ve sakin yaşantısı ile öne çıkar. Köyde turistler için konaklama imkanının olmaması günübirlik ziyaretçileri doğurmuş, bu durum da köyün tenha ortamını korumasını sağlamıştır. 500 metre uzunluğundaki kumsalın gerisinde yer alan tepeye çıktığınızda, Bulgaristan ın Rezova Köyü nü de görebileceğiniz eşsiz bir manzara önünüze serilir.

18 TATMADAN DÖNMEYİN! Karadeniz kıyısına konumlanmış bir kasaba olan İğneada nın, en önemli lezzetleri arasında doğal olarak balık gelmektedir. Palamuttan kalkana çeşit çeşit balıkların tadına isterseniz salaş ama samimi, isterseniz şık mekanlarda varabilirsiniz. Kıyı şeridinden ayrılıp, iç bölgelere doğru gittiğinizdeyse ormanın içinde yer alan ve yörenin göllerinde tutulan balıklardan yeme şansınız da var. Dere Hamsisi, kurt balığı, acı balık, has kefal, alabalık, deniz iğnesi, gümüş balığı İğneada da bulabileceğiniz balık türlerindendir. İğneada nın balı da en az balıkları kadar meşhurdur. Son derece kaliteli olan bu organik ballardan almak için doğru adreslerden biri de Sislioba Köyü dür. Burada satılan ballar, en az Anzer balı kadar lezzetlidir. Ormanda bir yürüyüş yaptıktan ve balığınızı da yedikten sonra İğneada ya yakın olan Sarpdere Köyü ndeki Dupnisa Mağarası nı da ziyaret etmenizi öneririz metre uzunluğundaki bu mağara jeolojik yapısı itibariyle dünyanın sayılı mağaraları arasında yer alır. Mağaranın su olan bölümünde 300, su bulunmayan bölümünde ise 200 metrelik alan ziyarete açık durumdadır.

19 tek no loji AKILLI TELEFONLARI BİR ADIM ÖTEYE TAŞIYAN TEKNOLOJİLER BU TEKNOLOJİK APARATLARLA AKILLI TELEFONLARINIZ ŞİMDİ DAHA DA AKILLI

20 LAZER EĞLENCESİ Paintball un boyasına bulaşmak istemeyenler ama bu oyunun ruhunu seven, bu nedenle laser tag oynamayı tercih edenler, bu aparata bayılacaklar! Rakibini lazer atışları ile vurmaya dayalı laser tag oyunu için özel olarak dizayn edilmiş tabancalarınız olması ya da bir oyun merkezine gitmeniz gerekiyor. Bu eğlenceli aparatsa, akıllı telefonunuzu anında laser tag oyununa hazır hale getiriyor. iphone, ipod ve Android telefonlarla uyumlu bu aparatın yerleşimi ise son derece kolay. TELEFONDAN PROJEKTÖRE İstediğiniz her yerde ve her anda videolarınızı, fotoğraflarınızı, internetten aradığınız bir görseli, iş sunumlarınızı akıllı telefonunuzdan yansıtma imkanınız olsa nasıl olurdu? Artık bunu yapmak mümkün. Hem de son derece küçük bir aparatla. LED ışık kaynaklı ve 20 bin saat kullanım ömrü olan bu projektörün aynı zamanda micro sd kart girişi bile bulunuyor.

21 KAYBOLAN ANAHTARLARA SON Herkesin başına gelebilecek ortak bir sorundur kaybolan veya unutulan anahtarlar. Bu akıllı aparat sayesinde artık anahtarlarınız kaybolmayacak. Nasıl mı? Aparatı anahtarlığınıza takacaksınız. Akıllı telefonunuzda bulunan bul tuşuna bastığınızda, anahtarlığınız nerede olursa olsun, cihazın ışığı yanmaya ve fark edilebilir bir ses yaymaya başlayacak. Siz de kolaylıkla anahtarlığınızı bulacak ve artık onu kaybetme sıkıntısından kurtulacaksınız. AKILLI KİLİT Kapınıza yerleştireceğiniz bu kilitle, akıllı telefonunuza tek dokunuşunuzla kapınız isterseniz kilitlenip, isterseniz açılabilecek. Hem de Dünya nın neresinde olursanız olun. Hepsi bu kadar da değil. Bu cihaz, kapınıza biri geldiği anda sizi uyarıyor. Ayarladığınız takdirde, siz kapınıza yaklaştığınız anda kilidi otomatik olarak da açabiliyor. Alışverişten döndüğünüzde, elleriniz paketlerle dolu olduğu anda böylesi bir kolaylık son derece hoş olurdu değil mi? FOTOĞRAFLAR EKRANA HAPSOLMASIN Akıllı telefonlarımızla çektiğimiz onlarca güzel kareyi o küçücük ekranlardan kurtarmak ve albümlerimize yerleştireceğimiz elle tutulur fotoğraf kareleri haline dönüştürmek mümkün. Hacim olarak son derece az bir yer kaplayan, bu nedenle kolay taşınabilir özelliği olan bu printerlar, yüksek kalitede fotoğraflar basmanıza imkan tanıyor. Tek yapmanız gereken, telefonunuzu cihazın üst kısmındaki bölüme yerleştirmek ya da dilerseniz usb aracılığıyla bağlantı kurmak.

22 rö por taj MÜTEVAZILIĞI GÜZELLİĞİNİ PERÇİNLİYOR KARİYERİNE KÜÇÜK AMA EMİN ADIMLARLA BAŞLAYAN, DAİMA KALİTELİ YAPIMLARLA SEYİRCİ KARŞISINA ÇIKAN MÜGE BOZ; GÜZELLİĞİ, YETENEĞİ VE SEMPATİK TAVIRLARI İLE HAYRANLARINA HER GEÇEN GÜN YENİLERİNİ EKLİYOR.

