BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 03 NİSAN 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 03 NİSAN 2014"

Transkript

1 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 03 NİSAN 2014

2 ÜNİVERSİTE STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA KURULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSEKOKUL STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA KURULU (SEUK) Denetçi Öğretim Elemanları

3 SBMYO STAJ KOMİSYONU Denetçi Öğretim Elemanı Sorumlusu Oldukları Programlar İrtibat No. Yrd. Doç. Dr. Tulga ALBUSTANLIOĞLU Öğr. Gör. Ayhan GÖKDEMİR Öğr. Gör. Yılmaz DELİL Öğr. Gör. Menekşe ÖZTOPRAK Öğr. Gör. Şirin GAZİALEM Turizm ve Seyahat Hizmetleri (0312) Turizm ve Otel İşletmeciliği (0312) Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (0312) Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (0312) Fotoğrafçılık ve Kameramanlık (0312) Öğr. Gör. Oya GÜNDÜZ Öğr. Gör. Selçuk TEMEL Radyo ve Televizyon Programcılığı (0312) (0312)

4 STAJ ZORUNLULUĞU, STAJ ZAMANI VE SÜRESİ Staj Yapma Zorunluluğu Madde 7 Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyete hak kazanabilmeleri için ders statüsünde olan stajlarını başarıyla tamamlamaları zorunludur. Staj Zamanı Madde 9 - Derslere devam eden öğrencilerin stajlarını yaz tatilinde yapması esastır. İşyeri koşullarının uygun olmaması durumunda, öğrenimi aksatmamak ve öğrenim süresi ile hiçbir biçimde çakışmamak koşuluyla, bu süreler dışında staj yapılabilir. Öğrenci tüm derslerini tamamlamış ancak, stajını yapmamış ise, stajına herhangi bir zamanda başlayabilir.

5 STAJ YERLERİNİN BELİRLENMESİ Madde 10. Stajlar, yurt içinde veya dışındaki işyerlerinde yapılabilir. Staj yerleri öğrenciler tarafından bulunabileceği gibi, yüksekokul staj ve eğitim uygulama kurulları tarafından da tespit edilebilir. Staj yerini kendisi bulan öğrencilerin bu işyerlerinden staja kabul edilebileceklerini gösterir belge getirmeleri ve staj yerinin SEUK tarafından staja başlamadan önce onaylanması gerekir.

6 STAJ YERLERİ 11.2 Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu a)turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri stajlarını öncelikle Başkent Üniversitesi Uygulama Otellerinde olmak üzere, beş ve dört yıldızlı oteller ile birinci sınıf tatil köylerinde yaparlar. b)büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri stajlarını öncelikle Başkent Üniversitesi nin ilgili birimlerinde olmak üzere, diğer kurum ve kuruluşların yönetici sekreterliklerinde yaparlar.

7 c) Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencileri stajlarını serbest muhasebeci ve mali müşavirlik büroları ile muhasebe bölümleri bulunan kurum ve kuruluşlarda yaparlar. d) Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencileri stajlarını öncelikle A tipi seyahat acentelerinde ve tur operatörü şirketlerinde yaparlar. Bu olanaklı değilse, stajlar beş ve dört yıldızlı oteller ile birinci sınıf tatil köylerinde de yapılabilir.

8 e) Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı öğrencileri stajlarını öncelikle Başkent Üniversitesi yayın kuruluşlarında olmak üzere, televizyon ve radyoların, prodüksiyon şirketlerinin, haber ajanslarının yapım ve yayın birimlerinde yaparlar. f) Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencileri stajlarını öncelikle Başkent Üniversitesi yayın kuruluşu Kanal B de olmak üzere televizyonların kamera servislerinde, haber ve yapım ajanslarında yaparlar.

9 STAJ BAŞVURULARI Staj yapmak isteyen öğrenciler, staj takviminde belirtilen Mayıs 2014 tarihleri arasında Yüksekokul sekreterliğinden alacakları Staj Başvuru Dilekçesi ile Yüksekokul Müdürlüğüne başvururlar. STAJ YERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ Staj yerini değiştirmeyi gerektirecek mücbir nedenlerin ortaya çıkması durumunda öğrenci dilekçe ile meslek yüksekokul müdürlüğüne başvurur. Konu SEUK tarafından karara bağlanır.

