Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık"

Transkript

1 Sonuçların Raporlanması, Dokümantasyonu ve Bilimsel Etkinliklere Hazırlık

2 Proje Gelişme (Ara) Raporu Proje sözleşmesi imzalandıktan sonra, sözleşmede belirtilen tarihte proje başlamaktadır. Proje süresi boyunca belirli aralıklarla gelişme raporu hazırlanmalı ve TÜBİTAK a internet üzerinden sunulmalıdır. Eğer belirlenen aralığın bitmesinden sonra gelişme raporu verilir ise projenin yeni başlayan dönemine ait Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ödenmemektedir. Olası yaşanacak gecikmeler önceden öngörülmeli ve ek süre için TÜBİTAK tan ek süre istenmelidir. Proje gelişme raporu kabul edilmeden yeni başlayan döneme ait ödenekler proje hesabına aktarılmamaktadır.

3 Proje Gelişme Raporunun Hazırlanması Proje gelişme raporu iki ana kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım projenin harcamalarını içeren mali kısım olmaktadır. İkinci kısım ise projenin araştırma faaliyetlerini içeren bilimsel rapordur. Projenin bilimsel raporunu hazırlanırken, projenin ilgili gelişme raporu dönemine ait iş paketlerine ait yapılan araştırma faaliyetleri, toplanan veriler ve elde edilen bulgular verilmelidir. İlgili dönemde yapılması planlanan fakat gerçekleştirilmeyen faaliyetler belirtilmeli ve gerekçesi açıklanmalıdır.

4 Gelişme Raporu Dönemleri Proje Süresi 6. ay 12. ay 18. ay 24. ay 30. ay 36. ay 12 ay - SR 18 ay - GR SR 24 ay - GR-1 GR-2 SR 30 ay - GR-1 GR-2 SR 36 ay - GR-1 GR-2 GR-3 SR SR: Sonuç Raporu GR: Gelişme Raporu

5 ARDEB Proje Takip Sistemi (ARDEB-PTS) ARDEB tarafından yürütülmekte olan projelerin Gelişme / Sonuç Raporları ve proje ile ilgili talepler 01 Mayıs 2012 tarihinden itibaren ARDEB-PTS üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. PTS'ye giriş için:

6 TÜBİTAK ARAŞTIRMA PROJESİ GELİŞME RAPORU (AP-GR-02) PROJE NO : 111 O 179 RAPOR NO : 3. Gelişme RAPOR DÖNEMİ : 01/10/ /03/2013 PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ :

7 GENEL BİLGİLER: PROJE NO PROJE ADI KURULUŞ PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ ARAŞTIRMACILAR PROJE SÜRESİ Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Proje Süresi (Ay) Onaylanan Ek Süre (Ay) Ek Süre Dahil Bitiş Tarihi

8 TÜBİTAK ARAŞTIRMA PROJESİ GELİŞME RAPORU (Bilimsel Rapor) PROJE NO : RAPOR NO : 3.Gelişme raporu, RAPOR DÖNEMİ : 01/10/ /03/2013 PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ : BİLİMSEL RAPORDA OLMASI GEREKEN BİLGİLER 1. Dönem içinde projeyle ilgili bilimsel ve teknik gelişmeler proje planı ile karşılaştırılarak verilmeli, elde edilen veriler ile varılan ara sonuçlar, varsa materyal, yöntem ve kapsam değişikleri belirtilmeli ve tartışılmalıdır. 2. Dönem içindeki idari gelişmeler (yardımcı araştırıcı ve personel değişikliği, ek süre, yürütücünün kurum değişikliği ve varsa diğer destekleyen kuruluşlarla sürdürülen işbirliği, vb. konularındaki bilgiler) verilmelidir. 3. Proje çalışmaları kabul edilen çalışma takvimine uygun yürümüyorsa gerekçeleri açıklanmalıdır. 4. Bir sonraki dönem içinde yapılması planlanan çalışmalar (öneri formundan farklı bir durum oluşmuş ise) belirtilmelidir. 5. Destekleyen diğer kuruluşlarla ilgili sorunlar var ise ayrıntıları ve çözüm önerileri sunulmalıdır. 6. Dönem içinde proje kapsamında yapılan yayımların ve toplantılarda sunulan bildirilerin birer kopyası eklenmeli ve yapılan yayımlarda TÜBİTAK desteği belirtilmiş olmalıdır.

