( tarihli ve sayılı Genel Müdür Olur u ile yürürlüğe girmiştir.)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "(30.12.2009 tarihli ve 86054 sayılı Genel Müdür Olur u ile yürürlüğe girmiştir.)"

Transkript

1 T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI DEVLET METEOROLOJĐ ĐŞLERĐ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ VE TAŞRA TEŞKĐLATI PERSONELĐNĐN ĐZĐNLERĐNĐN KULLANILMASINA ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR ( tarihli ve sayılı Genel Müdür Olur u ile yürürlüğe girmiştir.) 1- YILLIK ĐZĐNLER 1.1- Yıllık izin süreleri sayılı Devlet Memurları Kanununun (değişik) 102'nci maddesine göre; 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 2'nci maddesinde belirtilen kurumlarda istihdam edilen memurlardan hizmeti bir yıldan az olan memurların yıllık izin hakkı bulunmamaktadır. (657 sayılı Kanun'un değişik 178'inci maddesi uyarınca fazla çalışma karşılığı verilecek izinlerde bu süre aranmaz.) Bir yıllık sürenin tamamlandığı günü takip eden günden itibaren yirmi gün yıllık izin kullanımı mümkündür. Onuncu hizmet yılının tamamlandığı günü takip eden günden itibaren otuz gün yıllık izin hakkı kazanılmaktadır. Bu hak kazanılmadan önce yıllık izinin tamamının veya bir kısmının kullanılmış olması bu hakkı ortadan kaldırmaz. Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmemekle birlikte Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet süreleri (muvazzaf askerlikte ve okul devresi dâhil yedek subaylıkta geçirilen süreler) izin süresinin hesabına dahil edilecektir sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personelden, sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemek suretiyle geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar (360 ile 3600 prim gün) olanlara yirmi gün, on yıldan fazla (3601 ve daha fazla prim gün) olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir Đşçilerin yıllık izinleri; 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı Đş Kanununa dayanılarak yapılan toplu iş sözleşmesi hükümlerine belirlenir Yıllık izinlerin kullanılma zamanı Yıllık izinlerin kullanılmasında temel ilke; personelin hizmeti aksatmayacak bir şekilde izin kullanmalarının sağlanmasıdır. Bu amaçla, izin vermeye yetkili amirler, hizmetin aksatılmadan sürdürülmesini sağlayacak şekilde, önceden hazırladıkları bir plan çerçevesinde, personeline izin kullandıracaklardır.

2 1.3- Yıllık izin vermeye yetkili olanlar a) Merkez teşkilatında; - Genel Müdür'e Bakan, - Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, 1.Hukuk Müşaviri, Đç Denetçi, Daire Başkanı, Müşavir ve Genel Müdürlük Büro Personeline Genel Müdür, - Döner Sermaye Đşletme Müdürüne Genel Müdür Yardımcısı, - Şube Müdürlerine Daire Başkanının teklifiyle Genel Müdür Yardımcısı, - Daire Başkanına bağlı diğer personele Daire Başkanı, - Diğer Personele Şube Müdürünün teklifiyle Daire Başkanı, - Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Đç Denetim ve Döner Sermaye Đşletme Müdürlüğü biriminde çalışan personele birim amiri, tarafından izin verilir. b) Taşra teşkilatında; - Bölge Müdürlerine Genel Müdürün uygun görüşü alındıktan sonra Mülki Đdare Amiri, - Bölge Müdür Yardımcısına Bölge Müdürü, - Şube Müdürlerine ve Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu il merkezlerindeki Meteoroloji Đstasyon Müdürlerine Bölge Müdür Yardımcısının teklifi ile Bölge Müdürü, - Đl ve ilçelerde görev yapan Meteoroloji Đstasyon Müdürlerine Bölge Müdürünün uygun görüşü alındıktan sonra Mülki Đdare Amiri, - Diğer personele bölge merkezinde bağlı bulunduğu Şube Müdürünün teklifiyle Bölge Müdürü; Meteoroloji Đstasyon Müdürlüklerinde görevli personele Meteoroloji Đstasyon Müdürünün teklifiyle Mülki Đdare Amiri; Bölge Müdürlüğü ile aynı Mülki Đdare Amirliklerine bağlı olan Sivil ve Askeri Meydan Müdürlüğü Personeline Meydan Meteoroloji Đstasyon Müdürünün teklifiyle Bölge Müdür Yardımcısı, tarafından izin verilir Đzin vermeye yetkili amirler, yetkilerini uygun gördükleri alt sicil amirlerine devredebilirler Yıllık izinlerin kullanımı sayılı Kanun'un 103' üncü maddesine göre; a) Kanun ile yıllık izinlerin kullanımı konusunda amirlere yetki tanınmıştır. Ayrıca yıllık izinlerin ait olduğu yıl içinde kullanılmasının asıl, o yıla ait kullanılamayan iznin ise müteakip yılda kullanılmasının istisnai bir durum olması nedeni ile personelin yıllık izinlerini cari yıl içinde, hizmetlerin aksamamasına dikkat etmek kaydı ile bir program dâhilinde kullanmaları hususunda gerekli hassasiyet göstereceklerdir. b) Yıllık izinlerin tamamının veya bir kısmının ait olduğu yıl içerisinde kullanılamaması durumunda, kullanılamayan yıllık izin, bir sonraki yılın izniyle birlikte toptan veya kısım kısım kullanılabilecektir.

