SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 32 İST, SAYILI KANUNLA YAPILAN DİĞER DEĞİŞİKLİKLER:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 32 İST, 04.03.2009 5838 SAYILI KANUNLA YAPILAN DİĞER DEĞİŞİKLİKLER:"

Transkript

1 SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 32 İST, ÖZET: 5838 Sayılı Kanunla yapılan diğer değişiklikler SAYILI KANUNLA YAPILAN DİĞER DEĞİŞİKLİKLER: 28 Şubat 2009 tarihli ve (mükerrer) sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 5838 sayılı Kanunla yapılan ve önceki sirkülerlerimizde açıklananlar dışında kalan değişikliklerden önemli gördüklerimize aşağıda özetle yer verilmiştir. 1. ARAÇLARLA İLGİLİ VERGİ, CEZA VE FAİZLERİN KALDIRILMASI İMKANI: Kanuna eklenen geçici 2. Madde ile özetle aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır: 1979 yada daha eski model motorlu taşıtların hurdaya çıkarılmasına bağlı olarak bu araca ait motorlu taşıtlar vergisi, faiz, zam ve cezaların terkin edilmesi öngörülmüştür. Mevcut olmayan yada motorlu taşıt vasfını kaydetmiş eski araçların motorlu taşıtlar vergisinin ¼ ünün ödenmesi halinde kalan vergi ile zam, faiz ve cezaların tahsil edilmeyeceği ve ödemeyi takiben aracın trafik tescil kaydının silineceği yönünde düzenleme yapılmıştır öncesinde çalınmış araçların ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisi, ceza, faiz ve zamlarının terkin edilmesiyle ilgili düzenleme yapılmıştır yılındaki Kanun değişikliği öncesi noter vasıtasıyla yapılan satışlarda, daha sonraki dönemler için satıcı adına tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergisi, zam, faiz ve cezalar, taşıtın alıcısı adına 2009 sonuna kadar tescil edilmesi kaydıyla düzeltilecektir. Sözkonusu geçici 2. Madde sirkülerimiz ekinde sunulmuştur. 2. ÇEKLERLE İLGİLİ DÜZENLEMELER: 2009 sonuna kadar uygulanmak üzere 3167 sayılı Kanunda çekin üzerinde yazılı keşide tarihinden önce ödenmek için muhatap bankaya ibrazının geçersiz olduğu yönünde düzenleme yapılmıştır. (Madde:18) Öte yandan; Türk Ticaret Kanunu nun 711.maddesinde yeralan Keşideci çekin kendisinin veya üçüncü bir kimsenin elinden rızası olmaksızın çıkmış olduğu iddiasında ise muhatabı çeki ödemekten menedebilir. hükmü kaldırılmıştır. (Madde:32/19)

2 3. SOSYAL GÜVENLİK VE İŞ YASALARIYLA İLGİLİ DÜZENLEMELER: 3.1. Kısa Çalışma Süresi ve Ödeneği: 2008 ve 2009 yıllarındaki başvurular için geçerli olmak üzere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu nun kısa çalışma ile ilgili olarak aşağıdaki madde eklenmiştir. (Madde:1) GEÇİCİ MADDE ve 2009 yıllarında kısa çalışma için yapılan başvurulara münhasır olmak üzere, ek 2 nci maddenin ikinci fıkrasında kısa çalışma için öngörülen azami üç aylık süre, altı ay olarak uygulanır; üçüncü fıkrasında öngörülen kısa çalışma ödeneği miktarı % 50 oranında artırılarak ödenir ve kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemeler, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmez. Bu maddenin yayımı tarihinden önce uygunluk tespiti yapılan kısa çalışma başvurularında süre, işverenin talebi halinde aynı şartlarla ve bu maddede öngörülen süreyi aşmamak kaydıyla uzatılır. Bu maddede öngörülen ödenek miktarı aynı kalmak kaydıyla, kısa çalışma süresini altı ay daha uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir. Ancak, bu dönemde kısa çalışma ödeneği olarak yapılan ödemeler, başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülür Sağlık Hizmeti Sunanlar: 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu nun sağlık hizmeti sunucularının fatura teslimi ve kendilerine ödeme yapılması ile ilgili hükümlerinde değişiklik yapılmıştır. (Madde:2) 3.3. İşten Ayrılma Bildirimlerinin Verilmemesi Cezası: Sigortalıların veya sandık iştirakçilerinin işten ayrılmalarının ilgililer tarafından yasal süre içinde kuruma bildirilmemesi halinde idari para cezası uygulanacağı hükmü 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu nun 102. Maddesine ilave edilmiştir. (Madde:4) 3.4. Çalışanlarla İlgili Bildirimlerin Kolaylaştırılması: İşçilerle ilgili olarak farklı kurumlara verilmesi gerekli bildirimleri azaltıcı yönde düzenleme yapılmıştır. (Madde:5)

