1) LCW NİN KURULUŞU. a) Tarihçesi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1) LCW NİN KURULUŞU. a) Tarihçesi"

Transkript

1

2

3 1) LCW NİN KURULUŞU a) Tarihçesi LC Waikiki, 1985 yılında bir Fransız markası olarak hayat buldu. Fransız tasarımcı George Amoual ve ortağı yeni bir marka yaratarak Fransız hazır giyim pazarına girmeye karar verdiler. Markalarının adını hazır giyim pazarına girmeye karar verdikleri dönemde gerçekleştirdikleri bir uçak seyahati sırasında buldu. Uçak yolculuğu sırasında okudukları dergideki ünlü Waikiki Plajı'nın tanıtımından büyük heyecan duyan iki ortak, hazırladıkları farklı tasarımlara Waikiki isminin çok uygun olacağını düşündü. Fransızca "arkadaşlar" anlamına gelen "Le Copains" kelimelerinin baş harflerinden oluşan "LC" kısaltmasını da eklediklerinde LC Waikiki markası yaratılmış oldu.

4 b) Ortaklık yapısı LC Waikiki ve Taha Tekstil işbirliği 1988 yılında artan üretim ihtiyacını karģılamak için Türk Ģirketi Taha Tekstil ile tedarikçi olarak çalıģmaya baģladı. Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim sektöründe geliģme yaģadığı, dünya piyasasında üretim ve hammadde gücü ile adını duyurmaya baģladığı bu yıllarda Taha Tekstil, LC Waikiki'nin beklentilerini fazlası ile karģılayarak iģbirliğini güçlendirdi. Taha Tekstil, LC Waikiki de yakaladığı baģarı ile yatırımlarını artırarak büyümeye baģladı ve dünyanın önemli markalarına fason üretim yapmaya basladi yılında Taha Grup un perakendecilik sektörüne girme stratejisi doğrultusunda mağazalar açmak ve LC Waikiki ürünlerini bayiler yerine kendi mağazalarında satmak hedefi ile Taha Grup bünyesinde Tema Mağazacılık A.ġ. kurulmuģtur Tema Tekstil bünyesinde 1993 yılında Türkiye de grubun ilk tasarım birimi kurulmuģtur. Taha Grup un yeni bir marka oluģturmak yerine, LC Waikiki markasının dünyadaki tüm isim haklarını satın almasına neden olmuģtur yılından itibaren de LC Waikiki, bir Türk markası haline dönüģmüģtür

5 Mevcut LC Waikiki markasına ek olarak Southblue ve XSide markalarıyla çocuk ve bebek giyim segmentlerinin yanı sıra, erkek/ kadın genç ve yetiģkinler pazarlarına da giriģ yapmıģtır. Ġlerleyen dönemlerde dünyaca ünlü markaların en önemli tedarikçileri arasında yer almayı baģaran Taha Grup, küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmak hedefi ile, 2006 yılından itibaren yurtdıģında da yatırım yapma kararı alarak, Mısır ve BangladeĢ te kurulan ilk üretim tesislerini faaliyete geçirmiģtir. LC Waikiki mağazalarının yönetiminden sorumlu Tema Mağazacılık A.ġ.'nin hisselerini elinde bulunduran Tema Holding A.ġ.'nin ortakları, Safranbolulu Dizdar ailesi ile Malatyalı Küçük ve Kısacık aileleridir.

6 LWC MİSYON VE VİZYONU MISYON: Ġyi giyinmek herkesin hakkı inancımızdan hareketle insanları; tarzları ve bütçelerine uygun giydirerek iyi hissettirmek VIZYON 2020 yılına kadar Avrupa nın en baģarılı üç giyim perakendecisinden biri olmak

7 ĠġLETMENĠN TEMEL DEĞERLERĠ Tüm iliģkilerde adil ve dürüst davranmak, Sürekli öğrenmeye, değiģime ve yeniliğe açık olmak, Karar ve uygulamalarda, veriye dayalı bilimsel yöntemleri kullanmak, Ġmkansız kavramının ardına sığınmamak, hiçbir Ģeyin imkansız olmadığına inanmak, Farklı kültürel, etnik, milli ve manevi değerlere saygılı olmak, ĠĢleri eğlenceli hale getirmeye çalıģmak ve severek yapmak, Tüm faaliyetleri yasal mevzuata uygun yürütmek, Ġnsan sağlığına ve çevreye duyarlı olmak, Yardıma ihtiyaç duyanlara yardımda bulunmak, KarĢılık beklemeden yardımda bulunabilmek, Uygulamalarda esneklik. Farklı kültürleri barındıran Ģirketimizde, BaĢka fikir, kültürel yaklaģım ve faklılıklara saygı ile Değerler ile yönetim anlayıģı, Ģirketimizi farklı kılan diğer yönetsel kalite unsurlarıdır.

8 ĠġLETMENĠN TEMEL DEĞERLERĠ Tüm iliģkilerde adil ve dürüst davranmak, Sürekli öğrenmeye, değiģime ve yeniliğe açık olmak, Karar ve uygulamalarda, veriye dayalı bilimsel yöntemleri kullanmak, Ġmkansız kavramının ardına sığınmamak, hiçbir Ģeyin imkansız olmadığına inanmak, Farklı kültürel, etnik, milli ve manevi değerlere saygılı olmak, ĠĢleri eğlenceli hale getirmeye çalıģmak ve severek yapmak, Tüm faaliyetleri yasal mevzuata uygun yürütmek, Ġnsan sağlığına ve çevreye duyarlı olmak, Yardıma ihtiyaç duyanlara yardımda bulunmak, KarĢılık beklemeden yardımda bulunabilmek, Uygulamalarda esneklik.