3 c) Kullanılamayan izinlerin müteakip yılda kullanılabilmesi için memur tarafından dilekçe verilmesine veya kurum tarafından onay alınmasına gerek bulunmamaktadır. ç) Bir önceki yıldan devreden izin ile cari yıl izin toplamının kısmen veya tamamen kullanılamaması halinde, sadece cari yıl iznine tekabül eden kısmının bir sonraki yılda kullanılması mümkün bulunmaktadır. Bu şekilde yıl içinde kullanılan izinler öncelikle bir önceki yıldan devreden izin sürelerinden mahsup edilecektir. d) Cari yıla ait yıllık iznin bir sonraki yıla taşması halinde, taşan kısım iznin alındığı yıla ait olacağından bu kısım için yeni yıl izninden mahsup işlemi yapılmayacaktır. e) Bir önceki yıldan devreden izin süresinin mutlaka devrettiği yıl için kullanılması gerekmektedir. Bu şekilde devreden ve kullanılmayan izin süresi müteakip yıla devredilemeyecektir sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan personelin yıllık iznini hak ettiği yıl içinde kullanması zorunda olup, cari yılda kullanılmayan izni ertesi yıla aktarılmaz sayılı Đş Kanunu gereği, işçiler yıllık ücretli izin hakkından vazgeçemez ve izinler işveren tarafından bölünemez. Ancak, amirler ve işçilerin anlaşması durumunda 10 günden az olmamak üzere en çok üçe bölünebilir. Hak edilen izinler, cari yıl içerisinde kullanılmalıdır Bir yıllık hizmet süresini dolduran işçinin yıl içinde ücretli izin hakkı, bir önceki izin hakkının doğduğu günden başlayarak hesaplanır Đşe yeni başlayan personelin izinleri Bir yıllık hizmetini doldurmayan aday memurlara yıllık izin kullandırılmayacak, bir yıllık hizmetini dolduran aday memurlara ise yalnızca bir yılın doldurulduğu yılın izni olan 20 gün izin verilecektir. Örneğin; tarihinde memuriyete aday olarak başlayan bir memur ancak bir yıllık süreyi doldurduğu tarihinden itibaren 2005 yılı iznine hak kazanacaktır. Muvazzaf askerlikte ve okul devresi dâhil yedek subaylıkta geçen süreler, bir yıllık memuriyet süresinin bittiği tarihten itibaren dikkate alınacaktır sayılı Kanunun 4/B maddesine göre yeni göreve başlayanların bir yıl çalıştıktan sonra (360 gün prim ödendikten sonra) yıllık izin hak etmektedir. Yıllık izinler sözleşme yılı içerisinde kullandırılır Đşçilere, iş yerinde işe başladığı günden itibaren deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olmaları halinde yıllık ücretli izin verilir Denetim ve soruşturma esnasında izin kullanma Denetimine başlanan birim görevlilerine daha önce verilmiş izinlerin kullanılması, hastalık ve benzeri zorunlu nedenler dışında, müfettişin istemi üzerine denetim sonuna kadar ertelenebilir. Đznini kullanmaya başlamış olanlar ise zorunluluk bulunmadıkça geri çağrılmaz Đzinlerin yurtdışında kullanılması Tüm personel, izinlerini yurtdışında geçirebilirler. Yurt dışına çıkacak personelin yıllık izinlerini yurt dışında geçirebilmesi için Genel Müdürlük Makamı onayı alınması (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hariç) ve onayın akabinde, izin vermeye yetkili amirden izin onayı alınması gerekir.

4 1.9- Yıllık izinler ile ilgili diğer hususlar 657 Sayılı Kanunun 102'nci maddesinde, zorunlu hallerde gidiş ve dönüş için yıllık izin sürelerine en çok ikişer gün eklenebileceği belirtilmektedir. Madde ile getirilen bu düzenlemenin ek dört gün ilave izin olarak mütalaa edilmemesi ve mutat vasıtayla yapılan ve fiilen yolda geçen sürenin dikkate alınması gerekmektedir. Öte yandan izin belgeleri iki nüsha olarak düzenlenecek, bir nüshası dairesinde kalacak, diğer nüshası ise ilgiliye verilecektir. Đzin dilekçelerinde iznin geçirileceği adres ve telefon numarası belirtilecektir. 2- MAZERET ĐZNĐ Kadın memurlara doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten sonra geçerli olmak ve özlük hakları devam etmek üzere 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin verilecektir. Doğumdan önceki mazeret izni 8 hafta olmakla birlikte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz...) bu 8 haftalık süreye 2 haftalık bir süre daha ilave edilir. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki mazeret izni süresi 10 haftadır. Memura, sağlık durumunun uygun olmasına ve tabibin onay vermesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilmesi ve bu durumda çalıştığı sürelerin doğum sonrası izin sürelerine eklenmesi imkânı tanınmaktadır. 657 sayılı Kanunda ön görülen doğum sonrası mazeret izni sürelerinin, sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilmesi sağlanmıştır Kadın memurlara bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçim hakkı vardır. Bu sürenin haftada bir gün toplu olarak kullanılması mümkün değildir (2.1.1) ve (2.1.2) alt bentlerinde belirtilen hususlar, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışanlar ve işçiler içinde geçerlidir Erkek memura karısının doğum yapması üzerine; isteği ve doğum olayının belgelendirilmesi şartı ile 3 gün mazeret izni verilir sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan erkek personele karısının doğum yapması üzerine; isteği ve doğum olayının belgelendirilmesi şartı ile 2 gün mazeret izni verilir Memura isteği üzerine ve olayı belgelendirilmesi şartı ile (acil hallerde belgelendirme sonradan yapılabilir) kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde 5 gün mazeret izni verilir sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan personele isteği üzerine ve olayı belgelendirilmesi şartı ile (acil hallerde belgelendirme sonradan yapılabilir) kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde 3 gün mazeret izni verilir (2.2.1) ila (2.3.2) alt bentlerinin işçiler açısından uygulamasında; en son imzalanan toplu iş sözleşmesinde belirlenen hususlara göre işlem yapılır.

5 2.4- Memura yukarıda belirtilen hallerden başka bir yıl içerisinde toptan veya parça parça olarak merkezde atamaya yetkili amirler, illerde Valiler, ilçelerde Kaymakamlar veya yetki vereceği amirler tarafından en çok 10 güne kadar mazeret izni verilebilir. Zaruret halinde memura aynı usulle 10 gün daha mazeret izni verilebilir. Ancak bu ikinci izin yıllık izninden düşülür. Yıllık izinlerin tamamını kullanmamış personele bu bent uyarınca mazeret izni verilmez Yıllık izine hak kazanmayan aday memurlara mazeretleri halinde en çok 10 güne kadar mazeret izni verilebilir. Zaruret halinde on gün daha aynı usulle mazeret izni verilebilir. Bu takdirde ikinci defa verilen bu izin yıllık izninden düşülür (2.1.1), (2.2.1) ve (2.3.1) alt bentlerinde yer alan izinlerin, olayın gerçekleşmiş bulunduğu tarihlerde kullanılması gerekmektedir Đşçilerin mazeret izinleri, 4857 sayılı Đs Kanununa ve en son imzalanan toplu is sözleşmesinde belirlenen hükümlere göre verilir. 3- SAATLĐK ĐZĐN Merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personele, ihtiyaçlarına göre amirlerinin uygun görmesi ve aylık sekiz saati doldurması halinde her sekiz saat için bir gün olmak üzere, takip eden ayın basında senelik izinden düşülmek kaydı ile saatlik izin verilebilir. 4- ĐKAMET ĐZNĐ Sayılı Kanunun Ek 20'nci maddesinin 1 inci fıkrasında; Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşim merkezlerinde ikamet etmelerinin esas olduğu; 2'nci fıkrasında ise Devlet memurlarının görevini aksatmamak kayıt ve şartı ile birinci fıkrada belirlenen hudutlar dışında ikamet etmelerine, mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verileceği hükmüne dayanılarak, merkez teşkilatında görev yapan personelin; ilgili daire başkanının teklifi, bağlı bulunduğu Genel Müdür Yardımcısının onayı ile Ankara il sınırları dışında ikamet etmelerine izin verilebilir Taşra teşkilatında görev yapan personelin ise hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşim merkezleri dışında ikamet etmelerine, bağlı bulunduğu Bölge Müdürünü görüşü alınarak o yerdeki birim amiri izin vermeye yetkilidir Devlet Memurları, hafta sonu ve diğer tatil günlerini il hudutları dışında geçirebilmesi için, izin vermeye yetkili amirlerden izin almaları gerekir. 5- AYLIKSIZ ĐZĐN 5.1- Aylıksız izin verilmesi halleri A) Devlet Memurunun bakmaya mecbur olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayati tehlikeye girecek anne, baba, es ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya önemli bir hastalığa yakalanmış olması hallerinde, bu hallerin raporla belgelendirilmesi şartıyla Devlet Memurlarına istekleri üzerine en çok altı aya kadar aylıksız izin verilebilir. Aynı şartlarla bu süre bir katına kadar uzatılabilir. Devlet Memurlarının 10 hizmet yılını tamamlamış olmaları ve istekleri halinde memuriyet süreleri boyunca bir defada kullanmak üzere 6 aya kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgelere veya kalkınmada öncelikli yörelere 72'nci madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere mecburi olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükümleri uygulanmaz.