10 AKADEMİK YILI STAJ TAKVİMİ (DUYURU PANOLARINDA ASILI)

11

12 Stajını iptal ettirmek isteyen öğrenciler Yüksekokul Sekreterliğinden alacakları Staj İptal Dilekçesi ni doldurarak 09 Haziran 2014 Çarşamba gününe kadar Yüksekokul Sekreterliği ne başvurmaları gerekmektedir. (Notlar, 06 Haziran 2014 de açıklanıyor)

13

14 STAJA BAŞLAMA Madde 14 Staj dersi ilgili yarıyıl başında diğer dersler gibi öğrencinin ders yükü içerisine dahil edilir. Yine ilgili yarıyıl sonunda staj dersinden öğrenciye geçici S notu verilir. Stajın yaz döneminde yapılması esastır eğitim-öğretim yılında zorunlu yaz stajlarını yapacak olan öğrencilerin 5510 Sayılı Yasa kapsamında kaza ve sağlık sigortalarının yapılması zorunludur. Bu nedenle öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri bir zarf içerisinde, zarfın üzerinde öğrencinin ad ve soyadı yazılı olarak Mayıs 2014 tarihleri arasında Akademik Danışmanlarına imza karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. kimlik numarası ile birlikte) Müstehaklık Belgesi (Sağlık Provizyonu)

15 Müstehaklık Belgesi (Sağlık Provizyonu) İnternetten Nasıl Temin Edilir?

16 Müstehaklık Belgesi İnternetten Nasıl Temin Edilir?

17 Müstehaklık Belgesi İnternetten Nasıl Temin Edilir?

18 İŞLEMLERİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLER 23 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ GÜNÜ STAJLARINA BAŞLARLAR. Tüm stajyer öğrenciler stajlarına başladıkları tarihten itibaren 1 hafta içinde İşyeri Tanıtım Formlarını programları ile ilgilenen Staj Komisyonu Üyesine teslim ederler. Arzu edenler faks ile de (teyit etmek şartı ile) işyeri tanıtım formlarını gönderebilirler.

19

20 Madde 15. STAJ DENETİMİ Stajyerlerin denetimi SEUK tarafından sağlanır. Öğrenciler staj yaptıkları işyerlerinde staj dönemi boyunca en az bir defa telefonla ya da yerinde ziyaret ile denetlenir ve bilgiler raporlanır.

21 STAJ DOSYASININ TESLİMİ Madde 16. Stajını tamamlayan öğrenciler staj süresince yapmış oldukları iş ve işlemleri kapsayan staj dosyalarını, staj takviminde belirtilen tarihe kadar Yüksekokul Müdürlüğüne, ağzı ilgili işyerine ait kaşe ve imzayı taşıyan kapalı zarfla imza karşılığı teslim ederler. (Söz konusu zarflar 01 Eylül 2014 tarihine kadar teslim edilmelidir.)

22 STAJ DOSYASININ DEĞERLENDİRİLMESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNİN 19 UNCU MADDESİ Madde 19-4 (2012 ve sonra girişliler) Akademik yarıyıl takvimi dışında yapılan staj ya da uygulama dersleri için S notu verilir. Bu not en geç izleyen akademik yarıyılın ekle-sil tarihi sonuna kadar birim yönetim kurulu kararı ile başarı notlarından birine dönüştürülür.

23 STAJIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR Madde 18. Staj, aşağıdaki durumlarda geçersiz sayılır; a. SEUK tarafından yapılan denetlemelerde öğrencinin staj için işyerindeki ilgili amirin bilgisi dışında ve mazeretsiz olarak iki kez yerinde bulunmaması, b. Staj yapılan sürenin bu yönergenin 9. Maddesinde belirtilenden eksik olması, c. Stajın SEUK tarafından onaylanmayan bir yerde yapılmış olması d. Staj dosyasının bu yönergenin 16. ve 17. Maddelerinde belirtilen biçimde teslim edilmemesi, e. Madde 9 da belirtilen sürelerin eğitim dönemi ile çakışması, f. Staj yapılan işyeri yetkililerinin öğrencinin görevini gereği gibi yapmadığı ve/veya disiplinsiz davranışlarda bulunduğu doğrultusunda görüş bildirmeleri g. Staj değerlendirmesi sonucunda F1 ve F2 notu alınması.

