Sayısı: 250. Gerekçe irinci madde : B. M. İzahat. Devlet Meteorolo

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sayısı: 250. Gerekçe irinci madde : B. M. İzahat. Devlet Meteorolo"

Transkript

1 Sayısı: yılı Bütçe Kanununa bağlı A, A.I ve R cetvellerinde değişiklik yapılması hakkında Kanun tasarısı ile İdareci Üyeler Kurulunun, Büyük Millet Meclisi 1949 yılı Bütçesinde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ve Bütçe Komisyonu raporu (1/571, 2/173) T. C. Başbakanlık US. V Muamelât Genel Müdürlüğü Tetkik Müdürlüğü Sayı : Büyük Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına 1949 yılı Bütçe Kanununa bağlı A, A/I ve R cetvellerinde değişiklik yapılması hakkında Maliye nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulunun 27. V tarihli toplantısında Yüksek Meclise sunulması kararlaştırılan kanun tasarısının gerekçe ve ilişikleriyle birlikte sunulmuş olduğunu saygılarımla arzederim. Başbakan. Günaltay Gerekçe irinci madde : B. M. Düşülen Eklenen İzahat » Devlet Meteorolo Milletlerarası Meteoroloji Teşkilâtı Genel Sekreterliğinden son defa üye Devletlere yapılan tebliğ meyanında Türkiye'ye ait katılma payının 1949 yılından itibaren franga çıkarıldığı bildirilmiş olduğundan aidat farkını karşılamak üzere bu miktarın ilâvesine zaruri görülmüş ve karşılığının 167 nci bölümdeki ödenekten tasarruf edilmesi mümkün olacağı anlaşılmıştır. Millî Savunma Alman tedbirler neticesinde, yapılan harcamalara göre yıl sonuna kadar bu miktarın tasarruf edilebileceği tesbit olunmuştur Bütçenin tanzimi sırasında yapılması düşünülen işlerden bir kısmı Amerikan yardım malzemesinden faydalanılmak suretiyle karşılanmıştır. Diğer ta»

2 _ 2 B. M. Dügultû Eklenen îzahat raftan bugüne kadar yapılan harcamalara ve yıl sonuna kadar yapılması icabeden işlerin gerektireceği hesap olunan giderlere göre bu miktarın tasarrufu mümkün olacaktır Havacılarımızın daha iyi yetiştirilmesini temin maksadiyle yıllık uçuş saati artırılmış olduğundan, fazla faaliyette bulunan uçaklarımızın tamir ve temizlik ihtiyaçları çoğalmış, binnetice fabrika ve atel yelerin daha fazla çalışmaları icabetmiştir ] Şimdiye kadar yapılan harcamaların seyrine gö j> re yıl sonuna kadar bu miktarların tasarruf edile J bileceği anlaşılmıştır Yabancı memleketlerde tedavilerine lüzum görülen subayların yurt içinde askerî hastane bulunmıyan yerlerde diğer hastanelerde tedavileri gereken subay askeri memur ve erlerin tedavi masrafları için bütçeye konulan ödeneğin kâfi gelmiyeceği anlaşılmıştır Hava meydanlarında yapılmasına zaruret hâsıl olan hangar ve uçuş kuleleri içindir Hava meydanlarında yapılması lüzumlu görülen bâzı tesislerle askeri ve sivil ihtiyaçları da karşılamak üzere Esenboğa ve Yeşilköy'de Yaptırılan hava meydanlarının arazi kamulaştırma bedelleri karşılanacaktır. Maliye Münhal kadrolara açıktan tâyin yapılmaması, vekil memur kullanılmaması ve saire gibi özlük haklar üzerinde 1948 yılında Bakanlar Kurulunca alınmış olan tasarruf tedbirlerinin 1949 yılı geçici bütçelerinin devamı süresince de tatbiki dolayısiyle bugüne kadar fiilen bu miktar tasarruf elde olunmuştur. Devlet Borçları Bu tertibe bütçe kanununa bağlı (Ç) cetvelinde yazılı kimselerin istihkakları karşılığı olarak lira ve Sivas Kongresine seçilen temsil heyeti üyeleriyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin birinci döneminde bulunan üyelere vatani hizmet tertibinden aylık bağlanması hakkındaki 15. XII gün ve 5269 sayılı Kanunun gerektirdiği gider karşılığı olarak da liraki ceman lira konulmuştu. Fakat 5269 sayılı kanundan faydalanacakların miktarı tahminin çok üstünde çıkmış ve bugüne kadar mtira- ( S. Sayısı : 250)

3 B. M. Düşülen Eklenen îzahat caat edenlerin istihkakları yekûnu liraya baliğ olmuştur. Yıl sonuna kadar muhtemel yeni müracaatlarda göz önüne alınarak bu miktarın ilâvesi zaruri görülmüştür. Millî Eğitim Meslekî ve Teknik Öğretim ile ortaöğretimde 1949 yılında yapılacak teşkilât karşılığı olarak bütçeye geçen yıla nazaran ilâveten konulan ödeneklerden, mezkûr teşkilât kanunlarının henüz çıkmamış olması dolayısiyle bu miktarın tenzili mümkün görülmüştür sayılı Kanuna bağlı cetvelde gösterilen başöğretmenlik ücretlerinden şimdiye kadar 20 lira ücretli 90 aded, 15 lira ücretli 490 aded ve 10 lira ücretli 360 adedinin dağıtımına zaruret görülmemiş, bundan dolayı bu miktar tasarruf elde edilmiştir Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Şubesinde istihdamına zaruret görülen 3 yabancı öğretmenin ücretleri karşılanacaktır Yıl başından beri yapılan harcamalara vâki taeplere göre bu miktarın eklenmesine zaruret hâsıl olmuştur Bir kısım mefruşatın alınmasından sarfınazar edilmiştir Bu yıl Yüksek Öğretmen Okuluna öğrenci alınmaması dolayısiyle tenzili mümkün olmuştur Eğitmen sayısının indirilmesinden dolayı bâzı mahallerde açılması mutasavver kurslar da açılmamıştır Afganistan'da özel okul öğrenci sayısmm ders yılında azalmış ve öğrencilerden alman ücretlerle okul masraflarının karşılanabileceği anlaşılmıştır Birçok ilçelerimizde yurttaşlar tarafından ortaokul binası yaptırılması için teşebbüse girişilmiş ve bu teşebbüsleri teşvik maksadiyle 1949 yılı Bütçesine ilk defa olarak lira konulmuş bulunmaktadır. Bugünkü talep tutarı ise liradır. Bütçe imkânları d âhilinde bunlardan pek mühim ve müstacel ol arlarını karşılamak üzere lira daha eklenmesi icabetmiştir. Bayındırlık sayılı Kanuna göre ataj için yabancı mem leketlere gönderileceklerin iki yıl Devlet hizme* ( S. Sayısı,: 250 )

