Yurtdışında Üniversite Eğitiminin Türkiye ye Göre Artıları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yurtdışında Üniversite Eğitiminin Türkiye ye Göre Artıları"

Transkript

1 Yurtdışında Üniversite Eğitiminin Türkiye ye Göre Artıları Size, bir insanın geleceğini belirleyen en önemli dönem olan üniversite eğitimi süreciyle ilgili doğru kararlar vermenize çok yardımcı olacak bir değerlendirme tablosu sunuyoruz. Bu tabloda YGS ve LYS sınavlarında istenilen başarıya ulaşılamadı diye, sırf üniversite eğitimi almış olmak için sıradan bir üniversitede istenilmeyen bir bölümde okumak la YGS ve LYS ile uğraşmadan yurtdışındaki YÖK denkliği olan üniversitelerde istenilen bölümde okuma yı pek çok kriter açısından değerlendirdik. Aşağıda bu inanılmaz farkları bulacaksınız: Kriter: Üniversiteyi kazanma veya başlama kolaylığı YGS ve LYS sınavları ile istenilen üniversiteyi ve bölüme kazanmak zor olduğu için istenmeyen bir üniversite ve bölümde okunulacak demektir. YGS ve LYS başarı şartı aranmadığı için yurtdışında kaliteli bir üniversitede istenilen bölümde eğitime başlamak çok kolaydır.

2 Kriter: Eğitim sürecinde başarılı olma Öğrenci, istemediği bölüm ve üniversitede okuduğu için derslerinde başarı göstermesi zordur. Öğrenci, kendisinin belirlediği bir üniversitede beğenerek seçtiği bölümde eğitim aldığı için başarılı olması kolaydır. Kriter: Eğitimi alınan meslekte başarılı olma Öğrenci; istemediği bir mesleğin eğitimini aldığı ve arzu etmediği bir meslek sahibi olduğu için, mezuniyet sonrası iş hayatında başarılı olma ihtimali düşüktür yıllık iş hayatı sürecini mutlu geçirme ihtimali de düşüktür. Bu, insanın yaşamını mutsuz ve başarısız geçirmesi anlamına gelir Öğrenci; severek yapacağı bir mesleğin eğitimini aldığı için büyük ihtimalle hem mesleğinde başarılı olacak hem de iş hayatını mutlu geçirecektir. Bu, kişinin yaşamının her alanına mutluluk ve başarı getirecektir. Bu mutluluk tek kişi ile sınırlı kalmayacak ona bu eğitim imkanını sunma özverisinde bulunan ailesi için de gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır. Kriter: Yıllık toplam maliyet Vakıf Üniversiteleri nde, eğitim + konaklama + yemek + diğer harcamalar dahil toplam maliyet ortalama olarak TL dir. (Maliyet detayları için Yıllık Maliyet Karşılaştırması tablosuna bakınız.) Ülkeden ülkeye farklılık göstermekle birlikte eğitim+konaklama+yemek+diğer harcamalar dahil yurtdışında okumanın toplam maliyeti TL ile TL arasında değişmektedir. (Maliyet detayları için Yıllık Maliyet Karşılaştırması tablosuna bakınız.)

3 Kriter: Eğitim süresi Lisans eğitimi süresi 4 yıldır. Yabancı dili yeterli olmayan öğrenciler için hazırlık eğitimi 1 yıldır. Lisans eğitimi süresi büyük çoğunlukla 3 yıldır. Yabancı dili yeterli olmayan öğrenciler için hazırlık eğitimi 1 yıldır. Kriter: 4 yıl sonunda elde edilenler Sadece diploma: Türkiye de öğrenci 4 yılın sonunda sadece bir diplomaya sahip olur. Dil eğitimi genellikle yetersiz verildiği ve pratik yapma imkanı bulunmadığı için iyi seviyede bir yabancı dile sahip olmak güçtür. Diploma + Çok iyi derecede en az 1 yabancı dil + 1 yıllık iş tercübesi bin Euro kazanç: Eğitim süresi 3 yıl olduğu için üçüncü yılın sonunda diplomasını alan öğrenci dördüncü yılını bir işte çalışıp, hem iş tecrübesi edinerek hem de bin Euro kazanarak geçirir. Böylelikle 3 yıl boyunca harcamış olduğu eğitim giderlerinin büyük bir kısmını geri kazanmış olur. Hem eğitim süresince hem de iş hayatında kullandığı yabancı dili de mükemmel hale gelir. Kriter: Diploma prestiji ve getirisi Türkiye deki sıradan bir üniversiteden alınan diplomanın iş dünyasında bir prestiji yoktur. Yüzbinlerce üniversiteli işsizin bulunduğu ülkemizde herhangi bir açıdan tercih sebebi oluşturmaz. İlerleyen iş yaşamında kariyer planına herhangi bir etkisi olmaz, kişinin meslek hayatında yükselmesine katkı sağlamaz. Öğrenci, yurtdışında YÖK denkliği olan bir üniversiteden mezun olduğunda hem Türkiye de hem de Avrupa Birliği üyesi olan istediği ülkede çalışabilir. Ayrıca pek çok üniversitenin verdiği diploma Amerika, Kanada, Avustralya tarafından da tanınmaktadır.

