Etkili Sunum Hazırlama ve Power Point İpuçları. Fikret Kalfaoğlu MrJFK Uluslararası Stratejik Pazarlama

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Etkili Sunum Hazırlama ve Power Point İpuçları. Fikret Kalfaoğlu MrJFK Uluslararası Stratejik Pazarlama"

Transkript

1 Etkili Sunum Hazırlama ve Power Point İpuçları Fikret Kalfaoğlu MrJFK Uluslararası Stratejik Pazarlama

2 Sunucu : Fikret Y.KALFAOĞLU MrJFK Uluslararası Stratejik Pazarlama Sunucu Biyografisi : Mimar Sinan Üniversitesini 1986 yılında, İstanbul Üniversitesi İşletme master eğimini 1991 yılında tamamladı. Uluslararası Pazarlama ağırlıklı 10 yıllık Northern Telecom hizmeti sonrası, Deutsche Messe AG şirketinde CeBIT Bilişim Fuarı nın know-how ile başlayan başarılı beş organizasyonu gerçekleştiren ekipde bulundu. Northern Telecome Netaş ın EFQM Avrupa Kalite Ödülü ve Kalder Kalite Büyük Ödülünün kazanım sağlayıcı ekip deneyimi sonrası TKY Ulusal Kalite Hareketine katıldı. Avrupa, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerini kapsayan küresel pazara yönelik Pazarlama Faaliyetleri ile Proje Yönetimi ve inovasyon konularını içeren projelerde etkin rol aldı. Türkiye Bilişim Derneği bünyesinde AB ve Kurumsal İlişkiler Koordinatörlüğü görevi kapsamında NUTS II Bölgelerini kapsayan 9 adet AB Projesi hazırlamıştır. AB Proje hazırlama, AB entegrasyon, EFQM, Bilişim ve internet eğitimleri, yönetişim ve inovasyon, kurumsallaşma, İşletme ve iş çevre analizi, stratejik marka yönetimi, mağaza ve kanal performans analizi, yönetim becerileri geliştirme, kişisel gelişim koçluk, satış ve müşteri ilişkileri yönetimi, üretim ve kalite yönetimi, konularında eğitimler ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır ve sonrası yıllarda B2B odaklı Network Sistemi temelli yönetişim destekleri ile CeBIT Bilişim dahil çeşitli kuruluşlara danışmanlık hizmetinin yanısıra Stratejik Pazarlama, İnovasyon ve Faaliyet Odaklı Şirket Denetimi ile iş dünyasına katkı sağlamaktadır. İngilizce ve Rusça bilmektedir.

3 Sunu Hazırlama Teknikleri Fikret Kalfaoğlu MrJFK Uluslararası Stratejik Pazarlama 5

4 İletişim Analizi Sunumun Hazırlanması Etkili bir sunum; Herkesin dikkatini çeken bir Giriş, Sunmak istediğiniz bilgiyi net ve basit bir şekilde ifade eden Gelişme (içerik), Sunumunuzu özetleyen bir Sonuç bölümünden oluşmalıdır. Giriş ve sonuç, gelişmeden daha sonra da oluşturulabilir.

5 1 Fikret Kalfaoğlu MrJFK Uluslararası Stratejik Pazarlama Nisan İstanbul 4

6 İletişim Analizi Giriş Bölümü Dinleyiciyi ve sunum yapan kişiyi rahatlatmalıdır. Konuyu belirlemelidir. Konunun önemini belirlemelidir. Sunulacak bilginin dinleyici için değerli olduğunu vurgulamalıdır. Giriş bölümünde sıradan başlangıçlardan kaçınılmalıdır.

7 İletişim Analizi Gelişme Bölümü İletmek istediğiniz önemli konular ve bunları destekleyen veriler içermelidir. Destekleyici veriler; İfadelerinize inandırıcılık kazandırır, Karmaşık konuları kolay kavramayı sağlar, Dinleyicinin dikkatini belirli bir noktaya toplar. En genel destekleyici veri çeşitleri: İstatistikler (Grafikler, tablolar), Görsel öğeler (Resim, fotoğraf vb.) Örnekler, Öyküler ve alıntılar vb.

8 İletişim Analizi Sonuç Bölümü Sunumunuzda ele alınanları ve mesajınızın önemli noktalarını dinleyiciye hatırlatmalıdır. Önemli konuların kısa bir özetini içermelidir. Giriş ile arasında bağlantı bulunmalıdır. Sunum yapan kişinin iletişim bilgilerini mutlaka yer almalıdır. Özür ya da itiraf içermemelidir.

9 Slayt Hazırlama Teknikleri Hedef kitleye uygun tasarım seçilmeli Zemin rengi koyu, yazılar açık veya tam tersi olmalı Grafikler basit ve anlaşılır olmalıdır, olabildiğince üç renkten fazla kullanılmamalı Kolay okunmayan görsel malzeme kullanılmamalı Görsel malzeme çok fazla yazılı metinle, resimlerle veya çok farklı renklerle doldurulmamalıdır

10 Slayt Hazırlama Teknikleri Sıra önemli olmadıkça, numaralı liste olmamalı 1. elma 2. armut vb. Yazım ve dilbilgisi hatası olmamalı Geriye dönmek gerekirse aynı slayt tekrar konmalı Slaytlara numara verilmeli Ekranda, öncelikle görülmesi gereken ifadeler göze çarpmalı

11 Slayt Hazırlama Teknikleri Ekrandaki elemanların hareketi, göz hareketlerine uygun olmalı ve gözü yormamalı Bir ekranda, dört farklı renkten fazla renk kullanılmamasına dikkat edilmeli Sunum özel efektler, sesler, değişik fontlar, göz alıcı renkler veya resimleri çok fazla kullanarak düzenlenmemeli

12 Tuş Kullanımı Mouse yerine klavye kullanırken; slaytları ilerletmek için N, geriye döndürmek için P tuşlarını ekranı karartmak için B tuşu, tekrar ekrana geri dönmek için W tuşu, slaytlarınıza devam etmek için boşluk tuşunu kullanabilirsiniz.

13 İletişim Analizi Görsel ve İşitsel Araçlar Sunumunuzu güçlendirir, İyi bir sunumu mükemmel bir sunuma dönüştürür, Sunumunuzdaki önemli noktalara açıklık kazandırır, Dinleyicinin ilgisini çeker ve dikkati üst düzeyde tutmaya yardımcı olur.

14 En Etkin Sunum Programı Power Point Fikret Kalfaoğlu MrJFK Uluslararası Stratejik Pazarlama 6

15 İletişim Analizi Sunum Aracı Olarak Power Point Günümüzün en popüler sunum aracıdır. Fotoğraf, grafik, animasyon, ses ve video uygulamalarını destekler, Düşük sistem gereksimi sayesinde yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Diğer ofis uygulamaları (Word, Excel) ile veri alışverişi yapabilmektedir. Web tarayıcıları tarafından görüntülenebilmektedir.

16 Power Point Slaytı Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Büyük veya küçük harf seçimini belirleyin. En uygun: Küçük harf - Title Case Gerek olmadıkça Büyük harf UPPER CASE kullanımından kaçının Açık renk seçiminde okunaklılığı sağlamak için gölge shadow'u kullanabilirsiniz. Anahtar kelimeler kullanın.