4 4 B. M. Düşülen Eklenen îzahat tinde başarı ile çalışmış olması ieabetmekte ve Hükümetçe de gönderilecek kimseler arasında yabancı dile vâkıf olanlar tercih olunmaktadır. Hali hazırda Bayındırlık teşkilâtında ingilizce'ye hakkıyle vâkıf olanların ekserisinin hizmet müddetleri bakımından mezkûr kanuna göre gönderilmelerine imkân bulunmamakta olduğundan bu gibi yüksek mühendis ve mühendislerin Amerika'daki yol faaliyeti üzerine Amerikan Hükümetince gösterilen imkân ve kolaylıklardan da faydalanmak suretiyle incelemeler yapmak üzere kısa sürelerle gönderilmesi şeklinin ihtiyarına gidilecektir. Bu maksadı teminen 4489 sayılı Kanuna göre yapılacak giderler tertibinden bu maksatla konulmuş olan ödeneğin tenzil edilerek bu maddeye aktarılması zaruri görülmüştür. 20/A Askerî ve sivil ihtiyaçları birlikte karşılamak üzere Esenboğa ve Yeşilköy'de yapılacak hava meydanlarına ait arazinin Millî Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu hükümlerine göre kamulaştırılması için Millî Savunma Bütçesine aktarılması muvafık görülmüştür sayılı Kanun gereğince memurlara yaptırılacak meskenler karşılığı olarak bütçeye konulmuş olan ödenekten 200 bin lirasının Erzincan evleri için aşağıdaki maddede izah olunan ihtiyacı karşılamak maksadiyle tasarruf edilmiştir Erzincan şehri için evvelce derpiş olunan 600 talep karşısında Avusturya'dan bu miktar takma ev satın alınması için gerekli taahhüt yetkisi ve ödenek verilmiş olduğu halde bilâhara 73 tane daha vâki olduğundan bunları da karşılamak maksadiyle teklif edilmektedir. Ekonomi ve Ticaret (Ekonomi kısmı) Geçici görev yolluğu tertibinden bugüne kadar yapılan sarfiyata nazaran bu miktarın tasarrufu mümkün olacaktır Elde mevcut tahakkuk evrakına, halen hastane ve sanatoryumlarda tedavi altında bulunan hasta memur adedine ve lüzum gösterilen tedavi müddetlerine göre yıl sonuna kadar olan ihtiyaç da göz önünde bulundurularak bu miktarın eklenmesine zaruret hâsıl olmuştur. ( S. Sayısı : 250 )

5 5 -. Eklenen İzahat Basın ve Yayın Genel Müdürlüğü Eylül 1949 tarihinden itibaren muntazam yayınlara başlıyacak olan istanbul Radyosunun yıl sonuna kadar olan her türlü işletme ihtiyaçları karşılanacaktır. Adalet Bütçenin tanziminde, 750 gramlık bir ekmeğin ortalama 24,09 kuruşa mal olacağı göz önünde tutularak ödenek alınmıştı, illerden alman fiyat listelerine göre bu miktarın halen vasati 28,80 kuruşa çıktığı anlaşıldığından fiyat artışını karşılamak üzere ek ödenek istenilmesine zaruret hâsıl olmuştur. içişleri Yapılacak ara seçimleri giderleri için bütçede mevcut ödeneğe ilâveten daha bu miktara ihtiyaç bulunduğu tesbit edilmiştir. Dışişleri yılı Bütçesinin tanziminden sonra alınan malûmata nazaran Avrupa Ekonomik işbirliği Teşkilâtına devresi için katılma payı olarak lira ve devresine mahsuben de lira katılma paıyı ve ayrıca tesis edilen mütedavil sermaye fonu için temmuz 1948 rayici üzerinden lira ki ceman lira ödememiz gerekmektedir. Ancak bu ihtiyaçlar karşılığı olarak 1949 yılı Bütçesine lira ödenek konulmuş bulunduğundan, aradaki farkı karşılamak üzere teklif edilmektedir. Maliye Kızılay Derneğinin âcil bâzı hâdiseler karşısında zarar gören halkımıza çeşitli yardımlarda bulunduğu ve ayrıca bâzı hizmetleri de ifa ettiği göz önüne alınarak derneğe bu miktar yardım yapılması muvafık 1 görülmüştür. Derneğin bu mevzularda yapmış olduğu yardım ve hizmetlerin müfredatı şunlardır : Yozgad Mülteciler Kampının Kastamoni'ye nakli ile; inzibati kısmı hariç olmak üzere, Kızılay Derneği tarafından idaresi muvafık görülmüş olduğundan mültecilerin nakil, yönetim, iaşe, ibate, ilbas ve sair her türlü giderleri karşılığı Filistin! muhacirlerine yardım olarak Kızılay Derneği tarafından gönderilen mahruti çadırların bedeli ve nakil masrafları Seyhan ve içel bölgelerinde selden zarar görenlere (S. Sayısı : 250)