6 Doğum yapan memurlara istekleri halinde doğum sonrası mazeret izninin bitiminden itibaren en çok 12 aya kadar aylıksız izin verilir. B) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan ve doğum yapan personele istekleri halinde doğum sonrası mazeret izninin bitiminden itibaren en çok 12 aya kadar aylıksız izin verilir. Doğum sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulur ve istekleri halinde bu personel ayrıldığı kurumunda yeniden hizmete alınır. Ancak yeniden hizmete alınacak sözleşmeli personelin; a) Sözleşmesinin feshi sebebiyle is sonu tazminatı almamış bulunması, b) Doğum sebebiyle hizmet sözleşmesini feshedenlerin, doğum izninin bitiminden itibaren en geç bir yıl içinde yeniden istihdam edilmek üzere ayrıldığı kurumuna yazılı talepte bulunması, gerekmektedir. Kurumlar, yazılı talebi takip eden en geç otuz gün içinde ilgilileri istihdam ederler. C) Đşçilerin 4857 sayılı Đş Kanununun 74 maddesi gereğince, doğum yapan işçilere istekleri halinde doğum sonrası mazeret izninin bitiminden itibaren en çok 6 aya kadar aylıksız izin verilir Yetiştirilmek üzere (bursla gidenler dil) yurt dışına Devlet tarafından gönderilen öğrenci ve memurlarla, yurt içine veya yurt dışına sürekli görevle atanan memurların, memur eşlerine memuriyetleri süresince her defasında bir yıldan az olmamak üzere en çok dört yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Bunların dönüşlerinde, 657 sayılı Kanunun 72'nci maddesi çerçevesinde görev yerlerine bağlı olmaksızın atamaları yapılır Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde, memur derhal görevine dönmek zorundadır. Mazeret sebebinin kalkması halinde veya aylıksız izin süresinin bitiminde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılırlar Muvazzaf askerliğe ayrılan memurlar askerlik süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız izinli sayılırlar. Bunlar hakkında 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı hükümleri ile bu Kanunun 83'ücü maddesi hükümleri saklıdır Aylıksız izin kullanmakta iken veya aylıksız izninin bitim tarihine yakın bir tarihte hastalık raporu alan personelin maaşa müstahak olduğu tarih, görevine başladığı tarihtir sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulur ve istekleri halinde yeniden hizmete alınır. Ancak yeniden hizmete alınacak sözleşmeli personelin; a) Sözleşmesinin feshi sebebiyle iş sonu tazminatı almamış bulunması, b) Askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilenlerin terhis tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yeniden istihdam edilmek üzere ayrıldığı kurumuna yazılı talepte bulunması, gerekmektedir. Yazılı talebi takip eden en geç otuz gün içinde ilgililer istihdam edilir Đsçilerin 4857 sayılı Đs Kanuna göre muvazzaf askerlik için aylıksız izin hakkı vardır.

7 5.2- Aylıksız izin vermeye yetkili olanlar Tüm personelin aylıksız izinleri bağlı bulunduğu birim amirinin muvafakatı ve Makam onayı ile verilir. 6- HASTALIK ĐZNĐ 6.1- Personele, almış oldukları hastalık raporlarının 6/2/1981 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmelik esaslarına uygunluğu aranmak kaydıyla, yıllık izin vermeye yetkili birim amirinin onayı ile hastalık raporlarında gösterilen istirahat süreleri kadar hastalık izni verilir Hastalık izin süreleri Hastalık raporlarında; a) Resmi sağlık kurulları, 657 sayılı Kanunun değişik 105 inci maddesindeki süreler dikkate alınarak, lüzum gördükleri süre kadar, b) Tek hekim 20 güne kadar, c) Sağlık memuru, hemşire ve ebeler tarafından verilebileceği hallerde, 7 güne kadar, d) Dış ülkelerde tek hekim veya sağlık kurulları, o ülkenin raporlarla ilgili mevzuatında tespit edilmiş süreler kadar, hastalık izni verilmesine lüzum gösterebilirler. Ancak (c) bendine göre düzenlenmiş hastalık belgelerinin geçerli sayılabilmesi için bunların Đl Sağlık Müdürlüğünce veya bu kuruluş tarafından belirlenen bir hekim tarafından, (d) bendine göre alınan raporların geçerli sayılabilmesi için ise raporlardaki sürelerin o ülke mevzuatına uygunluğunun misyon şefince onaylanması zorunludur Sevk işlemleri, şehir içi sevklerde 3 (üç) iş günü, şehir dışı sevklerde 5 (beş) is günü geçerlidir Merkez Teşkilatında çalışan; memur ve 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışanların rahatsızlık durumunda ilk muayenelerini Kurum Tabipliğinde yaptırmaları gerekmektedir sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan personele; resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilir Đsçilerin geçici is göremezlik durumu, 4857 sayılı Đs Kanununa göre düzenlenir Tüm personelin muayene ve tedavi işlemlerinin tamamlanması sonrasında, tek hekim tarafından verilen ve istirahat içeren hastalık raporlarına ilişkin sevk evrakına mutlaka kurum baştabibinin onayı ve mühür tasdik işlemi gerekmektedir.

