BÜLTEN. Kasım 2015, Say : 86. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri. - Türkiye - İran Tercihli Ticaret Antlaşması Semineri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BÜLTEN. Kasım 2015, Say : 86. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri. - Türkiye - İran Tercihli Ticaret Antlaşması Semineri"

Transkript

1 BÜLTEN GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Tedarikçi Günleri AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri Canon Bretagne Tedarikçi Günleri Kamerun Heyeti - Türkiye - İran Tercihli Ticaret Antlaşması Semineri - Türkiye - İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Yeni Fırsatlar Semineri Gana Heyeti Munters Tedarikçi Günleri B&M Tedarikçi Günleri UNIDO ile İşbirliği Sözleşmesi Toyota Tedarikçi Günleri YENİ ETKİNLİKLERİMİZ Sanayi Kongresi Hedeflerine Yönelik İleri Teknoloji Malzemeler Çalıştayı - NIJL Aircraft Docking Tedarikçi Günleri - Bir Bakışta Takım Tezgahları Sektörü - Dilek ve Öneriler Kasım 2015, Say : 86 Değerli üyelerimiz, Dış pazarlara yönlendirilmeni yoluyla ülkemiz ihracatının arttırılması çabalarını sürdürmeye devam ediyoruz. Yeni satın almacılara erişim çabamız doğrultusunda, yan sanayici firmalar ile ana sanayici firmaların yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiği Tedarikçi Günleri etkinlikleri yılın son çeyreğinde de devam etmekte. Diğer taraftan, iş adamlarımızın İran pazarına dikkatlerini çekmek amacıyla düzenlediğimiz Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması Semineri sonrasında, Odamız ve TİSİAD (Türk İran Sanayici İşadamları Derneği) işbirliğinde yakın dönemde İran a dönük ekonomik ve ticari kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili olarak, Türk iş adamlarımızın İran pazarındaki yeni fırsatları değerlendirmelerini sağlamak için Yeni Dönemde Türkiye-İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Fırsatlar Semineri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Borsamızca uluslararası alandaki işbirliklerimize ivme kazandırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) yetkilileri ile bir İşbirliği Sözleşmesi imzalanmış olup Afrika daki işbirliklerine yönelik Kamerun Yan Sanayi Borsası ile de işbirliği altyapısı oluşturulmuştur. Diğer taraftan; iş çözümleri, tüketici ürünleri, yayın ve iletişim, medikal sistemler ve endüstriyel ürünler gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren küresel bir şirket olan Canon Bretagne firması ile Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Canon Bretagne Tedarikçi Günleri etkinliği hazırlıkları tamamlanmıştır yılında çelik konstrüksiyon imalatı yapan bir şirket olarak kurulan ve genel merkezi Hollanda da yer alan NIJL Aircraft Docking firması ile de 4 Kasım 2015 tarihinde NIJL Aircraft Docking Tedarikçi Günleri organize edilecek olup etkinliklerimize ilişkin detayları bültenimizde bulabilirsiniz. Bir sonraki sayımızda buluşana kadar sizden gelecek görüş ve önerilerinizi beklemekteyiz. TYSB NİN YENİ İNTERNET SİTESİ AÇILDI. Türk Yan Sanayi Borsası nın yeni internet sitesi hizmete girmiş bulunmaktadır. İnternet sitemizde Borsamız faaliyetleri ile hizmetlerimizden haberdar olabilir, güncel etkinliklerimizi takip edebilirsiniz.

2 GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ Tedarikçi Günleri 16 ŞUBAT 2015 AUTOLIV 24 MART 2015 TÜRK TRAKTÖR 17 MART 2015 PROFICOOL FANS Yan Sanayi Borsamızca, 16 Şubat 2015 tarihinde AUTOLIV Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. İsveç kökenli AUTOLIV firması, dünya çapında 29 ülkede çalışanı ve 800 milyon dolar cirosuyla otomotiv sektörüne emniyet kemeri, hava yastığı ve direksiyon simidi olmak üzere çok çeşitli güvenlik ürünleri, çözümleri üreten ve sunan global bir şirkettir. Söz konusu etkinlik kapsamında AUTOLIV firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir. Yan Sanayi Borsamızca, 24 Mart 2015 tarihinde Türk Traktör Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. ABD kökenli New Holland Agriculture marka traktörleri de üreten Türk Traktör firması, endüstriyel hayatına 1954 yılında başlamış ve 130 dan fazla ülkeye yaptığı ihracatla ülkemizin önemli kuruluşlarından biri olmuştur. Modern tarıma yön veren şirket olma vizyonuyla hareket eden Türk Traktör, Türkiye nin en büyük, dünyanın ilk 10 traktör üreticisinden birisidir. Söz konusu etkinlik kapsamında Türk Traktör firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir. Yan Sanayi Borsamızca, 17 Mart 2015 tarihinde Proficool Fans Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. Polonya kökenli Proficool Fans firması, 1992 yılında kurulmuş olup, enerji, kimya, döküm, maden işleme ve diğer sektörlere kompozit malzemeden endüstriyel soğutma kuleleri üretimi gerçekleştirme ve söz konusu soğutma kulelerinin dizayn ve modernizasyonu, servis ve yedek parça temini, test, kontrol ve analiz hizmetlerini yürütmektedir. Söz konusu etkinlik kapsamında Proficool Fans firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir.