6 _ 6 - B. M. Eklenen İzahat dağıtılan ve bedeli 1948 yılında 5262 sayılı Kanunla alınaiı ödeneğe istinaden Kı/ılaya ödenen tohumlukların ilâve nakil masrafları Seyhan seylâbmda zarar görenlere Kızılay Derneği tarafından dağıtılan petrol bedelleri Kuraklık, sel ve sair âfetler dolayısiyle yiyecek sıkıntısı çeken bölgelere dernek tarafından yapılan âcil yardımlar :. Sonob , Çıldır , Doğu Bayazit 5 000, Abana 4 000, Saran Köyü 4 000, Bitlis 4 000, Amasya , Ayancık 5 000, Sivas , Mesudiye 4 000, Muş 5 000, Arıt 5 000, Aşkale 1 000, Andırın 3 000, Reşadiye 3 000, Akşehir Ekonomi ve Ticaret (Ekonomi kısmı) Maden Tetkik ve Arama Enstitüsünün Ekonomi ve Ticaret nca tasdik olunan iş programı gereğince petrol işlerine tahsis edilecektir. Üçüncü madde : Yakında kanuniyet kesbedecek 1950 yılından itibaren yürürlüğe girecek olan Gelir, Kurumlar, Esnaf Vergileri ve Vergi Usul Kanununun tatbikma hazırlık olmak üzere, muhtelif illerde kurslar açılarak civar il ve ilçeler gelir ve tahsilat memurlarının yetiştirilmeleri gerekmekte olduğu gibi mes/kûr kanunların tatbikatiyle ilgili basılı kâğıt ve defterlerin yeniden tab ve tevzii ve yeniden tesis edilecek mükellef dosyalarının bu yıl içinde temini zaruri bulunmaktadır. Gerek kurslara katılacakların yolluk ve yevmiyeleri ile diğer kurs giderlerinin, gerek basılı kâğıt ve defterlerle dosya tesisi masraflarının ayrı ayrı ne miktara baliğ olacağını şimdiden tâyin ve tesbite imkân bulunmamakta ve mezkûr kanunların tatbikatına hazırlık işleriyle ilgili başkaca bir masraf ihtiyarı gerekip gerekmiyeceği de bugünden kestirilmemekle beraber bu miktar ödeneğe ihtiyaç olacağı anlaşılmıştır. Dördüncü madde Şarkta teşkil edilen 8 nci seyyar jandarma ayali için 1948 yılında inşasına başlanmış olan 2 pavyon bir mutfak ve bir tavla binasiyle Mardin'de 4 ncü jandarma er okul alayı birinci taburu kışla binalarının kış mevsiminin çok erken başlamış olması dolayısiyle yıl içinde tamamlanması mümkün olmadığından ikmalleri için Jandarma Genel Komutanlığı bütçesinin onarma giderleri tertibinden tasarruf edilen miktarın bu işlere tahsisi zaruri görülmüştür. Beşinci Madde : Jandarma teşkilâtında ve bilhassa hudut bölgelerinde asayiş ve emniyetin temini için motorla vasıtalara olan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Bu işlerde kamyondan ziyade jip arabalarının daha müsait ve şayanı tercih oldukları tecrübe ile anlaşılmış olduğundan 1949 yılı bütçesine 3 kamyon ve 6 jip alınması maksadiyle konulan ödenekle kamyon yerine jip alınması daha muvafık görülmüştür. ( S. Sayısı : 250 )

7 7 MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı A ve A/I cetvellerinin ilişik (1) sayılı cetvelde yazılı tertipleri arasında ( ) liralık aktarma yapılmıştır. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı A ve A/I cetvellerinin ilişik (2) sayılı celvelde yazılı tertiplerine ( ) lira ek ödenek verilmiştir. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı A işaretli cetvelin Maliye kısmında (Gelir, Kurumlar, Esnaf vergileri ve Vergi Usul Kanununun uygulanma hazırlıklariyle ilgili her türlü giderler) adı ile yeniden açılan 482/A bölümüne ( )'lira olağanüstü ödenek konulmuştur. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı A işaretli cetvelin Jandarma Genel Komutanlığı kısmının 407 nci (Onarma giderleri) bölümünden ( ) lira (A/I) cetvelinin Bayındırlık kısmının 20 nci (Yapı ve onarma işleri) bölümünde (Jandarma Genel Komutanlığı) adı ile yeniden açılan 11 nci maddeye olağanüstü ödenek olarak aktarılmıştır. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağ R işaretli cetvelin Maliye kısmııı- lı HÜKÜMETİ^ TEKLİFİ 1949 yılı Bütçe Kanunuma bağlı A, A/I ve R cetevllerinde değişiklik yapil/ması hakkında Kanun tasarısı ıdaki 469 ncu (3827 sayılı Kanun gereğince satmalmacak taşıtlar karşılığı) bölümünün 4 ncü (Jandarma Genel Komutanlığı) maddesindeki 13 kamyon kaldırılarak jeep adedi 16 ya çıkajrılmıştır. MADDE 6. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 7. Bu Kanunu Maliye Bakanı yürütür. Başbakan Devlet Bakanı S. Günaltay Başb. Yardımcısı Nihat Erim Devlet Bakanı Adalet Bakanı N. E. Sümer Fuad Sirmen Millî Savunma Bakanı içişleri Bakanı H. Çakır E. Eri irgil Dışişleri Bakanı Maliye Bakanı N. Sadak 1. R. Aksal Millî Eğitim Bakanı Bayındırlık Bakanı T. Banguoğlu S. Adaları Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sa. ve So. Y. Bakanı C. S. Barlas Gümrük ve Tekel Bakanı Tarım Bakanı Dr. E. Ş. Bilrge Cavid Oral Ulaştırma Bakanı Çalışma Bakanı Dr. Kemal Satır Reşat Ş. Sirer

8 8 Hükümetin teklifine bağlı cetveller [1] SAYILI. CETVEL B. M. Ödeneğin çeşidi Düşülen Eklenen Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü Her türlü rasat, telli ve telsiz haberleşme alet ve cihazları, gereçleri satmalma, kurma, denetleme, onarma ve işletme giderleri, geçici istasyonların işletilmesi, nakil vasıtalarının işletme ve onarmaları ve karoserlerinin yaptırılmaları giderleri Milletlerarası Kurumlara katılma payı Millî Savunma, Posta ve telgraf ücretleri 1 Kara Harb gereçleri, teçhizat, tahkimat karşılıkları ve giderleri 2 Hava Uçak fabrikaları işçi ücretleri Denize ait harb gereçleri, teçhizat, çeşitli gereçler ve devri - çark 4 Mühimmat, tahkimat, top işleri ve muytabiye 7 Çeşitli gereçler Bölüm toplamı SO ) Ecza ve sıhhi gereçler giderleri Tedavi giderleri Yapı ve onarma işleri 2 Hava Hava meydanları ile yolları ve depoları yapımı Maliye 440 Aylıklar 1 Memurlar aylığı Devlet Borçları >31 Vatani hizmet karşılığı bağlanan aylık ödenekler Millî Eğitim 561 Kanunları gereğince verilecek ücretler ve tazminatlar sayılı Kanun gereğince verilecek ek görev tazminatı sayılı Kanunun 13 ncü maddesi gereğince verilecek başöğretmen ücreti Bölüm toplamı ( S. Sayısı : 250 )

9 9 B. M. ödeneğin çeşidi Düşülen Eklenen 562 Yabancı uzman, öğretmen ve hizmetlilerle tercümanlarının ücretleri ve 4598 sayılı kanunlar gereğince yapılacak zamlar ve yardımlar 3 Doğum yardımı Merkez büro giderleri 2 Döşeme ve demirbaş Yüksek okullar genel giderleri 1 Yüksek öğretmen okulu 30 ODÖ , 3803, 4274, 4357, 4459 ve 5129 sayilı kanunlar gereğince ödenecek köy okulları ile enstitüleri 1 v«köy eğitmenleri giderleri 2 Köy eğitmenleri kursları Yabancı memleketlerdeki Türk özel okullarına îl ve ilce merkezlerinde halk tarafından yaptırılan okul binaları için müteşehbis derneklere Bayındırlık 630 Yolluklar 4 Yabancı memleketler yolluğu sayılı Kanuna göre staj için yabancı memleketlere gönderileceklerin yollukları ile başka her çeşit giderleri /A 5076 sayılı Kanun gereğince hava meydanları yapımı için girişilecek yüklenmeler karşılığı sayılı Kanun gereğince yapılacak memur meskenleri ( lirası Doğu bölgeleri için) sayılı Kanun gereğince Erzincan'da yaptırılacak mcskenve her türlü giderler karşılığı (Gider şekli Bakanlar Kurulunca belirtilir.) Ekonomi ve Ticaret (Ekonomi kısmı) 661 Yolluklar :* 2 Geçici görev yolluğu sayılı Kanun gereğince yapılacak tedavi giderleri ve yollukları GENEL TOPLAM (S. Sayısı :l250)

10 - 1 - [2] SAYILI CETVEL B. M. ödeneğin çeşidi Lira, Basın ve Yaym Genel Müdürlüğü 122 Radyo istasyonları ile stüdyoları yönetim ve işletme giderleri 5 Başka radyo dîfüsyon istasyon ve stüdyoları Adalet. 213 Ceza r«tevkif evleri 1 Yiyecek giderleri * İçişleri 339 Seçim giderleri. :' " ".'-' Dışişleri 433 Milletlerarası Kurum ve Derneklere katılma payı ' ' " :f y '*?"'? Maliye 497 Kızılay Kurumuna k Ekonomi ve Ticaret (Ekonomi kısmı) 674 Kurumlara yardım sayılı Kanun gereğince Maden Tetkik ve Arama Enstitüsüne Toplam İdareci Üyeler Kuralı»*», Büyük Millet Meclisi 1949 yılı Bütçesinde değişiklik yapılması hakkında Kanun teklifi (2/173) T. B. M. M. İdareci Üyeler Kurulu M. T Saymanlık Müdürlüğü No /506 İlişiği : 1 Yüksek Başkanlığa 1949 yılı Büyük Millet Meclisi Bütçesinin 14 ncü taşıt giderleri bölümünün 2 nei Başkanvekilleri işletme giderleri maddesiyle 15 nci Millî Saraylar giderleri bölümünün 13 ncü geçici görev yolluğu maddesinde yıl sonuna kadar yetecek ödenek mevcut olmadığından 27 nci Meclis Soruşturmasiyle yargılama ve her çeşit giderleri bölümünden (5 000) lira indirilerek (2 000) lirasının 14 ncü bölümünün 2 nci maddesine ve (3 000) lirasının da 15 nci bölümünün 13 ncü maddesine aktarılması için aşağıda yazılı kanun maddelerinin kabulünü arz ve teklif eyleriz. İdareci Üye İdareci Üye İdareci Üye M. Öker R. Güreli ( S. Sayısı : 250 )

11 İDARECİ ÜYELHR KURULUNUN TEKLİFİ 194!) yılı B. M. Meclisi Bit t re mı d e bâzı değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi Madde yılı Büyük Millet Meclisi Bütçesinin bâzı bölüm ve maddeleri arasında bağl cetvelde yazılı değişiklik yapılmıştır. Madde 2. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde o. Bu kanun Büyük Millet Meclisi tarafından yürütülür. CITVKL B. M. Ödeneğin çeşidi 27 Meclis soruştıırmasiyle yargılama ve her çeşit giderleri \rleri 14 2 Başkanvekilleri otomobil işletme giderleri Millî Saraylar geçici görev yolluğu İndirilen Lira Eklenen Lira Toplam _ _ T. B. M. M. Bütçe, Komisyonu Esas No. 1/571,2/173 'Karar No yılı Bütçe Kanununa bağlı A, A/I ve R cetvellerinde değişiklik yapılması hakkında Maliye nca hazırlanıp 'Başbakanlığın 28. V tarihli ve 71/1364 sayılı tezkeresiyle İdareci Üyeler Kurulununun aynı yıl Büyük Millet Meclisi Bütçesinde değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifleri Komisyonumuza verilmekle İdareci Üye Sivas Milletvekili muttalip Öker, Başbakan Yardımcısı Nihat Erim, Bayındırlık Bakanı Şevket Adalan, Millî Eğitim Bakanı Tahsin Banguoğlu ve Maliye Bakam İsmail Rüştü Aksal ve diğer dairelerin yetkili temsilcileri hazır oldukları halde incelenip görüşüldü. Tasarı, 1949 yılı Bütçe Kanununa bağlı A, A/I işaretli cetvellerin bâzı bölümleri arasında ( ) liralık aktarma yapılmasına ve bir kısım tertiplere ( ) lira ek ödenek ve yeniden açılan bir bölüme ( ) lira olağan Bütçe Komisyonu raporu Yüksek Başkanlığa ( S. Sayısı : 250 ) üstü ödenek verilmesi ve yine yeniden açılan diğer bir bölüme ( ) lira olağanüstü ödenek aktarılması ve R. cetvelinin nakil vasıtaları satmalına bölümüne ait formülde bir değişiklik yapılması maksatlariyle hazırlanmış olup yapılan görüşmeler sonunda bütün bu ödeneklerin verilmesi veya aktarılması hakkında ileri sürülen sebepler Komisyonumuzca yerinde görülmüş ve ek ödeneklere ait ( ) liranın bu yılın gelir seyrine göre hâsıl olan fazla ile karşılanması mümkün olduğu anlaşılarak her iki tasarı birleştirilmek suretiyle kabul edilmiştir. Yalnız ek ödenekler arasında bulunan. Kızıltıya yardım bölümüne Meclisin tatil devresinde her hangi bir ihtiyacı karşılamak ve ancak böyle bir hal vukuunda bu kuruma Hükümetin takdir edeceği miktarda tediye edilmek üzere daim ( ) liralık bir Ödenek ilâvesi hakkındaki

12 teklifi Komisyonumuz uygun ve bunun da gelir fazlasiyle karşılanmasını mümkün gördüğünden bu miktar ödenek tasarıya eklenmiştir. Tasarının birinci ve ikinci maddeleri bu değişikliğe göre düzeltilmiş diğer maddeleri ayniyle kabul edilmiştir Bu izaha göre yeniden hazırlanan tasarı cetvelleriyle birlikte Kamutayın onayına arzedilmek üzere Yüksek Başkanlığa sunulur. Başkan Sözcü Kâtip Mardin Ankara Ankara R. Erten M. Eriş F. Öymen İÜ Amasya A.K. Yiğit oğlu Bursa F. Bük istanbul Dr.A.Adıvar Konya M. A. Binal Tokad R. A. Sevengil Ankara Dr.A.H.Selgil Diyarbakır V. Dicleli İzmir 8. Odyak Malatya M. S. Eti Âydııl Gl.R. Alpman İsparta K. Turan 'Kastamonu T. Coşkan Seyhan A. R. Yüregir Urfa E. Tekeli MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı A ve A/I cetvellerinin ilişik (I) sayılı cetvelde yazılı tertipleri arasında ( ) liralık aktarma yapılmıştır. MADDE yılı Bütçe Kanununa bağlı A ve A/I cetvellerinin ilişik (2) sayılı cetvelde yazılı tertiplerine ( ) lira ek ödenek verilmiştir. MADDE 3. Hükümetin 3 noü maddesi ayniyle kabul edilmiştir. BÜTÇE KOMİSYONUNUN DEĞIŞTlRÎŞÎ 1949 yılı Bütçe Kanununa bağh A, A/l ve R cetvellerinde değişiklik yapılması hakkında Kanun tasanst MADDE 4. Hükümetin 4 ncü maddesi ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 5. Hükümetin 5 nci maddesi ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 6. Hükümetin 6 ncı maddesi ayniyle kabul edilmiştir. MADDE 7. Hükümetin 7 nci maddesi ayniyle kabul edilmiştir. ( S. Sayısı : 250 )

13 - ıs - Bütçe Komisyonu değiştiricine bağlt cetveller 1 [1] SAYILI CETVEL B. M. ödeneğin çeşidi Düşülen Eklenen Büyük Millet Meclisi 14 Taşıt giderleri 2 Başkanvekilleri otomobili işletme giderleri 15 Millî Saraylar giderleri 13 Geçici görev yolluğu 27 Meclis soruşturmasiyle yargılama ve her çeşit giderleri Toplanı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Her türlü rasat, telli ve telsiz haberleşme alet ve cihazları, gereçleri satmalma, kurma, denetleme, onarma ve işletme giderleri, geçici istasyonların işletilmesi, nakil vasıtalarının işletme ve onarmaları ve karoserlerinin yaptırılmaları giderleri Milletlerarası Kurumlara katılma payı Millî Savunma BakanUğı Posta ve telgraf ücretleri 1 Kara Harb gereçleri, teçhizat, tahkimat karşılık ve giderleri 2 Hava Uçak fabrikaları işçi ücretleri Denize ait harb gereçleri, teçhizat, çeşitli gereçler ve devriçark 4 Mühimmat, tahkimat, top işleri ve m uy tabiye 7 Çeşitli gereçler Bölüm toplamı S5j Ecza ve sıhhi gereçler giderleri Tedavi giderleri Yapı ve onarma işleri 2 Hava Hava meydanları ile yolları re depolan yapımı Maliye BakanUğı Aylıklar 1 Memurla? aylığı Devlet Borçlan Vatani hizmet karşılığı bağlanan aylık ve ödenekler (S. Sayısı : 250)

14 - 14- B. M. ödeneğin çeşidi Düşülen Eklenen Millî Eğitim 561 Kanunları gereğince verilecek ücretler ve tazminatlar sayılı Kanun gereğince verilecek ek görev tazminatı sayılı Kanunun 13 ncü maddesi gereğince verilecek başöğretmen ücreti Bölüm toplamı Yabancı uzman, öğretmen ve hizmetlilerle tercümanlarının ücretleri ve 4598 sayılı kanunlar gereğince yapılacak zamlar ve yardımlar 3 Doğum yardımı Merkez büro giderleri 2 Döşeme ve demirbaş Yüksek okullar genel giderleri 1 Yüksek öğretmen okulu , 3803, 4274, 4357, 4459 ve 5129 sayılı kanunlar gereğince ödenecek köy okulları ile enstitüleri ve koy eğitmenleri giderleri 2 Köy eğitmenleri kursları Yabancı memleketlerdeki Türk özel okullarına îl ve ilce merkezlerinde halk tarafından yaptırılan okul binaları için müteşebbis derneklere Bayındırlık 630 Yolluklar 4 Yabancı memleketler yolluğu sayılı Kanuna göre staj için yabancı memleketlere gönderileceklerin yollukları ile (başka her çeşit giderleri /A 5076 sayılı Kanun gereğince hava meydanları yapımı için girişilecek yüklenmeler karşılığı sayılı Kanun gereğince yapılacak memur meskenleri ( lirası Doğu bölgeleri için) sayılı Kanun gereğince Erzincan'da yaptırılacak meskenler ve her türlü giderler karşılığı (Gider şekli Bakanlar Kurulunca belirtilir.). ' Ekonomi ve Tiearet Bakanhğı (Ekonomi kusma) 661 Yolluklar 2 Geçici görev yolluğu sayılı Kanun gereğince yapılacak tedavi giderleri ve yollukları GENEL TOPLAM (S. Sayısı : 2 0)

15 15 [2] SAYILI CETVEL B. M. Ödeneğin çeşijcli Lira Basın ve Yaymı Genel Müdürlüğü 122 Radyo istasyonları ile stüdyoları yönetim ve işletme giderleri 5 Başka radyo difüzyon istasyon ve stüdyoları Adalet 213 Ceza ve tevkif evleri 1 Yiyecek giderleri İçişleri 339 Seçim giderleri Dışişleri 433 Milletlerarası Kurum T«Derneklere katılma payı Maliye 4$7 Kızılay Kurumuna Ekonomi ve Ticaret (Ekonomi kısmı) 674 Kurumlara yardım sayılı Kanun gereğinoe Maden Tetkik ve Arama Enstitüsüne Toplam ^M» M ( S. Sayısı : 250 )

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490)

101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun. (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) 101.946 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılmasına dair kanun (Resmî Gazete ile ilânı : 26. XII. 19d6 - Sayı : 6490) No. Kabul tarihi 4976 23. XII. 1946 BİRİNCİ MADDE 1946 yılı

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

S. Sayısı: 82. Başbakan Ş. Saraçoğlu

S. Sayısı: 82. Başbakan Ş. Saraçoğlu S. Sayısı: 82 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü ihtiyaçları için gelecek yıllara geçici yüklenmelere girişilmesi hakkında kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları (1545) T. C. Başbakanlık

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756)

hakkındaki 4991 sayılı Kanuna bir fıkra eklenmesi hakkında Kanun tasarısı ve Dışişleri ve Bütçe Komisyonları raporları (1/726, 1/756) S. Sayısı: 253 Sürekli Görevle Yabancı Memleketlerde Bulunan Memurların Aylıkları hakkındaki 4991 sayılı Kanunun 1 nci maddesine bir fıkra eklenmesine dair Kanun tasarısı ve Dışişleri K omisyonu raporu

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459)

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459) S. Sayıs:ı 172 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresiyle Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 yılı

Detaylı

Yükşlk öğrenim öğrenci Yurtları ve Aşevleri hakkındaki S37S sayılı) Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komisyonları

Yükşlk öğrenim öğrenci Yurtları ve Aşevleri hakkındaki S37S sayılı) Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komisyonları S. Sayısı: 76 Yükşlk öğrenim öğrenci Yurtları ve Aşevleri hakkındaki S37S sayılı) Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komisyonları raporları (/76) T. C. Başbakanlık ' 4. III. 9 Muatâdât Genel

Detaylı

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ DORKM:TOI CÎLT : 2 TOPLANTI:! T, B M, M TUTANAK DERGİSİ Onuncu birleşim 29 XI 1946 Cuma t fîegen tıodtanak ggeti 130 2 hayale edilen kâğıtlar 130,131 3 Başkş,nj3fc iy^nmın Kamutaya sunuşla*} 131 1 $ajnı

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511)

Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) Dönem: 23 Yasama Yılı: 2 TBMM (S. Sayısı: 130) Harp Akademileri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Millî Savunma Komisyonu Raporu (1/511) T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 24/01/2008

Detaylı

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN

KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN 3287 KÖY İÇME SULARI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 7478 Kabul Tarihi : 9/5/1960 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 16/5/1960 Sayı : 10506 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 41 Sayfa : 1019 Kanunun

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145)

205 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 2. III. 1949 - Sayı; 7145) 5 ' Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 99 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III. 99 - Sayı; 75) No. 58.-' *' r Kabul tarihi ' * 7..99 BÎRÎNCl MADDE Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdülrüğü

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı

Saygılarımla. Ferruh Bozbeyli Millet Meclisi Başkanı Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı 30 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 sayılı Kanuna ek Elâzığ Veteriner Fakültesi kuruluş kadroları hakkında kanun tasarısının Millet Meclisince

Detaylı

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU BÖLÜM: 1. Kanunun Şümulü

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU BÖLÜM: 1. Kanunun Şümulü ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU Kanun Numarası : 257 Kabul Tarihi : 23/2/1961 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 27/2/1961 Sayı : 10744 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 4 Cilt : 1 Sayfa : 1584 BÖLÜM: 1 Kanunun

Detaylı

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI DÜZENLEMELER YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI DÜZENLEMELER YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI DÜZENLEMELER YAPILMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Kanun Hük. Kar.nin Tarihi : 15/8/2016 No : 674 Yetki Kanununun Tarihi : 18/10/1982 No: 2709 25/10/1983 No : 2935

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK 1891 SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16.11.1970, No : 7/1564 Dayandığı

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384

Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 Dönem : 1 Toplantı : 3 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 384 1963 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (M. Meclisi 1/622; C.

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) S. Sayısı: 46 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatesı (1185,186) Orman umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik

Detaylı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TELEFON YÖNETMELİĞİ Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 04/03/1993 Karar No : 44 Başkanlık Divanı Değişiklik Karar Tarihi : 30/12/1998 Karar No : 98 Başkanlık Divanı Değişiklik

Detaylı

Türk Vatandaşları Hakkında Yabancı Ülke Mahkemelerinden ve Yabancılar

Türk Vatandaşları Hakkında Yabancı Ülke Mahkemelerinden ve Yabancılar Dönem: 20 Yasama Yılı: 1 T.B.M.M. (S. Sayısı: 16) Türk Vatandaşları Hakkında Yabancı Ülke Mahkemelerinden ve Yabancılar Hakkında Türk Mahkemelerinden Verilen Ceza Mahkûmiyetlerinin İnfazına Dair Kanunun

Detaylı

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310)

istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/310) Dönem : Toplantı : MİLLET MECLİSİ S.'Sayışı : 9 istanbul Teknik Üniversitesi kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/30) T. a Başbakanlık Kanunlar

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

Kabul Tarihi : 30/5/1985. Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/1985 Sayı : Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 24 Sayfa : 443

Kabul Tarihi : 30/5/1985. Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 7/6/1985 Sayı : Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 24 Sayfa : 443 SİLAHLI KUVVETLER İHTİYAÇ FAZLASI MAL VEHİZMETLERİNİN SATIŞ, HİBE, DEVİR VE ELDENÇIKARILMASI; DİĞER DEVLETLER ADINA YURTDIŞI VE YURT İÇİ ALIMLARIN YAPILMASI VEEĞİTİM GÖRECEK YABANCI PERSONELHAKKINDA KANUN

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu

_ 3 - Sözcü Ağrı Kasım Küfrevi Çankırı Söz hakkım mahfuzdur K. Arar. Millî Eğitim Komisyonu raporu S. SAYISI : Millî Eğitim Bakanlığı kuruluş kadrolariyle merkez kuruluşu ve görevleri hakkındaki sayılı Kanunda değişiklik yapılmasına dair sayılı Kanuna bağlı ve sayılı cetvellerde değişiklik yapılması

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1)

(31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) (31.12.2005 tarih ve 26040 4. Mükerrer Sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır) Maliye Bakanlığından : Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ (Seri No: 1) 1. Giriş Bilindiği üzere, 24/12/2003 tarihli

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu. : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL

T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu. : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu Denetlenen Mali Yıl : 2011 Denetim Komisyonu Başkanı Üyeler : Bülent KORKMAZ : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL Denetime

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ 2016 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU 4 MECLİS KARARLARI (KOMİSYONA SEVK İLE İLGİLİ) 10 ENCÜMEN KARARI 11 ÖZET

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

407 1955 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

407 1955 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu 407 9 Malî Yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm :. III.9- Sayı: 894) No. Kabul tarihi 07 8. II. 9 MADDE. Devlet Bütçesine giren dairelerin 9 Bütçe yılı yatırımlar dışında kalan için, bağlı

Detaylı

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu

- 807. frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1949 yılı Bütçe Kanunu - 807 frevlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı:. III. 949 - Sayı: 74) No. - Kabul tarihi 47 8..949 BİRİNCİ MADDE Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 949 yılı giderleri

Detaylı

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU (1)

ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU (1) 3619 ER VE ERBAŞ HARÇLIKLARI KANUNU (1) Kanun Numarası : 257 Kabul Tarihi : 23/2/1961 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 27/2/1961 Sayı : 10744 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 4 Cilt : 1 Sayfa : 1584 BÖLÜM:

Detaylı

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300

Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 Donem : 1 Qf? Toplat : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 300 1967 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Karma Bütçe Komisyonu raporu (Mîllet Meclisi 1/397;

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN KANUN NO: 3096 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi: 4 Aralık 1984 Resmi Gazete ile Neşir ve

Detaylı

Erzincan'da yaptırılacak meskenler hakkında kanun tasarısı ve Bayındırlık ve Bütçe Komisyonları raporları (1/365)

Erzincan'da yaptırılacak meskenler hakkında kanun tasarısı ve Bayındırlık ve Bütçe Komisyonları raporları (1/365) S. Sayısı: 193 Erzincan'da yaptırılacak meskenler hakkında kanun tasarısı ve Bayındırlık ve Bütçe Komisyonları raporları (1/365) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü 21. VI. 1948 Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 17. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ SALI

T.C. AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ 17. OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ SALI BİRİNCİ OTURUM; T.C. 1. 07.05.2013 tarihli 16ncı olağan Birlik Meclis Toplantısı na ait Tutanak Özetinin okunması. 2. 2014 Yılı Bütçe Teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu na havale edilmesi. 3. Üye Belediyelerin

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1-Belediye/bağlı idare/birlik birimleri için (A) Ödenek cetvelinde gösterildiği gibi toplam 21.000.000.00.TL. ödenek verilmiştir. İfadesi komisyonumuzca oy birliği ile

Detaylı

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum

Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı. Kurum Resmi Gazete Tarihi: 31.12.2005 Resmi Gazete Sayısı: 26040 Maliye Bakanlığı Tebliğin Adı Harcama Yetkilileri Hakkında Genel Tebliğ Tebliğ No (Seri No: 1) Resmî Gazete Tarihi 31/12/2005 Resmî Gazete Sayısı

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

No: 393 BİLGİ NOTU. Talep edildiği takdirde yönetmelikteki değişiklikler önceki haliyle karşılaştırmalı olarak gönderilecektir. Saygılarımızla.

No: 393 BİLGİ NOTU. Talep edildiği takdirde yönetmelikteki değişiklikler önceki haliyle karşılaştırmalı olarak gönderilecektir. Saygılarımızla. BİLGİ NOTU KONU : Gülhane Askerî Tıp Akademisi ve Bağlı Eğitim Hastaneleri Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Gülhane Askerî Tıp Akademisi ve Bağlı Eğitim Hastaneleri

Detaylı

BÜTÇE VE KESİN HESAP DAİRE BAŞKANLIĞI

BÜTÇE VE KESİN HESAP DAİRE BAŞKANLIĞI BÜTÇE VE KESİN HESAP DAİRE BAŞKANLIĞI Daire Başkanlığımıza bağlı Hesap İşleri Şube Müdürlüğü, Bütçe ve Kesin Hesap Şube Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Krediler Servis, Yemekhane Saymanlığı ve Ayniyat Saymanlığı

Detaylı

(1) Bu fıkranın uygulanması ile ilgili olarak 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kanunun 81 inci maddesine maddesine bakınız.

(1) Bu fıkranın uygulanması ile ilgili olarak 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kanunun 81 inci maddesine maddesine bakınız. 6771 MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI, KARA, DENİZ VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIKLARINA BAĞLI KURUMLAR İLE ASKER HASTANELERİNDE DÖNER SERMAYE TEŞKİLİ VE İŞLETİLMESİNE İLİŞKİN KANUN (1) Kanun Numarası : 3225 Kabul

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702)

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 467 Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Kanunu Tasarısı ve Millî Eğitim Komisyonu Raporu. (1/702) i T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik 18 Mayıs 1983 Dairesi Başkanlığı

Detaylı

- 435-1953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu

- 435-1953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu - 435-953 Malî yılı Muvazenei Umumiye Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 2. 77.953 - Sayı : 8348) No. Kabul tarihi 6076 28. H. 953 MADDE. Devlet Bütçesine giren dairelerin 953 Bütçe yılı yatırımlar dışında

Detaylı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı

7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı DONEM : 22 CİLT : 1 YASAMA YILI: 1 7 nci Birleşim 10.12. 2002 Salı I. - GEÇEN TUTANAK ÖZETİ II. - GELEN KÂĞITLAR İÇİNDEKİLER III. - BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A) OTURUM BAŞKANLARININ KONUŞMALARI

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ 01 PERSONEL GİDERLERİ 235.086.904,00 01 1 MEMURLAR 94.035.681,00 01 1 1 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 1 01 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 2 Zamlar ve Tazminatlar 33.140.766,00 01 1 2 01 Zamlar ve

Detaylı

T. B. M. M. (S. Sayısı : 26) Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Adalet Komisyonu Raporu (1/396) Dönem : 18 Yasama Yılı : 1

T. B. M. M. (S. Sayısı : 26) Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Adalet Komisyonu Raporu (1/396) Dönem : 18 Yasama Yılı : 1 Dönem : 18 Yasama Yılı : 1 T. B. M. M. (S. Sayısı : 26) Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Adalet Komisyonu Raporu (1/396) T. C, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar 18.2.1988 Genel

Detaylı

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ (27.7.2015 R.G. 118 A.E. 496 Sayılı Tüzük) BAKANLIKLARIN KURULUŞ İLKELERİ YASASI (57/1977, 25/1982, 76/1989, 26/1991, 28/1992, 40/1993, 18/1994, 4/1996, 24/1999,

Detaylı

TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI

TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI TÜRKİYE HÜKÜMETİ İLE MİLLETLER ARASI ÇALIŞMA TEŞKİLATI ARASINDA TÜRKİYEDE BİR ÇALIŞMA ENSTİTÜSÜ KURULMASINA MÜTEALLİK 13 SAYILI EK ANLAŞMA Milletlerarası Çalışma Teşkilatı (Badema Teşkilatı diye anılacaktır.)

Detaylı

17 Haziran 2008 SALI. Resmî Gazete. Sayı : YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARI. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından: Karar No : 197. İtiraz No : - KARAR -

17 Haziran 2008 SALI. Resmî Gazete. Sayı : YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARI. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından: Karar No : 197. İtiraz No : - KARAR - 17 Haziran 2008 SALI Resmî Gazete Sayı : 26909 YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARI Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından: Karar No : 197 İtiraz No : - KARAR - Başkanlık Makamınca Kurulumuza sunulan 25/4/2008 tarihli

Detaylı

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650)

484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : Sayı : 11650) 484 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 7.3.964 - Sayı : 650) No. 435 Kabul tarihi 28. 2. 964 MADDE. Devlet Hava Meydanları işletmesi Genel

Detaylı

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936)

(Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.1965 - Sayı : 11936) 03 Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 5239 sayılı Kanuna ek Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 23.2.965 - Sayı : 936) No. Kabul tarihi 534 6. 2. 965 MADDE. 4936 sayılı Üniversiteler Kanununun

Detaylı

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013 KARAR NUMARAS: Y(K-)2-203 İDARİ KOORDİNASYON YÖNÜNDEN BAKANLKLARA BAĞL VE/VEYA İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR (Önerge No:2007/203) (KKTCBb.) Bakanlar Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu E-2-2009 sayı

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Saıjı : /9448 Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 1306 1969 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu raporu (Millet Meclisi 1/22; Cumhuriyet

Detaylı

-284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

-284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler -284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı:31.12.1997 Sayı:23217/Mükerrer) Kanun No Kabul Tarihi BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, Öz Gelirler, Hazine Yardımı

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944

İstanbul Teknik Üniversitesi hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 hakkında kanun : Kanun No: 4619 Kabul tarihi: 12/7/1944 Madde 1 - İstanbul Yüksek Mühendis Okulu, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu kanun hükümlerine göre teşkilatlandırılmıştır.

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748)

(Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) -94- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1999 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı: 7.7.1999 Sayı: 23748) Kanun No 4395 Kabul Tarihi 29.6.1999 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, öz gelirler, hazine

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN

TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN 6545 TÜRKİYE ELEKTRİK KURUMU DIŞINDAKİ KURULUŞLARIN ELEKTRİK ÜRETİMİ, İLETİMİ, DAĞITIMI VE TİCARETİ İLE GÖREVLENDİRİLMESİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 3096 Kabul Tarihi : 4/12/1984 Yayımlandığı R. Gazete

Detaylı

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOD AÇIKLAMA 2016 Harcamaların I II III IV % Oranları 01 Personel Giderleri 7,977,997.64 17.62 02 Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 1,476,182.21 3.26 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 13,523,585.11

Detaylı

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789)

T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Dönem : 22 T.B.M.M. (S. Sayısı: 789) Yasama Yılı: 3 Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İspanya Krallığı Turizm ve Ticaret Devlet Sekreterliği Arasında Turizm Alanında işbirliği Mutabakat

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 3.661.647,96 3.661.647,46,50,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 3.661.647,46

Detaylı

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592)

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 345'e 1 inci Ek Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) Malî tşler Komisyonu Raporu TC. Danışına Meclisi

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 15.7.572,59 6 GELİRLER HESABI 37.743.358,96 PERSONEL GİDERLERİ 8.550.786,61 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 57.747,26 MEMURLAR 8.219.8,82

Detaylı

GENEL GEREKÇE MADDE GEREKÇELERİ

GENEL GEREKÇE MADDE GEREKÇELERİ GENEL GEREKÇE Bu Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 164 üncü maddesi ile 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 42 nci maddesi hükümlerine göre 20/12/2012 tarihli ve 6363 sayılı

Detaylı

ASGARİ ÜCRET PRİME ESAS KAZANÇ TABAN VE TAVAN MATRAHLARI SAKATLIK (ENGELLİ) İNDİRİM ORANLARI

ASGARİ ÜCRET PRİME ESAS KAZANÇ TABAN VE TAVAN MATRAHLARI SAKATLIK (ENGELLİ) İNDİRİM ORANLARI ASGARİ ÜCRET 16 Yaşından Büyükler için (01.01.2018 31.12.2018) 2.029,50 TL PRİME ESAS KAZANÇ TABAN VE TAVAN MATRAHLARI Taban (01.01.2018-31.12.2018 Tarihleri arası) Tavan(01.01.2018-31.12.2018 Tarihleri

Detaylı

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567)

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) Dönem : 18 Yasama Yılı : 3 T. B. M. M. (S. Sayısı: 366) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Bir Ek Madde İlave Edilmesine Dair Kanun Tasarısı ve Plan ye Bütçe Komisyonu Raporu (1/567) T.C. Başbakanlık

Detaylı

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 425 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 26 2 SIRA SAYISI: 425 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (1/760) ve İçtüzük ün 128

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 0 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İzmir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin Ege Üniversitesine bağlanması hakkındaki kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 08.05.2012 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2012 / 13 HUKUK KOMİSYONU RAPORU KONU : İptal-İhdas. Komisyonumuza havale edilen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 20/04/2012

Detaylı

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu

155 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 1964 yılı Bütçe Kanunu 55 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü 964 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı ; 27.2.964 - Sayı : 642) No. 44 Kabul tarihi 22. 2. 964 MADDE. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün cari harcamaları için

Detaylı