8 6.8- Sağlık kurulu raporları: Memurlara hastalıkları halinde, verilecek raporlarda gösterilecek lüzum üzerine, aylık ve özlük haklarına dokunulmaksızın 657 sayılı Kanunun 105' inci maddesine göre; a) On yıla kadar (10 yıl dahil) hizmeti olanlara altı aya kadar, b) On yıldan fazla hizmeti olanlara on iki aya kadar, c) Kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananlara on sekiz aya kadar, izin verilir Memurların, hastalıkları sebebiyle yataklı tedavi kurumlarında yatarak gördükleri, tedavi süreleri hastalık izinlerine ait sürelerin hesabında dikkate alınır. Đzin süresinin sonunda hastalıklarının devam ettiği resmi sağlık kurullarının raporu ile tespit edilenlerin izinleri bir katına kadar uzatılır. Bu sürelerin sonunda da iyileşmeyen memurlar hakkında emeklilik hükümleri uygulanır. Bunlardan gerekli sağlık şartlarını yeniden kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tespit edilenler tekrar görev almak istedikleri takdirde, eski derece ve niteliklerine uygun görevlere öncelikle atanırlar. Görevlerinden dolayı bir kazaya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memurlar, iyileşinceye kadar izinli sayılırlar Memurlar hastalık izinlerini ancak hastalık raporlarında gösterilecek tıbbi zorunluluk üzerine veya merkez ve taşrada izin vermeye amirin onayı ile görev yerinden başka bir yerde geçirebilirler. Geçici görevle bulundukları yerlerde hastalanan memurların hastalık izinlerini geçici görev mahalli dışında geçirebilmeleri, geçici görevi veren makamın onayına bağlıdır. 7- REFAKATÇĐ OLARAK GÖREVLENDĐRĐLEN PERSONELĐN DURUMU Sayıştay Genel Kurulunca verilen tarih ve sayılı kararı gereği ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce tarih ve sayılı yazılarına istinaden bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinden birisinin hastalanması halinde doktor raporu gereğince bu hastalara refakat edecek olan Devlet memuruna; a) Đkamet mahallinde refakat söz konusu ise öncelikle yıllık izin, yıllık izin kullanmış olması durumunda mazeret izni, mazeret izninin de yeterli olmaması halinde 657 sayılı Kanunun 108 inci maddesi uyarınca aylıksız izin verilmesi, b) Đkamet mahalli dışında refakat söz konusu ise, anılan Sayıştay Kararı doğrultusunda işlem yapılarak refakat süresince görevli sayılması gerekmektedir. 8- YENĐDEN MEMURĐYETE ATANANLARIN ĐZĐNLERĐ Herhangi bir nedenle görevinden ayrılan veya görevine son verilen personelden, tekrar görev talebi idarece uygun görülen veya idari yargı kararına göre göreve başlatılanlardan, toplam hizmet süresi 1 yıldan fazla olan personele yıllık izin verilmesi mümkündür. Ancak, aynı yıl yeniden memuriyete atananlardan izinlerinin tamamını ayrılmadan önce kullananlara yıllık izin verilmez. 9- ĐZĐN ONAYLARI VE KULLANILAN ĐZĐNLERĐN BĐLDĐRĐLMESĐ 9.1- Merkez Teşkilatında çalışan tüm personelin hastalık raporları, hastalık iznine çevrildikten sonra EBYS ortamında Personel Daire Başkanlığına ve ilgisine Đdari ve Mali Đsler Dairesi Başkanlığına veya Döner Sermaye Đsletme Müdürlüğüne gönderilecektir Taşra teşkilatında 657 sayılı Kanunun 4/ maddesine göre çalışan personel ve isçilerin hastalık raporları usulüne uygun hastalık iznine çevrildikten sonra, rapor sistemden taranarak üst yazı ile EBYS ortamında Personel Daire Başkanlığına ve ilgisine göre Đdari ve Đşler Daire Başkanlığına veya Döner Sermaye Đşletme Müdürlüğüne gönderilecektir.

9 9.3- Merkez teşkilatında çalışan tüm personelin ve taşra teşkilatında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan personel ve işçilerin; yıllık ve mazeret izin onayları ise personelin göreve başladığı tarihte sistemden taranarak göreve başlama formu ekinde gönderilecektir. Yıllık izin, aylıksız izin, mazeret izni, hastalık izni, kullanılmasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4857 sayılı Đs Kanunu, 562 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, 140 sayılı Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğ ile Memurların Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Resmi Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmelik hükümlerine mutlaka uyulacaktır. Yıllık izin taleplerinde (EK-1), yurt dışı izin taleplerinde (EK-2)'deki dilekçe örneği doldurularak müracaat edilecektir Taşra teşkilatında görevli personelin kullandığı yıllık, hastalık ve mazeret izinlerinin tamamlanmasını müteakip göreve başlamalar, bağlı olduğu birime yazı olarak bildirilir. 10- Bu Usul ve Esasların uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Personel Dairesi Başkanlığı yetkilidir. 11- a) Genel Müdürlük Makamının tarihli ve B.18,1.DMĐ sayılı olurları, b) Genel Müdürlük Makamının tarihli ve B.18,1.DMĐ sayılı olurları, c) Genel Müdürlük Makamının 07/08/2008 tarihli ve B.18,1.DMĐ sayılı yazısı, ç) Personel Daire Başkanlığının 10/06/2009 tarihli ve B.18,1.DMĐ sayılı yazısı, yürürlükten kaldırılmıştır. 12- Bu Usul ve Esaslar imza tarihinde yürürlüğe girer. Uygulamaların yukarıda belirtilen şekilde gerçekleştirilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.

10 ĐZĐN ĐSTEĞĐ ONAYI RNEĞĐ EK - 1

11 EK-2 YURDIŞINDA ĐZĐN KULLANACAK OLAN PERSONELĐN DĐLEKÇE ÖRNEĞĐ yılı yıllık iznimin. gününü././20.. tarihinden itibaren yurtdışında kullanmak istiyorum. Gereğini arz ederim.././20. Adı Soyadı Đmzası ÜNVANI SĐCĐL NO GÖREV YERĐ ĐZĐN KULLANACAĞI ÜLKE VE ADRESĐ SEYAHAT EDECEĞĐ VASITA YANINDA KALACAĞIM KĐŞĐNĐN ADI SOYADI YAKINLlK DERECESĐ YOLCULUK VE ĐKAMET MASRAFLARIMIN NE ŞEKĐLDE KARŞILANACAĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GAMA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GAMA MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI İŞE BAŞLAMA VE İŞ AKIŞ ŞEMASI MESLEK YÜKSEK OKULUMUZDA PERSONELİN NAKLEN VE AÇIKTAN ATAMA NEDENİYLE GÖREVE BAŞLAMASI PERSONEL KİMLİK BİLGİ FORMU DOLDURULUP FOTOĞRAF YAPIŞTIRILIR MAL BİLDİRİMİ FORMUNUN

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI Üniversitemiz akademik ve idari personeli; 657 sayılı Devlet memurları Kanununun 101, 102, 103, 104,

Detaylı

YASAL İZİN SÜRESİ. Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi.

YASAL İZİN SÜRESİ. Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 nci maddesi. S.NO TÜRÜ KAPSAMI SÜRESİ YASAL DAYANAĞI AÇIKLAMA 1 YILLIK Kanununa tabi olan tüm kamu çalışanları (Öğretmenler hariç) Hizmete göre; 1 yıl için 20 gün 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün Kanununun

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YILLIK, MAZERET, HASTALIK, AYLIKSIZ VE REFAKAT İZİNLERİNİN KULLANIM USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç : Madde 1- Düzce Üniversitesi bünyesinde görev

Detaylı

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında görevli

Detaylı

DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmî GazeteSayı : 28099 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2011/2226 Ekli "Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in yürürlüğe

Detaylı

Kanser Hastası Devlet Memurlarıyla İlgili Hukuki Düzenlemeler Taner ERASLAN İç Denetçi https://facebook.com/mevzuatdoktoru/

Kanser Hastası Devlet Memurlarıyla İlgili Hukuki Düzenlemeler Taner ERASLAN İç Denetçi https://facebook.com/mevzuatdoktoru/ Kanser Hastası Devlet Memurlarıyla İlgili Hukuki Düzenlemeler Taner ERASLAN İç Denetçi Teraslan76@gmail.com https://facebook.com/mevzuatdoktoru/ Kamuda çalışan personelin rahatsızlanması durumunda işçi

Detaylı

MEMURLARIN HASTALIK RAPORLARINI VERECEK HEKİM VE SAĞLIK KURULLARI

MEMURLARIN HASTALIK RAPORLARINI VERECEK HEKİM VE SAĞLIK KURULLARI Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 29.10.2011 Tarih ve 28099 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan DEVLET MEMURLARINA VERİLECEK HASTALIK RAPORLARI İLE HASTALIK VE REFAKAT İZNİNE İLİŞKİN

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN KULLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN KULLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN İZİN KULLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç, kapsam, dayanak ve tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı, Ömer Halisdemir

Detaylı

657 Sayılı Devlet Memurları Yasası nın İzinlerle İlgili Maddeleri Dr. Ahmet SALTIK AÜTF Halk Sağlığı AbD

657 Sayılı Devlet Memurları Yasası nın İzinlerle İlgili Maddeleri Dr. Ahmet SALTIK AÜTF Halk Sağlığı AbD Devlet Memurları Yasası nın İzinlerle İlgili Maddeleri Dr. Ahmet SALTIK AÜTF Halk Sağlığı AbD www.ahmetsaltik.net profsaltik@gmail.com Ankara Üniv. Tıp Fak. Dönem V, Staj dersi, 2014-15 Anayasa nın sağlıkla

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Elmadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI. Elmadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü ANKARA ÜNİVERSİTESİ ELMADAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI Müdürü PERSONEL İŞLEMLERİ SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI PERSONEL ÖZLÜK İŞLEM SÜRECİ ĠDARĠ VE AKADEMĠK PERSONELĠN PERSONEL DAĠRE BAġKANLIĞINDAN

Detaylı

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönergenin amacı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 8 Kasım 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29882 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI YAPILACAK KISMİ SÜRELİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 07.07.2009 tarih ve 27281

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANIM USUL VE ESASLARININ BELİRLENMESİNE DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

MEMURLARIN İZİNLERİ İzin çeşitleri İzin vermeye yetkili amirler b) Taşra teşkilâtında c) Yurt dışı teşkilâtında Yıllık izin

MEMURLARIN İZİNLERİ İzin çeşitleri İzin vermeye yetkili amirler b) Taşra teşkilâtında c) Yurt dışı teşkilâtında Yıllık izin MEMURLARIN İZİNLERİ İzin çeşitleri MADDE 5- (1) Memurlar için öngörülen izin çeşitleri şunlardır: a) Yıllık izin, b) Mazeret izni, c) Hastalık ve refakat izni, ç) Aylıksız izin, d) Diğer izinler. İzin

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI. Personel Genel Müdürlüğü. Sayı : B.03.0.PER.0.00.00.16/11269/85968 14/12/2010...CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

T.C. ADALET BAKANLIĞI. Personel Genel Müdürlüğü. Sayı : B.03.0.PER.0.00.00.16/11269/85968 14/12/2010...CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA T.C. ADALET BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü Sayı : B.03.0.PER.0.00.00.16/11269/85968 14/12/2010 Konu : Sözleşmeli Personel...CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA...BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA "Sözleşmeli

Detaylı

Cumartesi, 02 Temmuz :52 - Son Güncelleme Cumartesi, 01 Eylül :57

Cumartesi, 02 Temmuz :52 - Son Güncelleme Cumartesi, 01 Eylül :57 BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN ÇERÇEVESİNDE SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLEN SAĞLIK BİRİMLERİNDEKİ GEÇİCİ MAHİYETTE İŞLERİ YÜRÜTMEK ÜZERE

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı. Sayı : / / /07/2018 Konu :İşçi İzinleri

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Personel Daire Başkanlığı. Sayı : / / /07/2018 Konu :İşçi İzinleri Sayı :27199501/903.05.01/41692 25/07/2018 Konu :İşçi İzinleri DAĞITIM 24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler yapılması Hakkında 696 Sayılı

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ Tebliğler Dergisinde Yayımlandığı Tarihi: Mart 2001 Sayı: 2522 Değişiklik Yapan Tebliğler Dergisi Tarihi: Temmuz 2001 Sayı: 2526 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ Personel İzin Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Başlangıç Hükümleri

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ Personel İzin Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Başlangıç Hükümleri T.C. KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ Personel İzin Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Başlangıç Hükümleri Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Küçükçekmece Belediye personelinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4857

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ Tebliğler Dergisi : MART 2001/2522 Ek ve Değişiklikler: 1) TEMMUZ 2001/2526 TD 2) K.No: 5223 /14.7.2004 21.07.2004/25529 RG 3) 15/09/2010 tarihli ve B.08.0.PGM.

Detaylı

Tabip ve Uzman Tabiplerden: Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Atama Kurasına Başvuranların Gönderecekleri Belgeler:

Tabip ve Uzman Tabiplerden: Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Atama Kurasına Başvuranların Gönderecekleri Belgeler: Tabip ve Uzman Tabiplerden: Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Atama Kurasına Başvuranların Gönderecekleri Belgeler: A-EŞ DURUMU MAZERETİ NEDENİYLE ATANMA TALEBİNDE BULUNANLAR; 1-Eşinin çalışmakta olduğu kurumdan

Detaylı

3) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin kıdem aylığına esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı,

3) Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin kıdem aylığına esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınıp alınmayacağı, İŞTE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ ÖZET: Doğum sebebiyle verilen aylıksız izin süresinin memurun kazanılmış hak aylığında dikkate alınıp alınmayacağı, intibak işleminin ne zaman yapılacağı, bu sürelerin

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilâtında

Detaylı

TAMİM 2013/13. Hastalık raporlarında da istirahatin alındığı gün büro şefliklerine iletilecek ve çıktı alınarak Ünite Amirine onaylatılacaktır.

