TÜV AUSTRIA TURK. Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerimiz

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜV AUSTRIA TURK. Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerimiz"

Transkript

1 TÜV AUSTRIA TURK Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerimiz

2 Tarihi 1872 yılına kadar uzanan ve geçmişinden günümüze uluslararası faaliyetleriyle bir çok sektörde hizmet veren TÜV AUSTRIA Grubu, Türkiye de temsilciliği aracılığıyla 2005 yılından bu yana faaliyet göstermiş olup, 2009 yılında Türkiye şirketi olan TÜV AUSTRIA TURK ü kurmuştur. İş sağlığı ve güvenliği ile çevre korumayı önde tutarak, müşterilerine en iyi hizmeti vermek, onların ürün ve hizmetlerinin kalitesini artırmak için çaba göstermektedir. Akreditasyonları ve yetkileri ile dünya çapında son derece tanınmış olan TÜV AUSTRIA, Türkiye içinde gözetim, denetim, sertifikalandırma, eğitim, test ve kontrol faaliyetlerini TÜV AUSTRIA TURK ile etkin bir şekilde yürütmektedir. Müşterilerinin gereksinimlerine uyacak geniş hizmetlerinin yanında, sektörlere getirdiği akustik emisyon testi gibi yenilikçi faaliyetlerle hizmet çeşitliliğinde, rakiplerinin önünde olmak için çaba gösteren TÜV AUSTRIA TURK, grubunun tüm dünyadaki tarafsız, bağımsız ve güvenilir olma temel ilkelerini, Türkiye de de eğitimli ve kalifiye personeli ile devam ettiriyor. TÜV AUSTRIA TURK; kendi bağımsızlığı ve şeffaflığı ile çelişebilecek herhangi bir gözetim, denetim, sertifikalandırma, test ve kontrol ile bunların ticari faaliyetleri içinde bulunmamayı temel ilke edinmiştir. Türkiye deki şirketlerin, dünya pazarında daha güçlü olarak yer alması ve uluslararası alanda rekabet edebilmesi için, gerek duydukları her an, bilgi ve tecrübemizi, personelimizi, akreditasyon ve yetkilerimizi hizmetlerine sunmaktan gurur duyuyoruz. Kalite ve güvenlik için üç harf, TÜV markası Saygılarımızla Dipl.-Ing. F. Cihan Önder Genel Müdür Genel Müdürlerimiz Dipl.-Ing. Fatih Cihan Önder Dipl.-Ing. Stefan Wallner

3 Akreditasyonlarımız TÜV Austria; Avusturya, Türkiye, Romanya ve Çekoslavakya da Akreditasyon Kurumlarından çok geniş bir kapsamda çeşitli akreditasyonlara sahiptir.

4 TÜV Austria (Since 1872) TÜV (Technischer Überwachungs Verein) Teknik Denetim Kurumu'dur. Adını Almanca yazılışının baş harflerinden alır. TÜV Austria, 1872 den bu yana faaliyet gösteren, dünyanın en tanınmış ve en büyük belgelendirme, gözetim, denetim ve sertifikalandırma kuruluşudur. TÜV Austria, İşletmelerdeki kalite, çevre ve iş sağlığı güvenliği, yönetim sistemlerinin belgelendirilmesi, ürün belgelendirme, gözetim ve denetim, eğitim, personel kalifikasyonu, test ve kontrol hizmetlerini yürütmektedir. TÜV Austria, EN/ISO/IEC (Gözetim), EN/ISO/IEC (Yönetim Sistemleri), EN/ISO/IEC (Personel), EN/ISO/IEC (Ürün ve Proses) ve EN/ISO/IEC (Laboratuvar) akreditasyonlarına sahiptir. Ayrıca TÜV Austria HOLDING AG bünyesindeki 5 şirketiyle çok çeşitli direktiflerde AB onaylı kuruluşudur. TÜV Austria CERT Sertifikaları çok yanlı anlaşmalar (Multilateral Agreement) gereği bütün dünyada uluslararası tanınma ve kabul sağlamaktadır. TÜV Austria; den fazla çalışanı ile Avusturya nın dışında; Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya, İsviçre, Polonya, Bulgaristan, Malta, Yunanistan, İspanya, Hırvatistan, Macaristan, Romanya, Portekiz, Makedonya, Slovenya, Güney Kıbrıs, Dubai, Mısır, Arnavutluk, Libya, Bahreyn, Lübnan, Ürdün, Suriye, Hindistan, Pakistan, Azerbaycan, Bangladeş, Endonezya, Katar, Kore, Malezya, Tayland, Pakistan, Singapur, Sri Lanka, Rusya ve Çin de faaliyet göstermektedir.. TÜV Austria nın Türkiye deki ana şirketi TÜV Austria Turk ün İstanbul da merkez ofisi, Ankara ve İzmir de şubesi bulunmaktadır. TÜV Austria Holding AG Türkiye yapılanması TÜV Austria Turk Ltd. TÜV Austria Eltemtek Enerji A.Ş. TÜV Austria BBS A.Ş. TÜV Austria Akademi Gözetim, Denetim, Personel Belgelendirme, o Kaynak o NDT CE Markalama, FPC Fabrika Üretim Kontrol Belgelendirmesi, Laboratuvar Hizmetleri. Rüzgâr Enerjisi, Güneş-Fotovoltaik Enerji, Hidroelektrik Enerji, Jeotermal Enerji, Termik Enerji, Bio Enerji, Nükleer Enerji alanında test, muayene ve kontroller. Kalite, Çevre, İş Güvenliği, Gıda, Enerji, Taşıma, Yangın, Bilgi Teknolojisi alanında Yönetim Sistemleri belgelendirmesi. Kaynak Teknolojisi, Baş Denetçi, İç Denetçi, İş Güvenliği, Çevre, Hijyen, Bilgi Güvenliği, Otomotiv, Gıda alanında eğitimler.

5 Gözetim ve Denetim TÜV Austria teknik elemanları; Üretim, montaj, stoklama, yükleme, nakliye, kalite kontrol ve güvence alanlarında gözetim ve denetim yapmaktadır. Türk Standartları, uluslararası standartlar, müşteri şartnameleri ve TÜV Teknik Kuralları çerçevesinde Gözetim Raporu, Kalite Sertifikası ve Fabrika Test Sertifikası (Mill Test Certificate) düzenlenmektedir. Talep halinde; MPS Üretim Prosedürü Şartnamesi (Manufacturer Procedure Specification), ITP (Inspection Test Plan), MPQT Üretim Prosedürü Kalifikasyon Testleri (Manufacturer Procedure Qualification Test), Kalite Planı (Quality Plan), WPS Kaynak Prosedür Şartnamesi (Welding Procedure Specification) ve PQR Prosedür Kalifikasyon Kaydı (Procedure Qualification Record) yazılması, gözetim ve denetiminin yapılması ve testlere şahitlik edilmesi TÜV Austria teknik elemanlarınca yapılmaktadır. Tüm bu gözetim ve denetimler, müşteri ve şartnamelerin gereklilikleri doğrultusunda; gerek sahada, gerek montajda gerekse fabrikalarda süre sınırlanmaksızın 2. Taraf (2 nd Party) ve 3. Taraf (3 rd Party) olarak yapılmaktadır.

6 Sistem Belgelendirme TÜV Austria, TÜV CERT üyesi bir sistem belgelendirme kuruluşu olarak, işletmelerdeki kalite, çevre ve iş güvenliği yönetim sistemlerinin belgelendirilmesi hizmetlerini yürütmektedir. TÜV Austria, sistem belgelendirmesi konusunda Avrupa Akreditasyon Kuruluşu EA üyesi, BMWFJ Akreditasyon Kurumu ndan akreditel olup verdiği TÜV Austria CERT Sertifikaları, tüm dünyada tanınmakta ve kabul görmektedir. Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO/TS Otomotiv Ürünleri için Kalite Yönetim Sistemi, DAR/KBA Araçlarda Kalite Yönetim Sistemi, VDA Otomotiv Sanayi Derneği Kalite Yönetim Sistemi, ISO Öğrenim Hizmetleri Yönetim Sistemleri, EN ISO Tıbbi Cihazlar için Kalite Yönetim Sistemi, ISO/TS Petrol, Petrokimya ve Doğal Gaz Sanayileri Kalite Yönetim Sistemi, ISO Müşteri Memnuniyeti. Çevre ISO Çevre Yönetim Sistemi, EFB Atık Bertaraf Şirketleri Yönetim Sistemi, EMAS-Ordinance (EC) No. 761/2001 Eko-Yönetim ve Denetim Programı. İş Güvenliği OHSAS İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, SCC Safety Certificate-Contractors, SCP Safety Certificate-Personal, Gıda ISO Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, GTP COCERAL İyi Ticaret Uygulaması, IFS Uluslararası Gıda Standardı, BRC/IoP Gıda Paketleme, EN Gıda Maddeleri için Kullanılan Ambalajların Hijyen Yönetimi, EN Yıkama İşlemine Tabi Tutulmuş Tekstiller Biokontaminasyon Kontrol Sistemi, EN ISO Makinalarda güvenlik- Makinaların tasarımı için hijyen şartları. Enerji EN ISO Enerji Yönetim Sistemi. Taşıma IFS Lojistik, SQAS Güvenlik ve Kalite Değerlendirme Sistemi, ISO Tedarik Zincirleri için Güvenlik Yönetim Sistemleri, 2004/94/EG Article 39 Demiryolları Kanununa Uygunluk, EN Ulaştırma-Lojistik ve Hizmetler-Toplu Ulaşım; Hizmet kalitesi. Yangın TAC STANDARD Yangın Koruma Sistemleri. Bilgi Teknolojisi ISO/IEC Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi.

