Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir:"

Transkript

1 KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Pima Plastik naat Malzemeleri A., rekabet ve yeniliin her geçen yıl attıı PVC Pencere Profili sektöründe; hissedarlarımız, müterilerimiz ve çalıanlarımız için sürekli olarak artı deer yaratmayı amaçlamaktadır. Bu amaç dorultusunda Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim lkeleri nde yer alan prensiplerin uygulamasına azami özen gösterilmitir. irketimizin vizyon ve misyonu dorultusunda hedeflerimize ulamak için Kurumsal Yönetim Uygulamalarındaki aksaklıkların giderilmesi ve sürekli olarak iyiletirmesi esas hedefimizdir. Bu anlayı çerçevesinde irketimizin, menfaat sahipleri ile olan ilikilerinde uyguladıı bazı temel yönetim prensipleri öyledir: - Güven; ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını koruruz. - Dürüstlük; çalıanlarımızla, bayiilerimizle, tedarikçilerimizle, rakiplerimizle, ortaklarımızla ve dier kurum ve kurulularla ilikilerimizde dürüst davranırız. - effaflık; açık görülülüü, yaratıcılıı, katılımcılıı, bireysel geliimi tevik eden adil ve effaf çalıma ortamı yaratırız. - Müteri memnuniyeti; hızlı hizmet anlayıı ve esnek yapımızla müteri memnuniyeti odaklıyız. - Sosyal sorumluluk; irket deer ve ilkelerimiz dorultusunda, insana, doaya ve çevreye saygılıyız. irketimizin internet sitesinde, kamuyu aydınlatma ve bilgilendirme amacıyla gerekli düzenlemeler en kısa sürede yapılacak bu dorultuda; Yatırımcı likileri ana balıı altında, Ticaret sicil bilgileri, ortaklık yapısı, yönetim kurulu, esas sözleme, mali tablo ve raporlar, genel kurul gündemi, katılanlar cetveli, toplantı tutanaı, vekaleten oy kullanma formu ve dier bilgiler ilgili menüler altına ilave edilerek kolay eriilebilir bir ekilde kamuya ve hissedarlara yayımlanacaktır. irketimiz yönetimi tüm faaliyetlerinde menfaat sahiplerine eit davranmaktadır. Ticari sır özelliinde olmayan irket veya sektör ile ilgili her türlü bilgi zamanında doru ve eksiksiz olarak kamuya duyurulmaktadır. Yönetim Kurulu ve üst yönetim, irket karlılıını, hissedarların ve dier menfaat sahiplerinin çıkarlarını ön planda tutarak effaf bir ekilde görevlerini yerine getirmektedir. Kurumsal Yönetim lkeleri dorultusunda, irketimizin muhasebe sistemi, finansal bilgilerin kamuya açıklanması, baımsız denetimi ve iç kontrol sisteminin ileyiinin ve etkinliinin gözetimi maksadıyla 28/02/2003 tarih ve 2003/02 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile Denetimden Sorumlu Komite oluturulmutur. Söz konusu komite Yönetim Kurulu Üyelerinden, Ali Özçelik ve Aye Melek Çeliker olmak üzere iki üyeden olumaktadır..

2 BÖLÜM I- PAY SAHPLER 2. Pay Sahipleri le likiler Birimi: irketimiz hissedarları ile ilikilerin yürütülmesi, sorularına doru ve zamanında cevap verilmesi, irket yönetimi ile hissedarlar arasındaki iletiimin salanması ve haklarının kullandırılması gibi ilemler irketimizde Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürlüü bünyesinde yerine getirilmektedir. Bu nedenle yeni bir Pay Sahipleri le likiler Birimi kurulmamıtır. Mevcut organizasyon yapımız içersinde Pay Sahipleri le likiler Birimi nin ilevleri yerine getirilmektedir. irketimiz telefon numaralarından kolaylıkla bilgi alınabilmektedir yılı içersinde hisse senedi deiimi ve bilgi alma amaçlı olmak üzere pek çok yatırımcı bavuruları sonuçlandırılmıtır. irketimiz pay sahiplerine ilikin bilgi ve kayıtlar güncellenmektedir. düzenli olarak tutulmakta ve 3. Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı: Pay sahipleri tarafından ticari sır niteliinde olmayan, bilgi edinme maksadıyla irketimize sorulan her türlü soruya effaflık ilkemiz gerei Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürlüü ve Genel Müdürün bilgisi dahilinde tam ve gerçei dürüst bir biçimde yansıtacak ekilde ivedilikle cevap verilmektedir. Bunun yanısıra Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu Teblileri gereince yasaların öngördüü tüm bilgi ve belgeler özel durum açıklamaları ile MKB de duyurulmaktadır. Ayrıca pay sahipleri, bahsedilen bu bilgilerin tümüne gerekli düzenlemelerden sonra en kısa sürede adresindeki sitemizden ulaabileceklerdir. Pima Plastik naat Malzemeleri A.. Ana Sözleme sinde özel denetçi atanması talebi bireysel bir hak olarak düzenlenmemitir. Dönem içerisinde özel denetçi tayini talebi de olmamıtır 4. Genel Kurul Bilgileri: irketimizin 2003 yılı Olaan Genel Kurul Toplantısı 22 Nisan 2004 tarihinde yapılmıtır. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde Genel Kurul toplantısında en az iki hafta önce Genel Kurula ilikin yıllık faaliyet raporu, mali tablo ve dipnotlar, baımsız denetçi raporu, kar daıtım önerisi, Genel Kurul gündemi, vekaletname formu örnei, ve toplantı gündemine ilikin dier dökümanlar irketimiz merkezinde hissedarlarımızın bilgisine hazır bulundurulmaktadır. Toplantıya davet, toplantı tarihinden en az 15 gün önce Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ve tüm Türkiye de yayımlanan iki günlük gazetede gerekli ilanlar yapılmı, pay sahiplerinin haklarının kullandırılması salanmıtır. Genel Kurul toplantılarında tüm pay sahiplerine eit muamele edilir. Ortaklar tarafından yöneltilen her türlü soru, Genel Kurul sırasında ve sonrasında irket sırrı niteliinde olmamak kaydıyla özenle cevaplandırılmaktadır. Esas sözlemede deiiklik yapılması ile ilgili kararlar Genel Kurul un onayından geçmektedir. 5. Oy Hakları ve Azınlık Hakları: mtiyazlı oy hakkı yoktur. Esas sözlememiz gereince her bir hisse bir oy hakkına sahiptir. Pay sahiplerine vekaleten oy kullanma hakkı tanınmıtır. Oy hakkı, pay sahibi tarafından kullanılacaı gibi pay sahibi olan veya olmayan üçüncü bir ahıs tarafından da

