SIVI KROMATOGRAFI/TRIPLE QUADRUPOLE KÜTLE SPEKTROMETRESI (LC/MS/MS) TEKNİK ŞARTNAMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SIVI KROMATOGRAFI/TRIPLE QUADRUPOLE KÜTLE SPEKTROMETRESI (LC/MS/MS) TEKNİK ŞARTNAMESİ"

Transkript

1 SIVI KROMATOGRAFI/TRIPLE QUADRUPOLE KÜTLE SPEKTROMETRESI (LC/MS/MS) TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına bağlı İstanbul 3 Nolu Halk Sağlığı Laboratuvarında kullanılmak üzere 1 (bir) adet Sıvı Kromatografi/Triple Quadrupole Kütle Spektrometresi (LC/MS/MS) cihazı satın alınacaktır. 2. GENEL ŞARTLAR: İstekliler ve isteklilerin teklif ettiği ürünlerin TITUBB kayıt / bildirim işlemini tamamlamış olmalıdır. Teklif veren istekliler teklif edilen ürünler / cihazların T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TITUBB) tarafından onaylanmış bulunan ürün numarasını ihale sıra numarası belirtilerek yazılı olarak teklifleriyle birlikte vereceklerdir. TITUBB tarafından onaylanmayan ürünlerin alımı yapılmayacaktır. Ancak, Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olmayan ürünler veya cihazlar için TİTUBB kayıt veya bildirimi aranmayacaktır. 3.TEKNİK ÖZELLİKLER: Sistem, 1 adet ikili (binary) pompa, 1 adet vakum degasser, 1 adet Autosampler, 1 adet termostattı kolon fırını, 1 adet QQQ (MS/MS) kütle dedektörti, 1 adet azot jeneratörü ve aşağıda belirtilen aksesuarlardan oluşmalıdır. Sistem biyolojik numunelerde yasadışı ve kötüye kullanılan ilaç ve madde (adli tıp. sentetikler dahil uyuşturucular, ilaç vb.) analizlerinde kullanılacaktır. Ayrıca sistem, pestisit (karbamat,fosforlu,fungusit, herbisit), akrilamid parametrelerinde insani tüketim amaçlı su yönetmeliğinde belirlenen limit değerlerin altına inebilmelidir. Cihaz normal laboratuvar koşullarında 220V-230 V, 50 Hz şebeke ceryanı ile çalışmalı ve ± %10'luk değişimlerden etkilenmemelidir LC-MS/MS TRIPLE QUADRUPOLE SİSTEM: Sistem masa üstü, Tandem Quadrupole(MS/MS) tip kütle seçici dedektör olmalı, sıvı kromatografıye bağlanabilmelidir Kütle aralığı en az m/z olmalıdır Kütle kararlılığı 8 saatte 0.15 am u dan daha küçük olmalıdır Tarama hızı en az amu/sn olmalıdır Polarite geçişi en fazla 50 milisaniye olmalıdır Dwell time 1 m s ye inebilmelidir LCMS/MSTn yazılımı HPLC veya LC modüllerine de kumanda etmelidir.

2 İyon kaynağı, numunelerden gelebilecek kirliliklerden analizörü korumak amacıyla numunenin sisteme giriş noktası ile kütle analizörüne giriş noktası arasında ortagonal dizaynda veya 60 derece veya 90 derece açılı dizaynda olmalıdır Cihazda Jet Stream ESİ iyon kaynağı veya ortagonal ESI iyon kaynağı veya turbolon ESİ iyon kaynağı veya Z-spray iyon kaynağı veya Vakum Insulated Heated ESİ iyon kaynağı veya Heated ESİ II iyon kaynağı yer almalıdır. Atmosferik Basınç Kimyasal İyonizasyon (APCI) veya Multimode APCI/ESI iyonizasyon seçenekleri bulunmalıdır. Sisteme istenildiğinde Atmosferik Basınç Kimyasal İyonizasyon (APCI) veya Multimode APCI/ESI iyonizasyon iyon kaynağı, veya Multimode APCI/(H)ESI veya atmosferik basınç fotoiyonizasyon (APPI) veya nanaosprey iyon kaynakları bağlanabilmelidir Sistem iyonların karşılaşarak girişim yapmasının önüne geçmek için hexapole veya quadrupole veya octopole veya t-wave veya lenssiz 180 derece eğimli veya 90 derece eğimli özellikli bir çarpışma hücresine sahip olmalıdır Kurutma gazının akış hızı ve sıcaklığı ayarlanabilmelidir ESİ hassasiyeti, 1 pg reserpine enjeksiyonu için MRM/SRM ve positive iyon modunda sinyal/gürültü oranı en az 10000:1 veya 200 fg reserpine için pozitif ESİ MRM modunda sinyal/gürültü oranı en az 2000:1 olmalıdır. Kataloglarında veya veri dosyalarında (data sheet) MRM hassasiyeti negatif ESİ modunda hassasiyet belirten cihazlar da lpg chloramphenicol enjeksiyonunda çifti için sinyal gürültü oranı en az 10000:1 olacaktır veya cihaz spesifıkasyonları (instrument specifıcations) belgesinde MRM hassasiyeti pozitif APCI modunda hassasiyet belirtilen cihazlar için 100 pg 17-alfa-hydroxyprogesterone kullanıldığında kolonlu enjeksiyonda çifti için sinyal gürültü oranı 200:1 olacaktır. Bu değerler üretici firma orijinal dokümanlarında belirtilmiş olacaktır Sistem Autotune yapabilmelidir Sistem de en az 1 adet turbomoleküler pompa ve 1 adet yardımcı vakum pompası bulunmalıdır Sisteme toksikoloji, pestisit ve uyuşturucu analizlerine yönelik veri tabanı ve kütle spektrum kütüphanesi yüklenecektir Spektrum kütüphanelerinin oluşturulmasında ve araştırmasında yardımcı olan yazılım olmalıdır. Araştırma sonuçları MS ve/veya MS/MS sonuçlarını içermelidir Kullanıcıya özel rapor formatı oluşturulması seçeneği bulunmalı ve kullanıcıyı yönlendirme kolaylığı olmalıdır Tandem quadropol sistemi üzerinde veya HPLC kısmının üzerinde akış yönlendirici valf bulunmalıdır. Bu programlanan zaman aralıklarında akışı atığa yönlendirebilmelidir. 3.2 POMPA: Pompa sistemi binary veya aynı özellikli iki adet paralel pompa verilmelidir Akış hızı en az 0,02-2 ml/dk arasında ayarlanabilmelidir Çalışma basınç aralığı en az bar arasında olmalıdır Gradient karışımın doğruluğu ±0,5% veya isabeti maksimum % 0.1 RSD olmalıdır Akış doğruluğu ± % l veya daha küçük olmalıdır Pompa ile birlikte veya sisteme entegre bir adet vakum degasser verilmelidir Pompanın tüm parametreleri bilgisayardan tamamen kontrol ve komuta edilebilmelidir.

3 3.2.8 Pompa, çalışma esnasında oluşan gaz kabarcıklarını otomatik olarak atmalıdır Pompa üzerindeki valf veya mikser sayesinde en az 2 farklı solvent bağlanabilmelidir Sistem THF çalışmaları için uygun olmalıdır Pompa; sızdırmazlık ve basınç testine izin vermelidir. 3.3 VAKUM DEGAZER: Kanal sayısı en az 3 olmalıdır Solventlerle karşılaşan borular, solventlere dayanıklı malzemelerden ( PTFE, FEP, PEEK vb.) imal edilmiş olmalıdır. 3.4 OTOENJEKTÖR: Enjeksiyon Aralığı 0,1-50 pl veya 0,5-100 veya jul aralığında veya daha geniş olmalıdır Numune kapasitesi 1,5-2 mi vialler için en az 70 adet olmalıdır Ünite sıcaklık kontrollü olmalı ve sıcaklık aralığı en az 4-40 C arasında ayarlanabilir olmalıdır Enjeksiyonlar arası taşınma maksimum % olmalıdır. 3.5 TERMOSTATLI KOLON FIRINI: Kolon fırını blok ısıtmalı veya fan sirkülasyon ısıtma sistemli veya peltier ısıtma sistemli olmalıdır Kolon fırını oda sıcaklığının 5 C altında veya üzerinde bir sıcaklık ile 80 C arasında ayarlanabilmelidir Cihazda sıcaklık doğruluğu ± 0,5 C veya isabeti max. 0.1 C olmalıdır. 3.6 AZOT JENERATÖRÜ: Sistem MS/MS ve Nebulizasyon sistemi için tekrarlanabilirliği ve kararlığı sağlamalıdır Azot jeneratörü en az 32 lt/dak kapasitede azot gazı üretebilecek düzeyde olmalıdır Laboratuar ortamındaki normal gürültü seviyesi olan 60 d(b)a altında çalışmalıdır Sistem sürekli Azot üretebilme özelliğine sahip olmalıdır Sistem kuru, temiz ve yeterli saflıkta Azot gazı liretebilmelidir Sistemde Oksijen, C 02, Nem, Hidrokarbonları uzaklaştıran filtre olmalıdır Sistemde üretilen Azot gazının çıkış basıncı en az 6,8 bar olmalıdır Sistemde ortamdan alınacak hava sağlayıcı kompressor sistemde kombine olmalıdır.

4 3.7 YAZILIM, KONTROL VE VERİ ANALİZLERİ: Sistem tüm LC- MS/MS parametrelerini, APCI-ESI ve APCI kaynaklarını, voltajları, kurutma gazı akışını ve sıcaklığını, iyon optik elemanlarını, lens veya skimmer voltajlarının dinamik sıçramalarını dijital olarak kontrol eden bir yazılıma sahip olmalıdır Sistem entegre GLP/cGMP, OQ/PV, EMF veya on-line logbook özelliklerine sahip olmalıdır LC-MSMS spektral kütüphanesi oluşturmaya uygun olmalıdır, UV/VIS veya mass spektral kütüphane araştırmaları yapılabilmelidir Endüstri standardı TCP/IP LAN veya GBIP/USB Protokolü kullanılarak kontrol edilmelidir Bilgisayar Sistemi minimum aşağıdaki özelliklerde olmalıdır; Pentium dual core, 2 GB RAM,500 GB hard drive, DVD-ROM/Writer, veya Windows 7, 22 LCD Monitor, Laserjet Yazıcı Sistemle birlikte tüm bağlantılar, montaj kitleri verilmelidir. Windows XP PRO 4. SİSTEMLE BERABER VERİLECEK SARF MALZEMELER adet PTFA filtre veya muadili filtre ( 0,22 pm- Çap:25 mm Hydrophilic) verilmelidir. 4.2 Oto samplere uygun 2000 adet 2 mltik PTFE/silicone septum kapaklı vidalı verilmelidir. 4.3 Rotary pompa için yedek olarak en az 4 litre yağ verilmelidir. 4.4 ESİ için Tune solüsyonu en az 1 litre verilmelidir. 4.5 Biyolojik numunelerde yasadışı ve kötüye kullanılan ilaç ve madde (adli tıp, sentetikler dahil uyuşturucular, ilaç vb.) analizlerinde kullanılan ve MS/MS'e uyumlu 10 adet kolon ile 5 adet Pestisit kolonu (Yönetmelikteki limitleri karşılacak şekilde) verilecektir. Ayrıca sistem ile uyumlu 5 adet guard kolon verilecektir. 4.6 Şartnamenin 3.Teknik Özellikler maddesinde belirtilen analizlere yönelik kütüphane, veri tabanı ve metod bilgileri ücretsiz verilecektir. 4.7 Cihazın konulacağı laboratuvara uygun şekilde sabitlenebilen tekerlekli banko yapılmalıdır. 4.8 Yazıcı için yedek 4 adet siyah toner verilmelidir. 4.9 Solvent ve asitlere dayanıklı, ölçülü 25 ml.lik 3 adet dispenserverilecektir mi (2 adet), ml. (1 adet), ml. (1 adet), ml. (1 adet) ölçülerinde olmak üzere toplam 5 adet otomatik pipet ve askılığı (1 adet) ve 2000 er adet pipet ucu firma tarafından verilecektir En az Btu kapasiteli bir adet Split klima verilecektir mm. uzunluğunda şeffaf cam ve tek kullanımlık 500 adet cam pastör pipeti verilecektir Cihazla birlikte 4 LTik Ultrasonik Banyo verilecektir Cihazın, kesintisiz en az 15 dakika çalışmasını sağlayacak güç kaynağı (en az 15 kvtık) firma tarafından verilmelidir. 4

