hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kurma ve destek kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kurma ve destek kılavuzu"

Transkript

1 hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kurma ve destek kılavuzu

2 2 Telif hakkõ bilgisi Telif Hakkõ Hewlett-Packard Company 2001 Tüm haklarõ saklõdõr. Telif haklarõ kanunlarõnda izin verilenler dõşõnda, önceden alõnmõş yazõlõ izin olmadan, çoğaltmak, uyarlamak ya da çevirmek yasaktõr. Ticari markalar Microsoft, Windows, ve Windows NT, Microsoft Corporation'õn ABD'deki tescilli ticari markalarõdõr. EnergyStar, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Kurumu'nun (Environmental Protection Agency- EPA) kayõtlõ hizmet markasõdõr. Burada adõ geçen tüm diğer ürünler, ilişkili firmalarõn ticari markalarõ olabilir. Garanti Bu belgede verilen bilgiler, önceden haber verilmeden değiştirilebilir. Hewlett-Packard, bu bilgilerle ilgili ne şekilde olursa olsun herhangi bir garanti vermemektedir. HEWLETT-PACKARD, ÖZELLİKLE SATILABİLİRLİK VE BELLİ BİR AMACA UYGUNLUKLUK KONUSUNDA HERHANGİ BİR ZIMNİ GARANTİ VERMEMEKTEDİR. Hewlett-Packard, bu bilgilerin verilmesi ya da kullanõlmasõyla bağlantõlõ olduğu ileri sürülen hiçbir doğrudan, dolaylõ, tesadüfi, sonuçta ortaya çõkan ya da diğer zarardan sorumlu değildir. ABD İÇİN UYARI HÜKÜMET KULLANICILAR: SINIRLI HAKLARA SAHİP TİCARİ BİLGİSAYAR PROGRAMI: Kullanõmõ, çoğaltõlmasõ ya da Devlet tarafõndan bilgilerinin açõğa çõkarõlmasõ, DFARS 'ün Teknik Veri Haklarõ Maddesinin (c) (1) (ii) bentlerinde verilen sõnõrlamalara tabidir. Bu ürün tarafõndan taranan malzemeler, telif hakkõ yasasõ gibi devlet yasalarõ ya da diğer yönetmeliklerle korunuyor olabilir. Tüm bu tür yasalara ve yönetmeliklere uymak, yalnõzca müşterinin sorumluluğundadõr.

3 3 1 Yükleme Yükleme ve sorun giderme Bu bölüm, tarayõcõnõn yüklenmesi ve yükleme sõrasõnda ortaya çõkabilecek sorunlarõn çözülmesiyle ilgili bilgiler içermektedir. Yüklemeden sonraki kullanõm sorunlarõ için kullanõcõ el kitabõna bakõn. Tarayıcının ve aksesuarların yüklenmesi Başlamadan önce Bilgisayarõnõzda USB ya da paralel arabirim bağlantõsõ bulunduğundan emin olun. Bilgisayarõnõzda varsa önceden yüklenmiş HP tarama yazõlõmlarõnõ kaldõrõn. Tarayõcõyõ bir Macintosh bilgisayara bağlõyorsanõz ve bu tarayõcõ Mac OS'u destekliyorsa, Macintosh CD'sini ve belgelerini bulun. "Yalnõzca bazõ modeller" notundan etkilenen tarayõcõ modellerinin ayrõntõlõ bir listesini görmek için kullanõcõ el kitabõ'na bakõn. Sistem gereksinimleri Tarayõcõnõn gönderildiği kutunun içine bakõn.

4 4 Yükleme ve sorun giderme 1. Kutunun içindekileri kontrol edin OBB DA paralel kablo DA konumlandõrma plakasõ CD-ROM tarayõcõ USB kablosu güç kablosu HP Scanjet 4400c serisi ya da 5400c serisi tarayõcõ HP Precisionscan Pro CD-ROM USB kablosu Paralel kablo (yalnõzca bazõ modeller) Güç kablosu Aksesuarlarõyla HP Scanjet Saydam Adaptörü (DA) (yalnõzca bazõ modeller) HP Scanjet Otomatik Belge Besleyici (OBB) (yalnõzca bazõ modeller)

5 Yükleme ve sorun giderme 5 2. Yazılımın yüklenmesi a Açõk olan tüm programlarõ kapatõn. b Kendi dilinize uygun HP Precisionscan Pro CD-ROM'unu bulun. c CD-ROM'u bilgisayarõnõza yerleştirin. Ekrandaki yönergeleri uygulayõn ya da yükleme programõ otomatik olarak başlamazsa: Başlat menüsünde Çalõştõr'õ tõklayõn ve şunu yazõn: x:setup.exe. X, CD-ROM sürücünün harfini göstermektedir. Not: Yükleme programõ, hangi bağlantõ türünü kullanmanõz gerektiğini belirtecektir. 3. Tarayıcının kilidinin açılması (yalnızca bazı modeller) Tarayõcõnõn alt tarafõndaki kilidi bulun ve parmağõnõzla kilidi kapalõ durumdan açõk duruma getirin. Kilit tam açõk konumda değilse, tarama yapmaya çalõştõğõnõzda gõcõrtõlõ sesler duyarsõnõz.

6 6 Yükleme ve sorun giderme 4. OBB'nin Takılması (yalnızca bazı modellerde) Tarayõcõnõz bir OBB ile birlikte geldiyse ya da ayrõca bir OBB satõn aldõysanõz, OBB'yi tarayõcõya takõn. Birden fazla sayfa taramak için OBB'yi kullanõn. a OBB'yi tarayõcõya takõn. b OBB kablosunu, tarayõcõ üzerindeki portuna takõn. c OBB portu Giriş tepsisini, OBB'ye takõn. Giriş tepsisinin üzerindeki tõrnaklarõ, OBB üzerindeki yuvalara yerleştirin. Klik sesi duyana kadar, giriş tepsisini yavaşça itin. Kullanõm talimatlarõ için kullanõcõ el kitabõna bakõn.

7 Yükleme ve sorun giderme 7 5. Arabirim kablosunun bağlanması Windows: Yazõlõm yüklemesi sõrasõnda, siz bir arabirim bağlantõsõ seçersiniz ya da yükleme yazõlõmõ sizin için bir tane seçer. USB için aşağõdaki yönergeleri kullanõn. Paralel bağlantõ için, "Paralel Bağlantõ Kullanõyorsanõz. bölümüne bakõn. USB için: USB Kablosunu, tarayõcõ üzerindeki USB bağlantõ noktasõyla, bilgisayar üzerindeki USB bağlantõ noktasõ arasõna takõn. Paralel Bağlantõ Kullanõyorsanõz: a Bilgisayarõ kapatõn. Yazõcõnõz YOKSA, c adõmõna geçin. b Yazõcõnõn paralel kablosunu, bilgisayarõnõzdan çõkartõn ve tarayõcõ üzerindeki paralel bağlantõ noktasõna takõn (yazõcõ simgesi). c Bir paralel kabloyu, tarayõcõnõn üzerindeki diğer paralel bağlantõ noktasõyla (bilgisayar simgesi) bilgisayarõn üzerindeki paralel bağlantõ noktasõnõn arasõna takõn. USB kablosunu BAĞLAMAYIN. Not: Tarayõcõnõzla birlikte bir paralel kablo verilmediyse ve paralel bağlantõ kullanmanõz gerekiyorsa (USB bağlantõnõz yoksa), doğru paralel kabloyu nasõl satõn alabileceğinizle ilgili bilgiler için beni oku dosyasõna bakõn (HP parça numarasõ C9874A). paralel bağlantõ USB bağlantõ

8 8 Yükleme ve sorun giderme 6. Güç kablosunun bağlanması a Güç kablosunu tarayõcõyla, bir dalgalõ akõm koruyucusu ya da kolayca ulaşõlabilen bir topraklõ priz arasõna bağlayõn. Bunu yaptõğõnõzda tarayõcõ açõlõr. b Bilgisayarõ kapattõysanõz, şimdi yeniden başlatõn. Not: Bilgisayar yeni donanõmõ algõladõğõnda, bir dosyanõn bulunamadõğõnõ gösteren mesaj görebilirsiniz. Bu mesajõ kaldõrmak için, gözat'õ tõklayõp CD-ROM sürücünüze geçin ve iletişim kutusunu kapatmak için Tamam'õ tõklayõn.

9 Yükleme ve sorun giderme 9 7. Taramanın başlatılması Aşağõdakilerden birini seçin: Tarayõcõ düğmeleri. Ön paneldeki aşağõdaki düğmelerden birine basarak, doğrudan hedefe tarayabilirsiniz: Tarayõcõ düğmelerine genel bir bakõş için kullanõcõ el kitabõna bakõn. HP Precisionscan Pro yazõlõmõ. Taradõğõnõz görüntüyü görmek ya da değiştirmek için bu yazõlõmõ kullanõn. 8. DA'nın takılması (isteğe bağlı) (yalnızca bazı modeller) 35 mm dialar ya da negatifler taramak için: a DA kablosunu, tarayõcõ üzerindeki portuna takõn. DA portu b Bilgisayarõ kapattõysanõz, şimdi yeniden başlatõn. c HP Precisionscan Pro yazõlõmõnõ çalõştõrõn ya da yeniden başlatõn. Kullanõm talimatlarõ için kullanõcõ el kitabõna bakõn.

10 10 Yükleme ve sorun giderme Yardım ve Destek bulmak Ürün desteği ve özellikler için 21 sayfada "Destek, garanti ve özellikler" bölümüne bakõn. Yüklemedeki sorunlarõ gidermek için, bu bölümde daha sonra verilecek bilgilere bakõn. Tarayõcõnõz hakkõnda daha fazla bilgi almak için kullanõcõ el kitabõna bakõn. Tarama fikirleri, ipuçlarõ ve isteğe bağlõ aksesuarlar için adresindeki HP Scanjet web sitesine girin. Web'de müşteri desteği için adresine girin. HP Photo Printing yazõlõmõ, yalnõzca bazõ ülkelerde İngilizce olarak bulunmaktadõr. Kendi dilinizde yardõm almak için tarayõcõda Fotoğrafõ Yeniden Bas düğmesine basõn, Help'i (Yardõm) ve ardõndan Quick Reference Guide'yi (Hõzlõ Başvuru Kõlavuzu) tõklayõn.

11 Yükleme ve sorun giderme 11 Temel yükleme sorunlarını gidermeyi gerçekleştirmek Tarayõcõ ya da yazõlõm çalõşmõyorsa, ilk olarak bu adõmlarõ gerçekleştirin: Tarayõcõ ve çalõşan bir elektrik prizi ya da açõk durumdaki dalgalõ akõm koruyucusu arasõnda, bir güç kablosunun sõkõca takõlõ olduğunu kontrol edin. Tarayõcõyõ, evrensel seri yol (USB) ya da paralel giriş/çõkõş (G/Ç) arabirimlerinden birini kullanarak düzgün ve sõkõ bir şekilde bilgisayara bağladõğõnõzdan emin olun. 13 sayfada "Arabirim bağlantõlarõnõ kullanmak" bölümüne bakõn. Tarayõcõdan yüksek bir gõcõrtõlõ ses çõkõyorsa, tarayõcõnõn kilidinin açõk olduğundan emin olun. Kilidi açõk konuma kaydõrõn. Güç kablosunu tarayõcõdan çõkartõn ve bilgisayarõ kapatõn. 30 saniye bekledikten sonra, sõrasõyla güç kablosunu yeniden tarayõcõya takõn ve bilgisayarõ çalõştõrõn. Yükleme dosyalarõ hatalarõyla karşõlaşõrsanõz ya da tarama yazõlõmõ çalõşmazsa, tüm programlarõn kapalõ olduğundan emin olun ve aşağõdaki adõmlarõ gerçekleştirin: a b c d e Bilgisayarõnõzda HP tarama yazõlõmõnõn daha önceki herhangi bir sürümü yüklüyse, bu yazõlõmõ kaldõrõn. (Yazõlõmõ kaldõrmak için, yazõlõmla birlikte verilmiş yönergeleri uygulayõn.) Başlat'õ tõklayõn, Ayarlar'a geçin, Denetim Masasõ'nõ tõklayõn, Ekle Kaldõr simgesini (Windows 95, Windows 98 ve Windows NT için) ya da Değiştir'i (Windows 2000 ve Windows Millennium (Me) için) çift tõklayõn. Karşõlama ekranõndan sonra, ikinci ekranda görülen Onar seçeneğine çift tõklayõn. (Onar seçeneği, yazõlõmõ, ilk kez yüklediğinizde belirlediğiniz seçeneklerle yeniden yükleyecektir.) Ekrandaki talimatlarõ izleyin. Yükleme dosyalarõyla ilgili hatalar almaya devam ediyorsanõz ya da tarama yazõlõmõ çalõşmõyorsa, HP tarama yazõlõmõnõ kaldõrõn ve yeniden yükleyin. bölümüne bakõn. 20 sayfada "Yazõlõmõn kaldõrõlmasõ"

12 12 Yükleme ve sorun giderme Bilgisayarõnõzõn asgari sistem ihtiyaçlarõnõ karşõladõğõndan emin olun. Tarayõcõnõn gönderildiği kutunun içine bakõn. Yeterli sabit disk alanõna sahip değilseniz, gereksiz dosyalarõ kaldõrõn ya da yazõlõmõ farklõ bir disk sürücüye yükleyin. Paralel kablo kullanõyorsanõz, yalnõzca aygõtla birlikte verilen ya da HP'nin açõkça onayladõğõ güç kaynağõnõ, kablolarõ ve aksesuarlarõ kullanõn. Yükleme sõrasõnda "Hedef Dizin Geçersiz" ya da " Program Klasörü Geçersiz" gibi bir mesaj alõrsanõz, geçerli bir hedef klasör adõ yazõn, Gözat'õ tõklayarak geçerli bir klasör bulun ya da varsayõlan değerlere geri dönün. Hedef klasörünün adõnda şu karakterler bulunamaz: /, \, :,?, *,<, >,, ya da. Arabirim bağlantõlarõyla ilgili daha gelişmiş yardõma ihtiyacõnõz varsa, USB ve paralel kablo uyumluluklarõ ve sorun giderme için 13 sayfada "Arabirim bağlantõlarõnõ kullanmak" bölümüne bakõn. İhtiyacõnõz olan sorun giderme bilgilerini burada bulmazsanõz, en son bilgiler için HP Precisionscan Pro Beni Oku dosyasõnda bakõn. Tarayõcõnõzla birlikte bir paralel kablo verilmediyse ve paralel bağlantõ kullanmanõz gerekiyorsa (USB bağlantõnõz yoksa), doğru paralel kabloyu nasõl satõn alabileceğinizle ilgili bilgiler için beni oku dosyasõna bakõn (HP parça numarasõ C9874A).

13 Yükleme ve sorun giderme 13 Arabirim bağlantılarını kullanmak Tarayõcõ, en iyi başarõm için önerilen USB arabirimi bağlantõsõ kullanõlarak bilgisayara bağlanabilir. Tüm modellerde paralel arabirim bağlantõsõ da bulunmasõna karşõn yalnõzca bazõ modellerle birlikte paralel kablo verilmektedir. Tarama yazõlõmõ için yükleme programõnõ çalõştõrdõğõnõzda, program, bilgisayarõnõzõn USB desteği olup olmadõğõnõ kontrol eder. Yükleme programõ USB bulamadõğõnõ bildiren bir mesaj veriyorsa ve siz bu bağlantõ türüne sahip olduğunuzu düşünüyorsanõz 14 sayfada "USB uyumluluğunun doğrulanmasõ" bölümüne bakõn. Paralel bağlantõyla ilgili sorunlar yaşõyorsanõz 15 sayfada "Paralel bağlantõ uyumluluğunun doğrulanmasõ" bölümüne bakõn.

14 14 Yükleme ve sorun giderme USB uyumluluğunun doğrulanması Tarayõcõ, USB arabirimi bağlantõsõ kullanõlarak bilgisayara bağlanabilir. Bilgisayarõnõz aşağõdaki gereksinimleri karşõlõyorsa USB bağlantõsõnõ kullanabilirsiniz: Bilgisayarõn arka tarafõnda bir USB bağlayõcõ olmalõdõr (aşağõya bakõn). Bilgisayarda, Microsoft, Windows 98, Windows 2000 ya da Windows Me çalõşõyor olmalõdõr. Not: Windows 95 ve Windows NT 4.0 işletim sistemleri USB bağlantõlarõnõ desteklememektedirler. Bilgisayarõn BIOS'unda USB etkinleştirilmiş olmalõdõr. Bazõ eski bilgisayarlarda bu seçenek devre dõşõdõr. Bilgisayarõnõzla birlikte gelen belgelere bakõn. BIOS'u değiştirdiyseniz, bilgisayarõ yeniden başlatõn ve yazõlõmõ tekrar yükleyin. USB yine de algõlanamadõysa, 11 sayfada "Temel yükleme sorunlarõnõ gidermeyi gerçekleştirmek" bölümüne bakõn ya da paralel bağlantõ kullanõn. 15 sayfada "Paralel bağlantõ uyumluluğunun doğrulanmasõ" bölümüne bakõn. Tarayõcõdaki USB port Bilgisayardaki USB port

15 Yükleme ve sorun giderme 15 Paralel bağlantı uyumluluğunun doğrulanması Tarayõcõ, paralel arabirimi bağlantõsõ kullanõlarak bilgisayara bağlanabilir. Ürünle birlikte kutudan çõkan ya da HP tarafõndan açõkça onaylanan paralel kabloyu kullandõğõnõzdan emin olun. Tarama yazõlõmõ yüklemesi sõrasõnda paralel seçtiyseniz ya da bilgisayarõnõz aşağõdakilerden birine ya da her ikisine birden uyuyorsa, paralel arabirim bağlantõsõ kullanmanõz gerekmektedir: Bilgisayarõnõzda Windows 95 ya da Windows NT 4.0 yüklü. Bilgisayarõnõzda USB bağlantõsõ YOK. bilgisayara bağlanõr yazõcõya bağlanõr

16 16 Yükleme ve sorun giderme Paralel bağlantı sorunlarını giderme Paralel bağlantõyõ seçtiğiniz yüklemenizi, yazõlõmõn tanõdõğõndan emin olmak için aşağõdaki adõmlarõ gerçekleştirin: 1 Başlat menüsünde Denetim Masasõ'nõ tõklayõn, daha sonra Sistem simgesine çift tõklayõn. 2 Donanõm sekmesini seçin ve Aygõt Yöneticisi'ni tõklayõn. 3 Görüntüleme Aygõtlarõ'nõn yanõndaki artõ işaretini tõklayõn. Paralel kablo doğru takõldõysa, HP tarayõcõ burada listelenecektir. Tarayõcõnõzõn adõnõ burada bulamadõysanõz, donanõmõnõzõ yeniden yüklemeyi deneyin. Paralel kablo yine de çalõşõyorsa aşağõdaki adõmlarõ deneyin: 1 Temel yükleme sorunlarõnõ gidermeye bakõn. 11 sayfada "Temel yükleme sorunlarõnõ gidermeyi gerçekleştirmek" bölümüne bakõn. 2 Güç bağlantõsõ sağlam olmasõna karşõn yazõlõm tarayõcõyõ bulamõyorsa, aygõt çakõşmasõ olup olmadõğõnõ kontrol edin. 17 sayfada "Aygõt çakõşmasõ olup olmadõğõnõ kontrol etmek" bölümüne bakõn. 3 Güç bağlantõsõnõn sağlam olduğunu ve aygõt çakõşmasõ olmadõğõnõ kontrol ettiyseniz ve yazõlõm hala tarayõcõyõ bulamõyorsa, kaynak çakõşmasõ olup olmadõğõna bakõn. 18 sayfada "Kaynak çakõşmasõ olup olmadõğõnõ kontrol etmek" bölümüne bakõn. 4 Güç bağlantõsõnõn sağlam olduğunu, aygõt ve kaynak çakõşmasõ olmadõğõnõ kontrol ettiyseniz ve tarayõcõnõz hala çalõşmõyorsa, paralel port ayarlarõnõ kontrol edin. 19 sayfada "Paralel bağlantõ noktasõ ayarlarõnõ kontrol etmek" bölümüne bakõn. 5 İhtiyacõnõz olan sorun giderme bilgilerini burada bulmazsanõz, en son bilgiler için HP Precisionscan Pro Beni Oku dosyasõnda bakõn.

17 Yükleme ve sorun giderme 17 Aygıt çakışması olup olmadığını kontrol etmek Farklõ donanõm çevre birimleri arasõndaki dõş bağlantõlarda bir sorun olduğunda aygõt çakõşmasõ meydana gelir. Verilen çakõşma kontrol işlemleri, yalnõzca Windows 95 ya da Windows 98 kullanõcõlarõnõn yapmasõ içindir. Windows 95 ya da Windows 98: 1 Başlat menüsünden Ayarlar'a girin ve Denetim Masasõ'nõ tõklayõn. 2 Sistem simgesini çift tõklayõn. 3 Aygõt Yöneticisi sekmesini tõklayõn. 4 Tarayõcõlar'õ (Windows 95) ya da Görüntüleme Aygõtlarõ'nõ (Windows 98) çift tõklayõn. 5 Tarayõcõ adõnõn yanõnda bir ünlem ya da soru işareti varsa, aygõt çakõşmasõ olabilir. Aygõt çakõşmasõnõ kaldõrmak için, tarayõcõnõn paralel bağlantõ noktasõna yalnõzca bir yazõcõnõn (başka herhangi bir aygõt değil) bağlõ olduğundan emin olun. Paralel bağlantõ noktasõna bağlõ aygõtõ kaldõrdõktan sonra bilgisayarõ kapatõn ve yeniden başlatõn. Windows 2000: 1 Başlat menüsünde Denetim Masasõ'nõ tõklayõn, daha sonra Sistem simgesine çift tõklayõn. 2 Bağlantõ noktalarõnõn yanõndaki artõ işaretini tõklayõn ve ECP Yazõcõ Bağlantõ Noktasõ'nõ seçin. 3 Özellikler'i tõklayõn ve ekranõn alt tarafõndaki kutuda verilen çakõşma tanõmõna bakõn. 4 Çakõşmalarõn giderilmesiyle ilgili daha fazla bilgi için kullanõcõ belgelerine başvurun. Windows NT: Bir aygõt çakõşmasõyla karşõ karşõya kaldõğõnõzda, NT sistem yöneticisiyle ya da NT için MS desteğiyle iletişim kurmanõz gerekmektedir.

