Sustainable Economic Development and ICT Sector Programme in the northern part of Cyprus EuropeAid/127043/C/SER/CY Dijital Pazarlama Eğitimi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sustainable Economic Development and ICT Sector Programme in the northern part of Cyprus EuropeAid/127043/C/SER/CY Dijital Pazarlama Eğitimi"

Transkript

1 Sustainable Economic Development and ICT Sector Programme in the northern part of Cyprus EuropeAid/127043/C/SER/CY 1 Dijital Pazarlama Eğitimi

2 2 Neden dijital pazarlama? Site tasarımında ve kampayanlarda dikkat edilmesi gerekenler Site optimizasyonu nedir? Optimizasyonda nelere dikkat etmeliyiz? Google Adwords PPC ve Banner Reklamlar Pazarlama / Mobil İetişim- Pazarlama Sosyal Medya Üzerinde Pazarlama

3 Neden Dijital Pazarlama Hedef kitleniz, müşterileriniz dijital ortamda, internette aktifler ve zamanlarını internette geçiriyorlar Siz müşterilerinizle internet ortamında nasıl buluşursunuz? Müşterilerle hizmetinizi bir araya internet ortamında nasıl getirirsiniz? 3 Aslında başarı müşterilerinizi ve onlarla buluştuğunuz ortamları ve kanalları (mecraları) anlamakla mümkündür.

4 Perakendeye olan etkisi 4 Dünyadaki perakende satışların % 79 unun internetten etkilendiği belirtildi ( Kaynak Forrester 2011)

5 B2B 5 % 87 İşletmeler tedarikci ve satıcıları bulmak için interneti kullanıyor ( Kaynak Forrester 2011)

6 Reklam 6 Internet reklam konusunda televizyonu geçiyor ve İngiltere de en büyük reklam sektörü haline geliyor. Dijital pazarlama için kullanılan bütcenin %50 si geleneksel reklam ve pazarlamaya harcanan bütceden kullanılıyor En çok basılı mecralara (poster, flyer, brosur vs) harcanan bütceler kısılıyor ve bunun yerine dijital pazarlamaya ağırlık veriliyor.

7 7

8 Internette ne yapıyoruz? 8

9 9

10 Nereden Başlamak Lazım? 10 Müşterilerinizden Başlayın!

11 11 Internette insanlar parmaklarıyla oylama ve seçim yapıyorlar!

12 12

13 Web siteniz Web deki Varlığınız Değildir! 13 SES (Websiteniz) GÖLGENİZ (Sizin hakkınızda başkaları ne diyor?) AYAKİZİ (Reklamlar, Bloglar, forumlar ve diğer online aktiviteler)

14 4 Soru 14 1.Kime ulaşmaya çalışıyorsunuz? 2.Ne söylemek istiyorsunuz? 3.Onların ne yapmasını istiyorsunuz? 4.Başarılı olduğunuzu nasıl anlayacaksınız?

15 Soru 1 15 Kime ulaşmaya çalışıyorsunuz? Kim size ulaşmaya çalışıyor? Hedef kitlenin kim olduğu dijital pazarlama kampanyanızın ve sitenizin ismini, rengini yapısını, düzenini, kullanılan kelimeleri, konuşma şeklini ve dili etkileyecektir.

16 16

17 17

18 18

19 Soru 2 19 Ne söylemek istiyorsun? Hedef kitlen ne duymak istiyor? Çoğu websitesi işletmeye ve yönetime o kadar odaklıdır ki site üzerindeki iletişim siteyi kullananlara, hedef kitleye yönelik olacağına, işletmeye, kurucuları ve yönetime yöneliktir.

20 20

21 21

22 Soru 3 22 Site üzerinde ne yapmalarını istiyorsunuz? Onlar ne yapmak istiyor? Kaydol, bülten için abone ol, ara, anketi doldur, tavsiye et, gönder, fikrini yaz, yorum yap, paylaş, şikayet et? Onlarla sizin isteklerinizin ortak noktasını bulun!

23 Mutluluğa Giden Yolun Neresindesiniz? 23 Kullanıcılar görev odaklıdır! Görev İhtiyaç Hedef Tatmin Mutluluk Tamamlama İstek ve ihtiyaçların farkındalığı Araştırma Değerlendirme Satın Alma Kararı Satın Alma sonrası Durum Süreç vs Ürün!

24 24

25 Soru 4 25 Başarılı olduğunuzu nerden bileceksiniz? Hedef kitle nasıl anlayacak? Ölçümler? Hangi ölçümler? Kampanyanızın başarısını hedef kitlenizin davranış şekli ile ilgili yaptığınız analizler gösterecektir

26 Power shopper Occasional implemented Shoppers by Digital Strateji Yoğun internet kullanıcısı Med/Hafif internet kullanıcı Strateji Ürün çeşitlerin tanıtımı Ürün araştırma ve satın alma notkasında promosyon fırsatların tanıtımı Sitenizin başkaları tarafından önerilmesi Marka nın algısını geliştirmek Hedef kitleyi tanımlayıp gruplarak sitenin ve kampanyanın şeklinde yön verme 26 Dijital Araçlarımız Optimazyon/G oogle Adwords Richmedya ve display Sosyal medya Viral Med/Light shopper Non shopper Ürün çeşitlerin tanıtımı Promosyon fırsatların tantımı Sitenizin başkaları tarafından önerilmesi Markanın güvenilir olduğunu vurgulamak Mobil Promosyon Blog/bülten/e mail

27 Medya Araçlarımız 27 Marka Algı Ürün çeşitleri Fiyat ve Promo Tanıtım Öneri Güven Etkileşim yaratan promosyonlar Viral Kategory konsept bazlı Mass medya sitelerinde Display Banner Google ad words Google Adwords Facebook Twitter ve Twitter Facebook uygulamaları üzerinden tanım Mobil Güvenli alışveriş Blogu Portal ve Haber Mobil aplikasyon sitelerinde güvenli aliş veriş advertoryal

28 Sitenizin Optimizasyonu 28 Arama motoru optimizasyonu doğal ve organik araştırmalarda sitenizin arama motoru tarafından ön sıralarda çıkması için yapılan çalışmaya denir. Dolayısıyla sitenize hedef aldığınız müşteri grubunun ziyaretini sağlamış olursunuz.

29 En çok kullanılan arama motoru GOOGLE. 29 ARAMA MOTORU SONUÇLARI

30 Kısaca Optimizasyon 30 Optimazyon yaparken hedef kitlenizin araştırma trendlerine göre siteniz için anahtar kelimeleri belirlersiniz. Bu süreç 4 aşamadan oluşur. 1. Yapılan işi ve müşteriyi anlamak 2. Anahtar kelimeleri belirlemek 3. Site üzerinde optimizayonu yapmak 4. Site dışı optimizasyonu yapmak

31 1. Yapılan işi ve müşteriyi anlamak 31 Bu alanda başka faaliyet gösteren kimler var? Müşteriler ve hedef kitle kimlerdir? Rekabet içerisindeki firmaların stratejisi ve yaklaşımı nedir İşin niteliği nedir

32 Anahtar Kelimeleri Belirlemek 32 Arama motoru araştırmaları anahtar kelime ile başlar. Detaylı anahtar kelime araştırması yapmak optimizasyon kampanyalarının en önemli sürecidir.

33 Site üzerinde optimizayonu yapmak 33 Arama motorlarının websitesine erişimini sağlamak ve sitenin içeriğini belirlemek (sitedeki her sayfanın)

34 Site dışı optimizasyonu yapmak 34 Sitenizin dışındaki faktörlerdir. Örneğin sosyal bağlantılar, siteler arasındaki bağlantılar gibi.

35 Keyword Araştırması için Genel bir anahtar kelime listesi ile başlayıp sonra daraltınız. Kısa ve uzun kelime gruplarını belirleyiniz. Varsa Google Analytics verilerine bakınız Google Adwords Kampanyası yaptıysanız onun verilerine bakınız Google Adword Keyword aracını kullanınız Google Suggest Google Trends and Insights Google Alerts 35

36 Google Alerts 36 İlginç ve yeni içerikleri kaçırmamak için web i izleyin. Google alerts sorgularınızla alakalı Google sonuçlarındaki en son güncellemelerin e-postayla gönderilmesi hizmetidir. - Rakip analizi - Ne oluyor bitiyor

37 37

38 38

39 39

40 Google Keyword aracı 40

41 Google Adwords Keyword 41

42 Google Suggest 42

43 Google Trends & Insights 43

44 Google Adwords - PPC 44

45 Google Adwords Adwords Reklamı sonrası 45 Reklamınızın başlığını açılış sayfanıza yansıtmaya çalışın. Reklam metninizde belirtilen tüm satış artırıcı özellikleri (fiyatlar, teklifler, teslimat seçenekleri) açılış sayfanıza ekleyin. Sitenin Dili (çok dilli idi)

46 46 SEO İPUÇLARI Sitenizin sayfalarını listeleyen bir sitemap hazırlayın. BLOG açın. Web sitenizin hedeflediği konularla ilgili benzer, sayfa sayısı fazla olmayan bir kaç site veya blog hazırlayın. Bu sitelerden sitenize link göndererek arama motorlarında kalite skorunuzu arttırın.

47 47 SEO İPUÇLARI Ücretsiz olarak e-kitap veya doküman dağıtımı yapın. Bir konuda e-kitap hazırlamak çok zor bir şey değildir. Yararını mutlaka göreceksiniz. Sitenizde çok okunan yazılar ile ilgili bir bölüm hazırlayın. Ay sonlarında bir önceki ayın özetini çıkarın.

48 48 SEO İPUÇLARI Sayfa meta anahtar kelimelerini, sayfa içeriği ve ziyeretçi anahtar kelimeleri ile uyumlu hale getirin. Yazılar/sayfalar için iyi seçilmiş başlıklar kullanın, etkileyici başlıklar daha fazla okunma demektir. Youtube ve Flickr gibi sitelere video ve fotoğraf ekleyin, video ve fotoğrafların arama motoru optimizasyonuna katkısı büyüktür.

49 49 TERMİNOLOJİ Tıklanma ( Click Through ) Kullanıcı, reklama tıklar ve diğer siteye yönlendirilir. Genel olarak tıklamalar unique visitors ( tekil ziyaretçi) üzerinden yorumlanır. Böylece 1 gerçek ziyaretçi 1 tıklama olarak kabul görür. Görüntülenme ( Impression ) Görüntülenme; herhangi bir internet reklamının kullanıcılar tarafından görüntülenmesine denir. Ziyaretçi bulunduğu siteyi açtığında veya sayfalarını gezdiğinde sizin reklamınız var ise görüntülenme sağlamış olarak kabul edilir. CPM modeli bu şekilde çalışmaktadır.

50 TERMINOLOJI-YENICARSIM TERMİNOLOJİ 50 CPM Cost Per Mille (Thousand) CPM, 1000 gösterim başına fiyatlandırma demektir. CPM olarak 1 TL den reklam veriyorsanız, verdiğiniz reklamın 1000 kez gösterimi karşısında 1 TL ödeyeceksiniz demektir. Banner reklamları veya Facebook ta verdiğiniz reklamlarda karşılaşabileceğiniz bir terimdir. CPC Cost Per Click CPC, tıklama başına ödeme veya maliyet demektir. Reklam verdiğiniz site ile anlaşmanız doğrultusunda tıklama başına anlaşmış olduğunuz rakamı ödersiniz. Yani sitenize gelen her ziyaretçi için ödediğiniz özel bir bedel vardır.

51 TERMİNOLOJİ 51 CPL Cost Per Lead CPL, Sitede yaratılan her üye veya için kayıt başına ücretlendirme yapılan modeldir. Herhangi bir siteye verilen reklamı tıklayan kişiler sitenize gelip, bir kayıt işlemi gerçekleştirdiğinde (örneğin üyelik veya iletişim formu olabilir.) reklam verdiğiniz siteye para ödersiniz. Aldığınız kayıt / üye için ödeme yaparsınız.

52 52 TERMİNOLOJİ CPA Cost Per Action CPA, eylem başına ödeme yaptığınız fiyatlandırma sistemidir. Burdaki eylem sizin belirlediğiniz ürün satışı, üyelik veya sizin için önemli olan bir formun doldurulması işlemi olabilir. Modele göre işlemin tamamlandığı sayfaya bir kod yerleştirilir ve tutar reklam yayıncısına iletilir. Toplam işlem tutarları üzerinden komisyon şeklinde ödemesi gerçekleşir. E-ticaret siteleri için en mantıklı reklam modellerinden biridir.