3 Buna göre; Sosyal Güvenlik Kurumu na yapılan sigortalılığın başlaması, sona ermesi ve işyeri bildirimleri 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanunun 3 üncü maddesi, 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 62 nci maddesi, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 48 inci maddesi ve 4857 sayılı İş Kanununun 3 üncü maddesi hükümleri uyarınca Bakanlık ile ilgili bölge müdürlüklerine ve Türkiye İş Kurumuna yapılması gereken bildirimlerin yerine geçecektir. ( 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu na eklenen madde) Yine aynı maddede; ticaret sicili memurluklarınca işyeri tesciline ilişkin Kuruma yapılan bildirimlerin dışında, ayrıca Bakanlık ilgili bölge müdürlüğüne bildirimde bulunulmayacağı, geçici 20 nci maddede belirtilen sandıkların, Kuruma devir tarihine kadar iştirakçilerinin sandıkla ilgilerinin başlama ve sona ermesine ilişkin bildirimlerini en geç on gün içinde Sosyal Güvenlik Kurumu na yapılacağı hüküm altına alınmıştır. Bildirimlerle ilgili sözkonusu yeni düzenlemeler Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelik çerçevesinde yürütülecektir. Söz konusu yeni düzenleme 01 Ağustos 2009 tarihinde yürürlüğe girecektir Sendika Tespitleri: Madde ile 01 Ağustos 2009 tarihinden geçerli olmak üzere, 2822 sayılı Kanun gereği yetki tespiti için işçi sendikalarının başvurularına istinaden çoğunluk tespitinin, Sosyal Güvenlik Kurumu na yapılan bildirimler üzerinden belirlenmesini sağlayacak düzenleme yapılmıştır. (Madde:6) 3.6. Kadın ve Genç İşçi Çalıştırmayı Teşvik Maddesinde Değişiklik: İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 7 nci maddesinin birinci fıkrasındaki bu maddenin yürürlük tarihinden önceki altı aylık dönemde ibaresi bu maddenin yürürlük tarihinden önceki altı aya veya 2008 yılı Aralık ve 2009 yılı Ocak aylarına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen şeklinde ve bir yıl ibaresi iki yıl olarak değiştirilmiştir. (Madde:32/1) 4. ODA VE BORSA AİDAT BORÇLARI: 5174 sayılı Kanuna eklenen geçici madde uyarınca; üyelerin oda ve borsalara, oda ve borsaların da Birliğe ödenmiş aidat borçlarına ait gecikme zamlarının tamamı ile bu Kanunun yayımından itibaren altı ay içinde üyelerin oda ve borsalara, oda ve borsaların Birliğe olan aidat borçlarının tamamının ödenmesi halinde, bu borçlara ait gecikme zamları silinecektir. (Madde:31)

4 Kanuna eklenen geçici 5. Maddede ise, Esnaf ve sanatkarların odalara olan aidat borçlarına ait gecikme zamlarının silinmesiyle ilgili düzenleme mevcuttur SAYILI YATIRIMLARIN VE İSTİHDAMIN TEŞVİKİ KANUNUYLA İLGİLİ TEŞVİKLER: 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile bazı illerdeki mükelleflere Kanunla belirlenen şartlar dahilinde gelir vergisi stopajı ve sigorta primi işveren hissesi teşviki ile enerji desteği uygulanmaktadır. İlgili yasanın 3,4 ve 6. Maddelerinde de sona ermesi öngörülen bu teşviklerin uygulanma süresi dan geçerli olmak üzere tarihine kadar uzatılmış, Kanun kapsamındaki illerdeki yeni yatırımlardan tarihine kadar tamamlananlar için bu teşviklerin a kadar uygulanacağı hükmü ilave edilmiştir. (Madde:32/13) Bu düzenleme dan itibaren geçerlidir. Aynı Kanunun bedelsiz arsa tahsisi ile ilgili 5. Maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. (Madde:32/16) Ancak, Kanuna eklenen Geçici 3. Madde ile kazanılmış hakların korunması ve devam eden işlemlerin tamamlanması sağlanmıştır. (Madde:30) Saygılarımızla.

5 GEÇİCİ MADDE 2 İlgili trafik sicilinde adlarına kayıt ve tescilli bulunan, model yılı 1979 veya daha eski olan motorlu taşıtlarını; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30/6/2010 tarihine kadar ilgili yönetmelik hükümleri gereğince kayıt ve tescillerinin silinmesi ve hurdaya çıkarılması suretiyle il özel idarelerine bedelsiz olarak teslim edenler adına veya 10/7/2003 tarihli ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununun 33 üncü maddesinin beşinci fıkrasında düzenlenen uygulama çerçevesinde Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Hurda İşletmesi Müdürlüğüne ait hurda müdürlüklerinden herhangi birine teslim eden gerçek ve tüzel kişilerden, yük ve yolcu taşımacılığı dışında bilanço esasına göre defter tutmayı gerektiren başkaca ticari veya mesleki faaliyetten dolayı mükellefiyeti bulunmayanlar adına, hurdaya çıkarılan taşıta ilişkin olarak 31/12/2009 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 31/12/2008 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezaları terkin edilir. Motorlu taşıtlarını noter satış senediyle veya kamu kurum ve kuruluşlarından satın alıp ilgili trafik tescil kuruluşunda adlarına kayıt ve tescil ettirmemiş olan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla yük ve yolcu taşımacılığı dışında bilanço esasına göre defter tutmayı gerektiren başkaca ticari veya mesleki faaliyetten dolayı mükellefiyeti bulunmayan gerçek ve tüzel kişiler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 31/12/2009 tarihine kadar kayıt ve tescil işlemlerini tamamlayarak bu maddenin öngördüğü diğer şartları da yerine getirmeleri halinde bu madde hükmünden yararlanabilirler. Bu madde kapsamında trafik tescil kayıtları silinen motorlu taşıtların, adlarına tescil kaydı bulunanlar tarafından ilgili kurumlara teslimi ile il özel idarelerinin bu kapsamda teslim aldıkları hurda taşıtların satışından elde ettikleri kazançlar ve bu faaliyetlerle ilgili olarak yapılan işlemler ve düzenlenen kağıtlar her türlü vergi, resim ve harçtan müstesnadır, bu madde kapsamında yapılan motorlu taşıt teslimlerine ilişkin olarak 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 30 uncu maddesinin (a) bendi hükmü uygulanmaz. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu taşıt vasfını kaybetmiş olup model yılı 1998 ve daha eski olan taşıtların, bu durumlarının kanaat verici belgelerle tevsik edilmesi veya ilgili trafik tescil kuruluşu nezdinde adlarına kayıtlı olanlar tarafından yazılı bildirimde bulunulması halinde, bu taşıtlara ait motorlu taşıtlar vergilerinin 1/4 ünün 31/12/2009 tarihine kadar ödenmesi şartıyla, kalan vergi aslı, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilir ve ödemeyi müteakip trafik tescil kayıtları silinir. Bu fıkra kapsamında trafik tescil kayıtları silinen motorlu taşıtların daha sonra bulunması veya varlığının tespiti halinde, terkin tarihi itibarıyla trafik tescil kaydı yapılır. Bu takdirde terkin edilen vergi ve diğer amme alacakları ayrıca bir işleme gerek olmaksızın bulundukları veya tespit edildikleri yılın Ocak ayında motorlu taşıtlar vergisi adıyla tahakkuk etmiş sayılır ve Ocak ayının son günü vade tarihi kabul edilerek takip ve tahsil edilir. Bulunan veya varlığı tespit edilen taşıtın noter satış senediyle veya kamu kurum ve kuruluşlarından satın alındığının tevsiki halinde taşıt, satış tarihi itibarıyla alıcı adına tescil edilir ve alıcı adına motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyeti tesis edilir. 5/7/2003 tarihinden önce çalınan motorlu taşıtlara ilişkin, çalınma tarihinden bulunma tarihine kadar, henüz bulunmadıysa 5/7/2003 tarihine kadar olan vergilendirme dönemlerine ait olup bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezaları terkin edilir.