4 Kriter: Yabancı dil öğrenimi Öğrenci, Türkiye de yabancı dilin gramerini, dil yapısını iyi öğrense de pratik imkanı yoktur. Dolayısı ile öğrenci mezun olduğunda iyi seviyede bir yabancı dile sahip olabilme ihtimali düşüktür. Yurtdışındaki üniversitelerde eğitim dilinin İngilizce olmasının yanı sıra öğrenciler kendi sınıfları ve kampüslerinde de diğer öğrenci ve öğretim görevlileriyle İngilizce iletişim kurmak zorundadır. Ayrıca öğrenci yurtdışında, İngilizce dışında yaşadığı ülkenin dilini de zaman içinde farketmeden öğrenir. Kriter: Kazandırdığı vizyon ve kişisel gelişime katkısı Öğrencinin üniversite eğitimi sırasında kazanacağı vizyon ve kişisel gelişim kesinlikle okuduğu bölümden kaynaklanmaz, aksine tamamen hızlı gelişim çağında bir genç olarak 4-5 yılını geçirdiği kampüs ve kampüsün bulunduğu şehirden kaynaklanır. Aynı bölümü okusalar bile üniversite eğitimini İstanbul un merkezinde alan bir öğrenci ile Anadolu da bir kasabada alan bir öğrencinin veya İstanbul un çok dışında Beylikdüzü, Kurtköy gibi yerlerde eğitim alan bir öğrencinin vizyon ve kişisel gelişim anlamında kazandıkları arasında dağlar kadar fark vardır. Şehircilik, kültür, sanat, spor, tarih, ulaşım ve diğer çeşitli hizmetler açısından kötü yaşam standartları sunan bir kampüs ve bir şehir, öğrencinin vizyonu ve kişisel gelişimine bir katkı sağlamamakla birlikte öğrencide ciddi manada özgüven kaybına neden olur. Öğrencinin gelişim çağının en önemli 4-5 yılını geçirdiği kampüs ve şehir öğrenciye sunabildikleriyle öğrenciyi ciddi manada şekillendirir. Şehircilik, kültür, sanat, spor, tarih, ulaşım ve diğer çeşitli hizmetler açısından yüksek yaşam standartları sunan bir kampüs ve bir şehir kişiye sınırsız kazanımlar sağlar. Yurtdışında, köklü üniversitelerin modern kampüslerinde eğitim alırken aynı zamanda gelişmiş ülke standartlarındaki şehirlerde yaşayan öğrenci, kişisel gelişim açısından sınırsız kazanımlar elde eder, geniş bir vizyona sahip olur ve kültürel-sanatsal ve sportif imkanlardan faydalanarak kendini her açıdan geliştirme fırsatı bulur.

5 Kriter: Global dünyanın rekabetçi şartlarına uyumlu birey olarak yetişme Türkiye de geçmişi 3-5 yılı bile bulmayan, kurumsallaşmamış sıradan bir üniversitede verilen eğitimin ve sunulan imkanların yetersizliği; öğrencinin globalleşen ve hızla değişip gelişen dünyayı algılayabilmesini ve rekabetçi şartlarına uyum sağlamasını zorlaştırmaktadır. Öğrenci yurtdışında en az 50 yıl geçmişi olan, kurumsal kimliği oturmuş, eğitim kalitesi tescillenmiş, mezunları iş yaşamlarındaki başarılarından dolayı Nobel gibi çeşitli ödüllere layık görülmüş üniversitelerden mezun olur. Ayrıca öğrencinin bu enternasyonel ortamda 3-5 yıl boyunca çeşitli ülkelerden yüzlerce öğrenciyle arkadaşlık edip farklı kültürler tanıması, dünyanın değişik ülkeleri hakkında bilgi edinmesi büyük bir ayrıcalıktır. Kriter: Mezuniyet sonrası iş bulma kolaylığı Bilindiği üzere yüzbinlerce işsizin olduğu ülkemizde son 1-2 yıldır iş alımlarında üniversite mezunu olmak bir artı değer ifade etmemektedir. Şirketler işe alımlarda gazetelerin İnsan Kaynakları eklerinde sıkça görüldüğü üzere öğrencilerin belirli üniversitelerin (Boğaziçi, Sabancı, Fatih, Bilkent, Koç, ODTÜ gibi) mezunu olmasını şart koşmaktadır. Dolayısı ile sıradan bir üniversiteden mezun bir öğrenci için almış olduğu diploma, iş bulmak ya da daha iyi bir iş bulmak için bir değer ifade etmez. Yurtdışında YÖK denkliği olan bir üniversiteden mezun olan öğrencinin diploması Amerika, Kanada ve İngiltere nin yanı sıra tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde de tanınır. Öğrenci hem Türkiye de hem de tüm bu ülkelerde kamu sektöründe veya global şirketlerde rahatlıkla iş bulabilir. Öğrencinin Lisans eğitimi aldığı ülke, eğitim kalitesi, iyi derecede bildiği yabancı dil(ler) işe alımlarda tercih edilmesini sağlar. Kısaca, yurtdışında bir üniversiteden mezun öğrencinin iş bulması veya isteyip başvurduğu bir işe kabul edilmesi Türkiye veya Kıbrıs ta okuyan bir öğrenciye göre oldukça kolaydır.

6 Kriter: Mezuniyet sonrası iş hayatında gelir düzeyi Sıradan bir diploma, yabancı dil yetersizliği, vizyon ve kişisel gelişim açısından eksiklik, globalleşen dünyanın rekabetçi şartlarına uyum sağlamada zorlanma öğrencinin iş hayatında başarılı olabilmesi, yükselerek iyi pozisyonlara gelebilmesi önünde büyük bir engeldir. Sonuç, kişinin sıradan işlerde düşük bir gelir düzeyi ile çalışmasıdır. Türkiye ve KKTC nin aksine, yurtdışında YÖK denkliği olan bir üniversiteden mezun olan öğrenci; sahip olduğu özgüven ve vizyonun yanı sıra, 4 yılın sonunda elde ettiği prestijli bir diploma, çok iyi derecede en az bir yabancı dil, 1 yıllık iş tercübesi gibi özellikleri sayesinde iyi işlere kabul edilerek, iş hayatında kolay yükselerek daha iyi pozisyonlara gelir ve çok daha yüksek bir gelir düzeyine sahip olur Kriter: Sosyal statü Bir bireyin yaşam kalitesini, toplum içindeki yerini ve saygınlığını paradan ve güçten çok eğitim düzeyi ve kalitesi belirler. Her anne baba, çocuğunun toplum içinde yer edinmiş, kabul gören, saygın, gelir düzeyi ve yaşam standardı yüksek, refah ve mutluluk içinde yaşayan bir birey olmasını ister. Bunu da çok büyük oranda, gelişme çağında olan bireyin üniversite eğitiminin kalitesi ve kampüs yaşamının ona sundukları belirler. Hepimiz zenginlik ve güç sahibi olsa da eğitimi yetersiz, belli kültür düzeyinden yoksun kişilerin toplum içinde kendilerini ezik hissettiğini biliriz. Yurtdışında bir üniversiteden mezun olmakla karşılaştırılırıldığında sıradan bir üniversiteden mezun olmak o bireye sosyal statü açısından birşey kazandırmaz. n mezun olmak; sağladığı iyi eğitim, yurtdışı tecrübesi, kazandırdığı kültürel birikim ve toplum tarafından kabul gören prestijli bir diploma kişiye sosyal statü açısından çok şey kazandırır.

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları

İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları İngiltere de Üniversite Eğitiminin Avantajları Lisans eğitim 3 yıl! İngiltere'de lisans programları 3 yıl sürmektedir. Böylelikle Türkiye de 4 senede tamamlayacağınız üniversite eğitiminizi İngiltere'de

Detaylı

-AKADEMİK PROGRAMLAR-

-AKADEMİK PROGRAMLAR- VARNA İŞLETME ÜNİVERSİTESİ (VARNA UNIVERSITY OF MANAGEMENT VUM ) Varna İşletme Üniversitesi, Bulgaristan ın Varna, Dobrich ve Sofya şehirlerinde kampüsleri olan bir yüksek öğrenim kurumudur. 1996 yılında

Detaylı

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan On5yirmi5.com Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan Yurt dışında eğitimin en pahalı adresi yıllık 38 bin dolar ile Amerika, en ucuzu ise 4 bin 500 dolarla Kazakistan oldu. Yayın Tarihi : 12 Temmuz

Detaylı

Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans bölümü hakkında SIKÇA SORULAN SORULAR

Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans bölümü hakkında SIKÇA SORULAN SORULAR Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans bölümü hakkında SIKÇA SORULAN SORULAR 1- Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünde nasıl öğrenci olabilirim? CEVAP: AYAY Bölümüne Lise diploması ile başvurmak isteyenler,

Detaylı

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM

ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L. İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM ULTIMATE LANGUAGE SCHOOLS D O P İ N G D İ L İngilizce Eğitim Merkezi WWW. DOPINGDIL. COM KURUMSAL DopingDil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunu Öğretmenler Tarafından Kurulmuş İngilizce Uzmanı Dil Okuludur.

Detaylı

Yurtdışında Lise Eğitimi.

Yurtdışında Lise Eğitimi. Yurtdışında Lise Eğitimi www.facebook.com/yurtdisiacilim YURTDIŞINDA LİSE EĞİTİMİ Yurtdışında Lise Eğitimine Genel Bakış Yurtdışında Lise Eğitimi, bir öğrenci için kişisel geleceğinin belirlenmesi adına

Detaylı

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel

Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel Çeyrek asırdır Türkiye de eğitimin ciddi bir iş olduğunun farkında olan Bilfen Liseleri; evrensel ilkeler ışığında, spora, müziğe, sanata ve kültürel etkinliklere meraklı; yabancı dili iyi konuşan, akademik

Detaylı

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir?

Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Amerika da Üniversite Eğitimini Kimler Alablir? Üniversite eğitimi almak için Amerika gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Amerikan Üniversiteleri dünyaca tanınmış bir kaliteye sahip olmakla beraber dünyadaki

Detaylı

İçindekiler: 1. Genel Bilgi/Metodoloji 2. Profil değerlendirmesi 3. Öğrencilerin beklentileri ve üniversite değerlendirmesi 4.

İçindekiler: 1. Genel Bilgi/Metodoloji 2. Profil değerlendirmesi 3. Öğrencilerin beklentileri ve üniversite değerlendirmesi 4. Turkish Edition İçindekiler: 1. Genel Bilgi/Metodoloji 2. Profil değerlendirmesi 3. Öğrencilerin beklentileri ve üniversite değerlendirmesi 4. Eğitim ve Kariyer trendence radius of action over 530,000

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 On5yirmi5.com Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 Özel üniversiteler, kendilerini tercih edecek adaylara hangi olanakları sunuyor? Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2012 Salı (oluşturma : 11/22/2015) Gizem

Detaylı

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ

UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ UBC Derecenize Doğru İlk Adımınız BAŞLANGIÇ NOKTANIZ Uluslararası Birinci Sınıf Öğrencileri İçin Yenilikçi, Entegre Bir Program ULUSLARARASI PROGRAM UBC lisans programınıza İngilizce dil eğitimi ile akademik

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım..

Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Yükseköğretim Kurumlarımızın Mühendislik Fakültelerinin Kıymetli Dekanları ve Çok Değerli Hocalarım.. Sizlerle tekrar bir arada olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, hoş geldiniz diyor; şahsım ve

Detaylı

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR?

12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? 12. SINIFTA BİZİ NELER BEKLİYOR? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Oturum Sayısı 1. Oturum 2. Oturum Yabancı Dil Oturumu 23 HAZİRAN CUMARTESİ 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 10:15 24 HAZİRAN PAZAR 15:45 Temel Yeterlilikler

Detaylı

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur

7141 Sayılı Kanun çerçevesinde tarihinde kurulmuştur 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde 18.05.2018 tarihinde kurulmuştur Eğitim Faaliyetleri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Teknoloji Fakültesi Turizm Fakültesi Ali Fuat Paşa

Detaylı

14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu Prof. Dr.

14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu Prof. Dr. 14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu 7-1-2018 Prof. Dr. Mehmed Özkan Boğaziçi Universitesi Kampüs Alanları m2 Güney 267.115 Kuzey 56.680

Detaylı

Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi. Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.

Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi. Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. Karabük Üniversitesi / İşletme Fakültesi Girişimcilik Bölümü Merakınızın peşinden gidin: Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım. Einstein Geleceğin mesleğini arayan üniversite adaylarını,

Detaylı

MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır.

MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır. MESLEK SEÇİMİ MESLEK NEDİR? Meslek, bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi, beceri, ustalık, sevgi ve ilgi isteyen sürekli

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım;

Değerli Meslektaşlarım; KAPAK Değerli Meslektaşlarım; Türkiye nin en önemli hammadde kaynaklarından biri olan orman ve orman ürünlerini hayatımıza kazandıran Orman Endüstri Mühendisleri bu projede bölümünü, mesleğini ve derneğini

Detaylı

ANKARA İLİNDEKİ LİSE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ÜNİVERSİTE VE MESLEK SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

ANKARA İLİNDEKİ LİSE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ÜNİVERSİTE VE MESLEK SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER ANKARA İLİNDEKİ LİSE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ÜNİVERSİTE VE MESLEK SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Hacettepe Üniversitesi Psikometri Araştırma ve Uygulama Merkezi HÜPAM Projenin amacı lise öğrencilerinin

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER KAYIT İLE İLGİLİ İŞLEMLER ÜNİVERSİTEYE YGS, LYS İLE YERLEŞEN

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kamu Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER KAYIT İLE İLGİLİ İŞLEMLER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA

Detaylı

AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM

AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM PK. 13 - Köybasi Cad. 44, 34464 Yeniköy / Istanbul Tel.: (0090) 212 223 78 43 Fax: (0090) 212 223 34 69 E-mail :istanbul-kf@bmaa.gv.at Internet : http://www.austriakult.org.tr AVUSTURYA DA YÜKSEK ÖĞRENİM

Detaylı

İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri

İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri On5yirmi5.com İstediği üniversiteye giremeyenlere 4 farklı öneri İstediği üniversite ve bölüme yerleşemeyen adaylar yatay geçiş, dikey geçiş, çift anadal ya da yurtdışından Türkiye'deki üniversitelere

Detaylı

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Ofisi

T.C. BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Faaliyeti Nihai Rapor Formu 2014/2015 Değerli Hayat Boyu Öğrenme Programı-Erasmus Öğrencisi, Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, AB Hayat Boyu Öğrenme/Erasmus programına,

Detaylı

Bölge Uzmanı Nihai Form

Bölge Uzmanı Nihai Form Bölge Uzmanı Nihai Form KİŞİSEL BİLGİLER Ad: AHMET ENES Soyad: BAŞKAYA TC Kimlik No: 65950093052 Uyruk: TÜRK Cinsiyet: Erkek Doğum Yeri: İSTANBUL Doğum Tarihi: 10/04/1995 Telefon: 5346552122 Eposta Adresi:

Detaylı

ULUSLAR ARASI TICARET VE LOJISTIK YÖNETIMI BÖLÜMÜ STAJ PROGRAMI TANITIMI. ARŞ.GÖR.SAMET GÜRSEV sametgursev@gmail.com

ULUSLAR ARASI TICARET VE LOJISTIK YÖNETIMI BÖLÜMÜ STAJ PROGRAMI TANITIMI. ARŞ.GÖR.SAMET GÜRSEV sametgursev@gmail.com ULUSLAR ARASI TICARET VE LOJISTIK YÖNETIMI BÖLÜMÜ STAJ PROGRAMI TANITIMI ARŞ.GÖR.SAMET GÜRSEV sametgursev@gmail.com STAJ NEDEN YAPILIR? Teorik olarak görülen konuları pratik hale dönüştürmek Gerçek uygulamalardan

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı; lisans düzeyindeki öğrencilerin Uluslararası Antalya Üniversitesi

Detaylı

Oryantasyon 15 7-8 Eylül

Oryantasyon 15 7-8 Eylül Oryantasyon 15 Melikşah Üniversitesi ailesinin siz yeni öğrencileri için, 7-8 Eylül 2015 tarihlerinde Üniversiteyi Tanıma ve Uyum Günleri (Oryantasyon) Programı gerçekleştirilecektir. Bu program ile sizlere

Detaylı

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER

KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM. GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER KKTC de EĞİTİM ve ÖĞRENİM GÖRÜŞLER ve ÖNERİLER Prof.Dr. Ufuk TANERİ, IOM, HE 2003-03-14 Eğitim-Öğrenim Doğuş anı ndan başlayıp Ömür Boyu süren bir Süreç, yüzyılımız ve gelecek nesiller beklentilerinin

Detaylı

ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Çift Anadal Programı nın amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır.

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

Meslek seçmek;hayat biçimini seçmek demektir.bu nedenle doğru ve gerçekçi seçim yapılması önemlidir.

