Bu evre süresince, regulatör hızla pilleri şarj etmek için mümkün olduğu kadar çok şarj akımı sağlar.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bu evre süresince, regulatör hızla pilleri şarj etmek için mümkün olduğu kadar çok şarj akımı sağlar."

Transkript

1 Victron BlueSolar Charge Controller MPPT 75/50 1 GENEL AÇIKLAMA A ya kadar Yük akımı ve 75 V a kadar PV voltajı BlueSolar MPPT 75/50 şarj regülatörü, yüksek nominal gerilimli PV diziden daha düşük nominal gerilimli pili şarj edebilir. Regülatör otomatik olarak 12V veya 24V nominal akü gerilimi ayarlar. 1.2 Süper hızlı MPPT Özellikle bulutlu havalarda, ışık yoğunluğu sürekli olarak değiştiği zaman, MPPT regülatör PWM yük regülatörüyle kıyaslandığı zaman fazladan %30 enerji hasatı sağlayacaktır ve daha yavaş MPPT regülatörleriyle kıyaslanınca enerji hasatını %10 artıracaktır. 1.3 Kısmi gölgeleme durumunda Gelişmiş Maksimum Güç Noktası Algılama Eğer kısmi gölgeleme oluşursa, 2 veya daha fazla Maksimum Güç Noktaları güç voltaj eğrisi üzerinde mevcut olabilir. 1.4 Göze çarpan dönüşüm verimliliği Soğutma fanı yoktur. Maksimum verim % 98 i aşmaktadır. 40 C (104 F) tam çıkış akımı 1.5 Esnek Şarj Algoritması Sekiz önceden programlanmış algoritma, bir döner anahtar yardımıyla ile seçilebilir. 1.6 Kapsamlı Elektronik Koruma Aşırı sıcaktan koruma ve sıcaklık yüksekse güç değer kaybı sağlar. 1.7 İç sıcaklık Sensörü Sıcaklık için emilimi dengeler ve yük gerilimlerini dalgalandırır. 1.8 Otomatik Akü Voltajı Tanıma MPPT 75/50 kendini otomatik olarak 12V veya 24V a ayarlar. 1.9 Üç adımda şarja uyarlanır. BlueSolar MPPT 3 adımlı şarj işlemi için yapılandırılmıştır; Bulk-Absorption-Float Bulk Evresi, Bu evre süresince, regulatör hızla pilleri şarj etmek için mümkün olduğu kadar çok şarj akımı sağlar Absorption Evresi, Pil voltajı emilim voltaj seviyesine ulaştığı zaman, Regülatör sabit voltaj moduna geçer. Sadece yüzeysel deşarj meydana geldiğinde emilim süresi akünün aşırı şarj kullanımını önlemek için kısa tutulur. Derinlemesine bir deşarjdan sonra, emilim süresi pilin tamamen şarj olduğundan emin olmak için otomatik olarak artar. Ayrıca, Şarj Akımı en az 2 A'ya azaldığı zaman, emme süresi de sona erer Float Evresi, Bu evre süresince, FLOAT voltajı pil tam şarj moduna gelene kadar sürekli uygulanır.

2 2 GÜVENLİK AÇIKLAMALARI Ürünü kurmadan ve çalıştırmadan önce mutlaka okuyunuz, Bu ürün uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanmış ve test edilmiştir. Cihaz sadece belirlenen uygulama için kullanılmalıdır. Isıya dayanıklı bir ortamda kurun. Ortamda hiçbir kimyasal madde, plastik parçaları, perde vs. bulunmadığından emin olun. Ekipmanın doğru çalışma koşulları altında kullanıldığından emin olun. Islak bir ortamda asla çalıştırmayın. Gaz ya da toz patlamalar meydana gelebilecek alanlarda ürünü asla kullanmayın. Ürünün çevresinde havalandırma için her zaman yeterli boş alan olduğundan emin olun. Akünün bu ürün ile kullanım için uygun olduğundan emin olmak için, bataryanın üreticisi tarafından sağlanan klavuza bakınız. Akü üreticilerinin güvenlik uyarıları mutlaka dikkate alınmalıdır. Kurulum sırasında direk ışıktan güneş modülleri koruyun, örneğin üstünü kapatın. Yalıtımsız kablo uçlarını dokunmayın. Yalnızca yalıtımlı araçlar kullanın. Bağlantılar bölüm 3.5 'de tarif edilen sırayla yapılmalıdır. 3 KURULUM 3.1 GENEL Aşağı bakacak güç terminalleri ile yanıcı olmayan bir alt tabaka üzerinde dikey olarak monte edin. Pile yakın monte ediniz, ama asla doğrudan pilin üstüne değil. En az 10 mm² veya AWG 6 kesitli kablo kullanın. Kablonun tavsiye edilen maksimum uzunluğu kablo kaybını sınırlamak amacıyla, 5 m'dir. PV panellerin kablolarının 5 metreden uzun olması gerekiyorsa, kesiti artırılmalı veya paralel kablo kullanılmalıdır ve regülatörden sonra bir bağlantı kutusu yükleyiniz ve regülatörü 10 mm² den kısa veya AWG 6 kablo ile bağlayınız. Topraklama : Regülatörün soğutucusu topraklama noktasına bağlı olmalıdır.

3 3.2 PV DÜZENLEMESİ Regülatör sadece PV voltajı akü voltajını geçerse çalışacaktır. Regülatörün başlaması için PV voltajı Vbat + 5V ı aşmalıdır. Bundan sonra minimum PV voltajı Vbat + 1V dır. Maksimum açık devre PV voltajı : 75 Volt Regülatör, yukarıda belirtilen 3 şartı karşılayan herhangi bir PV yapılandırma ile kullanılabilir. Örneğin: 12 V akü ve mono veya polycristalline paneller Seri hücrelerin minimum sayısı : 36 (12V panel). Yüksek regulatör verimliliği için tavsiye edilen hücrelerin sayısı : 72 Maximum : 108 Hücre (3x 12V panel ). 24 V akü ve mono veya polycristalline paneller Serilerdeki minimum hücre sayısı :72 (2x12V veya 1x24 V) En fazla : 108 Hücre (3x12 V) Not: Düşük sıcaklıklarda 108 hücreli güneş pili dizinin açık devre gerilimi, yerel koşullara ve hücre özelliklerine bağlı olarak, 75V u aşabilir. Bu durumda, seri olarak hücre sayısı azaltılmalıdır.

4 3.3 Regulatörün Düzenlenmesi Pos Önerilen Akü Tipi Absorption V Float V dv/dt mv/c 0 Gel Victron long life (OPzV) Gel exide A600 (OPzV) Gel MK 1 Gel Victron deep discharge Gel Exide A200 AGM Victron deep discharge Stationary tubular plate (OPzS) Rolls Marine (flooded) Rolls Solar (flooded) 2 Gel Victron deep discharge Gel Exide A200 AGM Victron deep discharge Stationary tubular plate (OPzS) Rolls Marine (flooded) Rolls Solar (flooded) 3 AGM spiral cell Stationary tubular plate (OPzS) Rolls AGM 4 PzS tubular plate traction batteries or OPzS batteries 5 PzS tubular plate traction batteries or OPzS batteries 6 PzS tubular plate traction batteries or OPzS batterie 7 Lithium Iron Phosphate (LiFePo4) batteries LEDler Mavi LED BULK Mavi LED ABSORPTİON Mavi LED FLOAT : Pil çalışmaya başladığı zaman yanıyor olacak : Emilim voltajına ulaşıldığı zaman yanıyor olacak : Solar şarj cihazı float evresine döndükten sonra çalışmaya başlayacak.

5 3.5 Kablo Bağlantı Sırası İlk olarak : Pile bağlanır (batarya / akü) 2.olarak : Solar diziye bağlanır. (Ters bağlantı yapıldığı zaman, regülatör ısınacaktır ancak pili şarj etmeyecektir. Sistem kullanıma hazırdır. 3.6 Pil şarj bilgileri Her sabah güneş doğmaya başladığı zaman, şarj regülatörü yeni bir şarj etme evresine başlayacaktır. Emme süresinin maksimum süresi, solar şarj sabah başlamadan hemen önce ölçülen pi voltajı ile tespit edilir. Battery voltage Vb Maximum emilim süresi Vb < 23,8V 4 saat 23,8V < Vb < 24,4V 2 saat 24,4V < Vb < 25,2V 1 saat Vb > 25,2V 0 saat Eğer emilim periyodu bulutlu havaya göre veya yük kullanımına göre kesintiye uğrarsa, emilim voltajına gün sonunda tekrar ulaşıldığında emme periyodu tamamlanana kadar emme işlemi devam edecektir. Solar şarj çıkış akımı 2 Amperden daha aza düştüğünde emme süresi de sona erer. (Düşük güneşten değil, tam şarj durumundan dolayı) Sistem yük olmadan veya küçük bir yükle çalıştığı zaman, bu algoritma günlük emilime bağlı olarak pilin fazla şarj olmasını önler. 3.7 Bağlantı Çeşitli parametreler özelleştirilebilir. Web sitemizdeki veri iletişimiyle ilgili beyaz kağıda bakın. Gerekli yazılımı buradan indirebilirsiniz: Yük regülatörü Color Control GX paneline bağlanabilir. (VE.Direct ile BPP R, to VE.Direct kablosuna.)

6 4.TAMİR Problem Olası Nedenleri Çözümü Ters PV bağlantısı PV yi doğru bağlayınız Şarj cihazı çalışmıyor Ters akü bağlantısı Sigorta atması değiştirilemez. Tamir için VE ye geri gönderiniz. Akü tam şarj olmuyor Akü aşırı şarj oluyor Yanlış akü bağlantısı Kablo kayıpları çok yüksek Şarj cihazı ve akü arasında büyük ortam sıcaklık farkı. T(şarj cihazı)>t(akü) Sadece 24 V sistemler için: yanlış sistem voltajı seçilmiş olabilir. Akü pilleri zarar görmüş Şarj cihazı ve akü arasında büyük ortam sıcaklık farkı. T akü>t şarj cihazı Akü bağlantısını kontrol ediniz Daha geniş kesitli kablolar kullanınız. Ortam sıcaklığının aynı olduğundan emin olun. PV ve akünün bağlantısını kesin, akü voltajının en az 19V olduğundan emin olduktan sonra, düzgünce geri bağlantıyı sağlayın. Aküyü yenileyiniz. Ortam sıcaklığının aynı olduğundan emin olun

7 5 Özellikler BlueSOLAR MPPT 75/50 Akü Voltajı 12/ 24 V otomatik Maksimıum akü akımı 50A Maksimum PV gücü,12 V 720 W (15 V dan 75 V a) Maksimum Pv gücü,24 V 1440 W (30 V dan 75 V a) Maksimum PV açık devre voltajı 75 V En yüksek verim %98 Öz tüketim 10 ma absoprtion yük voltajı 14.4 V / 28.8 V float yük voltajı 13.8 V / 27.6 V Yük algoritması Çok aşamalı uyarlanabilir Sıcaklık dengelemesi 16 mv / C resp. -32 mv / C Koruma Ters akü kutupluğu Kısa devre çıkışı Yüksek sıcaklık -30 to +60 C Çalışma sıcaklığı Azami verim için tavsiye edilen 40 C Nem 95 % Veri iletişim bağlantı noktası VE direct DIŞ KISIM Renk Mavi Güç terminalleri 13 mm2 / AWG6 Koruma kategorisi IP43 (elektronik bileşenler) IP 22 (bağlantı alanı) Ağırlık 1.25 kg Boyutlar 130 x 186 x 70 mm

Victron Energy BlueSolar 70-15. Solar Şarj Kontrol / Regülatör GENEL AÇIKLAMA

Victron Energy BlueSolar 70-15. Solar Şarj Kontrol / Regülatör GENEL AÇIKLAMA Victron Energy BlueSolar 70-15 Solar Şarj Kontrol / Regülatör GENEL AÇIKLAMA 1.1 Ultra Hızlı MPPT İzleyici Özellikle bulutlu bir gökyüzünde, ışık yoğunluğu sürekli değişirken, MPPT algoritması PMW ye göre

Detaylı

1.3 Üstün dönüştürme verimi Soğutma fanı yok. Maksimum verim %98'i aşmakta. 40 C'ye (104 F) varan tam çıkış akımı.

