Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 Bütçe yılı KesinHfesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/144)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 Bütçe yılı KesinHfesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/144)"

Transkript

1 S. Sayisi: 115 V*aflar G«ıel Müdürlüğünün 1945 Bütçe yiı Kesinhesabına ait Uygunluk Öildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı 'tezkeresi ile Vllkıflar Genel Müdürlüğü 1945 yılı yedi aylık Kesinhesabı hakkında Kanun tasarısı ve Sayıştay Komisyonu raporu (1/1, 3/144) Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 Bütçe yılı KesinHfesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/144) T. C. Sayıştay Başkanlığı ay%i 3297S-23Î Büyük Millet Meclisi Yüksek Başkanlığına Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin ilişik olarak sunulduğunu en derin saygılarımla arzeylerim. Sayıştay Başkanı '8. Oran Uygunluk Bildirimi Anayasa ve Muhasebe! Umumiye Kanunu gereğince Sayıştay'a gönderilen Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 Malî yılı Kesinhesabı Sayış tayca incelenip yargılanmış olan Muhasip îdare hesaplariyle karşılaştırılmış ve görülen fark ve mübayenetler bağlı cetvellerde verilen meşruhatla iimh edilmiştir sayılı Kanun gereğince kurulmuş olan Ayvalık ve Aydın Vakıf Zeytinlikleriyle îstanbui Vakıf Memba Suları İşletmelerinin tesis tarihlerinden beri Sayıştay'a tevdi olunan îdare hesaplarının incelenmesi neticesinden; bu Müesseselerden, Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletmesinin 1944 yılında zarar devredip 194? yılı nihayetinde bg^ararın lira 23 kuruşa yükseldiği, Aydın Vakıf Zeytinlikler İşletmesinin 1944, 1945 yüjşp&dan müdeyver. zararlarının 194 -yılında- vâki kar^ki8men-telâfimden sonra 1947 yılında da zarar edilerek zarar miktarının lira 51 kuruşabaliğ oldağui İstanbul Vakıf Memba Suları İşletmesinin ise daima kâr ederek 1945 yılından 147 yilı nihayetine kadar bu kârın lira 43 kuruştan ibaret bulunduğu anlaşılmıştır. ZaKft? eden mezkûr işletmelerin bugünkü bünye ve hüviyetleri ile çalıştırılmalarına devam JS&dmğu takdirde zararlarının artması melhuz bulunduğu ve bu halin ise kuruluşlarındaki maksat?# gaye ile kabili telif olamıyacağı cihetle bu hususla önleyici tedbirlerin alınması zaruri görülmüştür. Bundan başka bu Genel Müdürlüğe bağlı İstanbul ve Bolu Vakıf Orman İşletmeleri mevcut olup gerçi bu iki işletme, 1945 yılı Bilançolarını zararla kapatmış bulunmakta ise de bunların halen Orman Genel Müdürlüğü işletme Müdürlüğü İdaresine devredilmiş bulundukları anlaşılmakla bu konuda başkaca mütalâa serdine mahal görülememiştir. 3. Kesinhesapta gösterilen rakamların bağlı cetvellerde yazık meşruhat göz önünde tutulflftak-

2 -2 suretiyle kabule şayan bulunmuş olduğunu arz eyleriz. 29. I ^_, Sayıştay Başkanı D. 1 Başkanı D. 2 Başkanı S ey fi Oran Faik Eke Y. Ziya Aslan îhızada bulunmadı Üye Üye Üye Üye M. Menemencioğlu M. îksan Erenli Nazmi Başak Fahri özbudun imzada bulunmadı Üye Üye Üye Üye Üye Üye A. K. Arıçay Fikret Aktulga A. Talât Dengel Faruk Işık Fuat Beşkardeş A. Rakım Sava Savcı Enver Arkun ' T D. 3 Başkanı Refik Bakuy Üye- '-' A. Âli Hemen D. 4 Başkanı M. Ati Apak Üye Ali Ragtp ögel Vakıflar Genel Müdürlüğü 1945 yılı yedi aylık kesinhesabı hakkında Kanun tasarısı (1/1) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü Tetkik Müdürlüğü Sayı: 71/667, 6/519 Büyük Millet Meclisi Başkanlığına 2%. U.1947 Vakıflar Gnel Müdürlüğünün 1945 yılı 7 aylık kesinhesabı hakkında hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca 29. I tarihinde Yüksek Meclise sunulması kararlaştırılan Kanun tasarısının ilişikleriyle birlikte sunulduğunu arzederim. Başbakan R. Peker tzahname Gtenel Mizan Vakıflar Genel Müdürlüğü muhasipliklerinden alınıp tetkik edilmiş bulunan hesapların birleştirilmesi suretiyle vücuda getirilen bu mizan : Bütçe içinde ve dışındaki gelir ve giderlerini, ertesi yıla devreden hesap bakiyelerini, banka ve kaşa mevcutlarını göstermekte bulunmuş olduğundan genel bakımdan icmali bir fikir vermekle beraber kesiiıhesaba ek bütün cetvellerin dahi kontrolünü temin etmektedir. Ctelir Umumi gelir : 1945 yılının (7) ayı içinde bütçe gelirinden (3; ) lira (23) kuruş tahsilat yapılmıştır. Kanunları uyarınca da hususi fasıllardan (6.2 99) lira (8) kuruş tahsilat kaydolunmuştur. Her ikisinin yekûnu ( ) lira (3) kuruştur. ( S. Sayısı : 115 )

3 3 - Bütçe gelirinden : Lira t K..j, < :i M lira (1945) yılı (7) aylık tahakkukatının tahsilâtına, 87 lira eski yıllardan devreden bakiye tahsilâtına, lira gider bütçesinin (18) hastane bölümüne (15) sayılı Umumi Muhasebe Ka- nunünun (55) nci maddesi gereğince ödenek kaydolunan paranın Tıp Fakültesince verilen karşılığına ait bulunmaktadır Toplamı ^.-. M Hususi Fasıl Gelirinden Lira- K Lira hastanenin iaşe bedeli karşılığı olarak Tıp Fakültesince 1943 malî yılı içinde verilen paradan sarfedilemiyerek bakiye kalıp (15) sayılı Umumi Muhasebe Kanununun 55 nci maddesi uyarınca devren kaydolunan paraya, Lira (2252) sayılı Kanun gereğince tedrisatın istilzam eylediği fazla harcamalara karşı hastane için üniversitece verilen paraya aittir Toplamı #T (1945) yılının 7 aylık bütçe geliri muhammenatı ( ) liradır. Bundan (2 ) lirası geçen seneden devreden varidat fazlasına ait bulunmaktadır. Halbuki bu para (1944) malî yılının kesin hesabı tamamiyle bağlanmadan evvel yapılmış bir tahminden ibaret idi. Bununla 1945 yılının (7) aylık bütçesi tevazün ettirilmişti. (1944) yılının keşinhe&abı sonradan bağlanmış olmas 1. ve bir de (4716) sayılı ve 1 Nisan 1945 tarihli Kanun gereğince Genel Müdürlüğün memur ve hizmetlileriyle cami hademelerine kendi bütçesi tahsilatından bir aylık tutarında topyekûn tahminen (17 ) lira kadar da bir yardımda bulunulmuş olması dolayısiyle sözü edilen (2 ) lira gelir fazlası nakdiyle karşılanamamış ve 1945 yılı bütçesinin devrei hesabiyesi (7) aybk bir müddet için kabul edilmiş bulunduğu cihetle bu müddet içindeki bâzı alacakların da tahsiline muvaffak olunamamış olduğundan muhammenat ve mahsubattan ibaret olduğu anlaşılan 3 ncü bölüm karşılığı sıfırla geçirilmiştir. Buna rağmen tesbit edilen ve Tıb Fakültesinden alman ( ) lira (89) kuruş iaşe bedeli de dâhil olduğu halde ( ) lira (23) kuruş bütçe geliri, gider kısmında görüleceği üzere ( ) lira (96) kuruş bütçe masarifatmı karalamış ve bir aksaklığa meydan verilmeksizin (83 643) lira (27) kuruş kadar da bir fazlahk vermiştir. Ortada bir muvazenesizlik olmadığından bir diyecek kalmamıştır. Bütçe muhammenatınm tahsilatla karşılaştırılması (4698) sayılı Kanun gereğince bütçe yılı Ocak ayının birinci gününden Aralık ayının sonuna kadar (12) ve 1945 yılı bütçe devresi içinde Haziran 1945 iptidasından 31 Aralık 1945 e kadar (7) aylık müddet kabul edilmiştir. Bir senei kâmileyi ihtiva etmiyen bu kesinhesap hakkında evvelki senelerin kesinhesabı izahnameleri gibi bir yıllık bilgi verilememiş ve mukayese de yapılamamıştır. Bu itibarla yalnız (7) aylık bütçe muhammenatınm çeşitlerine göre tahsilatla mukayesesi ve bütçe -tediyatınm -ise tahsilatla karşılaştırılması hakkında izahat verilmiştir. ( S. Sayısı ; 115 )

