Tekniksat TQM-C04 ( 6in1 Modulator ) QAM Menager Version:4.19

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Tekniksat TQM-C04 ( 6in1 Modulator ) QAM Menager Version:4.19"

Transkript

1

2 Tekniksat TQM-C04 ( 6in1 Modulator ) QAM Menager Version:4.19 Qam Ünite Network kontrol Programı Kullanma Kılavuzu Özellikler 1- QPSK da QAM e transmodülatör. 2-DVB-S formatından DVB-C formatına dönüşüm 3-6 QPSK/8PSK IF + 1 ASI girişi, 4 QAM/RF toplu çıkış 4- RJ45 100Base-TX Network destekli kontrol (Tekniksat DVB Manager ile hızlı programlama ve remultiplexing imkanı) Genel Bakış Sistem 6 QPSK/8PSK 6 transponderi, demodüle eden ve multipleks (MUX) özelliği sayesinde dilediğinizin uydu kanalını 4 kanal QAM çıkışa programlayabileceğiniz QAM transmodulatör ünitesidir.

3 Tekniksat DVB Manager programını destek bölümünden indirip bilgisayarın Masa üstüne klasör içine çıkartın. Programı tıklayıp çalıştırın,karşınıza gelecek Kullanıcı adı ve parolayı OK tıklayıp arayüzün açıldığını görün. Not: Bu arayüz programı TQAM-C04 6in1 Modulator ile birlikte bir çok farklı sistemi kontrol edebilecek yapıda oluşturulmuştur.yanlızca TQAM-C04 6in1 Modulator özel değildir.

4 1) Arayüz Menü Bölgesi 2) Kontrol edilecek Sistemin ünitelerinin (TQAM-C04 6in1 Modulator) görüldüğü bölüm 3) Device Edit Kontrol edilecek ünitenin arayüz ile kontrol edebilecek ayarları yapmanızı sağlar. 4) Save Config Yapılan tüm konfigürasyon ayarlarını sisteme kayıt edilmesini sağlar. 5) Default Config Sistemin Konfigrasyon ayarlarını resetler. 6) Seçilen Sistemin ( Device ) Konfigrasyon yapılandırma ayarlarını göreceğiniz bölüm. 7) Bu kısımda seçili sistemin arayüz programına bağlantı adresi ve cihaz künyesi görünür. 8) PC de bulunan yedekleri Arayüze çağırabileceğiniz buton 9) Sistemde oluşturduğunuz tüm konfigrasyon ayarlarını PC de yedekleyebileceğiniz buton. 10) Sistem ile arayüz bağlantı durumunu görüntülenir ve işlemleri izleme imkanı sağlayan bölüm Cihazın RJ45 çıkışını PC nizin bağlı olduğu Network hattına bağlayın. Device bölümünde görülen sistemi seçin. 7 nolu kısımdan Network sisteminize uygunluğunu kontrol edin. Sisteminize göre İp adresini kontrol edip değişiklik yada sisteminize uygun hale getirebilmek için 3.) device edit tıklayıp ayarlarınızı PC nizin network yapısına uygun hale getirin. Aynı İp adresini Cihazın ön panelinden Network Setting bölümünden ayarlayıp save config ile hafızaya alın. Cihaz ön panelinden Enter ardından Exit tuşlayın yukarı aşağı tuşla Network Setting seçip Enter tuşlayın. IP adres seçip enter ile satırlara girip değerleri örnek teki gibi yada sizin yapınıza göre girin. Exit ve yukarı aşağı tuşla Gateway seçin örnekteki gibi yada sizin network yapısına göre değer girin. Exit ile ana menüden Save Config kısmına gelip Enter ile yapılan düzenlemeyi hafıya alınız. Exit ile çıkın. Ön panelden konfigrasyon ayarları sınırlıdır genel yapıyı arayüz programı ile yapılandırınız. Arayüz IP bağlantı ayarları doğru yapıldığında Device ikonunda bağlandı alt mesaj kısımda online olduğunuda ayrıca görebilirsiniz. ibaresi görünür ve arayüz Sistemin konfigrasyon ayarlarını nasıl yapılacağını aşağıda kısım ve bölümler ile yapılandırma aşamalarını ayrıntılı şekilde resimlerle anlatılmıştır. TQAM-C04 6in1 Modulator yapılandırmasında bölümler Modulator,Multiplex,Satellite Setting, Signal Monitör aşamalarından oluşturlacaktır. Sistem ile PC deki Tekniksat arayüz program bağlantınız gerçekleştiğinde bu bölümlere fabrika ayarı değerlerinin oluştuğunu görebileceksiniz. İlk ayar aşamaları Modülatör çıkış ayarları,satellite Setting uydu Tp ayarları,multiplex program seçimi sırası ile yapılmalıdır.

5 Modülator Bölümü 1.) Modulatör QAM çıkış ayarlar bölümü. Output Freq.: Çıkış frekansı değeri girilir Mhz Sembol Rate : 6875 QAM için Sembol oranı girilir Mbps Power db : 105 db Cıkış gücü belirlenir db QAM Mode: 64,128,256QAM Modu belirlenir. İnterval freq: 8 Mhz QAM bant aralığı belirlenir Mhz İnterval Freq kısımda 8 Mhz yazılı iken Output Freq kısımdan Mhz arası bir değer girildiğinde 2,3,4 kısımlarının 8Mhz aralıkta otomatik oluştuğunu görebilirsiniz. 2.) Bu bölümde QAM1..4 bantlarının ince ayarları yapılır. Att.:0.00 db Atternatör çıkış seviyelerinide değişiklik yapmak gerektiğinde her bant için ayrı değer girip seviye ayarı yapılabilir.; BitRate : Min Max Multiplex ile modülatör çıkışlarına yönlendirdiğiniz yayınların en az ve en fazla BitRate değerlerini görebileceğiniz kısım. En iyi ayar için değerin seviyelerine oluşmasına özen gösterin. NIT,PAT,SDT,PMT,TS ID,NET ID detayları için merkezle irtibata geçin bu ayarları fabrika değerlerinde kalmasına özen gösterin. 3.) QAM1..4 çıkış ATT atternatör NİT,PAT,SDT,PMT seçimlerinin yapıldığı bölüm QAM çıkışlara yönlendirdiğiniz kanalların Bitrate oranınınıda burdan kontrol edebilirsiniz. 4.) GET-SET GET: sisteme girilen değerlerin tüm aşamalarda eski hallerine geri döndürür. SET: Sisteme girilen değerlerin tüm aşamalarda sisteme kayıt edilmesini sağlar. Arayüz Monitör kısmıdır Arayüz ile cihaz arasındaki bağlantı durumunu bu bölümde görünür. 5.) Sistem bağlantı monitör bölümü yapılandırma esnasında PC Arayüz ile Cihaz arasındaki iletişim hareketleri görünür.

6 Satellite Setting 1.) Frequency: Tuner 1,2,3,4,5,6 girişlerine bağlı uydulara ait Transponder değeri girilir. Örnek : değeri için yazılmalıdır. 2.) LNB Frequency: Tuner 1,2,3,4,5,6 girişlerine bağlı uydulara ait LNB local osilator değeri girilir. Örnek : değeri için yazılmalıdır değeri için yazılmalıdır. 3.) SymbolRate: Tuner 1,2,3,4,5,6 girişlerine bağlı uydulara ait Transponder Sembol değeri girilir. Örnek : değeri için yada değeri için yazılmalıdır. 4.) Polarization: Tuner 1.6 girişlerinde LNB ye verilecek Volt u belirler. Close. Kapalı,18V Horizantal,13V Vertical Tuner girişlerine modüle etmek istediğiniz kanalların uydu bantlarına göre girişlerini LNB den gelen polaritelere göre hangi kanalı hangi tunerden almak istiyorsanız LNB den gelen sinyali loop ve direk bağlantı yaparak tuner girişlerine dikkatlice yapılandırın. Tuner1 6 TP frekans,sembol,polarite değerlerini titizlikle giriniz. Girdiğiniz değerleri SET ile hafızaya alınız. Get ile işlemin gerçekleştiğini kontrol edebilirsiniz. Signal monitör bölümünden ayarların doğruluğunu görebilir sinyal seviyelerini test ve kontrol edebilirsiniz. ASI Lock ibaresi yeşil ise sinyal yertli seviyede Kırmızı ise Tuner verilerini ve girişleri kontrol edin.

7 Multiplex 1.) İnput- program bu bölümde ASI 1 7 arası ASI ler ASI 1 Tuner1,ASI 2 Tuner2,,,ASI 6 Tuner 6, ASI 7 ASI Input girişlerinden oluşan kanal listelerini görebilirsiniz. Örnek : ASI 1 seçip Parse tuşlayıp bekleyin TUNER 1 TP den gelen programların alt satırlarına yerleştiğini görün. Parse botunu No input hatası verirse Tuner 1 değerlerinde hata vardır. 2.) Parse Input : bu buton input program dan ASI 1 7 seçilen ASI girişlerindeki uydu programlarının ilgili ASI alt satırlarına yerleşmesini sağlar kısaca bu bölüme uydu kanal arama diyebiliriz. 3.) Out A,B,C,D : Bu bölüme QAM çıkış QAM1..4 diyebiliriz ASI lerden seçeceğiniz programı A,B,C,D ile dilediğiniz QAM çıkışına yönlendirmenizi sağlar. örnek: ASI 1 den program seçin A tıklayın yan 5 de kanalın Output Channel A bölümünde ASI 1 e yerleştiğini görün ve diğer kanallar için aynı yönergeleri B,C ve D seçimleri yaparak 4 adet QAM çıkışına dilediğiniz programları seçin. ÖNEMLİ!!! Program seçimi sırasında örnek A ya bir çok kanalı yerleştirdiniz Modulator bölümünden QAM-1 kısmında Bitrate değerinin Max mbps ile Min Aralığından az ise kanal ilave edebilir çok ise A ya seçili kanalları Remove Program ile azaltıp değeri Mbps değerinde tutmaya çalışın. 4.) Refresh Out, butonu ile Output program listesi yenilenir. (Örnek: Remove program tuşlayarak kaldırdığınız program listede halen görünüyorsa Refresh tuşlayarak sayfayı yenileyip kaybolduğunu görün.) Edit Output Output-program listeden seçili kanalın Kanal detaylarını değiştirecebileceğiniz bölüme ulaşılır.kanal ismi dahil tüm PID değerlerini bu bölümden değişir. Önemli!! Gerekmedikce edit bölümünden ayar değişimini önermiyoruz sistemin kendi atadığı PID değerlerini esas almanız daha doğrudur. Remove Program ile Output-Program listesinden dilediğiniz programı kaldırma görevi için kullanılır. ÖNEMLİ!!! Tuşladığınız halde listeden program kalkmıyorsa Refresh Out tıklayıp sayfayı yenileyin.

8 Signal Monitor Satellite Setting bölümü ile TUNER1 6 tunerlerine tamımladığınız frekans değerlerinin seviyelerini db olarak görünür. ASI ile Harici ASI girişinden gelen ASI sinyalini Yeşil var Kırmızı yok tarzında görebilirsiniz. Edit NIT Bu bölümden oluşturduğunuz sistemin tüm genel yapısı QAM Frekans,sembol vs değerlerinin (NIT Arama) şebeke arama özelliği bulunan TV veya QAM set top box larda yapının otomatik olarak alıcılara yerleşmesini sağlayan özelliktir. Şebeke sisteminizin başlangıc frekansı olan cihazda ilk frekansa yapılandırması önerilir. Bu frekans alıcılarda ilk girilecek pilot frekans sembol ve qam modu olmalı. 1.) NIT Frekans v.s tablosunu gireceğiniz QAM1 4 çıkış seçilir. Channel 1 önerilir. 2.) Seçili Channel için Şebeke ismi adı verilebilir NET.ID:0x 0001 girilmesi önerilir. 3.) Şebeke tablosunun tümünü görebileceğiniz bölümdür. 4.) NIT Ayarlarının kontrol edildiği bölüm Read Local ile PC ye kaydedilmiş NIT tablosu seçilir,save local NIT tablon PC ye yedeklenir,add tabloya yeni değerler eklenir,edit tablodan seçili kısmı değiştirme için kullanılır. Delete tablodan seçileni silme,clear Tabloda tüm değerleri silme,get sistemdeki verileri set yapmadıysanız geri çağırma için kullanılır,set sisteme verileri kaydetmek için kullanılır. NIT yapısında Add ile Tablo değerleri oluşumu için a.) Cable sistem seçilir. b.) TS ID:0X 1 Orginal Network ID:0X 1 listeye tabloya ekleyeceğiniz her bir satır için arası ayrı değer verilmeli ve Modulatör QAM1 e ait kısımdaki NIT işareti açılmalı c.) RF Out a frekans Sembol ve Modulation değerlerini bu bölümden oluşturun. d.)ok ile kaydet cancel ile çık. SET ile sisteme kaydet. NOT: NIT Yapılandırma sistemin Başlangıc frekans bandının bulunduğu cihazda yapılandırılmalı ve ilgili QAM de NIT özelliği açılmalı.

