ELE ALACAĞIM PROGRAMLAR VE UYGULAMALAR: ocubase(steinberg) oguitar Pro ogarage Band

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELE ALACAĞIM PROGRAMLAR VE UYGULAMALAR: ocubase(steinberg) oguitar Pro ogarage Band"

Transkript

1 ELE ALACAĞIM PROGRAMLAR VE UYGULAMALAR: ofl Studio ocubase(steinberg) oguitar Pro ogarage Band

2 FL Studio, resmi adıyla FruityLoops veya konuşma dilindeki söylenişiyle Floops, Dj Sample TOOL Belçikalı müzik şirketi Image-Line Software tarafından geliştirilen bir dijital müzik yazılımıdır. 18 Aralık 1997 tarihinde yayınlanan FL Studio özgün olarak Didier Dambrin tarafından geliştirilmiştir. Dambrin şu an programın ana programcısı ve geliştirme yöneticisidir. FL Studio, tamamen ayarlanabilir, kalıp desteği veren iş akışı merkezli ve nota dizicisine sahip bir yazılımdır. Yazılım, içeriğinde MIDI destekli altyapı; birçok düzenleme, miksaj ve ses kayıt birimleri barındıran, gelişmiş bir yazılımdır. Bitirilen her türlü şarkının veya klibin WAV, MP3 ve Ogg Vorbis formatlarına dönüşümüne izin verildiği gibi, yazılımın patentli.flp formatı da mevcuttur.

3 İçeriğinde barındırdığı özgün birimleriyle yazılım, bu birimlere karşılık sahip olduğu uygun fiyatı sayesinde birçok çevre tarafından desteklenmektedir. Film müziği özelliği de yazılımın bir video oynatıcısı eklentisiyle elde edilebilmektedir. Ancak bu özelliğin bir geleneksel nota hizmeti yoktur. FL Studio, Borland Delphi programlama dilinde yazılmıştır. Bu nedenle Linux veya Mac OS X işletim sistemi girişlerine uygunluk konusunda bir plan yoktur. Eylül 2008 itibariyle Image-Line, kendi internet sitesinde yazılımın artık Intel tabanlı Apple donanımlarda Boot Camp adlı yazılım sayesinde kullanılabileceğini duyurmuştur. Yazılım ayrıca birçok dijital müzik sanatçısının başlangıç yazılımı olarak bilinmektedir.

4 FL Studio, birçok diğer digital müzik işleme programlarının arasında internet aracılığıyla ömürboyu ücretsiz güncelleme sağlayan ender yazılımlardan biridir. Ancak bu hizmet sadece FL Studio yazılımını satın alan kullanıcılar içindir. Yazılımın yüklenmesinin ardından yeni güncel birçok öğe de beraberinde elde edilebilmektedir. Yazılımın geliştiricisi Image-Line'a göre bu korsan kullanımı azaltarak teknik desteği kolaylaştırmaktadır.

5 FL Studio, çeşitli sürümlerle satışa sunulmaktadır. Her biri farklı amaçlara yönelik olan ve farklı içeriklere sahip olan bu sürümler, durumuna göre farklı ücretlerde satılmaktadır. FL Studio'nun temel özellikleri basit bir vurmalı çalgılar yazılımı görüntüsü veren Express Edition aracılığıyla elde edilebilmektedir. Öte yandan Fruity, Producer, ve XXL sürümleri daha fazla eklentiye sahiptir. DAW ve VST içeriklerine sahip olan bu sürümlerden XXL sürümü en gelişmiş olan sürümüdür. Bu sürüm sayesinde yeni efekt kombinasyonları ve yeni enstrümanlara yer verilebilmektedir. Tüm bu sürümler müzik mağazalarında kutu halinde satılmaktadır.

6 FL Studio kullanıcı arabirimi beş hareket edebilen pencereye sahiptir. Bunun yanında bir de yazılımın üst kısmında bulunan durağan taşıma bölümü yer almaktadır. Her pencere, sol uçlarındaki taşıma bölümü sayesinde kullanıcının isteği doğrultusunda hareket ettirilebilmektedir. Tüm bu farklı ayarların değişik özel seçenekleri mevcuttur.

7 Kanal Penceresi (ChannelWindow) sayesinde kullanıcıların eklentileri (VST entrümanları, ses dosyaları, örnekler vb.) yerleştirmesine izin verilir. Kanal Penceresi aynı zamanda ezgi bölümlerini ve vurmalı şablonlarını bir araya getirme görevinde de kullanılmaktadır. Piyano Tablosu (Piano Roll) iki ebatlı bir şebeke olup parçaların bestelenmesi için kullanılmaktadır. Dikey olan bölüm ses inceliğini, yatay olanı ise zamanı temsil etmektedir. Bu bölümde ayrıca bir başka şiddet için de bölüm bulunmaktadır. Çalma Listesi (Playlist) ses şablonlarının düzenlenmesi için kullanılmaktadır. Miksaj (Mixer) ses seviyelerini dengelemek, efekt işlemcileri eklemek ve ses kayıtları eklemek için kullanılmaktadır. Örnek Dizini (Sample Browser) ses dosyalarına, eklentilere, örneklere ve FLP formatındaki dosyalara hızlı ulaşımı sağlar.

8 FL Studio, 32 bit dahili kayan noktalı motor kullanarak ses dosyalarının işlenmesine izin vermektedir. Harici WDM veya ASIO sürücüleriyle 192kHz'e kadar destekleme yapabilen yazılımın 7. sürümünde, sınırlı çok yivli ve çok çekirdekli destek mevcuttur. Miksaj arayüzü her türlü kanal ayarını değiştirmeye izin verir. Bunlardan biri de üst üste şarkıları aynı şarkı üzerinde kaydedebilme özelliğidir. Bunların yanında FL Studio, çeşitli eklenti ve üreteçlerle beraber gelir. Bu içeriklerden çoğu (API) VST,VST2, DX ve ReWire uyumluluğu gösterir. Dashboard adındaki bir eklenti kullanıcılara MIDI desteği için tam otomasyonlu arayüz sağlar. Yazılımın sekizinci sürümü olan FL Studio 8 Producer Edition'da SynthMaker desteğinin yeni bir sürümü mevcuttur. Bu yazılım için her türlü bilgi, fazladan edinilen yardım rehberlerinde mevcut olup her biri HTML dosyaları şeklindedir. Kullanıcılar ayrıca resmî Image-Line forumlarına üye olarak tüm veritabanına erişme hakkına sahip olmaktadır.