18 18 Yükleme ve sorun giderme Kaynak çakışması olup olmadığını kontrol etmek Kaynak çakõşmasõ, iç bağlantõlarda bir sorun olduğunda meydana gelir. Kaynak çakõşmalarõ, Giriş/Çõkõş (G/Ç) ya da Kesme İsteği Hatlarõ (IRQ) çakõşmalarõndan kaynaklanabilir. G/Ç tabanõ (Giriş/Çõkõş) çakõşmalarõ, belirli bir kaynaktan istek yapõldõğõnda ve bir kaynak sorunu nedeniyle bu istek gerçekleştirilemediğinde meydana gelmektedir. Kesme İsteği Hatlarõ (IRQ'lar), aygõtlarõn mikroişlemciye kesme sinyalleri gönderebileceği donanõm hatlarõdõr. Bilgisayarõnõza yeni bir aygõt eklediğinizde, DIP anahtarõnõ kullanarak IRQ numarasõnõ belirlemeniz gerekebilir. Bunu yaparak aygõtõn hangi kesme hattõnõ kullanacağõnõ belirlersiniz. IRQ çakõşmasõ, aynõ kaynak için birden fazla istek yapõldõğõnda meydana gelir. Aygõt yöneticisinde, kaynak çakõşmasõ (G/Ç tabanõ ve IRQ) olup olmadõğõnõ kontrol edin. Windows 95 ve Windows 98: 1 Başlat menüsünden Ayarlar'a girin ve Denetim Masasõ'nõ tõklayõn. 2 Sistem simgesini çift tõklayõn. 3 Aygõt Yöneticisi sekmesini tõklayõn. 4 Tarayõcõlar'õ (Windows 95) ya da Görüntüleme Aygõtlarõ'nõ (Windows 98) çift tõklayõn. 5 Tarayõcõ adõnõn önünde bir ünlem işareti olup olmadõğõna bakõn. Ünlem işareti, bir kaynak çakõşmasõ olduğunu gösterir. Not: Bazõ bilgisayarlarda, ses kartlarõ, LPT bağlantõ noktasõyla birlikte IRQ 7'yi kullanmayõ deneyebilir. Eğer böyle bir durum varsa, Aygõt Yöneticisinde Ses Kartõ'nõ seçin ve Özellikler'i tõklayarak ses kartõnõn başka bir IRQ kullanmasõnõ sağlayacak şekilde kaynak ayarlarõnõ değiştirin. Windows 2000: 1 Başlat menüsünde Denetim Masasõ'nõ tõklayõn, daha sonra Sistem simgesine çift tõklayõn. 2 Bağlantõ noktalarõnõn yanõndaki artõ işaretini tõklayõn ve ECP Yazõcõ Bağlantõ Noktasõ'nõ seçin. 3 Özellikler'i tõklayõn ve ekranõn alt tarafõndaki kutuda verilen çakõşma tanõmõna bakõn. 4 Çakõşmalarõn giderilmesiyle ilgili daha fazla bilgi için kullanõcõ belgelerine başvurun. Windows NT: Bir aygõt çakõşmasõyla karşõ karşõya kaldõğõnõzda, NT sistem yöneticisiyle ya da NT için MS desteğiyle iletişim kurmanõz gerekmektedir.

19 Yükleme ve sorun giderme 19 Paralel bağlantı noktası ayarlarını kontrol etmek Aygõt Yöneticisinde paralel bağlantõ noktasõ ayarlarõnõn doğru olduğunu kontrol edin. Windows 95 ve Windows 98: 1 Başlat menüsünden Ayarlar'a girin ve Denetim Masasõ'nõ tõklayõn. 2 Sistem simgesini çift tõklayõn. 3 Aygõt Yöneticisi sekmesini tõklayõn. 4 Bağlantõ Noktalarõ'nõ çift tõklayõn. Buradaki bilgiler, aşağõdaki seçenekleri içermelidir: LPT1, 378h adresinde IRQ7'de olmalõdõr. İkinci bir paralel bağlantõ noktasõ yüklüyse, çakõşan bir kaynak olmadõğõndan emin olun. LPT2, 278h adresinde IRQ5'de olmalõdõr. İkinci paralel bağlantõ noktasõnda çakõşan herhangi bir kaynak olmasa bile, IRQ'sunu kaldõrmayõ deneyin. 5 Bilgisayarõ kapatõn. 6 Tarayõcõnõn güç kablosunu fişten çõkartõn ve yeniden takõn. (Bilgisayarõ kapatmadan tarayõcõyõ fişten çekmeyin.) 7 Bilgisayarõ açõn. 8 Paralel bağlantõ noktasõ modunu EPP ya da ECP'ye getirin. Bilgisayarõnõzõn BIOS ayarlarõ, EPP modunda çalõşmak için gerekli sürücü görüşmesini engellediğinde bunu yapmanõz gerekebilir. BIOS'un, paralel bağlantõ noktasõ modunu ayarlamada nasõl kullanõlacağõyla ilgili daha fazla bilgi almak için bilgisayarõnõzla birlikte verilen belgelere bakõn. Windows NT: 1 Start menüsünde, Programs'a, oradan da Administrative Tools (Common) girin ve Windows NT Diagnostics'i tõklayõn. 2 Resources sekmesini seçin. 3 Paralel bağlantõ noktasõ ayarlarõnõn doğru olduğunu kontrol edin.

20 20 Yükleme ve sorun giderme Yazılımın kaldırılması Kur programõnõn Kaldõr seçeneği, tarama yazõlõmõnõ bilgisayarõnõzdan silmenizi sağlar. Yazılımı kaldırmak için Not: Windows NT 4.0 ya da Windows 2000'de yazõlõmõ kaldõrmak için, yönetici öncelikleriyle girmiş olmalõsõnõz. 1 Başlat'õ tõklayõn, Ayarlar'a girin ve Denetim Masasõ'nõ tõklayõn. 2 Program Ekle/Kaldõr simgesine çift tõklayõn. 3 HP Precisionscan Pro yazõlõmõnõ seçin ve Ekle/Kaldõr'õ (Windows 95, Windows 98 ve Windows NT'de) ya da Kaldõr'õ (Windows 2000 ve Windows Me'de) tõklayõn. 4 Ekrandaki talimatlarõ izleyin.

21 Destek, garanti ve özellikler 21 2 Destek, garanti ve özellikler Bu bölüm, tarayõcõnõz için destek almakla, garanti ve özelliklerle ilgili bilgiler sunmaktadõr. Web'de HP Yardımı bulmak HP, istediğiniz zaman tarayõcõnõzla ilgili yardõm alabilmenizi sağlamak için, Web üzerinde bir çok kaynak sunmaktadõr. HP web sitelerine girmek HP ürün desteği Tarayõcõnõzõn modeliyle ilgili bilgiler bulmak için sitesine girin. Tarayõcõnõzõn modelinin bulunduğu bölüme girdiğinizde, tarayõcõnõzõ kurmak ve kullanmak, sürücüleri indirmek, sorunlarõ gidermek, sipariş vermek ve garanti hakkõnda bilgiler gibi çeşitli konularda bilgi almayõ seçebileceksiniz. HP Scanjet web sitesi Aşağõdakiler için sitesine girin: tarayõcõnõzõ daha etkin ve yaratõcõ kullanmanõz için ipuçlarõ. HP Scanjet sürücü güncelleştirmeleri ve yazõlõm. HP Yardım Yukarõda verilen sitelerde, sorunuza yanõt bulamazsanõz, sitesine girin. Burada, HP ile, e-posta, telefon ve diğer yöntemlerle nasõl iletişim kurabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

22 22 Destek, garanti ve özellikler HP Müşteri Desteğiyle Temasa Geçmek Web dõşõnda da tarayõcõnõzla ilgili destek ya da servis almak için, HP ile telefon ya da posta ile temasa geçebilirsiz. Fiyatlar, kullanõlabilirlik ve destek saatleri önceden haber verilmeden değiştirilebilir. HP Size Nasıl Yardımcı Olabilir Hewlett-Packard'õn destek telefon hatlarõ, aşağõdakilerle ilgili sorunlarõn çözümünde yardõmcõ olabilir: kurmak yükleme yapõlandõrma çalõştõrma İşletim sistemler ya da ağ yapõlandõrmalarõyla ilgili sorularõnõz için, satõn aldõğõnõz yerle ya da iç destek departmanõnõzla görüşün. HP'nin olmayan yazõlõm ya da donanõmlarla ilgili yardõm için, o ürünün üreticisiyle görüşün. Aramadan önce Aramadan önce, lütfen aşağõdaki bilgileri hazõr bulundurun: seri numarasõ (tarayõcõnõzõn arkasõnda ya da altõnda bulunur) ürünün adõ satõn alma tarihi

23 Destek, garanti ve özellikler 23 Amerika Birleşik Devletleri içinde destek almak Bir yıllık ücretsiz telefon desteği Satõn alma tarihinden itibaren bir yõl içinde, ücretsiz telefon desteğinden yararlanabilirsiniz. Ancak şehirler arasõ arõyorsanõz, telefon idaresince talep edilen görüşme ücretleri size aittir. (208) numaralõ telefonu arayõn. Destek personelimize, Mountain Time saat diliminde, Pazartesi gününden Cuma gününe saat 6 ile 22 arasõnda, Cumartesi günleri saat 9 ile 16 arasõnda ulaşabilirsiniz. Birinci yıl sonunda (900) numaralõ telefonu arayõn. Telefon faturanõzdan alõnacak olan ücret, dakika başõna $2.50'dõr ve en fazla $25.00 olabilir. Ücretler, bir destek teknisyenine bağlandõktan sonra işlemeye başlar. HP ürününüzün servis gerektirebileceğini düşünüyorsanõz, servis gerekip gerekmediğini belirlemede size yardõmcõ olacak ve gerektiğinde sizi bir servise yönlendirecek Müşteri Destek Merkezini arayõn. Ayrõca, ürünü satõn aldõğõnõz mağazayla da görüşebilirsiniz. Ya da en yakõn satõş ve servis ofislerini öğrenmek için sayfasõna girin. Dünya çapında destek almak HP ürününüzle ilgili yardõm almak istediğinizde, aşağõdaki listede verilen ülkenizdeki Müşteri Destek Merkezi'nin telefon numarasõnõ arayõn. Telefon desteği Asya ve Güney Pasifik'te bir yõl, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da 30 gün boyunca ücretsiz sağlanmaktadõr. HP ürününüzün servis gerektirebileceğini düşünüyorsanõz, servis gerekip gerekmediğini belirlemede size yardõmcõ olacak ve gerektiğinde sizi bir servise yönlendirecek Müşteri Destek Merkezini arayõn. Ayrõca, ürünü satõn aldõğõnõz mağazayla da görüşebilirsiniz. Ya da en yakõn satõş ve servis ofislerini öğrenmek için sayfasõna girin.