6 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 20 nci maddesinin, 21/5/1997 tarihli ve 4262 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ile değiştirilen (d) bendinin yürürlük tarihinden önce, noterler vasıtasıyla satışı yapılan motorlu taşıtlar için, noter satış senedinin düzenlendiği tarihten sonra satıcılar adına tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergileri, gecikme zamları, gecikme faizleri ile vergi cezaları, taşıtın 31/12/2009 tarihine kadar alıcısı adına tescili kaydıyla, 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununda belirtilen düzeltme zamanaşımı hükümlerine tabi olmaksızın düzeltilir. Motorlu taşıtlar vergisinde düzeltme yapılan bu taşıtlarla ilgili olarak 31/12/2003 tarihinden önce tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilir. Bu fıkra kapsamına giren amme alacaklarına karşılık bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tahsil edilmiş tutarlar red ve iade edilmez. Bu hüküm, bu fıkra kapsamına giren taşıtlardan, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alıcısı adına tescil edilmiş olanlar için de uygulanır. Bu madde hükmünden gerçeğe aykırı bildirimde bulunmak suretiyle yararlananlar, bu fiilleri başkaca bir suç teşkil etmediği takdirde 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 206 ncı maddesi gereğince, il özel idareleri ve MKEK Hurda İşletmesi Müdürlüğünce bu madde hükmüne göre teslim alınan taşıtları, taşıt vasfını kaybettirecek şekilde kullanılamaz hale getirmeyenler ile bu hususa ilişkin gerekli tedbirleri almayanlar aynı Kanunun 257 nci maddesi gereğince cezalandırılır. Bu madde kapsamında tescil kayıtları silinen motorlu taşıtlara ait daha önce ödenmiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile buna ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve idari para cezaları red ve iade edilmez. Tescil kayıtları silinen bu taşıtlar üzerine 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tatbik edilmiş olan hacizler kaldırılır. Dördüncü fıkra gereğince trafik tescil kayıtları silinecek taşıtların, motorlu taşıt vasfını kaybettikleri haller ile mevcut olmadıklarının kabul edileceği durumları tespite ve bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye, İçişleri ve Maliye bakanlıkları müştereken yetkilidir.

SĐRKÜLER Đstanbul,

SĐRKÜLER Đstanbul, SĐRKÜLER Đstanbul, 20.06.2012 Sayı: 2012/141 Ref:4/141 Konu: 6322 SAYILI KANUN ĐLE HURDA ARAÇLARIN TRAFĐKTEN ÇEKĐLMESĐ HALĐNDE MTV BORÇLARININ SĐLĐNMESĐ UYGULAMASINA DAĐR 5838 SAYILI KANUNUN EK-2 NCĐ MADDESĐNDE

Detaylı

38 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

38 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 29.04.2011/ 67-1 38 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 36 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinin "III- GEÇİCİ 2 NCİ MADDESİNİN UYGULAMASI"

Detaylı

Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 5 inci maddesiyle 5838 sayılı

Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Geçici 5 inci maddesiyle 5838 sayılı Yeminli Mali Müşavirlik & Denetim & Danışmanlık denetim güç katar Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax:0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No:

Detaylı

SİRKÜLER 2010 / Sayılı Kanunla GVK ve VUK Haricindeki Diğer Vergi Kanunlarında Yapılan Düzenlemeler

SİRKÜLER 2010 / Sayılı Kanunla GVK ve VUK Haricindeki Diğer Vergi Kanunlarında Yapılan Düzenlemeler KONU SİRKÜLER 2010 / 36 6009 Sayılı Kanunla GVK ve VUK Haricindeki Diğer Vergi Kanunlarında Yapılan Düzenlemeler Genel Olarak Bundan önceki 2010/33, 34 ve 35 sayılı sirkülerlerimizde tam metnine bu bağlantıdan

Detaylı

A)- Bazı Alacakların Yapılandırılması Kapsamında Yapılandırılan Borçlar

A)- Bazı Alacakların Yapılandırılması Kapsamında Yapılandırılan Borçlar 30.05.2017 / 15 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayınlandı. 27.05.2017 tarihli Resmi Gazete

Detaylı

33 SERİ NO'LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI. Resmi Gazete No Resmi Gazete Tarihi 0/0/0 Kapsam

33 SERİ NO'LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI. Resmi Gazete No Resmi Gazete Tarihi 0/0/0 Kapsam 33 SERİ NO'LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI Resmi Gazete No Resmi Gazete Tarihi 0/0/0 Kapsam 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun[1] Geçici

Detaylı

TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 48)

TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 48) 27 Temmuz 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30136 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 48) 1. Amaç Bu Tebliğin amacı, 18/5/2017 tarihli

Detaylı

Resmî Gazete 4 Ağustos 2012 CUMARTESİ Sayı : 28374

Resmî Gazete 4 Ağustos 2012 CUMARTESİ Sayı : 28374 (SERİ NO: 41) Resmî Gazete 4 Ağustos 2012 CUMARTESİ Sayı : 28374 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 Geçici 2 nci maddesinde, 6009 sayılı Gelir Vergisi

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 41 İST, 26.03.2009. Eski model araçların hurdaya çıkarılması esaslarına ilişkin tebliğ yayımlandı.