9 BİLİMSEL GELİŞME RAPORU EK SAYFASI (Proje No:) (Her madde için gerektiği kadar alan ve ek sayfa kullanabilirsiniz) 1. Dönem İçinde Projeyle İlgili Bilimsel ve Teknik Gelişmeler 2. Dönem İçinde İdari Gelişmeler Yardımcı araştırıcı ve personel değişikliği, ek süre, yürütücünün kurum değişikliği konularında herhangi bir değişiklik yoktur. 3. Proje Çalışma Takvimine Uygun Yürümüyorsa Gerekçeleri Proje çalışma takvimine uygun bir biçimde yürütülmektedir. 4. Bir Sonraki Dönemde Yapılması Planlanan Çalışmalar Bir sonraki 6 aylık dönemde proje öneri formunda kabul edilen 4. İş paketinin tamamlanması (kalan 4 ay) ve 5. iş paketinin 2 aylık kısmı gerçekleştirilecektir. 5. Destekleyen Diğer Kuruluşlarla İlgili Sorunlar Varsa Ayrıntıları ve Çözüm Önerileri 6. Dönem İçinde Proje Kapsamında Yapılan veya hazırlanan Yayımlar ve Toplantılarda Sunulan Bildiriler Sıra Çıktı türü Yazarlar Başlık Yayın yeri Durumu* 1 2 * Hakem değerlendirmesinde, Yayınlanmaya kabul edildi, Yayınlandı PROJE YÜRÜTÜCÜSÜNÜN İMZASI TARİH ADI SOYADI 18/03/2013 NOT: Raporun tüm sayfaları proje yürütücüsü tarafından paraflanacak, sadece son sayfa imzalanacaktır.

10 Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) Proje yürütücüsünün alabileceği PTİ üst sınırı her yıl Bilim Kurulu tarafından belirlenir. Yürütücünün alacağı PTİ, panel puanına göre Başkanlığın talimatı doğrultusunda; yürütücü dışındaki araştırmacıların PTİ leri ise projeye katkı oranları kullanılarak hesaplanır. Ancak, bir araştırmacının alacağı PTİ yürütücünün alacağı PTİ nin %50 sinden fazla olamaz.

11 2012 Yılı için Belirlenen Maksimum PİT Tutarları

12 Proje Performans Ödülü Proje Performans Ödülü, proje bitiş tarihinden sonraki 3 yıl içerisinde yürütücünün proje sonuçları ile ilgili çıktıları sisteme girerek bir defaya mahsus olmak üzere TÜBİTAK a başvurması durumunda, 9 ana kriter (yayın, patent, kitap, vb) ve 36 alt kritere göre yapılacak değerlendirme sonucu hesaplanan puana göre toplam , ,-TL arasında değişen miktarlarda belirlenecek ve yürütücü ve araştırmacılara PTİ de olduğu gibi projeye yapacakları katkı oranları çerçevesinde ödenecektir.

13 Projeden Sağlanan Ek Gelirler Verilen teşvik (PTİ) ve ödüller (PPÖ) dikkate alındığında, TÜBİTAK ta başarı ile yürütülen ve sonuçlandırılan her bir proje için yürütücü ve araştırmacılara 4.500,- TL ye kadar ek gelir imkânı sağlanabilecektir.

14 İkili işbirliği anlaşması çerçevesinde yapılacak ziyaretler ve saha çalışmaları dışındaki faaliyetler için proje kapsamında yapılacak yurt içi/yurt dışı seyahatlere verilebilecek destek miktarı, yılda TL yi, proje süresince toplam TL yi geçemez. Kongre Katılım

15 Proje Çıktılarının Tanıtımı Proje çıktılarının paydaşl arla paylaşılması için TL destek istenebilir. Sağlanan bu destekle proje konusu ile ilgili çalıştay düzenlenebilir.

16 TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı, TÜBİTAK Araştırma Grupları tarafından desteklenmiş araştırma projelerinin sonuç raporlarını içermektedir. Projeler, web sayfamız üzerinden taranabilmekte ve tam metinlerine de erişilebilmektedir. Kapsadığı Yıllar Proje Sayısı Güncelleme Aralığı Erişim Formatı Veri Tabanı Üreticisi Başvuru ve Yazışma Adresi Web Adresi 1965'den günümüze Haftalık Bibliyografik / Tam Metin (pdf) TÜBİTAK-ULAKBİM TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı TÜBİTAK ULAKBİM YÖK Binası B5 Blok Bilkent ANKARA Telefon: 0(312) Faks: 0(312) E-Posta:proje@ulakbim.gov.tr uvt.ulakbim.gov.tr/proje/

17 Patent Başvurusu Teşvik ve Destekleme Programı Türk Patent Enstitüsü ne (TPE) yapılan ulusal patente uygunluk bildiriminin ardından alınabilir. TÜBİTAK, iki aylık incelemelerinin ardından destek talebini kabul ederse başvuru sahibi adına TL tutarında desteği TPE hesabına yatırır. Bu para elden başvuru sahibine verilmez, TPE hesabında tutulur. TPE, başvuru sahibi adına araştırma, inceleme ve yıllık sicil kayıt ücretleri vs. için bu tutarı bitene kadar kullanır. Başvuru bir vekil aracılığıyla yapılmışsa faturalandırmak şartıyla 450 TL tutarında destek yatırılır

18 Bilimsel Makale Hazırlama Proje konusu ile ilgili bilimsel dergiler tercih edilmelidir. Çoğu bilimsel dergi yayın başvurularını çevrimiçi olarak kabul etmektedir. Proje önerisi hak sahipliği formunda belirtilen hususlara göre makalede yazarlar seçilmelidir. Hak sahipliği formu ortak hak sahipliği veya paylı hak sahipliği olarak ikiye ayrılmaktadır.