3 vekaleten oy kullanma esasları dorultusunda kullanılabilmektedir. Azınlık paylarının yönetimde temsiline ilikin bir düzenleme yoktur. Ayrıca birikimli oy kullanma hakkına yer verilmemektedir. 6. Kar Daıtım Politikası ve Kar Daıtım Zamanı: Pay sahiplerine kar daıtım konusunda imtiyaz tanınmamıtır. Kar daıtımı Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde gerçekletirilmektedir. Pay sahipleri daıtılacak olan kar üzerinden sahip oldukları pay oranında kar payı alma hakkına sahiptirler. Kar daıtımı yasal süreler içersinde gerçekletirilmektedir. 7. Payların Devri: irketimiz esas sözlemesinde hisse senetlerinin devrini kısıtlayıcı herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Pay devirlerinde Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu hükümleri uygulanır. BÖLÜM II KAMUYU AYDINLATMA VE EFFAFLIK 8. irket Bilgilendirme Politikası: irketimiz tabi olduu SPK ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde, faaliyetleri ile ilgili olarak açıklanması istenilen bilgi ve belgeleri zamanında, tam ve doru bir ekilde kamuoyuna açıklamaktadır. irketimiz bilgilendirme politikası olarak, SPK nın Seri:VIII. No:39 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına likin Esaslar Teblii ne balıdır. Bu nedenle irketimiz tarafından ayrıca oluturulmu yazılı bir bilgilendirme politikası yoktur. Yasal bildirimler dıında, irket ile ilgili haber ve bilgilerin kamuoyuna hızlı ve doru bir ekilde iletilmesi için irketimiz internet sitesinin de etkin bir ekilde kullanılması planlanmaktadır. Bu dorultuda Kamuyu Aydınlatma Esasları ve Araçları bölümünde 1.11 maddesinde belirtilen hususlar dorultusunda web sayfamızın düzenlenmesi ilemi en kısa sürede tamamlanacaktır. Bilgilendime politikası ile ilgili görevli olan personel, irketimiz Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürü M.Onur Baydan ve Maliyet Muhasebesi efi-murat Yalçın dır. 9. Özel Durum Açıklamaları : Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri uyarınca 2004 yılı içersinde 12 adet özel durum açıklaması MKB nda yayımlanmak üzere gönderilmitir. irketimiz tarafından yapılan tarihli Genel Kurul açıklaması ile ilgili olarak MKB kar daıtım konusu ile ilgili ilave açıklama istemi ve söz konusu açıklama aynı tarihte irketimiz tarafından yapılmıtır. 10. irket nternet Sitesi çerii: Pima Plastik naat Malzemeleri A.. nin internet sitesi adresinde hizmet vermektedir.

4 irketimiz internet sitesinde, Kurumsal Yönetim lkeleri II. Bölüm madde te sayılan hususlar dorultusunda gerekli düzenlemeler yapılarak Yatırımcı likileri balıı altında irket bilgileri, ortaklık yapısı, yönetim kurulu, faaliyet raporları, mali raporlar, genel kurul bilgileri gibi istenen bilgi ve belgelere yer verilecektir. irketimiz, internet sitesinde yer alan bilgilerin üçüncü kiiler tarafından, üzerinde deiiklik yapılmamasına yönelik gerekli güvenlik önlemlerini alacaktır. 11. Gerçek Kii Nihai Hakim Pay Sahibi / Sahiplerinin Açıklanması: irketimiz sermayesinin %87,3 ü Enka naat ve Sanayi A.. ne aittir. irketimiz hakim ortaı Enka naat ve Sanayi A. nin Yönetim Kurulu Bakanı Sinan Tara dır. Yurt içinde ve yurt dıında inaat taahhüt ileri ve enerji santralleri yapan dünyanın sayılı kurulularından olan Enka naat ve Sanayi A.. Temmuz tarihinden itibaren MKB de ilem görmeye balamıtır. Enka naat ile ilgili daha detaylı bilgiye adresinden ulaılması mümkündür. 12. çeriden Örenebilecek Durumda Olan Kiilerin Kamuya Duyurulması: irketimiz içeriden örenenlerin ticareti ile ilgili düzenlenmi yasalara tam olarak uyulması amacıyla; yönetim kurulu bakanı ve üyeleri, denetçileri ve müdürleri ile görevi gerei irkete ait önemli bilgi ve belgelere ulaabilecek personelin bu bilgileri kendilerine veya üçüncü ahıslara menfaat salamak amacıyla kullanmalarını yasaklamıtır. irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri ile müdürleri her yıl faaliyet raporu ve genel kurul toplantıları vasıtasıyla kamuya duyurulmaktadır. irketimizde içeriden örenebilecek durumda olan kiiler aaıda belirtilmitir. Ömer Tevfik Tlabar Yönetim Kurulu Bakanı, Yener Can Yönetim Kurulu Bakan Vekili, Ali Gülçelik, Ali Özçelik, Aye Melek Çeliker, Oktay Alptekin Genel Müdür, Mehmet Onur Baydan Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürü, ükrullah Akkaya - Teknik ler Grup Müdürü, Ferda Öztürk Pazarlama ve Satı Grup Müdürü. BÖLÜM III MENFAAT SAHPLER 13. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi: Pay Sahipleri irketimiz hissedarları, Madde 8 irket Bilgilendirme Politikası nda belirtilen ekilde yasal bildirimler ve internet sitemiz vasıtasıyla bilgilendirilecektir. Müteriler irketimiz ile ilgili, müterilerimizi ilgilendiren her türlü konu hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Bünyemizdeki, Teknik Destek ve Satı Pazarlama Departmanlarımız bayiilerimizle önceden belirlenen süreçler içersinde satı ve teknik konularda toplantılar ve eitimler düzenlemektedir. Ayrıca bayiilerimizi ilgilendiren her türlü yenilik ve haberler tarafımızca yayımlanan sirkülerler vasıtasıyla bayiilere duyurulmaktadır. Ayrıca internet sitemizde de irketimiz ile ilgili bilgiler ve haberler yayımlanmaktadır.

5 Çalıanlar irketimiz çalıanları ile ilgili tüm düzenlemeler mevcut Kanunu na ve dier yasal mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. e alım, terfi ve iten çıkarma prosedürleri yazılı olarak düzenlenmektedir ve bu uygulamaların detayları Personel Yönetmelii nde belirtilmitir. Çalıanlar arasında güçlü iletiim ile, takım ruhu, karılıklı saygı, samimiyet, anlayı ve yardımlama çerçevesinde gelien ilikilere sahip olmayı hedeflemekteyiz. Düzenleyici Kurumlar irketimizin tüm faaliyetleri, Sermaye Piyasası Kurulu ve Türk Ticaret Kanunu düzenlemelerine tabidir. Heasaplarımız sürekli olarak SPK ve Vergi Mevzuatı çerçevesinde denetlenmektedir. Bu dorultuda hazırlanan raporlar düzenli olarak MKB ve SPK vasıtasıyla kamuya duyurulmaktadır. 14. Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılımı irketimiz bünyesinde katılımcı bir yönetim anlayıına ve ekip ruhuna büyük önem verilmektedir. Bu dorultuda tüm çalıanların irket yönetimine katılımını salamak maksadıyla, belirlenen konularda çözüm üretme amacıyla çalıma grupları oluturulmaktadır. irket üst yönetimi, performansı ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik olarak yapılan bu grup çalımalarının sonucunda yeni politikalar belirlemektedir. Böylece çalıanlarında yönetime katılımı ve motivasyonu salanmaktadır. 15. nsan Kaynakları Politikası nsan kaynakları politikamız; irketimizin hedef ve vizyonu dorultusunda çalıanların motivasyonunu ve buna balı olarak verimliliini artırmak ve bu çerçevede ücretlendirme, eitim, kariyer planlama gibi insan kaynakları araçlarını kullanmaktır. nsan kaynakları politikamız gerei çalıanlar arasında hiç bir ekilde ayrımcılık yapılmaz, tüm personelimize eit davranılır. Her çalıan, görevini dikkat ve titizlikle yerine getirmek, irket kalite ilkelerine uymak, ii ile ilgili yasal kuralları ve deiiklikleri izlemekle yükümlüdür. Pima çalıanları; salıklı, bilgili ve çada, kiisel geliimine önem veren, çevresi ile ilikilerinde pozitif fark yaratan, yaratıcı, üretken, disiplinli, sorumlu, inisiyatif kullanabilen, ahlaklı, sosyal, ekip ruhuna sahip ve gelecee güvenle bakan insanlardır. Sendikalı personel ile yönetim arasındaki ilikileri yürütmek için personelimizden Mehmet Karabey ve Hakan Sönmez sendika temsilcisi olarak atanmıtır. 16. Müteri ve Tedarikçilerle likiler Hakkında Bilgi Deerlerimiz içersinde; ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını korumak, bu dorultuda müteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak ilk sırada yer almaktadır. Bu amaçla müterilerin beklenti ve ikayetlerine hızlı cevap veren, satı sonrası servisi güçlü, teknolojik destek ile iletiimini güçlendiren, güvene dayalı ilikiler gelitirerek, memnun müterilerini potansiyel reklamcı olarak kullanabilen ve ölçülebilir