9 Koro (Chorus) Sıkıştırma (Compression) Geciktirme (Delay) Uçak efekti (Flanger) İniş çıkış efekti (Phaser) Yankı (Reverb)

10

11

12 Steinberg GmbH, Alman müzik yazılım şirketidir. Hamburg da 1984 yılında Karl Steinberg ve Manfred Rürup tarafından, Nicole Rürup ün desteği ile kurulmuştur. Şirket; başta müzik kaydı, bestelenmesi ve kurgulanması konularında olmak üzere bilgisayar programları üretmektedir.

13

14 Cubase, Alman Steinberg firması tarafından geliştirilen ve müzik kayıt ve düzenleme işlemlerinde kullanılan bir DAW Dijital Ses İşleme İstasyonu yazılımıdır. Programlama dili C/C++ Cubase'in 1989 yılında yılında piyasaya sürülen ilk versiyonu, Atari ST serisi kişisel bilgisayarlarda çalışmaktaydı. O tarihlerde yaygın olan ve yine Steinberg tarafından geliştirilen Professional 24 isimli yazılıma karşın daha kullanışlı olmasıyla kısa zamanda geniş çevrelerde yankı uyandırdı. Sonraki yıllarda Atari'nin piyasadaki payının azalmasını takiben, 1992 yılından itibaren Windows, 1996 yılından itibaren ise Macintosh ile uyumlu Cubase versiyonları piyasaya sürüldü. Rakip yazılımlara karşı sürekli güncellenen Cubase, 3.0 versiyonunda çeşitli performans sorunlarından dolayı sekteye uğrasa da, Steinberg firmasının geliştirdiği VST(Virtual Studio Technology) desteğiyle yenilenerek kısa zamanda toparlandı.

15 İlk önceleri sadece MIDI sequencer olarak çalışan Cubase, v.3.0 ve sonrasında ses kayıt ve işleme özellikleriyle daha da gelişti yılından itibaren, sanal enstrümanların kullanımı için Steinberg tarafından geliştirilen VSTi teknolojisi Cubase'e eklendi yılından itibaren SX ve SL adı verilen iki farklı seriyle popülaritesini arttıran Cubase, daha sonra 2006 yılında yine önemli bir revizyondan geçerek Cubase 4 versiyonuna ulaşmıştır. Daha sonra 27 Ocak 2009 yılında piyasaya sürülen Cubase 5 olmuştur. Bunu kısa aralıklarla 6 ve 7. sürümler izlemiştir. Şu anda son sürüm Cubase 7.5'tir. Kopyalamaya karşı koruma sağlamak amacıyla, yazılım USB dongle ile çalışmaktadır.

16 Cubase, günümüzde müzik kayıt ve işleme yazılımları arasında saygın ve popüler bir konuma sahiptir. Cubase'i verimli kullanmak için, Steinberg tarafından geliştirilen ASIO (Audio Stream Input/Output) teknolojisiyle uyumlu ses kartlarının kullanılması gerekir. Zira ASIO, ses işlemlerinde son derece düşük gecikme (latency) ile çalışılmasını sağlamakta ve yazılımla ileri düzeyde entegrasyon olanağı sunmaktadır. Bu sayede bilgisayar donanımı daha verimli kullanılabilmekte ve daha çok sayıda kanal, efekt ve sanal enstrüman, daha düşük gecikmeyle çalıştırılabilmektedir.

17

18

19 Guitar Pro içinde gitar, bas gitar, bateri, klavye ve birçok MIDI ve RSE enstrümanı bulunduran, tab, tel dizileri, metronom, nota ölçüleri, ve diğer araçlar barındıran gitarist ve müzisyenler için bütünleştirilmiş çok fonksyonlu bir MIDI-editörüdür. Programın Microsoft Windows, Mac OS X ve Ubuntu işletim sistemleri için sürümleri mevcuttur ve program Fransız şirketi olan Arobas Music tarafından geliştirilmektedir. Programlama dili C++

20 Programın yayınlanmış toplam 4 popüler versiyonu bulunmaktadır: v3-v4-v5-v6. Guitar Pro başlangıçta bir tab editörü olarak tasarlanmıştır, fakat güncellemelerden bu yana tam teşekküllü bir "scorewriter"a dönüşmüştür. Programın 4. versiyonuna kadar olan sürümleri yalnızca Microsoft Windows işletim sistemini desteklemekteydi. Kasım 2005'te Guitar Pro 5'in yayınlanmasının ardından bir yıllık bir çalışma sürecine girildi ve bu sürecin sonunda Temmuz 2006'da Guitar Pro 5'in Mac OS X sürümü yayınlandı. 5 Nisan 2010'da Guitar Pro'nun baştan aşağı yenilenmiş sürümü olan Guitar Pro 6 piyasaya sürüldü. Yayınlanan bu versiyon ayrıca Ubuntu/Linux işletim sistemlerini de destekliyor ve resmi olarak yazılım desteği sağlanıyor.

21 Yazılımda desteklenen enstrümanların nota değerlerini tab olarak görebileceğiniz gibi nota değerlerini ve nota dizilerini porte üzerinde de görebilirsiniz. Müzik çalarken belirlenen tempo değeri hızında nota değerlerini canlı olarak müzik ile aynı anda izleyebilirsiniz. Belirlediğiniz tracklerin her birini ayrı ayrı susturabilir, ses yüksekliğini değiştirebilir ve belirlediğiniz efektleri verebilirsiniz. 4. versiyondan itibaren programa piyanistlerin bestelerini rahatlıkla ekleyebilecekleri bir piyano eklentisi eklenmiştir. Guitar Pro'nun ses çıkış tipi için MIDI veya 5. versiyonda bulunan yüksek kalitede ve gerçeğe daha yakın ses kaydetmek isteyenler için oluşturulmuş "Realistic Sound Engine" (Gerçekçi ses motoru) kullanılabilir. Müzisyenler "aynı anda çalış" (live preview) özelliğini kullanarak çalan müzik ile birlikle aynı anda şarkıya eşlik edebilir veya beste yapabilirler. Bu tab dosyaları internet üzerindeki birçok web sitesinde bedava olarak indirilebilir.tablarda amatör müzisyenlerin çalışmalarını ya da popüler grup ve şarkıcıların müzik altyapılarını bulabilirsiniz.

22

23

24 GarageBand, Apple Inc. tarafından geliştirilmiş bir ses editörü yazılımı. Yazılım, müzik kompozisyonu ve podcast için kullanılabilmektedir. Çok kanallı kayda ve yürütmeye izin veren program dahili filtreler yardımıyla özellikle gitar kayıtlarının daha gelişmiş bir düzeye ulaşmasını sağlamaktadır. MIDI dosyalarını açabilen program, verinin piano roll veya notasyon üzerinden düzenlenebilmesine ve USB veya MIDI klavye yardımıyla sanal enstrüman kullanımına izin vermektedir. GarageBand '09 ile sunulan bir özellik de gitar ve piyano için önceden hazırlanmış müzik derslerinin internetten indirilebilmesidir. Aralarında Sting, Norah Jones ve Sarah McLachlan gibi müzisyenlerin de eğitici olarak bulunduğu dersler, yüksek kalitede ses ve video dosyalarından oluşmaktadır.

25

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY

Android e Giriş. Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android e Giriş Öğr.Gör. Utku SOBUTAY Android İşletim Sistemi Hakkında 2 Google tarafından geliştirilmiştir. Dünyada en çok kullanılan mobil işletim sistemidir. 2018 itibariyle Dünyada Android; %78.65,

Detaylı

EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü

EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü EYLÜL 2012 İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇERİK 2 2 Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri Unix Linux Windows Mac OS Android Yazılım Yazılım(Software),

Detaylı

İşletim Sistemleri; İÇERİK. Yazılım BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015. 3 Yazılım Türleri

İşletim Sistemleri; İÇERİK. Yazılım BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI 19.10.2015. 3 Yazılım Türleri İÇERİK 2 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI İşletim Sistemleri ÖĞR. GÖR. HASAN ALİ AKYÜREK Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri

Detaylı

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu

Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr. Gölhisar Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Gökhan TURAN www.gokhanturan.com.tr Gölhisar Meslek Yüksekokulu Bilgisayarın Yapısı Donanım (Hardware): Bir bilgisayara genel olarak bakıldığında; Kasa, Ekran, Klavye, Fare, Yazıcı, Hoparlör,

Detaylı

İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü

İŞLETİM SİSTEMLERİ. Enformatik Bölümü 2015 İŞLETİM SİSTEMLERİ İÇERİK 2 2 Yazılım nedir? Yazılım türleri nelerdir? İşletim sistemi nedir? İşletim sisteminin özellikleri İşletim sistemleri Unix Linux Windows Mac OS Android Yazılım Yazılım(Software),

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

DJCONTROL COMPACT VE DJUCED 18 İLE BAŞLAMA

DJCONTROL COMPACT VE DJUCED 18 İLE BAŞLAMA DJCONTROL COMPACT VE DJUCED 18 İLE BAŞLAMA KURULUM DJControl Compact'unuzu bilgisayarınıza bağlayın DJUCED 18 uygulamasını yükleyin DJUCED 18 uygulamasını başlatın Daha fazla bilgi (forumlar, eğitim malzemeleri,

Detaylı

Turquaz. Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com. Turquaz Proje Grubu

Turquaz. Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com. Turquaz Proje Grubu Turquaz Açık kodlu muhasebe yazılımı http://www.turquaz.com Turquaz Proje Grubu Konu Başlıkları 1. Turquaz Proje Grubu 2. Programın fikri 3. Geliştirme aşaması 4. Programın içeriği 5. Yapılacaklar 6. Dizayn

Detaylı

İşletim Sistemleri. Discovering Computers Living in a Digital World

İşletim Sistemleri. Discovering Computers Living in a Digital World İşletim Sistemleri Discovering Computers 2010 Living in a Digital World Sistem Yazılımı Sistem yazılımı, bilgisayar ve aygıtlarının çalışmasını kontrol eden ve sürdüren programlardan oluşur. İşle;m sistemleri

Detaylı

USB KATLANIR PIYANO KILAVUZ

USB KATLANIR PIYANO KILAVUZ KATLANIR PIYANO SİSTEM GEREKSİNİMLERİ: Sayfa 1 DONANIM: 2.4 GHz ya da daha hızlı Intel Pentium 4 ya da uyumlu işlemcili PC. 128 MB ya da daha fazla RAM. 100 MB boş hard disk alanı. WDM, ASIO, ya da DirectSound

Detaylı

Foobar2000. Bu yazının hiçbir hakkı mahfuz değildir. Istediğiniz gibi kulanabilirsiniz. Foobar2000 - Mart 2008 1

Foobar2000. Bu yazının hiçbir hakkı mahfuz değildir. Istediğiniz gibi kulanabilirsiniz. Foobar2000 - Mart 2008 1 Foobar2000 Bu yazının hiçbir hakkı mahfuz değildir. Istediğiniz gibi kulanabilirsiniz. Foobar2000 - Mart 2008 1 CD'lerimizi diskimize attıktan sonra sıra geldi onları DAC'ımızın anlayacağı lisana çeviren

Detaylı

MUS2. Türk Makam Müziği ve Mikrotonal Müzik İçin Nota Yazım Uygulaması

MUS2. Türk Makam Müziği ve Mikrotonal Müzik İçin Nota Yazım Uygulaması MUS2 Türk Makam Müziği ve Mikrotonal Müzik İçin Nota Yazım Uygulaması MUS2 yeni ve eşsiz özellikleri sayesinde mikrotonal müzik bestecisi ve icracılarına mikrotonal seslerin yazımı ve seslendirmesi için

Detaylı

Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ. ALINTI:

Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ. ALINTI: 1 Metin Editörleri YRD. DOÇ. DR. ENGİN CEMAL MENGÜÇ ALINTI: https://webmaster.kitchen Metin Editörleri 2 Bir web sitesi geliştirmek istiyorsanız, bir HTML düzenleyicisine ihtiyacınız olacaktır. Elbette

Detaylı

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır.

-Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. YAZILIM -Bilgisayarı oluşturan iki temel unsurdan diğeri ise YAZILIM dır. Elektronik cihazların belirli bir işi yapmasını sağlayan ve komutlardan oluşan programların tümüne verilen isimdir. Yazılım temelde

Detaylı

ATEM Television Studio HD

ATEM Television Studio HD Product Technical Specifications ATEM Television Studio HD ATEM Television Studio HD hem yayıncılar hem de AV profesyonelleri için tasarlanmış ilk prodüksiyon switcher'dır. Yayın ve tüketici kameraları

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

Thunderbolt Bağlantı ve Gecikme (Latency) Üzerine...

Thunderbolt Bağlantı ve Gecikme (Latency) Üzerine... Thunderbolt Bağlantı ve Gecikme (Latency) Üzerine... Bu yazının içeriği, Apple bilgisayarlarda gördüğümüz ve son dönemlerde PC lerde de yer alan Thunderbolt bağlantının, ses kartları ve müzik kayıt/mix

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

HyperDeck Studio Mini

HyperDeck Studio Mini Product Technical Specifications HyperDeck Studio Mini HyperDeck Studio Mini yaygın olan SD kartlarına ProRes kaydedebilen portatif bir yayın kalite disk kaydedicidir 2160p30'a kadar tüm formatlarda kayıt

Detaylı

1.Debian. 2.Ubuntu. Şekil 1. Güncel logosu

1.Debian. 2.Ubuntu. Şekil 1. Güncel logosu Linux Dağıtımları GNU/Linux dağıtımı,linux çekirdeği ve GNU araçlarıyla tam donanımlı bir işletim sistemi haline getirilerek son kullanıcıya sunulmuş halidir.dağıtım kavramı, özgür yazılım felsefesinin

Detaylı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (JFM 102) Ders 7. LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ. LINUX Yapısı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri (JFM 102) Ders 7. LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ. LINUX Yapısı Ders 7 LINUX OS (Sistem Yapısı) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 LINUX Yapısı LINUX işletim sisteminin diğer işletim sistemleri gibi kendine özgü bir yapısı vardır. LINUX yapısı ve bileşenleri aşağıdaki

Detaylı

5.1 hoparlör ayarı kullanıldığında: - Merkez Hoparlör ve Düşük Ton Hoparlörü değiştirilir.

5.1 hoparlör ayarı kullanıldığında: - Merkez Hoparlör ve Düşük Ton Hoparlörü değiştirilir. Ürün bilgileri Bağlantı Tanım A 1 Aşağıdakiler için atlama kablosu: - Merkez / Düşük Ton Hoparlörü - Hat girişi: L (Sol) / R (Sağ) 5.1 hoparlör ayarı kullanıldığında: - Merkez Hoparlör ve Düşük Ton Hoparlörü

Detaylı

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1)

BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) Ders 4 BİT in Temel Bileşenleri (Yazılım-1) BİLGİ & İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik araçların, birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

MEAD-SD02. XDCAM EX ürünleriyle SD Card kullanım imkanı sağlayan adaptör. Genel Bakış

MEAD-SD02. XDCAM EX ürünleriyle SD Card kullanım imkanı sağlayan adaptör. Genel Bakış MEAD-SD02 XDCAM EX ürünleriyle SD Card kullanım imkanı sağlayan adaptör Genel Bakış XDCAM EX ailesi için ortam genişletme seçeneği Sony'nin yenilikçi XDCAM EX profesyonel ürün serisi, SxS PRO ve SxS-1

Detaylı

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum

robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) Kurulum robotsan idea Kontrol Kartı (idea Board) 1 Genel Bakış Bu dokümanda, robotsan tarafından geliştirilmiş olan idea Kontrol Kartları nın programlanabilmesi için işletim sistemine tanıtılması sırasında yapılması

Detaylı

Akor Şifreleri Doğrultusunda Yaratıcı İcra Teknikleri

Akor Şifreleri Doğrultusunda Yaratıcı İcra Teknikleri Prof. Server Acim Bas Gitar Öğrencileri İçin Akor Şifreleri Doğrultusunda Yaratıcı İcra Teknikleri Çeşitli Örnekler ve Açıklamaları İçeren Ders Notları 03 yılında, Server AİM tarafından LaTeX ve GNU/LilyPond

Detaylı

Hızlı ve Güvenli Vale Hizmeti

Hızlı ve Güvenli Vale Hizmeti Hızlı ve Güvenli Vale Hizmeti Social Media Hızlı ve Güvenli Vale Hizmeti!!! ValeApp Vale işletmeleri ve mobil kullanıcılar için geliştirilmiş araç park etme, çağırma ve ödeme süreçlerini hızlı ve güvenli

Detaylı

C) 19 inçlik CRT ile LCD monitörün görünebilir alanı farklıdır. D) Dijital sinyali, analog sinyale çevirmek için DAC kullanılır.

C) 19 inçlik CRT ile LCD monitörün görünebilir alanı farklıdır. D) Dijital sinyali, analog sinyale çevirmek için DAC kullanılır. 1(13) - Aşağıdaki yazıcı türlerinden hangisinde fotoğrafik resim kalitesinde çıktı elde edilebilinir? A) İğne Uçlu C) Lazer B) Nokta Vuruşlu D) Mürekkep Püskürtmeli 2(11) - Monitörlerle ilgili olarak verilen

Detaylı

PBBI Konumsal Zeka (MapInfo Suite) 6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı. Çözüm ve Ürün Tanıtımı

PBBI Konumsal Zeka (MapInfo Suite) 6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı. Çözüm ve Ürün Tanıtımı PBBI Konumsal Zeka (MapInfo Suite) Çözüm ve Ürün Tanıtımı Luke Robinson Gelişmekte Olan Piyasalar, Teknik Muhasebe Müdürü 20 Ekim 2011 Gündem Konuları 2011 de konumsal zeka MapInfo Professional ve Masaüstü

Detaylı

Honda Civic Smart. Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak...