17 Power Point Slaytı Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Uzun cümlelerden kaçınıp takım sözcükler ve maddeler kullanın. Sembol ve işaretlemeleri işlevsellik amacıyla organizasyon için kullanın. Sözcük ve maddeleri takım halinde, bütünlük içinde, mesafelere dikkat ederek gruplandırın. Boş alan/ sütunları anlamlı düzenleyin. En uygun: Sol- Sağ/ Üst-Alt boş alan en az 1 cm. Slaytları yazıyla doldurmayın. En uygun: Her slayt'ta 6-10 satır. 14 satırı aşmayın. Renkleri anlamlı bir içerik için kod olarak kullanıp, uyumlu 4 renkten fazla seçim yapmayın.

18 İletişim Analizi Power Point - Önemli Noktalar Yazım şekli ve biçimi Yazı tipi boyutu Renkler Paragraf Resim, grafik, şekil, tablo

19 Araçların Kullanımı Amaç ve içerik doğrultusunda resim seçimi yapın. PP slaytlarını figürlerle doldurmayın. PP slaytlarda yoğun bilgi veya sayı içeren tablo/ şama/ haritalar kullanmayın Sözel olarak belirtmeyeceğiniz bilgileri slaytlara yazmayın. Slaytlarda uyumlu renk seçimi ve hareket olanağını bilginin kolay aktarımı amacıyla kullanın. Ses veya müzik seçeneğini doğru amaca yönelik kullanın.

20 İletişim Analizi Anlatımı Güçlendirecek Görseller Diyagramlar Tablo / Haritalar İstatistikler/ Ölçümler Resimler Posterler/ Resim kartları Filmlerden kesitler/ müzik Denek nesneler

21 A B C

22 45% 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% A B C

23 Retail Value and Retail Volume Consumer electronics - Western Europe Retail value (US$M) Retail volume ('000 units)

24 Metin ve Font Standartları En fazla 7 satır/slayt En fazla 7 kelime/satır En fazla bir grafik/slayt Kontrast Sade fontlar, yeterli boy Az renk Sadelik (gereksiz sesler, geçişler, vs.)

25 İletişim Analizi Çok teknik jargon kullanmak Sunumun amacını belirtememek Bozuk cümleler kullanmak Argo kelimeler kullanmak bulunmak Verilecek mesajı net bir şekilde özetleyememek Görsel efekleri kullanmakta devamlı başarısız olmak Dinleyicinin zekasını küçümsemek

26 İletişim Analizi Görseller mümkün olduğunca büyük olmalıdır. Görsel materyal tasarımında verilmek istenen mesajla doğrudan ilgisi olmayan unsurlar atılmalıdır. Nesnelerin gerçeklik derecesinden çok anlamsal boyutunu dikkate almak gerekmektedir. Görsellerde metin miktarı sınırlandırılmalıdır. Kavramlar arasındaki farklılıkları göstermek ve karşılaştırmak için görseller yan yana yerleştirilmelidir. Bilinmeyen nesnelerin boyutunu göstermek için ölçek ya da bilinen nesnelerden yararlanılmalıdır. Kullanılan görsel hakkında sorular sorarak öğrencilerin dikkatleri çekilmelidir.

27 Görsel Etkileşim Analizi Fikret Kalfaoğlu MrJFK Uluslararası Stratejik Pazarlama 6

28 İletişim Analizi Öğretim materyali gerçekleştirilen, üzerinde durulması gereken ilk husus tasarımdır. Tasarım, anlamlı bir sıralama için, bilinçli olarak gerçekleştirilen uğraştır (Düzgün,2001). Görsel Tasarım, kullandığımız slayt, tepegöz, grafik, poster gibi görsel materyallerdir. Görsel bir materyal hazırlarken tasarım eleman ve ilkelerinin bilinmesi ve çalışmanın ona göre yapılması gerekir. ANALİZ TASARIM VE GELİŞTİRME DEĞERLENDİRME TASARIM ÖĞELERİ - Çizgi - Şekil -Alan -Boyut -Doku -Renk TASARIM İLKELERİ -Bütünlük -Denge -Vurgu -Hizalama -Yakınlık

29 Tasarım Ögeleri Çizgi Şekil Alan Boyut Doku Renk Grafik öğelerini kullanıldığı yer ve kullanılış biçimine göre farklı algılarız. Bir görsel öğe olarak çizgilerin yatay, dikey ve eğik olarak kullanımı da algılama üzerinde farklı etki yapar. Çizgiler, nesneleri bölmek ya da birleştirmek için kullanılır.

30 Tasarım Ögeleri Çizgi Şekil Alan Boyut Doku Renk Çizgiler 3 grupta incelenebilir: Dik ve Yatay Çizgiler: Sakin hareketsiz etki uyandıran çizgilerdir. Kırık Çizgiler: Hareketli ve Dinamik etki uyandıran çizgilerdir. Eğik Çizgiler: Yoğunluğuyla paralel olarak hareketi arttıran ve zenginleştiren çizgilerdir. Kalın çizgiler, ince çizgilerden daha etkilidir. Çizgiler, fikirler, kavramlar veya bir süreçteki basamakları birbirinden ayırmak için de kullanılır. Çizgiler, bir nesne veya fikri en az zaman ve materyalle hızlıca görselleştirmemize imkan sağlar. Çizgilerle resmedilen nesneleri hatırlaması daha kolay ve öğrenme açısından daha etkilidir(yalın, 2001).

31 Tasarım Ögeleri Çizgi Şekil Alan Boyut Doku Renk Şekil, bir yüzey üzerinde yaratılan iki boyutlu biçimlerdir. Basit şekiller, karmaşık şekillere göre daha kolay anlaşılır.

32 Tasarım Ögeleri Çizgi Şekil Alan Boyut Doku Renk Görsel bir materyalde alan, kapalı ya da açık alanlar olarak ikiye ayrılır. Görsel öğeler ve kelimeler etrafında bırakılan boş alanlar, kalabalık, karışık duygusuna engel olur. Bu nedenle, bir tasarımda boş alanların dağılımı, görsel öğelerin yerleştirilmesi kadar önemlidir.

33 Tasarım Ögeleri Çizgi Şekil Alan Boyut Doku Renk Bir şeklin boyutu, her zaman göreceli olup, boyut hakkındaki yargımız, çevreleyen cisimler hakkındaki bilgimize bağlıdır. Boyut algısı, karşılıklı olarak, algılanan uzaklıkla ve algılanan uzaklıkta algılanan boyutla ilişkilidir. Renk ve gri derecesi boyut algısını etkiler. Boyut algısı nesne hakkındaki bilgimize göre değişir.

34 Tasarım Ögeleri Çizgi Şekil Alan Boyut Doku Renk Doku, üç boyutlu nesne ve materyallerin dokunma duyusuyla hissedilebilecek yüzey özelliği olup, dikkatleri nesneye çekmek, bütünlüğü arttırmak amacıyla da kullanılır.