6 müteri memnuniyetinin gerekliliine inanan ve ibirliini gelitiren bir firma olmayı hedefliyoruz. Müteri ikayetleri konusunda no.lu Pimapen Tüketici Danıma Hattı mız hizmet vermektedir. Müterilerden gelen ürünümüz ile ilgili her türlü ikayet ve sorun hızlı ve etkin bir ekilde çözümlenmektedir. Teknik destek ve satı elemanlarımız düzenli olarak bayii ziyaretleri yaparak yenilikler hakkında bayiilerimizi bilgilendirilmektedir. Tedarikçilerle ilikilerimiz Satınalma Departmanı tarafından yürütülmektedir. Satınalma ilemleri, ihtiyacımıza en hızlı ve kaliteli ekilde cevap verecek birden fazla firmadan teklif alma yöntemi ile yapılmaktadır. Tedarikcilerimizle, vizyonumuza da paralel olarak, kazan kazandır anlayıı ile ekillenen güvene dayalı uzun vadeli ilikilere sahip olmak amacımızdır. irketimizin her çalıanı müteri ve tedarikçilerle ilikilerde; i etii ve kalite prensiplerini ön planda tutmak, dürüst, güvenilir ve onurlu olmak koulu ile, kalite, hız, kolaylık, nezaket ve saygıya önem vermek, her kii ve kurulua eit davranmakla yükümlüdür. 17. Sosyal Sorumluluk irketimiz tüm faaliyetlerinde, karlılıın yanısıra çevreye saygı ve toplumsal faydanın gözetilmesi ilkeleri dorultusunda hareket etmektedir. Bu dorultuda, Pima Plastik naat Malzemeleri A.. PVC Kapı ve Pencere sektörünü gelitirilmek, üretimi Avrupa normlarına uygun standartlar çerçevesinde buluturmak, montaj, satı öncesi ve sonrası kaliteyi yükseltmek, bu konularda standartlar gelitirmek, tüketiciyi korumak gibi hedefler oluturarak sektörün önde gelen dier firmaları ile birlikte PÜKAD Plastik Profil Üreticileri Kalitebirlii Dernei nin kurulmasına öncülük etmitir. Pükad ın hedefleri arasında; bitmi pencereyi, profilinden aksesuarına, contasından, camına, üretim makinelerinden, standartlara uygun pencerenin yerine takılmasına kadar her eyi standart altına almak, Plastik Pencere sektörüne hizmet vermek üzere Pencere Okulu açarak, doru üretim, doru montaj, doru servis vermek, bu konuda eitimli insanlar yetitirmek ve sektöre kazandırmak, Tam Müteri Memnuniyeti salamak üzere tüketiciyi bilinçlendirmektir. BÖLÜM IV YÖNETM KURULU 18. Yönetim Kurulunun Yapısı, Oluumu ve Baımsız Üyeler irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri: Ömer Tevfik Tlabar Yönetim Kurulu Bakanı, Yener Can Yönetim Kurulu Bakan Vekili, Ali Gülçelik, Ali Özçelik, Aye Melek Çeliker ve Oktay Alptekin Genel Müdür olarak görev yapmaktadırlar. irketimizin tabi olduu yasal mevzuat çerçevesinde yönetim kurulu üyeleri seçiminde herhangi bir ayrım ve kısıtlama yer almadıından, baımsız üye adı altında yönetim kurulu üyesi atanmamıtır. irketimiz yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda Enka Grubuna balı dier irketlerde de yönetim kurulu üyelii yapmaktadırlar.

7 Pima Plastik naat Malzemeleri A.. Yönetim Kurulu Üyeleri ve dier grup irketlerindeki görevleri aaıdaki gibidir. Ömer Tevfik TLABAR Pima A.. Yönetim Kurulu Bakanı Kelebek A.. Yönetim Kurulu Bakanı Alta A.. Yönetim Kurulu Bakanı Enka Pazarlama A.. Yönetim Kurulu Bakanı Enka Teknik A.. Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Pima A.. Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Pima A.. Kelebek A.. Tita A.. Ali ÖZÇELK Pima A.. Kelebek A.. Alta A.. Susanba A.. Burtrak A.. Enka Pazarlama A.. Mali ve dari ler Koordinatörü AYE MELEK ÇELKER Pima A.. Enka Pazarlama A.. Finansman Koordinatörü OKTAY ALPTEKN Pima A.. Genel Müdür Kelebek A.. Gretsch-Unitas A Yönetim Kurulu Üyelerinin Nitelikleri irketimizin Yönetim Kurulu Üye seçiminde aranan asgari nitelikler, SPK Kurumsal Yönetim lkeleri IV. Bölümünün 3.1.1, ve maddelerinde belirtilen nitelikler ile örtümektedir. Bu nitelikleri taımayan yönetim kurulu üyesi bulunmamaktadır. 20. Misyon, Vizyon ve Stratejik Hedefler Yönetim Kurulumuz Pima Plastik naat Malzemeleri A.. nin vizyon, misyon ve hedeflerini açık ve anlaılır bir ekilde belirlemitir. Vizyon, misyon ve hedeflere ilikin bilgiler internet sitemizde en kısa zamanda yer alacaktır. Vizyonumuz: Gücünü takım çalımasından alarak, girdii her alanda liderlii hedefleyen, deerlerini kazanca çeviren uluslararası bir firma olmak.

