DYA111 PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI ŞULE KIYCI ÇINAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DYA111 PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI ŞULE KIYCI ÇINAR"

Transkript

1 DYA111 PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI ŞULE KIYCI ÇINAR

2 Protokol / Fransızca protocole Resmi ilişkilerde ve törenlerde önde gelme hakkı ve törensel davranış konusunda uyulması gereken kurallar bütünü olarak ifade edilmektedir.

3 PROTOKOL AMAÇ; düzeni bozmak değil, varsa düzensizliğe son vererek toplumsal ilişkilerin gelişmesini sağlayan nezaket ve karşılıklı saygı ortamını yaratmaktır.

4 Başarı da Protokolün Yeri Bir yöneticinin başarısını; %33 Kişiliği %33 İşi (Bilgi ve becerisi) %34 Protokol (Temsil niteliği) oluşturur...

5 Protokol kurallarını bilmek insana güven verir, üstünlük ve saygınlık kazandırır. Protokol kurallarına uyan kişi, iş yaşamında fark edilir, tercih edilir ve yükseltilir.

6 Protokolün Uygulandığı Yerler Yöneticilerin Makam Odaları Resmi Otomobiller Toplantılar Törenler Resmi Davet ve Ziyaretler...

7 NEZAKET Başkalarına karşı saygılı, nazik ve ince (kibar) davranma kurallarıdır.

8 Kişinin Yaşam Alanı ÖZEL ALAN...GÖRGÜ VE NEZAKET ALANLARI SOSYAL ALAN...GÖRGÜ VE NEZAKET ALANLARI KAMUSAL (RESMİ) ALAN...PROTOKOL KURALLARI

9 GÖRGÜ KURALLARI İnsanlar arasında saygı ve anlayışa dayanan, öğrenilmesi gereken kurallardır.

10 İmaj, Nezaket, Görgü. Kamusal ve sosyal yaşamda bir insanın; İMAJI, Kıyafetiyle NEZAKETİ, Davranışlarıyla BİLGİSİ, Konuşmasıyla GÖRGÜSÜ, Yemesi ve içmesiyle Ortaya çıkar.

11 Protokol ve Nezaket Kurallarında Kişisel İmaj İmaja neden ihtiyaç duyulur? İmaj nedir? Çevrenizde bıraktığınız etkidir. İmaj bir iletişim aracıdır. Yeteneklerinizin bir parçasıdır.

12 İmaj nasıl oluşturulur? İlk izlenim Araştırmalara göre, diğer insanlar hakkında karar vermeye, onlarla karşılaştığımız ilk iki saniye içinde başlarız.

13 İmaj nasıl oluşturulur? Gülümseme Göz teması Sıkı tokalaşma Kişinin ismini kullanma

14 GÜLÜMSEMENİN GÜCÜNÜ KEŞFET Hiç kimse ASIK SURATLI biriyle muhatap olmaktan hoşlanmaz. Bol bol gülümseyiniz. Hem maliyeti sıfırdır, hem de bedeline paha biçilemez. H.J. Brown En iyi makyaj, gülümseyen yüzünüzdür. Kardeşinin yüzüne karşı güler yüzlü olman bir sadakadır. Hz. Muhammet (SAV)

15 İmaj nasıl oluşturulur? Duruş (postür)

16 Kendiniz Hakkında Sözcüklerin Asla Veremeyeceği Mesajları Verirsiniz.

17

18

19 İmaj nasıl oluşturulur? Saçlar Vücut temizliği Tırnaklar Nefesiniz

20 İnsanlarla ilişkilerde dört önemli kural 1-Farklılıklarınızı hoşgörüyle karşılayın. 2- Benzerliklerinizi ön plana çıkarın. 3- Eleştiri ve suçlama yöneltmeyin. 4-Unutmayın: İlk izlenim çok önemlidir. bir daha kolay kolay değişmez. ve

21 Etkin bir iletişim için; Etki oluşturan sözcükler; Kesinlikle, Açıkça, Hemen, Özellikle, Derhal, Muhteşem, Memnuniyetle, Harika

22 Etkin bir iletişim için; Karşınızdakini dinlerken; alay eden, küçümseyen, küçük düşüren, kötüleyen, mimikler, jestler ya da sözcükler kullanmayın. Konuşanın açığını yakalamak, kişiliğimizin gücünü ve üstünlüğünü göstermek amacıyla tuzak kuran bir dinleyici olmayın. Kaynaktan gelen tüm iletileri kendinize yöneltilmiş bir saldırı olarak kabul etmeyin. Hemen savunmaya geçmeyin.

23 Bunları asla yapmayın!!! Aynı fikirde olmasanız da tartışmaya girmeyin. İyi bir sebebiniz yoksa karşındaki kişinin sözünü kesmeyin. Konuşmaya önyargılı biçimde başlamayın. Diğer kişi buna hazır olmadıkça öğüt vermeyin. Öfkeye öfkeyle yanıt vermeyin. Bu olumsuz duyguları körüklemekten başka bir işe yaramaz.

24 TANIŞMA TANIŞTIRMA -TOKALAŞMA Unvan ve isimlerin söylenmesi gereklidir. Tanışma veya tanıştırmanın zamanı önemlidir. Tanıştıran kişi daima ayakta kalmalıdır Oturan erkek kiminle tanıştırılırsa tanıştırılsın ayağa kalkmalıdır Yeni gelenler var olanlara; Erkekler bayana(devlet Bşk. ve Cumhurbaşkanı hariç) Astlar üstlerine, küçükler büyüklerine, gençler yaşlılara, genç kız yaşlı erkeğe ve kadına tanıştırılır. Bir yere girdiğinizde önce kendinizi tanıtın Kendinizden üst birine ve eşine unvan ve görevinizi de söyleyin Protokolde ve resmi ilişkilerde el ve yanak öpme yoktur Tek kişi, kümelere tanıştırılır, kümelerdeki her kişi ile tek tek tanıştırılmaya gerek yoktur. El sıkmada ilk davranış, daima büyükten ve üst rütbeliden gelmelidir. Kadınla el sıkışırken, önce kadın el uzatmalı, erkek karşılık vermelidir. Uzatılan el havada kalmamalıdır. El sıkarken gücünüzü göstermeyin,karşınızdakinin gözüne bakın. Eldiven varsa çıkarılmalıdır.

25 GİYİM-KILIK-KIYAFET Temiz, sade giyinmek, bakımlı görünmek önemlidir. Bulunulan yere ve ortama göre giyilecek kıyafet değişir. Resmi toplantı ve törenlerde koyu renk (Lacivert) takım/döpiyes; düz renk gömlek, giysiyle uyumlu çorap ve ayakkabı giyilmesi gerekir.(kahverengi arazi rengidir. Resmiyeti azaltır.)* 3 düğmeli cekette, alttaki düğmenin açık bırakılması daha uygun olur. Gömlek beyaz olmalıdır. Açık mavi tonları de olabilir. Gömlek tek renk ise kravat çizgili olabilir. Gömlek çizgili ise tek renk kravat takılmalıdır. Takım elbiseyle ince çerçeveli, spor kıyafetlerle kalın çerçeveli güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Manşetli gömlekler özellikle yemeksiz toplantılarda daha iyidir. Kravatın boyu, kemer tokasını kapatacak şekilde olmalıdır. Ayakkabı bağcıklı olmalıdır. Kıymetli takı daima tek takılır. Giyimde ayakkabı, çorap, kemer, çanta ve kravatın uyumu şarttır. Kravat,ayakkabı,saatvetektaşlıyüzükbirkültürvestatüdür

26 SELAMLAMA Her türlü selamlamalarda genel kural, ast üstü, erkek bayanı, ayrılan kalanları, gelenler varolanları selamlar. Üstlerinize, eş düzeydekilere önce siz selam verin, astlarınızın selamlarını da alın. Konferans salonu, kütüphane, derslik, yemekhane gibi yerlere başı açık girilir ve karşılık beklenmeden topluluk selamlanır; çıkarken de selamlanılarak çıkılır. Cumhurbaşkanı, cenaze, ülkemizi ziyaret eden devlet başkanları, istiklal marşı çalınırken, göndere bayrak çekilirken cephe alınarak selamlanır. Bir toplantıda önce ev sahibesi selamlanır. Ayrılırken de yine önce ev sahibesi selamlanır. Yanınızdakileri selamlayan birini siz de selamlayın. Yanlışlıkla size selam verenlerin selamını alın.

27 YAZIŞMALAR 02 Aralık 2004 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik Resmi mektuplarda genellikle Sayın ile başlanıp Saygılarımla ile bitirilmelidir RİCA ETMEK, emir vermek; ARZ ETMEK sunmak ya da talep etmektir.

28 İMZA İmza daima ad ve soyadın üstüne atılır. İyi bir imza okunabilen ve kişiyi temsil eden imzadır. Önemli yazılar, onaylar ve kararlar daima lacivert mürekkepli dolma kalem ya da imza kalemi ile atılır.

