MÜZEDE SANAT EĞİTİMİ VE DOKU ÇALIŞMASI GRUP SAYISI: Kişi ÖĞRETMENİN ADI: Berfin URAL KONU: Doku DERS SÜRESİ: 45'X 7 MÜZEDEKİ SÜRE: 150

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜZEDE SANAT EĞİTİMİ VE DOKU ÇALIŞMASI GRUP SAYISI: 10-12 Kişi ÖĞRETMENİN ADI: Berfin URAL KONU: Doku DERS SÜRESİ: 45'X 7 MÜZEDEKİ SÜRE: 150"

Transkript

1 MÜZEDE SANAT EĞİTİMİ VE DOKU ÇALIŞMASI GRUP SAYISI: Kişi ÖĞRETMENİN ADI: Berfin URAL KONU: Doku DERS SÜRESİ: 45'X 7 MÜZEDEKİ SÜRE: 150 GENEL AMAÇ Gerekli Ortam Sağlandığında; doku türlerinden yararlanarak kompozisyon ilkelerine uygun özgün doku yapıları ve yüzey düzenlemeleri yapabilmek. YÖNTEM ve TEKNİKLER Yaratıcı Drama Yöntemi, Doğaçlama Tekniği, Donuk imge/ Fotoğraf Karesi Tekniği, Anlatım, Soru- Cevap, Kolaj. TEMEL BECERİLER Eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, işbirlikli öğrenme, yardım becerileri, duyusal imajlar oluşturma, araştırma yapma, iletişim ve etkileşim, kurgu oluşturma (çağrışımlar, hayal kurma, benzerlikler, farklılıklar gibi), farklılıklara saygı, estetik duyarlılık.

2 MATERYALLER Örnek resimler, slaytlar, reprodüksiyonlar, heykel veya tors, doğal doku örnekleri (ağaç kabuğu, yapraklar, deniz kabukları, rölyef örnekleri, linol baskı örnekleri). Çizgisiz kağıt, krepon kağıdı, makarna çeşitleri, meyveler, kömür kalem, suluboya, stanpa, mürekkep, makas, yapıştırıcı, karton, eski gazete ve dergiler. MÜZEDEKİ KAYNAK ESER Lidyalılar dönemine ait heykel ve hayvan figürleri. MÜZE ZİYARETİNDE BEKLENEN ÖĞRENCİ KAZANIMLARI 1. Müzedeki eserlerle, bu eserlerin ait oldukları dönemlerdeki sanat anlayışı arasında ilişki kurar. 2. Eserler aracılığıyla Anadolu uygarlıklarını tanır. 3. Görsel tasarımlarında Anadolu uygarlıklarına ait eserlerden yararlanır. 4. Müzedeki eserlerden yola çıkarak çeşitli görsel tasarımlar yapmanın kendi kültür birikimine katkısını tartışır. 5. Estetik duyarlılık geliştirme.

3 MÜZEDE KAZANILMASI BEKLENEN ÖĞRENCİ KAZANIMLARI 1. Müzede uyulması gereken kuralları uygular. 2. Değişik kültürlere saygı duymayı öğrenir. 3. Eserler aracılığıyla Anadolu uygarlıklarını tanımaya istekli olur. 4. Müzedeki eserlerle, bu eserlerin ait oldukları dönemlerdeki sanat anlayışı arasında ilişki kurar. 5. Müze ziyaretinden zevk alır. 6. Müzedeki koleksiyonların özeliklerine göre sınıflandırılmış eserlerin bütünü olduğunu kavrar. 7. Müzedeki eserlerin belirli duygu, düşünce ve durumları yansıttığını ifade eder. 8. Lidyalılar dönemine ait eserlerdeki doku örneklerini keşif eder. 9. Lidyalılar dönemine ait eserlerdeki doku örneklerini günümüzle karşılaştırır. 10. Sosyal, kültürel ve tarihsel bağlantıları yapmak. 11. Sınıfın dışında öğrenme sağlamak. 12. Kendi topluluklarının zengin çeşitliliğini paylaşmak. 13. Yaşam boyu öğrenen ve sanat savunucuları haline gelmek.

4 ETKİNLİĞE HAZIRLIK BEKLENEN ÖĞRENCİ KAZANIMLARI 1. Müzede uyulması gereken kuralları ifade eder. 2. Müzedeki eserlerin belirli duygu, düşünce ve durumları yansıttığını ifade eder. 4. Yakın çevredeki dokuları ayırt eder. 5. Yakın çevresindeki doku örneklerinden yola çıkarak yeni bir kompozisyonla uygulama yapar. 6. Elde ettiği doku örneklerinin birimlerini yeni uygulamalarda kullanır. 7. Öğrenciler bir keşif aracılığıyla malzemeleri ve teknikleri kullanarak hayal egzersizleri ile deneyimleri betimleyip anlamlar inşa eder. 8. İki boyutlu çalışma ve üç boyutlu sanat formları, temel sanat araçları medya bilgisi ve kompozisyon elemanları yapar. 9.Sanatın tarihsel kültürel, toplumsal önemini anlar. 10. Diğer disiplinlerle bağlantı kurar.

5 MÜZE ZİYARETİ ÖNCESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 1. Amaca uygun gidilecek müze belirlenir. 2. Müzede ilgili birime öğrencilerin engel türü hakkında bilgi verilir. 3. Gerekli izinler alınır (okul idaresi ve öğrenci velilerinden). 4. Gidilecek müze ile bağlantı kurulur (varsa müze eğitimi bölümü ile). 5. Ziyaret edilecek müze ile ilgili bilgi toplanır, öğrenciler müze ziyareti ile ilgili bilgilendirilir. 6. Birlikte müze ziyareti planı gözden geçirilir ve gerekli eklemeler yapılır. 7. Müzede uyulması gereken kurallar tartışılarak bir liste oluşturulur. 8. Müze gezisi öncesi Anadolu da yaşamış olan bir uygarlık belirlenir. Bu uygarlıklardan biri olan Lidyalılar dönemi seçildi. Bu uygarlığa ait heykeller ve hayvan figürleri tanıtılır. MÜZE ZİYARETİ ÖNCESİ SINIFTA YAPILACAK ETKİNLİKLER I.ÇALIŞMA (Süre 45 ) Sınıfta öğrencilerle internet üzerinden Anadolu Medeniyetleri Müzesi internet sayfası tanıtılır. Bu sayfadan görsel tur yapılır. Müzenin planı her bir öğrenciye

6 verilerek inceletilir. Öğrencilere gidecekleri müzede inceleyip çalışma yapacakları döneme (Lidyalılar) ait doku örnekleri olacak eserlerden fotoğraflar verilir. Seçilen bu yapıların fotoğrafları öğrencilere verilir. Bir nesne belirlenir. Nesne ile ilgili tartışma yapılır. Eserin adı nedir? Eser ne zaman yapılmıştır? Nerede yapılmıştır? Ne amaçla yapılmıştır? Sanatçı ya da ustası var mıdır? Eserin bir öyküsü var mıdır? Nesnenin özellikleri neler? Kimlere ait? Niçin yapılmış? Bu nesne ne anlatır? Bu nesnenin duygusu ne? Bu nesne bu müzede ki ziyaretçilere ne anlatır? Bu nesne bu müzede bugün yapılsaydı ne tür malzemeden yapılırdı nasıl? Bu nesne senin evinde olsaydı niçin kullanırdın? Öğrencilerle müze gezi kuralları konuşulur ve yapılacak müze çalışması hakkında bilgi verilir. II. ÇALIŞMA (Süre 45 X2) Öğrencilerden gözlerini kapmaları istenir. Öğrencilerin her birine küçük heykeller, doğal doku örnekleri (ağaç kabuğu, deniz kabukları, rölyef örnekleri, linol baskı örnekleri) verilerek dokunma duyuları ile keşif etmeleri istenir. Bunun için beş dakika süre verilir. Sürenin sonunda gözlerini açmadan objeler toplanır. Her öğrenci dokunarak inceledikleri objeleri tanımları istenir. Tanımlamaları bitince aradaki benzerlik ve farklılıkları görmeleri için aynı objeler incelenmek üzere tekrar onlara dağıtılır.

7 Göz kapalı ve açıkken aradaki farklar ve nedenleri tartışılır. DOKU ÇALIŞMALARI I.ÇALIŞMA Birbirlerine yardım etme ve performans özelliklerine göre 3 farklı gruba ayrılır. Öğrencilerden üç kişilik gruplar oluşturulur. Birinci grubun çalışması; Bu gruba çizgisiz kağıt ve kömür kalemleri, stanpa verilir. Okulun bahçesinden ve sınıftan, insanlardan doku örneklerini çizgisiz kağıtların altına koyarak kömür kalemi ile karalayarak on adet örnek dokuları toplamaları istenir. Bu çalışma için yirmi dakika süre verilir. İkinci grup çalışması; öğrencilere kağıt, suluboya, guaş boya, kesilmiş meyveler, ip, ağaç kabuğu verilerek dokuların benzerlik ve farklılıklarına göre bir kompozisyon baskı yapmaları istenir. Üçüncü grup çalışması; Bu gruptaki öğrencilere gazete, krepon kağıdı vb. malzemeler verilerek malzemelerin özelliklerini dikkate alarak Lidyalılar dönemine ait bir heykeli örnek alarak yapmaları istenir. Bu çalışmalar için kırk beş dakika süre verilir.

8 II.ÇALIŞMA Bütün grupların yaptıkları çalışmalar bir arada masaya konur. Anadolu Medeniyetleri Müzesinin resmi ve Lidyalılara ait eserlerin fotoğrafları da yerleştirilir. Bütün grup olarak afiş hazırlamaları istenir. Çalışma için otuz beş dakika süre verilir. Çalışma bitirilince bütün yapılanlar sergilenir. Öğrencilerden bu çalışmalara bakarak birer kelime söylemeleri söylenir. Çalışma sonlandırılır. Çalışma bitince öğrencilerin yaptıkları çalışmalar ve okul koridorunda, görüntülerde başka bir okul koridorunda ve data showla gösterilir. MÜZEDE YAPILACAK ETKİNLİK (Süre 150 ) I.ÇALIŞMA Müzenin içine girmeden önce gezinin içeriğine uygun bir eseri seçmelerini istenir. Müzede, bu seçtikleri konuyla uyumlu eserleri bulmaları beklenir. Benzerliği eserleri seçmiş öğrenciler bir araya getirilerek üç farklı gruba ayrılır. Her bir grup hangi döneme ait, eserin adı ve özelliklerini yazmaları istenir. Bu çalışma için on beş dakika süre verilir. Süre bitiminde grup çember olur ve eserle ilgili bilgileri tüm grupla paylaşmaları istenir.

9 - Öğrenciler. önünde toplanır. Aşağıdaki sorular yöneltilerek öğrencilerin yanıtları "doğru" veya "yanlış" gibi değerlendirmeler yapılmadan dinlenir (özgün ve akıcı düşünme). a. Gördüğümüz bu hangi malzemeler kullanılarak yapılabilir? b. Sizce bu bu malzeme neden kullanılmış olabilir? (Neden tahta, cam değil de taş kullanılmış gibi..) c. Burada yaşamın hangi kesiti ele alınmıştır? d. Neden yapma ihtiyacı hissetmişler? Sorular gelen cevaplara göre şekillenerek devam eder. II. ÇALIŞMA Müzede. Eser Karşısında Yapılacak Drama Etkinliği: 1... eser ilgili kısa bir bilgi verildikten sonra öğrenciler üç gruba ayrılır. 2. Gruplar.. inceler; bu eserdeki duyguları belirtip bu duygulardan yola çıkarak yeni fikirler ortaya koyar. 3. Bedenleriyle oluşturmaları istenir. 4. Okulda yaptıkları doku çalışmaları gruplara verilerek. gruptan eser arasındaki benzerliklerden ve farklılıklardan bir doku heykeli yapmaları istenir. 5. Öğrenciler tek grup oluşturulur. Bu oluşturulan gruptan kendilerinin bir eser seçmeleri istenir ve eserdeki dokuları büyük grup olarak yapmaları istenir. Bu çalışma için on beş dakika süre verilir. Öğrenciler çalışmayı gerçekleştirdikten sonra bir ad koymaları istenir. 5. Oluşturdukları dokuların içinde ki birimler sorulur. - Her birim için bir sıfat vermeleri istenir. Öğrenciler üç gruba ayrılır. - Bu sıfatlardan yola çıkarak bir grup haiku (Japon tarzı üç mısradan oluşan) şiir yazar. - Bir grup dans eder. - Bir grup suluboya ile leke çalışması yapar. III. ÇALIŞMA Öğrenciler çalışmaları sırasında akılı telefonları olanlardan liderinde katılımı ile her bir grupla öz çekim yapılır. Bu fotoğraflar okul web sayfasında yayımlanır.

10 MÜZE ZİYARETİ SONRASI SINIFTA YAPILACAK ETKİNLİK VE DEĞERLENDİRMELER Müze Ziyareti Sonrası Beklenen Öğrenci Kazanımları: 1. Müzedeki eserlerle, bu eserlerin ait oldukları dönemlerdeki sanat anlayışı arasında ilişki kurar. 2. Değişik kültürlere saygı duyar. 3. Eserler aracılığıyla Anadolu uygarlıklarını tanır. 4. Görsel tasarımlarında Anadolu uygarlıklarına ait eserlerden yararlanır. 5. Müzedeki eserlerden yola çıkarak çeşitli görsel tasarımlar yapmanın kendi kültür birikimine katkısını tartışır. 6. Ülkemizin müze, ören yeri, tarihî eser, anıt vb. zenginliklere sahip olmasından gurur duyar. - Öğrencilere müze ziyareti ile ilgili düşünceleri sorulur. Soru ve cevaplarla müze ziyareti pekiştirilir. - Çalışmalar bitince fotoğraflar okul koridorundaki datashowla sunu olarak yansıtılır. Okul internet sayfasında yayımlanır. AKTARILACAK KONU İLE İLGİLİ BİLGİ YAPRAĞI DOKU VE DOKU BİRİMLERİ Doku (Tekstür) Doğadaki tüm nesnelerin ve varlıkların görme, dokunma duyularıyla kavranabilen, iç yapılarının işlevsel özelliklerini dışa vuran yüzeysel etkilerine Doku (Tekstür) denir. İçi sınırlayan varlıkların dış yapı durumudur. Bu, doğanın yapısal bir özelliğidir. Her varlığın karakteristik bir dış yapı oluşumu vardır. Objelerin dış görünüşlerindeki ayrıcalıklarını sağlayan dokusal yapı farklılıklarıdır. Doku yüzeylerin oluşumunu ve tanınıp ayırt edilmesini sağlar. Örneğin; çeşitli ağaçlar dokusal yapılarındaki, karakteristik farkları nedeniyle tanınıp ayırt edilmektedir,(resim 1.1:Çeşitli ağaç dokuları). Yüzey ne tipte olursa olsun parça ile bütün arasında birtakım temel bağlantılar bulunabilir. Doku, birbirine eş ya da birbirini tamamlayan birim biçimlerin belli sistemlerle yan yana gelmesinden oluşur. Dokular yüzeyleri oluşturur.

11 Biçim Bir nesnenin görme ya da dokunma duyularıyla algılanabilmesini sağlayan kendine özgü gerçekliğidir. Her biçimin kendine özgülüğü vardır. Bir kürenin yuvarlaklığı gibi. Biçim, çizginin hareketinden doğar. İki boyutludur. Uzunluğu ve genişliği vardır. Derinliği yoktur, kapalıdır. Biçim nesnelerin dış çizgileri bakımından niteliği olarak da tanımlanır. Doğadaki her varlığın bir biçimi vardır. Ayrıca ana biçimler kendi içinde daha küçük biçimlere ayrılır. Örneğin; insan bedeninin tümü ana biçim olursa; baş, eller, kollar vb. ayrı biçimlerdir. Ya da bir ağaç düşündüğümüzde, ağaç genel biçimdir. Gövdesi, dalları, meyveleri, yaprakları kendi içlerinde ayrı ayrı biçimlerdir. Biçimleri, doğal biçimler, geometrik biçimler olarak gruplanır. Doğal biçimlerin doğada pek çok çeşit vardır. Biçim genellikle dış biçim olan görünüşle karşılaştırılır. Genel anlamda tüm nesne söz konusudur. Bir ağacın biçiminden, görünüşü, dış biçimi, iç anatomisi, yapısı, kısaca bütünü anlaşılır. Modül Birim Modül, bir sistemde yapıyı oluşturan çeşitli elemanların, tamamen aynı, üst üste ya da yan yana gelerek bir bütünü oluşturabilmeleri için gerekli olan en küçük ortak ölçü birimidir.

12 Sistem Sistem bir sonuç elde etmede uygulanan belli ilkelere dayalı yöntemler düzenidir. Örneğin, doku sistemi dediğimiz zaman, birim biçimlerin değişikliğe uğramadan tekrarlarla artmasından oluşan bir bütün; yani bir sistem bütünü anlaşılır. Bu sistem bütününü meydana getiren parçalardan birinin veya birkaçının değişimi (söz gelimi birim biçimlerdeki değişim) sistemin bütününü etkiler, bozar. Strüktür Eş ya da birbirleriyle bağlantılı, benzer formların, iki ya da üç boyutlu yüzey üzerinde, bir araya gelerek tekrarlanmasından oluşan içyapıya strüktür denir. Strüktür, nesne ya da varlığı ayakta (yerçekimine karşı) dengede tutan, içyapının ölçüsel sistemi ve düzenidir. Farklı kuvvet, ağırlık ve gerilimlere direnç ve denge kazandıran ölçü tekrarlarına sahip içyapı düzenidir. Strüktür, sistemsel tekrarları ile kendini doku olarak ifadelendirilir. Strüktürün en önemli özelliklerinden biri; mekan yaratmasıdır. Mekana form yönünden birlik vermesidir. Strüktürde temel; Birim ilkesidir. Doğada bu birim ilkesine en iyi örnek arı peteğidir. Doku Çeşitleri ve Özellikleri Dokular, çeşitli yönlerden gruplandırılıp, incelenebilir. Bulundukları Yere Göre Dokular İç Doku: Nesnenin içyapısının (strüktür) dokusudur. Dış Doku: Bir maddenin içyapısının (tekstür) yüzeyde görünüşüdür. Görsel Dokular Gözle görülen ve algı yoluyla kavranan sanat malzemeleriyle iki boyutlu yüzey üzerinde (nokta-çizgi, açık-koyu ve renkle) yapılan dokulara Görsel Dokular denir. Gerçek dokular gibi etkiler yaparlar. Etki sonuçları estetik hazlanmadır. Görsel dokuların hacim etkisi, yüzeydeki girinti çıkıntıları sadece gözle algılanır, parmakla dokunulduğunda hissedilmez. Düz yüzey üzerinde görüntü olarak doku etkisi verir. Örneğin herhangi (üç boyutlu) bir cismin, iki boyutlu görüntüsünü kâğıt üzerinde yaparken onun yüzeylerinin pürüzlülük derecesi bir takım taramalar ve noktalar yardımıyla belirtilir ki kağıt üzerinde resmedilen bu doku sadece görsel olarak algılanan yapay bir dokudur. Resme el ile dokunulduğunda, ele hiçbir zaman o cismin yüzeyinde gerçekte hissedilen doku etkisi gelmez.gözle resme bakıldığında ise o cismin yüzeyindeki pürüzlülük derecesi oldukça iyi anlaşılır. Ayrıca hareket etkisi sonucunda göz aldanması ile oluşan optik dokular vardır.

13 Temelinde hareket ve biçim değiştirme vardır. Görsel anlatım dilinde çok etkili ve dikkat çekicidir. Dokusal yapıyı oluşturan birim biçimlerin matematik sistemlerle büyümesi küçülmesi giderek değişime uğraması, belli merkezlerde toplanması, dağılması ve giderek döndürülmesi ile yüzeye optik hareket kazandırılabilir. Van Gogh un odası Victor Vasarely Lidya Dönemi Lidya sanatının kökeni, atalarının Hitit İmparatorluğu ile bazen dostça, bazen düşmanca ilişkide bulundukları döneme yani Bronzçağı na kadar uzanır. Lidyalılar, Demirçağı nda özellikle Gyges ten, Croesus (yaklaşık İ. Ö ) dönemine kadar olan Mermnad Hanedanı sırasında görkemli gelişmeler göstermişlerdir. Ülkeleri; Frigya Kralı Midas ın yaklaşık İ. Ö.: 695 deki Kimmer saldırısı sırasında ölümünden sonra en kuvvetli krallık olmuştur. Lidyalılar, kendi dillerini ve kültürlerini korumuşlar, fakat Doğu yla (Frigler, Luwiler ve aynı zamanda Medler ve Persler) olduğu kadar, Batı yla da (Yunanlılar) ilişkilere açık olmuşlar; Mısır ve Asur a kadar diplomatik münasebetlerde bulunmuşlardır. Lidya sanatı, seçkin Anadolu kültür ürünlerinin mirasçısıdır ve Yakın Doğu daki en büyük rakipleri Akamenid (Pers) sanatının ilham kaynağı ve öğreticisi olmuştur. Lidya sanatının gelişmişliği, Anadolu geleneğini sürdürmesinden, sanatçılarını ve ustalarını sanat ve mimarlık için Pers ülkesine, Pasargade ve Susa ya kadar göndermesinden, değerli mücevheratını ve metal işlerini Yunan saraylarına ve mabetlerine kadar yollamasından anlaşılır. Lidyalıların fildişi işlemeciliğine ve adak figürlerin yapımına katkıları yeni buluntularla anlaşılacaktır.

14 Lidya heykel ve duvar resim sanatının bazı örnekleri, Manisa - Kırkağaç - Harta tümülüsünde mezar odasında yer alan Kline yi Ölü yatağı destekleyen sfenkslerin betimlenmesinde ve Uşak - Aktepe tümülüsünden ele geçen fresk parçalarında görülebilmektedir lı yıllarda Batı Anadolu bölgesinde yapılan kaçak kazılar sonucu yurt dışına kaçırılan Kültür Varlıkları daha sonra Karun veya Lidya hazineleri olarak tanınmıştır. Lidya Hazineleri adı altında sergilenen eserler altın, gümüş gibi kıymetli madenden yapılmış çeşitli kaplar, takılar, figürinler, mühürler, duvar freskleri ve mermer sfenkslerden oluşur. Bu eserlerin çoğunluğu Uşak Müzesi nde sergilenmektedir. Metal objeler maden sanatının çeşitli teknikleri kullanılarak yapılmış olup, çok ileri bir maden sanatının mevcudiyeti göze çarpar. Sergilenen eserleri İ. Ö. VI. yüzyılın ikinci yarısına tarihlememiz mümkündür.

-DERS PLANI- Görsel Sanatlar Dersi. 2 Ders Saati (40+40dk)

-DERS PLANI- Görsel Sanatlar Dersi. 2 Ders Saati (40+40dk) DERS SINIF KONU SÜRE AMAÇLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR DERS İÇERİĞİ VE SÜREÇ Görsel Sanatlar Dersi 9. Sınıf Doku 2 Ders Saati (40+40dk) -DERS PLANI- 1. Işığın etkisiyle objelerin dokusal özelliklerini tanır.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI...İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI...İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PLANI KISA DÖNEMLİ EYLÜL da 1.Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi türlerinden yararlanarak görsel çalışmalar yapar. 11. Çevresindeki çiçekler, evler, bitkiler, kuşlar

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 8. SINIF GÜNLÜK PLANI Süre 40 dakika Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) ALT LERİ KONU: Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak

Detaylı

SANATSAL DÜZENLEME ÖĞE VE İLKELERİ

SANATSAL DÜZENLEME ÖĞE VE İLKELERİ SANATSAL DÜZENLEME ÖĞE VE İLKELERİ 1.Sanatsal düzenleme öğeleri Çizgi: Çizgi, noktaların aynı veya değişik yönlerde sınırlı veya sınırsız olarak ardı arda dizilmesinden elde edilen şekildir. Kalemimizle

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF DOKU 211GS0005

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF DOKU 211GS0005 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI GRAFİK VE FOTOĞRAF DOKU 211GS0005 Ankara 2011 Bu modül, mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlarında uygulanan Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan yeterlikleri kazandırmaya

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 2. verilen etkinlik EYLÜL 9.09.206 30.09.206. programda ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU DİĞER DERSLERLE ARA DİSİPLİNLER ve.çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 3. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 25-29 Eylül 207 ( 2. Hafta) EYLÜL programda verilen etkinlik 8-22 Eylül 207 (.Hafta) 207-208 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.).Çeşitli sanat alanlarının

Detaylı

[!]Tercih edilen araç - gereçler en az bir ders öncesinden öğrencilere bildirilmeli; araç gereç ve teknik seçimlerinde öğrencilerin ilgi

[!]Tercih edilen araç - gereçler en az bir ders öncesinden öğrencilere bildirilmeli; araç gereç ve teknik seçimlerinde öğrencilerin ilgi 207-208 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FEVZİ ÖZBEY İLKOKULU 3.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI.Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi türlerinden yararlanarak

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI EYLÜL 25 EYLÜL 29 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL 22 EYLÜL (1. Hafta) 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKOKULU 1/. SINIFI GÖRSEL SANATLAR YILLIK PLANI ÖĞRENME ALANI: 1.1. Görsel İletişim ve Biçimlendirme

Detaylı

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf

Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf Etkinlik No 15 Dersin Adı Görsel Sanatlar Sınıf 4.Sınıf Tarih / /2013 Etkinlik Adı Duygusal Renklerim Önerilen Süre 40'+40 1. Renklerin ışığa göre değiştiğini fark eder. Öğrenci Kazanımları 2. Renklerin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 4. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 26-30 EYLÜL (2. Hafta) olarak programda EYLÜL 9-23 EYLÜL (. Hafta) olarak programda 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi

Detaylı

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 7 GÖRSEL SANATLAR ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Benim Tasarımım 2 1 Doğanın Sunduğu İmkânlar 3 1 Sunulan Drama Çalışmasından Görsel Çalışmalar Yapma 4 1

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GRAFİK FOTOĞRAF DOKU

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GRAFİK FOTOĞRAF DOKU T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) GRAFİK FOTOĞRAF DOKU ANKARA 2007 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen modüller; Talim ve Terbiye

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 6. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 6. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 6. SINIF GÜNLÜK PLANI 40 dakika ALT Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak bazen de estetik kaygılar ile sanatsal düzenleme eleman

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 6. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 6. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI GÜNLÜK PLANI 40 dakika ALT ALANI Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak bazen de estetik kaygılar ile sanatsal düzenleme eleman ve tasarım ilkelerini dikkate

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI

CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI CUMHURİYET ORTAOKULU 7. SINIF GÜNLÜK PLANI Süre 40 dakika Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) ALT LERİ KONU: Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak

Detaylı

3. Yazma Becerileri Sempozyumu

3. Yazma Becerileri Sempozyumu 3. Yazma 3. SAYFA HABERİNDEN ŞİİRE 3. Sayfa Haberinden Haydar ERGÜLEN İN «Elmanın E si» Adlı Şiire SERDAR SOLKUN GALATASARAY LİSESİ TDE ÖĞRETMENİ Grup: Ortaöğretim öğrencileri ( Hazırlık sınıfları ve 9.

Detaylı

Konu : Atatürk Heykelleri, anıtlar ve bunları yapan heykeltıraşlar.

Konu : Atatürk Heykelleri, anıtlar ve bunları yapan heykeltıraşlar. Ders Planı Ders : Görsel Sanatlar Sınıf : 10 Süre : 40+40Dk Konu : Atatürk Heykelleri, anıtlar ve bunları yapan heykeltıraşlar. Amaç ve gerekçe : Üç boyutlu çalışma teknikleri hakkında temel bilgi ve becerilerin

Detaylı

Etkinlik sırasında öğrenci/öğrencilerin;

Etkinlik sırasında öğrenci/öğrencilerin; Etkinlik No 5 2. / /2013 Etkinlik Adı Az Boyam Çok Rengim Var Önerilen Süre 40' Öğrenci Kazanımları 1-Ana renkleri tanır (G.S.B.). 2-Duygu, düşünce ve izlenimlerini çeşitli görsel sanat teknikleri ile

Detaylı

STRÜKTÜR MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI. Orta düzey

STRÜKTÜR MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS TEMEL TASARIM SINIF 10 - D ÜNİTE STRÜKTÜR KONU MEKANDA STRÜKTÜR ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİ TANIMLAMASI 16-17 yaş ortalamasında öğrenciler Genel olarak kumral ve açık

Detaylı

Müze eğitiminin amaçları nelerdir?

Müze eğitiminin amaçları nelerdir? Müze eğitiminin amaçları nelerdir? Sergilenen nesnelerle insanlar arasında köprü kurarak nesnelerin onların yaşantıları ile bütünleşmesini sağlamak; Nesnelerin maddi ve ideal değerleri ile algılanması

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL : 9.09.206 30.09.206 2.HAFTA programda verilen etkinlik.hafta programda verilen etkinlik HAFTA ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.) 206-207 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU. SINIF

Detaylı

GÖRSEL SANATLAR DERSİ 1.SINIFLAR SUBAT VE MART AYLARI MALZEME LİSTESİ

GÖRSEL SANATLAR DERSİ 1.SINIFLAR SUBAT VE MART AYLARI MALZEME LİSTESİ GÖRSEL SANATLAR DERSİ 1.SINIFLAR SUBAT VE MART AYLARI MALZEME LİSTESİ Tarih: 18 SUBAT- 01 MART KONU: BENĐM ESERĐM Duygu, düşünce ve izlenimlerini çeşitli görsel sanat teknikleriyle ifade eder. 1. Tuval

Detaylı

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız

ÖZEL EGEBERK ANAOKULU Sorgulama Programı. Kendimizi ifade etme yollarımız Disiplinlerüstü Temalar Kim Olduğumuz Bulunduğumuz mekan ve zaman Kendimizi ifade etme Kendimizi Gezegeni paylaşmak Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel,

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

Konu : Anadolu Uygarlıklarının Rölyef Eserleri (Hitit, Frig, Urartu, Lidya)

Konu : Anadolu Uygarlıklarının Rölyef Eserleri (Hitit, Frig, Urartu, Lidya) Ders Planı Ders : Görsel Sanatlar Sınıf : 10 Süre : 40 + 40 Dk Konu : Anadolu Uygarlıklarının Rölyef Eserleri (Hitit, Frig, Urartu, Lidya) Amaç ve gerekçe : Bir müzeye veya ören yerine gidildiğinde rölyef

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat!

Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat! Not: Öğretmenimizin elinden taşlar üzerinde sanat! SANAT EĞİTİMİ NEDİR? Sanat eğitimi, çizgi, form, mekan, renk, üç boyutlu yapı, görsel algılama ve inceleme ile ilgilenir. Temel sanat eğitimi derslerinin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU GÖRSEL SANATLAR DERSİ 2012 / 2013 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS İLKOKULU GÖRSEL SANATLAR DERSİ 2012 / 2013 ÖĞRETİM YILI 1. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI EKİM. 4. EYLÜL 3. 202 / 203 ÖĞRETİM YILI. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.). ARAÇ VE GEREÇLER Görsel çalışma araçlarını tanır ve kullanmayı

Detaylı

Örneklerle, Görsel Sanatlar Dersinde Yapılandırmacı Yaklaşımın Etkileri. Şûkran Şahin

Örneklerle, Görsel Sanatlar Dersinde Yapılandırmacı Yaklaşımın Etkileri. Şûkran Şahin Örneklerle, Görsel Sanatlar Dersinde Yapılandırmacı Yaklaşımın Etkileri Şûkran Şahin sukran@bilkent.edu.tr www.bilkent.edu.tr/~sukran Yapılandırmacı Öğrenmenin Aşamaları Durumu yapılandırma Keşfetme Açıklama

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel plastik sanat eğitimi I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Form İnşa GRT114 Bahar 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR?

TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR? TEMEL SANAT EĞİTİMİ NEDİR? Temel sanat eğitimi çizgi, form, mekân, renk, üç boyutlu yapı, görsel algılama ve inceleme ile ilgilenir. Temel sanat eğitimi derslerinin temeli Bauhaus a, Johannes Itten in

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Temel Tasarım Ders No : 0907009 : 5 Pratik : Kredi : 5.5 ECTS : 7 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Dersin Amaçları Dersin İçeriği. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : YAPI BİLGİSİNE GİRİŞ Ders No : 0010120012 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü - Seçiniz - Öğretim

Detaylı

Desen II (GRT 104) Ders Detayları

Desen II (GRT 104) Ders Detayları Desen II (GRT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Desen II GRT 104 Bahar 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Desen 1 Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1 İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ... 1 Okul Öncesi Eğitim... 1 Okul Öncesinde Resim Eğitiminin Gerekliliği... 3 Okul Öncesi Resim Eğitiminde Temel İlke ve Yaklaşımlar...

Detaylı

Bitkilerle Alan Oluşturma -1

Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Peyzaj Mekanlarının 3 Temel Elemanı Yüzey Zemin Düzlemi: Mekanın tabanını oluşturur. Mekanın diğer elemanları bu tabanın üzerinde yer alır.örneğin üstünde hiçbir bitki veya

Detaylı

MÜZE EĞĠTĠMĠ MODÜLÜ. Prof. Dr. AyĢe Çakır ĠLHAN Doç. Dr. Müge ARTAR Öğr. Gör. AyĢe OKVURAN AraĢ. Gör. Ceren KARADENĠZ

MÜZE EĞĠTĠMĠ MODÜLÜ. Prof. Dr. AyĢe Çakır ĠLHAN Doç. Dr. Müge ARTAR Öğr. Gör. AyĢe OKVURAN AraĢ. Gör. Ceren KARADENĠZ MÜZE EĞĠTĠMĠ MODÜLÜ Prof. Dr. AyĢe Çakır ĠLHAN Doç. Dr. Müge ARTAR Öğr. Gör. AyĢe OKVURAN AraĢ. Gör. Ceren KARADENĠZ Projenin Amacı: Müzelerde akran eğitimi yoluyla çocukların; Ulusal ve kültürel değerleri

Detaylı

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede Yaz Sanat Kulübü 2010 Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fener-Balat bölgesinde yaşayan çocuklar ve kadınlar için eğitim, kişisel gelişim ve sağlık gibi konularda projeler yürütüp kültürel

Detaylı

GRAFĠK VE FOTOĞRAF 1. HAFTA DERS PROGRAMI Dersin adı

GRAFĠK VE FOTOĞRAF 1. HAFTA DERS PROGRAMI Dersin adı GRAFĠK VE FOTOĞRAF 1. HAFTA DERS PROGRAMI Dersin adı FOTOĞRAF VE GRAFĠK Sınıf 11 Konu Süre NOKTA-ÇĠZGĠ 40 Dakika Amaçlar Hedef ve Kazanımlar 1-Noktanın anlatım olanaklarını, belirlenen yüzey içine uygulamasını

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU. 15 Kız Orta düzey

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU. 15 Kız Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS SINIF ÜNİTE KONU ÖĞRENCİ TANIMLAMASI SINIF SAYISI CİNSİYET AİLE DURUMU AMAÇLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR DERS İÇERİĞİ VE SÜREÇ ÖĞRETME-ÖĞRENME - YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

Detaylı

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ GÖRSEL SANATLAR DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ EREĞLİ KOLEJİ GÖRSEL SANATLAR DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 2. Kazanımlarla ilgili olarak programda örneklerine bakınız.. ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.).Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane gibi türlerinden

Detaylı

2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2014-2015 ÇİÇEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ANNELER GÜNÜ TRAFİK VE TAŞITLAR DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI Mustafa Kemal Atatürk ün hayatı ve ülkemize kazandırdıkları

Detaylı

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz.

Ana fikir: Oyun ile duygularımızı ve düşüncelerimizi farklı şekilde ifade edebiliriz. 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Özel Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu Sorgulama Programı Kim Olduğumuz Bireyin kendi doğasını sorgulaması, inançlar ve değerler, kişisel, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir.

Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. 40 Dakika Örnek olay, soru cevap, yaparak yaşayarak öğrenme Okul ve öğretmenine karşı sorumluluklarını bilir. Öğrencilere sınıfta uyulması gereken kurallar ve onlardan beklenilen davranışların neler olabileceği

Detaylı

Müze Profesyonelleri için Eğitim Modülü. Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan*

Müze Profesyonelleri için Eğitim Modülü. Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan* Müze Profesyonelleri için Eğitim Modülü Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan* Projenin Ortakları: Kültür ve Turizm Bakanlığı,Ankara Üniversitesi, Etnoğrafya Müzesi, TURKKAD,Euro Innovanet-İtalya, Ironbridge George

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANA SANAT ATÖLYE I (RESİM) Ders No : 0310380039 Teorik : 2 Pratik : 4 Kredi : 4 ECTS : 9 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 1A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 1A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 1.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: EVİMİZDE HAT KAZANIMLAR ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR DEĞERLER

Detaylı

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI

TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SOSYAL BİLGİLER DERSİ 5. SINIF YILLIK PLANI 07-11.10.201 0.09/01-04.10.201 2-27.09.201 09-20.09.201 TED KDZ. EREĞLİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU 201 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SÜRE ÖĞRENME ALANI: Birey ve Toplum ÜNİTE: Haklarımı Öğreniyorum ARA DİSİPLİNLER

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU GÖRSEL SANATLAR DERSİ 7. SINIF

2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖZEL BAHÇELİEVLER İHLAS ORTAOKULU GÖRSEL SANATLAR DERSİ 7. SINIF EYLÜL EYLÜL. 203/204 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI ÖĞRENME ALANI: Görsel Sanatlarda Biçimlendirme (G.S.B.).Çeşitli sanat alanlarının şarkı, türkü, şiir, öykü, masal, anı, efsane

Detaylı

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ

BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ BANA HERKESİ SEVMEYİ ÖĞRET PROJESİ Bu proje Antalya Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından öğrenci ve ailelerinin özel eğitim hakkında bilgi sahibi olmaları ve farkındalık kazanmalarını sağlamak

Detaylı

..İLKOKULU 1. SINIFLAR GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BEP DERS PLANI

..İLKOKULU 1. SINIFLAR GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BEP DERS PLANI 24 28 EYLÜL 2. 7-2 EYLÜL...İLKOKULU. SINIFLAR GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK BEP DERS PLANI ÖĞRENME ALANI: GÖRSEL SANATLARDA BİÇİMLENDİRME (HEDEF DAVRANIŞLAR) DERS KAZANIMLARI İLİŞKİLİ DERS

Detaylı

URARTULAR. topografik özelliklerinden dolayı federasyon üyelerinin birbirleriyle bağları gevşekti.

URARTULAR. topografik özelliklerinden dolayı federasyon üyelerinin birbirleriyle bağları gevşekti. E T KİNLİK 5 URARTULAR U Y G A R L I K L A R T A R İ H İ - I A Y D A N D E M İ R K U Ş K AY N A K 1 : 178 (Lloyd, Seton, Türkiye nin Tarihi, Tübitak Yayınları, 2007, s. 106) K AY N A K 2 Hitit İmparatorluğu

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

GÜNLÜK DERS PLANI (5E ÖĞRETİM MODELİ)

GÜNLÜK DERS PLANI (5E ÖĞRETİM MODELİ) DERS MATEMATİK SINIF 8 ÖĞRETMEN KONU ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI ÖMER ASKERDEN Uzman İlköğretim Matematik Öğretmeni Kürenin Hacim bağıntısını oluşturur. 5.Ölçme 8.5.3 Geometrik cisimlerin hacimleri

Detaylı

ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1

ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1 ANTİK ÇAĞDA ANADOLU ANATOLIA AT ANTIQUITY KONU 3 FRİGLER 1 Frigler Frigler Troya VII-a nın tahribinden (M.Ö. 1190) hemen sonra Anadolu ya Balkanlar üzerinden gelen Hint Avupa kökenli kavimlerden biridir.

Detaylı

ÖLÇÜLENDİRME. Ölçülendirme

ÖLÇÜLENDİRME. Ölçülendirme ÖLÇÜLENDİRME Bir resimde görülen uzunluklarla, bunların gösterdiği gerçek uzunluklar arasındaki orana ölçek denir. Örneğin, 180 mm. boyundaki bir kurşun kalemin kağıt üzerinde çizilmiş boyu 18 mm ise,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMASI OYUN ETKİNLİĞİ Okul öncesi öğrencilerimiz bu ay; sınıflarında bulunan dramatik oyun, müzik, blok, kitap, kukla, fen-doğa, eğitici oyuncak ve sanat merkezlerinde serbest oyunlar oynadılar. Bu oyunlar, öğrencilerimizin

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI - İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI - 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI - İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI - 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI - İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI - 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI 01.04.2016 04.04.2016 05.04.2016 06.04.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -İlkbahar mevsimi hakkında

Detaylı

CUMHURİYET ORTAOKULU 5. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI. Kullanılan araç ve gereçlerin tanıtılması

CUMHURİYET ORTAOKULU 5. SINIF GÖRSEL SANATLAR GÜNLÜK DERS PLANI. Kullanılan araç ve gereçlerin tanıtılması GÜNLÜK PLANI 40 dakika Ders Araç Gereçlerinin Tanıtımı Görsel sanatlar kavramı, bazen bir amaca yönelik olarak bazen de estetik kaygılar ile sanatsal düzenleme eleman ve tasarım ilkelerini dikkate alıp,

Detaylı

RESİM SANAT EĞİTİMİ KURS PROGRAMI

RESİM SANAT EĞİTİMİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü SANAT VE TASARIM ALANI RESİM SANAT EĞİTİMİ KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 3 PROGRAMIN DAYANAĞI... 3 PROGRAMIN GİRİŞ

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL

TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL 2013-2014 EĞİTİM YILI KELEBEK GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ UZAY VE GEZEGENLER DÜNYA GÖKYÜZÜ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI YERLİ MALLARI VE TUTUM HAFTASI YENİ YIL Uzay ve gökyüzü panosu hazırlama

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI 01.04.2016 04.04.2016 05.04.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -İlkbahar mevsimi hakkında sohbet -İlkbahar

Detaylı

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME. Orta düzey

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS İLLÜSTRASYON SINIF 11 - D ÜNİTE KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KONU KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU RENKLENDİRME ÖĞRENCİ TANIMLAMASI 16-17 yaş ortalamasında öğrenciler Genel

Detaylı

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ SANAT Ders No : 0310380125 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

2015-2016 ÖĞRETİM YILI 1.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 205-206 ÖĞRETİM YILI.SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ÖĞRENME ALANI: Görsel İletişim ve Biçimlendirme (G.İ.B.), Kültürel Miras (K.M) EYLÜL-EKİM 28 EYLÜL-02 EKİM 205.Görsel sanat

Detaylı

BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ

BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ BÖLÜM 8 MÜZİK ETKİNLİKLERİ ÖRNEKLERİ ÖRNEK ETKİNLİK LİSTESİ NO SINIF ETKİNLİK ADI 1 1 Kaplumbağa ve Tavşan 2 1 Tin Tin Tin-Tak Hop Cık Etkinliği 3 2 Bir Ses Ver Etkinliği 4 2 Kendi Müzik Çalgımı Yapıyorum

Detaylı

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize;

MEB kitaplarının yanında kullanılacak bu kitap ve dijital kaynakların öğrencilerimize; Sayın Veli, Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin yıl boyunca öğrenme ortamlarını destekleyecek, ders kitaplarını ve kaynak kitapları sizlerle paylaşmak istedik. Bu kaynakları belirlerken

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ VÜCUDUMUZ DUYU ORGANLARIMIZ 100. GÜN KUTLAMALARI SEVGİ GÜNÜ GÜLEN DİŞLER PROJELERİ Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme.

Detaylı

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM OKUL : ÇOCUK GEZEGENİ YAŞ GRUBU : 4 - YAŞ AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1:Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.

Detaylı

MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA CUMA KONU PERŞEMBE

MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA CUMA KONU PERŞEMBE MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 SABAH KAHVALTISI MODERN DANS (HANDAN ÖĞRT.) BALE (HANDAN ÖĞRT.). OYUN HAREKET Saklambaç oyunu. Öğrendiğim parmak oyunlarını tekrar ediyorum. Okunan hikâyeyi

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İLKOKUL 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI. (01 Aralık 2014 / 12 Haziran 2015)

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İLKOKUL 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI. (01 Aralık 2014 / 12 Haziran 2015) 2014-2015 VE ÖĞRETİM YILI İLKOKUL 1. SINIF GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI (01 Aralık 2014 / 12 Haziran 2015) Hazırlayan: E. Gülsemin ÇAĞIRAN ALANI: GÖRSEL SANATLARDA BİÇİMLENDİRME

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ TEMEL TASARIM İLKELERİ VE MİMARLIK

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ TEMEL TASARIM İLKELERİ VE MİMARLIK ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ TEMEL TASARIM İLKELERİ VE MİMARLIK TEMEL TASARIM İLKELERİ TANIMLAR KOMPOZİYON TANIMI VE ÖNEMİ Parçaların amaca uygun olarak, çevresi ve kendi

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P)

BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) UZUN DÖNEMLİ HEDEFLER BİREYSELLEŞTİRLMİŞ EĞİTİM PLANI (B.E.P) KISA DÖNEMLİ HEDEFLER 1. Sesleri tanır. 1. sesleri verilişlerine göre tanıyarak çıkartır. 2.Sesleri birbirinden ayırt eder. 3.Sesleri tanımada

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar neşeyle karşılanır. Her birine "Kendini bugün nasıl hissediyorsun?" sorusu

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

mimariye giriş BaÜ mimarlık / 2005

mimariye giriş BaÜ mimarlık / 2005 MİMARİ ÇEVREDE FORM VE MEKANI OLUŞTURAN TEMEL ELEMANLAR Mimari formu oluşturan temel elemanlar, nokta, çizgi, düzlem ve hacim dir. NOKTA: MEKAN İÇİNDE BİR POZİSYON BELİRLER. FİZİKSEL ÖZELLİKLER: POZİSYON/DURUM

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA:YAZ,ANNELER GÜNÜ,MÜZELER HAFTASI,ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI,ENGELLİLER HAFTASI,TRAFİK HAFTASI 02.05.2017 ÖĞRENME TAKVİMİ Türkçe dil etkinliğinde anneler günü şiir

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları

Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları Modelaj ve Maket (SGT 222) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Modelaj ve Maket SGT 222 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin

Detaylı