TAMİM 2013/13. Hastalık raporlarında da istirahatin alındığı gün büro şefliklerine iletilecek ve çıktı alınarak Ünite Amirine onaylatılacaktır. Sayı Konu TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU : 21461349-903.99-778/12683 16.12.2013 : İzinler TAMİM 2013/13 399 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname hükümleri uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edilen personel

Detaylı

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç

Detaylı

Uğur SÖKMEN. Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı MAZERET İZNİ YILLIK İZİNDEN DÜŞÜLÜR MÜ?

Uğur SÖKMEN. Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı MAZERET İZNİ YILLIK İZİNDEN DÜŞÜLÜR MÜ? Uğur SÖKMEN Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı MAZERET İZNİ YILLIK İZİNDEN DÜŞÜLÜR MÜ? Memurları Kanununda, mazeret sebebiyle onar günlük devreler halinde en fazla iki kez bu haktan

Detaylı

ÖZET: Hastalık ve refakat iznine ilişkin çeşitli hususlarda. (06/04/ )

ÖZET: Hastalık ve refakat iznine ilişkin çeşitli hususlarda. (06/04/ ) ÖZET: Hastalık ve refakat iznine ilişkin çeşitli hususlarda. (06/04/2016-2109) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 105 inci maddesinde yer alan hastalık ve refakat iznine dair hükmün uygulanmasına ilişkin

Detaylı

ATAMA VE NAKİL TALEBİNDE BULUNACAK OLAN PERSONELE İLİŞKİN İLGİLİ DUYURU (2018)

ATAMA VE NAKİL TALEBİNDE BULUNACAK OLAN PERSONELE İLİŞKİN İLGİLİ DUYURU (2018) ATAMA VE NAKİL TALEBİNDE BULUNACAK OLAN PERSONELE İLİŞKİN İLGİLİ DUYURU (2018) Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41 inci maddesinin 1 inci fıkrası gereği; 1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında il müftü

Detaylı

Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına

Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarına Bu çalışmanın ş tüm yasal hakları Devlet Personel Başkanlığına aittir. Yayımlanması izne bağlıdır. Bu çalışmada yer alan bilgiler, özelleştirme uygulamaları l nedeniyle işsiz i kalan ve Devlet Personel

Detaylı

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER

632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER 632 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN REHBER 2/6/2011 tarihli ve 632 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel

Detaylı

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası

YURT - EĞİTİM SEN Yurt Eğitim Çalışanları Sendikası Biz BİRLİKTE Güçlüyüz MEB Kapsam Bu Yönerge, Millî Eğitim Bakanlığı personelini kapsar. Tanımlar Bu Yönergede geçen; Amir: Bu Yönerge ile izin verme yetkisi verilenleri, Bakan: Millî Eğitim Bakanını, Bakanlık:

Detaylı

Memurların Refakat İzinleri

Memurların Refakat İzinleri www.mevzuattakip.com.tr Memurların Refakat İzinleri Memurların yakınlarından birilerinin hastalıkları veya tedavileri halinde de onlara refakat edebilmeleri için refakat izni kullanmaları, Devlet memurlarına

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR ORDU ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURULUŞLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç: Madde 1-657 sayılı

Detaylı

30 Nisan 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29342

30 Nisan 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29342 30 Nisan 2015 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29342 YÖNETMELİK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı personelinin izin haklarına ilişkin usul ve esasları

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'ndan:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'ndan: Resmi Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'ndan: KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No: 6) 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANMA USUL VE ESASLARI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANMA USUL VE ESASLARI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ İZİN KULLANMA USUL VE ESASLARI Yıllık İzinler Yıllık izin süresi ( 657 S.K. Madde : 102 ) MADDE 1- (1) Devlet memurlarının hizmet süresi bir yıldan on yıla kadar (on

Detaylı

T.C. MİLLi EGİTİM BAKANLIGI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLi EGİTİM BAKANLIGI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü T.C. MİLLi EGİTİM BAKANLIGI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sayı : 168339311903.05/34932 Konu: İzin Yönergesi 16/0112013 BAKANLıK MAKAMıNA 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun izinlerle ilgili; 104,

Detaylı

D U Y U R U. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 41 inci maddesinin 1 inci fıkrası gereği 1 Mart - 31 Mart

D U Y U R U. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 41 inci maddesinin 1 inci fıkrası gereği 1 Mart - 31 Mart D U Y U R U Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 41 inci maddesinin 1 inci fıkrası gereği 1 Mart - 31 Mart tarihleri arasında il müftü yardımcısı, ilçe müftüsü, dini yüksek ihtisas merkezi müdürü, eğitim

Detaylı

T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.

T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ. (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. T.C FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEOKULU İZİN YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 13/01/2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı ile kabul edilmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü PERSONEL MEVZUATI BÜLTENİ İZİNLER YILLIK İZİN MAZERET İZNİ HASTALIK İZNİ AYLIKSIZ İZİN

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü PERSONEL MEVZUATI BÜLTENİ İZİNLER YILLIK İZİN MAZERET İZNİ HASTALIK İZNİ AYLIKSIZ İZİN T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü PERSONEL MEVZUATI BÜLTENİ İZİNLER YILLIK İZİN MAZERET İZNİ HASTALIK İZNİ AYLIKSIZ İZİN SİCİL VE İZİNLER ŞUBESİ ŞB.MD.: MEHMET ALİ ÜNAL ŞEF. : DİLEK

Detaylı

657 Devlet Memurları Kanunu ve 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ( )

657 Devlet Memurları Kanunu ve 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ( ) 657 Devlet Memurları Kanunu ve 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu (31.05.2006) 657 DMK 4a, 4b, 4c maddeleri 5510 GSS 4a, 4b, 4c maddeleri Memur (4A) Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı 2011

Erzincan Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı 2011 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN USUL VE ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1: Bu usul ve esasların amacı, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü ne bağlı

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İZİN - GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İZİN - GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İZİN - GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde -1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Üniversitesi nde görev yapan akademik, idari,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN SÖZLEŞME ESASLARI, SÖZLEŞME ÜCRETLERİ VE FAZLA ÇALIŞMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-Bu Yönergenin amacı, Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan idari, akademik,

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ BURSA-HAZİRAN 2014 BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç MADDE 1. Bu Yönergenin amacı, T.C. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı personelinin yıllık

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN GEÇİCİ 23. MADDESİ UYARINCA İDARELERCE SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN ÜCRET İLE DİĞER MALİ VE SOSYAL HAKLARININ BELİRLENMESİNDE ESAS ALINACAK TOPLU

Detaylı

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI Bu çalışmanın tüm yasal hakları Başkanlığa aittir. Yayımlanması izne bağlıdır. GEÇİCİ PERSONEL STATÜSÜ NEDİR?

