DOĞAL AFETLER VE BURSA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOĞAL AFETLER VE BURSA"

Transkript

1 T.C. BURSA VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü DOĞAL AFETLER VE BURSA ŞUBAT 2012

2 A. BURSA NIN GENEL TANITIMI MARMARA DENİZİNİN GÜNEYDOĞUSUNDA YER ALAN İLİMİZ; 2009 YILI ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ SONUÇLARINA GÖRE TOPLAM İL NÜFUSU İLE, TÜRKİYE'NİN 4. BÜYÜK KENTİDİR. BURSA İLİ; DOĞUDA BİLECİK - ADAPAZARI, KUZEYDE KOCAELİ- YALOVA - İSTANBUL VE MARMARA DENİZİ, GÜNEYDE KÜTAHYA, BATIDA BALIKESİR İLLERİYLE ÇEVRİLİDİR. TOPLAM YÜZÖLÇÜMÜ KM2 OLAN BURSA İLİNİN 17 İLÇESİ, 658 KÖYÜ BULUNMAKTADIR. İL SINIRLARI DAHİLİNDE ULUABAT (1.134 KM2) VE İZNİK (298 KM2) GÖLLERİ BULUNMAKTADIR. 1326'DA ORHAN BEY BURSA'YI ALARAK OSMANLILARIN BAŞKENTİ YAPMIŞ VE 1365'TE EDİRNE'NİN BAŞKENT YAPILMASINA KADAR BU DURUMUNU KORUMUŞTUR.

3 A. BURSA NIN GENEL TANITIMI BURSA İLİ EKONOMİ, TİCARET VE SANAYİ AÇISINDAN ÇOK GELİŞMİŞ BİR İLDİR. İŞ YERİ VE ÇALIŞAN SAYILARINA GÖRE BURSA MARMARA BÖLGESİNDE İSTANBUL DAN SONRA İKİNCİ SIRADA BULUNMAKTADIR. İLİMİZ COĞRAFİ DURUMUNDAN DOLAYI İHRACAT VE İTHALAT GÜMRÜK KAPISIDIR. TÜRKİYE DE ÜRETİLEN ARACIN %62.60 I İLİMİZDE ÜRETİLMEKTEDİR.

4 B. AFETLER VE BURSA ÜLKEMİZİN JEOLOJİK, JEOMORFOLOJİK YAPISI VE SAHİP OLDUĞU İKLİMSEL ÖZELLİKLERİ NEDENİYLE BÜYÜK CAN VE MAL KAYBINA YOL AÇAN DOĞAL AFETLER İLE ÇOK SIK KARŞILAŞMAKTADIR. BU KAPSAMDA İLİMİZ AFETLER KONUSUNDA HASSAS BİR KONUMDA BULUNMAKTADIR. 4

5 B. AFETLER VE BURSA Bursa ilinde yaşanan deprem dışındaki afet olayları incelendiğinde ise heyelan, su baskını, kaya düşmesi ve çığ dikkat çekmektedir. Heyelan Bursa ilinde en sık görülen afet türü olup 1950'li yıllardan günümüze kadar 304 adet heyelan gerçekleşmiştir. Heyelanların en sık gerçekleştiği ilçeler İnegöl ve Gemlik'tir. Marmara, Sakarya ve Susurluk Havzaları'nda yer alan ilimizde Heyelandan sonra en sık gözlemlenen afet türü su baskını olup 1950'li yıllardan günümüze kadar 27 adet su baskını meydana gelmiştir. Su baskınları çoğunlukla İnegöl, Yenişehir, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde görülmektedir. Bursa ilinde çok sık olmamakla birlikte gerçekleşen Diğer Afet türleri ise kaya düşmesi ve çığ olaylarıdır. İlimizde 1950'li yıllardan günümüze kadar olan süreçte 13 adet kaya Düşmesi olayı ve 2 adet çığ gözlemlenmiştir. Afet Türü Olay Sayısı Sıklıkla Görüldüğü İlçeler Heyelan 304 İnegöl, Gemlik Su Baskını 27 İnegöl, Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa Kaya Düşmesi 13 Osmangazi Çığ 2 İnegöl, Büyükorhan 5

6 BURSA İLİNDE MEYDANA GELEN AFETLERİN DAĞILIMI ( ) 6

7 BURSA İLİNDE AFETE MARUZ BÖLGELERİN AFET TÜRLERİNE GÖRE DAĞILIMI Afet Türü AMB* Karar Sayısı Heyelan 48 Su Baskını 10 Kaya Düşmesi 1 Heyelan ve Su Baskını 3 Heyelan ve Kaya Düşmesi 1 * AMB: Afete Maruz Bölge, SB: Su Baskını, KD: Kaya Düşmesi 7

8 TÜRKİYE'DE AFETZEDE SAYISI BAZINDA HEYELANDAN EN ÇOK ZARAR GÖREN 20 İLÇE ( ) SIRA NO İL İLÇE AFET OLAY SAYISI AFETZEDE SAYISI 1 Karabük Yenice Malatya Hekimhan Bursa İnegöl Muş Merkez Bartın Ulus TÜRKİYE'DE AFET OLAY SAYISI BAZINDA HEYELANDAN EN ÇOK ZARAR GÖREN 20 İLÇE ( ) SIRA NO İL İLÇE AFET OLAY SAYISI AFETZEDE SAYISI 1 Bartın Ulus Trabzon Maçka Karabük Yenice Bursa İnegöl Sinop Ayancık

9 BURSA İLİNDE AFETE MARUZ BÖLGE KARARI ALINAN İLÇELER Sıra No İlçe Adı AMB* Karar Sayısı 1 İnegöl 39 2 Osmangazi 5 3 Karacabey 5 4 Gemlik 4 5 Orhaneli 3 6 Orhangazi 3 7 Mudanya 2 8 Mustafakemalpaşa 1 9 Kestel 1 TOPLAM 63 *AMB: Afete Maruz Bölge 9

10 10

11 C. DEPREMLER VE BURSA BURSA, BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA BİR KENTTİR. ÜLKEMİZİN İLK DEPREM BİLİMCİSİ BURSA LI GÖKMENZADE SEYYİD HÜSEYİN RİFAT EFENDİDİR. İŞARETNÜMA ADLI KİTABINDA 1820 YILINDAN YILINA KADARKİ TÜM DEPREMLERİ KAYDETMİŞTİR. KANDİLLİ RASATHANESİNİ KURAN FATİH GÖKMEN, HÜSEYİN RİFAT EFENDİNİN OĞLUDUR.

12 C. DEPREMLER VE BURSA Tarihte Bursa Depremleri BURSA VE YÖRESİNİN DEPREMLERİ KAYDI YAKLAŞIK 2500 YIL ÖNCEYE KADAR GİTMEKTEDİR. ELDEKİ BİLGİLER ANTİK BURSA NIN BÜYÜK BİR KENT OLMAMASI NEDENİYLE, DOLAYLI OLARAK VERİLMEKTEDİR. BİZANS DÖNEMİNDE; 6 KASIM MAYIS 1327 TARİHİNDEKİ DEPREMLER BURSA YÖRESİNDE ÖNEMLİ YIKIMA NEDEN OLMUŞLARDIR. OSMANLI DÖNEMİNDE; YILLARINDA DEPREM OLMUŞ ANCAK TÜM KENTİ VE ÇEVRESİNE ETKİLEYEN BOYUTTA DEĞİLDİR. ANCAK 1855 DEPREMİ BURSA VE YÖRESİNDE ÇOK BÜYÜK YIKIMA NEDEN OLMUŞTUR.