4 4 Gelir B. M. Gelirin çeşidi 1945 yılının (7) 1945 yılıaylık bütçe ııın (7) aylık mühammenati bütçe tahsilatı Lira Lira K. Lira K. 1 1 îcarei vahide 2 îcarei müeccele 3 Mukataa 2 1 Evkafı mülhakka varidatmdan alınacak kontrol hakkı 2 Mahlûl muaccelâtı 3 Orman hasılatı 4 Zeytinlikler hâsılatı 5 Arazi ve incirlikler hasılatı 6 Zeytinlikler İşletmesi hâsılatı ve kira bedeli 7 Vakıf Memba Suları İşletmesi hasılatı ve kira bedeli 8 Vakıf ormanları işletmesi hasılatı ve kira bedeli 9 Mütenevvi varidat 1 Akar ve toprak satış bedeli faizi ; : 11 Taviz bedeli faizi 12 Çeşitli gelirler 13 Vakıf paralar faizi Ş *,''»*'* >. v 5 * " "* * İS " *" Bütçe tahsilatı yekûnu ?9 3 Geçmiş yıllardan devrolunan gelir fazlası sayılı Kanun gereğince verilecek aynı yardım karşılığı 2 Âbidelerin onarılması karşılığı , ' 2 o.'-..-;... Yekûn Faslı Tıp Fakültesinden alîmahsus nan iaşe bedeli o Umumi yekûn Wtwwr. ı ı" > ( S. Sayısı : 115 )

5 fit» ;. --M.- Gelirin çeşidi yılının (7) rfyîık bütçe muhammenatı Lira 1945 yüı nın (7) ay] lık bütçe tahsil âtı Noksanı..., ' ~. Fazlası Lira K Faslı ma, Faslı ma. Tıp.Fakültesinden alınan iaşe bedeli olup 1943 senesinden devrolunan Tedrisatın istilzam eylediği fazla''masraflara' mukabil üniversiteden alman " ; < " I Q Yekun P Ö ====== sac Yukarda konulan bütçe gelirlerinden sırasiyle : İ. İcarei vahide* iearei müeccele, mukataa, kontrol hakkı, mahlûl muaccelâtı, zeytinlikler hasılatı, incirlikler ve arazi hasılatı, mütenevvi varidat, çeşitli gelir maddelerindeki fazlalık, tahakkuklarına göre muhammenat fevkında yapılmış olan tahsilattan mütevellittir. 2. Orman işletmeleriyle, orman hasılatı maddelerindeki noksanlık ve boşluk (4785) sayılı Kanun gereğince Vakıf ormanlarının da devletleştirilmiş o'mıasından ileri gelmiştir. 3. Vakıf memba suları hasılatı ve kira bedeli maddesindeki fazlalık, inkişafından mümbaistir. 4. Zeytinlikler işletmesi hasılatı ve, kira bedeli maddesindeki fazlalık, tahsilatın muhammenatla ayarlanmasından ileri gelmiştir. 5. Akaar ve toprak satış bedeli ile taviz bedeli faizlerinin fazlalığı veya noksanlığı Vakıf Paralar Müdürlüğündeki mevcutlarına bağlı bulunduğundan bütçeye irat kaydedilmek üzere alınacak faiz miktarlarının her sene için çoğalması veya azalması ihtimalleri mevcuttur. Bu itibarla bu senenin fazlalığı, mevcutlarının (2762) ve (3668) sayılı kanunların 12 nci ve 1 nci maddeleri gereğince sarf edilmemiş olmasından ileri gelmiştir. 6. Müstakrizler zimmetindeki paralar tahsil edildikçe Vakıf Paralar Müdürlüğünde toplanmakta olması Vakıf Paralar sermaye miktarını yükseltmekte ye aynı zamanda faiz miktarı da fazlalaşmaktadır. Tereffü bundan ileri gelmiştir. T. Genel Müdürlüğün mahdut ve muayyen olan varidatı ile aynî yardım karşılığının teminine vo âbidelerin yalnız başına onarılmasına imkân görülemediği cihetle bunlar için tefrik edilen atiktar Hazineden tamamen alınmış olduğundan bir diyecek yoktur. 8, İstanbul'da Vakıf Gureba hastanesine Tıp Fakültesince ilâve olunan hasta yataklariyle kendi hizmetlilerinin iaşe bedeli olarak verilen para (15) Umumi Muhasebe Kanununun (55) nci maddesi gereğince faslı mahsus seklinde bütçeye irat kaydedilmekte olmasına mebni Genel Müdürlüğün esaslı gelirini teşkil etmektedir. Bu itibarla yukardaki gelirde muhammenattan ayrı gösterilmiştîrr Ö. Tıp Fakültesince kendi hasta ve hizmetlilerinin iaşe karşılığı olarak verilen paradan senesi içinde sarf olunamayıp kalan bakiye ertesi sene yine harcanmak üzere (15) sayılı Umumi Muhasebe Kanununun (55) nci maddesi uyarınca açılan hususi br fasla devren kaydedilmekte olduğundan (6 993) lira (8) kuruş buna ait bulunmaktadır. 1, üniversitece tedrisatın istilzam eylediği fazla masraflara karşı hastane için verilen paralar ( S. Sayısı : 115 )

6 6 (2252) sayılı Kanuna göre ayrı hususi bir fasılda gösterilmekte olduğundan (55 loş) lira da buna ait bulunmaktadır* ' J Binnetice: Yekûn itibariyle gelir bütçesinde bir aksaklık husule gelmiş olmayıp bilâkis tahsilatla nıasarif at arasında (83 643) liça (27) kuruş, kadar bir fazlalık vardır. Vakıf ormanlarından alınacağı tahmin olunan varidat elde edilmiş olsaydı 1945 yılının (7) aylık Kesinhesabı oldukça mühimce bir miktarda tahsilat fazlasiyle kapanmış olacağında şüphe yoktu. Yapılmış olan bütçelerdeki hassasiyetin isabetliği bir kere daha anlaşılmış oluyor. Gider Umumi gider; 1945 yılının (7) aylık bütçe devresi içinde ödeneklerinden yapılan hizmetler için ( ) lira (96) kuruş masraf tahakkuk etmiştir. Kanunları gereğince de (62 99) lira (8) kuruş hususi fas^a masraf kaydolunmuştur. Her ikisnin yekûnu ( ) lira (76) kuruşa varmaktadır. Bütçe giderlerinden : <., -,.?.-, Ura, - K.... ;,:...-::>: Lira bütçe hizmetleri için nakden tediyat yapılmıştır., Lira Aralık 1945 ayı sonunda masraf kaydedilerek bütçe emanetine alınmış ve bumdan 1946 Malî yılı iptidasına /] evrolunmuştur. M Toplamı Hususi fasıl giderlerinden Lira iaşe bedeli için Tıp Fakültesince verilen paradan senesi içinde sarfolunmıyaı\ık kalan bakiyeden (15) sayılı Umumi Muhasebe Kanununun (55) nci maddesi uyarınca devren yapılan masraflara, ' Lira (2252) sayılı Kanun gereğince -de tedrisatınistilzam eylediği fazla harcamlara karşı üniversiteden alınan paradan yapılan masraflara ait bulunmaktadır. ' Toplamı Bütçe gelir ve giderinin mukayesesi 1945 yılının (7), aylık bütçe devresi içinde yukarda gösterildiği üzere Hazineden verilen yardım ve Tıp Fakültesinden alınan iaşe bedeli dâhil olduğu halde ( ) lira (23) kuruş tahsilat ve bütçe hizmetleri içinde ( ) lira (96) kuruş masraf kaydolunmuştur. Bu hesaba., göre farkeden (83 643) lira (27) kuruş tahsilat fazlası olarak 146 malı yılına devretmiştir. Bu yıla devreden bütçe emaneti karşılığmın da nakden mevcut olduğuna bakılınca 1945 yılı (7) aylık bütçesinin dâhi mütevazin ve iyi bir şekilde yürüyerek kapandığı anlaşılır, Bütçe Geliri tahakkukatmın tahsilatla mukayesesi - * =; -- ;î l945 yilı Bütçe devresi (46S8) sayılı Kanun gereğince (7) ay olarak, kabul edilmiş ölinasına mebni tam devreyi ihtiva etmediğinden geçmiş senelerin izahnameleri gibi bir yıllık bilgi verile- (S. Sayısı : 115)

7 - 7 m^yeeek y% nısşet yapîlamıyacaktır. Yalnız vükubülan tahsilatın pütçe mulia$k^â$î ite ^m»k»y^ sesi yapılmış v«fazlalığı veya noksanlığı ayrı ayrı izah edilmiş olduğundan %&hs3&^^i^titf ^öttk»* yesenin vş nispetin gelecek yıl Kesinheşabiyle verilmeği.jmiıiasip gömülmüştür^ Bft fo himmet de^" rlfden diğer hesap bakiyeleri dahi aynı mahiyettedir. ftr Bütçe Gelirleri dışında devreden hesapların matlup bakiyeleri s/ Emanat Mülhaka * v? k V* ' Mülhak vakıflar fazlası Akaar ve toprak satış bedeli (,.* Hayrat satış bedeli Nukudu mevkuf e sermayesi Taviz bedeli '/i >'. '< V :. I' * - f Beyanı Aslı 5 (3668) sayılı Kanun gereğince gayrimenkul satışınatahsis edilmiş olmakla parası çekildiğinden tenzil <! Toplamı < y Mevcutları Vakıf Paralar Müdürlüğü tevdiatı hesabındaki zimmet bakiyesi Banka hesabındaki zimmet bakiyesi Kasa»»»...iZ-r-l'Z.J.', Toplamı Vakıf Paralar Müdürlüğünün Aralık 1945 mizanına göre nukudu mevkufe sermayesinin mevcudu. (Vakıflar İdarelerinin bilûmum sermaye miktarları burada, toplaadırrimaktadır.)..-.. v Toplamı Genel mizanda görüleceği üzere yukarda isimleri yazılı hesaplardan toptan yekûn ( ) lira (41) kuruş 1946 yılı iptidasına matlup bakiyesi devretmiştir. Buna karşı da ( ) lira (37) kuruş nakit devretmiş olup söüti edüen Matlup bakiyesine göre (51 716) lira (96) kuruş fazladır. Bu da bütçe tahsilâtına ait bulunmaktadır^<- Nıikudu mevkufe sermayesinden vaktiyle hissei iştirak olarak Akşehir Bankasına verilmiş olan-(32-44>ö) lira nazarı dikkate alınınca bütçe tahsilatından nakden devredilen parama bu miktar daha yükseleceği tabiidir. -;-.^,. Sonucu u oluyor ki: Bu kesinhesabın genel mizana göre 1946 malî yılı iptidasına devreden (S. Sftyjsi': U5.)

8 hesap bakiyelerinin» $akdî karşiltklariyle denkleşmesi ve diğer masraflara harcanmâ$ iş MîtenmasV üzerinde gösterilmiş <SİHn hassasiyetin bariz bir delili olarak gösterilir. Bu cihetin -jiüva*4*e noktacından ne derece önem arzetıafckte olduğuna şüphe yoktur. işletmeler 3913 sayılı Mütedavil Sermaye Kanunu ile kurulmuş olan Vakıf işletmelerinin yapılan 1945 yılının (7) aylık bilançoları tdare Meclisince kabul buyurulmuş olmakla işbu bilançolar yönetmeliğinin (36) ncı maddesi gereğince evvelki senelerde olduğu gibi bu»ene de Genel Müdürlüğün işbu Kesinhesabımn sonuna eklenmiştir. ; Olağanüstü gelir ve gider Akaar ve toprak satış bedeli: (295) sayılı Kanunun birinci maddesi gerşğinee hususi fasıl şeklinde idare edilen akaar ve toprak satış bedellerinden geçen senenin devri ile birlikte ( ) lira (97) kuruş tahsilat ve.senesi içinde (48 521) lira (62) kuruş maşarifat keydedümiştir. Bunlardan: Lira 1945 yılı içindeki tahsilat Lira 1944 yılından devredilen Toplamı paraya ait bulunmaktadır Lira 1945 yılı içinde sarfolunan Lira 1946 yılma devrolunan Toplamı Hayrat satış.bedeli: (295) sayılı Kanunun birinci maddesi gereğince hususi fasıl şeklinde idare olunan hayrat satış bedellerinin geçen senenin devri ile birlikte (141 5) lira (96) kuruş tahsilat ve senesi içinde (77 269) lira (39) kuruş masarifat kaydolunmuştur. Bunlardan L i r a ' & ' '-'. ' -' " ' ' : Lira 1945 yılı içindeki tahsilata, » 1944 yılından devredilen paraya ait bulunmaktadır. Ul 5 96 Toplamı (S: Suyun: 115)

9 Lira 1945 yılı içinde sarf edilmiştir 57» 1946 yılına devrolunmuştar Toplamı TM. M. M, Sayıştay Komisyonu Esas No. 1/1, 3/144 Karar No. 16 Sayıştay Komisyonu raporu Yüksek Başkanlığa 2?. // Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 Bütçe yılı Kesinhesabı hakkında Başbakanlığın 22. II gün ve /6-519 sayılı yazısiyle teklif olunan Kanun tasarısı Sayıştaym Uygunluk Bildirimiyle birlikte ve Sayıştay Başdenetçisi Talât Akgün ve Vakıflar Genel Müdürvekili Orhan Çapçı ve Saymanlık Müdürü Recai Bozdemir hazır bulundukları halde tetkik ve müzakere olundu.,1. Ödenekler: ; A.) Genel Müdürlük Bütçesine ait ödenekler Kesinhesapta lira 98 kuruş olduğu halde Uygunluk bildiriminde lira 68 kuruş noksaniyle lira 32 kuruş bulunduğu görülmüştür. Bu fark özel (Üniversite masrafları karşılığı) bölümüne aittir. Muhasebei Umumiye Kanununun 53. maddesi gereğince işbu bölüme 1944 yılından devredilenle senesi içinde eklenen ödeneklerden yılı içindeki gider miktarının tenzili ile bakiyesinin gelecek yıla devredilmesi lâzımgelirken işbu paranın dairesi kesinhesabında imha sütununda gösterilmesinden ileri gelmektedir. Uygunluk Bildiriminde yazılı lira 32 kuruşu ödenek olarak kabul edilmiştir. ( S. Sayısı : 115 ) Ayrıca (Gureba Hastanesi) giderlerine ait 18 bölüme 1944 senesinden devredilen ve 1945 yılı ödenek olarak kaydedilen lira 89 kuruştan yılı içinde lira 9 kuruş gider yapım 797 lira 8 kuruş bakiye kalmış olduğundan bu paranın da 1946 yılma devri iktiza etmektedir senesinden müdevver iaşe bedeline ait özel bölüme 1944 yılından devrolunan lira 4 kuruşluk ödeneğe mukabil senesi içinde lira 8 kuruş gider yapılmış olmakla işbu bölümden de arta kalan 6 kuruşun 1946 yılma devri icap etmektedir. B) Mazbut ve Mülhak Vakıflara ait akar ve toprak satış bedelleri için ödenek kaydedilen miktar kesinhesapta ve uygunluk bildiriminde birbinine uygun olarak lira 93 kuruştur. 2. Giderler : A) Genel Mülürlüğün Giderler toplamı kesinhesapta ve uygunluk bildiriminde birbirine uygun olarak lira 76 kuruştur. B) Mazbut ve Mülhak Vakıflara ait akar ve toprak satış bedellerinden 1945 Bütçe yılında harcanan miktarlar uygunluk bildiriminde ve kesinhesapta birbirine uygun olarak lira 1 kuruştur. 3. ödenek bakiyesi : A) Komisyonumuzca kabul edilen ödenek ve giderlere göre Genel Müdürlüğün ödenek bakiyesi lira 22 kuruş olup uygunluk bildiriminde lira 66 kuruş noksaniyle lira 56 kuruştur. Bu fark 1 nci maddenin (A) fıkrasında sözü edilen mütaakıp yıla devir etmesi gereken miktar olup lira 56 kuruş yok edilecek ödenek kabul edilmiştir. B) Mazbut ve Mülhak Vakıflara ait akar ve toprak satış bedellerinden 1945 Bütçe yılı içinde