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 41 İST, 26.03.2009. Eski model araçların hurdaya çıkarılması esaslarına ilişkin tebliğ yayımlandı. SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 41 İST, 26.03.2009 ÖZET: Eski model araçların hurdaya çıkarılması esaslarına ilişkin tebliğ yayımlandı. 5838 SAYILI KANUNUN MOTORLU TAŞITLARLA İLGİLİ GEÇİCİ 2. MADDESİ HAKKINDA

Detaylı

07/09/2010 SİRKÜLER 2010/41

07/09/2010 SİRKÜLER 2010/41 SİRKÜLER 2010/41 07/09/2010 Sayın yetkili, Maliye Başkanlığınca 07.09.2010 tarih ve 27695 sayılı Resmi Gazete'de 36 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği yayınlanmıştır. Söz konusu tebliğ aşağıdaki

Detaylı

41 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

41 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 06.08.2012/142-1 41 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 41 seri No lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinde, 6322 sayılı Yasayla 5338 sayılı Yasada model

Detaylı

/100-1 HURDAYA ÇIKARILAN YA DA MEVCUT OLMAYAN ARAÇLARIN MTV VE TRAFİK PARA CEZALARININ SİLİNMESİ

/100-1 HURDAYA ÇIKARILAN YA DA MEVCUT OLMAYAN ARAÇLARIN MTV VE TRAFİK PARA CEZALARININ SİLİNMESİ 13.06.2018/100-1 HURDAYA ÇIKARILAN YA DA MEVCUT OLMAYAN ARAÇLARIN MTV VE TRAFİK PARA CEZALARININ SİLİNMESİ ÖZET : MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ (SERİ NO:50) inde aşağıdaki konularda düzenleme yapılmıştır.

Detaylı

Konu: 7020 SAYILI KANUN İLE DÜZENLENEN HURDA ARAÇ TEŞVİKİNE DAİR UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR

Konu: 7020 SAYILI KANUN İLE DÜZENLENEN HURDA ARAÇ TEŞVİKİNE DAİR UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR DUYURU Sayı: 2017/088 BURSA, 03.08.2017 Konu: 7020 SAYILI KANUN İLE DÜZENLENEN HURDA ARAÇ TEŞVİKİNE DAİR UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR 27.07.2017 tarih ve 30136 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:48) YAYIMLANDI:

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:48) YAYIMLANDI: SİRKÜLER TARİHİ : 27/07/20176 SİRKÜLER NO : 2017/105 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:48) YAYIMLANDI: 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7020 No lu Kanunun Geçici 1. Maddesi

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2017/105 27 /Temmuz/2017 İçindekiler: * Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No:48) yayımlandı. MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:48) YAYIMLANDI: 27 Mayıs 2017 tarihli

Detaylı

Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 33) Resmî Gazete 25 Mart 2009-27180

Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 33) Resmî Gazete 25 Mart 2009-27180 Sayı: YMM.03.2009-029 Konu: Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 33) İZMİR. 25.3.2009 Muhasebe Müdürlüğüne, 25.03.2009 tarih ve 27180 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 33 seri nolu Motorlu

Detaylı

SİRKÜLER 2017/43. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı.

SİRKÜLER 2017/43. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı. SİRKÜLER 2017/43 30/05/2017 Sayın Yetkili; Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı. 27.05.2017 tarihli ve 30078 sayılı Resmi

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2009-19)

SİRKÜLER RAPOR (2009-19) DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel: 0.312.428

Detaylı

MOTORLU TAġITLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 48)

MOTORLU TAġITLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 48) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MOTORLU TAġITLAR VERGĠSĠ GENEL TEBLĠĞĠ (SERĠ NO: 48) Amaç ve Kapsam MADDE 1-18/5/2017 tarihli ve 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/126 Ref: 4/126

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/126 Ref: 4/126 SİRKÜLER İstanbul, 31.07.2017 Sayı: 2017/126 Ref: 4/126 Konu: 7020 SAYILI KANUN İLE DÜZENLENEN HURDA ARAÇ TEŞVİKİNE DAİR UYGULAMA USUL VE ESASLARI BELİRLENMİŞTİR 27.07.2017 tarih ve 30136 sayılı Resmi

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079

SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079 SİRKÜLER İstanbul, 11.04.2014 Sayı: 2014/079 Ref: 4/079 Konu: TÜZEL KİŞİLİĞİ KALDIRILAN İL ÖZEL İDARELERİNİN BULUNDUĞU İLLERDE MODEL YILI 1990 VE DAHA ESKİ OLAN MOTORLU TAŞITLARIN HURDAYA ÇIKARILMASI SONUCU

Detaylı

33 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

33 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 26.03.2009/68 33 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : Model yılı 1979 veya daha eski olan motorlu taşıtların motorlu taşıtlar vergisi gecikme zammı, gecikme faizi, vergi

Detaylı

MODELİ 1979 VE DAHA ESKİ OLAN TAŞITLARIN HURDAYA ÇIKARILMASI KOŞULUYLA VERGİ VE CEZA BORÇLARININ TERKİNİNE İLİŞKİN 33 SERİ NO

MODELİ 1979 VE DAHA ESKİ OLAN TAŞITLARIN HURDAYA ÇIKARILMASI KOŞULUYLA VERGİ VE CEZA BORÇLARININ TERKİNİNE İLİŞKİN 33 SERİ NO Denet Sirküler Denet Yayıncılık A.Ş. Tel : 0212 275 96 90/274 77 06 Avni Dilligil Sokak No:6 Faks : 0212-272 62 16/272 33 23 34394 Mecidiyeköy-İSTANBUL E-mail: bdo.denet@bdodenet.com.tr Web : www.bdodenet.com.tr

Detaylı

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ

NOTERLERİN TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ Sirküler Rapor 04.01.2010 / 3-1 NOTERLERİN 31.12.2009 TARİHİNDE SONA EREN ARAÇ SATIŞ VE DEVİR İŞLEMİ KALICI HALE GETİRİLDİ ÖZET : Noterlerin 2009 yılı Bütçe Kanunu ile tescil edilmiş araçların satış ve

Detaylı

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı (II)