7 Gıda ve Hijyen Denetimleri Dünyada tüketim miktarındaki artış ve gıda üretimine uygun alanların miktarının azalması, insanlık için gıdaların önemini artırmaktadır. standartlarına göre belgelendirme hizmetleri ile bu konulardaki temel, iç tetkikçi ve baş tetkikçi eğitimlerini, her türlü hijyen ve personel eğitimlerini, uzman personeli ile gerçekleştirmektedir. TÜV Austria tarafından; Tüketicilerin, gıda güvenliği konusunda süregelen endişelerine karşı yeni standart ve prosedürler geliştirilerek etkin gıda güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır. TÜV Austria, gıda güvenliğinin temini için, her türlü gıda maddesinin teknik ve hijyenik şekilde; üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlama ve market reyonlarında denetimini, kontrol ve testlerini yapmaktadır. Bu doğrultuda, üretim alanından son tüketiciye kadar üretim kontrolleri ve hijyen denetimleri yapılmakta, ayrıca uluslararası tüm gıda standartlarına göre belgelendirme hizmeti verilmektedir. TÜV Austria; Gıda güvenlik kontrol sistemlerinin geliştirilmesi ve uygulanması, Kalitenin sağlanması, Gıda zincirinde izlenebilirlik, Hatalı üretimden kaynaklanan kayıpların önlenmesi, Gıda güvenliği eğitimleri, İthal edilen gıdalar için risk değerlendirme, Besinsel kalite, uygun olmayan etiketleme, gıda maddelerinde numune alma, hayvan sağlığı ve bitki koruma standartlarının uygulamaları, Denetim programlarının hazırlanması, Hayvan hareketlerinin denetlenmesi, Gıdalarda acil durum yönetimi, araştırma ve geri çağırma, Tohum, bitki, yem ve gübrelerin laboratuvar testleri ve çevreye etkisinin değerlendirilmesi, Üretim zincirinin her aşamasında değişmeyen, etkili kontrol ve denetimi gerçekleştirmektedir. EN ISO Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (Hazard Analysis and Critical Control Points), EN ISO 22005, Yem ve Gıda Zincirinde İzlenebilirlik, IFS ( International Food Standart ), BRC (British Retail Consortium) Standardı, GLOBALGAP (EUREPGAP)

8 Ürün Belgelendirme TÜV Austria, bir ürün belgelendirme kuruluşu olarak, AB Direktifleri kapsamına giren ürünlerin, bu direktiflere uygun olduğunu ve gerekli bütün uygunluk değerlendirme faaliyetlerinden geçtiğini sağlık, güvenlik ile tüketicinin ve çevrenin korunması gerekliliklerine uygunluğunu gösteren, CE işareti (Conformité Européenne) onaylama hizmetlerini yürütmektedir. TÜV Austria, aşağıda belirtilen AB Direktifleri konusunda 5 şirketiyle onaylı kuruluştur. (Notified Body) TÜV Austria Services GMBH (0408), TÜV Austria Hellas Ltd. (0906), I.T.I.-Integrovaná Technická Inspekce Spol. s.r.o. (1735), TPA-Energie-Und Umwelttechnik GMBH (0532) SC TÜV Austria Romania SRL (2414) grubun onaylı kuruluşlarıdır. CE işareti, bir kalite belgesi olmayıp üreticinin uygunluk beyanı ve bir anlamda da ürünün pasaportudur. CE işareti, üzerinde bulunduğu ürünün, insan, hayvan, bitki sağlığı ve güvenliği ile çevreye zarar vermeyeceğini garanti altına almakta olup; AB genelinde tek bir işaretin kullanılmasını sağlamaktadır. TÜV Austria, CE işaretleme sisteminde, uygunluk değerlendirme yöntemlerini, ürünlerin özelliklerini ve taşıdıkları risk oranlarını dikkate alan modüler sistem anlayışını uygular. Düşük riskli ürünlerde, uygunluk değerlendirmesi için gerekli test ve belgelendirme üretici tarafından yapılır. Yüksek riskli ürünlerde ise test ve belgelendirme, AB tarafından onaylanmış kuruluş olan TÜV Austria tarafından yapılır. AB ülkelerinde CE işareti bulunmayan riskli bir ürünü, bir üye ülke üreticisi kendi ülkesinde kullanamaz. Bunun güvencesi, üye ülkenin ilgili bakanlığının kontrolündedir. 97/23/AT Basınçlı Ekipmanlar (PED), 2010/35/AT Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar (TPED), 305/2011/AT Yapı Malzemeleri (CPD), 2006/42/AT Makina Emniyeti 95/16/AT Asansör (LD), 2006/95/AT Alçak Gerilim (LVD), 2004/108/AT Elektromanyetik Uyumluluk (EMC), 94/9/AT Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler (ATEX), 89/686/AT Kişisel Koruyucu Donanım (PPE), 92/42/AT Sıcak Su Kazanları, 93/42/AT Tıbbi Cihazlar, 98/79/AT Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları, 99/5/AT Radyo Telekomünikasyon, 2000/9/AT İnsan Taşımak Üzere Tasarımlanan Kablolu Taşıma Tesisatı, 2000/14/AT Açık Alanda Kullanılan Teçhizat Tarafından Oluşturulan Çevredeki Gürültü Emisyonu, 2009/105/AT Basit Basınçlı Kaplar.

9 GS ve SCC/SCP Sertifikalandırma SCC ve SCP Sertifikalandırma GS Sertifikalandırma GS (Geprüfte Sicherheit) Sertifikası, tüm dünyada bilinen ve tüketicilerin güven için aradığı bir markadır. Çıkış noktası ve ilk kullanım yeri Almanya dır. GS (Geprüfte Sicherheit) bir kalite onay sertifikası olup kurumun denetimi ve ilgili ürünün, uzman mühendisler tarafından, profesyonel laboratuvarlarda geçirdiği test ve deney süreçlerinin ardından GS sertifikası ile sertifikalandırılması işlemidir. GS (Geprüfte Sicherheit) Sertifikası nın güvenilirliği sadece Almanya sınırları içerisinde kalmayıp, Almanya ya ihracatı olsun ya da olmasın tüm dünyadaki sanayicilerin, ürünleri için sahip olmayı amaçladıkları güvenilir bir marka haline gelmiştir. TÜV Austria ayrıca, SCC Safety Certificate-Contractors, SCP Safety Certificate-Personal akreditasyonlarına sahiptir. SCC (Safety Certificate for Contractors) belgesi genellikle petrol, nükleer, kimya, enerji, tekstil, denizcilik, makina ve inşaat sektörlerinde çalışan; her türlü boya, izolasyon, aşındırma, yüzey temizleme, test ve kalibrasyon, endüstriyel temizlik ve atık kazanımı vb. türü işleri yapan kuruluşların sağlık, çevre ve güvenlik sistemini belgeler. SCP (Safety Certificate for Personnel) sistemi ise bu tesislerde iş güvenliği alanında çalışan personelin eğitim ve sertifikasyonunu belirler. GS İşaretine ilişkin standartlar, Alman Standartlar Enstitüsü DIN (Deutscher Industrie Normenausschuss) tarafından derlenmektedir. TÜV Austria, GS sertifikasyonu konusunda tüm yetkilere sahiptir.

10 İş Sağlığı ve Güvenliği TÜV Austria nın Viyana daki merkezinde iş güvenliği alanında çeşitli testler yapan laboratuvarları bulunmaktadır. TÜV Austria, Avrupa Birliği içinde ve Türkiye de Onaylı Kuruluş (Notified Body) olup 89/686/AT Personel Koruma Ekipmanları Yönetmeliği ne giren ürünlere CE Belgesi vermektedir. Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yetişmiş, ÇASGEM tarafından verilen A ve B Sınıfı Uzmanlık Sertifikalarına sahip uzmanları aşağıdaki alanlarda görevlerini yürütmektedir. İSG sisteminin incelenmesi ve tespitlerin yapılarak raporlanması, Yasal olarak yapılması zorunlu olan Risk Değerlendirme çalışmalarının yapılması, HAZOP Normal işleyişten olası sapmaların belirlenmesi ve kazalara karşı uygun önlemlerin alınması HAZID Tehlike Tanımlama Çalışması Periyodik Denetimlerinin yapılması ve raporlanması, Yasal olarak gerekli doküman, prosedür, talimat ve formların hazırlanması, Acil Durum Planlarının hazırlanması, ekiplerinin oluşturulması ve tatbikatlarının gerçekleştirilmesi, İSG Ölçümleri ve periyodik kontrollerin gerçekleştirilmesi, Yönetici ve çalışanlar için çeşitli dokümantasyon ve el kitabı hazırlanması. Yönetici ve Çalışanlara Eğitim Verilmesi Risk Değerlendirme, Kişisel Koruyucu Malzeme Seçimi ve Kullanımı, Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Alınması Gereken Güvenlik Tedbirleri Elektrik İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, El Aletlerinin Kullanımında İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, Kaynak İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, Basınçlı Kaplarda İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, Makine ve Tezgâhlarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, Atölyelerde Yapılan Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, Kaldırma, Taşıma, İstifleme ve Depolamada Güvenlik Önlemleri, Güvenlik ve Sağlık İşaretleri, Ergonomi, Patlayıcı Maddelerle Çalışmalarda Alınacak Güvenlik Tedbirleri, Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, Yüksekte Çalışmalarda Alınması Gereken İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, Fiziksel Risklere Karşı Alınması Gereken İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri, Radyasyonlu Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri.

11 Denizcilik Endüstrisi Hizmetleri Liman Yükleme ve Boşaltma Kontrolleri (Pre-Shipment) TÜV Austria, bütün dünyada; yükleme öncesinde, sırasında ve sonrasında: ürünlerin listesi, ihracatçı ve ithalatçı bilgileri, üretim yeri ve üretici bilgileri, üretim yeri farklıysa o fabrikanın bilgileri, liman bilgileri, proforma fatura, paket listesi ve/veya irsaliyeye uygun olarak yüklenen ürünleri, uluslararası standartlara ve müşteri gereksinimlerine uygun olarak kontrol eder. Siparişe uygunluk, geçersiz markalamalar, önceden belirlenen kalite ve güvenlik koşulları, ürünlerdeki yapısal, teknik, görsel ve güvenlik hataları incelenir ve uygunluk durumunda Pre-Shipment Sertifikası düzenlenir. Gemilerde Hesaplama Yoluyla Tartım (Draft Survey) TÜV Austria, statik hesaplamalar yardımı ile gemiye yüklenen (veya gemiden boşaltılan) maden ürünleri, metalürjik mamuller ve demir çelik hammaddelerinin ağırlığını bulmak amacı ile kullanılan, ülke gümrükleri tarafından kabul gören Hesaplama Yoluyla Tartım (Draft Survey) yöntemi ile kontrol işlemlerini gerçekleştirerek gemilerde Hesaplama Yoluyla Tartım (Draft Survey) Raporu düzenlemektedir. Gemi ve Konteynırlarda Temizlik Kontrolü (Cleaning) TÜV Austria inspektörleri, zirai ürünlerin depolanacağı yeri, konteynırların veya nakliye ortamının şartlarını kontrol etmekte; yükleme öncesi, gemi ambar temizlik kontrolü yapmakta, uygunsuzluk durumunda gerekli düzeltme, temizlik, bakım faaliyetlerinden sonra Cleaning Sertifikası düzenlemektedirler. Ayrıca, seyir esnasında deniz suyu veya yağmur suyundan oluşabilecek hasarlara karşı gemi ambar kapakları için sızdırmazlık kontrolleri yapmaktadır. Yük Sabitleme Kontrolleri (Lashing) Yüklerin belirli bir zaman diliminde hasarsız olarak nakledilebilmesi için yükün ve taşıma ekipmanın her türlü koşullar ve dış etkenler dikkate alınarak, uluslararası standartlara uygun olarak Lashing (yük sabitleme) yapılması gerekir. TÜV Austria inspektörlerinin yaptığı kontroller sonrası, uygunluk durumunda Lashing Sertifikası düzenlenmektedir.

12 Denizcilik Endüstrisi Hizmetleri Liman, Tersane, Gemi ve Deniz Kenarı Tesislerdeki Kontroller Gemi bakım ve onarım gözetimi, Gemi inşaa gözetimi, kaynaklı imalat gözetimi, Gemi hasarları tespiti ve bilirkişilik, Yükleme ve tahliye gözetimi, Termik santrallerin su alma ağızları gözetimi, İskele ve iskele ayakları gözetimi, Deşarj hatları gözetimi, Şamandıra bakım, onarım ve inşaları gözetimi, Petrol platformları ve buna bağlı deniz dibi yapıları inşa ve bakımları onarımları gözetimi, Katotik koruma (Deniz yapıları için) kontrolü, Numuneleme hizmetleri, Ambar, manhole, konteynır, tank, depo mühürleme ve mühür tespit gözetimleri. Sualtında yapılan kontroller Denizaltı boru hatları gözetimi, Denizaltı bakım onarım ve inşaatları gözetimi, Sualtı ekspertiz ve sürvey raporları, Sualtı video ve fotoğraf çekimleri, Sualtı kaynakçı belgelendirme, Sualtı NDT Tahribatsız Muayene hizmetleri, o Ultrasonik Kontrol o Manyetik Partikül Testi o Görsel Kontrol Sualtı kalınlık ölçümleri, Sualtı Korozyon Haritalandırma, Sualtı kaynak İnspektörlüğü, Sualtı Kaynakçı Belgelendirme o EN ISO o AWS D3.6

13 Endüstri TÜV Austria, endüstriye birçok alanda hizmet vermekte ve müşteri adına yapılan imalatın ya da ürünün imalatçı fabrikasında ve/veya montaj sahasında, projesine uygun olarak imal ve montajının kontrollük ve sertifikalandırma hizmetlerini yürütmektedir. Basit basınçlı kaplar, LPG/LNG depolama tankları, çelik borular, PE borular, demir çelik ürünleri, asansör, vinç ve kaldırma elemanları, elektrik, elektronik ve enstrümantasyon imalatlarında; API 5L, EN 10025, EN 10027, EN 10028, EN ISO 3183, EN vb. standartlara göre malzemenin uygunluk ve sertifika kontrollerinde; gözetim, denetim, gerekli testlerin yapılması, raporlanması EN onayı ve EN sertifikası verilmesi ve belgelendirilmesi hizmetlerini yürütmektedir. Çelik yapılar, tersaneler, limanlar, demir çelik fabrikaları, köprüler, endüstriyel tesis inşaatları, petrokimya tesisleri, petrol ve doğalgaz boru hatları, denizaltı boru hatları, yakıt depolama tankları, enerji üretim tesisleri, deniz platformları, her tip kaldırma makinası, LPG İkmal İstasyonları imalat ve montajlarında;

14 Basınçlı Ekipmanlar (PED ve TPED) 2010/35/AT Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği TÜV Austria; 2010/35/AT Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği nde Avrupa Birliği Onaylı Kuruluşu dur. ADR akreditasyonuna sahiptir. Tehlikeli Maddelerin taşınması ile ilgili ADR/RID Ek-A da belirtilen maddelerin ve 2 nci sınıf gazların taşınmasında kullanılan tüpler, basınçlı dramlar, kriyojenik kaplar, tanklar, tank konteynerleri (seyyar tanklar), tanker vagonlarının tankları TPED kapsamındadır. TÜV Austria; Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği ne göre Pi işareti taşımayan yeni taşınabilir basınçlı ekipmanların sertifikalandırılmasını, Pi işaretine sahip taşınabilir basınçlı ekipmanların periyodik muayenesi, ara muayenesi, istisnai kontrolleri ve kullanımını, Pi işareti taşımayan taşınabilir basınçlı ekipmanların uygunluğunun yeniden değerlendirilmesini, Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği nin zorunlu uygulamaya girmesinden önce piyasaya arz edilen ve uygunluğun yeniden değerlendirmesine tabi tutulmayan taşınabilir basınçlı ekipmanların sertifikalandırılmasını, ADR nin şartlarını sağlayıp, münhasıran Türkiye ile Avrupa Birliği üyesi ülkeler dışındaki ülkeler arasında tehlikeli yüklerin taşınmasında kullanılmak için gerekli izinlere sahip olan taşınabilir basınçlı ekipmanların sertifikalandırılmasını gerçekleştirmektedir. 97/23/AT Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği TÜV Austria; 97/23/AT Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği A1, B, B1, C1, D, D1, E, E1, G, F, H, H1 modüllerinde Avrupa Birliği Onaylı Kuruluşu dur. Onay Bölümümüz; Üretici onayı, Kaynak prosedür yeterlilik testi, Kaynakçı performans testi, Tasarım onayı, Malzeme üreticilerinin yeterliliği, Malzeme testleri, Tahribatsız muayene, Parça numunesi testi, İmalat testi, Basınç sıkılığı testi, Tür muayeneleri, Tamir ve yenilemeler sonrası testleri, Denetim Bölümümüz; Yeni basınçlı ekipmanların güvenlik cihazlarının denetimi, Dış denetimler, İç denetimler, Sızıntı testleri, Basınç testleri, Hata analizleri, Buhar kazanları, türbinler ve motorlar için tesis personel sınavlarını, gerçekleştirmektedir.

