Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular"

Transkript

1 Şirket Prosedür No. : Yürürlük tarihi : 06/05/2010 Versiyon No. : 2.1 Sayfa sayısı : 5 Suistimal Bildirim Prosedürü Hakkında En Sık Sorulan Sorular Soru: Suistimal Bildirim Prosedürü Nedir? Randstad ın, çalışanlarına her zaman etik, dürüst ve Randstad politika ve prosedürleriyle ve tüm geçerli yasa ve kurallarla uyum içinde çalışmaları için uyguladığı İş İlkeleri vardır. Kabahat bildirim prosedürü, Randstad Group içinde veya grup ile ilişkili olarak, ciddi herhangi bir kabahatten kuşkulandığınızda ya da bir kabahatin kanıtına sahip olduğunuzda ve yerel olarak bildirimin uygunsuz veya etkisiz olacağını düşünüyorsanız izlenecek olan adımların ana hatlarını belirler. Bu adımlar son çare olarak dikkate alınmalıdır. Bildirimler Integrity Line (Doğruluk Hattı), telefon yardım hattı ve güvenli bir web sayfası aracılığıyla gönderilebilir. Soru: Suistimal derken neyi kast ediyorsunuz? Suistimal Bildirim Prosedürü, insan hakları ilkelerinin çiğnenmesi, yasal zorunlulukların ihlâli, iç politikalara uyumsuzluk veya kişisel suiistimalleri kapsayan ama bunlarla sınırlı olmayan ciddi suiistimalleri bildirmek için kullanılabilir. Soru: Şirketimizin neden bir Suistimal Bildirim Prosedürüne gereksinimi var? Randstad, yasal olarak bir suistimal bildirim olanağı sunmak ve çalışanları, yürütmenin kurumun öz değerleriyle uyumlu olmadığı kesin herhangi bir olayı, durumu ve kaygıyı bildirmeye teşvik etmek zorundadır. Bu Suistimal Bildirim Prosedürü, normal kanallardan bildirimin uygun veya etkili olmama olasılığında kullanılması niyetiyle hazırlanmıştır. Soru: Kim bir kaygı bildirebilir ya da bir şikâyette bulunabilir? Müşteri mi? Geçici eleman mı? Çalışanlar mı? Muamelenin farklı bir düzeyi var mı? Bildirimler anonim yapılabildiği için şikâyetleri kimin yaptığı bizim için önem taşımaz ama güvenilirliği ve ciddiyeti ile birlikte Randstad ile bağlantısı önemlidir. Randstad Group içindeki her ülke/her faal şirket şikâyetlerle ilgilenen kendine ait bir Yerel Doğruluk Memuruna sahiptir. Soru: Tanık olduğum bir şeyi Doğruluk Hattı na ne zaman bildirmeliyim? Şirketimizde eğer yasal olmayan bir davranışa tanık olduysanız şikâyet edin ya da birisinin kötü bir hareketini gördüyseniz normal olarak üstünüze bildirin. Ancak bazen sizin için bu seçenek, örneğin intikam alınmasından korktuğunuz için mümkün olmayabilir. Doğruluk Hattı, mevcut olan normal bildirim prosedürünün yerini alan bir uygulama aracı değildir; sadece son çare olarak görülmelidir. Normal kanalları kullanamadığınız veya sonuç alamadığınız diğer bütün yollardan yorulduğunuz zamanlarda seçeceğiniz bir yoldur.

2 Soru: Anonim olarak bildirimde bulunabilir miyim? Evet, ama anonim bildirimlerin tümünün Doğruluk Hattı ile yapılması gereklidir. Sahte bildirimleri en aza indirmek ve gizliliğin korunması amacıyla, Doğruluk Hattı dışındaki diğer kanallardan gelen herhangi bir anonim bildirim soruşturulmayacaktır. Soru: Yasa dışı bir davranışta bulunsam ama sonra pişman olup bildirimde bulunmak istesem ne olur? Kendi davranışlarım için sorumlu tutulabilir miyim? Doğruluk Hattı na bir bildirimde bulunmak, yanlış bir harekete katıldıysanız sizi otomatik olarak korumaz. Ancak intikam korkusu duymadan iyi niyetle şikâyetinizi bildirebilirsiniz. Doğruluk Hattı telefon sistemini aramak (yardım hattı) Soru: Doğruluk Hattı nasıl çalışır? Ücretsiz telefon numarasını arayıp erişim kodunuzu giriniz ve mesajınızı bırakınız. Bir hafta sonra tekrar arayıp yanıtı dinleyebilirsiniz. Bu yanıta karşılık da verebilirsiniz. Bu konuşma döngüsünün sınırı yoktur, defalarca tekrarlanabilir. Tavsiye: telefon numarasını aramadan önce mesajınızı bir yere yazın. Soru: Bu sistemi kullanmak zor mudur? Hiç değildir: gayet basit olan süreç boyunca ses kılavuzluğuyla doğrudan gerekli noktalara sevk edilirsiniz. Soru: İşverenim benim sesimi duyacak mı? Hayır. Doğruluk hattı, sizin mesajlarınızı kaydedip tercüme eden ve söylediklerinizi kelime- kelime yazarak bize gönderen bağımsız bir dış hizmet sağlayıcı tarafından işletilmektedir. Tavsiye: Yine de kendinizi rahat hissetmezseniz, mesajınızı bir başkasına okutabilirsiniz. Soru: Kimliğim ortaya çıkarılabilir mi? Öncelikle, bıraktığınız mesajın içeriğinin denetimi tamamen size aittir: bağlantı ayrıntılarınızı bırakırsanız dış hizmet sağlayıcı size geri döner; bırakmazsanız hizmet sağlayıcı ve işvereniniz sizin kim olduğunuzu bilmeyecektir. Dahası, hiçbir arayandan kimlik bilgisi istenmeyeceği konusunda anlaşmamız var. Soru: İşverenim benim telefonumun izini sürebilir mi? Hayır. İşverenin, Doğruluk Hattı telefon sistemine erişimi yoktur. Tavsiye: Yine de kendinizi rahat hissetmezseniz bir umumi telefon ya da tanımlanamayan bir telefon kullanınız. Soru: Mesajımın kayıtlarına ne oluyor? Dış hizmet sağlayıcı, Randstad yazılı metni aldığını teyit eder etmez mesajı silecektir. Soru: Doğruluk Hattı hizmetleri tamamen gizli midir? Bu hizmet, bağımsız bir dış hizmet sağlayıcı şirket tarafından verilmekte olup, hiçbir arayandan kimlik bilgilerinin talep edilmeyeceği konusunda şirket yetkilileriyle anlaşmamız bulunmaktadır.

3 Soru: Bu gizlilik anlaşması bozulabilir mi? Doğruluk Hattı nın dış hizmet sağlayıcısı eğer şiddet tehdidi veya yasa dışı bir eylem içeren bir telefon alırsa talep üzerine yetkililere vermek üzere kaydı alıkoyar. Soru: Benim mesajım Randstad da kime ulaşır? Ülkenin veya ilgili faal şirketin Yerel Doğruluk Memuru na ulaştırılır. Bir kopya da Randstad Holding deki Merkezi Doğruluk Memuru na gönderilir. Soru: Telefonumun ücretini kim ödüyor? Erişim, ücretsiz bir telefon numarası üzerinden olduğu için hiçbir ödeme yapmadan arayabiliyorsunuz. Soru: Bırakabileceğim mesaj için bir uzunluk sınırı var mı? Hayır. Ancak yedi dakikanın sonunda devam etme seçeneğinin bulunduğu bir uyarı alırsınız. Kuşkusuz ne söylemek istediğinizi önceden dikkatle düşünmeniz, mesajınızın olabildiğince net ve anlaşılabilir olması açısından iyi bir fikirdir. Soru: Mesajımı bırakırken bir hata yaparsam ne olur? Sorun olmaz. Hatta kalıp baştan başlamanız yeterlidir, ya da isterseniz telefonu kapatıp sonra tekrar arayabilirsiniz merak etmeyin, sistemi çökertemezsiniz. Soru: Dış hizmet sağlayıcının mesajımı Yerel Doğruluk Memuru na iletmesi ne kadar zaman alır? Sizin mesajınızın yazıya dökülmüş hali ilkesel olarak bir iş günü içinde Yerel Doğruluk Memuru na iletilir. Soru: Anonim kalmak ama aynı zamanda da bir yanıt alabilmek istiyorum; bunu nasıl yaparım? Doğruluk Hattı sistemi size özel bir vaka numarası verecektir. Rastgele oluşturulan bu numara, rahatça not alabilmeniz için birkaç kez tekrarlanır. Daha sonra tekrar aradığınızda vaka numaranızı girerek Randstad dan gelen yanıtı dinleyebileceksiniz. Kimliğiniz gizli kalmaya devam edecek. Tavsiye: Telefon etmeden önce vaka numaranızı yazmak için kalem ve kâğıdınızı hazırlayın. Soru: Yanıt almak için ne kadar zaman sonra arayabilirim? Randstad, beş iş günü içinde yanıt vermeyi taahhüt etmektedir. Soru: Doğruluk Hattı nı her zaman arayabilir miyim? Evet. Doğruluk Hattı na, yılın 365 günü ve her gün 24 saat erişilebilir. Soru: Mesajımı kendi anadilimde bırakabilir miyim? Evet. Her ne kadar İngilizce dilini tercih etsek de, mesajınızı anadilinizde daha rahat ifade ettiğinizi düşünüyorsanız bunu yapmakta özgürsünüz. Uygun dil seçeneğini seçmeniz yeterlidir.* Kendi anadilinizde bir mesaj bıraktıysanız Randstad dan mesajınıza gelecek yanıt veya ek bilgi talebi de sizin tercihiniz olan dilde olacaktır. Ancak lütfen, kişisel vaka numaranızı not ettiğinizden emin olunuz. Soru: Eğer belge göndermek istersem ne yapmalıyım?

4 Aynı vaka numarasını kullanarak Doğruluk Hattı nın güvenli web hizmetine bağlanabilirsiniz. Oraya elektronik- belgelerinizi bırakabilirsiniz. Soru: Şikâyetimin yerine ulaştığını nasıl bileceğim? Yerel Doğruluk Memuru beş iş günü içinde şikâyet sahibine, özel vaka numarası aracılığıyla bildirimin alındığı onayını iletecek ve bu bildirimle ilgili bir soruşturma yürütecektir. Soru ya da başka yanıtlar söz konusu olduğunda Yerel Doğruluk Memuru, Doğruluk Hattı ndan bir yanıt mesajı gönderebilir. Kişisel vaka numaranızı not ettiğiniz takdirde, her zaman hattı arayıp vakanızın durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Soru: Vaka numaramı kaybedersem ne olur? Vaka numaranızı kaybederseniz lütfen tekrar arayıp mesajınızı tekrar bırakın. Daha sonraki iletişimlerinizde yeni vaka numaranızı kullanın. Doğruluk Hattı web hizmetine bağlanma (çevrimiçi şikâyet formu) Soru: Doğruluk Hattı web hizmeti nasıl çalışır? Güvenli web sayfasına gidin (bir bağ aracılığıyla veya URL girerek), erişim kodunuzu girin ve mesajınızı bırakın. Bir hafta içinde web hizmetine geri dönüp gelen yanıtı okuyabilirsiniz. Bu yanıta karşılık verebilirsiniz. Bu iletişim döngüsü sınırsız bir biçimde tekrarlanabilir. Soru: Sistemi kullanmak zor mudur? Asla zor değildir: Dolaysız ekran bölmeleri basit süreç boyunca size rehberlik eder. Soru: Kimliğim ortaya çıkabilir mi? Öncelikle, bıraktığınız mesajın içeriğinin denetimi tamamen sizin elinizdedir: iletişim detaylarınızı bırakırsanız dış hizmet sağlayıcı size geri döner; bırakmazsanız hizmet sağlayıcı ve işvereniniz sizin kim olduğunuzu öğrenmeyecektir. Dahası, mesajların ardından kimlik bilgisi istenmemesi konusunda bir anlaşmamız vardır. Soru: İşverenim benim mesajımı takip edebilir mi? Hayır. İşverenin Doğruluk Hattı web hizmetine erişimi bulunmamaktadır. Tavsiye: Kendinizi güvende hissetmiyorsanız gözlemlenebilen bir bilgisayar kullanmayın. Soru: Doğruluk Hattı web hizmeti tamamen gizli midir? Bu hizmet bağımsız bir dış hizmet sağlayıcı tarafından verilmektedir ve mesaj bırakan kişilerden kimlik bilgisi talep edilmemesi konusunda kendileriyle anlaşmamız bulunmaktadır. Soru: Bu gizlilik hiçbir şekilde bozulamaz mı? Doğruluk Hattı nın dış hizmet sağlayıcısı şiddet tehdidi içeren bir telefon alırsa veya yasa dışı bir eylemle karşılaşırsa istendiği takdirde iletmek üzere kayıtlara el koyacaktır. Soru: Benim mesajım Randstad da kime ulaşır? Ülkenin veya ilgili faal şirketin Yerel Doğruluk Memuru na ulaştırılır. Bir kopya da Randstad Holding deki Merkezi Doğruluk Memuru na gönderilir.

5 Soru: Bırakabileceğim mesaj için bir uzunluk sınırı var mı? Hayır. Soru: Dış hizmet sağlayıcının mesajımı Yerel Doğruluk Memuru na iletmesi ne kadar zaman alır? Mesajınız, ilkesel olarak bir iş günü içinde Yerel Doğruluk Memuru na iletilir. Soru: Anonim kalmak ama aynı zamanda da bir yanıt alabilmek istiyorum; bunu nasıl yaparım? Doğruluk Hattı web sistemi size özel bir vaka numarası verecektir. Bu numarayı dikkatle not ediniz. Daha sonra vaka numaranızı girerek Randstad dan gelen yanıtı okuyabileceksiniz. Kimliğiniz gizli kalmaya devam edecek. Soru: Yanıtı görmek için ne kadar zaman sonra siteye girebilirim? Randstad, beş iş günü içinde yanıt vermeyi taahhüt etmektedir. Soru: Her zaman mesaj bırakabilir miyim? Evet. Web hizmeti, yılın 365 günü ve her gün 24 saat verilmektedir. Soru: Mesajımı kendi anadilimde bırakabilir miyim? Evet. Her ne kadar İngilizce dilini tercih etsek de, mesajınızı anadilinizde daha rahat ifade ettiğinizi düşünüyorsanız bunu yapmakta özgürsünüz. Yanıtlar da sizin anadilinizde olacaktır. Kendi anadilinizde bir mesaj bıraktıysanız Randstad dan mesajınıza gelecek yanıt veya ek bilgi talebi de sizin tercihiniz olan dilde olacaktır. Soru: Eğer belge göndermek istersem ne yapmalıyım? Web hizmeti elektronik- belgelerinizi ekleyebilmeniz için uygundur. Soru: Şikâyetimin yerine ulaştığını nasıl bileceğim? Yerel Doğruluk Memuru beş iş günü içinde şikâyet sahibine, özel vaka numarası aracılığıyla bildirimin alındığı onayını iletecek ve bu bildirimle ilgili bir soruşturma yürütecektir. Soru ya da başka yanıtlar söz konusu olduğunda Yerel Doğruluk Memuru, Doğruluk Hattı ndan bir yanıt mesajı gönderebilir. Kişisel vaka numaranızı not ettiğiniz takdirde, her zaman hattı arayıp vakanızın durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Soru: Vaka numaramı kaybedersem ne olur? Vaka numaranızı kaybederseniz lütfen mesajınızı tekrar bırakın. Daha sonraki iletişimlerinizde yeni vaka numaranızı kullanın.

Uluslararası Arama Hakkında

Uluslararası Arama Hakkında 17.10.2016 1 Uluslararası Arama Hakkında Uluslararası Arama Çözümlerini Tanımlama Doğrudan Erişim (DA)/ Dünya Çapında Bağlantı (WWC) İki Adımda Arama Süreci: Arayan, menşe ülkenin veya bölgenin AT&T Doğrudan

Detaylı

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma

Şikâyetinizle ilgili polis soruşturması hakkında itirazda bulunma Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem altında

Detaylı

Bu ilke, Randstad Grubunun faaliyet halindeki bütün şirketleri için geçerlidir.

Bu ilke, Randstad Grubunun faaliyet halindeki bütün şirketleri için geçerlidir. Randstad Grubu ilkesi Başlık Geçerlilik tarihi Birim Belge no Uygunsuz Davranış Bildirim ilkesi Temmuz 2009, revizyon Grup Hukuk/Merkezi Dürüstlük Sorumlusu Misconduct_version 1_04012010 1. Amaç Uygunsuz

Detaylı

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem MINELAB GPX ÜRÜNLERİ için Sahteciliğe karşı geliştirilen SON Yöntem Gerçek Minelab ürünleriyle gerçek performans kampanyasının bir parçası olarak, GPX serisi dedektörlere yönelik SMS ile cihazın orijinalliğini

Detaylı

EthicsPoint Hakkında. EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar

EthicsPoint Hakkında. EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında Raporlama Genel Güvenlik ve Gizlilik Hakkında Raporlama İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında EthicsPoint Nedir? EthicsPoint, olumlu bir çalışma ortamının gelişmesini

Detaylı

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi

Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi Saygının Hakim Olduğu Bir Çalışma Ortamı İlkesi İlke Beyanı: 3M çalışma ortamındaki herkes, kendisine saygıyla davranılmasını hak eder. Saygı göstermek, her bir kişiye eşsiz yetenekleri, geçmişi ve bakış

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU VELİ KULLANIM KILAVUZU Sayın Velimiz, ServisCELL Okul Servisi Çağrı ve Bilgilendirme Sisteminin amacı, velilerimizin okul servisi ile yaşayabileceği tüm sorunları çözmek, çocuklarımızın güvenliğini sağlamak

Detaylı

Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında

Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Bildirim Genel Bildirim Güvenliği Gizlilik ve verilerin korunması Generali Grubu Uyumluluk Yardım Hattı (EthicsPoint) Hakkında Generali Grubu

Detaylı

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Gönderen için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Gönderen için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi Bu sistem, ithalat gönderilerinin organize edilmesi için hazırlanmıș, kullanımı kolay online bir programdır. TNT Express

Detaylı

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma

Bir soruşturmaya devam edilmemesi kararına karşı itirazda bulunma Turkish Bu bilgiler, polis kuvveti tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde ve sonrasında alınan şikâyetler hakkındadır. Eğer şikâyetiniz 22 Kasım 2012 tarihinden önce alındıysa, itirazınız, farklı bir sistem

Detaylı

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu

Express İthalat sistemi. Alıcı için kullanım kılavuzu Express İthalat sistemi Alıcı için kullanım kılavuzu TNT Express İthalat sistemi TNT Express İthalat Sistemi ile doküman, paket ve kargolarınızı 168 ülkeden "alıcı ödemeli" olarak toplatabilirsiniz. Siz-alıcı

Detaylı

Görevi kötüye kullanma örnekleri aşağıdakileri içermekle birlikte, bunlarla sınırlı değildir:

Görevi kötüye kullanma örnekleri aşağıdakileri içermekle birlikte, bunlarla sınırlı değildir: İhbar Politikası İHBAR POLİTİKASI 1. Genel bakış Amcor, etik uygulamalarda en yüksek standartlarla, dürüst ilişkileri ve görevi kötüye kullanma olay veya iddialarını iyi niyetle ihbar eden kişileri korumayı

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (sunucu) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...5

Detaylı

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır.

Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu Tanıtım Öğrenci Hızlıbaşlama Kılavuzu, Turnitin i kullanmaya başlamanızda ve ilk ödevinizi göndermenizde adım adım size yardımcı olacaktır. Başlamak için, Turnitin e kayıt

Detaylı

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika

Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Artan endişeler ve Misilleme karşıtı politika Yürürlük Tarihi: Eylül 2015 Revizyon Tarihi: Ekim 2018 İç ve dış kullanım içindir. İçindekiler Bu Politika kimler için geçerlidir?... 3 Endişeler nasıl ortaya

Detaylı

Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi

Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi Expedia ile İşbirliği Expedia Collect Rezervasyonlarının Yönetilmesi Expedia Virtual Card İçindekiler Expedia Collect Rezervasyon Süreci 3 Expedia Virtual Card 4 Rezervasyon Değişiklikleri 6 Destek 7 2

Detaylı

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası

Politika ve Prosedürler. İhbar Politikası Politika ve Prosedürler Onaylayan: Grup CEO su Bölüm: Grup Şirket Sekreterliği İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Amaç... 3 3. Kapsam... 3 4. Politika... 3 5. Sorumluluk... 5 6. İhbar Hattı İletişim Bilgileri...

Detaylı

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN İçindekiler 1. Uygulamanın Tanıtımı... 2 1.1 Uygulamanın Amacı;... 2 1.2 Kullanım Alanları;... 3 2 Kullanımı;... 3 3 Uygulamayı İndirmek...

Detaylı

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ İÇİN SAHTECİLİĞE KARŞI GELİŞTİRİLEN SON YÖNTEM

MINELAB GPX ÜRÜNLERİ İÇİN SAHTECİLİĞE KARŞI GELİŞTİRİLEN SON YÖNTEM MINELAB GPX ÜRÜNLERİ İÇİN SAHTECİLİĞE KARŞI GELİŞTİRİLEN SON YÖNTEM Gerçek Minelab ürünleriyle gerçek performans kampanyasının bir parçası olarak, GPX serisi dedektörlere yönelik SMS ile cihazın orijinalliğini

Detaylı

Engelsiz Erişim. Engelli Müşterilerimize Özel Tarifeler ve Uygulamalarımız

Engelsiz Erişim. Engelli Müşterilerimize Özel Tarifeler ve Uygulamalarımız Engelsiz Erişim Engelli Müşterilerimize Özel Tarifeler ve Uygulamalarımız Engelsiz Erişim Avea İletişimdekiengelleri kaldırıyor! Engelli müşterilerimize özel tarifeler ve uygulamalarımızla iletişim artık

Detaylı

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi

bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi bilgiçiftliği Genel Çevrimiçi Gizlilik ve Bilgi güvenliği Bildirimi 1. Amaç: Bir bilgiçiftligi servisi olan, AntalyaList.com internet sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkürler. Bu genel gizlilik bildirimi.

Detaylı

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURUSU YARDIM DOKÜMANI

ELEKTRONİK İMZA BAŞVURUSU YARDIM DOKÜMANI Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) içerisinde kullanacağımız Elektronik İmza başvurusu için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Kamu SM tarafından...@cbu.edu.tr mail adresinize, içerisinde "Başvuru

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Sık Sorulan Sorular TR.MYHERBALIFE.COM'DAN SİPARİŞ TÜRKİYE, 14 Kasım 2014

Sık Sorulan Sorular TR.MYHERBALIFE.COM'DAN SİPARİŞ TÜRKİYE, 14 Kasım 2014 Cevabını görüntülemek için aşağıdaki sık sorulan sorulardan herhangi birine tıklayın. Sorunuzun cevabını bulamıyorsanız Pazartesi - Cuma günleri 08:30 ile 17:30 arasında arasında +90 216 542 75 90 numaralı

Detaylı

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ-

-ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- -ELEKTRONİK ORTAMDA TİCARİ FAALİYET YÜRÜTÜLMESİ VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİLMESİ HAKKINDA HUKUK BÜLTENİ- Bülten Tarihi: 04.09.2018 I. GENEL BİLGİLER 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi

Detaylı

TIFM EUROMED TİCARET YARDIM MASASI. Kullanıcı Kılavuzu

TIFM EUROMED TİCARET YARDIM MASASI. Kullanıcı Kılavuzu TIFM EUROMED TİCARET YARDIM MASASI Kullanıcı Kılavuzu 1 İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Bir sorgunun işleme alınması:... 4 3. Yanıtlanmış bir sorgu nasıl bulunur?... 5 4. Ağımıza sorun alt modülünden bir

Detaylı

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz,

Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Değerli Alışveriş Merkezi Üyemiz, Kullanmakta olduğunuz mevcut elektrik sayaçlarınız Ön Ödemeli (KONTÖRLÜ) sayaçlardır. Elektrik sarfiyatınız kontör sistemi mantığıyla hesaplanacak, satın alacağınız kontör

Detaylı

EthicsPoint Hakkında Bildirme Genel Güvenlik ve Gizlilik Konularını Bildirme İpuçları ve En İyi Uygulamalar

EthicsPoint Hakkında Bildirme Genel Güvenlik ve Gizlilik Konularını Bildirme İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında Bildirme Genel Güvenlik ve Gizlilik Konularını Bildirme İpuçları ve En İyi Uygulamalar EthicsPoint Hakkında EthicsPoint Nedir? EthicsPoint, Biomet Davranış ve Etik Kuralları ( Kurallar

Detaylı

VELİ KULLANIM KILAVUZU

VELİ KULLANIM KILAVUZU Serviscell Mobil Uygulaması VELİ KULLANIM KILAVUZU İÇINDEKILER Giriş Ekranı... 4 Şifre Al... 5 Giriş... 6 Şifremi Unuttum... 7 Menü... 8 Bildirimler... 9 Öğrencim Gelmeyecek...12 Öğrenciler...13 Evim...14

Detaylı

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ

ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ ANKETİ Türk Sağlık-Sen tarafından Sağlık kurum ve kuruluşlarında yüz yüze yöntemiyle düzenlenen Çalışan Memnuniyet Anketi ne toplam 4.940 kişi katılmıştır. Katılımcıların yüzde 54,1

Detaylı

Sunulan hizmet için uygulanacak tarifeler konusunda açık, detaylı ve güncel bilgilere erişebilme hakkı,

Sunulan hizmet için uygulanacak tarifeler konusunda açık, detaylı ve güncel bilgilere erişebilme hakkı, SABİT TELEFON HİZMETLERİ: Abonelik: Abonelik sözleşmesi yapabilme hakkınız bulunmaktadır. Abonelik sözleşmesi yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır: Sözleşme hükümlerini okumalı,

Detaylı

Sorular/Cevaplar. Şirket kaynaklarının kötüye kullanımı ve suiistimal edilmesi. Kişisel bilgilerin gizliliğine ve korunmasına riayet edilmemesi

Sorular/Cevaplar. Şirket kaynaklarının kötüye kullanımı ve suiistimal edilmesi. Kişisel bilgilerin gizliliğine ve korunmasına riayet edilmemesi Sorular/Cevaplar 1) L ORÉAL Etik Açık Kapı sitesinin kapsamı nedir? Aşağıdaki 2. soruda belirtilen koşullara tabi olarak L ORÉAL Etik Açık Kapı sitesi, aşağıdaki alanlarla ilgili ciddi bir ihlal hakkında

Detaylı

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir.

Bilmek Bizler uzmanız. Müşterilerimizi, şirketlerini, adaylarımızı ve işimizi biliriz. Bizim işimizde detaylar çoğu zaman çok önemlidir. Randstad Group İlkesi Başlık Business Principles (Randstad iş ilkeleri) Yürürlük Tarihi 27-11 -2009 Birim Grup Hukuk Belge No BP_version1_27112009 Randstad, çalışma dünyasını şekillendirmek isteyen bir

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak:

İş Etiği Kodu. İş Etiği Kodunun Temel İlkeleri 1. Doğru ve Dürüst Davranmak: İş Etiği Kodu Doğruluk ve dürüstlük, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin ( CCI veya Şirket ) sürdürülebilir ticari başarısının ve güçlü itibarının temelini oluşturmaktadır. Her ikisi de temel önem taşıyan doğruluk

Detaylı

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü

Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi. SMS Modülü Bilge Elektronik Ltd. Şti. Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü 1 Eczanem Otomasyon Sistemi SMS Modülü Eczanem Otomasyon Sistemi Sms Modülü, değişik gönderim seçeneklerine ile her ihtiyaca göre mesaj gönderim

Detaylı

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları

Şikayet formu. 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi. 2. İş detayları Şikayet formu 1. Kişisel detaylar: Şikâyetçi Bir veya daha fazla şikayetçinin Aborijin veya Torres Strait Adalı menşeli olarak tanımlanması durumunda lütfen burayı işaretleyin (isteğe bağlı) Bu kutuyu

Detaylı

Çalışanlar ve İş Ortakları için Sık Sorulan Sorular ve Cevapları EthicsPoint HAKKINDA RAPORLAMA GENEL RAPORLAMA GÜVENLİĞİ VE GİZLİLİK İPUÇLARI VE EN

Çalışanlar ve İş Ortakları için Sık Sorulan Sorular ve Cevapları EthicsPoint HAKKINDA RAPORLAMA GENEL RAPORLAMA GÜVENLİĞİ VE GİZLİLİK İPUÇLARI VE EN Çalışanlar ve İş Ortakları için Sık Sorulan Sorular ve Cevapları EthicsPoint HAKKINDA RAPORLAMA GENEL RAPORLAMA GÜVENLİĞİ VE GİZLİLİK İPUÇLARI VE EN İYİ UYGULAMALAR SIK SORULAN SORULAR EthicsPoint HAKKINDA

Detaylı

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ

DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP KULLANIM KILAVUZUNA HOŞGELDİNİZ DHL EMAILSHIP IN KULLANIMI HIZLI VE KOLAYDIR. DHL emailship DHL Express in basit ve kullanımı kolay elektronik gönderi aracıdır. Yeniden kullanılabilen PDF

Detaylı

student complaints procedure (Turkish)

student complaints procedure (Turkish) student complaints procedure (Turkish) English UK üyesi dil merkezleri ile ilgili şikâyetler Bu belgede, English UK in üye dil merkezleriyle ilgili şikâyetleri nasıl ele aldığı özetlenmektedir. Arka plan

Detaylı

GRI Uygulama Seviyeleri 2000-2006 GRI. Versiyon 3.0

GRI Uygulama Seviyeleri 2000-2006 GRI. Versiyon 3.0 AL Kısa genel açıklama Bir raporun GRI İlkelerine dayandırıldığını göstermek için, rapor hazırlayıcıları Uygulama Seviyeleri sistemini kullanarak GRI Raporlama Çerçevesini hangi seviyede uygulamış olduklarını

Detaylı

TOROS MENKUL KIYMETLER KUR RİSKİ ASİSTANI KULLANIM KILAVUZU

TOROS MENKUL KIYMETLER KUR RİSKİ ASİSTANI KULLANIM KILAVUZU TOROS MENKUL KIYMETLER KUR RİSKİ ASİSTANI KULLANIM KILAVUZU ÜÇ ADIMDA KUR RİSKİNDEN KORUNMA 1) Yapacağınız ticari işlemle ilgili bazı bilgileri girip kaydediniz. 2) Hesapla tuşuna basınız. 3) Raporda belirtilen

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Başlamadan Önce İstanbul Arel Üniversitesi online ödeme sistemini kullanabilmek için kredi kartınızın aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir: Kredi

Detaylı

İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi

İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi İstanbul Arel Üniversitesi Online Ödeme Sistemi Başlamadan Önce İstanbul Arel Üniversitesi online ödeme sistemini kullanabilmek için kredi kartınızın aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir: Kredi

Detaylı

Taksi ve özel araç kiralama bilgileri

Taksi ve özel araç kiralama bilgileri Taksi ve özel araç kiralama bilgileri Taksi ve Özel Araç Kiralama Hizmetleri Taksiler (siyah taksiler), caddeden veya özel taksi duraklarından kiralayabileceğiniz tek araçlardır. Tüm taksilerde, seyahatinizin

Detaylı

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K

MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜ DAD ONLİ NE Ü YELİ K MÜDAD (Mümessil Dayanışma Derneği) resmi sitesi www.mudad.org, 20 Temmuz 2015 tarihinde yeni yüzüyle yayına başlamıştır. Yeni tasarımı ile birçok yeni özelliği de beraberinde getiren

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama KULLANIM KILAVUZU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama KULLANIM KILAVUZU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak üniversite mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebilir ve barkodlu belge oluşturabilirsiniz. Eğer mezuniyet bilgilerinizde

Detaylı

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI ERASMUS+ SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 2015 ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ (KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Özelindeki Sorular) SORU VE CEVAPLAR Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan kişiler, Türkiye Ulusal

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmeti kullanarak, imar kurallarına aykırı yapılarınız için kayıt başvurusunda bulunabilir

Detaylı

Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta

Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta Kamu kurumlarından gönderilen Dijital Posta adresini ziyaret edin Kamu kurumlarından gönderilen dijital posta alma muafiyeti Aşağıdaki koşullardan birini karşılıyorsanız Kamu k u rumlarından gönderilen

Detaylı

BİREYSEL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI

BİREYSEL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI BİREYSEL BAŞVURU FORMU UYGULAMA DOKÜMANI https://www.mikrokep.com.tr/application sayfasından Bireysel Başvuru seçeneği ile devam ediniz. Bireysel Başvuru Formunuzu doldururken, aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Güvenli erişim, paylaşım ve dosya depolama sayesinde her yerde daha fazlasını yapın. Office 365 aboneliğinizde oturum açın ve uygulama başlatıcıdan SharePoint'i seçin. Arama Siteler,

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular - Zaten Alarm Sistemim var, Alarm Haber Alma Merkezi(AHM) Hizmeti ne gibi artılar sağlayabilir? Haber alma hizmeti olmayan bir alarm sistemi potansiyel koruma sağlayan bir sistem

Detaylı

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ

1. ONLINE İŞLEMLER MENÜSÜNDEN NES BİREYSEL HESABINA GİRİŞ Kamu SM den aldığınız e-imza sertifikasının detaylarında SHA-1 yazıyorsa ve sertifikanın bitiş tarihi 15.09.2014 ü aşıyorsa sizin için SHA-256 lı yeni bir sertifika üretilmiştir ve bu yeni sertifikayı

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ U Z A K T A N E Ğ İ T İ M M E R K E Z İ Öğretim Yönetim Sistemi ve Sanal Sınıf (ESLMS) Öğrenci Kılavuzu İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ Uzaktan Eğitim Sisteminde tüm eğitim

Detaylı

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı

Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı Geri Bildirim Süreci ve Şikayet Prosedürü South Stream Transport B.V. Ağustos 2014 Giriş Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı ( Proje ), Rusya'dan Orta ve Güneydoğu Avrupa

Detaylı

Merhaba değerli Dostlar;

Merhaba değerli Dostlar; Merhaba değerli Dostlar; Eğitim Merkezi nin forumunun nasıl kullanıldığını bu belgede öğrenebileceksiniz. Eğer bugüne kadar hiçbir forum kullanmadıysanız merak etmeyin; forumu kullanmak çok kolay. İlerleyen

Detaylı

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik

6563 sayılı Kanun. Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 6563 sayılı Kanun Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik 9 Eylül 2015 Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun

Detaylı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt KULLANIM KILAVUZU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt KULLANIM KILAVUZU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt KULLANIM KILAVUZU 1 Başlamadan Önce... Bu hizmetten faydalanarak T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan ÖSYS sonucunda yerleşmiş olduğunuz

Detaylı

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Kılavuzu 1. Uzaktan eğitim yönetim sistemine (UEYS) giriş için, http://ibuzem.ibu.edu.tr internet adresine giriniz. 2. İnternet sayfasında bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Uzaktan eğitim sistemi giriş

Detaylı

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu»

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ. «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu» İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ «İş Yeri Uygulama Eğitimi Program Tanıtım Sunumu» İş Yeri Uygulama Eğitimi nedir? «İş Yeri Uygulama Eğitimi», öğrencilerin öğrenim süresince kazandıkları teorik

Detaylı

Web Hizmeti Bağlantıları

Web Hizmeti Bağlantıları Web Hizmeti Bağlantıları Web hizmeti için bağlantılar, Sistem Yönetmeni program bölümünde Yönetim menüsü altında yer alan Web Hizmeti Bağlantıları seçeneği ile kaydedilir. WEB Sayfası Tasarımları WEB sayfasında

Detaylı

MogulSIM TM. Kullanım Kılavuzu

MogulSIM TM. Kullanım Kılavuzu MogulSIM TM Kullanım Kılavuzu Başlarken SIM kartı plastik bölmeden dikkatlice ayırınız. SIM kartı telefonunuza yerleştiriniz. Telefonunuzu açınız, telefonunuz mevcut ağlardan birine bağlanacaktır. Bakiyenizi

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU Burhanettin KURT Genel Müdür Yardımcısı 23 Aralık 2014 6331 sayılı İş Sağlığı

Detaylı

PLUSPBX IP SANTRAL SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ

PLUSPBX IP SANTRAL SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ PlusPBX, analog santrallerin yerini alan yeni nesil IP PBX santral sistemidir. Dünyanın neresinden olursa olsun ip ağında olan tüm dahilileriniz santralinize bağlanarak ofis içindeymiş gibi ücretsiz görüşebilir,

Detaylı

SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI

SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI Bilgi Teknolojileri A.Ş. Digital Acente Olmanın Yolu Buradan Geçiyor! SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI UCUZ Fiyat.. NeoConnect NEDİR? Acentelerin çalıştığı Sigorta Şirketlerinin sistemlerine

Detaylı

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

KULLANICI KULLANIM KILAVUZU KULLANICI KULLANIM KILAVUZU İÇERİK 1. Portal üzerinden kullanım 2. Mobil uygulama üzerinden kullanım 3. E-posta üzerinden kullanım İÇERİK / Portal Kullanımı 1. Sisteme Giriş 2. Kullanıcı Ana Ekranı 3.

Detaylı

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI

GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI STOK CARİ BANKA KASA FATURA ÇEK/SENET PERSONEL TOPLU SMS RAPORLAR DÖVİZ KUR HESABI GUSTOLOJİ ÖN MUHASEBE PROGRAMI GENEL ÖZELLİKLERİ Muhasebe Programı istediğiniz para biriminden

Detaylı

Hewlett Packard Enterprise Supplier Setup Instructions. Hewlett Packard Enterprise Yeni Tedarikçi Talimatları: Firmanızı Hewlett Packard

Hewlett Packard Enterprise Supplier Setup Instructions. Hewlett Packard Enterprise Yeni Tedarikçi Talimatları: Firmanızı Hewlett Packard Hewlett Packard Enterprise Supplier Setup Instructions Hewlett Packard Enterprise Yeni Tedarikçi Talimatları: Firmanızı Hewlett Packard Enterprise'nin Tedarikçi Veritabanına Nasıl Kayıt edebilirsiniz Global

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular EBS Online Başvuru Sistemi 1. EBS on-line başvuru sisteminde yeni bir hesap nasıl açabilirim? Öncelikle dili seçin. (İngilizce ya da Türkçe) Yeni Kullanıcı Oluştur seçeneğini tıklayın

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Müzik

Kullanım kılavuzu Nokia Müzik Kullanım kılavuzu Nokia Müzik Baskı 1.0 TR Nokia Müzik Nokia Müzik'i Windows Phone'dan kullanarak, şarkıları telefonunuza ve uyumlu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Başlangıç ekranında sola kaydırın ve

Detaylı

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında

Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Bölüm 1 / Mobil Uygulama Hakkında Ege Seramik mobil aplikasyonu, Türk Seramik ve Vitrifiye Sektörü nün lider markaları olan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye ürünleri hakkında tüm bilgileri içerir. Bu uygulama

Detaylı

Demsilver Muhasebe Programı

Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı Demsilver Muhasebe Programı; Stok,Cari,Fatura, İrsaliye, Kasa, Banka, Çek, Senet ve Raporlama Mödüllerinden Oluşur. CARİ Muhasebe Programında Sınırsız cari kart açabilirsiniz

Detaylı

Gizlilik Şikayet Formu

Gizlilik Şikayet Formu Gizlilik Şikayet Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), Privacy Act 1988 (Cth) [1988 Gizlilik Yasası] kapsamındaki Avustralya Hükümeti, ACT ve Norfolk Adası daireleri ve özel sektör

Detaylı

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health.

Cochrane Library. http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Cochrane Library http://www.cochranelibrary.com/ Trusted evidence. Informed decisions. Better health. Güvenilir kaynak Bilinçli kararlar Daha iyi sağlık Cochrane daha iyi sağlık kararları ve daha iyi teşhisler

Detaylı

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci)

Fiery seçenekleri 1.3 yardımı (istemci) 2015 Electronics For Imaging. Bu yayın içerisinde yer alan tüm bilgiler, bu ürüne ilişkin Yasal Bildirimler kapsamında korunmaktadır. 29 Ocak 2015 İçindekiler 3 İçindekiler...5 Bir Fiery seçeneğini etkinleştirme...6

Detaylı

Arama motoru: kuş gribinin etkileri

Arama motoru: kuş gribinin etkileri Arama motoru: Bünyesinde milyonlarca internet sayfasına ve adresine (URL) dair ipuçları ve bu sayfaların barındırdığı anahtar kelimelere sahip olan, aradığımız konuda kolayca bilgi sahibi olmak için kullandığımız

Detaylı

Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0

Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0 Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0 Mobil Dahilinizi Kullanma Sistemdeki tasarım esnekliği nedeniyle, Arama Kodlarınız ve Özellik Yetenekleri bu kılavuzda gösterilenlerden farklı olabilir. Sistem

Detaylı

DIGITURK PLAY PLUS PROMOSYON KODU KULLANMA KLAVUZU LG TÜRKİYE V1.0

DIGITURK PLAY PLUS PROMOSYON KODU KULLANMA KLAVUZU LG TÜRKİYE V1.0 DIGITURK PLAY PLUS PROMOSYON KODU KULLANMA KLAVUZU LG TÜRKİYE V1.0 LG Smart TV nizin kumandasında bulunan Home (veya Smart) tuşuna basarak başlatma menüsü açın. Daha sonra burada bulunan Digiturk Play

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Sayısı. Resmi Gazete Tarihi

Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Resmi Gazete Sayısı. Resmi Gazete Tarihi Türkiye İş Kurumundan: TÜRKİYE İŞ KURUMU HİZMETLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Sayısı 26968 Resmi Gazete Tarihi 15.08.2008 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi

Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Ufuk Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi destek.ufuk.edu.tr Destek Sistemi Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğünden destek almak için başvurmanız gereken tek adres. Üniversitemizde Bilgi İşlem Müdürlüğü nün görevleri

Detaylı

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8

Ricoh SG 7100DN. PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU. Windows 7 ve 8 Ricoh SG 7100DN PowerDriver V4 YÜKLEME KILAVUZU Windows 7 ve 8 DİKKAT! YAZICIYLA BİRLİKTE GELEN RICOH (OEM) MÜREKKEPLERİ YÜKLEMEYİN. SAWGRASS SUBLIJET-R MÜREKKEP KARTUŞARINI TAKMASDAN YAZICIYI AÇMAYIN.

Detaylı

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar

İnternetin Güvenli Kullanımı. ve Sosyal Ağlar İnternet ve bilgi doğruluğu İnternette yalanları yakalama ve dürüstlük Paylaşımlardaki riskler Sosyal Paylaşım ve Güvenlik Kişisel bilgileriniz İnternetin kötü amaçlı kullanımı Şifre Güvenliği Tanımadığınız

Detaylı

Uzaktan AKDOM BayiKese Dolum ve Kart Satış Sistemi Kullanım Kılavuzu

Uzaktan AKDOM BayiKese Dolum ve Kart Satış Sistemi Kullanım Kılavuzu Uzaktan AKDOM BayiKese Dolum ve Kart Satış Sistemi Kullanım Kılavuzu Versiyon 0.0.5 Eylül 2018 2016 BELBİM İçindekiler Tablosu 13E09K18 1 GENEL BİLGİ... 3 2 KURUM İŞLEMLERİ... 3 2.1 PROSİS KURUM YAPISI...

Detaylı

TİYADER KARİYER MOBİL UYGULAMASI ÇALIŞMA SİSTEMİ

TİYADER KARİYER MOBİL UYGULAMASI ÇALIŞMA SİSTEMİ 1 2 Nedir? TİYADER KARİYER MOBİL UYGULAMASI ÇALIŞMA SİSTEMİ Apple Store ve Google Play store dan ücretsiz indirilen bir cep telefonu uygulamasıdır. Tiyader üyesi olan öğrenci, mezun ve çalışanlar, bu uygulamaya

Detaylı

https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ https://www.turkiye.gov.tr E-SENDİKA HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ Soru: İşçi sendikasına üye olmanın şartları nelerdir? Cevap: a.15 yaşını doldurmuş olmak b. 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde; bir iş sözleşmesine

Detaylı

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi TTNET Alo kullanım kolaylıkları nedir? Nasıl faydalanabilirim? Clip (Arayan Numaranın Aranan Abone Cihazında Görünmesi) Telefonunuzu arayan abonenin numarasının görünmesi özelliğidir. Bu özellik hattınıza

Detaylı

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu

ArCloud Müşteri Müracat Elemanı. Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi. Kullanım Kılavuzu Arçelik Bulut Servis İletişim Merkezi Kullanım Kılavuzu 1 İÇİNDEKİLER 1. ArCloud 3 2. ArCloud Ekranları 3 2.1. Ana Sayfa 3 2.2. Online İzleme 4 2.2.1. MME Operasyon Paneli 4 2.2.2. Kayıp Çağrılar 5 2.2.3.

Detaylı

ESNAFA & PROFESYONELE ÖZEL TARİFE YE BAŞVURU VE İŞYERİ BEYAN FORMU

ESNAFA & PROFESYONELE ÖZEL TARİFE YE BAŞVURU VE İŞYERİ BEYAN FORMU ESNAFA & PROFESYONELE ÖZEL TARİFE YE BAŞVURU VE İŞYERİ BEYAN FORMU Adı-Soyadı / Şirket Unvanı : ABONE BİLGİLERİ T.C. Kimlik/Vergi Numarası : Abonelik Durumu*: Yeni Abone Mevcut Abone (*Tüzel kişiliği bulunan

Detaylı

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır)

(Resmi Gazetenin 10 Nisan 2012 tarih ve 28260 sayılı nüshasında yayımlanmıştır) Türkiye Bankalar Birliği'nden: TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ RİSK MERKEZİ ÜYELERİNİN MÜŞTERİLERİNİN RİSK MERKEZİ NEZDİNDEKİ BİLGİLERİNİN KENDİLERİNE YA DA ONAY VERMELERİ KOŞULUYLA BELİRLEDİKLERİ GERÇEK VEYA

Detaylı

Doğan Egmont Gizlilik Politikası

Doğan Egmont Gizlilik Politikası Doğan Egmont Gizlilik Politikası Doğan Egmont ve ilgili diğer sitelerimizi kullandığınızda ve/veya bizimle herhangi bir şekilde elektronik iletişime geçtiğinizde, Doğan Egmont sanal ortamdaki gizliliğinize

Detaylı

GRP406 MESLEK ETİĞİ VE YASAL KONULAR. Doç. Dr. İlhan YALÇIN

GRP406 MESLEK ETİĞİ VE YASAL KONULAR. Doç. Dr. İlhan YALÇIN GRP406 MESLEK ETİĞİ VE YASAL KONULAR Doç. Dr. İlhan YALÇIN SUNU PLANI Psikolojik danışma kayıtlarının saklanması Psikolojik danışma hizmetlerini yönetme Kayıtların Saklanması Kayıtların Tutulması: Zıt

Detaylı

MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS)

MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS) MOBILEPAX ENTERPRISE API (WEB SERVİS) Versiyon: 1.0.5 İçindekiler İçindekiler... 2 1. Belgenin Amacı... 3 2. Sistem Gereksinimleri... 3 3. Belge Sürümleri... 3 4. Kullanım Şekli... 3 4.1 Web den Başlatma...

Detaylı

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU Versiyon II Haziran 2011 1 İÇİNDEKİLER 1. Eğitim Yönetim Sistemine Giriş 1.1. Sisteme Giriş Sayfası 1.2. Sisteme Nasıl Giriş Yapabilirim 1.2.1 LSTS nde Kaydı Olanlar

Detaylı

Ptt Kep Nedir? Novasta

Ptt Kep Nedir? Novasta Ptt Kep Nedir? 31 Aralık 2017 tarihi itibarı ile e-ticaret yapan firmalar etbis sistemi ile mevcut ticari faaliyetlerini bildirmek zorundalar. Sektör açısından e-ticarete güvenliğinde atılan önemli adımlardan

Detaylı

HukukTürk istanbul BAROSU BiLGi BANKASI. TÜRKİYE NİN ilk. HUKUK BiLGi BANKASI (1990 dan beri)

HukukTürk istanbul BAROSU BiLGi BANKASI. TÜRKİYE NİN ilk. HUKUK BiLGi BANKASI (1990 dan beri) HukukTürk istanbul BAROSU BiLGi BANKASI TÜRKİYE NİN ilk HUKUK BiLGi BANKASI (1990 dan beri) PORTALA GİRİŞ Microsoft Internet Explorer ınadres çubuğuna www.hukukturk.com Yazarak portal sayfasını açabilirsiniz,

Detaylı