24 STAJ DEĞERLENDİRME SONUCUNA İTİRAZ Madde 19. Staj değerlendirme sonucuna yapılan itirazlar Başkent Üniversitesi Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin ilgili maddeleri çerçevesinde sonuçlandırılır. (Staj sonuçlarına itirazlar, Staj Takviminde de belirtildiği üzere 15 ve 16 Eylül 2014 tarihlerindedir.)

25 STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİSİPLİN İŞLERİ Madde 20. Stajyer öğrenciler, staj yaptıkları işyerlerinin yasal çalışma koşulları ile disiplin ve iş güvenliğine ilişkin kurallarına uymak zorundadırlar. Aksine hareket eden veya izinsiz, mazeretsiz toplam üç günden fazla devamsızlık yapan öğrencinin stajına son verilerek, durum Yüksekokul Müdürlüğüne bildirilir. Disiplinsizlik nedeniyle işyeri tarafından stajına son verilen öğrenciler hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uyarınca soruşturma açılır.

26 YATAY GEÇİŞLE GELEN ÖĞRENCİLERİN STAJI Madde 21. Yatay geçişle Meslek Yüksekokulu programlarına geçiş yapan öğrencilerin daha önce yapmış oldukları stajların geçerliliği SEUK tarafından karara bağlanır. YURT DIŞINDA STAJ Madde 22. Öğrenciler stajlarını yurtdışında da yapabilirler. Öğrenci yurtdışındaki işyeri kabul belgesini onaylanmak üzere SEUK a verir.

27 STAJ BAŞLANGIÇ TARİHİ: 23 HAZİRAN 2014 (İşyeri Tanıtım Formlarının ilgili staj komisyonu üyelerine teslimi Haziran 2014 ) ÖNEMLİ TARİHLER (Lütfen not alınız) TARİH İŞLEM SORUMLU Mayıs 2014 Staj yapmak isteyen öğrencilerin Yüksekokul Müdürlüğüne dilekçe* ile staj başvurusunda bulunmaları, sağlık ve kaza sigortalarının yapılabilmesi için gerekli olan belgelerini akademik danışmanlarına imza karşılığı teslim etmeleri (*Dilekçe matbu olup, sekreterlikten alınıp doldurulabilir) Öğrenciler / Yüksekokul Müdürlüğü / Danışmanlar 09 Haziran 2014 Staj başvurusunu İPTAL ettirmek isteyen öğrencilerin staj iptal dilekçeleri ile Yüksekokul Müdürlüğü'ne başvurmaları için son gün (Notlar 04 Haziran 2013 de belli oluyor) Öğrenciler / Yüksekokul Müdürlüğü 15 Ağustos Eylül 2014 Staj dosyalarının Yüksekokul Müdürlüğü'ne kapalı Öğrenciler / zarfta, kaşeli olarak ve imza karşılığında teslim Yüksekokul Müdürlüğü edilmesi

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 27 MART 2017

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 27 MART 2017 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA, 27 MART 2017 ÜNİVERSİTE STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA KURULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSEKOKUL STAJ VE EĞİTİM UYGULAMA

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI EĞİTİM UYGULAMA VE STAJ YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 09.01.2014 tarih ve 815-1 sayılı kararı ile yürülüğe girmiştir.) Amaç Birinci Bölüm Amaç,

Detaylı

BAġKENT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI ANKARA, 23 MART 2016

BAġKENT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI ANKARA, 23 MART 2016 BAġKENT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI ANKARA, 23 MART 2016 ÜNĠVERSĠTE STAJ VE EĞĠTĠM UYGULAMA KURULU YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSEKOKUL STAJ VE EĞĠTĠM UYGULAMA

Detaylı

BAġKENT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI ANKARA, 27 MART 2018

BAġKENT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI ANKARA, 27 MART 2018 BAġKENT ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI ANKARA, 27 MART 2018 YÜKSEKOKULUMUZ STAJ DENETÇĠLERĠ Adı ve Soyadı Sorumlu Olunan Programlar Ġrtibat No. Öğr. Gör.

