Sıkça Sorulan Sorular? (Öğrenci)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sıkça Sorulan Sorular? (Öğrenci)"

Transkript

1 İŞLETME FAKÜLTESİ Sıkça Sorulan Sorular? (Öğrenci) İlk kayıt tarihleri nereden öğrenilir? Üniversitemiz ana sayfası, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın ve Fakültemiz internet sayfalarından öğrenilebilir Öğrenciler ilk kaydını belirtilen süre içinde yaptırmaz ise ne olur? İlk kayıt tarihleri arasında kaydını yaptırmayan öğrenci, kayıt hakkını kaybeder. İlk kayıt işlemlerini adaylar kendileri mi yapmak zorundadır? Adayların kayıta bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta yolu ile kayıt yapılmamaktadır. Ancak ağır hastalık, kaza, doğal afetler vb. gibi (mazeretlerini belgeleyenler) olağan üstü durumlarda noterden vekalet verilen vekilleri tarafından ilk kayıt işlemi yapılabilir. İlk kayıt işlemleri için adaylardan istenilen belgeler nelerdir? Kayıt dönemlerinde Üniversitemizin ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızın internet sitesi sayfalarında güncel olarak yayınlanmaktadır. Adres : Celal Bayar Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Muradiye Kampüsü / MANİSA Tel : / Faks: & isletmefakultesi.danisman@cbu.edu.tr

2 UBS Şifremi unuttum neler yapmalıyım? UBS Giriş Sayfasında yer alan Şifremi Unuttum sekmesi tıklanarak yeni şifre talebi cep telefonuna veya adresine, hangi yolla gönderilmesi isteniyorsa o menü seçilerek gerçekleştirilir. Sistemde adres ve telefon bilgilerimi değiştirebilir miyim? Evet. UBS de bilgilerimi güncelle kısmından ve telefon bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Ayrıca, Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna uğrayarak da bu işlemin gerçekleştirilmesi talebinde bulunabilirsiniz. Kayıt yenileme hangi süreler içerisinde yapılır? Akademik takvimde belirtilen süreler içinde kayıt yenileme yapılmalıdır. Belirlenen sürelerde kaydını yenileyemeyen öğrenciler ne yapabilirler? Fakültemiz Dekanlığına yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. Kayıt yenilemeler için ek süre verilirse o süreler içinde kaydını yenileyebilirler. Aksi taktirde kaydını yenilemeyen öğrenci derslere devam edemez ve sınavlara giremez. Kaydını yeniletmeyen öğrencinin durumu ne olur? Öğrencinin kayıtlanmadığı dönem, öğrenim süresinden sayılır ve öğrenci bir dönem kaybetmiş olur. O dönem derslere ve sınavlara alınamadığı gibi, öğrencilik haklarından da yaralanamaz.

3 Yatay geçişle gelen Öğrenci kaçıncı yarıyıldan başlar? Öğrencinin, daha önce eğitim görmüş olduğu Üniversitede aldığı ve başarılı olduğu derslerin kredi ve içeriklerinin, Fakülte Yatay Geçiş ve intibak Komisyonunca incelemesi sonucu ve Fakülte Yönetim kurulu Kararı ile hangi sınıf ve yarıyıla kayıt olacağı belirlenir.(celal BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNE bakınız. Ders muafiyeti ve intibaklar MADDE 23) Ara dönemde yatay geçiş yapılabilir mi? İlgili Üniversitelerin Uygun görüş bildirmeleri durumunda Ara Dönemlerde; 1. Sınıf öğrencileri dahil öğrenciler (( EK MADDE-1 ) ÖSYM) puanına göre yatay geçiş yapabilir Kaydımı sildirebilir miyim? Nasıl? Evet. ( CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Kayıt silme MADDE 35 e göre Aşağıdaki hallerde, öğrencinin kaydı silinerek ilgili birimle ilişiği kesilir: (1) Aşağıdaki hallerde, öğrencinin kaydı silinerek ilgili birimle ilişiği kesilir: a) Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre üniversiteden çıkarma cezası alması, b) Yükseköğretim kurumlarında aynı anda iki önlisans veya örgün, uzaktan eğitim ve açık öğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan iki lisans programında kayıtlı olduğunun tespit edilmesi, c) Kendi isteği ile kaydını sildirmesi. Kayıt Sildirdiğim dönemin harcını yatırmam gerekiyor mu? Yatırırsam ne olur? Kayıt sildirdiğiniz dönem harcını yatırmanız gerekmiyor. Ödeme yaptıysanız Fakültemiz Öğrenci İşlerine Harç İade Dilekçesi ile başvurmanız gerekir

4 Öğrenime ara vermek için ne yapmak gerekir? Dilekçe ile Dekanlığa müracaat edilerek, öğrenime ara verme iznini gerektirecek mazeretlerin belgelerinin dilekçe ekinde sunulması gerekmektedir. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNİN 31. Ve 32. Maddeleri inceleyiniz.) Öğrenime ara verme izni MADDE 32 (1) Öğrenciler, belgeleyecekleri önemli ve haklı nedenlerinin bulunması veya eğitimöğretimlerine katkıda bulunacak yurtdışı burs, staj ve araştırma imkânları doğması halinde, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile azami öğrenim süresinin yarısı kadar akademik izinli sayılabilirler. Bu süreler azami öğretim süresinden sayılmaz. Ancak sürekli sağlık sorunları olan ve bu durumu bir sağlık kuruluşundan alınan sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler bu süre kısıtlaması dışındadır. Bu şekilde izin alan öğrenciler derslere devam edemez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz. Geçerli sayılan mazeretler MADDE 31 (1) Aşağıda belirtilen haklı ve geçerli mazeretlerinin ilgili birim yönetim kurullarınca kabul edilmiş olması koşuluyla söz konusu öğrenciler için mazeret sınavları açılır: a) Öğrencinin, sağlık kuruluşları tarafından verilen sağlık raporuyla belgelenen sağlıkla ilgili mazeretinin olması, b) Mahallin en büyük mülki amirince verilecek bir belge ile belgelenmiş olması koşuluyla doğal afetlere maruz kalması, c) Yakınının vefat etmesi ve bunu belgelendirmesi, ç) Türkiye yi veya üniversiteyi temsil etmek üzere ilgili yönetim kurulu kararı ile görevlendirilerek sportif, kültürel ve bilimsel etkinliklere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılması, d) İlgili birim yönetim kurulunun uygun gördüğü diğer durumların ortaya çıkması. (2) Mazeretin kabulü için, geçerli mazeretlerin belgelerinin mazeretin sona ermesinden itibaren en geç yedi gün içinde ilgili dekanlığa ya da yüksekokul müdürlüğüne sunulması gerekir. Bu süre dışında yapılan başvurular dikkate alınmaz. (3) Bu maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine tabi öğrencilere görev süresince giremedikleri tüm sınavlar için görev dönüşü sınav hakkı verilir.

5 Final sınavına girmeden bütünleme sınavına girme hakkım var mı? Evet. Final sınavına girmeden bütünleme sınavına girebilirsiniz. Üniversitemiz Eğitim ve Öğretim Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne göre; Final sınavına girme şartını yerine getiren ancak final sınavına girmeyen öğrenciler ile final sınav sonucunda başarılı ya da koşullu başarılı olduğu halde not yükseltmek amacıyla bütünleme sınavına girecek öğrencilerin bütünleme notları esas alınarak geçme notları hesaplanır. Ders notlarına/sınav Notlarına itiraz edebilir mi? Evet. Ders notunuz sistemde ilan edildikten sonra 5 (beş) gün içerisinde Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna ilgili Not İtiraz dilekçesi ile başvuru yapılmalıdır. Final Sınavının mazereti olur mu? Hayır. Final sınavına girmeyen ya da başarısız olan öğrenci hiçbir işlem ve başvuru yapmadan bütünleme sınavına girebilir. ( CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Sınavlar ve değerlendirme MADDE 26 nın (10.bendi) Final, bütünleme, mazeret ve ek sınavlar için mazeret sınavları yapılmaz. denilmektedir. Mazeret Sınavlarına kimler ne şekilde girebilir? Her dönemin vize sınavları sonunda, geçerli mazereti olan öğrencilerin mazeretini gösterir belge ile birlikte Fakülte Dekanlığına dilekçe ile müracaat etmeleri ve bu durumun haklı ve geçerli mazeretlerinin ilgili birim yönetim kurullarınca kabul edilmiş olması koşuluyla söz konusu öğrenciler için mazeret sınavları açılır.

6 Yandal Programından hangi nedenle kayıt silinir? Yandal programı genel not ortalaması, yan dal programında ders aldığı iki dönem üst üste 2.00 nin altında kalan öğrencinin yan dal programıyla ilişkisi kesilir. Çift Anadal Programından hangi nedenle kayıt silinir? Öğrencinin çift anadal programına devam edebilmesi için her yarıyıl sonunda anadal programındaki GANO sunun 2.50 ve üstünde olması gerekir. İlgili yarıyıl sonunda anadal programındaki GANO su 2.50 nin altında kalan öğrenciler çift anadal programından ders alamazlar. anadal programı mezuniyet not ortalaması 2.50 nin altında olan öğrencilerin çift anadal programından kaydı silinir. anadal programı mezuniyet not ortalaması 2.50 ve üstü ile çift anadal programı mezuniyet ortalaması 2.00 ve üstü olanlara anadal diplomasının yanı sıra çift anadal diploması da verilir. Çift Anadal Programında Anadal Programında alınan derslerden muaf olunabilir mi? Evet.(Dersler Anadal da veya Çift Anadal aynı içerik ve kodda yer alıyor ise ve istenilen Krediyi/ECTS yi ilgili öğrenci tamamlıyorsa birimin Yönetim Kurulunun görüşü ile) muaf olunabilir.

7 Harcımı en son ne zaman yatırabilirim? Öğrenci harçları, Akademik Takvimde belirtilen süreler içerisinde yatırılır. Örgün Eğitim öğrencileri kaçıncı dönem sonu harç yatırmak zorundadır? Normal öğrenim süresi olan 8 yarıyılda okulu tamamlayamayan öğrenciler ikinci defa alacakları her dönem için harç yatırır. %10 nasıl belirlenir? İlk %10 a giren öğrenciler her yarıyıl sonunda ilgili yarıyıla ait yarıyıl sonu not ortalaması (YANO) dikkate alınarak belirlenir. %10 değerlendirmeleri her dönem sonunda, biten dönem için yapılır. %10 değerlendirmesinde değerlendirmenin yapıldığı tarihte öğrencinin önceki yarıyıllara ait derslerden alamadığı ya da alıp kaldığı dersin olmaması ve GANO su 2.00 ın altında olmaması gerekir. İkinci öğretimde olup %10 a giren öğrenciler ne kadar harç yatırır? İkinci öğretim öğrencilerinden; hazırlık sınıfı hariç bulundukları yarıyılın tüm derslerini alan ve başarılı olanlardan, bulundukları sınıf mevcudunun ilk %10 una girmek suretiyle bir üst yarıyıla geçmiş olan öğrenciler, bir üst yarıyılda yalnız o yarıyıla mahsus olarak, birinci öğretim öğrencileri için belirlenen öğrenci katkı payını öderler.

8 Ek Sınavlara girme şartı nedir, kimler bu sınava girebilir? Mezun durumunda olan öğrenciler, alıp başarısız olduğu en fazla 3 ders için Dekanlığımıza dilekçe ile müracaat edip ilgili derslerin sınavına girip, başarılı olursa mezun edilir. ( CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ nin Ek sınavlar MADDE 30 (1) Bir öğrenci; herhangi bir yarıyıl sonunda mezun olabilmek için devamını sağlayıp başarısız olduğu en fazla üç dersi kalması durumunda bu öğrenciye bu dersler için ek sınav hakkı verilir. Ek sınavlardan aldıkları notlar o ders için başarı notu yerine geçer. Ek sınavlarda öğretim elemanı harf notunu kendisi verir. Lisans öğrencisiyim, önlisans diploması alabilir miyim? Lisans öğrencisi öğrenimini her hangi bir sebeple tamamlayamamışsa ilk dört yarıyılın veya ilk iki yılın bütün derslerinden başarılı ve GNO su da en az 2.00 ise, bu öğrenciler unvansız ön lisans diploması alabilir. Staj dosyası veriliyor mu? Hayır. Fakültemizde staj isteğe bağlıdır. Staj yaptığımızda sigortamız okul tarafından yapılır mı? Staj döneminde sadece iş kazaları, meslek hastalıkları ve hastalık sigortası için prim ödenir. Staj süresince emeklilik için gerekli olan malullük, yaşlık ve ölüm sigortalarına ilişkin prim ödenmediğinden, emeklilik açısından stajda geçen süreler sigortalılık süresi, staja başlama tarihi ise sigorta başlangıcı sayılmaz. Harçsız Pasaport alabilmek için kime, nasıl başvurmalıyız? Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna yazılacak olan harçsız pasaport alma isteğini bildirir dilekçenin altına Yurtdışından gelen davet mektubunu da ekleyerek müracaat edilmelidir.

9 Aldığım disiplin cezaları kimlere bildirilmektedir? Disiplin soruşturması sonunda verilen ceza, a) Hakkında disiplin soruşturması yapılan öğrenciye, b) Öğrencinin ana veya babası, yoklukları halinde, öğrencinin göstermiş bulunduğu en yakın aile mensubuna, c) Ceza alan öğrenciye burs veya kredi veren kamusal veya özel kuruluş veya kişilere, ç) Yükseköğretim Kuruluna, Üniversiteden çıkarma cezası verildiği takdirde, yukarıdakilere ilaveten: d) Bütün yükseköğretim kurumlarına, e) İlgili askerlik şubesine, f) ÖSYM Başkanlığına g) Üniversitemizdeki tüm fakülte dekanlıklarına / meslek yüksekokulu müdürlüğüne ğ) Yurdumuzdaki tüm yükseköğretim kurumlarına

10 Pedegojik formasyon ile ilgili bilgi almak istiyorum ne yapmalıyım? Pedegojik formasyonlarla ilgili şartları, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı nın (Tel: +90 (236) numaralı telefonlarından ve aşağıda belirtilen Linkten bilgi alınabilir. * Eğitimini aldığım bölüm dışında kendimi geliştirmek üzere fakültenin uygulama birimlerinde çalışıp, deneyim kazanabilir miyim? Fakültemizde, CBÜ (KZO) Çalıştırma Yönergesi çerçevesinde öğrenciler çalıştırılmaktadır. Yarı Zamanlı Öğrenci Çalıştırılması Esasları çerçevesinde belirli bir ücret alarak çalışan öğrenciler, bu sayede harçlıklarının bir kısmını da karşılayabilmektedirler. Aşağıdaki linkten konu ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

11 Yatay Geçiş hakkında bilgi alabilir miyim? Yatay geçişle ilgili tüm bilgiler, akademik takvim çerçevesinde belirlenen tarihlerde üniversitemiz ana sayfası ve Öğrenci işleri daire başkanlığı web sayfalarında duyurulmaktadır. Dikey Geçiş hakkında bilgi alabilir miyim? Dikey Geçişler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınav sonucuna göre Fakültemize yerleştirmeler yapılmaktadır. Duyuruları aşağıdaki Linklerden takip edebilirsiniz.

12 KYK bursu hangi durumda krediye dönüşür? Alınmış olan derslerden, yıl sonunda 4 ve daha fazla kalmış ders var ise o öğrencinin burs alma hakkı iptal olur ve krediye dönüştürülür. Üniversitemizde bütünleme uygulaması olduğundan bütünleme sınavlarından sonraki son durum dikkate alınır. Dönem başında alınmayan ders, kalan ders olarak sayılmaz. Bu durum, 4 ders şartı alıp da geçilemeyen dersler için geçerlidir. Öğrenim kredisi ve burslarla ilgili bilgileri nereden alabilirim? -Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait( web sitesinden; - web sitesindeki duyuruları dikkatle takip ediniz. Üniversitemiz ile ilgili Yönetmelik ve Yönergelere aşağıdaki Linkten ulaşabilirsiniz. BAŞARILAR DİLERİZ NOT: Fakültemizle ilgili öğrencilerin sıkça sordukları sorular ve yanıtları yer almaktadır. Burada yer almayan konular hakkında isletmefakultesi.danisman@cbu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. Adres : Celal Bayar Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Muradiye Kampüsü / MANİSA Tel : Faks: & isletmefakultesi.danisman@cbu.edu.tr

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Eğitim - Öğretim Yönetmeliği nin ilgili hükümlerine

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular 1. Sağlık kuruluşundan aldığım rapor ile devamsızlık hakkımı arttırabilir miyim? Dicle Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve sınav Yönetmeliği gereği sağlık raporu olanlar devamsız sayılırlar.

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ AMASYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu uygulama yönergesinin amacı;

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar Yarıyıllarında e-kayıt sayfasından derslerini seçerek ders

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımı ve İş Akış Şeması

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MANİSA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Görev Tanımı ve İş Akış Şeması Sayfa: 1 1.ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİM ŞEFİ GÖREV TANIMI A. GÖREVE İLİŞKİN BİLGİLER 1.1 Birimi : Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü 1.2 Görevin Adı : Öğrenci İşleri Birim Şefi 1.4 Bağlı Bulunduğu

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Üniversitenizi yeni kazandım kayıt için ne yapmalıyım? Üniversitemize kayıtlar (sağlık, boy, kilo, vb. raporu

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge

T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi. Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge T.C. Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul ve Başvuru İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ENTEGRE YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ENTEGRE YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI MERKEZİ İDARE Ön Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre EEYO'ya başvurma hakkı kazanan ve başvuru koşullarını sağlayıp, başvuru yapan öğrencinin ön kaydının yapılması Anadolu Üniversitesi Eğitim Aday Özgeçmiş

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI 29.09.2011 tarihli Senato toplantısından alınan 2011/240 sayılı kararın ekidir. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR EK.1 MUAFİYETİ VE İNTİBAKLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR 1. Muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler, daha önce kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumunda başarmış oldukları dersler için, 22.09.2017

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Yrd. Doç. Dr. Bülent ÖZ OKÜ İİBF İşletme Bölümü BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, kayıtlı olduğu lisans programını başarı ile yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerini

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

Öğrenci Bilgi Sistemini (Otomasyonunu) nasıl kullanabilirim? Öğrenci Bilgi Sistemi (Otomasyonu) şifremi unuttum ne yapmalıyım?

Öğrenci Bilgi Sistemini (Otomasyonunu) nasıl kullanabilirim? Öğrenci Bilgi Sistemi (Otomasyonu) şifremi unuttum ne yapmalıyım? Öğrenci Bilgi Sistemini (Otomasyonunu) nasıl kullanabilirim? obs.firat.edu.tr web adresine giriş yaptıktan sonra öğrenci girişi tıklanır. Gelen ekranda Kullanıcı Adı yazan yere Öğrenci Numaranızı ve Şifre

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Enstitü öğrencisi olmak için ne yapmalıyım? ÖĞRENCİ KABULÜ Enstitümüz web sayfasının duyurular kısmında yer alan lisansüstü programlar ve öğrenci kontenjanları ilanında yer alan şartları

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ Senato tarihi:30/11/2011 Toplantı no:2011/21 T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL VE YAN DAL PROGRAMI UYGULAMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Üniversite Senatosunun 08.08.2017 tarih ve 11 nolu toplantı tutanağının ekidir. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM

ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM Sıkça Sorulan Sorular Özel öğrenci Soru : Özel Öğrenci olmak için kimler başvurabilir? Cevap: Ön lisans programlarının en az bir yarıyılını, lisans programlarının en

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ I. AMAÇ VE KAPSAM 2016/2017 Madde 1. 16 Haziran 2013 tarih ve 28679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Çukurova

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK.

KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. KARŞILAŞTIRMA CETVELİ BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ESKİ ŞEKLİ Tanımlar MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) AKTS kredisi:

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; Atatürk Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

YENİ KAYIT TARİHLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

YENİ KAYIT TARİHLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM? YENİ KAYIT TARİHLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM? Yeni kayıt tarihlerini, ÖSYM nin internet sayfasında yer alan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan; ÖSYS Yerleştirme Belgenizden; ayrıca

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce İstanbul Yeni

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KURUM İÇİ PROGRAMLAR ARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL KONTENJANLARI, BAŞVURU TARİHİ VE KOŞULLARI Fizik A.

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11)

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: Toplantı Sayısı: 2017/11) BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: 28.11.2017 Toplantı Sayısı: 2017/11) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR İstanbul, 2017 İÇİNDEKİLER 1 BAŞVURU İŞLEMLERİ... 2 2 KAYIT İŞLEMLERİ... 3 3 GENEL KONULAR... 4 4 TEZLİ YÜKSEK LİSANS... 5 5 TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YAN DAL UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Detaylı

3-Diploma programlarına yatay geçiş yerleştirme işlemleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek yüksekokulu Yönetim Kurulu Kararı üzerine yapılır.

3-Diploma programlarına yatay geçiş yerleştirme işlemleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek yüksekokulu Yönetim Kurulu Kararı üzerine yapılır. Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarına; Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan önlisans diploma programları

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 04/01/2017 tarih ve 2017/1 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) Amaç Madde 1. Bu Yönergenin amacı, İstanbul

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ Tanım MADDE 1 Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA (İLİTAM) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM ÇİFT ANADAL PROGRAMI Dayanak Madde 1 Bu Yönerge, 24/04/2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI Üniversitemiz ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 6. Maddesinde öğrenci

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI EK 2 ) HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması Anadolu Üniversitesi EğitimÖğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 8 1 Lise

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA 1 in Fakülte web sayfası e Belge-Bilgi üzerinden istedikleri belgelerin Sağlama Hizmetlerinin (öğrenci belgesi, transkript,

Detaylı

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

(Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 09/09/2016 tarih ve 16 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları

Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KIRKAĞAÇ MESLEK YÜKSEKOKULU İş Akış Şemaları Öğrenci İşleri Faaliyetleri İş Akış Şemaları Öğrenci İşleri Faaliyetlerine İlişkin Başlıca Mevzuat Öğrenci Kayıt, Kayıt

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Çift Anadal Programı Yönergesi (1), (2) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, anadal lisans/ön lisans diploma programlarını başarıyla

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ Katkı Payı/Öğrenim Ücreti (Öğrenim Harcı) Uygulamaları Tanımlar a) Özel Durumlu Öğrenci: Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenci olup, sağlık ve benzeri nedenlerle kayıtları kendi

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Mimar

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO TAMAMLANMA 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması işlemidir. Anadolu

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan lisans düzeyindeki diploma programları arasında çift anadal programı açılması

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Karabük Üniversitesinde kayıtlı önlisans ve lisans öğrencilerinin,

Detaylı

AKADEMİK İŞ YÜKÜ TAKVİMİ

AKADEMİK İŞ YÜKÜ TAKVİMİ EYLÜL Yurt dışından öğrenci kabulünde asil kazananların kayıtlarının yapılması. Güz dönemi ara sınıf öğrencileri için katkı payı datalarının Bankaya gönderilmesi. Kredi Burs müracaatı yapan öğrencilere

Detaylı

Seçmeli dersin başarısızlığı nedeniyle yeniden alma durumuna düşen öğrenci bu dersin yerine bölümce uygun görülen başka bir seçmeli dersi alabilir.

Seçmeli dersin başarısızlığı nedeniyle yeniden alma durumuna düşen öğrenci bu dersin yerine bölümce uygun görülen başka bir seçmeli dersi alabilir. Üniversitemize kayıt nasıl yapılır? Üniversitemiz akademik birimlerine ÖSYM tarafından yerleştirilenlerin kayıt tarihleri ve yerleri ÖSYM tarafından öğrencilere gönderilmektedir. Kayıt için istenen bilgiler

Detaylı

Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir?

Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir? Yüksekokulunuza doğrudan ulaşabileceğim adres, telefon faks ve nedir? e-posta bilgileri Telefon Santrali : +90 (212) 338 24 00 (40 hat) Faks Numarası : +90 (212) 338 24 28 Adres : İstanbul Üniversitesi

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kent Üniversitesi yaz dönemi eğitim öğretimine ilişkin

Detaylı

İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İPEK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin,

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Direktörü Yavuz BİLGEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BARTIN ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Bartın

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ

EĞİTİM-ÖĞRETİM HİZMETLERİ PROSEDÜRÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM 1. AMAÇ Bu Prosedürün amacı, Ahi Evran Üniversitesinde eğitim-öğretim hizmetlerinin etkin ve kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesidir. 2.KAPSAM Bu Prosedür, Ahi Evran Üniversitesinde yapılan

Detaylı

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T. C. NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı; Niğde Ömer Halisdemir

Detaylı

3 - Arkadaşım il dışında, onun adına öğrenci belgesi ve/veya transkript belgesini alabilir miyim?

3 - Arkadaşım il dışında, onun adına öğrenci belgesi ve/veya transkript belgesini alabilir miyim? 1 - Öğrenci belgesi nasıl alınabilir? Öğrenci belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir. E-devlet üzerinden alınan belgeler resmi işlemlerde kullanılabilir ve belgeler kare kod onayı yapılarak doğruluğu

Detaylı

YÖNETMELİK. Celal Bayar Üniversitesinden: CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK. Celal Bayar Üniversitesinden: CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 2 Ağustos 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29433 YÖNETMELİK Celal Bayar Üniversitesinden: CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde kayıt, eğitim-öğretim,

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G.

Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( gün ve sayılı R.G. Sakarya Üniversitesi Lisans Ve Önlisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği ( 27.08.2011 gün ve 28038 sayılı R.G.de yayımlanmıştır) Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) ) (21/09/2013

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Güzel Sanatlar Fakültesi BİRİM HİZMET STANDARTLARI Sıra No Hizmet Adı İstenen Belgeler-Geçerli Mevzuat-Hükümler 1 Özel Yetenek Sınavları Ön Kayıt işlemleri

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 12.02.2018 Resmi Gazete Sayısı: 30330 MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: Bu Yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'ne yeni kayıt

Detaylı

d) İlgili akademik birim: Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını,

d) İlgili akademik birim: Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını, MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) (Değişik- Senato: 07/06/2018-III) Çift anadal programının amacı; öğrencilerin önlisans programları ile diğer önlisans programları

Detaylı

ÇİFT ANADAL PROGRAMI(ÇAP) YÖNERGESİ

ÇİFT ANADAL PROGRAMI(ÇAP) YÖNERGESİ 1 1 Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Okan Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nin 17. Maddesinde belirtilen çift anadal programlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel İlkeler Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesinin önlisans

Detaylı

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU

T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU T.C ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELER ÖĞRENCİ İŞLERİ BİRİMİ HİZMET ENVANTER TABLOSU SIRA NO ADI TANIMI DAYANAĞI SUNUM SÜRECİNDE DIŞ ORTALAMA ELEKTRONİK 1 30200 Kayıt ÖSYM ile gelen öğrencilerin kesin

Detaylı

T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ

T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ T.C KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL YÖNERGESİ Dayanak Madde 1-Kadir Has Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 2 Ağustos 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29433 YÖNETMELİK Celal Bayar Üniversitesinden: CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 2 Ağustos 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29433 YÖNETMELİK Celal Bayar Üniversitesinden: CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 08.09.2017 tarih ve 2017.023.170 sayısı ile karara bağlanan) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Kabul Koşulları ve Başvuru 6. (1) Çift Anadal Programına başvurabilmesi için öğrencinin başvuru sırasında; (a) çift anadal programını oluşturan bölüml

Kabul Koşulları ve Başvuru 6. (1) Çift Anadal Programına başvurabilmesi için öğrencinin başvuru sırasında; (a) çift anadal programını oluşturan bölüml Ek.3 (30.12.2009 tarih ve 09/313 14 sayılı Üniversite Senatosu kararı eki.) DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI KAYIT, KABUL VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM, SINAV

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine;

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine; Lisans Yönetmeliği nde gerçekleştirilen değişiklikler aşağıda yer almaktadır. Bu değişikliklerin mutlaka öğrenciler tarafından incelenmesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL ve YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç Madde 1. (1). Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde kayıtlı olduğu lisans programlarını üstün başarıyla

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 28.8.2012 Tarihli Senato Kararı 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 18 Şubat 2019 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30690 (2. Mükerrer) YÖNETMELİK Manisa Celal Bayar Üniversitesinden: MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Ticaret Bölümü Program Direktörü Pınar Bacaksız Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ Senato: 11 Eylül 2012 / 306-3-C Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Marmara Üniversitesi bünyesinde yer alan lisans düzeyindeki

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce, uzaktan eğitim programları

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Eğitim Öğretim Yönetmeliklerinin ilgili hükümlerine

Detaylı