23 Bildiğimiz kadarıyla, sinema, fotoğraf, bale ve müzik üzerine eğitiminiz var. Aynı zamanda sporla da yakından ilgileniyorsunuz. Bunlara bir de oyunculuk ve modelliği de ekleyebiliriz. Bu saydıklarımız arasında hangisi sizin için ön plana çıkıyor? Oyunculuk tabii ki şu sıralar daha ön planda, diğerleri hobi olarak devam ediyor. Müzik eğitimime bir süredir ara verdim, en kısa zamanda başlamayı istiyorum. Fotoğraf çekmeyi seviyorum, genellikle obje fotoğrafı çekmeyi seviyorum, portre veya manzara fotoğrafı çekmekten çok zevk almıyorum. Çok sık spor yapıyorum, pilates yoga gibi bireysel sporların yanında voleybol tenis gibi karşılıklı yapılan sporlar da stres atmak için çok iyi oluyor. Oyunculuk serüveninize Melekler Korusun dizisi ile başlamıştınız. Çekime gittiğiniz ilk günü hatırlıyor musunuz? Neler hissetmiştiniz? Evet hatırlıyorum. Çekim Kadıköy de, onların sürekli çekim yaptıkları evdeydi ve o zamanki ajansım bana işle ilgili çok detay vermemişti, ne yapacağımı nasıl bir karakter olduğunu bilmiyordum. Bu bende stres yaratmıştı, böyle iş mi olur diye düşünmüştüm. Sonra sete gittiğimde setteki sıcak ortam beni rahatlatmıştı. Fotoğraf, dizi veya film çekimlerinde, bir modelin ya da oyuncunun rahat olabilmesinin sırrı nedir sizce? Bu kişiden kişiye göre değişiyor bence. Bazı kişilerin karakterleri daha vurdumduymaz, takmaz olabiliyor, bu kişiler doğal olarak daha rahat oluyorlar kafalarına çok fazla şey takmadıkları için. Beraber çalışılan kişilerin enerjisi de bu durumu etkiliyor. İyi anlaştığın kişilerle çalışırken daha rahat oluyorsun. Ama zamanla insan alışıyor ve gitgide daha rahat olmaya başlıyor. İş Bankası Maximum Kart reklamlarında Mert Fırat la birlikte yer alıyorsunuz. Reklamlardan izleyiciye geçen enerjiniz son derece yüksek. Peki çekimler nasıl gidiyor? İş Bankası Maximum Kart ile 2. yılımıza girdik. Çekimler çok iyi gidiyor. Çok keyif alarak çalışıyoruz. Giderek ekip olarak birbirimize alışmaya başladık. Mert le çok iyi anlaşıyoruz, sette çok eğleniyoruz ve bu enerjimiz de işimize yansıyor. Sadece reklam filmi çekimleri değil diğer etkinlikler de çok eğlenceli ve pozitif geçiyor. İş te Üniversiteli buluşmalarımızda gençlerle sohbet edebilme şansımız oluyor, onlar kadar ben de çok zevk alıyorum bu buluşmalardan.

24 Bir markanın reklam yüzü olurken dikkat ettiğiniz noktalar nelerdir? Bu tek başıma aldığım bir karar değil ekibimle beraber karar veriyoruz. Tabii ki bu kararda en önemli faktörler markanın güvenilirliği, marka imajının benim imajımla örtüşmesi ve kampanyanın uygunluğu. Ama bütün bunların yanında duygusal durumlar da olabiliyor, mesela İş Bankası benim annemin yıllardır çalıştığı bankadır. Ve ben lise yıllarındayken ilk Bankamatik Kartım İş Bankası ndandı ve yıllarca o hesabı kullandım, başka bir bankayla çalışmadım. O nedenle benim için ayrı bir yeri var İş Bankası nın. Modayla aranız nasıl? Kreatif yönünüzü kıyafet seçimlerinize de yansıtıyorsunuz dersek yanlış olmaz herhalde? Modayla aram olması gerektiği kadar iyi. Modayı çok fazla takip edip bütün seçimlerimi o yönden yana kullanmıyorum. O sezon trend olan şeyler eğer benim de hoşuma giden şeylerse alıyorum. Onun dışında vintage parçaları giymeyi, onları arayıp bulmayı seviyorum. Bu tarz alışverişlerimi de genelde İstanbul daki butik ve vintage dükkanlardan yapıyorum. Yurtdışında ise Londra da gittiğim birkaç mağaza var onları takip ediyorum. Orada olan yeni parçalar arasından seçimlerimi yapıyorum. Yani o yüzden moda ile hem iç içeyim hem de değilim diyebiliriz. Yani genelde büyük palto vs. gibi şeylerimi vintage kullanırken bazı basic parçaları diğer yerlerden tamamlıyorum. Kreatif yönümün giyim tarzımı yansıttığını söyleyebilirim. Çünkü farklı şeyleri bir araya getirmeyi seviyorum. O an giyindiğim zaman gözüme hoş geliyorsa onu genelde beğeniyorum. Ve kıyafetlerime kendimden de parça katmayı seviyorum. Bir takım yerlerini kesiyorum. İpten kemer yapıyorum. Farklı şeyleri aksesuar olarak kullanıyorum. Kreatif yönümü sadece modada değil ev dekorasyonunda da kullanıyorum. Mesela duvarlarımı farklı renklere boyuyorum. Mobilyalarımın bazılarını kendim tasarlayıp yapıyorum. Boyalarla çalışmayı çok seviyorum.