3 Tedarikçi Günleri 17 NİSAN 2015 BFT SPA Yan Sanayi Borsamızca, 17 Nisan 2015 tarihinde BFT Spa Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. Makine sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren İtalyan BFT Spa firması, kapı otomasyon sistemleri (bariyer, sürgülü kapılar vb.) üretimini yapmaktadır. Şirket 2013 yılı itibariyle, 109 milyon Euro luk ciroya sahiptir. Tüm dünyada yaklaşık 500 çalışanı ve 20 satış ofisine sahip global bir şirkettir. Şirketin İstanbul da yer alan fabrikasında 2009 yılından bu yana bariyer üretimi yapılmaktadır. Söz konusu etkinlik kapsamında BFT Spa firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir EKİM 2015 CANON BRETAGNE Odamız ve CANON Bretagne firması işbirliği ile Ekim 2015 tarihlerinde CANON Bretagne Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir de kurulan Canon firması, iş çözümleri, tüketici ürünleri, yayın ve iletişim, medikal sistemler ve endüstriyel ürünler gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren küresel bir şirket haline gelmiştir. Yıllık 3,467 milyar Yen tutarındaki net satışları ve 200 e yakın firmadaki yaklaşık çalışanı ile CANON, dünyanın en tanınan ve saygı duyulan şirketlerinden biridir. Japon menşeili CANON grubuna bağlı olarak Fransa da faaliyet gösteren CANON Bretagne firması ise, 1983 yılında kurulmuş olup, 28 milyon Euro sermayesi ve 623 çalışanı ile geçen yıl 245 milyon Euro tutarında satış gerçekleştirmiştir. CANON Bretagne firması, lazer yazıcı, fotokopi makinası, toner kartuşu, elektronik kart ve komponentleri ile paketleme ürünlerinin üretim ve montajını gerçekleştirmekte olup, plastik enjeksiyon kalıplama, hassas talaşlı işleme gibi operasyonları da firma bünyesinde uygulamaktadır ŞUBAT 2015 KAMERUN HEYETİ Kamerun Yan Sanayi Borsası (SPX) yetkilileri, UNIDO ile temasa geçerek, Odamız Türk Yan Sanayi Borsası nı ziyaret etmek, Borsa faaliyetlerini ve özellikle de Tedarikçi Günleri etkinliğimizi yerinde incelemek üzere Odamızı ziyaret etmişlerdir. Gerek UNIDO gerekse de Kamerun SPX yetkilileri ile yapılan istişareler sonucunda, Kamerunlu yetkililer, Şubat 2015 tarihleri arasında Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Türk Yan Sanayi Borsası hizmetleri ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi almışlardır. Kamerun SPX ile Odamız arasında bir işbirliği sözleşmesi imzalanması planlanmaktadır.

4 Türkiye - İran Tercihli Ticaret Anlaşması Semineri 3 MART 2015 TÜRKİYE-İRAN TERCİHLİ TİCARET ANLAŞMASI SEMİNERİ İran ile ülkemiz arasındaki ticari gelişmelere paralel olarak yeni anlaşma ve düzenlemeler gündeme gelmiştir. Zira "Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması nın Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasına ilişkin karar 4 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış olup anılan Anlaşma 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Komşumuz İran ile ilişkilerin geliştirilmesi, özellikle BM yaptırımlarının yumuşatılması ve İran ın tekrar uluslararası topluma entegrasyonunun konuşulduğu bu günlerde daha da önem kazanmıştır. Türk iş adamlarımızın İran pazarına dikkatlerini çekmek ve pazardaki fırsatları değerlendirmelerini sağlamak amacıyla 3 Mart 2015 tarihinde Odamız Meclis Salonu nda Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması Bilgilendirme Semineri gerçekleştirilmiştir. Türkiye - İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Yeni Fırsatlar Semineri 26 MAYIS 2015 TÜRKİYE İRAN TİCARİ VE EKONOMİK İLİŞKİLERİNDE YENİ FIRSATLAR SEMİNERİ MART 2015 GANA HEYETİ 2014 yılında 14 milyar dolar olan dış ticaret hacmimizin 2016 yılı sonuna kadar 30 milyar dolara yükselmesi öngörülmektedir. İran a uygulanan ambargonun kalkması, ülkemiz için büyük bir fırsat olarak görülmektedir. Söz konusu fırsatlara yönelik olarak, ''TİSİAD (Türk İran Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ve Odamız işbirliği ile 26 Mayıs 2015 tarihinde Odamız Meclis Salonu nda Türkiye İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Yeni Fırsatlar Semineri gerçekleştirilmiştir Mart 2015 tarihinde ağırlıklı olarak inşaat ve yapı malzemeleri, tekstil, ev tekstili, petrol, enerji ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren Ganalı işadamları heyeti Odamızı ziyaret etmişlerdir. Etkinliğe heyette yer alan 20 firmadan toplam 30 Ganalı işadamı iştirak etmiştir. Etkinlik kapsamında 108 firmanın katılımıyla yaklaşık 320 görüşme gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler sırasında karşılıklı işbirliği imkânları araştırılmış ve ileriye dönük iş bağlantıları kurulmuştur. 25 MAYIS 2015 MUNTERS İsveç kökenli Munters firması, 1955 yılından beri 30 ülkede yaklaşık çalışanı ve yıllık 400 milyon Euro luk cirosuyla ile enerji verimliliği ön planda olan hava şartlandırma çözümleri (nem alma ve nemlendirici cihaz) üretmektedir. Yenilikçi teknolojileri kullanarak, gıda, ilaç ve veri merkezi sektörlerinin de olduğu geniş çaplı endüstrilerde müşteriler için den fazla hava şartlandırma sistemi kurmuştur. Söz konusu etkinlik kapsamında Munters firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir.

5 Türkiye - İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Yeni Fırsatlar Semineri 26 MAYIS 2015 B&M 26 MAYIS 2015 UNIDO İLE İŞBİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ Yan Sanayi Borsamızca, 26 Mayıs 2015 tarihinde Baier & Michels Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir de İtalya da kurulan firma; otomotiv, beyaz eşya, elektrik ve elektronik sektörlerine talaşlı işleme ve soğuk şekillendirme yöntemleri ile her türlü küçük mekanik parçanın üretimini gerçekleştirmekte ve Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Çin de de temsilcilikleri mevcut olup, 2015 yılı itibariyle Türkiye ve Meksika da da temsilcilikler açmayı planlanmaktadır. Dünya genelinde toplam 264 çalışanı olan firmanın 2014 yılı cirosu 70 milyon Euro civarındadır. Söz konusu etkinlik kapsamında Baier & Michels firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir. İstanbul Ticaret Odası bünyesinde 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Yan Sanayi Borsası nın çalışmaları, dünyadaki benzer kurumlar arasında emsal olarak gösterilmektedir yılında Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) nun desteğiyle kurulmuş olan Borsamızın çalışmaları, dünyadaki diğer yabancı Yan Sanayi Borsaları tarafından da ilgiyle takip edilmektedir. Diğer taraftan, HANNOVER Sanayi Fuarı kapsamında, UNIDO yetkilileri ve dünyadaki diğer Yan Sanayi Borsaları ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu görüşmeler sırasında, UNIDO ve Odamız Türk Yan Sanayi Borsası arasında 2015 yılında imzalanması öngörülen İşbirliği Sözleşmesi (MOU) hakkında değerlendirmelerde bulunulmuştur. Akabinde, Borsamızca uluslararası alandaki işbirliklerimize ivme kazandırmak amacıyla, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) yetkilileri ile 26 Mayıs 2015 tarihinde bir İşbirliği Sözleşmesi imzalanmıştır.

6 Türkiye - İran Ticari ve Ekonomik İlişkilerinde Yeni Fırsatlar Semineri 20 AĞUSTOS 2015 TOYOTA INDUSTRIAL EQUIPMENT Yan Sanayi Borsamızca, 20 Ağustos 2015 tarihinde Toyota Industrial Equipment Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenmiştir. Japon menşeli, Fransa da yerleşik Toyota Industrial Equipment (Toyota Material Handling) firması, 1926 yılından beri istif makinaları (forklift) üretmektedir. Yıllık 7 milyon Euro luk cirosuyla başta Fransa olmak üzere Avrupa nın önde gelen ülkelerinde (İtalya ve İsveç) üretim tesisleri bulunmaktadır. Yüksek işçilik ve parça kalitesi Avrupa ya satılan ekipmanların yüksek kaliteli ve uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Toyota istifleme makineleri sektöründe dünya lideridir ve 2007 yılında dünyanın en çok beğenilen şirketleri arasında 28. sırada yer almıştır. Söz konusu etkinlik kapsamında Toyota Industrial Equipment firması yetkilileri, Borsamız üyesi yan sanayicilerle görüşmeler gerçekleştirmiştir. YENİ ETKİNLİKLERİMİZ 8 EKİM SANAYİ KONGRESİ 2023 HEDEFLERİNE YÖNELİK İLERİ TEKNOLOJİ MALZEMELER ÇALIŞTAYI İstanbul Sanayi Odası, bu yılki 13. Sanayi Kongresi ni 8 Ekim 2015 tarihinde Haliç Kongre Merkezi nde gerçekleştirmiştir. İSO, ezber bozarak kongreyi ilk kez Anadolu dan çok sayıda Sanayi ve Ticaret Odalarının işbirliği ile interaktif bir platforma dönüştürmüştür. Kongrenin bu yılki teması, Vasatlıktan Çıkış için İnsan ve Kültür Geleceği Birlikte Kuralım olarak belirlenmiştir. İSO, her fırsatta dile getirdiği, Bütünsel Kalkınma kavramında dünyanın en iyi örneklerinden biri olan Finlandiya nın kalkınma modelini, 13. Sanayi Kongresi nin en önemli tartışma konularında biri haline getirmiştir. Kongreye, Finlandiya nın bütünsel kalkınma pratiğini hayata geçiren siyasetçi, akademisyen ve iş dünyasından temsilciler konuşmacı olarak katılmış olup anılan kongreye Odamız tarafından iştirak sağlanmıştır. Günümüzde "İleri Malzeme" ile üretilen ürünlerin tüketim hızı gittikçe artmaktadır. Küreselleşen dünyamızda ülkemizin, bölgesinde güçlü ve lider bir devlet olabilmesi için, birçoğunda bu nevi malzemeler kullanılması elzem olan, yüksek teknolojiye sahip ürünler üretmesi gerektiği de aşikârdır. İstanbul Ticaret Odası tarafından, ülkemizde üstün özelliklere sahip ileri teknoloji ürünü malzemelerin geliştirilmesinin zaruretini de göz önüne alarak, 16 Eylül 2014 Salı günü alanlarında bilgi ve tecrübe sahibi akademisyenler, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu mensupları ve uzmanların katıldığı 2023 Hedeflerine Ulaşmada İleri Malzeme Teknolojileri temalı bir çalıştay düzenlenmiştir. Söz konusu çalıştayda, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda, ileri teknolojiler odaklı, katma değeri yüksek, yenilikçi ve rekabet gücü kazandıran malzemeler konusu detaylı olarak ele alınmış ve çalıştayın sonuçlarına ilişkin rapor tamamlanmıştır. Raporda; seramikler, polimerler, kompozitler ve metaller olmak üzere dört malzeme grubu ele alınmıştır. Rapor; Türkiye'nin ileri teknoloji malzemeler sektöründe var olan fırsatların değerlendirmesi yönünde yapılması gerekenleri belirleyerek ileri malzeme ürünleri üretilmesine yönelik bir yol haritası çizebilmeyi amaçlamaktadır.

7 YENİ ETKİNLİKLERİMİZ 4 KASIM 2015 NIJL AIRCRAFT DOCKING Odamız ve NIJL Aircraftdocking firması işbirliği ile 4 Kasım 2015 tarihinde NIJL Aircraft Docking Tedarikçi Günleri etkinliği düzenlenecek olup ilgili firmanın satın alma yetkilileri ilgili yan sanayicilerimizle görüşmek istemektedir yılında çelik konstrüksiyon imalatı yapan bir şirket olarak kurulan NIJL Aircraft Docking firmasının genel merkezi Hollanda da yer almaktadır. Havacılık ve yapı &inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren firma, kenetlenme sistemleri (uçak bakım iskeleleri) ve erişim stantlarının dizayn, tasarım, imalat ve anahtar teslimi ile uçak vb. hava araçlarının bakımına ilişkin yer destek ekipmanlarının üretimi, boyama ve montajı konusunda dünya lideri konumundadır. Uçak vb. hava araçlarındaki ortak erişim noktalarına yönelik standart ürünlerin yanı sıra, spesifik müşteri talepleri doğrultusunda özel olarak hazırlanmış stant ve kenetlenme sistemlerinin de (uçak bakım iskeleleri) üretimini yapmaktadır. Ortadoğu ve Dubai de de temsilcilikleri bulunan şirketin, dünya genelinde yaklaşık 250 çalışanı bulunmakta olup, firmanın 2014 yılı cirosu 7 milyon Euro olarak açıklanmıştır. BİR BAKIŞTA TAKIM TEZGAHLARI SEKTÖRÜ Ülkemizin takım tezgâhları ihracatı, 2015 yılının Ocak-Haziran döneminde 334,5 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. TAKIM TEZGAHLARI İHRACATINDA İLK 10 ÜLKE Ülkeler Almanya Suudi Arabistan İran ABD Rusya Irak Cezayir Polonya İngiltere BAE 2014 (Milyon $) 29 10,4 12,1 18,4 29,1 15,4 9,6 11,6 4,8 6, (Milyon $) 33,9 15,7 15,6 13, ,7 10,1 10,1 7,5 7,3 Değişim (%) 16,8 49,9 28,6-27,7-55,2-17,7 5,9-13,3 54,9 19, yılının Ocak-Haziran döneminde en fazla ihracat, 33,9 milyon dolarla Almanya ya gerçekleştirildi yılının aynı döneminde Almanya ya gönderilen ürünlerin değeri 29 milyon dolar seviyesindeydi. Listenin 2. sırasında bulunan Suudi Arabistan a 2014 yılının Ocak-Haziran döneminde 10,4 milyon dolar ürün ihraç edilirken 2015 yılının aynı döneminde bu rakam %49,9 artışla 15,7 milyon dolar oldu. Listenin 3. sırasındaki İran a 2015 yılının aynı dönemde 15,6 milyon dolar değerinde ürün ihraç edildi yılını aynı döneminde bu rakam 12,1 milyon dolar seviyesindeydi

8 Önerileriniz Bizim İçin Önemli Türk Yan Sanayi Borsası Bülteni ile ilgili varsa öneri ve fikirlerinizi yazarak, no.lu faksa veya adresine gönderebilirsiniz. REKABETİ GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TÜRK YAN SANAYİ BORSASI Bilgi Hattı:

BÜLTEN. Mayıs 2015, Say : 85. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri

BÜLTEN. Mayıs 2015, Say : 85. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri BÜLTEN GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ - Hannover Fuarı - Tedarikçi Günleri AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri - Türkiye İran Tercihli

Detaylı

BÜLTEN. Şubat 2015, Say : 84. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. Tedarikçi Günleri. Yabancı Heyet Ziyaretleri

BÜLTEN. Şubat 2015, Say : 84. Türk Yan Sanayi Borsası ndan. Tedarikçi Günleri. Yabancı Heyet Ziyaretleri BÜLTEN Tedarikçi Günleri Continental&Schaeffler Tedarikçi Günleri ni Düzenledik AUTOLIV Tedarikçi Günleri TÜRK TRAKTÖR Tedarikçi Günleri PROFICOOL FANS Tedarikçi Günleri BFT SpA Tedarikçi Günleri B&M Tedarikçi

Detaylı

HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU

HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU HİDROLİK PNÖMATİK SEKTÖRÜ NOTU Akışkan gücü, basınçlı akışkanların, ister sıvı ister gaz halinde olsun, enerjilerinden faydalanarak elde edilen güçtür. Sıvı veya gaz, yada somut olarak su veya hava, ancak

Detaylı

Technology. and. Machine

Technology. and. Machine Technology and Machine Cezayir Teknoloji İthal Etmek İSTİYOR Kuzey Afrika nın en geniş yüzölçümüne, 35 milyona yakın nüfusa ve büyük petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Cezayir, ekonomik veriler

Detaylı

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ

SEKTÖRÜN TANIMI TÜRKİYE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ SEKTÖRÜN TANIMI Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) esas alınarak oluşturulan Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon Kodları (G.T.İ.P) ve ürün tanımları aşağıda

Detaylı

2013/ 2014 (%) 3301 Uçucu Yağlar 3.727.592 4.017.602 4.524.926 12,63 3,97

2013/ 2014 (%) 3301 Uçucu Yağlar 3.727.592 4.017.602 4.524.926 12,63 3,97 KOZMETİK SEKTÖRÜ HS No: 3301,3302, 3303, 3304, 3305, 3306, 3307 DÜNYA TİCARETİ Dünya kozmetik ürünler ihracatında ilk sırada güzellik/makyaj ve cilt bakımı için müstahzarları oluşturmaktadır. Bu ürün grubunun

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 8.6.216 Sayı 52 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ )

1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) 1) TGK GIDA ETİKETLEME VE TÜKETİCİLERİ BİLGİLENDİRME YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ - SÜRELİ ) T.C Ekonomi Bakanlığı ndan alınan yazıda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan ekli Türk

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET BÜLTENİ 30 Eylül 2015

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET BÜLTENİ 30 Eylül 2015 2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET BÜLTENİ 30 Eylül 2015 Ağustos 2015 Dış ticaret istatistiklerine ilişkin veriler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 30 Eylül 2015 tarihinde yayımlandı. TÜİK, Gümrük ve

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 08.11.2017 Sayı 67 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri

I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması II. 2012 Değerlendirme III. 2012 İlk Yarı Yıl Faaliyetleri I. 2011 İlk 1000 İhracatçı Araştırması 2010 yılında 113,9 milyar dolar olan Türkiye ihracatı, 2011 yılında

Detaylı

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hazırlayan: Gündem KONT İzmir Ticaret Odası TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK-MART 2015 İHRACAT RAKAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; ihracat 2015 yılı Mart ayında, 2014

Detaylı

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA 1994 yılında Şerafettin Gürçay tarafından kurulan Gürçay Makine, tecrübeli kadrosu ve ileri teknoloji üretim donanımıyla kısa bir süre içerisinde sektörünün önde firmalarından biri

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.09.2016 Sayı 54 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM

DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Invest in DOĞRUDAN YABANCI YATIRIM Türkiye de Doğrudan Yabancı Yatırımın Gelişimi Makroekonomik anlamda küresel ekonomiye uyumu sağlayan yapısal reformlar, bir yandan Türkiye yi doğrudan yabancı yatırım

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

plastik sanayi PLASTİK SEKTÖR TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri

plastik sanayi PLASTİK SEKTÖR TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri plastik sanayi 2014 TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖR DEĞERLENDİRMESİ VE 2014 BEKLENTİLERİ 6 AYLIK Plastik Sanayicileri Derneği Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI

TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI TÜRKİYE VE İZMİR İN OCAK- HAZİRAN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARI HAZIRLAYAN : GÜNDEM KONT DIŞ İLİŞKİLER MASASI UZMAN YARDIMCISI AĞUSTOS 2013 INDEX 1.TÜRKİYE'NİN 2013 DÖNEMİ DIŞ TİCARET RAKAMLARININ

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 09.08.2016 Sayı 53 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 18.12.2017 Sayı 68 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Şubat Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Şubat 2017 Şubat 2018 DEĞİŞİM % BİRİM FİYAT BİRİM FİYAT 3.051.023 1.473.016.796 0,48 3.110.653

Detaylı

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007

TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 23.02.2007 TÜRKĐYE DE DÖKÜM SEKTÖRÜ 1 23.02.2007 Demir ve Çelik Döküm Sanayi sektörü; endüksiyon, ark veya kupol ocaklarında, çeşitli pik demiri, çelik hurdaları ve ferro alaşımların ergitilerek, kalıplama tesislerinde

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.04.2017 Sayı 61 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD

47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD 47 yıllık güvence.. www.wagger.com.tr THINK BIG HOLD THE WORLD 1 Think Big Hold The World Wagger Attachmens LİDER ATAŞMAN ÜRETİCİSİ Gülmak İstif Makinaları, forklift ve iş makinalarına yönelik bakım ve

Detaylı

ULUDAĞ HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 YILI HAZİRAN AYI DIŞ TİCARET DEĞERLENDİRME RAPORU

ULUDAĞ HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 YILI HAZİRAN AYI DIŞ TİCARET DEĞERLENDİRME RAPORU ULUDAĞ HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 YILI HAZİRAN AYI DIŞ TİCARET DEĞERLENDİRME RAPORU ULUDAĞ Ar-Ge ve Pazara Giriş Şubesi TEMMUZ 2016 GENEL DEĞERLENDİRME Türkiye İhracatçılar Meclisi

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

KAYNAK MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU

KAYNAK MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU KAYNAK MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU İki metal parçayı ısıl yolla birleştirme işleminde kullanılan kaynak makine ve malzemeleri, üretim sanayinde önemli bir paya sahiptir. Geliştirilen her teknolojik malzemenin

Detaylı

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU

ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU ELEVATÖRLER-KONVEYÖRLER SEKTÖR NOTU Bu çalışmada elevetörler-konveyörler sektörü, GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8428.20 Pnömatik elevatörler ve konveyörler

Detaylı

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2014

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2014 Konya Ekonomik Verileri Temmuz 2014 Dış Ticaret Tablo 1-Dış Ticarette Türkiye Konya Karşılaştırması 1000 $ Temmuz 13 Temmuz 14 Değişim % Oca.-Tem.13 Oca.-Tem. 14 Değişim % İHRACAT Konya 117.647 115.165-2,11%

Detaylı

Türkiye Makine ve Teçhizat İmalatı Meclisi

Türkiye Makine ve Teçhizat İmalatı Meclisi Türkiye Makine ve Teçhizat İmalatı Meclisi Makine İmalatı Sanayi Temel Bazı Göstergelerdeki Gelişmeler 2018 İlk Yarı Eylül, 2018 Bilgi Notu 5/2018, Ruhi GÜRDAL (Doç. Dr.) Türkiye Makine ve Teçhizat İmalatı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

BETON SANTRALİ SEKTÖRÜ NOTU

BETON SANTRALİ SEKTÖRÜ NOTU BETON SANTRALİ SEKTÖRÜ NOTU Bu çalışmada beton santrali sektörü olarak GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. GTIP GTIP TANIMI 847431 BETON/HARÇ KARIŞTIRICILAR 847490

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 9.2.216 Sayı 47 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon

Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ 19-22 EYLÜL 2018 İSTANBUL FUAR MERKEZİ FUAR SONUÇ RAPORU www.istanbullight.com Stratejik Ortaklar Destekleyen Kurumlar Organizasyon BU FUAR

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ

AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ İZMİR TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ OTOMOTİV SEKTÖRÜ Dilara SÜLÜN DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ AB MASASI ŞEFİ (TD) Mayıs 2006 AB OTOMOTİV SEKTÖRÜ AB, dünya otomotiv pazarının %35'ine sahiptir. Otomobil

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ

DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ SEKTÖRÜNE GENEL BAKIŞ Hazırlayan ve Derleyen: Zehra N.ÖZBİLGİN Ar-Ge Şube Müdürlüğü Kasım 2012 DÜNYA SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİNDE ÜRETİM VE TÜKETİM yılında 9.546 milyon

Detaylı

AĞUSTOS 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU

AĞUSTOS 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği AĞUSTOS 2017 AYLIK İHRACAT RAPORU TÜRKİYE GENELİ DURUM: 2017 yılının Ocak Temmuz döneminde bir önceki senenin aynı dönemine

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 8.3.216 Sayı 48 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

Nisan 2015. Konya Ekonomik Verileri

Nisan 2015. Konya Ekonomik Verileri Nisan 2015 Konya Ekonomik Verileri Dış Ticaret İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması İHRACAT 1000 $ Nisan 14 Nisan 15 Değişim % Ocak-Nisan 14 Ocak-Nisan 15 Değişim % Konya 140.853

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu 2016 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2016 YILI HAZİRAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016

Detaylı

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 1. Dünya Seramik Sektörü 1.1 Seramik Kaplama Malzemeleri SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 2007 yılında 8,2 milyar m 2 olan dünya seramik kaplama malzemeleri üretimi, 2008 yılında bir önceki yıla oranla %3,5 artarak

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi

Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Cam Sektörü 2013 Yılı Değerlendirmesi Temmuz 2014 1 Milyar $ I. Cam Sektörü Hakkında 80 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Cam Sanayii, bugün camın ana gruplarını oluşturan düzcam (işlenmiş camlar dahil),

Detaylı

ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ORTA ANADOLU MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 1 Milyar Dolar DÜNYA MAKİNE TİCARETİ 2.200 2.100 2.000 1.900 1.800 1.700 1.600 2010 2011 2012 2013 DÜNYA MAKİNE İHRACATI 1.794 2.058 2.049 2.003 DÜNYA

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Temmuz Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Temmuz 2017 Temmuz 2018 DEĞİŞİM % DEĞER (FOB USD) MİKTAR (KG) BİRİM FİYAT MİKTAR (FOB USD) DEĞER

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ

YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ YAPI MALZEMELERİ SEKTÖRÜ 2018 Nisan Ayı Değerlendirmesi YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ YAPI MALZEMELERİ Nisan 2017 Nisan 2018 DEĞİŞİM % BİRİM FİYAT BİRİM FİYAT 3.329.314 1.583.409.695 0,47 3.279.850

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ağustos 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Ağustos 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Ağustos ayında 29.192 otomobil, 28.327 hafif ticari araç, 2.772 ağır ticari araç, 1.023 traktör olmak üzere toplam 61.314 araç üretilmiştir. yılının Ağustos ayına göre

Detaylı

Ekim Konya Ekonomik Verileri

Ekim Konya Ekonomik Verileri Ekim 2014 Konya Ekonomik Verileri Dış Ekonomik İlişkiler ve Projeler Koordinatörlüğü, Eylül 2014 Dış Ticaret Tablo 1-Dış Ticarette Türkiye Konya Karşılaştırması 1000 $ 2013 Ekim 2014 Ekim Değişim % 2013

Detaylı

Eylül Konya Ekonomik Verileri

Eylül Konya Ekonomik Verileri Eylül Konya Ekonomik Verileri Dış Ekonomik İlişkiler ve Projeler Koordinatörlüğü, Eylül Dış Ticaret Tablo 1-Dış Ticarette Türkiye Konya Karşılaştırması 1000 $ 2013 Eylül Eylül Değişim 2013 Ocak-Eylül Ocak-Eylül

Detaylı

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2015

Konya Ekonomik Verileri. Temmuz 2015 Konya Ekonomik Verileri Temmuz 2015 DIŞ TİCARET VERİLERİ İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması (1000 $) İHRACAT RAKAMLARI -1.000 $ TEMMUZ OCAK-TEMMUZ KONYA 114.893 106.076-7,7%

Detaylı

OİB Ağustos 2017 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni

OİB Ağustos 2017 İhracat Bülteni. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni OİB Ağustos 2017 İhracat Bülteni Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği İhracat Bülteni Ağustos 2017 OİB Ağustos 2017 İhracat Bülteni Türkiye Geneli Otomotiv Endüstrisi İhracatı Türkiye- Ağustos

Detaylı

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri

Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri Dünya Seramik Sektörü Dış Ticareti a) Seramik Kaplama Malzemeleri ÜLKE Dünya Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde İlk 1 Ülke 29 21 211 212 212 Dünya /212 Üretiminden Aldığı Pay Değişim (%) (%) 1 ÇİN

Detaylı

Konya Ekonomik Verileri. Ağustos 2014

Konya Ekonomik Verileri. Ağustos 2014 Konya Ekonomik Verileri Ağustos 2014 Dış Ticaret Tablo 1-Dış Ticarette Türkiye Konya Karşılaştırması 1000$ 2013 Ağustos 2014 Ağustos Değişim 2013 2014 Değişim İHRACAT İTHALAT 1000 $ Konya 106.433 106.676

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri Sektör Raporu 2010 Avrupa kıtasından Amerika kıtasına, Orta Doğu Ülkelerinden Afrika ülkelerine kadar geniş yelpazeyi kapsayan 200 ülkeye ihracat gerçekleştiren

Detaylı

AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU

AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU AĞAÇ İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜ NOTU Bu çalışmada ağaç işleme makineleri sektörü olarak GTIP tanımları aşağıda belirtilen kalemlerin toplamı olarak ele alınmıştır. 8465 GTIP GTIP TANIMI Ağaç, mantar, kemik,

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 30 Nisan 3 Mayıs 2015 KONMAK 2015 KONYA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI KONELEX 2015 İSKON 2015 KONDÖKÜM 2015

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 30 Nisan 3 Mayıs 2015 KONMAK 2015 KONYA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI KONELEX 2015 İSKON 2015 KONDÖKÜM 2015 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 30 Nisan 3 Mayıs 2015 KONMAK 2015 Konya 12. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı Hidrolik Pnömatik Özel Bölümü

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2018 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU ARALIK 2018 İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON AR-GE ŞUBESİ

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2018 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU ARALIK 2018 İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON AR-GE ŞUBESİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2018 KASIM AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU ARALIK 2018 İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON AR-GE ŞUBESİ İçindekiler Yılın İlk On Bir Ayında %4,8 Artış Gerçekleşti...

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Eylül Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI EYLÜL AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı

Detaylı

Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi. Hayat Kurtarır. 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri

Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi. Hayat Kurtarır. 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri Dikiş Prosesinde Makine İşletim Maliyeti Azaltma Ve Hurdaların Düşürülmesi 27.04.2015 Cengizhan ÇIRAK TRS IE&Bakım Lideri Hayat Kurtarır Autoliv Türkiye Özet Ürün Grupları: Emniyet kemeri(trs), hava yastığı(tra),

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI. Genel Değerlendirme

DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI. Genel Değerlendirme DÜNYA SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ İHRACATI Genel Değerlendirme Haziran 2014 2012 yılı dünya seramik sağlık gereçleri ihracat rakamlarına bakıldığında, 2011 yılı rakamlarına nazaran daha az dalgalanma gösterdiği

Detaylı

Konya Ekonomik Verileri. Ağustos 2015

Konya Ekonomik Verileri. Ağustos 2015 Konya Ekonomik Verileri Ağustos 2015 DIŞ TİCARET VERİLERİ İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması (1000 $) İHRACAT RAKAMLARI -1.000 $ AĞUSTOS OCAK-AĞUSTOS KONYA 106.344 109.065

Detaylı

TÜRKİYE TAKIM TEZGAHLARI ALT SEKTÖRÜ

TÜRKİYE TAKIM TEZGAHLARI ALT SEKTÖRÜ TÜRKİYE TAKIM TEZGAHLARI ALT SEKTÖRÜ SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Şubat 2010 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 3 2. DÜNYA TAKIM TEZGAHLARI SEKTÖRÜ... 3 2.1. Dünya Takım Tezgâhları İhracatı... 3 2.2. Dünya Takım Tezgâhları

Detaylı

TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK

TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK Shaping Cotton s Future COTTON USA CONFERENCE TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK CEM NEGRİN TGSD BAŞKANI TÜRK EKONOMİSİ GÖSTERGELER 2012 2013 2014 TAHMİNLERİ EKONOMİK BÜYÜME % 2,1 4,0 4,0 MİLLİ GELİR MİLYAR

Detaylı

ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ANKARA PROFESYONEL MAKİNA KALIP PLASTİK YAPI EĞİTİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ HAKKIMIZDA ANKARA PROFESYONEL

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Eylül 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Eylül 2010 ÜRETĠM (Araç Türüne Göre) yılının Eylül ayında 54.046 otomobil, 39.334 hafif ticari araç, 3.073 ağır ticari araç, 2.808 traktör olmak üzere toplam 99.261 araç üretilmiştir. yılının Eylül ayına göre otomobil

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ağustos ayında 23.805 adedi otomobil olmak üzere toplamda 50.374 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 8 ayında ise toplamda 324.607 adedi otomobil olmak üzere 538.899 adetlik

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (2017) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ

ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (2017) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ ÇELİK BORU SEKTÖR RAPORU (217) ÇELİK BORU İMALATÇILARI DERNEĞİ Türkiye Çelik Boru Üretimi Türkiye çelik boru üretimi, 2 li yılların başında sektöre yapılan yatırımlarla önemli bir ivme kazanmıştır. 2-27

Detaylı

MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM

MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM MOBİLYA SEKTÖRÜ MEVCUT DURUM Mobilya Sektörü Sınıflandırması Türkiye'de, 01.01.1989 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Armonize Sistem Nomanklatörü esas alınarak yapılan Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlarına

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ I. DÜNYA DEMİR-ÇELİK (GTİP 72)TİCARETİ 2013 yılında dünya demir-çelik ihracatı bir önceki yıla göre %7,9 oranında azalarak 392,8 milyar $ seviyesinde gerçekleşmiştir.

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ xx.07.2017 Sayı 63 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mart 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Mart 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Mart ayında 55.755 adedi otomobil olmak üzere 100.920 adet araç üretilmiştir. Geçen senenin Mart ayına göre üretim adetlerindeki artışlar; otomobilde %50, kamyonette %98,

Detaylı

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 HAZİRAN DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI

MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2016 HAZİRAN DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ HAZİRAN DÖNEMİ İHRACAT RAKAMLARI TÜRKİYE'NİN SEKTÖREL BAZDA İHRACAT VERİLERİ (1 OCAK-30 HAZİRAN)-MİLYON $ Değişim 13.970 11.970 9.970 7.970 10.488 11.720 8.156

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 14.07.2016 Sayı 53 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Nisan 2010

TAYSAD Aylık Sektör Raporu Nisan 2010 ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Nisan ayında 51.459 adedi otomobil olmak üzere 92.262 adet araç üretilmiştir. Geçen senenin Nisan ayına göre üretim adetlerinde araç türüne göre artışlar; otomobil % 6,

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 5.5.216 Sayı 5 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu 2017 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2017 Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2017 YILI ARALIK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 16.08.2017 Sayı 64 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI (2015) GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN ANLAŞMASININ TÜRKİYE ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ İRAN ANLAŞMASININ TÜRKİYE ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ İran ın nükleer programı üzerine dünya güçleri diye

Detaylı

DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER

DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER DÜNYA-TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ GELİŞMELER-BEKLENTİLER EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 19 NİSAN 2018 DÜNYA İNŞAAT SEKTÖRÜ VE İNŞAAT MALZEMELERİ SANAYİ DÜNYA EKONOMİSİNDE

Detaylı

HİDROLİK PRES SEKTÖRÜ NOTU

HİDROLİK PRES SEKTÖRÜ NOTU HİDROLİK PRES SEKTÖRÜ NOTU Modern yaşamın gerekleri olarak ihtiyaç duyduğumuz bir çok ürünün üretimini yapan tekstil, gıda, kimya, otomotiv sanayilerinin yanında elektronik ve haberleşme, savunma, havacılık

Detaylı

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ

KONYA DIŞ TİCARET BÜLTENİ HABER BÜLTENİ 13.1.216 Sayı 46 Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Türkiye İstatistik Kurumu ndan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi nden alınan verilere dayalı olarak hazırlanan Konya Dış Ticaret Bülteni

Detaylı

TEKSTİL MAKİNALARI. Hazırlayan Hasan KÖSE 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

TEKSTİL MAKİNALARI. Hazırlayan Hasan KÖSE 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TEKSTİL MAKİNALARI Hazırlayan Hasan KÖSE 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TEKSTİL MAKİNALARI TÜRKİYE DE ÜRETİM Tanımı Tekstil makinaları, tekstil sanayinin

Detaylı

ÜRETİM (Araç Türüne Göre)

ÜRETİM (Araç Türüne Göre) ÜRETİM (Araç Türüne Göre) yılının Ekim ayında 45.452 adedi otomobil olmak üzere toplamda 84.550 adet araç üretilmiştir. yılının ilk 10 ayında ise 420.379 adedi otomobil olmak üzere 710.917 adetlik araç

Detaylı

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI 26-29 Eylül 2013 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin ve bölgenin sektöründeki tek ihtisas fuarı olan

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

Mayıs 2015. Konya Ekonomik Verileri

Mayıs 2015. Konya Ekonomik Verileri Mayıs 2015 Konya Ekonomik Verileri Dış Ticaret İHRACAT BİLGİLERİ Tablo 1-İhracatta Türkiye Konya Karşılaştırması İHRACAT 1000 $ Mayıs 14 Mayıs 15 Değişim % Ocak-Mayıs 14 Ocak-Mayıs 15 Değişim % Konya 143.645

Detaylı

KAYSERİ SANAYİ ODASI. SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018

KAYSERİ SANAYİ ODASI. SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018 KAYSERİ SANAYİ ODASI SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018 SLOVAKYA Ülke Raporu Resmi Adı : Slovakya Cumhuriyeti Yönetim Biçimi : Parlamenter Demokrasi. Başkent : Bratislava Nüfus : 5.445.040 (2018 verl.)

Detaylı