Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni"

Transkript

1 twitter.com/disabgm / Ekim Sayı: 31 Ayda bir yayınlanır. Irak'ta Kaçırılan 16 İşçimiz Türkiye'ye Getirildi KKTC Sağlık Bakanı Dr. Salih İzbul un Ülkemizi Ziyareti Bulgaristan Sağlık Bakanı Dr. Petar Moskov un Ülkemizi Ziyareti 65. DSÖ Avrupa Bölge Komite Toplantısı

2 1 Irak'ta Kaçırılan 16 İşçimiz Türkiye'ye Getirildi Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, beraberinde Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga'dan oluşan heyet ile birlikte Başbakan Yardımcısı Sayın Tuğrul Türkeş'e eşlik etmek üzere,30 Eylül 2015 tarihinde Bağdat'a gitti ve Irak ta geçtiğimiz ay rehin alınan ve hafta içerisinde kurtarılan 16 Türk işçi ile aynı gün ülkemize geri döndüler. Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelere ve millete gözü aydın mesajlarını ileterek, 28 gündür tutsak olan işçileri sağ salim getirdiklerini kaydetti. Sayın Bakanımız, Hepsinin sağlığı iyi. 28 gündür yaşadıkları stresli bir süreç var. Uçakta da, Bağdat Havaalanı nda da birebir hepsiyle görüştük. Hepsi gayet iyi, huzurlu. Türkiye nin büyük bir devlet olduğunu, ülkesine, milletine, devletine güvendikleri için er veya geç kendilerinin sağ salim kurtulacaklarına inandıklarını ifade ettiler dedi.

3 2 Bulgaristan Sağlık Bakanı Dr. Petar Moskov un Ülkemizi Ziyareti Bulgaristan Sağlık Bakanı Dr. Petar Moskov, beraberinde Bakan Yardımcısı Adam Persenski ile birlikte 17 Eylül 2015 tarihinde Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile İstanbul'da görüştü. Görüşme sırasında, 7 Haziran 1994 tarihli Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Dönemi İçin Sağlık Alanında İşbirliği Protokolünün günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yenilenmesi, Acil ve afetlerde sağlık hizmetleri, ilaç ve tıbbi cihaz konuları ve sağlık turizmi alanlarında işbirliği, Bulgaristan ile BCG aşı üretiminde ortaklık veya müşterek aşı alımı konusunda işbirliği, Sınırın iki yakasında halk sağlığı ve acil sağlık hizmetlerinin beraber organize edilmesi ve Bulgaristan dan gelecek hastaların ülkemizde tedavisi konuları ele alındı.

4 3 KKTC Sağlık Bakanı Dr. Salih İzbul un Ülkemizi Ziyareti Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu nun davetlisi olarak ülkemizde bulunan KKTC Sağlık Bakanı Sayın Dr. Salih İzbul ve beraberindeki heyet, 16 Eylül 2015 Çarşamba günü Sayın Bakanımızca makamında kabul edildi. Görüşmede; KKTC den tedavi amaçlı olarak Türkiye'deki devlet/üniversite hastanelerine sevk edilecek hastaların tedavi bedellerinin ülkemizdeki SUT fiyatları üzerinden fatura edilmesi, Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi bünyesinde hizmet sunacak olan Onkoloji Hastanesinin inşasının tamamlanmasının ardından sözkonusu hastanede tıbbi onkolog ve radyasyon onkoloğu görevlendirilmesi, KKTC nin kongre turizminden daha fazla yararlandırılması, KKTC de bulunan radyoaktif kobalt-60 cihazının imhası süreci ve KKTC li hastalar için hava ambulansı sağlanması konuları ele alındı.

5 4

6 5 Sayın Müsteşarımız Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Kabulü Sayın Müsteşarımız Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Evgeni Genev i, 7 Eylül 2015 Pazartesi günü saat da makamında kabul etti. Ziyaret esnasında; Ülkemizin ihtiyacı olan 5 milyon doz BCG aşısının (20 dozluk 250 bin ampul; Microbacterium bovis BCG) Bulgar tarafından hibe olarak alınmasına ilişkin Hibe Anlaşması imzalandı. (Sayın Müsteşarımız Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hibe Anlaşması nı Hükümetimiz adına imzalamak üzere Bakanlar Kurulu nun 2015/7968 sayılı Kararı ile yetkilendirilmişti.)

7 6 65. DSÖ Avrupa Bölge Komite Toplantısı 65. DSÖ Avrupa Bölge Komite Toplantısı Eylül 2015 tarihleri arasında Litvanya nın Vilnius kentinde düzenlendi. Toplantıya, Müsteşar Yardımcımız Sayın Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında, Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Dr. Öner Güner, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hakkı Gürsöz, Bakan Danışmanı Dr. Metin Achmet ve Genel Müdürlüğümüz heyeti katılım sağladı. Toplantıda; bölgenin sağlık sorunları 53 ülkeden üst düzey katılımcılarla tartışılmıştır. DSÖ Genel Direktörü Dr. Margaret Chan, Bölge Direktörü Zsuzsanna Jakab, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Dalia Grybauskaitė ve Danimarka Prensesi Mary katılımcılara hitapta bulundu. Düzenlenen Bakan Öğle Yemeklerinde göç ve sağlık ile sağlık 2020, teknik brifinglerde ise kadın sağlığı, göç ve sağlık, sağlık bilgi sistemleri, sağlık işgücü konuları tartışıldı. Göç ve Sağlık konusundaki Bakanlar Yemeği ve teknik brifinglerde ülkemizde Suriyeli misafirlere sunulan sağlık hizmetleri ile halk sağlığının korunması adına alınan tedbirler diğer ülkeler ile paylaşıldı. Bakanlığımız heyeti yaptığı intervasyonlar ile toplantıya aktif katılım sağladı.