19 Bilimsel Makale Hazırlama Sunulan bütün makaleler; Makale Başlığı (Article Title), Özet (Abstract), Anahtar Kelimeler (Keywords), Giriş(Introduction), Materyal ve Metot (Materials and Methods), Bulgular ve Tartışma (Results and Discussion), Sonuç (Conclusions) ve Kaynaklar (References) ana bölümlerini içermelidir. İsteğe bağlı olarak Teşekkür (Acknowledgment), Kaynaklar ana bölümünden önce verilebilir.

20 Bilimsel Makale Bölümleri Makale Başlığı: makale içeriğini tam olarak yansıtacak şekilde olmalıdır. Anahtar Kelimeler: makale konusunu yansıtmalı fakat başlıktaki kelimeleri tekrar etmemelidir. Giriş: makalede verilen çalışmanın konusu ve bilimsel önemi, ilgili yerli ve yabancı kaynaklar ile açıklanmalıdır. Giriş bölümünün sonunda çalışmanın amacı açıkça yazılmalı ve elde edilmesi planlanan çıktılar kısaca açıklanmalıdır.

21 Bilimsel Makale Bölümleri Materyal ve Metot: Yapılan çalışmada kullanılan materyallerin özellikleri ve temin şekilleri açıklanmalıdır. Çalışmada yapılan deneyler açıklanmalıdır; kullanılan eşitlikler ve bilgisayar programları verilmelidir. Mümkün olması durumunda kullanılan standart metotlar için kaynak verilmelidir. Yapılan çalışmada kullanılan deney cihazlarının modeli, üretici firma adı ve üretildiği ülke adı parantez içinde verilmelidir.

22 Bilimsel Makale Bölümleri Bulgular ve Tartışma: Elde edilen ham verileri (özellikle deneysel veriler) doğrudan vermekten kaçınmalı, gerekli istatistik analizleri veya hesaplamaları yapıldıktan sonra elde edilen değerler tablo veya şekil olarak verilmelidir. Aynı değerler hem tabloda hem de şekillerde verilmemelidir. Tablo ve şekillerin yorumlanmasında tablo ve şekillerde verilen değerlerin aynen yazı içinde tekrar verilmesinden kaçınılmalı, sadece aralarındaki farklılıklara ve benzerliklerden bahsedilmelidir. Elde edilen bulgular mevcut kaynaklarda (literatürde) bulunan bilgilerle kıyaslanmalı ve çalışmanın ürettiği yeni bilgiler vurgulanmalıdır.

23 Bilimsel Makale Bölümleri Sonuçlar: giriş bölümünün sonunda verilen çalışmanın amaçlarının hangi düzeylerde gerçekleştirildiği, elde edilen somut bulgularla destelenerek açıklanmalıdır. Teşekkür: eğer yapılan çalışma bir proje kapsamında gerçekleştirilmiş ise, projeye parasal destek sağlayan kuruma teşekkür edilmeli ve proje numarası verilmelidir. Ayrıca, çalışmanın yapılması için bilimsel destek alınmış ve ismi yazarlar arasında bulunmayan kişilere veya kurumlara teşekkür edilebilir.

Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki

Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki Proje Yönetimi, Proje Ekibi ve Yaygın Etki Dr. Ayten Nalbant Moleküler İmmunoloji ve Gen Regülasyon Laboratuarı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Deneysel Proje Deneyimim

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ

TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ TED ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ 1. Proje Hakkında Genel Bilgi PROJE BAŞLIĞI: Başvuru Formu PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: BAĞLI BULUNDUĞU BİRİM: (Bölüm, Fakülte) DESTEKLEYEN DİĞER KURULUŞLAR: (Kuruluşun

Detaylı

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İÇ ARAŞTIRMA DESTEKLERİ PROJE ÖNERİ FORMU PROJE BİLGİLERİ Proje Başlığı: Proje Süresi: PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ* Adı ve Soyadı Birimi Tel Faks E-Posta Ünvanı Adresi Başvuru Tarihi İmza Bölüm/Program

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU. Etik Kurul İzin Belgesi Var, ekte sunuldu Gerekli değil T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902) KARİYER PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU FORMU Proje No: (Proje Yönetimi Ofisi tarafından verilir) Proje Başlığı Proje Alanı Sağlık Bilimleri Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (1902B) BAŞLANGIÇ PROGRAMI PROJESİ BAŞVURU SUNUMU 1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ ÖNERİ ÖZETİ VE ANAHTAR KELİMELER: (Projenin literatürdeki yeri, özgün değeri, amacı, yöntem,

Detaylı

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU

ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMA İŞBİRLİĞİ PROJESİ (UBAIP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Birim/Bölüm/ABD ( 1 ) Araştırmacı(lar) Proje Türü Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1)

GAZİOSMANPAŞA TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE ÖNERGESİ BAŞVURU FORMU (FORM-1) Dokümanın Kodu :YÖN.FR.106 Yayın Tarihi : 18.02.2015 Revizyon Tarihi : - Revizyon No : 00 Sayfa 1 / 7 Proje Yöneticisi : EPK tarafından doldurulacaktır. Bölüm : Proje No : 1. GENEL BİLGİLER Bilimsel Araştırma

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN

TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini. Bilgilendirme Toplantısı. Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini i Destekleme Programı (1001) Bilgilendirme Toplantısı Doç.Dr. D Bülent MERTOĞLU Doç.Dr. Zehra Semra CAN Türkiye Bilim, Teknoloji ve Yenilik Sistemi

Detaylı

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Değerlendirme Kriterleri* TÜBİTAK Araştırma Hızlı Destek Başlangıç Ar Ge (1001, 1002, 3001) Kariyer (3501) ÖncelikliAlanlar (1003) Ulusal Yeni Fikirler (1005)

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM POLİTİKALARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ PROJE ÖNERİSİ FORMU Proje Başlığı: Project Title: Proje Yürütücüsü: Proje Ekibi: İsim Görev Başvuru Tarihi: * Bu form TÜBİTAK Proje

Detaylı

(PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü: (Proje Yürütücüsü Ünvan ve Adı, Kurumu) Yardımcı Araştırmacı I-II:

(PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü: (Proje Yürütücüsü Ünvan ve Adı, Kurumu) Yardımcı Araştırmacı I-II: 1001 BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI ARAŞTIRMA PROJESİ ÖNERİSİ KAPAK SAYFASI (PROJE BAŞLIĞI - TÜRKÇE) (PROJE BAŞLIĞI - İNGİLİZCE) (PROJE ADI KISALTMASI-AKRONİM) Proje Yürütücüsü:

Detaylı

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Teknoloji Transfer Ofisi

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Teknoloji Transfer Ofisi Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Teknoloji Transfer Ofisi Tübitak ve AB Projeleri Uygulamalı Eğitim 7-8-9 Kasım 2014 Yusuf Sinan Akgül Sunum Planı Veritabanı ve Arayüzler (40-50 dakika) Ara (10 dakika)

Detaylı

Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Proje Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar SAĞLIK BİLİMLERİ ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU Banu GÖKÇAY Bilimsel Programlar Uzmanı 13.03.2014 Başvuru Formunun Hazırlanması TÜBİTAK - Araştırmacı Bilgi

Detaylı

TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU

TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU TÜBİTAK 1003 ÖNCELİKLİ ALANLAR AR GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİ NOTU 1003 Programının Yenilikleri (Özet) Her öncelikli alana özgü Çağrı Programı Çağrı esaslı proje başvuruları İki aşamalı başvuru

Detaylı

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü

Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Prof. Dr. Özgen Ü. Çolak BAP Koordinatörü Bilimsel Araştırma Proje Türleri Proje Başvuruları Proje Değerlendirme Projelerin yürütülmesi Projelerin Sonuçlandırılması 2013 Başvuruları I) Yüksek Lisans Tez

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Araştırmacı(lar) Proje Türü 1. ÖZET ve ANAHTAR KELİMELER:

Detaylı

PROJENİN RAPORLANMASI. Ahmet CANSIZ İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Maslak İstanbul

PROJENİN RAPORLANMASI. Ahmet CANSIZ İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Maslak İstanbul PROJENİN RAPORLANMASI Ahmet CANSIZ İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Maslak İstanbul 1 Özet: 1. Bilimsel Yazı 2. Proje Sonunda Elde Edilmesi Muhtemel

Detaylı

TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ

TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ BÜTÇE TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ Bütçe ve Gerekçesi Bütçe gerekçenizi

Detaylı

a. Proje yürütücüsünün ayrılmayı talep ettiği veya değiştirilmesi gerektiği hallerde projenin durumu ilgili Grup

a. Proje yürütücüsünün ayrılmayı talep ettiği veya değiştirilmesi gerektiği hallerde projenin durumu ilgili Grup ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ ve MALİ ESASLAR (*) 1. KAPSAM Bu Esaslar; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

T.C. MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI BAP KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI PROJE ÖNERİSİ PROJE KAYIT VE KONTROL DEĞERLENDİRME RED KABUL SÖZLEŞME SATIN ALMA DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ TALEBİN ALINMASI KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRMESİ EK SÜRE-EK ÖDENEK

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR TUJJB PROJE ÖNERİSİ (İKİNCİ AŞAMA) İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR TUJJB ye verilen araştırma projesi önerileri, DDYK tarafından bir ön değerlendirmeden geçirilir. Bu çalışma sonucunda, ikinci aşama değerlendirilmeye

Detaylı

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ NE İSKENDERUN.. başlıklı Yönlendirilmiş Proje nin (YP)* desteklenmesini talep etmekteyim. Bilgilerinize ve gereğini arz ederim... /.. /. Proje Yürütücüsü Adı Soyadı / İmza

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI Proje No: Uluslararası Bilimsel Araştırma İşbirliği Projesi SONUÇ RAPORU Proje Yürütücüsü: Adı Soyadı Birimi/Bölümü

Detaylı

AR-GE YARDIMI İSTEK FORMU (AGY305) HAZIRLAMA KILAVUZU

AR-GE YARDIMI İSTEK FORMU (AGY305) HAZIRLAMA KILAVUZU 1505 ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI AR-GE YARDIMI İSTEK FORMU (AGY305) HAZIRLAMA KILAVUZU SÜRÜM 00.01 TÜBİTAK ÖN BİLGİLER... 3 Ar-Ge Yardımı İstek Formu Hazırlama ve Gönderme Süreci... 3 A.Teknik

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA KILAVUZU Bingöl 2013 ÖNSÖZ Enstitümüze bağlı Anabilim Dallarında lisansüstü eğitim gören öğrencilerin hazırlayacakları lisansüstü

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri 13 Mart 2014 Perşembe Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2013) 1 23. BTYK Kararı:

Detaylı

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V.

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. Kasım 2011 Giriş "Şans ancak hazırlanmış fikirlere güler." Louis Pasteur 2 Araştırma Projesi Başlangıcı ve sonu belirli

Detaylı

Harita Mühendisliği Proje Planlama

Harita Mühendisliği Proje Planlama Harita Mühendisliği Proje Planlama Karadeniz Teknik Üniversitesi, GISLab Trabzon «Proje Nasıl Yazılır?» www.gislab.ktu.edu.tr Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Şans ancak hazırlanmış fikirlere

Detaylı

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ

PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Doküman No BPF-1041 İlk Yayın Tarihi 01.09.2018 PROJE BAŞVURU PROSEDÜRÜ Revizyon Tarihi Revizyon No Sayfa 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) komisyonu

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Mahmut ÖZER Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sağlık Bilimleri Araştırma

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Banu GÖKÇAY TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Sağlık Bilimleri Araştırma Destek Grubu SB Ar-Ge Toplantısı,

Detaylı

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi. BAP02 Hızlı Destek Projesi BAP01 Temel Araştırma Projesi BAP02 Hızlı Destek Projesi Öğretim nın kurum dışı destekli proje sayılarını ve yüksek etki değerli dergilerde makale sayılarını artırmaya yönelik olarak desteklenen araştırma

Detaylı

Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh.

Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh. TUBITAK 1505 Proje: Demiryolları için gerçek zamanlı görüntü işleme ile ray hata analizi Doç. Dr. İlkay Ulusoy Parnas ODTÜ Elektrik Elektronik Müh. Akademisyenlerin yer alabileceği proje türleri Sadece

Detaylı

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU

Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Türk Antarktik Bilim Seferi II Araştırma Projeleri PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı Proje Yürütücüsü Üniversite(ler) Birim/Bölüm/ABD Araştırmacı(lar) Sefere Katılması Planlanan Araştırmacı Projenin

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞİ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI. Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. 23 Mayıs 2018

TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI. Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ. 23 Mayıs 2018 TÜBİTAK ARDEB SOBAG DENEYİM PAYLAŞIMI Prof. Dr. Tülin GENÇÖZ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 23 Mayıs 2018 SUNUM ÖZETİ DÖNEMSEL BAŞVURU PROGRAMLARI 1001 1005 3501 SÜREKLİ BAŞVURUYA AÇIK PROGRAMLAR 1002 3001

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI İZMİR 2018 T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI TEZİN BAŞLIĞI ADI SOYADI DANIŞMAN ADI SOYADI

Detaylı

TÜRK AKCİĞER KANSERİ DERNEĞİ ARAŞTIRMA DESTEK YÖNERGESİ

TÜRK AKCİĞER KANSERİ DERNEĞİ ARAŞTIRMA DESTEK YÖNERGESİ TÜRK AKCİĞER KANSERİ DERNEĞİ ARAŞTIRMA DESTEK YÖNERGESİ Araştırma-proje desteği başvuru şartları: 1- Sorumlu araştırmacı TAKD üyesi olmalıdır. 2- Araştırma-proje konusu torasik onkoloji alanında olmalıdır.

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu) 1. GENEL BİLGİLER 1.1 Projenin adı ve türü Projenin adı: T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ (BAP) ÖNERİ FORMU (Tasarım/Bitirme Projelerine Uygulamak İçin Düzenlenmiş Versiyonu)

Detaylı

AR-GE PROJE ÖNERİ FORMU

AR-GE PROJE ÖNERİ FORMU TP/ Ar-Ge Proje Öneri Formu AR-GE PROJE ÖNERİ FORMU PROJE ADI : KUYU BAŞI MALZEMELERİ KURULUŞ ADI : BAŞVURU TARİHİ : İçindekiler 1. KURULUŞ BİLGİLERİ...3 2. PROJE ÖZETİ...4 2.1 Projenin Tanımı... 4 2.2

Detaylı

SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü

SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü 05.03.2014 San Tez Programı Program; 635 sayılı K.H.K ve 7 Temmuz 2007 tarihli Sanayi Tezlerinin Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik

Detaylı

4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri

4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları 4007-Bilim Şenlikleri Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı 2018 Sunum İçeriği Genel Bilgi Destek Programları 4004- Doğa Eğitimi ve Bilim

Detaylı

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU

KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU KONGRE, SEMPOZYUM DÜZENLEME PROJESİ (KSP) PROJE BAŞVURU FORMU Projenin Başlığı ( 1 ) Projenin Yürütücüsü ( 2 ) Birim/Bölüm/ABD ( 3 ) Çalışmanın Süresi (ay) Proje Grubu Fen ve Mühendislik Bilimleri Tıp

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU YAPACAK ARAŞTIRMACILAR İÇİN BİLGİLENDİRME DOKÜMANI GENEL İLKELER 1. Teşvik ödemesi yalnızca ilgili yılın 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kim. Müh. Kadir Yılmaz TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) -Bilim İnsanı Destekleri

Detaylı

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT

SANTEZ SANAYİ TEZLERİ PROJESİ YASAL MEVZUAT G.M.K. Bulvarı No:128 B. Blok Kat:3 Tandoğan Maltepe/ANKARA Tel : (312) 231 87 33 Faks : (312) 229 48 35 YASAL MEVZUAT STB Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Projelerinin Desteklenme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU

ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU EGE ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU (LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN) İktisat Bölümü A. GENEL BİLGİ Araştırma Projesi Araştırma projesi deneyimi,

Detaylı

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri 26 Mart 2015 Perşembe Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2014) 23. BTYK Kararı:

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİ (BAP) DESTEKLEME FONU YÖNERGESİ (Kabulü: 22/01/2013 tarih ve 1/1 sayılı Senato Kararı)

TOROS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİ (BAP) DESTEKLEME FONU YÖNERGESİ (Kabulü: 22/01/2013 tarih ve 1/1 sayılı Senato Kararı) TOROS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİ (BAP) DESTEKLEME FONU YÖNERGESİ (Kabulü: 22/01/2013 tarih ve 1/1 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde

Detaylı

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EN İYİ LİSANSÜSTÜ TEZ ÖDÜLÜ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönerge, Munzur Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak olan lisansüstü tezlerin

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR 1. KAPSAM Bu Esaslar; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkanı (V.) Mart 2012

Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkanı (V.) Mart 2012 Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkanı (V.) Mart 2012 Giriş "Şans ancak hazırlanmış fikirlere güler." Louis Pasteur 2 Araştırma Projesi Başlangıcı ve sonu belirli

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ. Online Proje Başvuru Adımları

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ. Online Proje Başvuru Adımları DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ Online Proje Başvuru Adımları 1.Adım: Başvuru Kapak Sayfası 1.Adım: Başvuru Kapak Sayfası Bu adımda projenizin genel bilgilerini giriniz ve ardından Kaydet

Detaylı

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No:

T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI. Proje No: T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞLIĞI Proje No: Uluslararası Bilimsel İşbirliği Geliştirme Desteği SONUÇ RAPORU Proje Yürütücüsü: Adı Soyadı

Detaylı

1002 Hızlı Destek Programı

1002 Hızlı Destek Programı 1 2 3 1002 Hızlı Destek Programı AMAÇ: Acil, kısa süreli küçük bütçeli Ar-Ge projelerini desteklemek. Kimler Başvurabilir Üniversiteler Kamu/Özel Eğitim Araştırma Hastaneleri Doktora Derecesi Doktora Öğrencisi-

Detaylı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) 26 Aralık 2014 İstanbul Üniversitesi

Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) 26 Aralık 2014 İstanbul Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) 26 Aralık 2014 İstanbul Üniversitesi Sunum Planı Genel Tanıtım Destek Programlarımız Başvuru Değerlendirme Süreci Proje Başvurusunda Dikkat Edilecek

Detaylı

BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1

BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1 BOREN PROJE ÇAĞRILARI İLE İLGİLİ USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE 1 Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; BOREN öncelikleri doğrultusunda Yönetim Kurulu kararları dikkate alınarak, belirlenecek alanlarda

Detaylı

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR ARAŞTIRMA PROJELERİNDE UYGULANACAK İDARİ VE MALİ ESASLAR 1. KAPSAM Bu Esaslar; Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007) hariç, Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

Proje Hazırlama Eğitimi (1)

Proje Hazırlama Eğitimi (1) Proje Hazırlama Eğitimi (1) Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Proje Hazırlama Eğitimi Ön Hazırlık (1) Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS)

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Ar-Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2014) 23. BTYK Kararı: 2011/101 Ulusal Yenilik

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA DESTEĞİ PROJE BAŞVURU FORMU PROJE KODU (boş bırakınız) PROJE YÖNETİCİSİNİN ÜNVANI, ADI, SOYADI PROJE YÖNETİCİSİNİN E-POSTA ADRESİ PROJE YÖNETİCİSİNİN

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri. Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri Yük. Kimya Müh. Kadir Yılmaz Destek Programları Yönetimi Sorumlusu TÜBİTAK DESTEKLERİ -Sanayiye Yönelik Ar-Ge Destekleri Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE VE DESTEKLER BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2 BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 3 PROJE SAYILARI

Detaylı

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI

TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI Hazırlayan: Proje Destek Ofisi www.pdo.yildiz.edu.tr Son Başvuru Tarihi: 7 Eylül 2012 TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme

Detaylı

Ulusal Akademik Araştırma Destekleri

Ulusal Akademik Araştırma Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Araştırma Destekleri Dr. Ebru GÖNCÜOĞLU TÜBİTAK Tarım, Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu Bilimsel Programlar Uzmanı Kayseri,

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Programın Amacı Nedir? Yeni bilgiler üretilmesi, Bilimsel yorumların

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Destekleri M. Hamidullah TARHAN TÜBİTAK İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 15.04.2013 Sunum Planı Genel Tanıtım Akademik Destek Programları

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 1 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Telefon : (442) 231 6100-02 Faks : (442) 231 6203 e-posta : bap@atauni.edu.tr web Vergi Dairesi : bap.atauni.edu.tr :

Detaylı

Sosyal Bilimler Alanında TÜBİTAK Projeleri ve Önemli Hususlar. Prof. Dr. Yüksel SAYAN Ege Üniversitesi - İzmir

Sosyal Bilimler Alanında TÜBİTAK Projeleri ve Önemli Hususlar. Prof. Dr. Yüksel SAYAN Ege Üniversitesi - İzmir Sosyal Bilimler Alanında TÜBİTAK Projeleri ve Önemli Hususlar Prof. Dr. Yüksel SAYAN Ege Üniversitesi - İzmir Sunum Planı Genel Tanıtım Süreçlerimiz Sosyal Bilimlerde Ar-Ge Bilimsel Değerlendirme Kriterleri

Detaylı

Proje başvuruları : 26 Ocak Mart 2017 Proje değerlendirmeleri : 26 Ocak Mayıs 2017 Proje Sözleşmeleri : 26 Ocak Haziran 2017

Proje başvuruları : 26 Ocak Mart 2017 Proje değerlendirmeleri : 26 Ocak Mayıs 2017 Proje Sözleşmeleri : 26 Ocak Haziran 2017 BAP PROJELERİ BAŞVURU TAKVİMİ I.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ Proje başvuruları : 26 Ocak 2017 17 Mart 2017 Proje değerlendirmeleri : 26 Ocak 2017 02 Mayıs 2017 Proje Sözleşmeleri : 26 Ocak 2017 16 Haziran

Detaylı

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü

YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ. Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü YDÜ-BAP ve İŞLEYİŞ Prof. Dr. H. Seda VATANSEVER BAP Birim Koordinatörü Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Kurucu Üyesi Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji AD Manisa YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINA (Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü)

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINA (Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü) BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINA (Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü) 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile 307.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazetede

Detaylı

1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI

1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI 1001 BĠLĠMSEL VE TEKNOLOJĠK ARAġTIRMA PROJELERĠNĠ DESTEKLEME PROGRAMI BaĢvurunun bilimsel değerlendirmeye alınabilmesi için, Arial 9 yazı tipinde hazırlanması ve toplamda 20 sayfayı geçmemesi gerekmektedir.

Detaylı

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Gökçe BİRBİÇER TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Eğitim, Tanıtım ve Program Değerlendirme Müdürlüğü

Detaylı

Prof.Dr.Süha BERBEROĞLU Ç.Ü. Rektörlüğü Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi

Prof.Dr.Süha BERBEROĞLU Ç.Ü. Rektörlüğü Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ PROJE GELİŞTİRME VE KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİ TEZLER (SAN-TEZ) PROJELERi TANITIMI Prof.Dr.Süha BERBEROĞLU

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesi 2013 YILI 2.DÖNEM TÜBİTAK ARDEB PROJE BAŞVURULARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Ağustos 2013 SDÜ Proje Koordinatörlüğü Başvuru Aşamaları Online Başvuru Sisteminden başvuru

Detaylı

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V.

Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. Ocak 2012 Giriş "Şans ancak hazırlanmış fikirlere güler." Louis Pasteur 2 Araştırma Projesi Başlangıcı ve sonu belirli

Detaylı

ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması

ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması ARDEB Projeleri Harcama Kalemleri, Proje Bütçe ve Takvimin Kurgulanması HAZIRLAYAN Yrd. Doç. Dr. Serkan GÜLSOY SDÜ Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı TÜBİTAK TAN TALEP EDİLEN BÜTÇE KALEMLERİ

Detaylı

OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI

OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI OMÜ PROJE YÖNETİMİ OFİSİ BAŞKANLIĞI İÇİNDEKİLER 1- OMÜ BAP DESTEK TÜRLERİ 2- PROJE BAŞVURULARI 3- PROJE BAŞVURULARININ HAZIRLANMASI AŞAMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 4- PROJE BAŞVURULARININ HAZIRLANMASI

Detaylı

PATENT MALİYETLERİ ve TEŞVİK SİSTEMLERİ

PATENT MALİYETLERİ ve TEŞVİK SİSTEMLERİ PATENT MALİYETLERİ ve TEŞVİK SİSTEMLERİ 09 Kasım 2008 TPE - Ankara Mehmet Nurşad SÖZER Patent Uzmanı mehmet.sozer@tpe.gov.tr PATENT MALİYETLERİ Patent Maliyetleri Ulusal Patentler Faydalı Model İncelemesiz

Detaylı

EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA)

EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA) EK-1B: PROJE BAŞVURU FORMU (ALTYAPI OLUŞTURMA) PROJEYİ ÖNEREN KURULUŞ: PROJE BAŞLIĞI (Boşluklarla beraber 50 karakterden uzun olmamalıdır) : ÖNERİLEN PROJENİN SÜRESİ (AY): PROJE MALİYETİ : İSTENİLEN DESTEK

Detaylı

Bilimsel İletişim. Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi

Bilimsel İletişim. Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Bilimsel İletişim Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Bilimsel iletişim Makale Tez Tez gerekçesi Bilimsel proje önerisi Tez veya proje nedir? Bir sorusu olan, belli bir amaç ve hedef dahilinde, belli

Detaylı

Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG)

Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) Sunum Planı Genel Tanıtım Destek Programlarımız Başvuru Değerlendirme Süreci Proje Başvurusunda Dikkat Edilecek Hususlar Soru ve Öneriler Amacımız

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2016 PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU ARALIK 2015 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ Ek-1 Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı nde görevli öğretim elemanlarının nitelikli yayın yapmaya ve proje geliştirmeye

Detaylı

TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği. Proje. Proje çeşitleri. Bu sunuda: Genel proje süreci. Doç.Dr. Ercan Kurar

TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği. Proje. Proje çeşitleri. Bu sunuda: Genel proje süreci. Doç.Dr. Ercan Kurar TÜBİTAKTAK projesi hazırlama süreci 1001 örneği Doç.Dr. Ercan Kurar Bu sunuda: İ ğ S.Ü.V.F. Genetik Anabilim Dalı İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLTEK) Konya 2013 Proje Belirli bir amacı

Detaylı

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2014 YILI UYGULAMA ESASLARI A. Genel İlkeler Destek Programlarına Kimler Başvurabilir: Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleri,

Detaylı

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri

2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 2017 Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Eczacıbaşı Topluluğu, Türkiye de tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, 1959 da başlattığı bilime katkı, başarıya ödül geleneğini

Detaylı

Ulusal Akademik Ar Ge Proje Destekleri

Ulusal Akademik Ar Ge Proje Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Ulusal Akademik Ar Ge Proje Destekleri 29 Ocak 2015 Perşembe Ar Ge Harcamalarının GSYİH ya Oranı Hızla Artmaktadır* *TÜİK (Aralık, 2014) 23. BTYK Kararı:

Detaylı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı

Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı Proje Yazma Süreci II Araştırma Olanakları Bütçe İş Planı TÜBİTAK ARDEB 1002 3001 PROJE YAZIM EĞİTİMİ TIP FAKÜLTESİ Ankara Üniversitesi Teknokent-GÖLBAŞI 24 Kasım 2017 1 Sunum Hakkında 1- Araştırma Olanakları

Detaylı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK 3001- Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Feray KÖÇKAR Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu Dr. Gülşah ÇELİK GÜL Uzman İçerik 1 2 3 4 5 6 7 Amaç Kimler Başvurabilir? Proje

Detaylı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı

ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB - Araştırma Destek Programları Başkanlığı ARDEB, üniversitelerden, kamu Ar-Ge enstitülerinden ve özel sektörden önerilen araştırma projelerine destek vermektedir. SBAG SOBAG TOVAG TBAG H 2 0 TÜBİTAK

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYIN ve ARAŞTIRMA TEŞVİK PROJELERİ ÜNİVERSİTE-SEKTÖR Yayın ve Araştırma Teşvik İŞBİRLİĞİ? Projesi Yayın ve Araştırma Teşvik Projeleri, üniversitemiz Stratejik Planı nda belirtilen;

Detaylı

Proje başvuruları : 01 Eylül Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık Ocak 2017

Proje başvuruları : 01 Eylül Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık Ocak 2017 II.DÖNEM PROJE BAŞVURU TAKVİMİ Proje başvuruları : 01 Eylül 2016 03 Ekim 2016 Proje değerlendirmeleri : 10 Ekim 2016 09 Aralık 2016 Proje Sözleşmeleri : 15 Aralık 2016 15 Ocak 2017 NOT: Başvuru tarihleri

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER Faaliyet/Alt Faaliyet Türü HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDEMESİNE ESAS OLARAK YAPILACAK PUANLAMADA İSTENEN BELGELER 1 İstenen Belgeler Proje - Destekleyen kuruluş tarafından onaylı olan ve projenin

Detaylı

T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI

T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI T Ü B İ T A K 1601 TÜBİTAK YENİLİK VE GİRİŞİMCİLİK ALANLARINDA KAPASİTE ARTIRILMASINA YÖNELİK DESTEK PROGRAMI ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKA PROGRAMI OLUŞTURULMASI VE YÜRÜTÜLMESİ ÇAĞRI DUYURUSU

Detaylı

Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE

Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE Form 1a: T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BAŞVURU FORMU PROJENİN NUMARASI KABUL TARİHİ ONAYLANAN BÜTÇE PROJENİN ADI PROJE YÖNETİCİSİNİN Unvanı Adı ve Soyadı Fakültesi/Yüksekokulu,

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ 2017 YILI PROJE DÖNEMİ UYGULAMA ESASLARI ve ARAŞTIRMACI BİLGİLENDİRME KLAVUZU 2017 DESTEKLENECEK PROJE TÜRLERİ ve DESTEK MİKTARLARI

Detaylı