Meslek seçmek;hayat biçimini seçmek demektir.bu nedenle doğru ve gerçekçi seçim yapılması önemlidir. MESLEK SEÇİMİ Kişinin gelecekteki yaşam tarzını belirlenmesinde dönüm noktası olan mesleğini seçmesi; doğru ve isabetli karar vermesi tüm hayatının kalitesini ve mutluluğunu etkiler. Kişinin mutluluğunda

Detaylı

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 28.9.217 Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları 1 BÖLÜM-I I. YÖNETİM ANLAYIŞI Tablo 1. Saygın ve güvenilir

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ ve TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI ANABİLİM DALI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TC YABANCI ALES UYRUKLU UYRUKLU PUAN TÜRÜ İÇİ DIŞI İÇİ DIŞI PROGRAMA BAŞVURU

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak (04.07.2014 gün ve 05 Sayılı Senato Kararı) (08.05.2014 gün ve 03 Sayılı Senato Kararı) (11.10.2013 gün ve 07 Sayılı Senato Kararı (06.04.2012 gün ve 04 Sayılı Senato Kararı) (23.02.2012 gün ve 03 Sayılı

Detaylı

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu:

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu: Bölümümüzün Vizyonu: Uluslararası düzeyde ilişkiler kuran, üniversitemizin akademik, kültürel, kültürlerarası gelişim ve ilişkilerine katkı sağlayan bir bölüm olmak. Bölümümüzün Misyonu: Ulusal ve uluslararası

Detaylı

BATI AKDENİZ YURTDIŞI EĞİTİM RUSYA EĞİTİM REHBERİ

BATI AKDENİZ YURTDIŞI EĞİTİM RUSYA EĞİTİM REHBERİ 01.03.2017 BATI AKDENİZ YURTDIŞI EĞİTİM RUSYA EĞİTİM REHBERİ Rusyada Üniversite Eğitim Sistemi Rusya nın Eğitim ve resmi dili Rusçadır. Rusyada birçok bölümlerde rusça eğitim verilmektedir. Tıp Diş hekimliği

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2014 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMLARI

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Burada Geleceği İnşa Ediyoruz

Burada Geleceği İnşa Ediyoruz State University of New York un Bölge Üniversitesi Burada Geleceği İnşa Ediyoruz www.fmcc.suny.edu Hoş Geldiniz FM, öğrencilere başarıyı destekleyen bir ortamda, kaliteli bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır.

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Güz Yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN

HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN HANİFİ ÖZEL PSİKOLOJİK DANIŞMAN TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Test tekniğine dayalı sınavlarda

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Bilim/Sanat Dallarına Tezli Yüksek Lisans ile Doktora öğrencisi alınacaktır. LİSANSÜSTÜ

Detaylı

Almanya da Üniversite Kabul Kriterleri Puan Tablosu Güncelleme Eylül 2014

Almanya da Üniversite Kabul Kriterleri Puan Tablosu Güncelleme Eylül 2014 Almanya da Yüksek Öğrenim Almanya da Üniversite Kabul Kriterleri Puan Tablosu Güncelleme Eylül 2014 Dikkat! Bu tablo, Almanya da hangi üniversiteler var veya üniversite başvuruları nasıl yapılır konusunu

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak (22.06.2011 gün ve 06 Sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç MADDE 1-

Detaylı

Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: Faks:

Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: Faks: Tekeler Mah Karasu Cad no 31 Adapazarı SAKARYA Tel: 264.274 4820 Faks: 264.2816270 www.sakaryafatihl.meb.k12.tr/ OKULUMUZ Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak; 9 idarecimiz, 153 öğretmenimiz,

Detaylı

Program Özel Şartları ya da Türü. Eşdeğeri DOKTORA BAŞVURU, KAYIT VE SINAV TARİHLERİ

Program Özel Şartları ya da Türü. Eşdeğeri DOKTORA BAŞVURU, KAYIT VE SINAV TARİHLERİ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Yabancı ALES Sınav Tarihi ve Saati T.C. Yab.

Detaylı

DIŞ TİCARET MESLEK ELEMANI

DIŞ TİCARET MESLEK ELEMANI TANIM İhracat ve ithalat işlemleri konusunda çalışan kişidir. A-GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN Dış ticaret meslek elemanı, uluslararası mal alım-satımı için bağlantılar kurulması, gerekli sözleşmelerin

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerinin Bölüme İlişkin Bakış Açıları Yeşim Akbaş Kadriye Bilmece H. Kübra Polat Begüm Taşdan Bekir Us (Hacettepe Üniversitesi BBY Lisans

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. T.C. İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. PROGRAMIN ADI KONTENJANLAR

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İlk Yayın 20.12.2017 Sayfa 1/8 Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Bu yönerge

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Anabilim Dalı (Program) Eğitim Bilimleri

Detaylı

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 28.9.217 Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3-4 Dış Paydaş Toplumsal

Detaylı

13 Nisan 2011/04 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 3, Ek-2

13 Nisan 2011/04 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 3, Ek-2 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Çift Anadal Programı nın amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır.

Detaylı

En Gözde Üniversiteler2014

En Gözde Üniversiteler2014 2014 En Gözde Üniversiteler2014 En Gözde Üniversiteler 2014 Metodoloji ve Örneklem büyüklüğü Türkiye genelinde 89 üniversiteden öğrencilerin, kendi üniversiteleri ile ilgili 12 başlık halinde 56 soruyu

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI 02 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak bazı maddelerinde değişiklik yapılan 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında Ön

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde yürütülmekte olan lisans programlarındaki öğrencilerin

Detaylı

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak On5yirmi5.com Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak Yüksek lisans eğitiminize yurt dışında devam etmek istiyorsanız, işte bilmeniz gereken herşey... Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma (oluşturma : 8/18/2015)

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI (2015) GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI GÜMÜŞHANE DEKİ MESLEKİ EĞİTİMİN MEVCUT DURUMU, SORUN ALANLARI VE BU SORUNLARI GİDERMEYE YÖNELİK GELİŞTİRİLEBİLECEK POLİTİKALARA İLİŞKİN BİLGİ NOTU GÜMÜŞHANE DEKİ

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitü Yönetim Kurulu, Enstitü Müdürü Doç. Dr. Cevdet KIRPIK ın başkanlığında 20/04/2017 Perşembe günü saat:16.00 da toplanmış

Detaylı

Boş Kalan Kontenjanlar İçin Yedeklerin Başvuru Tarihi. Boş Kalan Kontenjanlar İçin Yedeklerin. Kontenjan. Özel Yetenek Sınavı Tarihi.

Boş Kalan Kontenjanlar İçin Yedeklerin Başvuru Tarihi. Boş Kalan Kontenjanlar İçin Yedeklerin. Kontenjan. Özel Yetenek Sınavı Tarihi. Beden Eğitimi Yüksekokulu Beden Eğitimi HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Beden Eğitimi Yüksekokulu Beden Eğitimi, Eğitim Fakültesi Müzik ve Resim-İş ile Devlet Konservatuarı Geleneksel

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR 208-209 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Anabilim Dalı (Program) Kontenjan ALES Puan Türü YDS/veya Eşdeğer

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı; lisans düzeyindeki öğrencilerin Uluslararası Antalya Üniversitesi

Detaylı

Uluslararası Öğrencilerin Ülke ve Üniversite Seçimlerini Etkileyen Faktörler

Uluslararası Öğrencilerin Ülke ve Üniversite Seçimlerini Etkileyen Faktörler Uluslararası Öğrencilerin Ülke ve Üniversite Seçimlerini Etkileyen Faktörler İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Yüksek Öğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Fakültesi 2 Giriş Dünyadaki hızlı

Detaylı

Yerleştiği Puan Türü

Yerleştiği Puan Türü İZMİR FEN LİSESİ LYS 2010 YERLEŞTİRME SONUÇLARI Say-2 Puanı Tercih Sırası Yerleştiği Puan Türü Yerleştiği Üniversite Yerleştiği Bölüm 575,000 1 MF-4 Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. 563,763

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi

Detaylı

YÜKSEK LİSANS BİLİM SINAV TARİHİ VE YERİ BİLİM SINAV TARİHİ SAAT YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DUYURULMASI

YÜKSEK LİSANS BİLİM SINAV TARİHİ VE YERİ BİLİM SINAV TARİHİ SAAT YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DUYURULMASI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU, BİLİM SINAVI, SONUÇ AÇIKLAMA VE KAYIT TARİHLERİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG)

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKÇİ (MOLEKÜLER BİYOLOG) TANIM Canlı hücre içindeki malzemeleri (DNA, Protein, Enzim vb.), hücre yapısının işlevini ve hücreler arasındaki etkileşimi laboratuar ortamında inceleyerek

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ (21.03.2017 gün ve 04 sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönergenin

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Programlarına kurum içinden ya da kurum dışından yatay

Detaylı

YATAY GEÇİŞ. (c) Öğrenci, kayıtlı bulunduğu programda almış olduğu bütün derslerden başarılı olmalıdır.

YATAY GEÇİŞ. (c) Öğrenci, kayıtlı bulunduğu programda almış olduğu bütün derslerden başarılı olmalıdır. YATAY GEÇİŞ A- Doğuş Üniversitesi Programlar Arası Yatay Geçiş DOÜ diploma programları arasındaki yatay geçiş başvurularında sağlanması gereken asgari koşullar aşağıda belirtilmiştir: a) Öğrenci, DOÜ deki

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Mevlana Değişim Programı Nedir? Küreselleşen dünyada herhangi bir coğrafi ve etnik sınır olmaksızın diploma denkliği

Detaylı

MAKEDONYA DA DİKEY GEÇİŞ & LİSANS PROGRAMLARI TANITIM KİTAPÇIĞI AKTİF YURTDIŞI EĞİTİM

MAKEDONYA DA DİKEY GEÇİŞ & LİSANS PROGRAMLARI TANITIM KİTAPÇIĞI AKTİF YURTDIŞI EĞİTİM MAKEDONYA DA DİKEY GEÇİŞ & LİSANS PROGRAMLARI TANITIM KİTAPÇIĞI AKTİF YURTDIŞI EĞİTİM 2015-2016 HAKKIMIZDA Aktif Yurtdışı Eğitim olarak, 8 seneden bu yana sahasında en kaliteli uluslararası kurumlar ile

Detaylı

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi

EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi 80 EK-2: İnşaat Mühendisliği Öğrenci Anketi Sayın İnşaat Mühendisi Adayı, İnşaat Mühendisliği Eğitimi Kurulu, İMO 40. Dönem Çalışma Programı çerçevesinde İMO Yönetim Kurulu nca İnşaat Mühendisliği Eğitimi

Detaylı

İNGİLİZ EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ YAŞ ARALIKLARI ve OKULLARA GENEL BAKIŞ

İNGİLİZ EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ YAŞ ARALIKLARI ve OKULLARA GENEL BAKIŞ ÜNİVERSİTE ÖNCESİ İNGİLTERE EĞİTİM SİSTEMİ GİRİŞ İngiltere deki üniversite öncesi (ilkokul, ortaokul, lise, lise hazırlık kategorisindeki) eğitim kurumları; sundukları hizmetin kalitesi ile tüm dünyada

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü Orta Doğu Teknik Üniversitesi *1956 yılında kurulmuştur. *Ankara, Erdemli ve Kuzey Kıbrıs olmak üzere 3 kampüsten oluşmaktadır. *26,500 kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır. *En yüksek puanlı

Detaylı

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz!

Alberta. Kanada'nın. Eyaletinde Eğitim Alın. Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Alberta'da Eğitim Kanada'nın Alberta Eyaletinde Eğitim Alın Sizi eyaletimizde eğitim görmeye davet ediyoruz! Dünyanın en iyileri arasında yer alan bir eğitim sistemine kayıt olun. Alberta Hükümeti tarafından

Detaylı

-1- Adres: A Blok AZ. Kat 1 Nolu Banko Oda: 12, TBMM, ANKARA Tel: +90 (312) (312) Faks: +90 (312) E-Posta:

-1- Adres: A Blok AZ. Kat 1 Nolu Banko Oda: 12, TBMM, ANKARA Tel: +90 (312) (312) Faks: +90 (312) E-Posta: -1- Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına ilişkin bu yıl da tartışmalar sürerken, asıl sınavı mezuniyet sonrası verecek olan üniversite adayları, iş bulabilmek için doğru bölüm ü seçebilme kaygısıyla

Detaylı

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI İKİNCİ ÜNİVERSİTE SINAVSIZ KAYIT İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri SEÇME SINAVI

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 27/12/2017 tarih ve 2017/14 sayılı kararı ile kabul

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

AMASYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları AMASYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları Program Anabilim Dalı ALES Taban Puanı ve Türü YDS-ÜDS Puanı Kontenjan Açıklama/Müracaat

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi Enstitülerinde

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS, ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS, ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ LİSANS, ÖNLİSANS DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, Acıbadem Üniversitesi lisans önlisans ve diploma

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Kişisel Dilekler Dilekler - Evlilik Türkçe Svahili Dilekler - Nişan Türkçe Svahili

Kişisel Dilekler Dilekler - Evlilik Türkçe Svahili Dilekler - Nişan Türkçe Svahili - Evlilik Tebrikler. Dünyadaki tüm mutluluklar üzerinizde olsun. Yeni evli bir çifti kutlarken kullanılır Tebrikler. Size düğün gününüzde en iyi dileklerimi sunarım. Yeni evli bir çifti kutlarken kullanılır

Detaylı