IntelliJ IDEA En Akıllı Java IDE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IntelliJ IDEA En Akıllı Java IDE"

Transkript

1 JetBrains, Şubat 2000 de programlama endüstrisinde ileri düzeyde deneyime sahip üç mühendis tarafından kurulmuştur. Đlk ürünü, IntelliJ IDEA hayata geçirildiğinden bugüne, Java geliştirme araçları pazarında getirdiği yenilikler ile tanınmıştır. Bugün JetBrains uluslararası varlığı ve hızla artan yıllık satışlarıyla teknoloji lideri yazılım geliştirme şirketidir. JetBrains in takımları farklı yazılım geliştirme projelerinde birinci sınıf şirketler için deneyimli yüksek düzeydeki profesyoneller ile hizmet vermektedir. Ödüllü IntelliJ IDEA tanıtıldığından beri JetBrains, yazılım geliştirme teknolojilerinin geliştirilmesine önem vererek, yazılım geliştirme profesyonelleri için çok akıllı, kolay kullanımlı, çağdaş üretkenliğe sahip geliştirme araçları üzerinde odaklanmıştır. IntelliJ IDEA En Akıllı Java IDE IntelliJ IDEA çoğu Java geliştiricisi ve endüstri uzmanları tarafından piyasadaki en iyi Java IDE olarak kabul edilmiştir. Endüstri lideri özellikleriyle IntelliJ IDEA Java programcılarını zaman harcayan rutin görevlerden kurtarır ve üretkenliklerini arttırır. IntelliJ IDEA geliştirici üretkenliğine odaklanan bir kod merkezli IDE dir. Editör kodunuzu tam olarak anlar ve kod temelli yapısını bilir, ihtiyaç duyduğunuzda doğru önerilerde bulunur ve kodunuzu biçimlendirmek için çok kullanışlıdır. Hızlı ve Akıllı Kod Tamamlama IntelliJ IDEA akıllı, yazdıkça açılan seçenekler ile kod tamamlama sunar. Yazıya çevirmek istediğiniz zamanı bilir ve ayrıca tek bir hareketle yazı ve metot yürütmeyi gerçekleştirdikten sonra çalışma zamanı yazı kontrollerinin farkındadır. IntelliJ IDEA 10 da siz yazdıkça otomatik tamamlama anında harekete geçirilir. Daha Kolay Çok Dilli Düzenleme IntelliJ IDEA bir dilin içindeki diğer dili kolaylıkla tanır. Örneğin Java içinde SQL, JavaScript içinde HTML gibi. Yerleştirmeler için editör satır içi uygun kodlama asistanına sahiptir ve özel bir yerleştirme bölümü düzenleyicisine sahiptir. Bu özellikler IntelliJ IDEA yı farklı kılan onlarca özellikten sadece ikisidir.

2 Ultimate Eşsiz Yeni Özellik Seti IntelliJ IDEA Ultimate tam özellikli ticari IDE dir. Eksiksiz araç setine sahiptir ve Web ve Java EE geliştirmesi için olması gereken Spring ve Hibernate gibi sistemler gibi ve en önemli modern teknolojilerle entegredir. Şirket teknolojileri Java EE, Spring, GWT, Struts, Hibernate, Google App Engine, OSGi ve diğerlerini destekler. HTML, JavaScript, CSS için akıllı editörler ve şablon hazırlama motorları içi entegrasyon ile basitleştirilmiş web geliştirme Düzenleme becerileriyle desteklenen diller: ActionScript, PHP, Groovy, Scala, Python/Jython, Ruby/JRuby, Clojure. Yerleştirme ve hata ayıklama, aşağıdaki uygulama sunucularıyla: Tomcat, GlassFish, JBoss, Weblogic, WebSphere, Geronimo, Resin. Ticari versiyon denetim sistemleri ile desteklenenler: Perforce, ClearCase, Team Foundation Server, Visual SourceSafe. Büyük ölçekli Java kod temelleriyle çalışmak için araçlar: bağımlılık analizi ve geçerlilik, UML sınıf diyagramları. Yapısal Java elemanlarını açıklayan normal ifadelere göre eşsiz yapısal bul ve değiştir hizmeti. Kopya kod kısımlarını kolaylıkla belirleme ve düzeltme. Birim testleriniz için kod kapsamının ölçümü.

3 Hafif ve Akıllı PHP IDE Web ve PHP geliştiricileri için Profesyonel IDE (Entegre Geliştirme Ortamı). PhpStorm, kodunuzu anlayan, akıllı kod tamamlamasını sağlayan, hızlı navigasyon ve anında hata kontrolü sağlayan geliştirici üretkenliğine odaklanmış hafif ve akıllı PHP IDE dir. Kodunuzu biçimlendirmenize, birim testleri gerçekleştirmenize veya görsel hata ayıklama sağlamanıza yardım için hazırdır. Not: PhpStorm WebStorm un tüm işlevselliklerine (HTML, CSS, JavaScript) sahiptir ve PHP için tam ehliyeti destek verir. Ana Yararları Akıllı PHP Editörü PHP kod tamamlama PHP düzenleme Akıllı ve PHP Doc desteği Hızlı navigasyon Dil karışımı (JS/SQL/XML vb.) Gelişmiş JavaScript Editörü DOM-tabanlı/tarayıcıya özel tamamlama Kod navigasyonu ve kullanım araması JavaScript düzenleme JavaScript hata ayıklayıcı HTML/CSS Editörü DOM-tabanlı kod tamamlama Onaylama ve hızlı düzeltmeler Zen kodlaması Uygulanan stilleri gösterme Gömülü stilleri çıkartma Hafif IDE Kolay yükleme Yıldırım hızında başlangıç Windows, Mac OS X, Linux de çalışır Kolay proje konfigürasyonu herhangi bir yerden kod açılır ve çalışmaya başlanır. Akıllı Ortam Görsel PHPUnit test aracı SVN, CVS, Git, Perforce desteği görsel birleştirme FTP ve uzak dosya senkronizasyonu Yerel değişikliklerin kaydı

4 Görsel Hata Ayıklama Yerleşik grafiksel hata ayıklayıcı ile kod adımlama ve değerlendirme PHP, JS, HTML de kesme noktaları Đnceleme değişkenleri, saatler Toplu kod analizi WebStorm 1.0 Web geliştiricileri için Profesyonel IDE (Entegre Geliştirme Ortamı). HTML Editörü + JS Hata Ayıklayıcı + VCS Desteği! Bu harika editör ile harika web siteleri yaratın. En iyi HTML, CSS ve JavaScript editörü parmaklarınızın ucunda. Dosyalarınız arasında kolaylıkla gezinin. Kodunuzdaki her şey için uygun otomatik tamamlama özelliğini kullanın. Kod problemlerinden anında haberdar olun. JavaScript içinde SQL veya HTML biçimlendirmesiyle gelişmiş dillerin karışımı. WebStorm gibi modern IDE nin bunu nasıl işlediğini kontrol edin. Herhangi bir yerden kod açın ve zaman kaybetmeden çalışmaya başlayın. Mevcut bir klasörü açın VCS den kodunuzu kontrol edin. Hatta FTP nizi dosyalarınızı indirmek için belirleyin ve otomatik senkronize edin. Anında çalıştırabilirsiniz. Başlarken bu kısa demoyu izleyin. Windows, Mac OS ve Linux de aynı ortamı kullanın PyCharm 1.1 Django sistemiyle Web geliştirmesi desteği ile Python programlama dili için hafif IDE. Yeni Python ve Django IDE JetBrains PyCharm Python IDE, Python programlama diliyle üretkenliği geliştirmek için eksiksiz araç seti. Ayrıca IDE Django sistemiyle profesyonel Web tasarımcıları için üst düzey beceriler sağlar. Kodlama Yardımcısı Akıllı ve yapılandırılabilir editörün kod tamamlama özelliği, küçük parçalar ve çeşitli içlem hareketleriyle daha hızlı ve rahat kod yazın. Kod Analizi Anında kod sözdizimi, hata vurgulama, akıllı incelemeler ve tek-tıkla hızlı düzeltici öneriler ile daha iyi kod yaratmanın avantajlarından yararlanın.

5 Proje Kodu Navigasyonu Bir dosyadan diğerine, metottan açıklamasına veya kullanımına ve sınıf hiyerarşisi boyunca anında ilerleyin. Daha fazla üretken olmak için klavye kısa yollarını öğrenin. Python Düzenlemesi Yeniden adlandırarak, metodu çıkartarak, alan/değişken/sabiti tanıtarak ve düzenlemeleri yukarı çekip/aşağı iterek proje genişliğinde kod değişikliklerini zahmetsizce yapın. Django ile Web Geliştirme Mükemmel HTML, CSS ve JavaScript düzenleme hizmetleriyle desteklenen Djngo sistemiyle daha hızlı Web geliştirmesi. Versiyon Denetim Entegrasyonu Teslim etme, teslim alma, farkları görme, birleştirme - tümü Mercurial, Subversion, Git, Perforce ve diğer SCM ler için eşsiz VCS kullanıcı arayüzünde mevcuttur. Entegre Birim Testi Bir test dosyasını, bir test sınıfı, bir yöntemi veya bir klasördeki tüm testleri çalıştırın. Sonuçları yürütme istatistikleriyle grafikse test aracında görün. Grafiksel Hata Ayıklayıcı Đnce ayarlı Python uygulamaları ve ünite testleri kesme noktaları, adımlama, çerçeve görünümü, saatler ve değerlendirmeler ile tam özellikli bir hata ayıklayıcıyı kullanır. Google Uygulama Motoru Desteği Google Uygulama Motoru için uygulamalar geliştirin ve IDE için rutin yerleştirme görevlerini gerçekleştirin.

6 RubyMine Rails 3.0 için Doğal Seçim RubyMine Ruby and Rails IDE geliştiriciler için en temel araçları sağlıyor. Ruby on Rails ile Web geliştirmesi için uygun bir ortam sağlamak adına hepsi bir araya getirilmiştir. Screenshot Tour Ruby and Rails IDE, temel geliştirici araçlarıyla uygun ve akıllı geliştirme bir ortamında birleştirilmiştir. Kod tamamlama, kod parçaları ve otomatik düzenleme ile Akıllı Ruby Editörü Yazı arayüzü ve hızlı düzeltmeler ile proje ağacında anında kod analizi. Rails Model Diyagramı, Rails Proje Görünümü ve hızlı görünüm & navigasyon için diğer özelleştirilmiş proje/dosya görünümü. RSpec, Cucumber, Shoulda ve Test: Birim kodlama asistanı ve GUI tabanlı test aracı Tüm Ruby on Rails versiyonları 2.x - 3.x ile Web Geliştirme Modern Ruby geliştirme kümesi desteği: Bundler, RVM, vb. Otomatik tamamlama ve düzeltmeler ile HTML, CSS ve JavaScript düzenlemesi. HAML, SASS ve LESS için aynı Üretken HTML/CSS yazarlığı için Zen kodlama parçaları Mozilla Firefox da JavaScript hata ayıklayıcı Ruby Hata Ayıklayıcı: Kolay kullanımlı arayüzde, hatta Windows ta Ruby/Rails uygulamaları ve testlerde hata ayıklama Eşsiz Kullanıcı Arayüzüyle Git, Subversion, Mercurial, Perforce ve CVS entegrasyonu Fark, birleştirme, geçmiş görünümü ve desteklenen her VCS için değişiklikler listesi Bundled Textmate, NetBeans, Eclipse & Emacs klavye şemaları ve Vi/Vim öykünüm eklentisi Windows, Mac OS X veya Linux de çalışma imkanı.

7 ReSharper 5 Visual Studio 2005, 2008 ve 2010 için ReSharper Visual Studio için bir üretkenlik uzantısıdır. C#, VB.NET, ASP.NET, XML, veya XAML kodunun geliştirilmesine yardımcı olur. Hataları ve kod problemlerini tespit eder ve ortadan kaldırır;.net geliştiricileri için kod yazımını hızlandırır; zengin navigasyon ve arama özellikleri sağlar, 40 farklı çözüm düzeltmesi ve daha birçok harika özellik sağlar. Microsoft Visual Studio için Geliştirici Üretkenlik Aracı Neden ReSharper 5 e Yükseltmeli? Web Geliştirme: Kod incelemeleri, kod tamamlama, navigasyon, şablonlar ve ASP.NET ve ASP.NET MVC için daha birçok özellik. Kod Analizi:Tek bir araç penceresinden çözümünüzdeki tüm problemleri görün ve ortadan kaldırın, değer akışını ve metot çağrılarını takip edin; çevrimleri LINQ ya güncelleyin. Proje Bakımı:Proje düzeyinde düzenlemeler, yerelleştirme paketi, yapısal bul ve değiştir, kütüphane kaynaklarında gezinme. Visual Studio 2010: ReSharper sim-ships with the new Visual Studio.Yeni Visual Studio ile ReSharper sim-shipler Artık VS 2005, 2008 ve 2010 ile çalışıyor! ReSharper Visual Studio Kullanıcılarına nasıl yardım ediyor C#, XAML, XML, ASP.NET ve ASP.NET MVC de sürekli kod kalitesi analizi Hataları ve kod bozukluklarını gidermek için anında düzeltmeler Kod tabanınızı değiştirmek için 40 çözüm düzenleyici ve 200 den fazla kod düzenleme yardımcıları. Kod inceleme, kod oluşturma, navigasyon ve genişletilmiş IntelliSense ile genişletilmiş web geliştirme desteği. Anında tüm çözümünüzün içinden geçmenizi sağlayan navigasyon özellikleri. ReSharper 2.0 Visual Studio 2003 için ReSharper 2.0 Visual Studio 2003 kullanıcılarına akıllı C# kod düzenleme ve kodlama yardımcı özelliklerini sunuyor. Akıllı özellikler ile arama, güçlü düzenleme, akıllı yazı tamamlama ve yardımcı kullanımından bahsediyoruz. Kısacası ReSharper C# kodunu doğru şekilde anlıyor. dottrace 4 Performans.NET geliştiricilerinin performans problemlerini araştırmasına,.net Framework , Windows Mobile ve Silverlight 4 e göre uygulamalardaki performans tıkanıklarını tespit edip çözmesine yardımcı olan güçlü bir profil oluşturucudur.

8 dottrace 3.5 Bellek.NET uygulamalarınızda bellek kullanımının profilini oluşturmak için eksiksiz bir profil oluşturma çözümüdür. dotcover 1.NET Framework ve Silverlight uygulamalarında rapor düzeyinde kapsamı analiz eden.net kod kapsama aracını kullanmak oldukça basittir. dotcover Visual Studio ve ReSharper her ikisiyle de entegre olur. TeamCity 6.0 TeamCity IntelliJ IDEA geleneğini takip eden, yazılım takımı üretkenliğini tamamen yeni bir düzeye taşıyan sürekli entegrasyon & yapı yönetimi çözümüdür. Dağıtımlı Yapı Yönetimi ve Sürekli Entegrasyon Sunucusu Hızlı kurulum, yeni sürekli entegrasyon ve birim testi, kod kalitesi analizi, önceden test edilmiş öneriler, yapı problemlerinde erken raporlama. Yapı Izgarası farklı platformlarda çoklu Yapı Araçlarında paralel yapıları çalıştırmak için bilgisayarla hesaplama ızgarasını kullanır. Amazon EC2, hızlı Yapı Izgarası ölçeklemesi için entegrasyon Önceden test edilmiş öneriler, havuzdaki kodun kırılmasından kaçınmaya ve kod entegrasyon çevrimini optimize etmeye yardımcı olur. Anında test sonuçlarını raporlama, akıllı test tekrar sıralamasıyla. Yapı konfigürasyonu şablonları, kolay yapı replikasyonları. 600 den fazla otomatikleştirilmiş sunucu tarafı incelemelerjava, JSP, JavaScript ve CSS için Kapsamlı sunucu konfigürasyonu ve Yapı Izgarası yönetim konsolu Kullanıcı grupları desteğiyle rol esaslı, proje başına kullanıcı yönetimi. LDAP desteği, otomatik kullanıcı uyumu ataması ve kırılan yapıların sorumluluğunu üstlenme Kullanıcı ve kullanıcı grupları bildirimlerine göre yapılandırılabilir. Asılı yapıların tespiti, sebebi araştırmaya yardımcı olan işlem dökümü Yapı süresi, başarı oranı, kod kalitesi ve özel metriklerde düzenlenebilir istatistikler. Diff Tool ve "Geçmiş" yapılarıyla geçmiş taramasını değiştirin. Sorun takip sistemleriyle entegrasyon: JIRA, Bugzilla ve JetBrains YouTRACK, 3. şahıs eklentileriyle daha fazlası. Maven ve Gradle yapı sistemleri için özel destek Java ve.net için entegre kod kapsamı ve kopya bulucu. En büyük IDE ler için entegrasyon eklentileri; web tarayıcısı ve IDE niz arasında otomatik navigasyon ile.net, Java ve Ruby desteği

9 YouTrack 2.2 YouTrack klavye merkezli hata ve sorun takipçi web uygulamasıdır. Sorun işleme sürecinde harcadığınız zamanı kısaltır. YouTrack ile etkinliklerinizin çoğu iki basit denetimi içerir: arama kutusu ve Komut penceresi. En Hızlı Yayın ve Hata Takipçisi YouTrack web tabanlı, klavye merkezli sorun ve hata takipçisidir. Sadece iki basit denetim ile sorunları işleyip ve yıldırım hızında hata takip ve hata raporlamasının keyfini çıkartabilirsniz! Akıllı Sorun Arama Arama kutusunda sorgunuzu yazarak sorunları arayabilir, akıllı sorgu tamamlama özelliğinden destek alarak basit sorgu kelimeleri kullanabilirsiniz. Çabasız Navigasyon Sorunlar arasında tüm büyük etkinliklerin kolay öğrenilen kısa yollara sahip olması için oluşturup, düzenle ve sorunlar arasında ilerle gibi komutları destekleyen klavye kullanabilirsiniz. Komutların Gücü Komut penceresini kullanarak bir kerede birden fazla sorunu değiştirebilirsiniz. Komutlar sözdizimi YouTrack arama sorgularınıza benzerdir. Zaman kaybetmeden başlayabilirsiniz! Anlık Sorun Raporlama YouTrack da herhangi bir yerden yeni sorunlar oluşturabilir veya 'Sorun Oluştur' yer imini kullanarak YouTrack ı açmaya gerek kalmadan yeni sorun, görev veya özellik bildirebilirsiniz. Özel Sorun Nitelikleri Karmaşıklık, işletim sistemi vb özel niteliklerinizi tanımlayabilir, nitelikleri herkese veya sadece belirli bir kullanıcı grubuna görülebilir yapabilirsiniz. Etiket tabanlı Sorun Đşleme Niteliklerine aldırmadan etiketleri sorun gruplarına atayıp, örneğin bir etiket oluşturup ve bunu farklı projelerden, alt sistemlerden vb sorunlar ile ilişkilendirebilirsiniz BELGE SONU

Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ. ALINTI:

Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ. ALINTI: 1 Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ ALINTI: https://webmaster.kitchen Metin Editörleri 2 Bir web sitesi geliştirmek istiyorsanız, bir HTML düzenleyicisine ihtiyacınız olacaktır. Elbette

Detaylı

Google Web Toolkit ile Öğretim Elemanı Otomasyon Sistemi

Google Web Toolkit ile Öğretim Elemanı Otomasyon Sistemi Google Web Toolkit ile Öğretim Elemanı Otomasyon Sistemi Mehmet Karakoç Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi 28.11.2014 inet-tr'14 : GWT AUFaculty Project 1 İçerik Giriş

Detaylı

Programlama Dilleri sıralaması Programlama Dilleri sıralaması 2016

Programlama Dilleri sıralaması Programlama Dilleri sıralaması 2016 Programlama Dilleri sıralaması 2016 Programlama Dilleri sıralaması 2016 Programcı olmak şu aralar popüler oldu, Türkiye de ve Dünya da en çok kazandıran mesleklerden biridir bu nedenle Programlama Dilleri

Detaylı

Java Programlamaya Giriş

Java Programlamaya Giriş Java Programlamaya Giriş Amaçlar: 1. Java kurulumu (Netbeans ve JDK) 2. Java Netbeans Kullanımı 3. Program yazma Java Kurulumu Java dili ile programlama yapabilmek için java jdk ve java kodlama yapılabilecek

Detaylı

ÖZGÜR YAZILIMLAR İLE J2EE

ÖZGÜR YAZILIMLAR İLE J2EE ÖZGÜR YAZILIMLAR İLE J2EE Buğra Çakır bugra@ibrahimcakir.com Seminer İçeriği 1. İki ve üç katmanlı yazılım mimarileri 2. Java ve J2EE platformu 3. Özgür yazılımlar ile J2EE 4. Eclipse, Lomboz ve JBoss

Detaylı

Nagios XI Günümüzün talep gören kurumsal gereksinimleri için en güçlü BT altyapısı gözetim ve uyarı çözümüdür.

Nagios XI Günümüzün talep gören kurumsal gereksinimleri için en güçlü BT altyapısı gözetim ve uyarı çözümüdür. Nagios Enterprises, kurumsal ölçekte, BT altyapı gözetiminde endüstri standardı olan Nagios için resmi ürünler, hizmetler ve çözümler sunuyor. Dünya çapında yüz binlerce kullanıcıyla Nagios bilgi teknolojileri

Detaylı

Nasıl Pardus Geliştiricisi Olunur?

Nasıl Pardus Geliştiricisi Olunur? Nasıl Pardus Geliştiricisi Olunur? Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü TÜBİTAK Bilgi Üniversitesi, İstanbul 18 Nisan, 2009 Açık Kodlu Yazılım Geliştirme Kaynak Kodun Açık olması Bir Linux

Detaylı

Mobil Test Otomasyon Araçları Bilgilendirme Test Ekibi Şubat 2017

Mobil Test Otomasyon Araçları Bilgilendirme Test Ekibi Şubat 2017 1 Mobil Test Otomasyon Araçları Bilgilendirme Test Ekibi Şubat 2017 2 Kapsam Mobil Test Otomasyon Aracı Seçimi Yapılırken Kriterler Neler 01 Olmalı? Hangi Mobil Test Otomasyon Araçlarını Kullanabiliriz?

Detaylı

CAN TECİM HEDEF DENEYİM. Tecrübe bütün öğretmenlerin en iyisidir. Publilus Syrus

CAN TECİM HEDEF DENEYİM. Tecrübe bütün öğretmenlerin en iyisidir. Publilus Syrus CAN TECİM can.tecim@gmail.com https://www.twitter.com/prodfield https://fb.me/can.tecim https://plus.google.com/+cantecim/posts https://github.com/cantecim https://tr.linkedin.com/in/cantecim HEDEF Hedeflerim

Detaylı

Özgür Yazılımlarla Web Programlama. Özlem Özgöbek ozlem.ozgobek@linux.org.tr

Özgür Yazılımlarla Web Programlama. Özlem Özgöbek ozlem.ozgobek@linux.org.tr Özgür Yazılımlarla Web Programlama Özlem Özgöbek ozlem.ozgobek@linux.org.tr Web Nedir? İnternet dünya çapında birbirine bağlı bilgisayar ağlarından oluşan bir sistemdir. Web ise internette çalışan servislerden

Detaylı

Başlık: Windows Sistem Yöneticisi Yardımcısı

Başlık: Windows Sistem Yöneticisi Yardımcısı SVR Bilgi Teknolojileri A.Ş. ve Yıldız Teknik Üniversitesi TeknoPark A.Ş. ortaklığı ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliği ile 2014 yılında kurulan, Türkiye nin ilk özel girişim süper bilgisayar sistemine

Detaylı

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android e Giriş Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android İşletim Sistemi Hakkında 2 Google tarafından geliştirilmiştir. Dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemidir. 2018 itibariyle Dünyada Android; %78.65,

Detaylı

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir.

Web tabanlı altyapı sayesinde her cihazdan erişilebilir ve düzenlenebilir dokümanlar oluşturulup anında paylaşılabilir. Eğitimde Google Doküman Uygulamaları 1.1 Google Uygulamalarına Giriş Google Doküman uygulamaları, hem öğretmenler, hem öğrenciler, hem de veliler için birçok farklı özellik sağlar. Kelime işleme, elektronik

Detaylı

HTML isteklerini anlayarak HTML sonucu üreten ve yaygın olarak kullanılan temel Servlet sınıfı HttpServlet tir.

HTML isteklerini anlayarak HTML sonucu üreten ve yaygın olarak kullanılan temel Servlet sınıfı HttpServlet tir. ÖN BİLGİ Servlet Dinamik içerik üreten bir Java Web bileşenidir. Web teknolojilerinin temelinde bulunur. JSP ve JSF hala Servlet'i kullanır. Bir Servlet, her yönüyle, herşeyden önce, bir Java nesnesidir.

Detaylı

Aktarımı Çalıştırmak/Geri Almak 146 Alan Seçenekleri 148 Veri Tabanı Şeması 150 Veri Tabanı ile İlgili Bazı Rake Görevleri 162 Modeller 164

Aktarımı Çalıştırmak/Geri Almak 146 Alan Seçenekleri 148 Veri Tabanı Şeması 150 Veri Tabanı ile İlgili Bazı Rake Görevleri 162 Modeller 164 xi Ruby on Rails Nedir? 2 Rails Neden Farklıdır? 2 Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler 4 İnternet Nasıl Çalışır? 4 İstemci-Web Sunucu İlişkisi 5 HTTP Protokolü 6 URL-Kaynak Konumlandırma Adresleri 7 HTTP

Detaylı

Pardus. A. Murat Eren, 25 Mart Pardus Geliştiricisi. Pardus Yenilikleri Sık Sorulan Sorular

Pardus. A. Murat Eren, 25 Mart Pardus Geliştiricisi. Pardus Yenilikleri Sık Sorulan Sorular Pardus A. Murat Eren, meren@pardus.org.tr Pardus Geliştiricisi 25 Mart 2007 İçerik 1 Neden? Nasıl? 2 3 Neden? Nasıl? 1 Neden? Nasıl? 2 3 Neden? Nasıl? Neden? Ana sözleşme Pardus, UEKAE tarafından, bilişim

Detaylı

Özgür Yazılım Geliştirme Araçları

Özgür Yazılım Geliştirme Araçları Özgür Yazılım Geliştirme Araçları Bekir Doğan & Roy Büyüksimkeşyan İçerik Biz Kimiz Problemler ve Çözümler Sorular Biz Kimiz Mobil Servisler E-Ticaret Son Kullanıcı Portalleri Danışmanlık Açık Kaynak Yazılımlar

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDİ111 TÜRKDİLİ 1 1. Dil, diller ve Türk dili 2. Dil bilgisi, sözcük, cümle 3. Kelime Türleri 4. Anlatımın

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği internet sitesi

Türkiye Barolar Birliği internet sitesi Türkiye Barolar Birliği internet sitesi Türkiye Barolar Birliği internet sitesi, güncel teknolojinin sunduğu son imkânlarla, tamamen merkezi yönetim sistemine sahip dinamik ve geliştirilebilir bir sistem

Detaylı

Turquaz. Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com. Turquaz Proje Grubu

Turquaz. Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com. Turquaz Proje Grubu Turquaz Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com Turquaz Proje Grubu Konu Başlıkları 1. Turquaz Proje Grubu 2. Programın fikri 3. Geliştirme aşaması 4. Programın içeriği 5. Yapılacaklar 6. Dizayn

Detaylı

ClientAceDA Bağlantısı. ClientAce DA bağlantısı, Visual Basic.NET veya C# programcılarının rahatlıkla. serverlarla bağlantı kurabilen

ClientAceDA Bağlantısı. ClientAce DA bağlantısı, Visual Basic.NET veya C# programcılarının rahatlıkla. serverlarla bağlantı kurabilen Kepware'in ClientAce OPC.NET Toolkiti, bir OPC client uygulaması yapmak isteyen programcılara kullanımı kolay bir tool sunar. ClientAce, iki ana parça içeren bir nesne temelli programlama tool dur: DA

Detaylı

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Programcılığı Dalı 2014 WEB PROGRAMCILIĞI DALI

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Web Programcılığı Dalı 2014 WEB PROGRAMCILIĞI DALI WEB PROGRAMCILIĞI DALI 007 Yılında Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen MEGEP projesi kapsamında, bilişim teknolojileri alanında açılabilecek dallardan biri olan Web Programcılığı Dalı okulumuzda

Detaylı

DERECESİ: ARANAN ŞARTLAR: İLAN TARİHİ:

DERECESİ: ARANAN ŞARTLAR: İLAN TARİHİ: 1 33 3 Üniversitelerin eğitim yönetimi teftişi planlaması ve ekonomisi bilim dalından en az yüksek lisans mezunu olmak, alanıyla ilgili en az 5 yıl iş tecrübesine sahip olmak. UÇ UÇLAR: 1 33 3 Üniversitelerin

Detaylı

TCMB Deneyim Raporu. Kurumsal Java Uygulama Platformu. Sacit Uluırmak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sistem Araştırma ve Planlama Müdürlüğü

TCMB Deneyim Raporu. Kurumsal Java Uygulama Platformu. Sacit Uluırmak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sistem Araştırma ve Planlama Müdürlüğü TCMB Deneyim Raporu Kurumsal Java Uygulama Platformu Sacit Uluırmak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sistem Araştırma ve Planlama Müdürlüğü 2007 TCMB made available under the EPL v1.0 30.04.2007 Gündem

Detaylı

Pardus. S.Çağlar Onur, caglar@pardus.org.tr. 21 Aralık 2006. Pardus Projesi [TÜBİTAK / UEKAE] Linux Kullanıcıları Derneği

Pardus. S.Çağlar Onur, caglar@pardus.org.tr. 21 Aralık 2006. Pardus Projesi [TÜBİTAK / UEKAE] Linux Kullanıcıları Derneği Yenilikleri Projesi [TÜBİTAK / UEKAE] Linux Kullanıcıları Derneği 21 Aralık 2006 Yenilikleri İçerik 1 Neden? Nasıl? 2 Yenilikleri man 3 Yenilikleri Neden? Nasıl? 1 Neden? Nasıl? 2 Yenilikleri man 3 Yenilikleri

Detaylı

Web Uygulama Anaçatıları. Tahir Emre KALAYCI. May 5, 2009

Web Uygulama Anaçatıları. Tahir Emre KALAYCI. May 5, 2009 Web Uygulama Anaçatıları Tahir Emre KALAYCI May 5, 2009 Gündem 1 Web Uygulama Anaçatıları Nedir? Spring, Ruby On Rails, ZK, CakePHP, Flex, GWT, Dojo 2 İçerik Yönetim Sistemleri Nedir? Drupal, Joomla!,

Detaylı

Java Programlama Giriş

Java Programlama Giriş Java Programlama Giriş 2013-2014 Bahar Dönemi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Burdur 2014 Muhammer İLKUÇAR 1 Neden Java Programlama Platformdan bağımsızdır

Detaylı

İNTERNET PROGRAMLAMA 2 A S P. N E T. Marmara Teknik Bilimler MYO / Hafta 4 MasterPage

İNTERNET PROGRAMLAMA 2 A S P. N E T. Marmara Teknik Bilimler MYO / Hafta 4 MasterPage İNTERNET PROGRAMLAMA 2 A S P. N E T Marmara Teknik Bilimler MYO / Hafta 4 MasterPage Bir web sitesi birden fazla sayfadan oluşur. Bu sayfalarda içerik değişirken her sayfada tekrarlanan ögeler ve özellikler

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ SERVER MİMARİSİ SERVER UYGULAMA GELİŞTİRME EĞİTİMİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ SERVER MİMARİSİ SERVER UYGULAMA GELİŞTİRME EĞİTİMİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ SERVER MİMARİSİ SERVER UYGULAMA GELİŞTİRME EĞİTİMİ http://facebook.com/esriturkey https://twitter.com/esriturkiye egitim@esriturkey.com.tr Kursun Süresi: 5 Gün 30 Saat COĞRAFİ

Detaylı

PROGRAMLAMA DERSİ 1. İNTERNET

PROGRAMLAMA DERSİ 1. İNTERNET PROGRAMLAMA DERSİ 1. İNTERNET İnternet sunucu-istemci modeline göre çalışır. Fiziksel olarak bu sistem genelde isteği yapan bir bilgisayar (kullanıcı-client) ve bu isteği karşılayan özel bir bilgisayar

Detaylı

Data Structures Lab 1 2012-Güz

Data Structures Lab 1 2012-Güz Data Structures Lab 1 2012-Güz C# Ortamı Tanıtımı ve Uygulama Geliştirilmesi Visual Studio 2010 Ortamının Temini -NYG'ndan MSDN üyeliği için başvuru dilekçesi alınıp doldurulmalı ve yine NYG'ye teslim

Detaylı

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU

LST 0036 - TIPON KURULUM KILAVUZU Sayfa : 1/17 LST 0036 - TIPON Sayfa : 2/17 İMZA SAYFASI HAZIRLAYAN/LAR İsim Unvan İmza Tarih Hunain Durrani Takım Lideri 16.07.2012 GÖZDEN GEÇİREN/LER İsim Unvan İmza Tarih Türkay Yoldar Kalite Mühendisi

Detaylı

1.1. Yazılım Geliştirme Süreci

1.1. Yazılım Geliştirme Süreci Kazanımlar Bu bolümde; Yazılım geliştirme sureci konusunda bilgi sahibi olacak, Yazılım geliştirme surecinde gerekli olan araçları tanıyacak, Python dilinde program geliştirme ortamlarını inceleyebileceksiniz.

Detaylı

Programlama Yazılımı ile Web Sitesi Oluşturma

Programlama Yazılımı ile Web Sitesi Oluşturma Hafta- 2 Programlama Yazılımı ile Web Sitesi Oluşturma Programlama yazılımı, bir web projesi oluşturmak için alternatif birkaç yol sunar. Buyollardan bir tanesi ihtiyaca uygun olarak seçilebilir. Programlama

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Microsoft Publisher 2013 önceki sürümlerden farklı görünüyor, bu nedenle öğrenmenizi kolaylaştırmak için bu kılavuzu oluşturduk. Hızlı Erişim Araç Çubuğu En sevdiğiniz komutları

Detaylı

Güvenli Doküman Senkronizasyonu

Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyonu Güvenli Doküman Senkronizasyon sistemi, hızlı ve güvenli kurumsal doküman paylaşım ve senkronizasyon uygulamasıdır. GDS ne sağlar?» Kurumsal hafıza oluşturulmasını sağlar,»

Detaylı

Mobil Uygulama Geliştirme Yaklaşımları, Web Tabanlı Mobil Uygulama Çatıları. Burak USGURLU burak@verius.net

Mobil Uygulama Geliştirme Yaklaşımları, Web Tabanlı Mobil Uygulama Çatıları. Burak USGURLU burak@verius.net Mobil Uygulama Geliştirme Yaklaşımları, Web Tabanlı Mobil Uygulama Çatıları Burak USGURLU burak@verius.net Akış İhtiyacımız Yöntemler Native Dönüştürmeli Web Tabanlı Sonuç [Sencha Touch Kitchen Sink] Sorular

Detaylı

UZAY TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

UZAY TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ UZAY TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ İlan No: TUBİTAK: UZAY.11/2014-1.1 1. İŞ TANIMI VE ÖZELLİKLERİ 1.1 Referans Kodu: UZAY.VGİB-004/ AR-GE Personeli: Uydu görüntülerini işlemek için Görüntü İşleme ve

Detaylı

ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ

ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ İLAN NO: TBTK.ULAKBİM.FTH.2016-2 ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ 1.1. Referans Kodu: TBTK.ULAKBİM.FTH.2016-2.01 ULAKBİM bünyesinde yürütülen projelerde proje ve ilgili alt projelerin yazılımlarının

Detaylı

AJAX nedir? AJAX nasıl çalışır? AJAX. Tahir Emre KALAYCI. Sunucu Yazılım Teknolojileri

AJAX nedir? AJAX nasıl çalışır? AJAX. Tahir Emre KALAYCI. Sunucu Yazılım Teknolojileri nedir? Sunucu Yazılım Teknolojileri nedir? Gündem 1 nedir? 2 XML 3 nedir? nedir? : Asynchronous JavaScript and XML Yeni bir teknoloji değil, daha çok bir yöntembilim, teknik, tasarım deseni. RIA = Zengin

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi. 01/05/2018 Salı 3 Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan

Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi. 01/05/2018 Salı 3 Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YÖNETİMİ EĞİTİM MODÜLLERİ Tarih Saat Modül Adı Öğretim Üyesi 01/05/2018 Salı Bilgisayar Bilimlerine Giriş Doç. Dr. Hacer Karacan Bu dersin amacı, bilgisayar bilimlerinin temel kavramlarını

Detaylı

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti

Vitel. Manage Engine. Opmanager Yönetici Özeti Vitel Manage Engine Opmanager Yönetici Özeti AĞ ve SUNUCU İZLEME YAZILIMI OpManager web-tabanlı, ağ ve sunucu sistemlerini, (routers,firewalls,servers,switches,printers) merkezi bir noktadan izleme ve

Detaylı

SUBVERSION VE TRAC A GİRİŞ

SUBVERSION VE TRAC A GİRİŞ SUBVERSION VE TRAC A GİRİŞ HÖYÜK YAZILIM EKİBİ ADİL BİŞKİN adil.biskin@gmail.com SUBVERSION VE TRAC HÖYÜK NEDİR? Herkes(l)e Özgür Yazılım Üretelim Kervanı SUBVERSION VE TRAC YAZILIM PROJEMİZİN İHTİYAÇLARI

Detaylı

API geliştiricileri. Web server ile yapılan entegrasyonun neticeleri. API Dokumantasyonu

API geliştiricileri. Web server ile yapılan entegrasyonun neticeleri. API Dokumantasyonu API geliştiricileri Open API serverınızın tüm kontrolünü, groupware erişim izini, kullanıcı ve domain yonetimi, server ayarları, tasarlanma, istatistikler ve daha fazlasına bu script programı ile erişebilirsiniz.

Detaylı

Javascript Geliştiricileri İçin Xaml Ve Microsoft Silverlight

Javascript Geliştiricileri İçin Xaml Ve Microsoft Silverlight Wpf tabanlı (windows presentation foundation) browser eklentisi hakkında bir sunum Nedir? Genel Bakış Uyumluluk Moonlight Lisans XAML Elementler Animasyon Scripting Sonuç 1 Nedir?, web (browser) uygulamaları

Detaylı

Ders Tanıtım Sunumu. Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı. 26 Şub. 2013 Öğr. Gör.

Ders Tanıtım Sunumu. Internet Programming II. Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı. 26 Şub. 2013 Öğr. Gör. Ders Tanıtım Sunumu Internet Programming II Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2012 2013 Bahar Yarıyılı 26 Şub. 2013 Öğr. Gör. Murat KEÇECİOĞLU PHP Nedir? Platformdan bağımsız (işletim Sistemi) dinamik web sayfaları

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

MATLAB A GİRİŞ. EE-346 Hafta-1 Dr. Ayşe DEMİRHAN

MATLAB A GİRİŞ. EE-346 Hafta-1 Dr. Ayşe DEMİRHAN MATLAB A GİRİŞ EE-346 Hafta-1 Dr. Ayşe DEMİRHAN MATLAB Teknik ve bilimsel hesaplamalar için yazılmış yüksek performanslı bir yazılım geliştirme aracı MATrix LABoratory (MATLAB) Boyutlandırma gerekmeyen

Detaylı

ile Uygulama Geliştirme Teknikleri

ile Uygulama Geliştirme Teknikleri ile Uygulama Geliştirme Teknikleri Ajanda SENTORA Kimdir? Application Express (APEX) Nedir? APEX özellikleri APEX kullanım alanları Geliştirme Ortamı Örnek Proje Soru - Cevap SENTORA Kimdir? SENTORA 5

Detaylı

IOT NEDİR? Bölüm 1. Internet of Things ekosistemi altında donanım, programlama, veri tabanı, veri analizi gibi alt yapılar yer almaktadır.

IOT NEDİR? Bölüm 1. Internet of Things ekosistemi altında donanım, programlama, veri tabanı, veri analizi gibi alt yapılar yer almaktadır. Bölüm 1 IOT NEDİR? Yazılım alanında yapılan çalışmalar teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte artık donanım sektörü ile iç içe girmiştir. Günümüzde üretilmekte olan her bir donanıma yazılım entegre

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI

VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI DALI Veritabanı Programlama Nedir Veritabanı programlama aslında mimari oluşturabilme ve optimize sorgu yazabilme becerisidir. Bir veritabanı uzmanının temel görevi; yazılımcılar

Detaylı

Java. Hakkımızda. Java Eğitimi

Java. Hakkımızda. Java Eğitimi JAVA Hakkımızda 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerinde atmış ve verdiği eğitimlerle

Detaylı

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005 Kaynak Kodlardan Derleme Turquaz Muhasebe Versiyon 0.2 Hüseyin Ergün 26 Mart 2005 Turquaz Muhasebe, Kaynak Kodları Derleme Sayfa 2 İçindekiler İÇİNDEKİLER 2 GEÇMİŞ DEĞİŞİKLİKLER 3 1. GİRİŞ 4 1.1 AÇIKLAMA

Detaylı

TÜRKSAT UYDU HABERLEŞME KABLO TV VE İŞLETME A.Ş. İŞÇİ STATÜSÜNDE PERSONEL ALIM İLANI (Bilişim Hizmetleri)

TÜRKSAT UYDU HABERLEŞME KABLO TV VE İŞLETME A.Ş. İŞÇİ STATÜSÜNDE PERSONEL ALIM İLANI (Bilişim Hizmetleri) TÜRKSAT UYDU HABERLEŞME KABLO TV VE İŞLETME A.Ş. İŞÇİ STATÜSÜNDE PERSONEL ALIM İLANI (Bilişim Hizmetleri) İlan BİL - (İdari Süreç) Satınalma süreçleri ve/veya ihale konusunda deneyimli Şartname/sözleşme

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2013 için DataPage+ 2013 için En Son Güncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2013 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım

Detaylı

SolidWorks Macro, SolidWorks API. Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı

SolidWorks Macro, SolidWorks API. Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı SolidWorks Macro, SolidWorks API Yusuf MANSUROĞLU Mühendislik Hizmetleri Müdür Yardımcısı 06.08.2014 SolidWorks Macro, SolidWorks API SolidWorks Makro Makro Kaydetme Kayıtlı Makro Çalıştırma Kayıtlı Makro

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

THY A.O. Bilgi Teknolojileri Alanında Tecrübeli Çalışma Arkadaşları Arıyor

THY A.O. Bilgi Teknolojileri Alanında Tecrübeli Çalışma Arkadaşları Arıyor THY A.O. Bilgi Teknolojileri Alanında Tecrübeli Çalışma Arkadaşları Arıyor Genel Kriterler T.C. vatandaşı olmak, Adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak, Erkek adaylar için; askerliğini yapmış,

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

Kurumsal Mobil Uygulamalar IBM Mobile Foundation

Kurumsal Mobil Uygulamalar IBM Mobile Foundation Kurumsal Mobil Uygulamalar IBM Mobile Foundation Naci Dai @nacidai @eteration @kodmutfagi 1 Mobil Uygulamalar Worklight Mobile Foundation Mobil Entegrasyon Cast Iron Endpoint Manager Mobil Operasyon İşimizin

Detaylı

BBS515 Nesneye Yönelik Programlama. Ders 1 Zümra Kavafoğlu

BBS515 Nesneye Yönelik Programlama. Ders 1 Zümra Kavafoğlu BBS515 Nesneye Yönelik Programlama Ders 1 Zümra Kavafoğlu Dersin Amacı Nesneye Yönelik Programlama Kavramını Java Dili Üzerinden Öğrenmek Nesneye yönelik programlama ile ilgili nesne, sınıf, kalıtım, çok

Detaylı

Script. Statik Sayfa. Dinamik Sayfa. Dinamik Web Sitelerinin Avantajları. İçerik Yönetim Sistemi. PHP Nedir? Avantajları.

Script. Statik Sayfa. Dinamik Sayfa. Dinamik Web Sitelerinin Avantajları. İçerik Yönetim Sistemi. PHP Nedir? Avantajları. Script Statik Sayfa Dinamik Sayfa Dinamik Web Sitelerinin Avantajları İçerik Yönetim Sistemi PHP Nedir? Avantajları Dezavantajları Script HTML kodları arasına yerleştirilen küçük kodlardır. Web sayfalarında

Detaylı

Özgür Yazılım, İş ve Kariyer Modelleri. Mahir B. Aşut EkoPC Kurucu Ortağı ve Yöneticisi, LKD Üyesi http://www.ekopc.com.tr http://mahir.asut.

Özgür Yazılım, İş ve Kariyer Modelleri. Mahir B. Aşut EkoPC Kurucu Ortağı ve Yöneticisi, LKD Üyesi http://www.ekopc.com.tr http://mahir.asut. Özgür Yazılım, İş ve Kariyer Modelleri Mahir B. Aşut EkoPC Kurucu Ortağı ve Yöneticisi, LKD Üyesi http://www.ekopc.com.tr http://mahir.asut.net Gündem Özgür Yazılım Nedir? İnternet'in Özgür Temelleri GNU/Linux

Detaylı

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks

AKADEMEDYA YAZILIM BİLGİSAYAR EĞİTİM VE DANIŞMANLIK TİC. SAN. LTD. ŞTİ Kocaeli Üniversitesi Yeniköy Teknopark Yerleşkesi Başiskele / Kocaeli Tel Faks IRONIC İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Bilgi Sistemi IRONIC Nedir? IRONIC, iş sağlığı ve güvenliği alanında bilişim alt yapısı oluşturmak amacıyla 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, ISO14001,

Detaylı

Üst Düzey Programlama

Üst Düzey Programlama Üst Düzey Programlama Servlet Üst Düzey Programlama-ders01/ 1 Servlet Nedir? Web sayfaları ilk başlarda durağan bir yapıya sahipti ve kullanıcıdan bilgi alarak işlemler yapmıyordu. Zamanın geçmesiyle kullanıcıya

Detaylı

1.1 Web Kavramlar. 1.1.1.3 URL terimini tanımlayınız ve anlayınız.

1.1 Web Kavramlar. 1.1.1.3 URL terimini tanımlayınız ve anlayınız. 1.1 Web Kavramlar 117 Anahtar 7erim/er 1.1.1.1 Web ve Internet terimlerini tanımlayınız. Her birinin anahtar özelliklerini tanımlayınız. Web bir Internet hizmetidir. Web Internet üzerinde bağlantılı html

Detaylı

Değerlendirme Soruları 140. Şerit Kullanımı 124 Şerit Sekmeleri 124 Şeridi Gizleme 125 Eklentiler 125

Değerlendirme Soruları 140. Şerit Kullanımı 124 Şerit Sekmeleri 124 Şeridi Gizleme 125 Eklentiler 125 ! 1 Excel Nedir? 2 Excel in Gelişimi 2 Yeni Özellikler 11 Görünüm 11 Bulut Desteği 11 Şablonlar 14 Anlık Veri Çözümleme 16 Hızlı Veri Doldurma 17 Grafik Önerileri (Recomended Charts) 17 Dilimleyiciler

Detaylı

Tekir (Ön Muhasebe Yazılımı)

Tekir (Ön Muhasebe Yazılımı) Tekir (Ön Muhasebe Yazılımı) Tekir Nedir? Kullanılan Teknolojiler Nelerdir? Sistem Gereksinimleri Nelerdir? Merve Yalçın Ahmet Deniz Korkmaz Tekir nedir? Tekir, açık kaynak kodlu özgür bir muhasebe yazılımıdır.

Detaylı

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr Gölhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayarın Yapısı Donanım (Hardware): Bir bilgisayara genel olarak bakıldığında; Kasa, Ekran, Klavye, Fare, Yazıcı, Hoparlör,

Detaylı

PHP ile İnternet Programlama

PHP ile İnternet Programlama PHP ile İnternet Programlama Doç.Dr. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü 1. BÖLÜM: Bilgisayarımızı PHP ye Hazırlamak PHP Yorumlayıcısı ve Sunucu Yazılımı

Detaylı

ARKSIGNER E-İMZA KULLANMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI

ARKSIGNER E-İMZA KULLANMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI ARKSIGNER E-İMZA KULLANMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI ArkSigner e-imza Uygulaması e-imza, e-dönüşüm ve e-ticaret in Kalbidir E-devlet, e-ticaret, e-iş uygulamalarında Elektronik haberleşmelerde, Elektronik

Detaylı

İÇİNDEKİLER. YAZARLAR HAKKINDA... v. RESİMLER LİSTESİ...xv. 1.1.Bulut Bilişim Kavramının Analizi...1 BÖLÜM 1: TEMELLER...1

İÇİNDEKİLER. YAZARLAR HAKKINDA... v. RESİMLER LİSTESİ...xv. 1.1.Bulut Bilişim Kavramının Analizi...1 BÖLÜM 1: TEMELLER...1 vii İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii YAZARLAR HAKKINDA... v İÇİNDEKİLER... vii RESİMLER LİSTESİ...xv BÖLÜM 1: TEMELLER...1 1.1.Bulut Bilişim Kavramının Analizi...1 1.1.1.Bulut Alt-Kavramı...1 1.1.2. Bilişim Alt-Kavramı...3

Detaylı

Kurulum 14 FTP ye Bağlanmak ve Dosyaları Atmak 14 Veritabanı Oluşturulması ve Bağlanıp Kurulumun Tamamlanması 15

Kurulum 14 FTP ye Bağlanmak ve Dosyaları Atmak 14 Veritabanı Oluşturulması ve Bağlanıp Kurulumun Tamamlanması 15 vii 1 İçerik Yönetim Sistemi Nedir? 2 WordPress Nedir? 2 WordPress Kısa Tarihi 3 WordPress Gücünü Nereden Alıyor? 3 WordPress ile Neler Yapabiliriz? 4 Kişisel Blog 4 Kurumsal Blog 4 Kurumsal Site 4 Tanıtım

Detaylı

Üst Düzey Programlama

Üst Düzey Programlama Üst Düzey Programlama Struts Framework Üst Düzey Programlama-ders08/ 1 JSP MODEL 1 ve MODEL 2 Mimarileri Bu mimariler bir web uygulaması geliştirilirken kullanılan yöntemlerdir. Bu yöntemler arasındaki

Detaylı

Yazılım Nedir? 2. Yazılımın Tarihçesi 3. Yazılım Grupları 4 Sistem Yazılımları 4 Kullanıcı Yazılımları 5. Yazılımın Önemi 6

Yazılım Nedir? 2. Yazılımın Tarihçesi 3. Yazılım Grupları 4 Sistem Yazılımları 4 Kullanıcı Yazılımları 5. Yazılımın Önemi 6 ix Yazılım Nedir? 2 Yazılımın Tarihçesi 3 Yazılım Grupları 4 Sistem Yazılımları 4 Kullanıcı Yazılımları 5 Yazılımın Önemi 6 Yazılımcı (Programcı) Kimdir? 8 Yazılımcı Olmak 9 Adım Adım Yazılımcılık 9 Uzman

Detaylı

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr

WINDESKCONCENTO. sıgnum. Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKCONCENTO Kurumsal İş Süreçleri Uygulamaları Kurumsal İş & Operasyonel süreçlerin performans tabanlı otomasyonu ile hizmet verimliliği ve kalitesinde artış sağlanır. sıgnum WINDESK

Detaylı

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ

1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 1 MİCROSOFT FRONTPAGE 2003 E GİRİŞ 6 1.1 Frontpage 2003 ün açılması Frontpage 2003 ü çalıştırabilmek için Başlat/Programlar/ Microsoft Office Microsoft Office Frontpage 2003 yolu izlenir. FrontPage 2003,

Detaylı

Compiere Açık kodlu ERP + CRM yazılımı. Hüseyin Ergün Önsel Armağan Serkan Demir

Compiere Açık kodlu ERP + CRM yazılımı. Hüseyin Ergün Önsel Armağan Serkan Demir Compiere Açık kodlu ERP + CRM yazılımı Hüseyin Ergün Önsel Armağan Serkan Demir ERP Nedir? ERP = Kurumsal Kaynak Planlama Organizasyonların farklı fonksiyonlarının ve departmanlarının kullandığı enformasyonu

Detaylı

Açık Kaynak Öğrenme Yönetim Sistemleri (Learning Management Systems) Ceren Çalıcı

Açık Kaynak Öğrenme Yönetim Sistemleri (Learning Management Systems) Ceren Çalıcı Açık Kaynak Öğrenme Yönetim Sistemleri (Learning Management Systems) Ceren Çalıcı Aralık, 2012 İçindekiler 1 Giriş.................................................... 2 2 En İyi 6 Açık Kaynak Öğrenme Yönetim

Detaylı

GNU/Linux ve Özgür Yazılım. Mahir B. Aşut EkoPC Kurucu Ortağı ve Yöneticisi, LKD Üyesi http://www.ekopc.com.tr http://mahir.asut.

GNU/Linux ve Özgür Yazılım. Mahir B. Aşut EkoPC Kurucu Ortağı ve Yöneticisi, LKD Üyesi http://www.ekopc.com.tr http://mahir.asut. GNU/Linux ve Özgür Yazılım Mahir B. Aşut EkoPC Kurucu Ortağı ve Yöneticisi, LKD Üyesi http://www.ekopc.com.tr http://mahir.asut.net Gündem Özgür Yazılım Nedir? İnternet'in Özgür Temelleri GNU/Linux ve

Detaylı

Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN.

Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN. Papercut ile TÜKETİMİ AZALTIN, BASKILARI TAKİP EDİN & TASARRUF EDİN. PaperCut MF SysAdmin lerin En Sevdiği Yazılım MFP Gömülü Yazılım ve Donanım entegrasyonu Yazdırma, Fotokopi, Tarama ve Faks özelliklerine

Detaylı

JBoss Seam Next Generation Integration Framework

JBoss Seam Next Generation Integration Framework JBoss Seam Next Generation Integration Framework Melih Sakarya www.melihsakarya.com melih.sakarya@gmail.com www.mergecons.com Seam Framework JSF JPA Hibernate EJB 3.0 Ajax RichFaces A4J Drools itext PDF

Detaylı

PHP 1. Hafta 1. Sunum

PHP 1. Hafta 1. Sunum PHP 1. Hafta 1. Sunum PHP101: PHP nedir? Bu dersten sonra bilecekleriniz PHP nedir? PHP ye neden ihtiyaç vardır? PHP nin gelişimi HTML, HTTP ve JS nedir? PHP yle alakası nedir? PHP nin uygulama alanları

Detaylı

Servis olarak Altyapı

Servis olarak Altyapı Servis olarak Altyapı Servis olarak Altyapı (Infrastructure as a Servis, IaaS) fiziksel makineler, sanal makineler ve sanal depolama gibi temel kaynaklara erişebilmeyi sağlar. Bu kaynaklardan başka IaaS

Detaylı

Python Web 2.0 Python ve Web 2.0 Son. Python ve Web 2.0. Gökmen GÖKSEL, gokmen@pardus.org.tr. 3 Mayıs 2007

Python Web 2.0 Python ve Web 2.0 Son. Python ve Web 2.0. Gökmen GÖKSEL, gokmen@pardus.org.tr. 3 Mayıs 2007 Python ve Web 2.0 Gökmen GÖKSEL, gokmen@pardus.org.tr 3 Mayıs 2007 Python Programlama Dili Nesneye Dayalı Çoklu Platform Desteği Kolay anlaşılabilir söz dizimi Birçok amaç için kullanılabilir; Konsol uygulamaları

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

İnternet Programcılığı

İnternet Programcılığı 1 PHP le Ver tabanı İşlemler Yaptığımız web sitelerinin daha kullanışlı olması için veritabanı sistemleri ile bağlantı kurup ihtiyaca göre verileri okuyup yazmasını isteriz. 1.1 Veritabanı Nedir? Veritabanı

Detaylı

Programlama Dilleri II. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Programlama Dilleri II. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Programlama Dilleri II Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Hakkında.NET, Ye n i Je n era syo n Inter n et in geliştirilmesi için gerekli ürün ve teknoloji platformudur. Bugün sayısal

Detaylı

Büyük ebatlı baskı ve sonlandırma işlerinizi kolaylaştırın Baskı ve sonlandırma iş akışı

Büyük ebatlı baskı ve sonlandırma işlerinizi kolaylaştırın Baskı ve sonlandırma iş akışı Büyük ebatlı baskı ve sonlandırma işlerinizi kolaylaştırın Baskı ve sonlandırma iş akışı i-cut Suite i-cut Suite sayesinde hataları ortadan kaldırın, zamandan tasarruf edin ve fireleri azaltın. i-cut Suite

Detaylı

MaestroPanel Kurulum

MaestroPanel Kurulum MaestroPanel Kurulum 28.09.2011 Oğuzhan YILMAZ oguzhan@maestropanel.com Gereksinimler Windows Server 2008 R2 x64 Any Edition Web Platform Installer 3.0+ Desteklenen Yazılımlar MailEnable 5.x SQL Server

Detaylı

Şehir İzmir. Bitiş Tarihi İş Tanımı Vega Muhasebe programının kurulumu, eğitimi. Veritabanı kurulumu ve ayarlarının yapılması

Şehir İzmir. Bitiş Tarihi İş Tanımı Vega Muhasebe programının kurulumu, eğitimi. Veritabanı kurulumu ve ayarlarının yapılması İletişim Bilgileri Doğan Oğuz Mobil Uygulama Geliştiricisi E-Posta Adresi doqanoquz@gmail.com Telefon 90 (554) 659 01 84 Adres Türkiye - - Karabağlar Doğum Tarihi 10/02/1997 İkinci Telefon 90 (507) 034

Detaylı

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi

SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi SYS Version 1.0.1 Satış Yönetim Sistemi 1. Genel Bakış Değişen rekabet ortamı ve farklılaşan müşteri beklentileri, bayi ağlarının kompleks ve yönetiminin zor olması satış süreçlerini oldukça farklı bir

Detaylı

. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

. ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI . ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ ÇERÇEVESİNDE 2018 2019 ÖĞRETİM YILI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI Hazırlayan : Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Dersin Adı : Bilişim

Detaylı

Sunum Planı. Django Nedir? Django projesi oluşturmak Basit bir blog uygulaması. Şablon Kullanımı Diğer özellikleri

Sunum Planı. Django Nedir? Django projesi oluşturmak Basit bir blog uygulaması. Şablon Kullanımı Diğer özellikleri Django Web Çatısı Mete Alpaslan Katırcıoğlu Emre Yüce Portakal Teknoloji mete.alpaslan@portakalteknoloji.com emre.yuce@portakalteknoloji.com Akademik Bilişim 2008 Çanakkale, 30 Ocak 2008 Sunum Planı Django

Detaylı