Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor"

Transkript

1 Kuzey Ren-Vestfalya, Çin'in Sichuan Eyaleti nde yurtdışı temsilciliği açıyor Telif hakkı: Land NRW / R. Pfeil Nisan ayı sonunda 40 kişilik bir ekonomi delegasyonu eşliğinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne giden Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft ve Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, burada NRW.INVEST in Chengdu'da faaliyet gösterecek yeni yurt dışı temsilciliğinin açılışını yaptı. Seyahatin asıl sebeplerinden biri, Yeni İpekyolu olarak adlandırılan bir demiryolu hattıyla Kuzey Ren-Vestfalya'ya doğrudan bağlantılı olan Batı daki kardeş eyalet Sichuan ile daha yakın bir ekonomik işbirliği geliştirebilmekti. Kuzey Ren-Vestfalya, günümüzde Çin menşeli şirketler açısından Almanya'da en çok rağbet gören bölge ve Avrupa'ya açılan bir köprü konumunda. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping in 2014 yılında Düsseldorf'u ziyareti sırasında ön ayak olmasıyla, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, yenilikçilik ve modernleşme konusundaki işbirliği bakımından Çin'de ideal partner olarak kabul ediliyor. Kuzey Ren-Vestfalya nın hâlihazırda Pekin, Nanjing, Şanghay ve Guangzhou'da yurt dışı temsilcilikleri bulunmakta. NRW.INVEST, Sichuan Eyaleti nin başkenti Chengdu'daki yeni ofisi ile bu eyalette faaliyet gösteren işadamları dernekleri, ticaret ve sanayi odaları, birlikler, kurumlar ve siyasi çevrelerle olan doğrudan iletişime yatırım yapıyor. Bu sayede NRW.Invest söz konusu bu kuruluş ve çevreleri bir yatırım ve ticaret merkezi olarak Kuzey Ren-Vestfalya hakkında doğrudan bilgilendirmeyi amaçlıyor. NRW Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Çin Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Peng Yu'nun da bulunduğu bir toplantıda şu ifadeleri kullandı:

2 Kardeş eyaletimiz Sichuan, birkaç yıl içinde Çin'deki ileri teknoloji, kimya ve lojistik konularındaki önemli merkezlerden biri oldu. Kuzey Ren-Vestfalya'nın şimdi burada da bir ofisle temsil ediliyor olması beni fazlasıyla mutlu ediyor. Bakan Duin, Sichuan'da NRW Eyalet Başbakanı Kraft ile birlikte, Pangang Group, Xinzhu Corporation ve Sichuan Eyaleti Yatırım Destekleri Dairesi temsilcilerinin de bulunduğu, bir yatırımcı konferansına katıldı. Başbakan Kraft ve Ekonomi Bakanı Duin ayrıca, Sichuan da bir Kuzey Ren-Vestfalya Merkezi'nin yapımı konusunda, Sichuan Eyaleti nin yönetimiyle anlaşmaya vardılar. Alan olarak metrekareden daha büyük olarak planlanan merkez, Chengdu yakınlarındaki yeni bir bölge içinde kurulacak. Tianfu New Area (Cennet Vatan), 2030 yılına kadar yaklaşık altı milyon insan için yurt haline gelecek. Kuzey Ren-Vestfalya'dan mimarlar ve inşaat tedarikçileri buradaki kompleksin inşa aşamasında da katılımda bulunacak. Kuzey Ren-Vestfalya, merkezi tamamlandıktan sonra, özellikle Kuzey Ren-Vestfalya'dan gelen şirketlerin yer aldığı bir merkez halini alacak. NRW Eyalet Başbakanı Kraft ın Çin seyahatinin bir başka durağı da başkent Pekin oldu. Burada Başbakan Yardımcısı Wang Yang ile siyasi görüşmelerde bulundu. Kraft aynı şekilde, yatırımcılarla gerçekleştirilen bir yuvarlak masa toplantısı çerçevesinde, daha önceden Kuzey Ren-Vestfalya'ya yerleşmiş olan Çin menşeli köklü şirketlerin yöneticileriyle bir araya geldi. Başbakan Kraft, Kuzey Ren-Vestfalya'nın kardeş eyaleti Jiangsu da bulunan Nanjing ve Kunshan'da Endüstri 4.0 konusuna ilişkin bir konferansın ve bir Start-up merkezinde bulunan, birden fazla küçük ve orta ölçekli otomotiv tedarikçisinin şubelerinin açılışlarını da yaptı. Başbakan Kraft ın seyahatinin son aşamasını ise Çin telekomünikasyon devi Huawei ile yapılan görüşmeler ve bu şirketin Shenzhen'deki merkezini ziyareti teşkil etti.