8 7 Türkiye-Katar Yüksek Düzeyli Memurlar Toplantısı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri başkanlıklarında, 2015 yılı Kasım ayında, Doha da gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısı öncesinde, iki ülke arasında söz konusu komiteye hazırlık kapsamında 15 Eylül 2015 tarihinde, Ankara Palas Devlet Konukevi nde saat 11:00 de düzenlenen Yüksek Düzeyli Memurlar Toplantısı na Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. Bahse konu toplantıda ülkemiz ile Katar arasında müzakereleri devam eden ve imzalanması planlanan ikili işbirliği anlaşmalarının nihai durumu ve ikili işbirliği konuları görüşüldü. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Sağlık Bakanları Konferansına Davet Mektupları Kasım 2015 tarihleri arasında ülkemiz ev sahipliğinde İstanbul da gerçekleştirilecek İİT 5. Sağlık Bakanları Konferansı ile ilgili konferansa katılacak ülkelerin Sağlık Bakanlarına muhatap davet mektupları Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından imzalandı ve Dışişleri Bakanlığına iletildi.

9 8 Afganistan Ulusal Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı ve Heyetinin Ülkemizi Ziyareti Afganistan Ulusal Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Enayatullah B. Farahmand ve beraberindeki milletvekilleri, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Meclis Sağlık Komisyonu Üyelerinden oluşan 11 kişilik heyet, 6 12 Eylül 2015 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Afgan heyetine Türk Sağlık Sistemi, Sağlık Turizmi, Sosyal Güvenlik Sistemi, İlaç ve Tıbbi Cihaz, Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri, Anne ve Çocuk Ölüm Oranlarının Azaltılması Hakkında Deneyim Paylaşımı, Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele, Aile Hekimliği Uygulamaları ve Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) hakkında bilgilendirme sunumları/toplantıları yapılmış olup, ayrıca heyetle birlikte ülkemizdeki bazı devlet ve özel hastane ile İstanbul da bulunan Abdi İbrahim İlaç Fabrikası ziyaretleri de gerçekleştirildi.

10 9 Makedonya Sağlık Bakanlığı Çalışma Grubu Ziyareti Makedonya Sağlık Bakanlığı yetkililerinden oluşan üç kişilik bir çalışma grubu, Eylül 2015 tarihlerinde Bakanlığımızı ziyaret etti. Ziyarette konuk heyete Türk sağlık sistemi sunumu yapılarak Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, SABİM ve Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaret edildi. Bunların yanı sıra Makedonya dan BASEP kapsamında ülkemizde eğitim alması planlanan sağlık personeli konusunda da görüşmeler gerçekleştirildi.

11 10 Dünya Sağlık Örgütü İcra Kurulu Üyeliği DsÖ 65. Avrupa Bölge Komite Toplantısında, dönemi için Dünya Sağlık Örgütü İcra Kuruluna, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç seçildi. Filistinli 3 Uzmanın Çalışma Ziyareti Filistinli 3 uzman Eylül 2015 tarihlerinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Sözkonusu heyet için Gaziantep te ve İstanbul da bir program hazırlandı. Bu çerçevede, sözkonusu heyet Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Ahmet Şireci Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi nde bağımlılık konusunda yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirildi ayrıca, İstanbul Bakırköy Prof.Dr.Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde yetkililerden bilgi aldılar. Tahran Üniversitesi Öğretim Üyesinin Genel Müdürlüğümüzü Ziyareti İran Büyükelçiliğinin davetlisi olarak ülkemizde bulunan Tahran Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmed Fayaz, 9 Eylül 2015 tarihinde Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti ve kendisine Türk sağlık sistemi ile ilgili bir sunum yapıldı.

12 11 Türkiye Sağlık Sistemi Değerlendirme Hazırlık Toplantısı Eylül 2015 tarihleri arasında Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü nde Dünya Sağlık Örgütü heyeti ile birlikte Türkiye Sağlık Sistemi Değerlendirme Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. Toplantıda; DSÖ uzmanları tarafından Sağlık Sistemi Performans Değerlendirmesi (SSPD), uluslararası trendler anlatılmış ve çeşitli örnekler verildi. Hazırlanacak olan SSPD için önceliklerin neler olması gerektiği ele alındı, paydaşlarla yapılan toplantıda beklentiler ve yapılacak katkılar görüşüldü. Son olarak yol haritası belirlenerek kurumsallaşmanın nasıl sağlanacağına ilişkin DSÖ uzmanlarının tavsiyeleri alındı. Türkiye de Roman Asıllı Türk Vatandaşları için Sosyal İçerme Politikası Bağlamında Bir Modelin Geliştirilmesi TAIEX Çalıştayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenen Türkiye de Roman Asıllı Türk Vatandaşları için Sosyal İçerme Politikası Bağlamında Bir Modelin Geliştirilmesi TAIEX Çalıştay ına Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlandı. Söz konusu Toplantı kapsamında ülkemize gelen yabancı uzmanlar tarafından, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, İtalya ve Slovakya da uygulamaya geçen, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından ortaklaşa fon sağlanan ve Romanlara yönelik hazırlanan ROMACT Programı anlatıldı ve Programın ülkemize uygun olup olmadığı değerlendirildi.

13 12 Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi 2. Yönlendirme Komitesi Toplantısı 2 Eylül 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı nın yürüttüğü Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi nin 2. Yönlendirme Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Müdürlüğümüz personeli katılım sağladı. Söz konusu Toplantıda, toplumsal cinsiyet eşitliğinin katkı sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Projenin amacı, hedefleri ve faaliyetlerine, son 3 aylık dönemde gerçekleştirilen ve önümüzdeki 3 aylık dönemde gerçekleştirilecek faaliyetlerine ilişkin bilgiler Proje Teknik Ekibi tarafından katılımcılarla paylaşıldı. AB Hukukunun Müzakere Edilmesine, Benimsenmesine ve Uygulanmasına Hazırlık Eğitimi 8-9 Eylül 2015 tarihlerinde AB Bakanlığı ve Lüksemburg Grandükalığı arasında 2010 yılından bu yana sürdürülmekte olan ikili işbirliği çalışmaları kapsamında Avrupa Kamu Yönetimi Enstitüsü nün (EIPA) Lüksemburg Şubesi aracılığıyla Türkiye Adalet Akademisinde iki günlük AB Hukuku eğitimi düzenlendi. Eğitime, Genel Müdürlüğümüz personeli katılım sağladı. Söz konusu eğitimde, AB ilişkilerinin koordinasyonuna ve uygulamalı müzakere tekniklerine odaklanılarak AB düzeyindeki yasama işlemlerine uyum süreci ve bu süreç ile uyumlaştırılan AB mevzuatının sonraki uygulamalarına ilişkin bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

14 13 Hizmetler Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı 02 Eylül 2015 tarihinde AB Bakanlığı tarafından yürütülen Hizmetler Projesi nin 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Müdürlüğümüz ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü personeli katılım sağladı. Toplantıda, iş kurma ve hizmet sunumu ile mesleki yeterliliklerin karşılıklı tanınması konularının ele alındığı söz konusu Proje de son 3 aylık sürede gerçekleştirilen faaliyetler ele alındı ve önümüzdeki dönemde planlanan faaliyetler katılımcılarla paylaşıldı. Ayrıca, ülkemizde hizmet sektörü, mesleki yeterlilikler ve idari kapasite konusunda mevcut duruma ilişkin olarak Proje Kilit Uzmanları tarafından hazırlanan kapsamlı envanter raporlarındaki bulgular sunuldu. Hizmetler Projesi- Mesleki Yeterliliklere İlişkin Çalıştayı 9-10 Eylül 2015 tarihlerinde AB Bakanlığı tarafından yürütülen Hizmetler Projesi kapsamında meslekli yeterliliklerin karşılıklı tanınması konusunda bir Çalıştay düzenlendi. Çalıştaya, Genel Müdürlüğümüz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü personeli katılım sağladı. Söz konusu Çalıştayda, Proje faaliyetlerinden biri olan envanter çalışması kapsamında mesleki yeterliliklerin tanınmasına ilişkin soru formuna katkı sağlayan paydaş kurumların geri bildirimleri çerçevesinde elde edilen bulgular ve önümüzdeki dönemde daha detaylı çalışılması gereken hususlar değerlendirildi.

15 14 ECDC ile Gerçekleştirilen Telekonferans 9 Eylül 2015 tarihinde Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) Dış İlişkiler Birimi nden Sayın Agne Bajoriniene ile bir telekonferans gerçekleştirildi. Söz konusu telekonferansta, ECDC IPA-4 Projesi kapsamında gerçekleştirilmekte olan eğitim, konferans ve çalıştaylara katılmak üzere isim ve iletişim bilgileri ECDC ye bildirilmiş olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu personelinin adı geçen etkinliklere katılımı açısından gündeme gelen sorunlar ve olası çözüm önerileri değerlendirildi. ECDC Telekonferansı 14 Eylül 2015 tarihinde Avrupa Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) ile Ülkemizin de üyesi olduğu Tavsiye Forumu (Advisory Forum) Konferansı gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Müdürlüğümüz tarafından da katılım sağlandı. Söz konusu Konferansta, 23 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Advisory Forum toplantısına bırakmadan Innovative Medicines Initiative tarafından aşıların etkinliğine ilişkin gerçekleştirilen projenin fonlanmasına ilişkin etik hususlar ve Hepatit B konusu hakkında katılımcıların görüşleri alındı.

16 15 Hacettepe Üniversitesi Medikal İnovasyon Forumu Eylül 2015 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi nde gerçekleştirilen II. Uluslararası Üroanatomi, Üroteknoloji ve Ürosimülasyon Kongresi kapsamında 11 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen ve sağlık teknolojilerinin değerlendirildiği Medikal İnovasyon Forumu na Genel Müdürlüğümüzden de katılım sağlandı. TOBB-Amerika Ticaret Odası İşbirliği Rapor Tanıtım Etkinliği ABD ile imzalanması planlanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) için 08 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen TOBB-Amerika Ticaret Odası İşbirliği Rapor Tanıtım Etkinliğine, Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. Afganistan ın Taleplerine Yönelik Koordinasyon Toplantısı Afganistan ın ülkemizden talep ettiği bir Ortopedik Protez Rehabilitasyon Merkezinin Başkent Kabil de kurulması ve bu amaçla Afganistan a yapılması planlanan bir keşif ziyaretinin ele alınması amacıyla 16 Eylül 2015 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı'nca bir toplantı koordine edildi. Genel Müdürlüğümüzün de paydaş olarak katıldığı toplantıda, Rehabilitasyon Merkezinin kurulmasında Bakanlığımızca sağlanabilecek katkılar ile Ekim 2015 te bu ülkeye yapılması planlanan keşif ziyareti hususlarında Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık TİKA ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüş alışverişi gerçekleştirildi.

17 16 Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısına İlişki Çalışma Toplantısı 20 Nisan 2015 tarihinde Brüksel de gerçekleştirilen 23. Yargı ve Temel Haklar Faslı Çalışma Grubu 4. Toplantısında Avrupa Komisyonu yetkililerince Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı na ilişkin bir çalışma toplantısının gerçekleştirmek istediği belirtilmişti. Bu kapsamda, 29 Eylül 2015 tarihinde Brüksel de yapılması planlanan toplantıya ilişkin bir çalışma toplantısı Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 15 Eylül 2015 tarihinde düzenlendi. Toplantıya Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım sağlandı. Söz konusu toplantıda, Brüksel de AB Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu ile gerçekleştirilecek toplantı öncesinde Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanacak Kanun Taslağı nda dikkate alınması talep edilen hususlar Kurumlar tarafından dile getirildi. Türkiye-Meksika Serbest Ticaret Anlaşması (STA) 6. Tur Müzakereleri Ön Hazırlık Toplantısı Meksika ile imzalaması planlanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) için Ekonomi Bakanlığı nca 15 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen 6. Tur Müzakereleri Ön Hazırlık Toplantısı na Genel Müdürlüğümüzden katılım sağlandı. İslam İşbirliği Teşkilatı Kanser İzleme ve Görüntüleme Çalıştayı Şubat ayında İstanbul da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 2. Lider Koordinatör Ülkeler Toplantısı esnasında taahhüt etmiş olduğumuz ve Ekim 2015 tarihleri arasında ülkemiz ev sahipliğinde Ankara da gerçekleştirilecek olan Kanser İzleme ve Görüntüleme Çalıştayı nın hazırlıkları Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi Başkanlığı ile koordine bir şekilde devam etmektedir. Bu çerçevede İİT üyesi ülkelerdeki Daimi Temsilciliklerimizle görüşülerek programın duyurusunun yapılması sağlanarak söz konusu ülkelerden programa iştirak edecek yetkililerle temas kuruldu.

18 17 Türkiye- AB FMH Çalışma Grubu nun Etkinliğinin Arttırılması Toplantı Bakanlığımızın da üyesi olduğu Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinasyon Kurulu nun (FSMHKK) 30 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 14. Toplantısında, Türkiye AB Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Çalışma Grubu nun yürüttüğü çalışmalarda ülkemizin etkinliğinin arttırılması amacıyla, AB Bakanlığı koordinasyonunda, Kurula üye tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla bir çalışma grubu oluşturularak gerekli stratejilerin belirlenmesi yönünde karar alındı. Bu karar doğrultusunda; 15 Eylül 2015 de Avrupa Birliği Bakanlığı nda bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Genel Müdürlüğümüz katılım sağladı. Söz konusu toplantıda, ülkemizin TR-AB FMH Çalışma Grubu ndaki etkinliğinin arttırılmasına ve sürecin devamının mümkün kılınmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Çalışma Grubu na dahil olan kurum ve kuruluşlar tarafından sorunlar dile getirmiş ve çeşitli çözüm önerileri ortaya konuldu. Toplantı sonucunda; kurumların Çalışma Grubu nda yaşanan sorunlar ve ülkemizin etkinliğinin artırılmasına ilişkin çözüm önerilerinin kurumlar tarafından yazılı olarak Avrupa Birliği Bakanlığı na iletilmesine, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından gelen görüşlerin taslak metin haline getirilmesine ve FSMHKK nın onayına sunulmadan önce taslak metnin ikinci bir toplantıda ele alınmasına karar verildi. Organ Bağışı ve Nakli Yetkili Otoriteler Toplantısı AB Komisyonu tarafından yılda iki kez düzenlenen ve Üye Devletler ile Aday ve Potansiyel Aday Devletlerin katılım sağladığı Organ Bağışı ve Nakli Yetkili Otoriteler Toplantısı, Eylül 2015 tarihlerinde Brüksel/Belçika da gerçekleştirildi. Organ bağışı ve nakli alanında AB düzeyinde yapılan mevzuat çalışmalarının yanı sıra yürütülen ve planlanan projelerin görüşüldüğü Toplantıya Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğümüz temsilcileri katılım sağladı. Toplantıda, bu alanda ülkemizde yürütülen çalışmaları anlatan bir sunum yapıldı.

19 18 İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunum Serbestisi Hibe Programı Toplantısı Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla AB Bakanlığı tarafından 2008 yılından itibaren AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu Projesi yürütülmektedir. Söz konusu Projenin dördüncü aşaması olan AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Projesi nin dokuz bileşeni arasında yer alan "İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Hibe Programı" aracılığıyla, Türkiye ve AB Üye Ülkelerindeki sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir işbirliğinin kurulması amacına yönelik geliştirilen projelere finansman sağlanacaktır. Proje başvurularının değerlendirilmesi amacıyla AB Bakanlığı tarafından Değerlendirme Komiteleri oluşturulmuş olup Değerlendirme Komitesinde Genel Müdürlüğümüz temsilcileri yer almaktadır. İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Hibe Programı nın, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yürütülen Değerlendirme Süreci ne ilişkin 17 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen Çalışma Toplantısı na Genel Müdürlüğümüz temsilcisi tarafından katılım sağlandı ve bu kapsamda hibe başvuruları değerlendirildi. IPA II/ Ulusal Sağlık Teknolojisi Değerlendirme Kapasitesinin Geliştirilmesi, Uygulamaların Yaygınlaştırılması ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması Projesi Yazım Çalışması 30 Eylül 2015 tarihinde Genel Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen Ulusal Sağlık Teknolojisi Değerlendirme Kapasitesinin Geliştirilmesi, Uygulamaların Yaygınlaştırılması ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması Projesi Yazım Çalışması Toplantısı na Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü temsilcileri ile Genel Müdürlüğümüz personeli katılım sağladı. Söz konusu Toplantıda, IPA II. Döneme sunulacak olan ve AB tarafından fonlanacak Ulusal Sağlık Teknolojisi Değerlendirme Kapasitesinin Geliştirilmesi, Uygulamaların Yaygınlaştırılması ve Sürdürülebilirliğinin Sağlanması Projesi ne ilişkin Proje Fişi nin yazım çalışmaları ilgili kurum ve Genel Müdürlüğümüz personeli tarafından gerçekleştirildi.

20 19 Yurtdışı Görevlendirme ve Pasaport İşlemleri Yabancı Sağlık Personeli Eğitimi Danışma Kurulu T.C. Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Adına Dr. Öner GÜNER Genel Müdür Arif ÇETİN Dr. Elif EKMEKÇİ Yusuf IRMAK Dr. Selami KILIÇ Dr. Abdullah SERT Muzaffer ZENGİN Yayın Kurulu Arif ÇETİN AB Uz. Azmi EKMEN Arif Bilgihan ÖZBEY Atınç ATALAY Taner YAVUZDEMİR H.Mustafa HARDAL Sevim MÜFTÜOĞLU

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ın Suudi Arabistan Ziyareti

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ın Suudi Arabistan Ziyareti Azerbaycan Zorunlu Sağlık Sigortası Kurumu Başkanı Zaur Aliyev in Ülkemizi Ziyareti Moldova Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan ın Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL

Detaylı

Gambiya Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret etti. (10-13 Şubat 2014)

Gambiya Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret etti. (10-13 Şubat 2014) MART 2014 Sayı: 12 Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılışı Özel Eki İlaveli DUYURU: Bültenimiz bu sayıdan itibaren İngilizce ve Arapça olarak da yayınlanacaktır. Gambiya Cumhurbaşkanı

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü T.C. Sağlık Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Görevleri (663 sayılı KHK ya istinaden) MADDE 14- (1) Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Sağlık

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı

Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı MAYIS 2014 Sayı: 14 Türkiye-Gana Karma Ticari ve Ekonomik Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı Sayın Bakanımız, ayrıca Gana Devlet Başkan Yardımcısı Kwesi Amissah-Arthur ve Gana tarafı KEK Eşbaşkanı ve Gana

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (5-11 Nisan 2010) 5 NİSAN 2010, PAZARTESİ 09:30-16:30 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 10. Hafta (8 14 Mart 2010) 8 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010

20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 T.C. BAŞBAKANLIK AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Siyasi İşler Başkanlığı 20. RİG TOPLANTISI Basın Bildirisi Konya, 9 Nisan 2010 - Reform İzleme Grubu nun (RİG) 20. Toplantısı, Devlet Bakanı ve Başmüzakerecimiz

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (31 Ocak 6 Şubat 2011) 31 OCAK 2011, PAZARTESİ 09:30-12:30 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI LOBİ FAALİYETLERİ TAKİP LİSTESİ S.NO TARİH KONU İLETİŞİME GEÇİLEN/GÖRÜŞ BİLDİRİLEN MAKAM SONUÇ GÖZDEN GEÇİRMEYE YÖNELİK DEĞERLENDİRME 1 10/01/2017 6802 Sayılı Gider Vergisi Kanunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hukuk Müşavirliğimiz

Detaylı

Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Sayın Shehbaz Sharif ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti

Pakistan Pencab Eyaleti Başbakanı Sayın Shehbaz Sharif ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti KKTC Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu nun Ülkemizi Ziyareti Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bağdar Bin Fahd Al-Fuhaid ve Beraberindeki Heyetin Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / www.disab.saglik.gov.tr Aralık 2015 - Sayı: 33 Ayda bir yayınlanır. İslam İşbirliği Teşkilatı 5. Sağlık Bakanları Toplantısı (17-19 Kasım 2015, İstanbul) Ülkemiz

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Bülten 2018 Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Akademi ISO/IEC 17025:2017 Revizyon Geçiş Eğitimi TURKLAB Akademi tarafından 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRE BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER

Detaylı

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni

Sağlıkta Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Bülteni disab.ed@saglik.gov.tr twitter.com/disabgm / www.disab.saglik.gov.tr Kasım 2015 - Sayı: 32 Ayda bir yayınlanır. 1. Türkiye - Özbekistan Ortak Sağlık Haftası, 14-25 Ekim 2015, Fergana-Özbekistan 1 1. Türkiye

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (4-10 Ekim 2010) 4 EKİM 2010, PAZARTESİ Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 17. Hafta ( 25 Nisan 1 Mayıs 2011) 25 NİSAN 2011, PAZARTESİ 09:30-16:00 Avrupa Birliği

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Ulusal Eylem Planları

Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Ulusal Eylem Planları T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Türkiye nin Yeni AB Stratejisi ve Özlen Kavalalı Müsteşar Yardımcısı V. 50 yıldan fazla bir geçmişe sahip Türkiye-AB ilişkileri günümüzde her iki tarafın da yararına olan

Detaylı

SGK nın Uluslararası Başarısı

SGK nın Uluslararası Başarısı SGK nın Uluslararası Başarısı Dünya Sosyal Güvenlik Forumu nda Başkan Yadigar Gökalp İlhan, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı nın en üst yürütme organı olan BÜRO ya üye seçildi. Kurumumuz ayrıca ISSA

Detaylı

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞIMIZIN GÖREVLERİ 639 Sayılı KHK kapsamında; Bakanlığın yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar ile ilişkilerini yürütmek ve bu konuda koordinasyonu

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel

SIRA SAYISI: 587 TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 4 SIRA SAYISI: 587 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Alanında İşbirliği Anlaşmasının

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 26. Hafta (27 Haziran 4 Temmuz 2010) 27 HAZİRAN 2010, PAZAR 10:30 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU

2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 2014 MART-NİSAN FAALİYET RAPORU 04 Mart 2014 VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası VII. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, 4 Mart 2014 tarihinde TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde ve

Detaylı

T.C. AVRUPA BĐRLĐĞĐ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (02-08 Nisan 2012)

T.C. AVRUPA BĐRLĐĞĐ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (02-08 Nisan 2012) T.C. AVRUPA BĐRLĐĞĐ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 14. Hafta (02-08 Nisan 2012) 02 Nisan 2012, PAZARTESĐ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Ekonomik ve Mali Politikalar Başkanlığı AB Đşleri

Detaylı

VOLKAN BOZKIR. Eylül 2013 AYLIK FAALİYET BÜLTENİ. Haziran 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ

VOLKAN BOZKIR. Eylül 2013 AYLIK FAALİYET BÜLTENİ. Haziran 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ VOLKAN BOZKIR BÜYÜKELÇİ TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AYLIK FAALİYET BÜLTENİ Eylül 2013 DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNUN FAALİYETLERİ AYLIK FAALİYET BÜLTENİ TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 6. Hafta (7 14 Şubat 2010) 7 ŞUBAT 2010, PAZAR 17:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı

BRÜKSEL, NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL, 21-22 NİSAN 2016 Burs Programı JEAN MONNET BURS PROGRAMI 2015-2016 AKADEMİK YILI İZLEME VE ÇALIŞMA ZİYARETİ BRÜKSEL,

Detaylı

ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI

ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ORMAN VE SU ĠġLERĠ BAKANLIĞI ÇölleĢme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Ulusal Havza Yönetim Stratejisi Yönlendirme Komitesi Toplantısı Ankara, 5 Ekim 2011 TOPLANTI GÜNDEMĠ UHYS sürecinin amacı ve

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 08 Mayıs 2014 (Turgut Gür) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen TUYUP: Turizm Sektöründe

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 02 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (29.09.2017-26.10.2017) Oda Meclisimizin 26 Ekim 2017 tarih ve 56 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 29.09.2017-26.10.2017

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (29 Mayıs 6 Haziran 2010) 29 MAYIS 2010, CUMARTESİ 11:00 Devlet Bakanı ve

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 52. Hafta (26 Aralık 2011 1 Ocak 2012) 26 ARALIK 2011, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Sayın Büyükelçi M. Haluk Ilıcak

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

Uluslararası İlişkiler ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Uluslararası İlişkiler ULUSLARARASI İLİŞKİLER 6 ULUSLARARASI İLİŞKİLER Uluslararası İlişkiler 6. BÖLÜM ULUSLARARASI İLİŞKİLER Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu 2012-2014 dönemine ilişkin ilk toplantısını 28 Kasım 2012 tarihinde yapmış, toplantıda

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 3. Hafta (18 24 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 3. Hafta (18 24 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 3. Hafta (18 24 Ocak 2010) 18 OCAK 2010, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ

YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ YERLERİNDEN EDİLMİŞ KÜLTÜR VARLIKLARI İHTİSAS KOMİTESİ Özgür ÖZASLAN UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerlerinden Edilmiş Kültür Varlıkları İhtisas Komitesi Komite Başkanı: Özgür

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı : B.100.APK.000000/ASOD - 1355 21 Mart 2005 Konu: Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi.VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/48 Yurdumuzda ve yurtdışında başta deprem olmak üzere olası afetlerde

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI İKİLİ İLİŞKİLER VE PROTOKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Detaylı

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU İsrail Yaralıların Tahliye Operasyonu FAALİ YET RAPORU TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ 08 Haziran 2010 Afet Yönetimi Müdürlüğü A. GENEL DURUM Ulusal ve uluslararası çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından

Detaylı

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ

AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığı Sayı :B.100.APK.0000000/ASOD/1355 Konu :Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi 21 Mart 2005 1 / 13 VALİLİĞİ (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi Kırgızistan Sağlık Bakanı Prof.Dr. Talantbek Batıraliyev in Ülkemizi Ziyareti T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sayı:39 http://disab.saglik.gov.tr

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 25. Hafta (20 26 Haziran 2011) 20 HAZİRAN 2011, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği

Detaylı

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Uluslararası Konferans Sivil Toplum-Kamu Sektörü İşbirliği 25-26 Nisan 2013, İstanbul 2 nci Genel Oturum

Detaylı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü Kent Sağlık Profil Eğitimi İZMİR 19-20-21 ARALIK 2016 SKB-Eskişehir İZMİR SAĞLIKLI

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE IRAK CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE IRAK CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR MUTABAKAT ZAPTI Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı (bundan sonra iki Taraf olarak anılacaklardır), İki tarafın iki ülke arasında sağlık ve

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013)

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 27. Hafta (1-7 Temmuz 2013) 1 Temmuz 2013 PAZARTESİ 09:00-18:00 AB Hukuku Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Çiğdem Akın Yavuz un İKV, TOBB, Yeditepe

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Hibe Programı AB ve Türkiye Diyaloğu - IV Tüketicinin ve Sağlığın Korunması Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Diyaloğu-IV

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ )

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) 1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve DEİK/ Türkiye Irak İş Konseyi

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 40. Hafta (1-7 Ekim 2012) 1 EKİM 2012, PAZARTESİ 10:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Meltem

Detaylı

KKTC - AB İLİŞKİLERİ 1. SAYFADAKİ HABERİN DEVAMI. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler gözetiminde, ara bölgede Kuzey ve Güney Kıbrıs

KKTC - AB İLİŞKİLERİ 1. SAYFADAKİ HABERİN DEVAMI. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler gözetiminde, ara bölgede Kuzey ve Güney Kıbrıs KKTC - AB İLİŞKİLERİ 1. SAYFADAKİ HABERİN DEVAMI Aynı zamanda Birleşmiş Milletler gözetiminde, ara bölgede Kuzey ve Güney Kıbrıs veterinerleri arasında görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sonucunda,

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 46. Hafta (14-20 Kasım 2011)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 46. Hafta (14-20 Kasım 2011) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 46. Hafta (14-20 Kasım 2011) 14 KASIM 2011, PAZARTESİ 10:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcıları

Detaylı

İSEDAK TOPLANTISI HABERLERİ 31 MART 2015 SALI YENİŞAFAK 17 PROJEYE İSEDAK DESTEĞİ İSEDAK, hazırlanan 17 projeye destek kararı verdi. Türkiye ile birlikte 11 ülkenin yaralanacağı finansmanda, işbirliği

Detaylı

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015

HABER BÜLTENİ /NİSAN 2015 GERÇEKLEŞEN TEMAS,ZİYARET VE TOPLANTILAR ÜNİVERSİTELER İLE İLİŞKİLER & AVAN PROJE ÇALIŞMALARI İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ TARKEM, İzmir Tarih Projesi Havralar Alt Bölgesi ve Yakın Çevresinin Operasyon

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014

Proje Sonuçları. Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Proje Sonuçları Dr. İlksen Hilâl TANRIKUT Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü 24 Aralık 2014 Temel Faaliyetler Proje Açılış Konferansı Proje Açılış Konferansı 19 Mart 2013 İçişleri

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (30 Ocak 5 Şubat 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (30 Ocak 5 Şubat 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 5. Hafta (30 Ocak 5 Şubat 2012) 30 OCAK 2012, PAZARTESİ 08:45 Avrupa Birliği Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sn. Bengül Gökcan

Detaylı

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti

05-10 Ekim 2015. Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti 05-10 Ekim 2015 Bakanlığımız Teknik Heyetinin Azerbaycan Ziyareti Ülkemiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında idarenin ve kamu personel yönetiminin geliştirilmesi, desteklenmesi ve bu alanlarda işbirliğinin

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 4. Hafta (25 31 Ocak 2010) 25 OCAK 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Genel

Detaylı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Dr. Muhyettin SĐRER Saha Koordinatörü GAP Bölge Kalkınma Đdaresi Başkanlığı / Birleşmiş

Detaylı

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012

YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI. 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI 11 Mayıs 2012 1 Sunum Planı 16/01/2012 tarihli Bakanlar Kurulu Prensip Kararı çerçevesinde YOİKK yapısı TOBB YOİKK Çalışma Grupları

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (29 Mart 4 Nisan 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (29 Mart 4 Nisan 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Haftalık Türkiye - AB Gündemi 13. Hafta (29 Mart 4 Nisan 2010) 29 MART 2010, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR. [ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE SÖZLEŞMESİ 12. TARAFLAR KONFERANSI (COP12) 12-23 EKİM 2015 TARİHLERİNDE ANKARA DA YAPILACAKTIR. [ Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek Komite üyeleri 2017

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ?

KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? KADIN ve TOPLUMSAL CİNSİYET ÇALIŞMALARI BİRİMİ BİZ KİMİZ? Aralık 2011 de kurulan Türk Psikologlar Derneği Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Birimi (TPD-KTCÇB),TPD bünyesinde düzenlenecek toplumsal

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 9. Hafta (27 Şubat-04 Mart 2012) 27 ŞUBAT 2012, PAZARTESİ 09:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı Sn. M. Süreyya Süner ile Mali

Detaylı

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU

İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU İSVEÇ ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU 9-15 KASIM 2012 İÇİNDEKİLER 1. ÇALIŞMA ZİYARETİ KAPSAMI... 1 2. GENÇ İŞGÜCÜNÜN SORUNLARI PROJESİ... 1 2.1. Proje Amaçları ve Özeti... 1 2.2. Proje Kapsamında Planlanan Faaliyetler...

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA

SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI 26 HAZİRAN 2014 ANKARA Sigorta Acentelerinin Türkiye Geneline Göre Dağılım Oranı (%) Sigorta Acentelerine İlişkin Bazı Veriler 7.794 Gerçek kişi acente sayısı

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (28 Mayıs - 3 Haziran 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (28 Mayıs - 3 Haziran 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 22. Hafta (28 Mayıs - 3 Haziran 2012) 28 MAYIS 2012, PAZARTESİ 09:30-16:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Katılım Politikası Başkanlığı Uzman Yardımcısı

Detaylı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı

ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı ÇABUK Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı: Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı Açılışı Yapıldı Bakanlığımız ve TİKA İşbirliğinde kurulan dostluk ormanı Nijer Devlet Başkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, tüm Bakanlar,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) 33. OTURUMUNDA YAPACAĞI KONUŞMANIN TASLAK METNİ İstanbul,

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 12. Hafta (18-24 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 12. Hafta (18-24 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 12. Hafta (18-24 Mart 2013) 18 MART 2013 PAZARTESİ 09:00-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı

Detaylı

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

SIRA SAYISI: 677 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ YASAMA DÖNEMİ YASAMA YILI 24 5 SIRA SAYISI: 677 Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (10-16 Mart 2014)

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (10-16 Mart 2014) AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (10-16 Mart 2014) 10 Mart 2014, PAZARTESİ 09:30-18:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Sektörel Politikalar Başkanlığı AB İşleri Uzmanları Pınar

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 1. Hafta (2-8 Ocak 2012) 2 OCAK 2012, PAZARTESİ 14:00-15:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkan V. Sn. Başak İlisulu

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Münevver Cebeci Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği Enstitüsü

Yrd. Doç. Dr. Münevver Cebeci Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği Enstitüsü Yrd. Doç. Dr. Münevver Cebeci Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği Enstitüsü AVRUPA BİRLİĞİNEDİR? Hukuki olarak: Uluslar arası örgüt Fiili olarak: Bir uluslararası örgütten daha fazlası Devlet gibi hareket

Detaylı

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER

GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sakarya Caddesi, Açıkgöz Apt Kat:2 Nu:4 Web:www.yozgattb.org.tr Tel: l:(0354)2129677 Fax:(0354)2170164 email: yozgattb@tobb.org.tr GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER Borsamızın da Katılımıyla

Detaylı

11 Eylül: AET Bakanlar Konseyi, Ankara ve Atina nın Ortaklık başvurularını kabul etti.

11 Eylül: AET Bakanlar Konseyi, Ankara ve Atina nın Ortaklık başvurularını kabul etti. ARAŞTIRMA RAPORU ÖZEL ARAŞTIRMA--AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE KRONOLOJİSİ 20/06/2005 1959 1963 1964 1966 1968 1970 1971 1972 1973 31 Temmuz: Türkiye, AET ye ortaklık için başvurdu. 11 Eylül: AET Bakanlar Konseyi,

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (12-18 Mart 2012) 12 Mart 2012, PAZARTESİ 09:00-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Pınar Başpınar

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DIŞ İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 82 BAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI VE BAĞLI KURULUŞLAR Dr. Öner GÜNER Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü 1968 yılında Giresun Bulancak

Detaylı

ÇEVRE SEKTÖRÜ. Türkiye nin i Avrupa Birliği ne üyelik başvurusu. Katılım Ortaklığı Belgesi nin kabulü. 2003 Yılı Ulusal Programı nın hazırlanması

ÇEVRE SEKTÖRÜ. Türkiye nin i Avrupa Birliği ne üyelik başvurusu. Katılım Ortaklığı Belgesi nin kabulü. 2003 Yılı Ulusal Programı nın hazırlanması Sedat KADIOĞLU Müsteşar Yardımcısı ğ 27 Mayıs 2008, ANKARA SÜREÇ ÇEVRE SEKTÖRÜ Temmuz 1959 Türkiye nin i Avrupa Birliği ne üyelik başvurusu Aralık 1999 Mart 2001 Mart 2001 Temmuz 2003 Aralık 2004 Helsinki

Detaylı