ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI EMO ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI EMO ANKARA ŞUBESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI EMO ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI EMO ANKARA ŞUBESİ"

Transkript

1 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI EMO ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI ÜYE ÖDENTİLERİ ATÖLYE ÇALIŞMASI EMO ANKARA ŞUBESİ

2 TMMOB Birimlerinde Mevcut Aidat Uygulamaları 1. TMMOB Mevzuatı 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları

3 TMMOB Mevzuatı 6235 sayılı TMMOB Kanunu nda değişiklik ve ilaveler yapan 27/05/1959 kabul tarihli ve 7303 sayılı Kanun un 32 nci maddesinde Odaların gelirleri: a) Aza kaydiyeleri; b) Aza yıllık aidatı; c) Hizmet karşılığı alınan ücretler; ç) Vesika ücretleri; d) Neşriyat hasılatı; e) Bağış ve yardımlar; f) Para cezaları; g) iştiraklerden mütevellit kârlar; h) Meslekî müsabakalarda derece ve mansiyon alanlarla jüriye aza seçilenlerin alacakları paraların yüzde beşleri; i) Müteferrik gelirler.

4 TMMOB Mevzuatı 02/12/2002 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan TMMOB Ana Yönetmeliği; 1. Üyelerin Yıllık Ödenti Yükümlülüğü, 2. Üyelikle ilgili temel hükümler, 3. Oda üyeliğini sürdürme zorunluluğu, 4. Üyelikten ayrılma, 5. Yeniden üyelik başvurusu konularında düzenlemeleri içerir.

5 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği 1. Üyelerin Yıllık Ödenti Yükümlülüğü (Madde-99): Yıllık ödenti, üyelerden, Odasının vereceği karara göre peşin olarak ya da eşit taksitlerle alınır. Geçmiş yıllara ait üye ödentisi, borcun ödendiği tarihteki üye ödentisi miktarı üzerinden alınır. Her türlü ödenti ile öteki para cezalarını, yazılı bildirim tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde bağlı bulundukları Odaya ödemeyenler hakkında, İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre kovuşturma yapılır.

6 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği 1. Üyelerin Yıllık Ödenti Yükümlülüğü (Madde-99): Adreslerini değiştiren üyeler, yeni adreslerini Odalarına bildirmedikçe, eski adreslerine yapılan bildirimler üyeye iletilmiş sayılır. Üyeliği ile ilgili bilgilerdeki değişiklikleri bildirmemesi nedeniyle oluşacak her türlü hukuki sorumluluk üyeyi bağlar. Oda bu nedenle üyenin haklarını kısıtlayıcı herhangi bir işlem yapamaz.

7 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği 2. Üyelikle İlgili Temel Hükümler (Madde-109): a) Türkiye'deki mühendis, mimar ve şehir plancıları, mesleklerinin uygulanmasını gerektiren işlerle uğraşabilmek ve mesleki öğretim yaptırabilmek için, meslek disiplininin ilgili olduğu Odaya kaydolmak ve kimlik belgelerini her yıl onaylatarak, üyeliklerini korumak zorundadırlar.

8 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği Üyelikle İlgili Temel Hükümler (Madde-109): b)kamu kurum ve kuruluşları ile iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşlarında, asli ve sürekli görevlerde çalışan mühendislik ve mimarlık meslekleri mensuplarının, meslek ve ihtisaslarıyla ilgili Odaya girmeleri, isteklerine bağlıdır. Ancak bunlar, görevlerinin gereği olan işleri yaparken, mesleki bakımdan Odaya kayıtlı meslektaşlarının yetkileri ile haklarına sahip ve onların ödev ve sorumlulukları ile yükümlüdürler.

9 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği Üyelikle İlgili Temel Hükümler (Madde-109): c) Silahlı Kuvvetler mensupları, Birliğe bağlı Odalara üye olamaz ve organlarında görev alamazlar. Ancak, üye olmamaları, kanunlarda belirtilen diğer kayıt ve şartlara uymak kaydıyla, meslekleriyle ilgili görevlerde çalışmalarına, mesleki hizmetleri yürütmelerine, yetkilerini kullanmalarına, mesleki eğitim ve öğretim yaptırmalarına, kurum amirlerinin izniyle kuruluşun bilimsel çalışmalarına katılmalarına, meslek kural ve koşullarına uymak yükümlülüklerine, haklarında Onur Kurullarınca disiplin cezası uygulanmasına, özel kanunların öngördüğü kayıtlarla mesleklerini serbestçe icra etmelerine, resmi ya da özel bir görev almalarına engel teşkil etmez.

10 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği Üyelikle İlgili Temel Hükümler (Madde-109): d) Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmekte olan yedek subaylar ile er ve erbaşların üyelikleri, askerlik hizmetleri süresince askıda kalır. Bu hal, kanunlardan doğan diğer mesleki yükümlülüklerini ve haklarını ortadan kaldırmaz. Önceden haber vermek ve dönüşlerinde belgelendirmeleri kaydıyla askerlik süresince üyelik ödentilerinden muaf tutulabilirler.

11 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği 3. Oda Üyeliğini Sürdürme Zorunluluğu (Madde110) Diploma ya da ruhsatname almak suretiyle, Türkiye'de mesleklerini uygulayabilecek duruma gelmiş olan mühendis, mimar ve şehir plancıları, hemen meslek ya da uğraşı konuları ile ilgili bir Odaya başvurarak kaydolmak ve bir kimlik belgesi almak zorundadırlar. Oda kimlik belgesi almayanlar ya da üyelik görev ve yükümlülüklerini yerine getirmediği için ya da başka disiplin nedenleriyle, kimlik belgesi yenilenmemiş ya da onaylanmamış olanların, mesleklerini uygulamaları yasaklanır. 109 uncu maddedeki istisnai hükümler saklıdır.