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı (II) Bu yayına elektronik ortamda www.gib.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı (II) Yayın No: 89 Nisan 2009 MODEL YILI 1979 VEYA DAHA ESKİ MEVCUT TAŞITLARINI

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

1- Alacakların Yapılandırılması ile İlgili Hükümler 1. Kapsam Kanun kapsamında yapılandırılabilecek kamu alacaklarından bazıları aşağıdaki gibidir;

1- Alacakların Yapılandırılması ile İlgili Hükümler 1. Kapsam Kanun kapsamında yapılandırılabilecek kamu alacaklarından bazıları aşağıdaki gibidir; Mali Bülten VERGİ 2017/24 12 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Yayımlandı 29.05.2017 Özet: 7020 Sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda

Detaylı

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK 1. 30 Aralık 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27448 YÖNETMELİK Çevre ve Orman (Şehircilik) Bakanlığından: ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 18/7/1997

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 SİRKÜLER NO : 2006/80 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ İstanbul 23 Ağustos 2006 KONU : İlgili Trafik Sicilinde

Detaylı

SİRKÜLER. Sayı: 2017/37

SİRKÜLER. Sayı: 2017/37 SİRKÜLER Sayı: 2017/37 Konu: 1997 Model Ve Öncesi Motorlu Taşıtların Hurdaya Ayrılmasına İlişkin MTV, Ceza, Faiz, Zam Ve İdari Para Cezalarının Silinmesine İlişkin Düzenleme (48 MTVK Genel Tebliği) Mevzuat:

Detaylı

file://z:\hurda araç resmi gazete \ htm

file://z:\hurda araç resmi gazete \ htm Sayfa 1 / 21 7 Eylül 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27695 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 36 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması

Detaylı

SAYI : 2017 / 37 İstanbul,

SAYI : 2017 / 37 İstanbul, SİRKÜLER SAYI : 2017 / 37 İstanbul,01.08.2017 KONU : 1- Motorlu Taşıtların Hurdaya Ayrılmasına İlişkin 48 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete de Yayımlandı. 2- İhraç Malı Taşıyan

Detaylı

DUYURU 386. Konu: 7020 Sayılı Kanundaki vergi, SGK ve kimi alacakların yapılandırılması ile kimi hükümler hakkında.

DUYURU 386. Konu: 7020 Sayılı Kanundaki vergi, SGK ve kimi alacakların yapılandırılması ile kimi hükümler hakkında. İstanbul, 29.05.2017 DUYURU 386 Konu: 7020 Sayılı Kanundaki vergi, SGK ve kimi alacakların yapılandırılması ile kimi hükümler hakkında. 1. Kesinleşmiş Alacakların Yapılandırılması 27.05.2017 Tarih ve 30078

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/29

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2017/29 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 09.06.2017 Sayı : 2017/29 Değerli Müşterimiz, BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER 7020 Sayılı Kanunla; kesinleşmiş olup son vade tarihi 31 Mart

Detaylı

Sirküler Rapor / SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor / SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 08.04.2014/99-1 44 SERİ NO LU MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 44 seri No lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğinde, 6447 sayılı Kanunla değişik 6360 sayılı Kanun

Detaylı

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 50)

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 50) MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 50) Duyuru No: 2018/67 İstanbul 11.06.2018 7020 sayılı Kanunun Geçici 1 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında, 1997 model veya daha eski taşıtların

Detaylı

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler

TEBLİĞ. 2. Büyükşehir Belediyelerinin Bulunduğu İllerde Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtlara İlişkin Yapılacak İşlemler 8 Nisan 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28966 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 26266

Resmî Gazete Sayı : 26266 21 Ağustos 2006 PAZARTESİ TEBLİĞ Resmî Gazete Sayı : 26266 Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığından: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 27) 08/07/2006 tarihli ve 26222 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak.

Sirküler Tarihi : Sirküler No : : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. Sirküler Tarihi : 23.08.2016 Sirküler No : 2016-36 Konu : 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Hak. (Diğer Borçlar) Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin

Detaylı

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25

Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 İstanbul, 08.04.2014 Model Yılı 1990 ve Daha Eski Olan Taşıtların Teslimine İlişkin Genel Tebliğ Resmi Gazete de Yayımlandı. DUYURU NO:2014/25 08.04.2014 tarih ve 28966 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 23 İST, 08.02.2010. Bazı Kanunlarda değişiklik yapan 5951 sayılı Kanun yayımlandı.

SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 23 İST, 08.02.2010. Bazı Kanunlarda değişiklik yapan 5951 sayılı Kanun yayımlandı. SİRKÜLER NO: POZ-2010 / 23 İST, 08.02.2010 ÖZET: Bazı Kanunlarda değişiklik yapan 5951 sayılı Kanun yayımlandı. BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 5951 SAYILI KANUN YAYIMLANDI 05 Şubat 2010 tarihli Resmi

Detaylı

MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO: 2017 / 95

MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO: 2017 / 95 Ġstanbul, 27 Temmuz 2017 MALĠ MEVZUAT SĠRKÜLERĠ NO: 2017 / 95 KONU : Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7020 Sayılı Kanuna ĠliĢkin 48 Seri Nolu Motorlu TaĢıtlar Vergisi Genel Tebliği Hk.

Detaylı

Kanunda belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatılmıştır.

Kanunda belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatılmıştır. No: 2011/25 Tarih: 02.05.2011 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK 1. 30 Aralık 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27448 YÖNETMELİK Çevre ve Orman (Şehircilik) Bakanlığından: ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK Kapsam MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 18/7/1997

Detaylı

SİRKÜLER 2009 / 30 SGK na Yapılan Sigortalı Ve İşyeri Bildirimlerinin

SİRKÜLER 2009 / 30 SGK na Yapılan Sigortalı Ve İşyeri Bildirimlerinin SİRKÜLER 2009 / 30 KONU SGK na Yapılan Sigortalı Ve İşyeri Bildirimlerinin Bazı Kurumlara Yapılması Gereken Bildirimler Yerine Geçmesine Dair Yönetmelik Yayımlandı 1- Genel Olarak 5510 sayılı Kanuna 5838

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI )

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2012 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ

Detaylı

- 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları,

- 31/3/2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları, VERGİ SİRKÜLERİ Tarih :31.05.2017 Sayı : 2017/39 Konu : Soru-Cevaplarla 7020 sayılı Yapılandırma Kanunu 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğegiren 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Madde 1-21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 58 inci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Madde 2-6183 sayılı Kanunun geçici 8 inci maddesinin

Detaylı

Arkan&Ergin Uluslararası Denetim Ve Y.M.M. A.Ş.

Arkan&Ergin Uluslararası Denetim Ve Y.M.M. A.Ş. İstanbul, 13.06.2008 Seri B, Sıra No:2 Tahsilat Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2008/60 06.06.2008 tarihli ve mükerrer 26898 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 5766 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü

Detaylı

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/34. Söz konusu Yasada düzenlenen konular ana hatları itibariyle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/34 27.05.2017 KONU : Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 7020 sayılı Bazı Alacakların

Detaylı

6736 Sayılı Kanun Kapsamında SGK Borç Yapılandırma Sunumu Sirküler

6736 Sayılı Kanun Kapsamında SGK Borç Yapılandırma Sunumu Sirküler 6736 Sayılı Kanun Kapsamında SGK Borç Yapılandırma Sunumu Sirküler 2016-046 02.09.2016 PRECISE. PROVEN. PERFORMANCE. 6736 sayılı Kanun Sirküleri-SGK Borç Yapılandırma 6736 Sayılı Kanun un Sosyal Güvenlik

Detaylı

4325 sayılı, numaralı, nolu, kanun, yasa OLAĞANÜSTÜ HAL BÖLGESİNDE VE KALKINMADA ÖNCELİKLİ YÖRELERDE İSTİHDAM YARATILMASI VE YATIRIMLARIN

4325 sayılı, numaralı, nolu, kanun, yasa OLAĞANÜSTÜ HAL BÖLGESİNDE VE KALKINMADA ÖNCELİKLİ YÖRELERDE İSTİHDAM YARATILMASI VE YATIRIMLARIN Olağanüstü Hal bölgesinde ve kalkınmada öncelikli yörelerde istihdam yaratılması ve yatırımların teşvik edilmesi ile 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanunu, yasası 4325

Detaylı

girmektedir.

girmektedir. 30.05.2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. SİRKÜLER 2017/49 KONU: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı.

Detaylı

5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve Çalışma Mevzuatı

5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve Çalışma Mevzuatı 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve Çalışma Mevzuatı Ömer BENOKAN 1. Kanunun Kapsamı 18 Şubat 2009 tarih ve 5838 sayılı Kanun 28 Şubat 2009 tarihli Resmi Gazete Mükerrer

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2009/53 Ref: 4/53

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2009/53 Ref: 4/53 SĐRKÜLER Đstanbul, 26.03.2009 Sayı: 2009/53 Ref: 4/53 Konu: (33) SERĐ NO.LI MOTORLU TAŞITLAR VERGĐSĐ GENEL TEBLĐĞĐ YAYINLANMIŞTIR 25.03.2009 tarih ve 27180 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan (33) Seri No.lı

Detaylı

Deniz Taşıtı İmal Edenlere Bu Kapsamda Yapılacak Teslim ve Hizmetler KDV den İstisna Edildi:

Deniz Taşıtı İmal Edenlere Bu Kapsamda Yapılacak Teslim ve Hizmetler KDV den İstisna Edildi: SİRKÜLER NO: POZ-2011 / 30 İST, 28.02.2011 ÖZET: 6111 sayılı Kanunla bazı kanunlarda yapılan değişiklikler hakkında açıklamalar BAZI KANUNLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER HAKKINDA AÇIKLAMALAR 6111 sayılı Bazı

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 38 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 38 Tarih: Sirküler No: 2017 / 38 Tarih: 02.06.2017 Konu: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ve Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Yayımlandı. 2 27 Mayıs 2017 tarihli ve 30078 sayılı

Detaylı

KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44)

KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) Sayı: Vergi/2014.021 Tarih: 09.04.2014 VERGİ SİRKÜLERİ- KONU: MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 44) Maliye Bakanlığı nca Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 44) yayımlanmıştır.

Detaylı

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Sirküler Rapor 01.11.2010 / 124-1 SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI ÖZET : Sosyal Güvenlik Kurumunca, ziraat odalarından veya ziraat odalarının müdürlüklerinden alınan kayıtlardan

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı.

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009 ÖZET: Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. GEMİ, DENİZ VE İÇ SU TAŞITLARI İLE İLGİLİ BAZI YASAL DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI 16

Detaylı

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs

SİRKÜLER. Sayı: Mayıs SİRKÜLER Sayı: Mayıs 2017 İçindekiler 1. BÖLÜM... 2 SOSYAL GÜVENLİK MEVZUATI... 2 1. SGK Nakil Giriş/Çıkışlarla İlgili Değişiklik yapıldı... 2 2. Toplu İş Sözleşmesi Olan İşyerlerine İlişkin Asgari Ücret

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/24 TARİH: 09/02/ Yılında Uygulanacak SGK İdari Para Cezaları

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/24 TARİH: 09/02/ Yılında Uygulanacak SGK İdari Para Cezaları VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2015/24 TARİH: 09/02/2015 KONU 2015 Yılında Uygulanacak SGK İdari Para Cezaları Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2015 Yılı nda uygulanacak asgari ücret tutarını belirlemiş ve konuya ilişkin

Detaylı

G E N E L G E 2009-25

G E N E L G E 2009-25 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SSK.5.01.08.00/ 73-034/121 9.2.2009 Konu : Tarım sigortası primlerinin tahakkuk ve

Detaylı

YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO. Silinecek/Ödenecek Kısım. Alacak aslının tamamı ödenecek.

YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO. Silinecek/Ödenecek Kısım. Alacak aslının tamamı ödenecek. YAPILANDIRMA KANUNU ÖZET TABLO Ödeme aslının tamamı Gecikme faizi ve gecikme zammı gibi fer i amme alacaklarının tamamı Maliye Bakanlığına, İl Özel İdarelerine ve belediyelere bağlı tahsil dairelerince

Detaylı

6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR.

