ROSENDA 8 mg FİLM TABLET

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ROSENDA 8 mg FİLM TABLET"

Transkript

1 ROSENDA 8 mg FİLM TABLET Tiazolidindion grubu ilaçlar (Rosiglitazon) konjestif kalp yetmezliğine neden olabilir ya da mevcut konjestif kalp yetmezliğini şiddetlendirebilir. Bu nedenle, bu grup ilaçların kullanımı konjestif kalp yetmezliği olan hastalarda (NYHA Sınıf 1-4) kontrendikedir. Her film tablet; 8 mg Rosiglitazon a eşdeğer Rosiglitazon maleat içerir. Boyar madde olarak; Titanyum dioksit, Karmosin Al. lak, FD&C mavi #2 / İndigo karmin Al. lak, Siyah demir oksit kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri : Etki mekanizması : Rosiglitazon insüline karşı duyarlılığı arttırarak anti-hiperglisemik etki gösteren tiyazolidindion sınıfından bir antidiyabetik ilaçtır. Rosiglitazon PPARγ reseptörlerinde (peroksizom proliferatör tarafından aktive edilen reseptör-gamma) yüksek derecede selektivite ve agonistik aktivite gösterir. İnsanlarda PPARγ reseptörleri insülinin etkisini göstermesi için hedef dokuları olan yağ dokusu, iskelet kasları ve karaciğerde bulunur. PPARγ reseptörleri aktive olduğunda glukoz metabolizmasını (glukozun yapımı, taşınması ve kullanımını) kontrol eden ve insülinle çalışan genlerin transkripsiyonunu düzenlerler. PPARγ reseptörlerine cevap veren genler aynı zamanda yağ asitleri metabolizmasının düzenlenmesine de katkıda bulunurlar. Rosiglitazon tip-2 diyabetik deneysel modellerde hipoglisemiye neden olmamıştır. Rosiglitazon açlık kan şekerini ve hemoglobin A1c (HbA1c) yi düşürür. Bunun yanı sıra insülinemi ve C-peptid düzeyi de azalır. Postprandial glukoz ve insülin düzeylerinde de azalma görülür. Bu etkiler rosiglitazon un insülin duyarlılığını arttırıcı etkisiyle uyumludur. Rosiglitazon metformin veya bir sulfonilüre ile kombine edildiğinde hipoglisemik etki bu ilaçlardan her biriyle görülenden daha fazla olur. Rosiglitazon tedavisi sırasında vücut ağırlığında artış görülür. 6 ay süren bir tedavide günde 4 mg rosiglitazonla ortalama ağırlık artışı 1.2 kg, günde 8 mg dozla 3.5 kg dır. Rosiglitazon tedavisinde düşük dansiteli lipoprotein (LDL), yüksek dansiteli lipoprotein (HDL) ve total kolesterol artar, serbest yağ asitleri (FFA) azalır, trigliseridler (TG) değişmez. LDL/HDL oranı önce artar sonra azalır.

2 Farmakokinetik Özellikleri : Terapötik doz sınırları içinde rosiglitazon un maksimum plazma konsantrasyonu (Cmax) ve eğrinin altındaki alan (EAA) verilen dozla orantılı olarak artar. Eliminasyon yarı ömrü ise (3-4 saat) verilen dozdan bağımsızdır. Absorpsiyon : Rosiglitazon un mutlak biyoyararlanımı % 99 dur. ROSENDA aç veya tok karnına alınabilir. Dağılım : İlaç plazma proteinleri özellikle albümine % 99.8 bağlanır. Metabolizma : Rosiglitazon karaciğerde başlıca CYP2C8 ve az ölçüde CYP2C9 enzimleriyle metabolize olur. İdrarda hiç değişmemiş ilaç çıkmaz. Metabolitlerinin antidiyabetik aktivitesi önemsiz ölçüdedir. Metabolik değişim N-demetilasyon, hidroksilasyon ve ardından sülfat ve glukuronid konjugasyonu ile olur. Eliminasyon : Oral veya intravenöz yolla verilen bir rosiglitazon dozunun % 64 ü idrarla, % 23 ü feçes ile çıkar. Plazma yarı ömrü saat arasındadır. Karaciğer hastalığı : Orta ve ağır derecede karaciğer hastalığında (Child-Plugh Klas B/C) rosiglitazon un oral klirensi önemli ölçüde azalır. Serbest Cmax 2 kat, EAA o-inf 3 kat artar, eliminasyon yarı ömrü de 2 saat uzar. ROSENDA aktif karaciğer hastalığı olanlarda ve transaminaz (ALT) düzeyi normal üst sınırını 2.5 kat geçmişse kullanılmamalıdır. Böbrek hastalığı : Böbrek fonksiyonu azalmış olan ve hemodiyalizdeki hastalarda rosiglitazon farmakokinetiği değişmez ve ROSENDA dozunun ayarlanması gerekmez. Pediyatrik hastalar : Rosiglitazon un pediyatrik yaş gruplarında emniyet ve etkinliği araştırılmamıştır. ENDİKASYONLARI : ROSENDA tip 2 diyabeti olan hastalarda kan şekeri kontrolü sağlamak için diyet ve egzersize ek olarak endikedir. Bu amaçla ROSENDA monoterapi olarak kullanılır. ROSENDA ayrıca bir sulfonilüre veya metformin ile kombinasyon halinde, bu ilaçlardan yalnız başına birinin diyet ve egzersizle birlikte glisemik kontrolü sağlayamadığı hallerde endikedir. Bu amaçla kullanıldığında ROSENDA sulfonilüre veya metformin yerine değil onlara ek olarak verilmelidir. Tip 2 diyabet tedavisinde diyet, kalori kısıtlaması, ağırlık azaltılması ve egzersiz esastır. Çünkü bunlar insüline duyarlılığı arttırırlar. Bu yalnız tedavinin başlangıcında glisemik kontrolü sağlamak için değil, ilacın etkenliğinin sürdürülmesi için de önemlidir.

