reedera7 Kullanım Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "reedera7 Kullanım Kılavuzu"

Transkript

1 reedera7 Kullanım Kılavuzu

2 BAŞLANGIÇ 1. Başlarken Tablet PC nizi kullanmaya başlamadan önce lütfen kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz ve belirtilen talimatlara uyunuz. 2. Şarj Etme Cihazınız şarj edilebilir Lityum bataryaya sahiptir. Cihazı kullanmadan önce tabletinizi tamamen şarj etmenizi tavsiye ediyoruz. Cihazınızı şarj ederken ürün kutusundan çıkan şarj aletini kullanın. Farklı şarj aletleri, cihazınıza zarar verebilir ve cihazınızın garanti kapsamı dışında kalmasına sebep olur. Şarj süreci: - Şarj kablonuzu tabletinize bağlayıp, adaptörünüzü fişe takınız. - Tablet şarj halinde iken, kullanıcılar ürünü kullanabilirler.

3 3. Görünüm ve düğmeler 3.1 Kamera 3.2 Ses Azaltma Volume +,Volume tuşlarına basarak, cihazınızın sesini yükseltip, azaltabilirsiniz. 3.3 Ses Arttırma Volume +,Volume tuşlarına basarak, cihazınızın sesini yükseltip, azaltabilirsiniz. 3.4 Güç Tuşu Tableti açıp, kapatmanıza yardımcı olur. 3.5 SD Kart Girişi Micro SD girişi 3.6 Kulaklık Çıkışı 3.5 mm standart kulaklık çıkışı / jakı 3.7 HDMI Çıkışı HDMI çıkış arayüzü 3.8 Mikrofon 3.9 Micro USB Micro USB port: Cihazınızı, bilgisayarınız ile bağlayıp, veri transferi yapabilir, şarj edebilir veya harici USB cihazlarını tabletinize bağlayabilirsiniz Güç Girişi 4. Açma / Kapama 4.1 Cihazı Açma: Batarya tam olarak şarj edildikten sonra, güç tuşuna 3 saniye kadar basılı tutarak cihazınızı açabilirsiniz. Cihaz başlatıldıktan sonra, ekran kilidi gözükecektir. 4.2 Cihazı Kapama: Tabletiniz açık durumda iken, güç tuşunu 3 saniye kadar basılı tutun, ortaya çıkacak olan Kapat seçeneğini seçerek cihazınızı kapatabilirsiniz. 4.3 Ekran kilidi: hızlı bir şekilde Güç Düğmesi tuşuna basıp çektiğiniz zaman ekran kilidi ortaya çıkacaktır. 4.4 Ekran Kilidini kaldırma: Kilitleme ikonunu (sağ tarafa doğru) Kilidi aç ikonuna doğru sürükleyip, ara yüze geçiniz. Kilit ikonunu, kamera ikonuna doğru sola doğru kaydırıp kamerayı

4 açabilirsiniz. Hatırlatmalar: - Şarj tamamen kullanıldığı zaman, cihaz kendisini otomatik olarak kapatacaktır. -Tabletinizi talimatlara uyarak kapatmadığınız zaman, cihazınızı yeniden başlattığınızda, diskiniz için otomatik tarama başlayacaktır. Bu yüzden cihazınız yeniden başlaması daha uzun sürebilir.

5 5. Bilgisayara bağlama 5.1 Cihazını bilgisayara bağlanmak için USB kablosu kullanın. Durum çubuğunun sağ köşesinde USB ikonu belirecek. Bu ikon cihazın bilgisayara bağlandığını gösterir. İşlem menüsü belirdiğinde USB Bağlandı seçeneğine tıklayın:

6 Çıkan pencerede USB deposunu aç seçeneğini seçin: Ardından veri transferi durumuna geçin. Bilgisayar listenizde cihaza ait USB depolama birimini ve takılı ise SD kartınızı göreceksiniz. Veri transferinden sonra USB depolamayı kapat seçeneğini tıklayın. Böylelikle veri transfer modundan çıkacaksınız. Not: Veri kaybı yaşamamak için veri transferi ardından USB depolamayı kapat seçeneğini kullanın.

7 6. Tablet İşlem Arayüzü 6.1 Cihaz başladıktan sonra, ana ekrana giriş yapılacaktır. 6.2 Ana ekranda, ikonların yerlerini değiştirebilirsiniz. İkonların üzerine 3 saniye basılı tutarak, ana ekranda istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz. 6.3 İkonları Silme: silmek istediğiniz ikona 3 saniye basılı tutun, belirecek olan Kaldır seçeneğini tıklayarak Ana ekran üzerinden silebilirsiniz. 6.4 Ekranın üzerine tıklayın, 4 saniye kadar basılı tutun, belirecek olan diyalog kutusundan Duvar kâğıdını almak istediğiniz kaynağı seçin. 6.5 Durum çubuğu anlatımlar İkonlar İşlevler Bir önceki arayüze döner. Temel arayüze döner. Yaygın uygulamaları listeler, uygulamayı açmak için tıklayın. Tam ekran görüntüsü alır.

8 Cihazın sesini azaltır. Cihazın sesini yükseltir. Ekran arayüzü aşağı doğru açılır. Saati gösterir. Wi-Fi bağlantı durumunu gösterir. Batarya durumunu gösterir. - Ana ekranda tuşuna basarak tüm uygulamalarınızı görebilir, herhangi bir uygulama ikonuna basıp, 3 saniye basılı tutarak, uygulamanızı ana ekrana taşıyabilirsiniz. Menüde listelenmiş tüm uygulamaları görebilmek için ekranı sağa sola kaydırın.

