SARAYBOSNA Sarajevo. Avrupa daki Anadolu. Resimler izlenimler Nisan Yıl ( ) Prof. Dr. M.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SARAYBOSNA Sarajevo. Avrupa daki Anadolu. Resimler izlenimler. 12-15 Nisan 2013. 550. Yıl (1463-2013) Prof. Dr. M."

Transkript

1 SARAYBOSNA Sarajevo Avrupa daki Anadolu DEBİM-BiLiM-KÜLTÜR-TARiH-DOGA GEZiSi Resimler izlenimler Nisan Yıl ( ) Prof. Dr. M. Şerefettin Canda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültersi Patoloji Anabilim Dalı, İnciraltı-İzmir

2 Dokuz Eylül Üniversitesi DEBİM (Dokuz Eylül Bilim Merkezi) olarak (42 kişi), Nisan 2013 günlerinde, (Zambak Tur, Sn. Hüseyin Kansu ) yapılan Saraybosna 550. yıl BİLİM-KÜLTÜR-TARİH-DOĞA gezisi izlenimlerimiz Resimlerle aşağıda sunulmuştur. Genel izlem, savaş sonrası, halkın moral-motivasyonu iyi idi. İÇİNDEKİLER I. Saraybosna Üniversitesi (University of Sarajevo), 15 Nisan 2013 Pazartesi Bosna-Hersel Ünivesiteleri: SARAYBOSNA Üniv., MOSTAR Cemal Biyediç Üniv., TRAVNİK Üniv., ZENİKA Üniv., TUZLA Üniv. Saraybonsa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharem Avdispahiç ile görüştük, DEÜ Rektörü Prof. Dr.Mehmet Füzün ün selamlarını ilettik. (Katılımcılar: Prof. Dr. Bakir Mehiç Tıp Fak. Dekanı, Prof. Dr. Faruk Mekiç Rek Yard., Prof. Dr. Dzenen Dolangiç Rek. Yard., Prof. Dr. M. Ş. Canda, DEÜTF Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ve Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu). II. Saraybosna Üniversitesi Tıp Fakültesi, 15 Nisan 2013, Pazartesi Prof. Dr. Bakir Mehiç Tıp Fakültesi ni gezdirdi. Patoloji bölümüne de götürdü. III. Saraybosna Üniv. Tıp Fak. Patoloji Anabilim Dalı, 15 Nisan 2013, Pazartesi Patoloji Bölümü öğretim üyeleri ile tanıştık. Patoloji uzmanı açığı var. Patoloji ve Biyomekanik ile Tıp Fakülteleri arasında öğrenci değişimi, uzmanlık eğitimi işbirliği için karşılıklı görüşler bildirildi.

3 IV. İİT ve 21. Yüzyılda İslam Dünyası, 15 Nisan 2013, Pazartesi Konferans, Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu Sarybosna Üniversitesi, Saraybosna Devlet Üniv. Rektörü nü ziyaretimizde, Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu nun (İKÖ-Genel Sekreteri) konferansı vardı, davet edildik. İlgiye izlenen bir konferans oldu. V. Prof. Dr. Faruk Çekloviç (Önceki Rektör), 15 Nisan 2013, Pazartesi İkinci Saraybosna Gezisi (19-21 Haziran 2008) sırasında, Prof. Dr. Tülay Canda ile birlikte ziyaret ettiğimiz Saraybosna Üniversitesi nin o zamanki Rektörü Prof. Dr. Faruk Çekloviç ile görüştük, bizi içtenlikle karşıladı. VI. Uluslararası Saraybosna Universitesi (ISU), 13 Nisan 2013 Cumartesi Tüm katılımcılar ziyarete gittik. Prof. Dr. Fehim Fındık (Müh. Fak. Dekanı) ve Doç. Dr. Hasan Korkut (Rektör Danış.) bizi karşılandı. Güzel binalar, derslikler yapılmış, burada IUS nın tanıtım sunumu yapıldı. VII. Vrelo Bosna, Saraybosna, 13 Nisan 2013 Cumartesi VIII. Saraybosna, Tunel Müze, Yaşam / Umut Tüneli, Pazartesi IX. Travnik (Vezirler Şehri, Küçük İstanbul, Bosna Eyalet merkezi), Plava Voda, Mavi Su, Göksu Kaynağı, Gökpınar 13 Nisan 2013 Cumartesi X. Koniç /Atlılar, Koniç Osmanlı Köprüsü, 14 Nisan 2013 Pazar

4 XI. Blagay, Vrelo Bune, Buna Nehrinin kaynağı, Sarı Saltuk (Alperenler ) Tekkesi, 14 Nisan 2013 Pazar XII. Poçitel (Başlangıç), Taşköy, Taşkent, Eski Türk Köyü, Osmanlı Sınır Karakolu, 14 Nisan 2013 Pazar XIII. Mostar, Neretva Irmağı, Mostar Köprüsü, 14 Nisan 2013 Pazar XIV. Saraybosna-Kampus - Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi- SANAT-SPOR- 15 Nisan 2013 Pazartesi XV. Saraybosna, Kovaçi, Alia İzetbegoviç-Anıtmezar- (8 Ağustos 1925 Şamats- 19 Ekim 2003 Saraybosna), 15 Nisan 2013, Pazartesi DEÜ DEBİM grubu topluca Alia İzetbegoviç in Anıtmezarını (Saraybosna, Kovaçi Mezarlığı) ziyaret ettik. XVI. Saraybosna, Başçarşı, Hüsrev Bey Medresesi, 15 Nisan 2013 Pazartesi Miljacka Nehri Saraybosna nın içinden ve Başçarşı nın yanından geçer, Saraybosna Irmağı adını da alır. XVII. Sonuç

5 I. Saraybosna Devlet Üniversitesi (SBÜ) Saraybosna Üniversitesi 1949 yılında kurulmuştur. Temelleri Gazi Hüsrev Bey Medresesi nin kuruluşuna dayanır (1537). Bosna-Hersek teki en büyük ve en köklü üniversitedir. Sosyal-Hümaniter-Doğa Bilimleri, Teknik Bilimler, Tıp ve Sanat Bologna sürecine girmiş ve Lizbon Sözleşmesini imzalamıştır; - Lisans (3-4 yıl)(önlisan 2 yıl), - Yüksek lisans (1-2 yıl), - Doktora (3 yıl) eğitimi verilmektedir öğrencisi, profesör, doçent, öğretim görevlisi vardır. YÖK denkliği vardır.

6 Saraybosna Üniversitesi Rektörlüğü, 15 Nisan 2013 Pazartesi Hüseyin Kansu, Prof. Dr. Muharem Avdispahiç (SB Üniv. Rektörü), Prof. Dr. Tülay Canda, Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, Prof. Dr. Hasan Havutçuoğlu, Prof. Dr. Bakir Mehiç (Tıp Fak. Dekan), Prof. Dr. Faruk Mekiç, (Rektör Yard), Prof. Dr. Dzenan Donlagiç (Rektör Yard.), Prof. Dr. Recep Çavuşeviç (SYO Müd.).

7 Saraybosna Devlet Üniversitesi,15 Nisan 2013 Pazartesi Prof. Dr. Recep Çavuşeviç (SYO Müd.), Hüseyin Kansu, Prof. Dr. Muharem Avdispahiç (SB Üniv. Rektörü), Prof. Dr. Tülay Canda, Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, Prof. Dr. Hasan Havutçuoğlu, Prof. Dr. Bakir Mehiç (SBÜ Tıp Fak. Dekan), Prof. Dr. Faruk Mekiç, (Rektör Yard), Prof. Dr. Dzenan Donlagiç (Rektör Yard.).

8 Saraybosna Devlet Üniversitesi,15 Nisan 2013 Pazartesi SB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharem Avdispahiç e, Sarayevo 95 ve Bosna Savaşı Kitaplarının, Prof. Dr. M. Şerefettin Canda tarafından sunulması.

9 Saraybosna Devlet Üniversitesi Rektörlüğü,15 Nisan 2013 Pazartesi

10 II. Saraybosna Üniv. Tıp Fakültesi Dekanlığı,15 Nisan 2013 Pazartesi Prof. Dr. Tülay Canda (DEÜTF Dekanı), Prof. Dr. Bakir Mehiç (SBÜ Tıp Fak. Dekan)

11 Saraybosna Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, 15 Nisan 2013 Pazartesi.

12 SBÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı,15 Nisan 2013 Pazartesi Prof. Dr. Tülay Canda (DEÜTF Dekanı), Prof. Dr. Bakir Mehiç (SBÜ Tıp Fak. Dekan)

13 III. Saraybosna Üniv. Tıp Fak. Patoloji Anabilim Dalı, 15 Nisan 2013 Pazartesi Patoloji Müzesi; eski mikroskoplar, duvarda mikroskopik patolojinin kurucusu Virchov un resmi görülüyor.