29 HİTABET Hitapta genel kural, söze büyük olan başlar, konuyu o seçer ya da değiştirebilir Sözlü iletişimin başlaması ve kurulmasında kadının önceliği vardır. İnsanlara, isimleriyle ya da unvanlarıyla hitap etmek gerekir. Bir topluluğa hitap ediliyorsa, önce oradaki en üst olana, sonra sırasıyla diğerlerine hitap edilmelidir. Resmi konuşma yaparken ben yerine biz denmeli, kurum parantezinde konuşmaya devam edilmelidir. Başkalarına siz, lütfen diyerek hitap edilmelidir. Sen diyebilmek için samimiyet olmalıdır. Eş düzeydekilere ve astlarınıza adıyla (Nejla Hanım), unvanıyla (Müdür Bey), soyadıyla (Sayın Çınar ) ya da Sayın Daire Başkanı gibi hitap edin. Üstlerinize ve eş düzeydekilere Beyefendi/Hanımefendi deyin. Ast konuşurken üst söze girerse ast hemen konuşmasını keser. Astlar izin istemeden konuşmamalıdır. Üst konuşur ast dinlerken, onu dinlediğinizi belirtmek için ara sıra evet evet efendim denilmelidir. Genel Müdür Yardımcısına normalde "Genel Müdürüm" denilir. Ancak Genel Müdürün yanında "Sayın Müdürüm" denilmelidir.* İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdullah Turan (Sayın kelimesi isime bitişiktir) Milli Eğitim Eski İl Müdürlerimizden, "Eski" başa alınmaz

30 TELEFON KONUŞMALARI Alo diye telefon açılması manalı değildir Telefon açtığınızda önce kendinizi tanıtmakla söze başlayın Telefonu kim açtı ise onun kapatacağını unutmamalı. Üst ile konuşurken önce üstün telefonu kapatması beklenmeli. Eş düzey ve üst ile görüşmeye başlarken ve görüşme sonunda saygı ifadesi kullanılmalı. Üstler sekreter aracılığı ile aranmamalı. Üstünüzle konuşurken, ondan önce telefonu kapatmayın. Üstünüz ve eş düzeydekilere, telefon görüşmesinin başında ve sonunda saygı sunun.

31 Genel telefon adabı Telefonunuzu 3 den fazla çaldırmayınız. Telefon eden beklemektedir. Gürültü kirliliği oluşmaktadır. Kuralımız karşımızdakine ve çevremize saygı dır. Üçüncü kez çalan telefonu en yakındaki kişi cevaplamalı ve 4. kez çalmasına izin vermemelidir. Ya Hım gibi bazı sesler sizi konuşmaya teşvik eder. Yıllar içinde kazandığınız alışkanlıkla sizi dinleyenin çıkardığı sesleri(ve bu sesleri çıkarırken kullandığı ses tonuna)bakarak konuşmayı ne kadar sürdürüp ne zaman keseceğinizi bilirsiniz.

32 Genel telefon adabı Kendimizi ve şirketimizi, karşı tarafı biz aradığımızda da tanıtmalıyız. Yüksekokuldan arıyorum ben şule...gibi Telefonu bir başkasına aktarırken her iki tarafa da bilgi vermeliyiz; Ben sizi muhasebe den Ahmet bey e aktarmaya çalışacağım. ve Ahmet bey, Örnek A.Ş. muhasebesinden Ayşe hanım arıyor bağlayayım mı? gibi. Aranan biz değilsek aranan için mesaj almalı, mesajı (arayanın firması, adı, soyadı, telefon numarası, aradığı gün, saat, mesaj ve mesajı alanın adı)doğru olmalı, mesajı ilgilisine iletmeli ve mutlaka zamanında iletmelisiniz.

33 Telefonda iletişim Telefonda isim ve numaraları mutlaka tekrarlamalıyız ve en küçük tereddütte bile kodlamalıyız veya karşımızdakine kodlatmalıyız.

34 Mesajınızın karşı taraftan anlaşıldığını varsaymayın.. Garanti Leasing'te çalışanlar, bir pastaneye, telefonla pasta siparişi vermiş. Pastanın üstüne "Garanti Leasing'den Sevgilerle" yazılması istenmiş.

35 Telefondaki adam "leasing" kelimesini anlamamış. Onlar da harf harf kodlamışlar. Gelen pasta...

36

37 ARAÇ PROTOKOLÜ Şoför kullanıyorsa resmi araçlarda protokol makamı aracın sağ arka köşesidir. Üst burada oturur. Ancak, makamdan üst biri ya da konuk araca bindiğinde arka sağ ona bırakılır Bir yere gidildiğinde, varsa ev sahibinin aracına binilmelidir. Üstün eşi sol koltukta oturur; ancak, eşinden önce inecekse trafik durumuna göre sağda oturabilir. Üstünüzü aracınıza aldıysanız, o inerken sizin de inmeniz gerekir. Resmi otomobile binerken önce üst, sonra kıdemsiz biner; inerken önce üst iner.

38 KARŞILAMA -UĞURLAMA Karşılama ve uğurlamada katılanlar kıdem ve makamlarına göre protokoldeki yerlerine dizilirler. Karşılamada varsa onur kıtasından önce, uğurlamada ise kıtadan sonra yerlerini alırlar. Karşılamada ve uğurlamada, töreni kabul eden kişi (Konuk), sağda görülecek biçimde yer alınır. Üstleri uçaktan ya da otomobilden indiklerinde karşılarken başta kıdemli sonra kıdemsizler, uğurlarken de önce kıdemsizler sonra kıdemli yer alır. Uçağa binerken önce küçükler biner, inerken üst olan iner. Karşılamada en üst olan, konuğa ilk önce hoş geldiniz! der ve elini sıkar. Uğurlamada ise, ilk önce ast olan Güle güle der, en üst olan da en son Güle güle der ve elini sıkar. Yani konuk, en son en üstte hoş cakalın der ve elini sıkar. Elini sıkarken önce el uzatma hakkı üst olanındır

39 KARŞILAMA UĞURLAMA(2) Ev sahibi önden gider. Ancak önde yol gösteren biri varsa ya da bilinen bir yere gidiliyorsa/giriliyorsa ev sahibi konuğun ya da üstün soluna geçerek yürür ve buyur eder. Üst odanın kapısında değil binanın kapısında karşılanmalı ve uğurlanmalıdır. Eş düzey ise odanın kapısında, Ast konuk da odada ayağa kalkarak ve elini sıkarak karşılayıp uğurlanmalıdır. Uğurlamalarda üst salonu terk etmeden kimse salonu terk etmemelidir. Üst otomobile kadar uğurlanır. Araba hareket etmeden geri dönülmemelidir. Karşılamada uygulanan kurallar uğurlama için de geçerlidir.

40 Karşılama ve Uğurlama... İllerde Protokol Listesi: 1. Vali, 2. Garnizon Komutanı, 3. Belediye Başkanı, İlçelerde Protokol Listesi: 1. Kaymakam, 2. Garnizon Komutanı 3. Belediye Başkanı,

41 ZİYARET -GÖRÜŞME Ziyaret zamanı çok iyi seçilmeli ve bir iki gün önceden randevu alınmalıdır. Aynı gün için yapılan ziyaret istemleri rahatsızlık yaratabilir. Ziyaret istemlerinin yerine getirilmesinde küçük büyüğe uyar. Büyük istediği zaman randevu verebilir. Eşit düzeydeki ziyaret istemini tarih olarak bir iki seçenek sunabilir. Uygun seçenekte anlaşılabilir. İade edilmesi gereken ziyaretler zamanında yapılmalıdır. Ziyaretlere gidilirken çiçek veya mütevazı armağanlar götürmek her zaman geçerlidir. Öğleden önce , Öğleden sonra saatleri en uygun zamandır. Resmi ziyaretler kısa olmalıdır; dakika, en çok 30 dakika. Üste saygılı olunmalı, taşıdığı unvana göre makama girdiğinde selamlayarak hitap edilmeli, üst oturmadan oturulmamalıdır Oturuş pozisyonu, ayakların ve ellerin duruşu, yöneticinin özgüveni ciddiyetini, görüntünün asilliğini gösterir. Konuşmalarda saygılı ifadeler kullanılmalıdır. Konuşmayı dinlerken üst yöneticimizin gözlerine bakılmalıdır. Üstümüz bizi karşılarken ya da uğurlarken el sıkmak için elini uzatmıyorsa biz önceden elimizi uzatmamalıyız.

42 ZİYARET ve GÖRÜŞME(2) Astın ziyareti sırasında oturacağı koltuk; üst yöneticinin makamına yakın ve uygun olan koltuktur. İçerdeyken üst birisinin gelmesi ile kalkarak bir koltuk geriye gitmek gerekir. Eğer üst makama birden çok kişi ile gidilmiş ise; düzey ve kıdeme göre sıralanmalı ve en kıdemli olan üst yöneticiye en yakın oturmalıdır. Üstün astı ziyaretinde ilke olarak ast makam koltuğunda oturmayarak konuk koltuğuna, yani konuk karşısında oturur. Sizden alt düzeydeki kişileri makam koltuğunuzda oturarak kabul edin. Ancak eş düzeydekiler yaş, kıdem ve diğer yönden sizden üst iseler, onları konuk koltuğunda oturarak kabul etmek saygıyı gösterir. İlke olarak, saygı duyduğunuz kişilere eşit düzeyde oturun. Bunun için odanızda olanaklıysa bir eşitliğin göstergesi olan bir yuvarlak masa ve konuk koltukları olan bir yer hazırlayın. İkramları (Örneğin çay) önce konuğunuza (en büyüğünden başlamak üzere) sunun/sundurun. En son size sunulmalıdır. Göreve yeni başladığınızda kutlamaya gelenlere ikramda bulunun, size gelenlerle ilişkileri sürdürmek teşekkür etmek (iade-i ziyaret) için isimleri not edin. Gelemeyecek durumda olanlara siz gidin ve kendinizi tanıtın. Sizden sonra atanan akran ve üst yöneticilere de kutlama için önce siz gidin.

43 TÖREN ORGANİZASYONLARI PROTOKOL KURALLARI PROGRAM SUNUM TEKNİKLERİ

44 TÖREN NEDİR? Kamusal Yaşamda, devlet ve hükumet adamlarının ve üst düzey yöneticilerin davetli olarak katıldıkları en önemli biçimsel etkinliklerdir.

45 TÖREN ÇEŞİTLERİ A) DEVLET TÖRENİ Cumhurbaşkanı nın katıldığı tören, a. T.B.M.M. Açılışı, b. Cumhurbaşkanı nın ant içmesi ve göreve başlaması, c. Devlet ve hükümet adamlarının ziyaretleri, d. Resmi Heyet Ziyaretleri, e. Atatürk ün ölüm yıldönümünü anma.

46 B) RESMİ TÖREN Başbakan veya Bakanların, Mülki, Askeri, Adli ve Akademik zevatın, Vali ve Kaymakamların katıldığı törenlerdir. a.ulusal ve Resmi Bayramlar, b.başbakan ve Bakanların görev devir teslimleri, c. Mahalli Kurtuluş Günleri.

47 B) RESMİ TÖREN d. Anıtlara Çelenk Koyma e. Kurumsal Törenler (Temel Atma, açılış, kapanış, kutlama, diploma vb.) f. İmza Törenleri g. Karşılama ve Uğurlama Törenleri

48 C) DİĞER TÖREN ÇEŞİTLERİ Dini Törenler Dini Bayramlar Yeni Yıl Kutlamaları Nikah Törenleri Cenaze Törenleri

49 RESMİ PROGRAM Kamusal yaşamda kurumsal, ulusal, özel anma ve kutlama günlerinde tüm etkinliklerde oluşturulan biçimsel akış düzenlemeleridir. Tören bir bütünü kapsar. Program bu törenin akış düzenidir. Resmi Program törenler dışında da düzenlenebilir.

50 KOMİTE OLUŞTURULMASI Zafer Bayramı dışındaki törenlerde oluşturulacak komite üyeleri İl ve İlçelerde mülki amirin veya görevlendireceği bir kişinin başkanlığında Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Jandarma, Emniyet, Milli Eğitim, Kültür Bakanlığı Temsilcileri.

51 TEKNİK KOMİTE TÖRENLERİN(davet, oturma kortej düzeni, kıyafet biçimi, karşılama, uğurlama vb. )HER UYGULAMASINDAN SORUMLUDUR

52 Tören ve Resmi Program Organizasyonları dahilindeki tüm düzenleme ve uygulamalar sahne ve alan tasarımcığı gibi özel bir çalışma ve özen gerektirir. Komite Başkanı bu organizasyonlarda birinci derecede sorumlu kişi olarak, adeta bir sanat yönetmeni gibi çalışmalıdır.

53 ÇALIŞMA ESASLARI Tören Günü, saati ve mekanın seçimi. Tören sunucusu veya sunucuların seçimi Toplantı ve prova günlerinin belirlenmesi Elektronik Donanım temini ve bu donanımdan sorumlu teknik kişi ve kurumların belirlenmesi. Tören Merkezi veya tören alanının düzenlenmesi

54 ÇALIŞMA ESASLARI(2) Tören Merkezi veya tören alanının protokol düzeninin sağlanması, Davetiye ve davetli listeleri sorumlularının seçimi, Prova uygulamaları, Ekonomik boyutun belirlenmesi ve fiyat tekliflerinin incelenmesi.

55 TÖRENSEL, RESMİ KONUŞMA VE SUNUŞ KURALLARI Kamusal yaşamda düzenlenen tören,resmi açılış ve kapanış programları,konferans ve kongrelerde, toplantılarda vb sunuş(takdim), hitap, selamlama ve konuşma konusunda belli protokol kuralları vardır.bu kurallara uymak gerekir.zira çok özenle hazırlanan bir tören veya program,sunucunun bilgisi ve becerisi oranında başarılı olur veya olmaz.

56 Sunuş (takdim ) Kuralları Bir törenin sunucusu o törenin imajıdır.sunucu özenle seçilmeli ve yoğun bir eğitimden geçirilmelidir.bu eğitim içeriğinde iyi bir ses,güzel konuşma diksiyon,beden dili,estetik,renk bilgisi,saygı ve nezaket kuralları,protokol kuralları, uygun kılık kıyafetbilgisi vb...geniş kapsamlı verilmeli ve uygulamalar yaptırılmalıdır.

57 SUNUCU; ELİNE METİN TUTUŞTURULMUŞ,MİKROFON BAŞINA GEÇMİŞ KONUŞAN,SIRADAN BİRİ DEĞİLDİR.Aksine genelde metinleri kendisi hazırlayan,araştıran,donanımlı alt yapısı sağlam, kültürlü ve her konuda kendini geliştirmiş ve özümsemiş kişidir.bu ASLA UNUTULMAMALI VE BU BİLİNÇLE DEĞERLENDİRİLİP ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLMELİDİR.

58 Sunucu bir törenin asıl ve sürekli kişisidir.bu yüzden tören programının tüm detaylarını bilmek ve programa bütünüyle hakim olmak zorundadır.en baştan beri gelişmeleri detaylı olarak takip etmeli komite çalışmalarında bizzat bulunmalı ve provalarda sırasında yönlendirme yapmalıdır.

59 Pratik zekasını geliştirmeli ve durum değişikliklerine çabuk uyum sağlamalıdır.genel olarak heyecanına ve duygularına hakim olabilmeli, tüm güzel konuşma-diksiyon, beden dili,ve yüz ifadesi uygulamalarını eksiksiz bilmeli, bu konularda örnek bir tutum sergilemelidir.

60 Yerine ve zamanına göre giyinmesini iyi bilmeli, daima bakımlı, estetik zarif,nezaketli,saygılı ve hoşgörülü olmalıdır.olumsuz davranışlardan kendini mutlaka arındırmalıdır.bazı konularda fazla bilgiye sahip olmak ve mikrofon başında bulunmak baskın yada saygısız ve kaprisli olmayı gerektirmez,unutmamalıdır.törenin imajı olma sorumluluğu sıradan ve kolay bir iş değildir bunu hep aklında tutmalı ve içinde hissetmelidir.

61 Törenin anlamı içerisinde heyecanını korumalı, bu anlam ve heyecanı iyi yansıtmalıdır...mikrofon kullanma becerisini iyi geliştirmeli,teknisyenleri sırasında yönlendirmelidir.çünkü bir töreni izleyicilere yansıtacak olan ses ve görüntüdür. Sunucu bu uyumun önemini bilerek ayarlamalarda etkin olmalıdır.

62 Programın akışının her detayından sunucu haberdar olmalıdır.tören programına kimlerin katılacağını çok iyi bilmelidir..sunucu salona ya da tören alanına en erken gelen kişilerden biri olmalıdır.tören saatinden en az bir saat önce alanda ya da salonda hazır olmalıdır.son hazırlıkları gözden geçirmeli varsa değişiklikleri not etmeli ve kürsü düzenini sağlamalıdır. Törenin başlama saatine yakın kürsüde hazır beklemeli salona giren protokolü salona bildirmelidir.

63 Törene ya da programa katılan en üst düzey protokol salona girerken sunucu anonsunu edebilir.örn. :..valimiz Sayın.... şu anda tören alanımızı onurlandırmışlardır.kendilerine HOŞGELDİNİZ diyor saygılarımızı sunuyoruz

64 Protokol yerini aldıktan sonra Sunucu Başlayınız komutunu alıp hitaba başlar. Burada dikkat edilecek konu : Hitap sırası büyükten küçüğe olur.örn: Sayın Bakanımız Sayın Valimiz Bakanlığımızın Sayın üst düzey yöneticileri İlimizin ve ilçelerimizin sayın Eğitim Yöneticileri ve Eğitimciler Değerli Konuklar

65 Not:Başbakan ve Cumhurbaşkanlarının kendileri ya da eşlerinin katıldığı tören ya da programlarda başka hitap yapılmaz. Örn: Sayın Başbakanım Sayın Konuklar Örn: Başbakanımızın değerli eşleri Sayın Hanımefendi Sayın Konuklar Örn: Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Konuklar Örn: Cumhurbaşkanımızın Saygıdeğer eşleri Sayın Hanımefendi Sayın Konuklar

66 Hitaptan sonra HOŞGELDİNİZ demek gerekir.bunun için konu içeriği çok önemlidir.sunucu konuyu,toplantının ya da törenin yapılma amacını içeren bir hoşgeldiniz cümlesini özenle kurar.

67 Program protokolde en üst makama arz edilir: Örn: Sayın Bakanım Tören Programını arz ediyorum: -Saygı duruşu-istiklal Marşı -İl Milli Eğitim Müdürümüzün Konuşmaları -Valimiz Konuşmaları - Milli Eğitim Bakanı Sn.Konuşmaları -Müzik dinletisi -Kapanış Saygılarımla Arz Ederim

68 Hemen ardından -ki mutlaka olur --Saygı Duruşu ve İstiklal Marşına davet eder. Örnek: Sizleri, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder M.K.Atatürk ve Silah arkadaşları,şehitlerimiz,meslek Şehitlerimiz ve merhum tüm bilge kişilerin manevi huzurlarında saygı duruşuna hemen ardından İstiklal Marşımızı hep birlikte söylemeye davet ediyorum.arz ederim.

69 Sonrasında genelde Protokol Konuşmaları yapılır.bu konuşma sırası da Küçükten büyüğe doğru olur.. Örn : Bölge Müdürü Genel Müdür Vali Bakan

70 Sunucu, konuşmacıları kürsüye davet ederken günün içeriği ve genel anlamda etkili güzel sözlerle süslemeler yapabilir.konuşmacılar yerlerine otururken kendilerine teşekkür eder.ancak Vali ya da Bakan yerine oturmadan teşekkür etmemek gerekir, yerine oturması beklenir.

71 ÖDÜL VE PLAKET TÖRENİ Programın sonunda bir ödül ya da plaket töreni varsa: En üst makam konuşmasını yaptıktan sonra yerine oturtturulmaz.eğer kendisine bir plaket verilecekse önce ona verilir sonra kendisinin vereceği plaketler sırayla verdirilir ama bu arada kendisi başka bir protokol üyesini de sahneye almak isterse davet edilir ve hep birlikte plaketler verdirilir.

72 Plaket töreninde yine önceden hazırlık çok önemlidir.sahne arkası ya da önüne bir plaket masası kurulur ve üzerine yetkili kişilerce verme sırasına göre plaketler dizilir.o masadan sorumlu kişiler masanın başında bekler,verme anında sıralama ve düzenlemeyi yapar.protokole bu ödülleri getirme sırası da o sorumlu kişilerindir.sunucu sadece anons eder,plaket masasından almak yada vermek zorunda değildir ama zorunlu hallerde elbette bu görevi de geçici olarak,o andaki durumu kurtarmak adına yapabilir.

73 Plaket alma verme işlemi tamamlandıktan sonra protokol toplu halde fotoğraf çektirmek isteyebilirler ki genelde istenir-bunun için sunucu estetik ve şık bir anons yapabilir(örn:bu güzel anı gelecekte anımsamak üzere Sn.Valimiz ve değerli konuklarımız objektiflere gülümsüyorlar gibi)

74 Sonrasında tüm protokol üyelerine teşekkür edip yerlerine alınır.eğer programda halk oyunları,tiyatro gibi herhangi başka bir uygulama yoksa program sunucunun kısa bir konuşması ve teşekkürleri ile kapanır ama uygulamalar varsa onlarda anons edilir gösterilerin bitiminden sonra teşekkür edilip protokol uğurlandıktan sonra, program sunucu tarafından kapatılır.

75 Ve Sunucu hemen ortadan kaybolmaz kürsüsünde bir müddet bekler zira Vali vb devlet büyükleri çağırıp teşekkür etmek isteyebilirler. Not: Sunucu burada da oldukça resmi olmalıdır.protokol teşekkür edince ben de teşekkür ederim efendim saygılarımla diyerek hafif bir gülümseme ile karşılık vermeli ve protokol salondan ayrılmadan yerinden ayrılmamalıdır.

76 Not 2: Genelde protokol ve devlet büyüklerine merhaba,nasılsınız gibi samimi yaklaşımlarda asla bulunulmaz.soruyu devlet büyükleri sorar karşıdakiler uygun bir nezaket ve saygı diliyle kısa kısa net cevaplar verir,yorum yapmaz..

77 YEMEK ve DAVETLER Kokteyl, yemekli davetler Davetiyenin hazırlanması Davet sahibinin adı-soyadı unvanı, Davet edilenin adı-soyadı unvanı, Ne tür bir davet olduğu,, Nezaket sözcükleri yeri, tarihi, saati ve kıyafet bilgisi Davete katılım durumunun bildirilmesi isteniyorsa bunu için. (L.C.V.) Kokteylde salona hakim bir noktada onur konukları için diğerlerinden farklı tercihen daha büyük ve alçak bir masa hazırlanır ve o masa için mutlaka bir garson hazır bekler. Yemekli davetlerde masa düzeni seçimi önemlidir. Misafirlerin ve onur konuklarının sayısına ve düzeyine göre uygun masa seçilmesi gerekir. 8 kişiden fazla 20 kişiden az olan durumlarda U masa ( kısa uca ortada onur konuğu sağında ev sahibi olmak üzere) 10 kişiden fazla durumlarda uzun masa ( onur konuğu masanın orta noktasına olmak üzere ev sahibide tam karşısına) 8 kişi ve daha az kişi için yuvarlak masa Daha büyük ve kalabalık davetlerde salona ve diğer masalara hakim bir protokol masası ve aynı özellikte olmak üzere diğer masalar (tercihan yuvarlak masa)

78 YEMEK ve DAVETLER(2) **Lokantada, mönü listesi açık kaldığı müddetçe garson gelmez. Yemek seçimi yapılınca mönü kitapçığı kapatılır. **Peçete diz üzerine katlı olarak serilir. Tabak altına serilmez. İkiye katlanan peçetenin açık uçları bedenimize bakar. Küçükse tek dize serilir.* **Peçetenin amacı, ıslanan ve yağlanan dudaklarımızı silmektir. * **Üst düzey peçetesini açmadan diğerleri açmamalıdır.* **Toplamadan toplamamalıdır.* **Masadan kısa süreli ayrılmalarda peçete sandalyeye bırakılır.* **Peçeteyi kullandıktan sonra peçeteye bakılmamalı.* **İşi biten peçete servis tabağının sağına öylece bırakılır.* ** Kullanılan kağıt peçetede katlanmadan servis tabağının sağına bırakılır. Kesinlikle buruşturulmaz.* **Ev davetlerinde bez peçete olması makbuldür. İkisi de olabilir.*

79 YEMEK ve DAVETLER(3) **Tabağın içine peçete atılmaz.* **Protokol yemeğinde masa örtüsü ve bez peçete aynı renkte olmalı, mümkünse beyaz olmalıdır.* ** Çatallar solda, bıçak ve kaşık sağda olmalı.* ** Çatal-bıçak tabaktan içe doğru olmalı.* **İki el masa altında olmamalı, en az bir el yukarıda olmalı. İki el de bileklerden yukarıda olmalı. Bilimsel olarak da ellerin yukarıda olması önemlidir.* ** Masadan yere düşen hiçbir şey alınmaz. Garsona yardım edilmez. *

80 YEMEK ve DAVETLER(4) ** Kaşık çorba içildiği müddetçe kasesinin içinde olmalıdır. Ancak çorba bittikten sonra çorba tabağının yan tarafına bırakılır.* **Limon çatalla sıkılmaz, sağ elle sıkılırken sol el siper yapılır.* **Çorba alt tabağının yanına konur.* **Çorbaya ekmek doğranmaz.* **Tabağa çok fazla eğil inmez.* **Kaşığın kenarına bırakılması, yemeğin bittiği anlamına gelir.*

81 YEMEK ve DAVETLER(5) **Çorbanın dibini almak için tabak yatırılmaz.* **Yemek esnasında bıçak-çatal ters V şeklinde olmalıdır. Arası açık olarak paralel de olabilir.* **Çatalın ağzının yukarıda, bıçak ile yanyana paralel hale gelmesi "yemek bitti" demektir.* **Kaşık sağ elle kullanılır.* **Masadaki kaşık, bıçak ve çatal kullanılacak ele göre konulur.* **Et yemekleri tek parça kesilir, tek lokma yenir. Bir parça kesilip ağzagötürülür.* **Pilav çatalla yenir. Çatal-bıçak el değiştirebilir. Pilav çatalla yenirken bıçakla destek verilebilir. **Börek vs. sağ elde bıçak, sol elde çatalla yenir.* **Balık bıçağı sadece balığın kılçığını ayıklamak için kullanılır.* **Balık bıçağı yoksa bunu ekmek parçası ile yaparız.* **Balığın önce kılçığı tamamen çıkarılır, sonra parça parça yenir.* **Balık çatalla yenir ancak kılçık elle çıkarılır ve tabağın kenarına bırakılır.*

82 YEMEK ve DAVETLER(6) **Tavuğun derisi yenmek istenmiyorsa, deri çatal ve bıçak yardımıyla ayrılır. Tek kesim, tek lokma prensibi uygulanır.* **Ağza istenmeyen bir lokma (taş, kıl vs.) gelirse, kağıt peçeteyle çıkarılır ve görülmeyecek bir yere konulur. * **Elde çatal bıçak, ağızda lokma varken konuşulmaz.* **Sağdaki içecekler bize aittir.* **Soldaki yiyecekler bize aittir.* **Yiyecek servisi soldan yapılır. Boş tabaklar sağdan alınır.* **İçecek servisi sağdan yapılır, sağdan kaldırılır.* **Bardaklar küçükten büyüğe doğru sıralanır.* **Boşalan su veya meyve bardağı garson tarafından doldurulur.

83 YEMEK ve DAVETLER(7) **Çok delikli olan tuz, tek delikli olan karabiberdir.* **Tuzluk ve diğer istenen malzemeler elden ele verilmez. Uzanabileceği yere bırakılır.* **Yemeği tadmadan tuz atılması görgüsüzlüktür.* **Çatal ve bıçağın peçete ile silinmesi görgüsüzlüktür.* **Büyük bıçak ana yemek bıçağıdır.* **Büyük çatal ana yemek çatalıdır.* **Yemek çatalıyla tatlı yenmez.* **Açık biber, tuz vs. kaşığın ucuyla alınır.* **Bize has ekmek tabağı varsa bir parça ekmek bölünür, gerisi bırakılır. Şayet ortak bir tabaktan alınıyorsa, ekmeğin kalanını tabağımıza koyarız. Masa üstüne koyamayız.* **Bütün sebze yemekleri ve köfteler çatal ile yenilir.* **Bıçağa ihtiyaç varsa çatalın kenarı kullanılır.*

84 YEMEK ve DAVETLER(8) **Yoğurt kaşıkla yenir.* **Çatal tek başına kullanılıyorsa sağ elde olmalıdır.* **Yemeğe ekmek banmak doğru değildir.* **Bütün makarnalar çatal ile yenir.* **Spagetti yerken kaşıktan yardım alırız. Makarna tabağının içinde çatalla makarnayı dürerken kaşık alttan çatala zemin yapılır. Spagetti makarna hüüp yapılmaz.* **Garsonla yüzyüze iletişim kurulur, Mimikler ile anlaşılır, el ile çağırmamak gerekir. El kol hareketi yapılmaz, Hop, şist denmez. * **Zeytin, çatalla yenir, çekirdeği çatalla çıkarılır ve tabağın yanına konulur. Kül tablosuna veya masa üzerine konulmaz. * **Akşamları soğuk mezeler (tereyağı, acılı ezme vs.) ekmek sol elde, bıçakla sürülerek yenir. * **Peynir çatalın kenarıyla kesilir.* **Protokolde kürdan olmaz. Diğer zamanlarda sol el perde yapılarak kullanılabilir. Peçetenin içine bırakılır, masa üstüne veya kül tablasına bırakılmaz.*

85 YEMEK ve DAVETLER(9) **Cam veya duvar önü tercih edilmelidir.* **Restoranda teşrifatçı varsa, teşrifatçı önde, bayan ortada, biz arkada oluruz. Yoksa, biz önden giderek bayana yol gösteririz, öncülük yaparız.* ** Girişe yakın ayak altı yerlere oturulmaz. * ** Eş ile gidiyorsak karşılıklı oturulur.* **Sosyal yemeklerde eşler yan yana oturur.* **Eş (bayan) erkeğin sağında oturur.* **Kalabalığa erkeğin yönü dönük olmalıdır.* **Bahşiş, yemek çok beğenilmişse %10, normalde %5 olmalıdır.* **Restoranda yemeği bayan söylemez, bey onun adına söyler.*

86 YEMEK ve DAVETLER(10) **Erkekler pardesülerini vestiyere bırakır. Bayanlar yanına alabilir.* **Sağımızdaki bayandan sorumluyuz.* **Cep telefonu, telsiz vs. yemek masasının üzerine konulmaz.*

87 Toplantı Protokolü BAŞKAN BAŞKAN KONUK EVSAHİBİ Tek başkanlı ve çift taraflı toplantı düzeni Tek başkanlı ve tek taraflı toplantı düzeni

88 Eşbaşkanlı ve Çift Taraflı Toplantı Düzeni EŞBAŞKAN 1 1 EŞBAŞKAN

89 Yönetimde Protokol Kuralları Protokolde üst daima sağdadır. Ast olarak; otururken, ayakta dururken veya yürürken daima üstünüzün soluna geçin.

90 Resmi Törenlerde, Yürüyüş, Resmi törenlerde: 1 Numara daima merkezdedir Kurumsal törenlerde evsahibi, 1 Numaranın sağındadır Evs

91 Yönetimde Protokol Kuralları Makam odanızda uygun bir yerde, ortasında yuvarlak masa ya da sehpa bulunan, etrafında misafir koltukları olan bir misafir köşesi düzenleyin. Sembol olarak yuvarlak masanın eşitlik demek olduğunu unutmayın.

92 MAKAM PROTOKOLÜ Türk bayrağı bulunan oda, makamdır.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü PROTOKOL KURALLARI

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü PROTOKOL KURALLARI PROTOKOL KURALLARI Tanışma Tanıştırma -1 İletişim tanışma tanıştırma ile başlar.tanışmada isimlerin doğru söylenmesi gerekir. Tanışmada yeni gelenler var olanlara; Devlet başkanı ve cumhurbaşkanı dışındaki,

Detaylı

ağışlar 2/28 PROTOKOL GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI

ağışlar 2/28 PROTOKOL GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI ağışlar 1/28 ağışlar 2/28 PROTOKOL GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI Davranış Protokolü ağışlar 3/28 3 1 ES 2 Davranış Protokolü ağışlar 4/28 Resmi törenlerde yürüyüş ve oturma düzeninde 1 numara (üst) daima

Detaylı

YÖNETİMDE PROTOKOL KURALLARI

YÖNETİMDE PROTOKOL KURALLARI YÖNETİMDE PROTOKOL KURALLARI Yönetim, bir resmi ilişkiler sistemi olarak daima Protokol Kuralları içinde gerçekleşir. Özellikle üst yöneticilerin günlük yaşamı daha çok protokol içinde geçer. Bu nedenle,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm. Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm Görgü ve Protokol Kurallarının Kavramsal İçeriği ve Yönetimde Görgü ve Protokol Kuralları 1. Görgü, Nezaket, Zarafet ve Protokolün Kavramsal İçeriği... 1 2. Yönetimde Protokol

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İller İdaresi Genel Müdürlüğü

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İller İdaresi Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.0.İLİ.0.02.02.00-877/3615 29/06/2012 Konu: Başkent Dışında Tören, Kutlama ve Karşılamalar Genelge: 2012/25 Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi

Detaylı

PROTOKOL KURALLARININ ÖNEMİ

PROTOKOL KURALLARININ ÖNEMİ MAKALE PROTOKOL KURALLARININ ÖNEMİ Asuman UĞUR / MPM Uzmanı Her ülkede ve toplumda sosyal davranış kuralları dediğimiz kurallar olan saygı, terbiye ve nezaket kuralları; gelenek ve göreneklerle iç içedir.

Detaylı

Protokol Yönetimi. DOÇ.DR. ASLı YAĞMURLU

Protokol Yönetimi. DOÇ.DR. ASLı YAĞMURLU Protokol Yönetimi DOÇ.DR. ASLı YAĞMURLU Protokol Listesi 1. Cumhurbaşkanı2. TBMM Başkanı3. Başbakan4. Anayasa Mahkemesi Başkanı5. Genelkurmay Başkanı6. Ana Muhalefet Partisi Başkanı7. Eski Cumhurbaşkanları8.

Detaylı

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu.

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu. PROTOKOL BİLGİSİ Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu.tr IV. Toplantılar -2- Kişilerin toplantılarla ilgili bazı temel

Detaylı

Bölüm 1 Sosyal Davranışlar, Nezaket, Görgü ve Protokol

Bölüm 1 Sosyal Davranışlar, Nezaket, Görgü ve Protokol İÇİNDEKİLER Bölüm 1 Sosyal Davranışlar, Nezaket, Görgü ve Protokol Doğuştan Gelen Yapı Farklılıkları... 2 Sosyal Davranışlar... 3 Algılama ve Sosyal Davranışlar... 4 Algılama Farklılıkları için Örnekler...

Detaylı

ETKİLİ İLETİŞİM VE YAŞAM KÜLTÜRÜ. XABZE. MAZAHHIPA, GÖZDE YILMAZ TURKUA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ www.turkua.com

ETKİLİ İLETİŞİM VE YAŞAM KÜLTÜRÜ. XABZE. MAZAHHIPA, GÖZDE YILMAZ TURKUA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ www.turkua.com ETKİLİ İLETİŞİM VE YAŞAM KÜLTÜRÜ. XABZE MAZAHHIPA, GÖZDE YILMAZ TURKUA DANIŞMANLIK HİZMETLERİ www.turkua.com Her insan bir geleneğin içine doğar. Gelenek bütün değişmelere rağmen değişmeden kalan, o toplumu

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa. ÖNSÖZ... v GİRİŞ... 1

İÇİNDEKİLER. Sayfa. ÖNSÖZ... v GİRİŞ... 1 İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ...... v GİRİŞ... 1 I. BÖLÜM SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI A. Hitap... 10 B. Selamlama... 14 C. Tanıtma ve Tanıştırma... 19 D. El Sıkma (Tokalaşma)... 24 E. El Öpme ve Öpüşme... 26 F.

Detaylı

PROTOKOL KURALLARI. Protokolde kimse kendi değildir, unvanı ve temsil ettiği makam önemlidir.

PROTOKOL KURALLARI. Protokolde kimse kendi değildir, unvanı ve temsil ettiği makam önemlidir. PROTOKOL KURALLARI Protokol, geniş anlamda devlet ve diplomasi alanındaki törenlerde, resmi ilişkilerde ve sosyal yaşamda uygulanması gereken kuralların toplamıdır.. Protokol; resmi ilişkilerde, törenlerde

Detaylı

III. BÖLÜM PROTOKOL TÜRLERİ VE PROTOKOL LİSTELERİ

III. BÖLÜM PROTOKOL TÜRLERİ VE PROTOKOL LİSTELERİ İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM PROTOKOL A. Protokolün Tarihsel Celişimi...1 B. Protokolün Anlam ve Önemi... 6 C. Protokol Mevzuatı... 13 D. Kurumlarda Protokol Müdürlüklerinin Kuruluşu ve Görev - Yetki - Sorumlulukları...

Detaylı

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ 5899 ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16/4/2012 No : 2012/3073 Yayımlandığı

Detaylı

PROTOKOL VE KİŞİLER ARASI İLETİŞİM

PROTOKOL VE KİŞİLER ARASI İLETİŞİM PROTOKOL VE KİŞİLER ARASI İLETİŞİM Protokol ve İletişim İnsanları diğer varlıklardan ayıran en güçlü yön sosyal bir varlık olmasıdır. Bu sosyalliği oluşturan unsur ise akıldır. Aklımız sayesinde diğer

Detaylı

PROTOKOL BİLGİLERİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI 2018 EBRU BÜYÜKAYDIN

PROTOKOL BİLGİLERİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI 2018 EBRU BÜYÜKAYDIN PROTOKOL BİLGİLERİ HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI 2018 EBRU BÜYÜKAYDIN YAŞAM ALANIMIZ ÖZEL ALAN KAMUSAL (RESMİ) ALAN PROTOKOL KURALLARI SOSYAL ALAN GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI Krala saygı mecburiyet, dilenciye

Detaylı

TÖREN ve PROTOKOL. Ali KILIÇARSLAN Şube Müdürü

TÖREN ve PROTOKOL. Ali KILIÇARSLAN Şube Müdürü TÖREN ve PROTOKOL Ali KILIÇARSLAN Şube Müdürü Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü 2008 1 Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları YaĢam Alanımız Özel Alan Sosyal Alan Kamusal (Resmi) Alan GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI

Detaylı

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu Pasinler/ERZURUM

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu Pasinler/ERZURUM PROTOKOL BİLGİSİ Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu.tr I Masa Oturma Düzeni I tipi masa düzeninde ev sahiplerinin masa

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1. Başkent Mülki Protokolü 46 2. İl Protokolü 46 3. İlçe Protokolü 52 4. Kasaba ve Köy Protokolü 52

İÇİNDEKİLER. 1. Başkent Mülki Protokolü 46 2. İl Protokolü 46 3. İlçe Protokolü 52 4. Kasaba ve Köy Protokolü 52 İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM PROTOKOL A. Protokolün Tarihsel Gelişimi 1 B. Protokolün Anlam ve Önemi 5 C. Protokol Mevzuatı 12 D. Protokol Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları. 13 II. BÖLÜM PROTOKOL İLKELERİ

Detaylı

PROTOKOL ve GÖRGÜ KURALLARI. Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu

PROTOKOL ve GÖRGÜ KURALLARI. Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu PROTOKOL ve GÖRGÜ KURALLARI Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PROTOKOLÜ İl Milli Eğitim Müdürü İl Maarif Müfettişleri Başkanı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları (*) İl Maarif

Detaylı

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir.

Menüde sosluklar getirilmelidir. Yemekten sonra çay veya kahve servisi yemeğe dâhil olan içecektir. TÜRK SERVİS USULÜ 1-Türk servisinin özellikleri: Türk gelenek ve göreneklerini yansıtan servis usulüdür. Yemekler hazır porsiyonlar seklinde servis edilir. Tekerlekli geridonda servis yapılır. Alışıla

Detaylı

PROTOKOL VE NEZAKET KURALLARI

PROTOKOL VE NEZAKET KURALLARI PROTOKOL VE NEZAKET KURALLARI Dr. M. Naci ÇUHACI Yönetim Danışmanı Yaşam Koçu 2011 ARGEstar Danışmanlık. Tüm hakları saklıdır. YAŞAM ALANIMIZ Özel Alan Protokol Kuralları Sosyal Alan Kamusal Alan Nezaket

Detaylı

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar,

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar, İLK İZLENİM Dış görünüşümüz ile bıraktığımız intiba nasıl sosyal hayatımızda kendimizi yansıtıyorsa, bıraktığımız izlenim iş hayatımızda da çalıştığımız kurumla bağdaştırılmaktadır. Bu sebeple; Hizmet

Detaylı

İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... V. I. BÖLÜM İNSAN DAVRANIŞLARI VE ANLAMLARI A. İnsan Davranışları... 1 B. Davranışların Anlamları... 11

İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... V. I. BÖLÜM İNSAN DAVRANIŞLARI VE ANLAMLARI A. İnsan Davranışları... 1 B. Davranışların Anlamları... 11 İÇİNDEKİLER Sayfa ÖNSÖZ... V I. BÖLÜM İNSAN DAVRANIŞLARI VE ANLAMLARI A. İnsan Davranışları... 1 B. Davranışların Anlamları... 11 1. Beden Dili... 11 2. Bedensel Davranışlar ve Anlamları... 13 3. Beden

Detaylı

OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ?

OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ? KURALLAR OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ? OKULUMUZDA UYMAMIZ GEREKEN KURALLAR NELERDİR? GENEL KURALLAR TÖREN KURALLARI SERVİS KURALLARI SINIF KURALLARI YEMEKHANE KURALLARI GENEL KURALLAR GENEL KURALLAR

Detaylı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI VE BAĞLI BİRİMLER TÖREN YÖNERGESİ

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI VE BAĞLI BİRİMLER TÖREN YÖNERGESİ POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI VE BAĞLI BİRİMLER TÖREN YÖNERGESİ Onay Tarihi :25/09/2018 Onay Makamı :Polis Akademisi Başkanı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin

Detaylı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı

Şerafettin TUĞ Kaymakamı T.C. GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAYI :BO54VLK4354802.880,01/ 1462 08.09.2010 KONU :19 Eylül 2010 Gaziler günü... GAZİEMİR Gaziemir İlçesi 19 Eylül 2010 Gaziler Günü Anma Tören Programı

Detaylı

E V L E N İ Y O R U M! D ü ğ ü n h a z ı r l ı k k i t a p ç ı ğ ı.

E V L E N İ Y O R U M! D ü ğ ü n h a z ı r l ı k k i t a p ç ı ğ ı. EVLENİYORUM! D ü ğ ü n h a z ı r l ı k k i t a p ç ı ğ ı. Beş sayfalık bu bölüm, bütçenizden davetli listesine, müzikten çiçeklere kadar düğününüzle ilgili pek çok önemli ayrıntıyı düzenli bir şekilde

Detaylı

.~ ". EXPO . \J. f ~ ~ ~ c... ~ ı5-2 ı Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan programı ekte sunulmuştur. .:~. :... T.C.

.~ . EXPO . \J. f ~ ~ ~ c... ~ ı5-2 ı Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan programı ekte sunulmuştur. .:~. :... T.C. r: ~ c... ~ f ~ ~ \i it " TC Vii '1. GENeLıI( VE ~POR };tl ~AKA"LlG'LP '-?~ T.C. MANAVGAT KAYMAKAMLIGI Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü :....:~.. \J..~ ". EXPO Sayı: 190613431 146 Konu: Gençlik

Detaylı

CUMHURİYETİMİZİN 90. YILI KUTLAMA PROGRAMI 29 Ekim 2014

CUMHURİYETİMİZİN 90. YILI KUTLAMA PROGRAMI 29 Ekim 2014 CUMHURİYETİMİZİN 90. YILI KUTLAMA PROGRAMI 29 Ekim 2014 1- AMAÇ Bu program, Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünü daha anlamlı ve daha coşkulu bir şekilde kutlamak ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerini

Detaylı

Yazılı ve Sözlü İletişimde Protokol

Yazılı ve Sözlü İletişimde Protokol 2 Tüm kurum ve kuruluşlarda yazılı iletişim, yönetimin temel unsurlarındandır. Günümüzde mektup, taziye, tebrik, kartvizit kurumsal yaşamda en çok kullanılan yazılardır. 1 Mektup 3 Mektuplar kamu kurumlarında

Detaylı

HÜSEYİN GÜRKAN ANADOLU LİSESİ NDE GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE UYGUN PROGRAM DÜZENLENDİ

HÜSEYİN GÜRKAN ANADOLU LİSESİ NDE GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE UYGUN PROGRAM DÜZENLENDİ HÜSEYİN GÜRKAN ANADOLU LİSESİ NDE GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE UYGUN PROGRAM DÜZENLENDİ Türkiye Cumhuriyeti nin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde tüm yurtta

Detaylı

Düğün Hazırlık Listesi...

Düğün Hazırlık Listesi... Düğün Hazırlık Listesi... Beş sayfalık bu bölüm, bütçenizden davetli listesine, müzikten çiçeklere kadar düğününüzle ilgili pek çok önemli ayrıntıyı düzenli bir şekilde organize etmeniz ve planlamanız

Detaylı

Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. K. Atatürk VAKİT ÇİZELGESİ ÇELENK SUNMA TÖRENİ Tarih:10.11.2013 Yer :Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı Atatürk

Detaylı

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM 1 ÇANAKKALE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı; Çanakkale Belediyesi Özel Kalem

Detaylı

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ ATATÜRK ÜN ANTALYA YA GELİŞİNİN 81 NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ ATATÜRK ÜN ANTALYA YA GELİŞİNİN 81 NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI T.C. ANTALYA VALİLİĞİ ATATÜRK ÜN ANTALYA YA GELİŞİNİN 81 NCİ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI 06 MART 2011 TC ANTALYA VALİLİĞİ KONU : Atatürk ün Antalya ya 06 Mart 2011 Gelişinin 81. Yıldönümü. İLGİLİ MAKAMA

Detaylı

KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi

KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ. Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi KUVER ÇEŞİTLERİ VE SERVİS USULLERİ Arş. Gör. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi KUVER ÇEŞİTLERİ Kuver Açma Ekmek tabağı ve bazen servis tabağı, çatal, kaşık, bıçak takımları, özel yemek

Detaylı

PROTOKOL YAZILARI VE RESMİ YAZI ÇEŞİTLERİ

PROTOKOL YAZILARI VE RESMİ YAZI ÇEŞİTLERİ Ünite 7 PROTOKOL YAZILARI VE RESMİ YAZI ÇEŞİTLERİ Öğr. Gör. Oğuz Han KURU Bu ünitede telefonda görgü kuralları konusu işlenecektir. MEKTUPLAR Çeşitli nedenlere bağlı olarak; kutlama, teşekkür, taziye,

Detaylı

MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ 1

MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ 1 MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ 1 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı; a. Mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri

Detaylı

SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL

SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL SOSYAL DAVRANIŞ VE PROTOKOL KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ.

Detaylı

19 MAYIS YÖNETMELİĞİ

19 MAYIS YÖNETMELİĞİ 19 MAYIS YÖNETMELİĞİ BAKİ SARISAKAL 5 Mayıs 2012 Tarihli ve 28283 Sayılı Resmî Gazete de yayımlanan yönetmelik. ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE

Detaylı

CEYLANPINAR ANADOLU LİSESİ

CEYLANPINAR ANADOLU LİSESİ CEYLANPINAR ANADOLU LİSESİ GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI Görgü kurallarına uymak diğer insanlara saygı göstermektir ve onların duygularına önem verdiğiniz mesajını göndermek demektir. Toplum hayatının düzenlenmesinde

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/5 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/5 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/5 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev, Çalışma

Detaylı

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası Biz BİRLİKTE Güçlüyüz MEB GÖREVDE YÜKSELME SÖZLÜ (MÜLAKAT) SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUSU www.yurtegitimsen.org Milli Eğitim Bakanlığının 09 Aralık 2018 tarihinde yapılan merkez ve taşra teşkilatında boş

Detaylı

Başarıyı Temsil Eden Üniforma

Başarıyı Temsil Eden Üniforma Başarıyı Temsil Eden Üniforma 1 Dünyanın en büyük perakende döviz sağlayıcısı olarak, markamızı temsil eden çalışanlarımıza sadece şirketin gelecekteki gelişimi ve başarısı açısından değil, aynı zamanda

Detaylı

YAZILI İLETİŞİMDE PROTOKOL

YAZILI İLETİŞİMDE PROTOKOL RANDEVU PROTOKOLU Kurallar: 1. Randevu telefonla, yüzyüze veya yazılı olarak talep edilebilir. Ancak yazılı taleplerin mutlaka teyid edilmesi gerekir. 2. Randevu tarihi yönetici ve sekreterin ortak kararı

Detaylı

Adım Adım Düğün Organizasyonu Hazırlıkları

Adım Adım Düğün Organizasyonu Hazırlıkları Aslında sevinçli bir telaş ile başlanan hazırlıklar, zamanın az, yapılacak işlerin çok olması nedeniyle stresli günlere dönüşmesin. Hazırlıklar hem çok keyifli hem de yorucudur. Bu nedenle hazırlıklara

Detaylı

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder.

SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. SERVİS YÖNTEMLERİ Servis yöntemleri, mutfakta hazırlanan yiyeceklerin konuklara servis edilmesinde uygulanan ana sistemleri ifade eder. Hangi servis yönteminin uygulanacağı; işletmenin yönetimine, personelin

Detaylı

ERGENLİK DÖNEMİ Ergenlik dönemindeki gençler için arkadaşlık son derece önemlidir. Yapılan araştırmalarda gençlerin haftada en az 9 saatini arkadaşlarıyla birlikte geçirdikleri ve en büyük

Detaylı

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜK VE TAŞRA TEŞKİLATI MİSAFİRLERİNE YAPILAN İKRAM YÖNERGESİ

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜK VE TAŞRA TEŞKİLATI MİSAFİRLERİNE YAPILAN İKRAM YÖNERGESİ MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜK VE TAŞRA TEŞKİLATI MİSAFİRLERİNE YAPILAN İKRAM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar, Esaslar Amaç MADDE 1-(1) Makina ve Kimya Endüstrisi

Detaylı

YAŞAM ALANIMIZ KAMUSAL (RESMİ) ALAN SOSYAL ALAN GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI

YAŞAM ALANIMIZ KAMUSAL (RESMİ) ALAN SOSYAL ALAN GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI YAŞAM ALANIMIZ ÖZEL ALAN SOSYAL ALAN KAMUSAL (RESMİ) ALAN GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI PROTOKOL KURALLARI SOSYAL ALANDA GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI; KAMUSAL ALANDA PROTOKOL KURALLARI UYGULANIR. PROTOKOLÜN

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir

Detaylı

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. OKUL KURALLARI Her okul, geniş ve karmaşık bir organizasyondur. Kaos olmasını önlemek için, okuldaki insanlar herkesin iyiliği için ortaya çıkarılmış belirli davranış şekillerini uygulamak zorundadırlar.

Detaylı

yuvarlak masa yeşil erik üç kalem ihtiyar adam

yuvarlak masa yeşil erik üç kalem ihtiyar adam VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BELİRTEN KELİMELER yuvarlak masa yeşil erik üç kalem ihtiyar adam şu otobüs birkaç portakal Yuvarlak masa : Yuvarlak sözcüğü varlığın biçimini bildiriyor. Yeşil erik : Yeşil sözcüğü

Detaylı

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERLİĞİ EĞİTİMİ - IV - İLETİŞİM BECERİLERİ Eğitim içeriği Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği Eğitim ve Sınav Komisyonu

Detaylı

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLARDA YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLARDA YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLARDA YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1-1. Bayramların anlam ve önemine uygun olarak coşku ile kutlanmasını sağlamak ve böylece Büyük Atatürk'e ve ilkelerine

Detaylı

19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 93. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA KOMİTESİ : AFYONKARAHİSAR

19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 93. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA KOMİTESİ : AFYONKARAHİSAR 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 93. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA KOMİTESİ İLİ İLÇESİ : AFYONKARAHİSAR : SULTANDAĞI Kaymakam İlçe Jandarma Komutanı Belediye Başkanı İlçe Emniyet Müdürü İlçe Milli

Detaylı

YAŞAM ALANIMIZ PROTOKOL KURALLARI ÖZEL ALAN SOSYAL ALAN KAMUSAL ALAN NEZAKET KURALLARI

YAŞAM ALANIMIZ PROTOKOL KURALLARI ÖZEL ALAN SOSYAL ALAN KAMUSAL ALAN NEZAKET KURALLARI PROTOKOL Protokol sözcüğü Fransızca protocole kelimesinden Türkçeye geçmiştir. İlk kez Fransa da 1330 yılında Resmi Tutanak anlamında kullanılmıştır. Osmanlılarda resmi alanda teşrifat kelimesi, sosyal

Detaylı

SUNUM, TARTIŞMA, PANEL. Sunum, Tartışma, Panel

SUNUM, TARTIŞMA, PANEL. Sunum, Tartışma, Panel SUNUM, TARTIŞMA, PANEL Sunum, Tartışma, Panel SUNUM Bilim ve sanat konularında veya herhangi bir konuda dinleyicileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen, bu düzenlemeyi kimi teknolojik aletlerle destekleyerek

Detaylı

Medeniyet Ayrintidadir Voltaire PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI

Medeniyet Ayrintidadir Voltaire PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI Medeniyet Ayrintidadir Voltaire PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI 1 Protokol Kuralları Resmi görgü kurallarıdır (Altınöz, Tutar ve Bayraktar, 2002, 6). Dar anlamda: Kamu belgelerinin aslı, milletlerarası konferansların,

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ GÖRGÜ KURALLARI KURS PROGRAMI

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ GÖRGÜ KURALLARI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ GÖRGÜ KURALLARI KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. PROGRAMIN

Detaylı

MERKEZ SÜPERVİZÖR MANTIK KONTROLÜ. SBARRO GİZLİ MÜŞTERİ ÇALIŞMASI GÖZLEM FORMU GfK11 /302609 2012

MERKEZ SÜPERVİZÖR MANTIK KONTROLÜ. SBARRO GİZLİ MÜŞTERİ ÇALIŞMASI GÖZLEM FORMU GfK11 /302609 2012 4 ANKET NO: Sıracevizler Caddesi Çifte Cevizler Deresi Sok. Saruhan Plaza No: 6 Kat 5 Bomonti / Şişli / İSTANBUL Tel : (0-212) 368 07 00_2012 GİZLİ MÜŞTERİ ADI BÖLGE SÜPERVİZÖR MERKEZ SÜPERVİZÖR MANTIK

Detaylı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM YÖNERGESİ (*) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM YÖNERGESİ (*) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI TANITIM YÖNERGESİ (*) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatları

Detaylı

Protokol ve Nezaket Kuralları

Protokol ve Nezaket Kuralları Protokol ve Nezaket Kuralları Krala saygı mecburiyet, dilenciye saygı nezaket Ġngiliz Atasözü Protokol:(Diplomasi Kuralları) Resmi törenlerde mevki sıralaması, selamlaşma, öncelik hakkı gibi konularda

Detaylı

T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) DOSYA

T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) DOSYA Sayı :70868051-880-3298 Konu :2015 yılı 39. Turizm Haftası Etkinlikleri Programı T.C. MANAVGAT KA YMAKAMLIGI İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü (İşlemler Şefliği) :ew : e. E.6\\EEH s::. tıi:e". ı

Detaylı

PROTOKOL ve İLİŞKİ YÖNETİMİ

PROTOKOL ve İLİŞKİ YÖNETİMİ PROTOKOL ve İLİŞKİ YÖNETİMİ YRD.DOÇ.DR. AYGÜL ERNEK ALAN Protokol, insanı küçültmez. Ama, protokole önem verilmezse, oturulan mevkiin hakkı gözetilmezse, devlete ve millete zarar gelir. İSMET İNÖNÜ 2 1

Detaylı

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu.

PROTOKOL BİLGİSİ. Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu. PROTOKOL BİLGİSİ Prof. Dr. Rıdvan DURAK Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu 25300 Pasinler/ERZURUM E-mail: rdurak@atauni.edu.tr VI. Yazışmalarda Uygulanan Protokol Kuralları -2- Resmi Yazı

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Kültür Hizmetleri Birimi STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Kültür Hizmetleri Birimi STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Kültür Hizmetleri Birimi UNVANI 1 1) GÖREV/İŞİN KISA TANIMI Üniversitenin kültürel faaliyetlerine ilişkin her türlü yazışma, tahakkuk işlemlerinin (yolluk, yevmiye

Detaylı

PROTOKOL ve SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI

PROTOKOL ve SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI PROTOKOL ve SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI Ozan Emre Emrağ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Krala saygı mecburiyet, dilenciye saygı nezakettir. İngiliz Atasözü

Detaylı

RESTAURANT HAZIRLIĞI

RESTAURANT HAZIRLIĞI MISE EN PLACE Yemek salonu servise açılmadan önce yapılan bütün hazırlıkları kapsar. Mise en place, bir outlette servis operasyonunun tam ve kusursuz bir şekilde yürümesi için yapılan, en önemli kontrol

Detaylı

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ

İLETİŞİM TEKNİKLERİ. Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı. Dr.V.Aydan İZGİ İLETİŞİM TEKNİKLERİ Diğer Sağlık Personeli Temel Eğitim Programı Dr.V.Aydan İZGİ İşyerinde iletişim İşyerinde eğitim İletişim Nedir? Bireylerin karşılıklı bilgi, duygu ve düşüncelerini paylaşma sürecidir.

Detaylı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı

Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı Sayfa: 1/5 Revizyon i Açıklama Revizyon No Madde No Yeni yayınlandı. - - - KAPSAM: Kalite Yönetim Birimi Hazırlayan: Duygu SIDDIKOĞLU Kalite Yönetim Birimi Kontrol Eden Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü

Detaylı

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör.

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek Servisi Arş. Gör. Reha KILIÇHAN SERVİSTE KULLANILAN MALZEMELER Restoran işletmelerinde

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar LÜLEBURGAZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönetmeliğin amacı, Lüleburgaz Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü

Detaylı

REHBERLİK VE İLETİŞİM 8

REHBERLİK VE İLETİŞİM 8 REHBERLİK VE İLETİŞİM 8 Yrd. Doç. Dr. M. İsmail BAĞDATLI mismailbagdatli@yahoo.com İletişim Süreci KAYNAK Kodlama MESAJ Kod Açma ALICI KANAL Geri Besleme KANAL Sözsüz İletişim Beden dilimiz jestler, mimikler,

Detaylı

Örnek: İş İsteme (Başvuru) Mektubu Örneği

Örnek: İş İsteme (Başvuru) Mektubu Örneği 5) İş İsteme (Başvuru) Mektupları: Bu tür mektuplar dilekçeye benzerler. Mektubun gönderileceği kuruluşun veya şahsın adı, adresi eksiksiz olarak yazılmalıdır. Bu tür mektuplar, resmi yazılar bölümü altında

Detaylı

PROTOKOL. Resmi törenlerde mevki sıralaması, selamlaģma, öncelik hakkı gibi konularda uyulması gereken kuralların tümüdür.

PROTOKOL. Resmi törenlerde mevki sıralaması, selamlaģma, öncelik hakkı gibi konularda uyulması gereken kuralların tümüdür. 1 içerik Protokol hakkında T.C. Devlet Protokolünün sorumluluğu Türkiye'de devlet görevlilerinin resmi olarak öncelik sırası BaĢkent, Ġl ve Ġlçelerde protokol Protokolün Uygulandığı Yerler Yönetimde Makam

Detaylı

GÖRGÜ ve NEZAKET KURALLARI

GÖRGÜ ve NEZAKET KURALLARI GÖRGÜ ve NEZAKET KURALLARI GÖRGÜ ve NEZAKET KURALLARI Toplumsal yaşam alanında çeşitli durumlarda uyulması gereken ayrıntılı kurallardır. Bu kurallar, kişileri, toplumsal kesimleri ve grupları birbirinden

Detaylı

ZKÜ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU

ZKÜ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU ZKÜ DEVREK MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI Öğr.Gör.Afitap BULUT 2012 3. VE 4. HAFTALAR SEKRETERİN MESLEKİ ÖZELLİKLERİ B. SEKRETERİN MESLEKİ ÖZELLİKLERİ İletişim becerisi etkili kullanmak 1.1 Türkçe

Detaylı

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1

No KRİTERLER EVET HAYIR EVET HAYIR 1 SERVİS GÖREVLİSİ SEVİYE 3 SINAV ALANI / HİZMET TEDARİKÇİSİ SEÇME VE DEĞERLENDİRME FORMU Sınav Alanı/Hizmet Tedarikçi Adı: Tarih: İş Tanımı: Faaliyet Alanı: İletişim Bilgileri: SINAV ALANI TEDARİKÇİSİ Tarafından

Detaylı

PERSONEL KIYAFET UYGULAMA TALİMATLARI

PERSONEL KIYAFET UYGULAMA TALİMATLARI KADIN HASTA DANIŞMANI // KADIN HASTA KABUL-VEZNE KADIN SANTRAL GÖREVLİSİ - REZERVASYON - REFERE KADIN DANIŞMA PERSONELİ Saks mavi gömlek / yelek / etek-pantolon, orta boy topuklu ayakkabı. Saçlar uzun

Detaylı

ULUSAL VE RESMÎ BAYRAMLARDA YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM

ULUSAL VE RESMÎ BAYRAMLARDA YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM ULUSAL VE RESMÎ BAYRAMLARDA YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELĐĞĐ Bakanlar Kurulu Kararı : 14/8/1981-81/3456 Resmî Gazete : 1.10.1981/17475 Ek ve Değişiklikler: 1) 11/4/1984-84/7933 B.K.K. ( 21.4.1984/18379 RG

Detaylı

EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI

EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI EKOL LOJİSTİK KURUM İÇİ VE DIŞI İLETİŞİM POLİTİKASI 1. Giriş Ekol Lojistik (Ekol); bünyesinde yer alan tüm çalışanlarına, müşterilerine, tedarikçilerine, resmi kurum ve kuruluşlara, faaliyet gösterdiği

Detaylı

ETKİLİ SÖZLÜ SUNU/BİLİMSEL SUNU HAZIRLAMA TEKNİKLERİ. Derleyen: Yrd.Doç.Dr. Banu GÜNER

ETKİLİ SÖZLÜ SUNU/BİLİMSEL SUNU HAZIRLAMA TEKNİKLERİ. Derleyen: Yrd.Doç.Dr. Banu GÜNER ETKİLİ SÖZLÜ SUNU/BİLİMSEL SUNU HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Derleyen: Yrd.Doç.Dr. Banu GÜNER Sunum İçeriği TEMEL BİLGİLER SUNUMUN PLANLANMASI SÖZLÜ SUNUMUN HAZIRLANMASI SUNUMA HAZIRLANMA SUNUMUN YAPILMASI TEMEL

Detaylı

MESLEKİ YAZIŞMALAR Öğr. Gör. Azime TELLİ

MESLEKİ YAZIŞMALAR Öğr. Gör. Azime TELLİ 1 İletişim Nedir? POSTA HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI MESLEKİ YAZIŞMALAR Öğr. Gör. Azime TELLİ 1 Ünite: 1 İLETİŞİM NEDİR? Öğr. Gör. Azime TELLİ İçindekiler 1.1. İLETİŞİM NEDİR?... 3 1.1.1. İletişimin Önemi...

Detaylı

LİSESİ 44. DÖNEM MEZUNLARI

LİSESİ 44. DÖNEM MEZUNLARI TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 44. DÖNEM MEZUNLARI MUHTEŞEM BİR TÖRENLE UĞURLANDI Eğitim dünyasının önde gelen kuruluşlarından TED Kayseri Koleji, 44.döneminde 93 öğrencisini mezun etti. Okul bahçesinde

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ MÜNÂZARA ETKİNLİKLERİ UYGULAMA ESASLARI Amaç Öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini

Detaylı

WORLD ORGANİZASYON. www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT

WORLD ORGANİZASYON. www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT WORLD ORGANİZASYON www.worldorganizasyon.com EKİPMAN KİRALAMA FİYAT LİSTESİ ÜRÜN ADI STOK MİKTARI EBATLARI BİRİM FİYATI ÜRÜN RESMİ NOT Açılır-kapanır sandalye 800 10 TL 15 gün öncesinden haber verildiği

Detaylı

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir.

Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Örnek alınacak en güzel insan Hz. Muhammed hayatı boyunca görüntüsüne ve hareketlerine dikkat etmiştir. Görünümü Elbiseleri Hz. Peygamber çeşitli renk ve desenlerde elbiseler giymiştir. Ancak daha çok

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BAYRAK TÖRENLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BAYRAK TÖRENLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI BAYRAK TÖRENLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki resmî/özel örgün eğitim okul/kurumları

Detaylı

Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 03/03/1982-8/4400

Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 03/03/1982-8/4400 MAHALLĐ KURTULUŞ GÜNLERĐ, ATATÜRK GÜNLERĐ VE TARĐHĐ GÜNLERDE YAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELĐĞĐ Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 03/03/1982-8/4400 Dayandığı Kanun Tarihi - No : 19/05/1930-1624 Yayımlandığı

Detaylı

Değerlendirme Süreci Kuralları

Değerlendirme Süreci Kuralları Değerlendirme Süreci Kuralları Değerlendirme Ekiplerinin Oluşturulması Değerlendirme ekibi değerlendirici havuzunda yer alan değerlendiricilerden oluşturulur. Değerlendiriciler kendi il sınırlarında yapılacak

Detaylı

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ

ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ 5899 ULUSAL VE RESMİ BAYRAMLAR İLE MAHALLİ KURTULUŞ GÜNLERİ, ATATÜRK GÜNLERİ VE TARİHİ GÜNLERDE YAPILACAK TÖREN VE KUTLAMALAR YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16/4/2012 No : 2012/3073 Yayımlandığı

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM MODÜLLERİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM MODÜLLERİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü MESLEKİ GELİŞİM MODÜLLERİ ANKARA, 2016 İÇİNDEKİLER MESLEKİ GELİŞİM MODÜLLERİ...1 İletişim Modülü.....2 Toplumsal Yaşam Modülü........6

Detaylı

BİREYSEL GELİŞİM RAPORU *

BİREYSEL GELİŞİM RAPORU * BİREYSEL GELİŞİM RAPORU * AÇIKLAMALAR 1. Her tür ve kademedeki okullara devam eden ve devam ettiği okulda özel eğitim tedbiri kararı alınmış olan ö ğrenciler için Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği'nin

Detaylı

PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ

PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ PEDURO 2015 KONGRE SPONSORLUK PAKETLERİ Sayın Firma Yetkilileri, Biz gücümüzü bize inanmış, bu ülke için bir şeyler yapma arzusu içinde olan sizlerden alıyoruz. 2015 yılı 6-9 Mayıs ayında Diyarbakır da

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri. Öğr. Gör. Murat YAZICI

Etkili Sunum Teknikleri. Öğr. Gör. Murat YAZICI Etkili Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Murat YAZICI ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Nedir? Bir konuyu, mesajı iletmek amacıyla gerçekleştirilen sözlü ve/veya görsel iletişimdir. Amaç? İletilmek istenilen mesajların

Detaylı

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi T.C. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Aylık E-Bülten http://elbistanmyo.ksu.edu.tr - Kasım 2014 KSÜ 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2014-2015 Akademik

Detaylı