Detaylı

YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ

YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ YÜKSEK ĠHTĠSAS ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK HĠZMETLERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi Sağlık

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ 03 2013/26 14/02/2013

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ 03 2013/26 14/02/2013 T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI KARAR TARİHİ 03 2013/26 14/02/2013 KARAR NO: 2013/26 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

Detaylı

ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM ÖĞRENCİ DOSYASI

ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM ÖĞRENCİ DOSYASI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT MESLEK YÜKSEKOKULU 2018-2019 ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM ÖĞRENCİ DOSYASI ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Bölümü Numarası Beyşehir Ali Akkanat Kampusu 42700 Beyşehir-KONYA 1

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞBAŞINDA EĞİTİM STAJI YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞBAŞINDA EĞİTİM STAJI YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞBAŞINDA EĞİTİM STAJI YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 20.02.2014 tarih ve 186/816 sayılı kararıyla yürürlüğe girmiştir.) Birinci

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESİ. Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 20.02.2014 tarih ve 186/816 sayılı kararıyla yürürlüğe girmiştir.) Birinci Bölüm Amaç,

Detaylı

T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ ULAŞTIRMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DENİZ ve LİMAN İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI ADI / SOYADI ÖĞRENCİ NO ONAY TARİHİ Bülent Ecevit Üniversitesi

Detaylı

T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ... BÖLÜMÜ... PROGRAMI ADI / SOYADI ÖĞRENCİ NO ONAY TARİHİ Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli M.Y.O. 67300 Ereğli,Tel:

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Madde 1- Amaç: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu yönergenin amacı, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin öğrenim

Detaylı

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Staja çıkabilmenin önkoģulu;

BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Staja çıkabilmenin önkoģulu; HASAN KALYONCU ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ YÜKSEKOKULU FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ FTR 220 YAZ STAJI I VE FTR 316 YAZ STAJI II ZORUNLU YAZ STAJI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönerge Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu staj uygulama

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1. Bu yönerge, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin staj uygulama esaslarını

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin amacı; spor yöneticisi adaylarının eğitim-öğretim programlarında yer alan

Detaylı

ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM ÖĞRENCİ DOSYASI

ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM ÖĞRENCİ DOSYASI TURİZM FAKÜLTESİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ 2014-2015 ENDÜSTRİYE DAYALI ÖĞRENİM ÖĞRENCİ DOSYASI Adı Soyadı Bölümü Numarası ÖĞRENCİNİN Alâeddin Keykubat Kampusu 42100 Selçuklu-KONYA 1 2 T.C.

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Öğrencinin Adı ve Soyadı Doğum Yeri ve Yılı Fakülte Numarası Bölümü FOTOĞRAF STAJ BİLGİLERİ İşyeri Adı

Detaylı

T.C. SELAHADDİN EYYUBİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. SELAHADDİN EYYUBİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. SELAHADDİN EYYUBİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Staj Yönergesinin amacı; öğrencilerin meslekî bilgi ve becerilerini geliştirmeye,

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Zeliha

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE TEKNİK PROGRAMLAR BÖLÜMÜ FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK PROGRAMI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE-STAJ) ESASLARI AMAÇ: Yüksekokulumuz Teknik Programlar Bölümünde öğrenim gören

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA T.C. BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ 2015 MALATYA BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU SPOR YÖNETİCİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ MADDE 1-Amaç (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Staj Yönergesi Amaç Madde 1- Kapsam Madde 2- Dayanak Madde 3-

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Staj Yönergesi Amaç Madde 1- Kapsam Madde 2- Dayanak Madde 3- Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Staj Yönergesi Amaç Madde 1- Bu staj yönergesinin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin

Detaylı

13. STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

13. STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak 13. STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak AMAÇ Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin öğrenim süreleri içinde kazandıkları teorik

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART UNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİGİ YE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART UNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİGİ YE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART UNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİGİ YE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ YÖNERGENİN AMACI MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Turizm İşletmeciliği ye Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinin

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE-STAJ) ESASLARI AMAÇ: Öğrencilerin kurumsal bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik bir biçimde

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ KAYSERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ KAYSERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ KAYSERĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ AMAÇ Madde 1. Bu esaslar, Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin staj uygulama esaslarını ve ilkelerini belirler KAPSAM

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA ESASLARI 1) AMAÇ VE KAPSAM YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği 23. Maddesi gereğince

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI YÖNERGESİ DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ YAZ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI Evrak Tarih ve Sayısı: 03/04/2017-E.3866 *BELCKRY8* T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI Toplantı Tarihi : 16/03/2017 Toplantı Sayısı : 10 Karar Sayısı : 10-06 Üniversitemiz Hukuk Müşavirliği

Detaylı

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TOKAT TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI 20. / 20. ÖĞRETİM YILI

T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TOKAT TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI 20. / 20. ÖĞRETİM YILI T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TOKAT TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI 20. / 20. ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI:. BÖLÜMÜ: PROGRAMI: SINIFI: NUMARASI:. T.C. GAZİOSMANPAŞA

Detaylı

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ

T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ 2009 T.C DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TEKNNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan program öğrencilerinin işletmelerde

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLAR STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLAR STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLAR STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ AMAÇ MADDE 1 a) Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereği, Fakülte

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi

TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam TÜRK ALMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İşletme Bölümü Staj Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak MADDE 1 - Bu Yönerge, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SEBEN İZZET BAYSAL MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı 1 (EK-1) T.C. ABANT

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR TRAKYA ÜNİVERSİTESİ UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı; Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nde öğrenim gören öğrencilerin

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

TURİZM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ TURİZM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ KAPSAM VE TANIMLAR Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin turizm sektöründe faaliyet gösteren

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ VİZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞME FORMU ÖĞRENCİNİN Fakülte/Yüksekokul/MYO Adı Kayıtlı Olduğu Program T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi İkamet Adresi STAJ YAPILAN İŞLETMENİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Çalışan

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU İŞBAŞI EĞİTİMİ YÖNERGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU İŞBAŞI EĞİTİMİ YÖNERGESİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU İŞBAŞI EĞİTİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde- 1: (1) Bu Yönergenin amacı, Necmettin Erbakan

Detaylı

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğrenci Staj Yönergesi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğrenci Staj Yönergesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğrenci Staj Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu Yönerge, Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencilerinin öğrenim süresince yapmakla

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE AMAÇ: T.C. ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI STAJ ESASLARI Öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik bir biçimde

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ SİVRİCE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ SİVRİCE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ SİVRİCE MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Sivrice Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, öğrenim süreçlerini tamamlamak için yapmak

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ BUCAK ZELİHA TOLUNAY UYGULAMALI TEKNOLOJİ VE İŞLETMECİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Zeliha

Detaylı

T.C. BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DOSYASI Stajın Yapıldığı İş Yerinin Adı ve Kısa Adresi Öğrencinin; Okul No Adı Soyadı Bölümü Programı T.C. BOLU ABANT İZZET BAYSAL

Detaylı

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ

YÖNERGE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ 18/02/2010 Fen Edebiyat Fakültesi YÖNERGE FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ Stajın Amacı MADDE 1 - Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin pratik bilgi, mesleki görgü ve deneyimlerini artırmak

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgâh Adresi T.C. NAMIK KEMALÜNİVERSİTESİ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ Öğretim

Detaylı

12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12.02.2014 SENATO 2014/2-XI BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Bitlis Eren Üniversitesi bünyesindeki lisans ve

Detaylı

T.C. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları önlisans

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU (FORM 3) 1.NÜSHA T.C. İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ALİAĞA MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: MADDE- 1 : Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu nda öğrenim