53 53 Kahve molası

54 - Pazarlama 54 Ürün ve hizmetinizle ilgili haber niteliği olan, ilgi çekici mesajı doğru zamanda spesifik bir grup hedef kitleye elektronik posta aracılığı ile ulaştırmadır

55 -Pazarlama 55

56 56 B2C: Şirketten tüketiciye, B2B: Şirketten şirkete

57 57 Tanıtım için yatırılan paranın karşılığı en fazla -Pazarlamada alınıyor!

58 -Pazarlama siteleri 58

59 Bu siteler napıyor? 59 Liste oluşturmanıza yardımcı oluyor Abonelik iptali seçeneği veriyor Tasarım oluşturmasını destekliyor Raporluyor Ücretsiz veya düşük ücretli

60 Display 60

61 61

62 62

63 63

64 Display Reklam nedir? 64

65 Display Reklam Nedir? 65

66 Display Reklam Formatları 66

67 Display Reklam 67

68 Display Fiyatlandırma 68

69 Display Reklamla Ne Elde Edilir? 69 Farkındalık Direk geri dönüş Satış Yönlendirme Sosyal Medya Entegrasyonu

70 Formatları 70 Statik görsel Flash Video Genişleyen Banner Uçuşan reklamlar ( sabit değil) Dinamik Banner Tüm ana sayfa

71 Reklam Alanlara Ulaşmak için 71 Google Ad Planner Direk Reklam alan sitelere ( haber siteleri, facebook vs) ulaşmak

72 Display Kampanyasını planlamak Hedef pazar kimdir? Hangi mecraları hedefliyorsun? Amaçların nelerdir? Facebook sayfasına yönlendirme Satış Yönlendirme Markalaşma Ne tür Banner Kullanmalısın? Mesajın ne olacak? 72

73 Mobil İletişim 73

74 Mobil İletişimi özgün yapan nedir? 74 Kişisel İletişim Hem kişisel hem toplu iletişim aracı Mobil Anında iletişim Mobil şimdiki zamandadır. Tüketicilerinize herhangi bir zaman herhangi bir yerden konuşabilirsiniz.

75 Mobil İletişim Şekilleri 75 SMS Kısa Kod ve Numaralar QR Code

76 Mobil İletişim Geleneksel Mecralarla birlikte hareket eder 76

77 Mobil Websiteniz Ayrı Tasarlanmalıdır! yaşlarındaki kadınların 10.7% perakende satıcılarını veya e-ticaret sitelerini mobil telefonlarını kullanarak takip ediyorlar yaşlarındaki erkeklerin 17.9% u perakende satıcılarını veya e-ticaret sitelerini mobil telefonlarını kullanarak takip ediyorlar

78 78 Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Etkileşimdir, Özel hissettirir Sınırları kaldırır Şeffaftır Geniş bir ekosistemdir Dinleyicinin katılımcı olmaya başlamasıdır. Bir fikre sahip olan herkesin istediği şekilde bu fikri yayınlaması ve paylaşması, paylaşılan içeriği yorumlaması sonucu ortaya çıkan etkileşim, sosyal medyanın temelini oluşturur.

79 79 Sosyal Medya Dedikleri Zaman ve mekan sınırlaması olmadan (mobil tabanlı), paylaşımın, tartışmanın esas olduğu insani bir iletişim şeklidir. Interaction User Generated Content (UGC) Consumer Generated Media (CGM) SOSYAL MEDYA Share / Like Addict

80 80 Youtube-Vimeo-Dailymotion

81 81 Facebook

82 82 Flickr

83 Sosyal Ağlar 83 İnsanların yarattığı sanal ortamdaki sosyal iletişim kurmaya yarayan ağlara "sosyal ağlar" denilmektedir. Başlıca sosyal ağlar: Adapted from Wikipedia

84 84 Linkedin

85 85 Twitter

86 Sosyal Medyayı kim kullanıyor? 86

87 Sosyal Medya Gerçekleri 87 Sosyal medya Çelişkileri Basit olması kolay kullanılabileceği anlamına gelmez. Hem kısa süreli, hem de kalıcı olma özelliği vardır. Kötü haberler (Not-so-good news) Bu, sizin tırmanmanız gereken bir dağdır. En çabuk ve en kolayından bir formülü yoktur. İletişiminizi başlatmak ve devam ettirmek için ajandanızda yer ve zaman ayırmalısınız. İyi haberler (good news) Platformlar kullanıcı dostudur. Resmi ve resmi olmayan bir çok yardım bulunabilir. Kalite skordan önemlidir. Bir anda, her yerde olamazsınız. Stratejinize uygun platformları seçmelisiniz. Kurulan ilişkilerin oturması zaman alacaktır, heyecanınızı kaybetmeyin.

88 ÖNEMLİ! 88 Önce dinle, sonra konuş! Alanınızdaki uzmanları bulun ve takip edin Konuşmalarda kişisel ve özel değerinizi katmaya çalışın.

89 89 Bütünleşik bir yaklaşım geliştirin! Strateji Stratejik hedeflerim nedir? Kimlere ulaşmak istiyorum? Sosyal medyayı hedeflerim için kullanabilir miyim? Değerlendirme / Durum Analizi Şu anki yaklaşımımın zayıf/güçlü yanları nelerdir? Neye ihtiyacım var? Planlama Elimdeki kaynaklarım ne? Yolda, ne gibi zorluklarla karşılaşma ihtimalim var?