12 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği 4. Üyelikten Ayrılma (Madde 114) Herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen, yedek subaylık ve erlik hariç olmak üzere silahlı kuvvetler mensubu olan ya da kamu kurum ve kuruluşları ile iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler; bu durumu bağlı olduğu Oda Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek, gerektiğinde belgelemek, Oda Kimlik belgesini geri vermek ve o tarihe kadarki üyelik ödentilerinin tamamını ödemek koşuluyla, Odadan ayrılabilirler sayılı TMMOB Kanunu ve bu ana yönetmelik hükümleri bundan sonra bu kişiler için uygulanmaz. İlgili kanunlar ve bu Ana Yönetmelikteki istisnai hükümler saklıdır.

13 TMMOB Mevzuatı TMMOB Ana Yönetmeliği 5. Yeniden Üyelik Başvurusu (Madde 115) Odadan çıkan üyenin, yeniden başvurması üzerine Odaya alınması işlemleri, bütünüyle yeni bir üye kaydı gibi yapılır.

14 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 1. Üyelerin aidat yükümlülüklerinin başlangıç tarihi, 2. Geriye dönük aidat borçlarının tahsili, 3. Üye aidatlarının ödenme şekilleri, 4. İşsiz ve Emekli üyelerin aidat yükümlülüğü, 5. Yüksek öğrenim gören üyelerin aidat yükümlülüğü, 6. Yurt dışında bulunan üyelerin aidat yükümlülüğü, 7. Zorunlu askerlik görevi yapan üyelerin aidat yükümlülüğü, 8. Odadan çıkan üyenin yeniden başvurması durumunda aidat yükümlülüğü konularında TMMOB birimlerinde farklı uygulamalar görülmektedir.

15 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 1. Üyelerin Aidat Yükümlülüklerinin Başlangıç Tarihi ÖDENTİ BAŞLANGICI DİPLOMA TARİHİ ÜYELİK TARİHİ YK KARARI ÇEVRE M.O. ELEKTRİK M.O FİZİK M.O GEMİ MAK. M.O. İÇ MİMARLAR O. MADEN M.O. MİMARLAR O. PEYZAJ M.O. ŞEHİR P.O. TEKSTİL M.O. GEMİ M.O. GIDA M.O HARİTA VE KADASTRO M.O. İNŞAAT M.O. JEOFİZİK M.O JEOLOJİ M.O. KİMYA M.O. MAKİNA M.O METEOROLOJİ M.O. ORMAN M.O PETROL M.O. ZİRAAT M.O. METALURJİ M.O.

16 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 2. Geriye Dönük Aidat Borçlarının Tahsili GERİYE DÖNÜK ÖDENTİ TAHSİLİ ÇEVRE M.O. ELEKTRİK M.O GEMİ M.O. GIDA M.O HARİTA VE KADASTRO M.O. 5 YIL İÇ MİMARLAR O. İNŞAAT M.O. KİMYA M.O. MAKİNA M.O. PEYZAJ M.O. TEKSTİL M.O FİZİK M.O JEOLOJİ M.O. JEOFİZİK M.O. MADEN M.O. 5 YILDAN FAZLA METALURJİ M.O. METEOROLOJİ M.O. (DİPLOMA veya ÜYELİK TARİHİ DİKKATE ALINARAK) MİMARLAR O. ORMAN M.O. PETROL M.O. ŞEHİR P.O. ZİRAAT M.O.

17 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 3. Üye Aidatlarının Ödenme Şekilleri TMMOB Ana Yönetmeliği nin 99 uncu maddesi gereğince yıllık ödentiler Odaların alacağı kararlara göre peşin ya da taksitle ödenebilmektedir. Üyelerin çalışma koşulları ve ekonomik durumları göz önünde bulundurularak aidat ödemelerinde çoğunlukla nakit ya da kredi kartı ile taksit uygulamasıyla yapılmaktadır. Oda birimlerinin bulunmadığı il yada ilçelerde posta çeki yoluyla aidat ödemesi yapılmaktadır.

18 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 4. İşsiz ve Emekli Üyelerin Aidat Yükümlülüğü Mesleğini icra etmediğini belgeleyen işsiz üyelerin işsizlik durumu süresince ödentilerinin dondurulması Odalarda yaygın olarak uygulanmaktadır. Emekli üyelere ilişkin olarak, mesleğiyle ilgili bir işte çalışmadığını belgeleyen üyelerin çoğu Odada ödenti yükümlülüğü bulunmamakla birlikte İnşaat M.O. nda mesleğinde 40 yılı dolduran üyelerden ödenti alınmaması, Maden M.O. hem işsiz hem de emekli üyelerden ödenti miktarının %10 unun alınması gibi uygulamalar bulunmaktadır.

19 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 5. Yüksek Öğrenim Gören Üyelerin Aidat Yükümlülüğü Yüksek lisans ve doktora yapan üyelerden mesleğini icra etmeyenler için ödenti zorunluluğu birçok Odada olmamakla birlikte yıllık ödenti miktarının yarısının ya da %10 unun alınması gibi uygulamalar da mevcuttur.

20 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 6. Yurt Dışında Bulunan Üyelerin Aidat Yükümlülüğü Çevre M.O., Elektrik M.O., Fizik M.O., İnşaat M.O. ve Makina M.O., önceden yazılı başvuru yapmak ve dönüşlerini belgelendirmek koşuluyla, yurt dışına eğitim ya da çalışma amaçlı çıkan üyelerin üyeliklerini yurt dışında kalış süreleri boyunca askıya almakta ve yıllık üyelik ödentisinden muaf tutmaktadır. Söz konusu üyelerin üyeliklerinin askıya alınabilmesi için, Odalarca üyeliğin askıya alınma tarihi itibariyle varsa borçlarını kapatmaları ve oda kimliklerini teslim etmeleri gibi uygulamalarda bulunulmaktadır.

21 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 6. Yurt Dışında Bulunan Üyelerin Aidat Yükümlülüğü Harita ve Kadastro M.O., Jeoloji M.O., Kimya M.O., Maden M.O., Metalurji M.O., Meteoroloji M.O. ve Ziraat M.O. nda üyelerin öğrenim yapmak üzere yurtdışında bulundukları ve bu durumu belgeleyebildikleri sürece ödenti yükümlülüğü bulunmamaktadır. Şehir P.O. nda üyelerin çalışma ya da öğrenim için yurtdışında kaldığı sürece yıllık ödenti miktarının yarısını ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır. Peyzaj M.O. nda isteğe bağlı üyeliğin dondurulması uygulaması bulunmaktadır.

22 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 7. Zorunlu Askerlik Görevi Yapan Üyelerin Aidat Yükümlülüğü Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmekte olan yedek subaylar ile er ve erbaşların üyelikleri askerlik hizmetleri süresince askıda kalmaktadır. Bu durumda olan üyeler, önceden haber vermek ve dönüşlerinde belgelendirmek kaydıyla, askerlik süresince üyelik ödentilerinden muaf tutulmaktadır.

23 2. Mevzuatta Yer Almayan Hususlarda Aidat Uygulamaları 8. Odadan Çıkan Üyenin Yeniden Başvurması Durumunda Aidat Yükümlülüğü TMMOB Ana Yönetmeliği nin 115 inci maddesine istinaden Odadan çıkan üyenin yeniden başvurması üzerine Odaya alınması işlemleri yeni bir üye kaydı gibi yapılmak zorundadır. Ancak Odalardaki uygulamalarda farklılık yaratan nokta yeni üye kaydı yapılırken aidat yükümlülüğünün istifa tarihi ya da başvuru tarihinden itibaren başlatılması hususudur.

24 TMMOB Birimlerinde Aidat Uygulamaları TABLO-1 ÖDENTİ BAŞLANGICI GERİYE DÖNÜK ÖDENTİ TAHSİLİ DİPLOMA TARİHİ ÜYELİK TARİHİ ÇEVRE M.O. ÇEVRE M.O. ELEKTRİK M.O ELEKTRİK M.O FİZİK M.O GEMİ M.O. GİDA M.O HARİTA VE KADASTRO M.O. GEMİ M.O. 5 YIL İÇ MİMARLAR O. İÇ MİMARLAR O. İNŞAAT M.O. JEOLOJİ M.O. KİMYA M.O. KİMYA M.O. MAKİNA M.O. MADEN M.O. PEYZAJ M.O. MİMARLAR O. FİZİK M.O PETROL M.O. JEOLOJİ M.O. PEYZAJ M.O. JEOFİZİK M.O. TEKSTİL M.O. MADEN M.O. ZİRAAT M.O. METALURJİ M.O. GEMİ MAK.M.O. 5 YILDAN FAZLA METEOROLOJİ M.O. HARİTA VE KADASTRO M.O. ORMAN M.O. İNŞAAT M.O. ŞEHİR P.O. JEOFİZİK M.O. ZİRAAT M.O. MAKİNA M.O. MİMARLAR O. METEOROLOJİ M.O. PETROL M.O. ŞEHİR P.O. GEMİ MAK. İŞL. MÜH. ODASI BİLİNMEYEN YK KARARI METALURJİ M.O. GIDA MÜH. ODASI TEKSTİL MÜH. ODASI

25 TMMOB Birimlerinde Aidat Uygulamaları TABLO-2 İŞSİZ ÜYELER EMO JEOLOJİ MÜH. ODASI KAMU ÇALIŞANLARI ÇMO EMO ÖDENTİ ALINMIYOR YK KARARI İLE JFMO METALURJİ MÜH. ODASI ŞEHİR PLANCILARI ODASI ZİRAAT MÜH. ODASI PEYZAJ MİMARLARI ODASI KMO ÇMO İMO MAKİNA MÜH. ODASI DİĞER ÜYELERLE İLE AYNI İŞLEM ÖDENTİ BAŞLANGICI ÜYELİK TARİHİ GIDA MÜH. ODASI İMO JFMO MADEN MÜH. ODASI MAKİNA MÜH. ODASI METALURJİ MÜH. ODASI METEOROLOJİ MÜH. ODASI TEKSTİL MÜH. ODASI JEOLOJİ MÜH. ODASI MADEN MÜH. % 10'U ÖDEMEKLE MÜKELLEF ODASI FİZİK MÜH. ODASI ASKIYA ALMA UYGULAMA YOK METEOROLOJİ MÜH. ODASI GIDA MÜH. ODASI TEKSTİL MÜH. ODASI GEMİ MAK. İŞL. MÜH. ODASI GMO HKMO FİZİK MÜH. ODASI GEMİ MAK. İŞL. MÜH. ODASI BİLİNMEYEN İÇ MİMARLAR ODASI KMO BİLİNMEYEN GMO HKMO İÇ MİMARLAR ODASI MİMARLAR ODASI ORMAN MÜH. ODASI PETROL MÜH. ODASI MİMARLAR ODASI ORMAN MÜH. ODASI PETROL MÜH. ODASI PEYZAJ MİMARLARI ODASI ŞEHİR PLANCILARI ODASI ZİRAAT MÜH. ODASI

26 EMO GELİR BÜTÇESİ 2012 YILI GERÇEKLEŞME KÜMÜLATİF BÜTÇE TAHMİNİ Hizmet Karşılığı Gelirler ,00 Yayın Gelirleri ,00 Diğer Gelirler ,00 Temsilcilik Gelirleri ,00 Üye kayıt ve Ödentiler ,00 SMM.BT.Gelirleri ,00 SEMPOZYUMLAR 0,00 Gayrimenkul Satış Gelirleri ,00 TOPLAM ,00 Üye Kayıt Ödentileri / Toplam Gelir %19,53

27 EMO GELİR BÜTÇESİ 2013 YILI 3 AYLIK GERÇEKLEŞME KÜMÜLATİF BÜTÇE TAHMİNİ GERÇEKLEŞME Gerçekleşme Oranı Hizmet Karşılığı Gelirler , ,40 0,11 Yayın Gelirleri , ,50 0,13 Diğer Gelirler , ,44 0,05 Temsilcilik Gelirleri , ,36 0,22 Üye kayıt ve Ödentiler , ,55 0,77 SMM.BT.Gelirleri , ,96 0,24 SEMPOZYUMLAR ,00 0,00 Gayrimenkul Satış Gelirleri 0,00 0,00 TOPLAM , ,21 0,27 Üye Kayıt Ödentileri / Toplam Gelir %27,89

28 EMO Gelir Payları (2012) EMO 2012 Yılı ODA Gelir Payları Temsilcilik Gelirleri: %43,3 Hizmet Karşılığı Gelirler: %4,6 Yayın Gelirleri: %1,5 Diğer Gelirler: %1,3 Üye Kayıt ve Ödentiler: %19,5 SMM.BT. Gelirleri: %28,6 Hizmet Karşılığı Gelirler Yayın Gelirleri Diğer Gelirler Temsilcilik Gelirleri Üye kayıt ve Ödentiler SMM.BT.Gelirleri Gayrimenkul Satış Gelirleri Gayrımenkul Satışlar: %1

29 EMO Gelir Payları (2013 ilk 3 Ay) EMO 2013 Yılı 3 Aylık Bütçede ODA Gelir Payları Temsilcilik Gelirleri: %37,9 Hizmet Karşılığı Gelirler: %3,3 Yayın Gelirleri: %0,7 Diğer Gelirler: %0,37 Üye Kayıt ve Ödentiler: %27,9 SMM.BT. Gelirleri: %29,8 Hizmet Karşılığı Gelirler Yayın Gelirleri Diğer Gelirler Temsilcilik Gelirleri Üye kayıt ve Ödentiler SMM.BT.Gelirleri

30 ODALARIN 2013 YILI AİDAT MİKTARLARI ODA 2013 YILI 2013 YILI AİDAT TOPLAM BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ODASI ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI 8 96 ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 5 60 GEMİ MAKİNALARI İŞLETME MÜHENDİSLERİ ODASI * GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI * GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI İÇ MİMARLAR ODASI * İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI * JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 5 60 JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 7 84 METALURJİ MÜHENDİSLERİ ODASI METEOROLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI 7,5 90 MİMARLAR ODASI ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI 6 72 PETROL MÜHENDİSLERİ ODASI 5 60 PEYZAJ MİMARLARI ODASI ŞEHİR PLANCILARI ODASI ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 8 96 *1 yıllık aidat peşin alınmaktadır.

31 *Katkılarınız için teşekkürler*

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ KARŞILAŞTIRMA CETVELİ

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ KARŞILAŞTIRMA CETVELİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ KARŞILAŞTIRMA CETVELİ TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ PEYZAJ MİMARLARI ODASI ANA YÖNETMELİĞİ Asil üyelik Madde 8 Türkiye`deki üniversitelerin ilgili bölümlerinden peyzaj mimarı

Detaylı

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi.

Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Meclisi. MEVCUT MADDE ÖNERİLEN GEREKÇE Madde 9 Odanın organları şunlardır: a) Oda Genel Kurulu, b) Oda Yönetim Kurulu, c) Oda Onur Kurulu, ç) Oda Denetleme Kurulu, d) Oda Danışma Kurulu. Madde 15 Genel Kurul görüşmeleri

Detaylı

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZİN/LİSANS SÜREÇLERİ VE ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ

TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZİN/LİSANS SÜREÇLERİ VE ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İZİN/LİSANS SÜREÇLERİ VE ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Kuruluş 1992 TMMOB Kanunu çerçevesinde kurulmuştur. Resmi Gazete yayımlanan yönetmelikler çerçevesinde

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ İLE GÖREVLİ MÜHENDİS VEYA TEKNİK ELEMANLARIN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞ GÜVENLİĞİ İLE GÖREVLİ MÜHENDİS VEYA TEKNİK ELEMANLARIN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İŞ GÜVENLİĞİ İLE GÖREVLİ MÜHENDİS VEYA TEKNİK ELEMANLARIN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 -

Detaylı

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Eğitim ve Burs Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Türkiye deki Üniversitelerin jeofizik mühendisliği bölümlerindeki

Detaylı

20. Mali Rapor Gelirler

20. Mali Rapor Gelirler 20. Mali Rapor TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi nin 2017 yılı sonu itibari ile 21.976 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. Şubeye bağlı 3 büyükkent bölge temsilciliği ve 8 temsilcilik ile Mimarlar

Detaylı

Çalışanlarımızın büyük bir kısmı uzun yıllardır oda bünyesinde olup konularında oldukça deneyimlidirler. Mimarlar Odası çalışmalarının yalnızca

Çalışanlarımızın büyük bir kısmı uzun yıllardır oda bünyesinde olup konularında oldukça deneyimlidirler. Mimarlar Odası çalışmalarının yalnızca 23. Mali Rapor TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 16.192 üyesi, 8 temsilciliği, 3 büyükkent bölge temsilciliği ile Mimarlar Odası bünyesindeki en büyük örgüt birimidir. Yaklaşık olarak Mimarlar

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

EMO ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI

EMO ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞTAYI E L E K T R İ K M Ü H E N D İ S L E R İ O D A S I E M O Ö R G Ü T L Ü L Ü Ğ Ü N Ü N G E L İŞ T İ R İ L M E S İ Ç A L IŞ T A Y I Ü Y E Aİ D A T Ö D E N T İ L E R İ A T Ö L Y E Ç A L IŞ M A S I E M O A N

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI TEMSİLCİLİKLER YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Temsilcilikler Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

18. Mali Rapor Gelirler

18. Mali Rapor Gelirler 18. Mali Rapor TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi nin 2015 yılı sonu itibari ile 19.544 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. İstanbul Şube, kendisine bağlı 3 büyükkent bölge temsilciliği ve 8 temsilcilik

Detaylı

Cuma, 04 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 15 Ağustos :40

Cuma, 04 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 15 Ağustos :40 İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri Hakkında Yönetmelik ile, 15 Ağustos 2009 tarihinde, yürürlükten kaldırılmıştır. İş Güvenliği ile Görevli Mühendis veya Teknik

Detaylı

BAKANLIKLAR ÜZERİNDEN TMMOB VE BAĞLI ODALARIN İDARİ VE MALİ DENETLENMESİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME

BAKANLIKLAR ÜZERİNDEN TMMOB VE BAĞLI ODALARIN İDARİ VE MALİ DENETLENMESİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME BAKANLIKLAR ÜZERİNDEN TMMOB VE BAĞLI ODALARIN İDARİ VE MALİ DENETLENMESİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME Bilindiği üzere Bakanlar Kurulunca; 1.) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Orman Mühendisleri

Detaylı

Yönetmelikler. tmmob makina mühendisleri odası. Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği

Yönetmelikler. tmmob makina mühendisleri odası. Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği Yönetmelikler tmmob makina mühendisleri odası Yatırım Hizmetleri Yönetimi Mühendis Yetkilendirme Yönetmeliği 263 tmmob makina mühendisleri odası Yönetmelikler 21 Şubat 2008 PERŞEMBE günü resmi gazetede

Detaylı

3 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29375 YÖNETMELİK

3 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29375 YÖNETMELİK 3 Haziran 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29375 YÖNETMELİK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasından: TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ HARİTA VE KADASTRO

Detaylı

2012 Yılı Gelirler Tahmini Bütçesi ve Gelirler Gerçekleşmesi

2012 Yılı Gelirler Tahmini Bütçesi ve Gelirler Gerçekleşmesi 19. Mali Rapor TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 17.306 üyesi, 8 temsilciliği, 3 büyükkent bölge temsilciliği ile Mimarlar Odası yapısı içinde en büyük şubedir. Mimarlar Odasının gelirlerinin

Detaylı

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 06.05.2014 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. ESKİ HALİ YENİ HALİ MADDE

Detaylı

SAYGIYLA ANIYORUZ. ALİ ASLAN Elektrik Mühendisi (1966- ) 1986-1996 yılları EMO Mersin İl Temsilcisi

SAYGIYLA ANIYORUZ. ALİ ASLAN Elektrik Mühendisi (1966- ) 1986-1996 yılları EMO Mersin İl Temsilcisi GÜNEY GÖNENÇ (18.10.1933-03.12.2011) 1963-1964 yıllarında EMO 9.Dönem Yönetim Kurulu Üyesi 1961 yılında EMO İstanbul Şubesi nin kurucu yönetim kurulu üyesi EMO Onur Kurulu nda 19, 20, 21, 22, 23, 24,30

Detaylı

Đçindekiler Önsöz. TMMOB Maden Mühendisleri Odası 10. Çalışma Dönemi ( )

Đçindekiler Önsöz. TMMOB Maden Mühendisleri Odası 10. Çalışma Dönemi ( ) Đçindekiler Önsöz Sunuş Mühendisliğin Tanımı Mühendisliğin Tarihsel Gelişimi Türkiye deki Đlk Mühendis-Mimar Örgütlenmeleri Cumhuriyet Döneminde Örgütlenmeler 1954 Yılına Kadar Yasal Süreç TMMOB nin ve

Detaylı

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları

Öğrenci Üyelik Koşulları, Üyelik Belgesi Verilmesi, Üyeliğin Sürdürülmesi, Üyelik Hak ve Sorumlulukları Öğrenci Üyelik koşulları TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim II.(Bahar) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları. Tezs.Y.

VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim II.(Bahar) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları. Tezs.Y. Puan Türü : İlgili Dalları Y.L. Matematik 15 22 - - - - Sayısal - - Yüksek Lisans başvurusu için; Matematik, İlköğretim Matematik, İstatistik, Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği ve Mühendislik Fakültesi

Detaylı

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından:

YÖNETMELİK. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından: 13 Şubat 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27140 YÖNETMELİK Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kimya Mühendisleri Odasından: TÜRK MÜHENDĠS VE MĠMAR ODALARI BĠRLĠĞĠ KĠMYA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MESLEKĠÇĠ SÜREKLĠ

Detaylı

SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR

SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ BÜRO TESCİL BELGESİ VERİLMESİ VE YENİLENMESİNDE UYULACAK ESASLAR Mimarlar Odasına tescilini ve tescil yenilemesini yaptıran serbest mimarlara serbest mimarlık hizmetleri yapmaya

Detaylı

2011 YILINDA MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2011 GÜNLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR

2011 YILINDA MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2011 GÜNLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR Sirküler Rapor 30.06.2011/ 88-1 2011 YILINDA MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2011 GÜNLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR ÖZET : 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına

Detaylı

TABLO 1A TABLO1B 2008 BÜTÇESİ TAHMİNİ GELİRLER DAĞILIMI. Diğer 3% SMGM 2% BİLGİSAYAR MBÇK 1% FAİZ 12% ÜYE KAYIT VE AİDAT ODENTISI 14%

TABLO 1A TABLO1B 2008 BÜTÇESİ TAHMİNİ GELİRLER DAĞILIMI. Diğer 3% SMGM 2% BİLGİSAYAR MBÇK 1% FAİZ 12% ÜYE KAYIT VE AİDAT ODENTISI 14% 23. Mali Rapor TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, örgütümüzün en önemli birimlerinden biridir. Bu önem İstanbul un Türkiye içindeki öneminin doğal bir yansımasıdır. Şube üye sayımız 1 Ocak

Detaylı

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ Sirküler Rapor 04.01.2010 / 3-1 NOTERLERİN 31.12.2009 TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ ÖZET : Noterlerin 2009 yılı Bütçe Kanunu ile tescil edilmiş araçların satış ve

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2016 TARİHLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR

MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2016 TARİHLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR MALİ TATİL 1-20 TEMMUZ 2016 TARİHLERİ ARASINDA UYGULANACAKTIR 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına ve yükümlülere kolaylıklar getiren Mali Tatil uygulaması,

Detaylı

BÖLÜM 14 MAL RAPORLAR

BÖLÜM 14 MAL RAPORLAR BÖLÜM 14 MAL RAPORLAR İZMİR ŞUBE GENEL GELİRLER BÜTÇESİ 2004 TAHMİNİ 2004 GERÇEKLEŞME GERÇEKLEŞME 2005 TAHMİNİ 600.00.01 ÜYE KAYIT ODENTISI 2,150,000,000 2,220,000,000 %103.26 3,100.00 600.00.02 ÜYE ÖDENTILERİ

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /142-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat /142-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.08.2015/142-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Yönetmeliği