Detaylı

MAL BİLDİRİMİ BEYANNAMESİ 2/43

MAL BİLDİRİMİ BEYANNAMESİ 2/43 1/43 MAL BİLDİRİMİ BEYANNAMESİ 2/43 04.05.1990 tarih ve 20508 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu 15.11.1990 tarih ve 20696

Detaylı

HAFTA 11. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. DEVLET MEMURLARI KANUNU KAPSAMINDA HEMġĠRELERĠN HAKLARI- 2 HEDEFLER. Bu üniteyi çalıştıktan sonra;

HAFTA 11. SAĞLIK MEVZUATI VE HEMġĠRELĠK. DEVLET MEMURLARI KANUNU KAPSAMINDA HEMġĠRELERĠN HAKLARI- 2 HEDEFLER. Bu üniteyi çalıştıktan sonra; DEVLET MEMURLARI KANUNU KAPSAMINDA HEMġĠRELERĠN HAKLARI- 2 HEDEFLER Bu üniteyi çalıştıktan sonra; Devlet Memurları Kanunu na göre hemşirelerin çalışma saatleri ve izinler ile ilgili haklarını hatırlayacak,

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukukî Dayanak ve Tanımlar SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİNDEN MERKEZE AKTARILAN TUTARIN DAĞILIM VE SARFI İLE BU TUTARDAN BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATINDA GÖREVLİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN USUL VE ESASLARI

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN USUL VE ESASLARI ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN USUL VE ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1: Bu usul ve esasların amacı, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.70.00.04/3360 23 Ocak 2012 Konu : Ek Ödeme GENELGE 2012/7 Konu : GENELGE 212/7 İlgi : 15/4/211 tarihli ve 1748 sayılı 211/32 Nolu Genelge. Bilindiği üzere, 12/5/26 tarihli ve 26166 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında

Detaylı

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV,

İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV, İCRA MÜDÜR VE YARDIMCILARI İLE İCRA KATİPLERİNİN SINAV, ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1-7/9/1991 tarihli ve 20984 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İcra Müdür

Detaylı

Erzincan Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı 2011

Erzincan Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı 2011 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN USUL VE ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1: Bu usul ve esasların amacı, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğü ne bağlı

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ 1995 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI : B.100.PER-01-300-21/00100 09/01/1995 KONU: İzin Yönergesi BAKANLIK MAKAMINA Bakanlığımız merkez ve taşra

Detaylı

Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 06/01/2012. Karar No : 12. Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 29/03/2012. Karar No : 19

Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 06/01/2012. Karar No : 12. Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 29/03/2012. Karar No : 19 MİLLETVEKİLLERİNİN YASAMA FAALİYETLERİNDE SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞTIRILACAK DANIŞMAN, İKİNCİ DANIŞMAN VE İLAVE (YARDIMCI) PERSONEL HAKKINDA HİZMET SÖZLEŞMESİ ESASLARI Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 06/01/2012

Detaylı

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÖZLÜK HAKLARI (İZİNLER, AYLIKLARI, İKRAMİYE ÖDEME ESASLARI) BİRİNCİ KISIM İZİNLER 1. Sözleşmeli er adaylarının izin hakları bulunmamaktadır. Ancak fevkalade özürleri olduğu anlaşılan sözleşmeli

Detaylı

ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İÇİN 2015/3. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI

ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İÇİN 2015/3. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İÇİN 2015/3. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülmekte olan Aile Hekimliği Uygulamaları kapsamında çeşitli nedenlerle boşalan

Detaylı

Kapsam Madde 2 - Bu yönerge, Sağlık B akanlığının merkez ve taşra teşkilatında görevli bütün personeli kapsar.

Kapsam Madde 2 - Bu yönerge, Sağlık B akanlığının merkez ve taşra teşkilatında görevli bütün personeli kapsar. Sağlık Bakanlığı İzin Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar Amaç Madde 1-Bu Yönergenin amacı, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görevli personelin yıllık, mazeret, hastalık ve aylıksız izinlerinin

Detaylı

KIZILAY A BAĞLI SAĞLIK KURUMLARI DEVİR OLDU SOSYAL GÜVENLİK HAKLARINI ÖĞRENMEDİLER

KIZILAY A BAĞLI SAĞLIK KURUMLARI DEVİR OLDU SOSYAL GÜVENLİK HAKLARINI ÖĞRENMEDİLER Türkiye Kızılay Derneği Kamu yararına hizmet veren bir dernektir. Bu dernek yıllardır ülkemizde sağlık alanında hastane ve tıp merkezi açarak uygun fiyatlarla,zaman zaman halk günleri ile sağlık alanında

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MERKEZ BİRİMLER YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MERKEZ BİRİMLER YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MERKEZ BİRİMLER YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MADDE 1- (1) Bu Esasların amacı, Rektörlük merkez

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİNDEN DİĞER KAMU KURUMLARINA NAKLEN GEÇMEK İSTEYEN İDARİ PERSONELE MUVAFAKAT VERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde :1- Bu Usul ve Esasları amacı Gümüşhane Üniversitesinde

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARI 4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARI 4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARI 4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 11.02.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29264 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

657 Devlet Memurları Kanunu ve 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu (31.05.2006)

657 Devlet Memurları Kanunu ve 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu (31.05.2006) 657 Devlet Memurları Kanunu ve 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu (31.05.2006) 657 DMK 4a, 4b, 4c maddeleri 5510 GSS 4a, 4b, 4c maddeleri Memur (4A) Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince

Detaylı

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ

TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL MERKEZİ VE BAĞLI İŞYERLERİ İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ TEKLİFİ YÜRÜRLÜK TARİHİ 01.01.2016 31.12.2017 I. BÖLÜM DÜZENLEYİCİ HÜKÜMLER MADDE 1- TANIMLAR MADDE 2- TARAFLAR

Detaylı

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI SEBEBİYLE SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARINA ATAMA VE GEÇİŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN REHBER

ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI SEBEBİYLE SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARINA ATAMA VE GEÇİŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN REHBER ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI SEBEBİYLE SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARINA ATAMA VE GEÇİŞ İŞLEMLERİNE İLİŞKİN REHBER 657 SAYILI KANUNA GÖRE İSTİHDAM TÜRLERİ Sözleşmeli Personel, 657 sayılı Devlet Memurları

Detaylı

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ

SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ SONRADAN KONTROL VE RİSKLİ İŞLEMLERİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ Başbakanlık (Gümrük Müsteşarlığı) tan:27.10.2008 tarih ve 27037 sayılı R.G. Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONELİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONELİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 27 Haziran 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28336 Sosyal Güvenlik Kurumundan: YÖNETMELİK SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONELİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769 İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 29.05.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24769 Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görevli memurların

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı 1 / 5 MERKEZ BİRİMLER + BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra birimlerinden 2014 ve 2015 yıllarında ölüm, istifa, emeklilik, kurumlar arası geçiş gibi sebeplerle toplam 1012 personel

Detaylı

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI

DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI Sayfa No : 1/7 İZİN PROSEDÜRÜ DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/7 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan personelin

Detaylı

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personelinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda

Detaylı

13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ

13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ 13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No: 6) 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı

Detaylı

T.C. SAGLlK BAKANLlGI Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2015/1

T.C. SAGLlK BAKANLlGI Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2015/1 SAOLIK BAKANUôI. yosetim HizMEnERİ GEN'EL MODORLeÖO. tn'sa:" KAı'X AKLARı PLA."lI.AMA VE İSTATISTtK tşı.d.ller! 08.0ı.ıOI.! 16:01-20LS,4988.2S.ı 1840 11111111111111111L111111L111111L11111111111 nrw'llt':'.ın'""

Detaylı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar

Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve B Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı

Detaylı

Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği ĐKĐNCĐ BÖLÜM

Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği ĐKĐNCĐ BÖLÜM Resmi Gazete Tarih ve No : 03.03.2004 / 25391 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Yıllık Ücretli Đzin Yönetmeliği BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, 4857 sayılı

Detaylı

b) Aile birliğinin sağlanması sebebi ile naklen tayin talebi,

b) Aile birliğinin sağlanması sebebi ile naklen tayin talebi, TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL HAKKINDA NAKLEN TAYİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Amaç Madde 1- (1) Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi nde görev yapan idari personelin naklen tayin taleplerinin

Detaylı

TARIM VE ORMANDAN SAYILAN ĐŞLERDE ÇALIŞANLARIN ÇALIŞMA KOŞULLARINA ĐLĐŞKĐN YÖNETMELĐK YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

TARIM VE ORMANDAN SAYILAN ĐŞLERDE ÇALIŞANLARIN ÇALIŞMA KOŞULLARINA ĐLĐŞKĐN YÖNETMELĐK YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI 09.10.2008/182 TARIM VE ORMANDAN SAYILAN ĐŞLERDE ÇALIŞANLARIN ÇALIŞMA KOŞULLARINA ĐLĐŞKĐN YÖNETMELĐK YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI ÖZET : 6/4/2004 tarihli ve 25425 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Tarım ve Ormandan

Detaylı

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK

ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK 4523 ULUSAL BOR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELİN SÖZLEŞME USUL VE ESASLARI İLE MALİ HAKLARININ BELİRLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 9/10/2006 No : 2006/11103

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ

T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI GEÇİCİ PERSONEL (4/C) REHBERİ T.C. DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI Bu çalışmanın tüm yasal hakları Başkanlığa aittir. Yayımlanması izne bağlıdır. Link verilerek kullanılabilir.

Detaylı

Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun

Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Kanun No: 5258 Kabul Tarihi : 24.11.2004 Amaç ve kapsam MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; Sağlık Bakanlığının pilot olarak belirleyeceği illerde, birinci

Detaylı

Yıllık izin süreleri iģ sözleģmeleri ve toplu iģ sözleģmeleri ile artırılabilir

Yıllık izin süreleri iģ sözleģmeleri ve toplu iģ sözleģmeleri ile artırılabilir HASTALIK VE YILLIK İZİN İŞÇİLERİN ÜCRETLİ İZİNLERİ: 1 5 Yıl arasıda hizmeti olanlar 14 gün, 5 15 Yıl arasında hizmeti olanlar 20 gün, 15 Yıldan daha fazla hizmeti olanlar 26 gün, Yıllık ücretli izin alabilirler.

Detaylı

26 Ağustos 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: Harcırah Kanunu Genel Tebliği. (Seri No:37)

26 Ağustos 2003 Tarihli Resmi Gazete. Sayı: Harcırah Kanunu Genel Tebliği. (Seri No:37) Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Yurt İçinde ve Yurt Dışında Daimi Bir Göreve Naklen Atananların Harcırah Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Yurt İçinde ve Yurt Dışında Daimi Bir Göreve Naklen Atananların Harcırahına

Detaylı

657 SAYILI KANUN 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAAŞ HESAPLAMA

657 SAYILI KANUN 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAAŞ HESAPLAMA 657 SAYILI KANUN 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAAŞ HESAPLAMA 2011 YILI 1.DÖNEM Aylık katsayı: 0,061954 A-GELİRLER 1-SÖZLEŞME ÜCRETİ KAMU PERSONELİNİN MAAŞLARININ HESABINA ESAS TUTULAN KATSAYILARIN YENİDEN TESPİTİ

Detaylı

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 28/11/1982-8/5743 Dayandığı Kanun Tarihi - No : 14/07/1965-657 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu yönergenin amacı Mevlana Üniversitesi nde görev yapan akademik ve idari personelin izin işlemlerini

Detaylı

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMLERİ İÇİN 2014/1. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI İlimizde yürütülmekte olan Aile Hekimliği Uygulamaları kapsamında çeşitli nedenlerle boşalan, Borçka 1 Nolu Aile

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler TBMM BAŞKANLIĞI İDARİ TEŞKİLATI BİRİMLERİNDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE BECERİ EĞİTİMİ GÖRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN BELİRLENMESİ İLE GÖREV VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNERGE TBMM Başkanlık Makamının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sayı : B.8..İKG..7...915.2.1/19976 4/5/212 Konu : Yetkili sendika belirleme çalışmaları (DOSYA) Bilindiği üzere, 4688 sayılı Kamu Görevlileri

Detaylı

TUTAN AKTIR. 'GIN İşveren Vekili 1.Hukuk Müşaviri Üye

TUTAN AKTIR. 'GIN İşveren Vekili 1.Hukuk Müşaviri Üye TUTAN AKTIR 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Yapılma Usul ve Esaslan ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu,

Detaylı

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KUZEYDOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI İZİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda belirsiz süreli iş sözleşmesi

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ İZİN YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesinde görev yapan idari ve akademik personelin

Detaylı

TEBLİĞ. b) Analık izninin kesintisiz kullanılması gerektiğinden, bu izin kısım kısım kullanılamaz.

TEBLİĞ. b) Analık izninin kesintisiz kullanılması gerektiğinden, bu izin kısım kısım kullanılamaz. 13 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29683 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: KAMU PERSONELĠ GENEL TEBLĠĞĠ (Seri No: 6) 10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı

Detaylı

KADIN İŞÇİYE ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI VERİLECEK KISMİ ÇALIŞMA İZNİNİN ŞARTLARI BELİRLENDİ

KADIN İŞÇİYE ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI VERİLECEK KISMİ ÇALIŞMA İZNİNİN ŞARTLARI BELİRLENDİ KADIN İŞÇİYE ANALIK İZNİ VEYA ÜCRETSİZ İZİN SONRASI VERİLECEK KISMİ ÇALIŞMA İZNİNİN ŞARTLARI BELİRLENDİ Cumhur Sinan ÖZDEMİR 41 ** 1. GİRİŞ 10/02/2016 tarih ve 29620 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6663

Detaylı