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞYERİ STAJI SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgâh Adresi STAJ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ DEFTERİ ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI NUMARASI BÖLÜMÜ PROGRAMI :. :. :. :. :. NİĞDE Staj Defterinin Teslim Tarihi : / /. Staj Değerlendirme

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ZORUNLU İŞYERİ STAJI YÖNERGESİ 2011 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ

T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ T.C. IĞDIR ÜNĠVERSĠTESĠ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu yönergenin amacı, Iğdır Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, eğitim ve öğretimleri süresince

Detaylı

STAJ TALİMATI. Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA İlk yayın. 1. AMAÇ

STAJ TALİMATI. Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA İlk yayın. 1. AMAÇ Sayfa 1/5 Revizyon Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 15.01.2018 İlk yayın. 1. AMAÇ Bu talimat Arsin Meslek Yüksekokulunda Staj sürecinde uyulacak kuralları kapsamaktadır. 2. KAPSAM Bu Talimat

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ 1.NÜSHA İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah Adresi STAJ

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TRAKYA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ BİYOLOJİ BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-(1) Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerini

Detaylı

Balıkesir Üniversitesi İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Staj Prosedürü

Balıkesir Üniversitesi İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Staj Prosedürü Balıkesir Üniversitesi İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Staj Prosedürü Staj Dönemleri Ve Staj Mülakat Tarihleri Her Yıl Eğitim-Öğretim Yılı Başında İlan Edilir. STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE STAJ SÜRESİNCE

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU 1. İşyeri Eğitimi Tanımı ve Genel Esaslar Öğrenciler, mezun olabilmek için İşyeri Eğitimi Yönergesi

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin staj başvuru koşulları ve esasları ile öğrencilerin staj sırasında

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C.

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ T.C. T.C. ÇANAKKALE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇANAKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE ÇANAKKALE 2008 Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sayı : 48084712.304.03-417../../201

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Turizm Fakültesi Staj Uygulamalarına İlişkin Esaslar

Uluslararası Antalya Üniversitesi Turizm Fakültesi Staj Uygulamalarına İlişkin Esaslar Uluslararası Antalya Üniversitesi Turizm Fakültesi Staj Uygulamalarına İlişkin Esaslar Amaç Madde 1- (1) Bu esasların amacı, Uluslararası Antalya Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin, eğitim ve

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ÇUMRA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Evrak Kayıt Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda kimlik

Detaylı

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ

T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ LÜLEBURGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETME STAJI SÖZLEŞMESİ Genel Hükümler MADDE 1 - (1) Bu sözleşme 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun olarak, mesleki ve teknik eğitim yapan

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ÇANAKKALE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE MÜDÜRLÜĞÜ STAJ DOSYASI ÇANAKKALE YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE-STAJ) ESASLARI AMAÇ: Öğrencilerin kurumsal bilgilerini uygulama ve beceri kazandırmaya yönelik bir biçimde geliştirip,

Detaylı

STAJ YAPILABİLECEK TARİHLER: 2 Temmuz 10 Ağustos 2018 (Bu tarihler dışında staj yapılamayacaktır.

STAJ YAPILABİLECEK TARİHLER: 2 Temmuz 10 Ağustos 2018 (Bu tarihler dışında staj yapılamayacaktır. STAJ TAKVİMİ: Okula staj başvuru işlemleri için son tarih: 1 Haziran 2018 STAJ YAPILABİLECEK TARİHLER: 2 Temmuz 10 Ağustos 2018 (Bu tarihler dışında staj yapılamayacaktır. STAJ RAPORUNUN OBS YE YÜKLENMESİ

Detaylı

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERCĠYES ÜNĠVERSĠTESĠ TOMARZA MUSTAFA AKINCIOĞLU MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erciyes Üniversitesi Tomarza Mustafa

Detaylı

KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU KIRKLARELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 YILI STAJ TAKVĠMĠ HAZIRLAYAN Şef AHMET CAN STAJ HAKKINDA GENEL BİLGİLER 1. Stajlar, Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU EDÖ/STAJ RAPOR DOSYASI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU EDÖ/STAJ RAPOR DOSYASI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU EDÖ/STAJ RAPOR DOSYASI Adı Soyadı :. Programı :.. Öğrenci No :. T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BAŞKALE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ STAJ DOSYASI

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencilerinin staj uygulama esaslarının düzenlenmesini

Detaylı

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI

T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ ESASLARI T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ STAJ ESASLARI I. GENEL İLKELER Madde 1 Staj, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM BÖLGESİ İÇİNDEKİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN İŞ YERLERİNDEKİ EĞİTİM, UYGULAMA VE STAJLARINA İLİŞKİN ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU 2017-2018 1. İşyeri Eğitimi Tanımı ve Genel Esaslar Öğrenciler, mezun olabilmek için İşyeri Eğitimi

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 - Bu staj yönergesi, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerini pratikle geliştirmek

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU Dikey Geçiş Sınavı Nedir? Dikey Geçiş Sınavı, 4 senelik lisans öğrenimine geçiş yapmak için her sene ÖSYM tarafından

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ AYVACIK MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU 1.NÜSHA

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ AYVACIK MESLEK YÜKSEKOKULU İŞYERİ KABUL VE SÖZLEŞME FORMU 1.NÜSHA T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta Adresi Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU İŞBAŞINDA EĞİTİM YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönerge; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm işletmeciliği ve

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM-TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM-TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ MÜTERCİM-TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Trakya Üniversitesi Edebiyat

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Gevaş Meslek Yüksekokulu İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon

Detaylı

SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE

SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE SOMUNCU GRUP BÜNYESİNDE STAJ YAPACAK OLANLARIN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, Somuncu Gruba bağlı birimlerde staj yapacak

Detaylı

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ YAPRAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ YAPRAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ YAPRAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Çankırı Karatekin Üniversitesi Yapraklı Meslek Yüksekokulu nda öğrenim gören öğrencilerin

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; mesleki ve teknik eğitim bölgeleri içindeki

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAKLI ALİ CEVAT ÖZYURT MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAKLI ALİ CEVAT ÖZYURT MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAKLI ALİ CEVAT ÖZYURT MESLEK YÜKSEKOKULU AMAÇ STAJ YÖNERGESİ MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Araklı Meslek Yüksekokulu bünyesindeki bölümlerde

Detaylı

Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönerge, müfredatında staj dersi bulunan Yaşar Üniversitesi lisans ve ön lisans öğrencisine uygulanır.

Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönerge, müfredatında staj dersi bulunan Yaşar Üniversitesi lisans ve ön lisans öğrencisine uygulanır. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin staj uygulama esaslarının düzenlenmesini ve stajlarda uyulması

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı, Bilecik Şeyh

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İLGİLİ MAKAMA T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ZORUNLU STAJ BAŞVURU FORMU VE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ Fotoğraf Yapıştırarak Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosunda Onaylatınız İLGİLİ MAKAMA Aşağıda

Detaylı

Meslek Yüksekokulu: Gülşehir Meslek Yüksekokulu nu, Müdür: Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü nü,

Meslek Yüksekokulu: Gülşehir Meslek Yüksekokulu nu, Müdür: Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü nü, T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜLŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU STAJ YÖNERGESİ Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gülşehir Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU STAJ/TEORİK VE UYGULAMALI DERS ESASLARI (Kabulü: 27/09 /2017 tarih ve 05/26 sayılı Senato Kararı)

TOROS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU STAJ/TEORİK VE UYGULAMALI DERS ESASLARI (Kabulü: 27/09 /2017 tarih ve 05/26 sayılı Senato Kararı) TOROS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU STAJ/TEORİK VE UYGULAMALI DERS ESASLARI (Kabulü: 27/09 /2017 tarih ve 05/26 sayılı Senato Kararı) AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Toros Üniversitesi Sağlık

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Birim İçi / Birim Dışı Uygulamasına (Staj) İlişkin Esaslar

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Birim İçi / Birim Dışı Uygulamasına (Staj) İlişkin Esaslar Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Birim İçi / Birim Dışı Uygulamasına (Staj) İlişkin Esaslar Amaç Madde 1- (1) Bu esasların amacı, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin staj uygulama

Detaylı