13 Avrupa Makrosismik Şiddet Ölçeği Şiddet IX Yıkıcı Hasar Oluşur, Sıradan pek çok binada kısmi çökmeler, Pek az binada ise tam çökme gerçekleşir. Şiddet X Çok Yıkıcı Hasar Oluşur, Çok sayıda sıradan bina çöker. 13

14 DEPREMLER ve BURSA 14

15 DEPREMLER ve BURSA Şiddet VI (Bursa İl Merkezi) Az Hasar Oluşur, Herkes tarafından hissedilir, Küçük eşyalar devrilir, düşer. Sıradan binalarda hafif hasar oluşur. Sıva çatlakları, düşmeler gerçekleşir. 15

16 DEPREMLER ve BURSA 16

17 DEPREMLER ve BURSA 17

18 DEPREMLER ve BURSA Şiddet V (Bursa İl Merkezi) Kuvvetli Hissedilir, Kapalı mekanlardaki herkes tarafından hissedilir, hareketli pek az insan hisseder, asılı eşyalar çok sallanır, yapısal olmayan elemanlar çok ses çıkarır, (mutfak malzemeleri), gürültülüdür. 18

19 C. DEPREMLER VE BURSA TÜRKİYE DEPREM BÖLGELERİ HARİTASINI İNCELEDİĞİMİZDE GÖRÜRÜZ Kİ; İLİMİZ 1 İNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞI İÇERİSİNDEDİR VE KUZEY ANADOLU FAYININ ETKİSİ ALTINDADIR.

20 C. DEPREMLER VE BURSA İLİMİZDE DEPREME NEDEN OLABİLECEK EN ÖNEMLİ FAY; DOĞUDA DEREKIZIK-BURHANİYE KÖYLERİ İLE BATIDA ULUABAT GÖLÜ ARASINDA UZANAN YAKLAŞIK 45 KM UZUNLUKTA OLAN BURSA FAYIDIR.

21 C. DEPREMLER VE BURSA AYRICA BURSA YI ETKİLEYECEK DİĞER FAYLAR İSE MARMARA DENİZİNDEKİ FAY, GEYVE İZNİK GEMLİK FAYI, YENİŞEHİR BURSA MANYAS FAYIDIR.

22 C. DEPREMLER VE BURSA

23 DEPREMLER ve BURSA 23

24 D. YAPILAN ÇALIŞMALAR İlimizde Afet hazırlıkları kapsamında yapılan çalışmalar;

25 1. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün teşkilatlanması ve yerleşimi tamamlanmıştır.

26 2. Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi; Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi 24 saat süreli çalışma düzeninde her an faal durumdadır.

27 3. Modern İvme Kaydedici Cihaz; Türkiye Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Kayıt Şebekesine bağlı olarak 15 adet ivme kaydedici cihaz, 6 adet de sismoloji istasyonu mevcuttur.

28 4. Eğitimler ve Tatbikatlar; İlimizde afetlere karşı bilinçli bir toplum yaratmak ve hazırlıkları mahalle, cadde, binalar bazında yapmak amacıyla Toplum Afet Gönüllüleri (TAG) projesi kapsamında muhtarlara, vatandaşlara, kamu-özel kuruluş personeline, sivil savunma servis yükümlülerine, sivil toplum kuruluşlarına ve gönüllülere eğitimler verilmektedir. Eğitimlerimizde öğrencilerin eğitimlerine özel önem verilmektedir.

29 Tatbikatlar; İlimizde afete hazırlık çalışmaları kapsamında okullarda, kurum ve kuruluşlarda tatbikatlar planlanıp yapılmaktadır. Amacı; afete yönelik hazırlıkları denemek, geliştirmek, güncelleştirmek ve gerekli personeli eğitmek olan bir tatbikat 2012 yılında tüm aktörlerin katılımı ile yapılacaktır.

30 5. Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG); Bursa ili sınırları içerisinde vatandaşların gönüllü katılımlarını değerlendirerek mahalle düzeyinde afete müdahale imkân ve kabiliyetini yaratmak ve Bursa halkının afet bilincini arttırmak amacıyla Valiliğimiz ve MAG Vakfı arasında protokol imzalanmış olup işbirliği sürdürülmektedir. Bu proje Gemlik ilçesinde başlamış ve devam etmekte olup aynı zamanda Orhangazi ilçesinde de yürütülmektedir. Proje, tüm ilçelerimizde uygulanacaktır. Bu proje kapsamında 2 mahallede 95 adet Mahalle Afet Gönüllüsünün eğitimleri tamamlanmış, afet konteynırları yerleştirilmiş, 3 adet mahallede eğitimler devam etmektedir.

31 6. Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi; Birinci derece deprem kuşağında bulunan ilimizin simülasyon teknikleri kullanılarak toplumu bilinçlendirmeye yönelik olarak projelendirilen toplam 6800 m² olan Zemin+2 kattan oluşan AFET ZARARLARINI AZALTMA EĞİTİM MERKEZİ Valiliğimiz ile DPT nin %50 şer ortaklığı ile 08/05/2009 tarihinde inşaatına başlanmıştır. Proje ile ilgili olarak TUBİTAK tan da destek sağlama çalışmaları sürdürülmektedir. Projenin iç donanım ihalesi 16 Aralık 2011 tarihinde yapılmıştır.

32 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi; Projede bulunan üniteler; ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT -Bilgilendirme Salonu -Üç Boyutlu Sinema Salonu -Yangın Deneyim Bölümü -Deprem Enkaz Koridoru -Haberleşme Eğitim Bölümü -Duman Deneyim Bölümü -Lodos Deneyim Odası -Açık Sergi Salonu -Eğitim ve Seminer Salonu -Fırtına Deneyim Odası -İlkyardım Deneyim Bölümü -Kitaplık Bölümü -Heyelan Odası -Deprem Enkaz Koridoru -Kafeterya Bölümü -Deprem Deneyim Odası -Bilgisayarlı Eğitim Bölümü Ülkemizde bu ölçekte bir ilk olan; Üniversitelerden, Odalardan, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcilerinden BİLİMSEL VE TEKNİK DANIŞMA KURULU oluşturulan merkezin denetimi ve gelişiminin bilimsel metot ve fikirlerle yapılması düşünülmektedir.

33 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi

34 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi ENKAZ ENKAZ E

35 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi DEPREM DENEYİM BÖLÜMÜ

36 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi LODOS DENEYİM BÖLÜMÜ FIRTINA DENEYİM BÖLÜMÜ HEYELAN DENEYİM BÖLÜMÜ

37 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi ÜÇ BOYUTLU SİNEMA SALONU

38 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi SERGİ SALONU

39 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi İLKYARDIM DENEYİM BÖLÜMÜ

40 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi YANGIN DENEYİM VE BİLGİLENDİRME BÖLÜMÜ

41 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi DUMAN DENEYİM BÖLÜMÜ

42 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi EĞİTİM VE SEMİNER SALONU

43 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi KİTAPLIK BÖLÜMÜ

44 Afet Zararlarını Azaltma Eğitim Merkezi KAFETERYA BÖLÜMÜ

45 7. Yarışmalar Zarar azaltma çalışmaları kapsamında ilimizde öğrencilerin eğitilmesi amaçlı olarak Afetler genel başlıklı afiş ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmektedir yılında Avrupa Konseyi EUR-OPA Sekreteryası ve Avrupa Doğal Afetler Eğitim Merkezi işbirliği ile kompozisyon yarışması, 2011 yılında Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası faaliyetleri çerçevesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında Afiş ve Kompozisyon yarışmaları düzenlenmiştir.

46 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları 5902 sayılı Kanunla müdürlüğümüze ilin Afet ve Acil Durum Tehlike ve Risklerini belirleme görevi verilmiş olup bu kapsamda Bütünleşik Risk Haritası Hazırlama çalışmasına başlanmıştır. Bu haritaya altlık oluşturmak maksadıyla ilimizdeki tüm kurumlardan fiziki, ekonomik, sosyal ve teknik alt yapıya ilişkin veriler talep edilmiştir. Bu kurumlar: İl Özel İdaresi Büyükşehir Belediye Başkanlığı BUSKİ Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü Orman Bölge Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü BURSAGAZ A.Ş. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Sanayi ve Ticaret Odası İl Sağlık Müdürlüğü Türk Telekom Batı II Bölge Müdürlüğü Meteoroloji İl Müdürlüğü Belediye Başkanlıklarıdır. 46

47 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması Müdürlüğümüzce kamu kurum ve kuruluşlarından elde edilen veriler sayısal ortama aktarılarak, il bütününde afet tehlikelerini bir arada görebilme ve verileri kolay yorumlayabilme imkanının sağlanması amaçlanmaktadır. SIRA NO VERİ DURUM 1. İL BÜTÜNÜ JEOLOJİ HARİTASI Tamamlandı. 2. İL BÜTÜNÜ HEYELAN HARİTASI Tamamlandı 3. İL BÜTÜNÜ HİDROJEOLOJİ HARİTASI Tamamlandı 4. İL BÜTÜNÜ ORMAN VARLIĞI HARİTASI Tamamlandı 5. İL BÜTÜNÜ FAY HATLARI Tamamlandı 6. İL BÜTÜNÜ EĞİM HARİTASI Tamamlandı 7. İL BÜTÜNÜ MORFOLOJİ HARİTASI Tamamlandı 8. Bu amaçla sayısal ortama aktarılan veriler şunlardır: BURSA İLİ İLK VE ORTAÖĞRETİM OKULLARINA AİT KONUM VE KAPASİTE BİLGİLERİ 9. BURSA İLİ SAĞLIK KURUMLARINA AİT KONUM VE KAPASİTE BİLGİLERİ Tamamlandı. Yönetmeliğe uygun olmayan yapıların güçlendirme maliyetleri de işlendi. Merkez 7 ilçe tamamlandı. Diğerleri devam etmekte. 10. BURSA İLİ KİMYA FABRİKALARININ KONUM VE KAPASİTE BİLGİLERİ Merkez 7 ilçe tamamlandı / ÖLÇEKLİ TOPOĞRAFİK HARİTALARIN SAYISALLAŞTIRILMASI Tamamlandı. 12. BURSA İLİ AKARYAKIT İSTASYONLARININ KONUM VE KAPASİTE BİLGİLERİ Tamamlandı. 13. BURSA İLİ AFETE MARUZ BÖLGE KARARI ALINMIŞ YERLEŞİMLER Tamamlandı. 47

48 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması SIRA NO VERİ DURUM YILLARI ARASI BASINDA BURSA AFET HABERLERİ Tamamlandı. 15. İL BÜTÜNÜ MAHALLE - CADDE -SOKAK VERİLERİ Tamamlandı. 16. İL BÜTÜNÜNDE DEPREM KAYIT İSTASYONLARI KONUM VE KAPASİTE BİLGİLERİ Tamamlandı. 17. İL BÜTÜNÜ BAŞLICA AKARSULAR Tamamlandı. 18. İL BÜTÜNÜ ZEMİN SAĞLAMLIĞI ANALİZİ Tamamlandı. 19. İL BÜTÜNÜNDE YAPILMIŞ JEOLOJİK -JEOTEKNİK ETÜTLER Devam ediyor. 20. İL BÜTÜNÜNDE KONTROL ETÜT PORGRAMINA DAHİL EDİLEN YERLEŞİMLER Tamamlandı. 21. İL BÜTÜNÜ MADEN DURUMU HARİTASI Tamamlandı. 22. İL BÜTÜNÜNDE BUGÜNE KADAR MEYDANA GELMİŞ SEL AFETİNE İLİŞKİN VERİLER Tamamlandı. 23. İL BÜTÜNÜ TARIM ALANLARI VE ÜRETİM TİP - KAPASİTE BİLGİLERİ Devam ediyor. 24. İL BÜTÜNÜ TRAFİK HACİM VERİLERİ Tamamlandı. 25. İL GENELİ İKLİM VERİLERİ Devam ediyor. 26. KENT MERKEZİ ALTYAPI (İÇMESUYU - DOĞALGAZ - KANALİZASYON) VERİLERİ Devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında tüm bilgiler herkesle paylaşılacaktır. 48

49 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 49

50 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 50

51 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 51

52 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 52

53 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 53

54 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 54

55 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 55

56 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 56

57 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 57

58 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 58

59 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 59

60 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 60

61 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 61

62 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 62

63 8. Bütünleşik Risk Haritalarının Hazırlama Çalışmaları a. Verilerin Sayısal Ortama Aktarılması 63

64 9. Diğer Çalışmalar a. Afete Maruz Bölgelerin Sayısal Haritaların Hazırlanması İlimizde daha önceki slaytlarda sunduğum Afete Maruz Bölgelerle ilgili veriler o tarihlerde olanların kadastro görmemiş (mülkiyet sınırları kayıt altına alınmamış) olmasından dolayı sınırlara ait bilgiler ölçeksiz, elle çizilmiş krokilerle, çok da sağlıklı olmayan veriler halinde elimizdedir. Bu çalışma ile halen inşaata, dolayısıyla yerleşime yasak olan bu yerlere ait verilerle; Afete maruz bölgeler sayısal hale getirilecek, Afete maruz bölgeler haritaları üretilmiş olacak, Nihai olarak çalışma tamamlandığında ilimizin heyelan bilgi envanteri ve alt yapıları oluşturulabilecektir. Sonuçta ise; Modern Afet Yönetim Sistemlerinin Planlama ve Zarar Azaltma safhalarında tehlike ve risk azaltım açısından büyük öneme sahip olan afet olmuş olan ve olması muhtemel olan bölgelere ait bütünleşik haritalar sayısal ortamda tüm kullanıcıların erişimine hazır halde bulunacaktır. Sonuç, imar ve yerleşim güvenliğidir. 64

65 9. Diğer Çalışmalar b. Yürütülen Projeler Müdürlüğümüzce Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansına (BEBKA), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kapasitesini arttırma kapsamında; Bursa Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezinin Kapasitesinin Arttırılması Afete Maruz Bölgelerin Sayısal Haritalarının Hazırlanması Afetlerde Zarar Azaltma Amaçlı Personel Eğitimi Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi nin Acil Durumlardaki Enerji İhtiyacının Güneş Enerjisi İle Giderilmesi 65

66 AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ VE YAPILANMASI ARALIK 2011

67 ÜLKEMİZDEKİ AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ VE YAPILANMASI 17/06/2009 tarihinde yürürlüğe giren 5902 Sayılı «Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun» ile ülkemiz afet ve acil durumu yeniden düzenlenmiş olup bu kapsamda Başbakanlığa bağlı AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, Valiliklere bağlı İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİ kurulmuştur. Yine bu Kanunun 18 inci maddesi uyarınca illerde il müdürlüklerinin sorumluluğunda AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ MERKEZLERİ kurulması yasal hale getirilmiştir Sayılı Kanun ile de 11 ilde kurulu bulunan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri de İl Müdürlüğünün bir birimi haline getirilmiştir. Ayrıca İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezleri de kurulması çıkarılan yönetmelik ile esasa bağlanmıştır.

68 AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ VE YAPILANMASI BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, 5902 Sayılı Kanun gereği; afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetlerin ülke düzeyinde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve olayların meydana gelmesinden önce hazırlık ve zarar azaltma, olay sırasında yapılacak müdahale ve olay sonrasında gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmalarını yürüten kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması ve bu konularda politikaların üretilmesi ve uygulanması görevini üstlenmiştir.

69 KURULLAR 5902 Sayılı Kanun ile 3 adet kurul oluşturulmuştur. Bunlar; 1. Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu Afet ve acil durumlarla ilgili olarak hazırlanan plan, program ve raporları onaylamakla görevli, Başbakan veya görevlendireceği Başbakan Yardımcısının başkanlığında, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Maliye, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çevre ve Orman bakanlarından oluşan Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu kurulmuştur. Kurul toplantılarına, ilgili bakan, kurum ve kuruluş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve konu ile ilgili uzmanlar çağırılabilir.

70 KURULLAR 2. Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Afet ve acil durum hallerinde bilgileri değerlendirmek, alınacak önlemleri belirlemek, uygulanmasını sağlamak ve denetlemek, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla, Başbakanlık Müsteşarının başkanlığında, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Maliye, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskân, Sağlık, Ulaştırma, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Orman bakanlıkları ve Devlet Planlama Teşkilatı müsteşarları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı ile afet veya acil durumun türüne göre Kurul Başkanınca görevlendirilecek diğer bakanlık ve kuruluşların üst yöneticilerinden oluşan Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu kurulmuştur.

71 KURULLAR 3. Deprem Danışma Kurulu (a) Depremden korunmak, deprem zararlarını azaltmak, deprem sonrası yapılacak faaliyetler hakkında öneriler sunmak ve depremle ilgili araştırmalar için politikaları ve öncelikleri belirlemek amacıyla Başkanın başkanlığında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Temsilcisi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü, Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü Genel Müdürü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı, deprem konusunda çalışmaları bulunan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından bildirilecek en az on üniversite öğretim üyesi arasından Başkan tarafından belirlenecek beş üye ile akredite edilmiş ilgili sivil toplum kuruluşlarından Başkan tarafından belirlenecek üç üyeden oluşan Deprem Danışma Kurulu kurulmuştur. (b) Diğer afet türlerine yönelik olarak da Bakanlar Kurulu kararı ile afet danışma kurulları kurulabilir.

72 AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI MERKEZ TEŞKİLATI Başkanlık teşkilatı aşağıdaki hizmet birimlerinden oluşur: a) Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanlığı b) Müdahale Dairesi Başkanlığı c) İyileştirme Dairesi Başkanlığı ç) Sivil Savunma Dairesi Başkanlığı d) Deprem Dairesi Başkanlığı e) Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı f ) Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı g) Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı ğ) Hukuk Müşavirliği

73 AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT ŞEMASI

74 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun gereğince 17 Aralık 2009 günü 81 ilde İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri İl Valilerinin sorumluluğunda kurulmuştur. Müdürlüğün örnek teşkilat şeması Bursa ili özelinde slaytta görüldüğü gibidir.

75 75

76 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Görevleri; İlin afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek, Afet ve acil durum önleme ve müdahale il planlarını, mahalli idareler ile kamu kurum ve kuruşlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde yapmak ve uygulamak, İl afet ve acil durum yönetimi merkezini yönetmek, Afet ve acil durumlarda meydana gelen kayıp ve hasarı tespit etmek, Afet ve acil durumlara ilişkin eğitim faaliyetlerini yapmak veya yaptırmak, Sivil toplum kuruluşları ile gönüllü kişilerin afet ve acil durum yönetimi ile ilgili akreditasyonunu yapmak ve belgelendirmek, İl ve ilçe düzeyinde sivil savunma planlarını hazırlamak ve uygulamak,

77 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Görevleri; İl ve ilçe düzeyinde sivil savunma planlarını hazırlamak ve uygulamak, Afet ve acil durumlarda, gerekli arama ve kurtarma malzemeleri ile halkın barınma, beslenme, sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak gıda, araç, gereç ve malzemeler için depolar kurmak ve yönetmek, İlgili mevzuatta yer alan seferberlik ve savaş hazırlıkları ile sivil savunma hizmetlerine ilişkin görevleri ilde yerine getirmek, Yıllık bütçe teklifini hazırlamak, İl kurtarma ve yardım komitesinin sekretaryasını yapmak, Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin tespiti, teşhisi ve arındırması ile ilgili hizmetleri yürütmek, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamaktır.

78 İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDEKİ KADROLAR İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şube Müdürü Eğitim Uzmanı Şef V.H.K.İ. Çözümleyici Mütercim Şoför Santral Memuru Muhasebeci Ambar Memuru Satınalma Memuru İnşaat Mühendisi Meteoroloji Mühendisi Çevre Mühendisi Kimya Mühendisi Jeoloji Mühendisi Jeofizik Mühendisi Harita Mühendisi Endüstri Mühendisi Ziraat Mühendisi Avukat Mimar Şehir Plancısı Tekniker Teknisyen Tabip Sosyal Çalışmacı Enformasyon Memuru Hizmetli Bu kadrolar ile Bursa ili özelinde tahsis edilen kadro sayısı 62 dir.

79 SİVİL SAVUNMA ARAMA VE KURTARMA BİRLİĞİNDEKİ KADROLAR Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Sivil Savunma Uzmanı Şef V.H.K.İ. Şoför Mühendis Tekniker Arama Kurtarma Teknisyeni Tabip Veteriner Hekim Sosyal Çalışmacı Sağlık Memuru Kameraman Teknisyen Yardımcısı Bu kadrolar ile Bursa ili özelinde tahsis edilen kadro sayısı 131 dir. Ülkemizde 11 Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği bulunmaktadır.

80 BUGÜNE KADAR YAPILAN ÇALIŞMALAR Başbakanlık AFAD ve İl AFAD Müdürlükleri kadrolarının tamamlanma çalışmaları sürdürülmektedir. Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP-2023) hazırlanmış, onaylanmış, yürürlüğe girmiştir. Hizmet ile ilgili yönetmelikler çıkarılmıştır. Afet, Acil Durum ve Sivil Savunma Hizmetleri Kanunu ile ilgili çalışmalar devam ettirilmektedir. Türkiye Ulusal Afet Arşiv Sistemi Projesi (TUAA) ile ülkemizde bugüne kadar meydana gelen tüm afetlere ilişkin veriler sayısal olarak arşivlenmiştir. Ulusal Sismik Ağın Geliştirilmesi ve Deprem Araştırmaları Projesi kapsamında çalışmalar sürdürülmektedir.

81 SONUÇ / ÖNERİLER Doğal ve İnsan Kaynaklı nedenlerle oluşan, insanların sosyal fonksiyonlarını kesintiye uğratan sosyal, ekonomik, çevresel kayıplara neden olan afetlerle mücadelenin yalnızca Afet ve Acil Durum Teşkilatının sorumluluğunda olması gücünün ötesindedir. Burada bulunan herkes bilir ki afetlere hazırlık çok disiplinli, çok aktörlü bir işbirliği gerektirir. Bilgiler paylaşılmalı, herkes sorumluluklarını yerine getirmelidir. Böylece can ve mal kaybına yol açan doğal afetler sürdürülebilir kalkınmaya, ekonomik büyümeye ve ekosisteme zarar vermez. Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi ANNAN ın ifadesiyle. bir önleme kültürü oluşturmak kolay değildir. Önleme maliyetlerinin şimdi ödenmesinin, yararları uzun vadede görülecektir. Öte yandan, sağlanacak yararlar elle tutulabilir değildir; gerçekleşmeyen afetlerdir. Saygılarımla, İbrahim TARI Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü 81

5902 SAYILI YASA, AFAD ve AFET RİSKLERİNİ AZALTMA ULUSAL PLATFORMU

5902 SAYILI YASA, AFAD ve AFET RİSKLERİNİ AZALTMA ULUSAL PLATFORMU 5902 SAYILI YASA, AFAD ve AFET RİSKLERİNİ AZALTMA ULUSAL PLATFORMU ÖMER MURAT YAVAŞ GRUP BAġKANI PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA DAĠRESĠ BAġKANLIĞI RĠSK BELĠRLEME VE STRATEJĠ GRUP BAġKANLIĞI YERİNDEN YÖNETİM

Detaylı

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ GÖREV TANIMLARI Valilik Makamının 04/11/2015 tarih ve 1260 Sayılı Olur ları kapsamında şube müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmiştir. Buna göre; I- PLANLAMA VE ZARAR AZALTMA

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 29361

Resmî Gazete Sayı : 29361 20 Mayıs 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29361 TEBLİĞ Orman ve Su İşleri Bakanlığından: HAVZA YÖNETİM HEYETLERİNİN TEŞEKKÜLÜ, GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI

ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI TÜRKİYE 17. ESRI KULLANICILARI TOPLANTISI ONDOKUZMAYIS İLÇESİ NDE (SAMSUN) AFETE YÖNELİK CBS ÇALIŞMALARI Kıvanç ÇALIŞKAN Harita Mühendisi 25 Mayıs 2012 - ANKARA SUNUM İÇERİĞİ GİRİŞ AMAÇ VE KAPSAM MATERYAL,

Detaylı

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi Koordinasyon Merkezi (AYKOM) Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği Kabul Tarihi: 13/11/2009 Kabul Sayısı: 555 Sayılı Belediye Meclis Kararı Yayım Tarihi: 08/12/2009

Detaylı

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254

1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 1 Şubat 2015 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29254 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ VE İL ÖZEL İDARELERİ TARAFINDAN AFET VE ACİL DURUMLAR İLE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARA AYRILAN BÜTÇEDEN YAPILACAK HARCAMALARA

Detaylı

T.C. CUMHURBA KANLI I GENEL SEKRETERL ANKARA. Ankara; Say : 285

T.C. CUMHURBA KANLI I GENEL SEKRETERL ANKARA. Ankara; Say : 285 T.C. CUMHURBA KANLI I GENEL SEKRETERL ANKARA Ankara; 19.03.2010 Say : 285 5902 say Afet ve Acil Durum Yönetimi Ba kanl n Te kilat ve Görevleri Hakk nda Kanun 17.06.2009 tarih ve 27261 say Resmi Gazete

Detaylı

Harita 12 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası

Harita 12 - Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası AFET YÖNETİMİ Kütahya ve çevresi illeri yoğun deprem kuşağında olan illerdir. Bu çevrede tarih boyunca büyük depremler görülmüştür. Kütahya ve çevre iller doğal afet riski taşıyan jeolojik ve topografik

Detaylı

Afet Yönetimi (INM 476)

Afet Yönetimi (INM 476) Afet Yönetimi (INM 476) Prof. Dr. Murat UTKUCU Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü 15.3.2016 Murat UTKUCU 1 Türkiye de Afet yönetimi Türkiye sahip olduğu tektonik,

Detaylı

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI DEPREM VE RİSK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

BURSA ĠLĠ ĠÇĠN ZEMĠN SINIFLAMASI VE SĠSMĠK TEHLĠKE DEĞERLENDĠRMESĠ PROJESĠ

BURSA ĠLĠ ĠÇĠN ZEMĠN SINIFLAMASI VE SĠSMĠK TEHLĠKE DEĞERLENDĠRMESĠ PROJESĠ BURSA ĠLĠ ĠÇĠN ZEMĠN SINIFLAMASI VE SĠSMĠK TEHLĠKE DEĞERLENDĠRMESĠ PROJESĠ AMAÇ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK-MAM) arasında protokol imzalanmıştır. Projede, Bursa

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği T.C. GEBZE BELEDİYESİ Sivil Savunma Uzmanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Merkezi Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik,

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi 1 / 6 Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 Konu : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) 5902 sayılı nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun. b) 7126 Sayılı Sivil Savunma

Detaylı

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş

Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü CBS & UA ile Afet Yönetimi Entegre Acil Durum Yönetimi Sistemine Giriş Amaçlar (1) Kriz yönetimi kavramının tartışılması Tehlike, acil durum ve

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSİNİN 08.10.2014 TARİH VE 159 SAYILI MECLİS KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİRİMLERİ VE GÖREVLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Acil Sağlık Hizmetleri

Detaylı

Bursa İl Sınırları İçerisinde Kalan Alanların Zemin Sınıflaması ve Sismik Değerlendirme Projesi

Bursa İl Sınırları İçerisinde Kalan Alanların Zemin Sınıflaması ve Sismik Değerlendirme Projesi Bursa İl Sınırları İçerisinde Kalan Alanların Zemin Sınıflaması ve Sismik Değerlendirme Projesi 17 Ağustos 1999, Mw=7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremi, Marmara Denizi içine uzanan Kuzey Anadolu Fayı nın

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı TAMP ve Kurumlarda Uygulaması Antalya 2016 1 Afet Yönetiminde Süreç Döngüsü Risk Yönetimi Risk Azaltma Ortaya Çıkışı Hayatını kaybeden kişi sayısı

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ

ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ Bayram HOPUR Entegre Projeler Uygulama Şube Müdürü Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü www.cem.gov.tr 3. Ulusal Taşkın Sempozyumu- 29.04.2013 İstanbul ULUSAL

Detaylı

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI

Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afetlerde Acil Müdahale Ekiplerinin Koordinasyonu AFŞİN EMRE KAYIPMAZ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP ANABİLİM DALI Afet nedir? Toplumun tamamı veya belli kesimleri için fiziksel, ekonomik

Detaylı

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu

TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu TÜSİAD Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Çalışma Grubu Sunumu Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İstanbul 12 Eylül 2008 Çalışma Grubu Amacı Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele M Çalışma Grubu nun amacı; Türkiye

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Afet Yönetiminde Teknoloji Kullanımı, 12, Bilkent Otel, Ankara 1 CBS Genel Müdürlüğü Amaçlarımız ve Görevlerimiz Amacımız; ihtiyaç

Detaylı

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER

SPOR HUKUKU. 3.Ders. Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER SPOR HUKUKU 3.Ders Yrd.Doç.Dr. Uğur ÖZER Gençlik ve Spor Bakanlığı 03.06.2011 tarihinde çıkarılan 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. 638 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin amacı, Gençlik

Detaylı

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ MANİSA İLİ, SELENDİ İLÇESİ, ESKİCAMİ MAHALLESİ, 120 ADA, 1 PARSELE İLİŞKİN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ Planlama Alanının Tanımlanması Manisa İli 13.810 km² yüz ölçümüne sahip olup, 2015 itibarıyla

Detaylı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769 Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görevli memurların

Detaylı

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ESPİYE BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı; Espiye Belediyesi İtfaiye teşkilatının kuruluş,

Detaylı

KANUN. Kanun No Kabul Tarihi: 29/5/2009 BİRİNCİ BÖLÜM

KANUN. Kanun No Kabul Tarihi: 29/5/2009 BİRİNCİ BÖLÜM 17 Haziran 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27261 KANUN AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun No. 5902 Kabul Tarihi: 29/5/2009 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam

Detaylı

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

(I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI. 3) Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü (I) SAYILI CETVEL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TEŞKİLATI Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Müsteşar Yardımcısı Hizmet Birimleri 1) Mekânsal

Detaylı

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013

KARAR NUMARASI: Y(K-I)2-2013 KARAR NUMARAS: Y(K-)2-203 İDARİ KOORDİNASYON YÖNÜNDEN BAKANLKLARA BAĞL VE/VEYA İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR (Önerge No:2007/203) (KKTCBb.) Bakanlar Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu E-2-2009 sayı

Detaylı

MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI

MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI MARMARA BÖLGESİNDEKİ HAVZA KORUMA EYLEM PLANI 1 İÇERİK 1. HAVZA KORUMA EYLEM PLANLARI 2. MARMARA VE SUSURLUK HAVZALARI 3. ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ 4. HAVZA YÖNETİM YAPILANMASI 5. NEHİR HAVZA YÖNETİM

Detaylı

DOĞAL AFETLERDE UYDU GÖRÜNTÜLERİNİN KULLANIMI VE INTERNATIONAL CHARTER SPACE AND MAJOR DISASTERS"

DOĞAL AFETLERDE UYDU GÖRÜNTÜLERİNİN KULLANIMI VE INTERNATIONAL CHARTER SPACE AND MAJOR DISASTERS BAYINDIRLIK ve İSKAN BAKANLIĞI AFET İŞLER LERİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ DEPREM ARAŞTIRMA DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI LABORATUVAR LAR ŞUBE MÜDÜRLM RLÜĞÜ DOĞAL AFETLERDE UYDU GÖRÜNTÜLERİNİN KULLANIMI VE INTERNATIONAL

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

Afet Yönetimi ve. Sel Risk Değerlendirmesi

Afet Yönetimi ve. Sel Risk Değerlendirmesi Afet Yönetimi ve Sel Risk Değerlendirmesi KAPSAM - Afetlerin Genel Durumu - Kriz Yönetiminden Risk Yönetimine Geçiş - Risk Kavramı ve Risk Değerlendirmesi Risk Nedir? Nasıl Belirlenir? Nasıl Yönetilir?

Detaylı

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK ABD nin Los Angeles kentindeki Afet Yönetim Merkezi nin bir örneği olarak yapılan AKOM da bütün sistem 3 yedeklidir ve akıllı bina olarak inşa edilmiştir. İki farklı

Detaylı

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER VE BU NİTELİKLERİN KODLARI

KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN NİTELİKLER VE BU NİTELİKLERİN KODLARI KADRO VE POZİSYONLAR İÇİN ARANAN LER VE BU LERİN KODLARI 500 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL MÜDÜRÜNÜ İFADE EDER. 775 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL MÜDÜR YARDIMCILARINI İFADE EDER. 2975 ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye Afet Müdahale Planı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Türkiye Afet Müdahale Planı BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye Afet Müdahale Planı Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmetleri Eğitimi Limak Limra, Kiriş, Antalya 19-22.03.2015 Türkiye Afet Müdahale

Detaylı

YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

Afet Sonrası İyileştirme Planı

Afet Sonrası İyileştirme Planı Afet Sonrası İyileştirme Planı 13 Ocak 2015 Türkiye'nin Afet Risk Yönetimi 17. Yuvarlak Masa Toplantısı ODTÜ hasan.coban@kalkinma.gov.tr 1 2 Rapor Edilen Afetlerin Sayısı Dünyada 1900-2011 yılları arasında

Detaylı

3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727

3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727 3 Ağustos 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28727 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: YÜKSEK ÇEVRE KURULU VE MAHALLİ ÇEVRE KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Çalışmaları Türkiye Coğrafi Veri Altyapısı Kurulması Türkiye Coğrafi Veri Altyapısının Kurulması e-dönüşüm Türkiye eylem 47, 36, ve 75 Bu problemleri aşmak üzere

Detaylı

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK

AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK AFET KOORDİNASYON MERKEZİNİ (AKOM)KURDUK ABD nin Los Angeles kentindeki Afet Yönetim Merkezi nin bir örneği olarak yapılan AKOM da bütün sistem 3 yedeklidir ve akıllı bina olarak inşa edilmiştir. İki farklı

Detaylı

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu.

T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ. Plan Açıklama Raporu. T.C. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ŞEHİR PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ PLANIN İSMİ BALIKESİR İLİ ALTIEYLÜL İLÇESİ GÖKKÖY MAHALLESİ 218 ADA 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12,

Detaylı

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu Çalışma Grupları

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu Çalışma Grupları İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu Çalışma Grupları İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu altında oluşturulan Çalışma Grupları şunlardır: 1. Sera Gazı Emisyon Azaltımı

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI 11 Mayıs 2012 1 Sunum Planı 16/01/2012 tarihli Bakanlar Kurulu Prensip Kararı çerçevesinde YOİKK yapısı TOBB YOİKK Çalışma Grupları

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET KOORDİNASYON MERKEZİ (AFKOM) ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET KOORDİNASYON MERKEZİ (AFKOM) ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDAKİ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Sorumluluklar ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı; Antalya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ne bağlı olarak görev yapacak olan Antalya

Detaylı

GİRİŞ. tarihine göre elde edilmiştir. Kitapçık, Personel Dairesi Başkanlığınca hazırlanmış olup, 6 aylık periyotlarla

GİRİŞ. tarihine göre elde edilmiştir. Kitapçık, Personel Dairesi Başkanlığınca hazırlanmış olup, 6 aylık periyotlarla GİRİŞ Bu kitapçık, Hazine Müsteşarlığı Merkez Teşkilatında fiili olarak çalışan personelin yaş, cinsiyet, öğrenim durumu, unvan vb. durumlarını göstermek amacıyla hazırlanmıştır. Tablolar ve 24 Şubat 2015

Detaylı

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şube Müdürlüğümüzün Genel Yapısı 1 1 1 1 1 ŞUBE MÜDÜRÜ İNŞAAT MÜHENDİSİ ŞEHİR PLANCISI HARİTA TEKNİKERİ SU ÜRÜNLERİ TEKNİKERİ ADİL BARTU GÜRDAL KOKUCU

Detaylı

KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu

KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu KKTC fokus KKTC Kamu İdaresi Teşkilat Şemaları Raporu T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık İçindekiler Giriş 4 Bölüm A- Kamu Kurumları ve Daireler

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI AFET KOORDİNASYON MERKEZİ ( AKOM ) ÇALIŞMA, USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK T.C MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFET ve ACİL DURUM KOORDİNASYON MERKEZİ (AKOM)

Detaylı

B.Ü. KANDİLLİ RASATHANESİ ve DAE. BÖLGESEL DEPREM-TSUNAMİ İZLEME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 25 MART 2019 YAĞCA-HEKİMHAN MALATYA DEPREMİ BASIN BÜLTENİ

B.Ü. KANDİLLİ RASATHANESİ ve DAE. BÖLGESEL DEPREM-TSUNAMİ İZLEME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 25 MART 2019 YAĞCA-HEKİMHAN MALATYA DEPREMİ BASIN BÜLTENİ B.Ü. KANDİLLİ RASATHANESİ ve DAE. BÖLGESEL DEPREM-TSUNAMİ İZLEME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 25 MART 2019 YAĞCA-HEKİMHAN MALATYA DEPREMİ BASIN BÜLTENİ 25 Mart 2019 tarihinde Yağca-Hekimhan-Malatya merkez

Detaylı

Bakanlık Sistemi. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu

Bakanlık Sistemi. Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Bakanlık Sistemi Türkiye nin Yönetim Yapısı Doç. Dr. Aslı Yağmurlu Bakan Merkezi yönetim bakanlıklar biçiminde örgütlenmiştir ve her bakanlıkta en üst yönetici olarak bakan bulunur. Bakanlıklardaki yönetsel

Detaylı

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VEGÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VEGÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 10449 AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VEGÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5902 Kabul Tarihi : 29/5/2009 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 17/6/2009 Sayı : 27261 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu

Şekil 1: Planlama Alanı Genel Konumu GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, İNCİLİPINAR MAHALLESİ, 636 ADA 37, 42 VE 44 PARSELLERE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU Kapak dahil 7 sayfa PLANLAMA ALANININ TANIMI

Detaylı

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI KADROLAR TÜZÜĞÜ [(27.7.2015 R.G. 118 EK III A.E. 497 Tüzüğün), (4.8.2015 R.G. 120 EK III Düzeltme) ve (7.11.2015 R.G. 161 EK III A.E. 721) Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] BAKANLIKLARIN

Detaylı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ ESASLARINI BELİRLEYEN İÇ YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönetmelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU Soğanyemez mah. Banker Ali Bey Apt. No:9/11 Kat:3 Daire:8 EDREMİT Tel:(0,266) 374 31 11 TC BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ HAVRAN İLÇESİ, BÜYÜKŞAPÇI MAHALLESİ, GEYALANI

Detaylı

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%)

TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım. TBMM MİLLETVEKİLLERİ Partilere göre dağılım YEREL YÖNETİMLER KADIN ORANI (%) TBMM MİLLETVEKİLLERİ Cinsiyete göre dağılım SEÇİM YILI PARLAMENTODAKİ MİLLETVEKİLİ MİLLETVEKİLİ 1935 395 18 4.6 1943 435 16 3.7 1950 487 3 0.6 1957 610 8 1.3 1965 450 8 1.8 1973 450 6 1.3 1991 450 8 1.8

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. HAFTA

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. HAFTA 2. HAFTA 1 ÇEVRE DÜZENİ PLANI : Çevre Düzeni Planları, Bölge Planlarına uygun olarak, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırlarını kapsayan planlardır. Bu planlar

Detaylı

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821 GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 14.11.2013, Sayısı: 28821 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VEGÖREVLERİ HAKKINDA KANUN

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VEGÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 10449 AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VEGÖREVLERİ HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5902 Kabul Tarihi : 29/5/2009 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 17/6/2009 Sayı : 27261 Yayımlandığı Düstur

Detaylı

Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek

Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek Stratejik Amaç 8 Afetlere Müdahale ve İyileştirme Kapasitesini Etkin Risk Yönetimi ile Geliştirmek Stratejik Hedef 1 Zarar Önleyici/Azaltıcı Faaliyetleri Gerçekleştirmek 1. AKOMAS Afet Bilgi Sistemine

Detaylı

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat

SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat SU ŞEBEKE VE ARITMA TESİSLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Teşkilat Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Su Şebeke ve Arıtma

Detaylı

Doğal Afetler ve Kent Planlama

Doğal Afetler ve Kent Planlama Doğal Afetler ve Kent Planlama Yer Bilimleri ilişkisi TMMOB Şehir Plancıları Odası GİRİŞ Tsunami Türkiye tektonik oluşumu, jeolojik yapısı, topografyası, meteorolojik özellikleri nedeniyle afet tehlike

Detaylı

2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 )

2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 ) 2015 YILINDA EĞİTİME ALINACAK MALİ HİZMETLER UZMANLARININ LİSTESİ ( 23 Şubat - 27 Mart 2015 ) KURUM ADI Kontenjan sayısı 1. Grup (A) 1. Grup (B) 2. Grup 3. Grup 4. Grup 5. Grup TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

Detaylı

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop

T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop T. C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Sinop Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

(1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI. 4) Orman İdaresi ve Planlama Dairesi

(1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI. 4) Orman İdaresi ve Planlama Dairesi (1) SAYILI CETVEL ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI Genel Müdür Genel Müdür Hizmet Birimleri 1) Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi 2) Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi 3) Kadastro ve Mülkiyet

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI SAMSUN SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ HİZMET ALANI 5216 sayılı yasadan önceki Belediye Hizmet Alanı (7.000 ha) 5747 sayılı yasadan sonra Büyükşehir Belediyesi Mücavir Alan Çizgisi (79.000 ha) 6360 sayılı

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU 1 MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ YENİMAHALLE MAHALLESİ 1015 ADA 14 PARSEL 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI

PLAN AÇIKLAMA RAPORU. Aslıhan BALDAN Doğuş BALDAN ŞEHİR PLANCISI MANİSA İLİ SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, MANİSA İLİ, SARIGÖL İLÇESİ, SELİMİYE MAHALLESİ, 105 ADA 1 PARSELDE YER ALAN TAHSİS-A ALANINDA KATI ATIK TESİSLERİ ALANI BELİRLENMESİNE İLİŞKİN 1/5000 ÖLÇEKLİ

Detaylı

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME VE İZLEME DENETLEME ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME VE İZLEME DENETLEME ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME VE İZLEME DENETLEME ŞUBE AMİRİ KADROSU Kadro Adı : Çevresel Etki Değerlendirme ve İzleme Denetleme Şube Amiri Hizmet Sınıfı : Yöneticilik Hizmetleri Sınıfı (Üst Kademe Yöneticisi

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TUAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulmuş bulunan Tarımsal

Detaylı

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi

Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi Coğrafi Bilgi Dairesi Başkanı CBSGM Faaliyetleri Adres Arazi Örtüsü Bina Hidrografya İdari Birim Jeodezik

Detaylı

Akhisar nüfusu (2012),Akhisar ilçe merkezi , Beldeler ( 9 adet) Köyler (86 adet) , İlçe toplam nüfusu kişidir.

Akhisar nüfusu (2012),Akhisar ilçe merkezi , Beldeler ( 9 adet) Köyler (86 adet) , İlçe toplam nüfusu kişidir. PLANLAMA ALANININ KONUMU ve TANITIMI Çalışma alanı, Manisa İli Akhisar İlçesi Akhisar Belediyesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Manisa İli Akhisar ın doğusunda Gördes, güneyinde Gölmarmara, batısında

Detaylı

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ

2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ 2015 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ (27.7.2015 R.G. 118 A.E. 496 Sayılı Tüzük) BAKANLIKLARIN KURULUŞ İLKELERİ YASASI (57/1977, 25/1982, 76/1989, 26/1991, 28/1992, 40/1993, 18/1994, 4/1996, 24/1999,

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 4324/PARSEL 30, ADA 4325/PARSELLER 8-9-10 VE 11 DE KAYITLI TAŞINMAZLAR İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU

Detaylı

PLAN AÇIKLAMA RAPORU

PLAN AÇIKLAMA RAPORU BALIKESİR İLİ, KARESİ İLÇESİ, ATATÜRK MAHALLESİ, ADA 8219, PARSEL 17 DE KAYITLI TAŞINMAZ İÇİN HAZIRLANAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ PLAN AÇIKLAMA RAPORU ARALIK 2017 Balıkesir İli, Karesi

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

Şehir Planlama ve Danışmanlık

Şehir Planlama ve Danışmanlık GAZİANTEP İLİ NİZİP İLÇESİ DOĞRULAR MAHALLESİ 189 ADA 1 NOLU PARSEL İLAVE NAZIM İMAR PLANI 1/5000 AÇIKLAMA RAPORU İsmetpaşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı A.Gedemenli İş Merkezi Kat:7 No:47 KAHRAMANMARAŞ

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ BAŞKANLIĞI GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA Aktarma İstasyonları ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Genel Bursa İli Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, İnegöl,

Detaylı

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME

Hedef 1: KAPASİTE GELİŞTİRME Proje, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık

Detaylı

1/59 KPSS 2011/2 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (LİSANS) (YERLEŞTİRME TARİHİ 02.12.2011) KADRO KODU EN BÜYÜK PUAN BOŞ KONTENJAN

1/59 KPSS 2011/2 MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (LİSANS) (YERLEŞTİRME TARİHİ 02.12.2011) KADRO KODU EN BÜYÜK PUAN BOŞ KONTENJAN KADRO KODU KONTENJAN BOŞ KONTENJAN EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN KURUM ADI KADRO ÜNVANI 3121011 1 0 69,888 69,888 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRE BOLU Merkez 3121013 1 0 73,867 73,867 ABANT İZZET

Detaylı

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ

AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI 1 1 VİZYON Afet ve acil durum yönetiminin her aşamasında risklerin doğru yönetilmesi sürecine toplumun her bireyini dahil etmek.

Detaylı

3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul

3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul 3. Ulusal Taşkın Sempozyumu, 29-30 Nisan 2013, İstanbul Taşkınların Sebepleri, Ülkemizde Yaşanmış Taşkınlar ve Zararları, CBS Tabanlı Çalışmalar Taşkın Tehlike Haritaları Çalışmaları Sel ve Taşkın Strateji

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ

MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ MANİSA İLİ ALAŞEHİR İLÇESİ İSTASYON MAHALLESİ 1329 ADA 1 PARSEL 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMA RAPORU HAZIRLAYAN ŞEHİR VE BÖLGE PLANCISI DİLEK ÇAKANŞİMŞEK 2017 MANİSA 1 İÇİNDEKİLER

Detaylı

BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, NARLI MAHALLESİ, 1353 VE 1466 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU

BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, NARLI MAHALLESİ, 1353 VE 1466 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU BURSA İLİ, GEMLİK İLÇESİ, NARLI MAHALLESİ, 1353 VE 1466 PARSELLERE AİT UYGULAMA İMAR PLANI PLAN AÇIKLAMA RAPORU Bursa İli, Gemlik İlçesi, Narlı Mahallesi, 1353 Nolu Parsel ve 1466 Nolu Parsel toplam yüzölçümü,

Detaylı

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ T.C İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI ZABITA DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 -

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 05.02.

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 05.02. MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç ve kapsam Madde 2 Dayanak Madde 3 Tanımlar İkinci Bölüm - Konseyin Kuruluş Amacı, Oluşumu ve

Detaylı

IV. ARAZİ YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI

IV. ARAZİ YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI IV. ARAZİ YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI Arazi Yönetiminde Afet Tehlike Haritaları: Politikalar, Planlama ve Mevzuat Arş. Gör. S. Sefa BİLGİLİOĞLU Doç. Dr. Selçuk REİS Problem Tanımı Doğal Afet Tehlike bölgeleri ve

Detaylı

2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ

2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ 2013 BAKANLIKLARA BAĞLI DAİRELER TÜZÜĞÜ (6.9.2013 R.G. 143 EK III A.E. 466 Sayılı Tüzük) BAKANLIKLARIN KURULUŞ İLKELERİ YASASI (57/1977, 25/1982, 76/1989, 26/1991, 28/1992, 40/1993, 18/1994, 4/1996, 24/1999,

Detaylı

a) "Bakanlık" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) "Bakan" deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını,

a) Bakanlık deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını, b) Bakan deyimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından: ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında görev yapan memurların

Detaylı

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI T.C. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI ZEMİN İNCELEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü YENİLENMİŞ TÜRKİYE DİRİ FAY HARİTALARI VE DEPREM TEHLİKESİNİN BELİRLENMESİ AÇISINDAN ÖNEMİ Dr. Tamer Y. DUMAN MTA Genel Müdürlüğü, Jeoloji Etütleri Dairesi Türkiye neden bir deprem ülkesi? Yerküre iç-dinamikleri

Detaylı

B.Ü. KANDİLLİ RASATHANESİ ve DAE. BÖLGESEL DEPREM-TSUNAMİ İZLEME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 20 ŞUBAT 2019 TARTIŞIK-AYVACIK-ÇANAKKALE DEPREMİ

B.Ü. KANDİLLİ RASATHANESİ ve DAE. BÖLGESEL DEPREM-TSUNAMİ İZLEME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 20 ŞUBAT 2019 TARTIŞIK-AYVACIK-ÇANAKKALE DEPREMİ B.Ü. KANDİLLİ RASATHANESİ ve DAE. BÖLGESEL DEPREM-TSUNAMİ İZLEME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 20 ŞUBAT 2019 TARTIŞIK-AYVACIK-ÇANAKKALE DEPREMİ BASIN BÜLTENİ 20 Şubat 2019 tarihinde Tartışık-Ayvacık-Çanakkale

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI. 2013 1.Dönem

T.C. TRABZON VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI. 2013 1.Dönem T.C. TRABZON VALİLİĞİ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü BRİFİNG DOSYASI 2013 1.Dönem KURULUŞ BRİFİNG DOSYASI FORMU 1.KURULUŞUN GENEL TANIMI a) Görevleri b) Teşkilat Yapısı c) Kadro ve Personel Durumu d)

Detaylı