5 4.15 Inert gaz (Argon veya Azot) olarak kullanılacak gazdan, 1 adet dolu tüp regülatörü ile birlikte verilecektir İyon kaynağında kullanılan elekrottan 1 adet yedek verilecektir ml.lik amberli cam ve PTFE /silicon septum kapaklı 200 adet vial verilecektir ml.lik amberli cam ve PTFE /silicon septum kapaklı 200 adet vial verilecektir mm uzunluğunda, paslanmaz çelikten üretilmiş, bir ucu düz plaka diğer ucu oluk şeklinde olan 10 adet mikro kaşıklı spatül verilecektir Santrifüj maksimum hızı en az rpm olan, en az 3 opsiyonel rotorlu 1 adet soğutmalı santrifüj verilecektir Dokunma ile ve otomatik olarak karıştırma yapabilen, çalkalama hızı en az devir/dakika olan 1 adet vortex verilecektir adet vakum manifold ve vakum pompası verilecektir Evaporator işleminde kullanılmak üzere, uygun kalitede azot gazı üreten ve en az 30L/min debi sağlayan bir jeneratörü ile birlikte 1 adet ısıtmalı azot kurutma düzeneği (en az 24 lü) verilecektir C'ye kadar ayarlanabilen ve minimum iç hacmi 100 litre olan 1 adet etüv verilecektir. 5. EĞİTİM: 5.1. İhaleyi kazanan firma, (bedelsiz olarak) cihazı kullanacak laboratuar personeli ile Kurumun teknik elemanlarına; cihazın teknik özelliklerini, çalışma prensiplerini, bakım, onarım, validasyon ve kalibrasyon konularını içeren 15 (onbeş) iş günü yerinde eğitim vermelidir. Katılan personele eğitim sertifikası verilmelidir Ayrıca bu eğitim süresince cihazı kullanacak laboratuvar personeline akrilamid, bisfenol A, karbamatlı pestisitler, fosforlu pestisitler, rodentisitler, aminoasitler, ilaç aktif madde düzeyleri bağımlılık yaratan maddeler ile ilgili metotlar, metot koşulları ve MRM (Multiple Reaction Monitoring) bilgileri ücretsiz olarak verilecek ve akrilamid, bisfenol A, karbamatlı pestisitler, fosforlu pestisitler, rodentisitler, ilaç aktif madde düzeyleri ile bağımlılık yaratan maddelerle ilgili metot koşullarına ilişkin aplikasyonlar oluşturulup, sonuçların rapor edilebilir duruma gelmesi sağlanacaktır Cihaz Validasyonu Cihaz kurulumundan sonra validasyonu için Operational Qualification (OQ) ve Performance Qualification/Verification (PQ/V) testleri yapılıp, test sonuçlarının uygunluğu rapor edilecektir. Operational Qualification (OQ) ve Performance Qualification/ Verification (PQ/V) testleri garanti kapsamı içinde yılda bir olmak üzere iki kez daha yapılacaktır.

6 6. TEKNİK SERVİS VE GARANTİ: 6.1 Cihazlarda 2 yıl tam garanti, 10 yıl yedek parça garantisi olacaktır. Garanti belgeleri satıcı ve İmalatçı/İthalatçı tarafından ayrı ayrı cihazın teslimi esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna teslim edilecektir. 6.2 Firmalar; garanti sonrasında; bakım ve onarım hizmetlerinin hangi şartlarda (parça dâhil, parça hariç, vb.) ve ihale fiyatına göre hangi oranda olacağı ile periyodik olarak gerçekleştirilecek kalite kontrol testleri ve gerektiğinde yapılacak kalibrasyonların fiyat tekliflerinin, ihale dosyasına giren evraklar içerisinde yazılı olarak bulunduracaklardır. 6.3 Bakım sözleşmesi yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın en geç 48 saat içerisinde arızalara cevap verilmeli ve sorun giderilmelidir. 6.4 Cihazın üretici firması, muayene ve kabul işlemlerini tamamladığı tarihten itibaren imalat ve montaj hatalarına karşı en az iki (2) yıl garanti taahhüdünde bulunacaktır. Bu süre içerisinde meydana gelebilecek arıza ve ortaya çıkabilecek fabrikasyon hatalarına, kendilerine tebliğ edilmesine müteakip en geç iiç (2) gün içinde müdahale ve en geç beş (5) gün içinde (parça gerektirmeyen durumlarda) ücretsiz tamir edilecektir. Herhangi bir arıza sebebi ile geçen süre garanti süresine eklenecek ve süresi içerisinde giderilmeyen arızalardan doğacak kurum zararları firma tarafından karşılanacaktır. 6.5 Firmalar garanti süresinden sonraki an az on (10) yıl boyunca, ücreti karşılığında yedek parça, aksesuar ve sarf malzemesi temin etmeyi, cihaz bakim ve onarımı yapmayı veya yaptırmayı taahhüt edecektir. İhaleyi alan firma ile idare arasında istenildiği takdirde yapılacak bir bakım-onarım sözleşmesi gereğince, belirli zaman aralıklarıyla servis hizmetlerinin yerine getirilmesi istenebilecektir. 6.6 En çok kullanılan yedek parça ve sarf listesi döviz bazında fiyatlandırılarak verilecektir. 7. TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI - KABUL VE MUAYENE: 7.1 Firmalar şartname maddelerine Türkçe olarak, ayrı ayrı ve şartnamedeki sıraya göre cevap vereceklerdir.bu cevaplar "...marka... model...cihazı teklifimizin şartnameye uygunluk belgesi" başlığı altında teklif veren firmanın başlıklı kağıdına yazılmış ve yetkili kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. Bu cevaplar orijinal dokümanları ile karşılaştırıldığında herhangi bir farklılık bulunursa firma ihale dışı bırakılacaktır. 7.2 Şartnameye uygunluk belgesi hazırlamayan ve şartnamede istenilen teknik özellikleri sağlamayan firmaların teklifleri ret edilecektir. 7.3 Satın Alma ve İhale Komisyonu gerekli gördüğü hallerde demonstrasyon isteyebilir. Firmalar demonstrasyonu nasıl sağlayacaklarını bildireceklerdir. Demonstrasyon yapmayan veya demonstrasyon sonucu cihazı uygun görülmeyen firmaların teklifleri red edilecektir. 7.4 Cihaz ile ilgili tüm teknik dokümanlar teklif ile birlikte verilecektir. 7.5 Teklif edilen cihaz için üretici veya distribütör firma tarafından satıcı firmaya verilen yetki belgesi olacaktır.

7 8. MUAYENE VE KABUL : 8.1 Cihaz ve ekipmanlar ilgili firma tarafından kurulup çalışır halde teslim edilecektir. Bununla birlikte idare 1. maddede belirtilen il lerde değişiklik yapma hakkına sahip olup, firma cihazı idarenin yeni göstereceği if deki Halk Sağlığı Laboratuvarına kuracaktır. 8.2 Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamındaki cihazların veya ürünlerin kullanma kılavuzu ve etiket bilgileri Yönetmeliklere uygun olarak Türkçe olacaktır. Türkçe kullanım kılavuzu bulunmayan tıbbi cihazların muayene ve kabul işlemleri yapılmayacaktır. 8.3 Firma yetkilileri, muayene sırasında hazır bulunmadıkları takdirde muayenenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler. 8.4 Muayene sonucuna itiraz edilmesi halinde 3 (üç) gün içerisinde İkinci muayene Başkanlıkça (birinci muayenede bulunmayanlardan) oluşturulacak İtiraz Komisyonu tarafından yapılacaktır. Bu muayenede sadece birinci muayenede uygun bulunmayan özellikler değerlendirilecektir. İtiraz Komisyonunun kararı kesindir. 8.5 Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir. İş bu şartname 8 (sekiz ) ana başlık altında 7 (Yedi) sayfadan ibarettir. 7

8 İYON KROMOTOGRAFİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına bağlı İzmir Halk Sağlığı laboratuvarlarında kullanılmak üzere 1 (bir) adet İyon Kromatografi Sistemi satın alınacaktır. 2. GENEL ŞARTLAR: İstekliler, teklif ettikleri ürünlerin veya cihazların TITUBB kayıt / bildirim işlemini tamamlamış olmalıdır. Teklif edilen ürünlerin veya cihazların T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TITUBB) tarafından onaylanmış ürün numaraları, ihale sıra numarası belirtilmek kaydıyla teklifle birlikte yazılı olarak verilecektir. TITUBB tarafından onaylanmayan ürünlerin alımı yapılmayacaktır. Ancak, Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olmayan ürünler veya cihazlar için TİTUBB kayıt veya bildirimi aranmayacaktır. 3. TEKNİK ÖZELLİKLER : Sistem 2 adet İsokratik Pompa veya 2 adet ayrı paralel pompa, 1 adet Oto- Örnekleyici, 1 adet Kolon Fırını, 2 adet İletkenlik Detektör, 2 adet Eluent hazırlama ünitesi veya 2 li eluent jeneratör, 1 adet supresör sistemi, 1 adet bilgisayar-yazıcı, yazılım ve gerekli sarf malzemelerden oluşmalıdır. Sistem insani tüketim amaçlı sularda, kaplıca sularında, doğal mineralli, diyaliz, havuz sularında anyon ve katyon analizlerini yapabilen iyon kromatografi cihazı ve yan ekipmanlarından oluşmalıdır. Sistem doğrudan enjeksiyon ile doğal kaynak ve doğal mineralli su numunelerinde 2 pg/l nin altındaki bromatı tespit edebilmelidir. 3.1 POMPA ÜNİTESİ - Pompa sistemi iki adet isokratik pompa veya birbirinden bağımsız iki paralel pompa içermelidir - Pompa pistonları seri veya paralel dizayn edilmiş olmalıdır. - Pompa akış aralığı ile 10.0 ml/dk arasında olmalıdır. - Pompa akışı 0.01 ml/dk aralıklarla ayarlanabilmelidir. - Pompa maksimum çalışma basıncı psi olmalıdır. - Vakum degaze sistemi pompa içine monte edilmiş veya ayrı olmalıdır. - Pompa kaçak kontrol sensörüne sahip olmalıdır. - Pompa akış hassasiyeti 1ml/dk akışta % +/-0.1 olmalıdır. - Akış hatları kimyasal inert bir malzemeden (PEEK vb.) yapılmış olmalıdır. - Pompa bilgisayar tarafından tamamen kontrol ve komuta edilmelidir. - Pompa piston arkalarını otomatik olarak yıkayan peristaltik pompaya sahip olmalı veya bu özelliği kullanmayan sistemler en az 5 adet pompa bakım kiti verilmelidir.

9 3.2 OTO - ÖRNEKLEYİCİ - Sistemle birlikte oto-ömekleyici verilmelidir. - Sistem de sıvı geçen hatlarda metal bulunmamalıdır. - Sistem hem full loop hem de partial loop injection yapabilmelidir. - Sistem en az 100 adet numune şisesi alabilmelidir. - Oto-örnekleyici yazılım üzerinden kontrol ve komuta edilebilmelidir 3.3 KOLON FIRINI Kolon fırını içine anyon-katyon kolonları ve ön kolonlar monte edilebilmelidir. İletkenlik dedektör hücresi kolon fırını içerisine monte edilmiş olmalıdır veya dedektör hücresi tek başına termostatlanabilir ve yalıtılmış şekilde tasarlanmış olmalıdır. Kolon bölgesi sıcaklık aralığı +10 ile 70 C arasında ayarlanabilir olmalıdır. Kolon fırını sıcaklık doğruluğu veya kesinliği en fazla +/- 0.5 C olmalıdır. Kolon fırını tamamen yazılım tarafından kontrol ve komuta edilmelidir. 3.4 İLETKENLİK DEDEKTÖR Detektör mikroprocesör kontrollü ve dijital sinyalli olmalıdır. Detektör resolüsyonu 0.003nS den ya da gürültü değeri 0.04us den ya da sıcaklık katsayısı 25nS.cm'1/C den daha küçük olmalıdır. Detektör hücresi pasive edilmiş 316 çelik mikro elektrota sahip olmalıdır. Detektör hücre hacmi en çok 0.8 ul olmalıdır. Detektör tamamen yazılım tarafından kontrol ve komuta edilmelidir. Maksimum çalışma basıncı 1500 psi veya en az 2,9 MPa olmalıdır. 3.5 SUPPRESÖR SİSTEMİ 1- Sistemde kimyasal veya elektronik supresör olmalıdır. Elektronik supresör kullanan sistemlerde hem anyon hem de katyon analizi için supresör bulunmalıdır. 2- Supresör kullanılan analiz solventlerine uyumlu olmalıdır. 3- Kimyasal supresör kullanan sistemler korbondioksit suppresörüde vermelidir. 3.6 ELUENT HAZIRLAMA ÜNİTESİ VEYA İKİLİ ELUENT JENERATÖR 1- Eluent jeneratörü / otomatik eluent hazırlama ünitesi sadece ultra saf su kullanarak aynı anda anyon ve katyon analizi için gerekli olan kimyasal çözeltileri istenilen derişimde hazırlamalıdır. 2- Eluent jeneratör ile birlikte anyon ve katyon analizi için gerekli olan kartuşlar ve tutucular verilmelidir. 3- Eluent jeneratör/ eluent hazırlama ünitesi sistemde eluent azaldıkça otomatik olarak kendisi hazırlamalıdır. 4- Eluent jeneratör/ eluent hazırlama ünitesi sistem yazılımı tarafından kontrol ve komuta edilebilmelidir. 5- Eluent hazırlama ünitesi konsantre solüsyondan otomatik olarak eluent hazırlama işlemini yapabilmelidir.

10 6- Sistem kaçak sensörüne sahip olmalıdır. 7- Bu sistemler, yazılım tarafından kontrol ve komuta edilmelidir. 3.7 YAZILIM - Yazılım, pompa, detektör ve oto-sampler gibi ana üniteleri kontrol ve komuta edebilmelidir. Yazılım, integrasyon, kalibrasyon, method oluşturma, kromatogramlar üzerinde değişik işlemler yapılmasına izin vermelidir. Help menüleri ile kullanıcıya bilgi aktarabilmelidir. Kullanıcının isteğine göre geçmişte yapılan analizleri istenen bir parametreye göre tarama yaparak sonuçları ekrana getirebilmelidir. Yazılım, Windows gezgini şeklinde dizayn edilmiş olmalıdır. Yazılım Windows tabanlı olmalıdır. Toplanan veriler değişik formatlar halinde olabilmelidir. Yazılım analiz yapılırken daha önce yapılmış analizlerin üzerinde çalışma yapılmasına imkan sağlamalıdır. Kullanıcı kendi isteğine göre rapor hazırlayabilmelidir. Yazılım istenildiği takdirde aynı anda 4 adet sistemi kontrol ve komuta edebilmelidir. 3.8 BİLGİSAYAR VE YAZICI ÖZELLİKLERİ Cihazla birlikte gelecek olan kontrol ünitesi en az aşağıdaki sistemden oluşmalıdır; Bilgisayarın işletim sistemi Lisanslı Windows XP PRO veya Windows 7 Profesyonel den oluşmalıdır. CPU- Intel Core İ5 işlemci - 4 GB DDR3 Bellek GB (1 TB) 7200rpm Harddisk Klavye ve optik mouse - DVD+RW Drive (16) En az 22-inch LCD monitor Raporlama işlemleri için Excel 2010 En az 64 MB ram kapasitesine sahip HP 2035 laser yazıcı veya kartuşu uyumlu muadili 4. SİSTEMLE BİRLİKTE VERİLECEKLER : Flor, klor, nitrit, nitrat, bromür, fosfat, sülfat, bromat, klorat ve klorit anyonlarını tek enjeksiyonda ayırabilen PEEK yada paslanmaz çelik malzemeden yapılmış 250x4 mm kolondan 2 adet ve 50x4 mm ön-kolondan 2 adet verilmelidir. Anyon analizleri için flor, klor, nitrit, nitrat, bromür, fosfat ve sülfat içeren mix standartdan en az 3x100 ml verilmelidir, (konsantrasyon içerikleri daha sonra belirtilecektir.) (Teslim tarihinde en az oniki (12) aylık kullanım süresinde olmalıdır) Bromat standardı 1000 ppm konsantrasyonunda en az 100 ml verilmelidir. Lityum, sodyum, potasyum, amonyum, magnezyum, kalsiyum katyonlarını tek enjeksiyonda ayırabilen PEEK yada paslanmaz çelik malzemeden yapılmış 150x4 mm.veya 250x4 mm kolondan 2 adet ve 50x4 mm ön-kolondan 2 adet verilmelidir.

11 Katyon analizleri için lityum, sodyum, amonyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum içeren mix standartdan en az 3x100 ml verilmelidir, (konsantrasyon içerikleri daha sonra belirtilecektir.) (Teslim tarihinde en az oniki (12) aylık kullanım süresinde olmalıdır) Eluent jeneratör kullanılan sistemler de anyon ve katyon analizleri için kullanılan kartuşlardan 1 er adet verilecektir. Otomatik eluent hazırlama ünitesi kullanılan sistemler için 2 adet otomatik eluent hazırlama ünitesi ve 4000 numunelik anyon ve katyon için gerekli olan kimyasallardan orjinal sertifikalı ve çözelti olarak verilecektir. - Elektronik supresör kullanılan sistemler için anyon ve katyon analizlerinde kullanılan supprcsörlerden 1 er adet ve 4000 adet anyon suppresör kartuşu verilmelidir. Kimyasal supresör kullanılan sistemlerde anyon analizleri için 1 adet, gerekiyorsa katyon analizleri için de ayrıca 1 adet supresör ve 4000 numune için gerekli reagent ve temizleyici, üretici firma tarafından orjinal olarak verilecektir. Kimyasal suppresör veren firmalar karbondioksit suppresörünü 1 adet vermeli ve bu suppresörde kullanılan nem ve karbondioksit tutucu kartuşlarından herbirinden 10 ar adet yedek vermelidir. Gerekli olan yerlerde kullanılmak üzere 1 er adet tubing verilecektir. Gerekli nut ve ferrullerden 5 şer tane verilecektir. Peristaltik pompa kullanan sistemler her bir pompa için 6 lı set pompa için tubing verilmelidir. Kolon ve ön kolonların girişlerinde bulunan filtrelerden 3 er adet yedek verilmelidir. PEEK tubing kesici 1 adet verilmelidir. Oto-örnekleyici için uygun hacimlerde 8000 adet numune kap ve kapakları verilecektir. Anyon ve katyon analizlerinin iç kalite kontrolü için sertifikalı referans maddelerden anyon için 2x100 mi ve katyon için 2x100 mi verilmelidir. (Teslim tarihinde en az oniki (12) aylık kullanım süresinde olmalıdır) 5. EĞ İTİM : 5.1 İhaleyi kazanan firma, (bedelsiz olarak) cihazı kullanacak laboratuar personeli ile Kurumun teknik elemanlarına; cihazın teknik özelliklerini, çalışma prensiplerini, bakım, onarım, validasyon ve kalibrasyon konularını içeren 15 (onbeş) iş günü yerinde eğitim vermelidir. Katılan personele eğitim sertifikası verilmelidir. Ayrıca bu eğitim süresince cihazı kullanacak laboratuvar personeline çalışılacak metotlar, metot koşulları ve bilgileri ücretsiz olarak verilmeli, aplikasyon oluşturulup, sonuçların rapor edilebilir duruma gelmesi sağlanmalıdır.cihazın kullanım ve bakım talimatı orjinal ve Türkçe metin olarak verilecektir. 5.2 Cihaz Validasyonu Cihaz kurulumundan sonra validasyonu için Oparational Qualification (OQ) ve Performance Qualifıcation/Verifıcation(PQ/V) testleri yapılıp,test sonuçlarının uygunluğu rapor edilecektir. Garanti süresi boyunca cihazın operasyonel ve performans kalitesinin doğrulanması ile ilgili testleri firmalar ücretsiz olarak yapmalıdır. 4

12 6. TEKNİK SERVİS VE GARANTİ : 6.1 Cihazlarda 2 (iki) yıl tam garanti, 10 (on) yıl yedek parça garantisi olacaktır. Garanti belgeleri satıcı ve İmalatçı/İthalatçı tarafından ayrı ayrı cihazın teslimi esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna teslim edilecektir. 6.2 Firmalar; garanti sonrasında; bakım ve onarım hizmetlerinin hangi şartlarda (parça dâhil, parça hariç, vb.) ve ihale fiyatına göre hangi oranda olacağı ile periyodik olarak gerçekleştirilecek kalite kontrol testleri ve gerektiğinde yapılacak kalibrasyonların fiyat tekliflerinin, ihale dosyasına giren evraklar içerisinde yazılı olarak bulunduracaklardır. 6.3 Bakım sözleşmesi yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın en geç 48 saat içerisinde arızalara cevap verilmelidir. 7. TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI 7.1 Firmalar şartname maddelerine Türkçe olarak, ayrı ayrı ve şartnamedeki sıraya göre cevap vereceklerdir. Bu cevaplar "...marka...model cihazı teklifimizin şartnameye uygunluk belgesi" başlığı altında teklif veren firmanın başlıklı kağıdına yazılmış ve yetkili kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. Bu cevaplar orijinal dokümanları ile karşılaştırıldığında herhangi bir farklılık bulunursa firma ihale dışı bırakılacaktır. 7.2 Şartnameye uygunluk belgesi hazırlamayan ve şartnamede istenilen teknik özellikleri sağlamayan firmaların teklifleri red edilecektir. 7.3 Satın Alma ve İhale Komisyonu, gerekli gördüğü hallerde demonstrasyon isteyebilir. Firmalar demonstrasyonu nasıl sağlayacaklarını bildireceklerdir. Demonstrasyon yapmayan veya demonstrasyon sonucu cihazı uygun görülmeyen firmaların teklifleri red edilecektir. 7.4 Cihaz ile ilgili tüm teknik dokümanlar teklif ile birlikte verilecektir. 7.5 Teklif edilen cihaz için üretici veya distribütör firma tarafından satıcı firmaya verilen yetki belgesi olacaktır. 8. MUAYENE VE KABUL 8.1 Cihaz ve ekipmanlar ilgili firma tarafından kurulup çalışır halde teslim edilecektir. 8.2 Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamındaki cihazların veya ürünlerin kullanma kılavuzu ve etiket bilgileri Yönetmeliklere uygun olarak Türkçe olacaktır. Türkçe kullanım kılavuzu bulunmayan tıbbi cihazların muayene ve kabul işlemleri yapılmayacaktır. 8.3 Firma yetkilileri, muayene sırasında hazır bulunmadıkları takdirde muayenenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler. 8.4 Muayene aşamasında; doğal kaynak ve doğal mineralli su analizlerinde örnek hazırlama işlemine ihtiyaç duymadan süzülmüş suyun direk enjeksiyonu ile numunelerinde bromatı 2 pg/l. LOQ olarak ölçebilmelidir Firma; bu limiti veya daha aşağı limitlere inebildiğim, doğal kaynak ve doğal mineralli 2 pg/l.lik konsantrasyonlu (bromat için) numunenin çalışmasını uygulamalı olarak gösterilmelidir.

13 8.5 Muayene sonucuna itiraz edilmesi halinde 3 (üç) gün içerisinde İkinci muayene Türk Halk Sağlığı Kurumu tarafından (birinci muayenede bulunmayanlardan) oluşturulacak İtiraz Komisyonu tarafından yapılacaktır. Bu muayenede sadece birinci muayenede uygun bulunmayan özellikler değerlendirilecektir. İtiraz Komisyonunun kararı kesindir. 8.6 Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir. İş bu şartname sekiz (8) ana başlık altında beş (6) sayfadan ibarettir. D 1.» 6

14 GAZ KROMATOGRAFİ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 3 1. KONU: Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına bağlı Bursa Halk Sağlığı laboratuvarlarında kullanılmak üzere 1 (bir) adet Gaz Kromatografl Cihazı satın alınacaktır. 2. GENEL ŞARTLAR : İstekliler, teklif ettikleri ürünlerin veya cihazların TITUBB kayıt / bildirim işlemini tamamlamış olmalıdır. Teklif edilen ürünlerin veya cihazların T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TITUBB) tarafından onaylanmış ürün numaraları, ihale sıra numarası belirtilmek kaydıyla teklifle birlikte yazılı olarak verilecektir. TITUBB tarafından onaylanmayan ürünlerin alımı yapılmayacaktır. Ancak, Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olmayan ürünler veya cihazlar için TİTUBB kayıt veya bildirimi aranmayacaktır. 3. TEKNİK ÖZELLİKLER 3.1. GENEL ÖZELLİKLERİ 1. Bir bütün olarak cihazın tüm fonksiyonlarını tekbir bilgisayar ünitesi tarafından programlanıp kontrol edilebilmeli ayrıca tüm veriler başka bir bilgisayar ünitesine ihtiyaç duyulmadan saklanabilmeli ve her türlü veri işlemi yapılabilmelidir. 2. Gaz kromatografl ünitesi mikroişlemci kontrollü olacak, hem cihaz üzerinde bulunan klavye veya dokunmatik ekran üzerinden hem de yazılım vasıtası ile bilgisayardan kontrol edilecektir. 3. Self diagnostik özelliği ile her açılışta kendini test ederek, kullanıcıya bilgi verecek ve herhangi bir arıza anında kullanıcıya uyarıcı hata mesajı verecektir. 4. Bütün sistem 220 +' 10 V 50 Hz elektrik akımı ile çalışacaktır. 5. Cihaz üzerine en az 2 adet enjeksiyon bloğu ve Kütle dedektör hariç en az 2 adet dedektör aynı anda takılı olmalıdır. 6. Sisteme, seçilecek enjeksiyon bloğunun tipine göre dolgulu ve kapiler kolonlar takılabilmelidir. 7. Sistem istenildiğinde opsiyonel ünite ile kolondan ters akış geçirme (backflush) özelliğine sahip olmalıdır. 8. Gaz tüketimini min. seviyeye indirmek için cihazda Gas-Tasarruf Modu olmalıdır. 9. Taşıyıcı gazın kolondan akış hızı, kolon giriş basıncı, Split oranı ve gaz akışı ile ilgili tüm parametreler elektronik olarak (bilgisayardan klavye vasıtası ile ve/veya cihaz üzerindeki klavyeden) girilebilmelidir. Ayrıca isteğe bağlı olarak Purge gazı ayarı da elektronik olarak yapılabilmelidir. 10. Sıcaklık programı sırasında gazın lineer hızı sabit tutulabilmelidir. 11. Cihazda gaz kaçağı olma durumunda kolonu korumak için cihaz kullanıcısını sesli olarak uyarmalı, cihazın kullanımına izin vermemeli veya fırın otomatik olarak kapanmalı veya soğumalıdır. 12. Cihazda seçilen dedektör tipine bağlı olarak tüp sistemi verilmelidir. Firma laboratuvarda kurulu bulunan tüp sistemine tüpler bağlanamadığında bağlantısını yapacak ve bağlantı ile ilgili ekipmanı (Teknik özellikleri kurum tarafından belirlenen) temin edecektir. 2 adet tüp dolumu firma tarafından sağlanacaktır. JJ

15 13. Sistem IQ, 0Q, PQ özelliklerine sahip olmalıdır ve cihaz teslimatı ve sistem kurulumunda ilgili raporlar kullanıcılara teslim edilmelidir. 14. Her türlü su numunesinde numuneler konsantre edildikten sonra pestisitlerin en az 1 ppb düzeyinde kantitatif analizi yapılabilmelidir KOLON FIRINI 1. Cihaz 2 adet kapiler kolon veya dolgulu kolon ile aynı anda yanyana takılabilmelidir. 2. Kolon fırın büyüklüğü, iki adet 100 metrelik kapiler kolonu alacak büyüklükte olmalıdır. Ayrıca kolon takılışı veya sökülüşü sırasında kolayca çalışabilmeyi sağlamalıdır. 3. Program kademeleri en az 19 kademeli olarak 0,1 C/dak'dan 120 C/dak'a kadar olmalıdır. 4. Kolon fırınının sıcaklık ayar noktası çözünürlüğü veya sıcaklık kesinliği en fazla 1 C olmalıdır veya 450 C'den 50 C'ye en fazla 5 dakikadan daha az bir sürede soğutmalıdır. 6. Hızlı bir şekilde kolon değiştirmeye müsade eden ön kapak olmalıdır. 7. Standart kolonların takılmasına uygun olmalıdır. 8. Cihazın taşıyıcı gazı herhangi bir nedenle kesildiğinde (tüp bitmesi, kaçak v.s.) fırın otomatik olarak kapanmalı veya soğutulması ile kolonların zarar görmesi engellenmelidir. 9. Kolon fırını ortam sıcaklığının +4 C üzerinden 450 C 'ye kadar ısıtılabilmelidir ENJEKSİYON SİSTEMİ 1. Enjektör platformu üniversal olmalı, cihaza aynı anda iki adet enjeksiyon bloğu takılabilmeli ve birbirinden bağımsız olarak kullanılabilmelidir. 2. Cihaz üzerinde istenildiğinde PTV veya PSS sıcaklık programlamalı split/splitless ve on-kolon enjeksiyon bloğu, bir adet split/splitless enjeksiyon bloğu takılabilmelidir. Split/splitless modundayken yüksek hassasiyetle taşıyıcı gaz akış hızını ve basıncını kontrol edebilmelidir. 3. İsteğe bağlı olarak olarak istenildiğinde ilave edilen Purge&Trap (PT),Thermal Desorptin (TD) ve HeadSpace (HS) çalışmaları yapılabilmelidir. 4. Elektronik akış veya basınç kontrolü olmalıdır. 5. Enjeksiyon bloğu sıcaklığı ortam sıcaklığının +10 C üzeri ile 400 C veya daha üst sıcaklıklara 1 C artımla ayarlanabilmelidir SPLİT-SPLİTLESS ENJEKSİYON BLOĞU 1. Her türlü kapiler kolon ile çalışmaya uygun olmalı ve 50 pm mm iç çaplı kolonlar takılabilmelidir. 2. Split oranı en az 7500:1 oranında ayarlanabilmelidir. 3. Eser madde analizlerinde splitless veya pulsed splitles modlarında çalışılabilmelidir. 4. Maksimum çalışma sıcaklığı en az 400 C olmalıdır. 5. Taşıyıcı gaz seçimi yapılabilmeli (H2, Ar, He, N2) ve seçilen gazın cinsine göre otomatik olarak akış ayarı yapmalıdır. 6. Septum purge gaz akış ayarı cihaz veya yazılım üzerinden yapılabilmelidir. 7. Gaz sarfiyatını azaltmak için Gas Saver modu bulunmalıdır. 8. Cihaz üzerinde split/splitless çalışmaya uygun iki adet enjeksiyon ünitesi olmalıdır. 2

16 3.5. OTO ENJEKTÖR / ÖRNEKLEYİCİ ÜNİTESİ 1. Oto enjektör tüm enjeksiyon bloklarına ve her tip kolonlara enjeksiyon yapabilmelidir. 2. Oto enjektör ünitesi ile birlikte verilecek olan otomatik örnekleyici ünitesi; 1.5-2ml lik en az 100 viali alabilecek kapasitede olmalıdır. 3. Her numune için 1-99 kez tekrar yapabilmelidir. 4. Enjeksiyon hacmi 0.1 ul veya 1 ul artışlarla en az 1-10 ul aralığında ayarlanabilmelidir. 5. Numune enjeksiyonundan önce şırınganın numune ile yıkanma sayısı en az 0-15 arasında, solvent ile yıkanma sayısı en az 0-15 arasında ayarlanabilmelidir. 6. Şırınganın numune şişesine dalma derinliği yukarı ve aşağı pozisyonlarda ayarlanabilmelidir ELEKTRON YAKALAYICI DEDEKTÖR (ECD) 1. Maksimum çalışma sıcaklığı en az 350 C olmalıdır. 2. Lineer dinamik çalışma aralığı 10 4 veya 10 4den daha yüksek olmalıdır. 3. Minimum algılanabilir miktar BHC için 6 fg/s yada Lindan için 4.4 fg/ml yada 7 fg/saniye yada 5fg/s perkloroetan olmalıdır ALEV IYONIZASYON DEDEKTÖRÜ (FID) 1. Dedektör alev sönmesini dedekte edebilmeli ve otomatik tekrar-alevleme (re-ignition) özelliğine sahip olmalıdır. 2. Sistemin çalışma sıcaklığı 450 C kadar çıkabilmelidir. 3. Lineer dinamik çalışma aralığı en az 106 veya daha büyük olmalıdır. 4. Veri eldesi hızı 250 Hz veya daha büyük olmalıdır YAZILIM 1. Yazılım, cihazın tüm modüllerini kontrol edebilmelidir. 2. Analiz parametreleri yazılım üzerinden eksiksiz girilebilmeli ve kontrol edilebilmelidir. 3. Analiz devam ederken veya analiz bittikten sonra pikler tanımlanabilmelidir. 4. Cihaz açık iken eski dataların çalışılabilmesi için yazılımda off-line sayfası bulunmalıdır 5. Tam otomatik veri işleme programları içermelidir. 6. Yazılımdan istenilen formatta raporlama yapılabilmelidir. 7. GC, oto- örnekleyicisi parametreleri bilgisayar kontrolü olmalıdır. 8. Analiz devam ederken devam eden sequence veya batch tablosunu durdurmaya gerek olmadan veya pause basarak yeni numune eklenebilmelidir. 9. Cihaz ile verilecek bilgisayarın özellikleri en az Intel Core İ core/4-thread; 3.1 GHz, 6MB L2 cache işlemci; 4GB (2x2GB) Non-ECC DDR MHz RAM hafıza, SATA 1 TB, 6.0 GB/s, 7200 RPM with 32 MB data burst cache hard disk, 16X DVD+/-RW SATA Drive DVD yazıcı ve Microsoft Windows 7 Professional 32 bit işletim sistemi ve 22 inch LCD ekran ve laser jet printer olmalıdır.

17 4. YEDEK PARÇA VE AKSESUAR 1. Toplam 4 adet kapiler kolon (özellikleri daha sonra belirlenecektir.) 2. Gaz Kromatografı Montaj Kiti 3. Taşıyıcı Gaz Filtresi adet kullanıcı tarafından hacmi belirlenecek enjektör adet nut 6. Bilgisayar ve laser yazıcı adet Liner adet Splitless lineı* ve gerekiyorsa ECD liner adet Oring ve gerekiyorsa goldseal er adet 0,25mm ID ve 0,32mm ID kapiler kolonlar için ferrul 11. Gaz Kromotografısi için kalibrasyon (OQ-PV testleri için) çözeltisi Adet septum 13. Otosamplere uygun 5000 adet 1,5-2 mltik vial, vidalı PTFE/silicone septum kapaklarıyla) 14. Cihaz bakımı için gerekli anahtar seti adet PTFA fıltre-teflon 0.45 pm-hydrophilic Çap:25 mm (enjektör ucuna takılabilen filtre) 16. Sistemle birlikte 500 adet C18 ( 6 mi hacim-500 mg kapasiteli) SPE kartuşu verilmelidir. 17. Sistemle birlikte SPE de kullanmak üzere bir adet vakum manifoldu ve vakum pompası verilmelidir. 18. Sistemle birlikte tüm bağlantılar, montaj kitleri verilmelidir. 19. Yazıcıya uygun 4 adet kartuş seti yedek verilmelidir. 20. Cihazın, kesintisiz en az 15 dakika çalışmasını sağlayacak güç kaynağı (en az 6 kvtık) firma tarafından verilmelidir. 21. Cihazın konulacağı laboratuvara uygun şekilde sabitlenebilen tekerlekli banko yapılmalıdır. 5. EĞİTİM : 5.1. İhaleyi kazanan firma, (bedelsiz olarak) cihazı kullanacak laboratuar personeli ile Kurumun teknik elemanlarına; cihazın teknik özelliklerini, çalışma prensiplerini, bakım, onarım, validasyon ve kalibrasyon konularını içeren 15 (onbeş) iş günü yerinde eğitim vermelidir. Katılan personele eğitim sertifikası verilmelidir. Ayrıca bu eğitim süresince cihazı kullanacak laboratuvar personeline çalışılacak metotlar, metot koşulları ve bilgileri ücretsiz olarak verilmeli, aplikasyon oluşturulup, sonuçların rapor edilebilir duruma gelmesi sağlanmalıdır Cihaz Validasyonu; Cihaz kurulumundan sonra validasyonu için Oparational Qualification (OQ) ve Performance Qualifıcation/Verifıcation(PQ/V) testleri yapılıp,test sonuçlarının uygunluğu rapor edilecektir. Oparational Qualification (OQ) ve Performance Qualification/ Verification (PQ/V) testleri garanti kapsamı içinde yılda bir olmak üzere iki kez daha yapılacaktır. 6. TEKNİK SERVİS VE GARANTİ: 4

18 6.1. Cihazlarda 2 yıl tam garanti, 10 yıl yedek parça garantisi olacaktır. Garanti belgeleri satıcı ve İmalatçı/İthalatçı tarafından ayrı ayrı cihazın teslimi esnasında Muayene ve Kabul Komisyonuna teslim edilecektir Firmalar; garanti sonrasında; bakım ve onarım hizmetlerinin hangi şartlarda (parça dâhil, parça hariç, vb.) ve ihale fiyatına göre hangi oranda olacağı ile periyodik olarak gerçekleştirilecek kalite kontrol testleri ve gerektiğinde yapılacak kalibrasyonların fiyat tekliflerinin, ihale dosyasına giren evraklar içerisinde yazılı olarak bulunduracaklardır Bakım sözleşmesi yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın en geç 48 saat içerisinde arızalara cevap verilmeli ve sorun giderilmelidir Cihazın üretici firması, muayene ve kabul işlemlerini tamamladığı tarihten itibaren imalat ve montaj hatalarına karşı en az iki (2) yıl garanti taahhüdünde bulunacaktır. Bu süre içerisinde meydana gelebilecek arıza ve ortaya çıkabilecek fabrikasyon hatalarına, kendilerine tebliğ edilmesine müteakip en geç üç (2) gün içinde müdahale ve en geç beş (5) gün içinde (parça gerektirmeyen durumlarda) ücretsiz tamir edilecektir. Herhangi bir arıza sebebi ile geçen süre garanti süresine eklenecek ve süresi içerisinde giderilmeyen arızalardan doğacak kurum zararları firma tarafından karşılanacaktır Firmalar garanti süresinden sonraki an az on (10) yıl boyunca, ücreti karşılığında yedek parça, aksesuar ve sarf malzemesi temin etmeyi, cihaz bakim ve onarımı yapmayı veya yaptırmayı taahhüt edecektir. İhaleyi alan firma ile idare arasında istenildiği takdirde yapılacak bir bakım-onarım sözleşmesi gereğince, belirli zaman aralıklarıyla servis hizmetlerinin yerine getirilmesi istenebilecektir En çok kullanılan yedek parça ve sarf listesi döviz bazında fiyatlandırılarak verilecektir 6.7. GC Detektörlerden kaynaklı radyasyon için Atom Enerjisi Kurumundan alınan Radyasyon Uygunluk belgesi verilmelidir. 7.TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI : 7.1. Firmalar şartname maddelerine Türkçe olarak, ayrı ayrı ve şartnamedeki sıraya göre cevap vereceklerdir. Bu cevaplar "... marka...model cihazı teklifimizin şartnameye uygunluk belgesi" başlığı altında teklif veren firmanın başlıklı kağıdına yazılmış ve yetkili kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. Bu cevaplar orijinal dokümanları ile karşılaştırıldığında herhangi bir farklılık bulunursa firma ihale dışı bırakılacaktır Şartnameye uygunluk belgesi hazırlamayan ve şartnamede istenilen teknik özellikleri sağlamayan firmaların teklifleri red edilecektir Satın Alma ve İhale Komisyonu gerekli gördüğü hallerde demonstrasyon isteyebilir. Firmalar demonstrasyonu nasıl sağlayacaklarını bildireceklerdir. Demonstrasyon yapmayan veya demonstrasyon sonucu cihazı uygun görülmeyen firmaların teklifleri red edilecektir Cihaz ile ilgili tüm teknik dokümanlar teklif ile birlikte verilecektir Teklif edilen cihaz için üretici veya distribütör firma tarafından satıcı firmaya verilen yetki belgesi olacaktır. 8. MUAYENE VE KABUL : 8.1. Cihaz ve ekipmanlar ilgili firma tarafından kurulup çalışır halde teslim edilecektir Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamındaki cihazların veya ürünlerin kullanma kılavuzu ve etiket bilgileri Yönetmeliklere uygun olarak Türkçe olacaktır. Türkçe kullanım kılavuzu bulunmayan tıbbi cihazların muayene ve kabul işlemleri yapılmayacaktır.

19 8.3. Firma yetkilileri, muayene sırasında hazır bulunmadıkları takdirde muayenenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler Muayene sonucuna itiraz edilmesi halinde 3 (üç) gün içerisinde İkinci muayene Başkanlıkça (birinci muayenede bulunmayanlardan) oluşturulacak İtiraz Komisyonu tarafından yapılacaktır. Bu muayenede sadece birinci muayenede uygun bulunmayan özellikler değerlendirilecektir. İtiraz Komisyonunun kararı kesindir Bu şartnamede belirtilmeyen hükümler konusunda idari şartname hükümleri geçerlidir. İş bu şartname sekiz (8) ana başlık altında altı (6) sayfadan ibarettir. 6

20 GAZ KROMATOGRAFİ / KÜTLE SPEKTROMETRESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına bağlı Bursa Halk Sağlığı Laboratuvarlarında kullanılmak üzere 1 (bir) adet Gaz Kromatografi / Kütle Spektrometresi ( GC/MS ) cihazı satın alınacaktır. 2. GENEL ŞARTLAR: İstekliler ve isteklilerin teklif ettiği ürünlerin TITUBB kayıt / bildirim işlemini tamamlamış olmalıdır. Teklif veren istekliler teklif edilen ürünler / cihazların T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TITUBB) tarafından onaylanmış bulunan ürün numarasını ihale sıra numarası belirtilerek yazılı olarak teklifleriyle birlikte vereceklerdir. TITUBB tarafından onaylanmayan ürünlerin alımı yapılmayacaktır. Ancak, Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri kapsamında olmayan ürünler veya cihazlar için TİTUBB kayıt veya bildirimi aranmayacaktır. 3. TEKNİK ÖZELLİKLER: 3.1. GENEL ÖZELLİKLER Sistem 1 adet gaz kromatografi, 1 adet quadrupol tip kütle dedektörü, 1 adet split/splitless enjeksiyon bloğu, 1 adet oto sampler ünitesi, 1 adet sistemi kontrol eden bilgisayar, 1 adet laser yazıcı ve 1 adet lisanslı yazılımdan oluşmalıdır. Elektron Impact(EI) iyonizasyon kaynağı içermelidir Bir bütün olarak cihazın tüm fonksiyonları tek bir bilgisayar ünitesi tarafından kontrol edilebilmeli, ayrıca tüm veriler başka bir bilgisayar ünitesine ihtiyaç duyulmadan saklanabilmeli ve her türlü veri işlemi yapılabilmelidir Cihazda kullanılan ana parçalar (Gaz Kromatografi ve Kütle Spektrometresi) tek bir üretici firma tarafından üretilmiş olmalıdır Self-testing özelliği sayesinde cihaz her açılışında kendini test ederek kullanıcıya bilgi vermelidir ve herhangi bir arıza durumunda kullanıcıyı uyarmalıdır. Cihaz üzerindeki hafızada Logbook içerisine, oluşan arızalan tarihleri ile birlikte kayıt etmelidir Cihazla birlikte en az 100 numunelik Oto-Sampler verilmelidir. Gaz kromatografi cihazına isteğe bağlı olarak aynı anda enjeksiyon yapabilen iki adet oto enjektör takılabilmeli veya otomatik örnekleyici her iki enjektör bloğuna da ardışık olarak enjeksiyon yapabilmelidir Cihaz en az 5 adet bağımsız ısıtma bloğuna sahip olmalıdır.

İlk Yayın Tarihi Revizyon Tarih/No /00 Gaz Kromatografisi Kütle Spektrofotometresi (GC/MS) Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi Revizyon Tarih/No /00 Gaz Kromatografisi Kütle Spektrofotometresi (GC/MS) Teknik Şartnamesi 1 / 8 Gaz Kromatografi Kütle Spektrometre (GC/MS) cihazı analiz edilen maddeyi iyonize etmeli ve kütle/ yük (m/z) oranlarına göre ayırarak teşhis ve miktar tayinini sağlamalıdır. GENEL ÖZELLİKLER : 1.

Detaylı

SIVI KROM ATOGRAFİ/ YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ QUADRUPOLE - ORBİTRAP KÜTLE SPEKTROMETRE (LC/MS/MS) CİHAZI TEKNİK ŞARTNAM ESİ

SIVI KROM ATOGRAFİ/ YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ QUADRUPOLE - ORBİTRAP KÜTLE SPEKTROMETRE (LC/MS/MS) CİHAZI TEKNİK ŞARTNAM ESİ SIVI KROM ATOGRAFİ/ YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ QUADRUPOLE - ORBİTRAP KÜTLE SPEKTROMETRE (LC/MS/MS) CİHAZI TEKNİK ŞARTNAM ESİ 1. KONU: Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına bağlı İstanbul 3 Nolıı Halk Sağlığı

Detaylı

T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı

T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı T.C. SA Ğ LIK BA K A N LIĞ I Türkiye Halk Sağlığı K urum u Başkanlığı 1 lifsciyiy K&& K U M iıü Sayı : Konu: K ati T ek lif venneye davet (2015/155) K urum um uz ihtiyacı olan 1 K alem m alzem e 4734 sayılı

Detaylı

S.No Malzemenin Adı Miktarı Birim Fiyatı Toplam Fiyat

S.No Malzemenin Adı Miktarı Birim Fiyatı Toplam Fiyat J^L T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı îitffeiye Kî& Sayı : Konu: Kati Teklif vermeye davet (2015/174) Kurumumuz ihtiyacı olan 4 Kalem malzeme 4734 sayılı ihale kanununu 22/d

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı JML T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı T urttiyfc tttirtjrraj S a r ig i' Konu: Katı Teklif vermeye davet (2015/178) Kurumumuz ihtiyacı olan 11 Kalem malzeme 4734 sayılı ihale

Detaylı

LC-MSMS ile Sularda. Bromat İyonu Tayini

LC-MSMS ile Sularda. Bromat İyonu Tayini UYGULAMA NOTU Sıvı Kromatografi Kütle Spektrometre M014 LC-MSMS ile Sularda (İçme / Kullanma ve Doğal Mineralli Sular) Bromat İyonu Tayini HAZIRLAYAN Dr. Engin BAYRAM Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU:

Detaylı

DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ DOPPLER CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Cihaz, Lazer-Doppler Akımölçme (Flowmetre) yöntemi ile çalışmalıdır. 2. Cihaz, Mikro vasküler alanda kan akımı saptanması amacına uygun tasarlanmış olmalıdır. 3. Deney

Detaylı

HPLC SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Sistemi oiuşturan tüm modüller herhangi bir voltaj adaptörüne ihtiyaç duymadan 220 şebeke voltajı ile çalışmalıdır.

HPLC SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Sistemi oiuşturan tüm modüller herhangi bir voltaj adaptörüne ihtiyaç duymadan 220 şebeke voltajı ile çalışmalıdır. HPLC SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Sistemi oiuşturan tüm modüller herhangi bir voltaj adaptörüne ihtiyaç duymadan 220 şebeke voltajı ile çalışmalıdır. 2. Sistemi oluşturan modüller herhangi bir kontrol

Detaylı

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ

OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) TEKNİK ŞARTNAMESİ OTOMATİK MİKROPİPET SETİ (BEŞ DEĞİŞİK HACİMLİ PİPET VE STANDIYLA) 1 TEKNİK ŞARTNAMESİ 1.Mikropipetler sürekli piston vuruşlu ve ayarlanabilir hacimli olmalıdır. 2.Mikropipetler elektronik ve renkli ekrana

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAYIN FİRMA YETKİLİSİ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuarında kullanılmak üzere aşağıda belirtilen malzemelerin alımlarının yapılması

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİYOMEDİKAL KALİBRASYON CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİYOMEDİKAL KALİBRASYON CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BİYOMEDİKAL KALİBRASYON CİHAZLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ I. KONU II. TEKNİK ŞARTNAMELER III. YEDEK PARÇA VE AKSESUARLAR IV GARANTİ SÜRESİ BAKIM ONARIM, KALİBRASYON

Detaylı

ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ ETİLEN OKSİT DÜŞÜK ISI GAZ STERİLİZASYON CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu Teknik Şartname için yurt içinden satın alınacak Etilen Oksit Düşük Isı Gaz Sterilizasyon Cihazı nın Teknik özellik, kontrol

Detaylı

UYGULAMA NOTU. HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi. Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi HAZIRLAYAN

UYGULAMA NOTU. HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi. Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi HAZIRLAYAN UYGULAMA NOTU Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi L018 HPLC ile Gıda Ürünlerinde Fenolik Bileşen Analizi HAZIRLAYAN Uzm. Kim. Ozan Halisçelik ve Kim. Ömer H. Turmuş Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU:

Detaylı

Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID

Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID Mobil Uygulamalar İçin Hidrokarbon Analiz Cihazı SmartFID Otomatik işlemler için mikroişlemci odaklı 5,7 "LCD dokunmatik ekran ölçüm aralığı: 0-100.000 ppm / 0-160.000 mgc, ayarlanabilir otomatik ölçüm

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/07/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2011092 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 0/08/2011 TARİHİ,

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER

TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER TÜRK KIZILAYI KOAGÜLASYON TEST KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1. TEDARİK EDİLECEK KOAGÜLASYON TEST KİTLERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 2. KOAGÜLASYON CİHAZININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 4 3. İHALE AŞAMASINDA

Detaylı

TÜRK KIZILAYI RFID YAZICI, RFID OKUYUCU VE ETİKET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI RFID YAZICI, RFID OKUYUCU VE ETİKET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI RFID YAZICI, RFID OKUYUCU VE ETİKET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1.TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR... 4 3. GARANTİ

Detaylı

TEKNİK ŞARTNAME FORMU

TEKNİK ŞARTNAME FORMU BİLGİSAYAR VE BİLGİSAYAR BİLEŞENLERİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1 - a) Masaüstü Bilgisayar 36 Adet 1. Intel Core i5-4.nesil ve işlemci hızı 2.6 Ghz veya üzeri olmalıdır. 2. İşlemci Önbelleği en az 3Mb olmalıdır.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 23/0/202 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 202493 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 27/0/202 TARİHİ, SAAT

Detaylı

6. Cihazla birlikte 2 (iki) adet ilave UV lambası verilmelidir. Bu lambalara ek olarak

6. Cihazla birlikte 2 (iki) adet ilave UV lambası verilmelidir. Bu lambalara ek olarak 1 ULTRA SAF SU SİSTEMİ (Tİp-2) TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Ultra saf su sistemi, her hangi bir ekleme olmadan doğrudan çeşme suyundan RO (ters ozmoz) ile ultra saf su üretebilen kompakt tek bir cihazdan oluşmalıdır.

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ

LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ TEKNİK ŞARTNAMESİ LABALT T80 K AŞI DOLABI PASLANMAZ 1. Cihazın hacmi Brüt 85 lt Net 55 lt. 2. Cihazın en az 48 cm x52 cmx85 cm ölçülerinde. 3. Cihaz ideal saklama sıcaklığı olan +2/+8 C arasında çalışmalı ve +4 C ye set

Detaylı

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ

BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ BESMAK MARKA BCO 113 SERİSİ TAM OTOMATİK BİLGİSAYAR KONTROLLÜ HİDROLİK BETON TEST PRESİ VE EĞİLME TEST SİSTEMİ Resim 1- Beton Basınç Dayanımı Test Presi Resim 2 - Eğilme Test Sistemi BETON TEST PRESİ GENEL

Detaylı

Döküm Tarihi : Sayfa : 1. Bölüm Kodu : COCUK YENIDOGAN YOGUN BAKIM SERVISI : 24149

Döküm Tarihi : Sayfa : 1. Bölüm Kodu : COCUK YENIDOGAN YOGUN BAKIM SERVISI : 24149 Sayfa : 1 2001046 ENJEKTÖR POMPA SETİ 2.000,00 ADET : 24149 ENJEKTOR POMPA SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Enjektörler hasta tedavisinde kullanılmak üzere perfüzyon pompalarına uyumlu olmalıdır 2. Enjektörlerin

Detaylı

TÜRK KIZILAYI REZİDÜEL LÖKOSİT SAYIM KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER

TÜRK KIZILAYI REZİDÜEL LÖKOSİT SAYIM KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER TÜRK KIZILAYI REZİDÜEL LÖKOSİT SAYIM KİTLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1.TEDARİK EDİLECEK REZİDÜEL LÖKOSİT SAYIM KİTLERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 2.FLOW SİTOMETRE CİHAZININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ 4 3.İHALE

Detaylı

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits.

Kömür Analiz Cihazları, www.u-therm.com. Su ve Atık Su Analiz Cihazları, www.chemetrics.com. Genel Laboratuvar Cihazları, www.lab-kits. Trio Teknik Cihazlar 2010 yılında laboratuvar cihazları satışı ve teknik destek konusunda 10 yıllık tecrübeye sahip bir ekip tarafından kurulmuştur. Sahip olduğu birikim ve müşteri odaklı çalışma ile hedefimiz

Detaylı

TÜRK KIZILAYI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK MALZEMELERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR........4 3. TESLİMAT..4

Detaylı

Uzm.Dr. F. Yüce AYHAN

Uzm.Dr. F. Yüce AYHAN TEKNİK ŞARTNAME HAZIRLAMA PRENSİPLERİ Uzm.Dr. F. Yüce AYHAN Kamu İhale Kanunu nun 12. maddesi teknik şartnameler konusuna yer vermektedir. Buna göre teknik şartname bir mal veya hizmet alımında esas olan

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491

Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Evrak Tarih ve Sayısı: 19/11/2014-491 Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır. Evrak sorgulaması http://ebys.gop.edu.tr/envision/validate_doc.aspx?v=bek44ht6

Detaylı

Zeyilname Zeyilname No:4

Zeyilname Zeyilname No:4 Zeyilname Zeyilname No:4 Not: Bu Zeyilname bu sayfa dahil olmak üzere toplam 7 sayfadan oluşmaktadır. Zeyilname No:4 1/6 GİRİŞ 4x4 MOBİL HABERLEŞME ARACI ALIMI (GA4.18) ZEYİLNAME NO: 4 Orijinal ihale dökümanları

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM140

Konveyörlü Tip WTM140 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY

TÜRK KIZILAYI KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ KIZILAY TÜRK I KUZEY MARMARA BÖLGE KAN MERKEZİ ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER 1.-2. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN TEKNİK ÖZELİKLERİ 1 3. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN EVRAKLAR..1 4. GARANTİ

Detaylı

GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi

GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi UYGULAMA NOTU Gaz Kromatografi Kütle Spektrometri M036 GCMS ile Ambalajda Fitalat Kalıntı Analizi HAZIRLAYAN Yük. Kim. Müh. Hacer ÖZKAN Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU: Ambalajda fitalat kalıntısının

Detaylı

YARI-PREPARATİF YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YARI-PREPARATİF YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YARI-PREPARATİF YÜKSEK PERFORMANSLI SIVI KROMATOGRAFİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. GENEL ŞARTLAR : 1. Cihaz normal laboratuvar koşullarında 220V, 50Hz şebeke ceryanı ile çalışmalı ve %10'luk değişimlerden etkilenmemelidir.

Detaylı

TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN SAYISI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ....3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR.... 4 3. TESLİMAT...

Detaylı

ı. BCR-ABL Mbcr Kiti(p210) 144 test

ı. BCR-ABL Mbcr Kiti(p210) 144 test C.B.Ü. TIP FAKÜLTESi TıBBi GENETiK ANABiLiM DAlı Moleküler Genetik Hematolojik Malignensi Translokasyon Testleri ve Cihaz Teknik Şartnamesi ı. BCR-ABL Mbcr Kiti(p210) 144 test 2. BCR-ABL mbcr Kiti(p190)

Detaylı

ONDOKUZ MAYISI İNİ Y1İRK İTESİ

ONDOKUZ MAYISI İNİ Y1İRK İTESİ ONDOKUZ MAYISI İNİ Y1İRK İTESİ P roje Y önetim O fisi B aşkan lığı Sayı : 59712486-934.01.03-E.725 09/01/2017 Konu : Yaklaşık Maliyet Fiyatı İLGİLİ MAKAMANA Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetimi

Detaylı

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi

İlk Yayın Tarihi Öğrenci Laboratuvarı Benç Sistemleri Teknik Şartnamesi 1 / 7 A. Genel Özellikler: 1. Laboratuvar kurulumunda gerçekleştirilecek tüm yapım işlemleri ihale üzerinde kalan firmaya ait olmalıdır. Laboratuvara yapılacak tezgah, alt dolap, raf sistemi, çekmecelerin

Detaylı

TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI MASA ÜSTÜ SANTRİFÜJ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN SAYISI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ....3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR.... 4 3. TESLİMAT...

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

ŞARTNAME. İşin Çeşidi : Bilgisayar Alımı. Alınması Planlanan Ürünler: 55 Adet Asus P2528LJ Model. 40 Adet Asus i Model

ŞARTNAME. İşin Çeşidi : Bilgisayar Alımı. Alınması Planlanan Ürünler: 55 Adet Asus P2528LJ Model. 40 Adet Asus i Model ŞARTNAME İşin Çeşidi : Bilgisayar Alımı. Alınması Planlanan Ürünler: 55 Adet Asus P2528LJ Model 40 Adet Asus i7 6700 Model 55 Adet Asus P2430UJ Model Şartnamede; İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ASÜ, Teklif

Detaylı

ICP-MS (İNDÜKTİF EŞLEŞMİŞ PLAZMA KÜTLE SPEKTROMETRESİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ

ICP-MS (İNDÜKTİF EŞLEŞMİŞ PLAZMA KÜTLE SPEKTROMETRESİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ GİRİŞ ICP-MS (İNDÜKTİF EŞLEŞMİŞ PLAZMA KÜTLE SPEKTROMETRESİ) TEKNİK ŞARTNAMESİ Cihaz çevre, jeokimyasal, nükleer, klinik ve gıda numunelerinde eser element tayininde kullanılacak masaüstü ICP-MS sistemi

Detaylı

İ.T.K Bülten. Özel Sayı Cilt 1, Sayı 6. 13 Kasım 2007

İ.T.K Bülten. Özel Sayı Cilt 1, Sayı 6. 13 Kasım 2007 İ.T.K Bülten Özel Sayı Cilt 1, Sayı 6 13 Kasım 2007 Su banyoları, Yağ banyoları Çalkalamalı banyolar İmmersiyon tipi ısıtıcılar İmmersiyon tip ısıtıcılar için paslanmaz çelik ve şeffaf polikarbonat banyolar

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSDN0001 Elektron Hızlandırıcısı Ve Işınım Tesisi (TARLA) Proje Numarası: 2006K-120470 Teknik Şartname Baskı Devre Makinası İçin; Teknik

Detaylı

Miktar Birim Birim Fiyat Toplam Fiyat (Rakamla)

Miktar Birim Birim Fiyat Toplam Fiyat (Rakamla) BiYO GÜVENLİK KABiNİ İHTİYAÇ LİSTESİ Malın / İşin Adı Miktar Birim Birim Fiyat Toplam Fiyat (Rakamla) 1 1 Biyo Güvenlik Kabini (150 cm) 4 Adet L (Rakam la> CLASS İİ A BİYOGÜVENLİK KABİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSDN014 Elektron Hızlandırıcısı ve Işınım Tesisi (TARLA) Project Grand No: 2006K 120470 Alımın Adı: Optik mikroskop alımı şartnamesi Doküman

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM300

Konveyörlü Tip WTM300 serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama, tezgahaltı, giyotin tip, konveyörlü,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 18/01/2012 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2012356 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 23/01/2012 TARİHİ,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ /04/010 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 0103070 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 9/04/010 TARİHİ, SAAT

Detaylı

-86 Ultra Derin dondurucular Liyofilizatörler (-55 ~ -120 C)

-86 Ultra Derin dondurucular Liyofilizatörler (-55 ~ -120 C) -86 Ultra Derin dondurucular Liyofilizatörler (-55 ~ -120 C) -156 C CRYO Çift kompresör teknolojisi RS232 bağlantır arayüzü 0.1 C hassasiyetinde soğutma Kullanıcı şifresi ile güvenlikli setpoint sistemi

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KOLPOSKOP CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KOLPOSKOP CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KOLPOSKOP CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından satın alınacak

Detaylı

TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI 2014 YILI DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN SAYISI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ...3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR....4 3. TESLİMAT...4,5

Detaylı

MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı

MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı MET ONE 6000 P Serisi Uzaktan Kumandalı Havada Partikül Sayım Cihazı Yüksek performanslı, güvenilir, 0.5 μm hassasiyetli, uzaktan kumandalı. MET ONE 6000P 0.5 μm sensörlü uzaktan kumanda hava kaynaklı

Detaylı

Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır.

Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır. Tüm kimyasallar analitik saflıkta olmalıdır. 0.02-0.2 ml ARASI AYARLANABİLİR 1. Pipetlerin hacim aralıkları, hacim ayarlama değeri, ve hata payları aşağıdaki gibi olmalıdır: Sistematik Rasgele Hacim Hacim

Detaylı

24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler

24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler 24/30-28/35-32/40 kw Premix Sistemli Yoğuşmalı Kombiler Yoğuşmalı Premix Sistem Kombiler 24/30-28/35-32/40 kw Parametre ayarları Priwa Beyaz dijitli koyu mavi aydınlatmalı LCD ekran Basma butonlu MODE

Detaylı

DC REDRESÖR / AKÜ ŞARJ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAME

DC REDRESÖR / AKÜ ŞARJ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAME DC REDRESÖR / AKÜ ŞARJ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAME 1. KONU: Bu Teknik Şartname, Mikro İşlemci Kontrollü Akü Şarj Cihazı teknik özelliklerini, kalite kontrole ilişkin muayene metotlarını ve diğer hususları kapsar.

Detaylı

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01

DÖKÜM FIRINI (22 Lt.) ERC-01 Döküm Fırını Tamir ve İmalatı Sağlık Bakanlığı Onaylı Toz Maskeleri Toz ve Çapak Gözlükleri İş Güvenliği Malzemeleri Santrifüj Bakın ve Onarımı Her Türlü Kumlama Bakım ve Onarımı www.sertekniklab.com DÖKÜM

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HAKAN ÇETİNSAYA İYİ KLİNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sayı : / 005 Konu : Teklif Mektubu Hakkında Merkezimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarları belirtilen malzemelere

Detaylı

Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI. www.forbi.com.tr

Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI. www.forbi.com.tr Katalog Başlığı SU ANALİZ EKİPMANLARI SU ANALİZ SPEKTROFOTOMETRESİ AQUALINE SU ANALİZ SPEKTROFOTOMETRESİ AQUALINE GENEL ÖZELLİKLERİ UV VIS ve VIS seçenekleri Diagnostik testleri yaparak analiz güvenliğini

Detaylı

Enerjimiz Herseye Yeter

Enerjimiz Herseye Yeter PERSONEL GEÇİŞ CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ Parmak izi onaylama hızı 0.3 saniye veya daha az olmalıdır. Hata kabul oranı 0,00001 den daha yüksek olmamalıdır. Hatalı reddetme %0,01 veya daha az olmalıdır. Cihaz

Detaylı

VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ BİRİM DEĞERİ TALEP EDİLEN MİKTAR

VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ BİRİM DEĞERİ TALEP EDİLEN MİKTAR VAN HALK SAĞLIĞI LABORATUVAR A AİT SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMESİ Sıra No HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI SARF MALZEME İHTİYAÇ LİSTESİ TALEP EDİLEN MİKTAR BİRİM DEĞERİ 1 VDRL(SİFİLİZ) 3 500 ADET 2 Anti-A 8 000

Detaylı

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB

TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI ŞARTNAME HAZIRLAMA PROSEDÜRÜ PR24/KYB TİTCK/ DESTEK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI/ ANALİZ VE KONTROL LABORATUVAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI PR24/KYB Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu prosedürün amacı; Daire Başkanlığının ihtiyacı

Detaylı

HACH LANGE. Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ

HACH LANGE. Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ HACH LANGE Evsel Atık Su Arıtma Tesisine Giriş Öncesi Endüstriyel Deşarjların İzlenmesi İSKİ Örneği HACH LANGE TÜRKİYE OFİSİ Metin BARAN Proje Müdürü 24 Eylül 2014 Hach Lange Dünya üzerinde birçok noktada

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 29/04/2011 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20112935 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 05/05/2011 TARİHİ,

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS250 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

UYGULAMA NOTU. LCMSMS ile Bebek Devam Formülleri ve Süt Tozunda Melamin Analizi. Sıvı Kromatografi Kütle Spektrometre HAZIRLAYAN

UYGULAMA NOTU. LCMSMS ile Bebek Devam Formülleri ve Süt Tozunda Melamin Analizi. Sıvı Kromatografi Kütle Spektrometre HAZIRLAYAN UYGULAMA NOTU Sıvı Kromatografi Kütle Spektrometre M033 LCMSMS ile Bebek Devam Formülleri ve Süt Tozunda Melamin Analizi HAZIRLAYAN Dr. Engin Bayram Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU: Bebek devam formülü

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı 1 örfiyi? Sayı : Konu: Kati Teklif vermeye davet (2015/188) Kurumumuz ihtiyacı olan 6 Kalem malzeme 4734 sayılı ihale kanununu 22/d maddesi

Detaylı

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TOPRAK DİRENCİ ÖLÇÜ ALETİ ŞARTNAMESİ 2015-06

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş. TOPRAK DİRENCİ ÖLÇÜ ALETİ ŞARTNAMESİ 2015-06 1. KONU Bu şartname, Erişim Şebekelerinde Telekomunikasyon kablo, sistem ve binalarının topraklama sistemlerinin direnç ölçüleri yapmak üzere satın alınacak Kazıklı Tip ve Clamp Tipi Toprak Direnci Ölçü

Detaylı

Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında olmalıdır.

Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında olmalıdır. EK-1 DİJİTAL SİYAH BEYAZ FOTOKOPİ MAKİNASI TEKNİK ŞARTNAMESİ : Teklif edilen makinenin baskı hızı en az dakikada en az 30 kopya maksimum A3 baskı hızında Teklif edilen fotokopi makinesi dakikada en az

Detaylı

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ DIRECT LIQUIMAX (DLM) OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada

Detaylı

1/1 Adres : Fevziçakmak Sk. 11/5-6 Kızılay Ankara Tel : Faks :

1/1 Adres : Fevziçakmak Sk. 11/5-6 Kızılay Ankara Tel : Faks : Model : ARTİS PORSELEN FIRINI Toplam Sayfa : 1 1. Maksimum sıcaklık 1200 0 C 'ye kadar çıkabilmelidir. 2. Cihazın programlanması ve kullanılması kolay 3. Cihaz 100 değişken ve saklanabilir ve parametreleri

Detaylı

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200

BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200 BAKALİTE ALMA ECOPRESS 50/100/200 ECOPRESS 50/100/200 Tasarım Ve Operasyon Tüm ECOPRESS modellerinde elektro-hidrolik çalışma prensibine sahip olup hava gerektirmez ECOPRESS yağ basıncının arttırılması

Detaylı

TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI BARKOD YAZICI TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER SAYFA NO 1. TEDARİK EDİLECEK MALZEMELERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ...... 3 2. İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN TEKNİK EVRAKLAR........4 3. TESLİMAT..4 4. MUAYENE.....4

Detaylı

Konveyörlü Tip WTM180

Konveyörlü Tip WTM180 Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ

ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI EGE BKM ELEKTRİKLİ KAN NAKİL KUTUSU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. TEDARİK EDİLECEK CİHAZLARIN SAYISI ve TEKNİK ÖZELLİKLERİ Sıra No Ürün 1. Elektrikli Kan Nakil Kutusu Tam Kan Torba Sistemi Taşıma

Detaylı

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ LABORATUVARINA ALINACAK DENEY SETLERİ ŞARTNAMELERİ YAKIT PİLİ DENEY SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. Genel Açıklamalar Deney setindeki tüm parçaların; en az 2(iki) yıl garantisi ve en az

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından satın

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 10/08/2010 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 20105354 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 13/08/2010 TARİHİ,

Detaylı

ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ:

ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ: ENTEGRE FREKANS KONVERTÖRLÜ POMPALARIN KONTROL PANOSU ŞARTNAMESİ: Kontrol panosu harici bir basınç, fark basınç, debi, sıcaklık, fark sıcaklık veya seviye referansından aldığı sinyali ayar değeri ile karşılaştırarak

Detaylı

TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ TÜRK KIZILAYI KAN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAN IŞINLAMA ETİKETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER MADDE 1 TEDARİK EDİLECEK KAN IŞINLAMA ETİKETLERİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ 3 MADDE 2 İHALE AŞAMASINDA İSTENİLEN

Detaylı

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü

Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü TARLA-2018TSHZ022 Elektron Hızlandırıcısı ve Işınım Tesisi (TARLA) Project Grand No: 2006K 120470 Alımın Adı: Su Soğutma Sistemi Isıtıcı Kazan İmalat

Detaylı

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ

VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ VSI-2.0 OTOGAZ DÖNÜŞÜM KİTİ Prins Otogaz Dönüşüm Kiti ile Üstün Performans Yüksek Sürüş Keyfi Kıymet bilenlerin otogaz dönüşüm kiti, Prins! Kıymet Bilenlerin Otogaz Dönüşüm Kiti, Prins! Dünyada sıralı

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 23/07/203 00:00:00 Döner Sermaye İşletmesi Teklif No 2036356 İLAN HASTANEMİZİN İHTİYACI OLAN AŞAĞIDA YAZILI MALZEME(LER) TEKLİF ALMA SURETİYLE SATIN ALINACAKTIR. İLGİLENEN FİRMALARIN 25/07/203 TARİHİ,

Detaylı

1.ULUSAL LABORATUVAR AKREDĠTASYONU VE GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUMU VE SERGĠSĠ 16-18 Mayıs 2013 KALĠBRASYON (5N+1K) İbrahim AKDAĞ

1.ULUSAL LABORATUVAR AKREDĠTASYONU VE GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUMU VE SERGĠSĠ 16-18 Mayıs 2013 KALĠBRASYON (5N+1K) İbrahim AKDAĞ 1.ULUSAL LABORATUVAR AKREDĠTASYONU VE GÜVENLĠĞĠ SEMPOZYUMU VE SERGĠSĠ 16-18 Mayıs 2013 KALĠBRASYON (5N+1K) İbrahim AKDAĞ E-Posta: ibrahim@uzmanakreditasyon.com Web: http: // www.uzmanakreditasyon.com Konusunda

Detaylı

T:C: UŞAK ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

T:C: UŞAK ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı T:C: UŞAK ÜNİVERSİTESİ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü için aşağıda belirtilen malzemelerin alınması düşünülmektedir. Firmanız tarafından

Detaylı

TYSSO. Insist on the best. TYSSO Türkiye Distribütörü VEGAPOS OT/VT. www.vegapos.com.tr info@vegapos.com.tr

TYSSO. Insist on the best. TYSSO Türkiye Distribütörü VEGAPOS OT/VT. www.vegapos.com.tr info@vegapos.com.tr TYSSO TYSSO Türkiye Distribütörü VEGAPOS OT/VT www.vegapos.com.tr info@vegapos.com.tr Tel : +90(356)276-10-76 Fax : +90(356)276-50-65 QR Kod POS Sistemleri POP-650 Modüler ve Fansız Soğutma Hepsi Bir Arada

Detaylı

OT SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler

OT SERİSİ. Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler OT SERİSİ Masa Üstü Buharlı Sterilizatörler İŞLEM DEĞERLENDİRME VE ARIZA TESPİT SİSTEMİ Program çalışması sırasında sterilizasyon şartlarını sorgulayan proses değerlendirme sistemi sayesinde, sterilizasyon

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK ÜROLOJİSİ TIBBİ ÜRÜNLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KONU: Bu teknik şartname, KSÜ Araştırma Uygulama Hastanesi tarafından

Detaylı

Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi

Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi Erken Uyarı İçin On-line Toksisite İzleme Sistemi Yüzey Suları, Atık Sular, ve İçme Sularının On-line Toksisitesinin İzlenmesi Su Kalitesinin geleneksel Kimyasal Analiz cihazları ile Toksisitesinin izlenmesi

Detaylı

A4 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI ŞARTNAMESİ

A4 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI ŞARTNAMESİ A4 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI ŞARTNAMESİ KONU: Eğitimde Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Zengin Öğrenme-Öğretme Ortamlarının Oluşturulması Amacıyla Fatih Projesi Kapsamında Ortaöğretim Okullarını İçeren Alım

Detaylı

2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ

2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 2 ADET SAN ANAHTARLAYICI (SWITCH) VE 1 ADET VERİ DEPOLAMA ALANI (STORAGE) SİSTEMİ ALIMI VE KURULUMU TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. AMAÇ...3 2. GENEL ŞARTLAR...3 3. SİSTEM STANDARTLARI...4 4. SAN ANAHTARLAMA SİSTEMİ...4

Detaylı

Element Analizi Sıvı Kimyası Partikül Sayımı Viskozite. MicroLab YAĞ ANALİZ SİSTEMİ. Metodoloji ASTM D7417

Element Analizi Sıvı Kimyası Partikül Sayımı Viskozite. MicroLab YAĞ ANALİZ SİSTEMİ. Metodoloji ASTM D7417 Element Analizi Sıvı Kimyası Partikül Sayımı Viskozite YAĞ ANALİZ SİSTEMİ Metodoloji ASTM D7417 OTOMATİK YAĞ ANALİZ SİSTEMİ KAPSAMLI ve YERİNDE YAĞ ANALİZİ Yağın ne zaman değişmesi gerektiği Yıpranmanın

Detaylı

LARİNGOSKOP SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

LARİNGOSKOP SETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ T.C. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUM U Viranşehir İlçe Devlet Hastanesi İhale Kodu : 00419 SAYI : KONU: T e k lif M ektubu P İY A SA A R A Ş T IR M A T E K L İF M E K T U B U H astanem

Detaylı

Airbox. Klimalar için elektrik tasarruf cihazı

Airbox. Klimalar için elektrik tasarruf cihazı Klimalar için elektrik tasarruf cihazı %20 - %40 arasında enerji tasarrufu 9.000 48.000 btu duvar, pencere, dolap, tavan klimaları ve ufak güç merkezli klimalara uygun Isıtma ve soğutma konumunda etkili

Detaylı

ÖZELLİKLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

ÖZELLİKLERİN KARŞILAŞTIRILMASI ÖZELLİKLERİN KARŞILAŞTIRILMASI UYGULAMA SERVER TEKNİK ŞARTNAMESİ Genel Hususlar ALICININ ŞARTLARI FİRMANIN CEVABI 1. Teknik şartnamedeki tüm maddeler sırası ve madde numarası ile birlikte teker teker cevaplanmalı,

Detaylı

ULTRASONIK NEBÜLIZATÖR CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

ULTRASONIK NEBÜLIZATÖR CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ ULTRASONIK NEBÜLIZATÖR CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ I.TEKNİK ÖZELLİKLER: 1. Cihaz, yetişkin ve pediatrik hastalarda soğuk buhar üretmek ve ilaçların nebulizasyonu amacı ile kullanmaya uygun olmalıdır. 2. Cihaz

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VERĐCĐ ĐŞLETMELERĐ DAĐRESĐ BAŞKANLIĞI SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ Sipariş No: VĐD 2010/12 1 SPEKTRUM ANALĐZÖR TEKNĐK ŞARTNAMESĐ 1. GENEL Bu şartnamenin amacı; Đdari Şartname

Detaylı

HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi

HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi UYGULAMA NOTU Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi L019 HPLC ile Elma Suyunda HMF Analizi HAZIRLAYANLAR Kim. Akın Osanmaz ve Uzm. Kim. Ozan Halisçelik Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti. KONU: Elma suyu numunelerinde,

Detaylı