90 90 İletişim Prensipleri-1 Sosyal medyada kişisel markanız için iletişim direkt sizinle ilgili olmasına rağmen, ihtiyacı belirlemek için en iyi yol başkalarına odaklanmaktır. Diğerlerinin hedef, istek ve itirazları nelerdir? Saygılı Olun Zaman sınırlamaları Güç farklılıkları Dürüst konuşun ve davranın

91 İletişim Prensipleri-2 91 Ne söylerseniz O sunuz İçeriğinizin kaliteli ve değerli olduğundan emin olun. Mümkünse kişisel değerinizi yansıtmaya çalışın. Ve Nasıl söylerseniz O sunuz Düzgün bir dilbilgisi ve imla ile yazmaya çalışın. Sosyal cazibenizi kullanmaya çalışın. Pozitif, güvenli, samimi, açık ve davetkar olun. Mesajlarınızın kısa ve öz olmasını hedefleyin, takipçilerinizin daha çoğunu istemeleri için yönlendirin. Sustainable Economic Development and ICT 91 Sector Programme in the northern part of Cyprus

92 Onların dilinden konuşun! 92

93 Profilinizi Yönetmek: TEMEL 93 Fotoğraf İletişim Profil yaratmak Başlık Eğitim ve kariyer bilgileri Sadece insanlar değil, aynı zamanda, arama motorları için yazdığınızı U-NUT-MA-YIN

94 OOPS! 94

95 95 Facebook Kullanım Kılavuzu-1 Kişisel ve profesyonel sınırlarınıza karar verin Arkadaşlık kurallarınız nelerdir? Profesyonel yaşamınızın hangi seviyesi FB da olmalı? İnşa ettiğiniz sınırlara göre gizlilik kurallarını uygulayın. Global ayarlar Aplikasyon ayarları Kişisel/grup ayarları

96 Facebook Kullanım Kılavuzu-2 96 Ne paylaşacağınıza karar verin! Ne tip ve hangi bilgileri paylaşmalıyım? Fotoğraflar, videolar? Hangi gruplara üye olmalı ve hangi sayfaları beğenmeliyim? Ne tip statü güncellemelerinde bulunmalıyım? Şüpheci olun Arkadaşlarınızın kim olduğunu bilin Postlarınızın ve yorumlarınızın paylaşmadan önce uygunluğunu kontrol edin. Paylaşacağınız her şey, artık, kişisel değil,umuma açıktır!

97 97 FB Grupları Facebook grupları tartışma forumlarına benzer, profil duvarı gibi paylaşıma yarayan özelliği mevcuttur. Örnek: Kayak sevenler grubu, Sezen Aksu hayranları, Seferihisar esnafı, vs. Gruplar sayesinde, ortak ilgi alanlarına sahip kullanıcılar hedeflerini ifade etmek, konuları tartışmak, fotoğraf paylaşmak ve daha fazlası için bir araya gelebilir. Bulunduğunuz sektöre, sunduğunuz ürünlere ve potansiyel müşterilerinize ulaşmanın bir yoludur. Avantajları: Bedava bir hizmettir ve yüksek seviyede interaksiyon yaratır Dezavantajları: Zaman alıcı bir iletişim şeklidir.

98 98

99 99

100 100

101 101

102 Twitter Jargonu 102 RT (ReTweet): Bir kullanıcının paylaşvğı içeriği tekrar kullanıcı ismi ile birlikte kendi takipçilerinizle paylaşmak için mesajın önüne RT:kullanıcı ismi koyabilirsiniz. Böylece alıntı yaptığınız kullanıcıyı da haberdar etmiş olursunuz. Hashtag #: Anahtar kelimeler aracılığıyla paylaştığınız içerikler bu konuyla ilgilenen kullanıcıların takibini kolaylaştırır ve bu kodu kullanarak paylaşılan tüm içeriği görmenizi Bir kullanıcıya cevap vermek veya sadece ona özgü bir içerik paylaşımında bulunmak için koymanız gerekir.

103 Dijital Pazarlama Dinamikleri 103

104 104

105 Blogta Ne Yazmalısınız? Bu yazı neden önemli? Okuyucuya faydası ne? 2. Yazı tüketicilerinizin belirli bir sorunu, ihtiyacı veya sorusuna cevap veriyor mu? 3. Çözüm öneriyor mu? 4. Okuyucu size neden inansın? 5. Anahtar kelimelere ve linklere yer veriyormusun? Konu önerileri: Sektör trendleri Başarı öyküleri Şirket aktiviteleri ve çalışan tanıtımları Faydalı bağlantılar ve linkler Yakın zamanda yaşamış olduğunuz bir müşteri deneyimi (sorunu ve çözümü) Son zamanlarda cevap verdiğiniz tüketici soruları Diğer blog yazıları hakkında düşünceleriniz Tüketicilerinizin en sık sorduğu sorular Konuk yazarlar: Ar ge departmanınız, ürününüzü tercih edenler, sektörünüzdeki fikir önderleri

106 106

107 Sosyal medyadan daha fazla faydalanmak için? Markanız hakkında iyi ya da kötü konuşanları ödüllendirin. Sürekli olarak kendinizden bahsetmeyin. Sosyal medya kanalına özel ürünler, promosyonlar, hizmetler kurgulayın. Sosyal medyayı tüketiciler ve müşterilerinizle buluşma noktası olarak kullanın. Kendiniz olun, kimseyi kandırmayın, negatif geri dönüşlerden faydalanın, ortama uyum sağlayıp karakterinizi koruyun. 107

108 Sustainable Economic Development and ICT Sector Programme in the northern part of Cyprus EuropeAid/127043/C/SER/CY 108 SosyalMedyaYönetimi Teori ve Pratik

109 Teori Facebook Sayfalar SayfaNasıl Açılır? SayfaYönetimi Kampanyalar Reklamlar Twitter Hesaplar HesapNasıl Açılır? HesapYönetimi Kampanyalar/tweetadde r Reklamlar İçerik 109

110 110 Kişisel Profiller vs. Sayfalar

111 Sayfa Nasıl Açılır?

112 112 En uygun Saat: Öğlen Gün: Cumartesi Frekans: 2 günde 1

113 113 Gönderi Örnekleri Aktüel

114 114 Gönderi Örnekleri Aktüel

115 115 Gönderi Örnekleri Sorular

116 116 Gönderi Örnekleri Nostalji

117 117 GönderiÖrnekleri Zaman

118 Sayfa içi Yarışmalar 118 abekiyoruz.

119 ReklamÇeşitleri 119 Marketplace (PazarYeri) Reklamları FacebookReklamları SponsorluHaberler Premium Reklamlar

120 120 FacebookReklamları

121 TasarımveHedefleme 121

122 BaşarıFaktörleri 122 Metin Kısa, aksiyonaçağıran Görsel İlgiçekici, kurallardahilinde Hedefleme Hedefkitleyemümkünolduğuncayakın, amadahageniş Çeşitlendirme Metin, görselvehedeflemedealternatiflerleilerleme Takip Alternatiflerinperformansınıgözlemleme, başarılıreklamayoğunlaşma

123 HesapNasılAçılır? 123

124 HesapYönetimi 124 Paylaş Dinle Sor Yanıtla Ödüllendir Bilgilendir SesiniBul

125 125 ÖrnekHesaplar

126 126 Kampanyalar

127 127 Teşekkürler

SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN!

SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN! SOSYAL MEDYADA BOŞA VAKİT HARCAMAYIN! ANIL ALTAŞ EĞİTMEN/DANIŞMAN 14 TEMMUZ 10 BÜMED AŞİYAN SALONU Sosyal Medya ile dünya artık düz! 2 Icons courtesy of Sosyal medya Katsayınızı biliyor musunuz? Test Sonucu

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medya Uzmanlığı - Müfredat // Ders Saati: 48 Saat Orhan Akkuş - Sosyal Beyin 23 Ocak 2015 Sosyal Medya Uzmanlığı Ders Programı Sosyal Medyada Uzmanı Nedir? Ne İş yapar? Ders Saati ( 2 Saat) Giriş

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

ONLINE DÜNYADA TERİMLER

ONLINE DÜNYADA TERİMLER ONLINE DÜNYADA TERİMLER Eskiden pazarlama çok daha kolaydı. Bir büyük fikir için çalışıp, o büyük fikri mass mecralarda yayınlanacak şekilde uygulamalarını hazırlayıp tüketicinin karşısına çıkıyorduk.

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

ONLINE DÜNYADA TERİMLER

ONLINE DÜNYADA TERİMLER ONLINE DÜNYADA TERİMLER Eskiden pazarlama çok daha kolaydı. Bir büyük fikir için çalışıp, o büyük fikri mass mecralarda yayınlanacak şekilde uygulamalarını hazırlayıp tüketicinin karşısına çıkıyorduk.

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Biz Kimiz? Gerçek zamanlı hedefleme ve satın alma teknolojileriyle doğru yerde doğru zamanda doğru kullanıcıya ulaşmanızı sağlıyoruz Teknoloji

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com

0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com Adını aldığı Ph1 gezegenin sahip olduğu 4 güneşi Kalite, Uzmanlık, Güven ve Yenilikçi olarak yörüngesine koyarak, markanızı 4 koldan saracak ve sizi gezegen savaşlarına

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ CLICO HAKKINDA Bilgisayarlarını sektöre heyecanla açan Clico, Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi

Detaylı

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain

«Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain Video Reklamlar «Pek çok küçük şey, doğru reklamla devleşmiştir.» Mark Twain 1 2 3 4 Türkiye deki Arama Türkiye Pazarında Arama Hacmi Türkiye de Beyazperde Nerede? Rakip Analizi, Yıllık Analiz YouTube

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler

Ben. https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Facebook Reklamları Ben https://www.linkedin.com/in/halilsoyler Markalar Facebook Bitti Mi? Hayır. Facebook kullanıcılarının %92 si birbirlerine «4 degrees of seperation» ile bağlı. 1.320.000.000 aylık

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

www.satisortakligi.org SATIŞ ORTAKLIĞI Satış Ortaklığı/Affiliate Marketing : Bir ürünün satışına aracılık ederek gelir elde etme sistemi Satış Ortağı/Affiliate : Ürünün satışından komisyon kazanmak için

Detaylı

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan

IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com. : @irmakhandan IRMAK HANDAN iarslanoglu@boomads.com : @irmakhandan What s yours? Bulunduğumuz çağın ekosisteminin özünde «paylaşmak» ve «konuşmak» yer alıyor. TÜKETİCİ HİKAYELERİ HİKAYELERİN GÜCÜ NEREDEN GELİYOR? EĞLENCELİ

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM

Görüntülü Reklamcılık neden önemlidir? Google Görüntülü Reklam Ağı. Önemlidir? MURATOLMEZ.COM Google Görüntülü Ağı. Görüntülü ü cılıkneden ede Önemlidir? Program. Neden çevrimiçi reklamcılık? Müşteri Satın Alma Döngüsü Neden? Doğru hedefleme seçeneklerini belirleme i i denetleme Çevrimiçi reklamcılık

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

Ajans Sunumu İstanbul, 2015

Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Ajans Sunumu İstanbul, 2015 Biz Kimiz? Dijital dünyanın afacanları, sorunlarınızın çözüm ortaklarıyız. Minik ofisimize sığdırdığımız kocaman dünya ile deli dolu, enerjik bir ekibiz. Tüm bu enerjimizi,

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

info@ph1istanbul.com

info@ph1istanbul.com 0216 693 08 08 info@ph1istanbul.com DİJİTAL DÜNYA YA DAİR NE VARSA.. Mevcut Durum Analizi Algı Yönetimi Sürdürülebilir İlişkiler Hedef Kitle Analizi Dijital Strateji Kurulumu Marka Konumlandırma Rakip

Detaylı

Volkan İnanç. 2 şirket altında toplam 25 kişilik ekibimizle markalara dijital pazarlama hizmetleri veriyoruz.

Volkan İnanç. 2 şirket altında toplam 25 kişilik ekibimizle markalara dijital pazarlama hizmetleri veriyoruz. Volkan İnanç Türkiye nin GAP sertifikalı ilk 8 kişisinden biriyim. Türkiye nin en eski SEM ajanslarından birinin kurucusuyum. 2004 yılından beri SEM ile ilgileniyorum. Birçok ajans ve.com markasının kurucusuyum.

Detaylı

Smart Commerce Proje Teklifi

Smart Commerce Proje Teklifi Proje Teklifi Code Brother Ship Trading Ltd. Lefkoşa 1. Giriş Smart Commerce, profesyonel bir alt yapı ile ürünlerini sergileyip isterlerse banka havalesi, kapıda ödeme sistemi ve kredi kartı ile de satış

Detaylı

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords?

Google Adwords. Yalnızca Sonuç Aldığınızda Para Ödersiniz. Neden Adwords? 1 Google Adwords Adwords, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Adwords ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz.

Detaylı

TrueView ile Video için Google AdWords.

TrueView ile Video için Google AdWords. TrueView ile Video için Google AdWords. Reklam videonuzu izleyen kişilerş için ödeme yapın. YouTube'un Boyutu ve Kapsamı. #1 Çevrimiçi video sitesi #2 En büyük arama motoru (Google'dan sonra) #3 En büyük

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı

Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı Google Ads Müşteri Bilgilendirme Dökümanı 1 Google Ads Ads, Google'ın reklamcılık ürünüdür. Ads ile Google arama sonuçlarında, görüntülü reklamcılık ağında, YouTube'da, Google Play'de ve diğer web sitelerinde

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / WEB ONLINE 25.000 ÜZERİ KULLANICI E-MAİL 30.000 ÜZERİ ABONE UYGULAMA 5.000 ÜZERİ KULLANICI TUMBLR GÖRSEL İÇERİK VE HABER PAYLAŞIMLARI

Detaylı

optimisation of data/digital for communication and commerce

optimisation of data/digital for communication and commerce optimisation of data/digital for communication and commerce Klasik Tüketici Deneyimi Günümüzde Tüketici Deneyimi Gelecek programatikte.. Programatik nedir? Joe Zawadzki, CEO, MediaMath "The use of technology

Detaylı

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir?

SOSYAL MEDYA. Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir? Sosyal Medyayı Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Kurallar Nelerdir? Sosyal Medya Nedir? Sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbiriyle

Detaylı

2.3. Bilgi Paylaşımı için Araçlar

2.3. Bilgi Paylaşımı için Araçlar 2.3. Bilgi Paylaşımı için Araçlar 2.3.1. İşbirlikli Yazarlık (Ör: Viki) 2.3.2. Çoklu Ortam Paylaşımları (Ör: YouTube, Flickr) 2.3.3. Web Günceleri (Ör: Bloglar) 2.3.4. Etiketleme ve Sosyal İmleme (Ör:

Detaylı

E-Pazaryeri yazılımı ile sınırsız mağazalar oluşturabilir ve sınırsız ürün sa şı yaparak komisyon ve reklam geliri elde edebilirsin. C2C 6.

E-Pazaryeri yazılımı ile sınırsız mağazalar oluşturabilir ve sınırsız ürün sa şı yaparak komisyon ve reklam geliri elde edebilirsin. C2C 6. E-Ticaret Tüke ciden Tüke ciye E-Ticaret Türkiye nin ilk ve tek c2c e caret yazılımı ile yüksek nitelikli c2c e caret siteleri oluştur. Sana uygun e caret pake ile şimdi e-pazaryerini kur. Sa n almak için

Detaylı

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları

YouTube SEO Kılavuzu. Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları YouTube SEO Kılavuzu Video İzlenme Oranlarını Artırmak ve Sıralamayı Yükseltmek İçin Etkili İpuçları Temel YouTube Arama Motoru Optimizasyonu Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş 2. Video Konusu Seçerken Dikkat

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Enerjide alternatif bir yaklaşım

Enerjide alternatif bir yaklaşım alternatifenerji.com temiz enerji, enerji verimliliği, eko binalar, yeşil ulaşım, enerji mevzuatı konularında çalışma yapan profesyoneller, yatırımcılar ve bu konularda bilgi sahibi olmak isteyen herkes

Detaylı

Online ve Offline Medya Planlama

Online ve Offline Medya Planlama Online ve Offline Medya Planlama Gizem Yücel 21.07.2012 gizemyucel mgyucel Dijitalist Online ve Offline ın Güncel Durumu Geleneksel Pazarlama, TV yi Koruyor «TV büyüyor.» «Daha da büyüyeceğini söylüyorlar.»

Detaylı

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar

Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Finans Sektöründe Google ile Özel Dijital Fırsatlar Türkiye de Online Kullanıcı Trendleri Dünyada internet kullanıcısı sayısı: 3.3 Milyar Google üzerinden günde 3.7 Milyar yılda 1.4 Trilyon arama yapılıyor

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Dijital Pazarlama Planı

Dijital Pazarlama Planı 2015 için güncellendi 2015 Dijital Pazarlama Planı Değişen pazarlama kurallarını yakından takip eden markalar, internet pazarlama çabalarını kalıcı kılmak ve elde ettikleri sonuçları takip etmek için uğraşmaktadır.

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi

DİJİTAL PAZARLAMA. İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL PAZARLAMA İnternet çağının yeni pazarlama yöntemi DİJİTAL ÇAĞ Dijitalleşme süreci internetin günlük hayatımıza girmesi ile başladı. Bu ilk dönemde şirketler tek taraflı iletişim sağlayan kurumsal

Detaylı

Açılıs Sayfası. Deneyimi

Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası. Deneyimi Açılıs Sayfası Nedir?. Bir kullanıcının sitenize giriş sağladığı sayfaya verilen isimdir. İniş Sayfası (Landing Page) olarak da adlandırılır. Neden Önemlidir? Tıklama oranı yüksek

Detaylı

ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU

ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU ARAS KARGO SOSYAL MEDYA KILAVUZU DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE DİJİTAL İLETİŞİM KILAVUZUN AMACI DİJİTAL MANİFESTOMUZ SOSYAL MEDYA İLKELERİMİZ 1. Dinleyin 2. Gizliliğe Önem Verin 3. Bizi Destekleyin 4. İnsana

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir.

Google Scripts. Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Google Scripts Neticaret Sistemine Google Analytics ve AdWords sistemleriyle ilgili 3 yeni parametre eklenmiştir. Yeni eklenen paremetrelere Neticaret Sistemi Yönetimi Paneli > Tanımlar bölümü altında

Detaylı

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme

Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme Google Görüntülü Reklam Ağı.Hedefleme seçenekleri. Hedefleme seçeneğiniz. Google Görüntülü Reklam Ağı Nedir? (GDN), reklamlarınızı yerleştirebileceğiniz reklam alanlarına sahip web sitesi ağıdır, ilgi

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ve SOSYAL MEDYADA REKLAM UYGULAMALARI Sosyal medya yönetimine artık diğer pazarlama aktivasyonları gibi stratejik bir bakış

Detaylı

YouTube Türkiye Verileri

YouTube Türkiye Verileri YouTube REKLAMLARI YouTube Türkiye Verileri Aralık 2013 verilerine göre; Türkiye de YouTube tekil kullanıcı sayısı 24.9 milyon kişi İzlenen video sayısı 3,5 milyar video İzleyici başına video 142,4 adet

Detaylı

B2C E-Ticaret. İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret. Sa n almak için yardım alın STANDART AVANTAJLI PROFESYONEL

B2C E-Ticaret. İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret. Sa n almak için yardım alın STANDART AVANTAJLI PROFESYONEL B2C E-Ticaret İşletmeden Tüke ciye E-Ticaret B2c e caret modeli son kullanıcıya direk ürün sa şı yapabilmeni sağlayan e caret türüdür. Yüksek kapasiteli b2c e caret yazılımları ile kaliteli ve sorunsuz

Detaylı

NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES

NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES NU SKIN SOSYAL BİR TİCARETTİR NU SKIN SOCIAL MEDIA GUIDELINES 1 DOĞRUDAN SATIŞ; ORJİNAL SOSYAL AĞ OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR İş modelimiz yüz yüze satış temeline dayanmaktadır sözlü olarak, ağızdan ağıza

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı 19 Nisan 27 Haziran 2014 Her Cumartesi Saat 10:30 17:30 arası toplam 66 saat yapılacaktır. Program Ücreti 2250 TL + KDV (%8) Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER

SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO ALANLARINA YAZILMASI GEREKENLER SEO (Search Engine Optimization) yani arama motorları için optimizasyon demektir. Adından da anlışılacağı üzere, E-ticaret sitenizin arama motorlarında yükselmesi ve

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Twitter; 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir

Detaylı

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM

Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. edildiğinde veya telefonla arandığınızda ödeme yapın. MURATOLMEZ.COM Google Arama Ağı Reklamı. Tam olarak sunduğunuz ürün veya hizmetleri Google'da arayan potansiyel müşteriler sizi bulsun. Siz de yalnızca reklamınıztıklanıp web siteniz ziyaret edildiğinde veya telefonla

Detaylı

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi

Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Google Adwords Reklam Stratejileri ve Markalar İçin Önemi Türkiye de İnternet Kullanımı Potansiyel Müşterileriniz Artık Size İnternet Üzerinden Ulaşıyor Amacınız işletmenizin daha fazla ulaşılır olmasını

Detaylı

Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo. Genel Amaçları. Seo da Kullanılan Terimler. Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır?

Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo. Genel Amaçları. Seo da Kullanılan Terimler. Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır? Seo Eğitimi (300 Sattlik Eğitim) Seo Genel Amaçları Seo da Kullanılan Terimler Nedir? Nasıl Çalışır? Nasıl Olmalıdır? Sitenizi Google 'a kaydetmek. Meta Tag Meta Tag kullanımları Dinamik yapılı meta tag

Detaylı

seozeo data-driven SEO agency

seozeo data-driven SEO agency M e r h a b a SEO da performans gösteren içerikler üretmek Mehmet Aktuğ SEOzone Meetups #2 30 Haziran 2015 seozeo data-driven SEO agency Ben Kimim? Mehmet Aktuğ Operasyon Yöneticisi, SEOZEO Doğru bilinen

Detaylı

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları

Online Kriz Yönetimi. Samet Ensar SARI 03/03/12. Sunum notları Online Kriz Yönetimi Sunum notları Samet Ensar SARI 03/03/12 Şirketler için en önemli değer KURUMSAL İTİBAR Gerçekler ve algılar var Sosyal paydaşlarla oluşturulan rasyonel ve duygusal bağlar bulunuyor

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00)

DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ. Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi. (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) DİJİTAL PAZARLAMA VE SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİM İÇERİĞİ Tarih: 21 28 Mayıs 2016 Cumartesi (2 Gün / 16 Saat / 09:00 18:00) 1) DİJİTAL PAZARLAMA Sosyal Medyanın Dayanılmaz Cazibesi 3Ders

Detaylı

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ

Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? HASHTAG KULLANIM REHBERİ HASHTAG KULLANMA REHBERİ 1 Hashtag ile ilgili bilmeniz gereken herşey Ne zaman hashtag yapmalıyım, nasıl hashtag oluşturmalıyım? #HASHTAG Hangimiz günlük olarak kullandığımız sosyal medya platformlarında

Detaylı

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul

Konu: Bilgi Paylaşım Araçları. Aydın MUTLU İstanbul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıf Konu: Bilgi Paylaşım Araçları 8.-14.Hafta Aydın MUTLU 2016 - İstanbul 1- İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu bilgi paylaşım

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

Expokent Medya Bilişim

Expokent Medya Bilişim Expokent Medya Bilişim Expokent.com Dış Ticaret Ağı. Kısaca görevimiz: Üyelerimizin dünya standartlarında tanıtımını yaparak yeni iş fırsatları yaratmalarına yardımcı olmak. Kısaca yapımız: Uluslararası

Detaylı

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com

2KiloMavi de. Misafir Yazarlık. Eylül 2012. 2kilomavi.wordpress.com de Misafir Yazarlık Eylül 2012 de Misafir Yazarlık Nedir? Misafir yazarlık, de yazar olmayan takipçilerimizin yazdıkları herhangi bir yazılarının de yayınlanması anlamına gelir. Kendi bloğunuz olsun ya

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1

Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Yrd. Doç. Dr. Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 1 Gökçe BECİT İŞÇİTÜRK 2 Kullanıcıların site içeriğini belirlemede rol oynadığı, Dinamik, Teknik bilgi gerektirmeyen, Çok yönlü etkileşim sağlayan,

Detaylı

The Future Generation Social Media Agency

The Future Generation Social Media Agency Sosyal Medya Yönetimi; kısa dönemli bir planlama değil, uzun dönemli bir yolculuktur. Dolayısı ile sabırlı olmalı ve doğru adımlar zamanında atılmalıdır. AMAÇ Sosyal Medya Eğitim Programı nın amacı; çok

Detaylı

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN

SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN SOCIAL ADS ALICILARINIZI FACEBOOK TA HEDEFLEYİN. ÇOK KANALLI PAZARLAMA YAPIN Social Ads Social ads mevcut müşterilerinizi facebook

Detaylı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı

Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı 19 Nisan 28 Haziran 2014 Her Cumartesi Saat 10:30 17:30 arası toplam 66 saat yapılacaktır. Program Ücreti 2250 TL + KDV (%8) Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu

Detaylı

Marka farkındalığını artırın. YouTube'da Tanıtılan Videolar YouTube'da Tanıtılan Videolar.

Marka farkındalığını artırın. YouTube'da Tanıtılan Videolar YouTube'da Tanıtılan Videolar. YouTube'da Tanıtılan Videolar. Video Öğelerinizdenğ Yararlanma. Neden pazarlama karmanıza video eklemelisiniz? li i i Çünkü tarihteki en hızlı büyüyen y ortamdır. YouTube'un Boyutu ve Kapsamı. #1 Çevrimiçi

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz

Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz Altan ÇOLAK Hoşgeldiniz E-Ticaretinizden edineceğiniz dönüşümlerinizi etkileyebilecek 12 Madde ve Adwords de işinizi kolaylaştıracak yenilikler. E-ticaret Sitelerinde Dönüşümü Arttırabilen Bazı Tavsiyeler

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 401, 17 Aralık 2013-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR?

TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Haziran 2010 SOSYAL MEDYA ARAŞTIRMASI: TÜRKİYE DE İŞ DÜNYASINDA ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? Proje Koordinatörleri: İndeks Araştırma Ekibi Simge Şahin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Giriş:

Detaylı

Expokent Medya Bilişim

Expokent Medya Bilişim Expokent Medya Bilişim Expokent.com - Markaların Sosyal Ağı. Kısaca görevimiz: Markalara, şirketlere ve kuruluşlara internetin sınırsız dünyasında iş yapma ve kendilerini tanıtma imkanı sunmak. Kısaca

Detaylı

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik

BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI. İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI İşbirlikli Yazarlık Çoklu Ortam Paylaşımları Web Günceleri Etiketleme ve Sosyal İmleme Sosyal Medya Dijital Kimlik İŞBİRLİKLİ YAZARLIK İçeriğinin kullanıcıların katkılarıyla oluşturulduğu

Detaylı

Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar

Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar Sosyal Web te Yeni Eğilimler: Kurumlar İçin Dışa Dönük Sosyal Yazılımlar Yrd. Doç. Dr. Rıza Cenk Erdur, Prof.Dr. Oğuz Dikenelli Serhat Safyürek, Oğuz Uz, Ahmet Melih Özcan Ege Üniversitesi, Bilgisayar

Detaylı

Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi?

Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi? Müşterilerinizin cebine girmenin vakti gelmedi mi? http://mobile.sherpa.com.tr info@sherpa.com.tr Mobil Büyüyor Mobil uygulamalar dünya tarihinin en hızlı büyüyen endüstrisidir 2014 yılı sonuna kadar mobil

Detaylı

Web 2.0 ve E-Pazarlama

Web 2.0 ve E-Pazarlama Web 2.0 ve E-Pazarlama Yaşar Tonta, Orçun Madran ve Umut Al tonta@hacettepe.edu.tr omadran@baskent.edu.tr umutal@hacettepe.edu.tr -1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER

Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi. EĞİTMEN : Eren GÖKYER Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi EĞİTMEN : Eren GÖKYER 2018 Türkiye İnternet Kullanım ve Sosyal Medya İstatistikleri We Are Social 2018 Türkiye araştırma sonuçları Dünyanın en yüksek internet hızına sahip

Detaylı

HAKEDENLER "YILIN POZİTİFLERİ"

HAKEDENLER YILIN POZİTİFLERİ Ödülümüz Mikrofon Liderlerinin Dünyası'' Uluslararası Radyocular Birliği (IRU) ve Radyo Evi Derneği tarafından düzenlenen ALKIŞI HAKEDENLER "YILIN POZİTİFLERİ" Ödülleri Alkışı Hakeden, Yılın Pozitif Ajansı

Detaylı

Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık

Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık DİJİTAL MEDYA VE E-GİRİŞİM EĞİTİMLERİ Sosyal Medya SEO İçerik Pazarlama Dijital Reklamcılık Sosyal medya uygulamaları temelli Dijital Medya ve E-Girişim eğitimleriyle satış ve pazarlamada en önemli kanal

Detaylı

Adım Adım Kılavuzu. 1. Adım. 2. Adım. 3. Adım. 4. Adım. 5. Adım. 6. Adım

Adım Adım Kılavuzu. 1. Adım. 2. Adım. 3. Adım. 4. Adım. 5. Adım. 6. Adım Adım Adım Kılavuzu 1. Adım Teknik hataların giderilmesi 2. Adım Server, IP ve Google Kayıt optimizasyonu 3. Adım İçerik Pazarlama ve itibar yönetimi 4. Adım Sosyal Medya Planlama 5. Adım Performans Değerlendirme

Detaylı

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar

AdWords Kitle Çözümleri Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Önemli anlarda alakalı bağlantılar sunar Değineceğimiz konular Mobil ağa geçiş Mikro anlar önemlidir Mikro anlarla dolu bir dünyada başarılı olma Müşteri Eşleştirme Tanımadığınız kullanıcıları hedefleme

Detaylı

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018

PAZARLAMA YÖNETİMİ Şubat 2018 Şubat 2018 Geçmişten günümüze pazarlama hangi evrelerden geçti? Pazarlama stratejisinin adımları nelerdir? Tüketici çeşitleri ve satın almaya etki eden faktörler nelerdir? Pazarlama yönetiminde trendler

Detaylı

Sosyal Ağlar ve Pazarlama

Sosyal Ağlar ve Pazarlama Sosyal Ağlar ve Pazarlama Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr BBY 465, 8 Aralık 2014-1 Pazarlamanın Hedefleri Kaliteli hizmet Süreklilik Güven Müşteri memnuniyeti Pazar payını korumak/artırmak Bağlılığı artırmak

Detaylı

Tüketici Davranışları

Tüketici Davranışları E-ticaret Pazarlaması ve Reklam Online Tüketiciler: İnternet ve Tüketici Davranışları Amerikan ailelerinin yaklaşık%70 (85 milyon) ibroadband internetbağlantısına sahip-2013 Büyüme yavaşladı Bazıdemografikgrouplar

Detaylı

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL

DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL DR. RAMAZAN DEMİR TÜRK TELEKOM 9 MART 2010 CONRAD HOTEL Yeni bir dünyaya doğru 1 Milyar İnternet kullanıcısı 2 Milyar Web sayfası 2.6 Milyar Cep telefonu 3 Milyar Web araması 500 Milyar Gigabayte dijital

Detaylı