35 Tasarım Ögeleri Çizgi Şekil Alan Boyut Doku Renk Bir renk, kendisini çevreleyen renkler dikkate alınmadıkça doğru olarak değerlendirilemez. Bir rengin diğer bir renkle ilişkisini daha iyi anlayabilmek için renk çemberi adı verilen bir diyagram geliştirilir.

36 Temel Tasarım İlkeleri Bütünlük Denge Vurgu Hizalama Yakınlık Bir görseli meydana getiren öğelerin bir bütün olarak görünmesini sağlayan, öğeler arasındaki ilişkilerdir. Bir görselde bütünlük, öğeleri üst üste bindirerek, oklar gibi işaret araçları ve yukarıda açıklanan çizgi, renk, şekil, çerçeve gibi görsel araçlar kullanarak sağlanabilir.

37 Temel Tasarım İlkeleri Bütünlük Denge Vurgu Hizalama Yakınlık Materyalde bulunan öğelerin algılanan ağırlığı ile ilgilidir. Denge, öğelerin ağırlıkları yatay ve dikey eksenin her iki tarafında eşit olarak dağıtılması ile oluşturulur. Formal ve informal denge olmak üzere iki tür denge vardır.

38 Temel Tasarım İlkeleri Bütünlük Denge Vurgu Hizalama Görsel bir materyalde tek bir fikir ele alınsa dahi bazen görsel içerisindeki bazı önemli öğelerin vurgulanması gerekir. Yakınlık

39 Temel Tasarım İlkeleri Bütünlük Denge Vurgu Hizalama Yakınlık İnsanlar dikey ya da yatay olarak hizalanan şeyleri hizalanmayanlara göre daha düzenli olarak algılarlar. Düzenli bilgileri düzensizlere göre daha kolay öğrenir ve hatırlarlar.

40 Temel Tasarım İlkeleri Bütünlük Denge Vurgu Hizalama Bir görsel görüntüde birbirine yakın öğeler birbirleriyle ilişkili, uzak öğeler ise ilişkisiz olarak algılanır. Yakınlık

41 İletişim Analizi Görseller mümkün olduğunca büyük olmalıdır. Görsel materyal tasarımında verilmek istenen mesajla doğrudan ilgisi olmayan unsurlar atılmalıdır. Nesnelerin gerçeklik derecesinden çok anlamsal boyutunu dikkate almak gerekmektedir. Görsellerde metin miktarı sınırlandırılmalıdır. Kavramlar arasındaki farklılıkları göstermek ve karşılaştırmak için görseller yan yana yerleştirilmelidir. Bilinmeyen nesnelerin boyutunu göstermek için ölçek ya da bilinen nesnelerden yararlanılmalıdır. Kullanılan görsel hakkında sorular sorarak öğrencilerin dikkatleri çekilmelidir. Görseller yeterince büyük olmalıdır.

42 Okunabilirlik Zihinsel gayret Aktif katılım Dikkati odaklama Tüm katılımcıların metin ve resimleri görmelerini sağlamak Metinler okunabilir olmalı.

43 Okunabilirlik Zihinsel gayret Aktif katılım Dikkati odaklama Katılımcılar ilettiğimiz mesajın içeriğini anlamak için uğraşmalı (ne gösterdiğinizi anlamak için değil!)

44 Okunabilirlik Zihinsel gayret Aktif katılım Kimse dinlemezse iletmeye çalıştığımız mesaj bir işe yaramaz! Dikkati odaklama

45 Okunabilirlik Zihinsel gayret Aktif katılım Sunduğumuz mesajda en önemli noktaları vurgulamak Dikkati odaklama

46 Metinsel öğeler: Yazı tipi Tırnaksız yazı tipi ( sans serif ) ekran için uygundur. ÖRN: Arial, Verdana, Tahoma Tırnaklı ( serif ) yazı tipi baskı için uygundur. ÖRN: Times New Roman, Courier New

47 Metinsel İletişim Analizi öğeler: Yazı tipi İkiden fazla farklı yazı tipini birlikte kullanmayın. Uyumlu yazı tiplerini kullanmaya dikkat edin. Fiyakalı yazı tiplerinden uzak durun.

48 Anlamaya nasıl yardım ederiz? Temel bilgi oluşturma yapılarını da sunuma dahil ederek ÖRN: Tablo, Liste, Akış şeması

49 Power Point Slaytı Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Yazım şekli font'u seçin. En uygun: Arial/ Times New Roman Yazım biçimi font style'ı belirleyin. En uygun: Regular/ Bold Gerek olmadıkça Italic kullanımından kaçının.

50 Slayt Hazırlama Teknikleri Yazı Tipi (font) büyüklüğünüzü dikkatli bir şekilde seçilmelidir.

51 İletişim Analizi Metinsel öğeler: Kaç punto? 8 punto Beni oku! 12 punto Beni oku! 14 punto Beni oku! 18 punto Beni oku! 24 punto Beni oku! 36 punto Beni oku!

52 Slayt Hazırlama Teknikleri Alt başlıklar veya alt başlık kullanılmıyorsa metin için 32 Alt başlık kullanılıyorsa metin için 28 Microsoft a göre Powerpoint yazı tipi büyüklükleri

53 . 2. Slayt 1. Slayt SUNU

54 Slayt Hazırlama Teknikleri El yazısı yerine basılı metin kullanılmalıdır HARFLERİN TÜMÜ BÜYÜK veya italik yazı karakterinde olmamalıdır Vurgulanması istenen noktalar için italik, alt çizgi, farklı renk, yanıp sönme vb. dikkat çekici özelliklere yer verilmelidir. Tüm slaytlarda aynı yazı karakteri kullanılmalıdır

55 Slayt Hazırlama Teknikleri Paragraflar, ekranda kolaylıkla görülebilecek ve okunabilecek bir biçimde yer almış olmalıdır. Cümlelerin, anlamlı bir biçimde mümkün olduğunca kısa tutulmuş olmasına özen gösterilmelidir. Anlamı bozmaması için, kelimeler satır sonlarında bölünmemelidir. Paragraflar bölünmeden aynı ekranda bitirilmelidir. Bir slaytta beş ile sekiz satır arasında yazı olmalıdır.

56 Slayt Hazırlama Teknikleri Aynı ekranda, çok sayıda dikkat çekici özelliklerin kullanılmasından kaçınılmalıdır. Her sayfada, sayfanın içeriği ile uyumlu başlık kullanılmalıdır.

57 ÖRN: BAŞLA Saat çalar ERTELE 5 dakikalık Kalk? HAYIR Ertele ye bas Ortalama 3 kez EVET Yataktan çık DUR Akış Şeması

58

59

O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır.

O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır. Görsel Tasarım 34 1 O Öğretme-öğrenme sürecinde araçgereçler genellikle öğretimi desteklemek amacıyla kullanılır. O O İyi tasarlanmış öğretim araç-gereçleri öğretim sürecini zenginleştirir, öğrenmeyi artırır.