3 KONTRENDİKASYONLARI : - ROSENDA preparattaki maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlarda kontrendikedir. - ROSENDA kalp yetmezliği ve kalp yetmezliği öyküsü olan hastalarda (NYHA 1-4) kontrendikedir. - ROSENDA aktif karaciğer hastalığı olanlarda kontrendikedir. - ROSENDA diabetik ketoasidoz ve diabetik pre-koma da kontrendikedir. - Akut koroner sendrom da (unstabil angina, ST yükselmeli ve ST yükselmesiz miyokard enfarktüs) kontrendikedir. Ayrıca Rosiglitazonun insülin ile kombinasyon halinde kullanımı kontrendikedir. UYARILAR / ÖNLEMLER : Sıvı tutulumu ve kalp yetmezliği Tiazolidindionlar sıvı tutulumuna neden olarak konjestif kalp yetmezliğinin belirti ve yakınmalarını şiddetlendirip hızlandırabilir. Rosiglitazon doza bağlı sıvı tutulumuna neden olabilir. Ani ve hızlı kilo artışı nadir olarak sıvı tutulumunun bir göstergesi olsa da sıvı tutulumunun kilo artışına muhtemel katkıları tek başına değerlendirilmelidir. Tüm hastalar, özellikle eş zamanlı olarak Sülfonilüre grubu ilaçlar ile tedavi görenler, kalp yetmezliği riski taşıyanlar ve azalmış kardiyak kapasiteye sahip olanlar kilo artışı ve kalp yetmezliğini içeren sıvı tutulumu ile ilgili yan etkiler yönünden izlenmelidirler. Kardiyak durumda herhangi bir bozulma meydana gelirse Rosiglitazon tedavisi kesilmelidir. Klinik çalışmalarda Rosiglitazonun insülin ile kombinasyon halinde kullanılmasının kalp yetmezliği riskini arttırdığı gözlenmiştir. Bu nedenle Rosiglitazon insülin ile kombinasyon halinde kontrendikedir. Kalp yetmezliği ayrıca daha önce kalp yetmezliği hikayesi olanlarda, yaşlılarda ve hafif veya orta derecede böbrek yetmezliği olanlarda daha sık olarak rapor edilmiştir. 75 yaşın üzerindeki hasta grubunda sınırlı deneyim olduğu için, bu hastalara uyarıda bulunulmalıdır. Hem NSAID grubu ilaçlar hem de Rosiglitazon sıvı tutulumu ile alakalı olduğu için, bunların eş zamanlı olarak kullanımı ödem riskini arttırabilir.

4 İskemik kalp hastalığı olan hastalarda ancak her hastanın bireysel riski dikkatle değerlendirildikten sonra rosiglitazon kullanılmalıdır. Literatürdeki mevcut veriler rosiglitazon tedavisinin artmış miyokard iskemik olaylar ile ilişkili olduğunu göstermektedir. İskemik kalp hastalığı ve/veya periferal arter hastalığında rosiglitazon kullanımı ile ilgili sınırlı klinik veri mevcuttur. Bu nedenle önlem olarak rosiglitazonun bu grup hastalarda özellikle miyokard iskemisi semptomları olanlarda kullanılmaması önerilir. Karaciğer Fonksiyonlarının izlenmesi Pazarlama sonrası deneyimlerde hepatoselüler disfonksiyona nadir olarak rastlanmıştır. Karaciğer enzim düzeyi yükselmiş (ALT > 2,5 x normal üst limit) kimselerde, Rosiglitazon ile ilgili sınırlı çalışma mevcuttur. Bu nedenle tüm hastalarda karaciğer enzimleri, Rosiglitazon tedavisine başlanmadan önce periyodik olarak ölçülmeli bundan sonra klinik bir sonuca varılmalıdır. Karaciğer enzim düzeyi (ALT >2,5 x normal üst limit) yükselmiş olan hastalarda veya herhangi bir karaciğer hastalığı olanlarda Rosiglitazon tedavisine başlanmamalıdır. Eğer Rosiglitazon tedavisi sırasında ALT değeri normal üst limitin 3 katının yukarısına çıkarsa, karaciğer enzim düzeyi en kısa sürede tekrar değerlendirilmelidir. Eğer ALT değeri hala üst limitin 3 katından fazla ise Rosiglitazon tedavisi kesilmelidir.eğer hastada hepatik fonksiyon bozukluğunu işaret eden açıklanamayan bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik, anoreksi ve/veya idrarın koyu renk alması gibi semptomlar gelişirse karaciğer enzimleri ölçülmelidir. Hastanın Rosigilitazon tedavisine devam edip etmeyeceğine laboratuar bulgularına bakılarak, klinik bir değerlendirmeden sonra karar verilir. Sarılık görülmesi durumunda tedavi bırakılmalıdır. Göz bozukluğu Pazarlama sonrası araştırmalar, Rosiglitazonun içinde bulunduğu tiazolidindionlar ile tedavide, görme keskinliğinde azalmanın eşlik ettiği diabetik makular ödem ataklarının varlığının arttığını veya varolan atakların kötüleştiğini raporlamıştır.bu hastaların çoğunda periferik ödemin eşlik ettiği görülmüştür. Rosiglitazon ve makular ödem arasında direkt bir bağlantı olup olmadığı açık değildir fakat hastaların görme keskinliğinde bozukluklukların oluşması durumunda tedavi ediciler maküler ödem riskini düşünmelidir ve göz muayenesi yapılmalıdır.

