Adaçal Endüstriyel Mineraller

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Adaçal Endüstriyel Mineraller"

Transkript

1

2

3

4 Kombassan Holding Kombassan Grubu, çok ortaklı yapısı, kâr ve zarar ortaklığına dayanan çalışma sistemiyle, Anadolu da yeni bir ekonomik atılımın öncüsü olmuştur. Kombassan; küçük tasarrufları birleştirerek yatırıma ve üretime dönüştürmektedir. Grubumuz; Kağıt-Karton ve Ambalaj, Teknoloji ve Makina, İnşaat ve Yapı Malzemeleri, Mermer ve Maden, Petrol Ürünleri, Gıda ve Pazarlama, Tekstil ve Turizm sektörlerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Mermer ve Maden grubunda bulunan Adaçal Endüstriyel Mineraller A.Ş. ve Hisar Madencilik ve Yapı Elemanları A.Ş., endüstriyel mineraller pazarında ilkleri gerçekleştiren ülkemizin öncü firmalarıdır. Adaçal A.Ş. çöktürülmüş kalsiyum karbonat (PCC) ürünlerinde adacal markasıyla ve Hisar Madencilik A.Ş. doğal kalsit (GCC) ürünlerinde Hisarcal markasıyla endüstriye hizmet vermektedir. Kombassan Grubu geleceğe dönük tüm stratejisini, hedef ve vizyonunu; global rekabeti, teknoloji ve bilgi çağını yaşayan dünyanın eğilimlerine göre belirlemektedir. Kalite, verimlilik, ihracat ve rekabet kavramlarına önem vermektedir. Güçlü öz kaynak, sağlam mali yapı, fedakâr ve programlı bir çalışma, yüksek kapasiteli ve kaliteli üretim Kombassan ın gelişme çizgisine yön veren dinamiklerdir.

5 Adaçal Endüstriyel Mineraller Adaçal A.Ş., 2000 yılında m 2 lik alana kireç fabrikası olarak kurulmuştur. Yüksek cevher kalitesi, gelişmiş teknolojisi ve üretimdeki titizliğiyle sektöründe aranan bir marka olmuştur. Adaçal, kireç pazarında, inşaat ve sanayi olmak üzere iki ayrı alanda faaliyet göstermektedir. Endüstride kirecin önemi her geçen gün artmakta ve üretimin önemli bir girdisi haline gelmektedir. Firmamız, altın, gümüş, alüminyum, bor, soda gibi değerli maden işletmeleri, demir-çelik işletmeleri, elektrik santralleri, su arıtma tesisleri, cam-elyaf ve kimya endüstrisi gibi, ürünlerinde belirledikleri kalite düzeyinde toleransı olmayan sektörlerin tedarikçisi durumundadır yılında, kalker ocağı işletmeciliği firmamız bünyesine alınarak seçimli madencilik uygulaması başlatılmıştır. Böylece üretimde sürekli ve yüksek kalite yönetimi sağlanmıştır yılında önemli bir adım atılarak, Türkiye nin ilk endüstriyel ölçekli Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat(PCC) yatırımına başlanmıştır. Firmamız 2011 yılında PCC tesisini devreye alarak, adacal markasıyla endüstriye hizmet vermeye başlamıştır. İstenilen morfolojide ve nano boyutta üretilebilen adacal ürünleri, boya, plastik, kimya, kağıt, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılmakta ve ihtiyaç duyulan teknik özellikleri sağlayarak, firmaların kalite ve maliyet açısından kazanımlarını artırmaktadır. Firmamız, kalker, kireç ve PCC üretim tesisleriyle entegre bir yapı oluşturmaktadır. Böylece hammadde tedarikinde dışa bağımlı olmadan sürekli ve kaliteli üretim garanti altına alınmaktadır. Ayrıca kireç üretiminde açığa çıkan karbondioksitin PCC üretiminde kullanılması da çevresel bir kazanç sağlamaktadır. Yapılan yatırımların bir gereği olarak firmamız bünyesinde modern cihazlarla donatılmış güçlü bir laboratuvar kurulmuştur. Taramalı elektron mikroskobu (SEM) ve pilot ünite de içeren laboratuvarımız, ihtiyaca uygun ürün geliştirme çalışmalarında önemli rol üstlenmektedir.

6 (Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat) adacal B1: Skalenohedral kristal yapısına sahiptir. Ortalama tane boyutu (d50) 2,5 mikrondur. Boya, Plastik, Kağıt, Gıda, Kozmetik ve Kauçuk sektörlerinde kullanılmaktadır. adacal P1: Prizmatik kristal yapısına sahiptir. Ortalama tane boyutu (d50) 0.80 mikrondur. Boya, Plastik, Kağıt, Gıda, Kimya ve İlaç sektörlerinde kullanılmaktadır. adacal N1: Rhombohedral kristal yapısına sahiptir. Ortalama tane boyutu (d50) 60 nm dir. Kimya, Boya, Kauçuk ve İlaç sektörlerinde kullanılmaktadır. PCC (Precipitated Calcium Carbonate), Kireçten kimyasal çöktürme yöntemi ile sentetik olarak üretilmekte olup, yüksek CaCO 3 içeriği düşük safsızlık oranı, kristal yapısındaki çeşitlilik ve homojen tane boyut dağılımında üretilebilme imkânı ile birçok sektörde fonksiyonel dolgu olarak kullanılmaktadır. PCC kulanım alanlarına göre farklı morfolojilerde üretilebilmektedir. İğne şekilli aragonit, yıldız şekilli skalanohedral, prizmatik ve rhombohedral en yaygın olan kristal şekilleridir.

7 adacal B1-C: Skalanohedral kristal yapısına sahiptir. Ortalama tane boyutu (d50) 2,5 mikrondur. Stearik asitle kaplıdır. Boya, Plastik ve Kauçuk sektörlerinde kullanılmaktadır. PCC yi Benzersiz Kılan Nedir? PCC kimyasal yöntemlerle üretildiğinden, öğütme prosesleri ile mümkün olmayan, nano tane boyutuna ulaşılarak, farklı kristal şekillerine sahip ürünler elde etmek mümkün olmakta ve tane boyut dağılımı kontrol altında tutulabilmektedir. Bu üstünlükler PCC ye fonksiyonel özellikler kazandırmakta ve proseslerde üretim maliyeti düşmektedir. PCC, malzemeye; mukavemet, opaklık, beyazlık, parlaklık ve akışkanlığı düzenleme(tiksotropi) gibi artı özellikler kazandırmaktadır. Bu özellikleri nedeniyle boya, plastik, kağıt, gıda, ilaç, kimya gibi bir çok sektörde kullanım imkanı bulmaktadır. adacal P1-C: Prizmatik kristal yapısına sahiptir. Ortalama tane boyutu (d50) 0.80 mikrondur. Stearik asitle kaplıdır. Plastik, Kauçuk, Yapıştırıcı (adhesive), İzolasyon (sealant) sektörlerinde kullanılmaktadır. adacal N1-C: Rhombohedral kristal yapısına sahiptir. Ortalama tane boyutu (d50) 60 nm dir. Stearik asitle kaplıdır. Plastik, Kauçuk, Yapıştırıcı (adhesive), İzolasyon (sealant), ve bir çok kimya sektöründe kullanılmaktadır.

8 Boyada adacal, boya reçetelerinde maliyeti düşürmek ve optik özellikleri iyileştirmek üzere fonksiyonel dolgu maddesi olarak kullanılmaktadır. Boyada kullanılan diğer dolgu maddelerine göre daha dar ve homojen tane boyut dağılımına sahip olan adacal, kontrol edilebilir kristal yapısı ve şekli ile boyanın optik özelliklerini iyileştirir. Özellikle su bazlı boyalarda en büyük maliyet girdisi olan TiO 2 nin yerine adacal PCC ikame edilerek reçetede TiO 2 kullanımı %40 a varan oranlarda azalır ve maaliyetler %6 ile %18 arasında düşer.

9 adacal kullanımı ile boyada; Örtücülük artar. İstenilen beyazlık sağlanır. Yüzey düzgünlüğü artar. İstenilen parlaklık ve matlık sağlanır. Ovalama dayanımı artar. Yoğunluk düşer.

10 Plastikte adacal,sert plastik PVC profil üretiminde, plastik boru ve yumuşak plastik PVC kablo üretiminde fonksiyonel dolgu olarak kullanılmaktadır. adacal PCC kullanımı ile PVC ekstrüzyonda; PVC profil ürünlerinin darbe mukavemetini artırır. Parlaklık 2-3 kat artar. Profil yüzey düzgünlüğü iyileşir. Köşe kaynağı mukavemet değerleri artar. Üretimde ekstrüzyon tork değerlerini dengeler. Ekstrüzyonda düzenli malzeme akışı sağlanır. Boru üretiminde; Kırılma testi değerlerini artırır. İç yüzey düzgünlüğünü iyileştirir. Ses yalıtımına katkıda bulunur. Sıcaklık farkıyla oluşan geometrik bozulumu minimize eder.

11 Kablo üretiminde adacal kullanıldığında; Kabloya tokluk ve esneklik kazandırır. PVC kablo kılıf ve damarlarının elektriksel direnç değerlerini arttırır. PVC kablo-iletken ara yüzeyini bütünleştirir. Kopma mukavemet değerini arttırır. Yumuşak PVC (fitil, conta, paspas, ayakkabı tabanı vb.) üretiminde adacal kullanıldığında; Esneklik kazandırır. Kopma mukavemetini arttırır. Yüzey düzgünlüğü sağlar. PP, PE poşet ve ambalaj üretiminde adacal kullanıldığında; İstenilen ürünlerde hava geçirgenliğini/nefes alabilirlik sağlar. Çekme mukavemeti değerlerini artırır. Filmin şeffaflığını (transparency) olumsuz etkilemez.

12 Kağıtta adacal, kağıt üretiminde fonksiyonel dolgu ve kuşeleme pigmenti olarak kullanılmaktadır. Kağıdın hem kimyasal özellikleri hem de fiziksel/ optik özelliklerini olumlu yönde değiştirmektedir. Kağıt üretiminde adacal dolgu maddesi olarak kullanıldığında; Kağıda opaklık, parlaklık ve beyazlık kazandırır. Kağıt hacimliliğini artırır. Kağıt yüzey düzgünlüğünü artırır. Tozumayı azaltır. Kağıtta lifler arasındaki tutunmayı artırır. Drenaj suyunu stabilize ederek makinenin daha düzenli çalışmasını sağlar. Kağıdın dolgu oranını arttırarak maliyeti azaltır.

13 Kuşeleme pigmenti olarak adacal kullanıldığında; Kağıda beyazlık ve parlaklık kazandırır. Uygun reolojik özellik gösterir ve karışımın akışkanlığını düzenler. Opaklığı arttırır. Yüzey düzgünlüğünü arttırır. Mürekkep emilimini dengeleyerek baskı kalitesini arttırır.

14 Kimyada adacal N1, N1-C Yapıştırıcı(adhesive) ve izolasyon(sealant) malzemelerinin üretiminde kullanılır. Proseste; Reoloji ajanı olarak görev yapar. Uygun viskoziteyi sağlar ve akış özelliklerini (tiksotropiyi) düzenler. Uygulanan yüzeyde, yapıştırıcı/ izolasyon malzemesinin mekanik güçlerini arttırarak tutunma derecesini yükseltir.

15 adacal N1 ve adacal N1-C nin diğer Kullanım Alanları İlaç sektöründe: Etkin ve yardımcı madde olarak kullanılmaktadır. Gıda sektöründe: Kalsiyum kaynağı olarak kullanılmaktadır. Diş macunu üretiminde: Kalsiyum kaynağı olarak ve temizleme, parlatma, beyazlık gibi özellikleri geliştirmek amaçlı kullanılmaktadır. Kozmetik sektöründe: ph düzenleyici olarak kullanılmakta ve düşük aşındırma özellikleriyle kimyasal kararlılığı sayesinde uygulama alanı bulmaktadır.

16 Endüstride kireç Kireç üretimimiz, dairesel kesitli, paralel akışlı, çift şaftlı, rejeneratif fırın ile gerçekleştirilmekte ve proses scada ile kontrol edilmektedir. Kaliteli hammadde ve teknolojik donanım sebebiyle yüksek verimde kalsinasyon gerçekleşmektedir. Düşük safsızlık ve reaktivite, yüksek beyazlık ve kalsiyum oksit aktifliği kirecimizin en belirgin özellikleridir. Üretimde daima en iyisini hedefleyen ve satış sonrası müşteri memnuniyetini temel ilke edinen firmamız, üretimin her aşamasında ISO 9001:2008 kalite yönetim sisteminin gereklerini uygulamaktadır.

17 Kirecimiz sönmüş ve sönmemiş olmak üzere iki ana üründen oluşmaktadır. Sektörde hizmet verdiğimiz müşterilerimizin talebine göre, mikronize öğütme ve separatör çıkışı olarak da üretilebilen ürünlerimiz, kraft torba, PP torba ve big-bag olmak üzere ambalajlı veya silobas/dorse ile dökme şeklinde pazara sunulmaktadır. SÖNMÜŞ KİREÇ SÖNMEMİŞ KİREÇ CL 90S CL 90Q (Mikronize Kireç) CL 80S CL 80Q (Parça Kireç) Tarım Kireci Yüzey Dezenfektanı

18 Madencilik Faaliyetlerimiz Firmamız kendi sahalarında deneyimli kadrosu ve son teknoloji iş makineleri ile madencilik faaliyetlerini yürütmektedir. Seçimli madencilik kriterleri uygulanarak hammadde kalitesinde süreklilik sağlanmaktadır. Adaçal Kireçtaşı; TSE belgelidir. Üretilen agrega TS 706 EN belgelidir. Sert, dayanıklı ve boşluksuzdur. Basınca ve aşınmaya mukavemetlidir. Toz ve toprak gibi betona zarar verebilecek maddeler bulunmamaktadır. Yassı ve uzun taneler içermemektedir.

19 Tesislerimiz beton ve asfalt agregası üretmekte olup isteğe bağlı olarak farklı ebatlarda yol, alt temel, altyapı, prekast, drenaj vb. malzeme taleplerini de üretebilmektedir. ICP yöntemine göre (Akredite ACME Analitik laboratuvarı, Kanada) gerçekleştirilen kimyasal analiz sonuçlarında agreganın CaO içeriği %55,16 ve ateş zaiyatı değeri ise %43,40 dır. CaO miktarı %55 ve üzerinde olan kayaçlar, saf kireçtaşı olarak değerlendirilmektedir.

20 Laboratuvar ve Analiz Hizmetleri Kireç Laboratuvarı Tam donanımlı kireç laboratuarımızda aşağıdaki kalite kontrol aşamaları gerçekleştirilmektedir; Ocaklarımızdan tedarik edilen kireç taşının tüm kimyasal analizleri günlük olarak yapılmaktadır. Üretilen kireç elenerek, boyutlarına göre silolarda depolanmaktadır. Her bir silodaki ürünün kimyasal analizi yapılarak, yığın, yoğunluk ve reaktivitesi tespit edilmektedir. Sönmüş kireç için kimyasal analiz ve nem tayini yapılmaktadır. Kalite kontrolü yapılan ve şahit numunesi alınan ürün paketlenmektedir. Sevk edilen her ürün için analiz sertifikası düzenlenmektedir. Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM); PCC nin morfolojisinin incelenmesi için kullanılır. Lazer Tane Boyutu Ölçüm Cihazı; Hammaddenin ve PCC nin tane boyut dağılımının ve ortalama tane boyutunun belirlenmesi için kullanılır.

21 PCC Laboratuvarı Tam donanımlı PCC laboratuarımızdaki cihazlar ile üretimin her aşaması kontrol edilmektedir. Otomatik Piknometre (Yoğunluk Ölçüm Cihazı); Hammadde ve üretilen PCC nin yoğunluğunun belirlenmesinde kullanılır. Spektrofotometre; Hammadde ve PCC nin renk ölçümlerinde (beyazlık, sarılık, indisleri) kullanılır. Brookfield Reometresi; PCC süspansiyonlarının reolojisinin belirlenmesinde kullanılır. Ultrasonik Banyo; Laboratuvar ekipmanlarının temizlenmesi işlemlerinde kullanılır. Zeta Potansiyeli Ölçüm Cihazı; PCC nin yüzey elektrik yükünün (elektrokinetik potansiyel) tespitinde kullanılır. BET Yüzey Alanı Ölçüm Cihazı; PCC nin özgül yüzey alanının ve gözenek(por) dağılımının belirlenmesinde kullanılır.

22 Ar-ge Faaliyetlerimiz Tübitak ve Santez ARGE destek programları ile projeler gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmalar kalifiye personel sayımızın, teknolojik donanımımızın ve bilgi birikimimizin artmasını sağlamaktadır. PCC nin, Kağıt, Plastik, Boya, İlaç, Gıda ve benzeri kimya sanayilerinde kullanımı giderek artmaktadır. İlgili sektörlerin üretim proseslerinde adacal PCC ürünlerinden beklentileri faklılıklar göstermektedir. Adaçal olarak tüm bu farklı beklentileri algılayıp cevap verebilmek için bünyemizde her bir sektöre özel çalışma grupları oluşturulmuştur. Bu grupları Boya Çalışma Grubu, Plastik Çalışma Grubu, Kağıt Çalışma Grubu ve Kimya Çalışma Grubu olarak sıralayabiliriz. Her bir çalışma grubunda konusunda tecrübeli ve eğitimli uzman personelimiz görev almakta, çalışmalar üniversiteler ile işbirliği içerisinde yürütülmektedirler. Talep eden müşterilerimize tam donanımlı laboratuvarlarımızı açmakta ve uzman kadromuz ile teknik destek vermekteyiz. Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Lazer Tane Boyutu Ölçüm Cihazı Brookfield Reometresi

23 Boya Çalışma Grubu Plastik Çalışma Grubu Kağıt Çalışma Grubu Kimya Çalışma Grubu

24 Menderes Mahallesi Bayat Caddesi No: 150/ Emirdağ / Afyonkarahisar / TÜRKİYE Tel: Fax: adacal@adacal.com.tr -

Kireçtaşlarından Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat Üretimi Doç. Dr. Özen KILIÇ

Kireçtaşlarından Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat Üretimi Doç. Dr. Özen KILIÇ Kireçtaşlarından Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat Üretimi Doç. Dr. Özen KILIÇ Ç.Ü. Müh. Mim. Fak. Maden Müh. Bölümü e-posta: zenkilic@cu.edu.tr PCC (ÇKK) NEDİR? PCC (Precipitated Calcium Carbonate), çöktürülmüş

Detaylı

Bütün termoplastik olefinlerle uyumludur. Dispersiyonu zor olan organik ve inorganik pigmentlerde dağılımı düzenler. Masterbatchte yüksek pigment

Bütün termoplastik olefinlerle uyumludur. Dispersiyonu zor olan organik ve inorganik pigmentlerde dağılımı düzenler. Masterbatchte yüksek pigment 1 Libaid T 2 mükemmel bir süreç yardımcısıdır. Dolgulu pigmentlerde kullanıldığı zaman polimer matriksi içinde ihtiyaç duyulan dağılımı üniform bir şekilde yapar. Libaid T 2 çok iyi bir bağlayıcıdır. Bu

Detaylı

uzun vadeli çözüm ortağınız

uzun vadeli çözüm ortağınız Firma Sunumu uzun vadeli çözüm ortağınız 2015 Ozay Dokum www.ozaydokum.com 1 Kısa Bilgi - 1.200 tonun üzerinde yıllık kapasite - 25 yıldan fazla üretim tecrübesi - 10.000 m 2 lik üretim tesisi - 100 çalışan

Detaylı

uzun vadeli çözüm ortağınız

uzun vadeli çözüm ortağınız Firma Sunumu uzun vadeli çözüm ortağınız 2016 Ozay Dokum www.ozaydokum.com 1 Tarihçe 1993 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2007 2012 2014 2015 Izmir de 400 m 2 lik bir atölyede, Öz-Ay kamlok ve çabuk bağlantı

Detaylı

M İ S Y O N U M U Z (GÖREVİMİZ) Teknolojik Gelişmeleri Takip Ederek Türkiye de Kağıt, Matbaa Ambalaj ve Defter Sektöründe Lider Olmak.

M İ S Y O N U M U Z (GÖREVİMİZ) Teknolojik Gelişmeleri Takip Ederek Türkiye de Kağıt, Matbaa Ambalaj ve Defter Sektöründe Lider Olmak. KALİTE POLİTİKASI Müşteri Memnuniyetini İlke Edinerek Ürünlerimizin Kalitesiyle İlk Tercih Edilen Olmak. Kalite Yönetim Sistemimizi Tüm Çalışanlarımızın Katılımı ile Sürekli İyileştirmek. İnsana ve Çevreye

Detaylı

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LABORATUARLARINDA YAPILABİLEN ANALİZ VE TESTLER ORMAN ÜRÜNLERİ KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI Lignoselülozik Materyallerin Kimyasal Analizleri AÇIKLAMA YÖNTEM ÜNİVERSİTE

Detaylı

H A K K I M I Z D A. www.encmetal.com

H A K K I M I Z D A. www.encmetal.com www.encmetal.com H A K K I M I Z D A Firmamız 1984 yılından itibaren Ankara'da Erdal Madencilik Met. San. Tic. Ltd. Şti hurda metal ve maden sektöründe faaliyetlerini sürdürmektedir. başarısını daha ileriye

Detaylı

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz,

OKULUMUZ ALANLARI. - Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Programlarına kayıtlı öğrencilerimiz, OKULUMUZ ALANLARI 2013-2014 eğitim öğretim yılında açılması sebebiyle okulumuzda, sadece 9. sınıf öğrencileri bulunmakta olup, bu yıl için meslek alanlarında eğitim öğretim yapılamamaktadır. 2014-2015

Detaylı

MUHENDISLIK PLASTIKLERI ENGINEERING P L A S T I C S

MUHENDISLIK PLASTIKLERI ENGINEERING P L A S T I C S MUHENDISLIK P L A S T I C S www.megapolimer.com MEGA POLİMER 2004 yılında mühendislik plastikleri imalatı amacıyla kurulan Mega Polimer ve Teknik Plastik San. Tic. Ltd. Şti. birkaç yıl içinde kaliteli

Detaylı

2. MİKRO İNCELEME ( PETROGRAFİK-POLARİZAN MİKROSKOP İNCELEMESİ)

2. MİKRO İNCELEME ( PETROGRAFİK-POLARİZAN MİKROSKOP İNCELEMESİ) SVS Doğaltaş Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. uhdesinde bulunan Sivas İli, İmranlı İlçesi sınırları dahilindeki 20055289 (ER: 3070586), 20055290 (ER: 3070585), 20065229 (ER: 3107952) ruhsat numaralı II.B

Detaylı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü. Polimer Nedir?

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü. Polimer Nedir? Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü Polimer Nedir? Monomer olarak adlandırılan basit moleküllerin kimyasal bağlarla bağlanması sonucu oluşan yüksek molekül ağırlıklı maddelerdir.

Detaylı

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır.

Formplast üretimli her ürün çok titiz ve sabırlı bir çalışmanın ürünüdür ve kalitesi uluslararası belgeler ile onaylanmıştır. E N D Ü S T R İ Y E L Y A L I T I M D A Ç Ö Z Ü M O R T A Ğ I N I Z HAKKIMIZDA Formplast 1991 yılından bu yana, yarı mamul olarak ithal ettiği yalıtım malzemeleri ve yapışkanları kendi tesislerinde müşterilerin

Detaylı

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK Mikron S, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti.

Detaylı

YAPI MALZEMESİ YAPI MALZEMESİNE GİRİŞ

YAPI MALZEMESİ YAPI MALZEMESİNE GİRİŞ YAPI MALZEMESİNE GİRİŞ KAYNAK KİTAPLAR 1.) Yapı Malzemesi-II (Bülent BARADAN) DEU 2.) Yapı Malzemesi ve Beton (M. Selçuk GÜNER, Veli SÜME) 3.) Yapı Malzemesi (Bekir POSTACIOĞLU) 4.) Yapı Malzemesi Problemleri

Detaylı

PVD SPUTTERING. Cr 3+ Cr 6+ GREEN TECHNOLOGY NEW ERA OF CHROME COATING

PVD SPUTTERING. Cr 3+ Cr 6+ GREEN TECHNOLOGY NEW ERA OF CHROME COATING PVD SPUTTERING NEW ERA OF CHROME COATING GREEN TECHNOLOGY Cr 3+ Cr 6+ KOLZER PVD İŞLEMİ FİZİKSEL BUHAR BİRİKTİRME PVD Prosesi ile Krom Kaplama, uygulama yapılacak yüzeye istenen mekanik özellikleri kazandırırken,

Detaylı

İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler

İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler İthal Edilen Kimyasallar İhraç Edilen Kimyasallar Kimya Temelli Meslekler KİMYA SEKTÖRÜ : Kimya sektörü ürünleri oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Sektör; mineral yakıtlar/yağlar, inorganik

Detaylı

KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ *BU RAPOR KAYNAKÇADA BELİRTİLEN GÖSTERGELERDEN VE YAYINLARDAN DERLENMİŞTİR. 1 İÇİNDEKİLER KAUÇUK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SEKTÖR RAPORU 1.GENEL DURUM 2. SEKTÖR İHRACAT ORANLARI

Detaylı

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI TANITIM DOSYASI 1 HAKKIMIZDA Firmamız 2001 yılında ERBA MAKİNA LTD. ŞTİ olarak kurulmuş olup firma adı 2007 yılında MMMERBA MAKİNA A.Ş. olarak değişmiştir. Firmamız Yenikent Sanayi Sitesinde 60 m2 lik

Detaylı

İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNDE PLASTİK VE KAUÇUK SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME RAPORU

İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNDE PLASTİK VE KAUÇUK SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME RAPORU plastik sanayi 2015 İSO TÜRKİYE NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNDE PLASTİK VE KAUÇUK SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME RAPORU Selçuk MUTLU PLASFED Genel Sekreteri V. Murat İNKÜN PAGDER Genel Sekreter

Detaylı

ENDÜSTRİYEL SÜREÇLER MEVCUT VERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

ENDÜSTRİYEL SÜREÇLER MEVCUT VERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ ENDÜSTRİYEL SÜREÇLER MEVCUT VERİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ Erhan ÜNAL 10.03.2010 1 4. ENDÜSTRİYEL PROSESLER 4.1. Genel Çimento Üretimi Kireç Üretimi Kireçtaşı ve Dolomit Kullanımı Soda Külü Üretimi ve Kullanımı

Detaylı

Ders Sorumlusu: Prof. Dr. Đnci MORGĐL Hazırlayan: Ebru AYSAN 20338408

Ders Sorumlusu: Prof. Dr. Đnci MORGĐL Hazırlayan: Ebru AYSAN 20338408 PUDRAMDAKĐ MĐNERAL PUDRAMDAKĐ MĐNERAL Ders Sorumlusu: Prof. Dr. Đnci MORGĐL Hazırlayan: Ebru AYSAN 20338408 Günlük Yaşam Olayı: Günlük hayatta kullandığımız talk pudranın içerdiği mineralden yola çıkarak

Detaylı

SİGMA BETON FAALİYETLERİ. Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı

SİGMA BETON FAALİYETLERİ. Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı SİGMA BETON FAALİYETLERİ Engin DEMİR Şirket Müdür Yardımcısı Kuruluş 2005 yılında Baştaş Çimento San. Tic. A.Ş. ve Konya Çimento San. Tic. A.Ş tarafından limited şirket olarak kuruldu. İlk yerleşim yeri

Detaylı

ISIDAÇ 40. karo. Özel ürünleriniz için özel bir çimento!

ISIDAÇ 40. karo. Özel ürünleriniz için özel bir çimento! karo Özel ürünleriniz için özel bir çimento! Çimsa Kalsiyum Alüminat Karo Uygulamaları www.cimsa.com.tr, 10 yılı aşkın süredir Çimsa tarafından, TS EN 14647 standardına uygun olarak üretilen Kalsiyum Alüminat

Detaylı

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır.

TSE ve RAL-GZ 607/03 belgeleri alınmış olan ürünlerin ISO 9001 ve ISO 9000 kalite yönetim sistemi üzerinde çalışmalar başlatılmıştır. ACCADO, 2009 yılında Türkiye deki PVC Pencere ve Kapı sektöründeki kuruluşların koşulsuz müşteri memnuniyetlerini ve beklentilerini karşılayabilmek üzere 8000 m² kapalı alanda Antalya da kuruldu. Teknoloji

Detaylı

BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır.

BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır. BONISA, ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş. in tescilli markasıdır. 1 Hakkımızda Köklerimizi unutmuyor, geleceğe dokunuyoruz 2000 yılında Şanlıurfa da open end tesisi olarak kurulan ZÜMRÜT TEKSTİL A.Ş., kaliteli üretim

Detaylı

PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU

PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU MMP Ön Raporu EK 2E PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİİ RAPORU MEVCUT DURUM: Dünyada olduğu gibi Türkiye de de plastiğin, geleneksel malzemeler olan demir, cam, kağıt, tahta gibi malzemeye alternatif olarak ortaya

Detaylı

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon

Biz Kimiz! Misyon & Vizyon DKP SİYAH KANAL Biz Kimiz! 2004 Yılında Havalandırma sektöründe siz değerli müştelerimize hizmet vermek üzere kurulan firmamız kuruluşundan itibaren dürüst kaliteli uygun fiyat politikasını prensip edinmiş

Detaylı

Modern Tesislerde Kaliteli Üretim.

Modern Tesislerde Kaliteli Üretim. Modern Tesislerde Kaliteli Üretim www.ofcaykarahazirbeton.com.tr Alt Yapı Elemanları ve Beton Boru Basınç ve Kırım Testi HAKKIMIZDA OF ÇAYKARA BETON Of ilçesinde, Aşağı Kiraz köyü dere kenarı mevkiinde,

Detaylı

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO

1954 1957 1976 1982 1996 1998 TSE EN ISO 9002 1999 2003 2004 TS EN ISO 9001:2000 2005 2006 ISO/TS 16949:2002 2009 ISO TERBAY 1954 yılında İzmir de soğuk demir atölyesi olarak kuruldu. Türkiye nin sanayi ve ekonomik büyümesine paralel olarak şirketin faaliyetleri genişledi. Firmamız 1972 yılından beri mevcut yerinde faaliyet

Detaylı

ULUSLARARASI MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ VE METAL PARÇA ORTAKLARI

ULUSLARARASI MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ VE METAL PARÇA ORTAKLARI ULUSLARARASI MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ VE METAL PARÇA ORTAKLARI Üretimde ve Pazarlamada Dünyada Yenilikçi Bir Marka... HAKKIMIZDA 3MEK, ulaşım, otomotiv sanayii, savunma sanayii, denizcilik, traktör ve iş

Detaylı

HİZMETLERİMİZ;

HİZMETLERİMİZ; 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11- HİZMETLERİMİZ; ENDÜSTRİYEL GÖZETİM VE DENETİM SİSTEM BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME TEKNİK DANIŞMANLIK EĞİTİM İSG VE ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER PERİYODİK KONTROLLER TAHRİBATSIZ TESTLER

Detaylı

MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri

MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri ARCHITECTURAL CATALOGUE Aluminium Windows, Doors and Facade Systems Akpa Alüminyum 1987 yılında Çağlayan da kurulmuştur. Kuruluşundan

Detaylı

Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı

Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı Mühendislik Birimleri Laboratuarları 1. İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları Mühendislik Birimleri bünyesinde yer alan İnşaat Mühendisliği Birimi Laboratuarları: Yapı Malzemeleri ve Mekanik Laboratuarı,

Detaylı

ANALİZ LİSTESİ. 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune

ANALİZ LİSTESİ. 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune Sayfa 1 / 10 Laboratuvar Birimi : İnşaat Mühendisliği Laboratuvarı 1 Beton Basınç Dayanımı Beton Pres Test Cihazı 150*150*150 ebatlarında 7 veya 28 Günlük Kürü Tamamlanmış Küp Beton Numune TS EN 12390-3

Detaylı

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA 1994 yılında Şerafettin Gürçay tarafından kurulan Gürçay Makine, tecrübeli kadrosu ve ileri teknoloji üretim donanımıyla kısa bir süre içerisinde sektörünün önde firmalarından biri

Detaylı

TMD PROJE KURUMSAL TANITIM KATOLOĞU

TMD PROJE KURUMSAL TANITIM KATOLOĞU PROJE KURUMSAL TANITIM KATOLOĞU Techical Machine Desing üretim ve Ar-Ge faaliyetleri için gerekli olan en verimli ve kaliteli makinelerin uluslararası standartlarda tasarım ve üretimini yapan makine sanayisinde

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

Kaynak : Tutku yayınları Ders Kitabı

Kaynak : Tutku yayınları Ders Kitabı Kaynak : Tutku yayınları 2016-2017 Ders Kitabı c Kimya sanayisi, modern dünyadaki endüstriyel üretimin temel bileşenlerinden biridir. Üretiminde girdi olarak kimya sanayi ürünü kullanılmayan ürün miktarı

Detaylı

plastik sanayi FİRMA İKİNCİ 500 İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ

plastik sanayi FİRMA İKİNCİ 500 İSO SIRALAMASINDA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ plastik sanayi 2016 İSO SIRALAMASINDA İKİNCİ 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK VE KAUÇUK FİRMALARIN DEĞERLENDİRMESİ Selçuk MUTLU PLASFED Genel Sekreteri V. Murat İNKÜN PAGDER Genel Sekreter Yrd. İkinci 500

Detaylı

ALL ABOUT FIBERS DAHA GÜÇLÜ BETON

ALL ABOUT FIBERS DAHA GÜÇLÜ BETON ALL ABOUT FIBERS DAHA GÜÇLÜ BETON BİZ KİMİZ? 1930 yılında kurulan Cesur Holding in bir grup şirketi olarak Polipropilen Elyaf Sanayi 2001 yılında faaliyete başladı. Konusunda uzman ekibi ve entegre tesisleri

Detaylı

Müşterilerinin ihtiyaçlarına, dinamik ekibinin ileri düzeydeki tecrübesi, modern ekipmanları ve geniş laboratuvar imkanlarıyla çözümler sunar.

Müşterilerinin ihtiyaçlarına, dinamik ekibinin ileri düzeydeki tecrübesi, modern ekipmanları ve geniş laboratuvar imkanlarıyla çözümler sunar. Eurotec, hassas ve kritik uygulamalara özel çözümler üreten, bağımsız mühendislik plastikleri üreticisidir. Koşulsuz müşteri memnuniyetini hedefleyen Eurotec; Tüm operasyonlarında kalitede sürekliliği

Detaylı

EK-38 Ömer Halisdemir Üniversitesi Sanayiye Yönelik Ar-Ge Çalışmaları

EK-38 Ömer Halisdemir Üniversitesi Sanayiye Yönelik Ar-Ge Çalışmaları EK-38 Ömer Halisdemir Üniversitesi Sanayiye Yönelik Ar-Ge Çalışmaları 1) Projeler 1 2 3 4 5 Proje Adı Firma Başvuru Cemal Gönen Gönen Madencilik Agrega (Bazalttaşı) Üretim KOSGEB Kobigel Madencilik Kapasitesinin

Detaylı

ALUPAM A.Ş. ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013

ALUPAM A.Ş. ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013 ALUPAM İLERİ TEKNOLOJİK MALZEMELER A.Ş. BURSA-2013 ALUPAM A.Ş. 2013 yılı başlarında ileri teknolojik malzemelerin tasarım ve imalatını yapmak amacıyla kurulmuştur. Alüminyum ve alaşımları ile yapılan çalışmalarına

Detaylı

Büro : Bölüm Sekreterliği Adana, 22 / 04 /2014 Sayı : 46232573/

Büro : Bölüm Sekreterliği Adana, 22 / 04 /2014 Sayı : 46232573/ Büro : Bölüm Sekreterliği Adana, 22 / 04 /2014 ACADİA MADENCİLİK İNŞ. NAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. TARAFINDAN GETİRİLEN KAYAÇ NUMUNESİNİN ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK RAPOR İlgi: ACADİA Madencilik

Detaylı

MMT113 Endüstriyel Malzemeler 7 Seramikler. Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2014-2015 Güz Yarıyılı

MMT113 Endüstriyel Malzemeler 7 Seramikler. Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2014-2015 Güz Yarıyılı MMT113 Endüstriyel Malzemeler 7 Seramikler Yrd. Doç. Dr. Ersoy Erişir 2014-2015 Güz Yarıyılı Aşınmaya dayanıklı parçalar Kesici takımlar Dekorasyon ve sanat Yalıtkan malzemeler Elektronik http://www.flickr.com

Detaylı

BİZ KİMİZ

BİZ KİMİZ BİZ KİMİZ İstanbul Hadımköy de kurduğumuz fabrikamızda en yeni teknoloji makinalar ve uzman yönetim kadrolarımız ile sizlere bu güne kadar paslanmaz alanında hizmet vermiş, bu alanda yaptığımız yatırımlarla

Detaylı

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler

Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler Tüm Kurumsal İşlerinizde Profesyonel Çözümler www.faktorgrup.com İşlerinizde Profesyonel Çözümler Değerli yöneticiler, Bildiğiniz gibi, içinde yaşadığımız yüzyılda modern işletmecilik kavramı beraberinde

Detaylı

COMPOUND VE MASTERBATCH PROSESLERİN YENİ YARDIMCISI LIBAID T-2

COMPOUND VE MASTERBATCH PROSESLERİN YENİ YARDIMCISI LIBAID T-2 İŞLEME PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEK İÇİN KATKILAR Vizkositesi yüksek olan malzemeleri işlemek için yüksek basınç gerekir. Yüksek basınç yapılan işleme sonucunda yüksek ısıların oluışması ve burada bozunmaya ve

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN

İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN İNCE AGREGA TANE BOYU DAĞILIMININ ÇİMENTOLU SİSTEMLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN SUNUM İÇERİĞİ Çimentolu Sistemler / Beton Betonun Yapısı ve Özellikleri Agrega Özellikleri Beton Özelliklerine

Detaylı

SODA SANAYİ A.Ş. NİN ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ ÇALIŞMALARI

SODA SANAYİ A.Ş. NİN ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ ÇALIŞMALARI SODA SANAYİ A.Ş. NİN ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ ÇALIŞMALARI Nadiye Gür Soda Sanayi A.Ş. Geliştirme Müdürü Endüstriyel Simbiyoz Konferansı 20 Şubat 2014 Ankara İÇERİK Soda Sanayi A.Ş.- Genel Tanıtım Simbiyoz

Detaylı

ISIDAÇ 40. yapı kimyasalları. Özel ürünleriniz için özel bir çimento!

ISIDAÇ 40. yapı kimyasalları. Özel ürünleriniz için özel bir çimento! ISIDAÇ 40 yapı kimyasalları Özel ürünleriniz için özel bir çimento! Çimsa ISDAÇ 40 Kalsiyum Alüminat Çimentosu Yapı Kimyasalları Uygulamaları www.cimsa.com.tr ISIDAÇ 40, 10 yılı aşkın süredir Çimsa tarafından,

Detaylı

GİTES KİMYA EYLEM PLANI

GİTES KİMYA EYLEM PLANI GİTES KİMYA EYLEM PLANI HEDEF -1 1.1 1.2 HEDEF -2 2.1 PETROKİMYA SEKTÖRÜNDE YATIRIM İHTİYACININ KARŞILANMASI Yeni rafineri ve petrokimya entegre yatırımlarının hayata geçirilmesi desteklenecektir. Tüketimin

Detaylı

MİSYON VİZYON KALİTE

MİSYON VİZYON KALİTE kaplanplastik.com HAKKIMIZDA 1979 yılında kurulmuş olan kaplan plastik, kurulduğu günden beri izlemiş olduğu yenilikçi, sürdürülebilir ve hep daha iyisini üretme politikası sayesinde Türkiye nin en büyük

Detaylı

KALSİYUM KARBONAT (KALSİT)

KALSİYUM KARBONAT (KALSİT) 1. KİMYASAL ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI Ürünün Adı : KALSİYUM KARBONAT Ürünün Kimyasal Formülü : CaCO 3 Yapı malzemelerinin üretiminde; kimyasal proseslerde; metalürji ve cam Kullanım Alanları : üretiminde;

Detaylı

MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri. ARCHITECTURAL CATALOGUE Aluminium Windows, Doors and Facade Systems AD 40

MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri. ARCHITECTURAL CATALOGUE Aluminium Windows, Doors and Facade Systems AD 40 MİMAİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri ACHITECTUAL CATALOGUE Aluminium Windows, Doors and Facade Systems AD 40 Akpa Alüminyum 1987 yılında Çağlayan da kurulmuştur. Kuruluşundan

Detaylı

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon

HAKKIMIZDA. Üretim Planı. Misyon Vizyon. Showroom. Ülkeler. Standlar. İnovasyon institutional AQUA COSMETICS TM Copyright 2014 aquacosmetic.com 04 Üretim Planı Avrupa kalite standartlarına uygun, en gelişmiş çevre dostu donanımları ve kozmetik ürünlerinin otomatik üretimi, ambalaj

Detaylı

ISIDAÇ 40. refrakter. Özel ürünleriniz için özel bir çimento!

ISIDAÇ 40. refrakter. Özel ürünleriniz için özel bir çimento! refrakter Özel ürünleriniz için özel bir çimento! Çimsa Kalsiyum Alüminat Refrakter Uygulamaları www.cimsa.com.tr, 10 yılı aşkın süredir Çimsa tarafından, TS EN 14647 standardına uygun olarak üretilen

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 01330 ADANA

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 01330 ADANA Sayı:B30.2.ÇKO.0.47.00.05/ 488 Tarih:19.06.2009 EMRE TAŞ ve MADENCİLİK A.Ş. TARAFINDAN GETİRİLEN 3114780 ERİŞİM NOLU VE 20068722 RUHSAT NOLU SAHADAN ALINAN BAZALT LEVHALARININ VE KÜP ÖRNEKLERİNİN MİNEROLOJİK,

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜ. 1. Duvar blokları 2. Asmolen bloklar 3. Yapıştırma harcı 4. Sıva kumu 5. Şap kumu 6. Dolgu malzemesi

İNŞAAT SEKTÖRÜ. 1. Duvar blokları 2. Asmolen bloklar 3. Yapıştırma harcı 4. Sıva kumu 5. Şap kumu 6. Dolgu malzemesi İNŞAAT SEKTÖRÜ 1. Duvar blokları 2. Asmolen bloklar 3. Yapıştırma harcı 4. Sıva kumu 5. Şap kumu 6. Dolgu malzemesi Pomza, inşaat sektöründe hafif beton elde edilmesinde agrega olarak kullanılmaktadır.

Detaylı

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara

Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları. Çelik Izgara Sistem Donanım Metal : Başlıca Faliyet / Üretim Konuları Çelik Izgara Sistem Donanım Ltd. Şti.,ızgara döşeme, geçit ızgara, kanal ızgara, hendek ızgara, platform ızgara ve çelik yapılar, inşaat metal kalas,

Detaylı

KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ

KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ KİMYEVİ MADDELER, PLASTİKLER VE MAMULLERİ SEKTÖR RAPORU EYLÜL 2015 TÜRKİYE DE KİMYA VE PLASTİK SEKTÖRÜ Türk kimya endüstrisi, ağırlıklı olarak petrokimya, sabun, deterjan, gübre, ilaç, boya-vernik, sentetik

Detaylı

CACSAND. yüksek performanslı kalsiyum alüminat agregası. Yüksek dayanıklılık gerektiren uygulamalarınız için özel bir agrega!

CACSAND. yüksek performanslı kalsiyum alüminat agregası. Yüksek dayanıklılık gerektiren uygulamalarınız için özel bir agrega! CACSAND yüksek performanslı kalsiyum alüminat agregası Yüksek dayanıklılık gerektiren uygulamalarınız için özel bir agrega! Çimsa CACSAND Kalsiyum Alüminat Agregası Yüksek Performans Gerektiren Uygulamalara

Detaylı

Sürdürülebilir Turizme Destek için Çözüm Yakınınızda...

Sürdürülebilir Turizme Destek için Çözüm Yakınınızda... laundry Antalya Tesisimiz Manavgat Tesisimiz Muğla Tesisimiz Sürdürülebilir Turizme Destek için Çözüm Yakınınızda... www.mavisafir.com.tr laundry En iyi hijyen En iyi kontrol En iyi servis En leri bizimle

Detaylı

MTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT İLK PATENT ÇİMENTOSUZ HAFİF YAPI MALZEMESİ ÜRETİM YÖNTEMİ

MTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT İLK PATENT ÇİMENTOSUZ HAFİF YAPI MALZEMESİ ÜRETİM YÖNTEMİ MTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT İLK PATENT ÇİMENTOSUZ HAFİF YAPI MALZEMESİ ÜRETİM YÖNTEMİ TR 2009/00643 B Abdulkerim YÖRÜKOĞLU * ve Günnur ULUSOY ** MTA Genel Müdürlüğü MAT Dairesi Endüstriyel Hammaddeler ve

Detaylı

NEFELİNLİ SİYENİT Sodyum & Potasyum Feldspat B & S YATIRIM A.Ş. KIRŞEHİR NEFELİN İŞLETMELERİ

NEFELİNLİ SİYENİT Sodyum & Potasyum Feldspat B & S YATIRIM A.Ş. KIRŞEHİR NEFELİN İŞLETMELERİ NEFELİNLİ SİYENİT Sodyum & Potasyum Feldspat B & S YATIRIM A.Ş. KIRŞEHİR NEFELİN İŞLETMELERİ B& S YATIRIM A.Ş. Kırşehir Nefelin İşletmeleri w w w. b s ya t i r i m.co m.t r Ankara Merkez Kırşehir Nefelin

Detaylı

renk teknolojisi ve yaratıcılığı KURUMSAL PROFİL

renk teknolojisi ve yaratıcılığı KURUMSAL PROFİL KURUMSAL PROFİL KURUMSAL PROFİLİMİZ BMCOLOR, müşterilerinin güveni ile 30 yıllık başarılı bir geçmişten günümüze ulaşmıştır. BMCOLOR, modern altyapısı ve nitelikli insan kaynağı ile baskı ve ambalaj sektörüne

Detaylı

2/13/2018 MALZEMELERİN GRUPLANDIRILMASI

2/13/2018 MALZEMELERİN GRUPLANDIRILMASI a) Kullanış yeri ve amacına göre gruplandırma: 1) Taşıyıcı malzemeler: İnşaat mühendisliğinde kullanılan taşıyıcı malzemeler, genellikle betonarme, çelik, ahşap ve zemindir. Beton, çelik ve ahşap malzemeler

Detaylı

Silis Kumunun Yolculuğu

Silis Kumunun Yolculuğu Güvenilir ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile bugünlere gelen Çeliktaş gelecekte daha da ileri gitmek için çalışıyor. Kalitesinden asla ödün vermeyen Çeliktaş güçlü ve güvenilir yapısıyla

Detaylı

Atlas Copco dan Madencilik Sektörüne Yönelik Dayanıklı ve Emniyetli Çözümler

Atlas Copco dan Madencilik Sektörüne Yönelik Dayanıklı ve Emniyetli Çözümler ISSN 1309-1670 Fiyat 8 TL 1 Eylül 2014 Yıl 5 Sayı 41 www.madencilik-turkiye.com Atlas Copco dan Madencilik Sektörüne Yönelik Dayanıklı ve Emniyetli Çözümler Maden Atıkları Yönetmeliği Taslağı Madencilerin

Detaylı

Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat Üretimi

Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat Üretimi Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 30 (1),79-85 ss., Haziran 2015 Çukurova University Journal of the Faculty of Engineering and Architecture, 30(1), pp.79-85, June 2015 Çöktürülmüş

Detaylı

Alüminyum San. İnş. İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. ALUMINIUM CATALOGUE.

Alüminyum San. İnş. İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. ALUMINIUM CATALOGUE. Alüminyum San. İnş. İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şti. ALUMINIUM CATALOGUE www.alprofaluminyum.com.tr Alüminyum Profil Hakkımızda Firmamız, bünyesinde bulundurduğu aylık 2000 ust Extrizyon Pres ve 8 mt uzunluğa

Detaylı

OP 100 OFİS BÖLME. MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri

OP 100 OFİS BÖLME. MİMARİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri MİMAİ KATALOG Alüminyum Pencere, Kapı ve Giydirme Cephe Sistemleri OP OFİS BÖLME ACHITECTUAL CATALOGUE Aluminium Windows, Doors and Facade Systems 541 Akpa Alüminyum 1987 yılında Çağlayan da kurulmuştur.

Detaylı

GENEL OLARAK ÇELİK. Dünya da halen genel olarak çelik üretimi

GENEL OLARAK ÇELİK. Dünya da halen genel olarak çelik üretimi Dünya da halen genel olarak çelik üretimi GENEL OLARAK ÇELİK Entegre tesislerde demir cevheri ve kok kömürü ile veya Elektrik Ark Ocaklarında hurdanın ergitilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Çelik ürünleri:

Detaylı

MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat ARSLAN Bölüm Başkan Yardımcıları

MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat ARSLAN Bölüm Başkan Yardımcıları MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat ARSLAN Bölüm Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Tayfun ÇİÇEK Yrd. Doç. Dr. Alper GÖNEN Yerüstü ve yeraltı zenginliklerimizin teknik, ekonomik ve çevresel

Detaylı

HAKKIMIZDA. Karadizayn Mühendislik, Kalite politikamız

HAKKIMIZDA. Karadizayn Mühendislik, Kalite politikamız HAKKIMIZDA Karadizayn Mühendislik, Sektöründe lider olabilmek için işverenlerinin ihtiyaç ve şartlarını karşılamayı ve koşulsuz işveren memnuniyetini sağlamayı taahhüt eder.bu taahhüdümüz tüm süreçlerimizde

Detaylı

Youtube:Kimyafull Gülçin Hoca Serüveni 5.ÜNİTE Tuzlar kullanim ALANLARI

Youtube:Kimyafull Gülçin Hoca Serüveni 5.ÜNİTE Tuzlar kullanim ALANLARI Serüveni 5.ÜNİTE Tuzlar kullanim ALANLARI YAYGIN KULLANILAN TUZLAR ÖZELLİKLER- KULLANIM ALANLARI Yemek tuzu arasında adı NaCI Suda çözünür. Nötral tuz SODYUM KLORÜR Dericilik Hayvan Besiciliği Suyu yumuşatma

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 40

ÖĞRENME FAALİYETİ 40 ÖĞRENME FAALİYETİ 40 AMAÇ PLASTİK TEKNOLOJİSİ ALANI Bu faaliyette verilen bilgiler doğrultusunda plastik teknolojisi alanı altında yer alan meslekleri tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU ve GELECEĞİ

Detaylı

Endüstriyel Otomasyon

Endüstriyel Otomasyon Endüstriyel Otomasyon Endüstriyel otomasyon çok geniş kapsamlı bir konu olmakla birlikte temel olarak makinaların ve proseslerin otomatik kontrolü olarak tanımlanabilir. PLC, HMI paneller ve scada kullanılarak

Detaylı

a Şekil 1. Kare gözlü elek tipi

a Şekil 1. Kare gözlü elek tipi Deney No: 3 Deney Adı: Agregalarda Elek Analizi Deneyin yapıldığı yer: Yapı Malzemeleri Laboratuarı Deneyin Amacı: Agrega yığınındaki taneler çeşitli boyutlardadır. Granülometri, diğer bir deyişle elek

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI. (2014-2015 Bahar Dönemi) BÖHME AŞINMA DENEYİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI. (2014-2015 Bahar Dönemi) BÖHME AŞINMA DENEYİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MADEN İŞLETME LABORATUVARI (2014-2015 Bahar Dönemi) BÖHME AŞINMA DENEYİ Amaç ve Genel Bilgiler: Kayaç ve beton yüzeylerinin aşındırıcı maddelerle

Detaylı

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Firma Tanıtımı BOZDAĞ ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ. Adres: Telefon: 0232 479 58 10 Faks: 0232 479 25 85 E-Posta: info@bozdagendustri.com Otomotiv sektöründeki güçlü tedarikçiniz. Bozdağ

Detaylı

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UŞAK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BÖLÜM TANITIMI SUNUMU MAYIS 2017 - UŞAK Kimya Mühendisliği Tanımı Kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji ve ekonomi bilimlerini kullanarak

Detaylı

Eczacıbaşı Topluluğu

Eczacıbaşı Topluluğu Eczacıbaşı Topluluğu Eczacıbaşı Topluluğu toplam 41 kuruluşu, 12.115 çalışanı ve 2013 sonu itibariyle 6,7 milyar TL cirosu ile Türkiye nin önde gelen sanayi toplulukları arasında yer almaktadır. Eczacıbaşı

Detaylı

Beton Melike Sucu ZEMİN BETONLARINDA KALSİYUM ALÜMİNAT ÇİMENTOSU KULLANIMI. Nisan, 17

Beton Melike Sucu ZEMİN BETONLARINDA KALSİYUM ALÜMİNAT ÇİMENTOSU KULLANIMI. Nisan, 17 Beton 2017 Melike Sucu ZEMİN BETONLARINDA KALSİYUM ALÜMİNAT ÇİMENTOSU KULLANIMI Nisan, 17 İçerik NEDEN KAÇ KAÇ MİKROYAPI VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ KAÇ HİDRATASYONU ATAKLARA KARŞI DAYANIM KİMYASAL ATAKLAR

Detaylı

Yüzey Koruma ve Yapıştırma Prosesleri. 28.06.2012 Mercedes-Benz Türk Istanbul

Yüzey Koruma ve Yapıştırma Prosesleri. 28.06.2012 Mercedes-Benz Türk Istanbul Yüzey Koruma ve Yapıştırma Prosesleri 28.06.2012 Mercedes-Benz Türk Istanbul İçindekiler 1. Akredite Kapsamında olan Testler 2. Boya Testleri 3. Fosfatlama ve KTL Testleri 4. Yapıştırma Testleri Folie

Detaylı

EKOBEYAZ. yapı kimyasalları. Hem ekonomik, hem yüksek beyazlık!

EKOBEYAZ. yapı kimyasalları. Hem ekonomik, hem yüksek beyazlık! EKOBEYAZ yapı kimyasalları Hem ekonomik, hem yüksek beyazlık! Çimsa Ekobeyaz Çimento Yapı Kimyasalları Uygulamaları Beyaz Portland Çimentosu, 100 yılı aşkın süredir dünyada; gerek estetik görüntüler elde

Detaylı

İlgili Mühendislik branşımızda siz değerli müşterilerimize alanında uzman mühendislerimiz ile hizmet vermekteyiz

İlgili Mühendislik branşımızda siz değerli müşterilerimize alanında uzman mühendislerimiz ile hizmet vermekteyiz İlgili Mühendislik branşımızda siz değerli müşterilerimize alanında uzman mühendislerimiz ile hizmet vermekteyiz Çalışma alanlarımız Ormancılık Peyzaj İnşaat Mühendislik Hizmetleri KARAGÖZ ORMANCILIK PEYZAJ

Detaylı

mayzen@mayzen.com.tr KURUMSAL Firmamız 1996 yılında Sn. ATAMAY ELLERGEZEN tarafından kurulmuştur. ATAMAY ELLERGEZEN Oyak Renault fabrikasının kuruluşunda bulunmuş, daha sonra otomotiv yan sanayinde birçok

Detaylı

Çimento Klinker Fazları ve Öğütme Parametreleri Arasındaki İlişkiler

Çimento Klinker Fazları ve Öğütme Parametreleri Arasındaki İlişkiler Çimento Klinker Fazları ve Öğütme Parametreleri Arasındaki İlişkiler Çimsa Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Mayıs, 2017 Çimento Üretimi ve Enerji Kullanımı Çimento üretimi, enerji kullanımının yoğun

Detaylı

TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ

TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ ALİ UZUN FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ Yaşadığınız ortamı incelediğinizde kullandığınız pek çok malzemenin kimya endüstrisi sayesinde üretildiğini görürsünüz. Duvarlarda, kapılarda

Detaylı

Silisyum karbür, beyaz alüminyum oksit ve kahverengi alüminyum oksit

Silisyum karbür, beyaz alüminyum oksit ve kahverengi alüminyum oksit Silisyum karbür, beyaz alüminyum oksit ve kahverengi alüminyum oksit c/o Cerablast GmbH & Co.KG Gerhard-Rummler-Str.2 D-74343 Sachsenheim / Almanya Telefon: 0049 7147 220824 Faks: 0049 7147 220840 E-Posta:

Detaylı

ideaambalaj Köşe Koruyucular İhtiyaca göre istenilen tüm ebatlarda hazırlanabilen karton köşe koruyucular.

ideaambalaj Köşe Koruyucular İhtiyaca göre istenilen tüm ebatlarda hazırlanabilen karton köşe koruyucular. Köşe Koruyucular İhtiyaca göre istenilen tüm ebatlarda hazırlanabilen karton köşe koruyucular. L Köşe Koruyucular U Köşe Koruyucular Yuvarlak Sarım Köşe Koruyucular Kilitli Köşe Koruyucular Ara Kartonlar

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

Sektörler İçme Suyu Maden Suyu Meşrubat Meyve Suyu Alkollü İçecek Konserve Bitkisel Sıvı Yağ Sirke Boya Deterjan

Sektörler İçme Suyu Maden Suyu Meşrubat Meyve Suyu Alkollü İçecek Konserve Bitkisel Sıvı Yağ Sirke Boya Deterjan GREEN ADH-Tech su bazlı etiketleme ürün serisi, cam ve plastik şişe, plastik kovaların dayanıklı ve güvenilir bir şekilde etiketlenmesinde geniş bir çeşitlilik sunmaktadır. Neden GREEN ADH-Tech su bazlı

Detaylı

LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU

LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU LEVENT KALIP TANITIM SUNUMU LEV-KA KURUMSAL HAKKIMIZDA 1976 yılında Bursa da kurulan Levent Kalıp (LEV-KA), profesyonel hizmet ve yönetim anlayışı ile faaliyet gösterdiği sektörün, önde gelen, örnek ve

Detaylı

Akredite Durumu TS EN ISO :2011. Basma deneyi (Oda sıcaklığı) TS 206: TL / Numune 1 gün

Akredite Durumu TS EN ISO :2011. Basma deneyi (Oda sıcaklığı) TS 206: TL / Numune 1 gün Sayfa No Sayfa 1 / 12 STATİK LABORATUVARI TS EN ISO 6892-1:2011 Çekme deneyi (Oda sıcaklığında) TS EN ISO 4136 100 TL / Numune 1 gün ASTM A370 TS EN ISO 6892-2:2011 Çekme deneyi (1000 C ye kadar) TS EN

Detaylı

DOĞAL KOMPOZE TAŞ Granplak Fabrikamız Ankara ili Çubuk ilçesinde bulunan sanayi bölgesinde 2007 yılından bu yana Doğal Kompoze Taş üretim alanında lider bir kuruluş olarak faaliyet göstermektedir. Günümüzün

Detaylı

FARKLI BAĞLAYICILARIN KALSİYUM ALÜMİNAT ÇİMENTOSU ESASLI HARÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN

FARKLI BAĞLAYICILARIN KALSİYUM ALÜMİNAT ÇİMENTOSU ESASLI HARÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ. Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN FARKLI BAĞLAYICILARIN KALSİYUM ALÜMİNAT ÇİMENTOSU ESASLI HARÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ Prof. Dr. İsmail Özgür YAMAN SUNUM İÇERİĞİ Kalsiyum Alüminat Çimentosu (KAÇ) PÇ KAÇ KAÇ Uygulama Alanları KAÇ Hidratasyonu

Detaylı

UCK SOLAR PANEL. enerjimiz hiç tükenmeyecek... Solar Fotovoltaik Modül ÜRÜN KATALOĞU

UCK SOLAR PANEL. enerjimiz hiç tükenmeyecek... Solar Fotovoltaik Modül ÜRÜN KATALOĞU UCK SOLAR PANEL enerjimiz hiç tükenmeyecek... Solar Fotovoltaik Modül ÜRÜN KATALOĞU 3 4-5 6-9 10-11 Firma Profili Vizyonumuz Misyonumuz ve Değerlerimiz Üretim Teknolojileri ve Kalite Ürünlerimiz Solar

Detaylı