9 PID Passthrough Bu bölümde Tunerlerden gelen Kanal verilerini PID (Program ID ) kısaca kanal kimliğini QAM dönüşümü esnasında sistem kendi PID yapısını otomatik oluşturur. Bazı farklı QAM kanallarla çakışma durumunda ilgili yada çakışan PID verilerini inceleyip düzenleme yapabilecğiniz bölüm. Gerekmedikce bu bölümde düzenleme önerilmez.yanlızca çakışma v.s durumlarda kullanın. 1.) Multiplexden Output-program seçimi akabinde oluşan kanal PID bilgileri göründüğü bölümdür. Index Kanal sıra no,input kanalın hangi tunerden geldiği görünür,old PID kanalın orj PID hali NEW PID sistemin kendi oluşturduğu PID hali, Output Kanalın hangi QAM çıkışta olduğu görünür. 2.) Add PID Yeni PID verisi girilir. Delete seçili PID satırını siler. Edit: seçilen satır editlenir. Empty: Tabloyu genel siler. Get Sistemdeki verileri geri çağırır. Set: değişimleri sisteme kaydeder. Not : Değişimden emin olmadan SET tuşlamayın sistemi geri getiremezsiniz. Gerekmedikce bu bölümde değişiklik önerilmez. 1.) Save Config: Tüm bölümlerde yapılandırmadan emin olduğunuzda Arayüze girdiğiniz verileri kalıcı hafizaya kaydetmek için kullanılır. Her aşama sonunda kaydetmeniz önerilir. Default Conf: Sistemdeki tüm parametreleri sıfırlar fabrika ayarlarına döndürür. Gerekmedikce kullanılması önerilmez. Reload Config: Save Config yapmadan önceki verileri sisteme geri yükler. Gerekmedikce kullanılması önerilmez. 2.) Import Config: Yedeklenmiş Konfigrasyonlerı sisteme yükler. Sisteme yedekten kofigrasyon bilgileri yüklemek için Config File Path kısmına. İle PC de bulunan Yedekleme dosyası seçilir,import ibaresi belirir Erase ile sistem bilgileri silinir Import ile veriler sisteme yüklenir. Export Config: Tüm konfigrasyonları PC ye yedekleme için kullanılır. PC ye Sistem yedeği almak için Config File Path. İle PC ye Kaydetmek istediğiniz klasör yeri seçilir yeni isim verilebilir ve Export ile sistemin yedeklemesi yapılır.

10 Teknik Özellikleri SAT Giriş : DVB-S/S2 6 Grup QPSK, 8 PSK Sembol Oranı DVB-S için: 1~45 Msps (QPSK: 1/2,2/3,3/4,5/6,7/8) Sembol Oranı DVB-S2 için: 1~31.5 Msps (QPSK: 1/2,3/5,2/3,3/4,5/6,8/9,9/10; 8PSK: 3/5,2/3,3/4,5/6,8/9, 9/10 ) Giriş Frekans aralığı Sinyal Seviye aralığı QAM Band aralığı Tuner Frekans adım Aralığı Geri dönüş kaybı Dikey (Vertical) Yatay (Horizantal) QAM RF Modulator 4 Çıkış ve tipi QAM Çıkış Frekans Aralığı QAM Çıkış Frekans adım ölçüsü 950~2150 MHz -65~-256 dbm +/- 5 MHz 100 KHz >10 Db 11.5V~14.0V, 16.0V~19.0V 4XRF = 1 F tip çıkış MHz 50 KHz RF kanal Bant genişliği 8 (6/7/8 MHz) QAM Modülasyon türleri 16/32/64/128/256 QAM QAM Tipi ITU-T J.83 Annex A/ C, Annex B (64/256QAM) QAM Symbol oran aralığı 1.0~6.9 MBauds Sinyal Çıkış RF Sinyal çıkış gücü 90~115 dbuv RF 8 kanal birleşik çıkış gücü 90~106dBuV MER 40dB (Equalized) BER (64QAM,6.875Msps) Sistem Yönetimi TEKNIKSAT (version:4,19) Arayüz Yönetim birimi 100Base-TX, RJ45 girişi Arayüz Kontrol için: DVB yönetimprogramı ( Tekniksat Ver:4.19 ) Ön Panel Kontrol LCD Ekran ve ön panel tuş takımı Koşullar Giriş Voltaj VAC Güç Tüketimi 100 W Raf Alanı standardı 1U Rack dolap tipi Ölçüler (WxHxD) 480mm x 44mm x 440mm Çalışma sıcaklığı 0o ile 50oC Depolama sıcaklığı -40o to 65oC Çalışmaya bağlı nem oranı <95%

2013/TUYAD- Merkezi Tv Dağıtım Sistemleri Malzeme ve Uygulama Şartname Standartları / Sürüm-1

2013/TUYAD- Merkezi Tv Dağıtım Sistemleri Malzeme ve Uygulama Şartname Standartları / Sürüm-1 Referans: 2013/TUYAD- Merkezi Tv Dağıtım Sistemleri Malzeme ve Uygulama Şartname Standartları / Sürüm-1 İÇİNDEKİLER TABLOSU İçindekiler Tablosu... 0 1. HEADEND SİSTEM ORTAM STANDARTLARI:... 1 2. ANALOG

Detaylı

DİJİTAL UYDU METRE KULLANMA KILAVUZU

DİJİTAL UYDU METRE KULLANMA KILAVUZU DİJİTAL UYDU METRE KULLANMA KILAVUZU 1 http://www.trimaxmeters.com/ ~ sales@trimaxmeters.com Uydu metreyi ilk kullanımdan önce lütfen kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kılavuz içindeki açıklamalar