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri. Nuri KUTLU

Etkili Sunum Teknikleri. Nuri KUTLU Etkili Sunum Teknikleri 1 Nuri KUTLU Etkili Sunuş Teknikleri Giriş Sunum kaygısını anlama ve denetleme Sunuma hazırlık Sunumun hazırlanması Görsel ve işitsel araçların seçimi ve kullanımı Uygulama önerileri

Detaylı

POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM. Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri

POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM. Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri POWERPOINT İLE ETKİLİ SUNUM Günay TEMUR Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Bilgi ve İletişim Teknolojileri . 2. Slayt 1. Slayt SUNU Günay TEMUR 2 NELER YAPMAMALIYIZ? Günay TEMUR 3 Slayt Hazırlama Teknikleri Font

Detaylı

BİL 101 - Bilişim Teknolojileri. PowerPoint 2007. http://bil.etu.edu.tr/bil101

BİL 101 - Bilişim Teknolojileri. PowerPoint 2007. http://bil.etu.edu.tr/bil101 BİL 101 - Bilişim Teknolojileri PowerPoint 2007 http://bil.etu.edu.tr/bil101 Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri 2 Etkili Sunum Hazırlama Dinleyici kitlenizi belirleyin. Dinleyiciler uzman kişiler mi? Sıradan

Detaylı

POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM

POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM Slayt Hazırlama Teknikleri Font (yazı tipi) büyüklüğünüzü dikkatli bir şekilde seçin. Microsoft Powerpoint font (yazı tipi) büyüklüklerini aşağıdaki gibi seçmenizi tavsiye etmektedir.

Detaylı

POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM. Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM. Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Slayt Hazırlama Teknikleri Font (yazı tipi) büyüklüğünüzü dikkatli bir şekilde seçin. Microsoft

Detaylı

POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM. Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM. Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü POWERPOINT ile ETKİLİ SUNUM Emine Cabı Başkent Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Slayt Hazırlama Teknikleri Font (yazı tipi) büyüklüğünüzü dikkatli bir şekilde seçin. Microsoft

Detaylı

Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu

Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu Betül SAYGIN Esma İNAH Emre BOZKAYA Bilişim Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu 15.04.2014 1 Dinleyici kitlenizi belirleyin. Sunumun ana mesajını belirleyin. Sunumun 1. ve 2. slaytında olması gerekenler.

Detaylı

Hedef SÖZEL SUNUM TEKNİKLERİ. İçerik. Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili PowerPointhazırlamada ilkeleri bilme

Hedef SÖZEL SUNUM TEKNİKLERİ. İçerik. Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili PowerPointhazırlamada ilkeleri bilme Hedef Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili PowerPointhazırlamada ilkeleri bilme SÖZEL SUNUM TEKNİKLERİ İçerik Sunumu planlama, Görsel malzeme kullanma, Sunuyu etkin kılma, Sunum korkusu ve baş

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri

Etkili Sunum Teknikleri Etkili Sunum Teknikleri Giriş Sunumlar eğitimin her düzeyinde ve mesleki hayatta önemlidir. İletişim tüm öğretim faaliyetlerinin temelini oluşturur. Düşünceleriniz ve siz, iletişim kurabilme yeteneğinize

Detaylı

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ

T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ T.C MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1-

Detaylı

ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ

ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Sunum Yapanın Adı-Soyadı Kurumu e-mail Telefon Hedef Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili Power Point hazırlamada ilkeleri bilme KAPSAM Sunumu planlama, Görsel malzeme kullanma,

Detaylı

Microsoft Power Point

Microsoft Power Point Microsoft Power Point Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anladığı kadardır... Hz. Mevlana Dinleyici kitlenizi belirleyin. Dinleyiciler uzman kişiler mi? Sıradan dinleyiciler mi? Sunumun

Detaylı

Gerçekçi (Realistic) görseller, üzerinde durulan gerçek nesneyi gösterir. Örneğin bir arabanın resmi gerçekçi bir görsel öğe olarak kullanılabilir.

Gerçekçi (Realistic) görseller, üzerinde durulan gerçek nesneyi gösterir. Örneğin bir arabanın resmi gerçekçi bir görsel öğe olarak kullanılabilir. GÖRSEL TASARIM UNSURLARI Görsel Unsurlar Sözel Unsurlar Çekicilik Katan Unsurlar Gerçekçi Yazı Tipi Dikkat Çekici Şematik Stil Sayısı Dokunulabilir Benzeşik Büyük Harf Etkileşimli Dr. Sakıp KAHRAMAN Bayburt

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri. Öğr. Gör. Murat YAZICI

Etkili Sunum Teknikleri. Öğr. Gör. Murat YAZICI Etkili Sunum Teknikleri Öğr. Gör. Murat YAZICI ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Nedir? Bir konuyu, mesajı iletmek amacıyla gerçekleştirilen sözlü ve/veya görsel iletişimdir. Amaç? İletilmek istenilen mesajların

Detaylı

Sunum Programları ile Etkili Sunum Hazırlama. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi. Dr. Hüseyin İlhan

Sunum Programları ile Etkili Sunum Hazırlama. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi. Dr. Hüseyin İlhan Sunum Programları ile Etkili Sunum Hazırlama Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Hüseyin İlhan Hedefler Sunum programını kullanarak etkili sunum hazırlayabilme Görsel tasarım hakkında bilgi

Detaylı

SUNUMU HAZIRLAMAK (DEVAM)

SUNUMU HAZIRLAMAK (DEVAM) SUNUMU HAZIRLAMAK (DEVAM) 1 Sunum Konusu ve Ana Başlıkların Görsel-İşitsel Araçlar / Teknoloji ile Desteklenmesi Sunum u Konuşma/Konferans tan ayıran özellik Görsel-İşitsel Araçlar/ Teknolojik Donanım

Detaylı

ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ

ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ ETKİLİ SUNUM TEKNİKLERİ Y.Doç.Dr. Mustafa Sert msert@baskent.edu.tr Bilgisayar Mühendisliğ i Bölümü Baş kent Universitesi Ankara 06810 TÜRKİ YE İçerik 2 Giriş Sunum Kaygısı Sunum Aşamaları Sunum öncesinde

Detaylı

AMAÇ. Etkili sunum teknikleri konusunda bilgi kazandırmak Etkili sunum teknikleri konusunda tutum oluşturmak

AMAÇ. Etkili sunum teknikleri konusunda bilgi kazandırmak Etkili sunum teknikleri konusunda tutum oluşturmak AMAÇ 2 Etkili sunum teknikleri konusunda bilgi kazandırmak Etkili sunum teknikleri konusunda tutum oluşturmak İÇERİK 1 Etkili sunum ve önemi Etkili sunum ve interaktif yöntemler Bir sunumda olması gereken

Detaylı

SEMİNER Dersi ( )

SEMİNER Dersi ( ) SEMİNER Dersi (2016-2017) Prof. Dr. Ercan ARICAN Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü SEMİNERİN ANLATIMI Seminer için ayrılan süre en az 30 dakika civarında olmalıdır. Sorulacak sorular ve cevaplamalar

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri H. Gökçe Bilgiç

Etkili Sunum Teknikleri H. Gökçe Bilgiç Etkili Sunum Teknikleri H. Gökçe Bilgiç 31.05.2010 BİL101-Bilişim Teknolojileri 1 Başarılı bir sunum için bilmemiz gerekenler Sunum Hayatımızda Sunumların Yeri Sunum Hazırlamadan Sorulması Gereken Sorular

Detaylı

T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ

T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

Bu bölümü bitirdiğinizde

Bu bölümü bitirdiğinizde GÖRSEL TASARIM 1 Bu bölümü bitirdiğinizde Görsel tasarım öğelerinden çizgi, şekil, alan, boyut, doku, renk konuları hakkında bilgi sahibi olacak, Görsel tasarım ilkelerinden bütünlük, denge, vurgu, hizalama,

Detaylı

T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ

T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ T.C AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ ÖDEV HAZIRLAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri

Etkili Sunum Teknikleri Etkili Sunum Teknikleri Giriş Sunumlar eğitimin her düzeyinde ve mesleki hayatta önemlidir. İletişim tüm öğretim faaliyetlerinin temelini oluşturur. Düşünceleriniz ve siz, iletişim kurabilme yeteneğinize

Detaylı

Öğretim Materyali Tasarımı

Öğretim Materyali Tasarımı Öğretim Materyali Tasarımı Öğrenci gereksinimlerini tam olarak karşılayacak hazır materyallerin seçilmesi ve kullanılması gerekir. Bu sağlanamıyorsa, var olan materyalin uygun hale getirilmesi gerekir.

