KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN YEDĠNCĠ DÖNEM BĠRĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN YEDĠNCĠ DÖNEM BĠRĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR"

Transkript

1 1 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI Tarih: 1 Ekim 2009 CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN YEDĠNCĠ DÖNEM BĠRĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet Meclisinin, 1 Mayıs 2009 tarihinde yapmıģ olduğu toplantı ile baģlayan Yedinci Dönem Birinci Yasama Yılı çalıģmalarını, geçmiģ dönemde ve yasama yıllarında olduğu gibi, bir Rapor ile bilgilerinize sunmak istiyorum. GENEL KURUL ÇALIġMALARI: Sayın Milletvekilleri, Birinci Yasama Yılında Genel Kurulumuz, 27 si olağan 1 i de olağanüstü olmak üzere 28 BirleĢim yapmıģtır. Sayın Milletvekilleri, Genel Kurul çalıģmaları, Toplantı Gün ve Saatlerini Belirleyen Kararlar çerçevesinde düzenli olarak gerçekleģmiģtir. GÜNDEM DIġI KONUġMALAR: Birinci Yasama Yılında BaĢkanlığımızdan 90 tane gündem dıģı konuģma isteminde bulunulmuģ ve 65 konuģma yapılmıģtır. YASA TASARILARI : Birinci Yasama Yılında Meclisimize 30 Yasa Tasarısı sunulmuģtur. Bunlardan, 2 Yasa Tasarısı doğrudan kabul edilerek Resmi Gazete de yayımlanmıģtır. 1 tanesi de CumhurbaĢkanınca bir daha görüģülmek üzere Meclise iade edilmiģ ve yine aynı yıl içinde görüģülerek kabul edilmiģ ve Resmi Gazete de yayımlanmıģtır. (Bak. Ek:I) Sayın Milletvekilleri, ilgili Komite tarafından sonuçlandırılan ve Genel Kurulda kabul edilen 1 Yasa da yayım için CumhurbaĢkanlığına gönderilmiģ ancak henüz yayımlanmamıģtır. 1 Yasa için de CumhurbaĢkanınca, Anayasa Mahkemesinden görüģ istenmiģtir. Geçen Dönemden kalan 16 Yasa Gücünde Kararname, 90 gün içinde görüģülememiģ olduğu nedenle Genel Kurula sunulan bir Raporla Komite gündeminden çıkarılmıģtır. Ayrıca, 1 Yasa Tasarısı hükümet tarafından geri alınmıģtır. (Bak. Ek:II)

2 2 Sayın Milletvekilleri, ilgili komite tarafından sonuçlandırılan 2 adet Yasa Tasarısı ile Hukuk ve Siyasi ĠĢler Komitesinin SayıĢtay Üyeliği Münhali Ġle Ġlgili BaĢvuruların Değerlendirilmesine ĠliĢkin Raporu Genel Kurulun gündeminde bulunmaktadır. Ayrıca, Birinci Yasama Yılında Meclisimize 23 Yasa Gücünde Kararname sunulmuģ ve bu kararnameler Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinde 2 tanesi birleģtirilerek görüģülmüģ ve 22 Yasa Tasarısına dönüģtürülerek Genel Kurula sunulmuģtur. (Bak. Ek:III) Halen Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin gündeminde 15 tanesi GeçmiĢ Dönemlerden kalan Kesin Hesap Yasa Tasarısı olmak üzere toplam 29; Ġdari ve Sosyal ĠĢler Komitesinin gündeminde 6 ve Hukuk ve Siyasi ĠĢler Komitesinin gündeminde 2 Yasa Tasarısı olmak üzere, Komitelerin gündeminde toplam 37 Yasa Tasarısı Bulunmaktadır. (Bak. Ek:IV) YASA ÖNERĠLERĠ: Birinci Yasama Yılında Meclisimize 4 Yasa Önerisi sunulmuģtur. 1 Yasa Önerisi öneri sahibi tarafından geri çekilmiģtir. Halen Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin gündeminde 1; Hukuk ve Siyasi ĠĢler Komitesinin gündeminde 1 ve Ġdari ve Sosyal ĠĢler Komitesinin gündeminde 1 Yasa Önerisi olmak üzere, Komitelerin gündeminde toplam 3 Yasa Önerisi bulunmaktadır. (Bak. Ek:V) KARARLAR: Birinci Yasama Yılında, Ġçtüzük uygulaması ve Meclis çalıģmaları ile ilgili olarak, BaĢkanlık Divanınca 37 karar; DanıĢma Kurulunca da 9 Karar üretilmiģtir. Üretilen bu kararlardan 14; Genel Kurulun, Anayasa ve Ġçtüzük gereği ürettiği diğer kararlarla birlikte toplam 28 karar Resmi Gazete de yayımlanmıģtır. Birinci Yasama Yılında Meclisimize 1 Genel Nitelikli Karar Tasarısı ile 1 Genel Nitelikli Karar Önerisi sunulmuģ; 1 Genel Nitelikli Karar Tasarısı görüģülerek kabul edilmiģtir. 1 Genel Nitelikli Karar Önerisi halen Hukuk ve Siyasi ĠĢler Komitesinin gündemindedir. (Bak: EK:VI) YAZILI SORULAR: Sayın Milletvekilleri; Birinci Yasama Yılında, 18 Yazılı Soru sorulmuģtur. Bunlardan 13 tanesi yanıtlanmıģ ve Genel Kurulda okunmuģtur. 1 Yazılı Soru yanıtlanmıģ olup Genel Kurulun gündemindedir. 4 Yazılı Soru henüz yanıtlanmamıģtır. (Bak.Ek:VII) SÖZLÜ SORULAR: Birinci Yasama Yılında, 6 Sözlü Soru sorulmuģ; bunlardan 1 tanesi soru sahibi tarafından geri çekilmiģ olup; 5 tanesi ise henüz yanıtlanmamıģtır. (Bak. EK:VIII)

3 3 SAYIġTAY DENETĠM RAPORLARI: Meclisimize, Birinci Yasama Yılında 6 SayıĢtay Denetim Raporu sunulmuģ olup, geçen dönemlere ait 132 SayıĢtay Raporu ile birlikte toplam 138 SayıĢtay Denetim Raporu Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesinin gündeminde yer almaktadır. (Bak. Ek:IX) KOMĠTE ÇALIġMALARI: Sayın Milletvekilleri; sizlere Ģimdi de Komite çalıģmaları hakkında bilgi vermek istiyorum. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Birinci Yasama Yılında 8 BirleĢim yapmıģ ve geçen dönemden kalan 16 Yasa Gücünde Kararnameyi Anayasanın 112 nci maddesi uyarınca 90 günlük süreyi aģtığı gerekçesiyle gündeminden çıkaran bir Rapor hazırlayarak Genel Kurula sunmuģtur. Ayrıca 2 tanesini birleģtirerek 23 Yasa Gücünde Kararname ile 3 Yasa Tasarısını da sonuçlandırmıģtır. Ġdari ve Sosyal ĠĢler Komitesi, Birinci Yasama Yılında 6 BirleĢim yapmıģ ve 2 Yasa Tasarısını sonuçlandırarak Genel Kurulun gündemine çıkarmıģtır. Geçirdiği 1 Yasa için de CumhurbaĢkanınca, Anayasa Mahkemesinden görüģ istenmiģtir. Hukuk ve Siyasi ĠĢler Komitesi, Birinci Yasama Yılında 9 BirleĢim yapmıģ ve 1 Yasa Tasarısını ve 1 Genel Nitelikli Karar Tasarısını kabul etmiģtir. Hukuk ve Siyasi ĠĢler Komitesi, Yayın Yüksek Kurulu Üyeliği için önerilen adayları değerlendirerek bir Raporla Genel Kurula sunmuģ ve Rapor kabul edilerek üyelikler gerçekleģmiģtir. Ayrıca Komite, boģalan SayıĢtay Üyeliği için baģvuran adayları değerlendirerek bir Raporla Genel Kurula sunmuģtur. Dilekçe Komitesinin çalıģmalarına gelince; bu Komite Birinci Yasama Yılında, 3 BirleĢim yapmıģ ve toplam 3 dosya ile ilgili çalıģmalarını tamamlamıģtır. Komite gündeminde halen incelenmekte olan 20 dosya bulunmaktadır. Ayrıca, Toplumcu Demokrasi Partisi VI. dönem LefkoĢa Milletvekili Sayın Mustafa Akıncı nın, Avukat BarıĢ Mamalı ya ait, avukatların cezaevindeki müvekkilleri ile görüģ saatlerinin kısıtlanması ile poliste gözaltına alınan kiģilere ve cezaevindeki mahkumlara iģkence yapıldığı iddiaları hakkındaki gerçek durumu tespit etmek amacıyla Meclis AraĢtırma Komitesi kurulması ile ilgili dilekçeler hakkında, Komitenin almıģ olduğu kararlara iliģkin itirazını içeren toplam 2 dosya da Komitenin gündeminde yer almaktadır. Cinsiyete Dayalı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi, Toplumsal ve Siyasal YaĢamla iģ konularında cinsler ve cinsel yönelimler arasında eģitliğin sağlanması ve benzeri konulardaki mevzuatı incelemek; sorunlar yaratan etkenleri saptamak ve aģılması için gerekli araģtırmalar yapmak amacıyla geçen dönem kurulan Yasalardaki Cinsiyet Ayrımcılığını Ġzleme Komitesi de çalıģmalarına devam etmektedir. Ayrıca, Cumhuriyet Meclisi yeni binasının yapımı ile ilgili her türlü iģlemi yapmak ve karar almak amacıyla kurulan Cumhuriyet Meclisi Yeni Binasının Yapımı ile Ġlgili Geçici Komite, Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Komiteleri ile Tanıtma Kurulu çalıģmalarına devam etmektedir.

4 4 MECLĠS ARAġTIRMALARI: Sayın Milletvekilleri; Yedinci Dönem Birinci Yasama Yılında, Daimi Komitelerin dıģında 2 Meclis AraĢtırma Komitesi oluģturulmuģtur. Türkiye de BaĢlayan Ergenekon SoruĢturmasının KKTC ile Bağını Ele Almak Maksadıyla OluĢturulan Meclis AraĢtırma Komitesi 3; 2009 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Oy Satın Alınması ile Ġlgili Meclis AraĢtırma Komitesi ise 2 birleģim yapmıģtır. Komitelerin çalıģmaları halen devam etmektedir. TUTANAK ÇALIġMALARI: Yedinci Dönem, Birinci Yasama Yılına ait 27 si Olağan, 1 Olağanüstü toplam 28 BirleĢimin tam tutanaklarına iliģkin tüm kayıtlar tutulmuģ olup, denetimleri bölüm Raportörleri tarafından yapılmıģtır. GeçmiĢ Yasama döneminde ses kayıt sisteminde değiģiklik yapılarak günümüz teknolojisine uygun tamamen bilgisayar donanımlı yeni bir kayıt sistemine geçilmiģtir. Ayrıca BRT tarafından kaydedilen Genel Kurul BirleĢimlerinin görüntülü kayıtları CD ye aktarılarak Tutanak bölümünde arģivlenmektedir. Bu Yasama yılında da, Cumhuriyet Meclisinin web sayfası üzerinden, Genel Kurul BirleĢim tutanaklarına eriģim olanağı sağlanmıģtır. BĠNA, PERSONEL, KÜTÜPHANE VE BĠLGĠSAYAR SĠSTEMĠMĠZ: Sayın Milletvekilleri, Ģimdi de Bina-Personel, Kütüphane ve Bilgisayar Sistemleri Hakkında bilgi vermek istiyorum. Meclis binamızda baģlattığımız yenileme çalıģmaları imkanlar dahilinde bu Yasama yılında da devam etmiģtir. Meclis binasının iç ve dıģ cephesi boyanmıģtır. Meclis Yeni Bina Kapıları değiģtirilmiģ daha modern ve kullanıģlı hale getirilmiģtir. Meclis Genel Kurul Salonu ve daimi komitelerimizde mevcut ses kayıt sistemi değiģtirilmiģtir. Kayıtlar dijital ortamda yapılmaya baģlamıģtır. Günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenen sistemle personelimizin yükünü azaltmak ve seslerin daha net ve günümüz teknolojisine uygun olarak arģivlenmesi hedeflenmiģtir. Meclis Internet sayfasında meydana gelen sorunların giderilememesi sebebiyle, sayfa içerik ve görsellik yönünden tekrardan düzenlenmiģtir. Internet sayfasının daha dinamik bir yapıya kavuģması hedeflenmiģ ve yasalar, tutanaklar, komite çalıģmaları, basın açıklamaları ve diğer meclis çalıģmalarının güncel olarak bu sayfada kullanıcıların hizmetine sunulması için çalıģmalarımız devam etmektedir. Sayfa yapım aģamasındadır. Geçtiğimiz yıl büyük bir kısmı yenilenen bilgisayar donanım sistemine 3 adet printer, 15 adet bilgisayar alınarak mevcut donanım zenginleģtirilmiģ ve oluģan kullanıcı ihtiyacına cevap verilmiģtir.

5 5 12 ġubat 2009 tarihinde BaĢkanlık Divanında alınan bir kararla Cumhuriyet Meclisinde mevcut kütüphanemize ġehit Milletvekili Cengiz Ratip in isminin verilmesi kararlaģtırılmıģtır. 14 ġubat 2009 tarihinde gerçekleģtirilen bir tören ile hem Ģehidin ailesi onore edilmiģ hem de basınla bu bilgi paylaģılmıģtır. DIġ ĠLĠġKĠLER: Sayın Milletvekilleri, Meclisimizin dıģ temasları çerçevesinde yürütülen çalıģmalara da kısaca değinmek istiyorum. Cumhuriyet Meclisi BaĢkanlık Divanı kararı uyarınca, Cumhuriyet Meclisi nden iki kiģilik bir heyet; Ulusal Birlik Partisi LefkoĢa Milletvekili Sn. Tahsin Ertuğruloğlu baģkanlığında, Cumhuriyetçi Türk Partisi Güzelyurt Milletvekili Sn. Doç.Dr. Mehmet Çağlar ile AKPA Genel Kurul ve Komite toplantılarına katılmıģlardır. Böylece Asambledeki etkinliğimiz artmıģ ve sadece Kıbrıs konusunda değil, diğer tüm konularda da sesimiz duyurulmuģ ve Kıbrıs Türk halkının iradesi yansıtılmıģtır. Ulusal Birlik Partisi LefkoĢa Milletvekili Sn. Tahsin Ertuğruloğlu baģkanlığında, Cumhuriyetçi Türk Partisi Güzelyurt Milletvekili Sn. Doç.Dr. Mehmet Çağlar; Haziran 2009 tarihleri arasında Strasbourg da gerçekleģtirilen, Avrupa Konseyi Parlamenter Assamblesi toplantısına katılmıģtır. Daha sonra heyet, Haziran 2009 tarihinde, Strasbourg dan Brüksel e geçerek Crans Montana Forumu toplantılarına katılmıģtır. 6 9 Eylül 2009 tarihleri arasında, Kopenhag da gerçekleģtirilen, AKPA Bilim, Kültür ve Eğitim Komitesi toplantısına Cumhuriyet Meclisini temsilen, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Sn. Doç. Dr. Mehmet Çağlar katılmıģtır. Ardından, 9 Eylül 2009 tarihinde Paris e geçen heyet 9-12 Eylül tarihlerinde Paris te yapılan AKPA Siyasi ĠĢler ve Hukuk Komiteleri toplantılarına Ulusal Birlik Partisi LefkoĢa Milletvekili Sn. Tahsin Ertuğruloğlu baģkanlığında, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Sn. Doç. Dr. Mehmet Çağlar ile birlikte katılmıģtır. Avrupa Parlamentosu nda kulis faaliyetleri yapmak, Kıbrıs konusunda daha fazla kazanımlar elde etmek üzere, önümüzdeki dönemde Strasbourg a ve Brüksel e Cumhuriyet Meclisini temsilen Milletvekillerimiz katılarak toplantılar gerçekleģtireceklerdir. GeçmiĢ yıllarda olduğu gibi, ĠKÖ (Ġslam Konferansı Örgütü) toplantılarında da KKTC Meclis heyeti temsil edilecektir. Parlamentolararası Birlik konferansına iliģkin toplantılarda her zaman olduğu gibi Kıbrıs Sorunu ile ilgili tezlerimiz hassasiyetle savunulacaktır. PAB toplantılarında, AKPA geliģmeler takip edilmektedir. benzeri bir temsiliyet için giriģimler baģlatılmıģ ve Cumhuriyet Meclisi, TBMM ve çeģitli ülkelerle olan iliģkilerini yoğun bir Ģekilde sürdürmektedir.

6 6 Bu çerçevede, Haziran 2009 tarihlerinde TBMM BaĢkanı Sayın Köksal Toptan ve EĢi, davetlim olarak, Ada da çeģitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere KKTC yi ziyaret etmiģlerdir. 26 Ağustos 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi nin yeni seçilmiģ BaĢkanı Sayın Mehmet Ali ġahin ve beraberindeki Parlamento heyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nde temas ve incelemelerde bulunmak üzere davetlim olarak bir ziyaret gerçekleģtirmiģlerdir Temmuz 2009 tarihleri arasında beraberimdeki bir heyetle Türkiye Jokey Kulübü BaĢkanı Sayın Behçet Homurlu nun daveti üzerine Ankara da gerçekleģtirilen KKTC Kupası KoĢusu etkinliklerine katıldığımızı belirtmek isterim Ağustos 2009 tarihleri arasında yine beraberimdeki bir heyet ile Gagauziya nın BaĢkenti Komrat ta gerçekleģtirilen II. Gagauzlar Dünya Kongresi Etkinliklerine, Gagauziya BaĢkanı Sayın Mihail Formuzal ın davetlisi olarak bir dizi yararlı temaslarda bulunduk. 20 Temmuz BarıĢ ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Türkiye ve diğer yabancı ülkelerden bir çok Milletvekili ve Bakanlar ülkemizde konuk edilmiģ ve gerçekleri yerinde görmeleri sağlanmıģtır. Meclis in yurt dıģı temasları yanında, Cumhuriyet Meclisi ni tanıtmak amacıyla yurt içinde de Meclis BaĢkanlığı adına spor etkinlikleri düzenlenmiģtir. Sayın Milletvekilleri, sunmuģ olduğum bu bilgilerin ayrıntılı dökümleri Rapora eklenmiģ olup, Rapor ile birlikte tutanağa eklenecektir. Sayın Milletvekilleri, Yeni Yasama Yılının hepimize ve toplumumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, hepinize saygılar sunarım. Dr. Hasan BOZER Cumhuriyet Meclisi BaĢkanı

7 7 EK I A. CUMHURİYET MECLİSİNCE KABUL EDİLEN YASALAR: YASANIN ADI: Y.T. / Y.Ö. YASA 1. Süt Endüstrisi Kurumu 2009 Mali Yılı Bütçe Yasası 2. Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (DeğiĢiklik) Yasası 3/1/ /2009 5/1/ /2009 B. CUMHURBAŞKANINCA BİR DAHA GÖRÜŞÜLMEK ÜZERE GERİ GÖNDERİLEN VE YİNE AYNI YIL İÇİNDE YASALAŞAN YASALAR: YASANIN ADI: Y.T. / Y.Ö. YASA 1. SayıĢtay (DeğiĢiklik) Yasası 1/1/ /2009

8 8 EK II A. YAYIMLANMAK ÜZERE CUMHURBAŞKANLIĞINA GÖNDERİLEN YASA: YASANIN ADI: Y.T Mali Yılı Bütçe (DeğiĢiklik) Yasası 30/1/2009 B. CUMHURBAŞKANINCA ANAYASA MAHKEMESİNDEN GÖRÜŞ İSTENİLEN YASA: YASANIN ADI: Y.T. 1. BaĢbakanlık Denetleme Kurulu (KuruluĢ, Görev ve Yetkileri) Yasası 2/1/2009 C. VI. DÖNEM SUNULAN VE ANAYASANIN 112 NCİ MADDESİ UYARINCA 90 GÜN İÇİNDE GÖRÜŞÜLMEYEN VE KOMİTE GÜNDEMİNDEN ÇIKARILAN YASA GÜCÜNDE KARARNAMELER: YASA GÜCÜNDE KARARNAMENİN ADI: Y.G.K. 1. Banka ve Sigorta ĠĢlemleri Vergisi Yasasının 5 inci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Ġstisnaların Bir Bölümünün Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 2. Gelir Vergisi Yasasının 32 nci Maddesi Ġle Düzenlenen Dağıtılmayan Kurum Kazancı Üzerinden Kesilen Vergi Stopajının Bir Bölümünün Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 3. Kooperatif Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Uygulamalarına ĠliĢkin Hakkında Yasa Gücünde Kararname 4. Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Yasanın 44 üncü Maddesinde Düzenlenen Gecikme Zamlarının ve 46 ıncı Maddesinde Düzenlenen Kamu Alacaklarında Devletin Önceliğinin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 1/5/2009 2/5/2009 4/5/2009 5/5/2009

9 9 5. Gelir Vergisi Yasasının 31 inci Maddesi Ġle Düzenlenen TaĢınmaz Mal SatıĢ Kazançları Üzerinden Kesilen Vergi Stopajının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 6. TaĢınmaz Mal Muamelelerinde Emlakçılar Tarafından Alınan Komisyon Oranının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 7. Sosyal Güvenlik Primlerine Uygulanan Gecikme Zammı Oranlarının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 8. Sosyal Sigorta Gecikme Zammı Oranlarının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 9. Ġhtiyat Sandığı Fonu Kapsamında Yerli Ġstihdamın Desteklenmesine Yönelik Prim Uygulaması Hakkında Yasa Gücünde Kararname 10. TaĢınmaz Mal Muamelelerinde Emlakçılar Tarafından Alınan Komisyon Oranının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararnamenin DeğiĢtirilmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 11. Gelir Vergisi Yasasının 32 nci Maddesi Ġle Düzenlenen Dağıtılmayan Kurum Kazancı Üzerinden Kesilen Vergi Stopajının Bir Bölümünün Yeniden Düzenlenmesi Hakkında (Geçici Kurallar Ġçeren) Yasa Gücünde Kararname 12. Faiz Farkı Fonu Yasasının Fondan Yapılacak Faiz Ġadesi Uygulama Alanının GeniĢletilmesi Amacıyla Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 13. Gelir Bütçesinde Yer Alan Harçların Ġndirime Tabi Tutulmasına Yetki Veren Yasa Gücünde Kararname 14. Poliçeler Yasası Uyarınca Çek Kullanmaktan Men Edilenlerin Yükümlülüklerini Yerine Getirmeleri Halinde Yeniden Çek Kullanabilme Hakkının Sağlanmasını Düzenleyen Yasa Gücünde Kararname 15. Ġhtiyat Sandığı Fonu Kapsamında Yerli Ġstihdamın Desteklenmesine Yönelik Prim Uygulaması Hakkında Yasa Gücünde Kararnamenin DeğiĢtirilmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 6/5/2009 7/5/2009 8/5/2009 9/5/ /5/ /5/ /5/ /5/ /5/ /5/ /5/2009

10 Gelir Vergisi Yasasının 31 inci Maddesi Ġle Düzenlenen TaĢınmaz Mal SatıĢ Kazançları Üzerinden Kesilen Vergi Stopajının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararnamenin DeğiĢtirilmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 18/5/2009 Ç. HÜKÜMETÇE GERİ ALINAN YASA TASARISI: YASA TASARISININ ADI: Y.T. 1. Milletlerarası Sivil Havacılık AnlaĢma ve Eklerinin Onaylanmasının Uygun Bulunmasına ĠliĢkin (Onay) Yasa Tasarısı 4/1/2009

11 11 EK III A. GENEL KURULUN GÜNDEMİNDE OLAN VE YASA TASARISINA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ OLAN YASA GÜCÜNDE KARARNAMELER: YASA GÜCÜNDE KARARNAMENİN ADI: YASA TASARISININ ADI: Y.T. Y.G.K. 1. Gelir Vergisi Yasasının 31 inci Maddesi ile Düzenlenen TaĢınmaz Mal SatıĢ Kazançları Üzerinden Kesilen Vergi Stopajının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 2. Kooperatif Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Uygulamalarına ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 3. Sosyal Güvenlik Primlerine Uygulanan Gecikme Zammı Oranlarının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 4. Sosyal Sigorta Gecikme Zammı Oranlarının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 5. Ġhtiyat Sandığı Fonu Kapsamında Yerli Ġstihdamın Desteklenmesine Yönelik Prim Uygulaması Hakkında Yasa Gücünde Kararname 6. Emeklilik Yasasının 31 inci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneğinin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 1. Gelir Vergisi Yasasının 31 inci Maddesi ile Düzenlenen TaĢınmaz Mal SatıĢ Kazançları Üzerinden Kesilen Vergi Stopajının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 2. Kooperatif Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Uygulamalarına ĠliĢkin Yasa Tasarısı 3. Sosyal Güvenlik Primlerine Uygulanan Gecikme Zammı Oranlarının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 4. Sosyal Sigorta Gecikme Zammı Oranlarının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 5. Ġhtiyat Sandığı Fonu Kapsamında Yerli Ġstihdamın Desteklenmesine Yönelik Prim Uygulamasına ĠliĢkin Yasa Tasarısı 6. Emeklilik Yasasının 31 inci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneğinin Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 1/1/2009 2/1/2009 3/1/2009 4/1/2009 5/1/2009 6/1/2009

12 12 7. Öğretmenler Yasasının 53 üncü Maddesinin (1) inci Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Alma Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 8. Polis Örgütü (KuruluĢ, Görev ve Yetkileri) Yasasının 40 ıncı Maddesinin (1) inci Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Alma Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 9. Güvenlik Kamu Görevlileri Yasasının 28 inci Maddesinin (1) inci Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 10. Sivil Savunma TeĢkilatı Personel Yasasının 24 üncü Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 11. Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar Yasasının Geçici 8 inci Maddesinin (4) üncü Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Aylık ve Gelirlerin Yükseltilmesinin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 12. Sosyal Güvenlik Yasasının 110 uncu Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Aylık ve Gelirlerin Yükseltilmesinin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 7. Öğretmenler Yasasının 53 üncü Maddesinin (1) inci Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Alma Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 8. Polis Örgütü (KuruluĢ, Görev ve Yetkileri) Yasasının 40 ıncı Maddesinin (1) inci Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Alma Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 9. Güvenlik Kamu Görevlileri Yasasının 28 inci Maddesinin (1) inci Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 10. Sivil Savunma TeĢkilatı Personel Yasasının 24 üncü Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 11. Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar Yasasının Geçici 8 inci Maddesinin (4) üncü Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Aylık ve Gelirlerin Yükseltilmesinin Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 12. Sosyal Güvenlik Yasasının 110 uncu Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Aylık ve Gelirlerin Yükseltilmesinin Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 7/1/2009 8/1/2009 9/1/ /1/ /1/ /1/2009

13 Atatürk Öğretmen Akademisi KuruluĢ Yasasının 36 ncı Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Alma Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 14. Vakıflar Örgütü ve Din ĠĢleri Dairesi (KuruluĢ, Görev ve ÇalıĢma Esasları) Yasasının 51 inci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 15. Kamu Sağlık ÇalıĢanları Yasasının 23 üncü Maddesinin (1) inci Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 16. GecikmiĢ Sosyal Sigorta Prim Borçları ve Gecikme Zamlarının Ödeme Planı Ġle Ġlgili Kuralların Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 17. Ziyaret Ġzni, Ġkamet Ġzni, ĠĢ Kurma Ġzni Veya ÇalıĢma Ġzni BitmiĢ Olmasına Rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Ayrılmayan Veya Tahakkuk EtmiĢ Para Cezasını Ödemediği Ġçin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine GiriĢine Engel Konulan Bazı Yabancılar Hakkında Yasa Gücünde Kararname 13. Atatürk Öğretmen Akademisi KuruluĢ Yasasının 36 ncı Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Alma Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 14. Vakıflar Örgütü ve Din ĠĢleri Dairesi (KuruluĢ, Görev ve ÇalıĢma Esasları) Yasasının 51 inci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 15. Kamu Sağlık ÇalıĢanları Yasasının 23 üncü Maddesinin (1) inci Fıkrasında DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 16. GecikmiĢ Sosyal Sigorta Prim Borçları ve Gecikme Zamlarının Ödeme Planı Ġle Ġlgili Kuralların Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 17. Kararnamenin uygulama süresinin 17 Eylül 2009 tarihinde son bulacağı sebebiyle, Komitemizce, görüģülmesine mahal kalmadığı Kararı alınmıģ ve hakkında Rapor düzenlenmiģtir. 13/1/ /1/ /1/ /1/ /1/2009

14 Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Yasanın 44 üncü Maddesinde Düzenlenen Gecikme Zamlarının ve 46 ncı Maddesinde Düzenlenen Kamu Alacaklarında Devletin Önceliğinin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 19. Kamu Görevlileri Yasasının 25 inci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 20. Kamu Görevlileri Yasasının 27 nci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Ek ÇalıĢma Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 21. Kamu Görevlileri Yasasının 27 nci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Ek ÇalıĢma Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararnamenin DeğiĢtirilmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 22. Faiz Farkı Fonu Yasası Uyarınca Fondan Yapılacak Faiz Ġadesi Uygulama Alanlarının Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yasa Gücünde Kararname 23. Fasıl 219 Sayılı Tapu ve Kadastro Dairesi (Harçlar ve Ücretler) Yasasının 3 üncü Maddesine Bağlı Ek Cetvelin DeğiĢtirilmesine ĠliĢkin Yasa Gücünde Kararname 18. Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Yasanın 44 üncü Maddesinde Düzenlenen Gecikme Zamlarının ve 46 ncı Maddesinde Düzenlenen Kamu Alacaklarında Devletin Önceliğinin Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 19. Kamu Görevlileri Yasasının 25 inci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 20. BirleĢtirilmiĢ Kamu Görevlileri Yasasının 27 nci Maddesinde DüzenlenmiĢ Olan Ek ÇalıĢma Ödeneği Hakkının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 21. Faiz Farkı Fonu Yasası Uyarınca Fondan Yapılacak Faiz Ġadesi Uygulama Alanlarının Yeniden Düzenlenmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 22. Tapu ve Kadastro Dairesi (Harçlar ve Ücretler) Yasasının 3 üncü Maddesine Bağlı Ek Cetvelin DeğiĢtirilmesine ĠliĢkin Yasa Tasarısı 18/1/ /1/ /1/ /1/ /1/ /1/2009

15 15 B.GENEL KURULUN GÜNDEMİNDE OLAN YASA TASARILARI YASA TASARISININ ADI: Y.T. 1. Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) (DeğiĢiklik)Yasa Tasarısı 2. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 6/1/2009 7/1/2009 C. GENEL KURULUN GÜNDEMİNDE OLAN DİĞER İŞLER 1. Hukuk ve Siyasi ĠĢler Komitesinin SayıĢtay Üyeliği Münhali Ġle Ġlgili BaĢvuruların Değerlendirilmesine ĠliĢkin Raporu.

16 16 EK IV KOMİTELERİN GÜNDEMİNDE BULUNAN YASA TASARILARI (1) A. EKONOMİ, MALİYE, BÜTÇE VE PLAN KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN YASA TASARILARI: YASA TASARISININ ADI: Y.T. 1. Kamu Görevlileri (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 8/1/ Emeklilik (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 9/1/ Öğretmenler (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 10/1/ Polis Örgütü (KuruluĢ, Görev ve Yetkileri) (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 11/1/ Güvenlik Kamu Görevlileri (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 12/1/ Sivil Savunma TeĢkilatı Personel (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 13/1/ Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 14/1/ Sosyal Güvenlik (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 15/1/ Atatürk Öğretmen Akademisi (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 16/1/ Vakıflar Örgütü ve Din ĠĢleri Dairesi (KuruluĢ, Görev ve ÇalıĢma Esasları) (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 17/1/ Kamu Sağlık ÇalıĢanları (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 18/1/ Kuyular (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 24/1/ Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 27/1/ Süt Endüstrisi Kurumu 2010 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı 28/1/2009

17 17 B.EKONOMİ, MALİYE, BÜTÇE VE PLAN KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN KESİN HESAP YASA TASARILARI YASA TASARISININ ADI: Y.T. 1. BRT Kurumunun 1986 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 1/1/05 Bak:2/1/04 Bak:1/1/99 Bak:1/1/93 2. BRT Kurumu 1988 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı -SayıĢtay dan yeni Rapor istendi. 3. Toprak Ürünleri Kurumunun 1996 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 4. Toprak Ürünleri Kurumunun 1997 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 5. Toprak Ürünleri Kurumunun 1998 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 6. Toprak Ürünleri Kurumunun 1999 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 7. Toprak Ürünleri Kurumunun 2000 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 8. Toprak Ürünleri Kurumunun 2001 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 2/1/05 Bak:3/1/04 Bak:3/1/99 Bak:4/1/93 3/1/05 Bak:4/1/04 Bak:13/1/99 Bak:383/4/94 4/1/05 Bak:5/1/04 Bak:15/1/99 Bak:457/5/98 5/1/05 Bak:6/1/04 Bak:65/1/99 8/1/05 Bak:9/1/04 Bak: 216/3/01 10/1/05 Bak:11/1/04 Bak: 266/4/01 13/1/05 Bak:14/1/04 Bak:388/5/03 9. Toprak Ürünleri Kurumu 2003 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 16/1/05 Bak:115/2/ Toprak Ürünleri Kurumu 2004 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 219/3/ Toprak Ürünleri Kurumu 2005 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 223/3/ Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 229/3/ Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 307/3/ Toprak Ürünleri Kurumu 2006 Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 340/4/ Mali Yılı Kesin Hesap Yasa Tasarısı 432/5/2008

18 18 (2) İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN YASA TASARILARI: YASA TASARISININ ADI: Y.T. 1. Kamu ÇalıĢanlarının Aylık (MaaĢ-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Tasarısı 19/1/ Güvenlik Kamu Görevlileri (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 20/1/ Polis Örgütü (KuruluĢ, Görev ve Yetkileri) (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 21/1/ Kamu Görevlileri (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 22/1/ Emeklilik (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 25/1/ Bakanlıkların KuruluĢ Ġlkeleri (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 26/1/2009 (3) HUKUK VE SİYASİ İŞLER İŞLER KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN YASA TASARILARI: YASA TASARISININ ADI: Y.T. 1. Ġçme Suyu Yasa Tasarısı 23/1/ Fasıl 57 AteĢli Silahlar (DeğiĢiklik) Yasa Tasarısı 29/1/2009

19 19 EK V KOMİTELERİN GÜNDEMİNDE BULUNAN YASA ÖNERİLERİ A. EKONOMİ, MALİYE, BÜTÇE VE PLAN KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN YASA ÖNERİLERİ: YASA ÖNERİSİNİN ADI: Y.Ö. 1. Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü (DeğiĢiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahibi DP LefkoĢa Milletvekili Sayın Serdar DenktaĢ) 4/1/2009 B. İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN YASA ÖNERİLERİ: YASA ÖNERİSİNİN ADI: Y.Ö. 1. Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (DeğiĢiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahibi DP Grubuna Bağlı Tüm Milletvekilleri) 3/1/2009 C. HUKUK VE SİYASİ İŞLER KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN YASA ÖNERİLERİ: YASA ÖNERİSİNİN ADI: Y.Ö. 1. Yabancılar ve Muhaceret (DeğiĢiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahibi DP LefkoĢa Milletvekili Sayın Serdar DenktaĢ) 2/1/2009 Ç. ÖNERİ SAHİBİNCE GERİ ÇEKİLEN YASA ÖNERİLERİ: YASA ÖNERİSİNİN ADI: Y.Ö. 1. Milletvekilliği Ġle BağdaĢmayan Görevler, Siyasal Kamu Görevlilerinin Ödenekleri ve Emeklilik Haklarına ĠliĢkin (DeğiĢiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahibi DP LefkoĢa Milletvekili Sayın Serdar DenktaĢ) 1/1/2009

20 20 EK VI GENEL NİTELİKLİ KARAR TASARILARI VE ÖNERİLERİ A. BİRİNCİ YASAMA YILINDA KABUL EDİLEN GENEL NİTELİKLİ KARAR TASARISI: KARARIN ADI: G.K.T.No: KARAR 1. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Meclisi nin Yunanistan daki Türk Azınlıkla Ġlgili Tutumu Konusunda Karar 1/1/ /1/2009 B. HUKUK VE SİYASİ İŞLER KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN GENEL NİTELİKLİ KARAR ÖNERİSİ: KARAR ÖNERİSİNİN ADI: G.K.Ö.No: 1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Ġçtüzüğü (DeğiĢiklik) Karara Önerisi (Öneri Sahibi ÖRP Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Doç. Dr. Turgay Avcı) 1/1/2009

21 21 EK VII YAZILI SORULAR A. YANITLANAN YAZILI SORULAR: 1. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Büyükkonuk Belediyesinde Ġçme Suyu Satımı ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:1/1/2009) ve ĠçiĢleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığının Yanıtları. 2. Demokrat Parti Girne Milletvekili Sayın Dr. Mehmet Arif Tancer in, Gazi Mağusa Devlet Hastanesi ĠnĢaatı ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:2/1/2009) ve Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının Yanıtları. 3. Toplumcu Demokrasi Partisi LefkoĢa Milletvekili Sayın Dr. Mehmet Çakıcı nın, GeçmiĢ Hükümet Döneminde Devlet Bankalarından Yazılı ve Görsel Medyaya Verilen Krediler ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:3/1/2009) ve Maliye Bakanlığının Yanıtı. 4. Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne Milletvekili Sayın Dr. Abbas Sınay ın, 2004 ten Bugüne Kadar Yapılan Ġstihdamlar ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:4/1/2009) ve BaĢbakanlığın Yanıtı ile Maliye Bakanlığının Ek Yanıtı. 5. Toplumcu Demokrasi Partisi Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Mustafa Emiroğluları nın, Gazi Mağusa daki Atık Sular ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:5/1/2009) ve Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığının Yanıtı. 6. Ulusal Birlik Partisi LefkoĢa Milletvekili Sayın Zorlu Töre nin, Geçitkale Havaalanı ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:6/1/2009) ve Bayındırlık ve UlaĢtırma Bakanlığının Yanıtı. 7. Demokrat Parti Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Dr. Ertuğrul Hasipoğlu nun, Hız Tespit Kameralı ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:7/1/2009) ve ĠçiĢleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının Yanıtları. 8. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Kalecik Elektrik Santralından Yayılan Duman ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:9/1/2009) ve Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığının Yanıtı. 9. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Ġskele Ġlçesinde ĠnĢaatı Yarım Kalan Mahkeme Binaları ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:10/1/2009) ve Maliye Bakanlığının Yanıtı. 10. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Kilitkaya ile Ergazi Köylerini Birbirine Bağlayan Toprak Yol ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:11/1/2009) ve Bayındırlık ve UlaĢtırma Bakanlığının Yanıtı.

22 Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Gazi Mağusa ve Lefke deki BarıĢgücü Kamplarının Ġhaleleri ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:12/1/2009) ve ĠçiĢleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığının Yanıtı. 12. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Ġskele Merkezdeki Sosyal Konutların Telefon Hattı ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:13/1/2009) ve Bayındırlık ve UlaĢtırma Bakanlığının Yanıtı. 13. Cumhuriyetçi Türk Partisi LefkoĢa Milletvekili Sayın Dr. Sibel Siber in, MüĢavirlerle ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:14/1/2009) ve BaĢbakanlık ile Maliye Bakanlığının Yanıtları. B. YANITLANIP GENEL KURULUN GÜNDEMİNDE BULUNAN YAZILI SORULAR: 1. Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Teberrüken Uluçay ın, 1 Mayıs 10 Ağustos 2009 Tarihleri Arasında Gazi Mağusa Devlet Hastanesi ÇalıĢanlarına Verilen Ek Mesailer ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:16/1/2009) ve Sağlık Bakanlığının yanıtı. C. YANITLANMAMIŞ YAZILI SORULAR: 1. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Uçaklardaki Ġzaz- Ġkram ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:8/1/2009) 2. Demokrat Parti Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Dr. Ertuğrul Hasipoğlu nun, KKTC Merkez Bankasınca Gazi Mağusa Belediyesine Yüz Milyar Türk Lirası Verildiği Duyumuna ĠliĢkin Yazılı Sorusu (Y.S.No:15/1/2009) 3. Toplumcu Demokrasi Partisi Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Mustafa Emiroğlularının, Okul Kantinleri ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:17/1/2009) 4. ÖRP Genel BaĢkanı ve Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Doç. Dr. Turgay Avcı, Batan Bankalara Borcu Olanlar ile ilgili Yazılı Sorusu (Y.S.No:18/1/2009)

23 23 EK VIII SÖZLÜ SORULAR A. SORU SAHİBİ TARAFINDAN GERİ ÇEKİLEN SÖZLÜ SORULAR: 1. Demokrat Parti Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Dr. Ertuğrul Hasipoğlu nun, KKTC Merkez Bankasınca Gazi Mağusa Belediyesine Yüz Milyar Türk Lirası Verildiği Duyumuna ĠliĢkin Sözlü Sorusu (S.S. No:1/1/2009) B. HENÜZ YANITLANMAYAN SÖZLÜ SORULAR: 1. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Ġskele Ġlçesine Hastahane Yapılıp Yapılmayacağı Ġle Ġlgili Sözlü Sorusu (S.S. No:2/1/2009) 2. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Seçim Döneminde Verilen Ġstihdamlar Ġle Ġlgili Sözler Hakkında Sözlü Sorusu (S.S.No:3/1/2009) 3. Demokrat Parti Ġskele Milletvekili Sayın Ejder Aslanbaba nın, Ġskele Ġlçesine Tapu ve Kadastro Dairesi Kurulması Ġle Ġlgili Sözlü Sorusu (S.S. No:4/1/2009) 4. Toplumcu Demokrasi Partisi Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Mustafa Emiroğluları nın, E-Devlet ĠĢleri Ġle Ġlgili Sözlü Sorusu. (S.S.No:5/1/2009) 5. Toplumcu Demokrasi Partisi Gazi Mağusa Milletvekili Sayın Mustafa Emiroğluları nın, Seçimlerde Görevli Sandık ÇalıĢanlarının Ücretleri Ġle Ġlgili Sözlü Sorusu. (S.S.No:6/1/2009)

24 24 EK IX SAYIŞTAY RAPORLARI EKONOMİ, MALİYE, BÜTÇE VE PLAN KOMİTESİNİN GÜNDEMİNDE BULUNAN SAYIŞTAY RAPORLARI: A. GEÇMİŞ DÖNEMLERDEN KALAN SAYIŞTAY DENETİM RAPORLARI: SAYIŞTAY RAPORUNUN ADI: S.R. 1. KKTC Sosyal Sigortalar Dairesinin Mali Yılının Denetim Raporu. 2. Sosyal Konut Fonu Yılları Hesaplarının SayıĢtay Denetim Raporu. 3. ĠnĢa ve Teçhizat Fonundan Yapılan Usulsüz Harcamalara iliģkin SayıĢtay Raporu 4. ÇalıĢma ve Sağlık Bakanlığı nın Ek ĠnĢaatı ile ilgili Harcamalara iliģkin SayıĢtay Raporu 5. Aylık Ġngilizce Kıbrıs Gazetesi ile aylık Kuzey Kıbrıs Dergisine iliģkin SayıĢtay Denetim Raporu 6. Spor Toto-Loto, Devlet piyangosu Hemen Kazan, Milli Piyango ve Devlet Piyangosu gelirlerinden 1993 yılı itibarıyla yapılan harcamalar ile ilgili SayıĢtay Raporu. 7. Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun Devresine Ait SayıĢtay Denetim Raporu. 1/1/2005 Bak.1/1/04 Bak.1/1/99 Bak:5/1/93 2/1/2005 Bak.2/1/04 Bak.2/1/99 Bak:6/1/93 3/1/2005 Bak.3/1/04 Bak.3/1/99 Bak:7/1/93 4/1/2005 Bak.4/1/04 Bak.4/1/99 Bak.8/1/93 5/1/2005 Bak.5/1/04 Bak.5/1/99 Bak:9/1/94 6/1/2005 Bak.6/1/04 Bak.6/1/99 Bak.10/1/94 7/1/2005 Bak.7/1/04 Bak.7/1/99 Bak:12/1/94

25 25 8. Din ĠĢleri Dairesinin 1992 Mali Yılı Kesin Hesap Sonuçlarının Denetimine iliģkin Raporu. 9. Vakıflar Ġdaresi Genel Müdürlüğünün Gazi Mağusa, Girne ve Güzelyurt (Fazıl Polat PaĢa Çiftliği) ġubelerinin 1993 Mali Yılına Ait Gelir Hesaplarının Denetimine ĠliĢkin SayıĢtay Raporu. 8/1/2005 Bak.8/1/04 Bak.8/1/99 Bak:14/1/94 9/1/2005 Bak.9/1/04 Bak.9/1/99 Bak:15/1/ Karpaz Alkollü Ġçki ve ġarap Fabrikası ile ilgili Denetim Raporu 10/1/2005 Bak.10/1/04 Bak.10/1/99 Bak:16/2/ Vakıflar Ġdaresinin 1991 Mali Yılı Kesin Hesaplarına Ait SayıĢtay Denetim Raporu 12. Vakıflar Ġdaresinin 1992 Mali Yılı Kesin Hesaplarına Ait SayıĢtay Denetim Raporu 11/1/2005 Bak.11/1/04 Bak.11/1/99 Bak:17/2/95 12/1/2005 Bak.12/1/04 Bak.12/1/99 Bak:18/2/ KKTC Kalkınma Bankası Kredileri ile ilgili SayıĢtay Denetim Raporu 13/1/2005 Bak.13/1/04 Bak.13/1/99 Bak:19/2/ Merkezi Ġhale Komisyonu Tarafından Satın Alınan Jeneratörle ilgili SayıĢtay Denetim Raporu. 15. Din ĠĢleri Dairesinin 1993 Mali Yılı Kesin Hesap Neticeleri ile ilgili SayıĢtay Denetim Raporu ve Tarihleri Arası YurtdıĢı Tedaviler ile ilgili SayıĢtay Denetim Raporu 14/1/2005 Bak.14/1/04 Bak.14/1/99 Bak:20/2/95 15/1/2005 Bak.15/1/04 Bak.15/1/99 Bak:21/2/95 16/1/2005 Bak.16/1/04 Bak.16/1/99 Bak:22/3/ Vakıflar Ġdaresi ve Din ĠĢleri Dairesi 1993 Mali Yılı Denetim Raporu 17/1/2005 Bak.17/1/2004 Bak.17/1/99 Bak:23/4/97

26 Vakıflar Örgütü ve Din ĠĢleri Dairesi Güzelyurt ġubesi Fazıl Polat PaĢa Çiftliği Mali Yılına Ait SayıĢtay Denetim Raporu 19. Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi Mali Yılına Ait SayıĢtay Denetim Raporu 20. Vakıflar Örgütü ve Din ĠĢleri Dairesi Girne ġubesinin Mali Yıllarına Ait SayıĢtay Denetim Raporu 21. Vakıflar Örgütü ve Din ĠĢleri Dairesi Mağusa ġubesinin Mali Yıllarına Ait SayıĢtay Denetim Raporu. 18/1/2005 Bak.18/1/2004 Bak.18/1/99 Bak:24/4/97 19/1/2005 Bak.19/1/2004 Bak.19/1/99 Bak:25/4/97 20/1/2005 Bak.20/1/2004 Bak.21/1/99 Bak:27/4/97 21/1/2005 Bak.21/1/2004 Bak.22/1/99 Bak:28/4/ Yolcu ÇıkıĢ Ücretleri Ġle Ġlgili SayıĢtay Denetim Raporu. 22/1/2005 Bak.22/1/2004 Bak.23/1/99 Bak:30/5/ Mutad Olmayan Ġhracat Ġstisnası Tüzüğüne Dayanılarak Yapılan KDV Ġadeleri Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu. 24. Deri Ġhracaatı Yapan Bir Firmanın Ġhraç Edeceği Deriler Ġçin Yalan Beyan Vermek Suretiyle Devletin Vergi Kaybına Sebebiyet Verdiğine ĠliĢkin SayıĢtay Denetim Raporu. 23/1/2005 Bak.23/1/2004 Bak.25/1/99 Bak:32/5/98 24/1/2005 Bak.24/1/2004 Bak.26/1/99 Bak:33/5/ Sivil Havacılık Dairesi Ek Mesai Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu. 25/1/2005 Bak.25/1/2004 Bak.27/1/99 Bak:34/5/ Esentepe Belediyesi Mali Yılları SayıĢtay Denetim Raporu. 27. Girne Belediyesi Cep Telefonu, Bilgisayar Ġhalesi, FiĢenk, Avans, Ünal Fındık ın Atanması ve Ġmal Ltd. Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu. 26/1/2005 Bak.26/1/2004 Bak.28/1/99 Bak:35/5/98 27/1/2005 Bak.27/1/2004 Bak.29/1/99 Bak:36/5/98

27 Spor Toto-Lotonun 1Ocak Aralık 1997 Dönemi SayıĢtay Denetim Raporu. 28/1/2005 Bak.28/1/2004 Bak.30/1/99 Bak:37/5/ Sayısal Loto Oyununun 1997 Yılı SayıĢtay Denetim Raporu. 29/1/2005 Bak.29/1/2004 Bak.31/1/99 Bak:38/5/ Devlet Piyangosu Hemen Kazan Oyununun 1 Ocak Aralık 1997 Dönemi SayıĢtay Denetim Raporu. 31. KKTC Devlet Piyangosunun Dönemi SayıĢtay Denetim Raporu. 30/1/2005 Bak.30/1/2004 Bak.32/1/99 Bak:39/5/98 31/1/2005 Bak.31/1/2004 Bak.33/1/99 Bak:40/5/ Milli Piyangonun Dönemi SayıĢtay Denetim Raporu. 32/1/2005 Bak.32/1/2004 Bak.34/1/99 Bak:41/5/ Lapta Belediyesi 1996 Mali Yılı Denetim Raporu. 33/1/2005 Bak.33/1/2004 Bak.35/1/99 Bak:42/5/ Eski Eserleri Koruma Fonunun 1996 ve 1997 Mali Yılları Denetim Raporu 35. Vakıflar idaresine Bağlı Mare Monte Otel in Genel Tamirat ĠĢleri ile ilgili çıkılan ihaleler hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 36. Girne Belediyesi; Alınan Araçlar, Havai FiĢekler,Bilgisayar Ġhalesi, Antalya Seyahati, Ünal Fındık ın Atanması, Avans 1000 stg. Cep Telefonları Hakkındaki SayıĢtay Denetim Raporu 37. Sosyal Hizmetler Dairesinin Lefke, Güzelyurt, Magosa, Akdoğan, Yeni Ġskele ve Mehmetçik Bölgelerini kapsayan SayıĢtay Denetim Raporu 38. Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumu 1 Ekim 1991, 30 Eylül 1997 Mali Yıllarına Ait SayıĢtay Denetim Raporu. 34/1/2005 Bak.34/1/2004 Bak.36/1/99 35/1/2005 Bak.35/1/2004 Bak.43/1/99 36/1/2005 Bak.36/1/2004 Bak.44/2/99 37/1/2005 Bak.37/1/2004 Bak.45/2/99 38/1/2005 Bak.38/1/04 Bak.46/2/99

28 Süt Endüstrisi Kurumu Mali Yıllarına Ait SayıĢtay Denetim Raporu 40. Maliye Bakanlığı, Gelir ve Vergi Dairesi Bilgisayar Uygulama Yazılım ve Bilgisayar ve Muhtelif Çevre Birimleri Ġhalesi ile ilgili SayıĢtay Denetim Raporu 41. NewYork ve Washington Temsilcilikleri Mali Yıllarına Ait SayıĢtay Denetim Raporu 39/1/2005 Bak.39/1/2004 Bak.47/2/99 40/1/2005 Bak.40/1/2004 Bak.48/2/99 41/1/2005 Bak.41/1/2004 Bak.49/2/ Tapu ve Kadastro Dairesinin 1997 Yılı SayıĢtay Denetim Raporu 42/1/2005 Bak.42/1/2004 Bak.50/2/ Muhaceret Dairesinin 1997 Mali Yılı SayıĢtay Denetim Raporu. 43/1/2005 Bak.43/1/2004 Bak.51/2/ Geçitkale Belediyesindeki Yıllarındaki Personel Durumu ile Yatırım Giderleri ve Ġhaleler konusundaki AraĢtırma 44/1/2005 Bak.44/1/2004 Bak.52/2/ ETĠ TeĢebbüsleri Ltd. ġirketi SayıĢtay Denetim Raporu 45/1/2005 Bak.45/1/2004 Bak.53/2/ Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesine Ait Yarım ĠnĢaat Binanın Tamamlanmasına ĠliĢkin SayıĢtay Denetim Raporu 47. M/F Canbolat PaĢa Feribotu nun Bir Yıl Süre ile Time Charter Kira Yöntemi Ġle Kiralanması ile ilgili SayıĢtay Denetim Raporu. 48. Nüfus Kayıt Dairesinin 1994, 1995, 1996,1997 ve 1998 Yılları SayıĢtay Denetim Raporu. 49. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına Bağlı Karpaz Meslek Lisesi Turizm ve Otelcilik Bölümü Uygulama Tesisi ile ilgili ihbarın Değerlendirilmesine iliģkin SayıĢtay Denetim Raporu 50. KKTC Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Dairesi Bünyesinde Faaliyet Gösteren Yayla Sulama ĠĢletmelerine Ait Su Motorları ve Kuyuları Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 46/1/2005 Bak.46/1/2004 Bak.54/2/ /1/2005 Bak.47/1/2004 Bak.55/2/ /1/2005 Bak.48/1/2004 Bak.56/2/ /1/2005 Bak.49/1/2004 Bak.57/2/ /1/2005 Bak.50/1/2004 Bak.58/2/2000

29 Toprak Ürünleri Kurumuna Ait 2/8 No. Lu Ambardaki Eksik Arpa ile ilgili SayıĢtay Denetim Raporu 52. Vakıflar Ġdaresinin, Lara Beach diye bilinen, Kumsal plaj ve çevre arazilerinin, turistik yatırım amaçlı olarak 30 yıl süre ile kiralanmasına iliģkin çıkılan ihale hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 53. ĠçiĢleri ve KöyiĢleri Bakanlığına Bağlı Nüfus Kayıt Dairesine ait ve numaralı Ayniyat talebnameleri ve tesellüm varakaları (Maliye Form 22) hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 54. KKTC Kalkınma Bankasının Faaliyete GeçiĢinden Ġtibaren Verilen Kredilerin Tarihi Ġtibarıyle Durumları ve Dönemi Kesin Hesaplarının SayıĢtay Denetim Raporu 55. Devlet Üretme Çiftliklerinde Yasa Ve Tüzüklere Uyulup Uyulmadığı Konusunda SayıĢtay Denetim Raporu 56. Değirmenlik Belediyesinde Mevcut Yasa Ve Tüzüklere Uyulup Uyulmadığı Konusunda SayıĢtay Denetim Raporu Yılında TÜK Tarafından Ġthal EdilmiĢ Olan 2000 M/Ton Tohumluk Arpadan Kullanılmayan YaklaĢık 250 M/Ton Ġadesi Ve Ona Bağlı Yemlik Arpa Ve Buğday Alımı Hakkında Yapılan SayıĢtay Denetim Raporu 58. KKTC Sağlık Bakanlığının Tedavi Maksadı Ġle Ankara ya GöndermiĢ Olduğu hastalar Ġçin KKTC Ankara Büyükelçiliğinin YapmıĢ Olduğu Harcamalara Ait SayıĢtay Denetim Raporu 59. Muhaceret Dairesinde 1998 ve 1999 Yıllarında Odacı Eser Yurteri Tarafından YapılanVe Gelir Ve Vergi Dairesi ne Yatırılmayan Tahsilatlar Hakkındaki SayıĢtay Denetim Raporu 60. LefkoĢa Kaymakamlığı Gelirlerinde AteĢli Silahlar Tabanca Ruhsatı Maliye F91A, Bina Ruhsatı Maliye F084, Özel Ruhsatla Maliye F110, Akaryakıt Ruhsat Harcı, Bina Onayı Harcı Ve Reklam Harçlarının Maliye F2 Tahsil Edilip de Yatırılmaması Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 61. Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi Temizlik ĠĢlerine Ait Ġhale Ve/Veya Hizmet Satın Alınması Konusu Ġle Ġlgili SayıĢtay Denetim Raporu 51/1/2005 Bak.51/1/04 Bak.59/2/ /1/2005 Bak.52/1/2004 Bak.60/2/ /1/2005 Bak.53/1/2004 Bak.61/2/ /1/2005 Bak.54/1/2004 Bak.62/2/ /1/2005 Bak.55/1/04 Bak.63/2/ /1/2005 Bak.56/1/2004 Bak.64/2/ /1/2005 Bak.57/1/2004 Bak.65/3/ /1/2005 Bak.58/1/2004 Bak.66/3/ /1/2005 Bak.59/1/04 Bak.67/3/ /1/2005 Bak.60/1/2004 Bak.68/3/ /1/2005 Bak.61/1/2004 Bak.69/3/2001

30 Ġnter Gaz Ltd. Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 62/1/2005 Bak.62/1/2004 Bak.70/4/ Posta Dairesinde GerçekleĢtirilen SayıĢtay Denetim Raporu 63/1/2005 Bak.63/1/2004 Bak.71/4/ Sosyal Sigortalar Dairesi LefkoĢa ġubesinde Katma Değer Vergisi Ġadesi Ödemelerinin AraĢtırılmasına ĠliĢkin SayıĢtay Denetim Raporu 65. Sanayi Dairesi, KuruluĢlar, Sanayi Bölgeleri, Fuarlar ve Genel Tanıtma ġube Amiri Metin Atamtürk ün Kamu Personel ve Ġmkanlarnı Kendi ġahsi Amaçları Doğrultusunda Kullanması Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 66. Karpaz Meslek Lisesi Uygulamalı Turizm Oteli Döner Sermaye ĠĢletmesinde Noksan Yapılan Tahsilat ve Yatırımlar ile Döner Sermaye Uygulama Ġlkelerine Uyulup Uyulmadığı Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 67. Atatürk Meslek Lisesi Çocuk GeliĢimi ile Uygulamalı Anaokulunun Devresine Ait Kesin Hesapların SayıĢtay Denetim Raporu 68. Dr. Öztekin Öztekiner e Ait Hastabakımevinde Kalmakta Ġken Vefat Eden ġahısların Devletten Aldıkları Aylık / Sosyal Yardımların AraĢtırılması Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 69. Yenierenköy Belediyesinin Bir Önceki Belediye BaĢkanının Yasal Olmayan Bir ġekilde Overdraft Kredisi Kullandığı Yönündeki SayıĢtay Denetim Raporu 70. KKTC Hentbol Federasyonu Adına, KKTC Merkez Bankası Tarafından Çıkarılan Devlet Çeklerinin Hentbol Federasyonu Hesabına Yatırılmaması Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 71. Genel Tarım Sigortası Fonunun Mali Yıllarına Ait SayıĢtay Denetim Raporu 72. Toprak Ürünleri Kurumuna Ait Akdoğan Zahire Ambarlarının 1999 Ürünü Arpalara ĠliĢkin SayıĢtay Denetim Raporu 73. Girne Tapu Dairesindeki Bir TaĢınmaz Mal Ġle Ġlgili SayıĢtay Denetim Raporu 64/1/2005 Bak.64/1/2004 Bak.72/4/ /1/2005 Bak.65/1/2004 Bak.73/4/ /1/2005 Bak.66/1/2004 Bak.74/4/ /1/2005 Bak.67/1/2004 Bak.75/4/ /1/2005 Bak.68/1/04 Bak.76/4/ /1/2005 Bak.69/1/2004 Bak.77/4/ /1/2005 Bak.70/1/2004 Bak.78/4/ /1/2005 Bak.71/1/2004 Bak.79/5/ /1/2005 Bak.72/1/2004 Bak.80/5/ /1/2005 Bak.73/1/20044 Bak.81/5/2002

31 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve DıĢ ĠliĢkiler Dairesince Lisans Öğrencilerine Verilen Burslar ile Ġlgili Denetim Raporu 75. KKTC Elektrik Kurumu Dönemi Tahsilatlarına ĠliĢkin Denetim Raporu (KKTC Elektrik Kurumu Dönemi Tahsilatlarına ĠliĢkin Denetim Raporu ) 76. Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumunda 7 Temmuz 2001 Tarihinde GerçekleĢtirilen Olağan Genel Kurul Neticesinde OluĢan Yeni Yönetimin Görev Süresi Ġçinde GerçekleĢtirdiği ve ġikayet Konusu Olan Konulara ĠliĢkin Denetim Raporu Yılları Gazimağusa, Ġskele ve Girne Kaymakamlıklarının Hali Arazi Ġcarları Ġle Ġlgili SayıĢtay Denetim Ara Raporu 78. CumhurbaĢkanlığı 2001 Mali Yılı Bütçesi Beklenmedik Giderler ve Diğer Ödemeler ile Sosyal Transferler Kalemlerindeki Ödeneklerin Kullanılmasına ĠliĢkin Yerindelik ve Yasallık Denetim Raporu 74/1/2005 Bak.74/1/2004 Bak.82/5/ /1/2005 Bak.75/1/2004 Bak.83/5/ /1/2005 Bak.76/1/2004 Bak.84/5/ /1/2005 Bak.80/2/ /1/ Vakıflar Ġdaresinin Kira Tahsilatlarının Denetim Raporu. 79/1/ KKTC Hentbol Federasyonu Adına Gümrüksüz Ġthal Edilen Kupa Madalya ve ġiltlerin Özilkem Ltd. Tarafından Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına SatıĢının Yapılması Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu Yıllarında Düzenlenen Ġzmir Enternasyonal Fuarları nda Görev Yapan Sanayi Dairesi Müdür Muavini ve Müdür Vekili Sayın Metin Atamtürk ün Fuar Harcamaları Ġçin Aldığı Avanslarla Ġlgili Hesapların SayıĢtay Denetim Raporu 82. Vakıflar Ġdaresinin Nethouse Bilgi ĠĢlem Merkezi Ltd den temin ettiği internet hizmeti, Genel Müdürlüğe Alınan Renault Megan Marka Araba ve Free Bird Ltd e Yaptırılan 2004 Yılına Ait Annual Report Basımı Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu. 83. S Sayı ve Tarihli Bakanlar Kurulu Kararı Uyarınca, Kuzey Kıbrıs Müzik Derneğine Ödenen Euro Tutarındaki Yardım Ġçin Yapılan AraĢtırma Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 84. KKTC Washington Temsilciliği nin Mali Yıllarına Ait Sayıstay Denetim Raporu. 85. KKTC New York Temsilciliği nin Mali Yıllarına Ait Sayıstay Denetim Raporu 80/2/ /2/ /3/ /3/ /3/ /3/2006

32 CumhurbaĢkanlığı Dairesinin 2005 Mali Yılı Bütçe Harcamalarına ĠliĢkin SayıĢtay Denetim Raporu. 87. Yeni Boğaziçi Belediyesine Mart-Haziran 2006 Döneminde Alınan Mal ve Hizmetler Hakkındaki SayıĢtay Denetim Raporu 88. KKTC Elektrik Kurumunda Tespit Edilen Yolsuzluklar Hakkında SayıĢtay Raporu. 89. Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumunun Lt. Akaryakıt Alımına ĠliĢkin SayıĢtay Denetim Raporu. 90. Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumunun 1 Ekim Temmuz 2005 Dönemini Kapsayan SayıĢtay Denetim Raporu. 94/3/ /3/ /3/ /4/ /4/ Lapta Belediyesinin 2006 Mali Yılı Genel Denetim Raporu 99/4/ Brüksel Temsilciliğinin Mali Yıllarının SayıĢtay Denetim Raporu 93. Değirmenlik Belediyesinin Ocak 1999-Aralık 2005 Genel Denetim, Ocak 2006-Haziran 2006 Gider SayıĢtay Denetim Raporu 94. Çatalköy Belediyesi 2006 Mali Yılı Kesin Hesapları SayıĢtay Denetim Raporu. 95. CumhurbaĢkanlığı Dairesine 2004 Mali Yılı Bütçesinden Tahsis Edilen Ödeneklerin Kullanılmasına ĠliĢkin SayıĢtay Denetim Raporu 96. Esentepe Belediyesinin 2006 Mali Yılı Genel Denetimi Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 97. Ġnönü Belediyesinin 2006 Mali Yılı Kesin Hesap SayıĢtay Denetim Raporu 100/4/ /4/ /4/ /4/ /4/ /4/ Tatlısu Belediyesinin 2006 Mali Yılı Genel SayıĢtay Denetim Raporu 106/4/ Geçitkale Belediyesi 2006 Mali Yılı Kesin Hesap Denetimi 107/4/ Alayköy Belediyesi 2006 Mali Yılı Genel Denetimi 108/4/ Serdarlı Belediyesi 2006 Mali Yılı Denetim Raporu 109/4/ Değirmenlik Belediyesinin 2006 Mali Yılı Genel Denetimi Hakkında SayıĢtay Denetim Raporu 103. Güzelyurt Belediyesi 2006 Mali Yılı Kesin Hesapları SayıĢtay Denetim Raporu 110/4/ /4/2008

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI. CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN BEġĠNCĠ DÖNEM BĠRĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI. CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN BEġĠNCĠ DÖNEM BĠRĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR 1 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI Tarih: 1 Ekim 2004 CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN BEġĠNCĠ DÖNEM BĠRĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet Meclisinin,

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN ALTINCI DÖNEM ÜÇÜNCÜ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN ALTINCI DÖNEM ÜÇÜNCÜ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI Tarih:1 Ekim 2007 CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN ALTINCI DÖNEM ÜÇÜNCÜ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet Meclisinin,

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14/03/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ (27.7.2015 R.G. 118 A.E. 496 Sayılı Tüzük) BAKANLIKLARIN KURULUŞ İLKELERİ YASASI (57/1977, 25/1982, 76/1989, 26/1991, 28/1992, 40/1993, 18/1994, 4/1996, 24/1999,

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN ALTINCI DÖNEM ĠKĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN ALTINCI DÖNEM ĠKĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI Tarih:2 Ekim 2006 CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN ALTINCI DÖNEM ĠKĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet Meclisinin,

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI. CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN DÖRDÜNCÜ DÖNEM BEġĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI. CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN DÖRDÜNCÜ DÖNEM BEġĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR 1 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI Tarih: 21 Kasım 2003 CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN DÖRDÜNCÜ DÖNEM BEġĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI CUMHURİYET MECLİSİNİN DÖRDÜNCÜ DÖNEM ÜÇÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI CUMHURİYET MECLİSİNİN DÖRDÜNCÜ DÖNEM ÜÇÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI Tarih: 1 Ekim 2001 CUMHURİYET MECLİSİNİN DÖRDÜNCÜ DÖNEM ÜÇÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet Meclisinin,

Detaylı

2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ

2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ 2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ (6.9.2013 R.G. 143 EK III A.E. 466 Sayılı Tüzük) BAKANLIKLARIN KURULUŞ İLKELERİ YASASI (57/1977, 25/1982, 76/1989, 26/1991, 28/1992, 40/1993, 18/1994, 4/1996, 24/1999,

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM : III YASAMA YILI: 1/1994 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 27 1 nci Birleşim 3 Mayıs 1994, Salı Sayfa İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK 2616 II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN DÖRDÜNCÜ DÖNEM ĠKĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN DÖRDÜNCÜ DÖNEM ĠKĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR 1 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURĠYETĠ CUMHURĠYET MECLĠSĠ BAġKANLIĞI Tarih: 2 Ekim 2000 CUMHURĠYET MECLĠSĠNĠN DÖRDÜNCÜ DÖNEM ĠKĠNCĠ YASAMA YILI ETKĠNLĠKLERĠ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet Meclisinin,

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI CUMHURİYET MECLİSİNİN DÖRDÜNCÜ DÖNEM DÖRDÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI CUMHURİYET MECLİSİNİN DÖRDÜNCÜ DÖNEM DÖRDÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI Tarih: 1 Ekim 2002 CUMHURİYET MECLİSİNİN DÖRDÜNCÜ DÖNEM DÖRDÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet Meclisinin,

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI CUMHURİYET MECLİSİNİN ALTINCI DÖNEM DÖRDÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI CUMHURİYET MECLİSİNİN ALTINCI DÖNEM DÖRDÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI Tarih:3 Ekim 2008 CUMHURİYET MECLİSİNİN ALTINCI DÖNEM DÖRDÜNCÜ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ HAKKINDA RAPOR Sayın Milletvekilleri; Cumhuriyet Meclisinin,

Detaylı

Ek-2 ANTALYA DEFTERDARLIĞI MİLLİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

Ek-2 ANTALYA DEFTERDARLIĞI MİLLİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI ANTALYA DEFTERDARLIĞI MİLLİ EMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA 1 SatıĢ, Kiralama, Ġrtifak Hakkı Tesisi (Bakanlık onay süresi hariç) 60 GÜN 2 Ecrimisil bedeli tahsilatı (SatıĢ, kira, irtifak

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 09/02/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2012-31/01/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 2019 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüģülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 01.10.2018 günlü birinci BirleĢiminde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün 24.09.2018

Detaylı

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2328-2014

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2328-2014 KARAR NUMARASI:Y(K-l)2327-2014 1) 2014 MAL VE HİZMETLER (DÜZENLEME VE DENETİM) (KURŞUNSUZ BENZİN (95 VE 98 OKTAN), MOTORİN (MAZOT), GAZYAĞI VE EURO DİESEL) AZAMİ SATIŞ FİYATLARI EMİRNAMESİ. 2) 2014 FİYAT

Detaylı

Ocak-Eylül 2011 Devresi Gelirlerin Özeti

Ocak-Eylül 2011 Devresi Gelirlerin Özeti I II III IV GELİR TAHMİNLERİ 2,775,432,120.00 3,051,154,085.35 2,043,897,274.21 1,007,256,811.14 01 VERGİ GELİRLERİ 1,419,144,120.00 1,425,644,120.00 988,629,222.02 437,014,897.98 01 1 GELİR, KAR VE SERMAYE

Detaylı

Ocak-Aralık 2010 Devresi Gelirlerin Özeti

Ocak-Aralık 2010 Devresi Gelirlerin Özeti I II III IV GELİR TAHMİNLERİ 2,517,689,600.00 2,800,517,121.70 2,660,606,917.45 139,910,204.25 01 VERGİ GELİRLERİ 1,185,035,000.00 1,185,035,000.00 1,276,754,453.02-91,719,453.02 01 1 GELİR, KAR VE SERMAYE

Detaylı

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu FĠZĠBĠLĠTE ETÜDÜ ÇALIġTAYI

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu FĠZĠBĠLĠTE ETÜDÜ ÇALIġTAYI Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Altyapısı Kurulumu FĠZĠBĠLĠTE ETÜDÜ ÇALIġTAYI Projenin GELĠġĠMĠ: KDEP-EYLEM 47 (Kısa Dönem Eylem Planı ) 4 Aralık 2003 tarihli BaĢbakanlık Genelgesi yle e-dönüģüm Türkiye

Detaylı

Ocak-Mart 2010 Devresi Gelirlerin Özeti

Ocak-Mart 2010 Devresi Gelirlerin Özeti I II III IV GELİR TAHMİNLERİ 2,517,689,600.00 2,686,927,270.01 621,054,555.04 2,065,872,714.97 01 VERGİ GELİRLERİ 1,185,035,000.00 1,185,035,000.00 266,076,572.26 918,958,427.74 01 1 GELİR, KAR VE SERMAYE

Detaylı

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU Toplantı Tarihi : 19-09-2018 Karar Sayısı : 147/2018 Dosya No : 10-55/2018 Katılan ler : Selim ALTINCIK (BaĢkan) Doç. Dr. Figen YEġĠLADA (BaĢkan Yrd.) Kubilay

Detaylı

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ

CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ DÖNEM: II YASAMA YILI: 1992/2 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ TUTANAK DERGİSİ 30'uncu Birleşim 10 Nisan 1992, Cuma İÇİNDEKİLER I. GELEN EVRAK II. BAŞKANLIĞIN GENEL KURULA SUNUŞLARI A.

Detaylı

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013 KARAR NUMARAS: Y(K-)2-203 İDARİ KOORDİNASYON YÖNÜNDEN BAKANLKLARA BAĞL VE/VEYA İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR (Önerge No:2007/203) (KKTCBb.) Bakanlar Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu E-2-2009 sayı

Detaylı

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 5 (11 YAPRAK)

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 5 (11 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/~2013 TARİH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan ve Geçitkale

Detaylı

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :107 KARAR 107 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU ve Oben SEZER in mazeretlerinin kabulüne iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No :108 KARAR 108 : Urla ilçesi Özbek Mahallesi nde

Detaylı

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013)

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10/05/2013 AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013)

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/08/2013 AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

Spor Fonu 2010 Mali Yılı Kesin Hesap Dene m Raporu

Spor Fonu 2010 Mali Yılı Kesin Hesap Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 26/2013 23 Aralık, 2013 Spor Fonu 2010 Mali Yılı Kesin

Detaylı

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU CUMHURBAŞKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU... 3 SAYIŞTAYIN

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/02/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2013-31/01/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU Toplantı Tarihi : 27-07-2018 Karar Sayısı : 102/2018 Dosya No : 10-51/2018 Katılan Üyeler : Selim ALTINCIK (BaĢkan) Doç. Dr. Figen YEġĠLADA (BaĢkan Yrd.)

Detaylı

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ EYLÜL AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ EYLÜL AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ EYLÜL AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 3. Toplantı Yılı 2016 Senesi EYLÜL ayı

Detaylı

Açıklama 1 VERGĠ GELĠRLERĠ 45,412,260.00. 2 Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergiler 25,058,040.00. 9 Mülkiyet Üzerinden Alınan Diğer Vergiler 25,058,040.

Açıklama 1 VERGĠ GELĠRLERĠ 45,412,260.00. 2 Mülkiyet Üzerinden Alınan Vergiler 25,058,040.00. 9 Mülkiyet Üzerinden Alınan Diğer Vergiler 25,058,040. DÖRDÜNCÜ DÜZEY EKONOMİK SINIFLANDIRMAYA GÖRE GELİR TEKLİFLERİ İCMALİ (GENEL) KURUMSAL Kodu Düzeyi Açıklama KOD I 46 BELEDİYE II 6 ANKARA III 23 MAMAK BELEDİYESİ KODU I II III IV...AÇIKLAMA... BÜTÇE TEKLİFİ

Detaylı

DUYURU. *406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununun Ek 37, Geçici 13 ve Ek 36 ncı maddelerinde değiģiklikler yapılmıģtır.

DUYURU. *406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununun Ek 37, Geçici 13 ve Ek 36 ncı maddelerinde değiģiklikler yapılmıģtır. DUYURU Kamuoyunda Motorlu TaĢıtlar Vergisinde vergileme esaslarının değiģikliği ile bağlantılı değiģikliklerin çokça tartıģıldığı Kanun Tasarısı olarak bilinen 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer

Detaylı

YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO. Silinecek/Ödenecek Kısım. Alacak aslının tamamı ödenecek.

YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO. Silinecek/Ödenecek Kısım. Alacak aslının tamamı ödenecek. YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO Ödeme aslının tamamı Gecikme faizi ve gecikme zammı gibi fer i amme alacaklarının tamamı Maliye Bakanlığına, İl Özel İdarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerince

Detaylı

BALIKESĠR BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI BASKĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞĠġĠKLĠĞĠ SINAVINA ĠLĠġKĠN USUL VE ESASLAR

BALIKESĠR BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI BASKĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞĠġĠKLĠĞĠ SINAVINA ĠLĠġKĠN USUL VE ESASLAR BALIKESĠR BÜYÜKġEHĠR BELEDĠYE BAġKANLIĞI BASKĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞĠġĠKLĠĞĠ SINAVINA ĠLĠġKĠN USUL VE ESASLAR Mahalli Ġdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan DeğiĢikliği

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI

T.C. DEFNE BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI GÜNDEM MADDE NO : 1 KARAR NO : 26 : Geçici ĠĢçi ÇalıĢtırma Vizesinin Verilmesi Belediyelerde istihdam edilecek geçici iģçi pozisyon vizesinin verilmesi, mevcut mevzua hükümleri çerçevesinde belediye meclisi

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) ĠÇĠNDEKĠLER 1- TOPLANTILAR... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR... 3 1.2-

Detaylı

10-68/2018 Rekabet Kurulu 200/2018 REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU

10-68/2018 Rekabet Kurulu 200/2018 REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU Toplantı Tarihi : 13-11-2018 Karar Sayısı : 200/2018 Dosya No : 10-68/2018 Kurul leri : Selim ALTINCIK (BaĢkan) Doç. Dr. Figen YEġĠLADA () Kubilay SEPETCĠOĞLU

Detaylı

EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI. HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ)

EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI. HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ) EK-2 ANTALYA İL ÖZEL İDARESİ İMAR VE İNŞAAT DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIRA 21 Bina Aplikasyonu - Plankote ĠĢlemleri 1) Dilekçe 2) Aplikasyon krokisi 3) Plankote 22 Ġrtifak (Geçit) Hakkı Tesis Edilmesi ĠĢlemleri

Detaylı

TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ. 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU

TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ. 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU TÜRK PATENT ENSTĠTÜSÜ 2013 YILI SAYIġTAY DENETĠM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU ĠDARESĠNĠN MALĠ YAPISI VE MALĠ TABLOLARI HAKKINDA BĠLGĠ... 1 DENETLENEN KAMU ĠDARESĠ YÖNETĠMĠNĠN SORUMLULUĞU... 2

Detaylı

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :93 KARAR 93 : Gündem maddelerinin görüģülmesi tamamlanmıģ olduğundan Mart ayı meclis toplantısının birinci birleģiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleģiminin 7 Mart 2016 Pazartesi günü

Detaylı

T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü

T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü T.C. ĠÇĠġLERĠ BAKANLIĞI Nüfus ve VatandaĢlık ĠĢleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.0.NÜV.0.10.00.03/121/35404 13/04/2011 Konu : Adrese ĠliĢkin Ġdari Para Cezaları Maliye Bakanlığından konuya iliģkin alınan

Detaylı

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ TEMUZ AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ TEMUZ AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ TEMUZ AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 3. Toplantı Yılı 2016 Senesi TEMMUZ ayı

Detaylı

KARAR NUMARASI: Ö(K-I)4-2015 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ

KARAR NUMARASI: Ö(K-I)4-2015 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ KARAR NUMARASI: Ö(K-I)4-2015 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ (Önerge No:1394/2015) (KKTCBb.) Bakanlar Kurulu, Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri Yasası nın 4 üncü maddesine atfen hazırlanıp, ekte sunulan

Detaylı

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU

REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU Toplantı Tarihi :11-10-2018 Karar Sayısı :168/2018 Dosya No : 10-63/2018 Katılan ler : Selim ALTINCIK (BaĢkan) Doç. Dr. Figen YEġĠLADA (.) Kubilay SEPETCĠOĞLU

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

HAZıRLAYANLAR: Meliha Ekinci. Sibel Nami RAPORUN KONUSU:

HAZıRLAYANLAR: Meliha Ekinci. Sibel Nami RAPORUN KONUSU: < ", ARAŞTIRMA RAPORU SAYı TARİH : ME.SN 2006/ 2 : 28 Eylül, 2006 HAZıRLAYANLAR: Meliha Ekinci Sibel Nami RAPORUN KONUSU: Vakıflar İdaresi'nin Nethouse Bilgi İşlem Merkezi Ltd.' den temin ettiği internet

Detaylı

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2015 İÇİNDEKİLER 1. KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 2. DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

T.C. SAKARYA SERDĠVAN BELEDĠYE MECLĠSĠ

T.C. SAKARYA SERDĠVAN BELEDĠYE MECLĠSĠ Karar No :105 Özü: 1/1000 ölçekli Uygulama Ġmar Planı Tadilatı. Karar Trh : (Ġlçemiz, Arabacıalanı Mahallesi, 1895 ada, 2 no lu Parsel) (PĠN: 6010,38) Belediye Meclisi, ın BaĢkanlığında, seçilmiģ Zeynep

Detaylı

KANUN SA 7020 S YI A LI B

KANUN SA 7020 S YI A LI B 7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN HAZİRAN 2017 1 YAPILANDIRMA HÜKÜMLERİ MADDE İÇERİK 1. Madde Amaç, Kapsam ve Tanımlar 2. Madde Kesinleşmiş Alacakların Yapılandırılması

Detaylı

l- \ J8^,İ*Î^W«Î /s KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI

l- \ J8^,İ*Î^W«Î /s KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI «ili» 'SU* î'«l- \ J8^,İ*Î^W«Î /s... C-Jlt'i-MTİST :-î^ a -İ;:lV, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANLIĞI 1 Ekim 2018 CUMHURİYET MECLİSİNİN DOKUZUNCU DÖNEM BİRİNCİ YASAMA YILI ETKİNLİKLERİ

Detaylı

Kanun Tasarısının Metni

Kanun Tasarısının Metni Kanun Tasarısının Metni Kanun Numarası 5433 Başlığı Kabul Tarihi 30/11/2005 Dönemi ve Yasama Yılı KAMU MALÎ YÖNETĠMĠ VE KONTROL KANUNU ĠLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASI

Detaylı

SİRKÜLER. KONU : KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Seri No 1) Yayımlandı.

SİRKÜLER. KONU : KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Seri No 1) Yayımlandı. SAYI : 2014 / 49 SİRKÜLER İstanbul,16.10.2014 KONU : KDV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Seri No 1) Yayımlandı. 16 Ekim 2014 tarihli ve 29147 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 248 KARAR 248: Ali Muzaffer TUNÇAĞ, Çağlagül ÖZÇELĠK TUNÇ, Mehmet BĠLGĠN, Okan TOPAL ın mazeretlerinin kabulüne iģaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No: 249 KARAR 249 : Cumhuriyet

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı ĠHALE ĠLANI

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı ĠHALE ĠLANI T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Ġdari ve Mali ĠĢler Daire BaĢkanlığı Sıra No: 1 Ġhâle Edilecek Yerin Adı, Ġhâlenin Tarihi ve Saati, Ġhâlenin Yapılacağı Yer: Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU OCAK 2012 İçindekiler Bölüm 1 : Sağlık Turizminde Türkiye deki Gelişmeler... 2 Bölüm 2 : Kurumsal Kimlik Çalışmaları ve Yazışmalar... 3 Bölüm 3: Basılı Materyaller... 4 Bölüm4

Detaylı

Sirküler Rapor /205-1

Sirküler Rapor /205-1 Sirküler Rapor 25.11.2014/205-1 BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN BAŞVURU SÜRESİ 1 ARALIK 2014 PAZARTESİ GÜNÜ SONA ERİYOR ÖZET : 6552 sayılı Kanunun 73 üncü

Detaylı

KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu

KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu KKTC fokus KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık İçindekiler Giriş 4 Bölüm A- Kamu Kurumları ve Daireler

Detaylı

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. ĠZMĠR ĠLĠ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :180 KARAR 180 : Bir sonraki Meclis birleģiminin 01 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 18.00 da yapılmasına iģaret oylamayla oybirliği ile arar verildi. Karar No :179 KARAR 179 : Meclisimizce komisyonlarımıza

Detaylı

Sözkonusu Maddede; yurtdışındaki kıymetlerin beyanına imkan sağlanmış, yurtiçindeki varlıklarla ilgili bir düzenlemeye yer verilmemiştir.

Sözkonusu Maddede; yurtdışındaki kıymetlerin beyanına imkan sağlanmış, yurtiçindeki varlıklarla ilgili bir düzenlemeye yer verilmemiştir. SĠRKÜLER SAYI : 2013 / 38 İstanbul, 29.05.2013 KONU : Yurtdışındaki bazı varlıklarla ve yurtdışında elde edilen bazı kazançlarla ilgili vergi avantajları sağlayan Kanun yayımlandı 29 Mayıs 2013 tarihli

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu 1 Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğümüz tarafından 01/01/2006 tarihinde 1 nolu yevmiye kaydı ile 2005 yılından 2006

Detaylı

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA

YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ. VE SORUMLULUKLARI ĠLE ÇALIġMA USUL VE ESASLARINA 4 Nisan 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28962 BĠRĠNCĠ BÖLÜM YÖNETMELİK ĠçiĢleri Bakanlığından: YATIRIM ĠZLEME VE KOORDĠNASYON BAġKANLIĞI GÖREV, YETKĠ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam VE SORUMLULUKLARI

Detaylı

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI Karar No : 2018/10-1 (102) Gündem maddesi gereğince; Ġmar ve ġehircilik Müdürlüğü nün 24.10.2018 tarih ve 33152 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Mersin Ġli, Tarsus Ġlçesi, Deliminnet Mahallesi 1960

Detaylı

İSTANBUL YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ

İSTANBUL YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LİMİTED ŞİRKETİ Ġstanbul, 05.02.2010 SİRKÜLER 2010 / 014 KONU: 5951 SAYILI KANUNLA YAPILAN DEĞĠġĠKLĠKLER 5951 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Ġle Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun

Detaylı

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI

T.C TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI Karar No : 2017/11-1 (108) Gündem maddesi gereğince; Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü nün 26/10/2017 tarih ve 35158 sayılı yazısının incelenmesi sonucunda; Belediye ve Bağlı KuruluĢları ile Mahalli

Detaylı

ORTACA MAL MÜDÜRLÜĞÜ MUHAKEMAT HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU. BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER

ORTACA MAL MÜDÜRLÜĞÜ MUHAKEMAT HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU. BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER ORTACA MAL MÜDÜRLÜĞÜ MUHAKEMAT HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HĠZMETĠN ADI BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER HĠZMETĠN TAMAMLANMA SÜRESĠ (EN GEÇ)* 1 2 Kesinleşmiş karar gereği vekiline ödenmesi gereken vekalet

Detaylı

T.C. ALMUS KAYMAKAMLIĞI Ġlçe Emniyet Amirliği HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ALMUS KAYMAKAMLIĞI Ġlçe Emniyet Amirliği HĠZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HĠZMETĠN ADI 1 Elektronik Posta T.C. BAġVURUDA ĠSTENEN BELGELER 1-E-Posta-Bilgi Edinme, Ġhbar, ġikayet ve diğer (bimer@basbakanlık.gov.tr) 2-Bilgi Edinme, Ġhbar, ġikayet ve diğer HĠZMETĠN TAMAMLANMA

Detaylı

TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF

TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF TÜRK SPOR TEġKĠLATINI MEYDANA GETĠREN KURUM VE KURULUġLAR (5) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF Türk Spor TeĢkilatını Meydana Getiren Kurum ve KuruluĢlar Ülkemizdeki spor kuruluşlarını hizmet ve faaliyetleri

Detaylı

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 74892797-220.06.01-6365 29/06/2015 Konu : Yönetmelik DeğiĢiklik Taslağı

T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü. Sayı : 74892797-220.06.01-6365 29/06/2015 Konu : Yönetmelik DeğiĢiklik Taslağı T.C. MALĠYE BAKANLIĞI Muhasebat Genel Müdürlüğü Sayı : 74892797-220.06.01-6365 29/06/2015 Konu : Yönetmelik DeğiĢiklik Taslağı TAġINIR DÜZENLEME VE DESTEK ġubesġ GeliĢen Ģartlar ve kamu idareleri ile uygulayıcılardan

Detaylı

5746 SAYILI ARAġTIRMA, GELĠġTĠRME VE TASARIM FAALĠYETLERĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 5)

5746 SAYILI ARAġTIRMA, GELĠġTĠRME VE TASARIM FAALĠYETLERĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 5) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: 5746 SAYILI ARAġTIRMA, GELĠġTĠRME VE TASARIM FAALĠYETLERĠNĠN DESTEKLENMESĠ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 5) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç ve Yasal Düzenleme

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu. : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL

T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu. : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu Denetlenen Mali Yıl : 2011 Denetim Komisyonu Başkanı Üyeler : Bülent KORKMAZ : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL Denetime

Detaylı

5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi?

5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi? 5951 Sayılı Torba Kanun Neler Getirdi? Ömer BENOKAN 05.02.2010 tarih ve 27484 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan, 28.1.2010 tarih ve 5951sayılı AMME ALACAKLARININ TAHSĠL USULÜ HAKKINDA KANUN ĠLE BAZI KANUNLARDA

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI MALİ DÜZENLEME YASASI. 1. Bu Yasa, Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası olarak isimlendirilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Mart 2009 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Yükseköğretim Kurumları Mali Düzenleme Yasası Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

10-58/2018 Rekabet Kurulu 158/2018 REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU

10-58/2018 Rekabet Kurulu 158/2018 REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU REKABET KURULU (İHALE İTİRAZ MAKAMI) KARAR FORMU Toplantı Tarihi : 01-10-2018 Karar Sayısı : 158/2018 Dosya No : 10-58/2018 Kurul Üyeleri : Selim ALTINCIK (BaĢkan) Doç. Dr. Figen YEġĠLADA (BaĢkan Yrd.)

Detaylı

KARAR NUMARASI: Y(K-I)950-2015

KARAR NUMARASI: Y(K-I)950-2015 KARAR NUMARASI: Y(K-I)950-2015 BAYRAK RADYO TELEVİZYON KURUMU (BRTK) MÜDÜRÜ NÜN GÖREVDEN ALINMASI (Önerge No:1020/2015) (KKTCBb.) Bakanlar Kurulu, Değiştirilmiş Şekliyle 50/1983 sayılı Bayrak Radyo Televizyon

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 0.00 41,315,953.79 44,609,693.18 630 01 1 MEMURLAR 0.00 5,641,495.95 6,236,655.84 630 01 1 1 Temel Maaşlar 0.00 3,040,891.55 3,271,081.21 630 01 1 1 01 Temel Maaşlar

Detaylı

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu

VERGİ AFFI TAKVİMİ. Bildirme/ Beyan Tarihi. Konu VERGİ AFFI TAKVİMİ Konu Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdareleri ve Belediyelere olan ve kapsama giren kesinleşmiş borçlar Aşağıdaki Kanunlar gereğince kesilen idari para cezaları,

Detaylı

T.C. TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI

T.C. TARSUS BELEDĠYE MECLĠSĠ KARARI Karar No : 2014/5-1 (40) Gündem maddesi gereğince; Belediye Başkanlığı nın 15/04/2014 tarih ve 10949 sayılı 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince Belediye Meclisi, Üyeleri arasında en az

Detaylı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 2013 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ... 1 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU...

Detaylı

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ 2012YILI DENETİM RAPORU

DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ 2012YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI DÜZCE İL ÖZEL İDARESİ 2012YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı T.C. SOSYAL GÜVENLĠK KURUMU BAġKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik ĠĢlemleri Daire BaĢkanlığı Tarih: 16/05/2008 Sayı : B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114 Konu : 2022 sayılı Kanunun

Detaylı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Fethiye yi Ziyaret Etti. Odamız tarafından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu na Fethiye sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili; Fethiye Körfezi nin Temizlenmesi,

Detaylı

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ MAYIS AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ

AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ MAYIS AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ AVCILAR BELEDĠYE MECLĠSĠNĠN 6. SEÇĠM DÖNEMĠ 3. TOPLANTI YILI 2016 SENESĠ MAYIS AYI MECLĠS TOPLANTISINA AĠT KARAR ÖZETĠ Avcılar Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 3. Toplantı Yılı 2016 Senesi MAYIS ayı

Detaylı

T.C. SAKARYA SERDĠVAN BELEDĠYE MECLĠSĠ. Özü: Ġlçemiz, BeĢköprü Mahallesi, no lu

T.C. SAKARYA SERDĠVAN BELEDĠYE MECLĠSĠ. Özü: Ġlçemiz, BeĢköprü Mahallesi, no lu Karar No : 01 Karar Trh : Özü: Ġlçemiz, BeĢköprü Mahallesi, 17421 no lu parsel. Belediye Meclisi, ın BaĢkanlığında, seçilmiģ Zeynep ÖZ, Haluk Uğur DAĞISTANLI, Hüseyin BAYRAKTAR,, gündemdeki konuları karara

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) 2016 YILI PROSES PLANLAMASI EĞT-PRS-02 SAT-PRS-01 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (ADYÜ) Sayfa No 1/10 PRS. KODU PROSES ADI HİZMET TANIMI PROSES SORUMLUSU KULLANILACAK CİHAZLAR ÖLÇÜLECEK DEĞERLER PERFORMANS HEDEFİ PROSES HEDEFI Satın alma

Detaylı

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK)

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURiYETi SAYıŞTAY DENETiM RAPORU: SAYı : 07/12.12013 TARiH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan ve

Detaylı

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul BaĢlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2013 Yılı Olağan Genel

Detaylı

ĠZMĠR ĠLĠ ÇĠĞLĠ BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI

ĠZMĠR ĠLĠ ÇĠĞLĠ BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI ĠZMĠR ĠLĠ ÇĠĞLĠ BELEDĠYESĠ MECLĠS KARARI Karar Tarihi:04.08.2017 Karar Sayısı: 84516765-301-05/47 Meclis BaĢkanı: ĠnĢ. Müh. Hasan ARSLAN Belediye BaĢkanı MECLĠS TOPLANTISINA KATILAN ÜYELER: SEMRA AKSU,

Detaylı

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18

T.C. B A ġ B A K A N L I K Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü. Sayı : B.02.0.PPG.0.12-010-06/14200 3 ARALIK 2009 GENELGE 2009/18 I. GİRİŞ GENELGE 2009/18 2007-2013 döneminde Avrupa Birliğinden Ülkemize sağlanacak hibe niteliğindeki fonlar Avrupa Konseyinin 1085/2006 sayılı Katılım Öncesi Yardım Aracı Tüzüğü ve söz konusu Tüzüğün

Detaylı

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ORDU İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU

T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ORDU İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ORDU İL ÖZEL İDARESİ 2012 YILI DENETİM RAPORU ARALIK 2013 T.C. SAYIġTAY BAġKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU 2008-2009-2010 Dünya Görme Günü Etkinliğimiz Etkinlik kapsamında Etimesgut Huzur Evinde kalanlara Toplum Sağlığı AraĢtırma ve GeliĢtirme BaĢkanı Prof.Dr. Nazmi ZENGĠN Öncülüğünde

Detaylı

13. ASKERLİK GÖREVİ Ordu Hayatı Savaş Yönetimi ve Siyaset Ordu Okuldur SEÇİM

13. ASKERLİK GÖREVİ Ordu Hayatı Savaş Yönetimi ve Siyaset Ordu Okuldur SEÇİM İÇİNDEKİLER SUNUŞ...1 GENELGE... 5 GİRİŞ... 9 AÇIKLAMA... 23 VATANDAŞ İÇİN MEDENÎ BİLGİLER NEDEN BAHSEDER?25 L MİLLET... 28 1.1. Türk Milletinin İncelenmesi... 28 2. DEVLET...37 2.1. Devlet Şekilleri...

Detaylı

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2017 BİRLEŞİM 09 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 05.05.2017 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 60 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2016 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

Sayı: 22/2013 GENEL TARIM SİGORTASI FONU 2013 MALİ YILI BÜTÇE YASASI

Sayı: 22/2013 GENEL TARIM SİGORTASI FONU 2013 MALİ YILI BÜTÇE YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Eylül 203 tarihli Onbirinci Birleşiminde Oyçokluğuyla (34 Oyla) kabul olunan Genel Tarım Sigortası Fonu 203 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın 92

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ

T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ T.C. ADIYAMAN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJĠ GELĠġTĠRME DAĠRE BAġKANLIĞI ÇALIġMA USUL VE ESASLARI YÖNERGESĠ 1 Amaç: BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Strateji

Detaylı

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU YOZGAT BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 MALİ YILI MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET RAPORU 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 41 inci maddesi ve ilgili Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmeliğe

Detaylı