25 Tanınan bir isim ve yüz olmak hayatınızda neleri değiştirdi? Daha doğrusu gerçekten radikal bir değişiklik oldu mu? Tabii ki herkesin olduğu gibi benim de hayatımı bazı anlamlarda değiştirdi. İnsan ne kadar çok tanınırsa o kadar çok özgürlüğü kısıtlanıyor. Yapabildiği şeylerin kapasitesi azalıyor. Eskiden yaptığı şeyleri yapamıyor diye gözükebiliyor ama; aynı zamanda da sosyal hayatta sizi seven biri ile karşılaşıyorsanız o zaman da daha farklı bir iletişim oluyor. O kişilerle sohbet ediyorsunuz. Mesela markete girince Müge Hanım dizinizi çok beğeniyoruz dediğinde normalde hiç beklemediğiniz bir şekilde o kişi ile çok tatlı ve samimi bir sohbete girmiş oluyorsunuz. Bu durum da sizi mutlu ediyor. Tanınan biri olmak benim hayatımı bu tarz detayların dışında çok da fazla değiştirmedi. Çünkü ben hiçbir zaman şöhret odaklı giden bir insan olmadım. Yani şöhret olmak benim için hiçbir zaman birinci planda olmadı. Zaten hayatımı da ona göre yaşamıyorum. Benim daha çok önceliğim işimde iyi olmak, iyi projelerde yer almak. Bunlarla meşgul olmak daha çok hoşuma gidiyor. O yüzden daha çok tanınayım, daha çok şöhret olayım diye düşünerek yapmış olduğum hareketler yok. Yani ona göre yaşamıyorum. Yaşamaktan en fazla keyif aldığınız şehir hangisi? İstanbul çok güzel yerleri olan ve çok farklı bir kültürel yapıya sahip bir şehir. Belki biz İstanbul un çok içinde olduğumuz için trafik vs. gibi durumlarından dolayı İstanbul dan çok fazla keyif alamıyoruz. Ama işimin ve trafiğin çok fazla olmadığı saatlerde İstanbul un keyfini çıkarmayı seviyorum. İstanbul dışında Barselona çok hoşuma giden bir şehir. Çünkü klasik mimari anlamında tarihi binaları var ve bütün şehir tarihi bir dokudan oluşuyor. Aynı zamanda modern mimari örneklerine de rastlamak mümkün yani şehirde yürürken boş hiçbir sokak yok. Her baktığınız yerde çok güzel binalar, heykeller vs. görebiliyorsunuz. Aynı zamanda yaz turizminin olduğu bir şehir. Yazın denize kıyısı olduğu için sokakları boş değil, cıvıl cıvıl çok hareketli ve yapılabilecek bir sürü etkinliğin olduğu bir şehir. Bunun yanı sıra yemek kültürünün de çok güzel olduğu bir şehir olması sebebiyle Barselona yı çok seviyorum. Onun dışında Londra da gitmekten ve zaman geçirmekten keyif aldığım şehirlerden bir tanesi. Londra nın biraz daha sanatsal yönünün ağır basması, sergilerini ve müzelerini gezmek çok keyifli. Londra da ulaşım inanılmaz kolay o yüzden Londra nın cosmopolit yapısını da çok seviyorum.

26 Kariyeriniz anlamında kendinize koyduğunuz bir hedefiniz var mı? Kariyerim için bir hedef koymak kelimesini çok doğru bulmuyorum. Çünkü beş yıl sonra şurada olacağım gibi bir planı olduğu zaman insanın, hayatını iş gibi yaşaması gerekiyor. O hedefine ulaştığı zaman yaşayacağı mutluluktan çok o hedefine ulaşmak için yaşadığı stresin daha çok ön plana çıktığını düşünüyorum. Yani hayatın bu kadar keskin çizgilerle ayrıldığını düşünmüyorum. Ama tabii ki insanın bir hedefi olması ve bu doğrultuda ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum. Yani benim herhalde şu andaki hedefim kendi projelerimi hayata geçirmek olabilir. Kendi yazdığım, yapımında ya da yazım grubunda yer aldığım ve aynı zamanda oynadığım bir iş hedeflerimden biri. Aynı zamanda bu bir film veya televizyonda başka bir proje de olabilir. Bunun dışında da komedi oyuncusu olmak istiyorum. Türkiye de aslında komedi oyunculuğu diğer drama oyunculuğuna göre biraz daha farklı bir kulvarda ilerliyor. Bizim yaşımızdaki insanlar çok fazla komediye yönelmiyor, daha çok drama tercih ediyorlar. Ama ben biraz daha farklı bakıyorum bu konuya. İyi bir komedi oyuncusu olmak hoşuma gidebilir. Daha farklı alanlarda ilerlemeyi düşünüyorum. Tek düze roller değil elimden geldiği kadar benim sınırlarımı zorlayan karakterleri canlandıracağım projelerde yer almak istiyorum. Hayalini kurduğunuz, keşke şöyle bir karakteri canlandırsam dediğiniz bir rol var mı? Var tabii, mesela vampir karakteri. Tilda Swinton un oynadığı bir film var, o filmdeki gibi bir vampiri canlandırmayı çok isterim. Onun dışında Helena Bonham Carter gibi Tim Burton filmlerindeki daha masalsı karakterleri canlandırmayı çok istiyorum. Tomb Raider da Angelina Jolie nin canlandırdığı gibi sert aksiyon içeren karakterleri canlandırmak da keyifli olur.

27 mü ze VE ÖREN YERLERİMİZ İHTİŞAMINI DÜNDEN BUGÜNE KORUYAN YILDIZ SARAYI EŞSİZ MİMARİSİ, MASALLARA KONU OLACAK BAHÇESİYLE İSTANBUL UN TEPELERİNDE BİR İNCİ.

28

29 İstanbul un Osmanlı mimarisini yansıtan en güzel yapılarından biri olan Yıldız Sarayı, padişahların av sahası olarak kullandıkları Yıldız Tepesi ndeki arazide konumlanmıştır. Bu arazideki ilk yapı Sultan I. Ahmed tarafından yaptırılan kasırdır. Ardından Sultan III.Selim Yıldız Kasrı nı yaptırmış, takip eden yıllarda Sultan Abdülaziz ise Büyük Mabeyn, Malta ve Çadır Köşklerini ve Çit Kasrı nı inşa ettirmiştir. Bütün bu yapıların bir saraya dönüştürülmesi ve bugünkü adının verilmesi ise Sultan II. Abdülhamid döneminde gerçekleşmiştir. Sarayın denizden ulaşılması dolayısıyla kuşatılmasının zor olması, padişahın bu saraya taşınmasındaki en önemli etken olmuştur. Saray 1994 te ise Yıldız Sarayı Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. BÜYÜK MABEYN KÖŞKÜ İstanbul un bir dönem en ünlü mimarları Balyan ailesine mensuptu. Beylerbeyi Sarayı, Valide Sultan Sarayı, Nusretiye Camii, Selimiye Kışlası bu aile tarafından inşaa edilen en önemli yapılar arasındadır. Yıldız Sarayı nın en göz alıcı köşkü olan Mabeyn Köşkü de 1866 yılında Balyan ailesi tarafından yapılmıştır. Alt katta havuzlu Divanhane yer alır. Üst kata ise ihtişamıyla büyüleyen kristal trabzanlı merdivenlerden çıkılır. Sarayın yapıldığı yıllarda üst bölüm padişahın kullanımına ait idi. Cumhuriyet in ilanından sonra ise önemli davet ve ziyafetler için kullanılmaktadır.

30 KÜÇÜK MABEYN KÖŞKÜ Tarihin önemli anlarına tanıklık etmiş olan bu köşk, Sultan II. Abdülhamid tarafından yaptırılmıştır. Padişah burayı çalışma mekanı olarak kullanmış, devlet işleriyle ilgili görüşme ve yazışmalarını bu köşkte gerçekleştirmiştir. Sultan II. Abdülhamid e tahttan indirildiği haberi bu köşkte verilmiş, Mustafa Kemal Atatürk ün, Samsun a çıkıp Kurtuluş Savaşı nı başlatmadan önce Sultan Vahdettin le yaptığı görüşmelere yine bu köşk ev sahipliği yapmıştır. Büyük Mabeyn de olduğu gibi yine Art Nouveau tarzındaki çiçek dallarıyla süslü trabzanlar dikkat çekicidir. Son derece değerli bir tabloya bakar gibi köşkün süslemeleri de dakikalarca bakacağınız güzelliktedir. ADA KÖŞKÜ Art Nouveau tarzındaki bu köşk Hasbahçe de yer almaktadır. Hayvanlara son derece düşkün olan II. Abdülhamid köşkün yanına küçük bir hayvanat bahçesi bile yaptırmıştır. CİHANNÜMA KÖŞKÜ İstanbul u ayaklar altına alan manzarası nedeniyle bu köşke Cihannüma (Dünya yı gören) ismi verilmiştir. Sarayın her bölümü kendine has güzelliklere sahip olsa da, bu bölüm süslemeleriyle ayrıca dikkat çekmektedir. YILDIZ SARAYI MÜZESİ Aralarında ağırlıklı olarak Sultan II. Abdülhamid in kişisel eşyalarının, marangoz aletlerinin ve kendisine armağan edilen objelerin de sergilendiği bu alandaki eserlerin tümü saraya aittir. 90 metre uzunluğundaki galeride dönemin Yıldız Porselen Fabrikası ürünleri de yer almaktadır.

31 HAMAMLAR Pek çok sarayda olduğu gibi Yıldız Saray ında da hamamlar bulunur. Yalnız Sultan II. Abdülhamid in özel hamamı, çağdaşı olan hamamların aksine kalorifer sistemine sahiptir. Saraydaki bir diğer hamamsa, Küçük Mabeyn Köşkü ne geçitle bağlanan Küçük Mabeyn Hamamı dır. Bu hamamda da sıcaklık ve ılıklık bölümleri ve şömineli dinlenme odası bulunur. YILDIZ SARAYI TİYATROSU Farklı ülkelerin önemli devlet adamlarının ziyaretleri bugün olduğu gibi eskiden de önem verilen bir konuydu. Özellikle imparatorlar üstünde iyi bir intiba bırakmak padişahlar için önemliydi. Yıldız Sarayı nda yer alan ve günümüze ulaşabilen tek saray tiyatrosu olan Yıldız Sarayı Tiyatrosu da Alman İmparatoru Kayzer II. Wilhelm in ziyareti için yaptırılmıştır. Küçük bir opera salonuna benzeyen tiyatronun etrafı localarla çevrilidir. Duvarları ve tavanı ise motiflerle süslenmiştir. ZİYARET SAATLERİ: 15 Nisan - 1 Kasım tarihleri arasında Kasım - 15 Nisan tarihleri arasında saatleri arasında Salı günleri hariç ziyaret edilebilir.

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz...

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... www.oncuteras.com Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... İstanbul un güzellikleri sarmış dört bir yanınızı Bir yanınızda sakinliğiyle içinize huzur veren Küçük Çekmece Gölü, diğer yanınızda

Detaylı

A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15

A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15 A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15 index Mira Avangarde Trend Combo Angel 4-7 8-13 14-19 20-27 28-35 Nazar Eslem Ottoman 36-41 42-47 48-53 Chester Dilara Lady 54-61 62-67 68-73 4 5 Hayal kurmak önemlidir.

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz?

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz? Bayanlara Özel Test Giysi Seçiminiz Kişiliğiniz Hakkında Ne Söylüyor? 1-1Formun Üstü Bir iş toplantısındasınız ve tek bayan sizsiniz. a) Zekice yorumlarınızla öne çıkar, varlığınızı hissettirirsiniz. b)

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal Adres : Çıralı - Olimpos - Kemer - Antalya - Türkiye Tel : 0090 242 825 73 27-825 73 28 Fax : 0090 242 825 71 28 Web : www.orangemotel.net E-mail : info@orangemotel.net Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

İğneada, Longoz Ormanları, Limanköy, Sınır Köyleri ve Kıyıköy

İğneada, Longoz Ormanları, Limanköy, Sınır Köyleri ve Kıyıköy İğneada, Longoz Ormanları, Limanköy, Sınır Köyleri ve Kıyıköy Arkeolog Editör Nezih Başgelen danışmanlığında 16-17 Eylül, 1 Gece Konaklamalı Haftasonu Turu Sonbaharın tüm renkleri ve yeşilin her tonunu

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com

BURJ ANTEP F&H Y PI. www.burjantep.com F&H Y PI BURJ ANTEP Adres : Zübeyde Hanım bul. Masal Park karşısı No:38 GAZİANTEP Tel : +90 342 322 43 00 (3 hat) Fax : +90 342 322 43 03 E-mail : info@fhyapi.com www.burjantep.com BurjAntep Bir Fh Yapı

Detaylı

Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece

Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece Kazakistan Renkli Almati Turu 3 Gün / 2 Gece 1.Gün Almati havaalanına varış ile birlikte otele transfer. Check in sonrası otelde dinlendikten sonra turumuza başlıyoruz. Gezi, Almatı kentini çevreleyen

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen ELEGAN Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen FEMİNEN BİR ZARAFET. İŞTE ELEGAN KIŞ. KIŞ STİLİ Siyah ve beyazın asaletinden her sezon olduğu

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18

www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 www.didimegeyildizi.com +90 256 813 17 18 Tarihin, kültürün ve doğanın destansı aşkı; Türkiye Büyük bir aşkın adıdır Türkiye. Tarihiyle, kültürüyle, insanlarıyla,

Detaylı

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 2019 yılında kendimize daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Fotoğrafla olan iletişimimizi artırmak istiyoruz. Fotoğrafın bir sanat

Detaylı

VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN

VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN VİTRİN KUYUMCULUĞU BÖLÜMÜ MESLEK DERSLERİ VİTRİN 1. Aşağıdakilerden hangisi vitrin i tanımlar? A) Satış yeridir. B) Bir reklamdır. C) Gösteri ve uygulamadır. D) Vitrin sunulacak ürünlerin sergilendiği,

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMAMIZ

Detaylı

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI

OSAGRUPYAPI OSALIFE. Mimarın Gözünden. Mimar Salih Zeki SALALI hayal edenlere... Neden? Neden? OSAGRUPYAPI İşyerlerimizde insan sağlığını, insan hayatını ve can güvenliğini ön planda tutuyoruz. Birçok alanda yol gösterici ilkelere ve değerlere sahibiz. Yenilikten

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

SAGALASSOS TA BİR GÜN

SAGALASSOS TA BİR GÜN SAGALASSOS TA BİR GÜN Çoğu zaman hepimizin bir düşüncesi vardır tarihi kentlerle ilgili. Baktığımız zaman taş yığını der geçeriz. Fakat ben kente girdiğim andan itibaren orayı yaşamaya, o atmosferi solumaya

Detaylı

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ

BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ BiLECiK KIRSALDA TASARIM ETKiNLiĞi KURŞUNLU KÖYÜ 1 2 Kurşunlu Köyü, Eko Turizm konusundaki öncü girişimleriyle sadece Türkiye de değil dünyada da tanınan bir köy konumuna geldi. Bu gurur veren gelişmeler

Detaylı

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212 Başakşehir in gözdesi Olimpa Park ın zengin sosyal olanaklarla donatılmış yeni etabı Olimpa Park Plus, Başakşehir in ünlü mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle Kat Kat Yaşam, Kat Kat Kazanç sunuyor. OLİMPA PARK

Detaylı

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011)

ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) ÇANKIRI-ILGAZ (19-20 Şubat 2011) 19 Şubat cumartesi sabah saat 07.30 da FSK Başkanı Ahmet Bozkurt un öncülüğünde Çankırı ve Ilgaz a gitmek için yola çıkıyoruz. Hava biraz kapalı, hafiften yağmur çiseliyor.

Detaylı

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı?

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? Ve orada kötü kalpli olarak gösterilen Pers İmparatoru Darius u Diğer ismiyle Dara yı Tarih 300 lü yılları gösteriyor. Ama İsa henüz doğmamış.

Detaylı

Dekorasyona dair Küçük Sırlar

Dekorasyona dair Küçük Sırlar Dekorasyona dair Küçük Sırlar Sanat yönetmeni Pelin Aksu ile Küçük Sırlar dizisi için yaratılan evlerden birinde buluştuk. Çoğu zaman özenerek izlediğimiz yaşam alanlarının hikâyelerini öğrendik ve kendi

Detaylı

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş.

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. Collection HAKKIMIZDA MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. 2007 de Düzce de kuruldu. Saray Holding bünyesinde kurulan İstanbul merkezli MOBSAR, Verelli markası ile mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. Oturma

Detaylı

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com

E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? Www.EkitapKazanclari.coM. By Alia RİOR. Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com E-KİTAP SATIŞLARINIZLA, SÜREKLİ BİR GELİRE NE DERSİNİZ? E-KİTAP KAZANÇLARI Www.EkitapKazanclari.coM By Alia RİOR Alia RİOR www.ekitapkazanclari.com Sorumluluk Sınırları ve Garanti Feragatnamesi ÖNEMLİ:

Detaylı

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi

Paket 2 Kapadokya Suhan Otel 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Türk Gecesi Eğlencesi SUHAN OTEL KONAKLAMALI PAKETLER Fiyatlar KİŞİ BAŞIDIR Paket 1 Havalimanı Otel Havalimanı Transferleri Paket 2 Türk Gecesi Eğlencesi Paket 3 Kapadokya Bölge Turu (Öğle Yemeği Dahil İçecek Extra) Paket 4

Detaylı

İş hayatında dengeleri değiştirecek

İş hayatında dengeleri değiştirecek İş hayatında dengeleri değiştirecek 1 2 3 Yıldız a İş imiz Düştü Ankara da iş hayatının nabzının attığı yer olan Yıldız, farklı mimarisiyle göz dolduran Yıldız Kule ye ev sahipliğine hazırlanıyor. İş hayatında

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

ODA +KAHVALTI GİRİŞ TARİHİ ÇIKIŞ TARİHİ ODA SAYISI 20

ODA +KAHVALTI GİRİŞ TARİHİ ÇIKIŞ TARİHİ ODA SAYISI 20 BC SPA HOTEL 4*/ ORTACA-MUĞLA HAVALİMANINA UZAKLIK30 KM ODA +KAHVALTI GİRİŞ TARİHİ 02.04.2018 ÇIKIŞ TARİHİ 05.04.2018 ODA SAYISI 20 1.GÜN Dalaman havalimanında karşılanmanızın ardından transfer araçlarımıza

Detaylı

Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler

Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler Rahat Bir Hayat İçin Esnek Çözümler Aradığınız; modern mimarisiyle göz alıcı, merkezi konumda ve kalabalıktan uzakta bir ev ise, Flex tam da size göre! Caddeye Flex İvmesi Kendi sosyal yapısını zemin

Detaylı

KALBİNDE HAYALLERİNİZİ İNŞA EDİYORUZ!

KALBİNDE HAYALLERİNİZİ İNŞA EDİYORUZ! Balat BALAT IN KALBİNDE HAYALLERİNİZİ İNŞA EDİYORUZ! Bursa nın en prestijli yaşam merkezlerinden biri olan Balat ta huzurlu, kaliteli ve ayrıcalıklı bir yaşamın temelleri atılıyor. KONFOR & KALİTE Balat

Detaylı

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood Helena Center Helena Wood Art Elegance of The Wood HELENA WOOD ART. 1993 yılında sedef ve ahşap el sanatları sektörüne hizmet etmek üzere kurulmuştur. Türk el sanatlarının güzel sedef işlemelerinin en

Detaylı

Öğretmen: Başak Berna CORDAN. Duvarlar Konuşuyor, Pera nın Ziyaretçileri Dinliyor

Öğretmen: Başak Berna CORDAN. Duvarlar Konuşuyor, Pera nın Ziyaretçileri Dinliyor Doğan,1 Adı: Tuğçe Soyadı: DOĞAN ID: 21302262 Section: 18 Öğretmen: Başak Berna CORDAN 09.12.2014 Duvarlar Konuşuyor, Pera nın Ziyaretçileri Dinliyor Bugün 24 Ağustos 2014. Yaz tatilinin büyük bir kısmını

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir?

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Asil duruşu nedeniyle bayanların kıyafetlerde tercih ettiği renklerin başında siyah gelir. Kadına zerafet ve incelik katan siyah aynı zamanda kadınları daha zayıf ve

Detaylı

manzaraadalar.com.tr

manzaraadalar.com.tr manzaraadalar.com.tr 444 74 96 EVDE VAR EXTRA HAYAT! Manzara Adalar, HomeExtra konseptiyle dünyanızı genişletiyor. Eviniz bir evden çok daha fazlası oluyor, odalar dolusu extra yaşam sizi bekliyor. HOMEEXTRA

Detaylı

KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR

KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR İnşa ettiği 75.000 konutla İstanbul da kaliteli yaşama yeni bir boyut kazandıran Kiptaş, şimdi İstanbul un kalbi Veliefendi ye geliyor. İstanbul un merkezinde; Veliefendi

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı,

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, HAYAT DE GÜZEL Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, Doğaköy Premium ile Kerpe nin doğal güzelliklerini

Detaylı

Fransa - Korsika. www.gazella.com 0212 233 15 98 1

Fransa - Korsika. www.gazella.com 0212 233 15 98 1 Fransa - Korsika Fransa - Korsika İtalyan sıcaklığına ve Fransız asaletine sahip, 200 km. uzunluğundaki plajlarıyla ünlü, kartpostal gibi koyları olan, Napolyon Bonapart ın doğduğu ve hakkında Korsika

Detaylı

Hayat Kurtaracak Öneriler

Hayat Kurtaracak Öneriler On5yirmi5.com Hayat Kurtaracak Öneriler Her sabah 'Ne giyeceğim' sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Üstelik de bir sürü giysiniz varken! Gardırobunuzu yeniden düzenlerseniz bu dertten kurtulursunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR

YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Konutta Altın Çağı YAŞAM ALANINIZ SİZE ÖZELDİR Çağıl İnşaat / Altınbaşak Konutları Çağıl İnşaat 1994 yılında kurulan; çok katlı yapıların tasarımı ve yapımı, yol, sanat yapıları ve köprü yapımında uzmanlaşmış

Detaylı

index index Avangarde Takımlar Avangarde Takımlar Maksi Takımlar Delüx Takımlar Corner Takımlar

index index Avangarde Takımlar Avangarde Takımlar Maksi Takımlar Delüx Takımlar Corner Takımlar index index Avangarde Takımlar 04-05 Lüks ELit Berjerli 06-07 Lüks ELit Berjerli 08-09 Lüks ELit Berjerli 10-11 Yalı 12-13 Yalı Takımlar 14-15 Zümrüt 16-17 Eftalya 18-19 Eliza 20-21 Eliza 22-23 Pırlanta

Detaylı

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com

NADOL. yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. www.anadoluyasamevleri.com A yaşam evleri. ... SEHIRCILIK VE KONT ALGISINI YENIDEN TANIMLIYORZ Safranbolu nun en değerli ve en büyük arazileri üzerinde hayata geçireceğimiz Anadolu Yaşam

Detaylı

Yaşamın renklerinden çoğalan

Yaşamın renklerinden çoğalan B tarz Yaşamın renklerinden çoğalan Ebru-Salih Egeli çifti ve oğulları Efe nin yaşadığı, doğanın kucağındaki Zekeriyaköy evi üç kattan oluşuyor. Zamanla çeşitlenen gereksinimlerin özellikle mutfak ve banyolarda

Detaylı

www.asiyanyalincak.com Kuş yuvası sıcaklığında modern mimari Deniz esintisinin doğaya karıştığı yerdedir Aşiyan Yalıncak Güzel şehir Trabzon da hayat bulan proje Boztepe Grup İnşaat güvencesiyle kapılarını

Detaylı

Şehrin en doğal hali!

Şehrin en doğal hali! Şehrin en doğal hali! Geleceğe dair hayalleriniz vardır, ne zaman gerçekleşeceğini bilemediğiniz... Konforlu bir ev yer alır hayallerinizde. Dışarı çıkmak içinizden gelmez... Çocuklarınız doğanın kucağında

Detaylı

www.thepearlofyalova.com Hikayenin Ardındaki Marka Türkiye nin hemen hemen her yerinde ve yurt dışında önemli inşaat projelerine imza atmış olan Ekşioğlu ailesinin bir ferdi olan Sabahattin EKŞİ,1986 dan

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

SATIN ALMA KILAVUZU GODMORGON. Banyo mobilyaları

SATIN ALMA KILAVUZU GODMORGON. Banyo mobilyaları SATIN ALMA KILAVUZU Banyo mobilyaları BAKIM Mobilyayı nemli veya yumuşak deterjanlı bezle temizleyin. Sonra kuru ve temiz bir bezle kurulayın. Nemin mobilyaya işlemesini önlemek için su birikintilerinin

Detaylı

Yasamaya, deger yatırıma deger...

Yasamaya, deger yatırıma deger... Yasamaya, deger yatırıma deger...,, Doga - ve sehir, bir arada... Geniş vadi ve orman manzarasına sahip, mevcut orman alanları ile komşu olan projemizde, doğanın zarafeti her sabah sizi pencerenizde karşılayacak...

Detaylı

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır.

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır. Su olmadan medeniyet olmaz. Tarih boyu kurulan bütün medeniyetler su etrafında şekillenmiştir. Su kemerleri, sarnıçlar, çeşmeler ve hamamlar medeniyetin olmazsa olmaz unsurları haline gelmiştir. Özellikle

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum.

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI. Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 4 YAŞ GÖKKUŞAĞI SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl tekerlemelerini öğreniyorum. Bilmeceler:

Detaylı

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli...

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli... Sessiz Koza Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli... Hazırlayan SELİN AKAL GÜLMEZ FOTOĞRAFLAR UNIQUE HOME STAY Ocak 2016 ALLDecor 133 EVLER

Detaylı

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ

ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΤΠΟΤΡΓΔΙΟ ΠΑΙΓΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΜΟΤ ΙΓΡΤΜΑ ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΑΠΟΓΔΤΜΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΓΙΝΩΝ ΔΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΚΡΑΣΙΚΑ ΙΝΣΙΣΟΤΣΑ ΔΠΙΜΟΡΦΩΗ ΣΕΛΙΚΕ ΕΝΙΑΙΕ ΓΡΑΠΣΕ ΕΞΕΣΑΕΙ ΥΟΛΙΚΗ ΥΡΟΝΙΑ: 2012-2013 Μάθημα: Σοσρκικά

Detaylı

Geleneksel Çiftlik Günleri Başlıyor!

Geleneksel Çiftlik Günleri Başlıyor! Geleneksel Çiftlik Günleri Başlıyor! Baharın gelmesiyle birlikte çiftlikte heyecanlı ve coşkulu günler başladı. Sert geçen kışın ardından topraklar yeniden ekim yapılmak üzere gübrelendi ve sürüldü. Doğa

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU YILDIZLAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal Tekerlemeler: Kartal ve tırtıl, kuş, kelebek tekerlemelerini öğreniyorum.

Detaylı

Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak

Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak Evet sizin için düşündük... Her şeyin Daha sı Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak Hızlı bir hayat sürdüğümüz şu dönemlerde artık daha fazlasına ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Paylaşmak, anılar biriktirmek

Detaylı

Fortis Yapı // Hakkında

Fortis Yapı // Hakkında Fortis Yapı // Hakkında Fortis Yapı A.Ş., sektörün öncü firmaları Bimpeks, Erdil ve Şentürk ü aynı çatı altında bir araya getiren dinamik ve modern bir şirkettir. Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri

Detaylı

TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ

TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ TUR 1 - ĠSTANBUL KLASĠKLERĠ Yarım Gün Yemeksiz Sabah Turu Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları nın yönetildiği, Tarihi Yarımada nın kalbi olan Sultanahmet Meydanı. İmparator Justinian tarafından 6. yüzyılda

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 0569 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Floransa FLORANSA'DA HARİKA VİLLA İnşaatı XVI yüzyıla ait olan prestijli

Detaylı

Yunanistan - Santorini

Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Milattan önce meydana gelen volkanik patlama sonucunda bugünkü krater görüntüsüne kavuşmuş, her yıl 1 milyonu aşkın turisti ve balayı çiftini ağırlayan, beyaz

Detaylı

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI

FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI FORUM EGE GÜNEŞİ ANAOKULU 2 YAŞ MİNİK ARILAR SINIFI AYLIK EĞİTİM VE BRANŞ DERSLERİ PROGRAMI DİL BECERİLERİM VE BEN Hikâye / Öykü / Masal: Paylaşalım bunları adlı hikâyemizi biz hazırladık. Tekerlemeler:

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

Bugün, yeni hayatının ilk günü... İçinde huzurlu ve mutlu yaşam olan.

Bugün, yeni hayatının ilk günü... İçinde huzurlu ve mutlu yaşam olan. Bugün, yeni hayatının ilk günü... İçinde huzurlu ve mutlu yaşam olan. URHANLAR PARADISO DA YAŞAMAK... Şehrin tam merkezinde mahalle sıcaklığını hissetmektir. Evinin hemen yanı başındaki dükkânda kahveni

Detaylı

Eğirdir-Kovada-Yazılıkanyon (21-22 Haziran 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı

Eğirdir-Kovada-Yazılıkanyon (21-22 Haziran 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı Eğirdir-Kovada-Yazılıkanyon (21-22 Haziran 2008) Yazan ve fotoğraflayan: Hüseyin Sarı 21-22 Haziran 2008 tarihleri arasında Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK) organizasyonunda 25 kişilik bir gurupla konaklamalı

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

Herkese Bangkok tan merhabalar,

Herkese Bangkok tan merhabalar, Herkese Bangkok tan merhabalar, Başlangıcı Erasmus stajlarına göre biraz farklı oldu benim yolculuğumun aslında. Dünyada mimarlığın nasıl ilerlediğini öğrenmek için yurtdışında staj yapmak ya da çalışmak

Detaylı

DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI...

DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI... DÖRT BİR YANINIZDA ŞEHRİN AYRICALIKLARI... ARY Poyraz, Anadolu Yakasının farklı güzelliğini her yönüyle taşıyan Bostancı da hayata geçireceği projeyle, sizi ayrıcalıklı bir hayata davet ediyor. Bir yandan

Detaylı

1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013

1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013 1985 YILI EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ESKİŞEHİR BULUŞMASI 5 6 7 TEMMUZ 2013 http://www.abaciotel.com YEME-İÇME http://www.222park.com http://www.birsenkebap.com.tr/ http://www.birsenkebap.com.tr/

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

A2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A2 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A2 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 KARADENİZ TURU Metin Bey: Merhaba! Görevli: Merhaba efendim, buyurun! Nasıl yardımcı.(1)? Metin Bey: Ben bu yaz ailem ile bir tura çıkmak istiyorum. Bana

Detaylı

HighLight Aydınlatma

HighLight Aydınlatma HighLight Aydınlatma İçindekiler Hakkımızda 3 Showroom-Ofis-Üretim Merkezi 5 İş Ortaklarımız 7-22 Hakkımızda Highlight; Fark yaratan aydınlatma tasarımları ile yaşam alanlarınıza canlılık katıyor... İstanbul-Büyükçekmece

Detaylı

LÜKS, LOCA ŞİRİNKÖY İLE YENİDEN TANIMLANIYOR...

LÜKS, LOCA ŞİRİNKÖY İLE YENİDEN TANIMLANIYOR... MÜKEMMELİ VE KUSURSUZU ARAYANLAR İÇİN, BİLİNEN STANDARTLARIN ÜSTÜNDE KALİTELİ BİR YAŞAMIN KAPILARINI AÇIYOR. LÜKS, İLE YENİDEN TANIMLANIYOR... SADECE ON İKİ SEÇKİN AİLEYE! Yeni lüks, hiç beklemediğiniz

Detaylı

AKDENİZ İN KUCAĞINDAKİ TARİH ;MAMURE Kapıdaki gişeye yaklaşıp kaleye girmek için ücret ödemek istedim. O sırada gişede oturan hanım görevlinin

AKDENİZ İN KUCAĞINDAKİ TARİH ;MAMURE Kapıdaki gişeye yaklaşıp kaleye girmek için ücret ödemek istedim. O sırada gişede oturan hanım görevlinin AKDENİZ İN KUCAĞINDAKİ TARİH ;MAMURE Kapıdaki gişeye yaklaşıp kaleye girmek için ücret ödemek istedim. O sırada gişede oturan hanım görevlinin elindeki Posta Gazetesi ne takıldı gözüm.görevli hanımın gözü

Detaylı

1) SÜMELA MANASTIRI 2) AYASOFYA MÜZESĠ

1) SÜMELA MANASTIRI 2) AYASOFYA MÜZESĠ 1) SÜMELA MANASTIRI Trabzon un Maçka ilçesinde yer alan, tarihiyle ve mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken Sümela Manastırı, geniş bir alana yapılmıştır. Kesin olarak yapım tarihi bilinmese de M.S. 365-395

Detaylı

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ:

COĞRAFİ YAPISI VE İKLİMİ: TARİHİ : Batı Toroslar ın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki İlçesi nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. O devirlerde Marla ( Marulya) gibi isimlerle adlandırılan İlçe, 1872

Detaylı

Gold Wings te tek hayalimiz ailelerin mutlu olacakları eve sahip olmalarının mümkün olduğunu göstermektir.

Gold Wings te tek hayalimiz ailelerin mutlu olacakları eve sahip olmalarının mümkün olduğunu göstermektir. Ankara nın en eski yerleşim yerlerinden Yenimahalle de Gold Wings için Yenimahalle nin simgesi bahçeli-evleri için arsanın 7000 m 2 sini yeşil alana ayırdık. Rahatlığınızı ve mutluluğunuzu en ince ayrıntısına

Detaylı

genç odası Özgün bir biçimde dekore edilen odalar, gençleri mutlu eder. Genç odası dekore edilirken mümkün olduğunca bilindik kalıplardan ve renklerden arınılmalı, daha özgün ve yenilikçi çözümlere yönelinmelidir.

Detaylı

Her detayında size özel şıklık...

Her detayında size özel şıklık... Her detayında size özel şıklık... BURADA YAŞAM VAR bilgi@lemaevleri.com www.lemaevleri.com Yeni bir hayata ilk adım burada Ayrıcalık her adımda... LEMA Ayrıcalık her adımda... Hayattan daha iyisini bekleyenler

Detaylı

Baş döndüren bir yaşam...

Baş döndüren bir yaşam... Baş döndüren bir yaşam... Yükseklerdeki keyf in şehir hali... Yeditepe nin şehri... Asya dan Avrupa ya uzanan masal gibi bir şehirdir İstanbul. Dünyanın iki kıtayı birleştiren tek şehri, geçmişten bugüne

Detaylı

Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş...

Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş... Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş... Büyüleyici bir dünyanın kapılarını InterContinental İstanbul da aralayın... Birbirinden görkemli salonlarımızın keyifli atmosferi, dünya mutfaklarının seçkin örneklerinden

Detaylı

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ

2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ 2012/2013 TÜM PROGRAMLARA VE BİLGİ KLAVUZUNA GENEL BİR BAKIŞ burgbad Solitaire Serileri Solitaire Kişinin bireyselliğinin olağandışı bir şekilde ifade etmesi. Form ve fonksiyon en üst düzeydedir. Hiç şüphesiz

Detaylı

Yoga Kampı. Artvin, Maçahel de. Yüz Yogası & Hatha. 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba ya

Yoga Kampı. Artvin, Maçahel de. Yüz Yogası & Hatha. 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba ya Borçka dan Karadeniz e Bakış, H. Sinan Şensoy @yogadayoga Zeynep Şensoy tarafından Artvin, Maçahel de Yüz Yogası & Hatha Yoga Kampı 1. KAMP - Yazın Coşkusu 21 Temmuz 2018 Cumartesi'den 25 Temmuz Çarşamba

Detaylı

DOĞANIN KALBİNDE SIRA DIŞI BİR PROJE

DOĞANIN KALBİNDE SIRA DIŞI BİR PROJE DOĞANIN KALBİNDE SIRA DIŞI BİR PROJE HAYALLERİMİZİ BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ HAYALLERİMİZ BİRLİKTE YEŞERECEK KALEMLERDEN ÇIKAN TOHUMU YETİŞTİRİRKEN, YUVANIZ İÇİN BİZLER ÇALIŞIYOR OLACAĞIZ. ÇEKİRDEK OLARAK SİZİN

Detaylı

Beş Duyumuz Duyu Organları ve Görevleri

Beş Duyumuz Duyu Organları ve Görevleri Beş Duyumuz Duyu Organları ve Görevleri Çözümlü Soru - 4 Deri ile ilgili olarak verilen aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Vücudumuzu bir örtü gibi kaplayarak güzel bir görünüm kazandırır. B)

Detaylı

Mr. Cas x Urban Vintage Experiences

Mr. Cas x Urban Vintage Experiences Mr. Cas x Urban Vintage Experiences Mr. CAS, yeni nesil vintage otelciliğin yeni çağını açtı. Mr. CAS ile konaklamayı yeniden tanımladık! Çağ yalnızken bile kalabalıklaşma çağı, kalabalık iken bile yalnızlaşabilme

Detaylı

KENTİN YENİ ARMASI. YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE

KENTİN YENİ ARMASI.  YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE KENTİN YENİ ARMASI www.yunusoglu.com.tr YUNUS YUNUSOĞLU NDAN YENİ BİR PROJE HER AÇIDAN KUSURSUZ İzmir in en hızlı büyüyen bölgesi Gaziemir de, çok özel bir proje yükseliyor. Site içerisinde, rezidans konseptinde

Detaylı

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün

AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün AFRİKA DAKİ AKDENİZLİ TUNUS Türk Hava Yolları ile - 3 Gece 4 Gün 04 07 Ekim 2014 Kurban Bayramı Turu Neden Gitmeli? Hem Afrika hem de Akdeniz in havasını teneffüs edebileceğiniz, kendine has kültürü ile

Detaylı

O Gün. mutluluğa. ömür boyu sürecek. adım atacaksınız

O Gün. mutluluğa. ömür boyu sürecek. adım atacaksınız O Gün ömür boyu sürecek mutluluğa adım atacaksınız H er detay beklentilerinizin üzerinde karşılanırken size sadece hafızanızda ömür boyu tazeleğini koruyacak anıların yaratılacağı O gün ün keyfini sürmek

Detaylı