9 2001 KRĠZĠ SONRASI BAġARILI BÜYÜME Türkiye de yaģanan ġubat 2001 krizi sonrasında, insanların gelirlerinin ve alım güçlerinin düģmesi nedeniyle, hazır giyim baģta olmak üzere tekstil ürünlerine ayırdıkları bütçenin azaltılmasına paralel olarak, LC Waikiki markasının iç pazardaki satıģları da, kısa vadeli bir düģüģ yaģamıģtır.bu kriz sürecinde Ģirket yöneticileri bir araya gelerek, Türkiye deki bütün bayilerin, bayilik sözleģmelerini fesh etmeye karar vermiģler ve uygulanan bu sistemin yerine, kendi iģletecekleri Ģube dağıtım ağının kurulması çalıģmalarına baģlamıģlardır Tema Grup, LC Waikiki mağazaları ile 2004 yılı sonunda 255 milyon TL, 2005 yılı sonunda %35 artıģ ile 346 milyon TL, 2006 sonunda %43 artıģ ile 495 milyon TL, 2007 sonunda %45 lik artıģla 719 milyon TL, 2008 yılında %46 artıģla 1 milyar 49 milyon TL, 2009 sonunda %36 artıģ ile 1 milyar 428 milyon TL ve 2010 sonunda ise %48 büyüyerek 2 milyar 107 milyon TL ciroya ulaģtı. Tema Grup, bugün Türkiye de 69 ilde m2 satıģ alanı ve 350 i aģkın LC Waikiki mağazası ile milyonlarca insana hizmet veren sektör lideri bir mağaza zincirini yönetiyor. LC Waikiki, KMG tarafından hazırlanan ve 6 ayda bir yayınlanan Hazır Giyim Tüketim Endeksi Raporu nda 2004 yaz döneminden bu yana pazar liderliğini koruyor. Tema Grup bu yıl sonuna kadar 70 LC Waikiki mağazası daha açmayı hedefliyor

10 LCW NIN GENEL BAġARISI VE HEDEFĠ İLK AKLA GELEN MARKALAR DA 6. SIRADA Türkiye nin ilk akla gelen markaları araģtırmasında tüm sektörlerden ulusal ve global markalar arasında son iki yıldır üst üste 6 ıncı sırada TÜRKİYE NİN LOVEMARK I LC WAIKIKI 2011 yılında KMG-Ipsos AraĢtırma Ģirketi tarafından hazırlanan Türkiye nin LOVEMARK ları araģtırması sonucunda en beğenilen markalar sıralamasında hazır giyim sektöründe bir Lovemark olan LC Waikiki 2010 DA EN BEĞENİLEN ŞİRKET LC WAIKIKI Capital Dergisi tarafından bu yıl 11 cisi düzenlenen ve 618 Ģirketten orta ile üst düzey yöneticinin yanıtladığı anket, Türkiye nin en beğenilen ĢirketleriniortayakoymuĢtur DA 24. EN DEĞERLİ ŞİRKET LC WAIKIKI 2010 DA 24. EN DEĞERLİ ŞİRKET LC WAIKIKI Capital in 2010 yılında 5 incisini düzenlediği Türkiye nin En Değerli Markaları araģtırmasında LC Waikiki

11 2010 DA EN BÜYÜK 500 ŞİRKET ARASINDA LC WAIKIKI Tema mağazacılık, Fortune Türkiye dergisinin "En Büyük 500 Şirket" listesinde 2009 senesinde 38. sırada yer alırken, 2010 senesinde bir basamak atlayarak 37. sırada yer almıştır Araştırmaya göre Tema Mağazacılık olarak en çok kar eden 25 şirket içinde 11 inci, ihracatını en çok arttıran ilk 25 şirket içinde 18 inci, en fazla çalışanı olan ilk 25 şirket içinde 14 üncü sırada yer alıyor.

12 2010 DA EN BEĞENİLEN ÇOCUK MARKASI LC WAIKIKI 2010 yılında Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği tarafından yapılan En Beğenilen Marka Araştırmasın da en beğenilen çocuk markası seçildi.

13 Hedef Avrupa da ilk üç 2009 yılında yurt dışı yatırımlarına başlayan Tema Grup, Avrupa daki ilk LC Waikiki mağazasını Romanya da açtı. Bugün, Romanya, Irak, Arnavutluk, Kazakistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya ve Suriye olmak üzere 8 ülkede 23 mağazaya sahip olan Tema Grup, yurtdışındaki mağaza sayısını yıl sonuna kadar 35 e çıkarmayı planlıyor. Bu yıl içinde Mısır, Polonya ve Almanya da mağaza açmayı ve 2012 den itibaren Türkiye dışındaki pazarlarda hızla yayılmayı hedefleyen Tema Grup, 2020 yılına kadar Avrupa nın en başarılı üç giyim perakendecisinden biri olmak vizyonuyla hareket ediyor.

14 MAĞAZA ORTAMI Mağaza mimarisi, dizaynı, reyon tasarımı, mağazada kullanılan havalandırma sistemi ve mağazanın kokusu mağazada çalınan müzik vb. gibi öğeler, işletmelerin satışlarını başarılı bir biçimde artırmalarına katkı sağlayan önemli faktörler arasında yer almaktadır. Tüketicilerin büyük çoğunluğunun bir market veya mağazaya girdiklerinde, önce sola bakıp daha sonra sağa doğru ilerlediklerini ortaya koymaktadır Bayana satarsan, eşine ve çocuğuna da satarsın düşüncesiyle çok katlı mağazalarının giriş ve/veya ilk katı bayan reyonudur.

15 LCW KARĠYER FIRSATLARI Yeni mezunları alıp 6 ay boyunca eğittikten sonra mağazalarda 2. Müdür olarak LC Waikiki gerçekten de kariyer anlamında en alttan baģlayıp en tepe noktasına çıkabileceğiniz bir kariyer yolu sunabiliyor. Yönetici ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu anlamda baktığımızda MT(management training) programları iģe baģlatıyoruz. Bu 6 ay boyunca her ayın 3 haftasını sahada, bir haftasını merkezde geçiriyorlar. Bu sürecin ardından mezun olabilmeleri için tüm yöneticilerin karģısında bir sunum yapıyorlar. Bundan geçer not aldıklarında mağazalarda müdür olarak göreve baģlıyorlar. Yüzde 70 i MT programlarından, yüzde 30 u da iç terfi ile geliyor. Ġçeride de böyle bir terfi sistemleri var.satıģ danıģmanı olarak baģladığınız kariyeriniz içinde reyon yöneticisi, kasa sorumlusu, depo yöneticisi olabiliyorsunuz. Daha sonra çeģitli sınavlara giren ve eğitim alan çalıģanlarımız 2 ayın ardından girdikleri bir sınavın sonucunda mağazalarda ikinci müdür olarak kariyer hayatlarına devam edebiliyor.

16 LCW VE PROJELER Çevre, iş sağlığı ve güvenliği konularında yönetim değerlerimiz ve yaklaşımımızı; çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve toplumu kapsayacak şekilde ürün politikalarımıza yansıtmaktadırlar. Müşterilerinin sağlığını ve çevreyi korumak üzere 2005 yılında kendi bünyesinde kurduğu hem ülkemizde hem de dünyada bir ilk niteliği taşıyan ve İngiltere AkreditasyonKurumu (UKAS) tarafından akredite edilen ekoloji laboratuarı. Tüm çocuk ürünlerinin güvenli olmasını sağlamak amacıyla kordon, büzgü ipi ve aksesuarlardan kaynaklanan kazalar sonucu sıkışma, yanma, boğulma ve sağlık sorunları gibi her türlü riskin en aza indirilmesi için 14 yaşına kadar olan tüm çocuk ürünlerinin EN European Standard Çocuk Ürünleri Güvenliği ve BS 7907:2007 British Standart Çocuk Ürünlerinde Mekanik Güvenlik standartlarına uygun olarak tasarlanmasını ve üretilmesini sağlamaktadır.