Detaylı

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI (NOT: YATAY GEÇİŞ ŞARTI BAŞVURU ŞARTI İLE AYNIDIR) ANABİLİM DALI KONTENJANLAR

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI MESLEK İÇİ EĞİTİM ve BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik mühendisleri Odası Meslek İçi Eğitim ve Belgelendirme Yönetmeliği 12 Nisan

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010 2011 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisans Programları Ve Akademik Takvimi 1. Kontenjanlar

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ SAYILARI, VE BAŞVURU ŞARTLARI

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ SAYILARI, VE BAŞVURU ŞARTLARI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ GİRİŞ SINAVI, ÖĞRENCİ SAYILARI, VE BAŞVURU ŞARTLARI Tezli ve programlarına 2015 2016 öğretim yılı Güz yarıyılında alınacak

Detaylı

SAYGIYLA ANIYORUZ. Yusuf Kenan KUL Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi (

SAYGIYLA ANIYORUZ. Yusuf Kenan KUL Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi ( Yusuf Kenan KUL 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi (01.03.1927-15.12.2015) Münir Zekai TANYELOĞLU 2. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi 12 ve 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı (23.03.1923-08.12.2015) Galip

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 09.07.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28702 SENDİKA ÜYELİĞİNİN KAZANILMASI VE SONA ERMESİ İLE ÜYELİK AİDATININ TAHSİLİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU ve ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu ve Öğrenci Konseyi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

SOMA MADEN KAZASINDA YİTİRDİKLERİMİZ

SOMA MADEN KAZASINDA YİTİRDİKLERİMİZ Işığım söndü, işte gidiyorum.., Ah, en çok da şimdi, bir bilseniz Nasıl da bulutları, ağaçları, gökyüzünü özlüyorum. Işığım söndü.. Hoşçakalın, arkadaşlarım çoktan gitti, Artık ben de gidiyorum... Şerif

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ PERSPEKTİFİNDE MÜHENDİSLİK MESLEĞİ VE MÜHENDİS ODALARI. Prof. Dr. Mustafa İLBAŞ G.Ü. Teknoloji Fakültesi Dekanı

TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ PERSPEKTİFİNDE MÜHENDİSLİK MESLEĞİ VE MÜHENDİS ODALARI. Prof. Dr. Mustafa İLBAŞ G.Ü. Teknoloji Fakültesi Dekanı TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ PERSPEKTİFİNDE MÜHENDİSLİK MESLEĞİ VE MÜHENDİS ODALARI Prof. Dr. Mustafa İLBAŞ G.Ü. Teknoloji Fakültesi Dekanı MÜHENDİSLİK NEDİR? Mühendislik bilim ve matematiksel prensipleri, tecrübe,

Detaylı

İTÜ KADIN-ERKEK SAYILARI İSTATİSTİKLERİ

İTÜ KADIN-ERKEK SAYILARI İSTATİSTİKLERİ İTÜ KADIN-ERKEK SAYILARI İSTATİSTİKLERİ KADIN ve ERKEK ÖĞRENCİ ORANLARI 1 9 8 7 5 3 2 1 94 6 91 9 89 9 1 11 FAKÜLTE BAZINDA ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDEKİ KADIN ve ERKEK ÖĞRENCİ ORANI (LİSANS) 86 14 79 21 77

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI. Öğrenci Üye Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI. Öğrenci Üye Yönetmeliği. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Öğrenci Üye Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülkemizdeki üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJAN BAŞVURUDA ARANACAKLAR Yüksek Doktora Lisans Yabancı Uyruklu

Detaylı

TMMOB İstanbul Bileşenleri Genel Kurul ve Seçim tarihleri belirlenen Odalarımızla ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir:

TMMOB İstanbul Bileşenleri Genel Kurul ve Seçim tarihleri belirlenen Odalarımızla ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir: TMMOB İstanbul Bileşenleri Genel Kurul ve Seçim tarihleri belirlenen Odalarımızla ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir: TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ GENEL KURUL VE GENEL KURUL 16 Ocak 2016

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /107-1

Sirküler Rapor Mevzuat /107-1 Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/107-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI ÜYE AİDATLARI İLE BİRLİK PAYLARININ TESPİTİNE AİT YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

TÜRK MÜHENDİS ve MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

TÜRK MÜHENDİS ve MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI TÜRK MÜHENDİS ve MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönetmelik, Ziraat Mühendisleri Odası

Detaylı

MESLEK DALI ANA KOMİSYONLARI KURULUŞ ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

MESLEK DALI ANA KOMİSYONLARI KURULUŞ ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ MESLEK DALI ANA KOMİSYONLARI KURULUŞ ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GEREKÇE Bu yönetmeliğin amacı, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası yapısı içinde yer alan farklı meslek alanlarına mensup üyeler arasında dayanışmayı

Detaylı

T.C MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ ALIM İLAN METNİ

T.C MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ ALIM İLAN METNİ T.C MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI ÖĞRENCİ ALIM İLAN METNİ Anabilim Dallarına Göre Lisansüstü Programlara Alınacak Öğrenci Kontenjanları, Şartları, İstenilen

Detaylı

VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim I.(Güz) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları. Tezs.Y.

VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim I.(Güz) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları. Tezs.Y. VAN Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Y.L. Anabilim Puan Türü Matematik 8 13 - - - - Sayısal - - Yüksek Lisans başvurusu için; Matematik Anabilim Dalı veya ortaöğretim Matematik Eğitimi Anabilim

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 08 09 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Lisansüstü Kontenjanları, Başvuru Şartları ve Başvuruya Esas Teşkil Eden Programlar Lisansüstü

Detaylı

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR

ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI (NOT: YATAY GEÇİŞ ŞARTI BAŞVURU ŞARTI İLE AYNIDIR) (Ek:1) ANABİLİM DALI KONTENJANLAR

Detaylı

TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 6 YAYIMLANDI

TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 6 YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.11.2013/191-1 TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ SERİ: A SIRA NO: 6 YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğde, Tahsilat Genel Tebliği (Seri: A Sıra No: 1) nde yer alan V. Amme Alacağı Ödenmeden Yapılmayacak İşlemler

Detaylı

TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE TİCARET BORSASI AİDATLARININ İLK TAKSİDİ HAZİRAN AYI SONUNA KADAR ÖDENECEKTİR

TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE TİCARET BORSASI AİDATLARININ İLK TAKSİDİ HAZİRAN AYI SONUNA KADAR ÖDENECEKTİR Sirküler Rapor 10.06.2013/128-1 TİCARET VE SANAYİ ODASI İLE TİCARET BORSASI AİDATLARININ İLK TAKSİDİ HAZİRAN AYI SONUNA KADAR ÖDENECEKTİR ÖZET : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince çıkarılarak 8 Ocak

Detaylı

Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 10.Hafta DEONTOLOJİ. Dr. Osman Orkan Özer

Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 10.Hafta DEONTOLOJİ. Dr. Osman Orkan Özer Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 10.Hafta DEONTOLOJİ Dr. Osman Orkan Özer Lisans ve Uzmanlık Alanlarına Ait Görev ve Yetkiler Toprak etüdleri Madde 18- Toprak etüdü ve haritalanması, toprak ve su analizleri,

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci

Detaylı

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs SİRKÜLER Sayı: Mayıs 2017 İçindekiler 1. BÖLÜM... 2 SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI... 2 1. SGK Nakil Giriş/Çıkışlarla İlgili Değişiklik yapıldı... 2 2. Toplu İş Sözleşmesi Olan İşyerlerine İlişkin Asgari Ücret

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ LARI 015 EğitimÖğretim Yılı Bahar ına kurum içi ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları, gerekli belgeler ve başvuru

Detaylı

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI. HAKKINDA KANUN ileti5176

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI. HAKKINDA KANUN ileti5176 KAMU GÖREVLİLERİ ETİK KURULU KURULMASI VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN ileti5176 Kanun Numarası : 5176 Kabul Tarihi : 25/5/2004 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 8/6/2004 Sayı :25486

Detaylı

- 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları,

- 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları, VERGİ SİRKÜLERİ Tarih :31.05.2017 Sayı : 2017/39 Konu : Soru-Cevaplarla 7020 sayılı Yapılandırma Kanunu 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğegiren 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL MÜDÜRLÜĞÜ Ankara, 14 Kasım 2013 PERSONEL BİRİMLERİ TÜM ÇALIŞANLARIN; İşe alınmaları, İstihdamı, sözleşmelerinin tanzimi ve uygulanması, Atama, yükselme ve diğer özlük hakları, Sosyal haklar ve

Detaylı

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1)

MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) 9947 MESLEKÎ YETERLİLİK KURUMU İLE İLGİLİ BAZI DÜZENLEMELER HAKKINDA KANUN (1) Kanun Numarası : 5544 Kabul Tarihi : 21/9/2006 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/10/2006 Sayı : 26312 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Alınacak Öğrenci Sayıları ve Aranan Nitelikler Tezli ve programlarına 2017-2018 öğretim yılı

Detaylı

Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1

Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1 İş Güvenliği Mühendisliği Bedri TEKİN Makina Mühendisi MMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi 06.09.2009 1 2007 Yılı SSK İstatistikleri İş Kazası Sayısı : 80602 İş kazaları sonucu ölüm sayısı : 1043 Sürekli iş

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJAN BAŞVURUDA ARANACAKLAR Yüksek Doktora Lisans Yabancı

Detaylı

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016

T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 14. ADRES BEYANI T.C. NEW YORK BAŞKONSOLOSLUĞU 2016 Vatandaşlarımızın ikamet adreslerine taşındıkları tarihten itibaren 20 iş günü içinde adres beyanında bulunmaları zorunludur. Öte yandan, ülkemizde yapılacak

Detaylı

Madde 2 Bu yönetmelik, bilirkişilik görevi yapacak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası na üye mühendisleri kapsar.

Madde 2 Bu yönetmelik, bilirkişilik görevi yapacak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası na üye mühendisleri kapsar. Bu Yönetmelik 8-9 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen BMO 2.Genel Kurulu nda Oda Yönetim Kurulu na değişiklik yapma yetkisi verilerek kabul edilmiş, 25.09.2014 tarihli BMO Yönetim Kurulu kararıyla Madde

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 28 Mayıs 2004 CUMA Sayı : 25475 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odasından: Türk Mühendis

Detaylı

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır Kuruluş : 7 Ekim 1920 28 Mayıs 2004 CUMA Sayı : 25475 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odasından: Türk Mühendis

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

2012 YILI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZ BİLANÇOSU

2012 YILI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZ BİLANÇOSU 2012 YILI ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZ BİLANÇOSU 1 KASA HESABI 2.089,44 Merkez Kasası 2.089,44 2 BANKALAR HESABI 128.933,55 Vadesiz Hesaplar 128.933,55 3 MERKEZ POS VE SANAL POS 381.481,78

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Tezsiz Yüksek Doktora

Detaylı

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORAYA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORAYA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI NOT: Başvuru sürecinden sonra, her ne sebeple olursa olsun adayın hatasıyla, bilgi eksikliğiyle, vb. nedenlerle yapılan yanlış başvurular sonucunda başvuran adayın işlemleri iptal edilecektir. Bu nedenle

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI GEMİ KONTROLÜ YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE HARÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM. Amaç Madde 1

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE HARÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM. Amaç Madde 1 Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Aktif İşgücü Hizmetleri İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI

Aktif İşgücü Hizmetleri İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI Aktif İşgücü Hizmetleri İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI Aktif işgücü hizmetleri, İstihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel

Detaylı

Bilindiği gibi 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 15 inci maddesine göre her yeni yıl için;

Bilindiği gibi 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 15 inci maddesine göre her yeni yıl için; SAYIN ÜYEMİZ, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununda, 4650 sayılı Kanunla 24.04.2001 tarihinde değişiklik yapılıncaya kadar, il merkezleri için il, ilçe merkezleri için ilçe idare kurullarında kamulaştırma

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru

Detaylı

KĐMYA MÜHENDĐSLERĐ ODASI PERSONEL YÖNETMELĐĞĐ. (38. Dönem Yönetim Kurulunun tarih, 49 no.lu kararı ile Yürürlüğe girmiştir.

KĐMYA MÜHENDĐSLERĐ ODASI PERSONEL YÖNETMELĐĞĐ. (38. Dönem Yönetim Kurulunun tarih, 49 no.lu kararı ile Yürürlüğe girmiştir. KĐMYA MÜHENDĐSLERĐ ODASI PERSONEL YÖNETMELĐĞĐ (38. Dönem Yönetim Kurulunun 31.05.2002 tarih, 49 no.lu kararı ile Yürürlüğe girmiştir.) I. ÖZLÜK HAKLARI Kapsam Madde 1. Bu Yönetmelik TMMOB Kimya Mühendisleri

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programları aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenci

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi Çift Ana Dal, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Çift Ana Dal ve Yan Dal eğitim-öğretimine

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTEN JANLAR Yüksek Lisans Doktora Arkeometri 10 - - Tezsiz Y.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TMMOB KAMULAŞTIRMA DAVALARINDA BİLİRKİŞİ OLARAK GÖREV YAPACAK MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARININ NİTELİKLERİ, BELGELENDİRİLMESİ VE ÇALIŞMA KOŞULLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR (Bu yönetmelik 10.02.2007

Detaylı

İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 6645 SAYILI KANUNLA 5510 SAYILI KANUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Kurumdan aylık alanlardan 4/b kapsamında çalışanların SGDP Primi oranı düşürüldü Kurumdan aylık ve gelir almakta iken 4/ b kapsamında çalışmağa

Detaylı

Resmi Gazete de yayımlandı

Resmi Gazete de yayımlandı Yönetmelik TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yetkinlik Belgelendirme Yönetmeliği Resmi Gazete de yayımlandı Uzunca bir süredir üzerinde çalışılmakta olan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yetkinlik Belgelendirme

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI A- TEZLİ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI Adayın; 1- Lisans diplomasına sahip olması, 2- ALES

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK MÜHENDİS ve MİMAR ODALARI BİRLİĞİ GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI GEMİ KONTROLÜ YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, ülke ve toplum

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2010/2 Ref: 4/2

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2010/2 Ref: 4/2 SĐRKÜLER Đstanbul, 05.01.2010 Sayı: 2010/2 Ref: 4/2 Konu: TESCĐL EDĐLMĐŞ ARAÇLARIN SATIŞ VE DEVĐR ĐŞLEMLERĐNE ĐLĐŞKĐN OLARAK 2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFĐK KANUNUNDA DEĞĐŞĐKLĐK YAPAN 5942 SAYILI KANUN

Detaylı

TEBLİĞ. Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)ndan:

TEBLİĞ. Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)ndan: 15 Şubat 2019 CUMA Resmî Gazete Sayı : 30687 TEBLİĞ Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)ndan: KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019)

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli

Tezs. Y.L. Yatay Geçiş ÜNİP. Tezs.Y.lis ALES Puan Türü. Doktora Tezli Y. Lisans Tezs.Y.lis ALES Puan Türü Tezli Yük.Lis. Y.Y.Ü.FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim II.(Bahar) yarıyılı Lisansüstü öğrenci kontenjanları Başvuru Tarihi : 02--13 Ocak 2017

Detaylı

Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1

Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1 Sirküler Rapor 27.08.2014/165-1 BAZI KURUM, KURULUŞ VE İŞLETMELERİN MÜNFERİT VE KONSOLİDE FİNANSAL TABLOLARININ HAZIRLANMASINDA TÜRKİYE MUHASEBE STANDARTLARININ UYGULANMA ZORUNLULUĞUNA İLİŞKİN KARAR ÖZET

Detaylı

7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA OLAN BAZI BAŞVURU, BİLDİRİM VE BEYAN SÜRELERİ UZATILDI

7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA OLAN BAZI BAŞVURU, BİLDİRİM VE BEYAN SÜRELERİ UZATILDI 31.07.2018/134-1 7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA OLAN BAZI BAŞVURU, BİLDİRİM VE BEYAN SÜRELERİ UZATILDI ÖZET : 7 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

Yedek aday gösterme zorunluluğu grup olaak seçimlere girmenin önünde bir engel olarak anlaşıldığından bu konuda düzenleme yapılmıştır.

Yedek aday gösterme zorunluluğu grup olaak seçimlere girmenin önünde bir engel olarak anlaşıldığından bu konuda düzenleme yapılmıştır. ESKİ METİN YENİ METİN GEREKÇE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİ *(Değişik R.G.: 17/09/2007-26646) YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI YÖNETMELİĞİ *(Değişik R.G.: 17/09/2007-26646) Oda Organlarının

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MESLEK LARINA KONTENJANLARI AYRILDIĞI LİSANS Adalet Meslek (*) 5 Hukuk Fakültesi Bilgisayar Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Matematik

Detaylı

BAŞVURU KOŞULLARI: Doktora Programları Başvuru Koşulları. Tezli Yüksek Lisans Programları Başvuru Koşulları

BAŞVURU KOŞULLARI: Doktora Programları Başvuru Koşulları. Tezli Yüksek Lisans Programları Başvuru Koşulları BAŞVURU KOŞULLARI: Doktora Programları Başvuru Koşulları 1. Anabilim Dalı tarafından kabul edilen tabloda belirtilen veya Tezli Yüksek diplomasına sahip olmak, 2. Akademik Personel ve üstü Eğitim Giriş

Detaylı

TÜRK PARASI KIYMETİNİ YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

TÜRK PARASI KIYMETİNİ YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 11 TÜRK PARASI KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA 32 SAYILI KARARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 30.12.2006 tarihli Resmi Gazetede 32 sayılı

Detaylı

Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008

Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008 Hazine Müsteşarlığından: 09/05/2008 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE YER ALAN BAZI HUSUSLARIN AÇIKLANMASINA İLİŞKİN SEKTÖR DUYURUSU (2008/23) Bu sektör duyurusu, 09.04.2008 tarih ve 26842

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılına kurum içi yatay geçiş ile ilgili kontenjanlar, başvuru koşulları,

Detaylı