10 Hareanmıyan lira 92 kuruşun gelir ve ödenek kayledilmek üzere 1946 Bütçe yılma devrolunması gerekmektedir. 4. Gelirler: A) Genel Müdürlük hesabında: Tahakkukat: Kesinhcsapta lira 84 kuruş gösterilmiş olup uygunluk bildiriminde yazılı miktara uygun olduğu görülmüştür. Tahsilat: Kesinhesapta lira 3 kuruş gösterilmiş olup uygunluk bildiriminde yazılı miktara uygun olduğu görülmüştür. B) Mazbut ve mülhak vakıflara ait akaar ve toprak satış hesaplarında tahakkukat ve tahsilat kesinhesapta lira 93 kuruş olup uygunluk bildiriminde gösterilen miktara da uygun bulunduğu görülmüştür. Uygunluk bildiriminin 2. fıkrasında 3912 sayılı Kanun gereğince kurulmuş olan Ayvalık ve Aydın Vakıf Zeytinlikleriyle İstanbul Vakıf Memba Suları işletmelerinin tesis tarihlerinden beri Sayıştaya tevdi olunan idare hesaplarının incelenmesi neticesinde ; bu müesseselerden, Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri İşletmesinin 1944 yılında zarar devredip 1947 yılı nihayetinde bu zararın lira 23 kuruşa yükseldiği, Aydın Vakıf Zeytinlikleri İşletmesinin 1944, 1945 yıllarından müdevver zararlarının 1946 yılında vâki kârla kısmen telâfisinden sonra 1947 yılında da zarar edilerek zarar miktarının lira 51 kuruşa baliğ olduğu, İstanbul Vakıf Memba Suları İşletmesinin ise daima kâr ederek 1945 yılından 1947 yılı nihayetine kadar bu kârın lira 43 kuruştan ibaret bulunduğu anlaşılmıştır. Zarar eden mezkur işletmelerin bugünkü 1 bünye ve hüviyetleri ile çalıştırılmalarına devam olunduğu takdirde zararlarının artması melhuz bulunduğu ve bu halin ise kuruluşlarındaki maksat ve gaye ile kabili telif olamıyacağı cihetle bu hususta önleyici tedbirlerin alınması gerekmektedir. Oturumda hazır bulunan Vakıflar Genel Müdür vekili Orhan Çapçı tarafından Ayvalık Zeytinlik İdaresinin 1949 senesinden beri kâr ettiği ve Aydın Zeytinlik İdaresinin de zararının berdevam olduğu, ancak yapılan ciddî tedbirler neticesinde bu idarenin de zarardan kurtarılacağı beyan edilmiş olmakla bu bapta yapılacak bir işlem görülememişâtir. Uygunluk bildiriminin esas ittihazı uygun görülmüş ve bağlı cetveller ona göre düzenlenmiştir. Yukarda arzolunan sebeplere ve kabul edilen gider, gelir ve ödenek miktarlarına göre değişik olarak düzenlenmiş bulunan Kanun tasarısı Kamutayın yüksek tasvibine arzolunmak üzere sunuldu. Sayıştay Komisyonu Başkanı Sözcü Siird İsparta Ş. Türkdoğan S. Bilgiç Kâtip Mardin Çorum Malatya A. Bay ar Ş. Gür ses M. Kulu Muş Rize H. Dayı Z. R. Sporel İmzada bulunamadı İmzada bulunamadı Samsun Siird H. Alişan C. Yardım Tekirdağ Tokad II, Bingili H. Koyutürk HÜKÜMETİN TEKLİFİ Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 yılı (7) ayhk Kesinhesabmın Kanun tasarısı MADDE 1. Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 yılının yedi aylık Bütçe gideri ilişik (A) işaretli cetvelde gösterildiği üzere ( ) lira (76) kuruştur. SAYIŞTAY KOMİSYONUNUN DEĞİŞTİRİŞİ Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 yılı (7) aylık kesinhcsap Kanunu tasarısı MADDE 1 Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 yılı gideri ilişik (A) işaretli cetvelde gösterildiği gibi lira 76 kuruştur. MADDE 2. Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 yılının yedi aylık Bütçe geliri ilişik (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere ( ) lira (3) kuruştur. MADDE 3, ödenekten 1945 yılının yedi ( S. Sayısı : 115 ) MADDE 2 Vakıflar Genel Müdürlüğünün 1945 yılı Geliri (B) işaretli cetvelde gösterildiği üzere lira 3 kuruştur. MADDE 3 Ödenekten 1945 yılı içinde

11 Hü. ayı içinde harcanılmıyan ilişik (A) işaretli cetvelde gösterildiği üzere (372 56) lira (22) kuruş ödenek artığı battal edilmiştir. MADDE 4. - Mazbut ve mülhak vakıflara ait akaar ve toprak satış bedellerinden 1945 yılının yedi aylık hasılatı geçen yılın devri ile birlikte ilişik (C) işaretli cetvelde gösterildiği üzere ( ) lira (97) kuruş ve hayrat satış bedeli hasılatı geçen yılın devri ile birlikte (141 5) lira (96) kuruştur. MADDE 5. Mazbut ve mülhak vakıflara ait akaar ve toprak satış bedellerinden 1945 yılının yedi aylığında yapılan harcamalar ilişik (C) işaretli cetvelde gösterildiği üzere (48 521) lira (62) kuruş ve hayrat satış bedellerinden yapılan harcamalar (77 269) lira (39) kuruştur. MADDE 6. Mazbut ve mülhak vakıflara ait akaar ve toprak satış bedellerinden 1945 yılının yedi aylığında harcanılmıyan ve ilişik (A) işaretli, cetvelde gösterildiği üzere ( ) lira (35) kuruş ve hayrat satış bedellerinden (63 736) lira (57) kuruş hasılat ve ödenek artığı 1946 yılma devrolunmuştur. MADDE 7. Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 8. Bu kanunu Başbakan ve Maliye Bakanı yürütür. Başbakan R.Peker Devlet Bakanı A. Renda Milli Savunma Bakanı C. C. Toydemir Dışişleri Bakanı H. Saka Millî Eğitim Bakanı Rasat '. Sirer Ekonomi Bakanı T. B. Balta G. ve Tekel Bakanı T. Coşkan Ulaştırma Bakanı S. Koçak Çalışma Dr. 8. Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı M. Ökmen Adalet Bakanı. Devrin İçişleri Bakanı Ş. Sokmensücr Maliye Bakanı II< N. Keşmir Bayındırlık Bakanı C. K. tncedayı Sa. ve So. Y.. Bakanı Dr. B. Uz Tarım Bakam F. Kurdoğlu Ticaret Bakanı A. İnan Bakanı Irmak u ( S. Sayısı : 115 ) Sayış. K. hareanmıyan ve (A) cetvelinin ayrı bir sütununda gösterilen lira 56 kuruş yok edilmiştir. MADDE 4 Mazbut ve Mülhak Vakıflara ait akaar ve toprak satış bedellerinden 1945 Bütçe yılı tahsilatı geçen yıldan devriyle birlikte, ilişik (D) işaretli cetvelde gösterildiği gibi lira 97 kuruş ve Hayrat Vakıflara ait satış hasılatı geçen yıldan devriyle birlikte lira 96 kuruştur. MADDE 5 Mazbut ve Mülhak Vakıflara ait akaar ve toprak satış bedellerinde 1945 Bütçe yılında yapılan giderler ilişik (C) işaretli cetvelde gösterildiği gibi lira 62 kuruş ve hayrat satış bedellerinden aynı yıl içinde giderler lira 39 kuruştur. MADDE 6 Mazbut ve Mülhak Vakıflara ait akaar ve toprak satış bedellerinden 1945 Bütçe yılında hareanmıyan ve,ilişik (G) işaretli cetvelinin ayrı bir sütununda gösterilen lira 35 kuruş ve hayrat vakıflara ait satış hâsılatından aynı yıl içinde hareanmıyan lira 57 kuruş gelir ve ödenek bakiyesi 1946 Bütçe yılma devrolunmuştur. MADDE 7 Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 8 Bu Kanunu Başbakan yürütür.