17 Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Tema Grup, her yıl, vergi sonrası net karının yüzde 10 unu ihtiyaç sahipleri için ayni ve nakdi yardım olarak ayırmaktadır Tema Grup, yapılan yardımların yaklaşık yüzde 90 nını Kaymakamlıklara bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı okul yönetimlerinin belirlediği ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Tema Grup, her yıl, vergi sonrası net karının yüzde 10 unu ihtiyaç sahipleri için ayni ve nakdi yardım olarak ayırmaktadır LC Waikiki kalite politikası kapsamında mağazalardan gelen ürün iade ve değişim talepleri için kendine özgü bir sistem geliştirdi. Ürünlerini satış sonrasında iki yıl süresince garanti altındadır. Müşterileriniz bu süre içerisinde faturasız olarak da ürün iade edebiliyorlar.

18 LC Waikiki, Geleneksel 23 Nisan LC Waikiki ile Renkli Dünyalar Resim ġenliği yle Heryıl çocukları vitrinlere çağırıyor Çocukları yaratıcılıklarını sergilemeye teģvik ederek, onların kiģisel geliģimlerine katkıda bulunmak ve 23 Nisan haftasında mağazalarda eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla ilk kez 2006 yılında uygulanan projedir.

19 ĠNSAN KAYNAKLARI STRATEJĠSĠ a) Lc waikiki Yönetici Adayı Seçme Süreci b) Lc Waikiki Yönetici Adayı Eğitim ve GeliĢim Süreci c) Lc waikiki Yönetici Adaylarında Aranılan Nitelikler Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilme Türkiye nin her ilinde görev almayı kabul etme Seyahat engeli olmama Kariyerini mağazacılık sektöründe geliştirmeyi amaçlama

20 LCW EĞĠTĠM VE GELĠġĠM a. Eğitim vegeliģim Programları Şirket vizyon, misyon ve stratejileri doğrultusunda hazırlanan eğitimlerin ihtiyaç belirleme aşamasında; kurum bünyesinde gerçekleştirilen analiz çalışması, performans değerlendirmeleri, kariyer planları ve sektördeki gelişmeler dikkate alınmaktadır b. Genel Oryantasyon Programları Tema ailesine yeni katılan çalışanlarımıza şirket kültürü, temel yönetmelikler, departmanların işlevleri, kilit görevleri, performans hedefleri vb. konuların anlatıldığı bilgilendirme ve uyum programlarıdır. c. Bireysel Oryantasyon Programları Genel Oryantasyon Programları. Bu programın temel amacı; yeni çalışanların işe ve kuruma uyumunu sağlamaktır. d. Teknik Eğitimler Mevcut veya ileride sahip olacakları görevleri eksiksiz yerine getirebilmeleri için düzenlenen teknik yetkinlik geliştirme programlardır. e. Yönetici GeliĢtirme Programları Tema Mağazacılığı 2020 vizyonuna ulaştıracak yöneticilerin hazırlanması için düzenlenen geliştirme programlarıdır.

21 f. Yabancı Dil Çalışanların yabancı dil seviyesini yükseltmek amacıyla yabancı dil eğitim kuruluşları ile ihtiyaçlara yönelik dil eğitimleri düzenlenmektedir. Ayrıca yabancı çalışanları için çeşitli seviyelerde Türkçe eğitimler verilmektedir. g. Koçluk İhtiyaç duyan yöneticilere, yönetsel yetkinliklerini geliştirmek amacıyla ihtiyacı koçluk desteği verilmektedir. h. E-eğitimler LC Waikiki, çalışanlarının eğitiminde 2011 yılı itibariyle e-öğrenme sistemlerini de kullanmaya başlamıştır. Çalışanlar, LC Waikiki Akademi e-öğrenme platformu üzerinden kendilerine atanmış eğitimlere erişebilmekte ve bunları tamamlayabilmektedir i. Ġç Terfi Programları ii. Şirketimizce belirlenmiş kriterlere uygun adaylar, değerlendirmeye alınır. Değerlendirmeler sonucunda yeterli başarıyı gösteren adaylar, eğitim programına katılırlar. iii. j. Mağaza Müdürü YetiĢtirme Programları iv. Program, 2011 yılında 23. gruba kadar ulaşmış ve yüzlerce mağaza yöneticisi yetiştirilmiştir. Perakendede kariyer yapmayı planlayan ve aranan kriterlere sahip olan adaylar, iş tecrübesine sahip olmadan da,

22 Çalışanlar alttan yukarıya doğru hiyerarşik dizildiğinde en altta part-time çalışanlar vardır.en alt grup çalışanın aldığı ücret şekli 320 lira aylık ek olarak 120 liralık multinet kartı 60 tl AGİ(asgari geçim indirimi) ve performansa göre prim alınmaktadır. Bu prim bazi mağazalarda havuz primidir.havuz priminde tüm satislar bu havuzda toplaniyor ve çalışılan güne bağlı olarak bölünüyor Part time çalışanlar ise aylik maximum 120 saat calisiyorlar. Tam süreli çalışanlarda asgari ücret 240 tl multinet onun disinda asgari geçim indirimi almaktadırlar.

23 Bir üst hiyerarşide Reyon yoneticileri, kasa ve depo sorumlularidır.aylik 1200 tl maas arti prim AGI ve 240 tl multinet Magazalarin ikinci mudurleri ve birinci mudurleri merkezin koydugu aylik kota uzerinde prim veriliyor 1. Mudurler yuzde Mudurlere yuzde 35 ni aliyor. Yoğun dönemlerde destek elemanı alınmaktadır. Bu elemanlar taseronlardan desteklenmektedir. Bunlarda günlük 30 lira ücret almaktadırlar. Taşeron işçiler için sigorta primi yatirilmaktadır.kendi isçileri icin geçerli olan tüm destekler veriliyor i aşkın çalışanı vardır

24 Verilen kotalari aşan elemanlara hediye veriliyor. Denetleme merkezden hiyerarsik şekilde denetleniyor denetleme sonucunda olumlu rapor alınan mağaza müdürlerine 1 aylik maas verilmektedir. Bir günlük bile olsa tüm çalışanlara ister tam süreli ister part time sosyal sigorta primi ödenir. Kurumsal yapı olşalarının sağladığı avantajdır.

25

ġġrket TANITIMI VĠZYON 10 yıl içinde 10 önemli ülkede markalaģarak gerçek bir dünya markası olmak.

ġġrket TANITIMI VĠZYON 10 yıl içinde 10 önemli ülkede markalaģarak gerçek bir dünya markası olmak. ġġrket TANITIMI VĠZYON 10 yıl içinde 10 önemli ülkede markalaģarak gerçek bir dünya markası olmak. MĠSYON Jean e meydan okumaktalar.günlük giyimin en Ģık ve rahat tasarımlarını 365 gün en uygun fiyatlarla

Detaylı

BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM?

BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM? BU KADAR YÖNETİCİYİ NASIL BULURUM? Yetenek Seçimi ve Gelişiminde Teknosa Uygulaması HR Dergi Seçme Yerleştirme Zirvesi 21 Eylül 2012 Asena YALINIZ İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı İçindekiler Teknosa

Detaylı

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK YURTİÇİ KARGO

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK YURTİÇİ KARGO ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK YURTİÇİ KARGO ALĠ ARIMAN:2008463007 OSMAN KARAKILIÇ:2008463066 MELĠK CANER SEVAL: 2008463092 MEHMET TEVFĠK TUNCER:2008463098 ŞİRKET TANITIMI 1982 yılında Türkiye'nin ilk

Detaylı

Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07

Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07 Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07 Adnan Erdoğmuş İK Müdürü, HP Türkiye 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Bambaşka bir şirket

Detaylı

TÜRK PERAKENDE SEKTÖRÜ VE BEKLENTİLERİMİZ

TÜRK PERAKENDE SEKTÖRÜ VE BEKLENTİLERİMİZ TÜRK PERAKENDE SEKTÖRÜ VE BEKLENTİLERİMİZ Türkiye de perakende sektörü, 300 milyar dolara ulaşan büyüklüğü, 365 bin mağaza sayısı ve 2009-2013 yılları arasında yıllık bileşik %7 büyüme ile öne çıkan sektörler

Detaylı

AKZO NOBEL KEMĠPOL KĠMYA SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ.

AKZO NOBEL KEMĠPOL KĠMYA SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. AKZO NOBEL KEMĠPOL KĠMYA SANAYĠ VE TĠCARET A.ġ. Tarihçe 1982 Kemipol A.ġ. %100 Türk sermayeli bir Ģirket olarak Otomotiv ve Sanayi Boyaları alanında faaliyet göstermek üzere Ġzmir de kuruldu. Genel Sanayi

Detaylı

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK PROF.DR.MUSTAFA YAŞAR TINAR

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK PROF.DR.MUSTAFA YAŞAR TINAR ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK PROF.DR.MUSTAFA YAŞAR TINAR 2008463096 SAİM ŞENOL 2008463085 KÜBRA ÖZKAN 2008463056 MERAL GÜLTEKİN 2008463071 SİNEM KISACIK 1944 yılında Abdurrahman SARAR'ın Eskişehir'de

Detaylı

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN Stratejik Pazarlama Planlaması Tolga DURSUN 1 İŞLETME YÖNETİM SÜRECİ PLANLAMA UYGULAMA DENETLEME o Amaçları Belirleme o Strateji ve taktikleri belirleme Örgütleme Kadrolama Yürütme Performans sonuçlarını

Detaylı

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye

REKABET. Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi. Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye REKABET Tüketicinin rekabetteki kaldıraç etkisi Fulya DURMUŞ, GfK Türkiye 1 Hemen her ürüne, markaya her yerden ulaşabiliyoruz Ben yine çarşıdaki ayakkabıcıya gideyim Biliyorum o telefonu istiyorsun ama

Detaylı

KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN ELÇİSİ: KURUMSAL AKADEMİLER. GÜLPERİ TANDAR LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Profesyonel Koç

KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN ELÇİSİ: KURUMSAL AKADEMİLER. GÜLPERİ TANDAR LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Profesyonel Koç KÜLTÜREL DÖNÜŞÜMÜN ELÇİSİ: KURUMSAL AKADEMİLER GÜLPERİ TANDAR LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Profesyonel Koç 01. Köklü Akademi Olmanın İncelikleri Stratejik Ortaklık Misyonu Kurum Kültürünü Dönüştürme

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Özgörkey Otomotiv Yetkili Satıcı ve Yetkili Servisi

Özgörkey Otomotiv Yetkili Satıcı ve Yetkili Servisi Özgörkey Otomotiv Yetkili Satıcı ve Yetkili Servisi Grup ÇekoL : Ebru Tokgöz Gizem Şimşek Özge Bozdemir Emel Sema Tarihçe Temelleri 1951 yılında, Gruba ismini veren Erdoğan Özgörkey tarafından atılan

Detaylı

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol

1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1960 lardan... 1966: İlk Türk yapımı otomobil; Anadol 1966 yılında, Koç Topluluğu, ilk Türk yapımı otomobil Anadol u Otosan A.Ş. fabrikalarında üretti. Büyük bir coşkuyla karşılanan ve üretildiği yıllar

Detaylı

İş ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği Eğitimi

İş ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği Eğitimi İş ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği Eğitimi Günümüz piyasasında İş Dünyası nın en önemli ihtiyaçlarından biri Sosyal Güvenlik alanında uzmanlaşmış, nitelikli Personel istihdam edilmesidir. Sosyal Güvenlik

Detaylı

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk AHZIRLAYANLAR 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk Bu araştırmamızda size kurumsal ve geleneksel olarak yönetilen iki firmanın ücret, ücret belirleme ve ücretin

Detaylı

D.E.Ü. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ÜCRET GRUBU. Ücret Sistemleri ve Verimlilik. Prof.Dr. Mustafa Yaşar TINAR

D.E.Ü. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ÜCRET GRUBU. Ücret Sistemleri ve Verimlilik. Prof.Dr. Mustafa Yaşar TINAR D.E.Ü. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ÜCRET GRUBU Ücret Sistemleri ve Verimlilik Prof.Dr. Mustafa Yaşar TINAR Fatma ASLAN 2008463012 H.Özlem ANDİÇ 2008463006 Burcu DOYURAN..2008463041

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

T.C. EKONOMĠ BAKANLIĞI. Ġhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C. EKONOMĠ BAKANLIĞI. Ġhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C. EKONOMĠ BAKANLIĞI Ġhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Vizyonumuz Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlayarak,

Detaylı

BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BARMAN TEKNİK İNŞAAT ENDÜSTRİSİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 2014 Hakkımızda Uluslararası konsorsiyumlarda inşaat şirketlerinin organizasyonları ile çalışma fırsatı bulan kurucular proje uygulama sahalarında

Detaylı

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / 2016 Türkiye nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasının 16 ncısında dikkat çekici değişimler var. 2013, 2015 yıllarının lideri Koç Holding, liderlik koltuğuna iyice yerleşti.

Detaylı

BİROL ÇAVUŞLAR HASAN ÜNAL KENAN BULUT FATİH ÇORAK

BİROL ÇAVUŞLAR HASAN ÜNAL KENAN BULUT FATİH ÇORAK BİROL ÇAVUŞLAR HASAN ÜNAL KENAN BULUT FATİH ÇORAK 1950 yılında Tokat Erbaa da doğan Hüseyin ÖZDİLEK Tütün tarımıyla uğraşan üç çocuklu bir ailenin oğlu.babasını 12 yaşında kaybeden ÖZDİLEK in bundan sonraki

Detaylı

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK 2008463026 NUR BANU BURAK 2008463050 SİNEM GÖKSU 2008463052 GONCA GÜLENÇ 2009463126 VİLDAN BAL

ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK 2008463026 NUR BANU BURAK 2008463050 SİNEM GÖKSU 2008463052 GONCA GÜLENÇ 2009463126 VİLDAN BAL ÜCRET SİSTEMLERİ VE VERİMLİLİK 2008463026 NUR BANU BURAK 2008463050 SİNEM GÖKSU 2008463052 GONCA GÜLENÇ 2009463126 VİLDAN BAL TARİHÇESİ 2003 yılı Temmuz ayında kurulmuş olan, Kaynak Holding bünyesinde

Detaylı

LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU

LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU 1 MİSYON Hasta odaklı yaklaşımı temel alan; kişisel tercihlere, kültürel, dini ve dil beklentilerine göre uygun hale getirilmiş dünya standartlarında

Detaylı

Küme Yönetimi URGE Proje Yönetimi. Kümelenme Bilgi Merkezi Deneyimleri

Küme Yönetimi URGE Proje Yönetimi. Kümelenme Bilgi Merkezi Deneyimleri Küme Yönetimi URGE Proje Yönetimi Kümelenme Bilgi Merkezi Deneyimleri Temel Ġlkeler Mevcut durumun değiģmesi kolay değildir, ZAMAN ve ÇABA gerektirir. DeğiĢimden ziyade DÖNÜġÜM, EVRĠM sürecidir. BaĢarı

Detaylı

Perakendenin en büyük 100 firması belli oldu, zirvede BİM var

Perakendenin en büyük 100 firması belli oldu, zirvede BİM var 05.01.2016 Perakendenin en büyük 100 firması belli oldu, zirvede BİM var Perakendenin en büyük 100 firması belli oldu, zirvede BİM var Perakende dünyasını buluşturan dergi Perapost, araştırma şirketi CRIF

Detaylı

KİŞİSEL BAKIM VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş.

KİŞİSEL BAKIM VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş. KİŞİSEL BAKIM VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş. GİRİŞ HAKKIMIZDA MARKALAR ve ÜRÜN GRUPLARI GLOBAL FAALİYET AĞI VE PAZAR KONUMU ÖDÜLLER SERTİFİKALAR KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK GİRİŞ Sora Grup firmalarından

Detaylı

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN

FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN 74 KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET RAPORU biz değilsek KIM FINANS SEKTÖRÜNDE HIZMET AĞINI SÜREKLI GELIŞTIREREK, MÜŞTERISINE EN IYI ÜRÜN VE HIZMETI SUNMAK IÇIN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BIZIZ KOÇ HOLDİNG 2014 FAALİYET

Detaylı

Çalışan Bağlılığı. İçerik. Four Seasons Hotel in Başarısı: HR Dergi- Çalışan Bağlılığı Zirvesi. Four Seasons Otel Zinciri Four Seasons Otel Istanbul

Çalışan Bağlılığı. İçerik. Four Seasons Hotel in Başarısı: HR Dergi- Çalışan Bağlılığı Zirvesi. Four Seasons Otel Zinciri Four Seasons Otel Istanbul Four Seasons Hotel in Başarısı: Çalışan Bağlılığı HR Dergi- Çalışan Bağlılığı Zirvesi Arzu Pervizpour Dedeoğlu Four Seasons Hotel Istanbul İçerik Four Seasons Otel Zinciri Four Seasons Otel Istanbul Sayılarla

Detaylı

* İnsan Kaynakları alanında çalışmak isteyen tüm Öğrenci ve Yeni Mezunlar,

* İnsan Kaynakları alanında çalışmak isteyen tüm Öğrenci ve Yeni Mezunlar, İNSAN KAYNAKLARI UZMANLIĞI EĞİTİMİ Rekabetçi ve etkin süreç yönetimi için öncelikli olan entellektüel sermaye olarak kabul edilen insan kaynağı yönetiminde doğru stratejiler oluşturmak günümüz başarılı

Detaylı

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN)

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Strateji GeliĢtirme Dairesi BaĢkanlığı. ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) ÇALIġANLARIN MEMNUNĠYETĠNĠ ÖLÇÜM ANKET FORMU (KAPSAM ĠÇĠ ÇALIġANLAR ĠÇĠN) Düzenleme Tarihi: Bingöl Üniversitesi(BÜ) Ġç Kontrol Sistemi Kurulması çalıģmaları kapsamında, Ġç Kontrol Sistemi Proje Ekibimiz

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

SATIŞ YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI

SATIŞ YÖNETİMİ MESLEK ELEMANI TANIM İşletmelerin pazarlama ve satış birimlerinde, satışların planlanması ve siparişlerin alınması gibi işleri yürüten kişidir. A- GÖREVLER KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN - Satışların yapılmasını planlar.

Detaylı

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. 01.01.2012 31.03.2012 Ara Dönem Faaliyet Raporu

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. 01.01.2012 31.03.2012 Ara Dönem Faaliyet Raporu Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. 01.01.2012 31.03.2012 Ara Dönem Faaliyet Raporu Kurumsal Künye Ticaret Unvanı Merkez Adresi Bağlı Bulunduğu Ticaret Sicili Memurluğu : Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. : Teknosa

Detaylı

TEKNOSA HALKA ARZ DEĞERLENDİRME RAPORU. Şirket Profili: Halka Arz Detayları. Halka Arz Fiyat Aralığı: 7,00-8,25 TL

TEKNOSA HALKA ARZ DEĞERLENDİRME RAPORU. Şirket Profili: Halka Arz Detayları. Halka Arz Fiyat Aralığı: 7,00-8,25 TL TEKNOSA Halka Arz Fiyat Aralığı: 7,00-8,25 TL Şirket Profili: TEKNOSA, 2000 yılında Sabancı Holding bünyesinde 5 mağaza ile faaliyete başlamıştır. 2011 sonu itibariyle 72 ilde 269 mağazası ve 128.311 m

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart 2010 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür'ün Mart 2010 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

MAKEL DÜNYASININ MİMARİ BOYUTU

MAKEL DÜNYASININ MİMARİ BOYUTU MAKEL DÜNYASININ MİMARİ BOYUTU MAKEL DÜNYASININ MİMARİ BOYUTU THE NETHERLANDS Dünya için üretiyoruz! "Dünya için üretiyoruz" sloganı ile Türkiye ve dünya pazarlarında faaliyet gösteren MAKEL bugün olduğu

Detaylı

SİLVERLİNE ENDÜSTRĠ VE TĠCARET ANONĠM

SİLVERLİNE ENDÜSTRĠ VE TĠCARET ANONĠM SİLVERLİNE ENDÜSTRĠ VE TĠCARET ANONĠM ġġrketġ 01.01.2009/31.12.2009 DÖNEMĠ FAALĠYET RAPORU Mustafa LAÇĠN Genel Müdür Değerli Ortaklarımız; 1994 yılında aspiratör üretimi ile baģlayan yolculuğumuza 2009

Detaylı

Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48

Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48 Küresel Düşün, Profesyonel Hareket Et fcc@fcc.com.tr www.fcc.com.tr Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48 Fagelviksvagen 9c

Detaylı

11.04.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

11.04.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 11.04.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ ġubat ayı cari iģlemler açığı piyasa beklentisi olan -3,1 Milyar doların hafif üzerinde ve beklentilere yakın -3,19 milyar dolar olarak geldi. Ocak-ġubat cari iģlemler

Detaylı

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ

ÖĞRETMENLİK MESLEK BİLGİSİ DERSLERİ ÖĞRETMENİ TANIM ÇalıĢtığı eğitim kurumunda; öğrencilere eğitim ve öğretim teknikleri ile ilgili eğitim veren kiģidir. A- GÖREVLER Öğretmenlik meslek bilgisi dersleri ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranıģların,

Detaylı

Uzun Vadeli Sürdürülebilir Kar Marjı

Uzun Vadeli Sürdürülebilir Kar Marjı Arçelik Grubu Yatırımcı Sunumu Önemli Başlıklar Temel YapıtaĢları 2011 2.Çeyrek GeliĢmeleri Uzun Vadeli Sürdürülebilir Kar Marjı 2011 Beklentileri Toplam ciro bazında Avrupa nın en büyük 3. Beyaz Eşya

Detaylı

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA

BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA BİRLİKTE TOPLANTILARI- ÇİMSA 4/20/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.19 2015-2016 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri, Fark Yaratan İK Projeleri kategorisinde başarı ödülü alan Çimsa nın, 2017 yılında

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2012 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet

Detaylı

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU

MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU MERRILL LYNCH MENKUL DEĞERLER A.ġ. YÖNETĠM KURULU EYLÜL 2008 ARA DÖNEM FAALĠYET RAPORU I. SUNUġ 1. Tarihsel GeliĢim, Ortaklık Yapısı ve Sermaye ve Ortaklık Yapısı DeğiĢimleri Merrill Lynch Menkul Değerler

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ FELSEFESİ,TEMEL İLKELERİ,VİZYONU MEHMET NURİ KAYNAR TÜRKIYE NIN GELECEK VIZYONU TÜRKĠYE NĠN GELECEK VĠZYONU GELECEĞIN MIMARLARı ÖĞRETMENLER Öğretmen, bugünle gelecek arasında

Detaylı

OKYANUS İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMLERİ İŞ ANALİZLERİ VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI

OKYANUS İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİMLERİ İŞ ANALİZLERİ VE İŞ TANIMLARININ HAZIRLANMASI OKYANUS Okyanus İnsan Kaynakları Eğitimleri İş Analizleri, İş Tanımları Mülakat Teknikleri Yetkinlik Yönetimi Performans Yönetimi Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi İnsan Kaynaklarına Geçiş İŞ ANALİZLERİ

Detaylı

ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ. EKOTEN TEKSTĠL A.ġ.

ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ. EKOTEN TEKSTĠL A.ġ. ÜCRET SĠSTEMLERĠ VE VERĠMLĠLĠK DERSĠ EKOTEN TEKSTĠL A.ġ. HAZIRLAYANLAR 2008463084 Gizem Özen 2008463055 Tuğba Gülseven 2009463097 Huriye Özdemir 2007463066 Raziye Sinem Sağsöz SUN GRUBU ŞİRKETLERİ SUN

Detaylı

Yayın hayatına 07 Temmuz 2007'de başlayan KANAL 35, geçen kısa süre içerisinde katettiği mesafe ile bölgenin en güçlü kanalları arasına girmeyi,

Yayın hayatına 07 Temmuz 2007'de başlayan KANAL 35, geçen kısa süre içerisinde katettiği mesafe ile bölgenin en güçlü kanalları arasına girmeyi, Yayın hayatına 07 Temmuz 2007'de başlayan KANAL 35, geçen kısa süre içerisinde katettiği mesafe ile bölgenin en güçlü kanalları arasına girmeyi, teknik olanakları ve profesyonel kadrosuyla da önce İzmir,

Detaylı

Stratejik Planlamada İletişimin Önemi

Stratejik Planlamada İletişimin Önemi Stratejik Planlamada İletişimin Önemi STRATEJİ nedir? Şirketin amaç ve hedeflerini belirler Amaç ve hedefleri hangi amaçlarla nasıl ulaşılacağını gösterir Şirketin içinde bulunduğu pazarı ve çevresini

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2011 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

01.01.2012-31.12.2012 FAALĠYET RAPORU

01.01.2012-31.12.2012 FAALĠYET RAPORU Sayfa No:1 ĠSTANBUL PORTFÖY YÖNETĠMĠ A.ġ. 01.01.2012-31.12.2012 FAALĠYET RAPORU Faaliyet Raporu Ġçeriği 1. Raporun Dönemi 2. Ortaklığın Ünvanı 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan

Detaylı

GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ

GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ GLOBAL MARKA İÇİN GLOBAL PERAKENDE SİSTEMİ Modern Yönetim Yaklaşımları İle Bir Dünya Markasının Modern Yönetim ve Global Perakende Yapısını Kurmaya Yönelik Değişim Projesi Dr. Abdurrahman Baş www.abdurrahmanbas.com

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

Müşteri Memnuniyetinde Etkinlik. 24 Mayıs 2011 İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (Şişli)

Müşteri Memnuniyetinde Etkinlik. 24 Mayıs 2011 İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (Şişli) Müşteri Memnuniyetinde Etkinlik 24 Mayıs 2011 İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi (Şişli) Genel Bilgiler - KalDer Yapı ve çalışma tarzı Yönetim Kurulu - Yürütme Kurulu Şubeler dahil toplam çalışan sayımız

Detaylı

E ş d e ğ e r i l a ç a l a n ı n d a s i z i n i ç i n s ayg ı n b i r o r t a k o l m ay ı h e d e f l i y o r u z

E ş d e ğ e r i l a ç a l a n ı n d a s i z i n i ç i n s ayg ı n b i r o r t a k o l m ay ı h e d e f l i y o r u z Z E N T İ VA YA B A K I Ş E ş d e ğ e r i l a ç a l a n ı n d a s i z i n i ç i n s ayg ı n b i r o r t a k o l m ay ı h e d e f l i y o r u z Polonya Büyük Britanya France Portekiz Çek Cumhuriyeti Almanya

Detaylı

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin!

Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! Multinet in faydalar dünyasını keşfedin! 444 87 36 Multinet Çağrı Merkezi Şirketlere, müşterilerine, üye işyerlerine ve çalışanlarına fayda sağlayan ve katma değerli çözümler sunan Multinet ile tanışın.

Detaylı

İKEA'nın 2020 hedefi 50 milyar euro

İKEA'nın 2020 hedefi 50 milyar euro İKEA'nın 2020 hedefi 50 milyar euro Dünya genelinde 298 mağazası olan İsveçli ev mobilyaları grubu IKEA, önümüzdeki 20 sene içinde satışlarını beş kat artırmayı hedefliyor. "IKEA daha çok küçük, müşterilerin

Detaylı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ im im Hiç T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ İDARİ PERSONEL MEMNUNİYET ANKETİ Göreviniz: Görev Yaptığınız Birim: Yaşınız: 8-30 3-40 4-50 5-60 6 ve üstü Cinsiyetiniz: Kadın Erkek Marmara Üniversitesi'ndeki Hizmet

Detaylı

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı.

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı. Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar, İstanbul, 14 Temmuz 2008 Öncelikle Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza katılımınız için çok teşekkür

Detaylı

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz.

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz. bankacılık ve sigortacılık Müşteri odaklı yaklaşımlarımız, güçlü finansal yapımız, milyonlarca aktif müşteri sayımızla Türkiye nin lider bankacılık ve sigortacılık grubu olarak anahtar biziz! Yapı Kredi

Detaylı

Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017

Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017 Saat ve Saat A.Ş. Kurumsal Hizmetlerimiz 2017 Hakkımızda Saat&Saat 1971 yılından beri saat sektöründe lider firma olarak faaliyet göstermektedir. Kurumsal yapısı ve müşteri memnuniyeti odaklı felsefesiyle

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ

SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ SINIFTA ÖĞRETĠM LĠDERLĠĞĠ Doç. Dr. Yücel GELĠġLĠ G.Ü.MEF. EĞĠTĠM BĠLĠMLERĠ BÖLÜMÜ Öğretimde Liderlik 1 Liderlik kavramı Liderlik kavramı yöneticiyle eģ tutulan kavram olmakla beraber aralarında ciddi fark

Detaylı

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program

Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Marmara Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Corporate Communication & Brand Management Program Amaç Kurumsal iletişim bir kuruluşun hedeflediği kitleye

Detaylı

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ dan, Röportaj Konumuz Olan 2014 Yılı Değerlendirmeleri ve 2015 Yılı Hedefleriyle İlgili Bilgiler Aldık. Firmanız

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ÜCRET SİSTEMLERİ ve VERİMLİLİK DERSİ FİRMA İNCELEMESİ İncelenen Firma: FEZA İNŞAAT TİC. TUR. VE SAN. LTD. ŞTİ. İŞLETME HAKKINDA GENEL DURUM İşletmemiz kuruluş itibariyle

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Kalite Geliştirme ve İzleme Birimi TARİH : / /20 NASIL BİR SİSTEM UYGULANACAK? Performans değerlendirmesinde açık değerlendirme sistemi uygulanacaktır. Bu nedenle önce personel kendisini değerlendirecek, sonrada aşağıda belirtilen şekliyle

Detaylı

Hangi Banka Kaç Eleman Alacak?

Hangi Banka Kaç Eleman Alacak? On5yirmi5.com Hangi Banka Kaç Eleman Alacak? İşsizliğin giderek arttığı şu günlerde bankalardan güzel bir haber geldi. 2010 yılı pek çok banka kadrosuna yeni elemanlar katacak... Yayın Tarihi : 20 Aralık

Detaylı

KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli. 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası

KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli. 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası KalDer Yenileşim ve Yaratıcılık Paneli 06 Mayıs 2011 İstanbul Sanayi Odası Genel Bilgiler - KalDer Kuruluş : 1990 Yapı ve çalışma tarzı : Yönetim Kurulu - Yürütme Kurulu Şubeler dahil toplam çalışan sayımız

Detaylı

bonprix sonunda Türkiye de!

bonprix sonunda Türkiye de! bonprix sonunda Türkiye de! Thomas Carroux İstanbul, 18 Ekim 2011 BONPRIX YE Titel der Präsentation HOS GELDİNİZ bonprix» Hesaplı moda satan uluslararası çok kanallı perakende satış mağazasıdır.» 22 ülkede

Detaylı

KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SAN. ve TİC. A.Ş.

KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SAN. ve TİC. A.Ş. Halka Arz Bilgi Notu KİLER ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ GIDA SAN. ve TİC. A.Ş. HALKA ARZ BİLGİLERİ Halka Arz Tarihi 20-21 Ocak 2011 Halka Arz Fiyat Aralığı Halka Arz Şekli Piyasa Değeri (TL) Halka Arz Büyüklüğü

Detaylı

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi

OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3. Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi OKULLARDA GELİŞİMSEL ve ÖNLEYİCİ PDR-3 Prof. Dr. Serap NAZLI Ankara Üniversitesi KGRP de 5 Ana Müdahale Doğrudan müdahaleler: 1. Psikolojik danıģma 2. Sınıf rehberliği Dolaylı müdahaleler: 3. Konsültasyon

Detaylı

Kurumsal Eğitimlerimiz

Kurumsal Eğitimlerimiz 2017 Kurumsal Eğitimlerimiz İçindekiler YÖNETİCİLİK ve YÖNETİM BECERİLERİ EĞİTİMLERİ... 11 Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi... 11 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimi... 12 Yönetimde Temel Yaklaşımlar

Detaylı

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU

VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU VAKIF PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. 01/01/2010 31/12/2010 FAALİYET RAPORU 1- Raporun dönemi, ortaklığın unvanı, dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen formundan

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Emre ARSLANBAY Unvanı : Uzman Konu : Hollanda ÇalıĢma Ziyareti Görev Yeri : HOLLANDA Görev Tarihi : 05-10.03.2017 RAPOR

Detaylı

TÜRKİYE TİCARET MERKEZİ KOBİ REHBERLİĞİ ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ AVRUPA YAPILANMASINA İLİŞKİN ŞİRKET TANITIMI

TÜRKİYE TİCARET MERKEZİ KOBİ REHBERLİĞİ ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ AVRUPA YAPILANMASINA İLİŞKİN ŞİRKET TANITIMI TÜRKİYE TİCARET MERKEZİ KOBİ REHBERLİĞİ ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ AVRUPA YAPILANMASINA İLİŞKİN ŞİRKET TANITIMI TÜRKİYE TİCARET MERKEZİ AVRUPA KOBİ REHERBERLİĞİ ve DANIŞMANLIK YAPILANMASI ŞİRKETLERİ EAG

Detaylı

Takdim Sırası. * Sanal Organizasyon ve Özellikleri. * Elektronik Ticaret. * Elektronik Ticaret Türleri. * Türkiye de Elektronik Ticaret 2/28

Takdim Sırası. * Sanal Organizasyon ve Özellikleri. * Elektronik Ticaret. * Elektronik Ticaret Türleri. * Türkiye de Elektronik Ticaret 2/28 Takdim Sırası * Sanal Organizasyon ve Özellikleri * Elektronik Ticaret * Elektronik Ticaret Türleri * Türkiye de Elektronik Ticaret 2/28 Sanal Organizasyonlar * Sanal (Virtual) : Fiilen mevcut olmayan

Detaylı

1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU

1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU TURKISH BANK A.ġ. 1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU A-BANKAMIZDAKĠ GELĠġMELER 1-ÖZET FĠNANSAL BĠLGĠLER Bankamızın 2008 yıl sonunda 823.201 bin TL. olan aktif büyüklüğü

Detaylı

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. 01.01.2012 30.06.2012 Ara Dönem Faaliyet Raporu

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. 01.01.2012 30.06.2012 Ara Dönem Faaliyet Raporu Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. 01.01.2012 30.06.2012 Ara Dönem Faaliyet Raporu Kurumsal Künye Ticaret Unvanı Merkez Adresi Bağlı Bulunduğu Ticaret Sicili Memurluğu : Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. : Teknosa

Detaylı

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER

VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER VİZYON VİZYON VE DEĞERLER DEĞERLER Önsöz Sevgili Çalışma Arkadaşlarım, Şirketimiz için net stratejik öncelikler ve iddialı hedef ler belirledik. Henkel de iş performansımızı arttırmamızda, önceliklerimizi

Detaylı

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI DOĞAN GRUBU İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI Sayfa : 1/7 1. AMAÇ Bu politikanın amacı Doğan Grubu olarak tüm şirketlerimizde İnsan Kaynakları yönetiminde uyguladığımız değerleri açıklamaktır. 2. KAPSAM Doğan

Detaylı

Basın Sohbet Toplantısı. 14 Temmuz 2009, İstanbul

Basın Sohbet Toplantısı. 14 Temmuz 2009, İstanbul Basın Sohbet Toplantısı 14 Temmuz 2009, İstanbul Kuruluş : 7 Ocak 2009 Internet Adresi : www.tuyid.org Posta Adresi : Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul Telefon : (212) 278 30

Detaylı

MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA AÇARAK REKORA KOŞUYOR

MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA AÇARAK REKORA KOŞUYOR Basın Bülteni 8 Aralık 2011 Türkiye yi Dünya daki üç stratejik ülkeden biri olarak belirleyen Media-Saturn Holding, 2012 de de Türkiye de hızlı büyümesini sürdürecek. MEDIA-SATURN TÜRKİYE 12 GÜNDE 4 MAĞAZA

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2009 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür'ün Eylül 2009 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Farklılığı İK ve İş olan dergi

Farklılığı İK ve İş olan dergi Farklılığı İK ve İş olan dergi Yayın hayatına 1996 yılında start veren HRdergi, İnsan Kaynakları ve yönetim ile ilgili tüm gelişme ve yenilikleri okurlara duyurmak adına her geçen gün kendini yeniliyor.

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2011 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında Özet Bilgi

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında Özet Bilgi Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında Özet Bilgi 1. Halka Arz Verileri Halka Arz Verileri İhraççı Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş Halka Arz Şekli Ortak Satışı Satan Ortak Blue International Holding

Detaylı

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi :

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Mevcutta ekip yöneten veya gelecekte ekip yönetimi rollerine hazırlanan çalışanlar Mevcut rolünde

Detaylı

TÜRKİYE BOYA VE GIDA SANAYİNİN ÖNCÜSÜ YAŞAR HOLDİNG 70 YAŞINDA

TÜRKİYE BOYA VE GIDA SANAYİNİN ÖNCÜSÜ YAŞAR HOLDİNG 70 YAŞINDA Basın Bülteni 28 Kasım 2015 Yaşar Holding 70. kuruluş yıldönümünü, Çeşme Altın Yunus Oteli nde gerçekleştirilen törenle kutladı. Törene Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar da katıldı. TÜRKİYE

Detaylı

AR&GE BÜLTEN 2010 ġubat EKONOMĠ ĠZMĠR FĠNANS ALTYAPISI VE TÜRKĠYE FĠNANS SĠSTEMĠ ĠÇĠNDEKĠ YERĠ

AR&GE BÜLTEN 2010 ġubat EKONOMĠ ĠZMĠR FĠNANS ALTYAPISI VE TÜRKĠYE FĠNANS SĠSTEMĠ ĠÇĠNDEKĠ YERĠ ĠZMĠR FĠNANS ALTYAPISI VE TÜRKĠYE FĠNANS SĠSTEMĠ ĠÇĠNDEKĠ YERĠ Erdem ALPTEKĠN Türk finans sistemi incelendiğinde en büyük payı bankaların, daha sonra ise sırasıyla menkul kıymet yatırım fonları, sigorta

Detaylı