Detaylı

ve SUNUM TEKNİKLER KLERİ Araş. Gör. Duygu DEMİRSAT KÖLEOĞLU

ve SUNUM TEKNİKLER KLERİ Araş. Gör. Duygu DEMİRSAT KÖLEOĞLU BİLİMSEL ARAŞTIRMA ve SUNUM TEKNİKLER KLERİ Araş. Gör. Duygu DEMİRSAT KÖLEOĞLU Giriş İletişim kurabilmek insanoğlunun sahip olduğu en önemli yeteneklerden biridir. Sunum, birden fazla kanalın kullanıldığı

Detaylı

Öğretim Materyallerinin Eğitimdeki Yeri ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün

Öğretim Materyallerinin Eğitimdeki Yeri ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI. Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Dr. Ümmühan Avcı Yücel Esin Ergün Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bir öğretim materyali seçerken hangi unsurlara dikkat edilmesi

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri 1

Etkili Sunum Teknikleri 1 Etkili Sunum Teknikleri 1 Etkili Sunum Teknikleri Etkili Sunum Teknikleri 2 Merhaba Doç. Dr. Nurettin YÖREK Öğretim Üyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı HoĢgeldiniz... Etkili Sunum

Detaylı

Açıkhava Tasarım Kılavuzu

Açıkhava Tasarım Kılavuzu Açıkhava Tasarım Kılavuzu Açıkhava reklamcılığında tasarım Açıkhava reklamcılığında tasarım, reklamın etkisini doğrudan en çok etkileyen unsurdur. Bu yüzden tasarım aşamasında bazı temel kurallara dikkat

Detaylı

Etkili sunum yapma tekniklerini bilme. Etkili sunum hazırlama ilkelerini bilme. Sunum Uygulamaları

Etkili sunum yapma tekniklerini bilme. Etkili sunum hazırlama ilkelerini bilme. Sunum Uygulamaları Etkili sunum yapma tekniklerini bilme Etkili sunum hazırlama ilkelerini bilme Sunum Uygulamaları 1. İnsanları harekete geçirmek için (harekete geçirmek için inandırmak gerekir) 1. Güvenilirlik 2. Heyecan

Detaylı

Poster Nasıl Hazırlanır?

Poster Nasıl Hazırlanır? Poster Nasıl Hazırlanır? Dr. Mustafa SÜNBÜL Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı SAMSUN Poster özeti yazımı Poster yazımı İçerik Görünüm

Detaylı

28.03.2013. Algılama üzerinde etkilidir. Hareketi ve yönü belirleyici etki yaratırlar. Ayırma amaçlı. Kalın çizgiler daha etkilidir.

28.03.2013. Algılama üzerinde etkilidir. Hareketi ve yönü belirleyici etki yaratırlar. Ayırma amaçlı. Kalın çizgiler daha etkilidir. Hazırlayan ve sunan: Süleyman Nihat ŞAD 2 Kontrast/ Zıtlık ÇİZGİ ALAN-BOŞLUK DOKU Çizgi; gözü, belirli bir alanda ya da bir alan etrafında hareket ettirerek dikkatleri çeken tek boyutlu bir araçtır. ŞEKİL-FORM

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Yazılı Unsurlar Yrd. Doç. Dr. Levent DURDU Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri

Etkili Sunum Teknikleri Etkili Sunum Teknikleri Samsun Eylül 2015 ISBN: 978-605-65962-1-6 GENEL YAYIN YÖNETMENİ: Taha Yasir Bilgin KİTAP YAYIN KOORDİNATÖRÜ: Furkan Kaan Işıtan EDİTÖR: Refik Cihan Uzun KAPAK TASARIM: Volkan Öz

Detaylı

Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri. Strateji Geliştirme Başkanlığı

Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri. Strateji Geliştirme Başkanlığı Etkili Sunum Hazırlama ve Sunma Teknikleri Strateji Geliştirme Başkanlığı 1 Başarılı Bir Sunum İçin? Kavram, Amaç, Yöntem Sunumun Ögeleri Mesaj Sunum Yöntemi Hedef Kitle Sunucu 2 Kavram, Amaç ve Yöntem

Detaylı

Öğretim Materyallerinin Tasarlanması

Öğretim Materyallerinin Tasarlanması Öğretim Materyallerinin Tasarlanması Doğru tasarlanmış öğretim materyallerinin özellikleri Öğretim materyali tasarım ilkeleri Biçimsel tasarım ilkeleri Yerleşimle ilgili tasarım ilkeleri Öğretim materyali

Detaylı

Etkili Sınıf Sunumları için PowerPoint Hazırlama Kuralları

Etkili Sınıf Sunumları için PowerPoint Hazırlama Kuralları Etkili Sınıf Sunumları için PowerPoint Hazırlama Kuralları Muhammet Demirbilek, Ph.D. Süleyman Demirel Üniversitesi PowerPoint nedir? PowerPoint bir fikri yada konuyu görsel ve işitsel yardımlarla etkili

Detaylı

Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır?

Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır? Poster Sunumu Nasıl Hazırlanır? Genel Format Posterin büyüklüğü belirlenmelidir Poster kabaca bir kağıda çizilir! Sıralı sütunlar ve içerikleri planlanır Poster elementlerin yerleştirilir Başlık en üst

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU

KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU Keller Williams Quick Referen 1.0 Kurumsal Kimlik Kılavuzunun Kullanımı Uygun tasarımın ne ölçülerde ve nasıl kullanılması gerektiğini belirten kurumsal kimlik kitapçığında logo

Detaylı

Kaynak: George Land & Beth Jarman (1998) Breakpoint and Beyond

Kaynak: George Land & Beth Jarman (1998) Breakpoint and Beyond Yaratıcılık 1,600 anaokulu öğrencisi 03-05 yaş = 98% 08-10 = 32% 13-15 = 10% Yetişkin = 2% Kaynak: George Land & Beth Jarman (1998) Breakpoint and Beyond Ögretim Materyallerinin Seçimi ve Hazirlanmasi

Detaylı

Rapor Yazma Teknikleri

Rapor Yazma Teknikleri Rapor Yazma Teknikleri Yrd. Doç. Dr. Deniz KILINÇ Celal Bayar Üniversitesi Celal Bayar Üniversitesi 1 BÖLÜM - 6 Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri Bu bölümde; Sunum Hazırlarken Nelere Dikkat Etkili Sunum

Detaylı

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI Öğretim Teknolojisinin Kavramsal Çerçevesi Dr. Erinç Erçağ Kaynak: Editör: Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu - Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyal

Detaylı

Görsel Tasarım Ögeleri Görsel Tasarım ilkeleri Verilen Bir Görsel Materyali tasarım ilkeleri Açısından Değerlendirme

Görsel Tasarım Ögeleri Görsel Tasarım ilkeleri Verilen Bir Görsel Materyali tasarım ilkeleri Açısından Değerlendirme Görsel Tasarım Ögeleri Görsel Tasarım ilkeleri Verilen Bir Görsel Materyali tasarım ilkeleri Açısından Değerlendirme Slayt Tepegöz saydamı Grafik Diyagram Poster 2 3 ÇİZGİ ALAN DOKU RENK ŞEKİL BOYUT 4

Detaylı

Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir.

Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir. Bu döküman logo, kurumsal renkler ve kurumsal fontlarla ilgili kuralları içerir. Burada yazan kurallara uyulma zorunluluğu vardır. Lütfen dikkatli okuyunuz. Sorularınız için Marmara Üniversitesi, Kurumsal

Detaylı

Etkili PowerPoint Sunusu Nasıl Hazırlanır?

Etkili PowerPoint Sunusu Nasıl Hazırlanır? Etkili PowerPoint Sunusu Nasıl Hazırlanır? Mustafa SÖZBİLİR Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi En iyi görünüm için PowerPoint 2001 veya sonrası tercih edilmeli Devam etmek için tıklayınız

Detaylı

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER

TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 1 TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER 2 Sunu: Belli bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler

Detaylı

POWERPOINT 2010 KULLANIMI

POWERPOINT 2010 KULLANIMI Modül 7 MODÜL 7 POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI. 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİMDE MATERYAL ORTAM VE TEKNOLOJİ TASARIMI. EDİTÖRLER Görkem KÖSEOĞLU Burak İNAN

UZAKTAN EĞİTİMDE MATERYAL ORTAM VE TEKNOLOJİ TASARIMI. EDİTÖRLER Görkem KÖSEOĞLU Burak İNAN UZAKTAN EĞİTİMDE MATERYAL ORTAM VE TEKNOLOJİ TASARIMI 11 EDİTÖRLER Görkem KÖSEOĞLU Burak İNAN İÇERİK Uzaktan eğitimde yazılı basılı materyallerin tasarımı. Uzaktan eğitimde yazılı- basılı materyalin öğretimsel

Detaylı

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ

MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI DOSYA İŞLEMLERİ MICROSOFT OFFİCE WORD PROGRAMI Ms Word bir kelime işlemci programıdır. İçinde bulunan detaylı metin biçimlendirme seçenekleri, ayrıntılı tablo, şekil ve grafik oluşturma başarıları nedeniyle, kendi türünde

Detaylı

TASARIMIN TEMEL İLKELERİ

TASARIMIN TEMEL İLKELERİ TASARIMIN TEMEL İLKELERİ Web Tasarımı ve Programlama İçerik Hedef Kitle Beklentileri Tasarım Renk Dengesi İşlevsellik Okunabilirlik Kullanılabilirlik Hizalama Uyumluluk Ses ve Görüntü Dosyaları 2 İçerik

Detaylı

Powerpoint Programı Çalışma Soruları

Powerpoint Programı Çalışma Soruları Powerpoint Programı Çalışma Soruları 1) Bir konunun resim, grafik, metin, ses ve görüntüler kullanılarak giriş, gelişme, sonuç bölümleriyle sıralı ve düzenli bir şekilde bilgisayar yardımıyla anlatılmasına..

Detaylı

Görsel Tasarım İlkeleri - II. Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN

Görsel Tasarım İlkeleri - II. Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN Görsel Tasarım İlkeleri - II Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN Görsel Materyal Sözel açıklamaları destekleyen ve görselleştiren materyaller Öğrenme-Öğretme Sürecine Katkısı Görseller sunulmak istenen konuyu

Detaylı

TEKNOLOJI VE TASARıM DERSI

TEKNOLOJI VE TASARıM DERSI TEKNOLOJI VE TASARıM DERSI Temel Tasarım Etkinliği Gurup çalışması Yrd.Doç.Dr. Doğan Arslan Bu çalışmada Tasarım eleman ve ilkelerin neler olduğu açıklanacak. Her bir eleman ve ilkelere endüstriyel ürünler

Detaylı

03.01.2015 ETKĐLĐ BĐR SUNUM HAZIRLAMA. Bunları yapın

03.01.2015 ETKĐLĐ BĐR SUNUM HAZIRLAMA. Bunları yapın ETKĐLĐ BĐR SUNUM HAZIRLAMA Bülent Turan Bunları yapın Siz "keşke ölseydim de bu eziyete katlanmasaydım" diyene kadar bu sunumdaki her kelimeyi yüksek sesle okuyacağım. Konuşmanızı düzenli ve tutarlı bir

Detaylı

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular.

Kopyalanmış veya kesilmiş içeriği imlecin bulunduğu yere yapıştırır. Bir konumdaki biçimlendirmeyi kopyalar ve başka bir konuma uygular. POWERPOINT PROGRAMI GİRİŞ MENÜSÜ Kaydet: Açık olan belgeyi kaydeder. En son yapılan işlemi geri alır. En son yapılan işlemi yineler. Slaytların genel tasarımını değiştirir. Seçili olan kısmı keser. Seçili

Detaylı

POWERPOINT KULLANIMI

POWERPOINT KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ SUNUMA SES, VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ KÖPRÜ KAYDETME SUNUM TASARIM TEKNİKLERİ ETKİNLİKLER Powerpoint 2003 Uzantısı.doc Powerpoint 2007/2010 Uzantısı.docx

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. REHERİ www.eae.com.tr GÖRSEL KİMLİK REHERİ Görsel Kimlik... u bölümde, görsel kimliği oluşturan öğeler, yani amblem, logo, yazı karakterleri, renk ilkeleri, basılı malzemeler, bina gibi çok değişik kullanım

Detaylı

1. Görsel Tasarım 1. Bu bölümü bitirdiğinizde; Görsel tasarım öğelerinden Çizgi, Şekil, Alan, Boyut, Doku, Renk konuları hakkında bilgi sahibi olacak,

1. Görsel Tasarım 1. Bu bölümü bitirdiğinizde; Görsel tasarım öğelerinden Çizgi, Şekil, Alan, Boyut, Doku, Renk konuları hakkında bilgi sahibi olacak, 1. Görsel Tasarım 1 ÖĞRENĠM KAZANIMLARI: Bu bölümü bitirdiğinizde; Görsel tasarım öğelerinden Çizgi, Şekil, Alan, Boyut, Doku, Renk konuları hakkında bilgi sahibi olacak, Görsel tasarım ilkelerinden Bütünlük,

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ MICROSOFT POWERPOINT ve MICROSOFTPOWERPOINT ÇALIŞMA SORULARI 1. Powerpoint ne tür bir programdır? a) Sunu Tasarım Programıdır b) Tablo - Grafik Programıdır c) Kelime

Detaylı

şeklinde yürütülen geniş kapsamlı ve detaylı bir çalışmadır.