3 Air Liquide Firması yeni bir hidrojen üretim tesisi açıyor Telif hakkı: Air Liquide Air Liquide, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin'in de katımlıyla, Köln yakınlarındaki Dormagen Kimya Parkı nda buharlı dönüştürme tesisinin açılışını yaptı. Burası, hidrojen ve karbonmonoksit üretimine yönelik, ileri teknolojiyle çalışan bir üretim tesisi. Endüstriyel gazlar konusunda dünya lideri olan söz konusu Fransız şirketi, tesise yaklaşık 100 milyon Euro tutarında bir yatırım yaptı. Söz konusu buharlı dönüştürücü, birden fazla üretim aşamasına tabi tutarak doğalgazdan ve su buharından hidrojen ve karbonmonoksit üretmektedir. Hidrojen ve karbonmonoksit kimya ve plastik endüstrisinde çeşitli ara ürünlerin yapımında hammadde olarak gereksinim iki gaz. Nitekim Air Liquide kurduğu bu tesis ile Bayer MaterialScience Şirketi nin Dormagen'deki yeni TDI tesisinin gaz ihtiyacını tedarik ediyor. Bu tesis polimer üreticisi Bayer MaterialScience in son yıllardaki en önemli yatırımları arasında sayılıyor. Bayer bu hammaddeleri poliüretan imalatında kullanıyor. Poliüretan ise, yataklarda, döşeme aksamlı mobilyalarda, araba koltuklarında, tamponlarda ya da günlük hayatta kullanılan ayakkabılarda bulunuyor. Bayer MaterialScience firması bu buhar dönüştürücüsü ve onun yıllık ton karbonmonoksit ile ton hidrojen üretim kapasitesiyle TDI konusunda Avrupa üretim merkezi haline gelmeyi amaçlıyor. Tesisin 600 km uzunluğundaki Ren/Ruhr Boru Hattı'na olan bağlantısı sayesinde Air Liquide, bölgedeki başka müşterilere de hidrojen tedariki sağlıyor. Air Liquide

4 Almanya Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Pfützenreuter bu konuyu şu şekilde vurguluyor: Dormagen'de kurulan bu yeni tesis ile birlikte eyaletimizin altyapısını sağlamlaştırdığımız gibi, aynı zamanda Ren ve Ruhr Nehirleri boyunca konumlanan müşterilerimize yönelik hizmeti ve Dormagen in konumunu da güçlendiriyoruz. Kuzey Ren-Vestfalya'daki yatırımları dolayısıyla bu şirket, 2014 yılında NRW.INVEST AWARD ödülünü kazanmıştı. Tesis sayesinde Dormagen'de, yani Avrupa'nın en büyük kimya parklarından birinde, kalıcı olarak 20 kişilik yeni istihdam alanı açılmış oldu.

5 AREVA H2Gen, Kuzey Ren-Vestfalya'ya yerleşiyor Telif hakkı: AREVA H2Gen GmbH Paris te yerleşik olan Fransız teknoloji tedarikçisi AREVA H2Gen, Mayıs ayı başlarında Köln'de bir limitet şirket kurdu. Kurum, bir enerji taşıyıcısı olarak hidrojenin üretimine ilişkin teknolojiler geliştiriyor, imal ediyor ve satıyor. Germany Trade and Invest ile NRW.INVEST şirketin kuruluşuna refakat ettiler. Proton Değişimli Membran (PEM) Elektrolizör olarak bilinen teknoloji sayesinde, damıtılmış su ve elektrik akımıyla oksijene ve hidrojene bölünüyor. Bu PEM teknolojisiyle, AREVA H2Gen, ihtiyaç duyulan yerde temiz ve güvenli bir hidrojen üretimini mümkün kılıyor. Enerji devrimi, iklimin korunması, enerji veriminin artırılması ve yenilenebilir enerjilerin geliştirilmesi ile ilgili zorluklar göz önünde bulundurulduğunda bu teknoloji, enerji sisteminin tüm alanlarında önemli bir anahtar uygulama olarak kabul ediliyor. NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: AREVA H2Gen'in Köln'e başarılı bir şekilde kuruluşu ile, önde gelen teknolojilerden biri bir enerji merkezi olan Kuzey Ren-Vestfalya'ya taşınmış oluyor. Bölgenin ve ülkenin geleceğe uygun gelişimleri bakımından yabancı teknoloji şirketleri büyük bir rol oynuyorlar. Fransız şirketinin ortakları Almanya'yı yatırım yeri olarak bilinçli bir şekilde seçtiler. Çünkü burada büyük bir potansiyel ve güçlenerek büyüyen bir pazar gördüler. AREVA H2Gen GmbH Genel Müdürü Carsten Krause bu konuyu: Ürün ve hizmetlerimizle enerji devrimine katkımızı sunmak istiyoruz ve bunun için en uygun koşulları Almanya'da buluyoruz. Biz, pazarın üç segmenti üzerinde odaklanıyoruz: enerji, mobilite ve endüstri. Bu bağlamda Almanya'yı, enerji devrimine yönelik olarak takındığı berrak ve net tavrı dolayısıyla bir öncü olarak görüyoruz; üstelik sadece Avrupa'da değil, bütün dünyada sözleriyle ifade etti. Kuzey Ren-Vestfalya Fransız şirketleri açısından önemli bir ticaret ve yatırım merkezi halinde geldi. NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner bu konuyu şu

6 sözlerle vurguluyor: Bir yatırım yerinin gerektirdiği belirleyici unsurların tamamını burada eksiksiz bulabiliyorsunuz: büyük bir pazar, ideal ulaşım bağlantıları ile mükemmel bir altyapı, gelişmiş bir araştırmacılık topoğrafyası ile kalifiye iş gücü ve tabii ki eşsiz bir yaşam kalitesi. Hâlihazırda yaklaşık 780 Fransız şirketi yatırım ve ticaret merkezi Kuzey Ren-Vestfalya'da faaliyet gösteriyor ve buranın avantajlardan yararlanıyor.

7 Ferrostaal, Danimarkalı dünya piyasası lideri Haldor Topsoe ile ortak yatırıma gidiyor (Joint Venture) Telif hakkı: Ferrostaal Essen deki proje geliştiricisi şirket ve katalizör ve proses teknolojileri konusunda dünya lideri olan Danimarkalı kuruluş; petrokimya, rafineri ve çevre teknolojileri alanlarında gerçekleştirilen büyük projeler konusunda dünyanın lider planlama, finansman ve uygulama sunucularından biri olmak istiyor. Ferrostaal GmbH Genel Müdürü Dr. Klaus Lesker Ferrostaal Topsoe Projects, yetkinliklerin mükemmel bir şekilde kombine edilmesidir. diye açıklamada bulunuyor. Ayrıca gelişmekte olan ülkelerin ilerlemesine de olumlu bir katkı sağlıyoruz. Bunlar projelerimiz sayesinde gaz veya kömür gibi doğal kaynakları kullanıp, gübre veya başka önemli ürünler üretebiliyorlar. Böylece istihdam alanları oluşuyor ve ülkede kalıcı bir ekonomik büyüme gerçekleşiyor. Haldor Topsoe CEO'su Bjerne S. Clausen de, bu ortak girişimin (Joint Venture) büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor: Ferrostaal ile ortaklık birçok ortaya çıkan pek çok sinerjiler bize en iyi şartları sunuyor. Bu ortak girişim bize ayrıca tesis işletmesi ve bakımı açısından da yeni olanaklar sunuyor. Bu iki alan daha şimdiden bizim ağırlık sahibi oluğumuz alanlar haline gelmiş bulunuyor ve bizim söz konusu yatırıma devam etmemizdeki en önemli sebeplerden birini oluşturuyor. Haldor Topsoe ve Ferrostaal halihazırda epey bir süredir Tanzanya ve Kamerun'da

8 amonyak tesisi yapımında başarılı bir işbirliği sergiliyorlar. Söz konusu bu ortak girişimi her iki şirket eşit paylara sahip olarak sürdürüyor.

9 Kuzey Ren-Vestfalya sürdürülebilirlik reytinginde en iyi eyalet olarak değerlendirildi Telif hakkı: Kei Uesugi/Getty Images Dünyanın önde gelen ajansları oekom research ve Vigeo nun değerlendirmeleri sonucunda, 100 puan üzerinden toplam 54 puan alan Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya nın tüm eyaletleri arasında birinci sırada yer aldı. Bu reytingde, Almanya eyaletleri ile Belçika, Fransa, İtalya ve İspanya'da yer alan başka bölgelerin performansları, çeşitli göstergeler ışığında değerlendirilmekte. Söz konusu bu göstergeler insan kaynakları, çevre, tedarik ve hizmetler, hükümet yönetimi, bölgesel ve sosyal gelişim ve insan hakları gibi faktörlerden oluşmakta. Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti hükümetinin sürdürülebilirlik, çevre ve iklimin korunması konularındaki aktif politikası, ajanslar tarafından reytingde defalarca övgüyle vurgulandı. Kuzey Ren-Vestfalya'nın çevre reytingi, önceki yıla kıyasla bir puan artarak 50 puan olarak gerçekleşti. Reyting sonuçları kurumsal yatırımcılara ve özellikle de uzun vadeli yatırım yapanlara yatırım kararını verirken önemli bir dayanak teşkil ediyor. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti adına eyalet hükümetinde sürdürülebilirlik stratejisi çalışmalarını koordine eden Çevre Bakanı Johannes Remmel, sürdürülebilir bir Kuzey Ren-Vestfalya konusundaki çabaların bağımsız bir merci tarafından bu kadar yüksek bir derecede değerlendirilmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: Bu reyting, sürdürülebilirlik yaklaşımının boş

10 laf' olmadığını, bilakis finans piyasalarında da sürdürülebilir ve geleceğe dönük tedbir ve politikaların her geçen gün artarak talep edildiğini göstermektedir.

11 Yüksek performansla pompalamak ve aynı zamanda enerji tasarrufu sağlamak Telif hakkı: NRW.INVEST Pompalar ve pompa sistemleri konusunda dünyanın lider üreticisi Dortmund merkezli WILO SE Şirketi'nin başarı formülü: Minimum enerji sarfiyatı ile maksimum performans. Söz konusu şirketin yeni merkezine yaptığı güncel yatırım meblağı milyon cinsinden iki haneli yüksek rakamlara seviyesine ulaşıyor. WILO SE, cirosunun yüzde seksenini yurt dışından sağlıyor, ancak memleketi Ruhr da yer alan merkezine olan bağlılığını da açık ve net olarak dile getiriyor yılında kurulmuş olan bu köklü işletme, şimdi bu şehirde kendine özgü bir yüzyıl projesi başlatıyor: 2020 yılına kadar tamamen yeni bir şirket merkezi oluşturulacak ve Dortmund un güneyindeki yaklaşık on bir hektarlık şirket arazisi üzerinde bulunan binaların hemen hemen hepsi yeniden inşa edilecek. İdare merkezinin yanı sıra, özel pompalar için çok modern bir üretim tesisi, AR-GE binaları ve bir lojistik merkezi de bu projeye dâhil. WILO Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Hermes, yeni üretim kompleksinin WILO Grubu nu yeni bir boyuta taşıyacağını söylüyor. Dortmund merkezli bu şirket uluslararası alanda çok çeşitli projelere eşlik ediyor: Etiyopya'daki bir atık su projesine 180 pompa ya da Ürdün'deki 20 km uzunluğundaki bir su borusu hattına teknik destek verilmesi, holdingin kalkınma yardımı inisiyatifleri arasında yer alıyor. WILO SE, dünya çapında yaklaşık 7200 kişi çalıştırıyor. Söz konusu Dortmundlu

12 şirketin yüksek performans pompaları, Avrupa çapında yıllık % 90'lara varan bir elektrik tasarrufu sağlıyor. WILO SE firması, Germany at its best: Nordrhein-Westfalen sloganlı tanıtım kampanyası çerçevesinde en iyi performans dalında ödüle layık görüldü. Firma ayrıca kampanyaya ilişkin olarak 2013 yılında yayımlanan resimli tanıtım kitapçığında da kendine yer buldu.

Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor

Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor Kuzey Ren-Vestfalya yabancı yatırımcıları ödüllendiriyor Telif hakkı: NRW.INVEST/Jan Tepaas Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ile NRW.INVEST, eyalette takdire şayan yatırımları bulunan

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor

Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Türk mobilya markası, Almanya daki ilk Showroomunu Kuzey Ren-Vestfalya da açıyor Telif hakkı: Koleksiyon Ev ve ofis mobilyaları sunan Türk firması Koleksiyon, Düsseldorf kentindeki Medienhafen bölgesine

Detaylı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı

Adana Sanayi Odası. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı Adana Sanayi Odası Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Toplantısı 24 Ekim 2018 Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası İkili ticarette partneriniz Geçmişten bugüne ticaret: Almanya ve Türkiye Almanya

Detaylı

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı»

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» AFRİKA 5 BÖLGE - Kuzey Afrika - Batı Afrika - Orta Afrika - Doğu Afrika - Güney Afrika Vizyonumuz Küreselleşen dünyada

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde. ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde ABD Başkonsolosluğu İstanbul 14 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite: mükemmel kalite anlayışı ve yenilikçilik Yüksek Ürün Standartları: ABD deki işletmeler

Detaylı

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU

ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI ALMANYA KUZEY REN VESTFALYA BÖLGE RAPORU Gürhan DEMİREL Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Kasım 2008 Kuzey Ren Vestfalya (Nord Rhein Westfalen) Almanya nın kuzey batısında,

Detaylı

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1

YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 YAŞAM İÇİN ENERJİ KGM HAKKINDA 1 İÇİNDEKİLER: KGM HAKKINDA ENERJİNİN YENİ ADI: KGM TÜRKİYE NİN ENERJİSİ TEK HAKKINDA HEP UCUZLAYAN TEK ELEKTRİK KUSTO GROUP HAKKINDA GLOBAL ADIMLAR, YEREL ÇÖZÜMLER DÜNYADA

Detaylı

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015

DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 DÜNYA DA BU HAFTA 14 18 ARALIK 2015 AVRUPA'DA İNŞAAT ÜRETİMİ EKİMDE ARTTI Euro Bölgesinde inşaat üretimi yıllık yüzde 1,1 artış kaydetti Euro Bölgesinde inşaat üretimi ekim ayında aylık bazda yüzde 0,5,

Detaylı

Berlin Ekonomi Müşavirliği Verilerle Türkiye-Almanya Ekonomik İlişkiler Notu VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU

Berlin Ekonomi Müşavirliği Verilerle Türkiye-Almanya Ekonomik İlişkiler Notu VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU Berlin Ekonomi Müşavirliği Temmuz 2011 1 İÇİNDEKİLER Yönetici Özeti...3 1. Almanya dan Türkiye ye Doğrudan Yatırım Hareketleri...4 2. Türkiye den

Detaylı

Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi

Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi Üç boyutlu metal baskı için yeni araştırma merkezi Telif hakkı: Voestalpine Düsseldorf şehrinde inovatif metal işlemeciliği: Avusturyalı çelik holdingi Voestalpine, metalden mamul üç boyutlu parçaların

Detaylı

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2

ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013. Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 ÜLKE RAPORLARI ÇİN HALK CUMHURİYETİ 2013 Başkent Pekin Yönetim Şekli Marksist-Leninist Tek Parti Devleti Yüzölçümü 9,7 milyon km 2 Nüfus 1,35 milyar GSYH 8,2 trilyon $ Kişi Başına Milli Gelir 9.300 $ Resmi

Detaylı

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme

Basın bilgisi. Şirketin olumlu ekonomik durumunu geliştirme Basın bilgisi Tarih: 21/03/2012 Fensterbau/frontale 2012 için Roto pencere ve kapı teknolojisi Roto Grubu başarı yolunda ilerliyor / 2011 satış hacminde yeni rekor / Gelişen pazar konumu / Tatsız solar

Detaylı

Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı

Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı Ruhr Metropolü temsilcileri Türk firmalarına yatırım çağrısı yaptı Telif hakkı: NRW.INVEST Turkey 10. DÜNYA Gazetesi Türk Dış Yatırımları Paneli NRW.INVEST, Ruhr Metropolü Kalkınma Ajansı ve Ege Bölgesi

Detaylı

Kuzey Ren-Vestfalya'daki yabancı yatırımcıların sayısı gittikçe artan bir ivme gösteriyor

Kuzey Ren-Vestfalya'daki yabancı yatırımcıların sayısı gittikçe artan bir ivme gösteriyor Kuzey Ren-Vestfalya'daki yabancı yatırımcıların sayısı gittikçe artan bir ivme gösteriyor Telif hakkı: Fotolia Kuzey Ren-Vestfalya, yabancı yatırımcıların Almanya'daki öncelikli bölgesi olarak sahip olduğu

Detaylı

Ekim Ayı Tekstil Gündemi

Ekim Ayı Tekstil Gündemi 11.11.2016 Konfeksiyon işçileri suistimalleri bildirmek için cep telefonu kullanıyor Kamboçya da tekstil sektöründe çalışan işçilerin asgari ücreti arttırılacak Etiyopya da yaşanan olaylarda Türk firması

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

Konuşmamda sizlere birkaç gün önce açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi vereceğim.

Konuşmamda sizlere birkaç gün önce açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi vereceğim. 4 Ekim 2009 Tarihinde, DPT Müsteşar Yardımcısı Erhan USTA nın Euro50 Group Seminerinde İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planına İlişkin Konuşma Metni Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı. 25 Şubat 2019

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı. 25 Şubat 2019 MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 25 Şubat 2019 T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANI İLE ORTAK TOPLANTI SAYIN BAKANA NE İLETTİK? Batının yeniden üretime talip olması ile birlikte; bir

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015

EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015 EKONOMİ BAKANLIĞI GİRDİ TEDARİK STRATEJİSİ 2013-2015 GİTES NİÇİN GEREKLİ? Sorunlar; Emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar ve artışlar, Dünya girdi kaynaklarının geleceğine yönelik belirsizlikler, Girdi tedarik

Detaylı

Technology. and. Machine

Technology. and. Machine Technology and Machine Cezayir Teknoloji İthal Etmek İSTİYOR Kuzey Afrika nın en geniş yüzölçümüne, 35 milyona yakın nüfusa ve büyük petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Cezayir, ekonomik veriler

Detaylı

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek. ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010

Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek. ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010 Amerikan Ticaret Servisi Hizmetinizde: ABD-Türk İş Geliştirme ile Türk Rekabetine Destek ABD Büyükelçiliği Ankara 9-10 Aralık 2010 ABD den Satın Almanın Sebepleri: Kalite. ABD ürünleri ve hizmetleri mükemmel

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Invest in DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Türkiye de Doğrudan Yabancı Yatırımın Gelişimi Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye yi doğrudan yabancı yatırım

Detaylı

Almanya Avrupa nın En Büyük Kimya Üreticisi Avrupa nın kimya üretiminin dörtte biri Almanya da yapılmaktadır. Italya; 10,70% Ingiltere; 10,80%

Almanya Avrupa nın En Büyük Kimya Üreticisi Avrupa nın kimya üretiminin dörtte biri Almanya da yapılmaktadır. Italya; 10,70% Ingiltere; 10,80% Almanya daki Kimya Endüstrisi Kimya endüstrisi kimya maddelerini üreten bir endüstridir. Almanya, dünyada hala bu konuda en önemli kimya üreticilerindendir ve Avrupa da kimya üretiminin %25 i Almanya dadır.

Detaylı

AO şirketinin Bergheim daki Avrupa Merkezi'ne milyonluk yatırım

AO şirketinin Bergheim daki Avrupa Merkezi'ne milyonluk yatırım AO şirketinin Bergheim daki Avrupa Merkezi'ne milyonluk yatırım Copyright: AO Deutschland Britanyalı online ticaret şirketi AO, Bergheim Paffendorf Sanayi Bölgesi'nde yer alacak yeni Avrupa merkezinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti

Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti Orta Asya da Çin ve Rusya Enerji Rekabeti 05.02.2013 Toplam 26.2 trilyon metreküp ispat edilen doğalgaz rezervleriyle dünyadaki ispat edilen doğalgaz kaynaklarının yüzde 11,7 sini elinde bulunduran Türkmenistan,

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ Türkiye lojistik sektörü, sektörün dinamiklerini değiştiren çok önemli bir satın almaya sahne oldu. Borusan Lojistik, Türkiye nin önde gelen lojistik şirketlerinden Balnak ın hisselerinin tamamını satın

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, ikinci çeyrekte satış hacmini artırdı 26 Temmuz 2014 BASF, 2014 yılı ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 1 artırarak 18,5 milyar avroya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi

Detaylı

Basın Bülteni Release

Basın Bülteni Release Basın Bülteni Release BASF, 2013 yılının ilk yarısındaki zorlu ortamda iyi bir ticari performans sergiledi 26.07.2013 2013 yılı ikinci çeyreği - Satışlar 18.4 milyar Avro (%3 artış) - Özel kalemler öncesi

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

Temel Bilgiler: Almanya

Temel Bilgiler: Almanya Temel Bilgiler: Almanya Başkent: Resmi dil: Berlin Almanca Para birimi: EURO ( ) Yönetim şekli: Devlet başkanı: Hükümet başkanı: Ulusal bayram: Parlamenter demokrasi 16 eyaletli federal devlet Joachim

Detaylı

AB, 2030 İKLİM VE ENERJİ PAKETİ ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDI

AB, 2030 İKLİM VE ENERJİ PAKETİ ÜZERİNDE ANLAŞMAYA VARDI Brüksel de yapılan AB Liderler Zirvesi nde, AB üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları 2030 İklim ve Enerji Paketi üzerinde anlaştı. Zirve de varılan mutabakat, sera gazlarının %40 azaltılması, yenilenebilir

Detaylı

SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji

SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji SOCAR TÜRKİYE Türkiye de Entegre Enerji Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi: SOCAR Rakamlarla SOCAR: 51.000 Çalışan 11 ülkeden 21 uluslararası enerji şirketi ile anlaşmalar Dünyada 17 noktada faaliyet: 15

Detaylı

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü

TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü - 1-07.11.2008, Köln TD-IHK: Türk-Alman Ekonomileri Arasında Köprü TD-IHK: Üyelerimizle yerinde ve doğrudan doğruya irtibat Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türk kökenli işletmelerin ve vatandaşların en yoğun

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı,

3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği Konutu, Ankara Saat: 16:00. Çevre ve Orman Bakanlığı nın Saygıdeğer Müsteşar Yardımcısı, Türkiye nin İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı nın Geliştirilmesi Projesi nin Açılış Toplantısında Ulrika Richardson-Golinski a.i. Tarafından Yapılan Açılış Konuşması 3 Temmuz 2009 İngiltere Büyükelçiliği

Detaylı

Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi

Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi Çin, Almanya ve Türkiye den gelen yatırımcılara ödül verildi Telif hakkı: NRW.INVEST / Ralph Sondermann Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanlığı ile NRW.INVEST dokuzuncu kez NRW.INVEST AWARD yatırımcı

Detaylı

RAKAMLARLA DÜNYA, TÜRKİYE VE İZMİR KRUVAZİYER TURİZMİ

RAKAMLARLA DÜNYA, TÜRKİYE VE İZMİR KRUVAZİYER TURİZMİ DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş / İzmir Ticaret Odası Kruvaziyer Sorumlusu Uzman RAKAMLARLA DÜNYA, VE İZMİR KRUVAZİYER TURİZMİ Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, Büyüme

Detaylı

Basın Bülteni. BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı

Basın Bülteni. BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı Basın Bülteni BASF, 3. çeyrekte satış hacmini artırdı BASF, 2014 yılı üçüncü çeyreğinde satışlarını yüzde 3 artırarak 18,3 milyar Avro ya çıkardı. Şirketin faiz ve vergi öncesi karı ise (FAVÖK) yüzde 9

Detaylı

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye Fırsatlar Ülkesi Türkiye Yatırımcılar için Güvenli bir Liman Tarım ve Gıda Sektöründe Uluslararası Yatırımlar Dr Mehmet AKTAŞ Yaşar Holding A.Ş. 11-12 Şubat 2009, İstanbul sunuş planı... I. Küresel gerçekler,

Detaylı

YENİ YATIRIM TEŞVİK PROGRAMI 2012 YILI DEĞERLENDİRMESİ

YENİ YATIRIM TEŞVİK PROGRAMI 2012 YILI DEĞERLENDİRMESİ YENİ YATIRIM TEŞVİK PROGRAMI 2012 YILI DEĞERLENDİRMESİ 22 Ocak 2013 ANKARA Yeni Yatırım Teşvik Programı ve Tanıtım Faaliyetleri 2012 Yılına İlişkin Gelişmeler Yeni Teşvik Uygulama Döneminin 2011 Yılı ile

Detaylı

Kimya Sektörü Raporu. Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar

Kimya Sektörü Raporu. Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar Kimya Sektörü Raporu Esin ERTEK TSKB Ekonomik Araştırmalar erteke@tskb.com.tr Ağustos 2014 Katkıda Bulunanlar: Dilara Ay Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü Ece Yılmazer Mühendislik Müdürlüğü Esin Ertek Ekonomik

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 18 Nisan 2011 DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "Öncü Göstergeler" Erken Uyarı Mekanizmaları

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

Eylül Ayı Tekstil Gündemi

Eylül Ayı Tekstil Gündemi 30.09.2016 Türk halı sektörü gelişmeye devam ediyor Türkiye pamuk tüketimi, 2017 yılında son 10 yılın en yüksek rakamına ulaşacak Endonezya tekstil endüstrisi, küresel ihracat liginde ilk 5 e girmeyi hedefliyor

Detaylı

Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri. 27 Haziran, 2011 Paris

Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri. 27 Haziran, 2011 Paris Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri 27 Haziran, 2011 Paris İçindekiler 1. 2. Profil ve Faaliyetler Strateji ve Esneklik Profil ve Faaliyetler Kamu hizmet kurumlarındaki hizmetlerin tarihi Société

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2011 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız Kalıp üretiminde güvenilir ortağınız Çeliğe şekil veriyoruz Standart kalıp ürünlerinde lider konuma yükselmiş olan Meusburger, yüksek kalitede standart parça üreterek 10.000 i aşan kalıpçı ile çalışmaktadır.

Detaylı

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1

Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız. RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 Güvenilir, uzun vadeli iş ortağınız RWE Turkey 09/11/2015 PAGE 1 RWE, başarılı ve uzun geçmişiyle enerji piyasasında güvenilir ve güçlü bir iş ortağıdır RWE Genel Merkezi, Essen, Almanya Rakamlarla RWE*

Detaylı

20 Ağustos 2015 DOMOTEX Turkey (25 28 Mayıs 2015) DOMOTEX Turkey, halının merkezinde uluslararası bir platform sundu

20 Ağustos 2015 DOMOTEX Turkey (25 28 Mayıs 2015) DOMOTEX Turkey, halının merkezinde uluslararası bir platform sundu Kapanış Bülteni 20 Ağustos 2015 DOMOTEX Turkey (25 28 Mayıs 2015) DOMOTEX Turkey, halının merkezinde uluslararası bir platform sundu Makine halısı üretiminin merkezi konumundaki Gaziantep te düzenlenen

Detaylı

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

AFD Sürdürülebilir bir gelecek için

AFD Sürdürülebilir bir gelecek için AFD Sürdürülebilir bir gelecek için TSKB Önceliğimiz Çevre Konferansı 5 aralık 2007 AGENCE FRANCAISE DE DEVELOPPEMENT Misyonumuz 1. Kalkınmanın finansmanı Birleşmiş Milletlerin Bin Yıl Kalkınma Hedefleri

Detaylı

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ dan, Röportaj Konumuz Olan 2014 Yılı Değerlendirmeleri ve 2015 Yılı Hedefleriyle İlgili Bilgiler Aldık. Firmanız

Detaylı

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007 TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 1 23.02.2007 Demir ve Çelik Döküm Sanayi sektörü; endüksiyon, ark veya kupol ocaklarında, çeşitli pik demiri, çelik hurdaları ve ferro alaşımların ergitilerek, kalıplama tesislerinde

Detaylı

ULUSAL ŞİRKET SANAYİ BÖLGELER BULGARİSTAN DA YATIRMCILARIN STRATEJİK ORTAĞI

ULUSAL ŞİRKET SANAYİ BÖLGELER BULGARİSTAN DA YATIRMCILARIN STRATEJİK ORTAĞI ULUSAL ŞİRKET SANAYİ BÖLGELER BULGARİSTAN DA YATIRMCILARIN STRATEJİK ORTAĞI GENEL BAKIŞ Ulusal Şirket Sanayi Bölgeler Bulgaristan Ekonomi Bakanlığı tek hissedarı olan devlet şirketi, alt konularda uzman:

Detaylı

NRW.INVEST / İstanbul Sanayi Odası Bilgilendirme Semineri

NRW.INVEST / İstanbul Sanayi Odası Bilgilendirme Semineri NRW.INVEST / İstanbul Sanayi Odası Bilgilendirme Semineri 2 Nisan 2015 Perşembe günü 10.00-13.00 saatleri arasında İstanbul Sanayi Odası Odakule Toplantı Salonu nda bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir.

Detaylı

ÇEVRE ALANıNDA FINANSMAN FıRSATLARı

ÇEVRE ALANıNDA FINANSMAN FıRSATLARı ÇEVRE ALANıNDA FINANSMAN FıRSATLARı Dr. Şafak HENGİRMEN TERCAN Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı safakhengirmen@hotmail.com Çevre Alanında Kapasite Geliştirme Projesi Yerel Çevre Eylem Planları Finansman

Detaylı

10 Mayıs Çeyrek GSD Grubu

10 Mayıs Çeyrek GSD Grubu 10 Mayıs 2018 2018 1.Çeyrek GSD Grubu Kuruluş 1986 2018 İlk çeyrek sonu itibarıyla 61.025 Bin TL Konsolide net kar 2018 İlk çeyrek sonu itibarıyla 1.712.223 Bin TL Aktif Toplamı 2 şirketi ile Borsa İstanbul

Detaylı

Türkiye Denizcilik ve Lojistik

Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye İki kıtayı buluşturan, coğrafi konumu ve jeopolitik yapısı sebebiyle denizcilik ve lojistik faaliyetlerinde tarihte de bugün olduğu gibi kilit öneme sahip bir ülke

Detaylı

AkzoNobel ile Evonik, klor ve potasyum hidroksit çözeltisi üretimi amaçlı bir ortak girişim (Joint Venture) kuruyor

AkzoNobel ile Evonik, klor ve potasyum hidroksit çözeltisi üretimi amaçlı bir ortak girişim (Joint Venture) kuruyor AkzoNobel ile Evonik, klor ve potasyum hidroksit çözeltisi üretimi amaçlı bir ortak girişim (Joint Venture) kuruyor Telif hakkı: AkzoNobel Alman ve Hollandalı söz konusu iki şirket arasındaki bu işbirliğinin

Detaylı

12 Mart Çeyrek GSD Grubu

12 Mart Çeyrek GSD Grubu 12 Mart 2018 2017 4.Çeyrek GSD Grubu Kuruluş 1986 2017 sonu itibarıyla 56.776 Bin TL Konsolide net kar 2017 sonu itibarıyla 1.602.597 Bin TL Aktif Toplamı 2 şirketi ile Borsa İstanbul da (BIST) işlem gören

Detaylı

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz

SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için. EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz SINIRLARINIZI ZORLAYABİLMENİZ için EPOKSİ ve POLİÜRETAN SİSTEMLERİ tasarlıyoruz KİMAR - DURATEK 1973 KİMAR kuruldu. Mümessillik firması. 1976 KİSTAB markasıyla nontoksik kalay stabilizatörleri imalatı

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen formundan

Detaylı

M. Can Arslan & Company. Copyright M. Can Arslan & Company

M. Can Arslan & Company. Copyright M. Can Arslan & Company M. Can Arslan & Company Copyright M. Can Arslan & Company Kurucu nun Mesajı M. Can Arslan & Company M. Can Arslan & Company hizmetlerine gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler. M. Can Arslan & Company, işletmelerin

Detaylı

BURS ÖNCESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ

BURS ÖNCESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2018-2019 AKADEMİK YILI BURS ÖNCESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ ANKARA, 1 Ağustos 2018 İSTANBUL, 2 Ağustos 2018 Burs Programı 2018-2019 AKADEMİK YILI BURS ÖNCESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ

Detaylı

15 Ekim 2012. Ankara

15 Ekim 2012. Ankara 15 Ekim 2012 Ankara Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı Bilanço (Milyon

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE. Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE. Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016 SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER ve TÜRKİYE Rifat Ünal Sayman Direktör, REC Türkiye SBE16 Swissotel, İstanbul 14 Ekim 2016 Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Ø Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir

Detaylı

ORTAK HAREKET KÜLTÜRÜ

ORTAK HAREKET KÜLTÜRÜ 5. YILINDA BAKKA ORTAK HAREKET KÜLTÜRÜ ZONGULDAK BAKKA KARABÜK BARTIN İŞ MÜKEMMELLİĞİ BİLGİYE DAYALI AKILCI KALKINMA ODAKLI KAPSAYICI ARTI DEĞER KATAN 2009 2010 2011 2012 2013 2014 Kuruluşunun 5. Yılı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU TEMMUZ 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı : Azerbaycan Cumhuriyeti Nüfus : 9,780,780 Dil :Resmi dil Azerice dir. Rusca ve Ermenice

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ

AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ İZMİR TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ Dilara SÜLÜN DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ AB MASASI ŞEFİ (TD) Mayıs 2006 AB OTOMOTİV SEKTÖRÜ AB, dünya otomotiv pazarının %35'ine sahiptir. Otomobil

Detaylı

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi

ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi ORGANİZASYON Yer, Tarih İlgili Kişi www.rehau.com Yapı Otomotiv Endüstri REHAU KİMDİR? UNLIMITED POLYMER SOLUTIONS Polimer bazlı çözümlerle, mümkün olanın sınırlarını hergün yeniden tanımlıyoruz. Jobst

Detaylı

Firma Profili enwi-etec GmbH

Firma Profili enwi-etec GmbH Profili enwi-etec GmbH enwi-etec GmbH Wilfried Mayr, Genel Müdür Scherrwies 2, D-84329 Rogglfing Telefon +49 8725 9664-41 Faks +49 8725 9664-96 w.mayr@enwi-etec.com http://de.enwi-etec.com Kuruluş Yılı

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI TÜRKİYE VE DÜNYADA ALACAK SİGORTASI

İZMİR TİCARET ODASI TÜRKİYE VE DÜNYADA ALACAK SİGORTASI İZMİR TİCARET ODASI TÜRKİYE VE DÜNYADA ALACAK SİGORTASI HAZIRLAYAN: EKİN SILA ÖZSÜMER AB VE ULUSLARARASI ORGANİZAYONLAR MASASI UZMAN YARDIMCISI 1 TİCARİ ALACAK SİGORTASI Ticari alacak sigortası, alıcılar

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) 33. OTURUMUNDA YAPACAĞI KONUŞMANIN TASLAK METNİ İstanbul,

Detaylı

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu

Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu Microsoft Lync Projesi Durum: Çimtaş Microsoft Lync ile esnek, bütünleşik, yer ve zaman bağımsız kuvvetli bir iletişim altyapısına kavuştu 5 ayrı lokasyon arasında kuvvetli bir iletişim altyapısına ihtiyaç

Detaylı

HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015

HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015 HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Hollanda ya ihracat yapan 361 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı

Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı ENERJİ GÜNDEMİ SAYI 12 OCAK 2015 02 Yeşil Sanayi Zirvesi ne Enervis in Enerji Verimliliği Projesi Damga Vurdu 03 Enerji Verimliliği Forum ve Fuarına Enervis Çıkartma Yaptı 04 Almanya da Güneş Elektriği

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif

Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif Doğalgaz Kojenerasyon Modülleri 4.000 kw a kadar der Enerji maliyetlerini düşürün ve kaynakları koruyun www.istockphoto.com Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Verimli Alternatif Li Verimlilikte Güçlü bir

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2010 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Kaynak : CIA World Factbook

Kaynak : CIA World Factbook Türk Plastik ve Mamulleri, Ambalaj Sektörü ve Plastik İşleme Makine Üreticileri İçin SIRBİSTAN Pazarının Değerlendirmesi GENEL BİLGİLER : Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV EIU tahminine göre Sırbistan

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU IMM KÖLN ULUSLARARASI MOBİLYA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Görkem ŞAVLUĞ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzman Yardımcısı 13-19 Ocak

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2014 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 14 Nisan 2014 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "Öncü Göstergeler" Erken Uyarı Mekanizmaları

Detaylı

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER

Phone Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER Phone +90 533 704 13 07 www.didimmarina.com Didim Marina YSR Yatching Services HABERLER DOĞUŞ GRUBU NUN TÜRKİYE DEKİ İKİNCİ MARİNASI D-MARİN DİDİM RESMEN HİZMETE AÇILDI Turizm sektöründe derinleşme ve

Detaylı

KONYA İLİ NEDEN YATIRIMLARI İÇİN SANAYİ SEKTÖRÜ

KONYA İLİ NEDEN YATIRIMLARI İÇİN SANAYİ SEKTÖRÜ KONYA İLİ SANAYİ SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN 10 NEDEN KONYA BİR YATIRIM CENNETİ HALİNE GELMEKTEDİR KONYA İLİ SANAYİ SEKTÖRÜ YATIRIMLARI İÇİN10 NEDEN 1. Genç ve Nitelikli İnsan Kaynağı 2. Stratejik Konum 3.

Detaylı

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER 1.KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM 2013 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,8 oranında büyüyen ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,6 oranında büyümüştür. ABD de 6 Aralık 2013 te

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

ETİYOPYA ÜLKE RAPORU 26.05.2015. [Type the document subtitle]

ETİYOPYA ÜLKE RAPORU 26.05.2015. [Type the document subtitle] ETİYOPYA ÜLKE RAPORU 26.05.2015 [Type the document subtitle] YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Etiyopya ya ihracat yapan 23 firma bulunmaktadır. 31.12.2014 tarihi

Detaylı

TAYSEB KİMYACILARIN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

TAYSEB KİMYACILARIN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK RÖPORTAJ TAYSEB KİMYACILARIN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK Kimya ve petrokimya sektörleri başta olmak üzere birçok yatırımcının dikkatini çekerek önemli bir merkez halini alan TAYSEB, sunduğu hizmetlerle fark yaratıyor.

Detaylı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Enerji verimliliği / Sanayide enerji verimliliği Türkiye de enerji yoğunluğu Enerji tüketim verileri Türkiye de enerji verimliliği projeleri

Detaylı