6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. Sirküler Rapor Mevzuat 09.08.2016/96-1 6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. 6728 sayılı Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu na verilmesi gereken aylık prim ve

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2010/2 Ref: 4/2

SĐRKÜLER Đstanbul, Sayı: 2010/2 Ref: 4/2 SĐRKÜLER Đstanbul, 05.01.2010 Sayı: 2010/2 Ref: 4/2 Konu: TESCĐL EDĐLMĐŞ ARAÇLARIN SATIŞ VE DEVĐR ĐŞLEMLERĐNE ĐLĐŞKĐN OLARAK 2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFĐK KANUNUNDA DEĞĐŞĐKLĐK YAPAN 5942 SAYILI KANUN

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞ (SERİ NO:304) 06.07.2018 tarih ve 30470 sayılı Resmî Gazete de, yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğ (Seri No:304) ile 21.03.2018 tarihli 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı

Detaylı

İŞVERENLERİN İŞSİZLİK SİGORTASI İLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE BU YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEDİKLERİ TAKDİRDE KARŞILAŞACAKLARI İDARİ PARA CEZALARI

İŞVERENLERİN İŞSİZLİK SİGORTASI İLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE BU YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEDİKLERİ TAKDİRDE KARŞILAŞACAKLARI İDARİ PARA CEZALARI İŞVERENLERİN İŞSİZLİK SİGORTASI İLE İLGİLİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE BU YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEDİKLERİ TAKDİRDE KARŞILAŞACAKLARI İDARİ PARA CEZALARI Ahmet NACAROĞLU * 1.GİRİŞ Bir işi olmayan, çalışmak istediği

Detaylı

7 Eylül 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27695 TEBLĐĞ. Maliye Bakanlığından MOTORLU TAŞITLAR VERGĐSĐ GENEL TEBLĐĞĐ SERĐ NO: 36

7 Eylül 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27695 TEBLĐĞ. Maliye Bakanlığından MOTORLU TAŞITLAR VERGĐSĐ GENEL TEBLĐĞĐ SERĐ NO: 36 1 7 Eylül 2010 SALI Resmî Gazete Sayı : 27695 Maliye Bakanlığından TEBLĐĞ MOTORLU TAŞITLAR VERGĐSĐ GENEL TEBLĐĞĐ SERĐ NO: 36 18/2/2009 tarihli ve 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında

Detaylı

Yeni Yapılandırma Yasası Neler Getirdi A. Borçların Yapılandırılmasına İlişkin Düzenlemeler 1. Hangi Kurumların Alacakları Yapılandırılacak

Yeni Yapılandırma Yasası Neler Getirdi A. Borçların Yapılandırılmasına İlişkin Düzenlemeler 1. Hangi Kurumların Alacakları Yapılandırılacak Yeni Yapılandırma Yasası Neler Getirdi Esas itibariyle vergi ve sigorta prim borçlarının yapılandırılmasını içeren ancak başkaca konularında düzenlendiği 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUNDA YER ALAN BAZI SÜRELERİN UZATILMASI HAKKINDA KARAR YAYIMLANDI

6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUNDA YER ALAN BAZI SÜRELERİN UZATILMASI HAKKINDA KARAR YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 27.10.2016/130-1 6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUNDA YER ALAN BAZI SÜRELERİN UZATILMASI HAKKINDA KARAR YAYIMLANDI ÖZET : - 6736 sayılı Kanunun

Detaylı

Konu: 50 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği, tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Konu: 50 Seri No.lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği, tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340

Detaylı

SĐRKÜLER Đstanbul, 08.09.2010 Sayı: 2010/119 Ref: 4/119

SĐRKÜLER Đstanbul, 08.09.2010 Sayı: 2010/119 Ref: 4/119 SĐRKÜLER Đstanbul, 08.09.2010 Sayı: 2010/119 Ref: 4/119 Konu: HURDA TAŞITLARDA VERGĐ VE CEZALARIN SĐLĐNMESĐNE DAĐR MOTORLU TAŞITLAR VERGĐSĐ GENEL TEBLĐĞĐ YAYINLANMIŞTIR 07.09.2010 tarih ve 27695 sayılı

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR (2010-49)

SİRKÜLER RAPOR (2010-49) DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya T: 0.312.428

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74 10.08.2016/Çarşamba ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74 Konu: 6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi

Detaylı

PRİM TAHSİLAT DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2009

PRİM TAHSİLAT DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ 2009 TEK BELGE UYGULAMASI İLE İLGİLİ OLARAK 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA, 18/2/2009 TARİH VE 5838 SAYILI KANUNLA YAPILAN DÜZENLEMELER PRİM TAHSİLAT DAİRE BAŞKANLIĞI TEMMUZ

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI )

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI ) 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (2014 YILI ) SS ve GSS KANUNU NA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI (TL) (01.01.2014 31.06.2014 Döneminde)

Detaylı

Sirküler Rapor /205-1

Sirküler Rapor /205-1 Sirküler Rapor 25.11.2014/205-1 BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN BAŞVURU SÜRESİ 1 ARALIK 2014 PAZARTESİ GÜNÜ SONA ERİYOR ÖZET : 6552 sayılı Kanunun 73 üncü

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/31 İstanbul, 4 Mart 2005 KONU : Gecikme Zammı ve Tecil

Detaylı

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 5) YAYIMLANDI

5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 5) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 06.10.2016/114-1 5746 SAYILI ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE TASARIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 5) YAYIMLANDI ÖZET : Tebliğ de 28/2/2008 tarihli

Detaylı

SİRKÜLER ( ) Konu: Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulaması Hakkında.

SİRKÜLER ( ) Konu: Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulaması Hakkında. 11.07.2018 SİRKÜLER (2018 60) Konu: Gelir Vergisi Stopaj Teşviki Uygulaması Hakkında. Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 304) yayımlanmıştır. Söz konusu tebliğde; 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa,

Detaylı

Kanun No. 5454 Kabul Tarihi : 8.2.2006

Kanun No. 5454 Kabul Tarihi : 8.2.2006 Kanun T.C. Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'dan Aylık veya Gelir Almakta Olanlara Ek Ödeme Yapılması ile Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur'dan Aylık veya Gelir Almakta Olanlara Ödenen

Detaylı

BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN. (5736 S. Kanun )

BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN. (5736 S. Kanun ) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi: 28.02.2008 Sirküler No: 2008/34 BAZI KAMU ALACAKLARININ UZLAŞMA USULÜ İLE TAHSİLİ HAKKINDA KANUN (5736 S. Kanun ) 27 Şubat 2008 tarih ve 26800 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

KONU : 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme Ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi

KONU : 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme Ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi SİRKÜLER TARİH : 17.10 10.201.2016 SAYI : 2016-10 10-2 KONU : 5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme Ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Genel Tebliği (Seri No: 5) Yayımlandı ÖZETİ : Tebliğ

Detaylı

BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN

BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN 10417 BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5811 Kabul Tarihi : 13/11/2008 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 22/11//2008 Sayı : 27062 Yayımlandığı Düstur : Tertip

Detaylı

GEÇERSİZ SİGORTALILIK STATÜSÜNE BAĞLI OLARAK ÖDENEN PRİMLERİN SİGORTALI PRİM BORÇLARINA AKTARILMASINDA YENİ UYGULAMA

GEÇERSİZ SİGORTALILIK STATÜSÜNE BAĞLI OLARAK ÖDENEN PRİMLERİN SİGORTALI PRİM BORÇLARINA AKTARILMASINDA YENİ UYGULAMA GEÇERSİZ SİGORTALILIK STATÜSÜNE BAĞLI OLARAK ÖDENEN PRİMLERİN SİGORTALI PRİM BORÇLARINA AKTARILMASINDA YENİ UYGULAMA Ahmet ARAS 40 I- GİRİŞ Geçersiz sigortalılık statüsünde yatan primlerin geçerli sigortalılık

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 5) Resmi Gazete de Yayınlandı 7159 sayılı Kanun ile 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların

Detaylı

6111 SAYILI YASA İLE 5811 SAYILI YASADA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

6111 SAYILI YASA İLE 5811 SAYILI YASADA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 11.04.2011/ 46-1 6111 SAYILI YASA İLE 5811 SAYILI YASADA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 6111 sayılı Yasanın geçici 3 üncü maddesiyle 5811 sayılı Bazı Varlıkların

Detaylı

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008

Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008 Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Kanun No. 5736 Kabul Tarihi: 20/2/2008 (27 Şubat 2008 Tarihli ve 26800 Sayılı Resmî Gazete de yayımlanmıştır) MADDE 1- (1) Bu maddenin yürürlüğe

Detaylı

ÖZET BAŞLIKLAR. Çemberlitaş, Binbirdirek Mh. Piyerloti Cd. Dostlukyurdu Sk. Yeşil Ap. No : 1 Kat : 2 D : 6 Fatih / İstanbul

ÖZET BAŞLIKLAR. Çemberlitaş, Binbirdirek Mh. Piyerloti Cd. Dostlukyurdu Sk. Yeşil Ap. No : 1 Kat : 2 D : 6 Fatih / İstanbul 13/09/2014 Değerli Mükelleflerimiz, Uzun zamandır çoğu mükellef tarafından beklenen, 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Konu: 50 SERİ NUMARALI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR

SİRKÜLER İstanbul, Konu: 50 SERİ NUMARALI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR SİRKÜLER İstanbul, 13.06.2018 Sayı: 2018/126 Ref:4/126 Konu: 50 SERİ NUMARALI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYINLANMIŞTIR 11.06.2018 tarih ve 30448 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 50 Seri No.lı

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR 2008-27

SİRKÜLER RAPOR 2008-27 DMF SİSTEM ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM DANIŞMANLIK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. www.dmf.com.tr & dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara : Farabi Sokak 12/11 06680 Çankaya Tel: 0.312.428

Detaylı

27 Mayıs 2017 tarih ve sayılı Resmî Gazete Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili 7020 sayılı Kanun yayımlanmıştır.

27 Mayıs 2017 tarih ve sayılı Resmî Gazete Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili 7020 sayılı Kanun yayımlanmıştır. Sirküler No: 2017/20 İstanbul,05.06.2017 7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA VE BİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 27 MAYIS 2017 TARİH

Detaylı

Sayı : 2013/46 25/05/2013 SİRKÜLER

Sayı : 2013/46 25/05/2013 SİRKÜLER Sayı : 2013/46 25/05/2013 Konu : Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (Sgdp) Borçlarının Yapılandırılması Hk. SİRKÜLER SGDP borcu bulunan kişilerin bu borçlarını yapılandırabilmeleri için son başvurunun 31

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI

SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRMA ŞARTLARI Ekrem TAŞBAŞI * I-GİRİŞ 6385 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanuna Sosyal güvenlik destek prim borçlarının yapılandırılması başlığını taşıyan Geçici

Detaylı

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2)

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2) BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR 7020 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 2) Resmi Gazete No: 30085 Resmi Gazete Tarihi: 03/06/2017 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 27/5/2017

Detaylı

304 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ

304 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ 304 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No: 30470 Resmi Gazete Tarihi: 06/07/2018 Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Yasal Düzenleme, Dayanak ve Öngörülen Teşvik MADDE 1 (1) 25/8/1999

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 5510 sayılı Kanun Değişiklikleri ve Yeni Teşvikler Yasal Dayanak 7103 Sayılı «Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

GERİ KAZANIM KATILIM PAYLARI BEYANNAMESİ İZLEYEN AYIN 24 ÜNE KADAR HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI NA VERİLECEKTİR

GERİ KAZANIM KATILIM PAYLARI BEYANNAMESİ İZLEYEN AYIN 24 ÜNE KADAR HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI NA VERİLECEKTİR 22.02.2019/60-1 GERİ KAZANIM KATILIM PAYLARI BEYANNAMESİ İZLEYEN AYIN 24 ÜNE KADAR HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI NA VERİLECEKTİR ÖZET : 7166 sayılı SOSYAL HİZMETLER KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı