Mehmet Bulut- CV 1970 yılında Çanakkale de doğdu. Ilk ve orta eğitimini Çanakkale de, Yüksek öğrenimini İzmir de İktisat alanında tamamladı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Mehmet Bulut- CV 1970 yılında Çanakkale de doğdu. Ilk ve orta eğitimini Çanakkale de, Yüksek öğrenimini İzmir de İktisat alanında tamamladı."

Transkript

1 Mehmet Bulut- CV 1970 yılında Çanakkale de doğdu. Ilk ve orta eğitimini Çanakkale de, Yüksek öğrenimini İzmir de İktisat alanında tamamladı yılları arasında Ankara ve İstanbul da iki farklı Üniversitede ayrı ayrı doktora derslerini bitirip yeterlilik sınavlarını da başarıyla tamamladıktan sonra çalışmayı planladığı konudan dolayı Hollanda da doktora yapmaya karar verdi. Ekonomi Tarihi alanında 1998 yılında Posthumus Enstitüsü nden ikinci yüksek lisans ve 2000 yılında da Utrecht Üniversitesi nden doktora derecelerini aldı yılında Yardımcı Doçent, 2003 te Doçent ve 2008 yılında Profesör oldu. Araştırma Görevlisi olarak 1993 yılında başladığı çalışma hayatına Başkent Üniversitesi nde devam etti. İlgili Üniversitede, Öğretim üyeliği, İktisat Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kurucu Dekanı ve Rektör Yardımcısı oldu, 2012 yılında YÖK Üyeliği ne atandı. Ereğli Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (ERDEMİR), İskenderun Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (İSDEMİR), Sollac Ambalaj A.Ş., Erenko Mühendislik A.Ş. Erdemir Romanya A.Ş., Yarımca Porselen A.Ş gibi kamu ve özel kurumlarda Yönetim Kurulu Üyeliği; TT NET A.Ş. ve AVEA A.Ş gibi şirketlerde Denetim Kurulu görevlerinde bulundu. Uzun dönem (long term-longue durée) ekonomik kalkınma ve gelişme, ülkeler arası ekonomik farklılıkların nedenleri, iliskiler ve performans karşılaştırmaları, uluslararası ekonomi politik, Osmanli iktisat ve medeniyeti, Osmanlı-Avrupa-Atlantik Ekonomik İlişkileri, İktisat Tarihi, İktisadi Düşünce, Finans ve Kurumlarla ilgili alanlarda çalışmaktadır. İsveç/Dalarna, İngiltere/Cambridge ve Amerika Birleşik Devletleri/Harvard ve Princeton/IAS Üniversitelerinde akademik çalışmalar yaptı. Yurt ici ve yurt disindaki yayinevlerinde kitaplari yayinlandi. American Journal of Economics and Sociology (AJES-New York), Journal of Economic and Social History of Orient (JESHO-Leiden), Journal of European Economic History (JEEH-Roma) ve Middle Eastern Studies (MES-Londra) gibi akademik dergilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda uluslararası yayın organında makaleleri yayınlandı. TÜBA Üyesi ve ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi nin Genel Editörüdür. Bulgarca, Arapça, Felemenkçe, İngilizce bilen ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, SBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi olan Bulut evli ve üç çocuk babasıdır.

2 ÖZGEÇMİŞ Mehmet BULUT DOĞUM TARİHİ : 2 Şubat DOĞUM YERİ MEDENİ HALİ : Çanakkale. : Evli, 3 çocuk. KULLANILAN DİLLER :Modern ve Osmanlı Tükçesi, İngilizce, Felemenkçe, Bulgarca, Arapça. EĞİTİM DURUMU Doktora : Utrecht Üniversitesi (Hollanda), Ekonomi Tarihi,(2000). Yüksek Lisans/Lisans:Posthumus Enstitüsü (Hollanda) Ekonomi ve Sosyal Tarih, (M.A, 1998), Dokuz Eylül Üniversitesi,İktisat, (M.A, 1994), (B.A, 1992). AKADEMİK İLGİ ALANLARI Uzun dönem ekonomik kalkınma ve gelişme, ülkeler arası ekonomik karşılaştırmalar, uluslararası ekonomi politik, Osmanlı iktisat ve medeniyeti, Osmanlı-Avrupa Ekonomik İlişkileri, İktisadi Düşünce ve Tarihi, Finans ve Kurumlar AKADEMİK POZİSYONLAR Misafir Araştırmacı ve Öğretim Üyesi Princeton/Institute for Advanced Study, School of Historical Studies (2013) Öğretim Üyesi: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi/İktisat Bölümü (Şubat ) Misafir Araştırmacı ve Öğretim Üyesi: Harvard Üniversitesi-CMES (ABD) ( ) Profesör: Başkent Üniversitesi/İktisat Bölümü( ) Misafir Araştırmacı ve Öğretim Üyesi: Cambridge Üniversitesi (İngiltere) ( ) Misafir Öğretim Üyesi: Dalarna Üniversitesi (İsveç) (2007) Doçent: Başkent Üniversitesi/İktisat Bölümü ( ) Yardımcı Doçent: Başkent Üniversitesi/İktisat Bölümü ( ) Öğretim Görevlisi: Başkent Üniversitesi/İktisat Bölümü ( )

3 Araştırma Görevlisi: Utrecht Üniversitesi (Hollanda),Ekonomik ve Sosyal Tarih Bölümü,( ) Araştırma Görevlisi Erasmus Üniversitesi (Hollanda),İktisat Bölümü, ( ) Araştırma Görevlisi Kırıkkale Üniversitesi,İktisat Bölümü, ( ) KAMU VE ÖZEL KURUM VE KURULUŞLARDA YAPILAN GÖREVLER Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi, YÖK, (Şubat Rektör Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, (Mayıs Dekan, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (Nisan Bölüm Başkanı, Başkent Üniversitesi/İktisat Bölümü ( ) Başkan,Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi (ADAM)( ) Denetim Kurulu Üyesi TT Net A.Ş.( ) Denetim Kurulu Üyesi AVEA A.Ş.(2007-) Yönetim Kurulu Üyesi Başkent Üniversitesi Iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ( ) Yürütme Kurulu Üyesi Başkent Üniversitesi Iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ( ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yarımca Porselen A.Ş. ( ) Yönetim Kurulu Üyesi Erdemir-Romanya A.Ş. ( ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdemir Lojistik A.Ş. ( ) Yönetim Kurulu Üyesi Erenko Mühendislik A.Ş. ( ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sollac Ambalaj A.Ş. ( ) Yönetim Kurulu Üyesi Sollac Ambalaj A.Ş. ( ) Yönetim Kurulu Üyesi İSDEMİR (İskenderun Demir Çelik Fabrikaları) A.Ş. ( ) Yönetim Kurulu Üyesi ERDEMİR (Ereğli Demir Çelik Fabrikaları) A.Ş. ( ) EDİTÖRLÜKLER Genel Editör, ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi (2011- YÜRÜTÜLEN ULUSLARARASI PROJELER Proje Yürütücüsü: Osmanlı Rumeli Para Vakıflarının Tetkiki (2013-

4 Proje Yürütücüsü: Üniversite-Kent Entegrasyonu: Sorunlar ve Çözüm Önerileri (2012) Proje Yürütücüsü: Gün Doğmadan İşler Doğar: Genç İstihdamı ve Yarınlar (2011) Proje Yürütücüsü: TÜBİTAK,Dünya Görüşü, Din ve Özgeci İktisadi Davranışlar Üzerine Bir Araştırma ( ) Proje Yürütücüsü, Avrupa Birliği Ulusal Ajans, Üniversite Gençliği Avrupa Yolunda, (2010). Proje Yürütücüsü, Avrupa Birliği Ulusal Ajans Kırmızı Çizgiler: Etnik, Bölgesel ve Dinsel Ayırımcılık (2009). Proje Koordinatörü, Avrupa Birliği Ulusal Ajans Sosyal Genç Çevreciler Hareketi (SOSGENÇEV) (2008). Proje Koordinatörü, Avrupa Birliği Ulusal Ajans Medeniyetlerarası Diyalog, Avrupa Birliği Ulusal Ajans (2008). Proje Koordinatörü, Erasmus Üniversitesi (Hollanda) Foundation for Economic Research Rotterdam (SEOR),Gelişmekte olan Belli Başlı Ülkelerin Ekonomik ve Sosyal Probleri, (1997). ULUSLARARASI MESLEKİ KURUM ÜYELİKLERİ Uluslararası İktisat Tarihi Kurumu (International Economic History Association-IEHA) İktisat ve Ticaret Tarihi Kurumu (Economic and Business History Association-EBHA) Avrupa Global ve Evrensel Tarih Kurumu (European Network in Universal and Global History-ENIUGH) Avrupa Ticaret Tarihi Kurumu (Europen Business History Association EBHA) Avrupa İktisat Tarihi Kurumu (European Economic History Association -EEHA) ULUSAL MESLEKİ KURUM ÜYELİKLERİ Türk İktisat Tarihi Araştırmaları (TİTAP) Osmanlı Ekonomik ve Sosyal Tarih Araştırmları Kurumu Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi (ADAM)

5 ÜNİVERSİTELERDE VERİLEN DERSLER Lisans Ekon 101 İktisada Giriş I Ekon 102 İktisada Giriş II Ekon 222 İktisat Tarihi Ekon 421 İktisadi Düşünceler Tarihi Ekon 424 Osmanlı İktisat Tarihi Lisans üstü Ekon 501 Genel Ekonomi Ekon 502 Osmanlı dan Günümüze Türkiye İktisat Politikaları Ekon 573 Osmanlı İktisat Tarihi Ekon 571 İktisat Felsefesi ve İktisadi Düşünce Tarihi Ekon 575 Finans Tarihi Ekon 576 Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler ve Türkiye ECON 572 Economic History of Modern Turkey ECON 671 History of Finance and Business ECON 672 Ottoman Economic History YAYINLAR Yabancı Dilde Yayınlanmış Kitaplar Bulut,M.&Idriz Mesut, (eds.) (2012) Turkish-Albanian-Macedonian Relations, Past, Present and Future, Ankara. Bulut, M.& Aydın, R. (eds.), (2011), Economic, Political and Cultural Cooperation in Caucasus and Central Asia, Ankara. Bulut, M. & Uslu, N. (eds.), (2010), The Middle East in Transition, Ankara. Bulut, M., Gözen R.,E.Nuroğlu (eds.) (2009), East-West Relations Past, Present and Future, Turkish and Bosnian Perspectives, International University of Sarejova Press, Sarajevo.

6 Bulut, M.,(2001) Ottoman-Dutch Economic Relations in the Early Modern Period , Verloren Press, Hilversum. Turkce Yayınlanmış Kitaplar Bulut, M. & Kırımlı H. (ed.) (2013) Dünden Bugüne Karadeniz Havzasında Kültürel Ekonomik ve Ticari Isbirligi, Ankara. Yayın Aşamasındaki Kitaplar Bulut, M. Ottoman Economy and Civilization, Bulut,M., The Ottoman and Atlantic World, Bulut, M. and Honess, T. (ed.) African-Turkish Relations, Past, Present and Future. Bulut, M., Osmanlı ve Avrupa:Ekonomik Bir Analiz. Bulut,M., Osmanlı dan Günümüze Finans ve Ticaret. Seçilmiş Makaleler Bulut, M. (2012) Osmanlı Ekonomi Politiğine Yeniden Bir Bakış Reconsideration of the Ottoman Political Economy BİLİG Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi. (SSCI) Bulut, M., (2011), Gelişen Avrupa Genişleyen Osmanlı dan Günümüze Dünya Ekonomisi nde Değişen Dengeler ve Yeni Merkez (The Change of the Stabilities in the World Economy from the times of the European Expansion and Ottoman Extension to the present and the New Center) ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi, Cilt:1, Sayı:1, Bulut, M., (2009), Reconsideration of Economic Views of a Classical Empire and a Nation State during the Mercantilist Ages American Journal of Economics and Sociology, Vol: 68, No. 3, (SSCI) Bulut, M., (2008), The Ottoman Approach to the Western Europeans in the Levant during the Early Modern Period Middle Eastern Studies, Vol. 44, No. 2, (SSCI) Bulut, M., (2006) Osmanlılar da Ekonominin Finansmanı Meselesine Yeniden Genel Bir Bakış (A General Approach to the issue of the finance of the Ottoman Economy), İslami Araştırmalar Dergisi, Vol: 18, No:4,

7 Bulut,M., (2005) "Merkez, Akdeniz'den Atlantik'e Kayarken Avrupalılar ve Osmanlılar" (The Ottomans and Europeans while the centre changing from the Mediterranean to Atlantic) Doğu Batı Dergisi, No:34, Bulut,M., (2004) Parada Yenilik Telaşı- Yeni Türk Lirası (Renovation of the Money: The New Turkish Lira) Ankara-Ankara Dergisi, No: 12, Bulut, M., (2004), The Big Players in the World Economy and China Erdemir Dergisi, No: 270, Bulut, M., (2004), Metalin Tarihteki Anlamı, (The meaning of the Metal in History) Erdemir Dergisi, No: 268, Bulut, M., (2003), Rethinking the Dutch economy and trade in the Early Modern Period The Journal of European Economic History,Vol.:32, No. 2, (SSCI) Bulut, M., (2002), The Role of the Ottomans and Dutch in the Commercial Integration between the Levant and Atlantic in the seventeenth century The Journal of Economic and Social History of the Orient, Vol.45, No.2, (SSCI) Bulut, M.,(2003), 1929 Dünya Ekonomik Buhranı ve Türkiye de Devletçiliğe Geçiş (The World Economic Crisis in 1929 and the Appearance of the Turkish Etatism) Bilig Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi, Vol: 26, (SSCI). Bulut, M., (2003) Erken Modern Dönem Osmanlı Ticaret Literatürüne Genel Bir Bakış (A General Approach to the Ottoman Trade Literature for the early modern period) Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi Vol: 1, No: 1, Bulut, M., (2001), Cumhuriyet in Osmanlı dan Devraldığı Ekonomik Mirasa Yeniden Bir Bakış,(Reconsideration of the economic legacy from the Ottoman Empire to the New Republic) ERDEM Dergisi. Bulut, M., (2000), XVII. Yüzyılda Osmanlılar ve Merkantilistler (The Mercantilists and Ottomans in the XVII th Century) Ekonomik Yaklaşım Dergisi, No: 39, Yayın Aşamasındaki Makaleler Bulut, M. (2013), The Role of the Ottomans in the long-distance Trade Journal of Global History (SSCI) Bulut, M, Akkemik, A. Göksal K. (2013) Worlviews,Religion and Intergenerational Alturism:An Empirical Research" Journal of Economic Behavior&Organization (SSCI)

8 Bulut, M, Akkemik, A. Göksal K. (2013), An Economic Research on Worldviews: Religion and Altruistic Economic Behavior Empirical Economics (SSCI) Bulut, M. (2013), Dünya Ekonomisi nde Osmanlılar ın Rolü ve Önemi ADAM AKADEMI Sosyal Bilimler Dergisi. Seçilmiş Kitap Bölümleri Bulut, M. (2013) Turkey and Africa: An Economic and Historical View in Bulut, M. and Honess, T. (eds.) African-Turkish Relations, Past, Present and Future. Ankara. Bulut, M, & Göksal K. (2013) XIX. Yüzyılda İki Karadeniz Limanının Lüks Mal İthalatı: Trabzon ve Samsun, Bulut, M. & Kırımlı H. (ed.) (2013) Dünden Bugüne Karadeniz Havzasında Kültürel Ekonomik ve Ticari Isbirligi, Ankara, pp Bulut,M. (2012) Belge den Bilgi ye Uzanan Bir Bige nin Türk İktisat Tarihi ne Katkıları Halil İnacık a Armağan, Türkiye İşbankası Yay. Bulut, M. (2011), Introduction, Economic, Political and Cultural Cooperation in Caucasus and Central Asia, Bulut, M.& Aydın, R. (eds.), Ankara, pp.1-5. Bulut, M. (2010), Introduction, The Middle East in Transition, M. Bulut & N. Uslu,(eds.), Ankara, pp.1-8. Bulut, M., (2010), The Importance of the Levant in the early modern times The Middle East in Transition, M. Bulut & N. Uslu,(eds.),Ankara, pp Bulut,M. (2009), "Ottoman-Balkan Connection in Economic Perspective" in M.Bulut, R.Gözen and E.Nuroğlu (Eds.) EAST-WEST RELATIONS, Turkish and Bosnian Perspectives, International University of Sarajevo Pres, Bulut,M. (2009), A Look to the Connections between the Ottoman Empire and Atlantic World, Atlantic World ,W. O Reilly (Ed.),Routlege Press., New York. (yayın aşamasında) Bulut, M., (2008) XX. Yüzyıl Başlarında Çanakkale Savaşları ve Dünya Ekonomisindeki Gelişmeler (Gallipoli Wars at the beginning of the twentienth century and the developments in the world economy) Çanakkale Tarihi, 6 vols, M. Demir (ed.), Değişim Yayınları Press, Istanbul, Vol.: 4, Bulut, M., (2008) Küreselleşmede Osmanlı Tecrübesi Ne Diyor?

9 (What says the Ottoman Experience on the Globalization?) Türkiye nin Küreselleşmesi: Tehditler ve Fırsatlar, İ. Öztürk (ed.), 3 vols, İstanbul Ticaret Odası Press., Istanbul, vol.: 1, Bulut, M., (2008) Osmanlı dan Günümüze Türkiye nin Borçları (The Turkish Debts from the times of the Ottoman Empire to the present) Türkiye nin Borçları ve Cari Açık Meselesi, Müsiad Press., Ankara, Bulut, M., (2007) Küreselleşme ve Yerelleşme Tartışmalarına Genel Bir Bakış (A General Approach to the discussions on the Glocalization and the Globalization), Beş Yıl Önce Beş Yıl Sonra Türkiye nin Dönemsel Değişimine Genel Bir Bakış, Müsiad Press., Ankara, Bulut, M. (2006), "IMF:Yapısı, Etkileri ve Sonuçları",(IMF (International Monetary Found): Structure, Effect and the Results) Uluslararası Örgütler ve Türkiye, Ş.Çalış, B.Akgün ve Ö.Kutlu (ed.), Çizgi Kitabevi Press., Konya, Bulut, M., (2006) Büyük Güçlerin Rekabeti ve I. Dünya Savaşının Ekonomik Nedenleri (The Competition of the big powers and the economic reasons of the First World War), Çanakkale, 2 vols, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarih Araştırma Serisi II, Vol.:1, Bulut, M. (2005) "The Role of the Dutch Merchants in the Early Commercial Integration between the Ottoman Empire and the Western Europe" IX. International Congress of Economic and Social History of Turkey, Türk Tarih Kurumu, 2005, Ankara, Bulut,M., (2004) The Main Actors in the Early Commercial Integration Process between the Eastern Mediterranean and Western Europe during the 17th Century From Commercial Communication to Commercial Integration, Middle Ages to 19th Century, (Ed.: Markuz A. Denzel), BWSG, Franz Steiner Verlag Stuttgart, 2004, Bulut, M., (1999), XVII. Yüzyılın İlk Yarısında Hollandalı Tüccarların Osmanlı Bölgelerindeki Faaliyetleri (The economic activities of the Dutch Merchants in the Ottoman Empire during the first half of the seventeenth century) OSMANLI, 12 vols, Yeni Türkiye Yayınları Press., Ankara, Vol: 3, Seçilmiş Konferans Tebliğleri Bulut, M. (2013) Turkey and Europe, from the past to the present European Day, May 2013, Yildirim Beyazit University, Ankara. Bulut, M. (2013) Economy and Civilisation May 2013, ADAM-ACTOR Conference, Ankara.

10 Bulut, Mehmet, K. Ali Akkemik, Koray Göksal, Masao Ogaki (2013). "Do Worldviews Affect Donations? Evidence from Experiments in Turkey". 9th EBES Conference, La Sapienza University, Roma, Ocak Bulut,M., (2012), The Composition of the Ottoman-English Trade in the eighteenth and nineteenth centuries, XVI.th World Economic History Congress, Stellenbosh University, 8-13 July 2012, Cape Town, South Africa. Bulut, M. (2012) The Historical Relations between Turkey and England Employment, Entrepreneurship and Growth: Securing a Prosperous Future for Turkey and the UK, Boğaziçi University and British Council, 4 TH October 2012, Istanbul, Turkey. Bulut, Mehmet, K. Ali Akkemik, Koray Göksal (2012). "Worldviews and Intergenerational Altruism - Evidence from Turkey". ICE-TEA 2012 (International Conference in Economics - Turkish Economic Association), Çeşme, 1-3 Kasım Bulut, Mehmet, K. Ali Akkemik, Koray Göksal (2012). "Dünya Görüşü ve Özgecil İktisadi Davranış: Türkiye Örneği". Üçüncü İzmir Ulusal İktisat Kongresi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Izmir, 29 Şubat - 2 Mart Bulut, M., Akkemik, A., Göksel (2012), An Aconomic Research on Worldviews: Religion and Altruistic Economic Behavior Assosication for Heterodox Economics, AFEP International Conference on Political Economy and the outlook for Capitalism, Sorbonne, Universite de Paris 1, 5-7 July 2012, Paris, France. Bulut, M. (2012), Türkiye nin Sürdürülebilir Kalkınmasında Gençliğin Rolü Gün Doğmadan İşler Doğar: Genç İstihdamı ve Yarınlar, ADAM Avrupa Birliği Projesi, Şubat, 2012, Ankara, Turkey. Bulut,M. (2011), Osmanlı-Avrupa Ekonomik İlişkileri Batman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 24 Temmuz 2001, Batman, Turkey. Bulut, M., (2011), The Role of the Ottomans in the World Economy during the early modern times, International Congress on Knowledge,

11 Economy and Management, June 23-25, 2011, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. Bulut, M. (2011), The Historical Experience of Economic Integration between the Balkans, Anatolia and the Middle East, The Fourth International Conference on Past, Present, and Future of Turkish- Albanian-Macedonian Relations, May 2011, Pristine, Kosovo- Skopje,Macedonia. Bulut,M.(2011), Rethinking Powerty and Education for the Least Developed Countries, The 4 th United Nations Conference on the Least Developed Countries, 9-13 May 2011, Istanbul, Turkey. Bulut, M. (2011), The Change and the Composition of Ottoman Imports and from England in nineteenth century, The Third European Congress on World and Global History, London School of Economics, April 2011, London, England. Bulut, M., (2011) The Role of the Ottomans in the World Trade and Economy during the Rise of the Merchant Empires Paper for Ottoman- European Contacts in Commerce, Finance and Culture, Cambridge University, March 201, Cambridge, England. Bulut, M., (2011), A Look to Ottoman-Euroatlantic Economic Relations over the long Harvard University, Center for Middle Eastern Studies, 27 January, Boston, USA. Bulut, M., (2010) Merkez-çevre bağlamında Osmanlı Ekonomi Politiğine Genel Bir Bakış ( General Approach on the Ottoman political economy in the center and periphery context) 2th Economic History Congress, Fırat University, June, Elazığ, Turkey. Bulut, M. (2010) The Composition of Ottoman-English Trade in the eighteenth and nineteenth centuries 35th Economic and Business History Association, May, Braga, Portugal.osition of the Ottoman Bulut,M. (2009), A Comparision on the Commercial Position of the Northwestern European Economic Powers in the Ottoman Empire during the early modern period, XVth World Economic History Congress, 3-7 August, Utrecht, The Netherlands. Bulut, M., (2009), "The Importance of the Levant in the World Economy during the early modern times" Conference on Turkey, Syria and the Middle East: Prospects, Challenges and Opportunities

12 of Cooperation, Syrian International Academy, 1-3 May, Damasqus, Syria. Bulut,M., (2009) "Economic Competition among the big powers before the Gallipoli Campaign in 1915" Second International Gallipoli Symposium, Australian National University, Canberra, April, Australia. Bulut,M. (2008), Historical Roots and Evolution of Turkish-Dutch Economic Relations Conference, Royal Netherlands Residence, 19 December 2008, Ankara,Turkey. Bulut, M., (2008), Rethinking capital flows and trading goods between the Eastern Mediterranean and Western Europe before the Industrial Revolution XII. EBHA Conference, Bergern, August 2008, Norvay. Bulut, M. (2008), Ottoman-Balkan Connection in Economic Perspective International Conference on East West Relations: Past, Present and Future, Sarajevo, February, Bosnia Hersegovina. Bulut, M., (2007), Making Business between the Atlantic and the Levant during the Mercantilist Ages XI. EBHA Conference, International Business, International Organisations, and the Wealth of Nations, Geneva, September, Switzerland. Bulut,M., (2006), "Business Correspondence, Organisation and Composition between Atlantic and the Levant during the Age of Merchant Capitalism" XIV.International World Economic History Congress, Session 1, Helsinki August, Finland. Bulut, M., (2006), "The Dutch Merchants and their Activities between the Atlantic and the Levant"XIV.International World Economic History Congress, Session 16, Helsinki August, Finland. Bulut, M. (2006) Büyük Güçlerin Rekabeti ve I. Dünya Savaşının Ekonomik Nedenleri (The Competition among the big Powers and the Economic Reasons of the First World War) International Çanakkale (Dardanel) Congress, Istanbul, March, TUrkey. Bulut, M., (2005), "The Composition of Dutch Business in the Ottoman Empire during the seventeenth century" From Early Modern Business Correspondence to Business Week, Gustav Wasa Seminar, Jyvaskyla, June, Finland. Bulut,M., (2004), The Turkish Economy, International Iron and Steel Institute 18th Annual Meetings and Conference, Istanbul, 3-6 November, Turkey.

13 Bulut, M., (2002), The Main Actors in the Commercial Relations between the Eastern Mediterranean and Western Europe during the early modern period presented in XIII International Economic History Congress, Buenos Aires, July, Argentina. Bulut, M., (2001), Rethinking the main changes in the Middle Eastern Economy in the seventeenth century presented in the 8 th Annual Congress of the German Middle East Studies Association (DAVO), University of Göttingen, 6-8 September, Germany. Bulut, M., (2001), The Role of the Dutch Merchants in the early commercial integration between the Ottoman Empire and Western Europe, presented in the 9 th International Congress of Economic and Social History of Turkey, University of Zagrep, Dubrovnik, August, Croatia. Bulut, M., (1998), Freight Contract Registers in Amsterdam Municipal Archives and Ottoman-Dutch Economic Relations in the seventeenth century presented in International ESTER seminar on Trade, Transport and Communication in Europe before ca. 1850, University of Jyvaskyla,, 6-11 November, Finland. Bulut, M., (2007), Merkantilistler Karşısında İki Osmanlı Düşünürünün İktisadi Yaklaşımları: Birgivi Mehmet Efendi ve Kınalızade Ali Efendi (The economic thoughts of two Ottoman thinkers against the Mercantilists: Birgivi Mehmet Efendi and Kınalızade Ali Efendi) Turkish Economic History Congress, 7-8 September, Istanbul, Turkey. Bulut, M., (2007), Dünyanın Büyük Ekonomik Güçleri ve XX. Yüzyıl Başlarındaki Çanakkale Savaşları (The big economic powers and the Gallipolli wars in the beginning of the twentienth century) Conference in Cemal Reşit Rey Conference Hall, 18 March 2007 Istanbul, Turkey. Bulut, M., (2006), "Osmanlı-Avrupa Ekonomik İlişkilerinde Kapitülasyonların Rolü ve Önemi" (The importance and role of the Capitulations in the Ottoman-European Economic Relations) Symposium on the Strategies of the Westerners towards the last Days of the Ottomans, Başkent University, April, Ankara, Turkey. Bulut,M.,(2004), Osmanlı dan Günümüze Türkiye nin Ekonomik Performansı (The economic Performance of Turkey from the Ottoman times to the present) Conference in INTES, 16 May, Ankara, Turkey. Bulut, M., (2004), Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler (The recent developments in the Turkish Economy and the World) Conference in Süleyman Demirel University, 13 December, Isparta,

14 Turkey. Bulut, M., (2003), Değişen Uluslararası Düzen ve Kalkınma Politikası (The Changing World Order and the Economic Development Policy) Conference in the National Security Academy, 15 March, Ankara, Turkey. Bulut, M. (2003), Türkiye nin Konumu İtibariyle Jeo-ekonomik Durumunun Değerlendirilmesi (Rethinking of the Turkish jeoeconomic Situation) Conference in the National Security Academy 21 March, Ankara, Turkey. Bulut, M.,(2003), Erken Modern Dönem Osmanlı İktisadiyatı (Ottoman Economy in the Early Modern Times), Liberal Economists Congress, April, Kapadocia, Turkey. Bulut, M., (2002), Tarihsel Olarak Ekonomik Değişmenin Temel Dinamikleri (The main dynamics of the economic development in History) Workshop at Baskent University, 26 December, Ankara, Turkey. Bulut, M., (2002), Tarım Toplumundan Bilgi Toplumuna Ekonomideki Kaynakların (Potansiyel GDP) Etkin Kullanımına Belli Başlı Örnek Ülkeler (Some examples of the countries that used potantial GDP efficiently from the days of feudalism to the present), Knowledge, Economy and Management Comgress, Kocaeli University, May, Kocaeli, Turkey. Bulut, M., (2002), Mekantilist Dönem Osmanlı-Avrupa Ekonomik İlişkileri (Ottoman-European Economic Relations during the Mercantilist Ages) Panel on the Ottoman-European Economic Relations, Başkent University, 18 April, Ankara, Turkey. Bulut, M., (1998) Economic Relations between the Ottoman Empire and the Dutch Republic in the Early Modern Period, presented paper in workshop at Posthumus Institute, University of Utrecht, 20 September, The Netherlands. Bulut, M., (1997) The Significance of the Capitulations Granted to the Dutch Republic by the Ottoman Empire in the seventeenth century, presented paper in workshop at Foundation for Economic Research Rotterdam (SEOR), Erasmus University, 15 August, The Netherlands. Konferans Davetleri Bulut, M. (2013) Anadolu da İktisat ve Medeniyet Bitlis Eren Üniversitesi.

15 Bulut,M. (2013), Modern Kapitalizm ve Osmanlılar, Canakkale Il Kültür Müdürlügü. Bulut, M. (2012) Balkan Cografyasında Osmanlı İktisat Sistemi Trakya Üniversitesi. Bulut, M. (2011), Erken Modern Donem Osmanlı-Batı Avrupa Ekonomik İliskileri Cambridge Üniversitesi. Bulut, M. (2011) Ekonomik ve Sosyal Alanda Osmanlı Mirası Batman Üniversitesi. Makale Degerlendirmesi Ingrid van der Vlis, Tydschift voor Geschiedenis 116, , (2003). Marie-Chrsitine Engels, Tijdschrift voor Zeegeschiedenis 2, , (2003). Yonetilen Tezler Türkiye nin Yüz Elli Yıllık Borç Serüveni (The Debt Issue of Turkey ), H.Bahar Aşçı, Başkent University, The Institute of Social Science, (2007) XVI. ve XVII. Yüzyıl Osmanlı Ekonomisinin Finansmanında Vakıfların Rolü (The role of the Waqfs (pious foundations) in the finance of the Ottoman economy during the 16th and 17th centuries) Erhan Yavuz, Başkent University, The Institute of Social Science, (2007) Great Economic Powers and Ottoman Economy at the beginning of the 20th century Bora Altay, Başkent University, The Institute of Social Science (2013)

16

: Utrecht Üniversitesi (Hollanda), EkonomiTarihi,(2000).

: Utrecht Üniversitesi (Hollanda), EkonomiTarihi,(2000). Prof. Dr. Mehmet BULUT ÖZGEÇMİŞ DOĞUM TARİHİ : 2 Şubat 1970. DOĞUM YERİ :Çanakkale MEDENİ HALİ :Evli KULLANILAN DİLLER : ModernveOsmanlıTükçesi, İngilizce, Felemenkçe, Bulgarca, Arapça. EĞİTİM DURUMU Doktora

Detaylı

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum INRE First Year/ Fall PSPA101 Siyasete Giriş Introduction to Politics Zorunlu 3 5 PSPA103

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi)

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (ÖŞ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi)

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (ÖŞ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

ÖZGEÇMİŞ. 7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Gonca ATICI 2. Doğum Tarihi: 07.05.1975 3. Unvanı: Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngilizce İktisat İstanbul Üniversitesi 1997 Y. Lisans Para-Banka

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ RAZİYE SELİM. Telefon : / 2081 Ev : Fax :

ÖZGEÇMİŞ RAZİYE SELİM. Telefon : / 2081 Ev : Fax : ÖZGEÇMİŞ RAZİYE SELİM Adı, Soyadı Yabancı Dili ve Düzeyi Mevcut Görevi ve Ünvanı : Raziye Selim : İngilizce, İyi : Doç. Dr. Telefon : +90-212-2931309 / 2081 Ev : +90-212-2775744 Fax : +90-212-2407260 e-mail

Detaylı

DERS KODU DERS ADI ZORUNLU TEORİ UYGULAMA LAB KREDİ AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2

DERS KODU DERS ADI ZORUNLU TEORİ UYGULAMA LAB KREDİ AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2 1.YARIYIL LERİ KODU ADI ZORUNLU TEORİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap AIT181 Tarihi I Zorunlu 2 0 0 2 2 IKT101 İktisada Giriş I Zorunlu 3 0 0 3 6 IKT103 İktisatçılar İçin Matematik I Zorunlu 3 0 0 3 6 IKT105

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Rekabet Ölçüm Teknikleri ve Türk Sabun Sanayiinin Rekabet Gücü. Danışman Prof.Dr.Nejat ERK

ÖZGEÇMİŞ. Rekabet Ölçüm Teknikleri ve Türk Sabun Sanayiinin Rekabet Gücü. Danışman Prof.Dr.Nejat ERK ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: NURİYE ZEYNEP ÖKTEN Doğum Tarihi: 28/04/1964 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye İstanbul Üniversitesi 1985 Y. Lisans İktisat Çukurova Universitesi

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu. veya İŞL.219

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu. veya İŞL.219 İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ in in İŞL.101 Davranış Bilimleri I İŞL.201 Genel İşletme İŞL.203 Introduction to Business İŞL.103 Genel Muhasebe I İŞL.207 İŞL.209 İKT.101 İktisada Giriş I İŞL.211

Detaylı

ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) Kodu

ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) Kodu ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (Öġ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2010 (ODTÜ)

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji Ortadoğu Teknik Üniversitesi 2010 (ODTÜ) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Serap (Türkmen) KAVAS 2. Doğum Tarihi: 12.01.1981 3. Unvanı: Yard.Doç 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İngiliz Dili ve Fatih Üniversitesi 2002 Edebiyatı Y. Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Uluslararası İlişkiler Bölümü. ve Uluslararası İlişkiler

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Uluslararası İlişkiler Bölümü. ve Uluslararası İlişkiler ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Seda Demiralp, seda.demiralp@isikun.edu.tr 2. Doğum Tarihi: 07.05.1978. Ünvanı: Yard. Doç. 4. Öğrenim Durumu: Ph.D. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Siyaset Bilimi ve Boğaziçi

Detaylı

7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

7. Yayınlar 7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) 1. Adı Soyadı: Ipek DANJU 2. Doğum Tarihi: 30.11.1978 3. Ünvanı: Dr. 4. Öğrenim Durumu: Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Doktora Mezunu ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Uluslararası

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Mustafa Cem KIRANKABEŞ Doğum Tarihi: 19 Aralık 1971 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Marmara

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Siyasal Bilgiler Fakültesi / Ankara Üniversitesi 1992

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Siyasal Bilgiler Fakültesi / Ankara Üniversitesi 1992 Adı Soyadı: Hasan VERGİL Ünvanı: Prof. Dr. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Siyasal Bilgiler Fakültesi / Ankara Üniversitesi 1992 İktisat Bölümü Y.

Detaylı

PROF.DR. TÜZİN BAYCAN RSAI VE BÖLGE BİLİMİ TÜRK MİLLİ KOMİTESİ KAPSAMINDAKİ ÇALIŞMALARI

PROF.DR. TÜZİN BAYCAN RSAI VE BÖLGE BİLİMİ TÜRK MİLLİ KOMİTESİ KAPSAMINDAKİ ÇALIŞMALARI PROF.DR. TÜZİN BAYCAN RSAI VE BÖLGE BİLİMİ TÜRK MİLLİ KOMİTESİ KAPSAMINDAKİ ÇALIŞMALARI RSAI VE BÖLGE BİLİMİ TÜRK MİLLİ KOMİTESİ KAPSAMINDAKİ ÜYELİKLERİ 2015- Regional Science Association International

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu. veya İŞL.219

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu. veya İŞL.219 İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ in in İŞL.101 Davranış Bilimleri I İŞL.201 Genel İşletme İŞL.203 Introduction to Business İŞL.103 Genel Muhasebe I İŞL.207 İŞL.209 İKT.101 İktisada Giriş I İŞL.211

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) İŞL.103 Genel Muhasebe I 3 5 SRV.211 Statistics I 3 5 İKT.

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) İŞL.103 Genel Muhasebe I 3 5 SRV.211 Statistics I 3 5 İKT. İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ in in İŞL.101 Davranış Bilimleri I İŞL.201 Genel İşletme İŞL.203 Introduction to Business İŞL.103 Genel Muhasebe I SRV.211 Statistics I İKT.101 İktisada Giriş

Detaylı

Kâmil SERTOĞLU Onlar İnşaat Tuzla Evleri No:19 Tuzla Mağusa. TEL İŞ-TEL

Kâmil SERTOĞLU Onlar İnşaat Tuzla Evleri No:19 Tuzla Mağusa. TEL İŞ-TEL İSİM Kâmil SERTOĞLU ADRES Onlar İnşaat Tuzla Evleri No:19 Tuzla Mağusa. TEL İŞ-TEL e-mail (0) 392 3648372 veya 0533 8439572 (0) 392 6301474 kamilsertoglu@hotmail.com DOĞUM TARİHİ 06.07.1972 DOĞUM YERİ

Detaylı

Doç. Dr. Ümit KOÇ (You can see his CV in English on the following pages)

Doç. Dr. Ümit KOÇ (You can see his CV in English on the following pages) Doç. Dr. Ümit KOÇ (You can see his CV in English on the following pages) Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı umit.koc@bayar.edu.tr, kocumit1971@gmail.com

Detaylı

Prof. Dr. NESİB L. NESİBLİ

Prof. Dr. NESİB L. NESİBLİ Prof. Dr. NESİB L. NESİBLİ ÖZEL BİLGİLER Hazırki görevi: Avrasya Üniversitesi, Trabzon Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı, GünAz TV, Program yöneticisi Vatandaşlığı: Azerbaycan Cumhuriyeti

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: MUHİTTİN KAPLAN Doğum Tarihi: 16 ARALIK 1969 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans İKTİSAT (İNG) MARMARA ÜNİVERSİTESİ 1992 Y. Lisans

Detaylı

Demokrat Partiden Günümüze Siyasal Gelişmeler. XV. ve XVI. Yüzyıllarda Ortadoğu Ticaret Tarihi II

Demokrat Partiden Günümüze Siyasal Gelişmeler. XV. ve XVI. Yüzyıllarda Ortadoğu Ticaret Tarihi II SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ENSTİTÜ ANA BİLİM DALI-DOKTORA PROGRAMI-YENİ KATALOG BÖLÜM KODU : 82206 01.Yarıyıl leri Adı İngilizce Adı TE PR KR AKTS 02.Yarıyıl leri Adı İngilizce Adı TE PR KR AKTS Seçmeli

Detaylı

Ulaştırma ve Lojistik Üniversitesi

Ulaştırma ve Lojistik Üniversitesi 1.Adı Soyadı: GÖZDE YANGINLAR 2. Doğum Tarihi: 19.08.1985.Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4.Öğrenim Durumu: Doktora 5. Çalıştığı Kurum: Beykent Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yüksek lisans Ulaştırma ve Lojistik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Volkan TATAR 2. Doğum Tarihi : 08.04.1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 Y.Lisans Uluslararası

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl

Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Çetin DOĞAN 2. Doğum Tarihi : 28.01.1964 3. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Doktora İktisat Bölümü Bradford Üniversitesi, 1993 İngiltere

Detaylı

Ad Soyad. Hakan ÖZKAN. İş Telefonu. İş Adresi

Ad Soyad. Hakan ÖZKAN. İş Telefonu. İş Adresi Özgeçmiş Yrd. Doç. Dr. Hakan ÖZKAN Ad Soyad Hakan ÖZKAN İş Telefonu Tel: 0370 433 8200/2788 E-mail(ler) hakanozkan@karabuk.edu.tr altin_kaynak@hotmail.com İş Adresi Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari

Detaylı

Bu program ve akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program ve akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2010 Bu program 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin

Detaylı

İktisat Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 2011.

İktisat Bölümü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 2011. 1/5 Ayşen Araç Özgeçmiş (güncelleme, Aralık 2016) Eğitim Doç. Dr. Ayşen Araç Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Beytepe 06800 Ankara/Türkiye Tel:+90(312)2978651/164;

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Arcan TUZCU

Yrd. Doç. Dr. M. Arcan TUZCU Yrd. Doç. Dr. M. Arcan TUZCU Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi EĞİTİM Doktora Yüksek Lisans Lisans Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Bölümü 1999 2003 Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme

Detaylı

YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları*

YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları* YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları* Fakültemiz bölümlerinde Çift Anadal Lisans Programlarına Üniversitemizin tüm Fakülte ve bu Fakültelere bağlı tüm Bölümlerdeki öğrencilerden

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Sumru BAKAN. 2. Doğum Tarihi- Doğum Yeri:19 Temmuz İstanbul. 3. Unvanı :Yrd. Doç. Dr.

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Sumru BAKAN. 2. Doğum Tarihi- Doğum Yeri:19 Temmuz İstanbul. 3. Unvanı :Yrd. Doç. Dr. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Sumru BAKAN 2. Doğum Tarihi- Doğum Yeri:19 Temmuz 1967- İstanbul 3. Unvanı :Yrd. Doç. Dr. 4. Telefon: +90 348 813 9334 /1514 5. Faks: +90 348 813 9336 6. E-Posta: sumrubakan@kilis.edu.tr

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Giresun Üniversitesi/Uluslararası İlişkiler Bölümü Adres : İkt.ve İd. Bil. Fak. Uluslararası İlişkiler Bölümü Güre Yerleşkesi Merkez/GİRESUN E-Posta: kemalciftci@hotmail.com

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İktisat Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1991 Yüksek Lisans İktisat Bilkent Üniversitesi 1994

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İktisat Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1991 Yüksek Lisans İktisat Bilkent Üniversitesi 1994 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Sıdıka Başçı 2. Doğum Tarihi: 1 Ocak 1970 3. Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İktisat Orta Doğu Teknik Üniversitesi 1991 Yüksek Lisans

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2015 Bu program 2015-2016 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

Ekonomiye Giriş I Economics I

Ekonomiye Giriş I Economics I MÜFREDAT ADI: Siyaset 2010 Bu program 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. Siyaset 2012 müfredatı için tıklayınız Siyaset 2015 müfredatı için tıklayınız

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Russian Foreign Policy in South Caucasus under Putin, Perceptions (Journal of International Affairs) 13, no.4 (Kış 2008), s

ÖZGEÇMİŞ. Russian Foreign Policy in South Caucasus under Putin, Perceptions (Journal of International Affairs) 13, no.4 (Kış 2008), s ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Fatma Aslı Kelkitli 2. Doğum Tarihi: 26 Eylül 1980 3. Ünvanı: Yar. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Boğaziçi Üniversitesi 2003 Y.Lisans Atatürk

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2018 Bu program 2018-2019 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doç. Dr. Mehmet KARAKAŞ. Yalova Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü Öğretim Üyesi. Üniversite. Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Doç. Dr. Mehmet KARAKAŞ. Yalova Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü Öğretim Üyesi. Üniversite. Üniversitesi Doğum Tarihi: 28.11.1970 ÖZGEÇMİŞ Doç. Dr. Mehmet KARAKAŞ Doğum Yeri: Medeni Hali: Kişisel E-posta: İstanbul Evli (2 Çocuk) karakasmehmet34@gmail.com Mevcut Konum Yalova Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Ahmet Kibar ÇETİN

ÖZGEÇMİŞ Ahmet Kibar ÇETİN KİŞİSEL BİLGİLER ÖZGEÇMİŞ Ahmet Kibar ÇETİN Doğum Yeri ve Tarihi : Arhavi/Artvin & 1971 Uyruğu Medeni Hali Adres E-mail EĞİTİM DURUMU : TC : Evli, 1 çocuk : Çankırı Karatekin Üniversitesi, İİBF İktisat

Detaylı

Semester I. PSPA 105 Introductionto Law Hukuka Giriş C 3 5 ECON 101 Introduction to Economics İktisada Giriş I C 3 5

Semester I. PSPA 105 Introductionto Law Hukuka Giriş C 3 5 ECON 101 Introduction to Economics İktisada Giriş I C 3 5 s Offered in the Undergraduate Program Semester I PUBF 101 PSPA 103 Mathematics for Public Mali Matematik C 3 5 Finance I I Introduction to Social Sosyal Bilimlere Giriş C 3 6 Sciences PSPA 105 Introductionto

Detaylı

Kişisel Bilgiler. Ana Bilim Dalı : İktisat Politikası Web Sitesini Görüntüle İlgi Alanları : Makro İktisat.

Kişisel Bilgiler. Ana Bilim Dalı : İktisat Politikası Web Sitesini Görüntüle İlgi Alanları : Makro İktisat. Kişisel Bilgiler Adı Soyadı : Oğuz YILDIRIM İş Adresi : Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Osmanbey Kampüsü Şanlıurfa İş Telefonu : +90 (414) 318 3537 Faks : +90 (414) 318 3534 Fakülte

Detaylı

2017 ÖNCESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT NÖ-İÖ BÖLÜMLERİ LİSANS ÖĞRETİM PLANI

2017 ÖNCESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT NÖ-İÖ BÖLÜMLERİ LİSANS ÖĞRETİM PLANI I. YIL İKT101 Z Davranış Bilimleri Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKT103 Z Genel Muhasebe I General Accounting I 3+0-3 5 İKT105 Z Matematik I Mathematics I 3+0-3 3 İKT107 Z Hukuka Giriş Introduction to Law

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü. Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV-Sinema Bölümü.

ÖZGEÇMİŞ. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tarih Bölümü. Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV-Sinema Bölümü. ÖZGEÇMİŞ Adı-Soyadı: Aytaç Yıldız Doğum Tarihi: 10.01.1977 Doğum Yeri: Van İş ve Yazışma Adresi: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Esenboğa/Ankara Telefon-GSM: 0533-5477242

Detaylı

Dersin İngilizce Adı Dersin Türkçe Adı Kurums al Kredi. Akademik İletişim

Dersin İngilizce Adı Dersin Türkçe Adı Kurums al Kredi. Akademik İletişim MÜFREDAT ADI: Siyaset 2012 Bu program 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 akademik yıllarında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. BİRİNCİ YIL BİRİNCİ YARIYIL Dersin Dersin İngilizce Adı Dersin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. İngilizce İşletme Yönetimi Doktora Programı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. İngilizce İşletme Yönetimi Doktora Programı ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Pervin ERSOY Unvanı: Öğretim Görevlisi Doktor E-Mail: pervin.ersoy@yasar.edu.tr; pervinersoy@gmail.com Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Detaylı

TAR TAR TAR TAR TAR 722 Türk-Macar İlişkileri Tarihi

TAR TAR TAR TAR TAR 722 Türk-Macar İlişkileri Tarihi SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ENSTİTÜ ANA BİLİM DALI-TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI-YENİ KATALOG BÖLÜM KODU : 82114 01.Yarıyıl Dersleri 02.Yarıyıl Dersleri Ders Ders Adı İngilizce Ders Adı TE PR KR AKTS

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yönetim Hava Harp Okulu ve Harp Akademisi 1981 Y. Lisans

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Yönetim Hava Harp Okulu ve Harp Akademisi 1981 Y. Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Süha ATATÜRE 2. Doğum Tarihi : 22 Ağustos 1950 3. Unvanı : Profesör Doktor 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : İstanbul Gedik Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl

Detaylı

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır.

Bu program akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. MÜFREDAT ADI: Siyaset 2015 Bu program 2015-2016 akademik yılı ve sonrasında birinci sınıfa başlayan öğrencilere uygulanacaktır. Siyaset 2010 müfredatı için tıklayınız Siyaset 2012 müfredatı için tıklayınız

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Zeynep KAYA. 2. Doğum Tarihi : 3. Unvanı : Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı : Zeynep KAYA. 2. Doğum Tarihi : 3. Unvanı : Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Zeynep KAYA 2. Doğum Tarihi : 3. Unvanı : Yrd.Doç.Dr 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lise Matematik Robert Kolej 1989 Lisans İngiliz Dili ve Edebiyatı Doğu

Detaylı

AHMET SELAMOĞLU Kocaeli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü,

AHMET SELAMOĞLU Kocaeli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, AHMET SELAMOĞLU, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, KİŞİSEL BİLGİLER 15.05.1964, İstanbul. Evli ve bir kızı var. EĞİTİM DURUMU 1990 1994 Doktora, Tez Konusu: Sendikacılığın Gücündeki Değişim (Gelişmeler-Nedenler-Eğilimler)

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Uluslararası İlişkiler Bölümü. ve Uluslararası İlişkiler

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Uluslararası İlişkiler Bölümü. ve Uluslararası İlişkiler ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Seda Demiralp, seda.demiralp@isikun.edu.tr 2. Doğum Tarihi: 07.05.1978. Ünvanı: Yard. Doç. 4. Öğrenim Durumu: Ph.D. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Siyaset Bilimi ve Boğaziçi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Selahattin SARI 2. Doğum Tarihi: 01.07.1950 3. Ünvanı: Prof.Dr., 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Selahattin SARI 2. Doğum Tarihi: 01.07.1950 3. Ünvanı: Prof.Dr., 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Selahattin SARI 2. Doğum Tarihi: 01.07.1950 3. Ünvanı: Prof.Dr., 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Maliye AİTİ A. 1979 Yüksek Lisans İktisat Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı

Dr.Öğretim Üyesi BERNA AK BİNGÜL

Dr.Öğretim Üyesi BERNA AK BİNGÜL Dr.Öğretim Üyesi BERNA AK BİNGÜL Kırklareli Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü İş Tel 288 412 84 57 E-mail: berna.akbingul@klu.edu.tr 1 Adı Soyadı : Berna AK BİNGÜL

Detaylı

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS I.YIL SOS 101 Z Sosyal Bilgilerin Temelleri Basics of Social Sciences 2-0-2 4 I SOS 103 Z Sosyal Psikoloji Social Psychology 2-0-2 4 SOS 105 Z Arkeoloji Archeology SOS 107 Z Sosyoloji Sociology SOS 109

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Akdeniz İktisat Tarihi Seçmeli Dersin Seviyesi Doktora ( İktisat ) Dersin AKTS Kredisi 8 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi

Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Yrd. Doç. Dr. Kemal Çiftçi Giresun Üniversitesi/Uluslararası İlişkiler Bölümü Adres : İkt.ve İd. Bil. Fak. Uluslararası İlişkiler Bölümü Güre Yerleşkesi Merkez/GİRESUN E-Posta: kemalciftci@hotmail.com

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ KİMLİK BİLGİLERİ Adı Soyadı Erdal ARSLAN Doğum Yeri Duisburg/ALMANYA Doğum Tarihi 03.06.1977 Yabancı Dili İngilizce/Almanca Uzmanlık Alanı İktisat/İktisat Politikası Medeni

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Volkan TATAR 2. Doğum Tarihi : 08.04.1977 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Lisans Kamu Yönetimi Trakya Üniversitesi 2001 Y.Lisans Uluslararası

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Misafir Öğretim Görevlisi, School of International Relations, University of Southern California, Bahar- Güz 2009

ÖZGEÇMİŞ. Misafir Öğretim Görevlisi, School of International Relations, University of Southern California, Bahar- Güz 2009 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Mehmet Sinan Birdal 2. Doğum Tarihi: 25.06. 1976 3. Ünvanı: Yrd. Doç. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Uluslararası İlişkiler Ankara Üniv., SBF 1999 Y. Lisans

Detaylı

Ad Soyad. İş Telefonu. E-mail(ler) İş Adresi

Ad Soyad. İş Telefonu. E-mail(ler) İş Adresi Özgeçmiş Yrd. Doç. Dr. Hakan ÖZKAN Ad Soyad Hakan ÖZKAN İş Telefonu Tel: 0370 433 8200/2788 E-mail(ler) hakanozkan@karabuk.edu.tr İş Adresi Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989)

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Maliye Anabilim Dalı Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi (1986-1989) Prof. Dr. Coşkun Can Aktan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Buca-İzmir TÜRKİYE http://www.canaktan.org E-Mail: ccan.aktan@deu.edu.tr AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ EĞİTİM Doktora Maliye

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Cihan ERDÖNMEZ Doğum Tarihi: 20 Mart 1970 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Orman Mühendisliği İstanbul Üniversitesi 1990

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Halil Seyidoğlu Doğum Tarihi: 28 Ağustos 1943 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Uluslararası İlişkiler Ankara Siyasal Bilgiler

Detaylı

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993.

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993. HALE BALSEVEN Adres *********************************** Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, A Blok, Kat:4, Ofis:319 Dumlupınar Bulvarı, Kampüs 07058, Antalya TÜRKİYE

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı

ÖZGEÇMİŞ. GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hüda Hüdaverdi 2. Doğum Tarihi: 19 Ağustos 1964 3. Ünvanı: Yrd. Doç. Dr., GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Ekonomi Bölüm Başkanı 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

Detaylı

Doktora Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008

Doktora Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008 ÖZGEÇMİŞ I. (Ana sayfada görünecektir.) Adı Soyadı (Unvanı) Miyase Koyuncu Kaya (Yrd. Doç.Dr.) Doktora: Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008 E-posta: (kurum/özel) mkkaya@ybu.edu.tr Web sayfası

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI. 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4.

Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI. 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Dr. Öğr. Üyesi Abbas KARAAĞAÇLI 1. Adı Soyadı : Abbas Karaağaçlı 2. Doğum Tarihi : 10.07.1956 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Fakültesi İstanbul

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Aşkın İnci Sökmen

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. Aşkın İnci Sökmen ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Aşkın İnci Sökmen E Posta : incisokmen@gmail.com 1. Adı Soyadı : Aşkın İnci Sökmen - 2. Doğum Tarihi : 1970 3. Unvanı : Yard.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

Detaylı

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993.

HALE BALSEVEN. Lisans, Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü, Ankara, 1993. HALE BALSEVEN Adres *********************************** Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü, A Blok, Kat:4, Ofis:319 Dumlupınar Bulvarı, Kampüs 07058, Antalya TÜRKİYE

Detaylı

Arş. Gör. Mustafa ÇELİK

Arş. Gör. Mustafa ÇELİK Arş. Gör. Mustafa ÇELİK Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Telefon: 0274 265 20 31-4593 Faks: E-posta:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7.1 Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler (SCI,SSCI,Arts and Humanities)

ÖZGEÇMİŞ. 7.1 Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler (SCI,SSCI,Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Seda Demiralp, seda.demiralp@isikun.edu.tr 2. Doğum Tarihi: 07.05.1978 3. Ünvanı: Doçent 4. Öğrenim Durumu: Ph.D. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Siyaset Bilimi ve İlişkiler Bölümü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Uluslararası İlişkiler Ana Gazi Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Uluslararası İlişkiler Ana Gazi Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Fatma ÇOBAN Doğum Tarihi: 1983 Öğrenim Durumu: Doktora Yabancı Dil : İngilizce Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Uluslararası İlişkiler

Detaylı

Tez adı: Anadolu daki Amerikan Hastaneleri ve Tıbbi Misyonerlik (2011) EDEBİYAT FAKÜLTESİ/TARİH BÖLÜMÜ

Tez adı: Anadolu daki Amerikan Hastaneleri ve Tıbbi Misyonerlik (2011) EDEBİYAT FAKÜLTESİ/TARİH BÖLÜMÜ Doç. Dr. İdris YÜCEL Hacettepe Ü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Adres : Hacettepe Ü, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü 06800 Beytepe Ankara-TÜRKİYE Telefon : +90

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Şekiller ve Tablolar Listesi... xii 1. BÖLÜM ENTEGRASYON VE ENTEGRASYONUN ETKİLERİ

İÇİNDEKİLER. Önsöz... Şekiller ve Tablolar Listesi... xii 1. BÖLÜM ENTEGRASYON VE ENTEGRASYONUN ETKİLERİ İÇİNDEKİLER Önsöz... Şekiller ve Tablolar Listesi... xii v 1. BÖLÜM ENTEGRASYON VE ENTEGRASYONUN ETKİLERİ 1.EKONOMİK ENTEGRASYONLAR... 1 1.1.Küreselleşme ve Bölgeselleşme... 2 1.1.1. Küreselleşme... 2

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : TÜRKER TUĞSAL Doğum Tarihi : 1980 Unvanı : Dr. Öğrenim Durumu : Doktora Çalıştığı Kurum : Beykent Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Süleyman Demirel Üniversitesi

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU

TARİH BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU 201-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERS KATALOĞU ANADAL EĞİTİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ 1.YIL 2. YY. 1 YDİ2 YDA2 YDF2 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Almanca) Temel Yabancı Dil

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ali İhsan AKGÜN 2. Doğum Tarihi : 1970 3. Unvanı : Doçent 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : İşletme /İşletme Bölümü Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Karadeniz

Detaylı

ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu

ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ 1. SINIF (Güz Dönemi) 2. SINIF (Güz Dönemi) AKTS Dersin. Kodu ĠġLETME ve ĠġLETME Ġkinci Öğretim BÖLÜMLERĠ Dersin Ders AKTS Dersin İŞL.101 Davranış Bilimleri I İŞL.201 Genel İşletme ĠġL.203 Introduction to Business İŞL.103 Genel Muhasebe I SRV.211 Statistics I İŞL.207

Detaylı

DERS ÖĞRETİM PLANI. Avrupa İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

DERS ÖĞRETİM PLANI. Avrupa İktisat Tarihi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü DERS ÖĞRETİM PLANI Avrupa İktisat Tarihi Seçmeli Dersin Seviyesi Doktora ( iktisat ) Dersin AKTS Kredisi 8 Haftalık Ders Saati 3 Haftalık Uygulama Saati - Haftalık Laboratuar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Maliye Hacettepe Üniversitesi İİBF Y. Lisans İktisat Akdeniz Üniversitesi SBE 2003

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Maliye Hacettepe Üniversitesi İİBF Y. Lisans İktisat Akdeniz Üniversitesi SBE 2003 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Yeri/Tarihi Unvanı :Servet AKYOL : Merzifon/1976 :Dr. İletişim: E-Posta :sakyol@akdeniz.edu.tr Telefon :(242) 227 44 00/6421 Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Dilek SÜREKÇİ YAMAÇLI ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

Yrd. Doç. Dr. Dilek SÜREKÇİ YAMAÇLI ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Yrd. Doç. Dr. Dilek SÜREKÇİ YAMAÇLI ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 1. Öğrenim Durumu Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü/İktisat/Doktora Prog. Tez Adı: Türkiye de Carı Açık Üzerine Uygulanan

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Doktora İşletme Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans İşletme Selçuk Üniversitesi Lisans Eğitim Selçuk Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Doktora İşletme Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans İşletme Selçuk Üniversitesi Lisans Eğitim Selçuk Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : Haşmet Sarıgül Doğum Yeri Tarihi: Eyüp 23.06.1963 Birim: : İstanbul Esenyurt Üniversitesi, İşletme ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret Bölümü ÜAK Temel Alanı : Sosyal,

Detaylı

ersitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Maslak Kampüsü, Derece Bölüm/Program Üniversite

ersitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Maslak Kampüsü, Derece Bölüm/Program Üniversite 14 Eylül 1973 FMV, k. misra.gul@isikun.edu.tr, 0216 528 7209 ersitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Maslak Kampüsü, 0212 286 4911-4158 Derece Bölüm/Program Üniversite Lisans 1995 Y. Lisans Georgia State

Detaylı

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ ADRES: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İİBF KINIKLI KAMPÜSÜ, 20020 DENİZLİ TELEFON: 0 258 296 2678 e-mail: oguzk@pau.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. mvahiteren@sirnak.edu.tr

ÖZGEÇMİŞ. mvahiteren@sirnak.edu.tr ÖZGEÇMİŞ Kişisel Bilgiler Adı Soyadı Mehmet Vahit EREN Doğum Yeri ve Tarihi Gaziantep.0.986 Telefon 048664008 / 44 Fax 04866847 E-posta mvahiteren@sirnak.edu.tr Web Adresi Öğrenim Durumu Derece Alan Kurum

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 2003. Y. Lisans İşletme (MBA) Kadir Has Üniversitesi 2005

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 2003. Y. Lisans İşletme (MBA) Kadir Has Üniversitesi 2005 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Çiğdem Kaya. Doğum Tarihi : 8.10.1979 3. Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 003 Y. Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: Mehmet YAZICI Doğum Tarihi: 23 Kasım 1973 Ünvanı: Yardımcı Doçent Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: Mehmet YAZICI Doğum Tarihi: 23 Kasım 1973 Ünvanı: Yardımcı Doçent Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Mehmet YAZICI Doğum Tarihi: 23 Kasım 1973 Ünvanı: Yardımcı Doçent Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl İktisat İstanbul Üniversitesi 1995 Y. İşletme Yönetimi Doğuş Üniversitesi

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 17.12.2014

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 17.12.2014 AYHAN KARAMAN ÖZGEÇMİŞ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU YARDIMCI DOÇENT 17.12.2014 Adres : Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü 57000 SİNOP Telefon : 3682715526-2079 E-posta : akaraman@sinop.edu.tr

Detaylı

SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS

SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION SOFTWARE ENGINEERS EDUCATION RESEARCH FINANCIAL INFORMATION SYSTEMS DISASTER MANAGEMENT INFORMATION SYSTEMS SOFTWARE REQUIREMENTS/ INSPECTION Ö. Albayrak, J. C. Carver,

Detaylı

Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık

Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Yrd.Doç.Dr Ahmet Kesgin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesii Felsefe Bölümü, Sistematik Felsefe ve Mantık Adı Soyadı (Unvanı) Ahmet KESGİN (Yrd. Doç. Dr.) Doktora: Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLERDE OTORİTE KAYNAK: SourceOECD

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLERDE OTORİTE KAYNAK: SourceOECD İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLERDE OTORİTE KAYNAK: SourceOECD Metin TUNÇ Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Örgütü, 1948 yılında aralarında kurucu üye olarak Türkiye nin de bulunduğu Avrupa ülkeleri tarafından Organization

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. UTKU YAPICI

Yrd.Doç.Dr. UTKU YAPICI Yrd.Doç.Dr. UTKU YAPICI Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Eğitim Bilgileri 1997-2001 2001-2003 2003-2009 İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Pr. (İngilizce) Yüksek LisansDokuz

Detaylı

Lisans ( ) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Lisans ( ) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Osman TEZGEL Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Tel: +90 312 595 1348 E- Posta: tezgel@politics.ankara.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: E. Görkem KAYAALP ERSOY. 2. Doğum Tarihi: 22.10.1980. 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent Doktor. 4.

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: E. Görkem KAYAALP ERSOY. 2. Doğum Tarihi: 22.10.1980. 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent Doktor. 4. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: E. Görkem KAYAALP ERSOY 2. Doğum Tarihi: 22.10.1980 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Anadolu Üniversitesi 1998-2002

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Evli - 1 çocuklu : YRD. DOÇ. DR. 5. İletişim Bilgileri : gulcinelifyucel@gmail.com gulcinelif.yucel@yeniyuzyil.edu.tr

ÖZGEÇMİŞ. : Evli - 1 çocuklu : YRD. DOÇ. DR. 5. İletişim Bilgileri : gulcinelifyucel@gmail.com gulcinelif.yucel@yeniyuzyil.edu.tr ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : GÜLÇİN ELİF YÜCEL 2. Doğum Tarihi : 05.02.1984 3. Medeni Hali 4. Unvanı : Evli - 1 çocuklu : YRD. DOÇ. DR. 5. İletişim Bilgileri : gulcinelifyucel@gmail.com gulcinelif.yucel@yeniyuzyil.edu.tr

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Görevlisi Okul Öncesi Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2005-2013

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Görevlisi Okul Öncesi Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2005-2013 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Döndü Neslihan Bay İletişim Bilgileri Adres: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Meşelik Yerleşkesi, 26480 ESKİŞEHİR Telefon: +90 222 239 37 50 / 1622 Mail: bayneslihan@gmail.com

Detaylı

Öğr. Gör. Funda UNCU

Öğr. Gör. Funda UNCU Öğr. Gör. Funda UNCU Anabilim Dalı: Ekonometri Ofis: D-1.07 (Oda numarası) Telefon : (8251) E-posta : (funda.uncu@dicle.edu.tr) ÖZGEÇMİŞ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Öğr. Gör. LEVENT GÖKDEMİR

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Ekonomi Bölümü Girne Amerikan Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçent Ekonomi Bölümü Girne Amerikan Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Ergin Akalpler 2. Doğum Tarihi: 13 Ekim 1962 3. Unvanı: Yardımcı Doçent/ Asst. Professor 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Lisans Ekonomi Idari Bilimler Gazi Universitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Karen Elaine Howells 2. Doğum Tarihi: 21.07.1963 3. Ünvanı: Asistan Profesör 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Bilgisayar Mühendisliği Manchester Metropolitan

Detaylı