Detaylı

CİHAZ HAKKINDA. KULLANILDIĞI YERLER - Otel - Hastahane - Toplu Konutlar - Okullar - Villalar - Siteler - ĠĢ merkezlerinde - ve AleĢveriĢ Merkezleri

CİHAZ HAKKINDA. KULLANILDIĞI YERLER - Otel - Hastahane - Toplu Konutlar - Okullar - Villalar - Siteler - ĠĢ merkezlerinde - ve AleĢveriĢ Merkezleri CİHAZ HAKKINDA Cok fazla sayıdaki yayının, dağıtım sistemlerine verilmek istenmesi durumunda, frekans spektrumu sınırlaması dolayısıyla yan kanal calışmanın kacınılmaz olduğu acıktır. Bu durumda modulatorlerin

Detaylı

ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI

ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI ARKA PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ARKA PANEL BAĞLANTI NOKTALARI 1- IF-INPUT : 1 Nolu bu girişlere 8li LNB takılı uydu anteninizden veya Multiswitch den gelen kabloları bağlayabilirsiniz. 2- RS-232 : 2

Detaylı

D I G I T A L HEADEND GRUBU ÜRÜNLER DVB-C (QAM) MODULATÖR ÜRÜN GRUBU. DVB-S/S2 CI/Modül giriş ASI ÇIKIŞLI DIGITAL HEADEND ÜRÜN GRUBU

D I G I T A L HEADEND GRUBU ÜRÜNLER DVB-C (QAM) MODULATÖR ÜRÜN GRUBU. DVB-S/S2 CI/Modül giriş ASI ÇIKIŞLI DIGITAL HEADEND ÜRÜN GRUBU TQM-C8442 TQM-C6642 TQM-C424CI TQM-01M THE-C04 TSM-200 HD TSM-100 SD 8SAT 4ASI giriş 4*Qam MUX DVB-C çıkış 6SAT 6ASI giriş 4qam MUX DVB-C çıkış 4SATCI 2 ASI giriş 4qam MUX DVB-C çıkış 2ASI giriş 1 Qam

Detaylı

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER 1- ON/OFF Anahtarı : Cihazımızı komple kapatıp açmak için kullanılır. 2- SAT SELECT (Uydu Seçim) Tuşu : Uydu alıcılarına geçiş yapmak için kullanılır. 3- SAT SELECT (Uydu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. TSM-300T HD DVB-T SD&HD USB li Encoder & Modulator. Thank you for buying this encoder modulator.

Kullanım Kılavuzu. TSM-300T HD DVB-T SD&HD USB li Encoder & Modulator. Thank you for buying this encoder modulator. TSM-300T HD DVB-T SD&HD USB li Encoder & Modulator Kullanım Kılavuzu Thank you for buying this encoder modulator. Please read this manual carefully to install, use and maintain the encoder modulator in

Detaylı

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER 1- ON/OFF Anahtarı : Cihazımızı komple kapatıp açmak için kullanılır. 2- SAT SELECT (Uydu Seçim) TuĢu : Uydu alıcılarına geçiş yapmak için kullanılır. 3- SAT SELECT (Uydu

Detaylı

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU:

AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU: Eğer AirTies RT-210 veya birden fazla AP-300 e sahipsiniz yeni AP- 300 ünüzü Tekrarlayıcı modunda kullanarak AirTies Mesh Networks oluşturur ve kablosuz kapsama alanınızı

Detaylı

Divitron Serisi QAM 4x4

Divitron Serisi QAM 4x4 Divitron Serisi QAM 4x4 Dijital Headend QAM Transmodülatör Divitron QAM 4X4, toplu konut, turizm tesisleri gibi yerleşim alanlarında mevcut bulunan veya yeni oluşturulacak çok aboneli yayın dağıtım şebekelerinde,

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir.

Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. Paket içeriği modele göre değişiklikler göstermektedir. TV/AV Daily motion 5. TV veya Radyo Kanal listesinde YEŞİL renk tuşu kanal Gizleme fonksiyonunu kullanmanızı sağlar. Bu tuşa basıldığında Gizle

Detaylı

SATFINDER 3HD KULLANIM KILAVUZU

SATFINDER 3HD KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER : Genel Güvenlik..... 3 Temel Özellikleri... 4 Ön Panel Tuşları ve Jacklar 5 Aksesuarlar.. 6 Uydu Arama..... 7 Spektrum..... 8 Çapraz Polarizasyon.. 9 Paket TP Seviye...... 9 Çoklu Seviye.....

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU. Trans-modulator

KULLANMA KILAVUZU. Trans-modulator KULLANMA KILAVUZU Trans-modulator 8*DVB-S2 + 4xASI Giriş 4 QAM MUX. Çıkış 6*DVB-S2 + 6xASI Giriş 4 QAM MUX. Çıkış. Önemli: C8442 ve C6642 cihazlarımız kullanımı aynıdır. C8442 de 8 Tuner ve 4 ASI girişi,

Detaylı

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER

ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER ÖN PANEL FONKSİYONEL ÖZELLİKLER 1- ON/OFF Anahtarı : Cihazımızı komple kapatıp açmak için kullanılır. 2- SAT SELECT (Uydu Seçim) TuĢu : Uydu alıcılarına geçiş yapmak için kullanılır. 3- SIGNAL (SĠNYAL

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

Headend Sistemleri. BISS (Kesintisiz Yayın): TroBox sistemlerle BISS şifresi merkezden çözülerek kullanıcıların yayınları kesintisiz zlemesi sağlanır.

Headend Sistemleri. BISS (Kesintisiz Yayın): TroBox sistemlerle BISS şifresi merkezden çözülerek kullanıcıların yayınları kesintisiz zlemesi sağlanır. DVB-C/T Digital Merkezi Sistem Ürünleri Box Pro na Kasa Dahili güç kaynağı ve TroBox modüller için 11 slottan oluşan BoxPro, 19-3U rack kabin ebatlarına sahiptir. 600,00 BOXST 2 (IF-TS MODÜLTÖR) 2 x DVB-S/S2

Detaylı

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz.

Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Gerekli bağlantıları yapıp, ACS420 V3.03 programını çalıştırınız. Program açıldığında, LMS14 ün içindeki parametrelerin okunmasını bekleyiniz. Aşağıdaki pencereyi gördükten sonra cihazınız parametre ayarı

Detaylı

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN

5. Bu alt butonlardan Kanal ve SSID isimli butona tıklayınız. B. AP-300 AYARLARI Bu bölümde 2 AP-300 ün Kanal ve SSID bölümü ile kablosuz ayarları LAN AIRTIES MESH NETWORK KURULUMU AirTies WAR-140 ile (veya birden fazla AP-300 e sahipseniz) kapsamış olduğunuz kablosuz ağınızı genişletmek isterseniz bir adet AirTies AP-300 alıp yeni AP-300 ünüzü Tekrarlayıcı

Detaylı

Merkezi TV Sistemi Ürünleri. Analog ve Dijital Headend

Merkezi TV Sistemi Ürünleri. Analog ve Dijital Headend Merkezi TV Sistemi Ürünleri Analog ve Dijital Headend 1990 dan beri... Tron Elektronik, haberleşme elektroniğinin Kablo ve Uydu TV (CATV/SMATV) uygulamaları için geniş bantlı iletim ekipmanlarının tasarım,

Detaylı

UBOT Serisi. Optik Transmitter RF + IF (2 GHz)

UBOT Serisi. Optik Transmitter RF + IF (2 GHz) UBOT Serisi Optik Transmitter RF + IF (2 GHz) UBOT Ultra Genişbant Optik Transmitterları, 45~860MHz ve 950~2600MHz frekanslarındaki analog/dijital CATV ve SAT-IF sinyallerini optik işarete dönüştürerek,

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4

Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4 Havadan Suya Isı Pompası Seçim Programı / ver.1.4 (Kullanma Klavuzu) Mart, 2011 1 İçindekiler 1. Hazırlık (Programın yüklenmesi) 2.Programın Kullanılması 3.Örnek çalışma 3-1. Enerji hesaplaması 3-2. Sonuç

Detaylı

Universal Repeater Mod Kurulumu

Universal Repeater Mod Kurulumu Universal Repeater Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-07) 1-Kayıt olma ve şifre tanımlama: http://www.lgcpt.com/default.aspx

PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-07) 1-Kayıt olma ve şifre tanımlama: http://www.lgcpt.com/default.aspx PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-07) 1-Kayıt olma ve şifre tanımlama: http://www.lgcpt.com/default.aspx web adresine girilir. Ana sayfada LGC tarafından verilen lab ID ile kullanıcı ası

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin...

Zoru Kolay Yapmak İçin... Zoru Kolay Yapmak İçin... 3308 Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı http://www.cetasey.com/userfiles/file/setup.exe adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI

TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI START İKONUNA TIKLAYIP PROGRAMLAR MENÜSÜNDE TRU PROGRAMINI ÇALIŞTIRIN. Device seçeneğini seçip Aplication Mode kısmına gelin. Modem Managing

Detaylı

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 GIRIŞ...1 OYNATICI KONTROLLERI...2 NAVIGATION BAR...2 TV...3 SOURCE INPUT-KAYNAK SEÇIMI...3 CHANNEL LIST-KANAL LISTESI...3 SCHEDULE - PROGRAMLAMA...4

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-09)

PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-09) PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-09) 1-İlk defa Kayıt olma ve şifre tanımlama: http://www.lgcpt.com/default.aspx web adresine girilir. Daha önce kayıt olduysanız doğrudan bilgilerinizle

Detaylı

TEKNOMOBİL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL

TEKNOMOBİL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL İÇİNDEKİLER GÜVENLİK UYARISI... 1 GİRİŞ... 2 1. SCATEL ÖZELLİKLERİ...3 2. ELEKTRİKSEL ARA YÜZLER... 4 2.1 D-SUB 50 PİNLİ DİŞİ BAĞLAYICI...4

Detaylı

PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-08) 8. REVİZYON Açıklaması: Numne giriş sistemi aşağıdaki şeilde güncellenmiştir.

PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-08) 8. REVİZYON Açıklaması: Numne giriş sistemi aşağıdaki şeilde güncellenmiştir. PORTAL WEB RAPORLAMA SİTEMİ KULLANIM REHBERİ (Rev-08) 8. REVİZYON Açıklaması: Numne giriş sistemi aşağıdaki şeilde güncellenmiştir. Analyte Entry seçeneğine girilir. Amend your laboratory screening profile

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

AS06-STC & AHD Kullanım Kılavuzu

AS06-STC & AHD Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER : GENEL GÜVENLİK 3 ÖZELLİKLER... 4 UYDU TV ÖLÇÜM MENÜLERİ 6 UYDU ARAMA 7 UYDU SPEKTRUM ANALİZ. 9 UYDU TP KONTROL. 10 UYDU KONSTELASYON.. 11 UYDU ÇOKLU SEVİYE KONTROL. 12 UYDU OTO PORT TARAMA...

Detaylı

Sayısal Modulasyon/Demodulasyon Deneyi

Sayısal Modulasyon/Demodulasyon Deneyi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Mikrodalga ve İletişim Laboratuvarı Deney Föyü Sayısal Modulasyon/Demodulasyon Deneyi (FSK, PSK, 8PSK, ASK, QAM Modulasyonları ) Deneyde

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

AirTies RT-205 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri

AirTies RT-205 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri AirTies RT-205 Modem Kurulum Kılavuzu 1.Adım 3.Adım Web Ara Yüzünden Kurulum Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. İnternet tarayıcınızın adres bölümüne http://192.168.2.1

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

TÜRKSAT 4A UYDUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

TÜRKSAT 4A UYDUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME Değerli Müşterilerimiz, Türksat 4A haberleşme uydusu, 17 Eylül 2014 tarihini - 18 Eylül 2014 e bağlayan gece yarısı hizmet vermeye başlayacaktır. Türksat 4A ile birlikte, Türksat 2A uydusu üzerindeki 178

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU)

TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU) TOPCON RECEIVER UTILITY (TRU) KULLANIM KLAVUZU 28.11.2012 VER.2 İÇİNDEKİLER Bölüm Sayfa 1. TRU 2.5 PC İLE GR5 DİJİTAL II RADYO MODEMLERİN AYARLANMASI 2 2. TRU İLE KONTROL ÜNİTESİ ÜZERİNDEN OAF DOSYASI

Detaylı

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu Vodafone Teknoloji Servisleri 1.Adım 3.Adım Web Ara Yüzünden Kurulum Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. İnternet tarayıcınızın

Detaylı

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1

STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KURUTMA KONTROL ÜNİTESİ KULLANMA KLAVUZU V1.1 STK6 KONTROL ÜNİTESİ TUŞ TAKIMI Bir numaralı program tuşu. Birinci programın parametrelerine ulaşmak için kullanılan tuştur. İki numaralı program tuşu.

Detaylı

Parametre stick yöneticisi ACS432. AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları

Parametre stick yöneticisi ACS432. AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı. Kurlum ve çalıştırma talimatları Parametre stick yöneticisi ACS432 AGU2.56 parametre sticklerin programlanması için PC yazılımı Kurlum ve çalıştırma talimatları 1 İçindekiler 1. ACS432 nin kapsamı.. 3 2. ACS432 nin yüklenmesi / kaldırılması..

Detaylı

ASF-2050 COMBO KULLANIM KILAVUZU

ASF-2050 COMBO KULLANIM KILAVUZU PROFOSYONEL EKİPMAN ASF 2050 COMBO KULLANMA KILAVUZU ASF-2050 COMBO KULLANIM KILAVUZU 1. TUŞLAR VE GÖSTERGELER... 2 2. BASİT FONKSİYONLAR... 4 2.1 Uydu... 5 2.2Karasal... 28 2.3 Kablo... 42 2.4 Kayıt...

Detaylı

GENEL ÖZELLİKLER. Manuel değişim butonu

GENEL ÖZELLİKLER. Manuel değişim butonu 1 GENEL ÖZELLİKLER Kullanımı kolay anlaşılabilir menü ve tuş takımı. Analog Sinyal Seviyesi, Dijital Sinyal Kalitesi % ve Bar ile gösterimi, sesli bildirimi. Timing Lock, Data Lock ve Dijital Sinyal FEC

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir.

KULLANIM KILAVUZU. Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Programın Ekran görüntüsü şekildeki gibidir: KULLANIM KILAVUZU Programda veri gireceğiniz yerler beyaz renklidir. Sarı renkli alanlar hesaplama veya otomatik olarak gelen bilgilerdir. Banka: Program kurulduğunda

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

NJ-MX2 ETHERCAT HABERLEŞMESİ

NJ-MX2 ETHERCAT HABERLEŞMESİ NJ-MX2 ETHERCAT HABERLEŞMESİ İÇİNDEKİLER Giriş 3G3AX-MX2-ECT haberleşme modülü MX2 invertör parametre ayarları EtherCAT haberleşme bağlantı örneği Sysmac Studio da kontrolcü ayarları Global değişkenler

Detaylı

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn

MST. SERİSİ kva 1-30 kva 3:3 FAZ 1:1 FAZ STATİK VOLTAJ REGÜLATÖRÜ. Tüm Elektrikli Cihazlar için Güvenilir Statik Dizayn MST SERİSİ 0-000 kva -0 kva : MEDİKAL ENDÜSTRİ ULAŞIM TOWER PF= 0.8 GÜÇ FAKTÖRÜ Service SERVİS ÖZELLİKLER Mikroişlemci Kontrollü Voltaj Regülasyonu Hassas Çıkış Voltaj Kontrolü Tristör ve SMPS Teknolojisi

Detaylı

MUHABERE CİHAZLI ÇEVİK KUVVET KASKI FREKANS YÜKLEME YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

MUHABERE CİHAZLI ÇEVİK KUVVET KASKI FREKANS YÜKLEME YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2 1.1. Kask Alıcı Modülü Frekans Yükleme Yazılımı 2 1.2. Ana Ekran 2 1.3. Genel Ayarlar 3 1.3.1. Freq Range (Frekans Aralığı) 3 1.3.2. Squelch Level (Gürültü Bastırma Seviyesi) 3 1.3.3.

Detaylı

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR Altyapı kablolamasında CAT5 kablo alt yapısı kullanılır. Dış cephe ölçüsü 390 x 140 mm dir. Arka kasa ölçüsü 350 x 120 x 48 mm dir Daire numaraları, 2 haneli,

Detaylı

CLIENT MODE KURULUMU

CLIENT MODE KURULUMU CLIENT MODE KURULUMU Client Mode Nedir? Client mod varolan kablosuz bağlantıyı kabloluya çeviren bir tekniktir. Client özelliği bulunan kablosuz bir TP-LINK AP cihazımız ile herhangibir kablosuz erişim

Detaylı

Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum

Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum 1. Bilgisayarınızın C:\ Sürücüsündeki Program Files klasörüne Winlirc adında bir klasör oluşturun. SkyStar3 sürücü CD si içindeki 05 REMOTE KONTROL klasöründe WinLirc-0.6.5.zip

Detaylı

DİJİTAL UYDU ALICISI

DİJİTAL UYDU ALICISI THE SOUND OF FREEDOM DİJİTAL UYDU ALICISI KULLANIM KILAVUZU Lütfen kullanma kılavuzunu dikkatlice okumadan cihazınızı kullanmayınız. www.kamosonic.com GÜVENLİ KULLANIM Cihazı temizlemeden önce fişini çekiniz.

Detaylı

DIVITRON QAM 4x4 - FTA

DIVITRON QAM 4x4 - FTA Dijital Headend QAM Transmodülatör KULLANIM KILAVUZU (v1.0, Ocak 2016) DIVITRON QAM 4x4 - FTA MERKEZİ SİSTEM TRANSMODÜLATÖRÜ (4 DVB-S/S2 Giriş ve 4 Kanal QAM Paket Çıkış, 19, 1U) www.tron.com.tr 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

DVB-C/T Digital Merkezi Sistem Ürünleri

DVB-C/T Digital Merkezi Sistem Ürünleri 2013 FİYAT LİSTESİ DVB-C/T Digital Merkezi Sistem Ürünleri Box Pro Ana Kasa BOXSAT 2 (IF-TS MODÜLATÖR) Dahili güç kaynağı ve TroBox modüller için 11 slottan oluşan BoxPro, 19-3U rack kabin ebatlarına sahiptir.

Detaylı

WR1001JL-TD FTTB NODE

WR1001JL-TD FTTB NODE WR1001JL-TD FTTB NODE Hangzhou Prevail Optoelectronic Equipment Co., Ltd. 2015. 1( Versiyon 1) 1. Ürün Özeti WR1001JL-TD optik alıcı son 1GHz FTTB iki yönlü optik alıcımızdır. Optik gücü geniş alanda alması

Detaylı

QAM Serisi DVB/S DVB/C Kompakt Headend

QAM Serisi DVB/S DVB/C Kompakt Headend QAM Serisi DVB/S DVB/C Kompakt Headend Sisteminize Daha Fazla Kanal Eklemenin Kolay Yolu! Kullanıma ve Kurulumu kolay, 5-900 MHz lik dağıtım ağı ile çalışabilir ek kablolamaya ihtiyaç duyulmaz Uydu paketi

Detaylı

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU

MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU MY PANEL METER KULLANIM KILAVUZU EPA100 cihazınızı USB ile bilgisayarınıza bağlayarak çeşitli ayarlar yapabilir, okunan değerlerin grafiğini çıkartabilir, cihaz üzerinde yaptığınız bütün fonksiyonlara

Detaylı

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx)

Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: (Pbx) L Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler SAN. A. Ş. Eskişehir Yolu Üzeri Ankaralılar caddesi 499. sokak Azatbey sitesi No: 26 Tel: 0312 235 10 11 (Pbx) Fax: 0312 235 05 50 Çayyolu / ANKARA Web: www.sistemas.com.tr

Detaylı

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU

PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU PERSONEL BANKA IBAN BİLGİSİ DEĞİŞİKLİĞİ UYGULAMA KILAVUZU ŞUBAT - 2014 PERSONEL ÖDEMELERİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE DESTEK ŞUBESİ 1 İçindekiler GİRİŞ......3 1. HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER..3 1.1.

Detaylı

CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ

CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ CLOGGER YAZILIMI KURULUM YÖNERGESİ 1.ADIM 2.ADIM 3.ADIM 4.ADIM 5.ADIM 6.ADIM 1 Ana Ekran ve Bildirim İkonları Yazılımı bilgisayarınıza yükleyip çalıştırdıktan sonra, bu ekranda cihazlardan gelen sıcaklık

Detaylı

SATFINDER 4 SLIM KULLANIM KILAVUZU

SATFINDER 4 SLIM KULLANIM KILAVUZU SATFINDER 4 SLIM KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER : Genel Güvenlik...... 3 Temel Özellikleri.... 4 Ön Görünüm..... 5 Şarj Adaptörleri.. 6 SATFINDER4 SLIM Kullanım........ 7 Uydu Ayar Menüsü... 7 Kanal Tarama

Detaylı

SATFINDER 2 HD KULLANIM KILAVUZU

SATFINDER 2 HD KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER : Genel Güvenlik..... 3 Temel Özellikleri... 4 Ön Panel Tuşları ve Arka Panel 5 Aksesuarlar.. 6 Lnb Seçimi. 7 Diseq-C Seçimi.. 7 Manuel Uydu Arama...... 8 Otomatik Uydu Arama..... 9 Çoklu Seviye

Detaylı

ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU

ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU ARRIS WTM-552A 4 ETHERNET PORT VOIP KABLOSUZ MODEM HIZLI KURULUM KILAVUZU Donanım Özellikleri Ön Panel A. Battery: (yalnızca WTM552AG) batarya durumunu gösterir. B. Telephone 1/2: Her bir telefon hattının

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

SOKKIA LINK PROGRAMI KULLANILARAK SOKKIA ELEKTRONIK TOTAL STATION CIHAZLARINA ( 10K VE 30RK SERILERI) DATA GÖNDERME VE ALMA İŞLEMİ

SOKKIA LINK PROGRAMI KULLANILARAK SOKKIA ELEKTRONIK TOTAL STATION CIHAZLARINA ( 10K VE 30RK SERILERI) DATA GÖNDERME VE ALMA İŞLEMİ SOKKIA LINK PROGRAMI KULLANILARAK SOKKIA ELEKTRONIK TOTAL STATION CIHAZLARINA ( 10K VE 30RK SERILERI) DATA GÖNDERME VE ALMA İŞLEMİ A. Cihazdan Bilgisayara Data Transfer işlemleri : * Bu yazıda belirtilen

Detaylı

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD Kullanma Kılavuzu DS-55100-1 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 50 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N

150Mbps Wireless N Nano Router TL-WR702N 150Mbps Wireless N Nano Router Hızlı Kurulum Kılavuzu Öne Çıkanlar: 150Mbps kablosuz bağlantı hızı video akışı, online oyunlar ve internet görüşmeleri gibi uygulamalar için idealdir Ev ve seyahat için

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU

PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU PALET TEYİT EKRANI EĞİTİM NOTU 1. Adım: Oturumu aç Butonunun üzerini tıklayın. 2. Adım: Kullanıcı adı ve parolanızı ilgili kutucuklara yazın ve Enter tuşuna basın. 3. Adım: 1 Kullanıcı adı ve şifrenizi

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. ATLANTA ASF 2033HD+ DVB-S/S2 UYDU BULUCU Kullanma Kılavuzu

KULLANIM KILAVUZU. ATLANTA ASF 2033HD+ DVB-S/S2 UYDU BULUCU Kullanma Kılavuzu ATLANTA ASF 2033HD+ DVB-S/S2 UYDU BULUCU Kullanma Kılavuzu Butonlar ve Göstergeler... 2 Nasıl ölçüm yapılabilir?... 3 LNB Ayarları:... 4 Uydu Düzenleme... 6 Spectrum Çizelgesi... 7 Konselasyon... 8 Açı

Detaylı

Doküman camı seçeneği

Doküman camı seçeneği Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Kopyalama Yapma Hizmetler Ana Sayfası İş Durumu Dokunmatik Ekran Başlat Tümünü Temizle Dur. Dokümanlarınızı doküman besleyici giriş kasetine yüzleri yukarı bakacak şekilde

Detaylı

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için)

D-Link DSL-6740U KOLAY KURULUM KILAVUZU. TEKN K SERV S ve DESTEK. Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) D-Link DSL-6740U Kablosuz N300 ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router (D-Smart İnternet Kullanıcıları için) KOLAY KURULUM KILAVUZU TEKN K SERV S ve DESTEK 1 PAKET İÇERİĞİ * DSL-6740NRU ADSL/ADSL2+ VDSL/VDSL2 Router

Detaylı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı 1 15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı Kızıl Ötesi Göz USB Bellek Girişi Power 2x2W Hoparlör KUMANDA 1 Ekrana Medya Yüklemek POWER Tuşu Ekrana enerji verildiğinde veya POWER tuşuna bastığınızda dahili kartta

Detaylı

DĠJĠTAL UYDU ALICISI DM 800. Kullanma Kılavuzu. CĠHAZI KULLANMAYA BAġLAMADAN ÖNCE LÜTFEN KULLANMA KILAVUZUNU DĠKKATLĠCE OKUYUN

DĠJĠTAL UYDU ALICISI DM 800. Kullanma Kılavuzu. CĠHAZI KULLANMAYA BAġLAMADAN ÖNCE LÜTFEN KULLANMA KILAVUZUNU DĠKKATLĠCE OKUYUN DĠJĠTAL UYDU ALICISI DM 800 Kullanma Kılavuzu CĠHAZI KULLANMAYA BAġLAMADAN ÖNCE LÜTFEN KULLANMA KILAVUZUNU DĠKKATLĠCE OKUYUN 1 ĠÇĠNDEKĠLER Güvenlik Talimatları---------------------------------- 2 Genel

Detaylı

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ

PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ PEY-D810 SĠNYALĠZASYON SĠSTEMĠ AÇIKLAMALAR-KULLANIM-BAĞLANTILAR Sayfa 1 ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA 1-) Sistemin Genel Tanıtımı 3 2-) Sistemin ÇalıĢma ġekli.4 3-) Sistem Yazılımı 5 4-) Sistemin Elektrik ve Bağlantı

Detaylı

www.mekatroncnc.com.tr

www.mekatroncnc.com.tr Sayfa 1 Sayfa 2 Sayfa 3 MACH3 PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU 1. ADIM: İlk olarak MACH3 MILL programı içerisine giriyoruz ve alttaki ekran karşımıza geliyor.(reset butonun yeşil yanmasına dikkat ediyoruz ve

Detaylı

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi

RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi RS-232 ile Seviye Ölçüm Cihazı Kullanım Talimatnamesi......... RS - 232 Cihazın ön görüntüsü. +5V -5V NC 0V +5V Ölçüm Cihazın arka görüntüsü. Cihazın ön yüzündeki RS-232 bağlantısı bilgisayarın seri (COM)

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

Deniz Elektronik Laboratuvarı www.denizelektronik.com Tel:0216-348 65 21 D7220_RV4

Deniz Elektronik Laboratuvarı www.denizelektronik.com Tel:0216-348 65 21 D7220_RV4 STEREO FM VERİCİ delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:0216-348 65 21 D7220_RV4 7-2008-5-2010-2-2011 REV4 PC üzerinden frekans ve kişisel bilgi kaydı. RS232 ve RDS sistem girişli.stereo-mono seçme özellikli,yüksek

Detaylı

1.Giriş... 5. 2. Temel Özellikler... 5. 3. Paket İçeriği... 5. 4. Genel Kullanım... 6. 5. Ön Panel... 7. 6. Arka Panel... 8. 7. Uzaktan Kumanda...

1.Giriş... 5. 2. Temel Özellikler... 5. 3. Paket İçeriği... 5. 4. Genel Kullanım... 6. 5. Ön Panel... 7. 6. Arka Panel... 8. 7. Uzaktan Kumanda... 1 Dijital Uydu Alıcısı GÜVENLİK TALİMATLARI... 3 CİHAZ ÜZERİNDE KULLANILAN İŞARETLER... 4 GENEL BİLGİLER... 5 1.Giriş... 5 2. Temel Özellikler... 5 3. Paket İçeriği... 5 4. Genel Kullanım... 6 5. Ön Panel...

Detaylı

Sistem Konfigrasyonu ;

Sistem Konfigrasyonu ; Sistem Konfigrasyonu ; Konfigrasyon emisyon sisteminde tanımlanan modbus ID numaralarının yetkili firma tarafından belirlenmesinin ardından yandaki görülen resimdeki şekilde set edilir. Ayrıca Channel

Detaylı

Özellikler... 2. Standart Ürün Paket İçeriği... 2. Kurulum... 2

Özellikler... 2. Standart Ürün Paket İçeriği... 2. Kurulum... 2 İÇİNDEKİLER Tanım... 2 Özellikler... 2 Standart Ürün Paket İçeriği... 2 Kurulum... 2 Elektrik Bağlantısı... 3 Isı Sensörü Bağlantı Detayı... 3 RS485 Bağlantı Detayı... 4 Ek:1 Aqua Control RS 485 Bağlantı

Detaylı

Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu

Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu CİHAZIN ÖN PANELİNDEKİ LED lerin ANLAMI 1.Adım Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. Modeminizi ethernet kablosu ile bağlayınız.

Detaylı

Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Adresli Sistem Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Girişi görüntüleme Giriş ile konuşma 4 daire içi ünite için bir adet video & ses distribütör kullanılır Protokol

Detaylı

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi

2- NO Alarm Çıkış Rölesi 3- Fark Basınç Girişleri mA çıkış 5- Çoklu çalışma için bağlantı giriş çıkışı 6- Beklemeye Alma Girişi Kontrol Paneli 1- Kapak cıvataları 2- Anahtar 3- Selenoid in aktif olduğunu belirten uyarı ışığı 4- LCD Ekran 5- Set tuşu 6- Yukarı tuşu 7- Aşağı tuşu Kullanıcı Parametrelerine ulaşmak için SET (=) tuşuna

Detaylı

Kod Listeleri Genel Yapısı

Kod Listeleri Genel Yapısı Fiş listelerinden de hatırlanacağı gibi pull down menüden fiş menü tercihleri veya görsel butonlardan Yeni, Değiştir, İzle, Sil, Kopyala ile kasa tahsilat ödeme ekranı açılır. Kasa tahsilat ve ödeme fişleri

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı