İçerik. İçerik-1. Sisteme giriş-2. Arayüzü-4. Online izleme-7. Raporların düzenlenmesi. Detaylı ve Özet raporları-9

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İçerik. İçerik-1. Sisteme giriş-2. Arayüzü-4. Online izleme-7. Raporların düzenlenmesi. Detaylı ve Özet raporları-9"

Transkript

1 1. İçerik İçerik-1 Sisteme giriş-2 Arayüzü-4 Online izleme-7 Raporların düzenlenmesi Detaylı ve Özet raporları-9 Güzergaha göre rapor düzenlemesi-10 Yakıta göre rapor düzenlemesi-12 Güzergah oluşturması-14 Güzergah değişikliği yapılması-15 Güzergah raporu duzenlemesi-16 Koordinatlama, alan belirleme-17 Durak listesi-18 Aracın çalısmadığı dönemlere dair rapor düzenlemesi-19 Hız raporu düzenleme-21 Hız şeması (tablosu) düzenleme-22 GPS sinyal kaybı-23 GSM sinyal kaybı -24 Arama-26 Yazdırma-27 Mesafe olçümü-28

2 2 Sisteme giriş Tarayıcınızın adres kutusuna adresini girin. Açılan sayfanın üst sağ kısmındaki giriş kutusunda, kullanıcı adını ve, sözleşmeyi imzaladığınız anda aldığınız Şifreyi girin. Ardından "Giriş" düğmesine tıklayın. Eğer şifrenizi unuttuysanız, teknik desteğine başvurun ve yeni bir şifre alin. "Giriş" düğmesinin yanında "Teknik destek talebi" düğmesi var. Eğer herhangi bir sorunuz varsa, bir hata, ariza veya başarısızlık söz konusu ise, kullanıcı adı ve şifrenizi girip "Teknik destek talebi" düğmesini tıklayın. Hatalar veya arızalar hakkında başvurunuzu sadece elektronik şekilde kabul ettiğimize dikkatinizi çekmek isteriz. Bir kullanıcı adı ve şifre almak için, adresine aşağıdaki bilgileri içeren, e- posta gönderin: - Şirketinizin adı - Sorumlu olan kişinin ismi, soy ismi - Telefon numarası (ofis mob.) - Kullanıcı adı (Kullanıcı adı olarak e-posta adresinizi girin) - Şifre Aynı Kullanıcı adı ve şifre girerek aynı anda sınırsız sayıda kullanıcı bu hizmetten yararlana bilir. Ancak güvenlik nedeniyle ve bireysel şekilde engelleme imkanı için, her kullanıcı için ayrı bir kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız gerekir. Ayrıca birey olarak, erişimini engellemek istediğiniz eleman varsa, buna dair, sorumlu kişinin e-posta adresinden, bir e-posta gönderin. Giriş yapıldıktan sonra, izleme sistemi penceresi açılacaktır.

3 sistemi penceresi (soldaki ödeme düğmeli) Resim N 1, 2 giriş penceresini ve izleme 3.Teknik destek başvuru formu - Şirketinizin adı - Sorumlu olan kişinin ismi, soy ismi - Telefon numarası (ofis mob.) - E-posta -Aracınızın Markası ve plaka numarası -Arızayı tanımlayınız Aracı teslim almak için tercih ettiğiniz adres: Aracı teslim almak için tercih ettiğiniz tarih: Dosya ekle: Resim N 3 Teknik destek başvuru formu 4 Arayüz Bu resimde hizmetin genel görüntüsünü görebilirsiniz. <F11> düğmesini basarak tam ekran moduna geçebilirsniz, bu imkan çoğu tarayıcıda mevcuttur. Sol tarafta araç listesi, araç markası, plaka numarası, hız verileri ve araçtan alınan son bilgileri görebilirsiniz. Gerekirse bu listeye extra dan sütun eklenebilir. Bunu yapmak için, herhangi bir sütun adının yanındaki açılan ok işaretini tıklatın, seçenekler içinde "Sütunlar" düğmesini tıklayın, ortaya çıkan seçenekler içinde eklemek istediğiniz sütunları işaretleyin. Ayni şekilde işaretleri kaldırarak sütun sayısını azaltabilirsiniz.

4 Resim N 4 Arayüzü sistemi Ek seçenekler için "Ayarlar" düğmesini tıklayın Açılan pencerede (resim N 5) aşağıdaki ayarları kura bilirsiniz: 1) Kml-dosyasından bilgi indirmek. Bu dosyayla bir çok program çalışmaktadır, ancak en yaygın ve tanınmış Google Earth 'dır. Bu program ücretsizdir ve bu linkten indirilebilir: bu çok basit bir programdır ve sitesinde tanımı ve kullanma kılavuzu mevcuttur. Bu programın aracılığıyla harita üzerine işaretler ve tanımlar etiketlene bilir, bölge sınırları, güzergahlar uygulana bilir (eğri çemberler ve eğri çizgiler sayesinde) Gereken bütün bilgileri harita üzerine etiketlendikten sonra bu bilileri dosyaya kayıt etmek gerek. Bunun için sol sütunda etiket düğmesini bulup, geçici etiketler kutusunu işaretleyin, sonra yazıyı tıklayın. Ardından yukarıdaki menüde dosya yi seçerek > Kaydet > Bulunduğu noktayı...olarak kaydet Açılan pencerede dosya sekli secin-kml (KMZ değil) ve kayıt etmek istediğiniz taşıyıcıyı seçin. Ardından bu dosyayı herhangi bir web server de kayıt etmeniz gerekir. Bu dosyayı bizim web server imizde de kayıt edebilirsiniz, bunun için onu e-posta üzerinden bize göndermeniz gerekir. 2) Hız düzenlemesi (K), bunu bulmak için aracın hız ölçerinden alınan kilometre sayısı(a), izleme cihazından alınan kilometre sayısına (B) bolümü K=A/B 3) Sürücü ismi, soy ismi ve telefon numarası.

5 5 4) Yılın farklı dönemlerine göre yakıt tüketimi oranı Resim N 5 sistem ayarları Sistemin kullanışını kolaylaştırmak için sol panel ekranı devre dışı bırakabilirsiniz. Bunu yapmak için panelin üst sağ köşesinde düğmeyi tıklayın.

6 Resim N 6 sol paneli kaldırıyoruz 7Online izleme Sistem size aracın nerde olduğuna dair online modunda bilgi vermektedir. Aracı harita üzerinde görebilmek için, listede onu işaretleyin. (7-nci resme bak) İşaretlediğiniz araç sağ tarafta harita üzerinde yeşil ikon olarak gösterilecek. Araç hareket ediyorsa, onun gittiği yönü takip edebilirsiniz.

7 Resim N7 online izleme Dilediğiniz aracı bulup, işaretlemek için listede o araca ait satırın işaretlenmesi gerekiyor. (dikkat: satırın işaretlenmesini, resimde gördüğünüz şekilde yapılmasına özen gosterin) Harita üzerinde seçtiğiniz araç ortaya çıkıyor ve plaka numarası gösteriliyor. Harita üzerinde aracın işaretine tıklarsanız otomatik olarak o araca ait satır işaretlenecektir. 8.Rapor düzenlemesi 1.Raporu düzenlemek için, ana menüden "Raporlar" ı tıklayın. 2.Çıkan pencerede, gerek duyduğunuz rapor türü seçin - detaylı veya özet. Sonra, raporunuzu hangi seçenekler üzerine (güzergah, yakıt veya bölgeler) oluşturmak istediğiniz belirleyin. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, kullanılabileceğiniz başka seçenekler de mevcuttur. Raporunuzu hangi donem için düzenlemek istediğinizi belirleyin. Detaylı rapor için en fazla 7 gün, özet raporu için ise 31 gün donem suresi mevcuttur. 3. Raporu düzenleyin Dikkat! Detaylı bir rapor düzenlerken, araç seçmek için satırı işaretleyin (4), özet raporu için ise kutucukları işaretleyin. Resim N8 rapor düzenlenmesi

8 9Detaylı Rapor ve Özet Raporları Detaylı rapor - Tüm etkinlikler (veya seçtiğiniz etkinlikler) üzerine yapılabilir, ama tek bir seçilen araç için Etkinlikler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz: - Durak, durak adresi, durak zamanı; - yolculuk, seyahat süresi, güzergah, kilometre bakımından seyahat mesafesi (duraktan durağa ve genel olarak) ve hız oranı(ortalama ve maksimum); -yakıt ikmali/ boşaltması hacim olarak, adres olarak (seçenekli) Özet raporu - tüm izlenen etkinlikler ve ayarlar (belirli etkinlikler de seçilebilir) için yapılır, araçlar ise hem tek, hem de bir grup olarak kabul edilebilir ayrıntılara girmeden. 10.Güzergaha göre rapor düzenlemesi Güzergah hakkında ayrıntılı bir rapor düzenlemek için, güzergahını belirleyeceğiniz aracı seçiniz. 1.Araç satırını tıklayarak, seçim yapınız. Satırın rengi maviye dönüşmeli. 2.Ana menüden "Raporlar" düğmesini tıklayın. 3.Yeni açılan pencerede, "Güzergah" ları seçin > detaylı rapor u seçin, tarih veya dönemi(en fazla 7 gün) belirtin. Bilgi almak istediğiniz etkinliklerin kutucuklarını işaretleyin. Aksi takdirde program, içinde bulunduğumuz gün için bütün etkinlikleri gösteriyor. 4."Oluştur" düğmesine tıklayın. ResimN9 guzergah a göre rapor düzenlemesi Sistem raporu güzergah ı ve bütün etkinlikleri kronolojik olarak göstererek düzenler:

9 -Durak, durak adresi, durak zamanı; - yolculuk, seyahat süresi, güzergah, kilometre bakımından seyahat mesafesi (duraktan durağa ve genel olarak) ve hız oranı (ortalama ve maksimum); -depolama, yakıt hırsızlığı, litre hacmi, adres gibi( isteğe bağlı olarak yakıt sensörün takılması veya var olan standart analog yakıt sensör ün bağlantı kurulumu ) - mikser,saat, kapıların açılıp/kapanma sayısını hesaplayan sensör vb sensörler ( isteğe bağlı kurulabilir). 11 Resim 10: güzergah raporu ve etkinlik tablosu Bir gün için rapor düzenlediğinde, güzergah otomatik olarak çizilir. (Aynı şey bir vardiya için de geçerlidir, bunun için vardiyaları kayıt etmek lazım.) Gözlemlediğiniz dönem bir günden fazla ise, ilgilendiğiniz olayı işaretlemeniz gerek, hepsi bir arada da işaretlene bilir.

10 (Resim 10) Harita üzerinde seçtiğimiz aracın, belirttiğimiz dönem içinde geçtiği güzergah ı gösteriyor. Beyaz noktalar, 180 dakikadan fazla olan durakları göstermektedir. Aracın belli bir güzergah içinde gittiği yönü görmek için, bu güzergahı gösteren, iki durak arasındaki çizgiye tıklayın. Seçtiğiniz bölge mor rengine dönüşecek ve turuncu ok işaretleri hareket yönünü gösterecektir. Bu olay raporunuzda otomatik olarak işaretlenecektir. Ayni şeyi durak seçtiğinizde de meydana gelir. Etkinlikleri raporunuzda satiri işaretleyerek seçerseniz, bu etkinlikler haritada otomatik olarak işaretlenir 12 Raporunuzda etkinlikleri sınıflandıra bilirsiniz Yakıta göre rapor düzenlenmesi 1. Aracı seçmek için, bulunduğu satırı işaretleyerek seçiniz, satır mavi renge boyanacaktır. 2. Ana menüden "Raporlar" ı tıklayın. 3. Ortaya çıkan listeden Yakıt raporu na tıklayınız ve sureyi belirtiniz (seçebileceğiniz süre, detaylı rapor için en fazla 7, özet raporu için 31 gündür) 4. "Oluştur" düğmesine tıklayın. Resim N 11: Yakıt Raporunun düzenlemesi Resim N 12: Yakıt Raporu Şemayı vurgulamak için, sağ tarafta yazılan isme tıklayın. Resim N 13 (detaylı rapor için) Şemanın boyutunu değiştirmek için fareyi üzerine çekip, mouse tekerliğini döndürün. Zaman ölçeğini ayarlamak için, farenin sol düğmesine basılı-tutarak sağ veya sol tarafa çekebilirsiniz

11 13 Resim N 13 Akaryakıtın doldurulma ve boşaltma şeması 14.Güzergah oluşturmak 1.Ana menüde "Olay Kontrolü" ne tıklayın. 2.Yeni açılan pencerede, güzergahlar" a tıklayın. 3. "Ekle" butonuna tıklayın. Harita üzerinde güzergah çiziniz, çizdiğiniz bölgeyi tamamlamak için başlangıç noktasına getirip, o noktaya tıklayın. Ardından çizdiğiniz güzergah ı adlandırın, ve araç listesinden bir araç seçin. Bunu yapabilmek için menü de belirli satırlara çift tıklamayla, düzenleme modu nu giriniz.

12 Resim 14 Güzergah adlandırması Panellerin kullanımı OFF/ON-güzergah izlemesi (açmak için kutucuğu işaretleyin, kapatmak için işareti kaldırın) Göster-guzergah ın haritada görünmesini sağlar ( güzergahı degiştirmek istiyorsanız, göster tıklayıp, güzergahın sınırlarını değiştirin, sonra da kapatabilirsiniz) Adlandırma-güzergahı adlandırmak için, bu panele tıklayıp, adını giriniz Araç-bu güzergahta çalışacak olan araçları giriniz Giriş-güzergaha giris izlenmesini acar (kutucugu isaretleyiniz) Çıkış-güzergahtan cikis izlenmesini kapatir (kutucuktaki isareti kaldirin) Renk-guzergahin haritada ne renk olmasını istiyorsanız, seçim yapabilirsiniz. 15 Güzergah degişikliği yapılması Güzergah sınırlarını degiştirmek için, göster paneline tıklayıp, haritada güzergahın resmini açın. Fareyi güzergah çizgisinin üzerine getirin, güzergah sınırlarının işaretlendiğini göreceksiniz (beyaz nokta şeklinde). Bu işaretleri istediğiniz yöne çekerek güzergah sınırlarını değiştirebilirsiiz. Resim N 15 Işaretleri kaldırmak için, üzerine bir kere tıklayın Güzergahı silmek için, onu işaretleyip, sil tıklayın

13 Resim N 15 Güzergah değişikliği yapılması 16 Güzergah raporu düzenlemesi Bu raporu düzenlemek için, güzergahlarınızı önceden oluşturmanız gerek (güzergah oluşturmak bölümünü okuyun) 1.Ana menüden "Raporlar" ı tıklayın. 2.Yeni açılan pencerede güzergahlar"a tıklayın, rapor türünü seçin (detaylı veya özet), dönemi belirtin. Güzergahları işaretleyin. 3. Araçları Listeden seçin.(kutucuklarını işaretleyerek) 4. Oluştur" düğmesine tıklayın.

14 Resim N 16 Güzergah raporu düzenlemesi 17 koordinatlar belirlenmesi, alan belirlemesi 1.Ana menüde "koordinat" ları tıklayın. 2. Koordinatları işaretini harita üzerinde yerleştirmek için, farenin sol butonunu basarak, harita üzerine tıklayın. Koordinatları kopyalayıp (Ctrl-C), başka belgelere da yapıştırabilirsiniz (örneğin Excel, Word, vb) Koordinatlar penceresini kapattıysanız, işaretlerine farenin sol butonuyla tıklayarak, yeniden açabilirsiniz Koordinatlar işaretini silmek için, farenin sol butonuna çift tıklama yapın

15 Resim N 17 Koordinat Belirlenmesi 18 Durak Listesi 1.Ana menüde "Olay Kontrolü" tıklayın. 2.Yeni pencerede, "dur" bölümüne gidin. 3. "Ekle" yi tıklayın. Bir durak oluşturmak için, harita üzerinde durak olacak noktaya tıklayın. Durak adlandırmasını yapın ve durak mesafesini belirleyin. Bundan sonra Liste ye her tıkladığınızda, aracınız hangi güzergaha, ne zaman içerisinde girdiğini/çıktığını göreceksiniz. Durak raporunu düzenlemek için aracı işaretleyin (mavi renge boyanacaktır), olay kontrolü - olay takibi tıklayın, açılan pencerede Liste ye tıklayın. (Resim N18) Duraklar sayısı büyük olduğunda, bu bilgiler, Export butonuna tıklayarak, EXCEL e taşınabilir.

16 Resim N18 19 Aracin çalışmadığı dönemlere dair rapor duzenlemesi Raporunu düzenleyeceğiniz aracı seçin 1.Ana menüden "Raporlar" ı tıklayın. 2. Kesinti üzerine raporu seçin. 3."Oluştur" düğmesine tıklayın. Yeni bir pencerede özet kesinti üzerine rapor açılacaktır. Resim N 19 Aracın boşta bekleme süresi üzerine rapor oluşturulması

17 20 Resim N 20 Boşta Bekleme Raporu 21 Hız Raporu oluşturma Raporunu düzenleyeceğiniz aracı seçin 1.Ana menüden "Raporlar" ı tıklayın. 2. Hızı raporu seçin. 3."Olustur" düğmesine tıklayın. Yeni bir pencerede özet Hız raporu açılacaktır. Resim N 21 Hiz raporunun duzenlemesi

18 Resim N22 Hız Raporu 22 Hız şeması düzenlemesi 1."Raporlar" ı tıklayın 2. Raporlar da, "hız tablosunu seçiniz 3."Oluştur" düğmesine tıklayın Elde ettiğiniz şema üzerinde, kırmızı çizgi tercih ettiğiniz maksimum hız göstergesidir (çizgiyi, farenin sağ butonuna tıklayarak, tutarak istediğiniz seviyeye yerleştirebilirsiniz. Belirttiğinizin hız göstergesini aşılması, şemada kırmızı ile gösterilecektir, şema üzerinde bir noktaya tıkladığınız zaman, harita üzerinde aracın o andaki durumu gösterilecektir.

19 Resim N 23 Hız Şeması 23 GPS sinyal kaybı Ana menüde "Olay Kontrolü" tıklayın. 1. GPS kaybı seçiniz. 2. Bir pencerede araç listesi açılacaktır, bu araçlarla GPS sinyalinin kaybolması durumunda, size bir uyarı gönderilecektir. Listeye araç eklemek için, üst sağ köşedeki "Ekle" tuşuna basın. 3.Farenin sol düğmesiyle, araç panelindeki boşluğa tıklayınız. 4. Araç listesinden, bir araç seçin. Olaylar sütununda, bilgilendirmesini almak istediğiniz olayı işaretleyin ("GPS-sinyal kaybı» ve «GPS sinyal ulaşımı») Bilgilendirme sütununda, Liste yi çift tıklayarak seçiniz, ortaya çıkan menüde, bilgilendirme kriterlerini ayarlayınız (Liste, Liste ile e-posta, Liste ile SMS) Bilgilendirme almak istediğiniz E-posta adresinizi, bulunduğu kutucuğa çift tıklayarak giriniz. Aracı listenizden kaldırmak için, adına tıklayarak, işaretleyip> sil düğmesine tıklayın. 24

20 Resim N 24 GPS-sinyal takibi GSM sinyal kaybı Ana menüde "Olay Kontrolü" tıklayın. 1Bir pencerede araç listesi açılacaktır, bu araçlarla GSM sinyalinin kaybolması durumunda, size bir uyarı gönderilecektir. 2 Listeye araç eklemek için, üst sağ köşedeki "Ekle" tuşuna basın. 3.Farenin sol düğmesiyle, araç panelindeki boşluğa tıklayız. 4. Araç listesinden, bir araç seçin. Olaylar sütununda, bilgilendirmesini almak istediğiniz olayı işaretleyin ("GSM-sinyal kaybı» ve «GSM sinyal ulaşımı») Bilgilendirme sütununda, Liste yi çift tıklayarak seçiniz, ortaya çıkan menüde, bilgilendirme kriterlerini ayarlayınız (Liste, Liste ile e-posta, Liste ile SMS) 25 Bilgilendirme almak istediginiz E-posta adresinizi, bulundugu kutucuga çift tıklayarak giriniz. Araci listenizden kaldırmak için, adına tıklayarak, işaretleyip> sil düğmesine tıklayın.

21 Resim N 25 GSM sinyal takibi 26 Arama Ana menüde "Arama" düğmesini tıklayın.

22 Açılan tarayıcı kutusuna, adres veya nesnenin adını yazıp, büyüteç işaretine tıklayın. Aşağıda, sizin talebinize uygun olan tüm nesneler görebilirsiniz. Sizi ilgilendiren nesne üzerine tıkladığınız an, harita üzerinde gösterilir. Resim N 26 Nesne Arama 27 Yazdırma Üzerinde işaretlediğiniz bütün güzergahlarıyla, araçların bulunduğu noktaları ile hazirladıgınız haritayı yazdırmak için, ana menüde "Yazdır" düğmesine tıklayın. Yeni açılan pencerede, yazıcıyı seçin ve ardından «Tamam» tıklayın.

23 Resim N 27 Yazdırma 28 Mesafe Ölçümü Mesafe ölçümü yapılması için, önce detaylı güzergah raporunun yapılması lazım! Bunu nasıl yapabileceğinizi kılavuzumuzun belli bölümünde bulabilirsiniz Ardından güzergah çizgisini oluşturmanız gerek. Bunu yapmanız için kademeli olarak önce harita üzerinde yolculuğun başlangıç noktasına tıklayın, sonra yolculuğun devam ettiği yönde tıklayarak sonuna kadar devam ediniz. Mesafe Ölçümü penceresinde tıkladığınız noktaların adresi ve arasındaki mesafe gösteriliyor. Başka bir kısmın mesafesini ölçmek için, ekranın üst kısmında yer alan Sil butonunu tıklayıp, tekrar başlangıç noktasına tıklayıp, yolculuğun son noktasına kadar devam edin. Elde ettiğiniz bilgileri Excel e taşımak için, ekranın üst kısmındaki butonu tıklayınız.

24 Resim N 28 güzergah mesafesinin ölçülmesi

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU -

E-Birlik İhracat. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı. Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - E-Birlik İhracat Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Uygulaması - KULLANICI KILAVUZU - İNDEKS: 1. GİRİŞ SAYFASI... 3 2. YENİ KULLANICI HESABI OLUŞTURMA İŞLEMİ... 4 2.1 Kullanıcı Giriş Profili Oluşturma İşlemi...

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın.

a. Giriş sekmesi: 1. Paragraf bölümünde Madde İşaretleri veya Numaralandırma seçeneklerinden istediğinize tıklayın. Madde İmleri ve Numaralandırma Sıralı veya sırasız listeler oluşturmak için madde imleri ve numaralandırma seçeneğini kullanabilirsiniz. Madde İşaretli ve Numaralandırılmış Listeler Oluşturma Yazılı olan

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Giriş... 1 1.1 Rotaban Nedir?... 1 2 Rotaban Viewer... 2 2.1 Giriş... 2 2.2 Ana Sayfa... 3 2.2.1 Adres Güncelleme... 3 2.2.2

Detaylı

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME

BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME BİLGİSAYARDA OFİS PROGRAMLARI BİÇİMLENDİRME Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BİÇİMLENDİRME Yazmış olduğumuz metinleri farklı boyut, renk, yazı tipi vb. özelliklerde yazabilmek için biçimlendirme işlemi

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 2015 01.01 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü

Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi Ecza Depolarına Ait E-Fatura Aktarım Modülü 1 1. SELÇUK/AS/NEVZAT/DİLEK Ecza Depoları E-Fatura Aktarımı.. 3 2. HEDEF Ecza Deposu E-Fatura Aktarımı..

Detaylı

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu

Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Personel Web Sayfası Düzenleme Kılavuzu Trakya Üniversitesi Web Anasayfası nda Kullanıcı Girişi tıklanır. Karşınıza Tek Noktadan Erişim sağlamak için giriş yapacağınız ekran gelir.

Detaylı

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu

2016 Bahar Dönemi. İşveren ve İşveren Vekili için. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. e-sertifika Programı. Başvuru Kılavuzu 2016 Bahar Dönemi İşveren ve İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-sertifika Programı Başvuru Kılavuzu 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma

Detaylı

FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu

FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu FiloWay FYS Kullanım Kılavuzu Değerli müşterimiz FiloWay Filo Yönetim Sistemlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz, sistemi verimli kullanabilmek için lütfen bu kılavuzu dikkatle inceleyiniz her

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ

WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ www.kirsalcevre.org.tr WEB SİTESİ YÖNETİCİ İŞLEMLERİ ANKARA 2015 1. Yeni Kullanıcı Kaydı Yönetici olarak giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı kaydına ihtiyacınız vardır. Eğer zaten bir kullanıcı iseniz

Detaylı

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu

Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Proje Takip Platformu Kullanım Kılavuzu Uygulamaya giriş yapabilmek için https://iskop.istanbul.edu.tr/ adresine girilir. Proje Takip Platformu adlı bölümden Proje Takip Platformu linkine tıklanır. Açılan

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi

Detaylı

SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME SAYFA KONTROLÜ MENÜ GİZLE/GÖSTER

SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME SAYFA KONTROLÜ MENÜ GİZLE/GÖSTER SORGULAR ÖLÇEK BÜYÜLTME/KÜÇÜLTME KATMANLAR MENÜ GİZLE/GÖSTER SAYFA KONTROLÜ SORGULAR-Yakın Hatlar Ulaşım Türü (Hepsini Seç) EGO ÖHO ÖTA Ankaray Metro Banliyö Taksi Dolmuş Yakınlık Mesafesi En Yakın 50

Detaylı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi. Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moodle Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Bilgilendirme Kılavuzu 1. Moodle Uzaktan Eğitim Sistemine nasıl giriş yapılır? 2. Derse giriş yapma ve yeni bir sanal

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu

Servis Güzergâhları Optimizasyonu. Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu Servis Güzergâhları Optimizasyonu Rotaban Viewer Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1 Rotaban Viewer... 1 1.1 Giriş... 1 1.1.1 Adres Güncelleme... 2 1.1.2 Güzergâh Görüntüleme... 4 1.1.3 Favori Güzergâh İşlemleri...

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE GRAFİK UYGULAMA GRAFİKLER Grafikler, çok sayıda verinin ve farklı veri serileri arasındaki ilişkinin anlaşılmasını

Detaylı

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız.

Kayıt Ol menüsüne tıklayınız. Özel Yetenek Sınavı Sistemi Kılavuzu Yeni Online Başvuru Sistemini kullanarak hatasız bir şekilde başvuru yapabilmeniz için aşağıda adımları izleyiniz. 1. Adım : Tarayıcınızın adres kısmına ozelyetenekbasvuru.uludag.edu.tr

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğrenci. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğrenci 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem Seçili haftaya öğretim elemanının eklediği bir canlı ders varsa dersin başlığı üzerine tıklayınız açılan

Detaylı

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU

TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ(TKYS)KULLANMA KILAVUZU (Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü nce hazırlanmıştır) Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi sayfası, en iyi Mozilla Firefox tarayıcısında

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

Yazdır Menüsü. Yazdır menüsü resimli anlatım. Yazdır Menüsü. Baskı Önizleme Gerçekleştirmek

Yazdır Menüsü. Yazdır menüsü resimli anlatım. Yazdır Menüsü. Baskı Önizleme Gerçekleştirmek Yazdır Menüsü Yazdır menüsü resimli anlatım. Baskı Önizleme Gerçekleştirmek Yazıcıdan çıktı almadan önce, çıktısını aldığımız belgenin son bir kontrolünü yapmak için baskı önizleme yapmak bir alışkanlık

Detaylı

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013

SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU 2013 SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayfasına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İzleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu

İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu İhtiyaç Bursu Başvuru Kılavuzu ÖĞRENCİ İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Bilgi Sistemine (SIS) giriş yaptıktan sonra ana sayfada sol menüden sırası ile Formlar > Burs Başvurusu linkine tıklayınız. Açılan

Detaylı

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU

BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU BİLGE SEYYAH KULLANIM KILAVUZU Sevgili öğrenciler, Sosyal Bilgiler derslerimizi bundan sonra Bilge Seyyah adı verilen bir uygulama ile gerçekleştireceğiz. Bilge Seyyah, harita yardımıyla sizden yardım

Detaylı

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç

Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almak için en etkili araç Rakiplerinizden bir adım önde olun Profiliniz ile dikkat çekin Performansınızı ölçün İçerik Oturumunuzu açın

Detaylı

KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU. Kaynak : www.veppa.

KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU. Kaynak : www.veppa. KOCAELİ TEKNİK LİSESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ OTOMASYON ATÖLYESİ EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü ) DERS NOTU Kaynak : www.veppa.com Hakkında EKTS (Elektrik Kumanda Teknikleri Simülatörü

Detaylı

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme

STOKLAR. Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım. Stok Kartları. a-stok Kartı Ekleme STOKLAR Stok Kartları Stok Fişleri Stok Sayım Stok Kartları a-stok Kartı Ekleme Stok kartı eklemek için öncelikle sol taraftaki STOK menüsünden STOK KARTLARI na tıklayınız. Açılan pencerede üst taraftaki

Detaylı

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Fuarları Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu Yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Firma profilinizle alıcıları cezp edin, performansınızı ölçün. Index Oturumunuzu açın

Detaylı

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI

ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI ZİRAAT BANKASI - SERVİS GÖREVLİSİ SINAVI 1. Genel Bilgi 2. Yeni Üyelik Giriş İşlemleri 3. Başvuru İşlemleri 4. Şifre Hatırlatma İşlemleri 5. Şifre Değiştirme İşlemleri 6. Başvurduğunuz Sınavlar Genel Bilgi

Detaylı

SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU

SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU SERVISCELL ÜYE VELİ SAYFASI KULLANIM KILAVUZU SERVISCELL ONLINE KULLANICI SAYFASI KILAVUZU I. Serviscell Online Kayıt Sayf asına Giriş II. Kullanıcı Girişi III. Ana Sayfa IV. Araç İ zleme V. Bildirimleriniz

Detaylı

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 -

PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU. Sayfa - 1 - PAKET SERİ DENEME SINAVI INTERNET MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU Sayfa - 1 - İÇİNDEKİLER Yeni aktivasyon... 2 Sisteme giriş... 6 Şifre hatırlatma... 7 Sınavlarım... 8 Sınav girişi... 8 Sınav sonucu... 10 Konu

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ (MMYO)EĞİTMEN YARDIM KILAVUZU MERSİN, 2018 MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU ANA SAYFASI TANITIMI Mersin Meslek Yüksekokulu resmi web sitesine http://uzak4.mersin.edu.tr/index.php

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu

SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu İçindekiler 1. SAP DocuSign İmza Sahibi Kılavuzu... 2 2. E-posta Bildirimi Alma... 2 3. Belgeyi İmzalama... 3 4. Diğer Seçenekler... 4 4.1 Sonra bitir... 4 4.2 Yazdır,

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT) ANTALYA BAROSU Meltem Mah. 3822 Sok. Baro Han 2.KAT MERKEZ / ANTALYA Tel : 0 242 238 61 55 Faks : 0 242 237 10 73 İnternet:http://www.antalyabarosu.org.tr CMK Asistan Atama Sistemi Kullanım Kılavuzu (AVUKAT)

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi

Şekil 7.14: Makro Kaydet Penceresi 7.2.4. Makrolar Kelime işlemci programında sık kullanılan bir görevi (çok kullanılan düzenleme ve biçimlendirme işlemlerini hızlandırma, birden çok komutu birleştirme, iletişim kutusu içinde daha kolay

Detaylı

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online, Campus Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI

B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI B2B BAYİ PANELİ KULLANIMI Adres çubuğuna www.teknolojikurdu.com yazarak girdiğiniz internet sitemizin ana sayfasında, bayi girişi yapmadan önce görmüş olduğunuz tüm fiyatlar perakende fiyatlarıdır. Toptan

Detaylı

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019)

27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) 27. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2019) F. +90 212 440 00 00 https://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@istanbul.edu.tr İçindekiler I. Genel Bilgiler... 1 Sınav Ücreti...

Detaylı

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir.

Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Sayfa numarası ekleme: Ekle menüsünden sayfa numaraları seçeneğine tıklandığında Açılan penceren gerekli ayarlamalar yapılarak sayfa numaraları görüntülenir. Tarih ve saat ekleme: Ekle menüsünden Tarih

Detaylı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı

Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Kurumsal Grup E-Posta Eğitim Dokümanı Bu Eğitim Dokümanı Bilişim Merkezi Modelleme Grubu Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. İçindekiler Kurumsal Grup E-Posta Nedir?... 2 Amaçlar... 3 1. Liste Talebinde

Detaylı

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU İZMİR BUCA 1. ve 2. ETAP KONUT PROJELERİNDEN ARTAN 138 KONUT PROJESİ TERCİH SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Şekil 1: Online Üye Hizmetleri Ana Sayfa OYAK WEB Sayfası ONLINE ÜYE HİZMETLERİ Bölümünün altında yer

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu

e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 1 e-icraproplus UYAP Takip Açma ve Sorgulama Uygulaması Kullanım Kılavuzu 2 İÇİNDEKİLER 1. e-icraproplus Nedir?... 3 2. e-icraproplus İle UYAP Üzerinde Takip Açma... 3 2.1 Vekalet Görselinin İcraPro ya

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler

Vodafone Cep Sağlık. Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. İçindekiler Vodafone Cep Sağlık Kullanıcı Yardım Kılavuzu Sayfa isimlerine tıklayarak ilerleyebilirsiniz. Sayfa Adı Sayfa Numarası Kullanıcı Girişi 2 Profilim 3 Acil Durum Sağlık Bilgilerim 4 Özlük Bilgilerim 5 Sağlık

Detaylı

ARVENTO ARAÇ TAKİP ve FİLO YÖNETİM SİSTEMİ WEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ARVENTO ARAÇ TAKİP ve FİLO YÖNETİM SİSTEMİ WEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ARVENTO ARAÇ TAKİP ve FİLO YÖNETİM SİSTEMİ WEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Programa Giriş 3 2. Ana Sayfa 3 3. Harita İşlemleri 4 4. Ayarlar 5 4.1Tanımlar 5 4.2Program Ayarları 6 4.3Araç Programlama

Detaylı

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır.

Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. Kopyalama ve Taşıma konularıyla ilgili daha değişik uygulamalar yaparak bu konunun pekiştirilmesini sağlamanız yararınıza olacaktır. NOTLAR: 1. Bir Klasörün içindeki bir dosyayı fare sol tuşunu basılı

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız.

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız. Antropi Teach ekranı, 5 bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde silgi ve araç kutusu yer almaktadır. 2.bölümde sayfalar arası geçiş yapmayı sağlayan yön okları bulunmaktadır. 3.bölüm tahta işlemi görmektedir.

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı

BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP (Bayi İletişim Portalı) Kullanıcı Dökümanı BIP, BSH Ev Aletleri bayilerinin kullanımı için hazırlanan; mevcut uygulamalara tek ekrandan giriş yapmalarını sağlamak; sıkça kontrol ettikleri Stok Durumu,

Detaylı

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir.

Bu adrese girdiğinizde açılan sayfanın sol kısmında sisteme giriş ekranı gelecektir. NASIL ÖNKAYIT YAPARIM SİSTEME GİRİŞ EKRANI Öğrenci bilgi sistemine girebilmek için http://obisis.erciyes.edu.tr adresini web tarayıcınızın adres kısmına yazınız veya Erciyes Üniversitesi ana sayfasına

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma

GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma 1 / 15 GİB Portal deki Faturaları efinans Portal e Taşıma Geçmiş dönemden kalan faturalarınızı efinans Portal e yükleyerek efinans ın arşivleme hizmetinden 10 yıl boyunca faydalanabilirsiniz. efinans a

Detaylı

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz.

MİCROSOFT WORD. Araç çubukları: menü çubuğundan yapabileceğimiz işlemleri daha kısa zamanda araç çubukları ile yapabiliriz. MİCROSOFT WORD Office programlarının içersinde genelde yazı yazmak amaçlı kullanılan bir programdır Microsoft Word. Aşıdaki şekilde çalışma sayfası görülür. Şimdi Word çalışma sayfasını inceleyelim. Microsoft

Detaylı

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI

MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI MATRİKS TRADER DERİNLİKLİ EMİR EKRANI Versiyon 7.1.1 10.8.2014 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. DERİNLİKLİ EMİR EKRANI İÇİNDEKİLER : 1. GÖRÜNÜM-KISIMLAR 1.1. Hesap Bilgi Paneli 1.2. Emir Giriş Paneli

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel 2003 yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

YABİL. Sınav Planlama Programı İş Adımları. Ağustos - 2015

YABİL. Sınav Planlama Programı İş Adımları. Ağustos - 2015 YABİL Sınav Planlama Programı İş Adımları Ağustos - 2015 Yazılım Bilgisayar ve Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 6007/13 Sok. No:2 D:1 Karşıyaka / İZMİR Gsm: 0-532-7444599 / 0-545-2533545

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ. BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI. AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI AKADEMĠK PERSONEL KĠġĠSEL WEB SAYFASI KULLANIM KILAVUZU MUKWEB ĠÇĠNDEKĠLER TABLOSU 1. GENEL BĠLGĠLER... 1 2. Ana Sayfa... 4 3. MukWeb Sayfaları...

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0)

Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) Usta Aritmetik Bayi Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu (V.1.3.0) A. Öğretmen Girişi a b c d B. Ana Menü a. Kullanıcı bilgisi : Bu alana yazılacak bilgiyi size Usta Aritmetik firması sağlamaktadır. b. Şifre

Detaylı

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri

Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri Yeni Adrese Tebligat Gönderim İşlemleri İÇİNDEKİLER Yeni Adrese Tebligat Gönderilme Aşamaları (Barkodsuz)... 3 YENİ ADRESE TEBLİGAT GÖNDERİLMESİ... 3 1- Tebliğ Durumu

Detaylı

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI:

SATIŞ EKRANININ KULLANIMI: , Teperes KULLANIM PROGRAMI ÇALIŞTIRMAK: Programı çalıştırmak için masa üstündeki, Teperes Sale simgesine çift tıklayınız. Açılan pencerede işlem yapılacak P.O.S u ( point tof sale) seçiniz ve satış görünümüne

Detaylı

CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Kapsam Kanat Sınırlarını Çizme Taban Kanat Profilinin Hücum ve Firar Kenarları Sınırlarını Çizme Kanat Profilini Dosyadan (.txt) Okuma Geometrik

Detaylı

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler;

Ana Menü. Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; Ana Menü Ana Menü (Main Page) İçerisindekiler; 1- Genel 2 - Disk Yönetimi 1-1) Sistem Zamanı 3 - Kayıt Oynatma 1-2) Zaman Senkronizasyon 4 - Kayıt Modu 1-3) Tarih Formatı 4-1) Sürekli Kayıt 1-4) Dil 4-2)

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi KNet Veli Yardım Kılavuzu KNet e Erişim KNet Erişim Bilgilerini Güncelleme KNet te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme KNet Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme KNet te

Detaylı

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR

ÖNEMLİ NOKTALAR AMAÇLAR 0 / 16 T 5.4.1.1(1) ÖNEMLİ NOKTALAR Üye girişi üç aşamadan oluşmaktadır. Laboratuvar kodu, kullanıcı adı ve kullanıcı şifresi. Eğer daha önceden bu bilgilere sahip değilseniz, hemen alt kısımda yer alan

Detaylı

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu

Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Parter Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu Hukuk Partner Rapor Modülü (Q-Biz Viewer) Kullanım Klavuzu İÇİNDEKİLER Hukuk Partner Rapor Modülü... 3 Bir Raporu Çalıştırmak... 4 Rapor Serbest

Detaylı

OtomuBul GPS Araç Takip Sistemi. araç takip sistemi. www.solit.com.tr. İletişim Sistemleri Tic. Ltd. Şti. Adres arama. Komutlar.

OtomuBul GPS Araç Takip Sistemi. araç takip sistemi. www.solit.com.tr. İletişim Sistemleri Tic. Ltd. Şti. Adres arama. Komutlar. Harita Araçlar tablosu Komutlar Raporlar Güzergâh Araç programlama Nokta / bölge programlama Adres arama araç takip sistemi İletişim Sistemleri Tic. Ltd. Şti. OtomuBul GPS Araç Takip Sistemi 1 www.solit.com.tr

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

Çevrimiçi Yardım Kılavuzu - SSS V1.2

Çevrimiçi Yardım Kılavuzu - SSS V1.2 Çevrimiçi Yardım Kılavuzu - SSS V1.2 S: Haritayı kullanarak nasıl uçuş bulabilirim? Bir arama başlatmak için harita üzerinde bir noktaya Ardından uçuş bilgilerini görüntülemek için ekrandaki menüden tercih

Detaylı

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU

KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU KAMPÜS KART KULLANIM KILAVUZU Kampüs Kart, Kampüs araç giriş-çıkışlarında, kantinler ve yemekhane gibi ödeme ve kontrol noktalarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik hem kimlik kartı, hem de temassız

Detaylı

Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu

Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu CİHAZIN ÖN PANELİNDEKİ LED lerin ANLAMI 1.Adım Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. Modeminizi ethernet kablosu ile bağlayınız.

Detaylı

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi

K12NET Eğitim Yönetim Sistemi K12NET Nedir? K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dahil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir.

Detaylı

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu

expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu expomed & labtechmed Katılımcı Portalı Kullanım Kılavuzu yatırımınızdan daha fazlasını almanın en etkin aracı Bir adım önde olma şansınızı arttırın, firma profilinizle alıcıları cezbedin ve performansınızı

Detaylı