12 -42 A - CETVELİ Yokedilecek Ödenekler Giderler Ödenekler B. ödeneğin çeşidi 1 Aylıklar Ücretler Geçici tazminat sayılı Kanunun 58. maddesi gereğince verilecek emekli ikramiyesi ~ , 4598 ve 4599 sayılı kanunlar gereğince verilecek zamlar ve yardımlar Merkez büro giderleri 7 7 iller büro giderleri Basılı kâğıt ve defterler Posta, telgraf ve telefon ücret ve giderleri Kira karşılığı Taşıt giderleri Yolluklar Giyecekler sayılı Kanun gereğince yapılacak tedavi, giderleri ve yollukları 6 15 Vakıf akaarlar giderleri Arazi, ormanlar ve zeytinlikler genel giderleri 17 Yapı ve onrma işleri Gureba Hastanesi giderleri İmaretler giderleri Hayrat giderleri Çeşitli sosyal yardımlar Genel Muhasebe Kanununun 48. maddesini ilgilendiren giderler Mahkeme giderleri Çifteler Çiftliği arazisinin köylüye dağıtma giderleri inceleme giderleri inceleme, tercüme, baskı, ve eski eserlerin satınalma giderleri izmir Fuarındaki Vakıflar Paviyonu her türlü giderleri Artırma ve eksiltme ve ihale komisyonları * * ücret ve giderleri Muhafaza ve fen memurları hayvan yem '* V : ' karşılığı Düşünülmiyen giderler 5 31 Geçen yıl borçları Eski yıllar borçları Hükme bağlı borçlar 1 ( S. Sayısı : 115 ) "

13 19 B, Ödeneğin çeşidi -w,-..' -.. Ödenekler. Giderler Yokedilecek Ödenekler $ sayılı kanunun 8 nci maddesi gereğince kâğıt para itfası. 35 JDarüşşefakaya 36 kudretsiz hayratın imar ve ihyasına 37 Edremit Belediye Hastanesine 38 Şehitlikler imar Cemiyetine öz. tîniversite masrafları karşılığı» 1943 senesinden müdevver iaşe bedeli m ' M 84 Toplam B. M. B Gelirin çeşidi CETVELİ -. t, -» * ;. Muhammenat Lira K Tahvilât Lira '.* K H ' tcareler îearei vahide tcarei müeccele Mukataa Türlü gelirler Evkafı mülhaka gelirinden alınacak kontrol hakkı Mahlûl müeccelâtı Orman hasılatı -- Zeytinlikler hasılatı Arazi ve incirlikler hasılatı Zeytinlikler işletmesi hasılatı ve kira bedeli Vakıf memba suları işletmesi hasılatı ve kira bedeli Vakıf ormanlar işletmesi hasılatı ve kira bedeli Mütenevvi gelir Akaar ve toprak satış bedeli faizi Taviz bedeli faizi Çeşitli gelirler Vakıf paralar faizi Geçmiş yıllarda devrolunan gelir fazlası Hazineden yardım sayılı Kanun gereğince verilecek ayni yardım karşılığı Âbideler onarılması karşılığı îaşe bedeli Üniversite 1943 senesinden devrolunan iaşe bedeli ««S * S * ; - : - v x y * «ı «y * f =, j - y Toplam (:fii &*&&<>»&)

14 - CETVELİ B. ödeneğin çeşidi ödenekler Giderler 1946 yılına devredilen ödenek H. 295 sayılı Kanun uyarınca akaar ve toprak satış bedeli H. 295 sayılı Kanun uyarınca hayrat satış bedeli Toplam D. CETVELİ B. M. Gelirin çeşidi Muhammenat Tahsilat Öz. 295 sayılı Kanun uyarınca akaarve toprak satış bedeli 295 sayılı Kanun uyarınca hayrat satış bedeli Toplam v*-- ( S. Sayısı: 115)

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu

' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu ' 783 Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 Bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 11. IV. 1956 - Sayı: 9282) No. Kabul tarihî 6714 2.IV.1956 MADDE 1. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 1952 bütçe yılı

Detaylı

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417)

130 Vakıflar Umum Müdürlüğü 1955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : Sayı : 10417) 0 Vakıflar Umum Müdürlüğü 955 bütçe yılı Hesabı Katî Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 8..960 - Sayı : 07) No. Kabul tarihi 7 0..960 MADDE. Vakıflar Umum Müdürlüğünün 955 malî yılı sarfiyatı, ilişik (A/l)

Detaylı

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459)

Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Vygunlıak Büdirimiai» sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (8/459) S. Sayıs:ı 172 Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresiyle Devlet Havayolları Genel Müdürlüğü 1944 yılı

Detaylı

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199)

Orman Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi (3/199) S. SAYISI : I Orman Genel Müdürlüğünün 946 Bütçe yılı Kesinhesabına ait Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi ile Orman Genel Müdürlüğü 946 yılı Kesinhesabı hakkında kanun

Detaylı

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150)

256 Petrol Dairesi Reisliği 1959 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.1959 - Sayı: 10150) 256 Petrol Dairesi Reisliği 959 yılı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 4. III.959 - Sayı: 050) No. Kabul tarihi 7235 2..959 MADDE. Petrol Dairesi Reisliği 959 bütçe yılı masrafları için, bağlı (A/l)

Detaylı

Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0

Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0 Dönem : 1 A*f r\ Toplantı l MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : U 0 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 1959 bütçe yılı kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı

Detaylı

Devlet 'Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1957 malî yılı Hesabı Katisine ait mutabakat,

Devlet 'Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü 1957 malî yılı Hesabı Katisine ait mutabakat, Toplantı: OT I Dönem ı MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : / / Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğünün 957 malî yılı Kesinhesabına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi

Detaylı

Ulaştırma Komisyonu raporu

Ulaştırma Komisyonu raporu S. Sayısı: 75 Posta Kanununa ek 2721 ve bu kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki 4646 sayılı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ve Ulaştırma ve Bütçe Komisyonları raporları

Detaylı

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu

Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Genel Müdürlüğünün 1946 Bütçe yılı Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile ilâm : 1.4. II 195 Fayı : 8034) No. Kabul tarihi 5876. 8.II.195 BİRİNCİ MADDE Devlet Demiryolları

Detaylı

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam

Gereğini arz ederim' Sadi İRMAK Danışma Meclisi Başkam MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 509 3.6. 1938 Tarihli ve 3423 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Ertik Okulları Mütedavil Sermayesi Hakkında Kanunun 1 inci Maddesine Bir fıkra Eklenmesine Dair Kanun

Detaylı

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KAMU İDARELERİNİN KESİN HESAPLARININ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Yayın : 26/04/2006 tarihli ve 26150 sayılı Resmi Gazete BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Dışişleri Komisyonu raporu

Dışişleri Komisyonu raporu S.Sayısı: 161 Yabancı memleketlerle geçici mahiyette ticaret anlaşmaları ve Modüs vivendiler akdine ve bunların şümulüne giren maddelerin gümrük resimlerinde değişiklikler yapılmasına ve anlaşmaya yanaşmıyan

Detaylı

İstanbul Üniversitesi 1955 Bütçe yılı hesabı katisine ait Mutabakat Beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi (3/50)

İstanbul Üniversitesi 1955 Bütçe yılı hesabı katisine ait Mutabakat Beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi (3/50) Devre : XI İçtima : 1 S. SAYISI : 162 İstanbul Üniversitesi 1955 bütçe yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı Muhasebat Reisliği tezkeresi ile istanbul Üniversitesi 1955

Detaylı

Anadolu Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : 1.6.

Anadolu Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu. (Resmî Gazete ile yayımı : 1.6. 5 nadolu Üniversitesi 976, 977, 97, 979, 90, 9 ve 9 Malî Yıllan Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı :.6.9 Sayı : ) Kanun No, - Kabul tarihi : 00. 5. 9 ler MDDE. nadolu Üniversitesi 976, 977, 97,

Detaylı

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu

Bursa (Uludağ) Üniversitesi 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 ve 1982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu 66 Bursa (Uludağ) Üniversitesi 976, 977, 978, 979, 980, 98 ve 982 Malî Yılları Kesinhesap Kanunu (Resmî Gazete ile yayımı : 8.6.984 Sayı : 845) Kamın No. Kabul Tarihi : 04 5 S 6.984 Giderler MADDE. Bursa

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları

İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında 5247 sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları S. sı: İstanbul Üniversitesi Kuruluş kadroları hakkında sayılı Kanuna ek Kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Bütçe Komiyonları raporları (/) T. C. Başbakanlık Muamelât Genel Müdürlüğü,. V. Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU)

T.C. SİVAS BELEDİYESİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU. Sayı :29 20/11/2018 Konu : 2019 Yılı Performans Programı MECLİS BAŞKANLIĞINA (KOMİSYON RAPORU) T.C. PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Sayı :29 20/11/2018 Belediye Meclisinin 07/11/2018 tarihli Birleşiminde, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2019 Yılı Performans Programı komisyonumuzca

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ GÜNDEM MADDE NO

TOPLANTI TARİHİ GÜNDEM MADDE NO T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2016 BİRLEŞİM 11 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 09.05.2016 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 69 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2015 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Gider Madde 1: 2015 yılı gider tahmini ödenek cetvelinde (A) gösterildiği gibi 7.000.000 TL.dır. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür. Gelir Madde: 2015 yılı

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 )

İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) S. Sayısı: 65 İstiklâl Harbi malûllerine verilecek para mükâfatı hakkında kanun tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu {t/456 ) T. e. Başbakanltk 25. VI. 1945 Mvametât Gemi Müdürlüğü İfelfcifc MüMimŞü ;^ '

Detaylı

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ GENEL SEKRETERLİĞİNE MİLLÎ GÜVENLİK KONSEYİ S. Sayısı : 661 11.8.1983 Tarih ve 2876 Sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununun Geçici 4 üncü Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısının Danışma Meclisince

Detaylı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519)

İstanbul Teknik Üniversitesi Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (1/519) Dönem : Q0 / Toplantı 4 MlLLET MECLİSİ S. Sayısı : Oû4 Kuruluş kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları (/59) T. C. Başbakanlık 9. 4. 968 Kanunlar ve Kararlar

Detaylı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı

(Saygılarımla. Sabit Osman Avcı Millet Melodisi Başkamı Toplantı : CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 60 sayılı Atatürk Üniversitesi Kuruluş Kanununa ek kanun tasarısının, Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî Eğitim ve Bütçe ve Plân

Detaylı

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 9 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Ankara Üniversitesi kuruluş kadroları hakkındaki 239 ve 0 sayılı kanunlara ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu

Detaylı

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında

yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında 72 1948 yılı Bütçe Kanununa bağlı (A) işaretli cetvelde değişiklik yapılması hakkında kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 31.XII.1946 - Sayt : 6486) No. _ ' Kabul tarihi 4987 16. XII. 1946 BÎRİNİ"! MADDE 1946

Detaylı

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun

- 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun - 746 Çalışma Bakanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanun (Resmî Gazele ile Ham ; 27. VI. 194.5 - Sayı : 6042) üfo. Kabul tarihi 4763 22. VI. 1945 BİRİNCİ MADDE Çalışma Bakanlığı, iş hayatiyle ilgili

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1-Belediye/bağlı idare/birlik birimleri için (A) Ödenek cetvelinde gösterildiği gibi toplam 21.000.000.00.TL. ödenek verilmiştir. İfadesi komisyonumuzca oy birliği ile

Detaylı

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu

SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu SANDIKLI BELEDİYESİ Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğü 2006 Yılı Faaliyet Raporu 1 Mali Hizmetler ve Muhasebe Müdürlüğümüz tarafından 01/01/2006 tarihinde 1 nolu yevmiye kaydı ile 2005 yılından 2006

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 05.05.2015 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2015 / 09 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yönetmeliği. TEKLİFİN ÖZÜ

Detaylı

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ

T, B. M, M. TUTANAK DERGİSİ DORKM:TOI CÎLT : 2 TOPLANTI:! T, B M, M TUTANAK DERGİSİ Onuncu birleşim 29 XI 1946 Cuma t fîegen tıodtanak ggeti 130 2 hayale edilen kâğıtlar 130,131 3 Başkş,nj3fc iy^nmın Kamutaya sunuşla*} 131 1 $ajnı

Detaylı

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun İ957 malî yılı Muvazenei Umumiye Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile ilâm : 12. IX. 1957 - Sayı : 9704) No. 7038 Kabul tarihi 9. IX. 1957 MADDE 1. 1957 malî

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.05.2016 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2016 / 06 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Hibe Araç Devri. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye

Detaylı

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI

2016 Mali yılı gider bütçesi Belediye Meclisince ,00.-TL olarak kabul edilmiştir. KESİN HESABIN EKONOMİK KODLARINA GÖRE HARCAMA DAĞILIMI T.C. ANTAKYA BELEDİYE MECLİSİ DÖNEMİ MAYIS 2017 BİRLEŞİM 09 OTURUM 1 TOPLANTI TARİHİ 05.05.2017 GÜNDEM MADDE NO 1 KARAR NO 60 ÖZÜ ANTAKYA BELEDİYESİNİN 2016 YILI İDARE VE KESİN HESABI İLE İLGİLİ PLAN VE

Detaylı

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU SEYDİKEMER BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ VE GELİR TARİFE CETVELLERİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Plan ve Bütçe Komisyonumuz 24/11/2016 tarihinde saat 11:00'de Şeyh Mahallesi Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037

Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : T. C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Tetltik Dairesi 10. 3. 1972 Sayı : 71-1411/2037 Dönem : 3 Toplantı : 3 MÎLLET MECLİSİ S. Sayısı : 669 Ankara Üniversitesi Kuruluş Kadroları hakkındaki 539 sayılı Kanuna ve 54 sayılı Diyarbakır Tıp Fakültesi kuruluşu hakkındaki Kanuna ek kanun tasarısı

Detaylı

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :

Toplantı : 10 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Toplantı : 0 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İzmir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisinin Ege Üniversitesine bağlanması hakkındaki kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet

Detaylı

GENEL GEREKÇE MADDE GEREKÇELERİ

GENEL GEREKÇE MADDE GEREKÇELERİ GENEL GEREKÇE Bu Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 164 üncü maddesi ile 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 42 nci maddesi hükümlerine göre 20/12/2012 tarihli ve 6363 sayılı

Detaylı

Giriş. Tablo Dizini. Özet. Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste

Giriş. Tablo Dizini. Özet. Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste Giriş 01 Özet Tablo Dizini Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste Giriş Tablo Dizini 3 Özet 5 Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste 6 Kesin Cetvelleri Bütçe Giderleri Kesin Cetveli 7 Bütçe

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 10/10/2014 Cem KARA ( ) Karar No 50 GÜNDEM-3: 2015 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi. TEKLİF: 2015 Yılı Bütçe Tasarısı 26/08/2014 tarih 311 Karar numarası ile Encümenimizde

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No : 488 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporlarının görüşülmesi. o) Seydikemer ilçe Belediye Başkanlığına ait 2017 yılı bütçesi ve gelir

Detaylı

ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 16.04.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24728 ÖZEL ÇEVRE KORUMA KURUMU BAŞKANLIĞI BÜTÇE, GELİR VE GİDER USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Yönetmelik, Özel Çevre

Detaylı

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü

T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü T.C. İNCESU BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü EKİM AYI 2. BİLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ Gündem Maddelerinin Görüşülmesine Geçildi; KARAR 100: Gündemin birinci maddesi; 2016 mali yılı bütçe görüşülmesine

Detaylı

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ 2015 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ Madde 1- Belediye idare birimleri için (A) Ödenek Cetveli gösterildiği gibi toplam 21.600.00 TL. liralık verilmiştir. İfadesi Komisyonumuzca oy birliği ile Madde 2- Belediye

Detaylı

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O

Toplantı: 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Toplantı: 12 *\{&G CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : J&O Ege Üniversitesi Kuruluş Kadrolarına ait 6953 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Millî

Detaylı

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu

63 İstanbul Üniversitesi 1947 yıiı Bütçe Kanunu 6 İstanbul Üniversitesi 947 yıiı Bütçe Kanunu (Resmî Gazete ile ilânı : 9. XT. 946 - Sayı : 6484) No. 4966 Kabul taıihı 6. XII. 946 BİRİNCİ MADDE İstanbul Üniversitesi 947 yılı giderleri için işaretli

Detaylı

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO

Toplantı : 12 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO Toplantı : f%fe CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : İO.. 96 tarih ve sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 78 nci maddesinin (b) fıkrasının değiştirilmesine dair kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan

Detaylı

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU

Karar No 50 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU GÜNDEM-2): 2017 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2017 Yılı Bütçe Tasarısı 23/08/2016 tarih 425 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler

Detaylı

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505)

Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 505) Toplantı : 11 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : 13. 7. 1967 gün ve 904, 905 ve 906 sayılı Kanunlar uyarınca 4 Haziran 1972 Pazar günü yapılacak mahallî idare seçimlerinin yeniden düzenlenmesi hakkmda kanun

Detaylı

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( )

T.C. Belediye Meclisini Teşkil Eden Zevat Karar Tarihi 09/10/2015 Cem KARA ( ) GÜNDEM 1: 2016 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca TEKLİF: 2016 Yılı Bütçe Tasarısı 25/08/2015 tarih 353 karar numarası ile Encümenimizde görüşülmüş olup, hazırlanan Bütçe tasarısının Mahalli İdareler Bütçe

Detaylı

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393

DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 393 1309 Sayılı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kuruluşu Hakkında Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname

Detaylı

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242)

Dönem : 1 Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : (Not : Millet Meclisi S. Sayısı : 242) Dönem : Toplası* : 6 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Vakıflar Genel Müdürlüğü görev ve kuruluşu hakkındaki Kanuna bir ek ve bir geçici madde eklenmesine ve bu kanuna bağlı () sayılı cetvelde değişiklik

Detaylı

Kurucu Meclis S. SAYISI : 3. 1961 YILI Vakıflar G. M. Bütçesi

Kurucu Meclis S. SAYISI : 3. 1961 YILI Vakıflar G. M. Bütçesi Kurucu Meclis S. SAYISI : 3 96 YILI Vakıflar G. M. Bütçesi Vakıflar Genel Müdürlüğü 96 yılı Bütçe kanunu tasarısr ye Bütçe Komisyonu mazbatası (/7) T. C. Başbakanlık 4.. 96 Kanunlar ve Kararlar Tetkik

Detaylı

MALİ YILI BÜTÇESİ GELİR-GİDER TAHMİNLERİ. MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü

MALİ YILI BÜTÇESİ GELİR-GİDER TAHMİNLERİ. MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü 2017 MALİ YILI BÜTÇESİ 2018-2019 GELİR-GİDER TAHMİNLERİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 2017 Yılı Bütçe Kararnamesi... 5 Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırma Düzeyinde

Detaylı

Esibabı mucibe lâyihası

Esibabı mucibe lâyihası SıraNo 193 Maarif vekâleti tarafından idare edilecek mektep pansiyonları hakkındaki kanunun bazı maddelerinin tadiline ve bu kanuna bazı hükümler ilâvesine dair olan kanunun 8 inci maddesinin değiştirilmesi

Detaylı

Giriş01. Tablo Dizini. Özet. Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste

Giriş01. Tablo Dizini. Özet. Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste Giriş01 Özet Tablo Dizini Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste Giriş Tablo Dizini 3 Özet 5 Görev Yapan Muhasebe Yetkililerine Ait Liste 6 Kesin Cetvelleri Bütçe Giderleri Kesin Cetveli 7 Bütçe

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu. : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL

T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu. : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL T.C. ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ 2012 Yılı Denetim Komisyonu Denetlenen Mali Yıl : 2011 Denetim Komisyonu Başkanı Üyeler : Bülent KORKMAZ : Mehmet Emin SARAN, Hasan BABADAĞLI, Halil Behçet ERDAL Denetime

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 09.05.2017 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No: 2017 / 14 HUKUK KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA KONU : Yönetmelik. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi

Detaylı

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu

Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu 703 Barut ve mevaddı infilâkiye, fişek ve av mühimmatı ve av saçması inhisarlarının 1934 malî yılı hesabı katği kanunu (Besmî Gazete ile neşir ve ilâm : 8/V1/1938 - Sayı : 3928) No. Kabul tarihi 3414 30

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI T.C. KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI TOPLANTI TARİHİ : 14/05/2014 SAATİ : 10:00 OTURUM : 1 BİRLEŞİM : 2 MECLİS BAŞKAN V : Veli ŞAHİN 1-AÇILIŞ :Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Veli

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 06.10.2011 KOMİSYON RAPORLARI Rapor No : 2011 / 9 BÜTÇE VE TARİFE KOMİSYONU RAPORU BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA KONU : 2012 Mali Yılı Hizmet Ücret Tarifesi. TEKLİFİN

Detaylı

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur.

mjer'idir.! MADDE 4. Bu kanunun hükümlerini icraya Maliye ve Münakalât Vekilleri memurdur. S.Sayısı: 9 Devlet Demiryolları ve Limanları İşletme Umum Müdürlüğü 1943 malîydi bütçesinde değişiklik yapıl ması hakkında kanun lâyihaları ve Bütçe Encümeni mazbatası (1/156, 171) Devlet Demiryolları

Detaylı

OCAK AYI İŞLEMLERİ. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org

OCAK AYI İŞLEMLERİ. Erkan KARAARSLAN www.erkankaraarslan.org OCAK AYI İŞLEMLERİ Erkan KARAARSLAN Ocak Ayı Sonuna Kadar Sayıştaya Gönderilecek Dökümanlar Hesap dönemi başında verilecek bilgiler şunlardır: a) Muhasebe birimlerini gösterir cetvel. b) Muhasebe yetkililerinin

Detaylı

MALİ YILI BÜTÇESİ GELİR-GİDER TAHMİNLERİ. MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü

MALİ YILI BÜTÇESİ GELİR-GİDER TAHMİNLERİ. MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü 2018 MALİ YILI BÜTÇESİ 2019-2020 GELİR-GİDER TAHMİNLERİ MALİ HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI Bütçe ve Denetim Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 2018 Yılı Bütçe Kararnamesi... 5 Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırma Düzeyinde

Detaylı

S. Sayısı: QI eek. Sayıştay Kopüsyonu raporu. T. B. M. M. Sayıştay Komisyonu Esas No. 1/43,3/142 Karar No V

S. Sayısı: QI eek. Sayıştay Kopüsyonu raporu. T. B. M. M. Sayıştay Komisyonu Esas No. 1/43,3/142 Karar No V S. Sayısı: QI eek 944 Bütçe yılı Kesinhesabma ait Genel Uygunluk Bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresiyle 944 yılı Kesinhesabı hakkında kanun tasarısı ve Sayıştay Komisyonu raporu

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Toplantı: 17 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı :805 Kore Cumhuriyeti Hükümeti Arasında* Hakkında Kanun Tasarısının Millet Meclisince Kabul Olunan Metni ve Cumhuriyet Senatosu Bayındırlık, Ulaştırma ve İmar

Detaylı

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Topiant, : ıs CUMHURİYET SENATOSU S, Sayısı : Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Yardımcıları Kadro Kanunu Tasarısı ve Bütçe Karma Komisyonu Raporu (M. Meclisi : /; C. Senatosu : /9), C. Başbakanlık..

Detaylı

Dera : XI fettan»: S S. SAYISI : 1959 Yılı Vakıflar U. M. Bütçesi

Dera : XI fettan»: S S. SAYISI : 1959 Yılı Vakıflar U. M. Bütçesi Dera : XI fettan: S S. SAYISI : 959 Yılı Vakıflar U. M. Bütçesi Vakıflar Umum Müdürlüğü 959 yılı LüVe hcrn r Bütçe Encümeni mazbatası (/7) T. C. Başvekâlet Kanunlar ve Kararlar Tetkik Dairesi Sayı : 7-87/399

Detaylı

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI Bütçe Kesin 2016 Hesabı Mali Hizmetler Müdürlüğü İçindekiler İlgili Mevzuat...4 Bütçe Kesin Hesap Özeti...5 Bütçe Gideri Kesin Hesap Cetveli (Ekonomik Kodun 1. Düzeyi)...6

Detaylı

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817)

5247 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) Dönem : 3 Topfentı. MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 886 57 sayılı İstanbul Üniversitesi Kuruluş Kadroları Kanununa ek kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları raporları 0/817) T. C. Başbakanlık 30

Detaylı

Millî Eğitim Komisyonu raporu

Millî Eğitim Komisyonu raporu Toplantı : 7 CUMHURİYET SENATOSU S. Sayısı : Hacettepe Üniversitesi kurulması hakkındaki 892 sayılı Kanuna ek kanun tasarısının Millet Meclisince kabul olunan metni ve Cumhuriyet Senatosu Milli Eğitim

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII CUMHURİİYET ÜNİİVERSİİTESİİ 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta: sayistay@sayistay.gov.tr

Detaylı

S. Sayısı: 11. 1947 yılı Vakıflar 6. M. Bütçesi

S. Sayısı: 11. 1947 yılı Vakıflar 6. M. Bütçesi S. Sayısı: 947 yılı Vakıflar 6. M. Bütçesi Vakıflar Genel Müdürlüğü 947 yılı Bütçe Kanunu tasarısı ve Bütçe Komisyonu raporu (/8) T. C. Başbakanlk 30. IX. 946 Muamelât Genel Müdürlüğü Tetkik Müdürlüğü

Detaylı

-284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler

-284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU. BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler -284- KATMA BÜTÇELİ İDARELER 1998 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı:31.12.1997 Sayı:23217/Mükerrer) Kanun No Kabul Tarihi BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Ödenekler, Öz Gelirler, Hazine Yardımı

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 7 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 ÖDENEK CETVELİ - A ÖRNEK - 5 GELİRLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRMA B CETVELİ ÖRNEK

Detaylı

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2

Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : 2 Döaem :i MİLLET MECLlSl S. Saym : Toplantı : istanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir Teknik okulu açılmasına dair sayılı Kanuna bir madde eklenmesi hakkında kanun tasarısı ve Millî Eğitim ve Plân komisyonları

Detaylı

Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğünün 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin

Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğünün 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin S. Sayısı: 27 Posta, telgraf ve telefon umum müdürlüğü 1939 malî yılı hesabı katisine ait mutabakat beyannamesinin sunulduğuna dair Divanı muhesebat riyaseti tezkeresiyle Posta, telgraf ve telefon umum

Detaylı

Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi

Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi www.mevzuattakip.com.tr Belediyelere Ait Özel Hesapların Muhasebeleştirilmesi Düzenlendi 17 Ekim 2017 tarih ve 30213 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu İdarelerine Ait Özel Hesaplara İlişkin İşlemlerin

Detaylı

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592)

Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) DANIŞMA MECLİSİ S. Sayısı : 345'e 1 inci Ek Türk Malî Sisteminin Yeniden Düzenlenmesi Hakkında Yetki Kanunu Tasarısı ve Malî İşler Komisyonu Raporu. (1/592) Malî tşler Komisyonu Raporu TC. Danışına Meclisi

Detaylı

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK

SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK 1891 SAYIŞTAYA VERİLEN HER ÇEŞİT GiDER VE GELİR EVRAKI İLE HER ÇEŞİT BELGELERİN SAKLANMA SÜRELERİ VE YOKEDİLME USULLERİ HAKKINDA TÜZÜK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 16.11.1970, No : 7/1564 Dayandığı

Detaylı

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ

SıraNe 236 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ SıraNe 236 933 HAVA YOLLARI DEVLET İŞLETME İDARESİ BÜTÇESİ Haya yolları devlet işletme idaresinin 933 senesi bütçesi hakkında 7 numaralı kanun lâyihası ve Bütçe encümeni mazbatası T.C. Başvekâlet 23 -V-933

Detaylı

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ KANUNU (1)

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ KANUNU (1) 2333 ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ KANUNU (1) Kanun Numarası : 5659 Kabul Tarihi : 24/3/1950 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 1/4/1950 Sayı : 7472 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 31

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI KONU : 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 nci maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ncı maddesine istinaden mütenevvi müdürlüklerden mütenevvi kalemler arasında ödenek aktarılması.

Detaylı

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159)

Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) S. Sayısı:20 Orman Umum Müdürlüğü 1943 malî yılı bütçesinde değişiklik yapılması hakkında kanun lâyihası ye Bütçe Encümeni mazbatası (1159) T. G. Başvekâlet Muamelât Umum Müdürlüğü Kararlar Müdürlüğü Sayı':

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI MAAŞ TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde

Detaylı

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ

2016 MALİ YILI BÜTÇESİ 2016 MALİ YILI BÜTÇESİ Bursa Büyükşehir Belediyesi İÇİNDEKİLER ÖRNEK NO SAYFA NO BÜTÇE KARARNAMESİ 1 PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORU 4 MECLİS KARARLARI (KOMİSYONA SEVK İLE İLGİLİ) 10 ENCÜMEN KARARI 11 ÖZET

Detaylı

UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ MECLİS DENETİM KOMİSYONU 2014 YILI RAPORU DENETİM YERİ İLİ : EDİRNE İLÇESİ : UZUNKÖPRÜ

UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ MECLİS DENETİM KOMİSYONU 2014 YILI RAPORU DENETİM YERİ İLİ : EDİRNE İLÇESİ : UZUNKÖPRÜ UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ MECLİS DENETİM KOMİSYONU 2014 YILI RAPORU DENETİM YERİ İLİ : EDİRNE İLÇESİ : UZUNKÖPRÜ DENETLEYEN MECLİS ÜYESİ : ÖZCAN ATAK MECLİS ÜYESİ : RECEP GÜZEL MECLİS ÜYES : ZELİHA TOKATLI

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7.DÖNEM 2.TOPLANTI YILI EKİM AYININ 1.TOPLANTISI'NIN 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7.DÖNEM 2.TOPLANTI YILI EKİM AYININ 1.TOPLANTISI'NIN 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ: 2016 Yılı Gelir-Gider Bütçesi. TEKLİF: Yazı İşleri Müdürlüğü'nün 18.09.2015 tarih 2015/24731 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; Kartal Belediyesi 2016 Yılı Gelir - Gider Bütçesi Belediye

Detaylı

_ ââ Vakıflar Genel Müdürlüğü 1948 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 26. XII. 1947 - Sayı : 6790)

_ ââ Vakıflar Genel Müdürlüğü 1948 yılı Bütçe Kanunu. (Resmî Gazete ile ilâm : 26. XII. 1947 - Sayı : 6790) _ ââ Vakıflar Genel Müdürlüğü 948 yılı Bütçe u (Resmî Gazete ile ilâm : 26. XII. 947 - Sayı : 6790) No. 540 Kabul tarihi 22. XII. 947 BlRÎNCÎ MADDE Vakıflar Genel Müdürlüğü 948 yılı giderleri için bağlı

Detaylı

2016 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ

2016 YILI BÜTÇE KARARNAMESİ T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ M E C L İ S K A R A R I Karar No :442 Karar Tarihi :10/12/2015 KONUSU: 2. Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi j) Ula ilçe Belediye Başkanlığına ait 2016 yılı bütçesi

Detaylı

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI

İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI İZMİR İLİ ÇİĞLİ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar Tarihi:21.10.2014 Karar Sayısı: 84516765-301-05/80 Meclis Başkan: İnş. Müh. Hasan ARSLAN Belediye Başkanı MECLİS TOPLANTISINA KATILAN ÜYELER: SEMRA AKSU,

Detaylı

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s.

KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. KANUN NO: 3796 30 Nisan 1992 (Resmi Gazete ile neşir ilanı:5 Mayıs 1992-Sayı:21219) 5.t. Düstur, c.31-s. Amaç ve Kapsamı Madde 1- Bu kanun İstanbul Kentinin uluslararası olimpik anlaşma şartlarına uygun

Detaylı

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır.

Bu rapor, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu uyarınca yürütülen düzenlilik denetimi sonucu hazırlanmıştır. T..C.. SAYIIŞTAY BAŞKANLIIĞII ORTA DOĞU TEKNİİK ÜNİİVERSİİTESİİ 2012 YIILII DENETİİM RAPORU EYLÜL 2013 T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 06100 Balgat / ANKARA Tel: 0 312 295 30 00; Faks: 0 312 295 40 94 e-posta:

Detaylı

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU BAŞKANLIK MAKAMINA KONU: Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı Kesin Hesabı. KOMİSYON İNCELEMESİ: Büyükşehir Belediye Meclisimizin 2016 yılı Mayıs ayı Toplantısının 12.05.2016 tarihli ilk birleşiminin 17. gündem maddesi

Detaylı

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU I - KURULUŞ

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU I - KURULUŞ TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI TÜRK ANONİM ORTAKLIĞI KANUNU Kanun Numarası : 6219 Kabul Tarihi : 11/1/1954 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 15/1/1954 Sayı : 8608 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt: 35 Sayfa

Detaylı

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun

Ankara Üniversitesi 1968 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun _ 3 Ankara Üniversitesi 6 yılı Bütçe Kanununa bağlı cetvellerde değişiklik yapılması hakkında Kanun (Resmî Gazete ile yayımı : 0,. 6 - Sayı : 30) No. Kabul tarihi 06 4.. 6 HADDE. Ankara Üniversitesi 6

Detaylı

-565-2003 MALÎ YILI KATMA BÜTÇELİ İDARELER BÜTÇE KANUNU. (Resmi Gazete ile yayımı:3.4.2003 Sayı: 25068 Mükerrer)

-565-2003 MALÎ YILI KATMA BÜTÇELİ İDARELER BÜTÇE KANUNU. (Resmi Gazete ile yayımı:3.4.2003 Sayı: 25068 Mükerrer) -565-2003 MALÎ YILI KATMA BÜTÇELİ İDARELER BÜTÇE KANUNU (Resmi Gazete ile yayımı:3.4.2003 Sayı: 25068 Mükerrer) Kanun No Kabul Tarihi Ödenekler, öz gelirler, Hazine yardımı MADDE 1.- a) Katma bütçeli idarelerin

Detaylı

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ 24 YILI SAYIŞTAY DENETİM RAPORU Ağustos 25 İÇİNDEKİLER 1 KAMU İDARESİNİN MALİ YAPISI VE MALİ TABLOLARI HAKKINDA BİLGİ 1 2 DENETLENEN KAMU İDARESİ YÖNETİMİNİN SORUMLULUĞU 3 3

Detaylı

Genel bütçeye dâhil dairelerin 1963 bütçe yılı kesinhesaplarına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna da'.r Sayıştay Başkanlığı tezkeresi, (3/543)

Genel bütçeye dâhil dairelerin 1963 bütçe yılı kesinhesaplarına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna da'.r Sayıştay Başkanlığı tezkeresi, (3/543) Dönem : 2 Toplantı 3 MİLLET MECLİSİ S. Sayısı : 660 Genel bütçeye dâhil dairelerin 1963 bütçe yılr Kesinhesaplarına ait uygunluk bildiriminin sunulduğuna dair Sayıştay Başkanlığı tezkeresi ile 1963 bütçe

Detaylı