9 7. Ayarlar 7.1 Kablosuz Ağlar Wi-Fi kurulum: İnternete bağlanma: menüde kablosuz seçeneğini açık olarak değiştirdiğinizde, bağlanabileceğiniz ağların listesine ulaşabilirsiniz. Cihaz bir kablosuz ağa bağlandığında durum çubuğunun sağında simgesi belirecek. Bir ağa giriş yaptıktan sonra, cihaz daha sonraları o ağa otomatik olarak bağlanır. Eğer cihaz o ortamda birden çok ağa daha önceden bağlanmışsa son bağlanılan ağı tercih eder. Kablosuz ağı kapatmak için kablosuz seçeneğini kapalı konuma getirin. Wifi gelişmiş seçenekler: Sağ üstte bulunan simgesine tıklayarak gelişmiş seçenekler menüsüne ulaşabilirsiniz.

10 Aşağıdaki arayüze girer: Uyku modunda Wi-Fi bağlantısını koru: 1)Her zaman: Bağlantının uyku modunda da açık olduğu anlamına gelir. 2)Şarj oluyorken: cihaz uyku modunda şarj olurken Wi-Fi bağlantısı devam eder. Cihaz şarja takılı değilse bağlantı kopar. 3)Hiçbir zaman: cihaz uyku modundayken Wi-fi bağlantısını asla kapatmaz. Not: Eğer Wi-Fi bağlantısının uyku modundayken açık kalmasını istiyorsanız, lütfen Hiçbir zaman seçeneğini seçin.

11 Veri trafiği bilgisi Ağ trafiği bilgisini görüntüler. - Daha Fazla Uçak modu, Ethernet, VPN, Taşınabilir ortak erişim noktası gibi ağ ayarlarını buradan yapabilirsiniz.

12 7.2 CİHAZ - Ses Ayarlar menüsünden Ses seviyesi, uyarı ve bildirim seslerinin ayarlarını yapabilir, aynı zamanda titreşim, zil, dokunma, ekran kilidi ve dokunurken titreşim gibi ayarları düzenleyebilirsiniz. - Ekran LCD Panel, parlaklık, duvar kâğıdı, otomatik- ekran rotasyonu ve uyku modu ayarlarını yapabilir, aynı zamanda font büyüklüğü, Accelerometer(ivmeölçer) koordinat sistemi ve Ekran Uyumluluğu nu ayarlayabilirsiniz.

13 Hızölçer kalibrasyonu: eğer hızölçerin sapması olduğunu düşünüyorsanız, buradan ayarlayabilirsiniz. Not:bazı oyunlar hızölçer ile ilişkilidir. Eğer hızölçerin geçersiz olduğunu fark ederseniz simgesine tıklayarak düzeltebilirsiniz. - Depolama Uygun depolama boyutunu görmek için, SD ve harici diskinizi çıkartıp, Harici SD kart ya da harici USB aygıtlar için medya taramasına izin ver seçeneğini seçin.

14 [Hatırlatmalar]: 1. Güvenli bir şekilde Micro SD kart ve USB flash diskin bağlantısını sonlandırmak için SD kartı kaldır seçeneğini seçip, güvenli bir şekilde SD kart/usb host bağlantınızı sonlandırabilirsiniz. 2. Harici SD kart üzerinde medya taramasını etkinleştir ve " USB host üzerinde taramayı etkinleştir seçeneğini işaretlediğinizden emin olun. Bu şekilde tabletinizi tarayabilir, SD kart ve USB aygıtları dosyalarını görüntüleyebilirsiniz. - Pil Batarya kullanımı durumunu görmek için,

15 Uygulamalar Kurulu uygulamaları kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz. İndirilenler:İndirilen uygulamaları listeler. SD kart: SD Karta taşınan uygulamaları listeler. Çalışan: Baktığınız anda çalışan uygulamaları listeler Tüm:Kurulu olan tüm uygulamaları listeler.

16 7.3.KİŞİSEL - Konum servisleri: Google konum servisi: Uygulamaların Wi-Fi ve 3G ağ bilgisi üzerinden konumunuzu belirler. Konum ve Google arama: Arama sonuçlarını geliştirmek için Google ın konumunuzu kullanmasına izin verir. - Güvenlik Ekran kilidi, Cihaz Sahibi Bilgileri, Tablet Şifreleme, Parolaları Görünür Hale Getirmek, Cihaz Yönetimleri, Bilinmeyen Kaynaklar ve Güvenilen Kaynaklar, SD Karttan Kurulum.

17 Ekran güvenliği: (1)Ekran kilidi:ekran kilitleme tipini seçin. (2)Kullanıcı bilgisi: Ekran kilitliyken gösterilecek kullanıcı bilgisini seçin. (3)Şifre: Şifre yazarken karakterlerin görünüp görünmeyeceğini seçin. Cihaz yönetimi: (1)Aygıt yöneticisi: Aygıt yöneticisini görüntüleyin ya da devre dışı bırakın. (2)Bilinmeyen kaynaklar: Cihaza Google Play dışında uygulama kurulmasına izin verir.

18 Dil ve Veri Girişi Dil:Ekranın görüntüleneceği dili seçin. Yazım yanlışı kontrolü:açık olduğunda yazım yanlışlarını düzeltir. Kişisel sözlük:ekle tuşuna bastığınızda sözlüğe istediğiniz kelimeyi ekleyebilirsiniz. Klavye ve veri girişi: Bu seçenek cihaza girilmiş verileri listeler. Her veri için ayrı ayar kullanabilirsiniz.

19 - Yedekleme ve RESET Verilerimi yedekle: Uygulama bilgisi Wi-Fi şifresi ve diğer bilgileri Google servislerine yedekler. Hesabı yedekle:kişisel verileri yedekler. Otomatik geri yükleme:bir uygulamayı yeniden yüklerken yedeklenmiş verileri yeniden kurar. Kişisel veriler: Fabrika ayarlarına dönme: Tüm verileri ve kullanıcı bilgilerini siler. Bu yüzden, fabrika ayarlarına dönmeden önce, bilgilerinizi, dosyalarınızı yedekleyiniz. 7.4 HESAPLAR Hesap ekle Hesapları yönetir ve senkronizasyonu ayarlar. Sağ üst köşedeki hesap ekle seçeneği ile yeni hesap ekleyebilirsiniz.

20 7.5 SİSTEM Tarih ve Saat Ayarları: Tarih ve saat ayarları arayüzüne girmek için "Tarih & Saat"e tıklayın. Tarihi ayarlamayı seçmek için zaman dilimi, saat ayarla, saat format, tarih format ve diğer bilgileri seçin. + işaretini seçerek bir birim artırabilirsiniz. - işaretini seçerek bir birim azaltabilirsiniz. Ayrıca girdi modunda rakam seçebilirsiniz. Tarih ayarlamak için istediğiniz rakamı doğrudan

21 girerek Tamam simgesine tıklayabilirsiniz. Geliştirici ayarları Bu ayarlar sadece geliştiriciler içindir. Tablet Hakkında Bu seçenekten tabletle ilgili bilgilere ulaşabilirisiniz.

22 8. Uygulama Kurulumu Uygulamalarınızı Android Market ten online olarak indirebilir veya uygulamaları SD Kartınızı veya USB cihazlarınıza yükleyip, daha sonra tabletinize kurulum yapabilirsiniz. Uygulamaların üzerine tıklayıp, kurulumu başlatabilir, kurulum sonunda uygulamaları çalıştırabilirsiniz. 9. Tipik Uygulama Tanıtımları - Tarayıcı Tabletinizi Wi-Fi ağına bağladıktan sonra, tarayıcı açınız. Aşağıda gözüken menüler ortaya çıkacaktır. simgesine tıklayıp, web tarayıcınızı Sonra internette surf yapmaya başlayabilirsiniz. Bu sırada, tuşuna basarak daha fazla seçeneğe ulaşabilirsiniz. New window: tarayıcıda yeni bir pencere açmak için Bookmarks: yer imleri, en çok ziyaret edilen siteleri ve geçmişi görmek için Windows: internette açmış olduğunuz farklı pencereleri görmek için Refresh: sayfayı yenilemek için More: Add bookmark, Find on page, Select text, Page info, Share page, Downloads, Settings ile daha fazla seçeneklere ulaşıp, tarayıcınızı kişiselleştirebilirsiniz.

23 - Hesap Makinesi Calculator ikonuna basarak hesaplamalarınızı yapabilirsiniz. - Takvim Kullanıcılar takvimi, tarih, saat ve hatırlatmaları kontrol etmek için kullanabilir. Fakat bunları yapabilmek için, kullanıcıların Google Hesaplar a giriş yapmaları gerekmektedir. 1 Takvim ikonuna basınız, Daha sonra ortaya çıkacak olan Yeni Google Hesabı Ekle Seçeneğini tıklayın, ardından bir sonraki aşamaya geçiniz. 2 Eğer Google Hesabına sahibi değilseniz, Hesap Oluştur seçeneğini seçiniz. Eğer Google Account sahibi iseniz, Giriş Yap seçeneğini seçip bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. 3Gmail adresinizi ve şifrenizi yazıp, İleri ile bir sonraki aşamaya geçiniz. 4Kurulumu bitirdikten sonra, otomatik olarak sayfa kapanacak ve ana sayfaya döneceksiniz. Ayrıca Takvim ikonuna tıklayıp, saat, tarih, hatırlatmaları ve daha fazlasını ayarlayabilirsiniz. Takvim hatırlatıcısının tonunu ve diğer ayarları: Ayarlar > Daha seçeneği üzerinden ayarlayabilirsiniz. Ajanda ekle: Ayarlar > yeni ajanda seçeneğinden ajandanızı ekleyebilirsiniz. Ayarlayabileceğiniz seçenekler olay adı, zamanı, tanımı, yeri ve benzeridir.

24 - Kamera Kamera ikonuna tıklayıp, uygulamayı başlatınız. Kamera, tabletin sağ üst kısmındadır. Fotoğraf veya video çekmek için Fotoğraflar ve videolar, otomatik olarak dâhili hafızaya kaydolur. ikonuna basınız.