8 Misyonumuz: Amacımız; irketimizin temel deerlerinden ödün vermeden, güçlü bilgi birikimimizi teknoloji ile birletirerek, ürün ve hizmetlerimizle fark yaratarak, marka imajımızı ve pazar payımızı gelitirmektir. Deerlerimiz: - Ürün ve hizmetlerimizin kalitesini ve markamızın güvenilir imajını koruruz. - Menfaat sahipleri ile ilikilerimizde dürüst davranırız. - Açık görülülüü, yaratıcılıı, katılımcılıı, bireysel geliimi tevik eden adil ve effaf çalıma ortamı yaratırız. - Hızlı hizmet anlayıı ve esnek yapımızla müteri memnuniyeti odaklıyız. - nsana, doaya ve çevreye saygılıyız. - irketimizin uzun süreli varlıını korumak için akılcı riskler alırız. - Çalıanlarımızı irket deer ve ilkelerimiz dorultusunda memnun ederiz. 21. Risk Yönetim ve ç Kontrol Mekanizması Alacaklarımızın tahsili konusundaki risk yönetimi, irket içinde kurulan bir komisyon tarafından 15 günde bir yapılan toplantılarda yapılmaktadır. Yönetim Kurulu üyemiz Sn. Ali Özçelik in bakanlık ettii bu toplantılara, irket avukatları ve Satı Pazarlama Grup Müdürlüü ve Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürlüü nün yöneticileriyle bir kaç çalıanı katılır.bu toplantılarda tüm bayilerin borç- teminat durumu ve hukuki takip balatılan bayilerin dava durumları, hangi aamada bulunulduu gözden geçirilir. Dier konularla ilgili karılaılabilecek riskler her yıl yapılan Bütçe Toplantılar ında gözden geçirilir.bu toplantılara Genel Müdür ve Bölüm Yöneticileri katılır.gelecek yılın ekonomik verileri, sektörün durumu, irketin pazar payı irdelenir ve gerek ekonomi gerekse sektörde karılaılabilecek olası dalgalanmalar karısında alınacak pozisyonlar belirlenir. Her ay hazırlanan Fiili Durum-Bütçe Karılatırma Raporları nda ise sapmalar tartıılır ve gerekiyorsa yeni pozisyonlar alınır. 22. Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yöneticilerin Yetki ve Sorumlulukları Yönetim Kurulu üyeleri ve yöneticilerin yetki ve sorumlukları esas sözlemede ve imza sirkülerinde belirtilmitir.yönetim Kurulu Üyeleri ahsi menfatleri ile ilgili hususların müzakerelerine itirak edemezler. Kanunun 332 ve 349. maddelerinde tanzim olan hükümler mahfuzdur. irket ile ilgili ilerin icrası safhasında yönetim kurulu üyelerinden veya hissedarlardan olan veya olmayan bir veya birkaç ahısa temsil yetkisi ve müdürlük sıfatı verilebilir.yönetim Kurulu, Müdürlere irket namına imza selahiyeti ve irketi temsil yetkisi verebilir. Türk Ticaret Kanunun maddeleri hükümleri mahfuzdur. 23. Yönetim Kurulunun Faaliyet Esasları Yönetim Kurulu, irket ileri gerektirdikçe toplanır. Türk Ticaret Kanununun 330. maddesi hükümleri mahfuzdur. Yönetim Kurulun 2004 yılı içersinde 14 adet toplantı yapmıtır. Toplantılar ile ilgili bilgilendirme ve koordinasyon genel müdürlük sekreterlii tarafından yapılmaktadır. Yönetim Kurulu, bakan veya bakan vekili tarafından toplantıya çaırılır. SPK Kurumsal Yönetim Yönetim lkeleri nin IV. Bölümünün üncü maddesinde yer alan konularda yönetim kurulu toplantılarına fiilen katılım salanır. Toplantıda alınan kararlar, konuulan konular ve karı oylar toplantı zaptına

9 geçirilir ve denetçilere bildirilir. Ayrıca üyeler ve denetçiler görüülmesini istedikleri konuların gündeme alınmasını Bakan dan isteyebilirler. Yönetim Kurulu en az dört üyesi ile toplanır ve toplantıda bulunan üyelerden en az üçünün olumlu oyu ile karar alır. Üyelerin aırlıklı oy hakkı yoktur. 24. irketle Muamele Yapma ve Rekabet Yasaı Esas sözlemede yazılı olduu üzere irketimizin yönetim kurulu bakanı ve üyeleri için Sermaye Piyasası Kurulu ve Türk Ticaret Kanunu nun yasakladıı hususlar dıında T.T.K nun 334. ve 335. maddelerinde yazılı ilemlerin yapılabilmesi konusunda Genel Kurul dan izin alınmaktadır. 25. Etik Kurallar irketimiz çalıanlarının tutum ve davranıları ile irket içindeki ve dıındaki dier kii ve kurulular ile olan ilikilerde uyulacak kural ve ilkeler tarihinde irket tarafından yayımlanan Personel Yönetmelii nin 25. maddesinde Çalıanın Sorumluluu ve Etii lkeleri balıı altında tanımlanmıtır. Görevde Özen Sorumluluu Her çalıan, görevini dikkat ve titizlik ile yerine getirmek, irket kalite ilkelerine uymak, ii ile ilgili yasal kuralları ve deiiklikleri izlemek, görevini yerine getirmek için gerekli bilgileri elde etmekten sorumludur. Personel özen sorumluluunu yerine getirirken, iin gereklerine ve gösterdii niteliklere uygun olarak beklenen ve aynı ya da benzer ilerde çalıanlardan daha az olmayan, verimlilik ve performansla çalımasını sürdürür. Personel, çalıma arkadalarının bu sorumluluu yerine getirmelerini engelleyecek davranılarda da bulunmamalı ve dier çalıanların görevlerini yapmalarını engellememelidir. irket Yararını Gözetme ve Zarar Verici Eylemlerden Kaçınma Sorumluluu Her çalıan, görevi ile ilgili kararları verirken, irketin yararlarını ön planda tutmak ve irketi zarara sokacak her türlü eylem ve ilemden kaçınmak zorundadır. Çalıanlar, irket ile ilgili her türlü para, resmi belge, araç ve gereçleri korumak, güvenliini salamak ve özel gereksinimler için kullanmamakla yükümlüdürler. Çalıanlar, iverenin müteri listesi, müteri dosyaları, irket defterleri, yazıma bilgileri ile iverenin dier dosya ve kayıtlarındaki ticari, mali, teknik belge ve bilgilerle birlikte; çeitli alanlarda kullanılan irkete özgü metodlara, çalıma biçimine, i hacmine, hazırlanan ve hazırlanmakta olan projelere, mülkiyeti veya fikri hakları iverene ait olan hususlara ilikin bilgi ve belgeleri iverenin yazılı onayı olmadan açıklayamaz, özel faaliyeti için veya ücret karılıı olsun veya olmasın baka kurum ve kuruluların yararına kullanamaz, kullandıramaz. Her çalıan, irketi zor duruma sokacak, saygınlıını zedeleyecek her türlü faaliyet ve davranıtan kaçınmakla yükümlüdür.

10 Sır Saklama Sorumluluu Her çalıan, görevi ile ilgili olarak örendii, ancak açıklanmasında sakınca bulunan, gizli kalması gereken bilgileri saklamakla yükümlüdür. Üçüncü Kiiler ve Kurulularla likilerde Özen Sorumluluu Her çalıan, üçüncü kiiler ve kurulularla ilikilerde, irket i etii ve kalite prensiplerini ön planda tutmak zorundadırlar. Çalıanlar, görevleri nedeniyle özel veya tüzel kiilerden yarar salamaya çalıamaz ve hiç kimse ve kurulua yasal olmayan bir ödeme ya da yardım teklif edemez. Çalıanlar, müteriler ile ilikilerinde dürüst, güvenilir ve onurlu olmak koulu ile, kalite, hız, kolaylık, nezaket ve saygıyı ön planda tutmak, müteri memnuniyetini salamak her kii ve kurulua eit davranmakla yükümlüdürler. Çalıma artlarına Uyma Sorumluluu Çalıanlar, Hukuku Mevzuatı ve yönetmelikler ile belirlenen çalıma artlarına, iin yürütümü ve iyerindeki davranılarına ilikin olarak iveren ve vekillerince verilen sözlü ve yazılı talimatlara, i disiplinine, i salıı ve güvenlii kurallarına uymakla yükümlüdür. Çalıma Düzenine Uyma Sorumluluu Çalıanlar, iyeri çalıma düzenine ve çalıma sürelerine uymak, çalıma sürelerinin balama ve biti zamanları ile ara dinlenmelerine uygun hareket etmek ve bu yönden aksama olmaksızın i görme borcunu yerine getirmekle yükümlüdür. Çalıanlar, davranıları ile dier çalıanların çalıma düzenlerini bozmaya yönelik davranılarından da kaçınmakla yükümlüdür. Çalıanların, çalıma saatlerinin tümünü irkete adamaları esastır. Özel iler ile bu süre irket aleyhine geçirilmemelidir. Çalıanlar, -Genel Müdür onayı olmaksızın- baka hiçbir yerden gelir temin edecek çalımalarda bulunamaz, baka kurulularda yönetim ve danımanlık görevleri alamazlar. Çalıanların gereken onaylar olmadıkça kurulula ilgili olarak basın ve yayına demeç ve bilgi verme hakları bulunmamaktadır. Sorumluluk ve Etii lkelerine Uyum ve Aykırı Hareket Edenleri Bildirme Sorumluluu Çalıanların, irket kültürü ve i etii dorultusunda hareket etmeleri esas olduu gibi; ayrıca çalıanlar, irket Sorumluluk ve Etii ilkelerine aykırı hareket edenleri, olabildiince belgelendirerek ve objektif olarak deerlendirerek en kısa zamanda ilgili birimlere bildirmekle yükümlüdürler. Çıkar Çatıması lkelerine Uyma Sorumluluu Çalıanlar, görevlerini yerine getirirken, kendisine veya ailesine ilikin çıkarların etkisi altında kalmaksızın, kuruluun çıkarlarını üstün tutarak karar almakla yükümlüdürler. Kiisel Bilgileri ve Deiiklikleri Bildirme Sorumluluu