14 SBÜ Tıp Fakültesi Patoloji ABD Başkanı Prof.Dr. SVJETLANA RADOVİÇ ve çalışma arkadaşları. SBÜ Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı, 15 Nisan 2013 Pazartesi

15 IV. İİT ve 21. Yüzyılda İslam Dünyası Konferans, Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu, Saraybosna Üniversitesi, 15 Haziran 2013 Pazartesi

16 İİT ve 21. Yüzyılda İslam Dünyası Konferans, Saraybosna Üniversitesi, 15 Nisan 2013 Pazartesi Sn. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu özetle aşağdaki görüşleri belirtti: Suriye rejimi hafife alındığı için, son yılların en büyük krizlerden biri yaşanıyor. Suriye olayları, Tunus-Mısır-Libya'daki gibi sanıldı, gelişmeler tersi oldu. Beşar Esed, -demokratik değişim-, demesine karşın, sözünü yerine getirmedi. Suriye'de yapılmaması gerekenler konusunda uluslararası kamuoyu fikir birliği var, ancak yapılması gerekenler konusunda yok. Suriye'de barışçıl çözüm aranmalı, askeri çözüm daha çok kan, cinayet, yıkımdır Balkanlar'ın Kudüs'ü Saraybosna Saraybosna da, Cami, Kilise ve Sinagog bir arada bulunur. Avrupa'nın hiç bir yerinde 16. yüzyıldan kalan Cami ile Kilise bir arada yoktur. Londra'da, Madrid'de yoktur, sadece Saraybosna ve İstanbul'da görülebilir.

17 V. Prof. Dr. Faruk Çekloviç (Önceki Rektör), 15 Nisan 2013, Pazartesi Prof. Dr. M. Şerefettin Canda, Prof. Dr. Faruk Çekloviç (SBÜ önceki Rektörü), Hüseyin Kansu.

18 VI.International University of Sarajevo, Cumartesi

19

20 International University of Sarajevo, Cumartesi.

21 Fatih Sultan Mehmed'in Bosna Fermanı (Ahidnamesi) 28 Mayıs 1463 Fontsa Fransisken Manastırı nda bulunuyor. İlk insan hakları bildirisi, Birleşmiş Milletler tarafından, 1971'de tüm üye ülkelerin dilinde yayınlananmıştır. Ben Fatih Sultan Han, Bütün Dünyaya İlân Ediyorum Ki; Kendilerine Bu Padişah Fermanı Verilen Bosnalı Fransiskenler Himâyem Altındadır Ve Emrediyorum: Hiç Kimse Ne Bu Adı Geçen İnsanları Ne De Onların Kiliselerini Rahatsız Etmesin Ve Zarar Vermesin. İmparatorluğumda Huzur İçerisinde Yaşasınlar Ve Bu Göçmen Durumuna Düşen İnsanlar Özgür Ve Güvenlik İçerisinde Yaşasınlar. Devletimdeki Tüm Memleketlere Dönüp Korkusuzca Kendi Manastirlarina Yerleşsinler. Ne Padişahlık Eşrâfindan, Ne Vezirlerden Veya Memurlardan, Ne Hizmetkârlarımdan, Ne De Üllkemin Vatandaşlarından Hiç Kimse Bu İnsanların Onurunu Kırmayacak Ve Onlara Zarar Vermeyecektir. Hiç Kimse Bu İnsanların Hayatlarına, Mallarıa Ve Kiliselerine Saldırmasın, Hor Görmesin Veya Tehlikeye Atmasın. Hatta Bu İnsanlar Başka Ülkelerden Devletime Birisini Getirirse Onlar Da Aynı Haklara Sahiptir. Bu Padişah Fermanını İlân Ederek Burada, Yerlerin, Göklerin Yaratıcısı Ve Efendisi Allah, Allah'in Elçisi Aziz Peygamberimiz Muhammed Ve 124 Bin Peygamber İle Kuşandığım Kılıç Adına Yemin Ediyorum Ki; Emrime Uyarak Bana Sadık Kaldıkları Sürece Tebaamdan Hiç Kimse Bu Fermanda Yazılanların Aksini Yapmayacaktır. 28 Mayis 1463 Milodraz Dünya Fatihi, Haşmetli Ve Ulu Sultan'ın İmzalı Ve Parlayan Mühürlü Fermanıdır Saraybosna, IUS, Cumartesi.

22 Saraybosna, International University of Sarajevo, IUS, Cumartesi.

23 International University of Sarajevo, Cumartesi.

24 International University of Sarajevo, IUS, Cumartesi.

25 International University of Sarajevo, IUS, Cumartesi.

26 VII. Saraybosna, Vrelo Bosna, Bosna Nehrinin Kaynağı, Milli Park, İgman Dağının Eteği, 13 Nisan 2013 Cumartesi Vrelo Bosna, Bosna Irmağı nın kaynağıdır ve Saraybosna ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca civarındadır. Birçok su kaynağı, bunların oluşturduğu Bosna ırmağı, gölcükler, ördekler, her yer yeşil ağaçlar, çimenler, şelaleler olağanüstü güzel ekolojik bir çevre oluşturmuştur.

27 Vrelo Bosna, Bosna Nehrinin kaynağı, Milli Park, İgman Dağı nın eteği,13 Nisan 2003, Cumartesi.

28 Vrelo Bosna, Bosna N. kaynağı ve Milli Park, İgman Dağı nın eteği, 13 Nisan 2003, Cumartesi.

29 Vrelo Bosna, Bosna N. Kaynağı, Milli Park, İgman Dağı nın eteği, 13 Nisan 2003 Cumartesi.

30 Vrelo Bosna, Bosna N. Kaynağı, Milli Park, İgman Dağı nın eteği, 13 Nisan 2003 Cumartesi.

31 Vrelo Bosna, Bosna Nehr. kaynağı, Milli Park, İgman Dağı nın eteği, 13 Nisan 2013 Cumartesi.

32 Vrelo Bosna, Bosna Nehrinin Kaynağı, Milli Park, İgman Dağı nın eteği, 13 Nisan 2003 Cumartesi.

33 Vrelo Bosna, 13 Nisan 2003 Cumartesi.

34 Vrelo Bosna, 13 Nisan 2003 Cumartesi.

35 Vrelo Bosna, 13 Nisan 2003, Cumartesi.

36 Vrelo Bosna, Bosna Nehrinin kaynağı, Milli Park, İgman Dağı nın eteği, 13 Nisan 2003, Cumartesi.

37 Vrelo Bosna, Bosna N. kaynağı, Milli Park, İgman Dağı nın eteği, 13 Nisan 2003, Cumartesi.

38 Vrelo bosna, Bosna N. kaynağı, Milli Park, İgman Dağı nın eteği, 13 Nisan 2003, Cumartesi.

39 VIII. Saraybosna, Tunel Müze, Yaşam / Umut Tüneli, Pazartesi Tunel Müze, Saraybosna Havaalanının altından geçer (762 m X 1.5 m) (2500 feet X 5 feet). Saraybosna Kuşatma altında, Havaalanının altından geçen Tunel ile dış dünya ile bağlantı kuruluyor ve her türlü gıda ve lojistik destek sağlanıyor ( ).

40 Saraybosna, Tunel Müze, Pazartesi. Igman Dağını aşıp, bu tünelden 23 Ağustos 1995 Çarşamba sabaha karşı 5.00 de geçerek Saraybosna ya giriş yaptık, Alia İzetbegoviç ile görüştük. 24 Ağustos 1995 Perşembe günü sabaha karşı geldiğimiz gibi dönüş yaptık. O günden bu yana buraya ilk gelişim. Anılar canlı. -Sarayevo 95 Kitabı, MŞCANDA-

41 Saraybosna, Tunel Müze, 15. Nisan 2013 Pazartesi.

42 Saraybosna, Tunel Müze, 15. Nisan 2013 Pazartesi.

43 Saraybosna, Tunel Müze, Pazartesi.

44 Saraybosna, Tunel Müze, 15. Nisan 2013 Pazartesi.

45 Saraybosna, Tunel Müze, 15. Nisan 2013 Pazartesi.

46 Saraybosna, Tunel Müze, Pazartesi.

47 Saraybosna, Tunel Müze, Pazartesi.

48 Saraybosna, Tunel Müze, 15. Nisan 2013 Pazartesi.

49 Saraybosna, Tunel Müze, 15. Nisan 2013 Pazartesi.

50 Saraybosna, Tunel Müze, Pazartesi.

51 Saraybosna, Tunel Müze, Tünel rayları üzerinde yük ve ayrıca Alia İzetbegoviç i taşıyan koltuk, Pazartesi.

52 Saraybosna, Tunel Müze, Tüneli kazanlar Pazartesi.

53 Saraybosna Kuşatma altında, Havaalanının altından geçen Tunel ile dış dünya ile bağlantı kuruluyor ve her türlü gıda ve lojistik destek sağlanıyor ( ).

54

55 IX. Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi Küçük İstanbul, Vezirler Şehri, Bosna Eyalet Merkezi, Osmanlı Devlet adamlarının eğitim gördüğü yer. Travnik Kalesi, 13 Nisan 2013 Cumartesi.

56 Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi

57 Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi.

58 Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi.

59 Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi.

60 Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi.

61 Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi.

62 Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi.

63 Travnik, Plava Voda, Mavi Su / Göksu Kaynağı (Gökpınar), 13 Nisan 2013 Cumartesi.

64 X. KONJİÇ, Osmanlı Köprüsü/Koniç Köprüsü, 14 Nisan 2013 Pazar Koniç, Hersek bölgesindedir, Mostar'a 40 km. uzaklıkta ve Neretva nehri kenarındadır. Bağlık, bahçelik güzel bir kenttir. Osmanlı nın izlerini taşıyan mimari eserleri ve Koniç Osmanlı Köprüsü çok ünlüdür. IV. Mehmet tarafından 1682'de inşa ettirilmişti. 6 kemerli, genişliği 5.35 m., uzunluğu m. dir. II. Dünya Savaşı'nda yıkıma uğradı (3 mart 1945). Tito döneminde üzerine beton dökülerek trafiğe açıldı. TİKA, restore çalışmalarına 2006'da başladı.16 Haziran 2009'da açılışı yapıldı (TC Bayındırlı Bakanı Zeki Ergezen).

65 Koniç (Atlılar) Köprüsü, Neretva Nehri, 14 Nisan 2013 Pazar.

66 Koniç (Atlılar) Köprüsü, Neretva Nehri, Pazar. Prof. Dr. Tülay Canda, Nurcihan Altunkeyik, Gülten Gültekin, Sabiha Öztürk

67 Koniç Çarşısı, 14 Nisan 2013 Pazar.

68 Koniç Köprüsü, Neretva Nehri, Pazar. Yavuz Ulusu, Ahmet Köksal, Necla köksal, Zinet Ulusu, Şukriye Duman, Muhammed Duman,

69 Koniç, Pazar.

70 Koniç (Atlılar), Neretva Nehri, Pazar.

71 Koniç (Atlılar), Neretva Nehri, Pazar.

72 XI. Blagay, Vrelo Bune/Buna Nehrinin kaynağı, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi, 14 Nisan 2013 Pazar Avrupa nın en güçlü su kaynağıdır.

73 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler )Tekkesi, Buna Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

74 Blagay, Buna Nehrinin kaynağı, Sarı Saltuk (Alperenler ) Bektaşi Tekkesi, 14 Nisan 2013 Pazar.

75 Blagay, Vrelo Bune/Buna Nehrinin kaynağı, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi,14 Nisan 2013 Pazar.

76 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi, Vrelo Bune/Bune Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

77 Blagay, Vrelo Bune/Buna Nehrinin kaynağı, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi, 14 Nisan 2013 Pazar.

78 Blagay, Vrelo Bune /Buna Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

79 Blagay, Sarı Saltuk(Alperenler) Tekkesi, Vrelo Bune/Buna Nehrinin kaynağı,14 Nisan 2013 Pazar.

80 Blagay, Sarı Saltuk(Alperenler) Tekkesi, Vrelo Bune/Buna Nehrinin kaynağı,14 Nisan 2013 Pazar.

81 Blagay, Buna Nehrinin kaynağı (Vrelo Bune), 14 Nisan 2013 Pazar.

82 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi ve Buna Nehrinin kaynağı,14 Nisan 2013 Pazar.

83 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi ve Buna Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

84 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler )Tekkesi ve Buna Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar. Prof.Dr.Tülay Özüerman, Prof.Dr.Tülay Canda, Dr. Sezgin karaca, Nurcihan Altunkeyik

85 Blagay, Vrelo Bune/Buna Nehrinin kaynağı, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi,14 Nisan 2013 Pazar.

86 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi ve Buna Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

87 Blagay, Vrelo Bune/Buna Nehrinin kaynağı, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi,14 Nisan 2013 Pazar.

88 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi ve Buna Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

89 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler) Tekkesi ve Buna Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

90 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler ) Tekkesi ve Buna Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

91 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler ) Tekkesi ve Bune Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

92 Blagay, Sarı Saltuk (Alperenler )Tekkesi ve Bune Nehrinin kaynağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

93 XII. POÇİTEL (Başlangıç), Taşköy, Taşkent, Eski Türk Köyü, Osmanlı Sınır Karakolu, 14 Nisan 2013 Pazar Poçitel (Başlangıç), Osmanlı Sınır Karakolu, Taşkent, Eski Türk Köyü, Hacı Ali Bey (Şişman İbrahim Paşa) Camii, Medrese, Türk Hamamı, Saat Kulesi. 14 Nisan 2013 Pazar.

94 Poçitel (Başlangıç), Osmanlı Sınır Karakolu, Taşkent, Eski Türk Köyü, Hacı Ali Bey (Şişman İbrahim Paşa) Camii içten görünüş, 14 Nisan 2013 Pazar.

95 Poçitel (Başlangıç), Osmanlı Sınır Karakolu, Taşkent, Eski Türk Köyü, Hacı Ali Bey (Şişman İbrahim Paşa) Camii içten görünüş ve renkli süslemeler, 14 Nisan 2013 Pazar.

96 Poçitel (Başlangıç), Taşkent, Eski Türk Köyü, Osmanlı Sınır Karakolu, Saat Kulesi. 14 Nisan 2013 Pazar.

97 Poçitel (Başlangıç), Taşkent, Eski Türk Köyü, Osmanlı Sınır Karakolu, Saat Kulesi, 14 Nisan 2013 Pazar

98 Poçitel-Başlangıç, Osmanlı Sınır Karakolu, Taşkent, Eski Türk Köyü, Poçitel Kalesi, 14 Nisan 2013 Pazar.

99 XIII. Mostar, Neretva Irmağı, 14 Nisan 2013 Pazar Hersek bölgesinin merkezidir, Neretva nehri kenarındadır, Osmanlı nın izlerini taşıyan mimari eserler vardır. Mostar Köprüsü ünlüdür, MOSTAR Cemal Biyediç Üniversitesi açıktır. Mostar Köprüsü-Taş hilal, 1566; Mimar Hayrettin tarafından yapılmıştır. 9 Kasım 1993; Hırvat topçularının ateşi ile yıkılan Mostar Köprüsü, 23 Temmuz 2004; Çok sayıda devlet temsilcisinin katılımiyle törenle açıldı.

100 Mostar Köprüsü, Neretva Irmağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

101 Mostar Köprüsü, Neretva Irmağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

102 Mostar Köprüsü, Neretva Irmağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

103 Mostar Köprüsü, Neretva Irmağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

104 Mostar Köprüsü, Neretva Irmağı, 14 Nisan 2013 Pazar.

105 Mostar Köprüsü, Neretva Irmağı, 14 Nisan Pazar.

106 Mostar Köprüsü, 23 Temmuz 2004;çok sayıda devlet temsilcisinin bulunduğu bir törenle açıldı Mostar Köprüsü-TAŞ HİLAL, 9 Kasım 1993, Hırvat topçu ateşi ile yıkıldı, 1566, Mimar Hayrettin tarafından yapılmıştır.

107 Mostar, Neretva Irmağı, 14 Nisan Pazar.

108 Mostar, Neretva Irmağı, 14 Nisan Pazar.

109 Mostar, Köprü Sokağı, 14 Nisan Pazar.

110 Mostar, Cemal Biyediç in evi, 14 Nisan Pazar.

111 Mostar, Koski Mehmet Paşa Camisi, 14 Nisan Pazar.

112 Mostar, Koski Mehmet Paşa Camisi, 14 Nisan 2013 Pazar

113 Mostar Köprüsü, 14 Nisan 2013, Pazar.

114 XIV. Saraybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi

115 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

116 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

117 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

118 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

119 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

120 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

121 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

122 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

123 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

124 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

125 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

126 Sarasybosna, Kampus, Alkol ve Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat ve Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

127 Sarasybosna, Kampus, Alkol-Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat-Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

128 Sarasybosna, Kampus, Alkol-Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat-Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

129 Sarasybosna, Kampus, Alkol-Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi(Sanat-Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

130 Sarasybosna, Kampus, Alkol-Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat-Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

131 Sarasybosna, Kampus, Alkol-Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat-Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

132 Sarasybosna, Kampus, Alkol-Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat-Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

133 Sarasybosna, Kampus, Alkol-Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi (Sanat-Spor ile), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

134 XV. Alia İzetbegoviç-Anıtmezar,Saraybosna, Kovaçi,15 Nisan 2013,Pazartesi.

135 Alia İzetbegoviç Bilge Kral (8 Ağustos 1925 Şamats-19 Ekim 2003 Saraybosna) Saraybosna Kovaçi, Alia İzetbegoviç-Anıtmezar, Hüseyin Kansu, 15 Nisan 2013, Pazartesi.

136 Saraybosna Kovaçi, Alia İzetbegoviç-Anıtmezar, 15 Nisan 2013, Pazartesi.

137 Saraybosna Kovaçi, Alia İzetbegoviç-Anıtmezar, 15 Nisan 2013, Pazartesi.

138 XVI. SARAYBOSNA, BAŞÇARŞI, 15 Nisan 2013 Pazartesi Miljacka Nehri, Saraybosna Irmağı adını da alır, Saraybosna nın içinden ve Başçarşı nın yanından geçer, Hüsrev Bey Camisi, Medresesi, Saat Kulesi bulunur.

139 Saraybosna, Başçarşı, Hüsrev Bey Saat Kulesi, 15 Nisan 2013, Pazartesi.

140 Saraybosna, Başçarşı, 15 Nisan 2013 Pazartesi.

141 Saraybosna, Başçarşı, Kuşlu Meydan, 15 Nisan 2013 Pazartesi.

142 Saraybosna, Başçarşı, 15 Nisan 2013 Pazartesi.

143 Saraybosna, Başçarşı, Banu Önvural, İşve Havutçuoğlu, Ata Önvural, Ahmet Karakaşlı, Lara- Ada Karkaşlı, Direnç Havıtçıoğlu, 15 Nisan 2013 Pazartesi.

144 Saraybosna, Başçarşı, 15 Nisan 2013 Pazartesi.

145 Saraybosna, Latin Köprüsü, 15 Nisan 2013 Pazartesi.

146 Saraybosna, Latin Köprüsü, karşı köşe, Saraybosna Suikasti nin yapıldığı yer, 28 Haziran 1914 Saat 01.15'de, Arşidük Franz Ferdinand a Gavrilo Princip tarafından suikast yapıldı. Avusturya-Macaristan, Sirbistan'a savaş açtı. I. Dünya Savaşı nın başlamasına yol açtı. 15 Nisan 2013 Pazartesi.

147 Saraybosna, Latin Köprüsü, karşı köşe, Saraybosna Suikasti nin yapıldığı yer: 28 Haziran 1914 Saat 01.15'de, Arşidük Franz Ferdinand a Gavrilo Princip tarafından suikast yapıldı. Avusturya-Macaristan, Sirbistan'a savaş açtı. I. Dünya Savaşı başladı, 15 Nisan 2013 Pazartesi.

148 Saraybosna, Miljacka Nehri Saraybosna nın içinden ve Başçarşı nın yanından geçer (Saraybosna Irmağı), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

149 Saraybosna, Miljacka Nehri Saraybosna nın içinden ve Başçarşı nın yanından geçer (Saraybosna Irmağı), 15 Nisan 2013 Pazartesi.

150 Saraybosna, Başçarşı, Boşnak Börekçisi,15 Nisan 2013 Pazartesi.

151 XVII. Sonuç Bosna-Hersek de Osmanlı kültür mirasının 550. yılındayız ( ). Fatih Sultan Mehmet in Bosna Sancağı ( ), Berlin Antlaşması na dek 415 yıl Osmanlı yönetiminde kalmıştır. Bosna-Hersek de,osmanlı kültürünün özgün bir formu günümüzde yaşıyor Bosna-Hersek gibi olağanüstü bir doğada ve ekolojik çevrede, Müslüman Boşnaklar ve Anadolu Türklerinin, dönemi ile - günümüze dek süren - karışması ile ortaya çıkan özgün kültür. 1. Halk ve Üniversiteler Türkiye ile ilişkilerin ve işbirliğinin gelişmesine istekli. 2. Bosna nın, Tarihi, Doğal güzelliklerini (3. kez gelmeme karşın) ilgi çekici. 3. Ulaşım: Bu güzel zambaklar ve sular ülkesine, Türkiye den ulaşım kolay. 4. Hava yolu ulaşımı (THY, PEGASUS) ve vizesiz geçiş büyük kolaylık sağlıyor. 5. Türkiye-Türkler-Ayyıldız dostu, Avrupa daki Anadolu Bosna-Hersek i tanımak, görmek, her Anadolu insanı için için gereklidir. 6. Dayton Antlaşması sonrası (karmaşık yapılanma!), Boşnaklar desteklenmeli. Saraybosna Gelişlerim; İlki savaş zamanı, Ağustos 1995, Sareyevo 95 Kitabı, Canda MŞ, İkincisi MKÜ Rektörü iken, Haziran 2008, Üçüncüsü DEÜTF DEBİM, Nisan 2013, Bosna Savaşı, Canda MŞ.

152 T e ş e kk ü r l e r Prof. Dr. M. Şerefettin Canda 28 Haziran 2003, İzmir

BOSNA HERSEK VE SIRBİSTAN 4 GECE 5 GÜN

BOSNA HERSEK VE SIRBİSTAN 4 GECE 5 GÜN BOSNA HERSEK VE SIRBİSTAN 4 GECE 5 GÜN 1.Gün - Saraybosna Sabah Atatürk havalimanı Türk Hava Yolları A/B kontuarı önünde Yağmur Tur yetkilisi ile buluşarak kontuar işlemlerinin başlaması ve bavulların

Detaylı

BOSNA SAVAŞI ( ) VE BARIŞ. Bosnian War ( ) and Peace. Prof. Dr. M. Şerefettin CANDA

BOSNA SAVAŞI ( ) VE BARIŞ. Bosnian War ( ) and Peace. Prof. Dr. M. Şerefettin CANDA BOSNA SAVAŞI (1992-1995) VE BARIŞ Resimlerle Bosna Savaşı ndan Bir Kesit ve Günümüzden İzlenimler Bosnian War ( 1992-1995) and Peace An Illustrated Cross - Section From the Bosnian War and Current Impressions

Detaylı

İlim ve medeniyete yerinde dokunuş SEMERKANT SARAYBOSNA. Kültür Turları 9 TAKSİT

İlim ve medeniyete yerinde dokunuş SEMERKANT SARAYBOSNA. Kültür Turları 9 TAKSİT İlim ve medeniyete yerinde dokunuş SEMERKANT SARAYBOSNA Kültür Turları 9 TAKSİT Gönül mimarlarının huzuruna yolculuk... SEMERKANT Turu İSTANBUL > TAŞKENT > SEMERKANT > BUHARA Orta Asya nın ve İpek Yolu

Detaylı

SARAYBOSNA TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE

SARAYBOSNA TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE SARAYBOSNA TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE 1. Gün : İstanbul - Saraybosna Saraybosna ile başlayacak olan turumuz için Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali GeziMod kontuarında 09:00'da buluşuyoruz.

Detaylı

BALKAN BAŞKENTLERİ EĞİTİM VE KÜLTÜR GEZİLERİ PASAPORTUNU AL YOLA DÜŞ

BALKAN BAŞKENTLERİ EĞİTİM VE KÜLTÜR GEZİLERİ PASAPORTUNU AL YOLA DÜŞ 1 BALKAN BAŞKENTLERİ EĞİTİM VE KÜLTÜR GEZİLERİ PASAPORTUNU AL YOLA DÜŞ Turun Adı Süre Ulaşım Otel Vize Hareket Noktası Eğitim Balkan Turları 7 Gece 8 Gün Hava Yolu-Otobüs-Tren 3-4* Oteller Schengen Vizesi

Detaylı

BOSNA-HERSEK TURU (3 Gece 4 Gün)

BOSNA-HERSEK TURU (3 Gece 4 Gün) BOSNA-HERSEK TURU (3 Gece 4 Gün) 1.Gün : İSTANBUL - SARAYBOSNA THY / PGS HAVAYOLU. tarifeli uçağı ile İstanbul dan hareket ( yerel saat ) Saraybosna ya varış. Havalimanı nda TOPRAK TURİZM rehberi tarafından

Detaylı

SARAYBOSNA TURU ATLASGLOBAL HAVA YOLLARI İLE

SARAYBOSNA TURU ATLASGLOBAL HAVA YOLLARI İLE 1.GÜN : İstanbul Saraybosna SARAYBOSNA TURU ATLASGLOBAL HAVA YOLLARI İLE Saraybosna turumuz için Atatürk Havalimanı Dış hatlar gidiş terminalinde GeziMod Kontuarında saat 07:00'de siz değerli misafirlerimiz

Detaylı

Bosna - Hersek. Özel Sefer ile - 3 Gece 4 Gün. Neden Gitmeli? Ne Yapmalı? 01-04 Mayıs 2014. Mostar Köprüsünü görmek için

Bosna - Hersek. Özel Sefer ile - 3 Gece 4 Gün. Neden Gitmeli? Ne Yapmalı? 01-04 Mayıs 2014. Mostar Köprüsünü görmek için Bosna - Hersek Özel Sefer ile - 3 Gece 4 Gün 01-04 Mayıs 2014 Neden Gitmeli? Mostar Köprüsünü görmek için Eski Osmanlı Bakırcılar Çarşısına uğramak için. Ne Yapmalı? Boşnak Böreğini yerinde yeyin PROGRAM

Detaylı

SARAYBOSNA BELGRAD TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE

SARAYBOSNA BELGRAD TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE SARAYBOSNA BELGRAD TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE 1. Gün : İstanbul - Saraybosna Saraybosna ile başlayacak olan turumuz için Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali GeziMod kontuarında 11:45'de

Detaylı

1.Gün İstanbul- Belgrad

1.Gün İstanbul- Belgrad Balkan cografyasinda 5 ulke vizesiz turu Sirbistan-Bosna- Karadag-Aranavutluk-Makedonya - Belgrad Saraybosna- Mostar-Trebinje-Budva-Tiran- Ohrid-Üsküp 8 gun-7 gece Pegasus Havayolları 1.Gün İstanbul- Belgrad

Detaylı

BOSNA-HERSEK TEKİ KÜLTÜR, BİLİM VE EĞİTİM ÜZERİNDEKİ OSMANLI ETKİSİ: MEVCUT DURUM

BOSNA-HERSEK TEKİ KÜLTÜR, BİLİM VE EĞİTİM ÜZERİNDEKİ OSMANLI ETKİSİ: MEVCUT DURUM Prof. Dr. Cazim HADZİMEJLİS* BOSNA-HERSEK TEKİ KÜLTÜR, BİLİM VE EĞİTİM ÜZERİNDEKİ OSMANLI ETKİSİ: MEVCUT DURUM Osmanlıların Balkanlarda çok büyük bir rolü var. Bosna Hersek te Osmanlıların çok büyük mirası

Detaylı

5 GECE 6 GÜN - BALKAN ÜLKELERİ GEZİ PROGRAMI

5 GECE 6 GÜN - BALKAN ÜLKELERİ GEZİ PROGRAMI Balkan Turu 5 GECE 6 GÜN - BALKAN ÜLKELERİ GEZİ PROGRAMI 1.GÜN:İSTANBUL-PRİŞTİNA PRİZREN-ÜSKÜP Sabiha Gökçen Havalimanı nda PRİŞTİNE kontuarı önünde buluşma. PGS 10.30 tarifeli uçağı ile İstanbul dan hareket

Detaylı

OSMANLI YAPILARINDA. Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik

OSMANLI YAPILARINDA. Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik OSMANLI YAPILARINDA İZNİK ÇİNİLERİ Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik Çinileri, KültK ltür r Bakanlığı Osmanlı Eserleri, Ankara 1999 Adana Ramazanoğlu Camii Caminin kitabelerinden yapımına 16. yy da Ramazanoğlu

Detaylı

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Azar Gasht Maleki Travel Tur Tarihleri : 13 Nisan 15 Nisan 20 Nisan 22 Nisan 27 Nisan 29 Nisan 04 Mayıs 06 Mayıs 11 Mayıs 13 Mayıs Tur Programı:

Detaylı

4 GÜN 3 GECE. Saraybosna (3)

4 GÜN 3 GECE. Saraybosna (3) 22 25 Temmuz 2017 Yeraltı tünelleri, şifalı enerjisi ve büyüleyici manzaraları ile Bosna Piramitleri sizi otantik ve heyecan verici bir keşfe davet ediyor. 22 Temmuz 2017 CUMARTESI 25 Temmuz 2017 SALI

Detaylı

Balkanlarda ecdadımızın büyüklüğünü müşahede ettim

Balkanlarda ecdadımızın büyüklüğünü müşahede ettim On5yirmi5.com Balkanlarda ecdadımızın büyüklüğünü müşahede ettim Bosna'yı anlatmaya kelimeler kifayet etmez Yayın Tarihi : 26 Ekim 2013 Cumartesi (oluşturma : 2/10/2016) Bosna'yı anlatmaya kelimeler kifayet

Detaylı

KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ

KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ 2 www.mirasimiz.org.tr KUDÜS TE BULUNAN TARİHİ OSMANLI ESERLERİ Kudüs, Müslümanlarca kutsal sayılan bir şehirdir. Yeryüzündeki ikinci mescid, Müslümanların ilk

Detaylı

Bosna Hersek Turu Ekim Gece 4 Gün İSTANBUL- SARAYBOSNA-KONJIC JABLANICA MOSTAR BLAGAJ POCİTEL-TRAVNİK SARAYBOSNA -İSTANBUL

Bosna Hersek Turu Ekim Gece 4 Gün İSTANBUL- SARAYBOSNA-KONJIC JABLANICA MOSTAR BLAGAJ POCİTEL-TRAVNİK SARAYBOSNA -İSTANBUL Bosna Hersek Turu 05-08 Ekim 2017 3 Gece 4 Gün İSTANBUL- SARAYBOSNA-KONJIC JABLANICA MOSTAR BLAGAJ POCİTEL-TRAVNİK SARAYBOSNA -İSTANBUL 1.Gün:İSTANBUL- SARAYBOSNA İstanbul Atatürk Havaalanı Acentamız kontuarı

Detaylı

BOSNA HERSEK TURU(3 Gece 4 Gün) Kasım Aralık Ocak 2017

BOSNA HERSEK TURU(3 Gece 4 Gün) Kasım Aralık Ocak 2017 BOSNA HERSEK TURU(3 Gece 4 Gün) 03-06-10-13-17-20-24-27 Kasım 2016 01-04-08-11-15-18-22-25 Aralık 2016 05-08-12-15-19-22-26-29 Ocak 2017 02-05-09-12-16-19-23-26 Şubat 2017 4* Otellerde Tam Pansiyon Konaklama

Detaylı

4 GÜN 3 GECE. Saraybosna (3)

4 GÜN 3 GECE. Saraybosna (3) 20 23 Eylül 2017 Yeraltı tünelleri, şifalı enerjisi ve büyüleyici manzaraları ile Bosna Piramitleri sizi otantik ve heyecan verici bir keşfe davet ediyor. 20 Eylül 2017 CARSAMBA 23 Eylül 2017 CUMARTESI

Detaylı

Bosna-Hersek Gezi Paketleri

Bosna-Hersek Gezi Paketleri Bosna-Hersek Gezi Paketleri PAKET 1 Hafta sonu turu 2 gece/3 gün Ücret: 150 eur Gezi Programı: 1. Gün (Cuma): Bos.Brod-Zenica-Travnik-Sarayevo Bosanski Brod giriş kapısı istikametinden Travniğe sabah saat

Detaylı

1891 MANASTIR SALNAMESİNDE MANASTIR VİLAYETİ

1891 MANASTIR SALNAMESİNDE MANASTIR VİLAYETİ 1891 MANASTIR SALNAMESİNDE MANASTIR VİLAYETİ BAKİ SARISAKAL 1891 MANASTIR SALNAMESİNDE MANASTIR VİLAYETİ BİNALAR VE ARAZİ LİSTESİ Manastır Vilayetinde Nüfus Cemaati İslam Ulah ve Rum Ermeni Bulgar Yahudi

Detaylı

BÜYÜK BALKAN TURU UÇAK İLE

BÜYÜK BALKAN TURU UÇAK İLE BÜYÜK BALKAN TURU UÇAK İLE 1.GÜN: 30 Ağustos KONYA- İSTANBUL-ÜSKÜP-OHRİD İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde buluşma ve Üsküp e hareket ediyoruz. Üsküp e varışımızın ardından

Detaylı

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Tur Danışmanımız: Doç. Dr. Deniz Esemenli, Sanat Tarihçisi Buluşma Noktası: Üsküdar Meydanı, III. Ahmet Çeşmesi önü Tur başlama saati: 09.00 Gezimizin

Detaylı

İRAN GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ

İRAN GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ GEZİ PROGRAMI 10 GECE 11 GÜNLÜK BİR TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ 1.GÜN 24 Mayıs 2015 Pazar Ankara Tahran 2. GÜN 25 Mayıs 2015 Pazartesi Tahran Tebriz Saat 18.00 de Ankara Esenboğa Havalimanı Dış hatlar servisinde

Detaylı

OTOBÜSLE BAŞTAN SONA BALKANLAR 9 Gün 7 Ülke Yeşil Pasaporta Vizesiz MAKEDONYA KOSOVA ARNAVUTLUK KARADAĞ BOSNA HERSEK HIRVATİSTAN YUNANİSTAN

OTOBÜSLE BAŞTAN SONA BALKANLAR 9 Gün 7 Ülke Yeşil Pasaporta Vizesiz MAKEDONYA KOSOVA ARNAVUTLUK KARADAĞ BOSNA HERSEK HIRVATİSTAN YUNANİSTAN OTOBÜSLE BAŞTAN SONA BALKANLAR 9 Gün 7 Ülke Yeşil Pasaporta Vizesiz MAKEDONYA KOSOVA ARNAVUTLUK KARADAĞ BOSNA HERSEK HIRVATİSTAN YUNANİSTAN Üsküp (1 Gece), Prizren, Tiran (1Gece) Podgorica, Saray Bosna

Detaylı

Başbakan Davutoğlu Bosna-Hersek te

Başbakan Davutoğlu Bosna-Hersek te Başbakan Davutoğlu Bosna-Hersek te Temmuz 10, 2015-3:01:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "TUR" ile saat 13.30'da Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya geldi. Davutoğlu'nu, Saraybosna Uluslararası

Detaylı

Bosna Hersek Turu (THY)

Bosna Hersek Turu (THY) Bosna Hersek Turu (THY) 1.Gün:İSTANBUL- SARAYBOSNA İstanbul Atatürk Havaalanı Acentamız kontuarı önünde buluşma. Türk Havayolları tarifeli uçağı ile İstanbul dan hareket. Saraybosna ya varış. Özel aracımızla

Detaylı

PEGASUS HAVA YOLLARI

PEGASUS HAVA YOLLARI Saraybosna Belgrad Turu PEGASUS HAVA YOLLARI 1. Gün: İstanbul-Saraybosna Saraybosna ile başlayacak olan turumuz için Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali GeziMod kontuarında 12:55'de buluşuyoruz.

Detaylı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Roma ve Bizans Dönemi Tarihi Eserleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Antik Yerleşimler......................... 4 0.2 Roma - Bizans Dönemi Kalıntıları...............

Detaylı

KONGRE PROGRAMI Saraybosna(3), Bihaç(1),Zagreb(1), Budapeşte(2) (Türk Hava Yolları)

KONGRE PROGRAMI Saraybosna(3), Bihaç(1),Zagreb(1), Budapeşte(2) (Türk Hava Yolları) KONGRE PROGRAMI Saraybosna(3), Bihaç(1),Zagreb(1), Budapeşte(2) (Türk Hava Yolları) 1. Gün / 29 Mayıs 2011 İstanbul Saraybosna 10:30 Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminali etstur deskinde buluşma. 11:30

Detaylı

Genel Bilgiler Saraybosna

Genel Bilgiler Saraybosna Genel Bilgiler Saraybosna İlk olarak 1463 yılında Osmanlı topraklarına katılsa da topraklar kısa süre içinde kaybedildi. Şehrin tekrar ele geçirildiği 1492 yılından itibaren 1878 yılındaki Berlin Anlaşmasına

Detaylı

YUNANİSTAN MAKEDONYA KOSOVA VE BULGARİSTAN GEZİSİ PROGRAMI 30 NİSAN - 08 MAYIS 2014

YUNANİSTAN MAKEDONYA KOSOVA VE BULGARİSTAN GEZİSİ PROGRAMI 30 NİSAN - 08 MAYIS 2014 YUNANİSTAN MAKEDONYA KOSOVA VE BULGARİSTAN GEZİSİ PROGRAMI 30 NİSAN - 08 MAYIS 2014 MAYIS 2014 1. Gün : 30 Nisan 2014 Çarşamba Saat : 21. 00 Rektörlüğün A Kapısı önünden hareket 23. 30 24. 00 Kocaeli civarında

Detaylı

20 23 Eylül Saraybosna Şehir Turu ve Tam Günlük Mostar Gezisi Dahil

20 23 Eylül Saraybosna Şehir Turu ve Tam Günlük Mostar Gezisi Dahil 20 23 Eylül 2017 Yeraltı tünelleri, şifalı enerjisi ve büyüleyici manzaraları ile Bosna Piramitleri sizi otantik ve heyecan verici bir keşfe davet ediyor. Saraybosna Şehir Turu ve Tam Günlük Mostar Gezisi

Detaylı

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ

UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ FAALİYET RAPORU () YÖNETiM Dekan Prof.Dr. Harun TANRIVERMİŞ Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Nihan ÖZDEMİR SÖNMEZ Fakülte Sekreteri Vekili Nuri KOCAER Fakülte Yönetim Kurulu Üyeleri

Detaylı

Edirne Camileri - Eski Cami. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Edirne Camileri - Eski Cami. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Edirne Camileri - Eski Cami Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Eski Cami (Cami-i Atik - Ulu Cami).............. 4 0.1.1 Eski Cami ve Hacı Bayram Veli Söylencesi.......

Detaylı

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi İlimizin turizm potansiyelinin tanıtılması, öne çıkarılması ve turizm gelirlerinden

Detaylı

AYVALIK SANAT DERNEĞİ

AYVALIK SANAT DERNEĞİ AYVALIK SANAT DERNEĞİ 1.Selanik 2.Ohrid 3.Bar 4.Budva 5.Kotor 6.Dubrovnik 7.Saraybosna 8.Belgrad 9.Üsküp 10.Kavala 11.İskeçe 12.Gümülcine Cotton & Tour Seyahat & Organizasyon Ulaşım Hizmetleri by Pamukçu

Detaylı

İSTEYİNCE BU ÜLKEDE GÜZEL ŞEYLER OLABİLİYOR

İSTEYİNCE BU ÜLKEDE GÜZEL ŞEYLER OLABİLİYOR Balkanlar ın en büyük Avrupa nın da 3. büyük tek kemerli köprüsü olan ve Epir bölgesinde Arachtos Nehri üzerinde bulunan PLAKA Köprüsü yeniden ayağa kalkacak. İSTEYİNCE BU ÜLKEDE GÜZEL ŞEYLER OLABİLİYOR

Detaylı

2. Gün: SARAYBOSNA KONYİTZ/MOSTAR/BLAGAY/POÇİTELİ

2. Gün: SARAYBOSNA KONYİTZ/MOSTAR/BLAGAY/POÇİTELİ Bosna Hersek-Sırbistan Turu (Drina Köprüsü) 3 Gece 4 Gün Tam Pansiyon Tur Programı PROGRAM 1. Gün: İSTANBUL SARAYBOSNA( Başçarşı) Gezimizin ilk günü, uçuştan iki saat önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar

Detaylı

HERSEK HIRVATİSTAN-KARADAĞ-KOSOVA SELANİK ÜSKÜP BELGRAD SARAYBOSNA MOSTAR DUBROVNİK KOTOR BUDVA PRİZREN OHRİD MANASTIR KAVALA BATI TRAKYA

HERSEK HIRVATİSTAN-KARADAĞ-KOSOVA SELANİK ÜSKÜP BELGRAD SARAYBOSNA MOSTAR DUBROVNİK KOTOR BUDVA PRİZREN OHRİD MANASTIR KAVALA BATI TRAKYA YEDİ RENK YEDİ İKLİM EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ 12-20 HAZİRAN 2014 BALKANLAR GEZİSİ 7 gün 7 ülke YUNANİSTAN-MAKEDONYA-SIRBİSTAN-BOSNA HERSEK HIRVATİSTAN-KARADAĞ-KOSOVA SELANİK ÜSKÜP BELGRAD SARAYBOSNA MOSTAR

Detaylı

Saraybosna Belgrad Turu. Atlas Global İle

Saraybosna Belgrad Turu. Atlas Global İle Saraybosna Belgrad Turu Atlas Global İle 1. Gün: İstanbul - Saraybosna Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali GeziMod konturarından 07:20'da buluşma. Pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından Atlasglobal

Detaylı

UZUN BALKANLAR TURU VİZESİZ BAŞTANBAŞA BALKANLAR 6 ÜLKE KAYSERİ HAREKETLİ

UZUN BALKANLAR TURU VİZESİZ BAŞTANBAŞA BALKANLAR 6 ÜLKE KAYSERİ HAREKETLİ Turlarımızdan haberdar olmak için facebook sayfamızı beğenebilirsiniz UZUN BALKANLAR TURU VİZESİZ BAŞTANBAŞA BALKANLAR 6 ÜLKE KAYSERİ HAREKETLİ 6 GECE 7 GÜN OTEL KONAKLAMASI BELGRAD - SARAYBOSNA - MOSTAR

Detaylı

BÖLGEDEKİ ULAŞIMLAR HAKKINDA Bölgedeki ulaşımlar katılımcı sayısına göre minibüs, midibüs veya otobüslerle sağlanmaktadır. Araçlarımız klimalıdır.

BÖLGEDEKİ ULAŞIMLAR HAKKINDA Bölgedeki ulaşımlar katılımcı sayısına göre minibüs, midibüs veya otobüslerle sağlanmaktadır. Araçlarımız klimalıdır. Balkanlar Turu http://deepnature.com/yurtdisi-turlar/balkanlar-turu/ Süre:7 GECE 8 GÜN (Hergün Hareketli) Balkanlar Turu DEEP NATURE farkıyla... Türk Hava Yolları ile 7 gece 8 günlük Balkanlar Turu. 6

Detaylı

UÇAKLI BALKAN TURU DETAYLI PROGRAM. Euro Panoramic Turizm Seyahat Organizasyon Tic. Ltd. Şt.

UÇAKLI BALKAN TURU DETAYLI PROGRAM. Euro Panoramic Turizm Seyahat Organizasyon Tic. Ltd. Şt. 1 UÇAKLI BALKAN TURU DETAYLI PROGRAM GÜN 1: Sabiha Gökçen Havalimanı nda saat... da TIRAN kontuarı önünde buluşma. PGS... tarifeli uçağı ile İstanbul dan hareket...(yerel saat) Tiran a varış. Tiran dan

Detaylı

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir.

Ramazanoğlu Medresesi: 1540 yılında yapılmış klasik Osmanlı medresesidir. Atatürk Müzesi Müze binası, eski Adana nın merkezi olan tarihi Tepebağ da, 19. yüzyılda yapılmış geleneksel Adana evlerindendir. İki katlı, cumbalı, kırma çatılı, kâgir bir yapıdır. Bu özellikleri nedeniyle

Detaylı

30 AĞUSTOS, BÜYÜK BALKAN GEZİSİ

30 AĞUSTOS, BÜYÜK BALKAN GEZİSİ 30 AĞUSTOS, BÜYÜK BALKAN GEZİSİ * 28 Ağustos CUMA ; akşam 22.00 BURSA/NİLÜFER, BAOB önünden Hareket.* 1.ci GÜN, 29 AĞUSTOS C.tesi; Bandırma-Gelibolu-İpsala-Kavala üzerinden SELANİK'e ulaşıyoruz. Sabah

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı FAKÜLTE KURULU KARARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi /9 16/05/2016

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı FAKÜLTE KURULU KARARI Toplantı Sayısı Karar Sayısı Karar Tarihi /9 16/05/2016 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Tıp Fakültesi Akademik Takvimi aşağıdaki şekilde uygun görüldü DÖNEM I Fakülte Açılış (Tören) 03 Ekim 2016 Pazartesi HÜCRE BİLİMLERİ I DERS KURULU Ders Kurulunun Başlaması

Detaylı

BÜYÜK BALKAN TURU 6 ÜLKE VİZESİZ!!! 18 Mart -25 Mart 2017 THY İLE ARNAVUTLUK MAKEDONYA KOSOVA SIRBİSTAN BOSNA HERSEK KARADAĞ 6 BAŞKENT - 22 ŞEHİR

BÜYÜK BALKAN TURU 6 ÜLKE VİZESİZ!!! 18 Mart -25 Mart 2017 THY İLE ARNAVUTLUK MAKEDONYA KOSOVA SIRBİSTAN BOSNA HERSEK KARADAĞ 6 BAŞKENT - 22 ŞEHİR BÜYÜK BALKAN TURU 6 ÜLKE VİZESİZ!!! 18 Mart -25 Mart 2017 THY İLE ARNAVUTLUK MAKEDONYA KOSOVA SIRBİSTAN BOSNA HERSEK KARADAĞ 6 BAŞKENT - 22 ŞEHİR Tiran Elbasan Struga Ohrid Resne Bitola Üsküp Priştina

Detaylı

1.TUR: 17/24 MAYIS 2.TUR: 09/16 AĞUSTOS 3.TUR: 20/27 EYLÜL (Kurban Bayramı)

1.TUR: 17/24 MAYIS 2.TUR: 09/16 AĞUSTOS 3.TUR: 20/27 EYLÜL (Kurban Bayramı) Uçakla Vizesiz Boydan Boya Balkanlar Turları Tur Programı UÇAKLA BALKANLAR TURLARI Balkanlar da 5 Ülke Vizesiz Ekstra Tur Yok! Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosnahersek, Sırbistan PEGASUS HAVA YOLLARI

Detaylı

DİNÎ SÖYLEMİN ÖNEMİ. Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE 16/18 EKİM 2015 TOPLUMSAL BİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİNDE

DİNÎ SÖYLEMİN ÖNEMİ. Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE 16/18 EKİM 2015 TOPLUMSAL BİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİNDE TOPLUMSAL BİRLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİNDE DİNÎ SÖYLEMİN ÖNEMİ Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE 16/18 EKİM 2015 CUMA-CUMARTESİ-PAZAR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KONGRE ve KÜLTÜR MERKEZİ KAMPÜS / GAZİANTEP

Detaylı

BORAJET ile. 7 Gece 8 Gün HB Konaklama. Resne Manastır turu programa dahil!!! Baştan Başa Balkanlar Turu 5 Ülke (VİZESİZ)

BORAJET ile. 7 Gece 8 Gün HB Konaklama. Resne Manastır turu programa dahil!!! Baştan Başa Balkanlar Turu 5 Ülke (VİZESİZ) 2016 BORAJET ile 7 Gece 8 Gün HB Konaklama Resne Manastır turu programa dahil!!! Baştan Başa Balkanlar Turu 5 Ülke (VİZESİZ) Sırbistan,Bosna Hersek,Karadağ-Arnavutluk-Makedonya 23 Nisan & 07,21 Mayıs &

Detaylı

Yeni Yerler keşfetmek lazım

Yeni Yerler keşfetmek lazım Yeni Yerler keşfetmek lazım Dans, Eğlence Diyorsanız! Rio Sizi Bekliyor Rio Hakkında Rio de Janeiro, Brezilya'nın 26 eyaletinden birisinin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir. Ekvatoral iklimin

Detaylı

Elveda Rumeli Merhaba Rumeli. İsmail Arslan, Kitap Yayınevi, İstanbul, 2013, 134 Sayfa.

Elveda Rumeli Merhaba Rumeli. İsmail Arslan, Kitap Yayınevi, İstanbul, 2013, 134 Sayfa. Elveda Rumeli Merhaba Rumeli İsmail Arslan, Kitap Yayınevi, İstanbul, 2013, 134 Sayfa. Hamdi Fırat BÜYÜK* Balkan Savaşları nın 100. yılı anısına Kitap Yayınevi tarafından yayınlanan Elveda Rumeli Merhaba

Detaylı

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ 1 SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ Gürbüz MIZRAK Süleyman Şah Türbesi ve bulunduğu alan Suriye'nin Halep ilinin Karakozak Köyü sınırları içerisindeydi. Burası Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak

Detaylı

SARAYBOSNA BELGRAD TURU ATLASGLOBAL HAVA YOLLARI İLE

SARAYBOSNA BELGRAD TURU ATLASGLOBAL HAVA YOLLARI İLE SARAYBOSNA BELGRAD TURU ATLASGLOBAL HAVA YOLLARI İLE 1. Gün : İstanbul - Saraybosna Saraybosna ile başlayacak olan turumuz için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali GeziMod kontuarında 08:00'da

Detaylı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YURTDIġI GÖREV RAPORU. BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı BOSNA-HERSEK ZĠYARETĠ GÖREV RAPORU 1. Konunun Evveliyatı Ormancılık alanında Bosna-Hersek ile işbirliğini geliştirmek amacıyla Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı aracılığıyla iki

Detaylı

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonu

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonu Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonu "Bilindiği üzere ülkemiz en ücra köşesine kadar Vakıf taşınmaz Kültür Varlıkları ile doludur. Uygarlıkların beşiği olan Anadolu dünyanın hiçbir yeri ile kıyaslanamayacak

Detaylı

BÜYÜK BALKANLAR TURU TÜRK HAVA YOLLARI Belgrad(1)- Saraybosna(1)- Trebinje (1) Budva-Ulcinj (1)-(Dubrovnik)- Ohrid (2)- Üsküp(1)

BÜYÜK BALKANLAR TURU TÜRK HAVA YOLLARI Belgrad(1)- Saraybosna(1)- Trebinje (1) Budva-Ulcinj (1)-(Dubrovnik)- Ohrid (2)- Üsküp(1) BÜYÜK BALKANLAR TURU TÜRK HAVA YOLLARI Belgrad(1)- Saraybosna(1)- Trebinje (1) Budva-Ulcinj (1)-(Dubrovnik)- Ohrid (2)- Üsküp(1) 7 Gece / 8 Gün 4* Otellerde Yarım Pansiyon Konaklama 28 OCAK, 08 NİSAN,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi Y. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1998

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi Y. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1998 1. Adı Soyadı: Sedat Bayrakal 2. Doğum Tarihi: 17.08.1969 3. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1995 Y. Lisans Sanat Tarihi Ege

Detaylı

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA Değerli Üsküdarlılar; Çanakkale Zaferi, hem dünya tarihi açısından, hem de milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Mehmetçik burada, tarihe sığmayacak bir kahramanlık

Detaylı

Gezi, 4 gece konaklama 5 gündüz şeklinde olacak. Gidiş: Havayolu ile İstanbul - Bosna, Dönüş; Üsküp - İstanbul olacak. 5 Ülke 12 vilayet gezilecek.

Gezi, 4 gece konaklama 5 gündüz şeklinde olacak. Gidiş: Havayolu ile İstanbul - Bosna, Dönüş; Üsküp - İstanbul olacak. 5 Ülke 12 vilayet gezilecek. Gezi, 4 gece konaklama 5 gündüz şeklinde olacak. Gidiş: Havayolu ile İstanbul - Bosna, Dönüş; Üsküp - İstanbul olacak. 5 Ülke 12 vilayet gezilecek. Gezilecek yerler: Bosna-Mostar (Bosna Hersek), Tivat,

Detaylı

Budapeşte Başlangıç Tüm Balkanlar Turu

Budapeşte Başlangıç Tüm Balkanlar Turu 1 Budapeşte Başlangıç Tüm Balkanlar Turu İzmir Budapeşte uçakla gidiş, Otobüsle İzmir e dönüş (Budapeşte Belgrad Saraybosna, Mostar, Dubrovnik, Budva, Tiran, Ohrid, Üsküp, Sofya) Dolu Dolu 9 Gün 8 Gece

Detaylı

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler.

2. İstanbul Boğazı 31 kilometre uzunluğundadır. 3. İstanbul Boğazı Asya ve Avrupa yı birbirinden ayırır. 4. İstanbul Boğazını turistler çok severler. İstanbul Boğazı İstanbul Boğazı Karadeniz ve Marmara Denizi ni birbirine bağlar. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayırır. İstanbul u da ikiye böler. Uzunluğu 31 kilometredir. Genişliği ise 700 metre

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Edirne Çarşıları. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Edirne Çarşıları. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Edirne Çarşıları Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Edirne Çarşıları ve İş Merkezleri................ 4 0.1.1 Alipaşa Çarşısı(Kapalı Çarşı).............. 4 0.1.2

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

İRAN TURU. Kapı komşumuz olduğu halde hakkında ne kadar az şey

İRAN TURU. Kapı komşumuz olduğu halde hakkında ne kadar az şey İRAN TURU Kapı komşumuz olduğu halde hakkında ne kadar az şey bildiğimizi fark edeceğimiz İran, dost canlısı halkı, tanıdık kültürü ve muhteşem tarihi ile bizleri şaşırtacak. İran Turu programında seyyahların

Detaylı

DEYSAM- Destekli Yaşam Strateji Araştırma ve Uygulama Merkezi- Tel

DEYSAM- Destekli Yaşam Strateji Araştırma ve Uygulama Merkezi-   Tel İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreterliğine/ Ankara Yürüyemeyenler, işitemeyenler, göremeyenler, ellerini kullanamayanlar, öğrenme güçlüğü bulunanlar, yaşlılar vb. toplumsal gruplara yönelik

Detaylı

Pegasus Tarifeli Seferi ile. Balkan

Pegasus Tarifeli Seferi ile. Balkan Pegasus Tarifeli Seferi ile Balkan Sırbistan - Bosna Hersek - Karadağ - Arnavutluk - Makedonya - Kosava 14 Ağustos - 21 Ağustos 2016 (8 gün - 7 gece) Tur Programı 1. gün - 14 Ağustos 2016, Pazar İzmir

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. ÜNĠVERSĠTELERLE ġube ÜNĠVERSĠTELERLE ġube GÜNCESĠ ĠLĠġKĠLER YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ 2009-2010 Öğretim yılı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Fakültesi

Detaylı

Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE ARALIK 2013

Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE ARALIK 2013 Kur ân ve Sünnete Göre TEMEL İNSAN HAKLARI Tartışmalı İlmî Toplantı PROGRAM - DAVETİYE 22-23 ARALIK 2013 BAĞLARBAŞI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ Tertip Heyeti: Prof. Dr. Ali ÖZEK Prof. Dr. Salih TUĞ Prof.

Detaylı

BALKAN ÜLKELERİ GEZİSİ

BALKAN ÜLKELERİ GEZİSİ BALKAN ÜLKELERİ GEZİSİ 3 Eylül 2016 Cumartesi 11 Eylül 2016 Pazar Bosna Hersek Sırbistan Karadağ Kosova Makedonya Arnavutluk 1. GÜN : 3 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 Evden çıkış 07:40 İstanbul Sabiha Gökçen

Detaylı

ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU

ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU ĐSTANBUL KÜLLĐYELERĐ (FATĐH / SULTAN SELĐM / ŞEHZADE MEHMET) TEKNĐK GEZĐSĐ RAPORU Fakültemiz lisans programında açılan MĐM 376 Anadolu Uygarlıkları Teknik Seçmeli Dersi kapsamında yapılması planlanan Đstanbul

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ZİRAAT ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ZİRAAT ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ZİRAAT ve DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FAKÜLTE YÖNETİM KURULU TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Sayısı : 62 Toplantı Tarihi : 20.06.2016 Toplantı Saati : 10.00 Toplantı

Detaylı

ŞANLIURFA YI GEZELİM

ŞANLIURFA YI GEZELİM ŞANLIURFA YI GEZELİM 3. Gün: URFA NIN KALBİNDEN GÜNEŞİN BATIŞINA GEZİ TÜRKİYE NİN GURURU ATATÜRK BARAJI Türkiye de ki elektrik üretimini artırmak ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ndeki 9 ili kapsayan tarım

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. MUSTAFA KİBAR DAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. MUSTAFA KİBAR DAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. MUSTAFA KİBAR DAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA Merhaba. Bugünkü yazımda Adana Çukurova Üniversitesinden bahsedeceğim. Belki de; başlığı okuyanlar, Adana daki projeden bize

Detaylı

KUR AN ve SAHÂBE SEMPOZYUMU

KUR AN ve SAHÂBE SEMPOZYUMU XII. TEFSİR AKADEMİSYENLERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI KUR AN ve SAHÂBE SEMPOZYUMU (22-23 MAYIS 2015 / SİVAS) Editör Prof. Dr. Hasan KESKİN Yrd. Doç. Dr. Abdullah DEMİR Sivas 2016 Cumhuriyet Üniversitesi

Detaylı

CEMALPAŞA MAH. ETHEM EKİN SOKAK İBRAHİM GÜNAY APT. K.1 D.9 SEYHAN / ADANA TEL /

CEMALPAŞA MAH. ETHEM EKİN SOKAK İBRAHİM GÜNAY APT. K.1 D.9 SEYHAN / ADANA TEL / 1.Gün: Adana - İstanbul / Üsküp Matka Kanyonu Sabah saat 02.30 da Adana Şakirpaşa Havalimanında buluşarak, Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından TÜRK HAVA YOLLARI'nın tarifeli TK2451 sefer sayılı uçuşu

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ YÖNETİM Dekan Prof. Dr. Aziz TEKİN Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali SARI Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine YAĞMUR Fakülte Sekreteri Nezihe ER (16/02/2015 e kadar) Fakülte Sekreteri V.

Detaylı

KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI

KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI KÜLTÜR VARLIKLARI, ANITSAL YAPILAR, SİTLER vb. ÇEVRE VE PEYZAJ TASARIMI Kültür varlıkları ; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan veya tarih öncesi

Detaylı

V. Din Şûrası Programı

V. Din Şûrası Programı T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı V. Din Şûrası Programı Günümüzde Yeni Dini Anlayışlar; Dini Bilgi, Eğitim ve Din Hizmetleri 08-10 Aralık 2014 Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi 1. GÜN:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi Y. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1998

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi Y. Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1998 1. Adı Soyadı: Sedat Bayrakal 2. Doğum Tarihi: 17.08.1969 3. Unvanı: Prof.Dr. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sanat Tarihi Ege Üniversitesi 1995 Y. Lisans Sanat Tarihi Ege

Detaylı

GENÇ NESİLLERE YENİ UFUKLAR, KARDEŞ OKULLAR PROJESİ

GENÇ NESİLLERE YENİ UFUKLAR, KARDEŞ OKULLAR PROJESİ GENÇ NESİLLERE YENİ UFUKLAR, KARDEŞ OKULLAR PROJESİ BALKANLAR VE ORTA AVRUPA 11 ÜLKE YUNANİSTAN Selanik Kavala MAKEDONYA Üsküp Ohrid Manastır ARNAVUTLUK Debre Tiran KARADAĞ Kotor Budva HIRVATİSTAN Dubrovnik

Detaylı

BAŞTANBAŞ BALKANLAR TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE

BAŞTANBAŞ BALKANLAR TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE BAŞTANBAŞ BALKANLAR TURU PEGASUS HAVA YOLLARI İLE 1.Gün: İstanbul-Üsküp Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali GEZİMOD Kontuarı önünde siz değerli misafirlerimizle saat 13.00 da buluşuyoruz.

Detaylı

Edirne Köprüleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı

Edirne Köprüleri. Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Edirne Köprüleri Ahmet Usal - Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Aralık 25, 2006 2 İçindekiler 0.1 Edirne Köprüleri......................... 4 0.1.1 Gazimihal Köprüsü.................... 4 0.1.2 Beyazid Köprüsü.....................

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm No. 1, Mart 2008

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm No. 1, Mart 2008 Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 Yılı Kurumsal Değerlendirme Raporu Sürüm No. 1, Mart 2008 Đçindekiler Giriş Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Çalışmaları Birimin Tarihçesi Birim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BE84LY4TP* Sayı :74933216-199- Konu :Askeri Okullara Öğrenci Temini ÇOK İVEDİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Milli Savunma Üniversitesi

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

Üç Duyu, Bir Tad. Saraybosna(1) Dubrovnik(3) Podgorica(1) KOLAY VİZE!..

Üç Duyu, Bir Tad. Saraybosna(1) Dubrovnik(3) Podgorica(1) KOLAY VİZE!.. Üç Duyu, Bir Tad Saraybosna(1) Dubrovnik(3) Podgorica(1) Bosna Hersek Hırvatistan Karadağ Bosna Hersek Hırvatistan Karadağ Türk Havayolları Tarifeli Seferleri İle 4 Gece, 5 Gün KİŞİ BAŞI 300 EURO DEĞERİNDE

Detaylı

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BE6L3372R* Sayı : 98182221-100 Konu : Eğitim - Öğretim İşleri (Genel) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA İlgi

Detaylı

Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği. İsrail Turu. 10 Kasım 2014 17 Kasım 2014

Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği. İsrail Turu. 10 Kasım 2014 17 Kasım 2014 Dünya Mirası Gezginleri Derneği ile 9 UNESCO Dünya Mirası nın ve 10 Adayının görüleceği İsrail Turu 10 Kasım 2014 17 Kasım 2014 1 9 Kasım 2014 Pazar günü saat 23:00 te Atatürk Havaalanında buluşuyoruz.

Detaylı

SULTAN IZZETTIN KEYKAVUS TÜRBESİ, 1217, SİVAS

SULTAN IZZETTIN KEYKAVUS TÜRBESİ, 1217, SİVAS SELÇUKLU MİMARİSİ Selçuklular Orta Asya dan Anadolu ve Ön Asya ya yolculuklarında Afganistan, İran, Irak, Suriye topraklarındaki kültürlerden ve mimari yapılardan etkilenmiş, İslam dinini kabul ederek

Detaylı

Batı Karadeniz Gezi Programı Safranbolu, Kastamonu, Amasya, Samsun 21-24 Kasım 2013

Batı Karadeniz Gezi Programı Safranbolu, Kastamonu, Amasya, Samsun 21-24 Kasım 2013 Batı Karadeniz Gezi Programı Safranbolu, Kastamonu, Amasya, Samsun 21-24 Kasım 2013 Tur Danışmanımız: Ali Canip Olgunlu Öne Çıkanlar: UNESCO Dünya Miras listesindeki Safranbolu ve tarihi mimarisini günümüze

Detaylı

OTOBÜS İLE BAŞTAN BAŞA BALKANLAR & YUNANİSTAN (TOPLAM 7 ÜLKE)

OTOBÜS İLE BAŞTAN BAŞA BALKANLAR & YUNANİSTAN (TOPLAM 7 ÜLKE) OTOBÜS İLE BAŞTAN BAŞA BALKANLAR & YUNANİSTAN (TOPLAM 7 ÜLKE) MAKEDONYA & SIRBİSTAN & BOSNA HERSEK & HIRVATİSTAN & KARADAĞ & ARNAVUTLUK & YUNANİSTAN Kalkandelen Resne St.Naum Manastır St.Stefan Budva Kotor

Detaylı

BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ

BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ BİLDİRİCİ AİLESİ ANTALYA GEZİLERİ Benim Antalya ya ilk gezim 1962 yılı Şubat tatilinde henüz İstanbul Teknik Üniversitesi nde öğrenci iken oldu. Tatbiki Mekanik Kolu ndan arkadaşlarımız, hocamız Sacit

Detaylı

07-17 Ağustos 2009 - Rusya " 2009 - Trust The World" Rusya

07-17 Ağustos 2009 - Rusya  2009 - Trust The World Rusya 07-17 Ağustos 2009 - Rusya " 2009 - Trust The World" Rusya 16 Ağustos 27 Ağustos tarihleri arasında Rusya nın Karalia Bölgesinde yapılan Uluslar Arası Gençlik Ödülü kampına Türkiye den altı kişilik bir

Detaylı

TÜRK-AFRİKA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ FORMU VE EĞİTİM FUARI ( 25-26 MAYIS, 2106, ILGAZ TURKIYE ) Toplantıyı Düzenleyen Kurum : Çankırı Karatekin

TÜRK-AFRİKA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ FORMU VE EĞİTİM FUARI ( 25-26 MAYIS, 2106, ILGAZ TURKIYE ) Toplantıyı Düzenleyen Kurum : Çankırı Karatekin TÜRK-AFRİKA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ FORMU VE EĞİTİM FUARI ( 25-26 MAYIS, 2106, ILGAZ TURKIYE ) Toplantıyı Düzenleyen Kurum : Çankırı Karatekin Üniversitesi ( Türkiye), http://english.karatekin.edu.tr/

Detaylı