25 Ayrıca önceki fotoğraflarınızı ve videolarınızı, ekranın sağ üst tarafında bulunan fotoğraf ikonuna tıklayarak görebilirsiniz. Fotoğraflarınız ve videolarınız açıldığı zaman üzerine tıklayarak daha fazla seçeneklere ulaşabilirsiniz. (Sil, Slâyt Gösterisi, Paylaş, Yakınlaş, Duvar kâğıdı olarak ayarlamak vs.) - Saat Simgesine tıklayın,saat arayüzü belirecek: Saati ayarlamak için tıklayın:

26 - Yüklemeler İkona tıklayarak, yüklenen tüm uygulamaları görebilirsiniz. - Bir veya birden fazla kişisel kurulumu yapabilir, tabletinizden hesaplarınızı yönetebilirsiniz. ikonuna tıklayıp, hesabınızı, prosedürler doğrultusunda kurabilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra, alabilir ve gönderebilirsiniz. Eğer tek bir hesabı tabletinize kurulu ise, ikonuna tıkladıktan sonra direkt olarak hesabınız açılacaktır. Eğer birden fazla hesabınız var ise Hesaplar ekranında tüm hesaplarınız gözükecektir. Ulaşmak istediğiniz hesabı menüden seçerek, maillerinizi okuyabilirsiniz. Maillerinize posta kutusundan ulaşıp, cevaplayabilir veya silebilirsiniz. Posta kutusu ekranında, Yeni posta oluştur, seçeneği ile yeni gönderebilirsiniz. Simgesine tıklayarak hesabınızı daha kişiselleştirebilirsiniz.

27 - Dosya Yöneticisi Dosya Yöneticisi ikonuna tıklayarak tabletinizin hafızasında bulunan dosyaları görebilirsiniz. Dosyalarınızın kategorilerini görebilirsiniz. Bellek cihazlarının (Yerel, SD kart veya U-Disk) içindeki dosyaları görmek için ilgili bellek cihazlarının (Yerel, SD kart veya U-Disk) üzerine dokunun. Dosyanın üzerine gelip, 3 saniye basılı tuttuğunuz zaman, dosyalarınız için diğer özelliklerin de olduğu bir menü açılacaktır. (Sil, Dosya Adı Değiştir, Kopyala, Taşı ve ile gönder).ayrıca dosyalarınızı kopyalayabilir, taşıyabilir ve yapıştırabilirsiniz. Bir klasöre dokunup 3 saniye basılı tutulduğu zaman Klasörü Sil, Klasörü Yeniden Adlandır, Klasörü Kopyala, Klasörü Taşı, Zip Klasörü seçenekleri çıkmaktadır.

28 Dosya nasıl kopyalanır: Bir dosyayı kopyalamak için, dosya ikonunun üzerine tıklayıp, 3 saniye basılı tutunuz, Kopyala, seçeneğini seçip basılı tutunuz. Açılan menüden Klasöre Yapıştır seçeneğini seçerek dosyanızı kopyalayabilirsiniz. - Play Store Market arayüzündeki oluşturmalısınız. ikonuna tıklayın. Eğer Gmail hesabınız yoksa bir Gmail hesabı - Müzik Müzik ikonuna tıklayarak müzik çalar arayüzüne giriş yapabilirsiniz. Müzik dosyasına tıkladığınızda müzik çaları açmış olacaksınız.

29 Herhangi bir şarkıyı ya da dosyayı uzun basarak çalma listesine ekleyebilir, silebilir ve aşağıda gösterildiği gibi arayabilirsiniz: İkonu: Bir önceki müziği çalar, ikona uzun bastığınızda hızlı geri alır. İkonu: Müziği durdurur. İkonu: Müziği kaldığı yerden çalmaya devam eder. İkonu: Bir sonraki müziği çalar. İkonu: Mevcut çalma listesini görüntüler.

30 İkonu: Rastgele çalma modunu açar. İkonu: Tekrar çalma modunu açar. - Kişiler Kişi iletişim bilgileriniz ile kişi listesi yaratabilir, bir adres defteri oluşturabilirsiniz. 1. Kişiler uygulama ikonuna basarak uygulamayı başlatınız. 2. Eğer Google hesabınız var ise, direkt olarak uygulamanız çalışacaktır. Eğer Google hesabınız bağlı değil ise, lütfen talimatları takip ederek giriş yapınız. 3. Kişiler uygulamasına girdikten sonra, kişi listenizi ve tüm bilgileri görebilirsiniz. Kişi listenizde Arama yapabilir, eklemeler ve düzeltmeler ile kişi bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz. Bu özellikler için tuşuna basınız. Paylaş: Kişi bilgilerini paylaşmak için Sil: Kişi bilgilerini kaldırmak için Kişileri Göster: Kişi bilgilerini göstermek için Kişi Ekle / Sil: Eklemek/Çıkarmak için Hesaplar: Hesaplarınızı senkronize etmek için Ayarlar: Kişi bilgilerinin özelliklerini göstermek için 4. Kişiler ekranında, istenilen kişi seçilip, yıldız ikonu seçilerek, kişi bilgileri favori kişi listesine eklenebilir.

31 - Ses Kaydedici Ses Kaydediciyi çalıştırmak için Ses Kaydedici ikonunun üzerine tıklayarak uygulamayı başlatınız. Tuşu ile kayda başlayabilirsiniz. Tuşu ile kaydı durdurabilirsiniz. Kayıt işleminiz bittiği zaman, sistemin göstereceği Sil / Kaydet seçenekleri ile kaydınızı silebilir ya da saklayabilirsiniz. Kayıtlı dosyalar Dosya Yöneticisi ile görüntülenebilir.

32 - Video Oynatıcı Video dosyasına tıklayın, bir dakika bekleyin. Analiz ettikten sonra videoyu oynatmak için ikonuna tıklayın, aşağıdaki gibi görünecektir: Resim Oynatma: Resim dosyasını seçin, Aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi görünecektir.

33 Ekranın sağ üst köşesindeki düzenleyebilir, sağa sola çevirebilir ve kesebilirsiniz. simgesine tıklayarak oynamakta olan slayt gösterisini Kes seçeneğini tıklayarak fotoğrafı kesebilirsiniz. Kesmek istediğiniz kısmı seçtikten sonra Tamam seçeneğine tıklayın.

34 10. Pil Yönetimi Pil, tam olarak şarj edilmemiştir. Kullanımdan önce, en az 6 saat boyunca şarj edilmesi tavsiye edilir. Şarj edilebilir batarya, sıkça şarj edilmek üzere tasarlanmıştır. Tüm Lityum bataryalarda olduğu gibi cihaz her şarj edildiğinde bataryanın ömrü azalır. Fakat aşağıdaki uyarılara dikkat ederek şarjınızın ömrünü uzatabilirsiniz. - Tabletinizi en az haftada bir kere kullanın. - Bataryayı tamamen şarj ediniz. - Asla bataryanızı uzun süreliğine boş bir şekilde bırakmayın. - Her zaman tabletinizi ve bataryayı ısı ve nemden uzak tutunuz. 11. Şarj Adaptörün fişini, prize takınız. Daha sonra cihaz ile bağlayınız. Bataryayı tam olarak şarj ediniz. Batarya tamamen şarj olduğunda ikonu çıkacaktır. Yaklaşık olarak 6 saatin sonunda batarya tamamen boşalır ancak şarj edilirken aygıtı kullanabilirsiniz. Kutunun içinde bulunan şarj adaptör haricinde diğer adaptörleri kullanmayınız. Bu adaptörler ürününüze ve bataryanıza zarar verebilir Tabletin içini açmayınız, pilini değiştirmeyiniz. Bu işlem tabletinize zarar verip, garanti kapsamında değildir.

35 12. Önemli Güvenlik Önlemleri Tabletinizi kullanırken, her zaman bu güvenlik önlemlerini takip ediniz. Bu uyarılar, elektrik şoku, yangın ve yaralanma gibi durumları azaltır. - Ürünü nemden ve yağmurdan koruyunuz. - Isı kaynaklarından ve direkt olarak güneş ışığından kaçınınız. - LCD ekranın üzerine başka objeler yerleştirmeyiniz, bunlar LCD ekranınıza zarar verebilir. - Sivri ve keskin objeler ile LCD ekranınıza dokunmayınız bunlar, ürününüzün ekranını çizebilir. - Sadece cihaz ile verilen AC adaptör kullanınız. Diğer güç adaptörlerini kullanmak, cihaza zarar verir ve garanti kapsamından çıkartır. - Tableti kendiniz tamir etmeye çalışmayınız. Bu hem tablete zarar verir, hem de ürününüzü garanti kapsamından çıkartır. 13. Cihazı temizleme Ekranda bulunan parmak izlerini temizlemek için, yumuşak, aşındırıcı özelliği olmayan bir bez ile ekranınızı temizlemenizi öneriyoruz.( Kamera lens temizleyici bez vs.)

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TURKCELL MaxiPLUS 5. Hızlı Başlangıç Kılavuzu TURKCELL MaxiPLUS 5 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Telefona Genel Bakış Güç Tuşu Kulaklık LED Gösterge Şarj/ USB Girişi Dokunmatik Ekran Ana Ekran Tuşu Arama Tuşu Menü Tuşu Geri Tuşu Kulaklık Girişi Ses Tuşları

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N

NBG416N. Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N NBG416N Kullanım Kılavuzu ve Garanti Kartı NBG416N Ürün Bakım ve Muhafaza Ürünü sadece orijinal adaptörü ile çalıştırınız. Ürünün kasasını hiçbir koşulda açmayınız, herhangi bir parçasını sökmeyiniz. Arıza

Detaylı

İçindekiler. Sistem: Android4.0. İşlemci: BoxchipA10. Sürüm: V01 DA30

İçindekiler. Sistem: Android4.0. İşlemci: BoxchipA10. Sürüm: V01 DA30 İçindekiler Temel Tanıtım...1 Hızlı Başlatma...1 Pil yönetimi ve şarj etme...1 Açılış ve Kapanış...2 PC ile Bağlantı...3 Arayüz Tanıtımı...3 Arayüzün alt çubuğu...3 ANASAYFA menüsü...4 Masaüstü...4 Temel

Detaylı

Eee Pad TF201 için SSS

Eee Pad TF201 için SSS Eee Pad TF201 için SSS Dosyaları yönetme... 2 MicroSD, SD kartı veya USB aygıtında depolanan verilerime nasıl erişirim?... 2 Seçili dosyaları başka bir klasöre nasıl taşırım?... 2 Seçili dosyaları bağlı

Detaylı

1. Kutu İçeriği. 2. Cihaz Görünümü. 1. Prestigio Tablet PC 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6.

1. Kutu İçeriği. 2. Cihaz Görünümü. 1. Prestigio Tablet PC 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. 1. Kutu İçeriği TR 1. 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 2. Cihaz Görünümü 1 3 5 7 2 4 6 8 10 9 11 1 Web-kamera Video konferansı ve diğer uygulamalar için 2 Ses +\ Ses - Ses

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size notebook kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

reederiii Kullanım Kılavuzu

reederiii Kullanım Kılavuzu reederiii Kullanım Kılavuzu Cihazımızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı kullanmadan önce kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kullanım kılavuzu size tam ve doğru bilgi vermek için

Detaylı

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir?

BEUN VPN Hizmeti. VPN Nedir? BEUN VPN Hizmeti VPN Nedir? VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ ın kısaltılmasıdır. VPN, İnternet gibi halka açık telekomünikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı

PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı PlaceCam Video Konferans Görüntülü Görüşme Kullanıcı Kitapçığı 1 HAZIRLIK : WEBCAM ve KULAKLIKLI MİKROFON Bilgisayarınızın USB girişine web kameranızı (webcam) takın ya da var ise bilgisayarın kendi web

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

1. Kutu İçeriği. 2. Cihaz Görünümü. 1. Prestigio Tablet PC 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6.

1. Kutu İçeriği. 2. Cihaz Görünümü. 1. Prestigio Tablet PC 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. 1. Kutu İçeriği TR 1. 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 2. Cihaz Görünümü 1 2 3 4 5 6 7 TR - 1 TR 1 2 3 4 5 6 7 Kulaklık Girişi Sarj Girişi Micro USB Yuvası Güç/Kilit Tuşu

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

Kolay Kullanım Kılavuzu

Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım Kılavuzu Kolay Kullanım ı telefonunuzu ilk açtığınızda veya cihazınızı sıfırladığınızda yönlendirmeleri takip ederek seçebilirsiniz. Kilitli Ekran Bu ekran cihazınızın en temel fonksiyonlarına

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı K ı lavuzu ( Mobil) İçindekiler EBA Dosya nedir?... 3 Kimler kullanabilir?... 3 Uygulama Ne işe Yarar?... 4 Mobil uygulama nedir? Nereden ulaşabilirim?... 4 Mobil Uygulamayı

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu

BuluTT Depo Kullanım Kılavuzu BuluTT Depo Sayfa: 1/57 Bu doküman BuluTT Depo nun kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: BULUTT DEPO KURULUMU BÖLÜM-2: BULUTT DEPO KULLANIMI BÖLÜM-3: DOSYALARINIZA İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞIN

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu

Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu Model No : IP610 IP Kamera Kurulum/Kullanım Kılavuzu IP kamera ve uygulamalar için Kullanıcı adı ve şifre : admin Adım1. IP kamerayı adaptör ile prize bağlayınız. Kablo ile modeme bağlamanıza ve port açmanıza

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

MLS Destinator Pro 4300-5000

MLS Destinator Pro 4300-5000 MLS Destinator Pro 4300-5000 3 ! UYARI Navigasyon cihazınız şarj olduktan sonra şarj aletine bağlı tutmayın. Gereğinden fazla şarj pilin ömrünü kısaltabilir. Model No: G431 (Pro4300) Model No: G550 (Pro5000)

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Derslere Erişim... 3 Ders Kayıtlarına Erişim... 9 Eğitmene Ulaşma/ Mesaj Gönderme...

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI ANDROID UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 4 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 5 Paraf İşlemi... 5 Red İşlemi... 6 İmza İşlemi... 6 İlgi ve Ek Görüntüleme... 6 Güvenli

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011

www.airties.com 7/24 destek hattı 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5341.UM.TR.D01REV07062011 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu Kablosuz

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ. Online Derslere Giriş Kılavuzu İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ONLINE EĞİTİM BİRİMİ Online Derslere Giriş Kılavuzu Dersleri izlemek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. AYSIS teki Online Derslerim sayfasında yer alan geçiş bağlantısı

Detaylı

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ

UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ UZAKTAN ÖĞRETİM SİSTEMİ ORYANTASYON EĞİTİMİ BŞEÜ CANLI DERS SİSTEMİ BAŞLANGIÇ Bilgisayarınızı açtıktan sonra masaüstünde yer alan tarayıcılardan birini seçiniz. İşlemlerimizi yaparken sizlere Google Chrome

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb)

EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) EBA Dosya Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu ( W eb) İçindekiler EBA Dosya Nedir?... 1 Kimler kullanabilir?... 2 Uygulama Ne işe Yarar?... 2 Sisteme internet üzerinden giriş nasıl yapılır?... 2 Yeni bir klasör

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Cihazı bilgisayara bağlayınız, sistem cihazı otomatik olarak açacaktır. (Sadece güç verir, şarj etmez)

Cihazı bilgisayara bağlayınız, sistem cihazı otomatik olarak açacaktır. (Sadece güç verir, şarj etmez) Ürün Özellikleri Tuş Talimatları Tuş Talimatları 1. 1.Güç Tuşu :Kapatmak /Açmak için 3 saniye basılı tutunuz, kısa sureli basma ekranı uyandırır, uzun süreli 10 saniye basma RESET fonksiyonu içindir. 2.

Detaylı

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI. Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. OKUL HABER EKLEME MODÜLÜ TANITIM DOSYASI Okul haberlerinizi ilçemiz web sitesinde yayınlayabilmek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. http://maltepe.meb.gov.tr/mebpanel adresine giriniz.

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

Poly Pad C504. Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma

Poly Pad C504. Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma Poly Pad C504 Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma PolyPad C504 model tabletinizi ilk açtığınızda karşınıza çıkacak ekran görüntüsü yukarıdaki gibi olacaktır. Sistem ilk defa açıldığı için yapmanız gereken

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI

WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI WINDOWS TABLET UYGULAMA YARDIM DOKÜMANI İçerikler Uygulamaya Giriş... 3 Klasörler... 5 Belge Görüntüleme ve İşlemler... 7 Paraf İşlemi... 7 Red İşlemi... 8 İmza İşlemi... 9 Havale İşlemi... 9 Üst Veri,

Detaylı

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız.

5.bölümde ise dosya göz atıcı ve dosya menüsü yer almaktadır. Dosya göz atıcıyı incelemek için klasör simgesine tıklayınız. Antropi Teach ekranı, 5 bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde silgi ve araç kutusu yer almaktadır. 2.bölümde sayfalar arası geçiş yapmayı sağlayan yön okları bulunmaktadır. 3.bölüm tahta işlemi görmektedir.

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu

SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu SP-1101W/SP-2101W Hızlı Kurulum Kılavuzu 05-2014 / v1.0 1 I. Ü rün Bilgisi I-1. Paket İçeriği Akıllı Priz Anahtarı Hızlı Kurulum Kılavuzu Hızlı kurulum kılavuzu ile CD I-2. Ön Panel Güç LED i Durum Butonu

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu

Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu Kablosuz ADSL2+ Modem Router Kurulumu A. Cihazın Fiziksel Bağlantısı Kuruluma başlamadan önce bağlantıları aşağıdaki topolojide gösterildiği gibi yapınız. B. LED Işıkları Tanımlama Sabit: Modeme elektrik

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ZİMBRA E-POSTA SİSTEMİ KULLANICI DOKÜMANI İÇİNDEKİLER GİRİŞ... 3 EPOSTA SİSTEMİNE BAĞLANMA... 3 ESKİ E-POSTLAR... 5 YENİ KİŞİ VEYA GÖREV OLUŞTURMA... 6 MESAJ YAZMA... 6 KİŞİLER...

Detaylı

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu

Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Uzaktan Eğitim Programlarına Giriş Kılavuzu Bu kılavuzda, sizlere Uzaktan Eğitim Bölümüne Android işletim sistemi yüklü cihazlar kullanarak E-Nocta sistemine girişi anlatacağız. 1- İlk olarak cihazın Google

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu

Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu R Mobil Uygulama Kullanma Kılavuzu PWR HDD Digital Video Recorder 1 İÇİNDEKİLER Mobil Cihaz Uygulaması... 3 Cihaz Ekleme... 6 Manuel Cihaz Ekleme...6 Çevirimiçi Cihaz Ekleme...15 Mobil Cihazdan Mobil Cihaza

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA

1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA 1. DERS VE KULLANICI BİLGİLERİ HAKKINDA Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 güz yarıyıldan itibaren Senato kararı ile üniversitemiz bünyesinde bulunan ön lisans ve lisans programlarında görülmekte olan

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

Kullanıcı Giriş Ekranı

Kullanıcı Giriş Ekranı KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Giriş Ekranı Programı ilk defa kurduysanız kullanıcı adınız ve şifreniz palmiye dir. Server a bağlanmak için server yazan kutuya tıklayınız. IP Numarası olarak Server IP Numarası

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu MacBook unuza Hoş Geldiniz Hadi başlayalım. Mac inizi başlatmak için açma/kapama düğmesine basın. Ayarlama Yardımcısı, düzgün ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamanızı sağlamak

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Q-NOTE QN-101HX TABLET KULLANMA KILAVUZU

Q-NOTE QN-101HX TABLET KULLANMA KILAVUZU Q-NOTE QN-101HX TABLET KULLANMA KILAVUZU Ürünü Kullanılması Öngörülen Ülkeler ; Turkey QN-101HX KULLANIM KILAVUZU 1 Bu kılavuz önemli güvenlik önlemlerini ve doğru kullanım için bilgileri içerir. Herhangi

Detaylı

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1

BASIT TELEFON. duckma.com PHONOTTO. Kullanıcı Kılavuzu. Version: 1 BASIT TELEFON PHONOTTO Kullanıcı Kılavuzu Version: 1 Kurulum Sihirbazı Uygulamayı çalıştırınca Kurulum Sihirbazı başlayacak ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre ayarlar yapılandırılacaktır. İlk ekran

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi. YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi YÖK Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi

Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu. Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Anadolu Üniversitesi Sınav Hizmetleri Sınav Kılavuzu Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Bilgi Bu kılavuz Anadolu Üniversitesi nin gerçekleştirdiği sınavlara başvuru yapma sürecini anlatan bir

Detaylı

COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU

COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU COSA KOMBİ PAKETİ KURULUMU Versiyon:1.0.0 1 Kutu içerisindeki tüm parçaları çıkarınız. Parçaları kılavuzdaki Kutu İçeriği bölümünü referans alarak kontrol ediniz. Eksiksiz olduğundan emin olunuz. 2 Evinizin

Detaylı

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi

MEBİS Kullanım Kılavuzu. Öğretim Elemanı Yeni. 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi MEBİS Kullanım Kılavuzu Öğretim Elemanı Yeni 2013-2015 - İstanbul Medipol Üniversitesi İçindekiler 1. Uzem 1. Uzem mebis.medipol.edu.tr adresine girdiğinizde sol alt tarafta bulunan seçeneklerden "Muzem

Detaylı

Cihazı Aç/Kapat; Beklet/Kullan ; Fabrika ayarlarına geri dön. Açık/Kapalı, Sarj Göstergesi

Cihazı Aç/Kapat; Beklet/Kullan ; Fabrika ayarlarına geri dön. Açık/Kapalı, Sarj Göstergesi 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Cihazı 3. Kulaklık 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 2. Cihaz Görünümü TR 10 11 3 4 7 1 2 5 6 8 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Ses +\ Ses - Güç\Sıfırla Tuşu Güç\Sarj Göstergesi

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 4 Sistem Açıklaması... 5 5 Talimatlar... 6 6 Sorun Giderme...

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS

DS150E Kullanıcı El Kitabı. Dangerfield June. 2009 V3.0 Delphi PSS DS150E Kullanıcı El Kitabı 1 Ana bileşen...3 Kurulum talimatları...5 Bluetooth Ayarları...26 Arıza Teşhis Programı...39 Dosya...41 Ayarlar...43 Belgeler...51 Yardım...53 OBD İletişimi...56 Yazdır ve Kaydet...66

Detaylı

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma

İlk Kez GIGABYTE Notebook kullanma GIGABYTE Notebook satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size dizüstü bilgisayarınızın kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır.

Detaylı

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi

XMail. Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi XMail Kurulum ve Senkronizasyon Ayarları Rehberi Yüksek Kapasiteli ve Profesyonel Özellikler Sunan XMail Mail Hosting Servisi ile Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın Hosting Hesabına Eklenen XMail Hesapları

Detaylı

NETDİSK Kullanım Kılavuzu

NETDİSK Kullanım Kılavuzu NETDİSK Kullanım Kılavuzu V 3.0., Tarih: 05.05.2014-TTNET A.Ş. 1 Bu döküman NETDİSK in satın alınmasını, aktive edilmesini, kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: AKTİVE EDİN BÖLÜM-2: SATIN

Detaylı

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu.

5.0. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU. Ön kamera LED göstergesi. Flaş. Ses açma/ kısma. Güç tuşu. Alcatel U5 5044Y - Cep Telefonu KULLANIM KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Flaş Ön kamera LED göstergesi 1 Arka kapağın çıkarılması ya da takılması. Ses açma/ kısma 2 Pilin takılması ya da çıkarılması.

Detaylı

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011

7/24 destek hattı 444 0 239. AirTouch. Üç yıl garanti. Üç yıl garanti. www.airties.com YM.AP.4410.UM.TR.D01REV22092011 www.airties.com AirTouch 7/24 destek hattı 444 0 239 Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 444 0 239 Tüm teknik destek telefon numaralarının listesi için www.airties.com adresini ziyaret edin. Üç yıl garanti

Detaylı

NETDİSK Kullanım Kılavuzu

NETDİSK Kullanım Kılavuzu NETDİSK Kullanım Kılavuzu V 5.0., Tarih: 15.05.2015-TTNET A.Ş. 1 Bu döküman NETDİSK in satın alınmasını, aktive edilmesini, kurulmasını ve kullanımını tarif etmektedir: BÖLÜM-1: AKTİVE EDİN BÖLÜM-2: SATIN

Detaylı

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU

MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU MOBİL UYGULAMA KULLANICI KILAVUZU Kale Alarm uygulamasını telefonunuza yükledikten sonra Kale Alarm size bildirim gönderebilmek için izin isteyecektir. Uyarı, ses ve işaret bildirimi almak istiyorsanız

Detaylı

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NAVİGASYON CİHAZLARINDA YAŞANAN BAŞLICA ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ EĞİTİM NAVİGASYON NASIL ÇALIŞIR? 1 Navigasyon cihazında bulunan GPS alıcısı, uydu sinyalleri aracılığıyla

Detaylı

Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır.

Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır. Adobe Connet Öğrenci Rehberi (v1.0) Bu dokümanda Adobe Connect Sanal Sınıf uygulamalarının temel kullanımı anlatılacaktır. Sanal Sınıfa Katılmak 1. Moodle sistemine giriş yaptıktan sonra ders içerikleri

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi. K12Net Veli Yardım Kılavuzu VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi K12Net Veli Yardım Kılavuzu K12Net e Erişim K12Net Erişim Bilgilerini Güncelleme K12Net te Öğrenci Bilgilerini Görüntüleme K12Net Ekran Ara Yüzünü Özelleştirme

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU Mendeley Nedir? Araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerini, düzenlemelerini ve diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapmasını

Detaylı

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU

ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU ADOBE CONNECT 9.2.1 Versiyonu KULLANIM KLAVUZU Menü çubuğunda toplantı sahibi Toplantı, Düzenler, Bölmeler, Ses ve Yardım menülerini görür. Sunucu veya katılımcı sadece Toplantı ve Yardım menülerini görür.

Detaylı

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Öğrenciler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 9 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Öğrencilerimizin taşınabilir cihazlarından

Detaylı

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI

3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI . 3CX SOFT PHONE V15 KULLANIMI 1. konumunda iken Softphone konumunda olur. (PC nize Kulaklık takarak kullanabilirsiniz.) Not: Diğer isimler resimde gösterilmemiştir. 2. CTI konumunda Masada Kullandığınız

Detaylı