Honda Civic Smart. Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak... Varlığı toplum tarafından istenen bir marka olmak... Geliştirdiği teknolojiler ve geleceğe yaptığı yatırımlarla Honda, faaliyet gösterdiği her alanda bugün olduğu gibi gelecekte de toplum tarafından varlığını

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği internet sitesi

Türkiye Barolar Birliği internet sitesi Türkiye Barolar Birliği internet sitesi Türkiye Barolar Birliği internet sitesi, güncel teknolojinin sunduğu son imkânlarla, tamamen merkezi yönetim sistemine sahip dinamik ve geliştirilebilir bir sistem

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

JAVA MOBIL UYGULAMALAR

JAVA MOBIL UYGULAMALAR JAVA MOBIL UYGULAMALAR Ahmet JAMEKOV Nevruz AGAYEV Orazmurat AVGANOV 1 MOBİL TEKNOLOJİ NEDIR? Bireylerin hareket halindeyken bile bilgiye erişebilmesini ve bu bilgilerle ilgili işlem yapabilmesini mümkün

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu

Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu Linux Masaüstü Ortamı Efe Çiftci Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Kasım 2012 CENG 191 Computer Engineering Orientation Özel Sunumu Sunum İçeriği Genel Bilgiler Linux'a Yazılım Kurmak

Detaylı

Akılda kalıcı sahneler

Akılda kalıcı sahneler Akılda kalıcı sahneler Autodesk 3ds Max Design 2012 yazılımı yeni render araçlarını sunar, geliştirilmiş iteratif iş akışı ve verimlilik sağlayan geliştirilmiş grafik çekirdeği. Bu sürüm ile, Autodesk

Detaylı

Yazılım/Donanım Farkı

Yazılım/Donanım Farkı Yazılım Nedir? Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü programa ise yazılım adı verilir. Örneğin resim yapmamızı sağlayan Paint, internete girmemizi sağlayan Chrome gibi.. Yazılım/Donanım Farkı

Detaylı

Şimdi Pro Zamanı: MapInfo Pro 64 bit versiyonu tanıtımı!

Şimdi Pro Zamanı: MapInfo Pro 64 bit versiyonu tanıtımı! Şimdi Pro Zamanı: MapInfo Pro 64 bit versiyonu tanıtımı! MapInfo Professional v 12.5 MapInfo Professional v12.5 Temaları Kartografik çıktı Performans iyileştirmeleri Çıktı penceresindeki haritayla doğrudan

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

1.1.1 Network Konfigürasyonu

1.1.1 Network Konfigürasyonu 1.1.1 Network Konfigürasyonu Network konfigürasyonuna girmek için Şkl 0.1 Network ndaki gibi NETWORK e tıklayınız. Şkl 0.1 Network Konfigürasyonu Bu unite dual stream i destekler. Kullanıcılar network

Detaylı

DJCONTROL MP3 LE VE DJUCED 18 BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ

DJCONTROL MP3 LE VE DJUCED 18 BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ DJCONOL MP3 LE VE DJUCED 18 ŞLNGIÇ İLGİLERİ KURULUM CD-ROM u yerleştirin. Kurulum programını çalıştırın. Talimatları izleyin. Daha fazla bilgiye (forum, eğitim malzemeleri, videolar...) www.herculesdjmixroom.com

Detaylı

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu

İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0. Sistem Kataloğu İNFOSET İNFOSET Ses Kayıt Sistemi v2.0 Sistem Kataloğu İ N F O S E T S E S K A Y I T S İ S T E M İ V 2. 0 Sistem Kataloğu İnfoset Yazılım Marmara Cad.Yüksel Sok. 6/7 Pendik-İstanbul Telefon 216 379 81

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Bilgi teknolojileri ve Programcılığı Bölümü DERS 1 - BİLGİSAYAR VE ÇEVRE ÜNİTELERİ Bilgisayar, kendine önceden yüklenmiş program gereğince

Detaylı

Hakkımızda. 3D Animasyon. 3D Animasyon

Hakkımızda. 3D Animasyon. 3D Animasyon 3D ANİMASYON Hakkımızda 3D Animasyon 3D Animasyon 1999 yılında bilişim teknolojileri alanında eğitim vermek amacıyla kurulan Bilişim Eğitim Merkezi temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı üzerinde

Detaylı

Motiwe 3G Video Platform

Motiwe 3G Video Platform Motiwe 3G Video Platform Temmuz 2009 Giriş Özellikler Uygulama Barındırma Hizmeti Müşterilerimiz İçindekiler 3G Platform firmalara komple çözüm ve gelişmiş mobil video servisleri sunmaktadır. On demand

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ- 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ- 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ AMAÇ ÖĞRENME FAALİYETİ- 1 İhtiyaç duyduğunuz işletim sistemini ve sürümlerini tespit edebileceksiniz. ARAŞTIRMA Bu faaliyet öncesinde hazırlık amaçlıolarak şu işlemleri yapmalısınız.

Detaylı

SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu

SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu SkyStar3 USB 2.0 Box x64 BDA Sürücüsü Kurulumu Windows 8.1 x64 için Hazırlayan aqua ver. 2.0150504 Microsoft Windows 8.0 ve özellikle de Microsoft Windows 8.1 işletim sistemlerini kullanan veya yakın zamanda

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

YENİ NESİL FİYAT LİSTESİ

YENİ NESİL FİYAT LİSTESİ YENİ NESİL FİYAT LİSTESİ 16 EYLÜL 2016 31 MART 2017 SAYI : 103 YENİ NESİL ÜRÜNLERİ FİYAT LİSTESİ Ürünler Grup 1 Stok, Cari, Fatura, Senet Çek, İrsaliye, Form Ba Bs Grup 2 Stok, Cari, Fatura, Senet Çek,

Detaylı

IOT NEDİR? Bölüm 1. Internet of Things ekosistemi altında donanım, programlama, veri tabanı, veri analizi gibi alt yapılar yer almaktadır.

IOT NEDİR? Bölüm 1. Internet of Things ekosistemi altında donanım, programlama, veri tabanı, veri analizi gibi alt yapılar yer almaktadır. Bölüm 1 IOT NEDİR? Yazılım alanında yapılan çalışmalar teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte artık donanım sektörü ile iç içe girmiştir. Günümüzde üretilmekte olan her bir donanıma yazılım entegre

Detaylı

VSP-BZ10. Profesyonel içerik oluşturma için uygun maliyetli, kullanımı kolay dijital kurumsal TV. Genel Bakış

VSP-BZ10. Profesyonel içerik oluşturma için uygun maliyetli, kullanımı kolay dijital kurumsal TV. Genel Bakış VSP-BZ10 Profesyonel içerik oluşturma için uygun maliyetli, kullanımı kolay dijital kurumsal TV Genel Bakış Müşterilerin ilgisini çekin, özel teklifleri yayınlayın ve video, ses, hareketsiz görüntü ve

Detaylı

Optik Fiber Video Girişi (opsiyonel) 1x 10bit SD, HD, 3G HD, 2K, UHD arasında geçişli.

Optik Fiber Video Girişi (opsiyonel) 1x 10bit SD, HD, 3G HD, 2K, UHD arasında geçişli. Product Technical Specifications Teranex Express Teranex Express dünyanın ilk gerçek zamanlı SD, HD ve Ultra HD yayın standartları çeviricisidir! İleri patentli algoritmalar içeren Teranex Express, dünya

Detaylı

İnternet Programcılığı

İnternet Programcılığı 1 PHP le Ver tabanı İşlemler Yaptığımız web sitelerinin daha kullanışlı olması için veritabanı sistemleri ile bağlantı kurup ihtiyaca göre verileri okuyup yazmasını isteriz. 1.1 Veritabanı Nedir? Veritabanı

Detaylı

Yazan: Walter Galan GİRİŞ

Yazan: Walter Galan GİRİŞ Mac OS X 10.5 Leopard Kurulumu Yazan: Walter Galan GİRİŞ Bu kılavuzu yazma anda, OS X 10.5 Leopard Apple tarafından geçerli sürüm oldu. Apple tarafından yeni OS OS X 10.10 Yosemite olduğunu. İlk kullanarak

Detaylı

Önemli Teknolojik Özellikler

Önemli Teknolojik Özellikler Gerçek 1.3 Mega Piksel Otomatik Odaklamalı Web Kamerası Genius, yenilikçi bir web kamerası olan Slim 1322AF yi sunmaktan gurur duyar. Optik, otomatik odaklamalı bir merceğe sahiptir ve gerçek zamanlı,

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

DOS (Disk Operating System)

DOS (Disk Operating System) DOS (Disk Operating System) 2 Windows işletim sistemi ilk olarak Microsoft tarafından IBM uyumlu kişisel bilgisayarlar için geliştirilen MS-DOS (Microsoft DOS) veya PC-DOS olarak bilinen çok farklı bir

Detaylı

SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI SÜRÜMÜ

SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI SÜRÜMÜ SEAT on-line HSO KULLANICI EL KİTABI 04-2008 SÜRÜMÜ 1 Indeks 1 Giriş... 3 2 Sistem Gereksinimleri...3 3 Genel plan...3 4 Yapı... 4 5 Gezinti... 5 6 Ek Bilgi...6 7 Araçlar... 7 8 Site Haritası... 8 9 Dosya

Detaylı

Javascript Geliştiricileri İçin Xaml Ve Microsoft Silverlight

Javascript Geliştiricileri İçin Xaml Ve Microsoft Silverlight Wpf tabanlı (windows presentation foundation) browser eklentisi hakkında bir sunum Nedir? Genel Bakış Uyumluluk Moonlight Lisans XAML Elementler Animasyon Scripting Sonuç 1 Nedir?, web (browser) uygulamaları

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

ENFORMATİK Dersin Amacı

ENFORMATİK Dersin Amacı ENFORMATİK - 2015 Dersin Amacı Bilgisayar ve donanımlarını tanıtmak, Temel bilgi teknolojisi kavramlarını ve uygulamalarını tanıtmak, İşletim sistemini etkin bir şekilde kullanmak, İnternet ve İnternet

Detaylı

Müzik Verilerini Saklama Biçimleri

Müzik Verilerini Saklama Biçimleri Müzik Verilerini Saklama Biçimleri Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı İlker Kalaycı Haziran 2009 Kapsam Sayısal Müziğe Giriş Müzik Verilerini Saklama Türleri

Detaylı

2,3 2,4 OLAĞANÜSTÜ ÇOKLU GÖREV PERFORMANSI

2,3 2,4 OLAĞANÜSTÜ ÇOKLU GÖREV PERFORMANSI OLAĞANÜSTÜ ÇOKLU GÖREV PERFORMANSI Sistem performansından ödün vermeden aynı anda 4K video düzenleyin, 3D efektler oluşturun ve müzik besteleyin 2,4 Kata Kadar Daha Hızlı¹ 4K Video Düzenleme (Adobe* Premiere*

Detaylı

HyperDeck Studio Mini

HyperDeck Studio Mini Product Technical Specifications HyperDeck Studio Mini HyperDeck Studio Mini yaygın olan SD kartlarına ProRes kaydedebilen portatif bir yayın kalite disk kaydedicidir 2160p30'a kadar tüm formatlarda kayıt

Detaylı

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler yapabilir, müzik dosyaları ekleyebilir, mikrofon

Detaylı

Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi. FT232R ve MAX232 Entegreleri. Çalışma Raporu

Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi. FT232R ve MAX232 Entegreleri. Çalışma Raporu Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi FT232R ve MAX232 Entegreleri Çalışma Raporu Hazırlayan: Fatih Erdem 26 Mayıs 2011 Bilgisayar ile Dijital Devrelerin Haberleşmesi Günümüz bilgisayarları USB,

Detaylı

API geliştiricileri. Web server ile yapılan entegrasyonun neticeleri. API Dokumantasyonu

API geliştiricileri. Web server ile yapılan entegrasyonun neticeleri. API Dokumantasyonu API geliştiricileri Open API serverınızın tüm kontrolünü, groupware erişim izini, kullanıcı ve domain yonetimi, server ayarları, tasarlanma, istatistikler ve daha fazlasına bu script programı ile erişebilirsiniz.

Detaylı

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a)

Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a) Proticaret Exclusive Versiyon Yükseltme Dokümanı(v.3.0'dan v3.1.0'a) Bu belge, Webmaster düzeyindeki kullanıcıların kurulu olan Proticaret Exclusive portalının versiyon v3.0'dan versiyon 3.1.0'a yükseltirken

Detaylı

Bölüm 4. Yazılım - Sistem Yazılımı. Neler öğreneceğiz? Sistem Yazılımları (System Software)

Bölüm 4. Yazılım - Sistem Yazılımı. Neler öğreneceğiz? Sistem Yazılımları (System Software) BILG101 BİLGİSAYARA GİRİŞ Bölüm 4 Yazılım - Sistem Yazılımı Slide 1 Neler öğreneceğiz? Neden bilgisayarlar yazılım olmadan çalışamazlar? Sistem yazılımının iki ana kategorisi İşletim sistemlerinin türleri

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır.

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır. Kurulum Dökümanı * v1.4.3 9.11.2017 * Bu döküman FortiLogger 3.1.7 versiyonu için hazırlanmıştır. Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır:

Detaylı

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların

Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların Akıllı telefonlar, avuçiçi bilgisayarlar ile taşınabilir (cep) telefonların özelliklerini birleştiren cihazlardır. Akıllı telefonlar kullanıcıların bilgilerini saklamalarına, program yüklemelerine izin

Detaylı

5. Video Uygulamaları

5. Video Uygulamaları 5. Video Uygulamaları Herhangi bir program gereksinimi duymadan çevrimiçi olarak videolar üretmek için kullanılan uygulamalardır. Seminerin bu kısmında, kısa ve anime edilmiş videolar oluşturmayı sağlayan

Detaylı

CAEeda TM. CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM. CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM YAZILIMININ ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ USB 2.0 destekli anakart 64-bit destekli Intel veya AMD işlemci En

Detaylı

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Yazılım (Software)

Temel Bilgisayar (Basic Computer) Yazılım (Software) Temel Bilgisayar (Basic Computer) Yazılım (Software) Yazılım (Software) Eğitim TV - egitimtv.biz - facebook.com/egitimtv 2 Yazılım Daha önce de bahsettiğimiz gibi; yazılım, bilgisayar üzerinde çalışan

Detaylı

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası

Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Tak ve Çalıştır USB2.0 USB Video Sınıfı Web Kamerası Eye 320 ile gerçek tak ve çalıştır özelliğini yaşayın! Bu USB Video Sınıfı web kamerası için hiçbir sürücü gerekmez. Her yerde, her türlü dizüstü, masaüstü

Detaylı

ÖZGÜR YAZILIMLAR İLE J2EE

ÖZGÜR YAZILIMLAR İLE J2EE ÖZGÜR YAZILIMLAR İLE J2EE Buğra Çakır bugra@ibrahimcakir.com Seminer İçeriği 1. İki ve üç katmanlı yazılım mimarileri 2. Java ve J2EE platformu 3. Özgür yazılımlar ile J2EE 4. Eclipse, Lomboz ve JBoss

Detaylı

Linux ve Windows Üzerinde C ve C++ Kullanımı

Linux ve Windows Üzerinde C ve C++ Kullanımı Ön Bilgiler GCC, GNU Compiler Collection (GNU Derleyici Koleksiyonu, genelde GCC olarak kısaltılır), GNU Projesi tarafından üretilen ve çeşitli programlama dillerini destekleyen bir derleyici sistemidir.

Detaylı

Mac OS Meta 4 Kurulumu

Mac OS Meta 4 Kurulumu Mac OS Meta 4 Kurulumu Meta Trader4 Müşteri Terminali, Wine kullanan Mac OS bilgisarında kurulup çalıştırılabilir. Wine, Microsoft Windows Sitemleri için geliştirilen aplikasyonları Unix tabanlı sistemlerde

Detaylı

Firefox ile Web'i Yeniden Keşfedin. Arda Çetin arda@linux sevenler.org. 5/12/06 /home/arda/senlik5/firefoxsunum.odp page 1

Firefox ile Web'i Yeniden Keşfedin. Arda Çetin arda@linux sevenler.org. 5/12/06 /home/arda/senlik5/firefoxsunum.odp page 1 Firefox ile Web'i Yeniden Keşfedin Arda Çetin arda@linux sevenler.org 5/12/06 /home/arda/senlik5/firefoxsunum.odp page 1 Neler Anlatacağım? 5N 1K Dün, Bugün ve Yarın Firefox 2.0 Karşılaştırma Kullanım

Detaylı

Güçlü, geliştirilmiş ve verimli. Sleepware G3 tanılama yazılımı

Güçlü, geliştirilmiş ve verimli. Sleepware G3 tanılama yazılımı Güçlü, geliştirilmiş ve verimli Sleepware G3 tanılama yazılımı Tek bir yazılım arayüzü, birçok veri iş akışı avantajı Hastalarınıza tanı koymak söz konusu olduğunda, personeliniz ve siz artık daha zengin

Detaylı

BİLGİ İŞLEM DERS 1. Yrd Doç Dr. Ferhat ÖZOK MSGSU FİZİK BÖLÜMÜ MSGSU FİZİK BÖLÜMÜ

BİLGİ İŞLEM DERS 1. Yrd Doç Dr. Ferhat ÖZOK MSGSU FİZİK BÖLÜMÜ MSGSU FİZİK BÖLÜMÜ BİLGİ İŞLEM MSGSU FİZİK BÖLÜMÜ DERS 1 Yrd Doç Dr. Ferhat ÖZOK MSGSU FİZİK BÖLÜMÜ İŞLETİM SİSTEMİ OS(Operating System) İşletim sistemi temel olarak, belli girdileri alıp derleyen ve sonuçları üreten program

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8

SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8 SPSDB7-15-IH-60784 KURGU YAZILIM VE DONANIMI ALIMI TEKNİK ŞARTNAME 1/8 1. Amaç: Bu şartnamenin amacı, Kurumumuz birimlerinde kullanılmak üzere muhtelif kurgu yazılım ve donanımının teknik özelliklerini

Detaylı

Ubuntu Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Ubuntu Hakkında En Çok Sorulan Sorular Ubuntu Hakkında En Çok Sorulan Sorular Bahadır Demircioğlu Ocak, 2013 İçindekiler 1 Sık Sorulan Sorular............................................ 2 1.1 Ubuntu nun arkasında bir şirket var mı?..............................