15 Demir Çelik Hizmetleri İmalat Gözetimi Standartlara uygun olarak, her lottaki kimyasal ve mekanik testlere şahitlik yapılması, test sonuçlarının kontrolü, raporların onaylanması, Demir Çelik ürünlerinin ölçüsel kontrollerinin yapılması ve raporlanması, Tahribatsız Muayene (NDT) kontrollerine şahitlik, Görsel kontrol (VT), Markalama kontrolleri, Sevkiyat kontrolleri, EN ISO Mill Test Certificate (MTC) hazırlanması, Paket Listelerinin onaylanması Demir Çelik Firmalarının Alım, Satım Gözetimi Demir-Çelik firmalarının yurt içi ve dışından yapacakları satın alımlarda ve satışlarda koordinasyon sağlayarak ilgili ülkedeki TÜV Austria ofislerinin müşterilerine en faydalı ve en doğru hizmeti sunmasını sağlamak ve alacakları ürünlerin güvencesini sağlamak. İhracat Kontrolleri Yapılan tüm ihracatlarda anlaşmaya uygun olarak malın yüklenmesi için üretim aşamasından itibaren kalite kontrol denetimlerini yapmak, uygunsuzlukları bildirmek ve takibini sağlamak, Yüklemelerde kantar ve yükleme nezareti yaparak malın istenen şartlara ve miktarlara uygun yüklendiğini kontrol etmek, pre-shipment sertifikası düzenlemek. İthalat Kontrolleri Uluslararası firmaların Türkiye ye yaptığı ihracatlar da miktar yönünden denetlemeler yaparak ürünlerin güvenle teslimini sağlamak, kalite uygunsuzluklarını tespit etmek, sertifikalandırma yapmak Demir Çelik Hurda Kalitesi Eksperliği Demir-Çelik sektöründe kullanılan hurda malzemelerin nicel ve nitel olarak değerlendirilmesi ve yapılan değerlendirmeye göre hurda partisinin çeşidinin ve/veya kalitesinin belirlenmesi. Draft Survey Hizmetleri Maden ürünleri, metalürjik mamuller ve demir çelik hammaddelerinin gemi yüklemesi ve boşatılması sırasında draft survey metodu ile ağırlığının hesaplanması ve sertifikalandırılması Hizmet Verdiğimiz Ürünlerin Kapsamı Maden Ürünleri: Kömür, Bakır, Kurşun, Çinko Sülfür, Ferro Alaşımlar, Demir ve Demir Alaşımları, Mangan, Manganez, Krom Cevheri, Çimento Metalurjik Mamüller: İnşaat demiri, kütük demir, lama demir, köşebent, rulo sac, levha sac, filmaşin, profil, boru Demir-çelik hammaddeleri: Ferro manganez, ferro silis, ferro molibdenum, ferro krom, ferro vanadium, pik demir gibi hammadeler, demirler, demirli alaşımlar

16 Oyun alanları ve Yüzme Havuzları Oyun Alanları TÜV Austria; oyun alanları, otel ve tatil köylerinin eğlence alanları, kaydırak vb. ekipmanları, (fitness ve sauna tesisleri, spor sahaları (halı saha, tenis, voleybol, basketbol vb.) ve spor ekipmanlarından; bu alan ve ekipmanlar için gerekli tüm makina ve elektrikli teknik donanımını ilgili standartlara göre sertifikalandırmaktadır. TÜV Austria; EN Oyun alanı elemanları ve zemin düzenlemeleri testleri, EN Salıncaklar, EN Kaydıraklar, EN Halat yolları, EN Atlı karıncalar, EN Salıncaklar, EN Tamamıyla kapalı oyun elemanları, EN Havada asılı ağlar, EN 1177 Darbe azaltıcı oyun alanı zemin düzenlemeleri (halı saha, sentetik çim, spor alanlarının zeminleri) akreditasyonlarına sahip olup, bütün dünyada bu alanda sertifikalandırmalar yapmaktadır. Yüzme Havuzları TÜV Austria; EN Yüzme havuzu donanımı - genel güvenlik kuralları ve testleri, EN Dik ve eğik merdivenler ile tutma yerleri, EN Giriş ve çıkış ağızları ile su/hava esaslı su eğlence tesisleri, EN Atlama platformları, EN Kulvar çizgileri, EN Dönüş panelleri, EN Su topu kaleleri, EN Eğlence amaçlı su aktivite araçları, EN Dalma platformları, tramplenler ve yardımcı ekipmanları, EN Ek özel güvenlik gereksinimleri ve hareketli havuz zemin ve hareketli bölme duvarı akreditasyonlarına sahip olup, açık-kapalı spor amaçlı yüzme havuzlarının sertifikalandırmasını gerçekleştirmektedir. TÜV Austria ayrıca; çocuk arabaları, çocuklar için araba koltukları ve ekipmanların kontrol ve CE sertifikalandırmasını da yapmaktadır.

17 Makina, Kaldırma ve İletme Teknolojisi Kaldırma Ekipmanları, Vinçler, Teleferik TÜV Austria, 2006/42/AT Makina Ekipmanları Yönetmeliği nde Avrupa Birliği onaylı kuruluşudur. Bu kapsamda aşağıda belirtilen ekipman ve tesislere sertifikalandırma hizmetleri vermektedir. Makinalar, Teleferikler, Kayak pistleri ekipmanları, İskele ekipmanları, Köprü vinçler, gezici vinçler, demiryolları, portal vinçler, rıhtım vinçleri ve ilgili tesisler İnşaat vinçleri, yük asansörleri, beton pompaları, asılı platformlar, diğer inşaat makinaları ve donanımlar, Kaldırma ekipmanları ve kapılar, Araç servis asansörleri, hidrolik krikolar, iki katlı garajlar ve otoparklar, Kaldırma tablaları, yükselen iş platformları, merdivenler, insanlı ve insansız çalışma platformları, Halatlar, zincirler, ana kablolar ve askılar, Kişisel koruyucu donanımlar, Kapılar. Teknik Güvenlik Testleri ve kontrolleri Makina talimatlarına uygun test ve muayeneler, Müşteri isteklerine bağlı olarak ya da kaza önleyici olarak ürün güvenliği testleri, Talimat ve yönetmeliklere uygun olarak çalışma güvenliği testleri, Endüstriyel makinalar için AB kanunlarına (AschG) uyum testleri, Makina yenilemelerinin kanunlara uyum kontrolleri (AschG), Makina parklarının kanunlara uyum kontrolleri (AschG), CE Uyum değerlendirme; Risk analizi, teknik dokümanların kontrolü ve CE Uyumluluğu, EC Tip İncelemeleri, Teknik Doküman İncelemeleri. Müşterilerimizin Kazançları Tüm testlerin gözetimimizde tarafsız ve bağımsız değerlendirme ile yapılması, TÜV markasının tanıtıma katkısı, Kurulum güvenliği testleri çalışma güvenliğinin artırılması, AB yasalarına göre zorunlu testlerin gerçekleştirilmesi, Bir kaza ya da hasar durumunda yetkililere gerekli kanıtlar.

18 Asansörler Asansörler ve yürüyen merdivenler, konutlarda, işyerlerinde ve alışveriş merkezlerinde, günlük yaşamın bir parçası olmuştur. TÜV Austria, kaldırma ekipmanlarında akreditasyona sahip olup, 95/16/AT Asansör Yönetmeliği nde Avrupa Birliği onaylı kuruluşudur. Özellikle Avusturya da, ticari ve endüstriyel asansör teknolojileri konusunda Eyalet ve Belediyelerle ortak çalışmalar yapmaktadır. TURKAK ve Sanayi Bakanlığımız ile Uluslararası Yasal gereklilikler kapsamında yapılan denetimler konusunda karşılıklı bilgilendirme yapılmaktadır. Periyodik kontrol ve kabul testleri, Asansörler ve güvenlik ekipmanları için AB Tip Testleri (CE Sertifikalandırma), Çalışmakta olan yük ya da yolcu asansörlerinin güvenliğinin artırılması, Modernizasyon ya da değişiklikler sonrası asansörlerin incelemeleri, Revizyon ve tamir öncesi ve sonrası testler, Ulusal düzenlemelere göre asansör ve yürüyen merdivenlerin incelemeleri, Bilirkişi görüşleri (mahkeme, kaza vb.), Asansör operatörlerinin ve acil durum merkezlerinin kontrolü, İleri saha testleri (ultrasonik testler, ses seviyesi ölçümleri, radyo girişimi), Bina teknolojileri (asansörler için) son inceleme sertifikaları. Yasal gereklilikler kapsamında yapılan denetimler, Asansörler ve kaldırma platformları, Yürüyen merdivenler ve bantlar, Panel cepheler için kaldırma aygıtları, Engelliler için asansörleri kapsamaktadır. TÜV Austria, bu alanda 80 yıllık tecrübesi ve uzmanlaşmış kadrosuyla, yandaki hizmetleri sunmaktadır.

19 Medikal ve Tıbbi Cihazlar TÜV Austria Medikal Bölümü, yirmi yılı aşkın bir süredir tıbbi cihazların ve ürünlerin denetimlerini, testlerini ve sertifikasyonlarını gerçekleştirmektedir. Modern tıpta yüksek teknoloji günlük yaşamın olağan bir parçasıdır. Medikoteknik ürünler; mikro-elektronik, lazer teknolojisi ve nükleer rezonans teknolojisindeki son gelişmeler sayesinde sürekli güncel kalmaktadır. TÜV Austria; 93/42/AT Tıbbi Cihazlar, 98/79/AT Vücut Dışında Kullanılan Tıbbi Tanı Cihazları yönetmeliklerinde Avrupa Biliği Onaylı Kuruluşu olup, bu son teknoloji bilgilerini, yetkin bir iş ortağı olarak üreticilerin, bayilerin, hastanelerin, tıp uzmanlarının ve doktorların hizmetine sunmaktadır. Tıbbi Teknoloji: Hastane Hizmetleri Tıbbi cihazların periyodik güvenlik kontrolleri, Tıbbi ürünlerin bir kerelik testleri ve kontrolleri, Sağlık tesislerinin yer değerlendirme çalışmalarının mühendisler tarafından yapılması, Yedek güç kaynakları ve emniyet ışıkları dâhil olmak üzere hastanelerdeki enerji sistemlerinin (elektrik dağıtım panoları) kontrolleri, Tıbbi gaz kaynağı sistemlerinin (oksijen, gülme gazı, basınçlı hava, vakum) kurulumu ve muayeneleri, Ameliyathane vb. yerlerdeki havalandırma sistemlerinin kontrolleri, Sterilizasyon prosedürlerinin doğrulaması, Sterilizasyon cihazlarının uygunluğunun doğrulaması.

20 Çevre Koruma Teknolojilerin ve altında yatan düzenlemelerin karmaşıklığı, izin veren kuruluşlar, mevzuatlar ve özellikle finansal gereklilikler; kalıcı ve sorumluluk gerektiren çözümleri zorlaştırmakta ve şirketler için finansal problemlere neden olmaktadır. Geleceğe meydan okumak, çevre ve kaynaklara etkin bir şekilde dikkat eden ve aynı zamanda teknik ve ekonomik rekabet gücünü arttıran entegre çözümler ile mümkündür. TÜV Austria, entegre çözümler konusunda sektörü destekleyecek uzmanlığa sahiptir. Yetkilerinin yanında, teknik bilgi ve tecrübeli uzmanlarıyla, sektöre yaygın ve geniş kapsamlı hizmet sunmaktadır. EN ISO Çevre Yönetim Sistemi Belgelendirmesi, Emisyon ve hava kalitesi ölçümleri, Temiz hava için sürekli ölçüm sistemlerinin kalibrasyonu, Su, atık su, zemin ve atık analizleri, asbest incelemeleri, Ses, koku, gürültü ve titreşim ölçümü, Ürün belgelendirme (malzeme, yakıt, çevre koruyucu cihazlar/prosedürler), EMAS mevzuatı uyarınca, çevresel denetimler, Hava kirliliğine neden olan maddelerin ve sesin yayılma ölçümleri, Sera gazı beyanlarının onaylanması ve doğrulanması, Hava, su/atık su, zemin, atık ve ses yayılması alanlarında belgelendirmeler, Ürünler, prosedürler, süreçler ve hasar durumlarında belgelendirmeler, Ekonomik atık kavramları, Atık su ve kirletici maddelerin incelenmesi, temizleme ve adaptasyon, Güvenlik yönetimi (güvenlik ve tehlike analizleri), Çevresel uyumluluğun incelenmesi, çevresel yönetim sistemleri için destek, Çevre ve proses mühendisliği projelerinde yardım, Yetki prosedürlerinde yardım. Çevre koruma alanında TÜV Austria nın değerleri; Yasal güvenlik, Risklerin minimize edilmesi, Entegre proje yönetimi, Çalışanlar ve müşteriler tarafından güven, Operasyonel güvenlik, Zaman ve maliyet tasarrufu, Genel kabul, Pek çok görev için tek ortak.

SRS BELGELENDİRME. Kalite Sistem Belgelendirme, Ürün Belgelendirme ve Muayene Hizmetlerimiz

SRS BELGELENDİRME. Kalite Sistem Belgelendirme, Ürün Belgelendirme ve Muayene Hizmetlerimiz SRS BELGELENDİRME Kalite Sistem Belgelendirme, Ürün Belgelendirme ve Muayene Hizmetlerimiz Akreditasyonlarımız SRS Uluslararası Belgelendirme Teknik Kontrol ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti. (Since 2004)

Detaylı

HİZMETLERİMİZ;

HİZMETLERİMİZ; 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11- HİZMETLERİMİZ; ENDÜSTRİYEL GÖZETİM VE DENETİM SİSTEM BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME TEKNİK DANIŞMANLIK EĞİTİM İSG VE ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER PERİYODİK KONTROLLER TAHRİBATSIZ TESTLER

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Tel : +90 216 518 40 50 Faks : +90 216 518 39 00 E-Posta : bv.troffice@tr.bureauveritas.com Website : www.bvturkey.com Basınçlı Kaplar, Kazanlar, Buhar Kazanları,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon No: Tel : +90 216 518 40 50 Faks : +90 216 518 39 00 E-Posta : bv.troffice@tr.bureauveritas.com Website : www.bvturkey.com Basınçlı Kaplar, Kazanlar,

Detaylı

HAKKIMIZDA. Ülkemizde henüz yapılamayan muayene metotları üzerine çalışmalar yürüten Teknik Muayene, bu konularda öncü olmayı hedeflemektedir.

HAKKIMIZDA. Ülkemizde henüz yapılamayan muayene metotları üzerine çalışmalar yürüten Teknik Muayene, bu konularda öncü olmayı hedeflemektedir. HAKKIMIZDA Teknik Muayene, 2008 yılında kurulmuş bağımsız, tarafsız ve güvenilir bir uygunluk değerlendirme kuruluşudur. 2009 yılında A Tipi Muayene Kuruluşu olarak, 2015 yılında İş Hijyen Ölçüm Laboratuvarı

Detaylı

TÜV SÜD Group. Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri. Enver Coşkunsu

TÜV SÜD Group. Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri. Enver Coşkunsu Group Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri Enver Coşkunsu Lokasyonlarımız... Hep yanınızdayız İstanbul İzmit Bursa Ankara İzmir Adana Türkiye Test, Gözetim, Denetim,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon No: Adresi Tel : +90 216 518 40 50 Faks : +90 216 518 39 00 E-Posta : bv.troffice@tr.bureauveritas.com Website : www.bureauveritas.com.tr Muayene Alanı

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Tepekulu Kongre ve İş Merkezi Anadolu Caddesi No:40 Kat:M1-M2 Bayraklı 35053 İZMİR / TÜRKİYE Tel : +90 (232)

Detaylı

İŞ HİJYENİ ÖLÇÜMLERİ... Fiziksel Parametreler Aydınlatma Şiddeti Ölçümü Termal Konfor Ölçümü Gürültü Ölçümü Titreşim Ölçümü

İŞ HİJYENİ ÖLÇÜMLERİ... Fiziksel Parametreler Aydınlatma Şiddeti Ölçümü Termal Konfor Ölçümü Gürültü Ölçümü Titreşim Ölçümü ÇEVRE ANALİZLERİ... Emisyon Ölçüm ve Analizleri Çevresel Gürültü ve Titreşim Ölçümleri İmisyon Ölçümleri Su, Atık Su ve Deniz Suyu Analizleri Atık Yağ Analizleri Atık Analizleri Toprak Analizleri Arıtma

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : 100. Yıl Bulvarı Cevat Dündar Cad. 1236. Sokak No:1 Ostim Stadyumu Arkası Ostim-Yenimahalle 06374 Tel : 0090 312 592 5299 Faks

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) "A Tipi" Muayene Kuruluşu Akreditasyon No Adresi Mavievler Mah. Sancak Sok. No11 Küçükyalı Maltepe 34854 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel Faks E-Posta Website 0 216 518 02

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon No: Adresi Muayene Alanı Muayene Türü Standard / Şartname 1. Kaldırma ve İletme Makinaları 1.A.1.1. Gezer Köprülü Vinç 1.A.1.2 Portal Vinç 1.A.1.3

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Adresi : Tepekulu Kongre ve İş Merkezi Anadolu Caddesi No:40 Kat:M1-M2 Bayraklı 35010 İZMİR / TÜRKİYE Tel : 0 232 462 33 33 Faks : 0 232

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Adresi : Ali Nihat Tarlan Cad. Kutay Han No:103 D: 9 Tel : 0216 573 55 53 Faks : 0216 573 88 01 E-Posta : info@tcsbelgelendirme.com Website

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Ortaklar Caddesi Sakızağacı Sokak No:1/K Mecidiyeköy Şişli 34394 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : +90 (212) 244 72 07 Faks : +90 (212) 244

Detaylı

ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER

ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER ECONINS MÜHENDİSLİK VE KALİTE HİZMETLERİ MART 2018 BÜLTEN YÜKSEK BASINÇTA HİDROSTATİK TESTLER İşletmelerinizdeki boru devreleri ve basınçlı kaplarda özel basınç isteklerinde yanınızdayız. Basınç talebiniz

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Cevizli Mh. Tınaztepe Sk. Altınöz Apt. No:16 D.1-2-3-4-6 Maltepe 34846 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 651 08 95

Detaylı

PERİYODİK KONTROL NEDİR?

PERİYODİK KONTROL NEDİR? PERİYODİK NEDİR? 25 Nisan 2013 perşembe tarihinde yayınlanan İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ gereğince 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren

Detaylı

Onaylanmış Kuruluş No:2138 ONAYLANMIŞ KURULUŞ NO 2138

Onaylanmış Kuruluş No:2138 ONAYLANMIŞ KURULUŞ NO 2138 Onaylanmış Kuruluş No:2138 ONAYLANMIŞ KURULUŞ NO 2138 OSBDER ÇÖZÜM OFİSİ OSBDER ÇÖZÜM OFİSİ http://www.osbder.org/sayfa/93/cozum-ofisi YURT İÇİ ve YURT DIŞI OFİSLER YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERİMİZ AKREDİTASYONLARIMIZ

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Muayene Alanı Muayene Türü Standard / Şartname Kazanlar İmalat süreci kontrolü ASME Sec.I, EN 12953, EN 12952, API 534, EN 303-2, EN 303-3,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Muayene Alanı Muayene Türü Standard / Şartname Kazanlar İmalat süreci kontrolü ASME Sec.I, EN 12953, EN 12952, API 534, EN 303-2, EN 303-3,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) "A tipi Muayene Kuruluşu" Adresi : Necip Fazıl Bulvarı Keyap Sitesi E2 Blok 44/84 Yukarı Dudullu / Ümraniye İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 455 80 80 Faks : 0 216

Detaylı

kurumsal Necati ALOĞLU Entepe OSGB En Tepe Sağlık ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şti

kurumsal Necati ALOĞLU Entepe OSGB En Tepe Sağlık ve İş Güvenliği Hiz. Tic. Ltd. Şti kurumsal 2001 yılından beri kurumsal firmalara Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri başta olmak üzere Eğitim, Yönetim ve Danışmanlık hizmetleri sunduk. MEB onaylı mesleki eğitimler verdik.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/10) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : 100. Yıl Bulvarı Cevat Dündar Cad. 1236. Sokak No:1 Ostim Stadyumu Arkası Ostim-Yenimahalle 06374 ANKARA/TÜRKİYE Tel : 0090 312

Detaylı

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ

AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ AKUSTİK YÖNTEM İLE SIZDIRMAZLIK MUAYENESİ Bu yöntem, depolama tankında yada boru hatlarında oluşan bir sızıntının akustik yöntem ile tespitine yönelik muayene tipidir. Muayenedeki amaç basınç (vakum) altındaki

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Tersaneler Cad. No:26 Tuzla 34944 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 581 37 00 Faks : 0 216 581 38 00 E-Posta : yakdagcik@turkloydu.org

Detaylı

PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ

PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ PERİYODİK KONTROL VE İŞ HİJYENİ İşverene iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularda rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere görevlendirilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı, görev aldığı işyerinde

Detaylı

Periyodik Teknik Kontrol

Periyodik Teknik Kontrol Periyodik Teknik Kontrol www.uzmanis.com.tr iş güvenliği, - 1 - uzmanlık ister... PERİYODİK TEKNİK KONTROL HİZMETLERİ Uzman İş Güvenliği; işletmelerde kullanılan tüm makine ve ekipmanların muayenesi konusunda

Detaylı

Periyodik Test ve Kontroller

Periyodik Test ve Kontroller Periyodik Test ve Kontroller İş Güvenliği yönünden; Buhar Kazanı Periyodik Kontrolü, Kalorifer Kazanı Periyodik Kontrolü, Hava Tankı Periyodik Kontrolü, Kompresör Periyodik Kontrolü, Hidrofor Periyodik

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: Adresi : Plaza Yukarı Dudullu Mah. Tel : 0 216 469 46 66 Faks : 0 216 469 46 67 E-Posta : kys@szutest.com.tr Website : www.szutest.com.tr

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi Gayrettepe Mah. Ayazmadere Cd. Pazar Sk.No:2-4 Bareli Plaza Kat 4 Beşiktaş 34349 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 212 293 26 42 Faks : 0

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Ziyabey caddesi 1419. sokak 7/4 Balgat-ÇANKAYA 06520 ANKARA / TÜRKİYE Tel : 287 53 19 Faks : 287 59 33 E-Posta : info@artibel.com.tr

Detaylı

PERİYODİK KONTROLLERE TABİ OLAN İŞ EKİPMANLARI VE PERİYODİK KONTROL SÜRELERİ

PERİYODİK KONTROLLERE TABİ OLAN İŞ EKİPMANLARI VE PERİYODİK KONTROL SÜRELERİ PERİYODİK KONTROLLERE TABİ OLAN İŞ EKİPMANLARI VE PERİYODİK KONTROL SÜRELERİ KONTROL EKİPMAN ADI PERİYODU(Azami Süre) (İlgili standardın ön-gördüğü süreler saklı kalmak koşulu ile) PERİYODİK KONTROL KRİTERLERİ

Detaylı

A Tipi Muayene Kuruluşu. Periyodik Teknik Kontrol Hizmetleri

A Tipi Muayene Kuruluşu. Periyodik Teknik Kontrol Hizmetleri A Tipi Muayene Kuruluşu Periyodik Teknik Kontrol Hizmetleri Hakkımızda BİR MÜHENDİSLİK; 1999 yılında itibaren işletmelerde kullanılan tüm makine ve ekipmanların muayenesi konusunda ilgili kanun, yönetmelik

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi Evliya Çelebi Mah.Tersaneler Cad. No:26/1 Tuzla 34944 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 581 37 00 Faks : 0 216 581 38 00 E-Posta : agurbuz@turkloydu.org

Detaylı

Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) "A Tipi" Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Centrum İş Merkezi Aydınevler Sanayi Cad. No:3 Küçükyalı - Maltepe 34854 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : Faks : E-Posta:

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi Barbaros Mah. Ak Zambak Sk. No:2 Varyap Meridyan A Blok Kat:19 Ataşehir 34100 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 572 49

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL İ 34 1. Kazanlar İçin Periyodik Kontrol Bedelleri 1.1. 30 m²ye kadar (30 m² dahil) kazanlar 230. 00 TL + %18 KDV 1.2. 30-50 m² (50 m² dahil) kazanlar 260.

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Çavuşoğlu Mahallesi Yakacık Caddesi No:132-134 Kartal 34873 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 517 31 44 Faks : 0

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) 'A Tipi' Muayene Kuruluşu Adresi : Çetin Cad. Yunus Emre Sk. No:2 D:3 Yeni Dudullu Ümraniye 34775 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 313 14 20 Faks : 0 216 313 14 33

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı "A Tipi" Akreditasyon No: Adresi :Barbaros M.Ak Zambak S.A.Blok Muayene Alanı Muayene Türü Standard / Şartname 2006/42/AT Makine Emniyeti Yönetmeliği

Detaylı

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA

İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA İzleme ve Ölçme Takip Listesi TUZLA Doküman No: FR-34 Yayın Tarihi: 20.02.2010 Revizyon No: 3 Revizyon Tarihi: 26.12.2011 Hazırlayan: Yönetim Temsilcisi 1. Sınıf gayri sıhhi müessese Çalışma Ruhsatı Faaliyet

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi İçerenköy Mah. Umut Sk. E5 Yanyol Üzeri AND Binası No:12 İç Kapı No :4 Ataşehir/ 34752 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi Necip Fazıl Bulvarı Keyap Sitesi E2 Blok 44/84 Yukarı Dudullu / Ümraniye 34774 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 455

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/9) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi Postane Mah. Dr. Rüştü Nuran Sok. No:17 D:1-2 Tuzla 34730 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 492 21 10 Faks : 0 216 532 71 82 E-Posta :

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon No: Adresi : Çamlık Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cad. No:1 Kurtköy-Pendik 34906 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 646 01 87 Faks :

Detaylı

İCON KAYNAK ENDÜSTRİSİ

İCON KAYNAK ENDÜSTRİSİ İCON KAYNAK ENDÜSTRİSİ www.iconendustri.com ŞİRKET TANITIM KATALOGU Kaynaklı İmalatın Olduğu Her Sektörde; HİZMETLERİMİZ: Teknik Danışmanlık Kaynakçı ve Kaynak Operatörlerinin Belgelendirilmesi Kaynak

Detaylı

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER

Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti İÇİNDEKİLER Kitap Temini için: DİNÇ OFSET Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. 0541 254 62 30 959 sayfa İÇİNDEKİLER Bölüm 1 ŞANTİYELERDE SIK KARŞILAŞILAN TEHLİKELER VE ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER Şantiyelerde sık karşılaşılan

Detaylı

İZLEME VE ÖLÇME PLANI

İZLEME VE ÖLÇME PLANI İZLEME VE ÖLÇME PLANI KONTROL / ÖLÇÜM / RAPOR / İZLEME İSG Faaliyet Planı YASAL YÜKÜMLÜLÜK MADDELERİ SORUMLU PERİYODU Madde: 15 Gerçekleşen Kontrol Tarihi Gelecek Kontrol Tarihi AÇIKLAMA Gerekli görüldüğünde

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Kazım Dirik Mah. 372/7 Sk. No:8 Bornova İZMİR/TÜRKİYE Tel : 0232 486 17 11 Faks : 0232 486 18 11 E-Posta : info@femko.com.tr Website

Detaylı

TÜV NORD TÜRKİYE ENDÜSTRİYEL HİZMETLER

TÜV NORD TÜRKİYE ENDÜSTRİYEL HİZMETLER TÜV NORD TÜRKİYE ENDÜSTRİYEL HİZMETLER TÜV TÜV NORD GROUP TÜV NORD Endüstriyel Hizmetler Boru Hatları Boru hatları, sıvıları veya gazları uzun mesafelerde nakletmek için gerekli olup enerji ve hammadde

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi Keresteciler Sitesi E Blok No:5 Kat:2 Ostim / Yenimahalle 06170 ANKARA/TÜRKİYE Tel : +90 312 385 95 30 Faks : +90

Detaylı

Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları

Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları Tersanelerde İş Güvenliği Uygulamaları Hazırlayan Necdet DEMİR Tersane Kazaları ceza hukuk bilirkişisi Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Necdet DEMİR Kimdir? 1990 Yılı Yıldız Üniversitesi Endüstri

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ 36 1. Kazanlar İçin Periyodik Kontrol Bedelleri 1.1. 30 m²ye kadar (30 m² dahil) kazanlar 230. 00 TL + %18 KDV 1.2. 30-50 m² (50 m² dahil) kazanlar

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

NOVATEST.

NOVATEST. NOVATEST HAVALANDIRMA ÖLÇÜMLERİ HVAC Validasyon Ölçümleri Kanal Kaçak (Sızdırmazlık) Testleri Biyo Güvenlik (LAF) Kabinleri Validasyonu Çeker Ocak Validasyonu İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖLÇÜMLERİ İç Ortam

Detaylı

BÜSİAD Makinelerin AB Direktifine Uyumu ve Teşvikler Konulu Paneli. CE ve İSG GEREKLİLİKLERİ SORUMLULUKLAR

BÜSİAD Makinelerin AB Direktifine Uyumu ve Teşvikler Konulu Paneli. CE ve İSG GEREKLİLİKLERİ SORUMLULUKLAR TÜRKİYE BÜSİAD Makinelerin AB Direktifine Uyumu ve Teşvikler Konulu Paneli CE ve İSG GEREKLİLİKLERİ SORUMLULUKLAR MELİH KORAY EFE MAKİNA MÜHENDİSİ 2006/42/AT MAKİNA EMNİYETİ YÖNETMELİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ

Detaylı

...İŞLETMENİZİN SÜREKLİLİĞİ İÇİN BAKIM YAPTIRDINIZ MI? Sayın İlgili;

...İŞLETMENİZİN SÜREKLİLİĞİ İÇİN BAKIM YAPTIRDINIZ MI? Sayın İlgili; 11.09.2014 Sayın İlgili; Değişik sektörlerde, birbirlerinden farklı özellikte çalışma şartlarına sahip işletmelerin çalışmalarını gerçekleştirirken, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen formundan

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon No: Muayene Alanı Muayene Türü Standard / Şartname Kaldırma ve İletme Makinaları -Vinç (Gezer Köprülü Vinç, Portal Vinç, Monoray

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

KONTROL PERİYODU (Azami Süre) (İlgili standardın ön-gördüğü süreler saklı kalmak koşulu ile) belirtilmemişse 1 Yıl

KONTROL PERİYODU (Azami Süre) (İlgili standardın ön-gördüğü süreler saklı kalmak koşulu ile) belirtilmemişse 1 Yıl EKİPMAN ADI MUAYENE ADI KONTROL PERİYODU (Azami Süre) (İlgili standardın ön-gördüğü ler saklı kalmak koşulu ile) PERİYODİK KONTROL KRİTERLERİ (İlgili standartlar aşağıda belirtilmiştir.)** İlgili Mevzuat:

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon No: Adresi Tel : 0 216 593 25 75 Faks : 0 216 593 25 74 E-Posta : posta@kiwa.com.tr Website : www.kiwa.com.tr Muayene Alanı Muayene Türü Standard /

Detaylı

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT

GLOBALLEŞMENİN ETKİLERİ GLOBALLEŞME. DTÖ nün Etkileri GLOBALLEŞMEYİ HIZLANDIRAN ETKENLER GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT 1 GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT GİRİŞİMCİLİKLE İLGİLİ TEKNİK MEVZUAT Prof.Dr. Fatih M. Botsalı 2 GLOBALLEŞME ülkeler arasında mal, hizmet, sermaye ve teknoloji akışının hızlı bir şekilde artması

Detaylı

İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz.

İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz. İnsanı Seviyoruz, Değerini Tartışmıyoruz. İş Güvenliği Uzmanlığı Hizmeti İşyeri Hekimliği Hizmeti Sağlık Personeli Hizmeti Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Ankara OSGB Eğitim Danışmanlık Mühendislik, yaklaşık

Detaylı

İş Sağlığı Güvenliği, Çevresel Sürdürülebilirlik. Eğitim-Danışmanlık

İş Sağlığı Güvenliği, Çevresel Sürdürülebilirlik. Eğitim-Danışmanlık İş Sağlığı Güvenliği, Çevresel Sürdürülebilirlik Eğitim-Danışmanlık MERKEZ : OFİSLER: 52044 Cortona (AR), vicolo Boni 7 - Italy 52044 Cortona (AR), via Nazionale 70 Italy 52044 Cortona (AR), vicolo Boni

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Adresi : Tel : 0 216 469 46 66 Faks : 0 216 469 46 67 E-Posta : kys@szutest.com.tr Website : www.szutest.com.tr Muayene Alanı Kaldırma ve İletme

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır TANITIM DOSYASI Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır USB; uluslararası temsilcilikleri, geniş bilgi ve tecrübeye sahip profesyonel denetçi ve eğitmen kadrosu ile hizmet veren

Detaylı

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI PERİYODİK KONTROL BEDELLERİ 36 1. Kazanlar İçin Periyodik Kontrol Bedelleri 1.1. 30 m²ye kadar (30 m² dahil) kazanlar 230. 00 TL + %18 KDV 1.2. 30-50 m² (50 m² dahil) kazanlar

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Adresi Muayene Alanı Muayene Türü Standard / Şartname Kaldırma ve İletme Makinaları -Vinç ( Köprülü Vinç, Gezer Köprülü Vinç, Portal Vinç, Portal Köprülü Vinç,

Detaylı

sizi ve işinizi önemsiyoruz.

sizi ve işinizi önemsiyoruz. sizi ve işinizi önemsiyoruz. DOĞA İş Güvenliği Kimdir? İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü nün oluşması, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve olumsuz etkilerinin azaltılması, çalışma

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI BİLİŞİM İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken tüm hizmetleri

Detaylı

Başlık ATEX YÖNETİM MODELİ

Başlık ATEX YÖNETİM MODELİ ATEX YÖNETİM MODELİ Ömer Yiğit Astepe 1 TÜPRAŞ 2 Patlamaların Önlenmesi ve Patlamadan Korunma Kademeli Güvenlik Perspektifi Patlayıcı ortam oluşmasını engelleyici önlemler Atmosfere çıkışların minimize

Detaylı

PROSES GÜVENLİĞİ. sizi, çalışanınızı, işletmenizi, doküman değil! objektif değerlendirme ve iyileştirmeler korur.. PATLAMADAN KORUNMA

PROSES GÜVENLİĞİ. sizi, çalışanınızı, işletmenizi, doküman değil! objektif değerlendirme ve iyileştirmeler korur.. PATLAMADAN KORUNMA PATLAMADAN KORUNMA ATEX TEHLİKELİ BÖLGE SINIFLANDIRMA ATEX EKİPMAN KONTROLÜ PATLAMA RİSK DEĞERLENDİRMESİ DANIŞMANLIĞI PATLAMADAN KORUNMA VE ATEX EĞİTİMİ sizi, çalışanınızı, işletmenizi, doküman değil!

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Yeni Sahra Mahallesi Atalay Caddesi No:19 Ataşehir 34746 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : +90 (216) 550 20 80 Faks : +90 (216) 550 20 82

Detaylı

KAMU VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA MESLEKİ DENETİM VE TEKNİK HİZMETLER

KAMU VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA MESLEKİ DENETİM VE TEKNİK HİZMETLER KAMU VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA MESLEKİ DENETİM VE TEKNİK HİZMETLER 9 Makina Mühendisleri Odası; bacagazı emisyon ölçümü, basınçlı kap ve ekipmanların periyodik kontrolü, motor şasi tespitleri, asansör

Detaylı

www.vitamuhendislik.com

www.vitamuhendislik.com www.vitamuhendislik.com 2 HAKKIMIZDA VİTA MÜHENDİSLİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇEVRE ÖLÇÜM LABORATUVARI, ölçüm hizmetlerinde ülkemizin önde gelen mühendislik firmalarından biri olmayı kendine amaç edinmiş

Detaylı

Miktar kısıtlamaları ve tarifeler yerini teknik engellere bırakıyor

Miktar kısıtlamaları ve tarifeler yerini teknik engellere bırakıyor 1/50 2/50 Tarife engelleri (Gümrük vergileri, miktar kısıtlamaları vb.) Tarife dışı engeller (Standartların, mevzuatın farklılığı, uygunluk değerlendirme prosedürlerindeki farklılıklar) Miktar kısıtlamaları

Detaylı

bölüm 8 teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları

bölüm 8 teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları bölüm 8 teknik mevzuat, onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları Bölüm 8. Teknik Mevzuat, Onaylanmış Kuruluş ve Akreditasyon Çalışmaları Teknik mevzuat uyum ve akreditasyon çalışmaları kamu yararı

Detaylı

Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ

Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ Bize Ulaşın : www.guvennetosgb.com info@guvennetosgb.com ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ Hakkımızda Güven Net OSGB Güven Net OGSB; İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında firmalara çözüm ortağı olmak üzere

Detaylı

bölüm 7 onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları

bölüm 7 onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları bölüm 7 onaylanmış kuruluş ve akreditasyon çalışmaları Onaylanmış Kuruluş ve Akreditasyon Çalışmaları BÖLÜM 7. ONAYLANMIŞ KURULUŞ VE AKREDİTASYON ÇALIŞMALARI Odamızın teknik mevzuata uyum, akreditasyon

Detaylı

KURUMSAL TANITIM. Kalitek Danışmanlık

KURUMSAL TANITIM. Kalitek Danışmanlık KURUMSAL TANITIM Kalitek Danışmanlık Feyzullah Mah. Bağdat Cad. No:328/12 Maltepe/ İstanbul Tel: +90 (216) 441 70 63 Fax: +90: (216) 441 70 64 info@kalitekdanismanlik.com www.kalitekdanismanlik.com Tarihçe

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Akyazı Mh. Gonca Kent Sitesi F Blok No: 6/10 Ordu

ÖZGEÇMİŞ. : Akyazı Mh. Gonca Kent Sitesi F Blok No: 6/10 Ordu ÖZGEÇMİŞ 1\5 Adı Soyadı : Ferit ARICI Doğum Tarihi ve Yeri : 30.07.1979 Doğum Yeri İletişim Adresi : Kahramanmaraş : Akyazı Mh. Gonca Kent Sitesi F Blok No: 6/10 Ordu Telefon / Gsm No : 0452 250 10 18-0505

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Büyükdere Caddesi No:103/A Şarlı İş Merkezi A Blok Kat:5 Mecidiyeköy Şişli 34394 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : +90 (212) 347 98 10 Faks

Detaylı

İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ VE PERİYODİK KONTROLLERDE YENİ DÖNEM

İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ VE PERİYODİK KONTROLLERDE YENİ DÖNEM İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ VE PERİYODİK KONTROLLERDE YENİ DÖNEM Ali Kaan ÇOKTU İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İş Ekipmanları Bölüm Sorumlusu İstanbul, 2018 Mevzuat

Detaylı

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Jan Devrim Operasyonlar Koordinatörü twitter.com/jandevrim Jandevrim.blogspot.com 1 R3 Kasım 2011 Tank Storage Istanbul Alışan Group Aktiviteleri Alışan Group Lojistik

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/6) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi : Evliya Çelebi Mah.Tersaneler Cad. No:26/1 Tuzla 34944 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 581 37 00 Faks : 0 216 581 38 00 E-Posta : agurbuz@turkloydu.org

Detaylı

ASKERİ GEMİLERDE ÜRÜN BELGELENDİRME SÜREÇLERİ

ASKERİ GEMİLERDE ÜRÜN BELGELENDİRME SÜREÇLERİ ASKERİ GEMİLERDE ÜRÜN BELGELENDİRME SÜREÇLERİ Ayfer ADIGÜZEL TÜRK LOYDU 1 Şubat 2008 KISACA TÜRK LOYDU Türk Loydu Vakfı; 1962 yılında Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği nin katkılarıyla Gemi

Detaylı

ESSE BELGELENDIRME. www.essebelgelendirme.com

ESSE BELGELENDIRME. www.essebelgelendirme.com .. ESSE BELGELENDIRME Firma Profili HAKKIMIZDA 2007 Yılından bu yana Endüstri sektöründe faaliyet gösteren firmalarda yaptığımız çalışmaları ve edindiğimiz tecrübeleri siz değerli çözüm ortaklarımızla

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Mühendislik Çözümleri TÜV SÜD TÜV SÜD TÜRKİYE

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Mühendislik Çözümleri TÜV SÜD TÜV SÜD TÜRKİYE İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Mühendislik Çözümleri TÜRKİYE 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE TEKNİK DÜZENLEMELER ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ 2014 ANKARA Ceren EREN ÖZBALABAN erenc@ekonomi.gov.tr Tel: 204 75 88 Teknik Düzenlemeler Rejimi

Detaylı

Siz varsanız bizde varız

Siz varsanız bizde varız PERİYODİK KONTROL & ÖLÇÜM DANIŞMANLIK & EĞİTİM MERKEZİ Dörtyol Sanayi Çarşısı Eskişehir yolu üzeri 17 nolu Sokak No:66 Arifiye / Sakarya TEL:+90 264 666 11 13 GSM: 0533 615 13 18 GSM2: 0531 764 39 59 m-tek

Detaylı

Kalite Kontrol Hizmetleri Ltd. Sti. Hizmetimiz kalitemizdir, Çözüm Ortağınız...

Kalite Kontrol Hizmetleri Ltd. Sti. Hizmetimiz kalitemizdir, Çözüm Ortağınız... Kalite Kontrol Hizmetleri Ltd. Sti. Hizmetimiz kalitemizdir, Çözüm Ortağınız... MERGEN Kalite Kontrol Hizmetleri Ltd. Sti. HAKKIMIZDA Türkiye`de çelik konstrüksiyon, enerji santralleri, petrol rafinerileri,

Detaylı

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU

ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU ISO 13485:2016 TIBBİ CİHAZLAR KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ GEÇİŞ KILAVUZU Dünyaca kabul görmüş medikal cihazlar endüstrisi kalite yönetim sistemi standardı olan ISO 13485'in final versiyonu Şubat 2016 da yayınlandı.

Detaylı

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇALIŞANLARIN PATLAYICI ORTAMLARIN TEHLİKELERİNDEN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK İçerik Patlayıcı Ortamlar ATEX Nedir? İlgili Mevzuat Temel Kavramlar Patlamadan Korunma Dokümanı 2 3 ATEX Nedir? ATEX Atmosphères

Detaylı

ESKİ ATEX 94/9/EC ile YENİ ATEX 2014/34/EU ARASINDAKİ FARKLAR. Patlayıcı Ortamlar için ürünler

ESKİ ATEX 94/9/EC ile YENİ ATEX 2014/34/EU ARASINDAKİ FARKLAR. Patlayıcı Ortamlar için ürünler ESKİ ATEX 94/9/EC ile YENİ ATEX 2014/34/EU ARASINDAKİ FARKLAR Patlayıcı Ortamlar için ürünler Mirşan DEMİR Sanayi Genel Müdürlüğü - 2015 ATEX DİREKTİFİ (TEÇHİZAT) GELİŞİMİ -76/117/EEC, -79/196/EEC (9)

Detaylı

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017

ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Giriş Tarihçe Çevre Politikası Çevresel Etkiler Atık Yönetimi Veriler Eğitimler ULUS METAL ÇEVRE RAPORU 2017 Ulus Metal çevre ile ilgili faaliyetlerini web sayfası aracılığıyla,

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/2) Akreditasyon Kapsamı Tel : 0 216 593 25 75 Faks : 0 216 593 25 74 E-Posta : posta@meyer.gen.tr Website : www.meyer.gen.tr Muayene Alanı Muayene Türü Standard /

Detaylı

ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI

ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI GÖREV ALANI UZMANLIK SINIFI İLİŞKİLİ MESLEK GRUBU EĞİTİM TECRÜBE ÖZEL ŞARTLAR 1 Tehlikeli Madde Taşımacılığı Ekipmanları Tasarım Tip Onayı Taşınabilir Basınçlı Ekipman Tasarım Tip Onayı Uzmanı (0.5 bar

Detaylı

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası AFET LOJİSTİĞİ LOJİSTİK Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası Kızılay Lojistik Yönetim Sistemi LOJİSTİK NEDİR? İhtiyaçları

Detaylı