11 Çalıanlar, ailevi, medeni ve adres durumundaki deiiklikler ile sözlemeler ve yönetmelikler ile düzenlenen haklar ve yükümlülükler açısından esas alınan kiisel, ailevi veya yakınları ile ilgili bilgileri ve bunların dayanaı belgeleri bildirmek ve vermekle sorumludurlar. Tebligat adresi kiinin en son bildirdii adres olup; bu adrese yapılan tebligatlar, kendisine yapılmı sayılır. 26. Yönetim Kurulunda Oluturulan Komitelerin Sayı, Yapı ve Baımsızlıı Denetimden Sorumlu Komite irket Sermaye Piyasası Kanunu Seri X, No:19 teblii gereince Denetimden Sorumlu Komite oluturmu ve bu komiteye yönetim kurulu üyelerinden Ali Özçelik ve Aye Melek Çeliker eçilmitir. Komite; irketin muhasebe sistemi, iç kontrol sisteminin denetlenmesi, baımsız denetim ve mali tabloların kamuya duyurulması gibi ilemlerin gözetimini yapar. irketin muhasebe ve iç kontrol sistemi ile baımsız denetimiyle ilgili olarak irkete ulaan ikayetlerin incelenmesi, sonuca balanması, irket çalıanlarının, irketin muhasebe ve baımsız denetim konularındaki bildirimlerinin gizlilik ilkesi çerçevesinde deerlendirilmesi konularında uygulanacak yöntem ve kriterler denetimden sorumlu komite tarafından belirlenir. irketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri arasında baımsız üye niteliinde üye bulunmaması nedeniyle, Kurumsal Yönetim Komitesi oluturulmamıtır. Kurumsal Yönetim lkelerine uyum ile ilgili çalımalar Yönetim Kurulu gözetiminde Dı Ticaret ve Mali ler Grup Müdürlüü bünyesinde yerine getirilmektedir. 27. Yönetim Kuruluna Salanan Mali Haklar irket yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücretin ekli ve tutarı her yıl Genel Kurul tarafından tespit ve ilan edilir. irket herhangi bir yönetim kurulu üyesine veya yöneticiye borç vermemi ve kredi kullandırmamıtır.

12 .

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi. YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER

Detaylı

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI

BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI BRSA BRDGESTONE SABANCI LASTK SANAY VE TCARET A. BLGLENDRME POLTKASI Amaç Brisa, hissedarlarıyla effaf ve yakın bir iletiim içinde olmayı ilke edinmitir. Bu kapsamda Brisa yönetimi stratejik planları uygulayıp,

Detaylı

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk

Amaç ve Kapsam. Yetki ve Sorumluluk TEKSTL BANKASI A.. Amaç ve Kapsam Tekstil Bankası A.. (Tekstilbank) bilgilendirme politikası; Bankacılık Kanunu ve bu kanuna ilikin düzenlemeler, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, stanbul

Detaylı

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER

ETK LKELER BANKACILIK ETK LKELER ETK LKELER Türkiye Bankalar Birlii tarafından hazırlanan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nun 15 Haziran 2006 tarih ve 1904 sayılı kararlı ile yayımlanan Bankacılık Etik lkeleri Bankamız tarafından

Detaylı

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi. YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER

Detaylı

DELTA MENKUL DEERLER A..

DELTA MENKUL DEERLER A.. sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2008 31 Mart 2008 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. 3. Dönem çinde

Detaylı

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi.

YÖNETM KURULU. Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı. Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili. Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi. YÖNETM KURULU Ömer Tevfik TLABAR Yönetim Kurulu Bakanı Yener CAN Yönetim Kurulu Bakan Vekili Ali GÜLÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Ali ÖZÇELK Yönetim Kurulu Üyesi Aye Melek ÇELKER Yönetim Kurulu Üyesi DENETÇLER

Detaylı

SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU. PĠMAġ PLASTĠK ĠNġAAT MALZEMELERĠ A.ġ. 2011 YILI FAALĠYET RAPORU

SERĠ:XI NO:29 SAYILI TEBLĠĞE ĠSTĠNADEN HAZIRLANMIġ YÖNETĠM KURULU FAALĠYET RAPORU. PĠMAġ PLASTĠK ĠNġAAT MALZEMELERĠ A.ġ. 2011 YILI FAALĠYET RAPORU Sayfa No: 1 PĠMAġ PLASTĠK ĠNġAAT MALZEMELERĠ A.ġ. 2011 YILI FAALĠYET RAPORU Raporun Dönemi 01.01.2011 31.12.2011 dönemi faaliyet sonuçlarını içermektedir. Ortaklığın Ünvanı Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri

Detaylı

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU

ARACI KURUMUN UNVANI :DELTA MENKUL DEERLER A.. Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU Sayfa No: 1 A) Giri 1.Raporun Dönemi: Bu rapor, Delta Menkul Deerler A.. kuruluunun 1 Ocak 2009 31 Mart 2009 çalıma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklıın Unvanı: Delta Menkul Deerler A.. irket in Merkezi

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU II. KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM BEYANI Kordsa Global Endüstriyel plik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.. (bundan böyle Kordsa Global veya irket diye anılacaktır) 01

Detaylı

DA stanbul Döeme Sanayii A.. YÖNETM KURULU TOPLANTI TUTANAI

DA stanbul Döeme Sanayii A.. YÖNETM KURULU TOPLANTI TUTANAI TOPLANTI TARH : 08/04/2005 TOPLANTI NO : 583 TOPLANTI SAAT : 10:30 NECDET NARN A. SERVET BERKÖZ 1. 2004 Aralık dönemi denetim sonrası mali raporların müzakere edilmesi 2. 2005 ubat dönemi mali raporların

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 31.12.2011 YILLIK FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 31.12.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ: Şirketimizin

Detaylı

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 1 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi letmeleri A.. 30.06.2013 Tarihi tibarıyla Sona Eren Hesap Dönemine likin Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporu Sayfa No: 2 Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A..

KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.. KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim lkelerine Uyum Beyanı Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.., 01 Ocak 2009 31 Aralık 2009 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1 - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI ER-ÇİM-SAN HOLDİNG A.Ş. (Bundan böyle ortaklık diye anılacaktır) 1 Ocak 2014 31 Aralık 2014 döneminde "Kurumsal Yönetim

Detaylı

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI EURO TREND YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1 AMAÇ VE KAPSAM: Euro Trend Yatırım Ortaklığı A.Ş bilgilendirme politikasının amacı Sermaye piyasası Mevzuatı, ilke kararları ve Kurumsal Yönetim

Detaylı

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan

Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. 30.09.2009 Tarihli Faaliyet Raporu Dousan Boru Sanayi ve Ticaret A.. Ödenmi Sermaye: 11.173.366 YTL. irket Merkezi Erzincan Sivas Karayolu 14 Km Pk 74 Erzincan Sayfa No:

Detaylı

Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Bilgilendirme Politikası, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. Bilgilendirme Politikası 1-Amaç Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. bilgilendirme politikasında amaç, Ortaklığın hissedarlarıyla şeffaf ve yakın bir iletişim kurarak Ortaklığa ilişkin

Detaylı

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARSHALL BOYA VE VERNİK SANAYİ AŞ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI A - AMAÇ Marshall Boya ve Vernik Sanayi A.Ş. (Şirket) nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının ve gelecek beklentilerinin,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal yönetimin; Şirket in başarıya ulaşması, bu başarının devamı ve Şirketimizin pay sahiplerine ekonomik değer sağlanması açısından önemli olduğuna inanmaktayız.

Detaylı

ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU EK(1) ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2012 Sayfa 1 1.Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Kurumsal yönetim uygulamalarının

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uyum sağlanması yönündeki çalışmalar 2010 yılında da sürdürülmüş olup, Rhea Girişim

Detaylı

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu RAPORUN DÖNEMĐ : 01 OCAK 2012-31MART 2012 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERĐ : XI NO: 29 SAYILI TEBLĐĞE ĐSTĐNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU A-Giriş 1-Raporlama Dönemi:

Detaylı

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1- Amaç BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası

Detaylı

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ

Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÇALIŞMA HAYATINDA SOSYAL DİYALOĞUN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ ŞİRKET DÜZEYİNDE S O S YA L D İ YA LO G E N İ Yİ UYG ULA M A YA

Detaylı

GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011

GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 GENERALİ SİGORTA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2011 Hazine Müsteşarlığı'nın yayınladığı 27.04.2011 tarih ve 2011/8 sayılı "Sigorta Şirketi ve Reasürans Şirketi ile Emeklilik Şirketlerinde

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı : 1 Ocak 2010 31 Aralık 2010 faaliyet dönemi içinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

Etik lkeler. Genel lkelere likin Esaslar

Etik lkeler. Genel lkelere likin Esaslar Etik lkeler Genel lkelere likin Esaslar Genel lkeler Sermaye piyasası faaliyetlerinin, toplumsal ve ekonomik yararın artırılması, aracılık mesleinin saygınlıının korunması ve gelitirilmesi, dier aracı

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 ARA HESAP DÖNEMİ FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 30.06.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ:

Detaylı

BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET ANONM RKET Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU 31 MART 2010 TBARYLE

BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET ANONM RKET Sayfa No: 1 SER:XI NO:29 SAYILI TEBLE STNADEN HAZIRLANMI YÖNETM KURULU FAALYET RAPORU 31 MART 2010 TBARYLE Sayfa No: 1 A- 1-RAPORUN DÖNEM : Faaliyet raporu, BOYASAN A. nin MART/2010 yılı faaliyetlerini kapsar. 2-ORTAKLIIN ÜNVANI : BOYASAN TEKSTL SANAY VE TCARET A.. 3-DÖNEM ÇNDE YÖNETM VE DENETM KURULUNDA GÖREV

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç, Yetki ve Sorumluluk LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Logo, Şirket) Bilgilendirme Politikası, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası

Detaylı

TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI

TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI TEKSTL BANKASI ANONM RKET NN 15 MART 2010 TARHNDE YAPILAN 2009 YILI OLAAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAI Tekstil Bankası Anonim irketi nin 2009 yılına ait Olaan Genel Kurul Toplantısı 15 Mart 2010 tarihinde,

Detaylı

BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI BAK AMBALAJ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI AMAÇ Bak Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. ( Bak Ambalaj veya Şirket ) Sermaye Piyasası Kanunu ( SPK ), Türk Ticaret Kanunu ( TTK ) ve ilgili

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU 1.KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Bagfas Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (Şirket) 01.01.2009-31.12.2009 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan 04.07.2003

Detaylı

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli

Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Sermaye Piyasası Kurulundan: Bilgi, Belge ve Açıklamaların Elektronik Ortamda mzalanarak Gönderilmesine likin Esaslar Hakkında Tebli Seri : VIII No : BRNC BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirketimiz 2016 faaliyet döneminde Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliğ i ekinde yer alan Kurumsal Yönetim

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan prensiplerin uygulanması

Detaylı

! "!! # $ % &'( )#!* )%" +!! $ %! + ')!

! !! # $ % &'( )#!* )% +!! $ %! + ')! ! "!! # $ % &'( )#!* )%" +!! $ %! + ')! &( '!#,-.! /,! 0 + # ' #! * #! 0 #! 0! ) '! '1# + $ # )' * #! 0!! #! 0! "! '!% # #! 0 " 2 3) # ' $ 4!# ) '.*,5 '# 0! )'* $ $! 6 )' '+ " 7 ) 2#!3)# ' $ 4!# '#"'1

Detaylı

IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU IV - KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU Atlantis Yatırım Ortaklıı A.. nin Kurumsal Yönetimin Ana Hatları aaıdaki yer almaktadır. irketimizin yönetimi için ana çerçeveyi oluturmaktadır. 01. KURUMSAL YÖNETM

Detaylı

Bilgilendirme Politikası:

Bilgilendirme Politikası: Bilgilendirme Politikası: AMAÇ Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. (Dentaş), sektörünün önde gelen saygın kuruluşlarından biri olarak ilgili kanunlara uyumlu olmak kaydıyla eşitlik, doğruluk, tarafsızlık,

Detaylı

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI

BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARIN KRED LEMLERNE LKN YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASINA LKN YÖNETMELK TASLAI MADDE 1 01/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüe

Detaylı

: Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul. : Hayır

: Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul. : Hayır Özel Durum Açıklaması (Genel) Tarih: 11/03/2014 Ortaklığın Adresi : Şerifali Çiftliği Tatlısu Mah. Ertuğrulgazi Sk. No:1 Yukarı Dudullu - Ümraniye / İstanbul Telefon ve Faks No. E-posta adresi : : 0 216

Detaylı

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası

AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Politikası AEGON EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. 1- Amaç Bu politikanın amacı, Hazine Müsteşarlığı nın 27/04/2011 tarihli ve 2011/8 sayılı Sigorta Şirketleri ile Emeklilik Şirketlerinde Kurumsal Yönetim İlkelerine İlişkin

Detaylı

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI

KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KOMİTELER VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ ÜYELER VE ÇALIŞMA ESASLARI 1- AMAÇ Bu düzenlemenin amacı Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm, Eğitim Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETM LKELER UYUM RAPORU 1 KURUMSAL YÖNETM LKELERNE UYUM BEYANI Aviva Sigorta A.., Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim lkelerinde yer alan prensiplere, pay sahiplerinin

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Doğru mesajları farklı gruplara iletebilen en önemli kurumsal iletişim aracı Adres Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul www.tuyid.org Tel (212)

Detaylı

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI

ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ETİK KURALLARI Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ( Zorlu Enerji veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla kamuya