1.3 Üstün dönüştürme verimi Soğutma fanı yok. Maksimum verim %98'i aşmakta. 40 C'ye (104 F) varan tam çıkış akımı. Kılavuz TR Ek BlueSolar şarj kontrol birimleri MPPT 150/45-Tr MPPT 150/45-MC4 MPPT 150/60-Tr MPPT 150/60-MC4 MPPT 150/70-Tr MPPT 150/70-MC4 MPPT 150/85-Tr MPPT 150/85-MC4 MPPT 150/100-Tr MPPT 150/100-MC4

Detaylı

BlueSolar MPPT serisi sıradan PWM şarj regülatörlerine nazaran MPPT teknolojisi sayesinde şarj akımını % 30 oranında arttırabilir.

BlueSolar MPPT serisi sıradan PWM şarj regülatörlerine nazaran MPPT teknolojisi sayesinde şarj akımını % 30 oranında arttırabilir. 1.Genel Tanım 1.1. Ürün Tanımı Önemli Not: Daima ilk olarak aküleri bağlayınız. BlueSolar MPPT serisi sıradan PWM şarj regülatörlerine nazaran MPPT teknolojisi sayesinde şarj akımını % 30 oranında arttırabilir.

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. BlueSolar şarj kontrol birimi MPPT 75/15

Kılavuz. TR Ek. BlueSolar şarj kontrol birimi MPPT 75/15 Kılavuz TR Ek BlueSolar şarj kontrol birimi MPPT 75/15 1 Genel Açıklama 1.1 Ultra hızlı MPPT izleme Hızlı bir MPPT algoritması, özellikle bulutlu havalarda ve ışık şiddetinin sürekli olarak değiştiği

Detaylı

T R Manual A p p e n d ix

T R Manual A p p e n d ix Manual TR Appendix 1 Genel Açıklama 1.1 Ultra hızlı MPPT izleme Hızlı bir MPPT algoritması, özellikle bulutlu havalarda ve ışık şiddetinin sürekli olarak değiştiği koşullarda enerji hasadını PWM şarj kontrol

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. BlueSolar şarj kontrol birimleri MPPT 75/10 MPPT 75/15 MPPT 100/15

Kılavuz. TR Ek. BlueSolar şarj kontrol birimleri MPPT 75/10 MPPT 75/15 MPPT 100/15 Kılavuz TR Ek BlueSolar şarj kontrol birimleri MPPT 75/10 MPPT 75/15 MPPT 100/15 1 Genel Açıklama 1.1 Ultra hızlı MPPT izleme Hızlı bir MPPT algoritması, özellikle bulutlu havalarda ve ışık şiddetinin

Detaylı

DİKKAT ÖNEMLİ: Kontrollerı bağlarken aşağıda tarif edilen adımları takip ederek hatalar yapmaktan kaçınınız.

DİKKAT ÖNEMLİ: Kontrollerı bağlarken aşağıda tarif edilen adımları takip ederek hatalar yapmaktan kaçınınız. CONERGY SCC 20 ECO Conergy SCC eco serisi şarj kontrolörleri kompakt, bağımsız solar sistemleri için optimum çözümdür. Conergy SCC eco şarj kontrolörünün çekirdeği, optimum şarj kontrolünü sağlamanın yanı

Detaylı

Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A

Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A Kılavuz TR Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A Telif Hakkı 2008 Victron Energy B.V. Her Hakkı Saklıdır Bu yayın veya bölümleri hiçbir şekilde,

Detaylı

Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A

Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A Kılavuz TR Yalıtım transformatörü 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Otomatik 115/230V 32/16A Telif Hakkı 2008 Victron Energy B.V. Her Hakkı Saklıdır Bu yayın veya bölümleri hiçbir şekilde,

Detaylı

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU

UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU UPSLIFT ASANSÖR KURTARMA GÜÇ MODÜLÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm: 1.0 BÖLÜM 1-UYARILAR... 1 BÖLÜM 2-TEKNİK ÖZELLİKLER... 2 2.1 ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLER... 2 2.2 MEKANİK ÖZELLİKLER... 3 BÖLÜM 3-UPSLIFT İÇİN UYGUN

Detaylı

OFF-GRID veya STAND-ALONE INVERTER NEDİR?

OFF-GRID veya STAND-ALONE INVERTER NEDİR? ON-GRID veya GRID-TIE INVERTER NEDİR? On-Grid solar fotovoltaik sistem, şebekeye bağlı (paralel) bir sistem anlamına gelir. Güneş enerjisi kullanılabilir olduğu zaman, sistem şebekeye güneş tarafından

Detaylı

Solar Şarj Kontrolörü 6A/10A

Solar Şarj Kontrolörü 6A/10A Solar Şarj Kontrolörü 6A/10A KULLANIM KILAVUZU Önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Solar Şarj Kontrolörü SSHINE06/10 Kullanım Kılavuzu Solar Şarj Kontrolörü Sayın Müşterimiz, Sshine03 serisi solar

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. SmartSolar şarj kontrol birimleri

Kılavuz. TR Ek. SmartSolar şarj kontrol birimleri Kılavuz TR Ek SmartSolar şarj kontrol birimleri MPPT 150/85-Tr MPPT 150/100-Tr MPPT 250/85-Tr MPPT 250/100-Tr MPPT 150/85-MC4 MPPT 150/100-MC4 MPPT 250/85-MC4 MPPT 250/100-MC4 1. Genel Açıklama Bluetooth

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ LABORATUARI DENEY FÖYÜ DENEY ADI FOTOVOLTAİK PANELLERİN ÇEŞİTLERİ VE ÖLÇÜMLERİ DERSİN ÖĞRETİM

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

FOTOVOLTAİK SİSTEM DENEY FÖYÜ

FOTOVOLTAİK SİSTEM DENEY FÖYÜ T.C. KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ENERJĠ SĠSTEMLERĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ FOTOVOLTAİK SİSTEM DENEY FÖYÜ Ders: Yenilenebilir Enerji Kaynakları Ders Sorumlusu: Doç. Dr. İsmail Polat Eylül

Detaylı

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için)

FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Acil Aydınlatma Kitleri (4 Pinli Floresanlar için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/fl1-floresan-acil-kitleri Ürün Özellikleri 4-pinli floresan lambalar

Detaylı

KTÜ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ENERJĠ SĠSTEMLERĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ FOTOVOLTAĠK SĠSTEM DENEY FÖYÜ

KTÜ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ENERJĠ SĠSTEMLERĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ FOTOVOLTAĠK SĠSTEM DENEY FÖYÜ KTÜ OF TEKNOLOJĠ FAKÜLTESĠ ENERJĠ SĠSTEMLERĠ MÜHENDĠSLĠĞĠ BÖLÜMÜ FOTOVOLTAĠK SĠSTEM DENEY FÖYÜ DENEY-: PV Panellerin akım-voltaj (I V) eğrilerinin çıkarılması Amaç: PV panellerin farklı kombinasyonlarda

Detaylı

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için)

FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) Acil Aydınlatma Kitleri FL-1 Led Acil Aydınlatma Kitleri (3-80V DC Led sistemleri için) www.femto.com.tr/urun/acil-durum-aydinlatma-kitleri/lk1-led-acil-kitleri Ürün Özellikleri 3-80V DC Led li armatürlerde

Detaylı

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR

MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ. Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR MICROPLUS OTOMATİK ŞARJ REDRESÖRÜ Kullanım Kılavuzu MKP REDRESÖR İÇİNDEKİLER 1. Temel Güvenlik Bilgileri... 2. Redresör Dizaynı ve Özellikleri... 3. Montaj ve Kurulum... 4. Çalıştırma ve İlk Ayarlar...

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. SmartSolar şarj kontrol birimleri

Kılavuz. TR Ek. SmartSolar şarj kontrol birimleri Kılavuz TR Ek SmartSolar şarj kontrol birimleri MPPT 150/45-Tr MPPT 150/60-Tr MPPT 150/70-Tr MPPT 150/85-Tr MPPT 150/100-Tr MPPT 250/60-Tr MPPT 250/70-Tr MPPT 250/85-Tr MPPT 250/100-Tr MPPT 150/45-MC4

Detaylı

GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX PBB-XX-YY POWER BATTERY BOX - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen PBB-XX-YY Akü hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir. 1. Genel

Detaylı

ALFA SOLAR ENERJİ ASE60P SERİSİ KRİSTAL MODÜL KULLANMA KLAVUZU

ALFA SOLAR ENERJİ ASE60P SERİSİ KRİSTAL MODÜL KULLANMA KLAVUZU KULLANMA KLAVUZU 1 GİRİŞ Alfa Solar Enerji Kristal fotovoltaik modüller Güneş ışığını doğrudan elektriğe dönüştürür. Alfa Solar Enerji PV Modüllerini taşıma, yükleme veya bakım yapmadan önce bu klavuzu

Detaylı

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 11. HAFTA

A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 11. HAFTA A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ 11. HAFTA İçindekiler G.E.S Kullanılan Bileşenler Sistemin Tasarımı Fotovoltaik (Solar) Paneller Akü Sistemi Akü Şarj Regülatörü

Detaylı

Alçak gerilim AC sürücüler Solar pompa sürücüleri 0.37-18.5 kw

Alçak gerilim AC sürücüler Solar pompa sürücüleri 0.37-18.5 kw Alçak gerilim AC sürücüler Solar pompa sürücüleri 0.37-18.5 kw Solar pompa sürücüleri Güneşin gücünü kullanın! Düşük karbon yayılımı ABB sürücüler güneş enerjisinden yararlanarak karbon ayak izinizi azaltmaya

Detaylı

MultiPlus-II 48/3000/ V (önceki adıyla MultiGrid-II)

MultiPlus-II 48/3000/ V (önceki adıyla MultiGrid-II) 28-05-2018 MultiPlus-II 48/3000/35-32 230 V (önceki adıyla MultiGrid-II) MultiGrid 48/3000/35-50 230 V ile karşılaştırma ve kurulum önerileri 1. Teknik Özellikler MultiPlus-II 48/3000/35 230V MultiGrid

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 4CH 1800W Max Güç Yüksek Performans Klas-AB Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. Blue Smart IP22 Şarj Cihazı Blue Power IP22 Şarj Cihazı Bir (1) veya üç (3) çıkış 12/15 24/08 12/20 24/12 12/30 24/16

Kılavuz. TR Ek. Blue Smart IP22 Şarj Cihazı Blue Power IP22 Şarj Cihazı Bir (1) veya üç (3) çıkış 12/15 24/08 12/20 24/12 12/30 24/16 Kılavuz TR Ek Blue Smart IP22 Şarj Cihazı Blue Power IP22 Şarj Cihazı Bir (1) veya üç (3) çıkış 12/15 24/08 12/20 24/12 12/30 24/16 İçindekiler 1. Hızlı kullanıcı kılavuzu... 1 2. "Bilinmesi gereken"

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

Doküman No: KK-PS R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU. Doc: KK-PS R2-TR

Doküman No: KK-PS R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU. Doc: KK-PS R2-TR Doküman No: KK-PS120-0117-R2-TR CODESEC PS120 GÜÇ KAYNAĞI ÜNİTESİ KURULUM VE KULLANICI KILAVUZU Doc: KK-PS120-0117-R2-TR DİZİN TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 1. GENEL AÇIKLAMA... 4 2. TANIMLAR... 4 3. KURULUM,

Detaylı

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ

AKSİYEL FAN HIZ KONTROL ÜNİTESİ AKSİYEL FAN & HIZ KONTROL ÜNİTESİ SFW0S 300 BROŞÜR TEKNİK ÖZELLİKLER SALİKS SFW0S 300 Fan yaygın olarak pano ve server odaları, elekrik panoları gibi endüstriyel makine soğutmalarında, aynı zamanda yaşamsal

Detaylı

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014

MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 MIDEA TRİ-THERMAL ISI POMPASI TEKNİK KILAVUZ- 2014 Modern Klima Isı Pompası Teknik Yayınlar 2014/5 MCAC-RTSM-2014-1 Tri-Thermal İçindekiler 1. Bölüm Genel Bilgiler... 1 2. Bölüm Teknik Özellikler ve Performans...

Detaylı

ELEKTRİKLİ KOMPRESÖR KILAVUZU

ELEKTRİKLİ KOMPRESÖR KILAVUZU ELEKTRİKLİ KOMPRESÖR KILAVUZU Desteklenen Cihazlar: EWXH-036-8 Bölüm 1 Giriş 1.1 Genel Bakış Kılavuz ELEKTRİKLİ KOMPRESÖRÜ tanıtır. Kompresörü kullanmadan once kılavuzu dikkatlice okuyunuz. Eğer sorunuz

Detaylı

MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI

MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI MİKROİŞLEMCİ KONTROLLÜ Starter Tip AKÜ ŞARJ CİHAZI Kullanma Talimatı Taşıma ve Nakliye Kuralları Cihazınızın uygun tasıma şekli: Streç film veya balonlu naylon ile ambalaj yapıldıktan sonra karton koli

Detaylı

Kılavuz. Skylla-i 24/80 (1+1) 24/80 (3) 24/100 (1+1) 24/100 (3) TR Ek

Kılavuz. Skylla-i 24/80 (1+1) 24/80 (3) 24/100 (1+1) 24/100 (3) TR Ek Kılavuz TR Ek Skylla-i 24/80 (1+1) 24/80 (3) 24/100 (1+1) 24/100 (3) 1.1. Genel 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Lütfen ilk olarak bu ürünle birlikte verilen belgeleri okuyarak ürünü kullanmadan önce tüm emniyet

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları

Li-Ion Akkupack. Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları Li-Ion Akkupack Kullanma Kılavuzu Güvenlik açıklamaları STABILA Lityum İyon Akü Kartuşu ve AC Adaptörü Kullanma Kılavuzu Önemli uyarılar Güvenlik uyarılarını ve Kullanma Kılavuzunu dikkatlice okuyun. Bu

Detaylı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı

BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası Montaj ve Kullanım Kitapçığı BKV 5400 MKK v10.01-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 3 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 4 3.1. BKA 5400 Yüzey Blöf Kontrol Vanası

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 2.Prototip Test Sonuçları Raporu. Tez Danışmanı: Prof.Dr.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 2.Prototip Test Sonuçları Raporu. Tez Danışmanı: Prof.Dr. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2.Prototip Test Sonuçları Raporu Tez Danışmanı: Prof.Dr. Uğur Baysal İlteriş Kutluk Yıldırım 17.09.2017 1. GİRİŞ Sistemde aküden panele geçebilecek

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-140PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

Ürün özellikleri TBK AA2200. Tel : (86) 757 84316505 Fax : (86) 757 84315065 www.tbkbattery.com

Ürün özellikleri TBK AA2200. Tel : (86) 757 84316505 Fax : (86) 757 84315065 www.tbkbattery.com TBK Co. (Hongkong) Ltd. Ürün özellikleri Müşteri: Model: TBK AA2200 Hazırlayan: Zhao Chein Lee Kontrol eden: Onaylayan : Address : Bldg31,33, Tongfucun lndustrial Park, Shiao Village, Danlang, Baoan Dist.

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-1200 SOLAR KUTU Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili kullanmak için lütfen

Detaylı

SILENT Serisi YENİ MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) Montaj Örnekleri SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300

SILENT Serisi YENİ MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) Montaj Örnekleri SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300 MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) SILENT Serisi SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300 YENİ Silent Serisi aksiyal fanlar, tavan veya duvara monte edilebilir. Banyo veya küçük hacimli odaların havalandırma

Detaylı

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr

Genişletme modülleri EM-TRF-USV. EASYLAB'in 230 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için K /2012 DE/tr .3 X X testregistrierung Genişletme modülleri TAM EASYLAB adaptör modülü EASYLAB'in 30 V şebekeye bağlantısı ve kesintisiz güç kaynağı için TCU3 Tipi EASYLAB kontrolörlerinin ve TAM Tipi adaptör modüllerinin

Detaylı

Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001

Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001 Taşınabilir Güneş Enerjili Lamba Sistemi - SRY 001 ŞARJ LAMBASI KIRMIZI: Şarj oluyor. YEŞİL: Tamamen dolu. (Dolduğu zaman şarj otomatik olarak durur.) ÇALIŞMA LAMBASI Yanıp söndüğü zaman akünün azaldığını

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 2.Prototip Test Sonuçları Raporu. Tez Danışmanı: Prof.Dr.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. 2.Prototip Test Sonuçları Raporu. Tez Danışmanı: Prof.Dr. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2.Prototip Test Sonuçları Raporu Tez Danışmanı: Prof.Dr. Uğur Baysal İlteriş Kutluk Yıldırım 17.09.2017 GİRİŞ 2.prototip 22 Eylül 2017 tarihinde

Detaylı

Ek kılavuz. Aşırı gerilim güvenlik modülü B Document ID: 50708

Ek kılavuz. Aşırı gerilim güvenlik modülü B Document ID: 50708 Ek kılavuz Aşırı gerilim güvenlik modülü B81-35 Document ID: 50708 İçindekiler İçindekiler 1 Kendi emniyetiniz için 1.1 Amaca uygun kullanım... 3 1.2 Genel güvenlik uyarıları... 3 1.3 Ex alanlar için güvenlik

Detaylı

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU DAŞ 04 MANUEL AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ KULLANMA KILAVUZU ÜRETİCİ : DEMİRİZ ELEKTRİK SAN. TİC. LTD.ŞTİ. ADRES : Ortaköy Sanayi Bölgesi Kumru Sk. No:3 Selimpaşa Silivri / İstanbul TEL : 0 212 610 10 13 GSM : 0

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

EC Vent. Montaj talimatı -TR 2013-06-25 A003. İngilizceden çevrilmiş belge

EC Vent. Montaj talimatı -TR 2013-06-25 A003. İngilizceden çevrilmiş belge İngilizceden çevrilmiş belge -TR 2013-06-25 A003 İçindekiler 1 Uygunluk Bildirgesi... 1 2 Uyarılar... 2 3 Ürün Tanıtımı... 3 3.1 Genel hususlar... 3 3.1.1 Duvar kontrolü hakkında bilgi... 3 3.1.2 Kumanda

Detaylı

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ŞARJLI MATKAP MODEL RTM306 TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 4 6 7 1 2 5 3 CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. UÇ TUTUCU 2. AYDINLATMA IŞIĞI 3. AÇMA / KAPAMA ŞALTERİ 4. TORK KONTROL 5. YÖN DEĞİŞTİRME 6. ŞARJ SEVİYE IŞIĞI

Detaylı

DENEY 6 YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM ÜNİTESİ

DENEY 6 YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM ÜNİTESİ DENEY 6 YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİM ÜNİTESİ Deney Seti Elemanları 1) Fotovoltaik panel (FV panel): Güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren kristal Si hücrelerinden oluşan yapıdır. 2) Destekleyici:

Detaylı

1/6 PR _S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ ÖZELLİKLER KULLANIM ALANLARI PR _S-DP4

1/6 PR _S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ ÖZELLİKLER KULLANIM ALANLARI PR _S-DP4 PR20160926-1_S-DP4 PROSENSE S-DP4 GELİŞMİŞ GAZ KONTROL PANELİ Prosense S-DP4 Gaz Kontrol Paneli zorlu endüstriyel ortamlarda algılanan patlayıcı ve zehirli gaz konsantrasyonlarının değerlendirilip ortamın

Detaylı

DEMİRYOLU SEKTÖRÜ İÇİN BATARYA SİSTEMLERİ VE AKSESUARLAR

DEMİRYOLU SEKTÖRÜ İÇİN BATARYA SİSTEMLERİ VE AKSESUARLAR DEMİRYOLU SEKTÖRÜ İÇİN BATARYA SİSTEMLERİ VE AKSESUARLAR C.O.M.M BATT GÖZ SİSTEMİ Saft C.O.M.M. Batt, nikel tabanlı dahili piller için ilk Internet Of Things (IoT) hizmetidir. Servis, demiryolu operatörlerine,

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. Quattro 12 5000 220 100 100 230V (24, 8000, 200, 100, 100, 230V) (48, 8000, 110, 100, 100, 230V) (48, 10000, 140, 100, 100, 230V)

Kılavuz. TR Ek. Quattro 12 5000 220 100 100 230V (24, 8000, 200, 100, 100, 230V) (48, 8000, 110, 100, 100, 230V) (48, 10000, 140, 100, 100, 230V) Kılavuz TR Ek Quattro 12 5000 220 100 100 230V (24, 8000, 200, 100, 100, 230V) (48, 8000, 110, 100, 100, 230V) (48, 10000, 140, 100, 100, 230V) Copyrights 2008 Victron Energy B.V. Her Hakkı Saklıdır Bu

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. BlueSolar şarj kontrol birimi MPPT 150/70

Kılavuz. TR Ek. BlueSolar şarj kontrol birimi MPPT 150/70 Kılavuz TR Ek BlueSolar şarj kontrol birimi MPPT 150/70 2 1. ÜRÜN TANITIMI 70 A'ya kadar şarj akımı ve 150 V'ye kadar PV voltajı BlueSolar 150/70-MPPT şarj kontrol birimi, düşük nominal voltajlı bir aküyü

Detaylı

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır.

1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan vasıfsız bir çalışan olmamalıdır. Vertex MultiCure için Kullanım Talimatları 1.0. Genel Uyarılar: 1.1. Cihaz kullanılmadan önce bu kullanım kılavuzu dikkatle okunur. 1.2 Bu cihazı kullanan kişinin işinde profesyonel olması gerekir ve sıradan

Detaylı

Fotovoltaik Teknoloji

Fotovoltaik Teknoloji Fotovoltaik Teknoloji Bölüm 7: Fotovoltaik Sistem Tasarımı Fotovoltaik Sistemler On-Grid Sistemler Off-Grid Sistemler Fotovoltaik Sistem Bileşenleri Modül Batarya Dönüştürücü Dolum Kontrol Cihazı Fotovoltaik

Detaylı

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU BLW-80PB BEAM DEDEKTÖR TÜRKÇE TANITIM, KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU UYARI! Kurulum işlemine geçmeden önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Bu kullanma kılavuzunun içeriği, fonksiyonlardaki değişiklikler

Detaylı

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU ZIMPARA TAŞ MOTORU MODEL RTM415A RTM417A RTM420A TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU CİHAZIN ÜNİTELERİ 1. AÇMA /KAPAMA ŞALTERİ 2. İŞ PARÇASI TABLASI 3. KIVILCIM/ÇAPAK KORUYUCU 4. ZIMPARA TAŞI 5. ZIMPARA TAŞI

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU DİKDÖRTGEN KANAL TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030

Detaylı

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII

USB şarj cihazı. Ürün bilgisi. Tchibo GmbH D Hamburg 95973HB43XVIII USB şarj cihazı tr Ürün bilgisi Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 95973HB43XVIII 2018-01 361 188 Güvenlik uyarıları Güvenlik uyarılarını dikkatle okuyun. Kaza sonucu ortaya çıkabilecek yaralanmaları ve hasarları

Detaylı

USB şarj cihazı kablo düzenleyici ile

USB şarj cihazı kablo düzenleyici ile USB şarj cihazı kablo düzenleyici ile USB şarj cihazı (prize takılmış olarak) MP3 Cihaz çıkarılabilir kablo düzenleyici USB kablosu (teslimat kapsamına dahil değildir) Kullanım Kılavuzu Tchibo GmbH D-22290

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. Blue Smart IP65 Şarj Cihazı Blue Power IP65 Şarj Cihazı 12/4 24/5 12/5 24/8 12/7 12/10 12/15

Kılavuz. TR Ek. Blue Smart IP65 Şarj Cihazı Blue Power IP65 Şarj Cihazı 12/4 24/5 12/5 24/8 12/7 12/10 12/15 Kılavuz TR Ek Blue Smart IP65 Şarj Cihazı Blue Power IP65 Şarj Cihazı 12/4 24/5 12/5 24/8 12/7 12/10 12/15 Güvenlik Talimatları Şarj sırasında her zaman uygun havalandırma sağlayın. Şarj cihazını örtmekten

Detaylı

Güç Bankası 10000 mah

Güç Bankası 10000 mah Güç Bankası 10000 mah Kılavuz 31883 I. Giriş Bu ürün, her an her yerde kullanılabilen çoğu taşınabilir cihazlar için hafif, yüksek kapasiteli, şık ve çevre dostu bir taşınabilir güç bankasıdır. Ürün, yüksek

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kablo Hata Bulucu PCE-191CB

KULLANIM KILAVUZU Kablo Hata Bulucu PCE-191CB KULLANIM KILAVUZU Kablo Hata Bulucu PCE-191CB Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/09/2016 İçindekiler 1 Önsöz... 3 2 Güvenlik Bilgileri... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 4 Ölçüm Hazırlığı...

Detaylı

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0

Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 Elektronik Kurtarma Sistemleri KULLANIM KILAVUZU V - 2.0 SKY ELEVATOR KATA GETİRME SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU VE ÖZELLİKLERİ BU BELGE KULLANICILAR İÇİN KILAVUZ OLMASI AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR SKY ELEVATOR

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU PROGRAMLANABİLİR TRİSTÖR KONTROLLÜ KUTUP DEĞİŞTİRİCİLİ YAĞ SOĞUTMALI REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı devreye almadan önce kullanma talimatını mutlaka okuyun. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı koyacağınız

Detaylı

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ

ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ 28.02.2017 1 ŞEBEKE BAĞLANTILI GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİNDE SAHA DENETİMLERİ İçerik 1-TS EN 62446 Genel Bakış 2-TS EN 62446 Kapsamı ve Yardımcı

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-754 Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör Özellikler USA-414 Güç çıkış oranı @ 4 ohm 60 W x 4 @ 2 ohm 120 W x 4 @ 1 ohm ----- Köprülü @ 4 ohm 240 W x 2 Tepki frekansı 10 Hz ~ 50 Khz

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-414. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör

KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-414. Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör KULLANIM KILAVUZU JAMESON USA-414 Çok Güçlü Mosfet Amplifikatör Özellikler USA-414 Güç çıkış oranı @ 4 ohm 60 W x 4 @ 2 ohm 120 W x 4 @ 1 ohm ----- Köprülü @ 4 ohm 240 W x 2 Tepki frekansı 10 Hz ~ 50 Khz

Detaylı

KLEA Enerji Analizörü

KLEA Enerji Analizörü KLEA Enerji Analizörü Kolay panel montajı sistem bağlantısı Modüler tasarım Soket kablosu gerektirmez Tespit vidası gerektirmez En yeni teknoloji Veri Toplama Platformu Tüm enerji tüketimleri bir KLEA

Detaylı

Phocos CNX serisi negatif topraklı, gelişmiş şarj denetleyicisidir ve mükemmel olanakları uygun fiyatla sunar.

Phocos CNX serisi negatif topraklı, gelişmiş şarj denetleyicisidir ve mükemmel olanakları uygun fiyatla sunar. CX/CXN solar şarj denetleyicisi Phocos CNX serisi negatif topraklı, gelişmiş şarj denetleyicisidir ve mükemmel olanakları uygun fiyatla sunar. Yaratıcı Fuzzy lojik algoritması Akü sülfatlaşmasını önemli

Detaylı

Nem ve Sıcaklık Sensörleri XH10P - XH20P - XH15P - XH25P GENEL TANIMI

Nem ve Sıcaklık Sensörleri XH10P - XH20P - XH15P - XH25P GENEL TANIMI Nem ve Sıcaklık Sensörleri XH10P - XH20P - XH15P - XH25P GENEL TANIMI XH10P ve XH20P nemin tespit ve kontrol edilmesi amacıyla soğutma, kurutma, hava şartlandırma gibi uygulamalarda kullanılabilirler.

Detaylı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı

SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 On-Off Seviye Kontrolörü Montaj ve Kullanım Kitapçığı SK 2400 MKK v10.02-tr 1 İÇİNDEKİLER 1. ÖNEMLİ NOTLAR... 3 2. TANIMLAMA... 4 3. TEKNİK ÖZELLİKLER... 5 4. MONTAJ ve KABLOLAMA... 5 4.1. Montaj...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3

KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3 KULLANIM KILAVUZU PCE-DC 3 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30/05/2017 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Teknik Özellikleri... 3 3 Metre Tanımı... 4 4 Güvenlik Bilgisi... 4 5 Operasyon... 5 6 El Feneri...

Detaylı

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1-

DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM ÖZELLİKLER. DKG-190 Kullanım Kılavuzu V-1.1 (24.03.2015) -1- DKG-190 AKÜ ŞARJ KONTROL CİHAZI TANITIM DKG-190 telekom sistemlerinde kullanılan jeneratörlerin çalışma saatlerini azaltmak amacıyla tasarlanmış ileri teknoloji ürünü bir cihazdır. Cihaz kullanıldığı yerlerde

Detaylı

Kılavuz. TR Ek. VE.Bus BMS

Kılavuz. TR Ek. VE.Bus BMS Kılavuz TR Ek VE.Bus BMS 1. Genel Açıklama Bir Victron lityum demir fosfat (LiFePO₄) akünün ayrı ayrı her bir hücresini korur Bir LiFePO₄ akünün ayrı ayrı her bir hücresi aşırı voltaj, yetersiz voltaj

Detaylı

SILENT Serisi YENİ MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) Montaj Örnekleri SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300

SILENT Serisi YENİ MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) Montaj Örnekleri SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300 SILENT - A4_EN 568-576 SILENT 22.07.2011 14:17 Page 524 MİNİ AKSİYAL FANLAR (BANYO, WC FANLARI) SILENT Serisi SILENT-100 SILENT-200 SILENT-300 YENİ Silent Serisi aksiyal fanlar, tavan veya duvara monte

Detaylı

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu

EK PTO ları için daha büyük kapasiteli hava-yağ soğutucusu Genel bilgiler Genel bilgiler Bu belge, PTO nun 250 kw ye kadar sürekli bir güç çıkışıyla çalıştığı EK30 veya EK40 türü bir PTO ya sahip araçlardaki şanzıman yağının soğutulmasını açıklar. PTO EK50, şanzıman

Detaylı

Nİ-CD AKÜLERİN OPTİMUM ŞARJ VE DEŞARJ EDİLMESİ ARAŞTIRMA SUNUMU

Nİ-CD AKÜLERİN OPTİMUM ŞARJ VE DEŞARJ EDİLMESİ ARAŞTIRMA SUNUMU Nİ-CD AKÜLERİN OPTİMUM ŞARJ VE DEŞARJ EDİLMESİ ARAŞTIRMA SUNUMU Ertan TİKTAŞ Ar-Ge Mühendisi 04.09.2013 Genel Tanımlar Kapasite: Akünün amper-saat cinsinden sahip olduğu enerjinin göstergesidir. Hafıza

Detaylı

B2K TARTI İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU

B2K TARTI İNDİKATÖRÜ KULLANIM KILAVUZU Sürüm 1.0 ERTE Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adres Sakarya Cad. 142/A Balçova İZMİR TÜRKİYE Telefon +90 232 259 7400 Faks +90 232 259 3960 E-posta Web sitesi bilgi@erte.com.tr

Detaylı

GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU -

GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU - GRUP-EX BPC BATTERY POWER CONNECTOR - KULLANICI KILAVUZU - Bu kılavuz GRUP ASM tarafından üretilen BPC Battery Power Connector hakkında güvenliğiniz için gerekli bilgileri ve kullanım talimatlarını içerir.

Detaylı

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M400 (Boy 1 ila 4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Daha ayrıntılı kurulum bilgileri için lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Beton Nemi Ölçer PCE-WP21

Kullanım Kılavuzu Beton Nemi Ölçer PCE-WP21 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Beton Nemi

Detaylı

TEKNİK ARIZA TABLOSU

TEKNİK ARIZA TABLOSU TEKNİK ARIZA TABLOSU Kombi Durumu Arıza Muhtemel nedeni Çözüm Brülör ateşlenmiyor Gaz bezlemesi arızası Gaz basıncını kontrol Gaz besleme ventilini veya gaz şebekesi emniyet valfi müdahalesini kontrol

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

TR Mika ısıtıcı 03 02

TR Mika ısıtıcı 03 02 Mika ısıtıcı TR Mika ısıtıcı 03 02 03 Ref : 2000014460 (beyaz) 2000014463 (siyah) TR Haydi başlayalım... Bu talimatlar güvenliğiniz içindir. Lütfen kullanımdan önce bunları iyice okuyunuz ve ileride başvurmak

Detaylı

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir.

Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu. Pillerin yanlış yönde takılması cihazınıza zarar verebilir. Apex Pointer TM + Kullanım Klavuzu Apex Pointer + apeks bulucu cihazını aldığınız için tebrik ederiz. Yeni enstrümanınız kök kanal boyunu kesin ve çabuk olarak belirleme imkanı sağlar. Cihazınızdan en

Detaylı

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR

MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR MONTAJ İŞLETME ve BAKIM KILAVUZU ÇATI TİPİ FANLAR VENCO Havalandırma ve Makina San.ve Tic. A.Ş. 2004. Cad. No:5 45400 OSB Turgutlu MANİSA / TÜRKİYE Tel: 0 (236) 332 5070 Fax: 0 (236) 332 5030 www.venco.com.tr

Detaylı

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A

İÇ ÜNİTE FTXB25A FTXB35A FTXB50A DIŞ ÜNİTE RXB25A RXB35A RXB50A RXB60A İÇ ÜNİTE FTXB25 FTXB35 FTXB50 FTXB60 Kapasitesi BTU 1,20 / 2,50 / 3,20 4.000 / 8.500 / 10.900 1,30 / 3,53 / 3,80 4.400 / 12.000 / 12.900 1,88 / 5.45 / 6.20 6.400 / 18.600 / 21.200 2,00 / 6,21 / 6,50 6.800

Detaylı

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ

ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALIYORUZ MiniSolar-5A PWM Solar Şarj Kontrol Cihazı Kullanma Kılavuzu **Önemli** Ürünlerimizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Cihazın doğru çalışmasını sağlamak ve etkili

Detaylı

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü

Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA. Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile HERŞEY KONTROL ALTINDA Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Hepsi bir arada ısıtma kontrolörü Smile kontrolörler, güneş enerjisi, Özellikler katı yakıt, doğalgaz ve fuel-oil kazanları, n Birden fazla

Detaylı