5 Kilo artışı Rosiglitazon ile yapılan klinik çalışmalarda doza bağlı kilo artışı saptanmıştır ve bu nedenle vücut ağırlığı yakından izlenmelidir. Anemi Rosiglitazon tedavisi, doza bağımlı olarak hemoglobin değerlerinin düşmesi ile ilişkilendirilmektedir. Tedaviye başlamadan önceki hemoglobin değeri düşük olan hastalar için Rosiglitazon tedavisi sırasında oluşabilecek anemi riski artar. Hipoglisemi Bir sülfonilüre ile ikili yada üçlü oral tedavi sırasında Rosiglitazon alan hastalarda doza bağımlı olarak hipoglisemi gelişebilir ve sülfonilüre dozunda azalmaya gidilebilir. Üçlü oral tedavi Rosiglitazonun üçlü oral terapide Metformin ve bir Sülfonilüre ile birlikte kullanımı sıvı tutulumu, kalp yetmezliği ve aynı zamanda hipoglisemi riskini arttırabilir. Hastaların yakından izlenmesi tavsiye edilir ve gerekirse Sülfonilüre dozunda ayarlama yapılabilir. Üçlü oral tedaviye başlanırken alternatif tedavi de göz önünde bulundurulmalıdır. Kemik yapısında bozukluk Bir uzun dönem çalışmasında, sadece Rosiglitazon ile tedavi edilen kadın hastalarda kemik kırıklarının (ayak, el ve kol) sıklığının arttığı gözlenmiştir. Kemik kırıklarında artış 1 yıllık tedaviden sonra gözlenmiş ve çalışma boyunca sabit kalmıştır. Rosiglitazon ile tedavi edilen hastalarda özellikle, kadınlarda kemik kırığı riski göz önünde bulundurulmalıdır. Diğerleri Klinik çalışmalarda menopoz öncesi dönemdeki kadınlar Rosiglitazon almışlar, preklinik çalışmalarda hormonal dengesizlik gözlenmiş ise de menstural bozukluk ile ilişkilendirilebilecek belli başlı istenmeyen etkiler gözlenmemiştir. İnsüline duyarlılığın artmasının bir sonucu olarak, insülin direncinden dolayı ovülasyonun gerçekleşmediği kadınlarda ovülasyon tekrar başlayabilir. Bu nedenle hastalar gebelik riski yönünden uyarılmalıdır. Hasta gebe kalmayı planlıyor ise ya da tedavi sırasında gebelik oluşursa, Rosiglitazon tedavisi bırakılmalıdır.

6 Rosiglitazon, ağır renal yetmezliği bulunan hastalarda (Kreatinin klerensi< 30 ml/dk) dikkatli kullanılmalıdır. Rosiglitazon CYP2C8 inhibitörleri (örn. Gemfibrozil) veya CYP2C8 indükleyicileri (örn. Rifampicin) ile birlikte dikkatli kullanılmalıdır.şeker düzeyi yakından izlenmelidir. Önerilen doz aralığında Rosiglitazon doz ayarlaması veya diyabetik tedavide herhangi bir değişiklik yapılmalıdır. ROSENDA tabletleri laktoz içermektedir, bu nedenle galaktoz intoleransı, Lapp laktoz eksikliği veya glukoz galaktoz malabsorpsiyonu gibi kalıtsal hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır. Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanım : Gebelik : Gebelik kategorisi C dir. ROSENDA gebelikte umulan faydaları potansiyel risklerden üstün olmadıkça kullanılmamalıdır. Emzirme Dönemi : Rosiglitazon deneysel çalışmalarda süte geçer. İnsanlarda süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Ancak birçok ilaç süte geçtiğinden ROSENDA emziren annelerde kullanılmamalıdır. Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi ROSENDA nın araç ve makine kullanma yeteneği üzerine belirgin bir etkisi yoktur. YAN ETKİLER / ADVERS ETKİLER : Klinik çalışma dataları Her tedavi rejimi için yan etkiler organ ve sistemlere göre sıklıkları ile aşağıda sıralanmıştır. Doza bağımlı yan etkiler için sıklık kategorisi Rosiglitazonun yüksek dozuna göre belirtilmiştir. Sıklık faktörü değişen klinik çalışma süresi, önceden var olan faktörler, kişisel özellikleri içine alan diğer faktörlerin etkisini kapsamaz. Yapılan klinik çalışmalarda belirlenen yan etki sıklığı, ilacın klinikte normal kullanımı sırasında oluşabilecek yan etkileri yansıtmayabilir. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmıştır; Çok sık 1/10; sık 1/100, < 1/10; seyrek 1/1000, < 1/100.

7 Tablo 1 de sıralanan yan etkiler, Rosiglitazon tedavisi gören 5,000 kişilik bir klinik çalışma grubundan elde edilen yan etkilerdir. Organ ve sistemlerde görülen yan etkiler kendi içende Rosiglitazon monoterapi rejimine göre azalan sıklığa göre verilmişlerdir. Sıklık grupları içerisindeki yan etkiler azalan ciddiyetlerine göre verilmişlerdir. Tablo 1. Klinik çalışmalardan elde edilen yan etkiler ve sıklıkları Yan etki Tedavi rejimine göre yan etkilerin sıklığı RSG RSG + MET RSG + SU RSG + MET + SU Kan ve lenf sistemi bozuklukları Anemi Sık Sık Sık Sık Lökopeni Sık Trompositopeni Sık Granülositopeni Sık Metabolizma ve beslenme bozuklukları Hiperkolesterolemi 1 Sık Sık Sık Sık Hipertrigliseritemi Sık Sık Hiperlipidemi Sık Sık Sık Sık Kilo artışı Sık Sık Sık Sık İştah artışı Sık Seyrek Hipoglisemi Sık Çok sık Çok sık Sinir sistemi bozuklukları Baş dönmesi* Sık Sık Baş ağrısı* Sık Kalp bozuklukları Kalp yetmezliği 2 * Sık Sık Kardiak iskemi 3 * Sık Sık Sık Sık Gastrointestinal bozukluk Kabızlık Sık Sık Sık Sık Kas-iskelet ve eklem dokusunda bozukluk Kemik kırığı 4 Sık Miyalji* Sık Genel bozukluklar ve uygulama bölgesinin durumu Ödem Sık Sık Çok sık Çok sık

8 RSG- Rosiglitazon monoterapisi; RSG + MET- Rosiglitazon ve Metformin; RSG + SU- Rosiglitazon ve Sülfonilüre; RSG + MET + SU- Rosiglitazon, Metformin ve Sülfonilüre *Klinik çalışmalardaki plasebo gruplarından edinilen bilgiye göre bu bulguların geçmişteki rastlanma sıklığı Sık tır. 1 Rosiglitazon tedavisi (monoterapi, ikili veya üçlü terapi) gören hastaların % 5.3 e kadar olan bölümünde Hiperkolesterolemi rapor edilmiştir. Kolesterol seviyesinin yükselmesi hem LDLc hem de HDLc düzeylerindeki artışa bağlıdır, fakat uzun süreli çalışmalarda Toplam kolesterol:hdlc oranı sabit kalmış yada büyümüştür. Sonuç olarak, bu artışlar hafif ve orta düzeyde kalmış ve genel olarak tedavinin bırakılmasını gerektirmemiştir. 2 Tedavi rejimlerine Rosiglitazon un bir Sülfonilüre ile birlikte ilave edildiği (ikili veya üçlü tedavide) durumlarda kalp yetmezliği sıklığında bir artış gözlenmiştir ve 8 mg lık dozun 4 mg lık doza (toplam günlük doz) göre daha yüksek bir risk oluşturduğu görülmüştür. Yapılan bir çift körlü çalışmada Rosiglitazon- metformin veya Rosiglitazon- Sülfonilüre ikili tedavilerinde kalp yetmezliğinin rastlanma sıklığı % 0.4 iken, üçlü tedavilerde sıklık % 1.4 tür. Tek başına insülin tedavisinde kalp yetmezliği rastlanma sıklığı % 1.1 iken, kombinasyon halinde (Rosiglitazon insülin terapilerine eklenir) bu sıklık % 2.4 tür. Bundan başka sınıf I-II NYHA kalp yetmezliği olan hastalar ile plasebo kontrollü 1 yıllık bir çalışma yapılmış, plasebo alanlarda kalp yetmezliğinin kötüleşme riski % 3.5 iken Rosiglitazon tedavisi görenlerde bu sıklık % 6.4 tür. 3 Klinik çalışmalarda elde edilen dataların retrospektif analizinde, kardiyak iskemi ile ilişkilendirilebilecek bulguların rastlanma sıklığı Rosiglitazon içeren tedavi rejimlerinde daha yüksek bulunmuştur % % 1.51 [Hazard ratio 1.31 (% 95 güven aralığı )] Temelde tüm hastaların benzer olduğu büyük bir gözlem çalışmasında, Rosiglitazon içeren tedavi rejimlerinde composite endpoint miyokard enfarktüsü ve arteriyel revaskülarizasyon rastlanma sıklığı / 100 kişi iken diğer antidiyabetik tedavilerde bu sıklık / 100 kişidir [Hazard ratio: 0.93 (% 95 güven aralığı )].

9 4 Bir uzun süreli, randomize (4 6 yıl) monoterapi çalışmasında, tip II diyabet teşhisi konmuş kadın hastaların % 9.3 ünde (100 hastada 2.7 hasta) bir yıllık Rosiglitazon tedavisinden sonra kemik kırığına rastlanmıştır bu oran Metformin de % 5.1 (100 hastada 1.5 hasta), Gliburid/Glibenklamid de % 3.5 (100 hastada 1.3 hasta) tir. Bu yüksek risk çalışma süresince sabit kalmıştır. Rosiglitazon tedavisi gören kadın hastalarda kırıkların büyük çoğunluğu el, ayak ve kollarda meydana gelmektedir. Karaciğer ve safra ile ilgili tüm yan etkilerin rastlanma sıklığı tüm tedavi gruplarında ve plasebo grubunda % 1.5 ten küçüktür. Pazarlama sonrası veriler Klinik çalışma verilerinden elde edilen yan etkilere ek olarak, Rosiglitazon un pazarlama sonrası kullanımında elde edilen yan etkiler Tablo 2 de belirtilmiştir. Görülme sıklıkları şu şekilde tanımlanmıştır; seyrek 1/10,000, < 1/1000 ve çok seyrek < 1/10,000. Tablo 2. Pazarlama sonrası elde edilen yan etkilerin rastlanma sıklığı Yan Etki Sıklık Metabolizma ve Beslenme bozuklukları Hızlı ve fazla miktarda kilo artışı Çok Seyrek Bağışıklık Sistemi bozuklukları (bkz. Deri ve Subkütanöz doku bozuklukları) Anaflaktik reaksiyon Çok seyrek Göz bozuklukları Makular ödem Kardiak bozukluk Konjestif Kalp Yetmezliği/ Pulmoner ödem Karaciğer Safra Bozuklukları Hepatik disfonksiyon, başlıca hepatik enzimlerin yükselmesi 5 Seyrek Seyrek Seyrek Deri ve Subkütanöz doku bozuklukları (bkz. Bağışıklık Sistemi bozuklukları) Anjiyoödem Çok seyrek Deri reaksiyonlar (örn. Ürtiker, kaşıntı, kızarıklık) Çok seyrek 5 Hepatik disfonksiyon ve karaciğer enzimlerinin yükselmesi nadir olarak görülmüştür. Çok nadir olaylarda hayati sonuçlar rapor edilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

10 İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ : In vitro çalışmalar Rosiglitazonun başlıca CYP2C8 ve minör olarak da CYP2C9 enzimleri tarafından metabolize edildiğini göstermiştir. Rosiglitazon ve gemfibrozilin(cyp2c8 inhibitörü) birlikte uygulanması sonucu plazmadaki Rosiglitazon konsantrasyonu 2 kat artmıştır. Doza bağımlı olarak yan etkiler de artacağından, Rosiglitazon dozunun düşürülmesi gerekebilir. Şeker düzeyi yakından izlenmelidir. Rosiglitazon ve rifampisinin ( CYP2C8 indüktörü) birlikte uygulanması sonucu plazmadaki Rosiglitazon konsantrasyonu %66 azalmıştır. Diğer indükleyicilerin (örn. Fenitoin, karbamazepin, fenobarbital, St. John s wort ) Rosiglitazon değerini değiştirmediği düşünülemez. Rosiglitazon dozunun yükseltilmesi gerekebilir. Şeker düzeyi yakından izlenmelidir. Klinik olarak CYP2C9 substratları veya inhibitörleri ile belirgin bir etkileşim beklenmez. Metformin, glibenklamid ve akarboz gibi oral antidiyabetikler ile Rosiglitazonun birlikte verilmesi sonucu klinik olarak farmakokinetikte herhangi bir etkileşim açığa çıkmamıştır. Rosiglitazon ile birlikte orta derecede alkol alımı şeker düzeyini etkilemez. Digoxin, CYP2C9 substratı varfarin veya CYP3A4 substratları Nifedifin, Etinilestradiol, Noretindronun Rosiglitazon ile birlikte verilmesi sonucu klinikte belirgin bir etkileşim gözlenmemiştir. KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU : Tip 2 diyabet tedavisi için ROSENDA monoterapi olarak günde 4 mg tek doz halinde verilir ya da günlük doz ikiye bölünerek 2 mg sabah, 2 mg akşam verilir hafta sonra açlık kan şekeri normale dönmezse günlük doz 8 mg a yükseltilir. Bu ya tek doz halinde ya da ikiye bölünerek günde 2 kez 4 mg olarak verilir. Rosiglitazon günde 2 kez 4 mg lık dozlar şeklinde verildiğinde daha iyi glisemik kontrol sağlamaktadır. ROSENDA mevcut tedavilere eklendiğinde, alınmakta olan sulfonilüre, metformin veya insülin dozları aynen korunur.

11 Sulfonilüre ile : Hasta bir sulfonilüre alıyorsa ROSENDA 4 mg dozda bu tedaviye eklenir. ROSENDA ya 4 mg lık tek doz şeklinde ya da ikiye bölünerek 2 mg lık iki doz şeklinde verilir. Hipoglisemik reaksiyon görülürse sulfonilüre dozu azaltılmalıdır. Metformin ile : Hasta metformin alıyorsa ROSENDA için başlangıç dozu 4 mg olup bu ya tek doz olarak bir defada ya da ikiye bölünerek iki defada verilir. Kombinasyon nedeniyle hipoglisemik reaksiyon görülme olasılığı zayıftır. Önerilen maksimum doz : Rosiglitazon un günlük dozu 8 mg ı geçmemelidir. Klinik araştırmalarda günde 8 mg lık doz tek başına veya metforminle kombine olarak etkili ve güvenli bulunmuştur. Rosiglitazon un 4 mg üstünde dozlarıyla sulfonilüre kombinasyonun etkenlik ve güvencesi araştırılmamıştır. Kan şekeri ve HbA1c düzeylerinde en yüksek düşüşler 8 mg rosiglitazon ile sağlanmıştır. Yaşlılarda doz azaltılması gerekmez. Böbrek yetmezliğinde doz azaltılması gerekmez. Bu hastalarda metformin kontrendikedir. Aktif karaciğer hastalığında ve ALT düzeyi normalin üst sınırının 2.5 katından yüksekse ROSENDA kontrendikedir. ROSENDA aç veya tok karnına alınabilir. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ : İnsanlardaki doz aşımı ile ilgili sınırlı veri mevcuttur. Gönüllülerle yapılan klinik çalışmalarda Rosiglitazon 20 mg a kadar tek doz olarak uygulanmış ve iyi tolere edilmiştir. Doz aşımı durumunda, öncelikli olarak hastanın klinik durumu göz önünde bulundurularak uygun destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Rosiglitazon yüksek oranda proteinlere bağlanır ve hemodiyaliz ile ayrıştırılamaz. SAKLAMA KOŞULLARI : Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

12 TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ VE AMBALAJ MUHTEVASI : ROSENDA 8 mg Film Tablet, 28 tablet içeren blisterde PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK DOZAJ ŞEKLİ : ROSENDA 4 mg Film Tablet, 28 tablet içeren blisterde RUHSAT SAHİBİ VE ÜRETİM YERİ : Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Samandıra / Sancaktepe / İSTANBUL RUHSAT NUMARASI : /75 PROSPEKTÜS ONAY TARİHİ : Reçete ile satılır.

DROPİA 45 mg TABLET FORMÜLÜ

DROPİA 45 mg TABLET FORMÜLÜ DROPİA 45 mg TABLET FORMÜLÜ Her tablet, 45 mg Pioglitazon a eşdeğer Pioglitazon HCl içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat. Tiazolidindion grubu ilaçlar (rosiglitazon, pioglitazon) konjestif kalp

Detaylı

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ:

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: GLĐFĐX 30 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Pioglitazon tiazolidindion grubu antidiyabetik bir

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR İNSUFOR, tip 2 diabetes mellitus tedavisinde, özellikle fazla kilolu

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: GLİFİX 15 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablette; Tiazolidindion grubu ilaçlar (rosiglitazon, pioglitazon) konjestif kalp yetmezliğine neden olabilir ya da mevcut konjestif kalp yetmezliğini şiddetlendirebilir.

Detaylı

Glifix. Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz. Monoterapide. Kombine Tedavide. 15-45 mg Glifix/gün

Glifix. Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz. Monoterapide. Kombine Tedavide. 15-45 mg Glifix/gün Glifix Yemeklerden bağımsız olarak günde tek doz Monoterapide 15-45 mg Glifix/gün Kombine Tedavide 15-30 mg Glifix/gün + Sülfonilüre. 15-30 mg Glifix/gün + Metformin. 15-30 mg Glifix/gün + Đnsülin. Hipoglisemi

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı

4.3. Kontrendikasyonlar Bileşenlerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

4.3. Kontrendikasyonlar Bileşenlerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GİSMOTAL 200 mg FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg trimebutin maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablet 30 mg pioglitazona eşdeğer miktarda 33.4 mg pioglitazon HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablet 30 mg pioglitazona eşdeğer miktarda 33.4 mg pioglitazon HCl içerir. KULLANMA TALİMATI GLİFİX 30 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her tablet 30 mg pioglitazona eşdeğer miktarda 33.4 mg pioglitazon HCl içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, kalsiyum karboksimetilselüloz,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

ÜRÜN BİLGİSİ. CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ CLAVOMED FORTE 250 mg / 62,5 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 2. BİLEŞİM Etkin madde: Her 5 ml de; Amoksisilin Klavulanik asit 250.00 mg 62.5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR

Detaylı

0.5 mg Tablet. NovoNorm. Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti. NovoNorm 0.5 mg Tablet. Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir.

0.5 mg Tablet. NovoNorm. Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti. NovoNorm 0.5 mg Tablet. Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir. NovoNorm 0.5 mg Tablet Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir. Farmakolojik özellikleri Farmakodinamik özellikleri: Repaglinide, yeni bir kısa etki süreli oral salgılattırıcıdır. Repaglinide,

Detaylı

15 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 16.7 mg (15mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ:

15 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 16.7 mg (15mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: GLĐFĐX 15 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 16.7 mg (15mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Pioglitazon tiazolidindion grubu antidiyabetik bir ajandır

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PİOGTAN 30 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her tablet 30 mg pioglitazon (hidroklorür olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Kroskarmelloz sodyum, laktoz monohidrat, hidroksipropilselüloz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her bir film tablet 4 mg rosiglitazon ve 1000 mg metformin içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her bir film tablet 4 mg rosiglitazon ve 1000 mg metformin içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI AVANDAMET TM 4mg/1000mg Film Kaplı Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etken madde: Her bir film tablet 4 mg rosiglitazon ve 1000 mg metformin içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI STİLEX jel 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : 1 g STİLEX, etkin madde olarak 15 mg Mepiramin maleat, 15 mg Lidokain hidroklorür ve 50 mg Dekspantenol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Az miktarda su ile seyreltilerek ya da seyreltilmeden yutulmaksızın gargara yapılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI: DİCLORAL gargara 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 ml 0,74 mg diklofenak (serbest asit şeklinde) içerir. Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ALZAMED 5 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde

Detaylı

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL

PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL PROSPEKTÜS BECOVİTAL YUMUŞAK KAPSÜL FORMÜLÜ : Bir Yumuşak Kapsül ; B 1 vitamini 15 mg B 2 vitamini 15 mg B 6 vitamini 10 mg B 12 vitamini 10 mcg Nikotinamid 50 mg Kalsiyum Pantotenat 25 mg D-Biotin 0.15

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ZİNCOPLEX 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Gliserin, sorbitol, esans olarak raspberry

Detaylı

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır.

TENOX KAPSÜL. FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. TENOX KAPSÜL FORMÜLÜ : Her kapsül 20 mg Tenoksikam içerir. Kapsül boyası olarak; Titanyum dioksit ve Tartrazin kullanılmıştır. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri Tenoksikam kuvvetli

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS DEMAX 10 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ : Her film tablet etken madde olarak 8.31 mg Memantin e eşdeğer 10 mg Memantin HCl ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Kullanıma hazır oral süspansiyon. Hafif, krem sarısı, homojen, vişne/nane aromalı opak süspansiyon. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MIKOSTATIN oral süspansiyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Nistatin 100.000 ünite/ml Yardımcı maddeler: Etanol Sukroz 8,07 mg/ml 500 mg/ml

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI SINECOD depo tablet 50 mg Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir depo tablet 50 mg butamirat sitrat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, tartarik asit, povidon K30, hidroksipropil metil

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Biotin (Vitamin H) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BİOAK 5 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Biotin (Vitamin H) Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr 5,0 mg 48,5 mg Yardımcı maddeler için

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİAVOG 0.3 mg efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİAVOG 0.3 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI DİAVOG 0.3 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 0.3 mg vogliboz içerir. Yardımcı madde(ler): Sitrik asit anyhdrus (powder), potasyum hidrojen karbonat,

Detaylı

LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU

LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU LABORATUVAR TESTLERİNİN KLİNİK YORUMU Alanin Transaminaz ( ALT = SGPT) : Artmış alanin transaminaz karaciğer hastalıkları ( hepatosit hasarı), hepatit, safra yolu hastalıklarında ve ilaçlara bağlı olarak

Detaylı

CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır.

CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır. CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 400 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: PEG 4000, Mısır Nişastası, Talk, Kollidon 30, Magnezyum Stearat, Hipromelloz,

Detaylı

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET

Kısa Ürün Bilgisi. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET Kısa Ürün Bilgisi 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NİMELİD 100 mg TABLET 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Nimesulide (mikronize) içermektedir. Yardımcı madde(ler): Laktoz

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİOAK 5 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet, 5 mg biotin (Vitamin H) içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr, mikrokristalin selüloz, krospovidon, povidon K-30 ve

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OSTEOFLEX Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin Maddeler: Glukozamin Sülfat Bunda: Serbest Glukozamin (kabuklu deniz hayvanından elde edilen)

Detaylı

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FORMÜL Bir Finarid Film Tablet 5 mg finasterid ve boyar madde olarak sarı demir oksit, titanyum dioksit, sunset sarısı, indigo karmin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Finasterid,

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİZİNC 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Şeker (sükroz), gliserin, nipajin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TİREBRANT FORT 200 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sarı demir oksit, hipromelloz, hidroksipropilselüloz, magnezyum stearat, makrogol 4000, talk.

Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sarı demir oksit, hipromelloz, hidroksipropilselüloz, magnezyum stearat, makrogol 4000, talk. KULLANMA TALİMATI GALIPTIN MET 50 / 1000 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin maddeler: 50 mg vildagliptin ve 1000 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit, sarı demir

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ACTOS 15 mg tablet Ağız yoluyla alınır Etkin madde: Her tablet 15 mg pioglitazon (hidroklorür olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, hidroksipropilselüloz, kalsiyum karmeloz

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. EKSPAZ 40 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. EKSPAZ 40 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EKSPAZ 40 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Otilonyum bromür 40 mg/tablet Yardımcı maddeler : Laktoz granül 50.50 mg/tablet

Detaylı

REQUIPPTM 5mg film tablet

REQUIPPTM 5mg film tablet REQUIPPTM 5mg film tablet Formülü: Beher film tablet : 5 mg ropinirol serbest baza eşdeğer ropinirol hidroklorür içerir. Boyar madde olarak: Titanyum dioksit ve indigokarmin. Farmakolojik Özellikleri :

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZĐNCOBEST 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, sükroz, portakal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her VENDİOS tablet 600 mg diosmin içermektedir. Yardımcı maddeler: Her VENDİOS tablet povidon, mikrokristalin selüloz, mısır nişastası

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri)

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az % 1.2 harpagozit glikozitleri) KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI HARPAGO 600 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Harpagophytum procumbens D.C. (Devil s Claw) kökünün kuru ekstresi 600 mg (en az

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PİOFORCE 30 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. PİOFORCE 30 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI PİOFORCE 30 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet 30 mg pioglitazona eşdeğer miktarda 33,07 mg pioglitazon HCl içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, hidroksipropil

Detaylı

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir;

Pazoloji ve Kullanım Şekli Çocuklar ve erişkinlerde kullanımı aşağıdaki tabloda verilmiştir; KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NAC 200 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Asetilsistein 200 mg Yardımcı madde(ler): Aspartam (E 951) Sodyum hidrojen karbonat

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

KULLANMA TALİMATI. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız. KULLANMA TALİMATI DİAMİCRON 80 mg Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her draje 80 mg Gliklazid içermektedir. Yardımcı maddeler: 45 mg laktoz, mısır nişastası, kurutulmuş nişasta macunu, talk, magnezyum

Detaylı

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi

Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Yatan ve Poliklinik Takipli Kanserli Hastalarda İlaç Etkileşimlerinin Sıklığı ve Ciddiyetinin Değerlendirilmesi Dr. Ali Ayberk Beşen Başkent Üniversitesi Tıbbi Onkoloji BD Giriş Sitotoksik tedaviler herhangi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg rupatadin (fumarat şeklinde). Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, prejelatinize nişasta, mikrokristalin selüloz, kırmızı demir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg okserutin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol, magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir.

Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. 1- TIBBİ ÜRÜNÜN ADI OKSABRON 50 mg/5 ml ŞURUP 2- KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Her 5 ml (1 ölçek); 35.5 mg Oksolamin baz a eşdeğer, 50 mg Oksolamin fosfat içermektedir. Yardımcı maddeler için, Bkz.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablet 15 mg pioglitazon (hidroklorür olarak) içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablet 15 mg pioglitazon (hidroklorür olarak) içerir. KULLANMA TALİMATI DROPİA 15 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her tablet 15 mg pioglitazon (hidroklorür olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, hidroksipropil selüloz, karboksimetilselüloz

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide), Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI MODET 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Her bir kapsül 500 mg kalsiyum dobesilat içerir. Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

İkili Oral Antidiyabetik Kombinasyonları

İkili Oral Antidiyabetik Kombinasyonları İkili Oral Antidiyabetik Kombinasyonları Prof.Dr.Mustafa ARAZ Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji BD 51.Ulusal Diyabet Kongresi, Antalya Kime İkili Kombinasyon? Kime İkili Kombinasyon? Klavuz

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ANTHĐX 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablette 10 mg rupatadine eşdeğer 12,80 mg rupatadin fumarat bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz, mikrokristalin selüloz, kırmızı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOXİUM 1000 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Kalsiyum dobesilat monohidrat 1000 mg Yardımcı maddeler Yardımcı maddeler için, bakınız

Detaylı

Prof.Dr. Oktay Ergene. Kardiyoloji Kliniği

Prof.Dr. Oktay Ergene. Kardiyoloji Kliniği Hipertrigliseridemii id i Tedavisi i Prof.Dr. Oktay Ergene İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Hipertrigliseridemi Gelişimiş VLDL Chylomicron Liver Defective Lipolysis Remnants

Detaylı

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat

EXELDERM KREM KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. : % 1 Sulkonazol nitrat KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EXELDERM krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde : % 1 Sulkonazol nitrat Yardımcı maddeler : Propilen Glikol Stearil alkol Setil alkol 5.000

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Cabral Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul (3 ml), 800 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum hidroksit, deiyonize su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin

SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin SPOREX 100 mg Mikropellet Kapsül Dermatolojik Mantar Enfeksiyonları İçin FORMÜLÜ Her Sporex Mikropellet kapsül 100 mg itrakonazol içerir. Kapsül boyar maddeleri: titanyum dioksit, eritrosin, indigotin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BETASERC 24 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BETASERC 24 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BETASERC 24 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır.

KULLANMA TALİMATI. DONA, kutuda 6 adet 2 ml lik kahverengi ampul (A) ve 6 adet 1 ml lik şeffaf ampul (B) den oluşmaktadır. KULLANMA TALİMATI DONA 400 mg ampul Kas içine uygulanır. Etkin Madde: Her bir 2 ml lik kahverengi ampulde kristalize glukozamin sülfat 502.5 mg (Glukozamin sülfat 400.0 mg Sodyum klorür 102.5 mg a eşdeğer.)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI PİOFORCE 30 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet 30 mg pioglitazon (hidroklorür olarak) içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat (sığır sütünden elde edilen), hidroksipropil

Detaylı

kanallarındaki selektivitesinin 300 katından daha fazla olduğunu göstermiştir.

kanallarındaki selektivitesinin 300 katından daha fazla olduğunu göstermiştir. FORMÜLÜ Bir film kaplı tablet 120 mg nateglinid içerir. Yardımcı maddeler: Demir oksit sarı, titan dioksit FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Nateglinid, kimyasal ve farmakolojik bakımdan

Detaylı

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam

Tenoksikam, antienflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkiye sahip bir ajandır. Tenoksikam TENOKSAN 20 MG KAPSÜL FORMÜLÜ Beher kapsül, 20 mg tenoksikam içerir.tenoksan kapsüldeki tenoksikam oksikamgrubundan bir tienotiazin türevidir. Kapsül boyar maddeleri: Sarı demir oksit, titanyum dioksit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her film tablet 850 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: PVP K30, Avicel ph 102, Magnezyum stearat, Opadry, Etil

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. ULSEPAN 40 mg İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

ÜRÜN BİLGİSİ. ULSEPAN 40 mg İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon 1. ÜRÜN ADI ÜRÜN BİLGİSİ ULSEPAN 40 mg İ.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon 2. BİLEŞİM Etkin madde: Pantoprazol 40 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR Gastroözofageal reflü hastalığı,

Detaylı

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir.

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. CARDURA 4 mg Tablet FORMÜLÜ CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. Ürünün İsmi. EUCARBON tablet. 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi. Etkin maddeler: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Ürünün İsmi EUCARBON tablet 2. Kalitatif ve Kantitatif Bileşimi Etkin maddeler: Bir tablette; 180,0 mg bitkisel kömür, 50,0 mg kükürt, 105,0 mg senne (sinameki) yaprağı tozu ve 25,0

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu uygulama talimatını dikkatlice okuyunuz, çünkü önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu uygulama talimatını dikkatlice okuyunuz, çünkü önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI Keyoserc 16 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde : Her tablet 16 mg Betahistin dihidroklorür içerir. Yardımcı maddeler : Laktoz monohidrat (100 mg), mısır nişastası, mikrokristalize

Detaylı

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül

Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül FORMÜLÜ Herbir Navelbine 30 mg Yumuşak Kapsül: Vinorelbin tartarat 41.55mg (30 mg vinorelbin baza eşdeğerdir.) (Titanyum dioksit, kırmızı demir oksit, alkol ve sorbitol içerir.)

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir.

KULLANMA TALİMATI. NEROX-B12, 30 ve 60 tabletlik blister ambalajlarda sunulan B vitamini kompleksidir. KULLANMA TALİMATI NEROX-B12 film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat,

Detaylı

ETKİN İLAÇ KULLANIMINDA GENETİK FAKTÖRLER. İlaç Kullanımında Bireyler Arasındaki Genetik Farklılığın Önemi

ETKİN İLAÇ KULLANIMINDA GENETİK FAKTÖRLER. İlaç Kullanımında Bireyler Arasındaki Genetik Farklılığın Önemi ETKİN İLAÇ KULLANIMINDA GENETİK FAKTÖRLER İlaç Kullanımında Bireyler Arasındaki Genetik Farklılığın Önemi PLAVİX FİLM TABLET 75 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Farmakogenetik CYP2C19

Detaylı

GLĐFOR 850 MG FĐLM TABLET. FORMÜLÜ: Her Glifor 850 mg Film Tablet 850 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir.

GLĐFOR 850 MG FĐLM TABLET. FORMÜLÜ: Her Glifor 850 mg Film Tablet 850 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir. GLĐFOR 850 MG FĐLM TABLET FORMÜLÜ: Her Glifor 850 mg Film Tablet 850 mg Metformin HCl (ayrıca renk verici olarak titanyum dioksit (E171)) içerir. FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Metformin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Mikroanjiopatide (özellikle diabetik retinopatide) Ağrı, kramp ve tembellikle seyreden venöz yetmezliklerde endikedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DOCALİX 500 mg kapsül KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Kalsiyum dobesilat monohidrat 500 mg Yardımcı maddeler Yardımcı maddeler için, bakınız

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ROSENDAMET 2 mg/500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. ROSENDAMET 2 mg/500 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ROSENDAMET 2 mg/500 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler : Her film tablet; 2 mg Rosiglitazon a eşdeğer Rosiglitazon maleat 500

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİALİC 45 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİALİC 45 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI DİALİC 45 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 45 mg pioglitazona eş değer miktarda 49,60 mg pioglitazon HCl içermektedir. Yardımcı madde (ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır.

KULLANMA TALİMATI. HEDNAVİR, somon renkte, bikonveks, bir yüzünde E olan film kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 30 tablet vardır. KULLANMA TALİMATI HEDNAVİR 0,5 mg film kaplı tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir film kaplı tablet 0,5 mg entekavir içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin selüloz, krospovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70, sakarin sodyum, benzoik asit, etanol, vanilin, sükroz,

Detaylı

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır.

15 Mart 2006 ve 17 Temmuz 2006 tarihli Bakanlık talepleri/ Haziran 2005 tarihli PDR / 16 Kasım 2005 tarihli CD referans alınmıştır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GYNO-TROSYD 100 mg vajinal tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiokonazol 100 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VİTA B 250/250/1 mg enterik kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir enterik kaplı tablet 250 mg B 1 vitamini, 250 mg B 6 vitamini ve 1 mg B 12 vitamini içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

Trental i.v. 300 Enfüzyon Ampulü

Trental i.v. 300 Enfüzyon Ampulü Trental i.v. 300 Enfüzyon Ampulü FORMÜLÜ 15 ml'lik bir enfüzyon ampulü, 300 mg pentoksifilin, 105 mg sodyum klorür ve ad. 15 ml enjeksiyonluk distile su içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sulandırılmadan önce; her 100 gram granül, 787

Detaylı

Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk steril su.

Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk steril su. KULLANMA TALİMATI NEFRO-CARNITIN IV infüzyon solüsyonu içeren ampul Damar içine uygulanır. Etkin madde: Her 5 ml ampul, 1 g L-karnitin iç tuz içerir. Yardımcı maddeler: Hidroklorik asit %10 ve enjeksiyonluk

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. PROCTO-GLYVENOL Supozituvar 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTO-GLYVENOL Supozituvar KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir supozituvar (2 g), 400 mg tribenosid ve 40 mg lidokain içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Vajinal Ovül Hafif sarı yağlı süspansiyon içeren sarımtırak oval kapsül şeklindedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ MACMIROR COMPLEX 500 mg + 200.000 IU vajinal ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir vajinal ovül Nifuratel 500 mg; Nistatin 200.000 IU

Detaylı

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Silver Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 1000 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 50 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.65 mg 150 B2 Vitamini 2.1 mg 150 Niasinamid 24

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 1. İPERTEN nedir ve ne için kullanılır? Yüksek kan basıncı olan hastalarda kan basıncının düşürülmesi için kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. 1. İPERTEN nedir ve ne için kullanılır? Yüksek kan basıncı olan hastalarda kan basıncının düşürülmesi için kullanılır. KULLANMA TALİMATI İPERTEN 20 mg tablet Ağız yolu ile uygulanır. Etkin madde: 20 mg manidipin hidroklorür. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat; mısır nişastası, düşük sübstitüe hidroksipropil selüloz (L-HPC-31);

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı