Prof. Dr. Mehmet UÇAR. Publications. A. Publications (SCI, SCI-Expanded)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Prof. Dr. Mehmet UÇAR. Publications. A. Publications (SCI, SCI-Expanded)"

Transkript

1 Prof. Dr. Mehmet UÇAR Publications A. Publications (SCI, SCI-Expanded) A1. Uçar, M., Küçükkebapçı, M., Çelebi, M. ve H.N. Akalın. Murrah mandalarında postpartum anöstrus sorununun rektal muayene ve süt progesteron testi ile belirlenerek sorunlu hayvanlarda PRID+PMSG hormon tedavisinin fertiliteye etkisinin araştırılması. Turk. J. Vet. Anim. Sci., 26, 6, (2002). A2. Aksoy, M., Kaya, A., Uçar, M., Lehimcioğlu, N. ve T. Tekeli. Effect of climatic conditions on oestrus occurrence and postpartum period in Anatolian Water Buffaloes. Dtsch. Tierarztl. Wochenschr., 109, 9, (2002). A3. Gündoğan, M., Tekerli, M., Uçar, M. ve İ. Türkmenoğlu. Effect of diluents on motility of ram sperm during storage at 5 C. Arch. Androl., 49, 1, (2003). A4. Uçar, M., Küçükkebabçi, M., Gündoğan, M., Uğuz, C. ve E. Saban. Reproductive performance of Anatolian water buffaloes during postpartum period. Indian Vet. J., 81, (2004). A5. Kuyucuoğlu, Y., Uçar, M. ve C. Uğuz. Bacteriological examination in the cervix content of infertile cows at postpartum period. Indian Vet. J., 81, (2004). A6. Uçar M, Küçükkebapçı M, Gündoğan M, Saban E. Using Milk Progesterone Assay at the time of Oestrus and Post-mating for Diagnosing Early Pregnancy in Anatolian Water Buffaloes. Turk. J. Vet. Anim. Sci., 28: , 2004.

2 A7. Gündoğan M, Yeni D, Uçar M, Özenç E. Relationship between some reproductive parameters and biochemical properties of blood serum in rams. Arch. Androl., 50: , A8. Bayram I, Uçar M, Kucukkebapci M, Siriken B, Yildirir M. Effect of recombinant bovine somatotropin on milk production and composition in the Anatolian Water Buffaloes. Ind. Vet. J., 83: , A9. Özenç E, Vural MR, Şeker E, Uçar M. An Evaluation of Subclinical Mastitis During Lactation in Anatolian Buffaloes. Turk. J. Vet. Anim. Sci., 32(5): , A10. Yilmaz O, Uçar M, Sahin O, Sevimli A, Demirkan I. A Diffuse Uterine Macro- Abscess Formation Associated With Unilateral Pyometra In A Pointer Bitch (Case report). Indian Vet. J., 85, , D. Publications in national journals D1. Şendağ, S., Tekeli, T., Uçar, M. ve H. Erdem. Koyunlarda kaudal uterus arterinin palpasyonu yöntemi ile gebelik tanısı. Hay. Araş. Derg., 6, 1-2, (1996). D2. Uçar, M., Tekeli, T., Şendağ, S. ve H. Erdem. Kuru dönem tedavisine ek olarak yapılan teat-dippingin yeni enfeksiyonlar üzerine etkisi. Hay. Araş. Derg., 7, 2, (1997). D3. Şendağ, S., Dinç, D.A., Uçar, M. ve T. Tekeli. Köpeklerde real-time linear ultrasonografinin reprodüktif amaçlı kullanılması. I. Gebe olmayan köpeklerde uterusun muayenesi. Vet. Bil. Derg., 13, 2, (1997). D4. Taşal, İ., Uçar, M. ve H. Erdem yılları arasında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Kliniği ne getirilen hayvanlara toplu bakış. Vet. Bil. Derg., 14, 1, (1998). D5. Tekeli, T., Erdem, H., Uçar, M., Aksoy, M. ve M. Yenice. Hostein ırkı ithal gebe düvelerden oluşan bir sürünün doğum sonrası dölverimi performansının değerlendirilmesi. Hay. Araş. Derg., 8, 1-2, (1998). D6. Uçar, M. Kuru dönem başlangıcında ve 14.gününde meme içi antibiyotik uygulamalarının subklinik S.aureus enfeksiyonları üzerine etkisi. Hay. Araş. Derg., 9, 1-2, (1999).

3 D7. Hadimli, H.H. ve M. Uçar. Klinik ve subklinik mastitislerin sağıtımında Amoksisilin+Klavulonik asit in etkinliği. Hay. Araş. Derg., 9, 1-2, (1999). D8. Dündar, Y., Eryavuz, A., Aslan, R. and M. Uçar. Malondialdehyde and glucose-6- phosphate dehydrogenase levels in healthy and subclinical mastitic cows. Y.Y.Ü. Sağ. Bil. Derg., 6, 1-2, (2000). D9. Uçar, M., Dinç, D.A., Şendağ, S. ve C. Yıldız. İneklerde ovulasyon ve ovulasyona ilişkin sorunların belirlenmesinde ultrasonografinin kullanımı. Hay. Arş. Derg., 11, 2, (2001). D10. Kuyucuoğlu, Y. ve M. Uçar. Afyon bölgesi süt ineklerinde subklinik ve klinik mastitislerin görülme oranları ve etkili antibiyotiklerin tespiti. Vet. Hek. Mikrobiol. Derg., 1, 1, (2001). D11. Gündoğan, M., Uçar, M. ve M. Tekerli. Afyon koşullarında yetiştirilen koçlarda testislerin morfometrik ölçümleri ve spermatolojik özellikleri üzerinde araştırmalar. Vet. Bil. Derg., 18, 1-2, (2002). D12. Uçar, M., Gündoğan, M., Özdemir, M., Tekerli, M., Eryavuz, A., Saban, E. ve E. Özenç. Değişik ırk koyunlarda progesteron+ecg ile östrusların senkronize edilmesi ve hayvanlarda kolesterol ile progesteron seviyelerinin araştırılması. Vet. Bil. Derg., 18, 3-4, (2002). D13. Erdem, H., Tekeli, T., Uçar, M. ve M. Yenice. Sütçü ineklerde kistik ovaryumların GnRH ve aynı anda uygulanan GnRH-PGF2alfa ile sağıtımı. Vet. Bil. Derg., 18, 3-4, (2002). D14. Gündoğan, M., Uçar, M. ve M. Tekerli. Afyon koşullarında yetiştirilen koçlarda, aşım sezonu öncesi, esnası ve sonrasında testislerin morfometrik ölçümleri ile diğer spermatolojik özellikler arasındaki ilişkinin araştırılması. Lalahan Hay. Araşt. Enst. Derg.43,1:9-22, D15. Uçar, M. S.aureus mastitislerinin kontrol ve tedavisi (Derleme). Hay. Araş. Derg., 10, 1-2, (2000). D16. Tekeli, T., Erdem, H. ve M. Uçar. Bir inekte karşılaşılan yalancı meme başı fistülünün real-time ultrasonografi ile ayırıcı tanısı (Olgu Sunumu). Hay. Araş. Derg., 6, 1-2, (1996). D17. Kuyucuoğlu Y, Dakman A, Uçar M. Afyon bölgesinde sığır Brusellozis in serolojik testlerle araştırılması. Vet. Hek. Mikrobiol. Derg., 2: 11-13, 2002.

4 D18. Gündoğan M, Uçar M, Tekerli M. The effect of climatic conditions and birth weight on age at first estrus in Anatolian Water Buffaloes. Hay. Araş. Derg., 13: 5-8, D19. Gündoğan M, Uçar M, Tekerli M, Yeni D. Possible association between age and reproductive parameters in Akkaraman rams during breeding season. Hay. Araş. Derg., 13: 13-18, D20. Gündoğan M, Uçar M. Interaction of sperm with uterus (Derleme Makale). Hay. Araş. Derg., 13: 67-71, D21. Uçar M, Gündoğan M, Yılmaz O. Mandalarda mevsimsel üreme özellikleri ve folliküler dinamikler (Derleme Makale). Hay. Araş. Derg., 15, 2:24-29, D22. Yılmaz O, Uçar M, Çelik HA. Köpeklerde ovaryumların ultrasonografik ve postoperatif muayeneleri. UÜ Vet. Fak Derg., 25,1-2:1-6, D23. Yılmaz O, Uçar M. Kök Hücre Çalışmaları ve Terapötik Klonlama (Derleme Makale). Hay. Araş. Derg., 16,1:26-31, D24. Pamuk K, Yılmaz O, Sarıtaş ZK, Uçar M, Korkmaz M. Nontraumatic Bilateral Hernia Uteri Inguinalis in an Anatolian Shepherd Dog- Report of a Case. Kocatepe Vet J., 1,1: 59-62, D25. Elibol E, Uçar M, Yılmaz O. Ovsynch Uygulanan İneklerde Sun i Tohumlama Sonrası 12. Günde Yapılan GnRH Enjeksiyonunun Gebelik Oranına Etkisi. Kocatepe Vet J., D26. Özenç E, Birdane MK,Çelik HA,Uçar M,Tekerli M. Pırlak ırkı bir koyunda ikizlerden birinde görülen fötal mumifikasyon olgusu (Olgu sunumu). Kocatepe Vet J., E. National Proceedings

5 E1. Uçar, M., Kuru dönem başlangıcında ve 14.gününde meme içi antibiyotik uygulamalarının subklinik S.aureus enfeksiyonları üzerine etkisi, Süt İnekçiliğinde Mastitis Sempozyumu, 4-5 Mayıs, Burdur, E2. Dündar, Y., Eryavuz, A., Aslan, R. ve M. Uçar, Sağlıklı ve subklinik mastitisli ineklerde malondialdehit ve glukoz-6-fosfat-dehidrogenaz seviyeleri, Süt İnekçiliğinde Mastitis Sempozyumu, 4-5 Mayıs, Burdur, E3. Uçar, M., Küçükkebapçı, M., Çelebi, M. ve H.N. Akalın, Anöstrus sorunlu Murrah mandalarında Prid+PMSG uygulamalarının fertiliteye etkisi, II. Ulusal Buatri Kongresi, Ekim, Bursa, E4. Uçar, M., Gündoğan, M., Özenç, E. ve M. Tekerli, Farklı ırk koyunlarda aşım sezonunda Florogeston Asetat-PMSG ile östrusların senkronizasyonu ve bazı fertilite parametrelerinin araştırılması, II. Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Kongresi, 4-6 Eylül, Konya, E5. Gündoğan, M., Uçar, M., Tekerli, M. ve E. Özenç, Afyon koşullarında yetiştirilen koçlarda, aşım sezonu öncesi, esnası ve sonrasında testislerin morfometrik ölçümleri ile spermatolojik özellikleri arasındaki ilişkinin araştırılması, II. Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Kongresi, 4-6 Eylül, Konya, E6. Aksoy, M., Kaya, A., Uçar, M., Lehimcioğlu, N. ve T. Tekeli, Anadolu mandalarında çevresel faktörlerin yıllık östrus dağılımı ve postpartum dönem üzerine etkisi, II. Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Kongresi, 4-6 Eylül, Konya, E7. Kuyucuoğlu, Y. ve M. Uçar, Afyon bölgesi süt ineklerinde subklinik ve klinik mastitislerin görülme oranları ve etkili antibiyotiklerin tespiti, 5. Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Eylül, Konya, E8. Uçar M, Küçükkebapçı M, Gündoğan M, Saban E. Anadolu Mandalarında süt progesteron analizlerinin östrus anında ve aşım sonrası erken gebelik teşhisinde kullanılması. I. Türk Veteriner Jinekoloji Kongresi, 4-6 Eylül, Konya, E9. Erdem, H., Tekeli, T., Uçar, M. ve M. Yenice. Sütçü ineklerde kistik ovaryumların GnRH ve aynı anda uygulanan GnRH-PGF2alfa ile sağıtımı. I. Türk Veteriner Jinekoloji Kongresi, 4-6 Eylül, Konya, E10. Kuyucuoğlu Y, Uçar M, Uğuz C. Bacteriological Examination in the Cervix Content of Infertile Cows at Postpartum Period. VI. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi Eylül Elazığ, 2004.

6 E11. Özenç E, Vural MR, Şeker E, Uçar M. Anadolu mandalarında laktasyon süresince subklinik mastitis olgularının değerlendirilmesi. II. Türk Veteriner Jinekoloji Kongresi, 2-5 Kasım, Belek, Antalya, E12. Uçar M, Gündoğan M, Yılmaz O. Mandalarda mevsimsel üreme özellikleri ve folliküler dinamikler. II. Türk Veteriner Jinekoloji Kongresi, 2-5 Kasım, Belek, Antalya, E13. Tekeli T, Erdem H, Uçar M, Aksoy M, Yenice M. Hostein ırkı ithal gebe düvelerden oluşan bir sürünün doğum sonrası dölverimi performansının değerlendirilmesi. Konya da Tarım ve Tarımsal Sanayi Sorunlarının Tesbiti Sempozyumu, Mayıs, Konya, E14. Yılmaz O, Uçar M, Çelik HA. Köpeklerde ovaryumların ultrasonografik ve postoperatif muayeneleri. III. Veteriner Jinekoloji Kongresi, (Uluslararası katılımlı) Ekim, Lara-Antalya, E15. Uçar M, Yılmaz O, Özenç E, Kahraman A. Anadolu nehir mandalarında foliküler dinamikler. III. Veteriner Jinekoloji Kongresi, (Uluslararası katılımlı) Ekim, Lara-Antalya, E16. Yılmaz O, Uçar M, Calka J, Zalecki M, Bukowski R, Bülbül A, Jaroszewski JJ, Markiewicz W. Sığır Oviduktunda Östrüs Siklusu Boyunca Nitrik Oksit Sentaz Enzimlerinin Belirlenmesi. III. Veteriner Jinekoloji Kongresi, (Uluslararası katılımlı) Ekim Lara-Antalya, E17. Yılmaz O, Uçar M, Şahin Ö, Sevimli A, Demirkan İ. Pointer ırkı bir köpekte uterus makro-absesi ile bilrlikte seyreden unilateral pyometra olgusu. IV. Ulsal Veteriner Patoloji Kongresi (Uluslar arası Katılımlı). 29 Ekim-02 Kasım Kemer-Antalya, E18. Özenç E, Birdane MK,Çelik HA,Uçar M,Tekerli M. Pırlak ırkı bir koyunda ikizlerden birinde görülen fötal mumifikasyon olgusu. III. Veteriner Jinekoloji Kongresi, (Uluslararası katılımlı) Ekim, Lara-Antalya, 2008.

7

Curriculum Vitae. Military Service: 1999-2000; Military Veterinary Medicine School, Gemlik-Bursa/Turkey

Curriculum Vitae. Military Service: 1999-2000; Military Veterinary Medicine School, Gemlik-Bursa/Turkey Name-Surname: Mustafa GUNDOGAN University: Afyon Kocatepe University Faculty: Faculty of Veterinary Medicine Division: Clinical Sciences Curriculum Vitae Department: Reproduction and Artificial Insemination

Detaylı

ADI SOYADI (Name Surname) Abuzer K. ZONTURLU FAKÜLTESİ (Faculty) VETERİNER BÖLÜMÜ (Department) KLİNİK BİLİMLER BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI

ADI SOYADI (Name Surname) Abuzer K. ZONTURLU FAKÜLTESİ (Faculty) VETERİNER BÖLÜMÜ (Department) KLİNİK BİLİMLER BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI ADI SOYADI (Name Surname) Abuzer K. ZONTURLU FAKÜLTESİ (Faculty) VETERİNER BÖLÜMÜ (Department) KLİNİK BİLİMLER BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı İŞ TELEFONU (Office telephone) 00 90

Detaylı

OFFİCE TELEPHONE 00 90 414 318 39 27 00 90 414 247 39 87 FAX NUMBER 00 90 414 318 39 22 UNIVERCITY OF HARRAN FACULTY OF VETERİNARY

OFFİCE TELEPHONE 00 90 414 318 39 27 00 90 414 247 39 87 FAX NUMBER 00 90 414 318 39 22 UNIVERCITY OF HARRAN FACULTY OF VETERİNARY NAME SURNAME Ömer KORKMAZ FACULTY VETERİNARY DEPARTMENT CLİNİCAL ANABİLİM DALI OBSTRTETRIC GYNECOLOGY OFFİCE TELEPHONE 00 90 414 318 39 27 00 90 414 247 39 87 FAX NUMBER 00 90 414 318 39 22 NATİONALİTY

Detaylı

Armağan ÇOLAK 1, Bülent POLAT 2, Ömer UÇAR 3

Armağan ÇOLAK 1, Bülent POLAT 2, Ömer UÇAR 3 İnek ve düvelerde gebeliğin erken tanısı için KISA hızlı progesteron SUNUM (Short testinin Report) kullanımı İNEK VE DÜVELERDE GEBELİGİN ERKEN TANISI İÇİN HIZLI PROGESTERON TESTİNİN KULLANIMI The Use of

Detaylı

Prof. Dr. Muhammet ALAN

Prof. Dr. Muhammet ALAN Prof. Dr. Muhammet ALAN Bölüm Başkanı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Ali Numan Kıraç Yerleşkesi, Ziraat Caddesi, Kütahya Yolu, 26160 ESKİŞEHİR Telefon: 0 222 3242991/4868

Detaylı

Prof.Dr. BAYAZIT MUSAL

Prof.Dr. BAYAZIT MUSAL Prof.Dr. BAYAZIT MUSAL Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Veterinerlik Eğitim Bilgileri Yüksek 1990-1995 Ankara Üniversitesi Ankara Veteriner Fakültesi Lisans Bilimler Bölümü 1995-2000 Doktora

Detaylı

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T. C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BİRİM: BESİN/GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI T. C. 1 Gıda analizleri mikrobiyolojik- 2 Gıda analizleri serolojik ve toksikolojik- 3 Danışmanlık hizmeti 1. Yapılacak analizleri ve ilgili mevzuatı

Detaylı

RESEARCH ARTICLE. Mustafa Kemal Sarıbay, Gökhan Doğruer, Yaşar Ergün, Ayşe Merve Köse*, Ece Koldaş

RESEARCH ARTICLE. Mustafa Kemal Sarıbay, Gökhan Doğruer, Yaşar Ergün, Ayşe Merve Köse*, Ece Koldaş Eurasian Journal of Veterinary Sciences www.eurasianjvetsci.org RESEARCH ARTICLE Mustafa Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Kliniği ne yılları arasında getirilen hayvanların genel

Detaylı

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ. Araş. Gör. Ertuğrul KUL

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ. Araş. Gör. Ertuğrul KUL ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ Araş. Gör. Ertuğrul KUL İletişim Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 55139 Kurupelit-Samsun Tel: +90 (362) 3121919/1167 Fax: +90 (362) 4576034 E-mail: ekul@omu.edu.tr

Detaylı

Analizi. Önder AYTEKİN* Özet. A Retrospective Analysis of Artificial Insemination Applications Carried out under Field Conditions Abstract

Analizi. Önder AYTEKİN* Özet. A Retrospective Analysis of Artificial Insemination Applications Carried out under Field Conditions Abstract ARAŞTIRMA Elektronik:ISSN: 1308-0679 http://www.dicle.edu.tr/bolum/muh/veteriner/dergi/ Saha Şartlarında Gerçekleştirilen Suni Tohumlama Uygulamalarının Retrospektif http://www.dicle.edu.tr/fakulte/veteriner/dergi.htm

Detaylı

VETERİNER FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI 1. SINIF ( A ŞUBESİ ) SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

VETERİNER FAKÜLTESİ 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI 1. SINIF ( A ŞUBESİ ) SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI 1. SINIF ( A ŞUBESİ ) ( Anatomi Lab.) TÜRK DİLİ-II (Anatomi Lab.) A.İ.İ.T- II A.İ.İ.T- II Doç.Dr.Aysun ÇEVİK DEMİRKAN (Anatomi Lab) (Histoloji Lab) GENETİK Doç.Dr.Mine AKBULUT

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNĐVERSĐTESĐ SAĞLIK BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE AYDIN

T.C. ADNAN MENDERES ÜNĐVERSĐTESĐ SAĞLIK BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE AYDIN T.C. ADNAN MENDERES ÜNĐVERSĐTESĐ SAĞLIK BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE AYDIN Veteriner Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı öğrencisi Vet. Hek. Ziver ÜSTÜN tarafından hazırlanan Sıcak

Detaylı

Araştırmacılar. Araştırma İNEKLERDE ÜREME VERİMİ KLİNİK ENDOMETRİTİS

Araştırmacılar. Araştırma İNEKLERDE ÜREME VERİMİ KLİNİK ENDOMETRİTİS Araştırmacılar Klinik Endometritis Tanısı Konmuş Laktasyondaki Sütçü İneklerde, İntrauterin Dekstroz Uygulamalarının İyileştirme Oranı Üzerine Etkisi (Araştırma Ön Sonuçları) Araştırma Erciyes Üniversitesi

Detaylı

ÜREMENİN KONTROLÜ. PROF. DR. Nafiz YURDAYDIN

ÜREMENİN KONTROLÜ. PROF. DR. Nafiz YURDAYDIN ÜREMENİN KONTROLÜ PROF. DR. Nafiz YURDAYDIN Çiftlik hayvanlarında üremenin denetlenmesi çerçevesinde: Çiftleşme-tohumlamalar istenen zamana göre planlanıp, toplulaştırılabilir, Mevsimsel poliöstrik hayvanlarda

Detaylı

15 Ekim 2015, Perşembe. 09:00 17:00 ÇALIŞTAY (Süt İneği İşletmelerinde Reprodüktif Sürü Sağlığı ve Üreme Yönetimi Eğitimi) 30 kişi. 16 Ekim 2015, Cuma

15 Ekim 2015, Perşembe. 09:00 17:00 ÇALIŞTAY (Süt İneği İşletmelerinde Reprodüktif Sürü Sağlığı ve Üreme Yönetimi Eğitimi) 30 kişi. 16 Ekim 2015, Cuma 15 Ekim 2015, Perşembe 09:00 21:00 Kayıt 09:00 17:00 ÇALIŞTAY (Süt İneği İşletmelerinde Reprodüktif Sürü Sağlığı ve Üreme Yönetimi Eğitimi) 30 kişi 19:00 21:00 Açılış Kokteyli & Açılış Konuşması 16 Ekim

Detaylı

Öğrenim Durumu. Verdiği Dersler. İdari Görevler

Öğrenim Durumu. Verdiği Dersler. İdari Görevler Kişisel Bilgiler Adı-Soyadı : AYTEKİN GÜNAY Unvan: DOÇ.DR. E-posta: agunay@uludag.edu.tr Telefon: 0224 29 42 362 Göreve Başlama Tarihi : 15.11.1993 Uzmanlık Alanları: Veteriner Doğum ve Jinekoloji (üreme

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı. MEZUN OLDUĞU FAKÜLTE: Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı. MEZUN OLDUĞU FAKÜLTE: Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi 1. ÖZGEÇMİŞ ADI-SOYADI: Nilgün GÜLTİKEN İŞ ADRESİ: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı TELEFON: 0362 457 69 21 / 6237 E-POSTA: nilgung@omu.edu.tr MEZUN OLDUĞU FAKÜLTE:

Detaylı

P U B E R TA S, SUNİ T O H U M L A M A, G E B E L İ K V E T E R İ N E R HEKİ M : A H M E T K E S K İ N

P U B E R TA S, SUNİ T O H U M L A M A, G E B E L İ K V E T E R İ N E R HEKİ M : A H M E T K E S K İ N S I Ğ I R L A R D A P U B E R TA S, SUNİ T O H U M L A M A, G E B E L İ K V E D O Ğ U M V E T E R İ N E R HEKİ M : A H M E T K E S K İ N PUBERTAS Üreme yeteneğinin elde edilme olgusudur. Pubertas İlk kızgınlık

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Erciyes University

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Erciyes University ERCİYES ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Erciyes University Araştırma Makalesi / Research Article 13(1), 1-10, 2016 Denizli İli Özel İşletme Koşullarında

Detaylı

Hatay İli Anadolu Mandalarında Tohumlamadan Sonra Kan ve Süt Progesteron Testi Kullanılarak Erken Gebelik Teşhis İmkanları

Hatay İli Anadolu Mandalarında Tohumlamadan Sonra Kan ve Süt Progesteron Testi Kullanılarak Erken Gebelik Teşhis İmkanları TARIM BİLİMLERİ DERGİSİ 2005, 11 (1) 34-39 Hatay İli Anadolu Mandalarında Tohumlamadan Sonra Kan ve Süt Progesteron Testi Kullanılarak Erken lik Teşhis İmkanları Özel ŞEKERDEN 1 Mustafa KÖROĞLU 2 Erdal

Detaylı

EVCİL DİŞİ MANDALARIN ÜREME ÖZELLİKLERİ (DERLEME) (Reproductive Traits of Domestic Female Buffaloes) (A Rewiev)

EVCİL DİŞİ MANDALARIN ÜREME ÖZELLİKLERİ (DERLEME) (Reproductive Traits of Domestic Female Buffaloes) (A Rewiev) Lalahan EVCİL Hay. MANDALARIN Araşt. Enst. Derg. 2002, ÜREME 42 (2) 55 ÖZELLİKLERİ - 63 EVCİL DİŞİ MANDALARIN ÜREME ÖZELLİKLERİ (DERLEME) (Reproductive Traits of Domestic Female Buffaloes) (A Rewiev) Mustafa

Detaylı

satilmis96@gmail.com EĞİTİM BİLGİLERİ FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ / DEVAM (TEZ AŞAMASI) VETERİNER FAKÜLTESİ / 1994 Diğer Eğitimleri / Kurslar

satilmis96@gmail.com EĞİTİM BİLGİLERİ FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ / DEVAM (TEZ AŞAMASI) VETERİNER FAKÜLTESİ / 1994 Diğer Eğitimleri / Kurslar Adı Soyadı MUHARREM SATILMIŞ Ünvan VETERİNER HEKİM Telefon 05336437228 E-mail satilmis96@gmail.com Doğum Tarihi - Yeri 15.01.1972 - Kızılcahamam/ ANKARA Fotoğraf Doktora Üniversite Adı Akademik Birim/

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ/KLİNİK BİLİMLER BÖLÜMÜ/VETERİNERİK DOĞUM VE JİNEKOLOJİSİ ANABİLİM DALI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ/KLİNİK BİLİMLER BÖLÜMÜ/VETERİNERİK DOĞUM VE JİNEKOLOJİSİ ANABİLİM DALI MUSTAFA KAYMAZ PROFESÖR E-Posta Adresi kaymaz67@hotmail.com Telefon (İş) Telefon (Cep) Faks Adres 3123170315-4266 5052676571 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı 06110

Detaylı

Kocatepe Veteriner Dergisi Kocatepe Veterinary Journal

Kocatepe Veteriner Dergisi Kocatepe Veterinary Journal Kocatepe Vet J (2015) 8(2):11-17 DOI: 10.5578/kvj.9804 Submittion:11.05.2015 Accepted: 11.06.2015 Kocatepe Veteriner Dergisi Kocatepe Veterinary Journal ARAŞTIRMA MAKALESİ Afyonkarahisar İlinde Yetiştirilen

Detaylı

Araş. Gör. Şeniz ÖZİŞ ALTINÇEKİÇ

Araş. Gör. Şeniz ÖZİŞ ALTINÇEKİÇ Araş. Gör. Şeniz ÖZİŞ ALTINÇEKİÇ Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Telefon: 224 2941561 Faks: 224 4428152 E-posta: senizozis@gmail.com Adres: U.Ü. Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Görükle Kampüsü, 16059

Detaylı

İlk Tohumlama Döneminde Hamdani Koyunlarının Döl Verimi ve Kuzularının Süt Emme Dönemindeki Yaşama Gücü İle Büyüme Performanslarının Araştırılması

İlk Tohumlama Döneminde Hamdani Koyunlarının Döl Verimi ve Kuzularının Süt Emme Dönemindeki Yaşama Gücü İle Büyüme Performanslarının Araştırılması 13 Uludag Univ. J. Fac. Vet. Med. 25 (2006), 12: 1317 İlk Tohumlama Döneminde Hamdani Koyunlarının Döl Verimi ve Kuzularının Süt Emme Dönemindeki Yaşama Gücü İle Büyüme Performanslarının Araştırılması

Detaylı

2019 YILI ÇİFTLİK HAYVANLARI ALT SINIR ÜCRET TARİFESİ (At, Sığır, Tay-Buzağı, Koyun-Keçi, Domuz)

2019 YILI ÇİFTLİK HAYVANLARI ALT SINIR ÜCRET TARİFESİ (At, Sığır, Tay-Buzağı, Koyun-Keçi, Domuz) 1 2019 YILI ÇİFTLİK HAYVANLARI ALT SINIR ÜCRET TARİFESİ (At, Sığır, Tay-Buzağı, Koyun-Keçi, Domuz) MUAYENE ve TANI (Hayvan Başına) (10 dan fazla sayıda hayvan için %40 oranında indirim yapılır) KLİNİKTE

Detaylı

YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ

YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ YYÜ VETERİNER FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI I. YARIYIL (GÜZ) DÖNEMİ FİNAL TAKVİMİ SIRA TARİH SAAT DERSİN ADI SINIF SINAV YERİ 1 9 OCAK 9.00-10.00 MEDİKAL KİMYA 9 OCAK 2 10.15-11.15 GENEL FARMAKOLOJİ

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Erciyes University

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ Journal of Faculty of Veterinary Medicine, Erciyes University Erciyes Üniv Vet Fak Derg 1(1) 11(3) 1-115-182, 2014 J Fac Vet Med Univ Erciyes 1(1) 1- S.S. KARYAĞDI, Ö.O. DEMİRAL, Olgu M. Sunumu ABAY Case Report ERCİYES ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ Journal

Detaylı

PROSPEKTÜS Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır Buserin Enjeksiyonluk Çözelti Hormon GnRH analoğu

PROSPEKTÜS Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır Buserin Enjeksiyonluk Çözelti Hormon GnRH analoğu PROSPEKTÜS Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır Buserin Enjeksiyonluk Çözelti Hormon GnRH analoğu BILEŞIMI : Buserin, berrak, renksiz, steril çözelti olup, her ml.sinde 0.004 mg buserelin e eşdeğer 0.0042

Detaylı

Email adress bkenar@aku.edu.tr beytullahkenar@yahoo.co.uk Tel 0272 2281312/141 GSM 0505 3460685

Email adress bkenar@aku.edu.tr beytullahkenar@yahoo.co.uk Tel 0272 2281312/141 GSM 0505 3460685 Beytullah KENAR Email adress bkenar@aku.edu.tr beytullahkenar@yahoo.co.uk Tel 0272 2281312/141 GSM 0505 3460685 Degree Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Veteriner Fakültesi Ankara Üniversitesi 1979 Doktora

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE POLİKLİNİK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE POLİKLİNİK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE POLİKLİNİK VE LABORATUVAR HİZMETLERİ Kodu CERRAHİ KLİNİĞİ MANİPÜLASYON VE TEDAVİ ÜCRETLERİ BÜYÜK HAYVAN* Muayene (B.Hayvan / K.Hayvan) 1 Enjeksiyon

Detaylı

VAN BÖLGESİNDE HALK ELİNDE YETİŞTİRİLEN AKKARAMAN KOYUNLARDA ÇEŞİTLİ VERİM ÖZELLİKLERİ I. DÖL VE SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ *

VAN BÖLGESİNDE HALK ELİNDE YETİŞTİRİLEN AKKARAMAN KOYUNLARDA ÇEŞİTLİ VERİM ÖZELLİKLERİ I. DÖL VE SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ * F.Ü. Sağlık Bil. Dergisi 2006, 20(1), 21-27 VAN BÖLGESİNDE HALK ELİNDE YETİŞTİRİLEN AKKARAMAN KOYUNLARDA ÇEŞİTLİ VERİM ÖZELLİKLERİ I. DÖL VE SÜT VERİMİ ÖZELLİKLERİ * Nihat YILDIZ 1 Hüseyin DENK 2 1 Fırat

Detaylı

SÜT İNEKLERİNDE ÜREME HORMONLARI

SÜT İNEKLERİNDE ÜREME HORMONLARI SÜT İNEKLERİNDE ÜREME HORMONLARI Üreme ile ilgili herhangi bir sorun olduğunda, reprodüktif sistemi bütünüyle düşünmek zorundayız. Cinsiyet ve türler arasında reprudiksiyon farklılıklarının mevcudiyeti

Detaylı

Kocatepe Veteriner Dergisi * Kocatepe Veterinary Journal

Kocatepe Veteriner Dergisi * Kocatepe Veterinary Journal Kocatepe Veteriner Dergisi * Kocatepe Veterinary Journal Çınar M, Yılmaz O, Ceyhan A, Erdem H. Kocatepe Vet J (2014) 7(1): 75-79 DOI: 10.5578/kvj.6935 Submittion: 10.10.2013 Accepted: 08.01.2014 KISA BİLDİRİ

Detaylı

ULUSAL 2-3 KONGRESİ. Türk Veteriner Jinekoloji Derneği. 15-18 Ekim 2015. 1. Tohumlama: % 60 2. Tohumlama: % 90 GİRİŞ. 83 Günde Görülen Östrus

ULUSAL 2-3 KONGRESİ. Türk Veteriner Jinekoloji Derneği. 15-18 Ekim 2015. 1. Tohumlama: % 60 2. Tohumlama: % 90 GİRİŞ. 83 Günde Görülen Östrus SÜTÇÜ İNEKLERDE FARKLI SENKRONİZASYON PROTOKOLLERİNİN GEBELİK ORANI ÜZERİNE ETKİSİ GİRİŞ Damızlık süt inekçiliği işletmelinde h yıl bir yavru almak önemli bir hedeftir. Murat ABAY 1, Tayfur BEKYÜREK 1,

Detaylı

Holştayn Irkı Sığırlarda Bazı Verim Özellikleri

Holştayn Irkı Sığırlarda Bazı Verim Özellikleri Kocatepe Veteriner Dergisi Kocatepe Veterinary Journal ARAŞTIRMA MAKALESİ RESEARCH ARTICLE Holştayn Irkı Sığırlarda Bazı Verim Özellikleri Önder AKKAŞ 1, E. Hesna ŞAHİN 2* Anahtar Kelimeler Siyah Alaca

Detaylı

Akkaraman Irkı Koyunlarda Flushing Uygulamasının Dölverimi Özelliklerine Etkisi*

Akkaraman Irkı Koyunlarda Flushing Uygulamasının Dölverimi Özelliklerine Etkisi* Erciyes Üniv Vet Fak Derg 9(1) 23-28, 2012 J Fac Vet Med Univ Erciyes 9(1) 23-28, 2012 K. DEMİRAL, Araştırma K. M. Makalesi İŞCAN Research Article Akkaraman Irkı Koyunlarda Flushing Uygulamasının Dölverimi

Detaylı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Kliniği ne 2001 2009 Yılları Arasında Getirilen Hayvanlara Toplu Bakış

Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Kliniği ne 2001 2009 Yılları Arasında Getirilen Hayvanlara Toplu Bakış Atatürk Üniversitesi Vet. Bil. Derg. 5 (1): 13 20, 2010. Araştırma Makalesi Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Kliniği ne 2001 2009 Yılları Arasında Getirilen Hayvanlara

Detaylı

İneklerde postpartum problemler. Prof.Dr.Mehmet GÜLER Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı KONYA

İneklerde postpartum problemler. Prof.Dr.Mehmet GÜLER Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı KONYA İneklerde postpartum problemler Prof.Dr.Mehmet GÜLER Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı KONYA İneklerde Buzağılama Aralığının Dönemleri Buzağılama aralığı Buzağılama

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. İnan KAYA

ÖZGEÇMİŞ. Yrd. Doç. Dr. İnan KAYA ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. İnan KAYA 1. Adı Soyadı : İnan KAYA 2. Doğum Tarihi : 01.10.1981 3. Unvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Detaylı

OVSYNCH UYGULANAN İNEKLERDE SUN İ TOHUMLAMA SONRASI 12.GÜNDE YAPILAN GnRH ENJEKSİYONUNUN GEBELİK ORANINA ETKİSİ

OVSYNCH UYGULANAN İNEKLERDE SUN İ TOHUMLAMA SONRASI 12.GÜNDE YAPILAN GnRH ENJEKSİYONUNUN GEBELİK ORANINA ETKİSİ 0 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OVSYNCH UYGULANAN İNEKLERDE SUN İ TOHUMLAMA SONRASI 12.GÜNDE YAPILAN GnRH ENJEKSİYONUNUN GEBELİK ORANINA ETKİSİ Veteriner Hekim Erhan ELİBOL DOĞUM

Detaylı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ABD /1998. Diğer Eğitimleri

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ABD /1998. Diğer Eğitimleri KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Sedat Hamdi KIZIL Ünvan Veteriner Hekim Telefon 0 312 8651190-8651196-8651814 E-mail sedathkizil@hotmail.com Doğum Tarihi - Yeri Ankara - 1965 Fotoğraf Doktora Üniversite

Detaylı

BİRTEN EMRE. Veteriner Fakültesi Fotoğraf. Klinikler Bilimler Bölümü T.C. Yardımcı Doçent Doktor

BİRTEN EMRE. Veteriner Fakültesi Fotoğraf. Klinikler Bilimler Bölümü T.C. Yardımcı Doçent Doktor ADI SOYADI (Name Surname) FAKÜLTESİ (Faculty) BÖLÜMÜ (Department) ANABİLİM DALI BİRTEN EMRE Veteriner Fakültesi Fotoğraf Klinikler Bilimler Bölümü Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı İŞ TELEFONU (Office

Detaylı

Yozgat İli Boğazlıyan İlçesinde Özel Bir İşletmede Yetiştirilen Siyah Alaca Sığırların Döl Verimi Özellikleri*

Yozgat İli Boğazlıyan İlçesinde Özel Bir İşletmede Yetiştirilen Siyah Alaca Sığırların Döl Verimi Özellikleri* YYU Veteriner Fakultesi Dergisi, 2012, 23 (2), 83-87 ISSN: 1017-8422; e-issn: 1308-3651 ORİJİNAL MAKALE Yozgat İli Boğazlıyan İlçesinde Özel Bir İşletmede Yetiştirilen Siyah Alaca Sığırların Döl Verimi

Detaylı

POSTPARTUM FARKLI GÜNLERDE DOUBLE-OVSYNCH İLE SENKRONİZE EDİLEN İNEKLERDE BAZI REPRODÜKTİF PARAMETRELERİN İNCELENMESİ

POSTPARTUM FARKLI GÜNLERDE DOUBLE-OVSYNCH İLE SENKRONİZE EDİLEN İNEKLERDE BAZI REPRODÜKTİF PARAMETRELERİN İNCELENMESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ POSTPARTUM FARKLI GÜNLERDE DOUBLE-OVSYNCH İLE SENKRONİZE EDİLEN İNEKLERDE BAZI REPRODÜKTİF PARAMETRELERİN İNCELENMESİ Veteriner Hekim Ozan BİLGEN

Detaylı

Ovsynch Uygulanan İneklerde Sun i Tohumlama Sonrası 12. Günde Yapılan GnRH Enjeksiyonunun Gebelik Oranına Etkisi

Ovsynch Uygulanan İneklerde Sun i Tohumlama Sonrası 12. Günde Yapılan GnRH Enjeksiyonunun Gebelik Oranına Etkisi Kocatepe Veteriner Dergisi Kocatepe Veterinary Journal ARAŞTIRMA MAKALESİ RESEARCH ARTICLE Ovsynch Uygulanan İneklerde Sun i Tohumlama Sonrası 12. Günde Yapılan GnRH Enjeksiyonunun Gebelik Oranına Etkisi

Detaylı

GÜNLER Biyokimya I. Teorik

GÜNLER Biyokimya I. Teorik 4 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ 1. SINIF, II. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER) Seçmeli 2.Grup Hayvan Hakları Amfi 4 Seçmeli 2.Grup İletişim Teknikleri Amfi 4 Güzel Sanatlar

Detaylı

Çiftlik Hayvanlarında Türlere Göre Üreme Özellikleri. Prof. Dr. Fatin CEDDEN

Çiftlik Hayvanlarında Türlere Göre Üreme Özellikleri. Prof. Dr. Fatin CEDDEN Çiftlik Hayvanlarında Türlere Göre Üreme Özellikleri Prof. Dr. Fatin CEDDEN Koyunlarda Seksüel Döngü Ilıman iklim kuşağından köken alan koyunlar mevsime bağlı kızgınlık gösterirler. Günlerin kısalmaya

Detaylı

Holştayn Sütçü İneklerde Süt Verim Performanslarına Buzağı Cinsiyeti, Servis Periyodu, Doğum Sayısı ve Buzağılama Mevsiminin Etkisi

Holştayn Sütçü İneklerde Süt Verim Performanslarına Buzağı Cinsiyeti, Servis Periyodu, Doğum Sayısı ve Buzağılama Mevsiminin Etkisi ISSN:1307-9972 Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi http://www.dicle.edu.tr/veteriner-fakultesi-dergisi Araştırma Makalesi e-issn:1308-0679 Holştayn Sütçü İneklerde Süt Verim Performanslarına

Detaylı

Üreme Mevsimine Geçiş Döneminde Östrüs Siklusu Uyarılan İvesi ve Zom Koyunlarında Bazı Döl Verimi Özelliklerinin Karşılaştırılması

Üreme Mevsimine Geçiş Döneminde Östrüs Siklusu Uyarılan İvesi ve Zom Koyunlarında Bazı Döl Verimi Özelliklerinin Karşılaştırılması ARAŞTIRMA Elektronik:ISSN: 1308-0679 http://www.dicle.edu.tr/veteriner-fakultesi-dergisi Üreme Mevsimine Geçiş Döneminde Östrüs Siklusu Uyarılan İvesi ve Zom Koyunlarında Bazı Döl Verimi Özelliklerinin

Detaylı

GÜNLER Histoloji I A Teorik.

GÜNLER Histoloji I A Teorik. 1. SINIF, II. YARIYIL (2013 YILI VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLER) A B A B A B Türk Dili II Güzel Sanatlar II / Beden E-Eğitim Eğitim II A B A B Genetik A Uygulama B Uygulama A B A Genetik B B A Uygulama

Detaylı

ARAŞTIRMA. Holştayn İneklerde Laktasyon Süt Verimini Tahmin Eden En İyi Doğrusal Regresyon Modelinin Belirlenmesi

ARAŞTIRMA. Holştayn İneklerde Laktasyon Süt Verimini Tahmin Eden En İyi Doğrusal Regresyon Modelinin Belirlenmesi ARAŞTIRMA F.Ü.Sağ.Bil.Vet.Derg. 2009: 23 (3): 129-134 http://www.fusabil.org Durhasan MUNDAN 1 Osman KARABULUT 1 Önder SEHAR 2 1 Harran Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Zootekni Anabilim Dalı, Şanlıurfa,

Detaylı

OMÜ VETERİNER FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI

OMÜ VETERİNER FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI OMÜ VETERİNER FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI I. SINIF (GÜZ YARIYILI-I.DÖNEM) DERSLERİ 01 VET 101 Anatomi I 4 5 9 Temel Bilimler 11 01 VET 10 Histoloji I 5 Temel Bilimler 14 01 VET 105 Vet. Hekimliği Giriş ve

Detaylı

Konuklar Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Esmer Sığırların Döl Verim Özellikleri *

Konuklar Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Esmer Sığırların Döl Verim Özellikleri * Atatürk Üniv. Ziraat Fak. Derg., 42 (1): 19-26, 2011 J. of Agricultural Faculty of Atatürk Univ., 42 (1): 19-26, 2011 ISSN : 1300-9036 Araştırma Makalesi/Research Article Konuklar Tarım İşletmesinde Yetiştirilen

Detaylı

MANDALARDA MEVSİMSEL ÜREME ÖZELLİKLERİ VE FOLLİKÜLER DİNAMİKLER. (Derleme)

MANDALARDA MEVSİMSEL ÜREME ÖZELLİKLERİ VE FOLLİKÜLER DİNAMİKLER. (Derleme) Hayvancılık Araştırma Dergisi (2005) 15, 2: 24 29 MANDALARDA MEVSİMSEL ÜREME ÖZELLİKLERİ VE FOLLİKÜLER DİNAMİKLER (Derleme) Mehmet UÇAR 1* Mustafa GÜNDOĞAN 2 Oktay YILMAZ 1 Seasonal reproductive traits

Detaylı

ARAŞTIRMA. Aksaray Koçaş Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Holştayn Düve ve İneklerde Tohumlama Yaşı ile Gebelik Oranı Arasındaki İlişki

ARAŞTIRMA. Aksaray Koçaş Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Holştayn Düve ve İneklerde Tohumlama Yaşı ile Gebelik Oranı Arasındaki İlişki ARAŞTIRMA F.Ü.Sağ.Bil.Vet.Derg. 2010: 24 (3): 143-147 http://www.fusabil.org Gaffari TÜRK Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı, Elazığ, TÜRKİYE Aksaray Koçaş

Detaylı

11.15-12.00 Genetik (T) Anatomi I (T) Seçmeli Ders (T) Anatomi I (U- Grup I) Medikal Kimya (U)

11.15-12.00 Genetik (T) Anatomi I (T) Seçmeli Ders (T) Anatomi I (U- Grup I) Medikal Kimya (U) 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Sınıf Güz Dönemi Ders Programı (Ders Geçme) 8.15-9.00 AİIT I (T) Anatomi I (U- Grup I) 9.15-10.00 Medikal Fizik (T) Anatomi I (T) AİIT I (T) Anatomi I (U- Grup I) 10.15-11.00

Detaylı

Ovaryum kistleri: Tanısı ve tedavide yaklaşımlar

Ovaryum kistleri: Tanısı ve tedavide yaklaşımlar Ovaryum kistleri: Tanısı ve tedavide yaklaşımlar Prof.Dr. Selim Aslan Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji ABD Em. Öğr. Üyesi Viyana-Zürich Üniversitesi Serbest Araştırmacı (Proje

Detaylı

Hayvancılık Bölümü Yayınlar 1987-2014

Hayvancılık Bölümü Yayınlar 1987-2014 Hayvancılık Bölümü Yayınlar 1987-2014 Tipi Makale Yılı 1987 Alaçam E, Güler M, Dinç Da, Eröz S, Sezer An Anöstrüs Dönemindeki Koyunlarda Ovaryel Aktivitenin Medroksiprogesteron Asetat (Map) Ve Pmsg Hormonu

Detaylı

AFYONKARAHİSAR VETERİNER HEKİMLER ODASI 2017 ASGARİ ÜCRET TARİFESİ. LİSTE/TL a) Klinikte

AFYONKARAHİSAR VETERİNER HEKİMLER ODASI 2017 ASGARİ ÜCRET TARİFESİ. LİSTE/TL a) Klinikte AFYONKARAHİSAR VETERİNER HEKİMLER ODASI 2017 ASGARİ ÜCRET TARİFESİ KDV DAHİL DEĞİLDİR I-ÇİFTLİK HAYVANLARI (At, sığır, tay-buzağı, koyun,keçi, domuz, tavşan, kanatlı kümes hayvanları) A) MUAYENE VE TEŞHİS

Detaylı

31 AĞUSTOS 2016 ÇARŞAMBA

31 AĞUSTOS 2016 ÇARŞAMBA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM STAJI D GRUBU TEORİK VE PRATİK DERS PROGRAMI 29AĞUSTOS-14 EKİM 2016 29 AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE. : Lisansüstü Öğrencileri İçin Araştırma Projesi

ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE. : Lisansüstü Öğrencileri İçin Araştırma Projesi ANKARA ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Proje Türü Proje No Proje Yöneticisi : Lisansüstü Öğrencileri İçin Araştırma Projesi : 12L3338004 : Prof. Dr. Ayhan

Detaylı

Anestrus Koyunlarda Progesteron ve Pregnant Mare Serum ile Üremenin Kontrolü Üzerine Araştırmalar II. Mevsimsel Anestrusun Giderilmesi

Anestrus Koyunlarda Progesteron ve Pregnant Mare Serum ile Üremenin Kontrolü Üzerine Araştırmalar II. Mevsimsel Anestrusun Giderilmesi Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., 2001, 38(2-3): 87-94 ISSN 1018-8851 Anestrus Koyunlarda Progesteron ve Pregnant Mare Serum ile Üremenin Kontrolü Üzerine Araştırmalar II. Mevsimsel Anestrusun Giderilmesi Erdinç

Detaylı

Diyarbakır Yöresinde Subklinik Mastitisli İneklerde Etken İzolasyonu ve Duyarlı Antibiyotiklerin Belirlenmesi

Diyarbakır Yöresinde Subklinik Mastitisli İneklerde Etken İzolasyonu ve Duyarlı Antibiyotiklerin Belirlenmesi ARAŞTIRMA Elektronik:ISSN: 1308-0679 Diyarbakır Yöresinde Subklinik Mastitisli İneklerde Etken İzolasyonu ve Duyarlı Antibiyotiklerin Belirlenmesi http://www.dicle.edu.tr/bolum/muh/veteriner/dergi/ Diyarbakır

Detaylı

Norduz Koyunlarında Mevsim Dışı Koç Katımının Döl Verimine ve Kuzularda Yaşama Gücüne Etkisi

Norduz Koyunlarında Mevsim Dışı Koç Katımının Döl Verimine ve Kuzularda Yaşama Gücüne Etkisi Norduz Koyunlarında Mevsim Dışı Koç Katımının Döl Verimine ve Kuzularda Yaşama Gücüne Etkisi Orhan YILMAZ 1 * Mürsel KÜÇÜK 1 Hüseyin DENK 2 Memiş BOLACALI 1 1 Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi

Detaylı

09:00-09:30 Uluslararası Çağrılı Bildiriler - 1 Postpartum Dönemdeki Süt İneklerinde Reprodüktif Sistemin Yangısel Hastalıkları

09:00-09:30 Uluslararası Çağrılı Bildiriler - 1 Postpartum Dönemdeki Süt İneklerinde Reprodüktif Sistemin Yangısel Hastalıkları 12 Ekim 2017 - Perşembe 09:00-20:00 Otele Giriş ve Kayıt İşlemleri 20:00 Açılış Kokteyli 13 Ekim 2017 - Cuma 08:30-09:00 Ulusal Çağrılı Bildiriler - 1 Salon A Oturum Başkanları : Prof. Tayfur Bekyürek,

Detaylı

1. Zootekni ve Hayvan Besleme Bölüm Başkan Yardımcısı. 2. Ankara Üniversitesi, Ankara İşleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

1. Zootekni ve Hayvan Besleme Bölüm Başkan Yardımcısı. 2. Ankara Üniversitesi, Ankara İşleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi İLETİŞİM BİLGİLERİ: Adres: Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı 06110 Dışkapı / ANKARA KİŞİSEL BİLGİLER: Doğum Yeri : Kerkük Doğum Tarihi : 26.05.1955 Medeni Hali Tabiyeti Yabancı

Detaylı

ADI SOYADI (Name Surname) Ömer KORKMAZ FAKÜLTESİ (Faculty) VETERİNER BÖLÜMÜ (Department) KLİNİK BİLİMLER ANABİLİM DALI

ADI SOYADI (Name Surname) Ömer KORKMAZ FAKÜLTESİ (Faculty) VETERİNER BÖLÜMÜ (Department) KLİNİK BİLİMLER ANABİLİM DALI ADI SOYADI (Name Surname) Ömer KORKMAZ FAKÜLTESİ (Faculty) VETERİNER BÖLÜMÜ (Department) KLİNİK BİLİMLER ANABİLİM DALI DOĞUM ve JİNEKOLOJİ İŞ TELEFONU (Office telephone) 00 90 414 318 39 27 FAKS NUMARASI

Detaylı

GÖKHÖYÜK TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN SİYAH ALACA SIĞIRLARIN SÜT VE DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ 2. DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ

GÖKHÖYÜK TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN SİYAH ALACA SIĞIRLARIN SÜT VE DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ 2. DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ OMÜ Zir. Fak. Dergisi, 2007,22(1):47-54 J. of Fac. of Agric., OMU, 2007,22(1):47-54 GÖKHÖYÜK TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN SİYAH ALACA SIĞIRLARIN SÜT VE DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ 2. DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

İnfertil Dişiler. Çiftleşme zorlukları. Deneyimsiz erkek. Normal çiftleşmeden sonra başarısız gebelik. Seyrek östrus. Deneyimsiz dişi.

İnfertil Dişiler. Çiftleşme zorlukları. Deneyimsiz erkek. Normal çiftleşmeden sonra başarısız gebelik. Seyrek östrus. Deneyimsiz dişi. İnfertil Dişiler Çiftleşme zorlukları Deneyimsiz erkek Deneyimsiz dişi Erkekte fizyolojik problemler Dişide Dişinin hazır olmaması Vulval stenosis Vestibuler konstrüksiyon Vaginal Vaginal hiperplazi ya

Detaylı

GENİTAL SİKLUS Östrus Siklusu

GENİTAL SİKLUS Östrus Siklusu GENİTAL SİKLUS Östrus Siklusu Tanım Purbertiye ulaşan bir dişide hormonların kontrolü (hipotalamus, hipofiz ve ovaryum dan salınan) altında ovaryum ve uterusta meydana gelen değişiklikler Genital siklus

Detaylı

Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421

Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421 T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Toplantı Tarihi: 21.09.2012 Toplantı Sayısı : 421 Müdür Prof.Dr.Kağan ÜÇOK başkanlığında, Müdür Yardımcıları, Yrd.Doç.Dr.İsmail

Detaylı

16 KASIM 2015 ÇARŞAMBA

16 KASIM 2015 ÇARŞAMBA İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM STAJI C GRUBU TEORİK VE PRATİK DERS PROGRAMI (14.11.2016-23.12.2016) 14 KASIM 2016 PAZARTESİ 08.30-09.20

Detaylı

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınavı Programı

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınavı Programı Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2017-18 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu ve Programı Yarıyıl Sonu Sınavı Tarih Saat 1. Sınıf Gözetmen No Tarih Saat 1. Sınıf Gözetmen No 21.05.2018

Detaylı

Sperma DNA İçeriği. Cinsiyeti Belirlenmiş Sperma Gebelik Oranları?

Sperma DNA İçeriği. Cinsiyeti Belirlenmiş Sperma Gebelik Oranları? Sütçü Düvelerde Cinsiyeti Belirlenmiş Sperma ile Farklı Saatlerde Yapılan Tohumlamanın Gebelik Oranı Üzerine Etkisi X-Y SPERM DNA FARKI Sperma DNA İçeriği Barış GÜNER1, Melih ERTÜRK2, Melih YENİTAVŞANLI3,

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİ FORMU

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİ FORMU Yarıyıl Sonu Sınavlar Ara Sınavlar HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS BİLGİ FORMU Eğitim Biriminin Adı Bölüm/Program Adı Dersin Adı Dersin Kredi ve Saat Bilgileri Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik/Laborant

Detaylı

GÖKHÖYÜK TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN SİYAH ALACA SIĞIRLARIN SÜT VE DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ 1. SÜT VERİM ÖZELLİKLERİ

GÖKHÖYÜK TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN SİYAH ALACA SIĞIRLARIN SÜT VE DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ 1. SÜT VERİM ÖZELLİKLERİ OMÜ Zir. Fak. Dergisi, 2007,22(1):41-46 J. of Fac. of Agric., OMU, 2007,22(1):41-46 GÖKHÖYÜK TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN SİYAH ALACA SIĞIRLARIN SÜT VE DÖL VERİM ÖZELLİKLERİ 1. SÜT VERİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

Senkronizasyon. Prostaglandin ile senkronizasyon Kontrolü yöntem Pazartesi yöntemi 2+2 yöntemi ½ yöntemi

Senkronizasyon. Prostaglandin ile senkronizasyon Kontrolü yöntem Pazartesi yöntemi 2+2 yöntemi ½ yöntemi Prostaglandin gibi luteolitik ajanlar kullanarak luteolizisi premature olarak oluşturmak, Progesteron veya sentetik derivelerini kullanarak CL'un fonksiyonuna benzer etkiyi oluşturmak. Prostaglandin ile

Detaylı

Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Siyah Alaca Sığırların Döl Verimi Özellikleri *

Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Siyah Alaca Sığırların Döl Verimi Özellikleri * YYU Veteriner Fakultesi Dergisi, 2010, 21 (3), 163-167 ISSN: 1017-8422; e-issn: 1308-3651 ORİJİNAL MAKALE Kazova Vasfi Diren Tarım İşletmesinde Yetiştirilen Siyah Alaca Sığırların Döl Verimi Özellikleri

Detaylı

ARAŞTIRMA. 2008: 22 (5): Nihat YILDIZ 1 Selami AYGEN 2 Mahiye ÖZÇELİK 3

ARAŞTIRMA. 2008: 22 (5): Nihat YILDIZ 1 Selami AYGEN 2 Mahiye ÖZÇELİK 3 ARAŞTIRMA 2008: 22 (5): 261-266 http://www.fusabil.org Nihat YILDIZ 1 Selami AYGEN 2 Mahiye ÖZÇELİK 3 1 Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Zootekni Anabilim Dalı, Elazığ, TÜRKİYE 2 Tarım İl Müdürlüğü,

Detaylı

İnekçilikte Döl Verimi ve Meme Sağlığının Önemi

İnekçilikte Döl Verimi ve Meme Sağlığının Önemi Simental Yetiştiriciliği Paneli İnekçilikte Döl Verimi ve Meme Sağlığının Önemi Prof.Dr.Şükrü Küplülü -Prof.Dr.Rıfat Vural ; Ankara Üniversitesi Veteriner Fak. Veteriner Hekim Ahmet Baş; TİGEM, Sığırcılık

Detaylı

Aşım Sezonunda Farklı Irk Koyunlarda Flugeston Asetat- ecg ile Östrus Senkronizasyonu Sonrası Bazı Reprodüktif Özellikler

Aşım Sezonunda Farklı Irk Koyunlarda Flugeston Asetat- ecg ile Östrus Senkronizasyonu Sonrası Bazı Reprodüktif Özellikler Atatürk Üniversitesi Vet. Bil. Derg. 2011; 6(1): 9-15 Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi http://e-dergi.atauni.edu.tr/index.php/vbd Araştırma Makalesi Aşım Sezonunda Farklı Irk Koyunlarda

Detaylı

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ PROSPEKTÜS Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır PGS Enjeksiyonluk Çözelti Hormon - Prostaglandin F2-alfa analoğu BILEŞIMI PGS her ml sinde 250 µg kloprostenole eşdeğer 263 µg kloprostenol sodyum ve bakterisit

Detaylı

Yüksek Lisans Ankara Üniversitesi Ankara Veteriner Fakültesi Lisans Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Pr.

Yüksek Lisans Ankara Üniversitesi Ankara Veteriner Fakültesi Lisans Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Pr. Prof.Dr. ALİ BELGE Veterinerlik Cerrahi Eğitim Bilgileri 1980-1985 Yüksek Lisans Ankara Üniversitesi Ankara 1980-1985 Lisans Ankara Üniversitesi Veteriner Pr. 1987-1992 Doktora İstanbul Üniversitesi Yabancı

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE LER LİSTESİ Adı Soyadı: Savaş Atasever Doğum Tarihi: 8 Ocak 970 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Zootekni Ondokuz Mayıs Üniversitesi 99 Y. Lisans Zootekni Ondokuz

Detaylı

Dr. Mustafa ÇETİNDAĞ. mcetindag@tagem.gov.tr EĞİTİM BİLGİLERİ. Veteriner Fakültesi Parazitoloji 1995. Veteriner Fakültesi - 1982

Dr. Mustafa ÇETİNDAĞ. mcetindag@tagem.gov.tr EĞİTİM BİLGİLERİ. Veteriner Fakültesi Parazitoloji 1995. Veteriner Fakültesi - 1982 KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı Dr. Mustafa ÇETİNDAĞ Ünvan Daire Başkanı Telefon 3153392 E-mail mcetindag@tagem.gov.tr Doğum Tarihi - Yeri Yozgat - 1959 Doktora Yüksek Lisans Lisans EĞİTİM BİLGİLERİ Ankara

Detaylı

Kangal köpeklerinde dölverimi, yaşama gücü ve büyüme özellikleri *

Kangal köpeklerinde dölverimi, yaşama gücü ve büyüme özellikleri * Ankara Üniv Vet Fak Derg, 57, 55-59, 2010 Kangal köpeklerinde dölverimi, yaşama gücü ve büyüme özellikleri * Buket EROL 1, Fatih ATASOY 2 1 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Ankara; 2 Ankara Üniversitesi,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Timur GÜLHAN Doğum Tarihi: 01 Temmuz 1972 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Veteriner Fakültesi Yüzüncü Yıl Üniversitesi 1996 Y.

Detaylı

ARAŞTIRMA MAKALESİ. Mehmet Köse 1 *, Tevfik Tekeli 2. Dicle Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı, 21280, Diyarbakır,

ARAŞTIRMA MAKALESİ. Mehmet Köse 1 *, Tevfik Tekeli 2. Dicle Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı, 21280, Diyarbakır, Eurasian Journal of Veterinary Sciences www.eurasianjvetsci.org www.ejvs.selcuk.edu.tr ARAŞTIRMA MAKALESİ İsviçre Esmeri düve ve laktasyonda olmayan ineklerde ovaryum fonksiyonlarının östrüs senkronizasyonu

Detaylı

G6G/Ovysnch protokolü ile senkronize edilen ineklerde β-karoten enjeksiyonun döl verimi üzerine etkisi

G6G/Ovysnch protokolü ile senkronize edilen ineklerde β-karoten enjeksiyonun döl verimi üzerine etkisi G6G/Ovysnch protokolü ile senkronize edilen ineklerde β-karoten enjeksiyonun döl verimi üzerine etkisi Ali SONAT*, Koray TEKİN*, Ergun AKÇAY* Öz: Sunulan çalışmanın amacı, G6G/Ovsynch protokolüyle senkronize

Detaylı

ARAŞTIRMAYA DAYALI YAYIN FAALİYETLERİ

ARAŞTIRMAYA DAYALI YAYIN FAALİYETLERİ ARAŞTIRMAYA DAYALI YAYIN FAALİYETLERİ 1.1. SCI (Science Citation Index) Tarafından Taranan Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler: 1. Aslan, S., Fındık, M., İzgür, H., Çelebi, M., Çelebi, M. (1997): PMSG-Latex

Detaylı

1.Yarıyıl Ders Planı Ders Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu

1.Yarıyıl Ders Planı Ders Ders Adı T+U Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu 1.Yarıyıl Planı ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2+0 Zorunlu 2 ING101 İNGİLİZCE-I 2+0 Zorunlu 2 TUR101 TÜRK DİLİ-I 2+0 Zorunlu 2 VET101 MEDİKAL BİYOLOJİ 1+0 Zorunlu 3 VET103 MEDİKAL FİZİK 1+0

Detaylı

Gündemdeki konular S c ak stresi Reprodüktif Performans Nas l Etkiler

Gündemdeki konular S c ak stresi Reprodüktif Performans Nas l Etkiler Cilt 4, Say 2 Mart 2008 Gündemdeki konular Yüksek çevre s s ineklerde reprodüktif performans gerçekten etkiler mi? Saha şartlarında s cak stresinin yoğunluğu nasıl belirlenir? Sütçü ineklerde s cak stresi

Detaylı

Gebeliğin Erken Teşhisi

Gebeliğin Erken Teşhisi Gebeliğin Erken Teşhisi Üreme Biyolojisi ve Yapay Tohumlama Dersi Prof. Dr. Fatin Cedden Gebelik teşhisinde isabet Gebe olmayanların mümkün olan en kısa zamanda isabetle teşhis edilebilmesinin ekonomik

Detaylı

RESEARCH ARTICLE. Aşım sezonunda FGA ile senkronize edilen ivesi koyunlarında PGF2α ve PMSG uygulamasının bazı reprodüktif parametreler üzerine etkisi

RESEARCH ARTICLE. Aşım sezonunda FGA ile senkronize edilen ivesi koyunlarında PGF2α ve PMSG uygulamasının bazı reprodüktif parametreler üzerine etkisi Eurasian Journal of Veterinary Sciences www.eurasianjvetsci.org RESEARCH ARTICLE Aşım sezonunda FGA ile senkronize edilen ivesi koyunlarında PGF2α ve PMSG uygulamasının bazı reprodüktif parametreler üzerine

Detaylı

Gürcü Keçilerinin Bazı Reprodüktif Özellikleri

Gürcü Keçilerinin Bazı Reprodüktif Özellikleri Gürcü Keçilerinin Bazı Reprodüktif Özellikleri Mushap KURU 1*, Buket BOĞA KURU 2, Recai KULAKSIZ 3, Umut Çağın ARI 4, Hasan ORAL 1 1 Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Doğum ve Jinekoloji Anabilim

Detaylı

İNEKLERDE ÖSTRÜS SİKLUSUNUN FARKLI DÖNEMLERİNDE BAŞLATILAN OVSYNCH PROTOKOLÜNÜN ÖSTRÜS SENKRONİZASYONUNA ETKİLERİ*

İNEKLERDE ÖSTRÜS SİKLUSUNUN FARKLI DÖNEMLERİNDE BAŞLATILAN OVSYNCH PROTOKOLÜNÜN ÖSTRÜS SENKRONİZASYONUNA ETKİLERİ* İstanbul Cnİv. Vet. Fak. Derg. 35 (1). 7-17, 2009 J. Fac. Vct. Med. istanbul Univ. 35 (1),7-17, 2009 Araştırma Makalesi İNEKLERDE ÖSTRÜS SİKLUSUNUN FARKLI DÖNEMLERİNDE BAŞLATILAN OVSYNCH PROTOKOLÜNÜN ÖSTRÜS

Detaylı

DÖLERME VE SUN İ TOHUMLAMA ANABİLİM DALI

DÖLERME VE SUN İ TOHUMLAMA ANABİLİM DALI 2.2.4. DÖLERME VE SUN İ TOHUMLAMA ANABİLİM DALI Yürütücü Kuruluş(lar) Varsa Destekleyen Kurum : Döl Tutmayan İneklerde Endometriyumun Histopatolojik İncelenmesi : TUAM - Veteriner Fakültesi Birimi : TÜBİTAK

Detaylı

Seksüel Siklus ve Suni Tohumlama

Seksüel Siklus ve Suni Tohumlama Seksüel Siklus ve Suni Tohumlama Siklus: Belli aralıklarla aynı biçimde yinelenen olayları kapsayan dönem; hormonların etkisiyle üreme organlarının belirli dönemlerde gösterdigi degişim, döngü. Siklik

Detaylı