şeklinde yürütülen geniş kapsamlı ve detaylı bir çalışmadır. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FENBİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İŞ GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI II. ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DÖNEM PROJESİ DERSİ YAZIM VE SUNUM KILAVUZU 1. GENEL KONULAR 1.1. Tanım Çukurova Üniversitesi,

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ.

KURUMSAL KİMLİK KURUMSAL KİMLİK REHBERİ. REHERİ www.eae.com.tr GÖRSEL KİMLİK REHERİ Görsel Kimlik... u bölümde, görsel kimliği oluşturan öğeler, yani amblem, logo, yazı karakterleri, renk ilkeleri, basılı malzemeler, bina gibi çok değişik kullanım

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Mustafa ÜNAL Rektör. Editör Öğr. Gör. Fatma YİĞİT AÇIKGÖZ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü

Akdeniz Üniversitesi Adına Sahibi Prof. Dr. Mustafa ÜNAL Rektör. Editör Öğr. Gör. Fatma YİĞİT AÇIKGÖZ Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü KILAVUZU 2 İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON 4 - LOGO STANDARTLARI 5 - LOGO (TÜRKÇE) 6 - LOGO (İNGİLİZCE) 7 - LOGO VE ZEMİN RENKLERİ 8 - LOGO GRİD ÇİZİMİ 9 - LOGO RENKLI ZEMİN KULLANIMI 10 - LOGO TEK RENK

Detaylı

KILAVUZU İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON

KILAVUZU İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON 2 İÇİNDEKİLER 3 - MİSYON VE VİZYON KILAVUZU 4 - LOGO STANDARTLARI 5 - LOGO (TÜRKÇE) 6 - LOGO (İNGİLİZCE) 7 - LOGO VE ZEMİN RENKLERİ 8 - LOGO GRİD ÇİZİMİ 9 - LOGO RENKLI ZEMİN KULLANIMI 10 - LOGO TEK RENK

Detaylı

Büyük Olsun. Etkin PowerPoint. Sunusu Hazırlama. Etkili PowerPoint. Sunusu Hazırlama. Büyük Olsun (Metin) Bu Arial 44. Bu Arial 44

Büyük Olsun. Etkin PowerPoint. Sunusu Hazırlama. Etkili PowerPoint. Sunusu Hazırlama. Büyük Olsun (Metin) Bu Arial 44. Bu Arial 44 Etkin PowerPoint Sunusu Hazırlama Etkili PowerPoint Sunusu Hazırlama Mustafa SÖZBİLİR KKEF Büyük Tutarlı Ardışık Sade (basit) En iyi görünüm için PowerPoint 2001 veya sonrası tercih edilmeli Devam etmek

Detaylı

Etkili Sunum Teknikleri - Dilek Tokay, SU 2004

Etkili Sunum Teknikleri - Dilek Tokay, SU 2004 Etkili Sunum Teknikleri - Dilek Tokay, SU 2004 Sunumlar eğitimin her düzeyinde ve mesleki hayatta önemlidir. Okuma, yazma, dinleme, konuşma ve araştırma becerilerinin tümünü içererek, belirli bir amaca

Detaylı

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri

Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Temel Bilgi Teknolojileri - II Ayrıntılı Ders İçerikleri Hesap Tabloları(Excel 2007) HAFTA 1 1. Hesap Tablolarına Giriş 1.1. Hesap tablosu tanımı, kullanım amacı ve yerleri 1.2. MS Excel Uygulamasına giriş

Detaylı

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır.

Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint; Microsoft ofis programları içinde bulunan bir sunum hazırlama programıdır. Powerpoint ile toplantılar da veya herhangi bir konu üzerinde açıklama getirmek için sunu hazırlarız. Powerpoint2003

Detaylı

Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazı boyutu Yazı boyutu. Görsel Araç-Gereç ve Materyaller

Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazılı Materyaller. Yazı boyutu Yazı boyutu. Görsel Araç-Gereç ve Materyaller Öğretim Materyalleri Görsel Araç-Gereç ve Materyaller Yazılı materyaller (Kitaplar) Ders Kitapları Öğretmen Kitapları Alıştırma Kitapları Kaynak Kitaplar (?????) Hikaye, masal ve romanlar Yazılı Materyaller

Detaylı

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI 1. Kâğıt Kullanım Alanı Raporlarda, her sayfanın sol kenarından 2,5 cm, sağ kenarından 2,5 cm, üst ve alt kenarından 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar

Detaylı

Etkileyici Sunum Yapma Kuralları

Etkileyici Sunum Yapma Kuralları Etkileyici Sunum Yapma Kuralları TEMEL KURALLAR 20 Slayt: Ne daha çok, ne daha az! 5 Dakika: Her slayt 15 saniyede bir otomatik geçecek. Böylece 15 saniye x 20 slayt= 5 Dakika Slaytlarınız İçin Bazı İpuçları

Detaylı

YAZIM KILAVUZU VE GENEL KURALLAR. BİLDİRİLERİN UZUNLUĞU, DİLİ ve GENEL YAPISI. Bildiri Tam Metni şu yapıda düzenlenmelidir:

YAZIM KILAVUZU VE GENEL KURALLAR. BİLDİRİLERİN UZUNLUĞU, DİLİ ve GENEL YAPISI. Bildiri Tam Metni şu yapıda düzenlenmelidir: YAZIM KILAVUZU VE GENEL KURALLAR Bildirilerin Bildiri Kitabında yayımlanabilmesi için bildiri teslim tarihlerine, yazım kurallarına ve ulaştırma koşullarına uyulması önemle rica edilir. BİLDİRİLERİN UZUNLUĞU,

Detaylı

MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU

MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU 1. Yazım Planı Mesleki Uygulama Raporları aşağıdaki bölümlerden oluşur: Dış kapak İç kapak Önsöz (ve/veya teşekkür) İçindekiler Simgeler ve Kısaltmalar Şekiller Listesi

Detaylı

Güz Dönemi Sunu ve Sunum Teknikleri Dersi İçin Soru Örnekleri ve Yanıtları

Güz Dönemi Sunu ve Sunum Teknikleri Dersi İçin Soru Örnekleri ve Yanıtları www.makgunjeofizik.com 2018-2019 Güz Dönemi Sunu ve Sunum Teknikleri Dersi İçin Soru Örnekleri ve Yanıtları Soru 1. Etkili bir sunum için temel olarak kaç bileşen kullanılır? Sırasıyla ve Kısaca açıklayınız.

Detaylı

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA

TEMEL BİLGİSAYAR. Ders Notları. Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA TEMEL BİLGİSAYAR Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Seyit Okan KARA Pencerenin ortasında bulunan beyaz sayfa, slayt tasarımında kullanacağımız sayfamızdır. Sol panelde bu slayt sayfasının küçültülmüş halde bir

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU LEFKOŞA 2014 28 İÇİNDEKİLER 1.Genel Kurallar... 1.1. Genel Yazım Kuralları... 1.2. Etik Kurallar... 2.Tez Önerisi Hazırlama

Detaylı

Bilgisayar Temelli Materyaller

Bilgisayar Temelli Materyaller Bilgisayar Temelli Materyaller Arş. Gör. Esin ERGÜN Dr. Ümmühan AVCI YÜCEL Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme Bu bölümü tamamladıktan sonra; Bilgisayar temelli materyallerin özellikleri hakkında

Detaylı

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 1. GİRİŞ Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde hazırlanacak bitirme

Detaylı

MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER

MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER MİCROSOFT POWERPOİNT 2007 BİL-MERAK ET-ÖĞREN / BİLİNMESİ GEREKENLER NEDEN SUNU-SUNUM? Sunu, uzun araştırmalar ve çalışmalar sonucunda elde edilen sonuçların, başka insanlara takdim edildiği ve bilgilendirildiği

Detaylı

Sunumla ilgili en önemli iş içeriğin hazırlanmasıdır. Size göre önemli ve ilgi çekici bilgilerin, dinleyici kitlesini gözeterek seçilip düzenlenmesi

Sunumla ilgili en önemli iş içeriğin hazırlanmasıdır. Size göre önemli ve ilgi çekici bilgilerin, dinleyici kitlesini gözeterek seçilip düzenlenmesi 1 Sunumla ilgili en önemli iş içeriğin hazırlanmasıdır. Size göre önemli ve ilgi çekici bilgilerin, dinleyici kitlesini gözeterek seçilip düzenlenmesi sunumunuzun başarısını da belirler. Bu bölümde, sunumunuzu

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm A4 2,5cm YAZI KARAKTERİ: TIMES NEW ROMAN EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT İLK PENCERE: Proje adı 12 punto ile en fazla 38 Karakter

Detaylı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı

PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı PowerPoint 2010 Sunu Hazırlama Programı 1 1-PowerPoint i Tanıyalım 2-PowerPoint programını açmak 3-Slayt Kavramı ve yeni slaytlar ekleme 4-Slayt Düzeni işlemleri 5-Slayt Tasarımı 6-Slayt geçişleri 7-Animasyonlar

Detaylı

Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır.

Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır. T E M E L Ö Ğ E L E R Antalya Bilim Üniversitesi kurumsal kimliğini tanımlayan temel öğeler bu bölümde yer almaktadır. Temel öğeler; biçimsel özellikleri, sürekli ve yinelenen kullanımları nedeniyle Antalya

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU

KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU KURUM KİMLİĞİ KILAVUZU AMBLEM - LOGOTYPE YATAY KULLANIM Turyap amblemi kurum kimliğini oluşturan temel grafik öğelerin başında gelmektedir. Amblem ve logotype ın yatay temel oranları yanda belirtilmiştir.

Detaylı

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak

POWER POINT 2007. Power Point ile Çalışmaya Başlamak POWER POINT 2007 Power Point ile Çalışmaya Başlamak PowerPoint Nedir? PowerPoint; hareketli metin, resim, grafik veya tablolar gibi nesneler içeren, slaytları hazırlayarak sunu oluşturmamızı sağlayan bir

Detaylı

Öğretim Materyallerinin Tasarımı, Hazırlanması ve Seçimi. Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN

Öğretim Materyallerinin Tasarımı, Hazırlanması ve Seçimi. Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN Öğretim Materyallerinin Tasarımı, Hazırlanması ve Seçimi Yrd.Doç.Dr. Gülçin TAN ŞİŞMAN Öğretim Materyali Hedefleri gerçekleştirebilmek amacıyla araçlardan faydalanarak yapılan ders içeriklerini kapsar.

Detaylı

MARKA KİMLİĞİ VE KURUMSAL STANDARTLAR

MARKA KİMLİĞİ VE KURUMSAL STANDARTLAR MARKA KİMLİĞİ VE KURUMSAL STANDARTLAR GİRİŞ Axion, Tanı nın dijital dünyada müşteri hakimiyetini arttırmak için geliştirdiği yeni ürünüdür. Markaların tüketici ile doğrudan ilişki kurmasını sağlayan, kişiselleştirilmiş

Detaylı

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I DERS NOTLARI

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I DERS NOTLARI KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I DERS NOTLARI ÖĞR. GÖR. COŞKUN ALİYAZICIOĞLU EYLÜL 2017 - TRABZON SLAYT 4 2. Raporlarda Etkinlik Faktörleri Etkin yazım,

Detaylı

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.)

GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) GENEL YAZIM KURALLARI (Bildiri son gönderim tarihi 15 Nisan 2017 dir.) 1. Bütün yazılarda 300 sözcükten oluşan Türkçe ve İngilizce özet mutlaka bulunmalı, özetlerin altına en az 3, en çok 5 kelimeden oluşan

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak

A Temel İlkeler. B Kurumsal Evrak A Temel İlkeler 1. Sembol 2. Yazı 3. Logotayp - Temel Kullanım 4. Logotayp - Dikey Kullanım 5. Logotayp - Kurumsal Renk Standartları 6. Logotayp - Güvenlik Alanı ve Minimum Kullanım Ölçüsü 7. Logotayp

Detaylı

Çoktan Seçmeli Test ve Madde Hazırlama Rehberi

Çoktan Seçmeli Test ve Madde Hazırlama Rehberi 2 Değerli Öğretim Üyesi, Bu rehberde çoktan seçmeli madde yazarken testin genel düzeni, madde kökü ve seçeneklerle ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar özetlenmeye çalışıldı. Bu rehberin kullanımı ile

Detaylı

Söz konusu tasarım olduğu zaman kesin kuralların olmadığını, daha çok genel kabul gören uygulamaların olduğunu belirtmek gerekir.

Söz konusu tasarım olduğu zaman kesin kuralların olmadığını, daha çok genel kabul gören uygulamaların olduğunu belirtmek gerekir. DERGİ TASARIMI Dergi Siyaset, edebiyat, teknik, kültür, magazin, ekonomi vb. konuları inceleyen ve belirli aralıklarla çıkan süreli yayındır. Dergiye mecmua da denir. Bir derginin içeriği derginin amacına

Detaylı

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI

MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI MİCROSOFT OFFİCE 2007-2010 POWER POİNT SORULARI 1) Power Point e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir? a) Ctrl+N b) Ctrl+M c) Ctrl+C d) Ctrl+E 2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının

Detaylı

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI

KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI KELİME İŞLEMCİLERE GİRİŞ 5.SINIF BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÇALIŞMA KÂĞIDI Microsoft Office Word programı, Amerika da bulunan ve Bill Gates in sahibi olduğu yazılım firması Microsoft tarafından

Detaylı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Eğitim Teknoloji ve İletişim Yrd.Doç.Dr. Levent DURDU BÖTE @ KOÜ Önceki Ders Tanışma ve Genel Bilgilendirme Değerlendirme Ölçütleri, Devamsızlık Limitleri Ders

Detaylı

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd auad.anadolu.edu.tr Başlarken AUAd Yazım Kuralları sayfasından size uygun olan şablonu seçiniz. Microsoft Word 2010 ortamı ya da üstü sürümü kullanınız.

Detaylı