Detaylı

Fiery Command Workstation 6.1 ve Dosya Hazirlama

Fiery Command Workstation 6.1 ve Dosya Hazirlama Fiery Command Workstation 6.1 ve Dosya Hazirlama Özgür Yazar Fiery Grubu Öğrenecekleriniz Fiery baskıya hazırlama çözümlerine genel bakış Beş verimli baskıya hazırlama senaryosu Ürün kaynakları ve eğitici

Detaylı

Selahattin Esim CEO

Selahattin Esim CEO info@esimyazilim.com www.esimyazilim.com Selahattin Esim CEO A private cloud is a new model for IT delivery. It turns a datacenter s infrastructure resources into a single compute cloud and enables the

Detaylı

KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016

KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016 KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ Eylül 2016 BEKO GUEST SİSTEM ÖZELLİKLERİ Web Yönetim Arayüzü İçerik ve bilgi güncellemesi için web yönetim arayüzü sayesinde kurum ağındaki herhangi bir internet tarayıcı ile sistem

Detaylı

1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME

1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME ANKARA MAMAK MEHMET ÇEKİÇ ORTAOKULU 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME Ankara, 2014 Hazırlayan: Mustafa KATLANÇ 2 1.4. BİT Nİ KULLANMA ve YÖNETME Mehmet Çekiç Ortaokulu Sayfa 1 / 13 Mustafa KATLANÇ, Ankara

Detaylı

DJCONTROL INSTINCT VE DJUCED BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ

DJCONTROL INSTINCT VE DJUCED BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ DJCONOL INSTINCT VE DJUCED AŞLANGIÇ İLGİLERİ KURULUM CD-ROM u yerleştirin. Kurulum programını çalıştırın. Talimatları izleyin. 1 6 2 7 3 4 5 1- Kanal 1-2 (miks çıkışı) dengesi 2- Kanal 1 (sol) ve 2 de

Detaylı

Script. Statik Sayfa. Dinamik Sayfa. Dinamik Web Sitelerinin Avantajları. İçerik Yönetim Sistemi. PHP Nedir? Avantajları.

Script. Statik Sayfa. Dinamik Sayfa. Dinamik Web Sitelerinin Avantajları. İçerik Yönetim Sistemi. PHP Nedir? Avantajları. Script Statik Sayfa Dinamik Sayfa Dinamik Web Sitelerinin Avantajları İçerik Yönetim Sistemi PHP Nedir? Avantajları Dezavantajları Script HTML kodları arasına yerleştirilen küçük kodlardır. Web sayfalarında

Detaylı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Akademisyenler İçin Dinamik Web Sistemi Uygulaması

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Akademisyenler İçin Dinamik Web Sistemi Uygulaması Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Akademisyenler İçin Dinamik Web Sistemi Uygulaması Mustafa Özçelikörs 1, Yunus Özçelikörs 2 1 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık

Detaylı

Müşteri sürüm notları

Müşteri sürüm notları Bu belge, sürüm hakkında önemli bilgiler içermektedir. Yükleme işlemine devam etmeden önce tüm kullanıcılara bu bilgileri sağladığınızdan emin olun. Not: Bu belgede "Color Profiler Suite" terimi Fiery

Detaylı

Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0

Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi Kurulum Kılavuzu Versiyon 1.0 Kurulum Kılavuzu 1 İçindekiler Fotolia Microsoft PowerPoint 2007-2010 Eklentisi...1 Kılavuz Hakkında...3 Kılavuzun Amacı...3

Detaylı

FLY ÜRÜN AİLESİ MÜŞTERİ SATIŞI FİYAT LİSTESİ

FLY ÜRÜN AİLESİ MÜŞTERİ SATIŞI FİYAT LİSTESİ 22 Haziran 2018 tarihinden itibaren geçerlidir. GENEL AÇIKLAMALAR 1. Fiyat listesinde bulunan tüm lisans fiyatları ile eğitim süreleri MİKRO Yazılım tarafından tavsiye edilen son kullanıcı fiyat ve koşullarıdır.

Detaylı

Değişen ve Gelişen Türkiye nin, Yenilikçi ve Atılımcı Elektronik Üreticisi

Değişen ve Gelişen Türkiye nin, Yenilikçi ve Atılımcı Elektronik Üreticisi Değişen ve Gelişen Türkiye nin, Yenilikçi ve Atılımcı Elektronik Üreticisi IPTV'nin Tarihçesi IPTV IPTV'nin Gelişimi IPTV Nedir? IPTV'nin Sunduğu Servisler VoD (Video on Demand Talep Üzerine Görüntü) IPTV

Detaylı

Bu kurs, müzik prodüksiyonuna sıfırdan giriş yapacak adayların, Ableton Live, üzerinde hakimiyet kazanarak, tüm hatlarıyla bir proje

Bu kurs, müzik prodüksiyonuna sıfırdan giriş yapacak adayların, Ableton Live, üzerinde hakimiyet kazanarak, tüm hatlarıyla bir proje M I X & C R E A T E Bu kurs, müzik prodüksiyonuna sıfırdan giriş yapacak adayların, Ableton Live, üzerinde hakimiyet kazanarak, tüm hatlarıyla bir proje bitirebilmelerini sağlamak için hazırlanmıştır.

Detaylı