24 24 Destek, garanti ve özellikler Aşağõdaki numara değiştiyse, yenisini öğrenmek için sayfasõna girin. Almanya +49 (0) (24 PF/dakika) Amerika Birleşik Devletleri (208) Arjantin (5411) (Arjantin dõşõ) Avustralya +61 (3) Avusturya Belçika Flemenkçe: +32 (0) Fransõzca: +32 (0) Birleşik Arap Emirlikleri Brezilya (11) (Ana Kent São Paulo) (Ana Kent São Paulo dõşõ) Çek Cumhuriyeti +42 (0) Çin +86 (10) Danimarka Endonezya +62 (21) Filipinler +63 (2) Finlandiya +358 (0) Fransa +33 (0) Guatemala Güney Afrika (GAC) (GAC dõşõ) Hindistan Hollanda +31 (0) Hong Kong İngiltere +44 (0) İrlanda +353 (0) İspanya İsrail +972 (0) İsveç +46 (0)

25 Destek, garanti ve özellikler 25 İsviçre +41 (0) İtalya Japonya Kanada (garanti süresi boyunca destek için) (garanti süresi sonrasõnda destek için) Kolombiya Kore Cumhuriyeti +82 (2) (Seoul) (Seoul dõşõ) Macaristan +36 (0) Malezya +60 (3) (Kuala Lumpur) (Penang) Meksika (Mexico City) (Mexico City dõşõ) Norveç Orta Doğu/Afrika +44 (0) Peru Polonya Portekiz Porto Riko Rusya Federasyonu (Moskova) (St. Petersburg) Singapur Tayland +66 (2) (Bangkok) +66 (53) (Chiang-Mai) Tayvan +886 (2) Şili (Satõş Sonrasõ Ticari Müşteriler) (Satõş Sonrasõ Ev Müşterileri) Türkiye Ukrayna +7 (380-44) Venezüella Vietnam +84 (0) Yeni Zelanda +64 (9) Yunanistan +30 (0)

26 26 Destek, garanti ve özellikler Garanti beyanı HEWLETT-PACKARD SINIRLI GARANTİ BEYANI HP ÜRÜNÜ: HP Scanjet 4400c serisi ya da 5400c serisi tarayõcõlar ve/ya da HP Scanjet Otomatik Belge Besleyici ve /ya da HP Scanjet Saydam Adaptörü SINIRLI GARANTİ SÜRESİ: 1 yõl 1 HP, satõn alõnma tarihinden başlayarak HP donanõmlarõnda, aksesuarlarõnda ve sarf malzemelerinde yukarõda belirtilen süre boyunca malzeme ve işçilik kusurlarõnõn bulunmayacağõnõ, size, son kullanõcõya garanti eder. Garanti süresinde içinde, bu tür bir kusur bildirimi HP'ye ulaştõğõnda, HP, kendi seçimine bağlõ olarak, kusurlu olduğu kanõtlanan ürünü onarõr ya değiştirir. Değiştirme amacõyla kullanõlan ürünler, yeni ya da yeniye eşit performansta olabilirler. 2 HP, satõn alma tarihinden başlayarak, doğru yüklenmesi ve kullanõlmasõ koşuluyla HP yazõlõmlarõnda, yukarõda belirtilen süre boyunca, malzeme ya da işçilikteki kusurlar nedeniyle programlama komutlarõnõ yerine getirememe durumu olmayacağõnõ garanti eder. Garanti süresi içinde bu tür bir kusur bildirimi HP'ye ulaştõğõnda, HP, bu tür kusurlardan dolayõ programlama komutlarõnõ yerine getiremeyen yazõlõmõ değiştirecektir. 3 HP, HP ürünlerinin kesintisiz ya da hatasõz çalõşacağõnõ garanti etmez. HP, kendi garantisi kapsamõndaki kusurlu bir ürünü, uygun bir zaman içinde onaramaz ya da yenisiyle değiştiremezse, ürünün iade edilmesi üzerine satõş bedelini geri alma hakkõna sahip olursunuz. 4 HP ürünlerinde, gösterdikleri performans yeni gibi olan ya da önemsiz sayõlabilecek kadar kõsa süreli kullanõlmõş yeniden üretilmiş parçalar bulunabilir. 5 Garanti, (a) yanlõş ya da yetersiz bakõm ya da kalibrasyon (b) HP tarafõndan sağlanmayan yazõlõm, arabirim, parçalar ya da sarf malzemeleri, (c) yetkisiz değişiklik ya da yanlõş kullanõm, (d) ürün için yayõnlanan belirlenmiş, çevresel koşullarda ürünü çalõştõrmak ya da (e) yanlõş alan hazõrlama ya da bakõmdan kaynaklanan kusurlara uygulanmaz. 6 ÜLKE YASALARI İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE, YUKARIDA VERİLENLER TÜM GARANTİLERİ İÇERMEKTEDİR, YAZILI YA DA SÖZLÜ, BAŞKA BİR GARANTİ YA DA KOŞUL, AÇIKÇA YA DA ZIMNEN VERİLMEMEKTEDİR VE HP ÖZELLİKLE SATILABİLİRLİK, TATMİNKAR KALİTE VE BELLİ BİR AMACA UYGUNLUĞU KAPSAYAN HER TÜRLÜ ZIMNİ GARANTİLERİ KABUL ETMEMEKTEDİR. Bazõ ülkeler, eyaletler ya da iller, zõmni garantilerin süresi konusunda sõnõrlama yapõlmasõna izin vermemektedir, bu yüzden yukarõdaki sõnõrlama ya da kapsam dõşõnda bõrakma sizin için geçerli olmayabilir. Bu Garanti, size belirli yasal haklar verir ve ülkeden ülkeye, eyaletten eyalete ya da ilden ile değişen başka haklara da sahip olabilirsiniz.

27 Destek, garanti ve özellikler 27 7 HP'nin sõnõrlõ garantisi, bu ürün için destek verdiği ve bu ürünü sattõğõ her ülkede ve yerde geçerlidir. Aldõğõnõz garanti hizmetinin düzeyi, yerel standartla göre değişebilir. HP, ürünün, yasalar ya da yönetmelikler nedeniyle hiçbir zaman çalõştõrõlmasõnõn düşünülmediği bir ülkede, çalõşmasõnõ sağlamak için ürünün biçimini, uygunluğu ya da işlevini değiştirmeyecektir. 8 ÜLKE YASALARININ İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE, BU GARANTİ BEYANINDA BULUNAN ÇÖZÜMLER, SİZİN TÜM VE YEGANE ÇÖZÜMLERİNİZDİR. YUKARIDA BELİRTİLEN DURUMLAR DIŞINDA HP YA DA TEDARİKÇİLERİ, SÖZLEŞMEDEN, HAKSIZ FİİLDEN YA DA BAŞKA BİR NEDENDEN KAYNAKLANSA DA, VERİ KAYBI YA DA DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL, ARIZİ VE BAĞLANTILI (KAR YA DA VERİ KAYBI DAHİL OLMAK ÜZERE) ZARARLARDAN HİÇBİR DURUMDA SORUMLU DEĞİLLERDİR. Bazõ ülkeler, eyaletler ya da iller, arõzi ve bağlantõlõ zararlarõn sõnõrlandõrõlmasõna ya da kapsam dõşõnda bõrakõlmasõna izin vermemektedir, bu yüzden yukarõdaki sõnõrlama ya da kapsam dõşõnda bõrakma sizin için geçerli olmayabilir. 9 BU BEYANDAKİ GARANTİ KOŞULLARI, YASALARCA İZİN VERİLENLER DIŞINDA, BU ÜRÜNLERİN SİZE SATIŞI NEDENİYLE SAHİP OLDUĞUNUZ ZORUNLU YASAL HAKLARI KAPSAM DIŞINDA BIRAKMAZ, KISITLAMAZ, DEĞİŞTİRMEZ VE BU HAKLARA EK OLARAK GETİRİLMİŞTİR. Donanım onarım servisleri Tarayõcõnõzõn, OBB'nizin ya da DA'nõzõn servis gerektirebileceğini düşünüyorsanõz, ilk olarak servis gerekip gerekmediğini belirlemede size yardõmcõ olacak ve gerektiğinde sizi bir servise yönlendirecek Müşteri Destek Merkezini arayõn. Lütfen 22 sayfada "HP Müşteri Desteğiyle Temasa Geçmek" bölümüne bakõn. Ayrõca, ürünü satõn aldõğõnõz mağazayla da görüşebilirsiniz. Ya da en yakõn satõş ve servis ofislerini öğrenmek için sayfasõna girin. Garanti süresince servis ücretsizdir. Garanti süresi dõşõnda, servis için ücret alõnmaktadõr.

28 28 Destek, garanti ve özellikler Özellikler Çevresel özellikler Tarayıcı, OBB ve DA Sõcaklõk Çalõşma: C (50-95 F) Saklama: C ( F) Nem Çalõşma: %15-80 yoğunlaşmayan C'de (50-95 F) Saklama: en fazla yüzde C ya da ( F)

29 Destek, garanti ve özellikler 29 Ürün özellikleri Tarayıcı Tarayõcõ Niteliği Tarayõcõ türü En büyük öğe boyutu Tarama öğesi Arabirim Optik çözünürlük Seçilebilir çözünürlük Görüntü işleme (seçenekler) AC hattõ voltajõ Özellikler Masaüstü 4400c serisi (OBB'siz): 216'ya 297 mm (8,5'a 11,69 inç), 5400c serisi (modelde OBB varsa): 216 mm'ye 356 mm (8,5'e 14 inç), ya da letter genişliğine legal uzunluğu Charged-coupled aygõt USB ya da paralel 4400c serisi: 1200 dpi 5400c serisi: 2400 dpi %100 ölçeklendirmede 12 dpi dpi Dithering, eşik atlama, ölçeklendirme, hesaplama, gama ayarõ, matris ayarõ Vac, Hz Güç tüketimi 4400c ve 4470c: Azami 18 W, beklemedeyken 7 W, 5400c: Azami 18 W, beklemedeyken 9 W 5470c: Azami 18 W, beklemedeyken 9 W 5490c: Azami 19 W, beklemedeyken 9 W Tüm tarayõcõ serileri ENERGY STAR uyumludur. (ENERGY STAR, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Kurumu'nun (Environmental Protection Agency- EPA) ABD'de kayõtlõ hizmet markasõdõr. Bir ENERGY STAR Ortağõ olarak Hewlett-Packard Company, bu ürünün enerji verimliliği konusunda ENERGY STAR yönergelerine uygun olduğunu belirlemiştir. Ağõrlõk 4400c serisi: 2,9 kg (6,2 lb) 5400c serisi: 4,0 kg (8,8 lb)

30 30 Destek, garanti ve özellikler OBB OBB Nitelikleri Boyut Ağõrlõk Kağõt tepsisi kapasitesi Azami kağõt boyutu Asgari kağõt boyutu Azami kağõt ağõrlõğõ Asgari kağõt ağõrlõğõ Güç ihtiyacõ Hõz Özellikler 490 x 331 x 99 mm (19,27 x 13,03 x 3,90 inç) 2,55 kg (5,622 lb) 75 g/m 2 'lik 25 yaprak (20 lb bond) 216'ya 356 mm (8,5'e 14 inç) 88,9'a 127 mm (3,5'e 5 inç) 90 g/m 2 (24 lb bond) 60 g/m 2 (16 lb bond) 600 ma (24 VDC) 216'a 279 mm'lik (8,5'e 11 inç) yapraklarda 8 sayfa/dakika DA DA Parçasõ Boyut Ağõrlõk Güç ihtiyacõ Özellikler 290 x 85 x 50 mm (11,42 x 3,35 x 1,97 inç) 0,4252 kg (0,9374 lb) 500 ma (12 VDC)

31 Destek, garanti ve özellikler 31 Yasal bilgiler Alman Gürültü Bildirisi Alman gürültü bildirisi Almanya için gereklidir. Gürültü çõkõşõ değerlerini vermektedir. Tarayıcı, OBB ve DA Geräuschemission LpS < 70 db am Arbeitsplatz normaler Betrieb nach DIN T. 19 Die Daten sind die Ergebnisse von Typenprüfungen

32 32 Destek, garanti ve özellikler FCC Uygunluk Bildirisi (HP Scanjet 4400c serisi tarayıcı) Tedarikçinin Adõ: Hewlett-Packard Company Tedarikçinin Adresi: Colorado Digital Imaging st Avenue Greeley, CO USA İletişim Kurulacak Kişi: CDI Yönetmelik Yöneticisi Telefon: Ürünün Adõ: HP Scanjet 4400c ve 4470c serisi tarayõcõlar Model Numarasõ: HP Scanjet 4400c serisi tarayõcõlar: C9870A (Temel Tarayõcõ), C9877A (Dünya Çapõnda), C9873A (ABD Ticari), C9872A (ABD Perakende) HP Scanjet 4470c serisi tarayõcõ: C9880A (Temel Tarayõcõ), C9887A (Dünya Çapõnda), C9883A (ABD Ticari), C9882A (ABD Perakende) Ürün Seçenekleri: C9861A (saydam adaptörü; farklõ bir son ek alabilir); güç adaptörü seçenekleri Yukarõda belirtilen tedarikçi, bu ürünün test edildiğini ve FCC Kurallarõnõn 15. kõsmõna uygun olarak Class B sayõsal aygõt sõnõrlarõ içinde kaldõğõnõ beyan etmektedir. İşleyişi şu iki koşula bağlõdõr: (1) Bu cihaz zararlõ parazite yol açmaz ve (2) Bu cihaz istenmeyen işleyişlere yol açabilen parazitler dahil, gelen herhangi bir parazite dayanabilmelidir. Bu sõnõrlar ev tesisatlarõnda zararlõ parazitlere (enterferans) karşõ uygun bir koruma sağlanmasõ için tasarlanmõştõr. Bu cihaz radyo-frekans enerjisi üretir, kullanõr ve yayabilir, bu yüzden, eğer talimatlara kitapçõğõna uygun olarak kurulmaz ve kullanõlmazsa, radyo iletişiminde zararlõ parazitlere yol açabilir. Bununla birlikte herhangi bir tesisatta parazitlerin olmayacağõnõn garantisi yoktur. Eğer bu cihaz, açõlõp kapatõlmasõyla anlaşõlabilecek, radyo ya da televizyon alõcõsõnda zararlõ parazite yol açtõysa, kullanõcõnõn aşağõdaki önlemlerden birini ya da birkaçõnõ deneyerek paraziti düzeltmesi önerilir: Alõcõ antenin yönünü ya da yerini değiştirmek. Cihazla alõcõ arasõndaki uzaklõğõ arttõrmak. Cihazõ, alõcõnõn bağlõ bulunduğu prizin hattõndan farklõ bir hattaki prize bağlamak. Bayiye ya da tecrübeli bir radyo ya da televizyon teknisyenine danõşõn. Hewlett-Packard tarafõndan açõkça onaylanmayan değişiklikler ya da değiştirmeler, kullanõcõn bu cihazõ çalõştõrma yetkisini geçersiz duruma getirebilir. Yalnõzca bu cihazla birlikte verilen ya da Hewlett-Packard tarafõndan açõkça onaylanan kablolarõ, bağlantõ parçalarõnõ, güç kordonlarõnõ ve aksesuarlarõ kullanõn. Test raporunun bulunduğu dosya: C Tarih: Şubat 2001

33 Destek, garanti ve özellikler 33 FCC Uygunluk Bildirisi (HP Scanjet 5400c serisi tarayıcı) Tedarikçinin Adõ: Hewlett-Packard Company Tedarikçinin Adresi: Colorado Digital Imaging st Avenue Greeley, CO USA İletişim Kurulacak Kişi: CDI Yönetmelik Yöneticisi Telefon: Ürünün Adõ: HP Scanjet 5400c, 5470c ve 5490c serisi tarayõcõlar Model Numarasõ: HP Scanjet 5400c serisi tarayõcõlar: C9850A (Temel Tarayõcõ), C9857A (Dünya Çapõnda), C9853A (ABD Ticari), C9852A (ABD Perakende) HP Scanjet 5470c serisi tarayõcõ: C9860A (Temel Tarayõcõ), C9867A (Dünya Çapõnda), C9863A (ABD Ticari), C9862A (ABD Perakende) HP Scanjet 5490c serisi tarayõcõ C8510A (Temel Tarayõcõ), C8517A (Dünya Çapõnda), C8513A (ABD Ticari), C8512A (ABD Perakende) Ürün Seçenekleri: C9861A (saydam adaptörü; farklõ bir son ek içerebilir); C9866A (otomatik belge besleyici; farklõ bir son ek içerebilir); güç adaptörü seçenekleri Yukarõda belirtilen tedarikçi, bu ürünün test edildiğini ve FCC Kurallarõnõn 15. kõsmõna uygun olarak Class B sayõsal aygõt sõnõrlarõ içinde kaldõğõnõ beyan etmektedir. İşleyişi şu iki koşula bağlõdõr: (1) Bu cihaz zararlõ parazite yol açmaz ve (2) Bu cihaz istenmeyen işleyişlere yol açabilen parazitler dahil, gelen herhangi bir parazite dayanabilmelidir. Bu sõnõrlar ev tesisatlarõnda zararlõ parazitlere (enterferans) karşõ uygun bir koruma sağlanmasõ için tasarlanmõştõr. Bu cihaz radyo-frekans enerjisi üretir, kullanõr ve yayabilir, bu yüzden, eğer talimatlara kitapçõğõna uygun olarak kurulmaz ve kullanõlmazsa, radyo iletişiminde zararlõ parazitlere yol açabilir. Bununla birlikte herhangi bir tesisatta parazitlerin olmayacağõnõn garantisi yoktur. Eğer bu cihaz, açõlõp kapatõlmasõyla anlaşõlabilecek, radyo ya da televizyon alõcõsõnda zararlõ parazite yol açtõysa, kullanõcõnõn aşağõdaki önlemlerden birini ya da birkaçõnõ deneyerek paraziti düzeltmesi önerilir: Alõcõ antenin yönünü ya da yerini değiştirmek. Cihazla alõcõ arasõndaki uzaklõğõ arttõrmak. Cihazõ, alõcõnõn bağlõ bulunduğu prizin hattõndan farklõ bir hattaki prize bağlamak. Bayiye ya da tecrübeli bir radyo ya da televizyon teknisyenine danõşõn. Hewlett-Packard tarafõndan açõkça onaylanmayan değişiklikler ya da değiştirmeler, kullanõcõn bu cihazõ çalõştõrma yetkisini geçersiz duruma getirebilir. Yalnõzca bu cihazla birlikte verilen ya da Hewlett-Packard tarafõndan açõkça onaylanan kablolarõ, bağlantõ parçalarõnõ, güç kordonlarõnõ ve aksesuarlarõ kullanõn. Test raporunun bulunduğu dosya: C Tarih: Şubat 2001

34 34 Destek, garanti ve özellikler AB Uygunluk Bildirisi (HP Scanjet 4400c serisi tarayıcı) ISO/IEC Kõlavuz 22 ve EN 45014'e göre: Sağlayõcõnõn Adõ Tedarikçinin Adresi Hewlett-Packard Company Colorado Digital Imaging st Avenue Greeley, Colorado USA ürünün aşağõdaki gibi olduğunu beyan etmektedir: Ürünün Adõ Model Numarasõ (larõ) Ürün Seçenekleri HP Scanjet 4400c ve 4470c serisi tarayõcõlar HP Scanjet 4400c serisi tarayõcõ: C9870A (Temel Tarayõcõ), C9877A (Dünya Çapõnda), C9873A (ABD Ticari), C9872A (ABD Perakende) HP Scanjet 4470c serisi tarayõcõ: C9880A (Temel Tarayõcõ), C9887A (Dünya Çapõnda), C9883A (ABD Ticari), C9882A (ABD Perakende) C9861A (saydam adaptörü; farklõ bir son ek alabilir); güç adaptörü seçenekleri aşağõdaki Ürün Özelliklerine uygundur: Güvenlik EMC EN 60950:1992+A1:1993+A2:1993+A3:1995+A4:1997 +A11:1997 EN : 1994 Sõnõf 1 CISPR 22: 1993+A1+A2, Sõnõf B/ EN55022:1994+A1+A2, Sõnõf B IEC : 1995/EN : 1995 Sõnõf A IEC : 1994/EN : 1995 EN 55024: 1998 EN/IEC EN/IEC EN/IEC EN/IEC EN/IEC EN/IEC EN/IEC Ek bilgiler: Burada adõ geçen ürün, Düşük Voltaj Yönergesi 73/23/EEC'nin ve EMC Yönergesi 89/336/ EEC'nin gerekliliklerine uymaktadõr ve bu nedenle CE işareti taşõmaktadõr. Bu üründe kullanõlan LED'ler EN 'e uygun olarak Sõnõf 1'e girmektedir. Greeley, Colorado, ABD, Şubat 2001

35 Destek, garanti ve özellikler 35 AB Uygunluk Bildirisi (HP Scanjet 5400c serisi tarayıcı) ISO/IEC Kõlavuz 22 ve EN 45014'e göre: Sağlayõcõnõn Adõ Tedarikçinin Adresi Hewlett-Packard Company Colorado Digital Imaging st Avenue Greeley, Colorado USA ürünün aşağõdaki gibi olduğunu beyan etmektedir: Ürünün Adõ Model Numarasõ (larõ) Ürün Seçenekleri HP Scanjet 5400c, 5470c ve 5490c serisi tarayõcõlar HP Scanjet 5400c serisi tarayõcõ C9850A (Temel Tarayõcõ), C9857A (Dünya Çapõnda), C9853A (ABD Ticari), C9852A (ABD Perakende) HP Scanjet 5470c serisi tarayõcõ: C9860A (Temel Tarayõcõ), C9867A (Dünya Çapõnda), C9863A (ABD Ticari), C9862A (ABD Perakende) HP Scanjet 5490c serisi tarayõcõ C8510A (Temel Tarayõcõ), C8517A (Dünya Çapõnda), C8513A (ABD Ticari), C8512A (ABD Perakende) C9861A (saydam adaptörü; farklõ bir son ek içerebilir); C9866A (otomatik belge besleyici; farklõ bir son ek içerebilir); güç adaptörü seçenekleri aşağõdaki Ürün Özelliklerine uygundur: Güvenlik EMC EN 60950:1992+A1:1993+A2:1993+A3:1995+A4:1997 +A11:1997 EN : 1994 Sõnõf 1 CISPR 22: 1993+A1+A2, Sõnõf B/ EN55022:1994+A1+A2, Sõnõf B IEC : 1995/EN : 1995 Sõnõf A IEC : 1994/EN : 1995 EN : 1997/EN 55024: 1998 EN/IEC , 4kV CD, 8 kv AD EN/IEC , 3 V/m EN/IEC , 1kV Güç Hatlarõ EN/IEC , Kõsa Süreli Yüksek Enerji Geçişi EN/IEC EN/IEC EN/IEC

36 36 Destek, garanti ve özellikler Ek bilgiler: Burada adõ geçen ürün, Düşük Voltaj Yönergesi 73/23/EEC'nin ve EMC Yönergesi 89/336/ EEC'nin gerekliliklerine uymaktadõr ve bu nedenle CE işareti taşõmaktadõr. Bu üründe kullanõlan LED'ler EN 'e uygun olarak Sõnõf 1'e girmektedir. Greeley, Colorado, ABD, Şubat 2001

37 Destek, garanti ve özellikler 37 HP Çevresel Ürün Denetçiliği Programı Çevrenin Korunması Hewlett-Packard Company, kaliteli ürünleri çevreye zarar vermeyecek şekilde sağlamak konusunda kararlõdõr. Bu ürün, çevreye en az zarar verecek özelliklerle tasarlanmõştõr. Enerji tüketimi Düşük güç modundayken enerji kullanõmõ önemli ölçüde azalarak doğal kaynaklarõn korunmasõna katkõda bulunur ve ürünün sağladõğõ başarõmdan ödün vermeden parasal tasarruf sağlar. Bu ürün, enerjiyi verimli kullanan ofis ürünlerinin geliştirilmesini teşvik eden gönüllü ENERGY STAR programõna uygundur. Bir ENERGY STAR Ortağõ olarak Hewlett-Packard Company, bu ürünün enerji verimliliği konusunda ENERGY STAR yönergelerine uygun olduğunu belirlemiştir. Daha fazla bilgi için adresine bakõn. Plastikler 25 gramdan (0,88 oz) daha büyük plastik parçalar, ürünün kullanõm süresinin sonunda gerçekleştirilebilecek yeniden işleme işlemlerinde plastiklerin tanõmlanabilmesini kolaylaştõrmak için uluslararasõ standartlara göre işaretlenmiştir.

38 38 Destek, garanti ve özellikler Parçalara ayrılması/kullanım ömrünün sonu Bu HP ürünü (HP Scanjet 4400c ve 5400c serisi tarayõcõ), kolay parçalara ayrõlabilmesi ve kullanõm ömrünün sonunda uzaklaştõrõlmasõnda kolaylõk sağlamasõ için sõradan tutturucular ve geçmeli parçalar kullanõlarak tasarlanmõştõr. Akustik gürültü özelliği Bu HP ürünü (HP Scanjet 4400c ve 5400c serisi tarayõcõ), aşağõdaki ses gücü düzeylerine sahiptir: Not: Kategori Bu özellikler, üzerine herhangi bir aksesuar takõlmamõş tarayõcõlarõn ses gücü düzeylerini göstermektedir. Özellikler Akustik gürültü Çalõşma modu <70 dba (ISO 7779 ve ISO 9926'ya göre bildirilen ses gücü) <4 B LWAd Ürünle sınırlandırılmış malzeme Bu HP ürünü (HP Scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayõcõlar ve DA), içinde 5 mg'dan (0,0002 oz) az civa bulunan civa buharõ lambasõ (Soğuk Katot Flüoresanõ) içermektedir. HP, dünyanõn birçok yerinde, ürünlerin kullanõm ömrünün sona erdikten sonra geri toplama ile ilgili çeşitli programõ sunmaktadõr. Bulunduğunuz bölgede bunlardan birinin olup olmadõğõnõ öğrenmek için, en yakõn HP satõş ofisiyle görüşün. UYARI! Bu ürün civa içerir. Uygun şekilde uzaklaştõrõn.

39 Destek, garanti ve özellikler 39 Malzemelerin geri dönüştürülmesi HP, dünyanõn birçok yerinde, ürünlerin kullanõm ömrünün sona erdikten sonra geri toplama ile ilgili çeşitli programõ sunmaktadõr. Bulunduğunuz bölgede bunlardan birinin olup olmadõğõnõ öğrenmek için, en yakõn HP satõş ofisiyle görüşün. HP'ye geri gönderilen ürünler yeniden kullanõlõr, geri dönüştürülür ya da sorumlu bir şekilde imha edilir. HP'nin Grenoble, Fransa; Boeblingen, Almanya ve Roseville, California, ABD'de bulunan ürün geri kazanõm merkezlerinde her ay 1,6 milyon kg (3,5 milyon libreden) fazla malzeme HP tarafõndan yeniden kullanmakta ya da geri kazanmaktadõr. Bu miktar, müşterilerimizden ve HP'nin işlemlerinden aldõğõmõz tüm malzemelerin ağrõlõk olarak yüzde 99'una karşõlõk gelmektedir.

40 40 Destek, garanti ve özellikler

Kullanım kılavuzunuz HP SCANJET 5470C http://tr.yourpdfguides.com/dref/922363

Kullanım kılavuzunuz HP SCANJET 5470C http://tr.yourpdfguides.com/dref/922363 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki HP SCANJET 5470C tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını

Detaylı

Harici Aygıtlar. Belge Parça Numarası: Ocak 2007

Harici Aygıtlar. Belge Parça Numarası: Ocak 2007 Harici Aygıtlar Belge Parça Numarası: 430221-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 USB aygıtı kullanma USB aygõtõ bağlama.............................

Detaylı

MODEM OPTIONS. for Nokia 7650 HIZLI KULLANIM KILAVUZU. Copyright 2002 Nokia.Tüm haklarõ mahfuzdur. 9354488 Issue 1

MODEM OPTIONS. for Nokia 7650 HIZLI KULLANIM KILAVUZU. Copyright 2002 Nokia.Tüm haklarõ mahfuzdur. 9354488 Issue 1 MODEM OPTIONS for Nokia 7650 HIZLI KULLANIM KILAVUZU Copyright 2002 Nokia.Tüm haklarõ mahfuzdur. 9354488 Issue 1 İçindekiler 1. GİRİŞ... 1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Yİ YÜKLEME... 1 3. TELEFONUNUZU

Detaylı

X73 Scan/Print/Copy. Mart 2001. www.lexmark.com

X73 Scan/Print/Copy. Mart 2001. www.lexmark.com X73 Scan/Print/Copy Başlangõç Mart 2001 www.lexmark.com Basõm: Mart 2001 Aşağõdaki paragraf bu tür şartlarõn yasalara aykõrõ olduğu ülkeler için geçersizdir. LEXMARK INTERNATIONAL, INC. BU YAYINI TİCARİ

Detaylı

APC SUM48RMXLBP2U. APC Smart-UPS Modüler ile Kullanõm İçin Kesintisiz Güç Kaynağõ

APC SUM48RMXLBP2U. APC Smart-UPS Modüler ile Kullanõm İçin Kesintisiz Güç Kaynağõ Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe APC SUM48RMXLBP2U Uzatõlmõş Ömür (XL) Akü Paketi APC Smart-UPS Modüler ile Kullanõm İçin Kesintisiz Güç Kaynağõ 990-1736 01/2004 Giriş SUM48RMXLBP2U, APC Smart-UPS Modeler Kesintisiz

Detaylı

HP Scanjet Professional 3000. Başlama Kılavuzu

HP Scanjet Professional 3000. Başlama Kılavuzu HP Scanjet Professional 3000 Başlama Kılavuzu Telif hakkı ve lisans 2009 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında önceden izin alınmadan

Detaylı

Harici Aygıtlar. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ. Mart 2006

Harici Aygıtlar. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ. Mart 2006 Harici Aygıtlar Belge Parça Numarası: 396847-141 Mart 2006 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 USB aygıtı kullanma USB aygõtõ bağlama.............................

Detaylı

Harici Aygıtlar. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ. Mayıs 2006

Harici Aygıtlar. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ. Mayıs 2006 Harici Aygıtlar Belge Bölüm Numarası: 405762-141 Mayıs 2006 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici aygõtlarõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 USB aygıtı kullanma 86%D\JÕWÕED ODPD ± 86%D\JÕWÕQÕGXUGXUPD

Detaylı

Bir Ağ Üzerindeki Müsait İşlevler Ağ Kablosunun Ağa Bağlanmasõ Makineyi Ağ üzerinde Kurmak Windows Yapõlandõrma

Bir Ağ Üzerindeki Müsait İşlevler Ağ Kablosunun Ağa Bağlanmasõ Makineyi Ağ üzerinde Kurmak Windows Yapõlandõrma Ağ Rehberi 1 2 3 4 5 6 7 Bir Ağ Üzerindeki Müsait İşlevler Ağ Kablosunun Ağa Bağlanmasõ Makineyi Ağ üzerinde Kurmak Windows Yapõlandõrma Yazõcõ İşlevini Kullanõm Web Tarayõcõsõyla Ağ Arayüzünün Yapõlandõrõlmasõ

Detaylı

APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. 2U Tower/Rack-Montajõ Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir

APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. 2U Tower/Rack-Montajõ Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac 2U Tower/Rack-Montajõ Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir 990-1851D 03/2007 Giriş APC Kesintisiz Güç Kaynağõ (KGK), ekipmanõnõzõ

Detaylı

APC Smart-UPS RT. Harici Akü Grubu. SURT1000XLI ve SURT2000XLI Modelleriyle Kullanõlmak İçindir Kule/Rak Monteli 990-1083A, 01/03

APC Smart-UPS RT. Harici Akü Grubu. SURT1000XLI ve SURT2000XLI Modelleriyle Kullanõlmak İçindir Kule/Rak Monteli 990-1083A, 01/03 APC Smart-UPS RT Harici Akü Grubu SURT1000XLI ve SURT2000XLI Modelleriyle Kullanõlmak İçindir Kule/Rak Monteli Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe 990-1083A, 01/03 1: GÜVENLİK BİLGİLERİ American Power Conversion

Detaylı

SURT192XLBP Harici Akü Grubu. Smart-UPS RT 3000/5000/7500/10000 VA Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir

SURT192XLBP Harici Akü Grubu. Smart-UPS RT 3000/5000/7500/10000 VA Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe SURT192XLBP Harici Akü Grubu Smart-UPS RT 3000/5000/7500/10000 VA Kesintisiz Güç Kaynağõ İle Kullanõlmak İçindir 990-1387A 09/2003 Giriş SURT192XLBP akü grubu, APC Smart-UPS

Detaylı

hp color LaserJet xxxx kullanım kılavuzu hp LaserJet 2200

hp color LaserJet xxxx kullanım kılavuzu hp LaserJet 2200 hp color LaserJet xxxx kullanım kılavuzu hp LaserJet 2200 hp LaserJet 2200 serisi yazõcõlar Kullanõm Kõlavuzu Telif Hakkõ ve Lisans Telif Hakkõ Hewlett-Packard Company 2001 Tüm Haklarõ Saklõdõr. Telif

Detaylı

Taşınabilir Sabit Sürücü USB 2.0. Kullanım Kılavuzu Türkçe

Taşınabilir Sabit Sürücü USB 2.0. Kullanım Kılavuzu Türkçe Taşınabilir Sabit Sürücü USB 2.0 Kullanım Kılavuzu Türkçe İçindekiler Giriş 3 Taşınabilir Sabit Sürücünün Bağlanması 4 Veri Depolama ve Aktarma 4 Taşınabilir Sabit Sürücünün Çıkarılması 5 Teknik Destek

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceğiaçõklanmaktadõr.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceğiaçõklanmaktadõr. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 419585-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceğiaçõklanmaktadõr. İçindekiler Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

* Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir.

* Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir. 11 Mart 2002 Bu dosyada aşağõdaki konulara ilişkin en güncel bilgiler yer almaktadõr: HP notebook bilgisayar ve Windows hakkõndaki Bilgi Kaynaklarõ Önlemler Kablosuz Yerel Ağõ Kullanma Grafik Yoğunluklu

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Ocak 2007

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Ocak 2007 Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 430355-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceği açõklanmaktadõr. İçindekiler Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri

Yazılım Güncelleştirmeleri Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Nisan 2006

Bellek Modülleri. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Nisan 2006 Bellek Modülleri Belge Bölüm Numarası: 406852-141 Nisan 2006 Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceği açõklanmaktadõr. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

APC Smart-UPS RT. 3000/5000/6000 VA 200-240 VAC Tower/Rack Mount 3U Kesintisiz Güç Kaynağõ

APC Smart-UPS RT. 3000/5000/6000 VA 200-240 VAC Tower/Rack Mount 3U Kesintisiz Güç Kaynağõ Kullanõm Kõlavuzu Türkçe APC Smart-UPS RT 3000/5000/6000 VA 200-240 VAC Tower/Rack Mount 3U Kesintisiz Güç Kaynağõ 990-1289D 03/2006 Giriş APC Smart-UPS RT, elektronik cihazõnõzõ; elektrik kesintilerinden,

Detaylı

Harici Ortam Kartları

Harici Ortam Kartları Harici Ortam Kartları Belge Parça Numarası: 419463-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda isteğe bağlõ harici ortam kartlarõnõn nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 Dijital Ortam Yuvası kartları Dijital ortam

Detaylı

hp akıllı eklenti modülü gelir. Bu dosyada, aşağõdaki konular hakkõnda en güncel bilgiler bulunmaktadõr:

hp akıllı eklenti modülü gelir. Bu dosyada, aşağõdaki konular hakkõnda en güncel bilgiler bulunmaktadõr: hp akıllı eklenti modülü yayım notları Bu dosya Kullanõm Kõlavuzu'nun 3. baskõsõna ektir. Yerleşik yazõlõmõn 2.1 sürümüne karşõlõk gelir. Bu dosyada, aşağõdaki konular hakkõnda en güncel bilgiler bulunmaktadõr:

Detaylı

HP Notebook Bilgisayar. Başvuru Kõlavuzu

HP Notebook Bilgisayar. Başvuru Kõlavuzu HP Notebook Bilgisayar Başvuru Kõlavuzu Bildirim İşbu el kitabõ ve içerdiği örnekler olduklarõ gibi sağlanmõş olup herhangi bir bildirimde bulunulmaksõzõn değiştirilebilir. Hewlett-Packard Company bu el

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ Kemal Gürüz Atılım Üniversitesi 12 Mart 2012 Yirmi beş yaş üstü nüfus içinde ortaöğrenim görmüş olanların oranı, %. 2007.

Detaylı

Donanım ve Yazılım Kılavuzu

Donanım ve Yazılım Kılavuzu Donanım ve Yazılım Kılavuzu HP Compaq Tablet PC Serisi Belge Parça Numarası: 367426-141 Mart 2005 Bu kõlavuzda, harici aygõt konektörler de içinde olmak üzere, tablet PC donanõm özelliklerini kullanma

Detaylı

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not

Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Blu- ray Writer lariniz hakkinda Önemli Not Cihazınızın kurulumunu tamamlamak için bu ilave talimatları kullanın. Disc Publisher cihazınızdaki Blu- ray sürücü (leri) bilgisayara bağlamak için esata kullanılır.

Detaylı

Multimedya. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayarõn ses ve görüntü özelliklerinin nasõl. Ocak 2007

Multimedya. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayarõn ses ve görüntü özelliklerinin nasõl. Ocak 2007 Multimedya Belge Bölüm Numarası: 419669-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda bilgisayarõn ses ve görüntü özelliklerinin nasõl kullanõlacağõ anlatõlõr. İçindekiler 1 Multimedya donanımı Optik disk sürücüsünü kullanma...................

Detaylı

Smart-UPS. 750VA/1000VA/1500VA 100/120/230VAC 2U Rak Monteli Kesintisiz Güç Kaynağõ 990-1194 5/02

Smart-UPS. 750VA/1000VA/1500VA 100/120/230VAC 2U Rak Monteli Kesintisiz Güç Kaynağõ 990-1194 5/02 Kullanõcõ Elkitabõ Türkçe Smart-UPS 750VA/1000VA/1500VA 100/120/230VAC 2U Rak Monteli Kesintisiz Güç Kaynağõ 990-1194 5/02 Giriş APC Kesintisiz Güç Kaynağõ (KGK), bilgisayarõnõzõ ve diğer değerli elektronik

Detaylı

Printer/Scanner Unit Type 8000

Printer/Scanner Unit Type 8000 Printer/Scanner Unit Type 8000 Kullanõm Talimatlarõ Yazõcõ Referansõ 1 2 3 4 5 6 Makineyi Hazõrlama Yazõcõ Sürücüsünü Ayarlama Diğer Yazdõrma İşlemleri Doküman Sunucusunu Kullanarak Kaydetme ve Yazdõrma

Detaylı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı

2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı 2-Bağlantı Noktalı USB/HDMI Kablosu KVM Anahtarı Kullanım Kılavuzu DS-11900 Sürüm 1.0 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 1.1 ÖZELLİKLER... 3 1.2 FİZİKSEL ÇİZİMİ... 3 1.3 PAKET İÇİNDEKİLER... 4 2 TEKNİK ÖZELLİKLER...

Detaylı

Tüm Dünyada Sõnõrlõ Garanti ve Teknik Destek HP ProLiant ve IA-32 Sunucularõ ve Seçenekleri

Tüm Dünyada Sõnõrlõ Garanti ve Teknik Destek HP ProLiant ve IA-32 Sunucularõ ve Seçenekleri Tüm Dünyada Sõnõrlõ Garanti ve Teknik Destek HP ProLiant ve IA-32 Sunucularõ ve Seçenekleri Genel Koşullar HP, BU SINIRLI GARANTİDE AÇIKÇA BELİRTİLENLER DIŞINDA, AÇIKÇA VEYA İMA YOLUYLA, İMA EDİLEN SATILMA

Detaylı

hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kullanıcı el kitabı

hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kullanıcı el kitabı hp scanjet 4400c serisi ve 5400c serisi tarayıcıları kullanıcı el kitabı Telif hakkı bilgisi Telif Hakkõ Hewlett-Packard Company 2001 Tüm haklarõ saklõdõr. Telif haklarõ kanunlarõnda izin verilenler dõşõnda,

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Ocak 2007

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve. Ocak 2007 Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 430223-141 Ocak 2007 Bu kõlavuzda, bilgisayardaki belleğin nasõl değiştirileceği ve yükseltileceği açõklanmaktadõr. İçindekiler Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır:

Kuruluma başlamadan önce gerekli tüm bileşenlerin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Kutuda şunlar bulunmalıdır: K A B L O S U Z N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 PA K E T I N I Ç I N D E K I L E R 4 T E K N I K Ö Z E L L I K L E R 5 U Y G U L A M A Y E L PA Z E S I 6 P C / P C I K A R T I D

Detaylı

APC Smart-UPS. 1000VA/1500VA Kule Ünitesi Kesintisiz Güç Kaynağõ 230VAC/120VAC. 990-1063, Uyarlama 1 04 /01

APC Smart-UPS. 1000VA/1500VA Kule Ünitesi Kesintisiz Güç Kaynağõ 230VAC/120VAC. 990-1063, Uyarlama 1 04 /01 Kullanõcõnõn Elkitabõ Türkçe APC Smart-UPS 1000VA/1500VA Kule Ünitesi Kesintisiz Güç Kaynağõ 230VAC/120VAC 990-1063, Uyarlama 1 04 /01 İçindekiler 1: GÜVENLİK BİLGİLERİ...1 TAŞIMADA GÜVENLİK...1 ELEKTRİKSEL

Detaylı

* Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir.

* Basõlõ Başlangõç Kõlavuzu notebook bilgisayarõ tanõtõr ve temel işlevleri gösterir. Ayrõca, sorun giderme bilgilerini de içerir. 9 Ocak 2002 Bu dosyada aşağõdaki konulara ilişkin en güncel bilgiler yer almaktadõr: HP notebook bilgisayar ve Windows hakkõndaki Bilgi Kaynaklarõ Önlemler Ekran Ayarlarõnõ Değiştirme Bilgisayarõ Taktõktan

Detaylı

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI

PARALEL PCI ARABİRİM KARTI PARALEL PCI ARABİRİM KARTI Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş IEEE1284 arabirim PCI eklenti kartını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu kart, kullanıcıların paralel aygıtlarını bağlamak üzere bilgisayar

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

MBP35 KULLANICI KILAVUZU BEBEK MONİTÖRÜ. Bu kõlavuzda belirtilen özellikler üzerinde önceden haber vermeden değişiklik yapma hakkõ saklõdõr.

MBP35 KULLANICI KILAVUZU BEBEK MONİTÖRÜ. Bu kõlavuzda belirtilen özellikler üzerinde önceden haber vermeden değişiklik yapma hakkõ saklõdõr. KULLANICI KILAVUZU MBP35 BEBEK MONİTÖRÜ KULLANICI KILAVUZU Bu kõlavuzda belirtilen özellikler üzerinde önceden haber vermeden değişiklik yapma hakkõ saklõdõr. Yeni Motorola Dijital Bebek Monitörünüze Hoşgeldiniz!

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

Oğlunuz veya kõzõnõz bu sõnõftaki öğretimin bir parçasõ olarak, İngilizce öğrenmek için bir

Oğlunuz veya kõzõnõz bu sõnõftaki öğretimin bir parçasõ olarak, İngilizce öğrenmek için bir Welcome Letter [Turkish] öğretmenliğindeki sõnõfõna [ögretmenin adi] [ELD sinifi seviyesi veya türü] Hoş Geldiniz Bu mektubun amacõ oğlunuza veya kõzõnõza sõnõfõmõza hoş geldin demektir. Çocuğunuzun ve

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri

İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri İstemci Yönetimi ve Genel Yazdırma Çözümleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu

Detaylı

Store n Go Taşınabilir Sabit Disk USB 3.0

Store n Go Taşınabilir Sabit Disk USB 3.0 Store n Go Taşınabilir Sabit Disk USB 3.0 Kullanım Kılavuzu Türkçe İçindekiler Giriş 3 Taşınabilir Sabit Sürücünün Bağlanması 3 Veri Depolama ve Aktarma 4 Nero BackItUp & Burn Essentials Yazılımı 4 Taşınabilir

Detaylı

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 5845 / 5855 / 5865 / 5875 / 5890 Kontrol Paneli 8 / 8 / 86 / 87 / 890 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. ABC DEF Menüler GHI PQRS 7 JKL TUV 8 MNO

Detaylı

P990i. This is the Internet version of the user guide. Print only for private use.

P990i. This is the Internet version of the user guide. Print only for private use. P990i Kullanõcõ Kõlavuzu İçindekiler Hoşgeldiniz... 9 Telefonunuzu tanõma... 10 Paket... 10 Genel bakõş... 11 Telefonunuzu kullanmadan önce... 12 İlk başlatma... 13 Telefonu açma ve kapama... 13 Kapak

Detaylı

ac sürücüleri hızlı kılavuz

ac sürücüleri hızlı kılavuz vacon 10. ac sürücüleri hızlı kılavuz 1 vacon GÜVENLİK Bu hõzlõ kõlavuz, Vacon 10 frekans dönüştürücünüzün kolay şekilde kurulmasõ ve ayarlanmasõ ile ilgili temel adõmlarõ içerir. Sürücünüzü devreye almadan

Detaylı

Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor

Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor Devletin Bilgi Talepleri ile ilgili Rapor Temmuz - Aralık Apple da, verilerinizi koruma konusundaki taahhüdümüzü son derece ciddiye alıyoruz ve size mümkün olan en güvenli donanımları, yazılımları ve hizmetleri

Detaylı

w1858 w2228h w2338h w2448h/hc w2558hc

w1858 w2228h w2338h w2448h/hc w2558hc Kullanõcõ Kõlavuzu w1858 w2228h w2338h w2448h/hc w2558hc HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu tür ürünler ve hizmetlerle birlikte verilen açõk garanti bildirimlerinde belirtilmiştir. Buradaki

Detaylı

HP LaserJet P2015 Series Baskı Sistemi Yükleme Notları

HP LaserJet P2015 Series Baskı Sistemi Yükleme Notları HP LaserJet P2015 Series Baskı Sistemi Yükleme Notları Telif Hakkı ve Lisans 2006 Telif Hakkı Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarının izin verdiği durumlar dışında, önceden yazılı

Detaylı

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu

Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Microsoft Windows 7: Başlangıç Kılavuzu Windows 7 Kurulumu Dell bilgisayarınız Microsoft Windows 7 işletim sistemiyle yapılandırılmış olarak gelir. Windows Vista işletim sistemini ilk kez kurmak için,

Detaylı

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: %XNÕODYX]GDELOJLVD\DUÕQVDELWGLVNV U ]HOOLNOHUL DoÕNODQPÕúWÕU. Mayıs 2006

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: %XNÕODYX]GDELOJLVD\DUÕQVDELWGLVNV U ]HOOLNOHUL DoÕNODQPÕúWÕU. Mayıs 2006 Sürücüler Belge Bölüm Numarası: 405759-141 Mayıs 2006 %XNÕODYX]GDELOJLVD\DUÕQVDELWGLVNV U ]HOOLNOHUL DoÕNODQPÕúWÕU İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 Sürücü ışığı 3 Sabit disk sürücüsü HP Mobile Data Protection

Detaylı

APC Smart-UPS. 2U Rak ve İstif Harici Akü Grubu. 990-1022, Uyarlama 2 2/01

APC Smart-UPS. 2U Rak ve İstif Harici Akü Grubu. 990-1022, Uyarlama 2 2/01 Kullanõcõnõn Elkitabõ Türkçe APC Smart-UPS 2U Rak ve İstif Harici Akü Grubu 990-1022, Uyarlama 2 2/01 İÇİNDEKİLER 1: GÜVENLİK BİLGİLERİ... 1 TAŞIMADA GÜVENLİK... 1 AKÜLERE İLİŞKİN GÜVENLİK... 1 AKÜNÜN

Detaylı

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu. 3 5 Mürekkep Erişim Kapağı Düğmesi Menüler 7 İş kontrolleri Dokunmatik

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı 1 DÜNYA ve TÜRKİYE POLİPROPİLEN ( PP ) DIŞ TİCARET ANALİZİ Barbaros Demirci ( Genel Müdür ) Neslihan Ergün ( Teknik Uzman Kimya Müh. ) PAGEV - PAGDER DÜNYA TOPLAM PP İTHALATI : Dünya toplam PP ithalatı

Detaylı

w2228h w2448h/hc w2558hc

w2228h w2448h/hc w2558hc Kullanõcõ Kõlavuzu w2228h w2448h/hc w2558hc HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu tür ürünler ve hizmetlerle birlikte verilen açõk garanti bildirimlerinde belirtilmiştir. Buradaki hiçbir ifade

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA

GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA GTİP 392310: PLASTİKTEN KUTULAR, KASALAR, SANDIKLAR VB. EŞYA TEMMUZ 2009 Hazırlayan: Mesut DÖNMEZ 1 GENEL KOD BİLGİSİ: 392310 GTIP kodunun üst kodu olan 3923 GTİP koduna ait alt kodlar ve ürünler aşağıda

Detaylı

Harici Sabit Sürücü esata ve USB 2.0 Combo. Kullanım Kılavuzu Türkçe

Harici Sabit Sürücü esata ve USB 2.0 Combo. Kullanım Kılavuzu Türkçe Harici Sabit Sürücü esata ve USB 2.0 Combo Kullanım Kılavuzu Türkçe İçindekiler Giriş 3 Kumandalar, Konektörler ve Göstergeler 3 Ön Panel Alanı 3 Arka Panel Alanı 3 Sabit Sürücü Hakkında 4 Sürücünün masaya

Detaylı

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli

Xerox WorkCentre 3655 Çok İşlevli Yazıcı Kontrol Paneli Kontrol Paneli Kullanabileceğiniz hizmetler yazıcınızın ayarlarına bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında ayrıntılı bilgi için Kullanım Kılavuzu'na bakın. 3 4 5 Dokunmatik ekran Menüler

Detaylı

Bluetooth Eşleştirme. Kullanıcı Kılavuzu

Bluetooth Eşleştirme. Kullanıcı Kılavuzu Bluetooth Eşleştirme Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markalarıdır. Bluetooth

Detaylı

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2016 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2016 ARALIK /

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 27 Şubat 2018 Pazar 2017 yılı Aralık ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 4,2 azalarak 213 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Ülke TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Temsilcilik Türü Şehir Telefon Faks e-posta A.B.D. Başkonsolosluk Adana (0322) 346 62 62 (0322) 346 79 16 A.B.D. Büyükelçilik Ankara 455 55 55 467 00 19 A.B.D.

Detaylı

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu

LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES. Yazılım Yükleme Kılavuzu LASERJET ENTERPRISE M4555 MFP SERIES Yazılım Yükleme Kılavuzu HP LaserJet Enterprise M4555 MFP Series Yazılım Yükleme Kılavuzu Telif Hakkı ve Lisans 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Detaylı

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu

RightFax'e Tara. Yönetici Kılavuzu RightFax'e Tara Yönetici Kılavuzu Kasım 2016 www.lexmark.com İçerikler 2 İçerikler Genel Bakış...3 Dağıtıma hazır olma denetim listesi... 4 Uygulamayı yapılandırma... 5 Uygulamanın yapılandırma sayfasına

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoşgeldiniz Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım Kutuda neler var CD140 Baz istasyonu VEYA CD140/CD145 El cihazı CD145 Baz istasyonu Baz istasyonu için güç kaynağı ünitesi Telefon kablosu

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri

Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Çok işlevli USB Ağ Sunucusu Serileri Hızlı Kurulum Kılavuzu Giriş Bu belge, Windows ortamında bir USB aygıt sunucusu gibi kullanılan Çok işlevli USB Ağ Sunucusunu kurmak ve yapılandırmak için gerekli olan

Detaylı

HP Scanjet G4000 series. Kurulum ve Destek Kılavuzu

HP Scanjet G4000 series. Kurulum ve Destek Kılavuzu HP Scanjet G4000 series Kurulum ve Destek Kılavuzu Telif hakkı ve lisans 2006 Telif Hakkı Hewlett-Packard Development Company, L.P. Telif hakkı yasalarında izin verilen durumlar dışında önceden yazılı

Detaylı

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe

Türkçe. Güvenlik bilgileri. Türkçe Bu kılavuzda ele alınan konular: "Güvenlik bilgileri" sayfa 53. "Kurulum sorunlarını giderme" sayfa 54. "Daha fazla bilgi alma" sayfa 58. Güvenlik bilgileri Sadece bu ürünle birlikte sağlanan güç kaynağı

Detaylı

ACSM1. ACSM1-04Lx Sõvõ Soğutmalõ Sürücü Modülleri (55-160 kw)

ACSM1. ACSM1-04Lx Sõvõ Soğutmalõ Sürücü Modülleri (55-160 kw) ACSM1 Donanõm Kõlavuzu ACSM1-04Lx Sõvõ Soğutmalõ Sürücü Modülleri (55-160 kw) ACSM1 Sürücü Kõlavuzlarõ SÜRÜCÜ DONANIM KILAVUZU* ACSM1-04Lx Sõvõ Soğutmalõ Sürücü Modülleri (55-160 kw) Donanõm Kõlavuzu 3AUA0000022083

Detaylı

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke 2008 Yılı 2009 Yılı 2010 Yılı 2011 Yılı 2012 Yılı Sayısı Ulke adı İhracat Ulke adı İhracat Ulke

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk. Mart 2006

Sürücüler. Belge Bölüm Numarası: Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk. Mart 2006 Sürücüler Belge Bölüm Numarası: 396846-141 Mart 2006 Bu kõlavuzda bilgisayar sabit disk sürücüsü ve optik disk sürücüsü anlatõlõr. İçindekiler 1 Sürücü bakımı 2 IDE sürücüsü ışığı 3 Sabit disk sürücüsü

Detaylı

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu

Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Dell Storage MD1400 ve MD1420 Kasalari Başlangıç Kılavuzu Resmi Model: E03J Series and E04J Series Resmi Tip: E03J001 and E04J001 Notlar, Dikkat Edilecek Noktalar ve Uyarılar NOT: NOT, bilgisayarınızı

Detaylı

International Cartographic Association-ICA

International Cartographic Association-ICA International Cartographic Association-ICA 1.AMAÇ: Uluslararası Kartografya Birliği (International Cartographic Association-ICA), 1959 yılında kurulmuştur. Hükümetler dışı bir kuruluş olan ICA nın ana

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. USB2.0 dan IDE ve SATA ya Adaptör Kablosu. Model: DA-70202

Kullanım Kılavuzu. USB2.0 dan IDE ve SATA ya Adaptör Kablosu. Model: DA-70202 Kullanım Kılavuzu USB2.0 dan IDE ve SATA ya Adaptör Kablosu Model: DA-70202 I. Önsöz Ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Güvenlik ve emniyet ile birlikte yeni bir depolama konseptini size göstereceğiz.

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

HP Renkli LaserJet Professional CP5225 Yazıcı serisi

HP Renkli LaserJet Professional CP5225 Yazıcı serisi Veri sayfası CP5225 serisi Bu çok işlevli ve düşük maliyetli A3 masaüstü yazıcı ile kartpostaldan büyük boyutlu belgelere kadar şirketinizin tüm renkli baskı ihtiyacını karşılayın. HP ColorSphere tonerin

Detaylı

RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ

RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ İSTANBUL YAYIN NO: 1991-22 TİCARET ODASİ RAKAMLARLA DÜNYA ÜLKELERİ Hazırlayan BİRGÜL ACARI Reklamcılık ve Matbaacılık San. Tic. Ltd. Şti. Haznedar, Menderes Cad. 25/2 34600 Bakırköy/İSTANBUL Tel: 556 04

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Görsel Referans Kılavuzu

Görsel Referans Kılavuzu Görsel Referans Kılavuzu Xerox CX Yazıcı Sunucusu Xerox Color 550/560 Yazıcı Creo Color Server Technology hizmetidir 653-0177A-TR CX yazıcı sunucusu bilgisayarı için kablo bağlantıları 1 3 4 5 1VDC POWER

Detaylı

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5)

DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR (5) 1. Dizüstü Bilgisayar en az Intel Core i5 2,3 GHz hızında işlemcisi olmalıdır. 2. Dizüstü bilgisayarın 4 GB DDR3 1333 MHz belleğe sahip olmalıdır. 3. Dizüstü bilgisayar ekran kartının

Detaylı

HIZLI BAşVURU KILAVUZU

HIZLI BAşVURU KILAVUZU HIZLI BAşVURU KILAVUZU Windows Vista için İçindekiler Bölüm 1: Sistem Gereksinimleri...1 Bölüm 2:...2 Yerel Yazdırma Yazılımını Yükleme... 2 Ağdan Yazdırma Yazılımını Yükleme... 5 Bölüm 3: WIA Sürücüsünü

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 269.665.223,68 305.580.419,69 13,32 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 155.240.675,64 92.044.938,69-40,71 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 21 Mayıs 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 21 Mayıs 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 21 Mayıs 2018 Pazar 2018 yılı Mart ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2017 yılı aynı ayına göre yüzde 2,8 azalarak 268 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8)

Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Ağınız üzerinde tarama yapmak için Web Hizmetleri'ni kullanma (Windows Vista SP2 veya üzeri, Windows 7 ve Windows 8) Web Hizmetleri protokolü, Windows Vista (SP2 veya üstü), Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının,

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrol Paneli

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Kontrol Paneli Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Kontrol Paneli Kullanılabilen hizmetler yazıcı ayarlarınıza bağlı olarak değişebilir. Hizmetler ve ayarlar hakkında bkz. Kullanım Kılavuzu.? Menüler GHI PRS 7 * ABC JKL TUV

Detaylı