Detaylı

İMKB ve hisselerin işlem gördüğü uluslararası borsalara iletilen özel durum açıklamaları

İMKB ve hisselerin işlem gördüğü uluslararası borsalara iletilen özel durum açıklamaları İHEVA BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: İhlas Ev Aletleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. (İheva), ilgili kanunlar ve SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde, hissedarların eş zamanlı eksiksiz, şeffaf ve doğru

Detaylı

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ

GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ GÜLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU BÖLÜM I - PAY SAHİPLERİ 2) Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi 3) Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı 4) Genel Kurul Bilgileri

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır

BÜLTEN. KONU: Menkul Kıymetlerin Vergilendirilmesi Hk 277 Nolu GVK G.T. Yayınlanmıtır Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-054 Tarih: 27.12.2010

Detaylı

TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI

TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI TURCAS PETROL A.Ş. DENETİM KOMİTESİ GÖREV ALANLARI VE ÇALIŞMA ESASLARI I- TANIM VE AMAÇ: Denetim Komitesi; Turcas Petrol A.Ş (Şirket) Yönetim Kurulu bünyesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri X, No: 19

Detaylı

AYES ÇELİK HASIR VE ÇİT SANAYİ A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

AYES ÇELİK HASIR VE ÇİT SANAYİ A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI AYES ÇELİK HASIR VE ÇİT SANAYİ A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. AMAÇ Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş. nin ( AYES A.Ş. veya Şirket ) Bilgilendirme Politikası nın temel amacı pay ve menfaat sahiplerine,

Detaylı

EULER HERMES SİGORTA A.Ş.

EULER HERMES SİGORTA A.Ş. EULER HERMES SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 30 Mart 2015 V.03 1. AMAÇ... 3 2. TANIMLAR...3 3. YETKİ VE SORUMLULUK...3 4. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI...4 4.1. Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği 4.2. Faaliyet

Detaylı

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca şirketimiz bünyesinde Kurumsal Yönetim Komitesi kurulmuştur. Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI TACİRLER YATIRIM HOLDİNG A.Ş BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç Tacirler Yatırım Holding A.Ş. nin (TCHOL) kamuyu bilgilendirme politikasının amacı; pay ve menfaat sahiplerine, şirketin geçmiş performansı

Detaylı

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır.

(3) Ray Sigorta A.Ş. bünyesinde, her seviyede sürdürülen, iç ve dış seçme ve yerleştirme uygulamaları bu yönetmelik kapsamındadır. Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Ray Sigorta A.Ş. temel değerlerini; Biz Aileyiz, Dürüstüz, Etik değerlere saygılıyız, Adiliz, Şeffaf ve Paylaşımcıyız, Birlikte güçlüyüz, Yaratıcı ve Üretkeniz, İnsana değer

Detaylı

Bilgilendirme Politikası

Bilgilendirme Politikası Bilgilendirme Politikası Bankamız ortaklarına, yatırımcılarına ve kamu dahil tüm menfaat sahiplerine bilgi aktarılmasını teminen Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı "Özel Durumlar Tebliği" çerçevesinde

Detaylı

Kamunun Aydınlatılmasına likin Bilgilendirme Politikası

Kamunun Aydınlatılmasına likin Bilgilendirme Politikası Kamunun Aydınlatılmasına likin Bilgilendirme Politikası 1. Aviva Sigorta, Sermaye Piyasası Kurulu nun yayımladıı Kurumsal Yönetim lkeleri kapsamında, yüksek kalitede, effaf, hakkaniyetli ekilde kamuyu

Detaylı

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği. (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil)

SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği. (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil) SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Yönetmeliği (Aday Gösterme ve Ücret Komiteleri Çalışma Esasları dahil) Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulu nun 25/04/2013 tarihli toplantısında

Detaylı

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2015 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Nisan 2015

Detaylı

TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER

TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER TEKSTL FNANSAL KRALAMA ANONM RKET ANA SÖZLEME TADL METNLER AMAÇ VE KONU Madde 3/5 Kira alacaklarını iskonto ettirebilir. Bu alacakları teminata verebilir, temlik edebilir, Finansal Kiralama Kanunu ve bununla

Detaylı

- Sermaye Piyasası Düzenlemeleri uyarınca düzenlenmesi gereken izahname, sirküler, duyuru metinleri ve diğer dokümanlar,

- Sermaye Piyasası Düzenlemeleri uyarınca düzenlenmesi gereken izahname, sirküler, duyuru metinleri ve diğer dokümanlar, SÖKTAŞ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ BİLGİLENDİRME POLİTİKASI AMAÇ Bilgilendirme politikasında amaç, şirket stratejileri ve performansını da dikkate alarak, Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ VE UYUM

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ VE UYUM NUROL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU 2015 KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ VE UYUM Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 2014 yılında Sermaye Piyasası Kurulu tarafından revize

Detaylı

ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Sayfa: 0/7 ŞEKERBANK T.A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MALİ KONTROL, İŞTİRAKLER VE PAY SAHİPLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa: 1/7 İÇİNDEKİLER AMAÇ :... 2 KAPSAM :... 2 TANIM :... 2 İLGİLİ DOKÜMANLAR:... 2 UYGULAMA:...

Detaylı

BÜLTEN. KONU: Mükelleflerin zahat (Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Yayınlanmıtır.

BÜLTEN. KONU: Mükelleflerin zahat (Özelge) Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik Yayınlanmıtır. Kültür Mah. 1375 Sk. No:25 Cumhuruiyet hanı K:5 35210 Alsancak - zmir-turkey Tel : + 90 232 464 16 16.. Fax: + 90 232 421 71 92. e-mail : info@psdisticaret.com..tr BÜLTEN SAYI :2010-044 Tarih: 31.08.2010

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç ve Kapsam Asya Katılım Bankası A.Ş., başta Bankacılık Kanunu ve söz konusu Kanuna ilişkin ikincil düzenlemeler olmak üzere, Sermaye Piyasası Mevzuatı,

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 01/06/2011-31/05/2012 faaliyet döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim ilkelerinde yer

Detaylı

TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER

TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER Ek 7 Etik lkeler TÜRKYE HALK BANKASI A.. ETK LKELER GR Etik lkeler; Türkiye Halk Bankası A.. çalıanlarının, görevlerini yerine getirirken uymaları gereken ilkeleri ve çalıma düzenine ilikin düzenlemeleri

Detaylı

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI v1

ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI v1 İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ÇIKAR ÇATIŞMASI POLİTİKALARI 02.12.2014 149.v1 Mevzuat Uygunluk Müdürlüğü Onaylayan: Yönetim Kurulu İçindekiler 1. Amaç... 2 2. Dayanak... 2 3. Kapsam... 2 4. Tanımlar Ve

Detaylı

!"# # $!% & $ % #'' ! " #! " $ !" #$!!%& " %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&! " % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( (

!# # $!% & $ % #'' !  #!  $ ! #$!!%&  %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&!  % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( ( !"# # $!% & $ % #''! " #! " $!" #$!!%& " %(% #)* $+, -.-/ &' # $ ' (&&! " % (% # )* $+,.0/ ( )***(* +( ( (,, ( -.(( ( ( ( / 0 ( / " 0,.( / & 1 ( / 2 +( / 4., ( /! 5,( (* *,. / 1 ' 7 " & 6+1(( / 8** ((

Detaylı

BAK AMBALAJ SANAYĐ ve TĐCARET A.Ş. BĐLGĐLENDĐRME POLĐTĐKASI

BAK AMBALAJ SANAYĐ ve TĐCARET A.Ş. BĐLGĐLENDĐRME POLĐTĐKASI BAK AMBALAJ SANAYĐ ve TĐCARET A.Ş. BĐLGĐLENDĐRME POLĐTĐKASI AMAÇ Bak Ambalaj San. ve Tic. A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri ve ilgili kanunlara uygun bir şekilde pay ve menfaat sahiplerinin ve

Detaylı

MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI

MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI AKFEN HOLDİNG A.Ş. ESAS SÖZLEŞME TADİL METİNLERİ ESKİ METİN MADDE 9 - YÖNETİM KURULUNUN SEÇİMİ, GÖREVLERİ, SÜRESİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI A. Yönetim Kurulunun Seçimi ve Görevleri Şirket in işleri

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ YÖNETMELİĞİ 2014 zc KRM-Y-04/19.06.2014/Rev.00 Madde 1/Amaç ve Kapsam Kurumsal Yönetim Komitesi, Şirket te kurumsal yönetim ilkelerinin uygulanıp uygulanmadığını, uygulanmıyor

Detaylı

YENİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8:

YENİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8: ESKİ METİN Yönetim Kurulu Madde 8: Şirketin işleri ve idaresi Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca Genel Kurul tarafından Hissedarlar arasından seçilecek 7 üyeden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından

Detaylı

! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )

! #$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) ! %2.* ) 3.%$&(' 01 0 4 *) / )/ ( +) ) ( ) ! "#$ % %&%' (! ) ) * ()#$ % (! ) ( + *)!! %, (! ) - )! ) ) +.- ) * (/ 01 ) "! %2.* ) 3."%$&(' "01 "0 4 *) / )/ ( +) ) ( )! )! ) 1 87 Seri No'lu Gider Vergileri Genel Teblii Resmi Gazete Sayısı 27737 Resmi

Detaylı

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI T. GARANTİ BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Aralık 2018 İÇERİK I. AMAÇ... 2 II. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI VE YÖNTEMLERİ... 2 Özel Durum Açıklamaları... 2 Yurtdışı Borsalarda Yapılan Açıklamalar... 3

Detaylı

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ( Şirket veya Doğan Burda ) Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

PERA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

PERA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU PERA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ( Şirket

Detaylı

BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKASI BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KAMUYU BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Güncelleme Tarihi: Aralık 2014 1. Amaç: Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BMB veya Şirket), Sermaye Piyasası

Detaylı

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar

BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar BilgiEdinmeHakki.Org Raporu Bilgi Edinme Hakkı Kanunu nun Salık Bakanlıı Tarafından Uygulanmasındaki Yanlılıklar Sürüm 1.0 21 Ekim 2004 Dr. Yaman AKDENIZ * akdeniz@bilgiedinmehakki.org Bilgiedinmehakki.org

Detaylı

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET ULUSOY ELEKTRİK İMALAT TAHHÜT VE TİCARET A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN 07 NİSAN 2016 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET Şirketimizin 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 07 Nisan 2016

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİĞİ SAN. VE TİC A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİĞİ SAN. VE TİC A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİĞİ SAN. VE TİC A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç ve Kapsam Bilgilendirme politikasının temel amacı, ticari sır kapsamı dışındaki gerekli bilgi ve açıklamaların pay sahipleri,

Detaylı

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YAPRAK SÜT VE BESİ ÇİFTLİKLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Şirketin bilgilendirme politikası kurumsal internet sitesinde yayınlanmakta olup, bilgilendirme politikası ile ilgili işlerin

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI Yönetim Kurulu nun 21/03/2012 tarih ve 103/184 numaralı kararı ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Seri: IV, No: 56 sayılı Kurumsal Yönetim

Detaylı

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI MARBAŞ B TİPİ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Amaç: Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. nin kamuyu bilgilendirme politikası, şirketin geçmiş performansının

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU. 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 01/06/2009-31/05/2010 faaliyet döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim ilkelerinde yer

Detaylı

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI

VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET AŞ ETİK KURALLARI Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ( Vestel Elektronik veya Şirket ) faaliyetlerini Yönetim Kurulu tarafından hazırlanmış ve internet sitesi vasıtasıyla

Detaylı

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL TASARISI-GEREKÇELİ

SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL TASARISI-GEREKÇELİ SELÇUK ECZA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ ANA SÖZLEŞMESİ TADİL TASARISI-Lİ YENİ MADDE Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum : Madde 9/A Yönetimde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygulaması zorunlu

Detaylı

Dönem içinde 50 civarı pay sahibi ile telefon ile görüşülmüş ve gelen sorular cevaplandırılmıştır.

Dönem içinde 50 civarı pay sahibi ile telefon ile görüşülmüş ve gelen sorular cevaplandırılmıştır. 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Martı Otel İşletmeleri A.Ş. (Bundan böyle Şirket diye anılacaktır) 01 Nisan 2011 31 Mart 2012 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan "Kurumsal

Detaylı

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI 2014 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI Şirketimizin 2014 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı aşağıdaki gündemi görüşüp karara bağlamak üzere 21 Mayıs 2015 Perşembe günü

Detaylı

YENİ GİMAT GYO A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

YENİ GİMAT GYO A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI YENİ GİMAT GYO A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Kamunun aydınlatılması ile ilgili olarak hazırlanan bilgilendirme politikası 18.05.2014 tarihli Olağan Genel Kurul da pay sahiplerinin bilgisine sunulmuş ve

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU YENİ TÜRK TİCARET KANUNU İsmail YÜCEL İç Ticaret Genel Müdür V. 8 Şubat 2012 Yeni Türk Ticaret Kanunu - Şeffaflık, - Hesap Verebilirlik, - Kurumsallaşma, - Elektronik Ortamda Hukuki İşlem Tesis Edebilme

Detaylı

TEKSTİL BANKASI A.Ş. ANA SÖZLEŞME TADİL METNİ VE GEREKÇELERİ

TEKSTİL BANKASI A.Ş. ANA SÖZLEŞME TADİL METNİ VE GEREKÇELERİ ESKİ ŞEKİL YENİ ŞEKİL GEREKÇE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI MADDE 38 Yönetim Kurulu, Banka işleri gerektirdikçe her zaman toplanır. Ancak, ayda en az bir toplantı yapılması zorunludur. Yönetim Kurulu, Yönetim

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli

EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU. : Eğitim Fakültesi Dekanlığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli EĞİTİM FAKÜLTESİ GÖREV TANIMI FORMU Dairesi Görevi Astları : Eğitim Fakültesi lığı : Fakülte Sekreteri : Fakülte Birimleri Personeli A- Stratejik yönetim ve planlama fonksiyonu kapsamında yürütülecek görevler

Detaylı

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kurumsal Yönetim Komitesi Şirketimiz; Sermaye Piyasası Kurulu nun II.17-1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği uyarınca Kurumsal Yönetim İlkelerine uyum çalışmaları

Detaylı

ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN

ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN ADANA ÇİMENTO SANAYİİ TÜRK A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI NDAN Şirketimizin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 19.06.2012 Salı günü saat 11.00 de Ceyhan Yolu Üzeri 12.Km Adana adresinde yapılacak ve aşağıdaki

Detaylı

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirket kurumsal yönetim ilkelerinin takipçisi ve uygulayıcısıdır. Şirket, kanunen öngörülen kurumsal yönetim

Detaylı

Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu

Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirket, kurumsal yönetim uygulamalarında, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kurumsal Yönetim İlkeleri ne (İlkeler) uyuma azami

Detaylı